6 TOIMINTAA KOSKEVAT YMPÄRISTÖLUPA- JA MUUT PÄÄTÖKSET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "6 TOIMINTAA KOSKEVAT YMPÄRISTÖLUPA- JA MUUT PÄÄTÖKSET"

Transkriptio

1 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Dnro PSA-2007-Y Annettu julkipanon jälkeen Tätä päätösversiota on muokattu huomioiden henkilötietolain (523/1999) tavoitteet yksityisyyden suojasta. 1 ASIA Ympäristölupa, toiminnan olennainen muutos: jätteiden murskauslaitos sekä kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely. 2 HAKIJA Jätekukko Oy PL KUOPIO 3 LUPAHAKEMUS JA LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Jätekukko Oy hakee nyt ympäristölupaa Heinälamminrinteen jätekeskuksen uusille toiminnoille, joita ovat jätteiden murskauslaitos sekä kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely. Ympäristönsuojelulain 28 :n 3 momentin mukaan luvan saaneen toiminnan päästöjä tai niiden vaikutuksia lisäävään tai muuhun olennaiseen toiminnan muuttamiseen tulee hakea ympäristölupa. Hakemuksen mukainen toiminta katsotaan sanotussa lainkohdassa tarkoitetuksi jätekeskuksen toiminnan olennaiseksi muutokseksi. Lisäksi hakija pyytää toiminnalle ympäristönsuojelulain 101 :n mukaista aloittamislupaa muutoksenhausta huolimatta. 4 TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN Ympäristönsuojeluasetuksen 6 :n 1 momentin kohdan 12 a) perusteella (jätekeskuksen toimintaan sisältyy kaatopaikka) jätteiden hyödyntämis- tai käsittelylaitoksen lupahakemus käsitellään alueellisessa ympäristökeskuksessa. 5 ASIAN VIREILLETULO Ympäristölupahakemus on kirjattu saapuneeksi Pohjois-Savon ympäristökeskukseen Lupahakemusta on täydennetty suunnitelmalla vahinkotilanteisiin varautumisesta TOIMINTAA KOSKEVAT YMPÄRISTÖLUPA- JA MUUT PÄÄTÖKSET Ympäristölupapäätös Pohjois-Savon ympäristökeskus on antanut Kuopion kaupungille Heinälamminrinteen jäteaseman toiminnalle ympäristöluvan. Lupa sisältää seuraavat toiminnat:

2 2/36 hyödynnettävien jätteiden lajittelu, esikäsittely, varastointi lietteiden kompostointi öljyisten maa-ainesten käsittely tavanomaisen jätteen kaatopaikka asbestijätteiden kaatopaikka kloorifenoleilla ja PCDD/F-yhdisteillä pilaantuneen maa-aineksen välivarastointi louheen, purkutyöstä syntyvien tiilien ja betonin sekä pala-asfaltin varastointi ja murskaus. Vaasan hallinto-oikeuden päätös nro 01/0247/2 ja korkeimman hallintooikeuden päätös taltio 2264 Vaasan hallinto-oikeus on muuttanut ympäristöluvan lupamääräystä 7 "kaatopaikkakaasun keräys ja käsittely" ja lupamääräystä 8 "kaatopaikan jälkihoito". Korkein hallintooikeus on pysyttänyt Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen. Ympäristöluvassa on määrätty, että lupamääräyksiä tarkistetaan tarpeellisilta osin kaatopaikan täyttöalueen laajennuksen lupakäsittelyn ja öljyisen maa-aineksen käsittelyn tehostamissuunnitelman tai muiden muutosten hyväksymisen yhteydessä. Päätöksen mukaan täyttöalueen laajentamista koskeva ympäristölupahakemus tuli tehdä mennessä, mutta ympäristökeskus on kirjeellä hyväksynyt Jätekukko Oy:n esityksen, että ympäristölupa haetaan jäteasemalle sen jälkeen, kun alueelle on laadittu yleissuunnitelma. Yleissuunnitelma on valmistunut keväällä 2004 ja se on ollut pohjana YVA-prosessissa. Ympäristöluvan siirtopäätös Pohjois-Savon ympäristökeskus on siirtänyt Heinälamminrinteen jätekeskuksen ympäristöluvan sellaisena kuin se on Vaasan hallinto-oikeuden antaman päätöksen jälkeen Kuopion kaupungilta Jätekukko Oy:lle. Lupa siirtyi Kuopion kaupungilta Jätekukko Oy:lle päätöksessä tarkemmin määritellyn euron vakuuden asettamisen jälkeen. Päätöksellä on muutettu ympäristölupapäätöksen määräystä 22 "selvitys vakuudesta tai muusta järjestelystä". Vaasan hallinto-oikeuden päätös nro 05/0098/2 Vaasan hallinto-oikeus on muuttanut edellä mainitun vakuuden perusteita. Ympäristölupapäätös Pohjois-Savon ympäristökeskus on myöntänyt Jätekukko Oy:lle ympäristöluvan Heinälamminrinteen jätekeskuksen uusille toiminnoille, joita ovat: kaatopaikan laajennukset (täyttöalueet III V), hyötyjätekentän laajennukset, uudet jätevesien ja pintavesien tasausaltaat, lietteiden valutusaltaat, ongelmajätteiden vastaanottopaikka sekä energiajätteen siirtokuormaus. Lisäksi ympäristökeskus on tarkistanut annetun lupapäätöksen lupamääräykset ottaen huomioon olemassa olevan ja tulevan toiminnan. Tarkistuksessa on otettu huomioon myös annetun ympäristöluvan siirtopäätöksen määräykset sekä Vaasan hallinto-oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden asiasta antamat päätökset. Ympäristökeskus on muuttanut lupapäätöksen ja luvan siirtopäätöksen määräykset ko-

3 3/36 konaisuudessaan vastaamaan olemassa olevaa ja tulevaa tilannetta. Koko toimintaa koskevat lupamääräykset ovat kokonaisuudessaan annetussa lupapäätöksessä. Ympäristöluvan siirtopäätös eräiden toimintojen osalta Pohjois-Savon ympäristökeskus on siirtänyt myönnetyn Heinälamminrinteen jätekeskusta koskevan ympäristöluvan (päätös PSA-2005-Y ) ongelmajätteiden sekä sähkö- ja elektroniikkajätteiden vastaanottamista ja käsittelyä sekä lietteiden käsittelyä koskevilta osin Jätekukko Oy:ltä Ekokem Oy Ab:lle. Maisematyölupa Kuopion kaupungin ympäristötoimi on myöntänyt maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen luvan hyötyjätekentän rakentamiselle. 7 HAKEMUS 7.1 Yleiskuvaus hakemuksesta Jätekukko Oy:n tavoitteena on hyödyntää energiana jätteitä, joita ei voida taloudellisesti tai teknisesti järkevällä tavalla hyödyntää materiaalina (jätelaki 1072/1993, 6 ). Tämä hakemus sisältää jätekeskuksen alueelle sijoittuvina uusina toimintoina: 1. kierrätyspolttoainetta valmistavan murskauslaitoksen, jossa raaka-aineena voidaan käyttää a. polttokelpoista jätettä, jota ei voida hyödyntää materiaalina b. uusiokäyttöön kelpaamatonta kyllästettyä puuta 2. kyllästetyn puun laajamittaisen vastaanoton ja käsittelyn. Vaihtoehtona jätteiden murskauslaitokselle on jätteiden siirtokuormaus, jolle on myönnetty lupa annetussa ympäristölupapäätöksessä. 7.2 Alueen kaavoitustilanne sekä muut maankäyttörajoitukset Seutukaavassa (seutukaava 3,vahvistettu 1989) Heinälamminrinteen jätekeskus on esitetty kohdemerkinnällä yhdyskuntateknisen huollon alueeksi, kaatopaikaksi (ET). Pohjois-Savon liitto laatii Kuopion seudun maakuntakaavaa, joka kumoaa seutukaavat. Pohjois-Savon maakuntavaltuusto on hyväksynyt maakuntakaavan Kaava on lähetetty vahvistettavaksi ympäristöministeriöön. Jätekeskuksen alue on osoitettu maakuntakaavassa jätteenkäsittelyalueena (EJ). Kuopion keskeisen kaupunkialueen yleiskaavassa (Kuopion kaupunginhallituksen päätös ja Kuopion hallinto-oikeuden päätös ) Heinälamminrinteen jätekeskus on merkitty jätteiden kaatopaikka-alueeksi (EK). Osaa kaatopaikka-alueesta ympäröi suojametsävyöhyke (m-1), joka tulee säilyttää rakentamattomana ja alueen metsänhoitotoimenpiteissä tulee ottaa huomioon puuston suojametsämerkitys. Suojametsävyöhykkeen ulkopuolella on 300 metriä leveä maa- ja metsätalousalueen suojavyöhyke (MS-1), jossa maakäyttö- ja rakennuslain nojalla määrätään, että alue tulee säilyttää rakentamattomana.

4 4/36 Yleiskaavan mukaan sisemmällä suojavyöhykkeellä (m-1) suojametsän hakkuut tulee suorittaa suojametsävyöhykkeen suuntaisina kaistoina siten, että kaatopaikan ympärillä säilyy kaikissa tilanteissa yhtenäinen, vähintään 100 metriä leveä puustovyöhyke. Ulommalla suojavyöhykkeelle (MS-1) hakkuut suoritetaan siten, että harvennus- ja kasvatushakkuita lukuun ottamatta käsiteltävät kuviot muodostetaan suojavyöhykkeen suuntaisina ja noin 100 metrin levyisinä kaistaleina. Hakkuut ajoitetaan niin, että kaatopaikan ympärillä koko suojavyöhykkeen sisällä säilyy vähintään 300 metrin puustovyöhyke kaikissa tilanteissa. Suojametsävyöhykkeen ulkopuolelle on varattu alueita teollisuutta ja varastointia varten (T). Alueet sijoittuvat jätekeskuksen etelä- ja pohjoispuolelle. Jätekeskuksen länsipuolelle on yleiskaavassa osoitettu alue erityistoiminnoille (E). Tälle alueelle sijoittuu pelastusopiston harjoitusalue. Osa nykyisistä Heinälamminrinteen jätekeskuksen toiminnoista (vastaanottorakennus, pientuojien vastaanottoalue sekä osa I-vaiheen maisemoidusta jätepenkasta) sijoittuvat suojametsävyöhykkeelle (m-1). Kuopion kaupungin kaavoitusosasto on todennut vastauksessaan Jätekukko Oy:n tiedusteluun, että suunniteltu sijoitus mahdollistaa m-1 määräykseen liittyvän 100 metrin suovyöhykkeen säilyttämisen ja tämän myötä myös yhteenlaskettu 300 metrin suojavyöhyke säilyy. Heinälamminrinteen jätekeskuksen alueella ei ole asemakaavaa. 7.3 Sijaintipaikka ja sen ympäristö Jätekeskus sijaitsee Kuopion kaupungin omistamalla kiinteistöllä Kukkola ( ), jonka pinta-ala on 138,866 ha. Jätekukko Oy vuokraa maa-aluetta Kuopion kaupungilta. Vuokrasopimus on voimassa asti. Lähin asutus sijaitsee noin 0,8 kilometrin päässä jätekeskuksesta luoteeseen. Karttulantien varressa, noin 2 kilometrin päässä jätekeskuksesta pohjoiseen sijaitsee Haminalahden leirikeskus. Jätekeskus sijaitsee metsävaltaisessa, osittain rakennetussa ympäristössä. Jätekeskuksen välittömässä läheisyydessä, länsipuolella sijaitsee Pelastusopiston harjoitusalue. Noin kilometrin etäisyydellä koilliseen jätekeskuksesta sijaitsee vuosina käytössä ollut Silmäsuon kaatopaikka. Kaatopaikantien varressa sijaitsevat Kuopion kaupungin varastoalue, Lohja Rudus Oy Ab:n kiviainesten ottoalue, Skanska asfaltti Oy sekä Maanrakennusliike Maamerkki Oy:n maa- ja kiviainesten ja energiajätteen käsittely- ja hyödyntämistoiminnot Alueen maaperäolosuhteet Jätekeskus sijoittuu kallioisten, moreenipeitteisten mäkien väliseen painanteeseen. Alueen kallioperä on graniittigneissiä sekä amfibolista liusketta. Kalliolaatu on seosrakenteista. Kallioperä on valtaosin irtomaakerroksen peittämä. Alueella ja sen lähiympäristön kallioperässä on todettu ruhjevyöhykkeitä. Toinen näistä kulkee keskialueelta koilliseen ja toisen kulku on jätekeskuksen länsireunalla suoraan pohjoiseen. Ruhjevyöhykkeissä kallioperä on rakoillutta.

5 7.3.2 Pintavedet 5/ Pohjavedet Pinta- ja pohjavesien virtaussuunnat ovat jätekeskuksen ympäristössä pääpiirteissään yhteneviä. Jätekeskuksen alueen kaakkoisreunalla kulkee Lapinjärven laskuoja, joka on ohjattu nykyisen täyttöalueen ohi Heinälamminojaan. Heinälamminoja laskee Myllyjokeen ja siitä edelleen Kyläkeskusjoen kautta Kallaveden Haminalahteen. Alueen länsipuolelle sijoittuvat Korvalammet, joista vedet virtaavat myös laskuojaa myöten Myllyjokeen. Jätekeskusta lähin isompi vesistö on Kallaveden Haminalahti, joka sijaitsee jätekeskuksesta noin 1,6 kilometriä koilliseen. Jätekeskuksen läheisyydessä ei ole tärkeitä pohjavesialueita. Jätekeskuksen aluetta ympäröi noin 350 hehtaarin laajuinen valuma-alue, joka koostuu maastopainanteesta ja sitä reunustavien moreenimäkien rinnealueista. Alueella muodostuu keskimääräisellä sadannalla (700 mm/a) ja imeytymiskertoimella 0,2 pohjavettä m 3 /d. Alueen pohjavesi virtaa kohti keskellä sijaitsevaa maastopainannetta. Pohjaveden esiintyminen kallion ruhjeissa on todennäköistä. Kalliopohjavesi virtaa ruhjevyöhykkeissä kohti alueen pohjoisreunaa. Pohjavedellä on virtausyhteys valuma-alueen pohjoispuolelle Myllyjoen maastopainanteen kautta, muissa suunnissa virtausyhteyden katkaisevat kallioiset moreenimäet. Tulevien laajennusosien eteläpuolella savi-silttialueella pohjaveden muodostuminen on erittäin vähäistä, eikä suotautumista juuri tapahdu. Kallioperässä, hienojakoisten silttikerrosten peittämällä painannealueella pohjavesi on paineellista. Jätekeskuksen jätevesien tasausaltaan lounais-länsireunalle on sijoitettu kallioporakaivoja, joiden avulla on pyritty purkamaan pohjaveden painetta ja estämään pohjaveden purkautumista pohjan kautta altaaseen. Pohjavedenpinta porakaivoissa on ylimmillään noin 1 metrin altaan vesipintaa ylempänä. 7.4 Murskauslaitos Käsiteltävät jätteet Murskauslaitoksessa valmistetaan 1) standardin (SFS 5875) mukaisia REF I REF III polttoaineita energialaitokseen seuraavista jätteistä, joita ei voi hyödyntää materiaalina: - yhdyskuntajäte, josta on syntypaikalla lajiteltu metalli, lasi, biojäte, keräyskartonki ja pahvi jätehuoltomääräysten velvoitteiden mukaisesti (esim. tavanomainen yhdyskuntajäte, erilliskerätty muovi, puutarhajätteet, kierrätyskelvottomat paperi- ja kartonkipakkaukset, vaatteet ja tekstiilit) - rakennusjäte (esim. tavanomainen rakennusjäte, käsittelemätön ja käsitelty puu, rakentamisen muovijäte) - teollisuusjäte (esim. tavanomainen teollisuusjäte, siistauskelvoton paperi, puupakkaukset) 2) polttoainetta ongelmajätteenpolttolaitokseen seuraavista jätteistä: - uusiokäyttöön kelpaamaton kyllästetty puu (pylväät yms.)

6 6/36 Murskauslaitoksessa voidaan käsitellä myös muualta kuin Jätekukko Oy:n toimialueelta tulevia jätteitä (esim. Iisalmi, Joensuu, Jyväskylä). Käsiteltävät jätteet voivat olla peräisin sekä kotitalouksista että yrityksistä. Laitoksessa vuosittain käsiteltävä jätemäärä on energialaitokseen toimitettavan jätteen osalta noin t ja ongelmajätteen polttolaitokseen toimitettavan jätteen osalta noin t. Murskauslaitoksessa käsiteltävien jätteiden määrät ovat seuraavat: Jäte Jäteluokat (esim.) Yhdyskuntajäte Rakennusjäte Teollisuusjäte Määrä (t/vuosi) Kyllästetty puu Yhteensä Lisäksi laitoksessa voidaan murskata puhdasta puuperäistä materiaalia (teollisuudesta tulevaa puun kuorijätettä, mekaanisen puunjalostusteollisuuden sivutuotteita, kantoja, hakkuutähteitä ja ruokohelpiä) yhteensä noin t, jos se nähdään ympäristövaikutusten yms. seikkojen kannalta paremmaksi vaihtoehdoksi kuin kentällä hakettaminen. Kannot ja tarvittaessa muu suurikokoinen puhdas puu esikäsitellään (kuivataan ja pilkotaan) ennen murskauslaitokseen toimittamista. Valmiin polttoaineen mukana energialaitokseen voidaan toimittaa myös materiaalia, jota ei tarvitse murskata kuten teollisuudesta tulevaa sahanpurua. Uusien vastaanotettavien puuperäisten materiaalien määrät ovat seuraavat: Materiaali Vastaanotettava ja käsiteltävä määrä (t) Käsittely mekaanisen puunjalostusteollisuuden välivarastointi ja haketus sivutuotteet valmiit metsähakkeet ja Välivarastointi murskeet kannot, hakkuutähteet ja ruokohelpi välivarastointi ja haketus YHTEENSÄ Taulukossa esitettyjen uusien materiaalien lisäksi myös jätekeskukseen vastaanotettavaa puunkuorijätettä voidaan murskata laitoksessa. Murskauslaitokseen vastaanotettavien jätteiden ja muiden materiaalien kertamaksimivarastomäärät on esitetty alla olevassa taulukossa. Murskauslaitoksen huolto- yms. seisokkien aikana yhdyskuntajätettä ei varastoida pidempiä aikoja, vaan se loppusijoitetaan jätekeskuksen jätetäyttöön. Rakennus- ja teollisuusjätettä voidaan varastoida noin neljän viikon aikana tuleva määrä.

7 7/36 Maksimivarastomäärä Varastointipaikka (t) Murskauslaitokseen vastaanotettava jäte Yhdyskuntajäte (2 arkipäivän jätemäärä) Murskauslaitos Rakennusjäte (4 vkon jätemäärä) kenttä, murskauslaitos Teollisuusjäte (4 vkon jätemäärä) kenttä, murskauslaitos Vastaanotettava puhdas puuperäinen materiaali mekaanisen puunjalostusteollisuuden uusi hyötyjätekenttä sivutuotteet* valmiit metsähakkeet ja murskeet uusi hyötyjätekenttä kannot, hakkuutähteet ja ruokohelpi* uusi hyötyjätekenttä Laitoksen rakenteet ja toiminta Jäte tuodaan murskauslaitokseen pakkaavilla jäteautoilla, kuorma-autoilla ja rekkaautoilla. Laitoksessa jätteestä erotellaan biojäte ja palamattomat ainekset, kuten metallit (magneettiset ja ei-magneettiset), lasi ja posliini sekä suuret kovat kappaleet. Valmistettavan kierrätyspolttoaineen laatuvaatimuksiin vaikuttavat polttoainetta hyödyntävän energialaitoksen asettamat vaatimukset. Palakoko, johon jäte murskataan, riippuu siitä, millaiseen laitokseen jäte toimitetaan poltettavaksi, esim. leijukerrospoltossa ja kaasutuksessa maksimi palakoko on 100 mm. Kierrätyspolttoaine toimitetaan murskauslaitoksesta energialaitokseen rekka-autoilla. Laitos rakennetaan joko yksi- tai kaksilinjaisena riippuen lopullisesta suunnittelusta. Kaksilinjaisessa laitoksessa on mahdollisuus käsitellä eri materiaaleja samanaikaisesti. Hakemuksen liitteenä olevat suunnitelmat on tehty kaksilinjaisesta laitoksesta. Murskauslaitoksen alustava materiaalivirtakaavio on seuraava: Etenkin yhdyskuntajätteestä on erotettava epäpuhtauksia, jotta tuotteet vastaisivat haluttuja laatuja (metallien, ruokajätteiden, hiekan yms. poisto). Erotteluun käytetään esimer-

8 8/36 kiksi seuloja, tuulierottimia, ballistisia erottimia, luokittimia, magneettierottimia, ja EddyCurrent-pyörrevirtaerottimia. Murskauslaitoksen toiminta-aika on pääsääntöisesti klo Laitos toimii kahdessa vuorossa, viisi päivää viikossa, mutta kierrätyspolttoaineen riittävyyden takaamiseksi myös polttoaineen kulutushuippujen aikana (esim. pakkaset) voidaan tarvittaessa työskennellä kolmessa vuorossa, jolloin em. toiminta-aika on pidempi. Kesä- ja muina aikoina, kun energialaitosten polttoaineen tarve ei ole suuri, valmis kierrätyspolttoaine paalataan ja paalit kääritään muoviin. Paaleja voidaan välivarastoida murskauslaitoksen vieressä asfaltoidulla kentällä. Tällöin kierrätyspolttoaine ei kastu eikä itsestään syttymisen vaaraa ole. Murskauslaitoksessa on mahdollista purkaa paalit takaisin irtonaiseksi polttoaineeksi (vastaanottava energialaitos ei välttämättä pysty käsittelemään paaleja sellaisenaan). 7.5 Jätteen siirtokuormaus On mahdollista, että Jätekukko Oy:n toimialueelle tai lähiseudulle ei rakenneta jätettä energiana hyödyntävää laitosta. Tällöin Jätekukko Oy:n toimialueelta kerätty polttokelpoinen jäte siirtokuormataan ja toimitetaan hyödynnettäväksi energiana muualle. Siirtokuormaus tehdään jätekeskuksessa hallissa. Jätteiden siirtokuormaukselle Heinälamminrinteen jätekeskuksessa on myönnetty lupa annetussa ympäristölupapäätöksessä. 7.6 Kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely Lupaa haetaan kyllästetyn puun vastaanottoon määrälle t/vuosi. Maksimivarastomäärä on t. Vastaanotettava kyllästetty puu on lähinnä arseenikyllästeillä (CCA-kyllästeillä) käsiteltyä puuta. Kyllästetty puu voi olla myös kreosoottiöljyllä käsiteltyä puuta. CCAliuoksilla käsiteltyä puuta on käytetty sähkö- ja puhelinpylväinä ja kreosoottiöljyllä käsiteltyä puuta lähinnä ratapölkkyinä mutta myös sähkö- ja puhelinpylväinä. Jätekeskukseen vastaanotettava kyllästetty puu punnitaan ja kuormat tarkastetaan. Kuormat puretaan uudelle hyötyjätekentälle tähän tarkoitukseen varatulle alueelle. Kyllästetty puu lajitellaan jätekeskuksessa jatkokäsittelyä varten. Vastaanotettu kyllästetty puu hyödynnetään ensisijaisesti materiaalina uusiokäytössä ja toissijaisesti energiana ongelmajätteenpolttolaitoksessa. Ennen uusiokäyttöön toimittamista kyllästetystä puusta erotetaan metalliset, muoviset ja keraamiset osat sekä poistetaan uudelleenkäyttöön tai energiahyötykäyttöön soveltumattomat osat. Pylväät ja muu pitkä puutavara katkaistaan tarvittaessa sopivan mittaisiin kappaleisiin, jotka välivarastoidaan kasoissa. Uudelleen käyttöön soveltuvat osat toimitetaan hyötykäyttökohteisiin. Merkittäviä hyötykäyttökohteita ovat sähkö- ja televerkkojen uusimiskohteet. Jätekeskuksesta kyllästettyä puuta toimitetaan ainoastaan ammattimaiseen uusiokäyttöön valtioneuvoston asetuksen arseeniyhdisteiden, elohopeayhdisteiden ja dibutyylitinavetyboraatin sekä niitä sisältävien valmisteiden ja tuotteiden markkinoille luovuttamisen ja käytön rajoittamisen (787/2007) sallimiin käyttökohteisiin. Ammattimaista uusiokäyttöä voi olla puun palauttaminen omistajalleen (esim. verkkoyhtiöt) tai myyminen muille asiakkaille.

9 9/36 Uudelleenkäyttöön soveltumaton kyllästetty puu toimitetaan hyödynnettäväksi energiana. Tätä varten puu murskataan. Murskaus voidaan tehdä joko jätekeskuksessa tai muualla, jolloin puu siirtokuormataan sellaisenaan jätekeskuksessa. Jätekeskuksessa murskaus tehdään katetussa tilassa (esim. tämän lupahakemuksen mukainen murskauslaitos tai muu vastaava halli). Kreosootilla kyllästetyt puut lajitellaan erikseen ja toimitetaan energiahyötykäyttöön erillään muusta kyllästetystä puusta. Kreosootilla kyllästetyn puun murskaus tehdään pääasiassa muualla kuin jätekeskuksessa. Kyllästetyn puun murskaus tehdään erissä ja ko. erän murskauksen jälkeen murske toimitetaan suoraan energiahyödyntämiseen. Kyllästetyn puun murskaus murskauslaitoksessa vaatii laitokselta erillisen esimurskaimen ja metallin erotuksen, koska pylväät ovat niin kookkaita verrattuna muuhun murskattavaan jätteeseen. Näin ollen kyllästetyn puun murskaus laitoksessa voidaan tehdä yksi- tai kaksivaiheisesti (kaksivaiheisessa esimurskaus, jonka jälkeen murskaus kuten muullekin jätteelle). Kyllästetyn puun käsittelyssä (osien poisto, murskaus) irrotetut metallit toimitetaan muun jätekeskuksen metallin mukana edelleen hyödynnettäväksi. Hyödyntämiskelvottomat osat loppusijoitetaan. Puun katkaisussa syntyvät puusäleet tai sahanpuru otetaan talteen ja toimitetaan hyödynnettäväksi energiana muun kyllästetyn puun seassa. 7.7 Energian käyttö Murskauslaitoksessa energiaa käytetään jätteen murskaamiseen ja lämmitykseen. Murskauslaitoksen sähkönkulutus on arviolta MWh vuodessa. Siirtokuormausalueella ja hyötyjätekentällä (kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely) energiaa käytetään valaistukseen. Nämä toiminnot eivät merkittävästi lisää jätekeskuksen energiankulutusta 7.8 Vesien keräily ja viemäröinti Jätekukko Oy:llä on sopimus Kuopion Veden kanssa Heinälamminrinteen jätekeskuksen jätevesien johtamisesta Kuopion kaupungin viemäriverkostoon. Murskauslaitoksen, siirtokuormausalueen ja hyötyjätekentän (kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely) likaiset vedet johdetaan jätekeskuksen tasausaltaaseen ja siitä edelleen kunnalliselle jätevedenpuhdistamolle. Uuden hyötyjätekentän eri toimintoalueille tehdään kallistukset siten, että eri toimintoalueiden vedet saadaan tarvittaessa johdettua erilleen. Jos kyllästetyn puun vastaanotto- ja käsittelykentän vedet sisältävät jätevedenpuhdistamon prosessin kannalta haitallisia määriä kromia, kuparia tai arseeni, voidaan ko. kentän vedet esikäsitellä ennen viemäriin johtamista (esim. kemiallinen saostus, ioninvaihto, käänteisosmoosi, aktiivihiili). Myös hallista, jossa kyllästetyn puun mursketta säilytetään, kerätään vedet erilleen ja johdetaan samaan käsittelyn kyllästetyn puun kentän vesien kanssa. Kyllästetyn puun vastaanottokentän vesiä voidaan tarvittaessa hyödyntää kyllästetyn puun kasteluun pölyämisen estämiseksi (käsittelyvaiheessa). Murskauslaitos yhdistetään myös saniteettiviemäriin. Laitoksen sosiaalitilojen jätevedet johdetaan ko. viemäriin.

10 7.9 Liikenne ja liikennejärjestelyt 10/36 Jätekeskuksen portilla kuorma-auto- ja henkilöautoliikenne ohjataan omille alueilleen. Liikennöinti jätekeskukseen tapahtuu pääasiassa jätekeskuksen aukioloaikaan eli arkipäivisin klo välisenä aikana. Järjestetyn jätteenkuljetuksen kuormia (pakkaavilla jäteautoilla ja puristimilla) tuodaan myös aukioloajan ulkopuolella, klo välisenä aikana. Tämän lupahakemuksen mukaisten toimintojen liikennemäärien arvioidaan olevan seuraavanlaisia (autoa/arkipäivä): murskauslaitos o jätettä tuova liikenne: 90 pakkaavaa jäteautoa ja lavakuormaa, 20 siirtokuormausrekka-autoa o eri polttoaineita hakeva liikenne: 20 siirtokuormausrekka-autoa kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely o puuta tuova liikenne 2-5 kuorma-autoa o uusiokäyttöön ja energiahyödyntämiseen puuta hakeva liikenne 2-5 kuorma-autoa Kaikkia jätteitä tuodaan REF -polttoainelaitokseen puolet Jätekukko Oy:n toimialueelta ja puolet muulta. Jätekukko Oy:n toimialueelta jätteet tuodaan pakkaavilla jäteautoilla ja lavakuormina, muualta siirtokuormausrekka-autoilla. Vain muualta kuin Jätekukko Oy:n toimialueelta jätettä tuova liikenne on lisäystä nykyiseen tilanteeseen Ympäristökuormitus ja sen rajoittaminen Vaikutukset pinta- ja pohjavesiin Murskauslaitos sekä kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely eivät lisää jätekeskuksen vaikutuksia pintavesiin, kalastoon tai muihin vesieliöihin. Uudet toiminnot eivät lisää myöskään jätekeskuksen vaikutusta pohjavesiin tai maaperään, koska toiminnot sijoittuvat tiivispohjaisille kentille ja likaiset vedet johdetaan jätekeskuksen tasausaltaan kautta kunnalliselle jätevedenpuhdistamolle Murskauslaitoksen jätevedet Murskauslaitoksessa jätevesiä syntyy saniteettitiloista, laitoksen puhdistuksesta, katoilta, liikennealueilta sekä varastokentiltä. Jätekeskuksen tasausaltaan kautta kunnalliselle jätevedenpuhdistamolle käsittelyyn johdettavia laitoksen saniteetti-, ja puhdistusvesiä sekä jätteen kanssa tekemisissä olevia vesiä syntyy arviolta m 3 vuodessa. Kenttäalueilta vesiä muodostuu arviolta m 3 vuodessa. Kenttäalueiden vesi voidaan johtaa mahdollisen pintavesien tasausaltaan kautta maastoon, jos veden laatu täyttää ympäristölupapäätöksessä (Dnro PSA-2005-Y ) esitetyt raja-arvot. Murskauslaitoksen ei arvioida merkittävästi muuttavan jätekeskukselta viemäriin johdettavan veden laatua Kyllästetyn puun vastaanottokentän jätevedet Rakennettava uusi hyötyjätekenttä lisää jätekeskuksen jätevesimäärää kokonaisuudessaan noin m 3 vuodessa. Näistä noin m 3 muodostuu kyllästetyn puun vastaanottoon ja käsittelyyn tarkoitetulla osalla.

11 11/36 Kyllästetyn puun laajamittaisempi vastaanotto ja kentällä käsittely voivat lisätä jäteveden kromi-, kupari- ja arseenipitoisuuksia. Jätekeskukselta viemäriin johdettavan veden raskasmetallipitoisuuksia (ml. arseeni ja kromi, ei kuitenkaan kupari) on seurattu vuodesta 2004 lähtien. Arseeni- ja kromipitoisuudet ovat olleet hyvin pieniä ja eri kertaluokissa kuin jätekeskuksen jätevesisopimuksen raja-arvot. Jätekeskukselta viemäriin johdettavan jäteveden arseeni- ja kromipitoisuudet vuosina ovat olleet seuraavat: Ylin sallittu pitoisuus jätevesisopimuksen mukaan Raskasmetalli Jätekeskuksen lähtevä jätevesi (mg/l) (mg/l) As 0,005 <0,005 <0,002 0,006 0,1 Cr 0,012 0,013 0,004 0,017 0, Vaikutus ilman laatuun Murskauslaitoksen ilmapäästöt Murskauslaitoksen toiminnassa syntyy seuraavia ilmapäästöjä: kiinteitä hiukkasia (epäorgaanista ja orgaanista pölyä) aerosoleja (nestehiukkasia) bioaerosoleja (bakteereja, sieni-itiöitä, endotoksiineja ym.) helposti haihtuvia kaasumaisia aineita (esim. erilaiset hiilivedyt) Päästöt ovat joko peräisin suoraan jätteestä (esim. epäorgaaninen pöly rakennusjätteestä) tai ovat sen biologisen hajoamisen seurauksena syntyneitä (esim. haisevat yhdisteet yhdyskuntajätteen sisältämästä biojätteestä). Yksittäisten aineiden pitoisuudet ilmassa riippuvat mm. niiden pitoisuuksista jätteessä ja haihtuvuudesta. Haihtuvien orgaanisten aineiden (VOC) ryhmään kuuluu useita alhaisen hajukynnyksen omaavia yhdisteitä. Jos käsiteltävä jäte on anaerobisessa tilassa, biologisessa hajoamisessa syntyy myös pelkistyneitä orgaanisia rikkiyhdisteitä. Käsittelyn yhteydessä tapahtuvan jätteen biologisen hajoamisen seurauksena ilmanvaihtoilmaan vapautuu vähäinen määrä ammoniakkia. Suurin osa edellä kuvatuista murskauslaitoksen ilmapäästöistä jää laitoksen sisälle. Laitos on suljettu ja poistoilma puhdistetaan. Laitoksen kuljettimilta, murskaimilta ja seuloilta ilma imetään ja puhdistetaan esim. sykloneilla tai suodattimilla. Lisäksi pölyn leviämistä voidaan estää koteloinnilla ja sumuttamalla vettä murskattavaan jätteeseen (esim. rakennusjätettä käsiteltäessä). Tulipaloriskin vähentämiseksi prosessiin asennetaan tunnistimia ja sprinklereitä. Imu kuljettimilta, murskaimilta ja seuloilta saa aikaan laitoksen sisälle alipaineen, joka estää pölyn ja hajun leviämistä ulkoilmaan. Jätteiden tuontiosa tehdään niin suljetuksi kuin mahdollista pölyn ja hajun leviämisen estämiseksi Kyllästetyn puun vastaanoton ja käsittelyn ilmapäästöt Kun kyllästettyä puuta käsitellään mekaanisesti (osien poisto, pylväiden katkaisu ja murskaus), syntyy puupölyä. Pöly voi levitä tuulen mukana. Kyllästetyn puun pöly on kuitenkin raskaampaa kuin tavallisen puun pöly, joten se ei leviä kovin kauas. Mahdollinen murskaus jätekeskuksessa tullaan kuitenkin tekemään katetussa tilassa, mikä vähen-

12 Jätteet Rejekti 12/36 tää ympäristöön leviävän pölyn määrää. Lisäksi kyllästettyä puuta kastellaan käsittelyn aikana pölyämisen estämiseksi. Murskauslaitoksessa polttoainetta syntyy arviolta yhteensä noin 62 % vastaanotettavan jätteen määrästä (jos kyllästetty puu murskataan laitoksessa). Tämä muodostuu siten, että REF I-III kierrätyspolttoainetta syntyy 44 %, kyllästetyn puun mursketta 8 % ja puhdasta puumursketta 10 % koko vastaanotettavasta määrästä. Jos laitoksessa valmistettaisiin pelkkää REF:ä, olisi laitoksen saantoprosentti noin 60 %. Kyllästetyn puun ja puhtaan puun osalta ko. jätelajikohtaiset saantoprosentit ko. laitoksessa olisivat puolestaan lähellä sataa. Polttoaineen valmistuksessa syntyy rejektijakeina metallia, biojäteperäistä rejektiä sekä loppusijoitettavaa rejektiä. Alla olevassa taulukossa on esitetty eri rejektien määräarviot ja niiden käsittely. Syntyvien rejektien määrä riippuu käsiteltävän jätteen laadusta (missä määrin mukana kotitalouksien yhdyskuntajätettä). Vain käsiteltäessä kotitalouksista tulevaa jätettä syntyy biojäteperäistä rejektiä. Määräarvio (% vastaanotettavasta jätteestä) Määräarvio (t/vuosi) käsiteltäessä t/vuosi Kuivaaine pit. (%) metalli 3 % muut hyötykäyttöön kelpaavat materiaalit (esim. pahvi, betoni) biojäteperäinen alite 3 % Jäteluokka Käsittely R/D - koodi välivarastointi, toimittaminen edelleen hyödynnettäväksi välivarastointi, toimittaminen edelleen hyödynnettäväksi 22 % loppusijoitus D01 loppusijoitettava 10 % loppusijoitus D01 R13 R13 Kyllästettyä puuta otetaan vastaan t vuodessa. Kyllästetyn puun käsittelyssä syntyvät materiaali- ja jätejakeet ovat seuraavat: Jae Määräarvio (% vastaanotettavasta kyllästetystä puusta) Jäteluokka R/D koodi Uudelleen käyttöön menevä osa %* - - Energia-hyötykäyttöön menevä osa % R13 Eroteltu metalli 0 10 % Eroteltu hyödyntämiskelvoton osa 0 5 % R13 Tämän lupahakemuksen mukaisissa toiminnoissa syntyvien jätteiden ja muiden materiaalien kertamaksimivarastomäärät ovat seuraavat:

13 13/36 Maksimivarastomäärä Varastointipaikka (t) Murskauslaitoksessa syntyvät jätteet ja materiaalit REF (irtonainen ja paalattu) murskauslaitos tai murskauslaitoksen piha (paalit) kyllästetyn puun murske murskauslaitos tai muu halli puhtaan puun murske* murskauslaitos tai kenttä hyödyntämiskelpoiset rejektit 500 murskauslaitos yhteensä Kyllästetyn puun käsittelyssä syntyvät jätteet ja materiaalit uudelleen käyttöön menevä osa uusi hyötyjätekenttä energiahyötykäyttöön menevä murskauslaitos tai muu halli osa eroteltu metalli 200 vanha hyötyjätekenttä *Nämä materiaalit voidaan käsitellä joko murskauslaitoksessa tai kentällä. Kyllästetystä puusta valmistettua mursketta ei varastoida jätekeskuksessa suuria määriä (ei erillistä varastoa, vain loossi murskauslaitoksen yhteydessä tms. ratkaisu). Kyllästetyn puun murskaus tehdään erissä ja ko. erän murskauksen jälkeen murske toimitetaan suoraan energiahyödyntämiseen. Jos kyllästettyä puuta on tarvetta varastoida, varastoidaan puu kokonaisena tavarana Melu ja tärinä Murskauslaitos tai polttokelpoisten jätteiden siirtokuormaus eivät merkittävästi lisää jätekeskuksen melupäästöjä, koska ne sijoittuvat pääasiassa sisätiloihin (laitos/halli). Vuonna 2005 valmistuneessa koko jätekeskuksen toiminnan kehittämistä koskevassa YVA-selostuksessa arvioitiin myös eri toimintojen melupäästöjä. Selostuksen mukaan missään vaihtoehdossa jätekeskuksen aiheuttama melutaso ei nouse lähimmillä asuin- ja työpaikka-alueilla yli sallitun raja-arvon (päiväajan ohjearvo 55 db). Kyllästetyn puun käsittelyssä kentällä (osien poisto, pylväiden katkaisu) syntyy jossain määrin melua. Käsittelyn ei kuitenkaan arvioida lisäävän jätekeskuksen melupäästöjä niin paljon, että ohjearvo ylittyisi lähimmän asuintalon kohdalla Jätteen määrän tai haitallisuuden vähentäminen Jätteen energiahyödyntäminen rinnakkaispolttolaitoksessa nostaa jätekeskukseen vastaanotetun jätteen hyödyntämisprosentin 53 %:sta arviolta 67 %:iin. Jätteen energiahyödyntäminen arinapolttolaitoksessa (jäte siirtokuormataan jätekeskuksessa) nostaa jätekeskukseen vastaanotetun jätteen hyödyntämisprosentin yli 90 %. Jätteen energiahyödyntäminen vähentää merkittävästi jätetäyttöön päätyvän biohajoavan yhdyskuntajätteen määrää. Energiahyödyntäminen arinapolttolaitoksessa vähentää loppusijoitettavan biohajoavan yhdyskuntajätteen enemmän kuin energiahyödyntäminen rinnakkaispolttolaitoksessa, jos murskauslaitoksen biohajoava alite loppusijoitetaan jätekeskuksen jätetäyttöön. Tämän lupahakemuksen mukaiset toiminnot eivät vähennä jätteiden hyödyntämistä jätekeskuksen omassa toiminnassa. Risuhaketta, haravointijätettä ja puun haketta hyödynnetään edelleen kompostin tukiaineena. Uudelleen käyttöön kelpaavaa kyllästettyä puuta mm. pylväitä voidaan käyttää jätekeskuksessa yksittäiskappaleita.

14 7.11 Toiminnan ja sen vaikutusten tarkkailu 14/ Käyttötarkkailu Jätekeskuksen käyttötarkkailu tehdään käyttö- ja hoitosuunnitelman mukaan. Suunnitelma päivitetään tämän lupahakemuksen mukaisilla toiminnoilla ennen niiden rakentamisen aloittamista, koska siinä vaiheessa on tiedossa tarkemmat suunnitelmat rakennettavista toiminnoista. Tarkkailun tulokset raportoidaan vuosiraportissa (helmikuun loppuun mennessä) Pohjois-Savon ympäristökeskukselle ja Kuopion kaupungin ympäristökeskukselle. Murskauslaitokseen tuleva raaka-aine ja lähtevä polttoaine punnitaan. Kyllästetyn puun vastaanotossa ja käsittelyssä vastaanotettavat jätteet ja eteenpäin toimitettavat jätteet punnitaan Päästö- ja vaikutustarkkailu Jäte-, pinta- ja pohjavesien tarkkailu Jätekukko Oy on mukana Heinälamminrinteen ja Hepomäen alueen yhteistarkkailussa. Alueen jäte-, pinta- ja pohjavesien tarkkailemisesta on oma, Pohjois-Savon ympäristökeskuksen hyväksymä ( ) ohjelma. Jätekukko Oy esittää, että vesien tarkkailuohjelma päivitetään tämän lupahakemuksen mukaisten toimintojen tarkkailulla siinä vaiheessa, kun tiedetään, mitkä luvitettavista toiminnoista toteutuvat. Uusien toimintojen tarkkailemiseksi tarkkailuohjelmaan esitetään tehtäväksi seuraavat muutokset: murskauslaitoksen toiminta: o ei muutoksia siirtokuormaus: o lisätään yksi uusi sisäisten vesien tarkkailupiste siirtokuormaushallista kerättävien jätevesien tarkkailemiseksi (samat määritykset kuin muistakin sisäisistä jätevesistä) kyllästetyn puun vastaanotto: o lisätään kaksi uutta sisäisten jätevesien tarkkailupistettä, ennen ja jälkeen mahdollisen vesien esikäsittelyn, pisteistä seurataan neljä kertaa vuodessa kromia, kuparia ja arseenia o viemäriin johdettavan jäteveden raskas metallimäärityslistaan lisätään kupari Kuten aiemmin on todettu murskauslaitos ja energiana hyödynnettävän jätteen siirtokuormaus ovat toisilleen vaihtoehtoisia toimintoja, joten jäte-, pinta- ja pohjavesien tarkkailuohjelma tulee päivitettäväksi vain jommankumman toiminnan tarkkailulla. Ilmanlaadun tarkkailu Kyllästetyn puun käsittelytoimintojen alkaessa voidaan kertaluontoisesti seurata kyllästetyn puun pölyä, jos tämä nähdään tarpeelliseksi. Jätekukko Oy osallistuu yhteistarkkailuna suoritettaviin Heinälamminrinteen ja Hepomäen alueen yhteisiin ilmanlaadun tutkimuksiin. Vuosina 2006 ja 2007 on kertaluontoisesti tehty em. alueella pöly-, haisevien rikkiyhdisteiden, haihtuvien hiilivetyjen ja poly-

15 15/36 aromaattisten hiilivetyjen mittauksia, jotka kohdistuvat jätekeskuksen ja Pelastusopiston harjoitusalueen toimintoihin. Mittausmenetelmät ja laitteet, laskentamenetelmät ja niiden laadunvarmistus Jätekeskuksen päästötarkkailun suorittavat ulkopuoliset tahot tilaustyönä. Palveluja tilataan vain luotettavilta tahoilta, jotka käyttävät standardoituja analyysimenetelmiä tai yleisesti hyväksyttyjä tutkimustapoja. Tällä hetkellä jäte-, pinta- ja pohjavesien yhteistarkkailun hoitaa Nab Labs Oy. Nab Labs Oy käyttää analyysitoiminnassaan SFS-EN/ISO standardeja tai muita vesitutkimuksiin soveltuvia menetelmiä ja on akkreditoinut kaikki keskeiset vesistö-, jätevesi- ja talousvesitutkimuksiin liittyvät menetelmänsä. Laboratorion käyttämiltä alihankkijoilta edellytetään joko akkreditointia tai standardien (SFS-EN ISO/IEC ja SFS-EN 45011) vaatimusten täyttymistä. Ilmanlaadun yhteistarkkailututkimukset on tehnyt Ilmatieteen laitos. Ilmatieteen laitos on ympäristönsuojelulaissa mainittu ilmansuojelun asiantuntijalaitos Suomessa. Jos tämän lupahakemuksen mukaisten toimintojen ja niiden ympäristövaikutusten tarkkailemiseksi tilataan lisätutkimuksia, tilataan nekin vain luotettavilta tahoilta, jotka käyttävät standardoituja analyysimenetelmiä tai yleisesti hyväksyttyjä tutkimustapoja Toimintaan liittyvät riskit ja poikkeustilanteisiin varautuminen Jätekeskuksella on suunnitelma vahinkotilanteisiin varautumisesta. Toiminnalla on If -vahinkovakuutusyhtiön myöntämä ympäristövahinkovakuutus. Onnettomuuksista, vahingoista ja läheltä piti -tilanteista pidetään kirjaa ja niistä ilmoitetaan viranomaisille Murskauslaitoksen toimintaan liittyvät riskit Tulipaloriski Murskauslaitoksessa käsiteltävä jäte, siitä aiheutuva pöly ja valmis polttoaine voivat sopivissa olosuhteissa syttyä palamaan. Tämän estämiseksi murskauslaitoksen linjastot katetaan ja varustetaan laitteistoilla, joiden avulla voidaan sumuttaa vettä muodostuvan pölyn sitomiseksi esim. rakennusjätettä murskattaessa. Laitos varustetaan myös sprinklerilaitteistolla. Lisäksi murskauslaitosta siivotaan usein pölyn poistamiseksi. Laitoksen suunnittelussa huomioidaan ATEX direktiivin vaatimukset. Roskaantuminen Jätteestä valmistetaan kierrätyspolttoainetta hallissa ja laitokseen tuotava jäte tyhjennetään hallin sisälle, joten jäte ei pääse leviämään ympäristöön Kyllästetyn puun vastaanottoon ja kentällä tapahtuvaan käsittelyyn liittyvät riskit Tulipalo Tulipalo voi syttyä joko kentällä (vastaanotto ja käsittelytoiminnoissa) tai hallissa, jossa kyllästettyä puuta mahdollisesti murskataan ja valmista mursketta säilytetään. Kastelulla

16 16/36 voidaan vähentää tulipalon riskiä. Alueelle rakennetaan vesipiste mahdollisen tulipalon sammutusveden nopean saamisen turvaamiseksi. Rankkasateet Rankkasateiden vaikutuksesta pintavedet kyllästetyn puun vastaanottokentältä voivat joutua maastoon, jos viemäri ei vedä kaikkea vettä. Vastaanottokentän sadevesikaivojen ritiläkansien tukkeutumisen estoon kiinnitetään huomiota Parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltaminen 7.14 Vakuus Jätteiden käsittelystä on määritelty paras käyttökelpoinen tekniikkaa (BAT). Jätteiden käsittelyn BREF-asiakirja (Reference Document on Best Available Tecniques for the Waste Treatments Industries), jossa parasta käyttökelpoista tekniikkaa on määritelty, on valmistunut elokuussa Lupahakemuksen mukaisten toimintojen (murskauslaitos tai siirtokuormausalue ja kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely) rakentamisessa ja käytössä huomioidaan toimialan yleiset BAT-johtopäätökset sekä polttoaineena käytettävän jätteen valmistelua, kiinteän polttoaineen valmistamista muusta kuin vaarallisesta jätteestä sekä soveltuvin osin kiinteän jätepolttoaineen valmistamista ongelmajätteestä koskevat BAT-johtopäätökset. Murskauslaitoksen rakentaminen parantaa materiaalina hyötykäyttöön kelpaamattomien jätteiden hyödyntämisastetta ja näin ollen tukee jätelain tavoitteita paremmin kuin loppusijoittaminen kaatopaikan jätetäyttöön. Murskauslaitoksen rakentamisen myötä myös materiaalina hyödynnettävien jätteiden hyödyntämisaste paranee, sillä erityisesti metallin ja lasin syntypaikkalajittelun tärkeys tulee korostumaan. Metallin ja lasin erilliskeräystä on jo tehostettu vuoden 2007 aikana. Myös murskauslaitoksen esimurskauksen jälkeen tapahtuva (epäpuhtauksien ja) metallien lajittelu lisää metallin talteenotto- ja hyötykäyttöosuutta. Toisaalta murskauslaitoksen rakentaminen lisää liikennöintiä jätekeskukseen, mikä osaltaan lisää kasvihuonekaasupäästöjä. Kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittely lisää kyllästetyn puun uusiokäyttöä, sillä vastaanotettu kyllästetty puu hyödynnetään ensisijaisesti materiaalina uusiokäytössä ja toissijaisesti energia, mikä on jätelain tavoitteiden mukaista. Jätekeskuksen teknistä tasoa ja käytäntöjä on parannettu viime vuosien aikana useilla tavoilla, mm. toimintajärjestelmän (sisältää ympäristö-, laatu- sekä työterveys- ja turvallisuusjärjestelmän) rakentamisella. Toimintajärjestelmä ei ole valmis, mutta järjestelmää on tietyiltä osin auditoitu ulkopuolisten auditoijien toimesta syyskuussa Jätekeskuksessa tehdään neljä kertaa vuodessa sisäisiä turvallisuuskatselmuksia ja toimintajärjestelmän valmistuttua myös sisäisiä auditointeja. Teknisen tason ja käytäntöjen osalta pyritään jatkuvaan parantamiseen. Jätekukko Oy:n on tullut asettaa euron vakuus koko jätekeskuksen toiminnalle. Jos täyttöalueiden III-V jälkihoidettava pinta-ala kasvaa yli 2,3 hehtaarin, on vakuutta lisättävä aina eurolla alkavaa jälkihoidettavaa täyttöalueen 0,5 ha kohden. REF polttoainelaitoksen tai siirtokuormausaseman osalta hakija viittaa edellä mainittuun koko jätekeskuksen toimintaa koskevaan euron suuruiseen vakuuteen. Kyllästetyn puun käsittelyn osalta hakija esittää euron suuruista vakuutta, joka tullaan asettamaan ennen toiminnan aloittamista. Vakuuden suuruus perustuu arvioon

17 17/36 käsittelykustannuksista ja maksimivarastomäärästä (käsittelykustannukset kertaa maksimivarastomäärä = 150 /t * t = ). 8 TOIMINNAN ALOITTAMINEN Hakija pyytää kyllästetyn puun vastaanotolle ja käsittelylle (lajittelu, katkominen, osien poisto, murskaus) ympäristönsuojelulain 101 :n mukaista aloittamislupaa muutoksenhausta huolimatta. Perusteluna toiminnan aloittamisluvan hakemiselle on, että kyllästetyn puun lajittelu ja katkominen uusiokäyttöä varten on saatava alkamaan hyötykäytön turvaamiseksi voimaan tullut Valtioneuvoston asetus arseeniyhdisteiden, elohopeayhdisteiden ja dibutyylitinavetyboraatin sekä niitä sisältävien valmisteiden ja tuotteiden markkinoille luovuttamisen ja käytön rajoittamisesta (787/2007) mahdollistaa arseenikyllästeillä (CCA-kyllästeillä) käsitellyn puun ammattimaisen ja teollisuuskäytön. Luvitettava kyllästetyn puun vastaanotto- ja käsittelytoiminta koskee pääasiassa kyllästetystä puusta valmistettuja pylväitä. Sähkö- ja televerkkoyhtiöillä on varastoituna käytöstä poistettuja pylväitä omilla alueillaan. Toiminnan aloittaminen jätekeskuksessa turvaisi pylväille asianmukaisen vastaanotto- ja käsittelypaikan, josta hyötykäyttöön soveltuvat osat toimitetaan edelleen luvallisiin käyttökohteisiin. Jätekeskukseen suunniteltua kyllästetyn puun vastaanotto- ja käsittelypaikkoja vastaavia paikkoja on suunnitteilla myös muualle Suomeen, ei kuitenkaan Kuopion läheisyyteen. 9 YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELY 9.1 YVA-selostus ja yhteysviranomaisen lausunto Heinälamminrinteen jätekeskuksen ympäristövaikutukset on arvioitu ympäristövaikutusten arvioinnista annetun lain mukaisesti (YVA-menettely). Ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa vaikutukset on arvioitu neljälle eri vaihtoehdolle: V0: Hankkeen toteuttamatta jättäminen. Heinälamminrinteen nykyinen tavanomaisen jätteen täyttöalue suljetaan sen täytyttyä. Loppusijoitustoiminnat järjestetään muualle yhteistoiminnassa muiden jäteyhtiöiden kanssa. Hyötyjätteen vastaanotto ja käsittely sekä nykyiset ongelmajätteen vastaanottotoiminnot (kotitalouksista syntyvä) säilyvät Heinälamminrinteen jätekeskuksessa. V1: Jätekeskuksessa otetaan käyttöön uudet loppusijoitettavan yhdyskuntajätteen laajennusalueet sen jälkeen, kun nykyinen täyttöalue tulee täyteen. Ongelmajätteiden vastaanottoa varten rakennetaan uusi rakennus. Hyötyjätetoiminnot kuten V0:ssa. V2: Edellisen (V1) lisäksi jätekeskuksen alueelle sijoitetaan kuivajätteen esikäsittelylaitos (kierrätyspolttoaineen REF valmistus) ja biologisesti käsiteltävän jätteen käsittelylaitos. V3: Vaihtoehtojen V1 ja V2 lisäksi alueella otetaan käyttöön pilaantuneiden maiden ja ongelmajätteiden (ongelmajätteeksi luokiteltava tuhka) käsittely- ja loppusijoitustoiminnot. Nyt on haettu ympäristölupaa toiminnoille, jotka ovat lähinnä vaihtoehdon V2 mukaisia.

18 18/36 Pohjois-Savon ympäristökeskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon arviointiselostuksesta Arviointiselostuksesta antamassaan lausunnossa ympäristökeskus katsoo, että arviointiselostuksessa on esitetty ja arvioitu YVA-lain edellyttämiä vaikutuksia riittävästi. Samoin hankkeesta aiheutuvien vaikutusten arviointi on tehty ja esitetty arviointiselostuksessa YVA-lain edellyttämällä tavalla. Puutteina tai muutoin tarkennettavina asioina ympäristökeskus toteaa seuraavaa: - Avoin tiedotus kaikista jätekeskuksen alueella tapahtuvista toiminnoista. Suunnitelma tiedottamisesta häiriö- ja poikkeustilanteiden varalta vaikutusalueen ihmisille; - Kunkin eri tyyppisen vaikutuksen vaikutusalueiden esittäminen kartalla; - Pistemäisten melulähteiden korkeustason esittäminen. Suojametsän puuttumisen takia melualueet tulisi laskea uudelleen viimeistään ympäristölupahakemukseen. - Arviointi siitä, täyttääkö kaventunut suojametsäalue yleiskaavassa sille asetetut tavoitteet, vai aiheuttaako se tarpeen tarkistaa kaavaa. Arvio nykyisen oikeusvaikutteisen yleiskaavan ajantasaisuudesta sekä yksityiskohtaisemman osayleiskaavan tai asemakaavan tarpeellisuudesta; - Lisää maisemavaikutuksia kuvaavia poikkileikkauksia. Maisemavaikutusten arvioinnissa huomioitava normaalit metsätalouden toimenpiteet. Vaikutukset kaukomaisemaan tilanteessa, jossa puusto on poistettu tarkastelupaikan ja jätekeskuksen väliltä; - liikenteen sujuvuus ja turvallisuus jätekeskukseen johtavalla tiellä erityisesti talviaikaan; - vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen ja sen säilymiseen; - hajumallinnusten tekeminen; - konkreettiset toimenpiteet haitallisten vaikutusten, kuten hajun ja lokkihaitan, vähentämiseksi. Yhteysviranomainen toteaa, että jatkosuunnittelun yhteydessä ja lupahakemusta varten kannattaa täydentää ja tarkentaa tehtyjä arviointeja sekä seurata vaikutuksia ja tiedottaa avoimesti niistä lähialueen asukkaita. 9.2 Lausunto YVA-menettelyn soveltamisen tarpeesta kyllästetyn puun vastaanoton ja käsittelyn osalta Vuoden 2005 YVA-menettelyssä oli mukana kyllästetty puu osana rakennusjätettä. Kuitenkaan tuolloin ei yksityiskohtaisesti ole mainittu kyllästetyn puun vastaanottoa, varastointia tai käsittelyä. Tästä syystä Jätekukko Oy on pyytänyt Pohjois-Savon ympäristökeskukselta lausuntoa arviointimenettelyn soveltamisen tarpeesta kyllästetyn puun vastaanottoon ja käsittelyyn. Ympäristökeskus on ratkaissut asian päätöksellään , jolloin Pohjois-Savon ympäristökeskus on päättänyt, että Jätekukko Oy:n kyllästetyn puun vastaanotto- ja käsittelyhankkeen ympäristövaikutuksia ei tarvitse arvioida ympäristövaikutusten arvioinnista annetun lain mukaisessa YVA-menettelyssä. 10 ASIAN KÄSITTELY 10.1 Asian vireilläolosta tiedottaminen Lupahakemuksesta on tiedotettu ympäristönsuojelulain 38 :n mukaisesti kuuluttamalla Pohjois-Savon ympäristökeskuksen ja Kuopion kaupunginhallituksen ilmoitustauluilla sekä ilmoittamalla kuulutuksesta Savon Sanomat -lehdessä Hakemusasiakirjat ovat olleet nähtävillä kuulutusajan Kuopion kaupungin ympäristönsuojelutoimistossa ja Pohjois-Savon ympäristökeskuksessa. Hakemuksen vireilläolosta on tiedotettu kirjeellä naapurikiinteistöjen haltijoita.

19 19/ Lausunnot Hakemuksesta on pyydetty lausunnot Kuopion kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselta, Kuopion kaupunginhallitukselta sekä Pohjois-Savon Pelastuslaitokselta. Lausuntojen keskeinen sisältö on seuraava: Kuopion kaupungin ympäristölautakunta, Alueen maankäyttö ja toiminnat Heinälamminrinteen ja Hepomäen alueelle on hakeutumassa uusia ympäristöluvanvaraisia toimintoja, mikä pitää ottaa huomioon lupahakemusta käsiteltäessä. Kuopion kaupungin ympäristölautakunnassa on vireillä Heikki Hiltusen/Morenia Oy:n ympäristölupahakemus kivenlouhimolle ja murskaamolle Jätekukko Oy:n jätekeskuksen itäpuolelle. Lisäksi Maamerkki Oy:llä on vireillä ympäristölupahakemus maa-, kiviaines- ja energiajätteen kierrätys-, käsittely- ja hyödyntämistoiminnalle Hepomäkeen Lohja Rudus Oy Ab:n kivenlouhimon pohjoispuolelle. Näiden lisäksi Kuopion kaupungin ympäristökeskukseen on oltu alustavasti yhteydessä kolmannen kivenlouhimon perustamisesta Jätekukko Oy:n jätekeskuksen koillispuolelle. Muu alueen maankäyttö ei ole muuttumassa nykyisestään lähivuosina. Alueen ympäristön tila Heinälamminrinteen ja Hepomäen alueella on vuonna 2007 aloitettu alueen toiminnanharjoittajien yhteinen jäte-, pinta- ja pohjavesien seuranta. Yhteisseurannan alustavat tulokset vuodelta 2007 eivät vaikuttaisi poikkeavan merkittävästi aiempien vuosien tuloksista. Heinälamminrinteen ja Hepomäen alueelle valmistui vuonna 2007 alueen toiminnanharjoittajien yhteinen meluselvitys. Tulosten mukaan alueen länsiosissa Jätekukko Oy:n vaikutuspiirissä melutasot eivät ylitä ympäristölupien raja-arvoja. Heikki Hiltusen/Morenia Oy:n kivenlouhimon ja murskaamon vaikutuksesta melutilanne Jätekukko Oy:n vaikutuspiirissä tulee kuitenkin jonkin verran muuttumaan. Melutilanteen muutos tulee ottaa huomioon sekä Jätekukko Oy:n ympäristölupahakemuksen että Heikki Hiltusen/Morenia Oy:n ympäristölupahakemuksen käsittelyssä. Heinälamminrinteen ympäristön ilmanlaadun mittauksista on parhaillaan valmistumassa yhteenveto. Alustavien tulosten mukaan Jätekukko Oy:n ja Pelastusopiston toiminnoilla on alueella selviä ilmanlaatuvaikutuksia. Pitoisuudet eivät kuitenkaan vaikuttaisi aiheuttavan terveydellisiä haittoja alueella. Pitoisuudet näyttäisivät kuitenkin antavan aihetta pysyvämpään ilmanlaadun seurantaan alueella. Ympäristölautakunta lähettää lausunnon liitteenä alueen ilmanlaadun mittauksia koskevan raportin luonnoksen. Lopullinen mittausraportti valmistuu vuoden 2008 alkuun mennessä. Muut kannanotot Ympäristölautakunta katsoo, että ympäristölupa haetuille toiminnoille voidaan myöntää, kun seuraavat seikat otetaan huomioon: Hakemuksen mukaan jossain määrin yhdyskunta-, rakennus- ja teollisuusjätteitä on tarkoitus vastaanottaa ja varastoida ulkona varastokentillä. Lautakunta huomauttaa, että uuden hyötyjätekentän pohjalla, jonne toiminnot sijoittuisivat, ei ole erillistä tiivistyskerrosta eikä salaojitusta. Maaperän ja pohjaveden pilaantumisen ehkäisemiseksi em. jätejakeiden varastointi ja käsittely ulkovarastoalueilla tulee olla mahdollisimman vähäistä. Mieluummin kaikki jätejakeet tulee varastoida ja käsitellä murskauslaitoksen sisätiloissa.

20 20/36 Murskaustoiminnat tulee ensisijaisesti sijoittaa sisätiloihin. Lyhytaikaista ja tilapäistä murskausta voidaan tehdä ulkotiloissa ma-pe klo Lautakunta suhtautuu kriittisesti siihen, että jätejakeiden vastaanotto-, varastointi- ja käsittelykentiltä sekä laitosalueilta ns. puhtaampia vesiä pyritään johtamaan maastoon suunnitellun pintavesien tasausaltaan kautta. Perusteluna on epäily siitä, että eri alueilta valumavesijakeita voi olla käytännössä vaikea erotella ja hallita riittävän hyvin ja luotettavasti. Valumavesien johtamisesta on tarpeen esittää yksityiskohtaisempi suunnitelma, jos esitetty valumavesien erottelu luvassa hyväksytään. Jätteiden murskauslaitoksessa muodostuvan rejektin tulee täyttää valtioneuvoston päätöksen 861/1997 (muutos 202/2006) mukaiset kaatopaikkakelpoisuusvaatimukset, mikäli rejektiä halutaan sijoittaa jätetäyttöön. Ellei rejekti täytä kaatopaikkakelpoisuusvaatimuksia, tulee se esikäsitellä ennen jätetäyttöön sijoittamista. Ympäristölautakunta esittää, että uudessa Jätekukko Oy:n ympäristöluvassa muutetaan tarpeellisilta osin Jätekukko Oy:n ympäristövaikutusten ja päästöjen tarkkailua. Lupahakemuksessa esitetyt muutokset vesien tarkkailussa tulee sisällyttää alueen yhteistarkkailuohjelmaan siinä yhteydessä, kun uudet toiminnat aloitetaan. Jätekukko Oy tulee velvoittaa osallistumaan Kuopion ja Siilinjärven alueen ilmanlaadun yhteisseurantaan toiminnanharjoittajien ja kuntien välisessä tarkkailusopimuksessa erikseen sovittavalla tavalla. Kuopion kaupungin ympäristökeskus tulee aloittamaan neuvottelut Heinälamminrinteen ja Hepomäen alueen ilmanlaadun pysyvämmästä seurannasta mittauksin vuoden 2008 alkupuolella Jätekukko Oy:n, Pelastusopiston, Lohja Rudus Oy Ab:n, Skanska Asfaltti Oy:n, Heikki Hiltusen/Morenia Oy:n ja Maamerkki Oy:n kanssa. Tavoitteena on, että pysyvämmät mittaukset käynnistetään viimeistään vuoden 2009 alussa. Jätekukko Oy tulee velvoittaa mittaamaan toimintojensa vaikutuksia alueen melutasoihin. Kuopion kaupungin ympäristökeskuksen tavoitteena on, että Heinälamminrinteen ja Hepomäen alueella aloitetaan Kuopion kaupungin ympäristökeskuksen järjestämänä vuonna 2008 melutilanteen yhteisseuranta säännöllisin mittauksin. Yhteisseurantaan pyritään saamaan mukaan Lohja Rudus Oy Ab, Skanska Asfaltti Oy, Jätekukko Oy, Heikki Hiltunen/Morenia Oy ja Maamerkki Oy. Perusteluina edellä mainituille ilmanlaatu- ja meluvaikutusten laajemmalle ja pysyvämmälle seurannalle alueella ovat toisaalta uudet valmistuneet tulokset alueen ilmanlaadusta ja melutilanteesta sekä toisaalta yhä uusien ympäristövaikutuksia aiheuttavien toimintojen keskittyminen alueelle. Lautakunta katsoo, että hakemuksen mukainen toiminnan aloituslupa (YsL 101 ) mahdollisista valituksista huolimatta voidaan myöntää jätteiden siirtokuormaustoiminnalle sekä kyllästetyn puun vastaanotolle ja käsittelylle. Näitä molempia toimintoja jätekeskuksen alueella on jo nyt ja niiden ympäristövaikutukset arvioidaan niin vähäisiksi, että estettä toiminnan aloittamiselle ei ole mahdollisista valituksista huolimatta. Sen sijaan lautakunta ei puolla toiminnan aloitusluvan myöntämistä jätteiden murskauslaitokselle. Murskauslaitoksen osalta on kyse kokonaan uudesta toiminnasta, jolla voi selkeämmin olla myös ympäristövaikutuksia.

1 ASIA 2 HANKKEESTA VASTAAVA 3 HANKKEEN KUVAUS 4 AIEMMAT SELVITYKSET. PÄÄTÖS Dnro PSA 2007 R

1 ASIA 2 HANKKEESTA VASTAAVA 3 HANKKEEN KUVAUS 4 AIEMMAT SELVITYKSET. PÄÄTÖS Dnro PSA 2007 R PÄÄTÖS Dnro PSA 2007 R 5 531 31.5.2007 1 ASIA Päätös ympäristövaikutusten arvioinnin soveltamisesta Jätekukko Oy:n kyllästetyn puun vastaanotto ja käsittelyhankkeesta 2 HANKKEESTA VASTAAVA Jätekukko Oy

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Lahden seudun kierrätyspuisto

Lahden seudun kierrätyspuisto Lahden seudun kierrätyspuisto Kujalan jätekeskus? Hajut, haittaeläimet? Vaarallinen jäte? Asukastilaisuudet 3. ja 4.6.2019 Heinsuon koulu, Hollola / Erkko-lukio, Orimattila Mielipiteissä ja kommenteissa

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat:

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat: Etelä-suomen aluehallintovirasto Yrnpaistölupavaskaiakie Yinpäistaililarkastaja Kai Ratilainen SigerJaarfn katu 15 13100 Hätneenfma Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna 3 0, 05. 2013 DNRO ESAVI/

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 93/10/1 Dnro ISAVI/196/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 15.10.2010 ASIA Heinälamminrinteen jätekeskuksen jätteiden murskauslaitoksen ympäristöluvan (PSA-2007-Y-268-111)

Lisätiedot

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.05.2015 Sivu 1 / 1 1802/11.01.00/2015 48 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Finland Oy:n siirtokuormausasema, Juvanmalmintie 18

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 30.12.2004 No YS 1570 Dnro 0199Y0187 114 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA TOIMINNAN SIJAINTI

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1 4010/11.01.00/2011 4 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, joka koskee Ämmässuon jätteidenkäsittelykeskuksen toimintojen ympäristölupaa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 06.10.2016 Sivu 1 / 1 1137/2013 11.01.00 88 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, Ekokem-Palvelu Oy:n ympäristölupahakemus koskien Juvanmalmin jätteenkäsittelylaitoksen toiminnan

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten

Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten Rakennusjätteistä kohti kierrätysmateriaaleja Käyttöpäällikkö Pekka Hyvärinen Vuokra-alue 140 ha. Käytössä 30 ha Jätteitä 180 000 t Ympäristölupa n. 50 ha

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA Pohjois-Satakunnan Jätteidenkäsittely Oy Kooninkeitaan jäteasema Ruusilantie 79 38700 Kankaanpää KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 15.12.2014 Kooninkeidas 1/5

Lisätiedot

Koskenheimo Ky, Louhijantie 10, 48220 KOTKA

Koskenheimo Ky, Louhijantie 10, 48220 KOTKA 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Dnro KAS-2005-Y-305-111 Annettu julkipanon jälkeen 25.10.2005 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta. LUVAN HAKIJA Koskenheimo Ky,

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 14 Asianro 1217/11.01.00/2012 Lausunto ympäristölupahakemuksesta / Ekokem-Palvelut Oy, teollisuusjätteen käsittelykeskus, Sorsasalo Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Kuopion jätekeskuksen ympäristöluvan muutos ja toiminnanaloittamislupa, Kuopio

Kuopion jätekeskuksen ympäristöluvan muutos ja toiminnanaloittamislupa, Kuopio Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 68/2015/1 Dnro ISAVI/3051/2014 Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2015 ASIA Kuopion jätekeskuksen ympäristöluvan muutos ja toiminnanaloittamislupa, Kuopio HAKIJA Jätekukko Oy PL 2500

Lisätiedot

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 23.9.2015 29.9.2015 1 Hankkeen sijainti ja laajuus Hanke koskee n. 15 ha:n

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Eko-Kymppi. KAINUUN YMPÄRISTÖOHJELMA 2020 Ympäristöseminaari 9.11.20121

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Eko-Kymppi. KAINUUN YMPÄRISTÖOHJELMA 2020 Ympäristöseminaari 9.11.20121 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä KAINUUN YMPÄRISTÖOHJELMA 2020 Ympäristöseminaari 9.11.20121 Jätehuollon tulevaisuus Kainuussa 2012 Jukka Oikarinen puh. 08 636 611 fax. 08 636 614 www.eko-kymppi.fi info@eko-kymppi.fi

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 Etelä-Suomi 11.12.2013 Naantalin kaupunki Kaupunginhallitus PL 43 21101 NAANTALI!/. C:'.?('. ()(/ Viite Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen/

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Pirkanmaan Jätehuolto Oy Pirkanmaan Jätehuolto Oy Pirkanmaan Jätehuolto Oy 17 osakaskuntaa omistavat yhtiön asukaslukujensa mukaisessa suhteessa yhtiö toimii omakustannusperiaatteella n. 60 työntekijää Jätehuollon työnjako Pirkanmaan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Ympäristölupa, Heinälamminrinteen jätekeskus, Kuopio.

Ympäristölupa, Heinälamminrinteen jätekeskus, Kuopio. YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Dnro PSA-2005-Y-243-121 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2006 Tätä päätösversiota on muokattu huomioiden henkilötietolain (523/1999) tavoitteet yksityisyyden suojasta. ASIA HAKIJA Ympäristölupa,

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Kaupunkisuunnittelu

Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Kaupunkisuunnittelu Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Etelä-Suomen aluehallintovirasto, ympäristölupavastuualue PL 150, 13101 Hämeenlinna ymparistoluvat.etela@avi.fi Viite: lausuntopyyntö 23.5.2017 Dnro ESAVI/4610/2017 Kouvolan

Lisätiedot

Vinsanvuoren jätteenkäsittelykeskus

Vinsanvuoren jätteenkäsittelykeskus Vinsanvuoren jätteenkäsittelykeskus Taustaa Tamperelainen jätteenkäsittelytoimintaan sekä purku urakointiin erikoistunut Toivonen Yhtiöt Oy suunnittelee jätteenkäsittelykeskusta Ruoveden Vinsanvuoreen

Lisätiedot

Kierrätystä ja hyötykäyttöä

Kierrätystä ja hyötykäyttöä Kierrätystä ja hyötykäyttöä Oulun Jätehuolto Oulun Jätehuolto on Oulun kaupungin liikelaitos, joka vastaa toimialueellaan jätteenkäsittelystä, kuljetusten toimivuudesta ja jäteneuvonnasta. Oulun Jätehuollon

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61 U U D E N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... N Y L A N D S M I L J Ö C E N T R A L PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 18.5.2004 Dnro 0199Y0187-114 No YS 535 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisesta

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS

JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS 12.2.2018 JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS JÄMSÄN KAUPUNKI Tarja Kuisma ENVINEER OY Janne Huttunen etunimi.sukunimi@envineer.fi www.envineer.fi

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteen kierrätyksen ja hyötykäytön lisääminen

Yhdyskuntajätteen kierrätyksen ja hyötykäytön lisääminen Yhdyskuntajätteen kierrätyksen ja hyötykäytön lisääminen Tulevaisuuden haasteet jätehuollossa, Joensuun tiedepuisto 24.10.2013 Yhdyskuntajäte Yhdyskuntajäte: vakinaisessa asunnossa, vapaa-ajan asunnossa,

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

ASIA. LUVAN HAKIJA Huurinainen Oy Elementtitie Kajaani. LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2.

ASIA. LUVAN HAKIJA Huurinainen Oy Elementtitie Kajaani. LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2. 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2.2014 ASIA Betonitien rakennusjätteen varastointi, lajittelu ja käsittelylaitoksen ympäristölupapäätöksen lupamääräysten

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE Puh. (03) 2420 111 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Länsi-Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 2016 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella

Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 2016 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 216 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Kerätyn jätteen määrä ja hyödyntäminen Vuonna 216 sekajätettä kerättiin koko toimialueella 44 37 tonnia.

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Hallinnolliset pullonkaulat ja rahoitus. YVA ja ympäristöluvat mahdollistajina tulevaisuudessa

Hallinnolliset pullonkaulat ja rahoitus. YVA ja ympäristöluvat mahdollistajina tulevaisuudessa Hallinnolliset pullonkaulat ja rahoitus YVA ja ympäristöluvat mahdollistajina tulevaisuudessa Biokaasua Varsinais-Suomessa -seminaari 16.2.2016 Eljas Hietamäki Varsinais-Suomen ELY-keskus Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/VEIKKO LEHTI OY Veikko Lehti Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee paperin/pahvin siirtokuormausaseman toimintaa ja hiekanerotuskaivojätteiden

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo.

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo. ASIA Etelä-Suomi t e l ä - S u o Päätös Nro 107/2014/1 Dnro ESAVI/124/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2014 Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä

Lisätiedot

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2014

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2014 HSY:n jätehuollon vuositilasto 214 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Jätekeskuksella vastaanotetun yhdyskuntajätteen hyödyntäminen

Jätekeskuksella vastaanotetun yhdyskuntajätteen hyödyntäminen 24.5.216 Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 215 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Kerätyn yhdyskuntajätteen määrä ja yhdyskuntajätteen hyödyntäminen Kuopion jätekeskus on kunnallisen

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 76 11.11.2014

Ympäristölautakunta 76 11.11.2014 Ympäristölautakunta 76 11.11.2014 Lausunto Metsä Fibre Oy:n hakemuksesta Äänekosken tehdasintegraatin käytössä olevan jätteenkäsittelyalueen ympäristöluvan tarkistamisesta, toiminnan olennaisesta muuttamisesta

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 170/2013/1 Dnro ESAVI/140/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 170/2013/1 Dnro ESAVI/140/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 170/2013/1 Dnro ESAVI/140/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Kiertokapula Oy:n ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Rehakan jätteidenkäsittelyalueen

Lisätiedot

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Jätehuollon vastuut Jätelain mukaisen toiminnan yleinen ohjaus, seuranta ja kehittäminen kuuluu ympäristöministeriölle ELY-keskus ohjaa ja edistää jätelaissa ja sen

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (5) Asia tulisi käsitellä 9.6.2015 226 Vaasan hallinto-oikeuden päätös valitusasiassa, joka koskee AVI:n ympäristölupaa maaperän puhdistamisesta HEL 2014-006858 T

Lisätiedot

KOKOEKO seminaari, Kuopio, 11.2.2014. Palvelun tuottajan näkökulma Jaakko Soini, Ekokem

KOKOEKO seminaari, Kuopio, 11.2.2014. Palvelun tuottajan näkökulma Jaakko Soini, Ekokem KOKOEKO seminaari, Kuopio, 11.2.2014 Palvelun tuottajan näkökulma Jaakko Soini, Ekokem Säästämme luonnonvaroja Säästämme luonnonvaroja parantamalla asiakkaiden materiaali- ja energiatehokkuutta. 2 Liikevaihto

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄTTEIDEN VASTAANOTTO TOIMINTAOHJEET 3 2. DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN VASTAANOTTOHINNAT 4 3. PIENJÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 6 4. JÄTEASTIOIDEN TYHJENNYSMAKSUT

Lisätiedot

14, 11, 2014 5.11.2014. Jaakko Heinolainen Etelä -Suomen aluehallintovirasto Ympäristövastuualue PL 110 00521 Helsinki

14, 11, 2014 5.11.2014. Jaakko Heinolainen Etelä -Suomen aluehallintovirasto Ympäristövastuualue PL 110 00521 Helsinki 5.11.2014 Etelä-Suomen NH 14, 11, 2014 Jaakko Heinolainen Etelä -Suomen aluehallintovirasto Ympäristövastuualue PL 110 00521 Helsinki DNRO ESAVII Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy Kiimassuontie 127 30420 Forssa

Lisätiedot

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY YMPA 6.10.2010, 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY Sellueriste Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee sellueristeen valmistusta keräyspaperista Porin

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Kalliokiviainesten ottotoiminta Vuorelan alue, Siilinjärvi. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma

Siilinjärven kunta. Kalliokiviainesten ottotoiminta Vuorelan alue, Siilinjärvi. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma 67080073.BST1 Helmikuu 2010 Siilinjärven kunta Kalliokiviainesten ottotoiminta Vuorelan alue, Siilinjärvi Ympäristövaikutusten arviointiohjelma TIIVISTELMÄ Hankekuvaus Siilinjärven kunta suunnittelee maa-

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g) Etelä-Suomi Päätös Nro 98/2011/1 Dnro ESAVI/693/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2011 ASIA Päätös Suomen Kivisora Oy:n muun muassa puhtaiden maamassojen, louheen, murskeen ja betonijätteen käsittelyä

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Hanketta koskevat luvat

Hanketta koskevat luvat Helsinki Helsingfors Dnro Dnr 31.8.2009 UUS-2008-R-22-531 PL 50 01531 Vantaa Viite / Hänvisning Veromiehenkylän maa-ainesten ottohankeet Asia / Ärende PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIME- NETTELYN

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S H Ä M E E N PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Dnro....................... Nro YSO/92/07 Annettu julkipanon jälkeen 20.8.2007 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Kaupunginhallitus Ryj/1 1.10.2012

Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Kaupunginhallitus Ryj/1 1.10.2012 Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 18.09.2012 275 HEL 2011-006220 T 11 01 00 00 ESAVI/173/04.08/2012, ESAVI/174/04.08/2012 Päätös Laitosten sijainti Aikaisemmat

Lisätiedot

K uhmo. 42 Suomussalmen nikkeliprojektit: Ympäristövaikutusten arviointiohjelma VESISTÖ- VAIKUTUSALUE LÄHIVAIKUTUS- ALUE LIIKENTEEN VAIKUTUSALUE

K uhmo. 42 Suomussalmen nikkeliprojektit: Ympäristövaikutusten arviointiohjelma VESISTÖ- VAIKUTUSALUE LÄHIVAIKUTUS- ALUE LIIKENTEEN VAIKUTUSALUE Suomussalmen nikkeliprojektit: Ympäristövaikutusten arviointiohjelma 41 LÄHIVAIKUTUSALUE VESISTÖVAIKUTUSALUE LOUHOS LIIKENTEEN VAIKUTUSALUE 250 0 500 1000 m Kuva 7. Peura-ahon lähivaikutusalueen, valuma-alueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Esityslista 31/2013 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 27.08.2013 264 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Lupatilanne Ympäristölautakunta päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.12.2013 Sivu 1 / 1 1137/11.01.00/2013 Ympäristölautakunta 25 21.3.2013 114 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekokem-Palvelut Oy:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee hiekanpesu-

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Kierrätys ja materiaalitehokkuus: mistä kilpailuetu?

Kierrätys ja materiaalitehokkuus: mistä kilpailuetu? Kierrätys ja materiaalitehokkuus: mistä kilpailuetu? Green Growth osaamisfoorumi 31.5.2012 Jaana Lehtovirta, viestintäjohtaja, Lahti Energia Oy Lahti Energia Oy Toimimme energia-alalla Hyödynnämme jätettä

Lisätiedot

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen HINNASTO 1/2009 1.1.2009 alkaen YHTEYSTIEDOT: DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA Ritamäentie 20, 06200 PORVOO AVOINNA: ma-pe 7.00-19.00 Puh 020 637 7080, fax 020 637 7050 la 9.00-14.00 PIENJÄTEASEMAT MÖMOSSENIN PIENJÄTEASEMA

Lisätiedot

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 72 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila 2.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Lausunto Ekokem Oyj:n ympäristölupahakemuksesta; jätteiden esikäsittelylaitos

Lausunto Ekokem Oyj:n ympäristölupahakemuksesta; jätteiden esikäsittelylaitos Lausunto Ekokem Oyj:n ympäristölupahakemuksesta; jätteiden esikäsittelylaitos Tekla 10.3.2015 83 Vesijoht 25.3.2015 47 Ympla 26.3.2015 45 Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Riihimäen kaupungin lausuntoa

Lisätiedot

55 12.05.2015. Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus

55 12.05.2015. Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 55 12.05.2015 Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus 154/11.01.00.01/2015

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031 PÄÄTÖS Helsinki 24.7.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2003 Y 96 119 No YS 1031 ASIA Päätös Neste Oil Oyj:n Porvoon jalostamon toiminnasta aiheutuvan melun tarkkailuohjelman muuttamisesta ja jalostamoalueen

Lisätiedot

Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu

Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu t säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu määräytyy todellisen painon ja jätekeskushinnaston mukaan. Kuljetus- ja käsittelymaksuun lisätään punnitusmaksu 9,68 (alv 0 %). Kuljetus

Lisätiedot

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset alkaen

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 10 Asianro 8780/14.06.00.02/2017 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset 1.1.2018 alkaen Vs. palvelupäällikkö Hanna Kisonen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ^s^ss^^1 '""-'"KfcUfSTFiAn O 5. 6)5\ 20U Dnro/Dnr ^-_o2^^/^ Tehtäväluokka // Uppgiftsklass" '-' YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Nobina Finland South Oy Herttoniemen linja-autovarikko 5.5.2014 y Nobina (Viranomainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (7) Asia tulisi käsitellä 15.4.2014 138 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Lassila & Tikanoja Oy:n ympäristölupa-asiassa HEL 2013-006632 T 11 01 00 00 ESAVI/292/04.08/2011

Lisätiedot