ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus. AIKA kello 15:00-17:10. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus. AIKA kello 15:00-17:10. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115"

Transkriptio

1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus AIKA kello 15:00-17:10 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 175 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjan tarkastus Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano, päätökset 5 kokouksesta Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos Piilolanniemen asemakaavan muutos Valionpuiston asemakaavan muutos Rakentamisvelvoite kiinteistöllä Tilan Metsärinne 7:65 myyminen Palvelukoti Kalaniemi Oy:lle Määräalan myyminen tilasta Kanavaharju Vuokrasopimuksen jatkaminen, määräala tilasta Honkola Puun myynti v Kaupungin edustajien nimeäminen kutsuntalautakuntiin Ilmoitusasiat Lautakuntien pöytäkirjat Kaupunginjohtajan päätökset 31

2 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kiiskinen Kari 15:00-17:10 puheenjohtaja Halttunen Jari 15:00-17:10 jäsen Kainu Keijo 15:00-17:10 jäsen Lindell Leila 15:00-17:10 2. varapuheenjohtaja Lunttila Tommi 15:00-17:10 1. varapuheenjohtaja Närhi Merja 15:00-17:10 jäsen Piilonen Pentti 15:00-17:10 jäsen Tuominen Marke 15:00-17:10 jäsen Sohlman Jouni 15:00-17:10 varajäsen POISSA Martins Sirpa jäsen MUU Tiusanen Matti 15:00-17:10 valtuuston puheenjohtaja Nyholm Rolf 15:00-17:10 valtuuston 1. varapuh.joht. Leppänen Pekka 15:00-17:10 valtuuston 2. varapuh.joht. Tani Jaana 15:00-17:10 valtuuston 3. varapuh.joht. Kurkela Jouni I 15:00-17:10 va. hallintojohtaja Kriivarinmäki Arja-Leena 15:00-17:10 henkilöstöjohtaja Lonka Henriikka 16:20-16:40 kaavasuunnittelija poissa ALLEKIRJOITUKSET Kari Kiiskinen Puheenjohtaja Arja-Leena Kriivarinmäki Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Keijo Kainu Merja Närhi PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ klo 9:00-12:00 Äänekosken kaupungin hallintopalvelut

3 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen KH 175 KuntaL:n 58 :n 2 momentin mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Puheenjohtajan ehdotus: Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden.

4 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjan tarkastus KH 176 Kuntalain 62 :n mukaan toimielimen kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa. Kuntalain 63 :n mukaan pöytäkirja siihen liitettyine valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. Puheenjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja puheenjohtaja määrää pöytäkirjantarkastuksen tapahtuvaksi perjantaina 26. päivänä kesäkuuta 2015 klo 15 mennessä ja tarkastetun pöytäkirjan pi dettäväksi yleisesti nähtävänä maanantaina 29. päivänä kesäkuuta 2015 klo 9-12 Ää ne kosken kaupungintalolla. Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Keijo Kainu ja Merja Närhi.

5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano, päätökset kokouksesta KH 177 Kuntalain 23 :n mukaan kunnanhallitus vastaa valtuuston pää tösten täytäntöönpanosta. Täytäntöönpanoon kuuluu olennaisena osana päätösten laillisuuden valvonta. Valvonta antaa mahdollisuuden kor ja ta laillisuusvirheet, jotka muuten voivat johtaa valituksiin. Va. hallintojohtajan ehdotus: Kuntalain 56 :n mukaan "Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheel li ses sä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toi mi valtan sa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jä tet tä vä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saa tet tava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Jos valtuusto pysyy päätöksessään, kunnanhallituksen on saa tet tava hallinto-oikeuden ratkaistavaksi, onko täytäntöönpanolle laillisia es tei tä. Hallinto-oikeus ei saa ratkaista asiaa ennen kuin valitusaika pää tök ses tä on kulunut." Kaupunginhallitus päättää todeta, että kaupunginvaltuuston tekemät päätökset ovat syntyneet laillisessa jär jes tyk sessä eikä valtuusto ole ylittänyt toimivaltaansa. Päätökset ovat muuten kin lakien ja asetusten mukaisia, joten ne voidaan panna täytäntöön.

6 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos 177/ /2015 KH Metsä Groupin suunnitteilla olevan Biotuotetehtaan toiminnasta aiheutuva raskaankaluston liikennemäärän kasvu ei aiheuta merkittävää ruuhkautumista Kotakennääntiellä tai muualle Äänekoskella. Kotakennääntien liikenneympäristöä on silti syytä kehittää sekä toimivuuden että turvallisuuden parantamiseksi. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kotakennääntien ja Tehtaankadun liittymässä uuden tehtaan käynnistyttyä liikenteen sujuvuus heikentyy erityisesti Tehtaankadulta tulijoille. Äänekosken liikenneselvityksessä (WSP Finland Oy, 2015) risteysalueelle esitettiin kahta kehittämisvaihtoehtoa: Kotakennääntien pääsuunnan kääntämistä Tehtaankadun suuntaiseksi tai kiertoliittymän rakentamista risteykseen. Teknisen lautakunnan tekemän päätöksen mukaisesti Kotakennääntien ja Tehtaankadun risteyksen kehittämisvaihtoehdoksi valittiin kiertoliittymän osoittaminen alueelle. Alueella on voimassa , , ja hyväksytyt asemakaavat. Suunnittelualueen koko on noin 1,7 ha, josta puistoalueita on noin 0,50 ha. Kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa teknisen lautakunnan tekemän päätöksen mukaisen kiertoliittymän rakentaminen. Kaavamuutoksella mahdollistetaan kiertoliittymän toteuttaminen aluevarauksien osalta: voimassa olevan asemakaavan katualueen tilavaraus ei ole riittävä. Katualueen rajausta laajennetaan läheisen puiston ja kevyenliikenteen kulkuyhteyden suuntaan. Kaupungin vuoden 2015 talousarviossa on varauduttu Metsä Groupin suunnitteilla olevan Biotuotetehtaan toiminnasta aiheutuvien liikenteen sujuvuutta parantavien kehittämistoimenpiteiden toteuttamiseen. (valmistelu kaavasuunnittelija Henriikka Lonka, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy, että Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos saatetaan vireille ja että päivätyn luonnoksen perusteella järjestetään maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukainen valmisteluvaiheen kuuleminen. Pyydetään luonnoksesta lausunnot Metsä Fibre Oy:ltä, Keski-Suomen ELY-keskukselta, Äänekoksen Energia Oy:ltä Keski-Suomen pelastuslaitokselta, tekniseltä-, ympäristö ja vapaa-aikalautakunnalta sekä kasvun- ja oppimisen lautakunnalta.

7 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus KH Kotakennääntien ja Tehtaankadun liittymään sekä Viiskulmaan sijoittuvien kiertoliittymien suunnittelu (katusuunnitelma ja tiesuunnitelma) on aloitettu. Aloituskokouksessa on todettu, että Viiskulman kiertoliittymän osalta on tarpeen laajentaa yleisen tien (Äänekoskentie) aluevarausta museorakennuksen suuntaan: ns. vapaan oikean järjestäminen Suolahden suuntaan ajaville on johtamassa kevyen liikenteen väylän sijoittumiseen osittain asemakaavan mukaiselle museon tontille. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Viiskulman kiertoliittymän rakentamisen mahdollistama alue on tarpeen liittää Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutokseen, jotta luodaan kaavalliset edellytykset myös Viiskulman kiertoliittymän rakentamiselle. Käytännössä museon tonttia supistetaan ja osa tontista liitetään yleisen tien alueeseen (LT). Kotakennääntien liikenneympyrän osalta kaavan valmisteluvaiheen kuuleminen on järjestetty Seuraavassa vaiheessa järjestetään vastaava kuuleminen kaava-alueeseen liitetyn Viiskulman kiertoliittymän alueen osalta. Ehdotusvaiheessa kaava laitetaan nähtäville yhtenä kokonaisuutena. Täydennetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma on liitteenä, muu kaava-aineisto esitellään kokouksessa. (valmistelu kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy, että päivätyn luonnoksen perusteella järjestetään maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukainen valmisteluvaiheen kuuleminen Viiskulman kiertoliittymän alueen osalta. Pyydetään luonnoksesta lausunnot Metsä Fibre Oy:ltä, Keski-Suomen ELY-keskukselta, Äänekosken Energia Oy:ltä, Keski-Suomen pelastuslaitokselta, tekniseltä lautakunnalta, ympäristölautakunnalta, vapaa-aikalautakunnalta sekä kasvun- ja oppimisen lautakunnalta.

8 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus KH Kotakennääntien ja Tehtaankadun liittymään sekä Viiskulmaan sijoittuvien kiertoliittymien suunnittelu (katusuunnitelma ja tiesuunnitelma) on aloitettu. Aloituskokouksessa on todettu, että Viiskulman kiertoliittymän osalta on tarpeen laajentaa yleisen tien (Äänekoskentie) aluevarausta museorakennuksen suuntaan: ns. vapaan oikean järjestäminen Suolahden suuntaan ajaville on johtamassa kevyen liikenteen väylän sijoittumiseen osittain asemakaavan mukaiselle museon tontille. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Viiskulman kiertoliittymän rakentamisen mahdollistama alue on tarpeen liittää Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutokseen, jotta luodaan kaavalliset edellytykset myös Viiskulman kiertoliittymän rakentamiselle. Käytännössä museon tonttia supistetaan ja osa tontista liitetään yleisen tien alueeseen (LT). Kotakennääntien liikenneympyrän osalta kaavan valmisteluvaiheen kuuleminen on järjestetty Seuraavassa vaiheessa järjestetään vastaava kuuleminen kaava-alueeseen liitetyn Viiskulman kiertoliittymän alueen osalta. Ehdotusvaiheessa kaava laitetaan nähtäville yhtenä kokonaisuutena. Täydennetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma on liitteenä, muu kaava-aineisto esitellään kokouksessa. (valmistelu kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy, että päivätyn luonnoksen perusteella järjestetään maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukainen valmisteluvaiheen kuuleminen Viiskulman kiertoliittymän alueen osalta. Pyydetään luonnoksesta lausunnot Metsä Fibre Oy:ltä, Keski-Suomen ELY-keskukselta, Äänekosken Energia Oy:ltä, Keski-Suomen pelastuslaitokselta, tekniseltä lautakunnalta, ympäristölautakunnalta, vapaa-aikalautakunnalta sekä kasvun- ja oppimisen lautakunnalta. KH 178 Valmisteluvaiheen kuuleminen on suoritettu Kotakennääntien ja Tehtaankadun liittymän osalta ja Viiskulman osalta Lausuntojen lisäksi palautteen kaavahankkeesta ovat antaneet Metsäalan Kuljettajat ry ja yksi yksityishenkilö. Metsä Fibre Oy:llä, Keski-Suomen pelastuslaitoksella sekä teknisellä

9 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus lautakunnalla ja ympäristölautakunnalla ei ole huomautettavaa kaavan valmisteluvaiheessa. Kasvun ja oppimisen lautakunnalla ei ole huomautettavaa asemakaavaluonnoksista, mutta lautakunta pitää tärkeänä turvallisten kevyenliikenteen väylien rakentamista Viiskulmasta Poken ja Äänekosken uuden lukion suuntaan. Kaavoittajan vastine: Saatetaan lausunto tiedoksi tekniselle toimelle otettavaksi huomioon katusuunnittelun yhteydessä. Ei muutostarvetta kaavaan: kevyen liikenteen järjestelyt ratkaistaan tieja katusuunnitelmien yhteydessä. Vapaa-aikalautakunta esittää tutkittavaksi mahdollisuutta Kotakennääntien-Tehtaankadun risteysalueelle tehtävästä kevyenliikenteen alituksesta / ylityksestä. Liikenneympyrää toteutettaessa tulee ottaa huomioon, ettei kasvillisuudella estetä näkyvyyttä. Valaistuksen tulee olla sellainen, ettei se häikäise autoilijoita. Alueiden suunnittelussa ja toteutuksessa tulee erityisesti huomioida kevyenliikenteen turvalliset liikkumisreitit. Kaavoittajan vastine: Saatetaan lausunto tiedoksi tekniselle toimelle selvitettäväksi katusuunnittelun yhteydessä. Ei muutostarvetta kaavaan: kevyen liikenteen järjestelyt ja liikenneympyrän tekninen toteutus ratkaistaan tie- ja katusuunnitelmien yhteydessä. Keski-Suomen ELY-keskuksella ei ole huomautettavaa Kotakennääntien-Tehtaankadun kiertoliittymän alueen osalta, mutta Viiskulman osalta ELY-keskus huomauttaa ajoneuvoliittymän merkinnän puuttumisesta Äänekoskentien-Wessmanninkadun risteyksessä. Kaavoittajan vastine: Lisätään ajoneuvoliittymän kaavamerkintä kaavaan voimassa olevan asemakaavan mukaisesti. Äänekosken Energia Oy huomauttaa Kotakennääntiellä kulkevasta runkosadevesiverkosta ja 7 m syvyyteen ulottuvasta sadevesipumppaamosta. Suunnittelussa on huomioitava nykyisen pumppaamon ja olemassa olevien linjojen huoltaminen; jos pumppaamon paikkaa siirretään, Äänekosken Energia Oy ei vastaa kustannuksista. Alueella on myös sähkökaapeleita ja kaukolämmön pääsyöttöjohto. Linjojen sijainti tulee huomioida suunnittelussa siten, ettei niihin tule tehtäväksi muutoksia. Kaavoittajan vastine: Saatetaan lausunto tiedoksi tekniselle toimelle otettavaksi huomioon katusuunnittelun yhteydessä. Ei muutostarvetta kaavaan.

10 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Metsäalan Kuljettajat ry huomauttaa Kotakennääntien ruuhkautumisesta ja kuljetusjärjestelyjen hankaluudesta; kulku kaupungin läpi, pitkä ylämäki, useat risteysalueet, ABC:n kiertoliittymä, Kotakennääntielle ei ole kiertotietä. Kotakennääntie-Tehtaankadun kiertoliittymässä Tehtaankadulle päin kääntyvä vapaa-oikea on välttämätön; ohituskaistaa puoltavat niin liikenteelliset kuin ympäristölliset seikat. Liikenneympyröiden talvikunnossapitoon ja ennen kaikkea liukkaudentorjuntaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Huomiota tulee kiinnittää Kotakennääntien-Tehtaankadun liikenneympyrän sijaintiin; ympyrä ei saa sijoittua mäkeen, koska liukkaalla kelillä tyhjän ajoneuvon liikkeelle lähtö on ongelmallista. Kaavoittajan vastine: Saatetaan lausunto tiedoksi tekniselle toimelle otettavaksi huomioon katusuunnittelun yhteydessä. Ei muutostarvetta kaavaan. Juha Virtanen huomauttaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden huomioimisesta. Biotuotetehtaan toiminta tulee lisäämään raskaanliikenteen osuutta Kotakennääntiellä, jolloin jo ennestään vilkkaan tien ylitys vaikeutuu. Suojatie samassa tasossa rekkaliikenteen ja muun liikenteen kanssa ei ole turvallinen ratkaisu; kaavassa tulisi ottaa huomioon teiden alitus ja/tai ylitys sekä liikennevalo-ohjaus. Tehtaan liikenne tulee järjestää turvallisesti muualta kuin Kotakennääntien kautta. Kaavoittajan vastine: Saatetaan lausunto tiedoksi tekniselle toimelle selvitettäväksi katusuunnittelun yhteydessä. Ei muutostarvetta kaavaan: tie- ja katujärjestelyt ratkaistaan tarkemmin tie- ja katusuunnitelmien yhteydessä. Asemakaavassa osoitetaan riittävät tilavaraukset turvallisten ja toimivien liikennejärjestelyjen toteuttamiseksi. Valmisteluvaiheessa nähtävillä olleeseen kaava-aineistoon esitetään tehtäväksi vastineen mukainen muutos, minkä jälkeen kaavaluonnos on syytä asettaa uudelleen nähtäville; tarkentuneen katu- ja tiesuunnittelun yhteydessä on todettu, että ns. museon sektorissa Viiskulmassa kaavaluonnoksen mukainen LT aluevaraus on riittämätön ns. vapaan oikean rakentamiselle Viiskulman kiertoliittymän yhteyteen (kulku Kotakennääntieltä Suolahden suuntaan ilman kiertoliittymään ajamista). Kaavamuutosaluetta on tarpeen laajentaa Suolahden suunnassa likimain museon nykyiseen liittymään saakka ja samalla laajentaa kaavamuutoksen itäosassa LT-aluetta. Tarkentuneessa katu- ja tiesuunnitelmassa on lisäksi havaittu, että museon tontin länsirajalla kaavamuutosaluetta voidaan

11 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Va. hallintojohtajan ehdotus: pienentää, jolloin LT- alueesta palautetaan museon tonttiin 348 m2. Lausuntojen pyytämistä ei pidetä tarpeellisena. (valmistelu kaavasuunnittelija Henriikka Lonka, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy listatekstin mukaiset vastineet Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan valmisteluvaiheen palautteesta. Hyväksytään, että tarkistetun kaava-aluerajauksen johdosta järjestetään uusi maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukainen valmisteluvaiheen kuuleminen päivätyn luonnoksen perusteella. Lausuntojen pyytämistä ei pidetä tarpeellisena. Liitteet Liite 1 Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos, kh

12 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Piilolanniemen asemakaavan muutos 275/ /2015 KH 179 Metsä Fibre Oy ja Metsä Board Oy hakevat maanomistajina asemakaavamuutoksen laatimista entisen paperitehtaan ja Piilolanniemen eteläkärjen alueelle. Hakemus kaavan muuttamisesta on päivätty Kaavan hakija on ilmoittanut olevansa valmis osallistumaan kaavahankkeen kustannuksiin. Piilolanniemen kaavahankkeen pinta-ala on noin 24 ha. Kaavan laatimisesta vastaa Sweco Ympäristö Oy. Va. hallintojohtajan ehdotus: Suunnittelualueella ei ole voimassa olevaa yleiskaavaa. Äänekoski 2020 osayleiskaava on ollut luonnoksena nähtävillä Osayleiskaavaluonnoksessa nyt laadittavana olevalle asemakaava-alueelle on osoitettu teollisuus- ja varastoaluetta (T), teollisuus- ja varasto/ viheraluetta (T/V), pientalovaltaista asuinaluetta (AP) sekä suojaviheraluetta (EV). Suunnittelualueella on voimassa Ympäristökeskuksen ja Korkeimman hallinto-oikeuden vahvistama Paperitehtaan asemakaavan muutos, jossa nyt laadittavana olevan asemakaavan kaava-alue on osoitettu teollisuusrakennusten korttelialueeksi (TT-1), suojaviheralueen korttelialueeksi, joka on varattu teollisuuden tarpeisiin (EV-1) sekä avoimena säilytettäväksi maisemanhoitoalueeksi, joka varataan teollisuusrakennusten korttelialueeksi siinä tapauksessa, että alueelle sijoitetaan paperi- tai kartonkikone. Suunnittelun lähtökohtana on Biotuotetehtaan rakentamisen vaatimat muutokset liikennejärjetelyihin. Kaavamuutoksen tavoitteena on tutkia mahdollisuutta Tehtaankadun liittämiseksi teollisuusrakennusten korttelialueeseen ja osaksi yhtiön omistamaa teollisuustonttia. Kaavamuutoksessa päivitetään kaavamääräyksiä Piilolanniemessä ja suoja-alueella. Tavoitteena on Piilolanniemen maankäytön suunnittelu siten, että alueelle voitaisiin mahdollisesti sijoittaa Biotuotetehtaan tuottamaa energiaa hyödyntävää toimintaa. Suunnittelualueella tulee erityisesti huomioida alueen maisemalliset ja ympäristölliset lähtökohdat sekä toiminnan vaikutukset lähiympäristön asutukseen. Piilolanniemen kärjessä sijaitseva kaupungin jätevedenpumppaamo säilytetään ennallaan. Asemakaavasuunnittelussa selvitetään niemeen mahdollisesti suunniteltavan maankäytön aiheuttamat muutostarpeet alueella sijaitsevaan vesihuoltoverkostoon. (Valmistelu kaavasuunnittelija Henriikka Lonka, puh )

13 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyy, että Piilolanniemen asemakaavan muutos saatetaan vireille. Liitteet Liite 2 Piilolanniemen asemakaavan muutos, kh

14 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Valionpuiston asemakaavan muutos 438/ /2015 KH 180 Muutosalueeksi esitetään Rotkolan kaupunginosassa sijaitsevaa aluetta noin neljän kilometrin päässä Äänekosken keskustasta. Suunnittelun kohteena oleva alue rajoittuu pohjoisesta Rauharannantiehen ja Valion tonttiin. Suunnittelualue on kooltaan 2,68 ha. Tontin omistaa Maintpartner Oy. Va. hallintojohtajan ehdotus: Suunnittelualueella ei ole voimasa olevaa yleiskaavaa. Äänekoski 2020 osayleiskaavaluonnoksessa (nähtävilläolo ) suunnittelualue on osoitettu teollisuus- ja varastoalueeksi (T) sekä lähivirkistysalueeksi (VL). Alueella on voimassa vahvistettu asemakaava, jossa suunnittelualue on osoitettu puistoksi (VP). Suunnittelu on käynnistynyt Äänekosken kaupungin toimesta; kaava on tarkoituksenmukaista saattaa olemassa olevan tilanteen mukaiseksi. Tontille on vuonna 1990 myönnetty poikkeuslupa (Keski-Suomen läänihallitus , RA-719), jonka perusteella alueelle on rakennettu noin 1200 m2:n suuruinen teollisuusrakennus. Kaavamuutoksen tavoitteena on päivittää alueen käyttötarkoitusmerkintää nykyistä teollisuustoimintaa vastaavaksi. Tarkoituksena on erottaa tontti puistoalueesta ja määritellä sinne rakennusoikeus sekä luoda edellytykset myös yrityksen lisärakentamiselle. Kaavaluonnoksessa alueelle on kaavoitettu 1,43 ha suuruinen teollisuustontti, jonka rakennusoikeus on 4279 k-m2 ja kerrosluku II. Teollisuustontti rajautuu alueella sijaitsevaan 1,26 ha suuruiseen lähivirkistysalueeseen. Alueen luontoselvityksen laadinta on vireillä. Suunnittelun kohteena olevan teollisuustontin ympäristössä on tehty liito-oravahavaintoja. (valmistelu kaavasuunnittelija Henriikka Lonka, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy, että Valionpuiston asemakaavan muutos saatetaan vireille ja että päivätyn luonnoksen perusteella järjestetään maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukainen valmisteluvaiheen kuuleminen. Kaavasta pyydetään lausunnot tekniseltä lautakunnalta ja ympäristölautakunnalta sekä Äänekosken Energia Oy:ltä.

15 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Liitteet Liite 3 Valionpuiston asemakaavan muutos, kh

16 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Rakentamisvelvoite kiinteistöllä / /2012 KH Äänekosken kaupunki on myynyt allekirjoitetulla kaupalla noin m2:n suuruisen määräalan Koiviston kylässä sijaitsevasta kiinteistöstä Es son taus ta 1:68 Ollin Talot Virtanen Oy:lle perus tetta van yh tiön lu kuun. Kau pan jälkeen on perustettu Hirvaskankaan Lii ke kes kus Oy, joka omis taa määräalasta muodostetun Hirvaskankaan Liikekeskus - nimisen kiinteistön RN:o Kauppakirjan mukaan määräalalle on rakennettava 1335 k-m2:n suuruinen uudisrakennus mennessä. Rakentamisvelvoitetta ei ole täytetty määräajassa. Kauppakirjan mukainen sopi mus sakko velvoitteen täyttämättä jättämisestä on euroa. Sopimussakkoa ei ole läh detty perimään aiemmin, kos ka ra ken tamis vel voite on siirret ty vuonna 2009 vireille saatetun Hirvas kan kaan koil li sen sek to rin asemakaavan muutoksen ja laajennuksen yh teydessä laa dit tuun maan käyt tö so pi muk seen. Äänekosken kau pun gin ja Hir vas kankaan Liikekeskus Oy:n välinen maankäyttösopi mus on hy väk sytty kaupun ginhallituksessa , mutta sopi mus kumppani ei ole toistai seksi allekirjoittanut sopimusta. Sopijapuolet ovat sopineet maankäyttösopimuksen pohjana ole van ase ma kaa van laa din taan liit ty väs sä neuvottelussa , et tä Hirvaskankaan Liikekeskus Oy toimittaa kaupungille po. ra ken tamisvelvollisuuden jatkoaikaa koskevan hakemuksen. Kun ha kemusta ei kaupungille toimitettu, on lasku so pi mus sa kosta lä he tet ty jou lu kuus sa Hirvaskankaan Liikekeskus Oy on lähettänyt päivätyn oheismateriaalina ole van kirjeen ja pyytää, et tä kau pun ki peruu sopimussakon ja luopuu ra ken tamisvelvoitteen määräajasta. Po. kaava-alueella on myös toinen maankäyttösopimus, jonka yhteydessä käsitellään maanomistajan kaupungilta hankkiman toistaiseksi rakentamattoman kiinteistön rakentamisvelvollisuutta: Äänekosken kaupungin ja Keskimaa Osk:n välinen maankäyttösopi mus on hyväksytty kaupunginhallituksessa ja Keskimaa Osk:n hallituksessa (valmistelu kaavoituspäällikkö ja tonttipäällikkö )

17 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy, että Hirvaskankaan Liikekeskus Oy:lle toimitettu sopimussakkoa koskeva lasku perutaan. Asian käsittelyyn palataan kaupunginhallitukselle viimeistään toimitettavan esityksen pohjalta erillisenä tai Hirvaskankaan koilli sen sek to rin asema kaa van ja sii hen liit ty vän maan käyt tö sopi muksen laadinnan yhteydessä. KH Hirvaskankaan Liikekeskus Oy:n kanssa on käyty ja neu vot teluja kos kien Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavamuutosta. Neuvottelut eivät johtaneet asemakaavarat kaisun etenemiseen Hirvaskankaan Liikekeskus Oy:n omistaman maa-alueen osalta. Hirvaskankaan Liikekeskus Oy:lle on lähetetty neuvottelun perusteella päi vät ty kirje, jossa esitetään mahdollisuutta ha kea jat koaikaa ra ken ta mis velvoitteen täyttämiseen.yhtiö on toimittanut kaupunginhallitukselle päivätyn kir jeen, missä toistetaan päivätyn kirjeen pyyntö poistaa ton tin ra kentamisvelvoite. Ollin Talot Virtanen Oy osti perustettavan yhtiön lukuun nyt kyseessä olevan ton tin (kaavatontti ) sekä samalla kaava-alueella sijaitsevan tontin (kaavatontti ). Äänekos ken kau pun ki os ti kaa va ton tin ta kaisin Yhtiön ostaessa nyt kyseessä olevan kaavatontin on alueel la ollut voimassa kaupunginvaltuuston hyväksymä asemakaava, joka on edelleen voimassa. Ostajalla on ollut tiedos sa aluet ta ostaessaan alueen kaavamerkintään KL-2 pohjautuva rakentamisvelvollisuus: "Lii ke ra ken nus ten kort te li alue. Alueelle saa sijoittaa paljon ti laa vaa ti van eri koista varan kau pan myymälätiloja ja muita myymä lä tilo ja. Päivit täistava rakaupan myymälätilan enimmäiskoko on 400 k-m2. Tontit on rajat tava katuja vastaan tiheällä pensasistutuksella, puu ryhmillä tai vas taavalla näky miä säilyttävällä tavalla." Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan muu tos on tul lut vireil le vuon na 2009, joten kaavamuutos ei ole ollut tiedossa tont tia os tet taes sa. Ostaja ei voi vedota rakentamisvelvollisuu den laiminlyönnissä kaa vamääräykseen, koska alueella on ollut ase makaava

18 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: ostohetkellä. Viime vuosina sopimussakkoja on peritty Äänekoskella viidestä erityyp pi ses tä kiin teistökaupasta. Kahdessa kyseessä on ollut omakotitont ti, yh dessä rivitalotontti, yhdessä teollisuustontti ja yhdessä liiketont ti. Sopimussakkojärjestelmä perustuu siihen, että kun kaupunki in vestoi maanhankintaan, kaa voitukseen ja kunnallistekniikan raken ta miseen, luovutetut tontit on rakennettava. Toisaalta kunta myy tontit erittäin kohtuulliseen hintaan - tässä tapauksessa 5 euroa/m2 - jolloin ei ole hyväksyttävää, et tä olisi mahdollista ostaa tontti keinot telutar koituksessa: joku os tai si ton tin, odot taisi ar von nou sun ja myisi ton tin eteen päin voi tol la. Ra ken tamis vel voi teaika lai te taan kaikkiin kauppa kirjoi hin kau pun gin val tuuston vah vistaman pää tök sen mukaisesti. Vel voitteet ovat käy tös sä kunta sektorilla laa jasti Kuntaliiton ohjeiston mukaises ti. Asiassa ei ole tullut esille sellaisia seikkoja joiden perusteella sakko voitaisiin jättää perimättä. (valmistelu kaavoituspäällikkö ja tonttipäällikkö ) Äänekosken kaupunki ei vapauta Hirvaskankaan Liikekeskus Oy:tä kauppakirjan mukaisesta rakentamisvelvollisuudesta eikä poista sopimussakkoa. Kaupunginhallitus myöntää rakentamisvelvollisuuteen jatkoaikaa saakka. Asia päätettiin jättää pöydälle. KH Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus myöntää rakentamisvelvollisuuteen jatkoaikaa saakka. Äänekosken kaupunki ei vapauta Hirvaskankaan Liikekeskus Oy:tä

19 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus kauppakirjan mukaisesta rakentamisvelvollisuudesta eikä poista sopimussakkoa. KH Hirvaskankaan Liikekeskus Oy on jättänyt kaupunginhallituksen päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Hirvaskankaan Liikekeskus Oy vaatii päätöstä muutettavaksi siten, että rakentamisvelvollisuudelle annetaan lisäaikaa siten, että rakentaminen pitää aloittaa kahden vuoden kuluessa siitä, kun vireillä oleva asemakaavamuutos on lainvoimainen. Päätöksen sanamuotoa on myös selkeytettävä siten, että päätöksestä ilmenee selkeästi, että sopimussakkoa vaaditaan vasta, mikäli rakentamista ei aloiteta myönnettävän jatkoajan kuluessa. Perusteluna toimitusjohtaja Juha Virtanen toteaa mm., että ostaessaan kyseisen määräalan kaupungilta perustettavan yhtiön lukuun kaupunki olisi luvannut, että asemakaavaa muutetaan mm. ostetun määräalan rakennusoikeu den ja alueen liikennejärjestelyjen osalta. Ostajan kannalta lupaus kaavan muuttamisesta oli edellytys kaupalle eikä kauppaa olisi tehty lainkaan ilman tehtäväksi luvattua asemakaavan muutosta. Virtasen mukaan luvattu asemakaavan muutos pantiin vireille 2009 eli sen jälkeen kun rakennuslupahakemus oli 2008 jätetty ja todettu, että ra kennuslupaa ei voida myöntää ennen kaavamuutosta. Rakennuslu pahakemus on ollut tuon jälkeen pöydällä odottamassa uutta kaa vaa. Virtanen toteaa lisäksi, että Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavamuutosesitys poik keaa määräalan oston yhteydessä Juha Virtaselle luvatusta, jolloin Virtanen on alkanut vaatia luvatun mukaista kaavaa valittaen kaava ehdotuksesta. Kaupunki olisi tässä vaiheessa alkanut vaatia vanhan kaavan mukaista rakentamista, kun tarkoituksenmukaista olisi ra kentaa alue uuden vahvistettavan kaavan mukaiseksi. Hirvaskan kaan Liikekeskus Oy toteaa vielä, että mikäli se joutuu rakentamaan vanhan kaavan mukaisesti tai uusi vahvistettava kaava olennaisesti poikkeaa siitä, mitä Juha Virtaselle alueen oston yhteydessä tule vasta kaavasta luvattiin, tulee Hirvaskankaan Liikekeskus Oy vaati maan kaupungilta hinnanalennusta ja vahingonkorvausta. Päätöksen sanamuotoa pidetään oikaisuvaatimuksessa epäselvänä: laskutettu sopimussak ko on peruttu 33 :ssä ja 114 :ssä tarkoituk-

20 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: sena on ollut, että sopi mussakkoa aletaan perimään vasta, mikäli rakentamista ei aloiteta myönnettävän jatkoajan kuluessa. Sanamuotoa saatetaan Virtasen mukaan tulkita virheellisesti siten, että jo laskutettu kertaalleen pe ruttu sopimussakko voitaisiin perua. Oikaisuvaatimuksessa esitetty väite, että Virtaselle olisi määräalan oston yhteydessä luvattu muuttaa asemakaavaa ja että vuonna 2008 jätetty asemakaavan vastainen rakennuslupahakemus olisi asiallisesti pohjana kaava muutokselle, ei ole totuuden eikä maankäyttö- ja rakennuslainkaan mukainen. Virtanen antaa tarkemmin yksilöimättä ymmärtää, että jo ku voisi kaupungin nimissä luvata asemakaavan muuttamista halu tun kaltaiseksi. Lain mukainen menettely on, että tarkasti säädellyn kaavoitusprosessin jälkeen kaavaehdotuksen hyväksymisestä päät tää kaupunginvaltuusto. Päätöksen sanamuoto on yksiselitteinen: 33 :ssä on peruttu Hirvaskankaan Liikekeskuksel le joulukuussa 2012 toimitettu sopimussakkoa koskeva lasku, kun 114 :ssä kaupunginhallitus on päättänyt myöntää rakentamisvelvol lisuudelle jatkoaikaa saakka. Mikäli rakentamisvelvollisuutta ei ole täytetty mennessä, kaupunki perii kauppakirjan mukaisen sopimussakon. Aluetta koskevaa allekirjoittamatonta maankäyttösopimusta koskeva hyväksymispäätös on tar koi tus perua kaupunginhallituksen kokoukses sa Oikaisuvaatimus jaetaan esityslistan liitteenä. (valmistelu tonttipäällikkö Petri Konttimäki, puh ) Kaupunginhallitus toteaa, että oikaisuvaatimus ei anna aihetta muuttaa kaupunginhallituksen päätöstä , 114. KH 181 Rakentamisvelvollisuuden jatkoaika on päättynyt Myytyä aluetta koskeva asemakaavan muutos on Korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltävänä. Johtuen asemakaavan tilanteesta on alue rakennuskiellossa ja rakentamisvelvollisuutta ei voi täyttää.

21 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Va. hallintojohtajan ehdotus: (valmistelu: tonttipäällikkö, puh ) Kaupunginhallitus päättää odottaa Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun ja käsittelee sen jälkeen sopimussakon perinnän.

22 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Tilan Metsärinne 7:65 myyminen Palvelukoti Kalaniemi Oy:lle 392/ /2014 KH Palvelukoti Kalaniemi Oy omistaa kiinteistön Rivitalo 7:74 Kalaniemessä. Kiinteistöllä sijaitsee palvelukoti. Äänekosken kaupunki omistaa viereisen rakentamattoman Metsärinne - nimisen kiinteistön, jonka pinta-ala on 0,7080 hehtaaria. Kiinteistön myymisestä joko osittain tai kokonaan on neuvoteltu yrittäjälle. Talousjohtajan ehdotus: Alueen metsätaloudellinen arvo on vähäinen puuston ollessa alle 100 m3. Alueen arvo muodostuu sen littämisestä nykyiseen Palvelukoti Kalaniemi Oy:n rakennuspaikkaan luoden mahdollisuuksia yrittysoiminnan kehittämiselle. Alueen myyntihinnaksi esitetään euroa. (valmistelu tonttipäällikkö, puh ) Äänekosken kaupunki myy tilan Metsärinne Palvelukoti Kalaniemi Oy:lle euron kauppahintaan. Kauppakirja on allekirjoitettava 1 vuoden kuluessa. KH 182 Palvelukoti Kalaniemi Oy hakee maakaupan siirtoa vuoden 2015 loppuun saakka. Va. hallintojohtajan ehdotus: Kauppakirja on allekirjoitettava mennessä.

23 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Määräalan myyminen tilasta Kanavaharju / /2015 KH 183 Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hämeentaipaleen itärannan asemakaavan muutoksen. Asemakaavan muutoksella laajennettiin mm. korttelin 28 omarantaista tonttia nro m2:llä. Va. hallintojohtajan ehdotus: Tontin omistajat haluaisivat ostaa kaupungilta lisäalueen. Paatelan tonttien lisäalueiden hinnoittelussa ei ole otettu huomioon rantaan rajoittuvien lisäalueiden myyntiä. Hinnoitteluperusteeksi esitetään tontin 28-5 alkuperäistä hintaluokkaa joka on ollut 29,41 e/m2. Kartta liitteenä. (valmistelu: tonttipäällikö, puh ) Äänekosken kaupunki myy noin 200 m2:n määräalan tilasta Kanavaharju Pauli Piippaselle ja Liisa Misukalle 6000 euron kauppahintaan. Liitteet Liite 4 Määräalan myyminen tilasta Kanavaharju , kh

24 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Vuokrasopimuksen jatkaminen, määräala tilasta Honkola / /2015 KH 184 Äänekosken kaupunki on vuokrannut Äänekoski Top Ten:lle noin 450 m2:n määräalan tilasta Honkola kioskirakennusta varten. Määräala sijaitsee Römmi-Likolahdessa osoitteessa Televankatu 3. Vuokrasopimus on voimassa saakka. Perusvuokra on 750 euroa ja elinkustannusindeksin mukaan vuokra vuonna 2015 on 883,17 euroa. Vuokralainen esittää vuokra-ajan jatkamista. Alueen asemakaavamuutos on hyväksytty Asemakaavan on osoitettu rakenuspaikka 80 k-m2:n suuruiselle kioskirakennukselle. (valmistelu: tontipäällikkö, puh ) Va. hallintojohtajan ehdotus: Äänekosken kaupunki päättää jatkaa vuokrasopimusta entisin ehdoin saakka. Vuokrasopimuksen jatkamisen yhteydessä tarkistetaan vuokra-alueen pinta-ala asemakaavan mukaiseksi eli 390 m2:ksi.

25 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Puun myynti v / /2015 KH 185 Tonttipalvelut on metsänhoitoyhdistyksen kanssa suunnitellut vuodelle ensiharvennuksia, harvennuksia ja avohakkuita Äänekoskelle, Koivistoon, Hietamalle ja Suolahteen. Va. hallintojohtajan ehdotus: Yhteenlaskettu arvio puumäärä 4500 m3:ä ja tuloarvio euroa. Kustannuksina ennakkoraivaukset 8500 euroa sekä muokkaus ja istutus 1,2 ha (ei arviota) Kartat liitteenä. (valmistelu: tonttipäällikkö, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy suunnitellut puukaupat ja valtuuttaa metsänhoitoyhdistyksen kilpailuttamaan puukaupat. Kaupunginhallitus valtuuttaa tonttipäällikön hyväksymään tarjoukset sekä allekirjoittamaan kauppakirjat. Liitteet Liite 5 Puun myynti v. 2015, kh

26 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupungin edustajien nimeäminen kutsuntalautakuntiin / /2015 KH 186 Länsi-Suomen Sotilasläänin esikunnan Keski-Suomen aluetoimisto pyytää Äänekosken kaupunkia nimeämään mennessä asevelvollisuuslain 22 :ssä mainitut jäsenet ja heille riittävän määrän varamiehiä kutsuntalautakuntiin. Va. hallintojohtajan ehdotus: Äänekoskella asetetaan kaksi kutsuntalautakuntaa. Kutsuntapäivät Äänekoskella ovat Lautakunnan jäsenillä tulisi olla kokemusta ja näkemystä sosiaalitoimesta sekä nuorison parissa toimimisesta. Kutsunnoilla noudatetaan nuorisolakiin (72/2006) vuoden 2011 alussa tulleen uudistuksen (693/2010) 7c :n mukaan etsivän nuorisotyön periaatteita, jossa nuoren yksilöinti- ja yhteystiedot on sen estämättä, mitä tietojen salassapidosta säädetään, luovutettava nuoren kotikunnalle etsivää nuorisotyötä varten. Lautakunnan jäsen on mahdollista nimetä useammaksi vuodeksi kerrallaan. Lisäksi pyydetään edustajia valittaessa huomioimaan heidän mahdollinen esteellisyys niin, ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan. Vuonna 2014 kaupunginhallitus nimesi toiseen lautakuntaan jäseneksi Sirpa Martinsin (varajäsen Keijo Kainu) ja toiseen lautakuntaan Marke Tuomisen (varalle Matti Tiusanen). (valmistelu va. hallintojohtaja Jouni Kurkela, puh ) Kaupunginhallitus nimeää kumpaankin kutsuntalautakuntaan kaupungin edustajat ja heille henkilökohtaiset varajäsenet huomioiden sen, mitä valinnoista on sanottu esittelytekstissä. Kaupungin edustajiksi kutsuntalautakuntiin 2015 nimettiin Marke Tuominen (varalla Matti Tiusanen) ja Sirpa Martins (varalla Keijo Kainu).

27 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat KH Äänekosken kaupunginhallitukselle on toimitettu seuraavat ko kous pöy tä kir jat: Keski-Suomen Liitto, Maakuntahallitus , klo , Keski-Suomen Liitto, Dioriitti, Sepänkatu 4, Jyväskylä. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto, , klo alkaen. Jyväskylän keskussairaalan koulutustilat Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, hallitus, , klo , Luokka 207, Piilolantie 17, Äänekoski Pöytäkirjojen asialistat ovat oheismateriaalina. 2. Maantien 642 parantaminen Viiskulman kohdalla, Äänekoski Keski-Suomen ELY-keskus ja Äänekosken kaupunki laadituttavat yh tei ses ti suunnitelmaa maantien 642 parantamisesta Viiskulman koh dal la, Äänekosken keskustassa. Suunnitelmaluonnoksessa esite tään Viiskulman valoristeys muutettavaksi kiertoliittymäksi. Suunnitelmaluonnoksen mukainen kiertoliittymä ja siihen liittyvät kevyen lii ken teen väylät ym. tiejärjestelyt mahtuvat nykyiselle tie alu eeksi lunastetulle alueelle ja asemakaavan mukaiselle liikennealueelle. Näin ollen ei maantielain mukaisen tiesuunnitelman laatiminen ole tar peen, koska lisätiealuetta ei tarvita. Suunnitelma voidaan tällöin teh dä tien rakennussuunnitelmana, joka voidaan hyväksyä ELY-keskuk ses sa. Rakennussuunnitelmalla voidaan kilpailuttaa hankkeen to teut ta mi nen siten, että rakennustyöt voidaan toteuttaa jo kesällä ELY-keskus on pyytänyt Äänekosken kaupungilta pikaista lausuntoa sii tä, hyväksyykö kaupunki kiertoliittymän ja siihen kuuluvat tie jär jeste lyt suunnitelmaluonnoksessa esitettyjen ratkaisujen mukaisesti. Äänekosken kaupungin katupäällikkö Jukka Karppinen on toi mit tanut ELY-keskukselle seuraavan sisältöisen lausunnon: "Keski-Suomen ELY-keskus pyytää lausuntoa maantien 642 suun nitel ma luon nok ses ta Viiskulman kohdalla (MT 642/Kaup pa ka tu/ko taken nään tie). Suunnitelmaluonnoksen mukaan nykyinen lii ken ne valo-oh jat tu liitymäalue muutetaan liikenneympyräksi. Suunnitelma poh jau tuu Äänekosken liikenneselvitykseen, jossa on todettu, että vä li tys ky vyl tään liikenneympyrä on parempi vaihtoehto kuin lii ken neva lot. Kyseisen alueen suunnittelu on yhteishanke Äänekosken kaupun gin ja ELY-keskuksen kanssa. Koska alueen suunnittelussa on mu ka na kaupungin edustajat, niin kaupungin näkökohdat tulevat

28 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Va. hallintojohtajan ehdotus: esil le suunnittelukokouksissa. Äänekosken kaupunki toteaa lausunnossaan, että sillä ei ole huomaut ta mis ta suunnitelmaluonnoksista." Lausunnon saatteessa todetaan, että asia viedään Äänekosken kau pun gin hal li tuk sen tiedoksi kaupunginhallituksen kokoukseen ilmoitusasiana. Merkitään ilmoitusasiat tiedoksi. Käsittely: Asian käsittelyn yhteydessä esitti va. hallintojohtaja, että il moi tusasioi hin lisätään esityslistan ulkopuolelta seuraavat kohdat: Kohta 3. Äänekosken kaupungin selvityspyyntö/kannanotto palk ka tu kiuu dis tuk sen vaikutuksista ja toimenpiteistä Keski-Suomessa. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän valtuutettu Sirpa Martins jätti kaupun gin val tuus tol le valtuustoaloitteen. Valtuustoaloite koskee selvityspyyntöä siitä, mihin toimenpiteisiin Ää ne kos ken kaupunginhallitus aikoo ryhtyä Keski-Suomen jo valmiiksi huonoa työllisyystilannetta rajusti hei ken tä väs sä palkkatukiuudistuksessa, uudistuksen ohjeistuksessa ja sen alueellisessa linjauksessa. Ky seinen selvityspyyntö on laadittava viipymättä työ- ja elinkeinoministeriötä varten. Äänekosken kaupunginhallitus toimitti päätöksellään , 89 Työ- ja elin kei no mi nis te riöl le selvityspyynnön palkkatukiuudistuksen vaikutuksista Ää ne kos kel la ja Keski-Suomen alueella. Työ- ja elinkeinoministeriö antoi selvityspyyntöön päivätyn vastauksensa. Vas tauk sen lopussa todetaan että ministeriöllä ei ole suunnitelmia muuttaa työl li syys mää rä ra ho jen käyttöperusteita ns. korvamerkittyjen mää rä ra ho jen osalta vuonna Vuoden 2016 osalta päätöksiä työl li syys mää rä ra ho jen mahdollisesta korvamerkinnästä ei ole vielä teh ty. Kohta 4. Kunnalliskantelu Vireille panija Jorma Kautto Aluehallintoviraston päätös LSSAVI/2492/ /2014, Kantelu koskee Jorma Kauton ja kaavoituspäällikön erimielisyyttä laadittaessa Äänekosken ran ta yleis kaa van muutosta. Saadun

29 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus selvityksen mukaan erilainen nä ke mys on ollut kantelijan ja hänen sukulaistensa ra ken nus oi keuk sis ta ja niiden merkintätavasta. Rantayleiskaavan hy väk sy mis me net te lyn yhteydessä kantelijan ja hänen läheistensä omistamien tilojen ra ken nus oi keu det on päätetty merkitä tehtyjen muistutusten mu kai ses ti. Asia on siis ratkaistu kantelijan haluamalla tavalla. Aluehallintoviraston näkemyksen mukaan kaupungin olisi hyvän hallinnon periaatteen mu kai ses ti tullut viipymättä vastata kirjallisesti kantelijan esit tä mään kirjalliseen tiedusteluun. Vastaus on annettu vasta , kun asiaa on uudelleen kysytty Edellä mainitun johdosta alue hal lin to vi ras to kiinnittää Äänekosken kaupungin huomiota hal lin to lain mukaiseen velvollisuuteen vastata kirjalliseen yhteydenottoon il man aiheetonta viivytystä. Kohta 5. Tieyhteys uudelle biotuotetehtaalle Metsä Fibren ja Äänekosken kaupungin yhteisessä FOLLOWUP kokouksessa sovittiin , että kaupunki pyytää sekä Metsä Fibre Oy:ltä että Kes ki-suo men ELY keskukselta kirjalliset lausunnot mahdollisuudesta ra ken taa suora siltayhteys ja tie valtatieltä 4 uudelle bio tuo te teh taal le. Lausuntoja pyydettiin siksi, että kyseisen yhteyden rakentaminen nou see jatkuvasti esille kuntalaisten keskusteluissa, eikä asiassa pääs tä eteenpäin, ennen kuin keskustelu asiasta saadaan pää tök seen. Metsä Fibre Oy:n lausunnon on allekirjoittanut Projektijohtaja Timo Merikallio ja ELY keskuksen lausunnon puolestaan suunnittelupäällikkö Pasi Pirtala. Molemmissa lausunnoissa suora yhteys katsotaan sekä logistisista että taloudellisista syistä mahdottomaksi. Oheismateriaali Ilmoitusasiat, kh

30 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Lautakuntien pöytäkirjat KH 188 Kaupunginhallitukselle on toimitettu seuraavien lautakuntien pöytäkirjajäljennökset: Tekninen lautakunta Va. hallintojohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää, ettei se ota käsiteltäväkseen edellä mainituissa ko kouksissa tehtyjä päätöksiä. Oheismateriaali Lautakuntien päätösluettelot, kh

31 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan päätökset KH 189 Kaupunginhallitukselle on toimitettu kaupunginjohtajan päätökset ajalta Henkilöstöpäätös yleinen 25 Sairaanhoitajan toimen vakinainen täyttölupapäätös 26 Palveluohjaajan viran vakinainen täyttölupapäätös Yleinen päätös 18 Vuokraoikeuden siirto Ruokakesko Oy/Kiinteistö Oy Äänekosken Työskintie Kauppa -niminen yhtiö Puheenjohtajan ehdotus: Ei oteta edellä mainittuja kaupunginjohtajan päätöksiä kaupunginhalli tuksen käsiteltäväksi.

32 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Äänekosken kaupunginhallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua ja täytäntöön- perusteet panoa. Pykälät: , Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1. mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: Hallintolainkäyttölain 5 :n/muun lainsäädännön mukaa seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Hankinta-asiat: Pöytäkirjan :ssä tehdyn päätöksen voi julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (han kintaoikaisu). Asia voidaan myös saattaa markkkinaoikeuden käsiteltäväk si, mi käli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan Oikaisuviranomainen jäsen. Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Äänekosken kaupunginhallitukselle, osoite Hallintokatu 4, PL 24, ÄÄNE KOS KI 14 päi vän ku luessa päätöksen tiedoksisaannista. Pykälät: Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Lisätietoja Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erillisen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.tavallinen sähköinen tiedoksianto katsotaan annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postitoimipaikka Pykälät: Valitusasiakirjat on toimitettava ¹ ): nimi, osoite ja postitoimipaikka Pykälät: ¹) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle

33 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Äänekosken kaupunginhallitus VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutos kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianomainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen Valitusviranomainen, käyntiosoite, postiosoite, puhelinnumero, telefaxnumero ja sähköpostiosoite: Hämeenlinnan hallinto-oikeus, Raatihuoneenkatu 1, HÄ- MEENLINNA, puh , telefax , 1) Kunnallisvalitus, pykälät Hallintovalitus, pykälät Valitusaika päivää Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Muu valitusviranomainen, osoite ja postitoimipaikka Pykälät: Valitusaika päivää Valitusajan alkaminen Valituskirja Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen kat sotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä seitse män päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erillisen tiedoksisaantitodistukseen mer kittynä aikana. Tavallinen sähköinen tiedoksianto katsotaan annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Jos kunnallisvali tus tehdään kunnan jäsenen omi naisuudessa, valitusaika alkaa siitä, kun päätös on asetettu ylei sesti nähtäväksi. Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koske van pää tök sen kat sotaan tulleen asianomaisten tietoon silloin, kun päätös on kuntalain 63 :n mukaisesti ase tettu yleisesti näh täville. Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitetta va. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puo lesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta vali tusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät: Lisätietoja

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Kaupunginhallitus 50 02.03.2015 Kaupunginhallitus 84 30.03.2015 Kaupunginhallitus 178 22.06.2015 Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos KH 02.03.2015 50 Metsä Groupin suunnitteilla

Lisätiedot

Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos

Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos KH 02.03.2015 50 Metsä Groupin suunnitteilla olevan Biotuotetehtaan toiminnasta aiheutuva raskaankaluston liikennemäärän kasvu ei aiheuta merkittävää

Lisätiedot

Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos 177/ /2015

Kotakennääntien liikenneympyrän asemakaavan muutos 177/ /2015 Kaupunginhallitus 50 02.03.2015 Kaupunginhallitus 84 30.03.2015 Kaupunginhallitus 178 22.06.2015 Kaupunginhallitus 196 17.08.2015 Kaupunginhallitus 247 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 62 05.10.2015 Kotakennääntien

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 33 14.01.2013 Kaupunginhallitus 99 25.02.2013 Kaupunginhallitus 114 11.03.2013 Kaupunginhallitus 217 03.06.2013

Kaupunginhallitus 33 14.01.2013 Kaupunginhallitus 99 25.02.2013 Kaupunginhallitus 114 11.03.2013 Kaupunginhallitus 217 03.06.2013 Kaupunginhallitus 33 14.01.2013 Kaupunginhallitus 99 25.02.2013 Kaupunginhallitus 114 11.03.2013 Kaupunginhallitus 217 03.06.2013 Rakentamisvelvoite kiinteistöllä 992-454-1-98 438/100203/2012 KH 33 Äänekosken

Lisätiedot

Rakentamisvelvoite kiinteistöllä / /2012

Rakentamisvelvoite kiinteistöllä / /2012 Kaupunginhallitus 33 14.01.2013 Kaupunginhallitus 99 25.02.2013 Kaupunginhallitus 114 11.03.2013 Kaupunginhallitus 217 03.06.2013 Kaupunginhallitus 181 22.06.2015 Kaupunginhallitus 202 17.08.2015 Rakentamisvelvoite

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 17.2.2015 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Sivu 14 Rakennuslupa, Karhu Marju ja Asmo Rakennuslupa, Valliseppä Ilmoitusasiat 28

Sivu 14 Rakennuslupa, Karhu Marju ja Asmo Rakennuslupa, Valliseppä Ilmoitusasiat 28 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Ympäristölautakunta Aika Torstai 06.04.2017 klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki Tarkastuslautakunta 10.9.2018 Pöytäkirja 5/2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS PÖYTÄKIRJAAN OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuviranomainen Tarkastuslautakunnan päätöksiin,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA

1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 4.6.2015 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu punaisella ympyrällä.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN JA VIISKULMAN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAA- VAN MUUTOS

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN JA VIISKULMAN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAA- VAN MUUTOS 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 17.2.2015, tark. 23.3.2015 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN JA VIISKULMAN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAA- VAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115. Otsikko Sivu

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115. Otsikko Sivu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1 Opetuslautakunta AIKA 02.09.2010 kello 17:00-19:25 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 45 Kokouksen

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta. AIKA kello 09:00-12:30. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta. AIKA kello 09:00-12:30. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 25.09.2018 kello 09:00-12:30 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot