Kevätkokous pidettiin ja syyskokous Vuosikokouksissa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kevätkokous pidettiin 27.3. ja syyskokous 27.11.2012. Vuosikokouksissa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat."

Transkriptio

1 Toimintakertomus 2012

2 1 1. Yleistä Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön puolesta ja edistää alueellista asukastoimintaa. Asukastoiminnan tavoitteena on alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa. Yhdistys toimii Petosen vapaaajan tiloissa yhtenä päivittäistä toimintaa järjestävistä yhteisöistä. Muita toimijoita ovat Pinarin nuorisotyö, Setlementti Puijolan asukastupa sekä Kuopion kaupungin iltapäiväkerho, avoin päiväkotitoiminta sekä lukuisat muut liikunta- ja harrastusjärjestöt, joilla on toimintaa tiloissa. 2. Hallinto Yhdistyksen toimintaa johti hallitus, jonka puheenjohtajana toimi Riitta Katajamäki, varapuheenjohtajana Martti Miettinen, taloudenhoitaja-sihteerinä Pasi Louhelainen, varsinaisina jäseninä Pekka Hämäläinen, Pekka Puurunen, Anne Ruotsalainen ja varajäseninä Kalle Lillinen ja Tarja Turunen. Hallitus kokoontui vuoden aikana 13 kertaa: 10.1., 7.2., 20.2., 27.3., 10.4., 14.5., 18.6., 13.8., 17.9., , , ja Hallituksen kokouksissa seurattiin talousarvion ja toimintasuunnitelman toteutumista kirjanpidon raporttien ja koordinaattorin laatimien toiminnan tilanneselvitysten muodossa. Kevätkokous pidettiin ja syyskokous Vuosikokouksissa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat Työllistäminen Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry työllisti vuonna 2012 yhteensä 18 henkilöä, joista palkkatuella 7, työelämävalmennuksessa 6, kuntouttavassa työtoiminnassa 2 ja 2 opiskelijaharjoittelijaa. Työllistämistoiminnan kehittämistyöhön ei riittänyt vielä resursseja mutta jatkossa työllistettyjen tuki- ja ohjaustyöhön panostetaan entistä enemmän. Hallinto ja Petosen lehden tehtävät: Pasi Louhelainen (koordinaattori), Karri Auer, Kalle Lillinen, Marja Miettinen, Anne Korhonen ja Tarja Lankinen, Minna Niskanen ja Teemu Hakkarainen Kahvion tehtävät: Tiina Mölkänen, Yismashwa Tekiemariam, Jonna Rautiainen, Riina Kaisanlahti, Sari Jurvanen, Hanna Nyyssönen, Azza Sagm, Maria Savolainen, Helena Saren ja Piia Kautto. Palkkatukia saatiin ,58. Koordinaattori Pasi Louhelaisen työsuhdetta ei voitu enää jatkaa jälkeen koska vuodelle 2013 laadittu budjetti osoitti, ettei yhdistyksellä ole resursseja palkkaukseen. Lisäksi yhdistyksen hallinnon työntekijöiden tehtävien sisältöjä organisoitiin talous- ja henkilöstöhallinnon sekä sosiaalisen työllistämisen kehittämistarpeiden mukaisesti. Joulukuussa palkattiin toimistotyöntekijä palkkatuella vuodeksi eteenpäin ja laitettiin hakuun sosiaalisen työllistämisen ammattitaidon omaavan toiminnanohjaajan palkkatukityöpaikka.

3 3. Varsinainen toiminta 2 Asukasyhdistys toimi edellisten vuosien tapaan Petosen eri toimijoiden välisen yhteis- ja kehittämistyön koordinaattorina, joka vastasi alueen tapaamisten ja tilaisuuksien koollekutsumisesta sekä suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä muiden kumppaneiden kanssa. Vakiintuneita yhteistyökumppaneita olivat mm. Pinarin nuorisotyö, Ikinuoret, Setlementti Puijolan asukastupa, Kuopion eläkkeensaajat, Pitkälahden puutarhakerho ja Kallaveden ev.lut. seurakunta. Toimintavuonna mukaan tulleita uusia kumppaneita olivat Niiralan Kulma Oy:n alueellinen asukastoimikunta ja Tukikohta srk sekä K-Supermarket Petonen ja S- market Petonen. Teimme yhteistyötä myös Pyörön koulun, Arjen Mieli hankkeen, kirjaston, Sosiaalitoimen ja Sirkkulanpuiston toimintayhdistyksen kanssa Tapahtumat ja muu asukastoiminta Kevättapahtuma järjestettiin Pyörön torilla teemalla Hyvä Petonen. Kumppaneina olivat Niiralan Kulman alueellinen asukastoimikunta, nuorisotalo Pinari, Terve Kuopio kioski, Ikinuoret, Kuopion eläkkeensaajat, Pitkälahden puutarhakerho, K-Supermarket Petonen ja S-market Petonen. Perinteiseen tapaan alatorilla oli Pitkälahden puutarhakerhon taimikirppis ja ylätorilla asukkaiden kirpputori. Kuopion eläkkeensaajat järjestivät alatorilla leikkimielisen eukonkuskauskilpailun ja paikallinen yhtye Mäyräkoira ja duo Vihreäpartainen Mies esiintyivät. Tapahtuman aikaan myös Pinari, asukastupa ja kahvio olivat avoinna yleisölle, eteisaulassa oli Terveys-kioski ja kävijöitä viihdytti soitolla ja laululla nuorisonohjaaja Jarkko Kinnunen. Tapahtuma onnistui kokonaisuudessaan hyvin, sää oli suosiollinen ja ihmiset olivat tyytyväisiä kun torilla oli elämää. Joulutapahtuma toteutettiin yhdessä Pinarin, Niiralan Kulman asukastoimijoiden, Petosen asukastuvan sekä Tukikohta seurakunnan kanssa Pinarilla klo Salissa oli käsityöläisten ja järjestöjen myyjäiset, Tukikohta srk:n kuoro ja lapsiryhmä esittivät jouluista musiikkia. Perinteisesti asukasyhdistys tarjosi ilmaisen joulupuuron, puuroainekset maksoi Niiralan Kulma Oy. Lapsille oli jouluaskartelua, pipareiden koristelua ja paikalle saapuneelle Joulupukille saattoi vielä antaa viime hetken lahjatoiveita. Kävijämäärä oli suurempi kuin aiempina vuosina, puurolautasten perusteella paikalla kävi n. 400 henkilöä.

4 Asukasyhdistys mahdollisti maksutonta toimintaa Pinarin tiloissa: Äijäsählyn (su klo 16-17), tanssit joka toinen lauantai ( ), askartelukerhon torstaisin sekä 2 biljardivuoroa (ma , to 12-14). Toimintoja ohjasivat vapaaehtoistyöntekijät ja syntyneistä tiedottamis- ja muista kustannuksista vastasi yhdistys. Kerhoissa ja liikuntaryhmissä kävi vuoden mittaan viikoittain n. 45 henkilöä Verkostotyö ja aloitteet Asukasyhdistys järjesti kaksi verkostokokousta; ja , joihin osallistuivat mm. Petosen alueen sosiaali-, koulu- ja nuorisotoimen työntekijät, poliisin, Atte- ja Natte-hankkeen sekä järjestöjen, seurakuntien ja paikallisten yritysten edustajia. Verkostokokoontumisten tavoitteena oli tiedonvaihto, yhteisten huolten jakaminen ja yhteistyön kehittäminen asukkaiden tarpeiden suuntaisesti. Nuorten, yhden vanhemman perheiden ja yksinäisten aikuisten tilanne puhututti osallistujia eniten sekä helmi- että marraskuussa. Sen lisäksi oltiin huolestuneita liikenneturvallisuudesta, terveyspalveluista ja syrjäytyneiden ihmisten tuen puutteesta. Kokouksissa solmittiin uusia yhteyksiä, kuultiin uusista palveluista ja pyrittiin löytämään keinoja nuorten ja heidän perheittensä tukemiseen. Asukasyhdistyksen toivottiin jatkavan verkostopalaverien koollekutsumista säännöllisin väliajoin. Helmikuun verkostopalaverissa tehtiin aloite hidastustöyssyjen saamiseksi Pyörönkaarelle turvaamaan erityisesti koululaisten ja vanhusten kadunylityksiä. Keräsimme asukkailta nimiä adressiin K-Supermarketin aulassa ja S- marketissa. Adressiin oli mahdollisuus osallistua myös koulujen vanhempainilloissa, seurakunnan tilaisuuksissa ja kirjastossa. Adressi luovutettiin Kuopion kaupungin Kaupunkiympäristön palvelualueen suunnitteluinsinööri Paula Liukkoselle, joka toimitti adressin lautakunnan käsittelyyn.

5 4. Varainhankinta 4 Asukasyhdistys toimitti asukkaiden tekemän aloitteen mukaisesti Hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentuselle pyynnön vapaa-ajan tilojen pääsisäänkäynnin esteettömyyttä parantavista muutoksista. Pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien kävijöiden on mahdotonta saada metallirakenteista, raskasta ovea yksin auki. Liikkumista helpottaisivat sähköinen ovenavauslaite ja ajoluiska. Valitettavasti emme saaneet minkäänlaista vastinetta pyynnöllemme. Asukasyhdistys järjesti koulutoimen pyynnöstä Pyörön ja Kallaveden koulujen yhdistämisen jälkeen asukkaille nimikilpailun, johon kerättiin ehdotuksia mm. tapahtumissa ja lehden välityksellä. Asukkaiden ehdotukset toimitettiin helmikuussa Perusturvajohtaja Kari Raniselle. Lautakunta valitsi koulun nimeksi Pyörön koulu Kahviotoiminta Pinarin kahvio Kahviossa valmistettiin edullista kotiruokalounasta tiistaista perjantaihin, päivittäin iltapäiväkerhon välipalat ja palveltiin talon toimijoita ja muita asiakkaita arkisin klo Erityisesti avoimen päiväkodin kävijät hyödynsivät lapsiystävällistä lounasmahdollisuuttamme. Leivonnaistilausten ja tilausruokailujen määrä kasvoi hieman edellisestä vuodesta ja kokonaismyynti oli n edellisvuotta suurempi. Kahvion toiminnasta on sopimus Kuopion kaupungin Kasvun ja oppimisen palvelualueen Nuorisopalvelujen kanssa. Tiloista ei makseta vuokraa, sillä ne ovat yhteiskäytössä nuorisotyön kerhotoimintojen kanssa Julkaisutoiminta Petosen lehti Petosen lehti ilmestyi 24. toimintavuotenaan 10 kertaa. Lehden ilmoitusmyynti kasvoi reippaasti, se oli n edellisvuotta suurempi. Lehden toimintaa ohjasi koordinaattorin apuna työryhmä, joka ideoi ja suunnitteli yhdessä mm. teemoja ja juttuaiheita. Ilmoitusmyynnistä vastasi Pekka Hämäläinen ja toimittajan tehtävistä huolehti Marja Miettinen. Lehden taitto hoidettiin omana työnä saakka ja 1.8. alkaen siitä vastasi Tiina Holmström. Lehti painettiin edelleen Lehtisepät Oy:llä Pieksämäellä ja jakelusta vastasi Suoralähetys Oy. 5. Talous Yhdistyksen talous pysyi suhteellisen vakaana koko vuoden, elokuussa tehtiin loppuvuoden budjettiarviointi ja päätettiin tarvittavista säästötoimista, joilla varmistettiin, että maksuvalmius säilyy hyvänä, eikä lehden puskurirahastoa jouduta käyttämään juokseviin menoihin. Kirjanpidon siirtäminen omaksi työksi todettiin hyväksi ratkaisuksi; hallituksella oli joka kokouksessa ajantasaiset ja entistä informatiivisemmat raportit käytettävissään. Yhdistyksen kokonaistuotot ilman työllistämistukia olivat ,92 ja kokonaiskustannukset ilman palkkatukipalkkoja ,08. Tilikauden tulos osoittaa ylijäämää 4.732,84.

6 5.1. RAY-hankehakemus 5 Asukasyhdistys haki toukokuussa RAY:n projektiavustusta Petosen Kyläyksikkö hankkeelle. Hankkeen tavoitteena oli asuinalueen viihtyvyyden, turvallisuuden ja erityisesti osattomuutta kokevien ihmisten tasavertaisten osallistumismahdollisuuksien edistäminen. RAY ei myöntänyt avustusta mutta päätimme hakea projektitukea uudelleen tulevana vuonna. 6. Yhteenveto Yhdistyksen 24. toimintavuosi oli uusia uria aukova ja vanhoja hyväksi koettuja toimintatapoja ja kumppanuuksia vahvistava. Asukasyhdistys otti alueellisen koordinointiroolinsa vahvasti haltuun järjestämällä julkisen, järjestö- ja yksityissektorin välisiä verkostokokoontumisia. Kokoontumisia jatketaan säännöllisesti toimijoiden toiveiden mukaisesti. Verkostopalavereissa yhdessä todettujen Petosen alueen asukkaiden tarpeiden pohjalta yhdistys teki RAY:lle hankehakemuksen Petosen kyläyksikön perustamisesta. Hankkeen tavoitteena oli erityisesti osattomuutta kokevien ihmisten arjenhallinnan tarpeisiin vastaaminen mm. antamalla tukea syrjäytyneille ihmisille julkisiin palveluihin yltämiseksi. Hanke ei saanut vielä rahoitusta mutta sunnitelmaa tullaan jäsentämään ja parantamaan RAY:ltä saadun palautteen mukaisesti ja uusi projektitukihakemus jätetään toukokuussa. Olemme sitä mieltä, että Petosen alueen viihtyvyyden, turvallisuuden ja tasavertaisten osallistumismahdollisuuksien edistäminen vaatii konkreettisia tekoja ei pelkkää puhetta, vaikka sekin on imagon parantamisen vuoksi aina tarpeen. Yhdistyksen käytännön toiminnan suurin ongelma on toimistotilojen puute, johon ei toistaiseksi ole Pinarin tiloissa odotettavissa parannusta. Mikäli Pinarin iltapäiväkerhon tila joskus tulevaisuudessa jää tyhjäksi, teemme kaikkemme että asukasyhdistys saa sen käyttöönsä. Olisi oikeus ja kohtuus että yhdistyksemme saisi 10 vuoden evakkoretken jälkeen pysyvän oman olinsijan Pinarilla. Yhdistyksen perustama 25-vuotisjuhlatoimikunta kokoontui vuoden 2012 lopulla kolme kertaa suunnittelemaan merkkivuoden juhlistamista. Mitään ei kuitenkaan voitu lyödä lukkoon, sillä vuoden 2013 lopullinen rahoitus selviää vasta helmikuussa, jolloin kaupungin toiminta-avustuspäätökset saadaan. Petosen vapaa-ajantilojen perustamisesta tulee ensi vuonna 10 vuotta, joten tulemme järjestämään juhlavuoden tapahtumia ja tilaisuuksia yhteistyössä Pinarin nuorisotyön ja tietysti myös muiden toimijoiden kanssa soveltuvin osin.

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry Pyörönkaari 19, 2. krs 70820 Kuopio www.ppay.fi ppasyhd@gmail.com

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry Pyörönkaari 19, 2. krs 70820 Kuopio www.ppay.fi ppasyhd@gmail.com 0 1 Yleistä Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön puolesta ja edistää alueellista

Lisätiedot

. Asukastoiminnan tavoitteena on alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen

. Asukastoiminnan tavoitteena on alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen Toimintakertomus 2013 1. Yleistä Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön

Lisätiedot

2 Yleistä. Hallinto. Johtokunta

2 Yleistä. Hallinto. Johtokunta 2 Yleistä Hallinto Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön puolesta ja edistää

Lisätiedot

Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry

Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 2 1. Yleistä Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen

Lisätiedot

Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys julkaisee Petosen Lehteä ja ylläpitää Pinarin kahviota Petosen vapaa-ajantiloissa.

Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys julkaisee Petosen Lehteä ja ylläpitää Pinarin kahviota Petosen vapaa-ajantiloissa. 2 Sisällys YLEISTÄ... 3 1. Varsinainen yhdistystoiminta... 3 1.1. Asukastoiminta... 3 1.2. Verkostotoiminta... 4 2. Hallinto... 4 2.1. Sosiaalinen työllistäminen ja henkilöstöhallinto... 4 2.2. Taloushallinto...

Lisätiedot

Yleistä 3. 1. Varsinainen yhdistystoiminta 3 1.1 Asukastoiminta 3 1.2 Verkostotoiminta 4

Yleistä 3. 1. Varsinainen yhdistystoiminta 3 1.1 Asukastoiminta 3 1.2 Verkostotoiminta 4 2 SISÄLTÖ Yleistä 3 1. Varsinainen yhdistystoiminta 3 1.1 Asukastoiminta 3 1.2 Verkostotoiminta 4 2. Hallinto 4 2.1. Sosiaalinen työllistäminen ja henkilöstöhallinto 4 2.2. Taloushallinto 5 3. Toiminnan

Lisätiedot

Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys julkaisee Petosen Lehteä ja ylläpitää Pinarin kahviota Petosen vapaa-ajantiloissa.

Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys julkaisee Petosen Lehteä ja ylläpitää Pinarin kahviota Petosen vapaa-ajantiloissa. 2 Sisällys YLEISTÄ... 3 1. Varsinainen yhdistystoiminta... 3 1.1. Asukastoiminta... 3 1.2. Verkostotoiminta... 4 2. Hallinto... 4 2.1. Sosiaalinen työllistäminen ja henkilöstöhallinto... 4 2.2. Taloushallinto...

Lisätiedot

Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys julkaisee Petosen Lehteä ja ylläpitää Pinarin kahviota Petosen vapaa-ajantiloissa.

Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys julkaisee Petosen Lehteä ja ylläpitää Pinarin kahviota Petosen vapaa-ajantiloissa. 2 Sisällys YLEISTÄ... 3 1. Varsinainen yhdistystoiminta... 3 1.1. Asukastoiminta... 3 1.2. Verkostotoiminta... 4 2. Hallinto... 4 2.1. Sosiaalinen työllistäminen ja henkilöstöhallinto... 4 2.2. Taloushallinto...

Lisätiedot

Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2015

Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 2 1. Yleistä Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen

Lisätiedot

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2016

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2016 Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2016 1. Yleistä 2 Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen

Lisätiedot

Johtokunta piti yhteensä yhdeksän kokousta; 27.1., 17.2., 17.3., 21.4., 19.5., 18.8., 22.9., 20.10. ja 17.11.2009.

Johtokunta piti yhteensä yhdeksän kokousta; 27.1., 17.2., 17.3., 21.4., 19.5., 18.8., 22.9., 20.10. ja 17.11.2009. Yleistä: 2 Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n sääntöjen mukaisena tarkoituksena on asukkaiden aktivoiminen viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön puolesta ja alueellisen

Lisätiedot

2 Tapahtumat ja tilaisuudet

2 Tapahtumat ja tilaisuudet 1 Yleistä: Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n sääntöjen mukaisena tarkoituksena on asukkaiden aktivoiminen viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön puolesta ja alueellisen

Lisätiedot

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2017 1. Yleistä 2 Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen

Lisätiedot

YHDESSÄOLOA, TUKEA JA VIRKISTYSTÄ AVOIMIA JA MAKSUTTOMIA

YHDESSÄOLOA, TUKEA JA VIRKISTYSTÄ AVOIMIA JA MAKSUTTOMIA ASUKASTUVAT YHDESSÄOLOA, TUKEA JA VIRKISTYSTÄ A sukastuvat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia oleskelu-, kokoontumis- ja harrastepaikkoja. Asukastuvat sijaitsevat lähiöissä, kävelymatkan päässä kodeista.

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 1 Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 3 2. HALLITUS 4 3. JÄSENET 4 4. TALOUS 4 5. TOIMINTA 5 5.1 SYYSJUHLA 5 5.2 LASKIAISRIEHA 5 5.3 KEVÄTKIRPPIS

Lisätiedot

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Haastattelukysely 12.9.2011 Lanun aukiolla SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS VERSO 11. marraskuuta 2011 Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta

Lisätiedot

PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA

PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA Osallistujia Kumppanuusfoorumiin oli 16, joista 14 vastasi palautelomakkeeseen. Vastausprosentti on 87,5 %. 1. Edustan (Vastaajia: 14) Edustan 14,3

Lisätiedot

Vanhusneuvoston jäseninä ovat kaudella 2016 toimineet:

Vanhusneuvoston jäseninä ovat kaudella 2016 toimineet: Rovaniemen vanhusneuvoston toimintakertomus 2016 1 Toimintakertomus 2016 Vanhusneuvoston toimintasäännön mukaan Rovaniemen kaupungin vanhusneuvosto toimii rovaniemeläisten vanhusten puolestapuhujana ja

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014

VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014 VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014 Yhdistys on saavuttanut tunnustetun aseman Ylläksen alueen vaikuttajana. Yhdistyksen jäsenmäärä on noussut tasaisesti ja on nyt 226. 1. Jäsentapaamiset

Lisätiedot

Kotkan Pelastakaa Lapset ry

Kotkan Pelastakaa Lapset ry Kotkan Pelastakaa Lapset ry Perustettu 1948 vuonna 2018 70-vuotisjuhlavuosi Pelastakaa Lapset järjestön paikallisyhdistys 68 paikallisyhdistystä Jäseniä on tällä hetkellä 147 Poliittisesti ja eri uskontokuntiin

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 17.09.2015 klo 09:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 Yleistä Kulunut vuosi oli Saviniemen Asukasyhdistys ry:n 23. toimintavuosi. "Yhdistyksen tarkoituksena on edistää saviniemeläisten yhteisiä asumiseen liittyviä etuja, alueen viihtyvyyttä,

Lisätiedot

Mukana ihmisten arjessa

Mukana ihmisten arjessa Mukana ihmisten arjessa LÄHIÖKESKUS HÄMEENLINNA Lähiökeskusten toiminnan mahdollistaa Kotilähiö ry:n, jonka jäsenet muodostavat alueella toimivien virkamiesten, yhdistysten ja asukkaiden edustajien yhteistyöverkoston.

Lisätiedot

Kuopion Perheentalo. Sijaitsee kauppakeskus Apajassa torin alla (Kauppakatu 45, E-porras). Toiminta on maksutonta perheille.

Kuopion Perheentalo. Sijaitsee kauppakeskus Apajassa torin alla (Kauppakatu 45, E-porras). Toiminta on maksutonta perheille. Kuopion Perheentalo Sijaitsee kauppakeskus Apajassa torin alla (Kauppakatu 45, E-porras). Toiminta on maksutonta perheille. Avoinna tiistaista perjantaihin 9-15, torstaisin 9-19 Kaikki perheet ovat tervetulleita!

Lisätiedot

RANNANTAIKAA VÄKI RY TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA Rannantaikaa väki ry.

RANNANTAIKAA VÄKI RY TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA Rannantaikaa väki ry. RANNANTAIKAA VÄKI RY TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 01.01.2009 31.12.2009 Rannantaikaa väki ry. Sisällysluettelo: Toimintakertomus Tuloslaskelma Tase Kirjanpito Tilipäätösmerkinnät Tilinpäätöksen laati Mervi

Lisätiedot

henkilöstön kanssa. Osallistujia 6. Valmennuksessa yht. 8 tapaamista jotka sijoittuvat aikavälille 18.9.2014 12.2.2015.

henkilöstön kanssa. Osallistujia 6. Valmennuksessa yht. 8 tapaamista jotka sijoittuvat aikavälille 18.9.2014 12.2.2015. Länsi Lappi i/ Kuntien yhteiset t alueelliset lli KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN ALUEELLINEN TYÖ Kuntouttavan työtoiminnan alueellinen verkosto ottaa Vantaan Koppi hankkeesta koppia ja kokeilee 12 viikon ajan

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

ensimmäisen kuukauden aikana 5 7 kävijä/krt. Asiakkaat mukana toiminnansisältöjen

ensimmäisen kuukauden aikana 5 7 kävijä/krt. Asiakkaat mukana toiminnansisältöjen AIKUISTEN OLOHUONE; 10.9.2013 Pellon kunnassa aloitettu kaikille avoin päivätoiminta, jossa mukana sosiaalitoimi, mtt, nuorisotoimi, sivistystoimi, srk ja paikallinen mielenterveysyhdistys. Pellon kunta

Lisätiedot

Omalta kylältä yhdistykset paikallisten palveluiden edistäjinä

Omalta kylältä yhdistykset paikallisten palveluiden edistäjinä Turvallisuuden ja hyvinvoinnin TKI-foorumi 16.3. SataKylät ry Kyläasiamies Hanna Ruohola Omalta kylältä yhdistykset paikallisten palveluiden edistäjinä Miksi hanke suunniteltiin? Kylien lähipalvelujen

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Neuvolan perhetyön asiakkaan ääni: Positiivinen raskaustesti 2.10.2003 Miten tähän on tultu? Valtioneuvoston

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7640/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7640/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 7 22.1.2019 Kaupunginhallitus 28 28.1.2019 10 Asianro 7640/12.05.03/2018 Vastaus valtuustoaloitteeseen koskien pienten koululaisten

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry YLEISKATSAUS VUOTEEN 2015 vuosi 2015 oli yhdistyksen 51. toimintavuosi Palvelutalossa tehtiin muutostöitä, joiden avulla Männikössä voidaan

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sivu 1 / 6 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Järjestöjen aluetyön kokous. Kuopio 24.4.2012

Järjestöjen aluetyön kokous. Kuopio 24.4.2012 Järjestöjen aluetyön kokous Kuopio 24.4.2012 Ohjelma klo 10.00 Avaus ja esittäytyminen klo 10.15 KASTE ohjelman tps Itä-Suomessa - alueellinen ohjelmapäällikkö Jouko Miettinen - klo 11.00 Järjestöt ja

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2018 Yleistä Vuosi 2018 oli pelastusliiton 89. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU JA ASIALUETTELO

KOKOUSKUTSU JA ASIALUETTELO Porin ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokous on keskiviikkona 20.1.2016 alkaen kello 16.00 seurakuntayhtymän hallintoviraston kokoushuoneessa, Hallituskatu 9 b, 2. kerros. KOKOUSKUTSU

Lisätiedot

Mihin haasteisiin hankerahalla tehty kehittämistyö voi vastata? Juhani Jarva Projektijohtaja Pohjois-Suomen Lasten Kaste hanke

Mihin haasteisiin hankerahalla tehty kehittämistyö voi vastata? Juhani Jarva Projektijohtaja Pohjois-Suomen Lasten Kaste hanke Mihin haasteisiin hankerahalla tehty kehittämistyö voi vastata? Juhani Jarva Projektijohtaja Pohjois-Suomen Lasten Kaste hanke Rahaa jaetaan Pohjois-Suomen Lasten Kaste hankkeen tavoite Hankkeen tavoitteena

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY YLEISTÄ Lapin Liikunta ry on alueellinen liikunnan palvelu- ja koulutusorganisaatio, jota johtaa 4-6 kertaa vuodessa kokoontuva hallitus. Päättävänä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 1 / 5 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Vanhusneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Vanhusneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 13) Aika 08.10.2018, klo 09:30-11:15 Paikka Kunnantalo, ravintola Ervasti kabinetti Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021

Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 Projektitukihaku syksyllä 2019. 1 Sisällys 1. Projektituen saajat... 3 2. Projektituen tarkoitus ja kohde... 3 3. Projektituen jakoperusteet... 4 4. Projektituen

Lisätiedot

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 SYRJÄYTYMISEN EHKÄISY JA YHTEISÖLLISYYS kotona asumisen tukeminen kansalaisaktiivisuuden edistäminen toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukeminen työllistäminen

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S. Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä

JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S. Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä ROVANIEMEN SEUDUN MIELENTERVEYSSEURA RY JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä HANKETREFFIT 27.5.2014 KULTTUURI

Lisätiedot

Tilojen ym. käyttömaksut

Tilojen ym. käyttömaksut Tilojen ym. käyttömaksut Yhteenveto hinnastoista Nilsiä-neuvottelukunnalle, huomioitu vain liikuntapaikat ja tilat, jotka vaikuttavat Nilsiään. Peruskoulujen ja lukioiden tilojen käyttömaksut 1.1.2015

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan on helppo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-17:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Lisätietoja Kokouksen alussa projektipäällikkö

Lisätiedot

ETELÄ-LAPPI RYTMIÄ EHKÄISEVÄÄN PÄIHDETYÖHÖN - VUOSIKELLO SOPPAA, SAIPPUAA JA MIELEKÄSTÄ TEKEMISTÄ PÄIHTEETÖNTÄ PÄIVÄTOIMINTAA

ETELÄ-LAPPI RYTMIÄ EHKÄISEVÄÄN PÄIHDETYÖHÖN - VUOSIKELLO SOPPAA, SAIPPUAA JA MIELEKÄSTÄ TEKEMISTÄ PÄIHTEETÖNTÄ PÄIVÄTOIMINTAA SOPPAA, SAIPPUAA JA MIELEKÄSTÄ TEKEMISTÄ PÄIHTEETÖNTÄ PÄIVÄTOIMINTAA KEHITTÄJÄ- ASIAKAS- REKRYTOINTI RYTMIÄ EHKÄISEVÄÄN PÄIHDETYÖHÖN - VUOSIKELLO PÄIHDETIETOA IKÄIHMISILLE - tapahtumat PÄIHDEPALVELU- POLKU

Lisätiedot

OHJE NUORISOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA. Nuorisopalvelut Vanha Suurtori 7, 20500 Turku Puh. (02) 2623 112 PL1000, 20501 Turku www.turku.

OHJE NUORISOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA. Nuorisopalvelut Vanha Suurtori 7, 20500 Turku Puh. (02) 2623 112 PL1000, 20501 Turku www.turku. 1 OHJE NUORISOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA Nuorisopalvelut Vanha Suurtori 7, 20500 Turku Puh. (02) 2623 112 PL1000, 20501 Turku www.turku.fi/nuoriso 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä avustuksista 2. Mihin tarkoituksiin

Lisätiedot

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus Vaasan ekonomit Toimintakertomus 2017 Jäsenistö Vaasan Ekonomien jäsenmäärä 31.12.2017 oli 900 Suomen ekonomien 25 jäsenyhdistyksen joukossa kuudenneksi vanhin ja seitsemänneksi suurin Yhdistyksen varsinaisten

Lisätiedot

LAHDEN ASUINALUEOHJELMAKOKONAISUUS

LAHDEN ASUINALUEOHJELMAKOKONAISUUS LAHDEN ASUINALUEOHJELMAKOKONAISUUS LAHDEN KAUPUNKI : KOKO LIIPOLA OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ Koulutuksellinen tasa-arvo hanke (rahoitus OKM) HELSINGIN YLIOPISTO / PALMENIA : ASUINALUE LAPSIPERHEIDEN KOKEMANA HYVINVOINTI

Lisätiedot

Osallisuuden edistäminen Kuopion kaupungissa Kehityspäällikkö Mirja Wihuri

Osallisuuden edistäminen Kuopion kaupungissa Kehityspäällikkö Mirja Wihuri Osaisuuden edistäminen Kuopion kaupungissa Kehityspääikkö Mirja Wihuri SALLI OSALLISUUS! IsoVakeinen 28.3.2012 Hyvinvoinnin paveuaue Kansaaistoiminnan yksikkö Nykytianne Tuevaisuus Miten edetään UUSI PALVELUALUMALLI

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

Jalasjärvi Airsoft Ry

Jalasjärvi Airsoft Ry Hallituksen toimintakertomus 2012 Johdanto Vuosi 2012 oli yhdistyksen viides toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä laski 14 henkilöllä vuodelta 2011. Yhdistys järjesti jälleen muutamia erikoisempia pelitapahtumia

Lisätiedot

OULUNKYLÄ-SEURAN TOIMINTASUUNNITELMA 2011

OULUNKYLÄ-SEURAN TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 OULUNKYLÄ-SEURAN TOIMINTASUUNNITELMA 2011 A. Oulunkylä - asuinalueen toiminnallisuus, viihtyvyys ja yhteisöllisyys Tavoitteet * Oulunkylä säilyy ja kehittyy toiminnallisena, palvelevana, viihtyisänä

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA LAPIN LIIKUNTA RY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA LAPIN LIIKUNTA RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 LAPIN LIIKUNTA RY YLEISTÄ Lapin Liikunta ry on alueellinen liikunnan palvelu- ja koulutusorganisaatio, jota johtaa 4-6 kertaa vuodessa kokoontuva hallitus. Päättävänä

Lisätiedot

Koillisen aluerahahakemukset 2019

Koillisen aluerahahakemukset 2019 Koillisen alueverkosto Aluerahahakemukset ja esitys jakamisesta Koilliskeskus 19.2.2019 Ulla Jantunen, aluekoordinaattori Koillisen aluerahahakemukset 2019 Hakemuksia yhteensä 29 kpl Yhteissummaltaan 16

Lisätiedot

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistyksessä oli 200 jäsentä (v.2014 jäseniä oli 181). Viuruniemen kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluivat Saila Keronen puheenjohtaja,

Lisätiedot

Suomen Ekonomit MARJAANA TÖYLI

Suomen Ekonomit MARJAANA TÖYLI Suomen Ekonomit MARJAANA TÖYLI Suomen Ekonomit Suomen Ekonomit Jäsenkehitys 2016-2020 2019: + 1 775 jäsentä Suomen Ekonomit JÄSENPITO PAINOPISTE Suomen Ekonomit Suomen Ekonomit Jäsentoiminta KUUNTELEMME,

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 4.2.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.2.2014-11.3.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

4. YLEISAVUSTUKSEN ENNAKKO 6 4A. Miten ennakkoa haetaan 7

4. YLEISAVUSTUKSEN ENNAKKO 6 4A. Miten ennakkoa haetaan 7 0 SISÄLTÖ: 1. YLEISTÄ 1 1A. Avustusmuodot 1 2. KAIKKIA AVUSTUSMUOTOJA KOSKEVAT EHDOT 1 2A. Myöntämisen edellytykset 1 2B. Myöntämisessä otetaan huomioon 2 2C. Avustettavien yhteisöjen määritelmät 2 2D.

Lisätiedot

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 TEEMA: KYLÄTALO Idea: Kylätaloselvitys tehdään yhteinen kylätaloselvitys muiden lakkautettujen koulujen kiinteistöistä ja niiden käytöstä

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. ESITYSLISTA 1(6) Edustajisto 7/12 7.5.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 7.5..2012 Klo 17.

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. ESITYSLISTA 1(6) Edustajisto 7/12 7.5.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 7.5..2012 Klo 17. ESITYSLISTA 1(6) EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS AIKA 7.5..2012 Klo 17.00 PAIKKA Pasilan toimipiste, tila 2002 KUTSUTUT Varsinaiset edustajat: 1 Juho Karhumäki pj paikalla 2 Eetu Salminen vpj myöhässä 3 Salla

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Ajankohtaista järjestöjen roolista maakunta- ja soteuudistuksessa

Ajankohtaista järjestöjen roolista maakunta- ja soteuudistuksessa Kekohankkeen järjestöjen yhteinen tilaisuus Postitalolla 23.11.2017 Ajankohtaista järjestöjen roolista maakunta ja soteuudistuksessa VATES säätiö, 23.11.2017 Sarita FrimanKorpela, STM 1 27.11.2017 2 27.11.2017

Lisätiedot

Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry

Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry TOIMINTAKERTOMUS 01.01-31.12.2005 JÄSENET Yhdistyksellä oli vuonna 2005 jäsenmaksun maksaneita jäseniä 121. HALLITUS Alho Maritta Lehtonen Erkki Malin Arvo Mäntylä Taimi

Lisätiedot

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Poliisiopintojen Edistämissäätiön Hallitukselle Vuosi 2014 oli Poliisiopintojen Edistämissäätiön viideskymmenes toimintavuosi. Säätiön ja

Lisätiedot

Finnish Linux User Group FLUG ry PÖYTÄKIRJA 1 (3) PL 117 FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@flug.fi 15.12.2004

Finnish Linux User Group FLUG ry PÖYTÄKIRJA 1 (3) PL 117 FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@flug.fi 15.12.2004 Finnish Linux User Group FLUG ry PÖYTÄKIRJA 1 (3) PL 117 SYYSKOKOUS Aika 11.12.2004 kello 16:30 Paikka Sokos Hotel Pasila, Helsinki Läsnä Arto Teräs puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri Wolf Bergenheim

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

Hankkeen kuulumisia. Vuokratalotyön pääsuunnitteluryhmän kokous 20.10.2009

Hankkeen kuulumisia. Vuokratalotyön pääsuunnitteluryhmän kokous 20.10.2009 Hankkeen kuulumisia Vuokratalotyön pääsuunnitteluryhmän kokous 20.10.2009 Hankkeessa tapahtuu Selvitys Kestävän kehityksen ja yhteisöllisyyden nykykäytänteet, asenteet ja tiedot sekä tuen tarve Hankkeen

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 151 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot