LIPIDI-INFO 01/2008 PIKKUJOULUT 2007 KAUDEN AVAJAISET LASKIAINEN & JELLYBILEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIPIDI-INFO 01/2008 PIKKUJOULUT 2007 KAUDEN AVAJAISET LASKIAINEN & JELLYBILEET"

Transkriptio

1 LIPIDI-INFO 01/2008 PIKKUJOULUT 2007 KAUDEN AVAJAISET LASKIAINEN & JELLYBILEET GOOM 2008

2 2 Sisällysluettelo Sivu 3 Päätoimittajan palsta Sivu 4 Puheenjohtaja sanoo! Sivu 5 Maailma on erilainen mäkimiehen silmin Kulttuuria janoisille Sivu 6-7 Yritysvierailu: Fennobon Oy Sivu 8-10 Pikkujoulut Sivu Vaalikokous & vuoden 2008 hallituksen esittely Sivu 14 Terveellisyyttä ja hyvää makua ETL:n seminaarissa Sivu 15 Seinäkiipeilyä Tapanilassa Sivu Laskiainen & Jellybileet Sivu Pääseekö jellyillä känniin? Sivu Kevään avoin kokous & Kauden Avajaiset Baarikärpäsessä Sivu GOOM 2008 Sivu Wapun Petankki-turnauksen kolminkertaiset mestari haastattelussa Sivu 29 Viinanhakureissu Sivu 30 Hemmo vastaa! Sivu 31 Kevään tulevat tapahtumat Sivu 32 Yhteystietoja Lipidi-info on epävirallinen tiedotuslehti. Lehden päätoimittajana toimii vuonna 2008 Jenni "Kuukkeli" Lemettinen. Kaikki lehteä koskevat tiedustelut, ideat ja mielipiteet voi lähettää osoitteeseen Lipidi-info on myös luettavissa kotisivuillamme Painos 125kpl. Painettu Yliopistopainossa.

3 3 Päätoimittajan palsta Hellurei ja tervetuloa tutkailemaan tuoreinta aikaansaannostani Lipidi-infoa 1/2008! En olisi kyllä uskonut, että tähänkin hommaan saisin vielä itseni tungettua, mutta eiköhän tästä jotenkin selvitä :) Onneksi viime vuoden tiedotusvastaava Marko jaksaa kärsivä(-sti)llisesti kuunnella ja vastailla lapsen kengissä oleviin kysymyksiini nettisivujen päivityksistä yms. Kiitos siis Markolle! Kolmatta vuotta siis Lipidin hallituksessa porskuttelen menemään, joten ilmeisesti olen viihtynyt vähän liiankin hyvin. Jollain keinolla halusin hallitukseen mukaan tänäkin vuonna ja tiedotusvastaava oli ainakin jotain mitä en ole koskaan ennen kokeillut eli juuri sopivan kokoinen haaste! Ja haastetta tässä hommassa on tosiaan ollutkin, koska juuri minun tuurillani Lipidin nettisivut kaatuivat heti vuoden alusta ja niiden uudelleen käyntiin saattaminen ei ollut ihan oman osaamisen rajojen sisäpuolella. Jälleen kiitos Markolle kärsivällisyydestä :) Nyt kuitenkin sivut ovat jälleen täydessä toiminnassa ja myös forumi toimii, mutta valitettavasti myös kaikkien vanhojen käyttäjien täytyy kirjautua uudelleen sisään. Gallerian pitäisi myös pyörähtää käyntiin samoihin aikoihin tämän numeron ilmestymisen kanssa. Joten käykäähän kurkkimassa Lipidin toimintaa myös netin puolella. Lipidi-infonhan voi myös lukea sähköisessä muodossa kotisivujen kautta ja siinä on ainakin se etu, että kuvat ovat tarkkoja ja värillisiä. Tässä ensimmäisessä Lipidi-infossa juttuja löytyy mm. viime vuoden viimeisistä tapahtumista sekä alkukevään riennoista kuten laskiaisesta, kauden avajaisista, Goomista ja viinanhakureissusta. Asiaa on myös kulttuurista ja urheilusta ja mm. ETL:n järjestämästä seminaarista. Jutut ovat pääosin hallituslaisten käsialaa, mutta jos sisälläsi tämän vuoden aikana herää jutun juuri aiheesta kun aiheesta niin laita se ihmeessä minulle niin saadaan hieman ulkopuolistakin näkökulmaa lipidien arkeen! Nautinnollisia lukuhetkiä ja nähdään kevään pippaloissa! Kuukkeli Lipidi netissä: kotisivut: foorumi: galleria:

4 4 Puheenjohtaja sanoo! Ola, täällä tervehtii Ilona, Lipidin PJ ja ex- PR persoona. Viime vuodelta minut saattaa muistaa sähköpostilistaa työpaikkailmoituksilla pommittavana henkilönä. Tänä vuonna jatkan tätä pommitustani, nyt vain hieman suuremmassa mittakaavassa kirjoitan noin 100 sähköpostiviestiä päivässä.oikeasti! Pyörä on lähtenyt pyörimään hallituksen aivoriihien myötä ja tätä myötä on vuoden suuntaviivaksi ja ohjenuoraksi tullut vaihtoehtoisen vapaa-ajan vieton tarjoaminen sekä yritysmaailman kohtaaminen. Tätä missiota pyörittävät ja luovat uuden hallituksen hienot 15 ihmistä! Luvassa keväänä on yritysmaailman kanssa toteutettava keskustelu- ja paneeliilta jonne jokainen on tervetullut. Lisäksi vaihtoehtoista arjen ohjelmaa tarjotaan niin extreme- urheilun, elokuvailtojen ja toivon mukaan pokeri-illan myötä. Muistakaa, että lukeminen ja pänttääminen eivät ole kaikki kaikessa vaan välillä on oikeasti kiva tavata uusia tyyppejä ja tehdä mukavia vaihtoehtoisia juttuja. Tätä Lipidissä pyrimme tarjoamaan, joten jos aiemmin et ole tapahtumissamme ollut niin viimeistään tänä vuonna se on tehtävä meillä kaikilla on edessä pitkä yhteinen polku! Siis tule täyttämään niin maha kuin mielesi.. Muiskis, Ilona PJ

5 5 Maailma on erilainen mäkimiehen silmin Kirjoittaja: urheiluvastaava Teemu Seppälä Liikunnan merkeissä on ollut hyvä ottaa osaa lipidin toimintaan. Muutamia urheilullisia tapahtumia onkin tullut jo mainosteltua! Mikäs sen mukavampi tehtävä, kuin yrittää täyttää opiskelijoiden muutenkin täydet sähköpostit erittäin tärkeillä ilmoituksilla. Voiko sitä elämää edes kuvitella ilman painonhallinnan ja florettimiekkailun jatkokursseja. Koskaanhan ei tiedä mistä sitä itsensä löytää. Että taas piti!! Varmasti monella tämä kummelistakin tuttu lentävä lause on tullut mieleen milloin missäkin asiayhteydessä. Eikä niistä sen enempää, mutta toisaalta: elämä on Ehkäpä näitä mahdollisuuksia löytyy myös urheilun parista ja siis muitakin kuin sylitanssikursseja saa toivoa! No niin no Katsellaan mahdollisuuksien mukaan, että mitä saadaan järjesteltyä. Rohkeasti vaan ehdotuksia tulemaan! Liikunnan merkeissä lähdetäänkin jo valloittamaan vuoria. Tai no aloitellaan ensin seinäkiipeilystä. Voi olla, että ratkotaan baarien lisäksi myös radalla, että kuka on seuraava Kimi Räikkönen tai mahdollisesti perehdytään lämpimämpien vesien aikaan eskimokäännöksen saloihin. Katsotaan mitä keksitään. Näistä ja mahdollisesti muista lisää tietoa tulossa sähköpostitse. Niin ja siihen Herttoniemen lentomäenkurssille on vielä muutama paikka jäljellä. Kurssin vetäjinä Nykänen-Olli akseli. Ps: omat juomat mukaan. Kulttuuria janoisille Kirjoittaja: kulttuuri- ja ohjelmavastaava Pauliina Rajala Lipidin keväässä on kaiken muun lisäksi tarkoitus myös pitää huoli että kulttuurinnälkäisten lipidien sielun- ja ruuminkulttuurit tulevat ravituksi Lipidi on lähdössä kiitettävän suurella joukkueella suorittamaan juomatutkintoja Helsinginkadun Approon. Muutoin vuodelle 2008 on luvassa ainakin kurkistusta kulissien taakse eli osallistumista tv-ohjelmien nauhoituksiin, teatterivierailuja ja taidenäyttelyjä. Kulttuuririennoista ehdotuksia ottaa vastaan Lipidin kulttuurija ohjelmavastaava. Haluaisin vielä osoittaa ihailevan kunnianosoitukseni Lipidin kaudenavajaisten Suuren Limbokilpailun voittajalle Heinile! Moisiin taidonnäytteisiin ei joka tyttö taivukkaan.

6 6 Yritysvierailu: Fennobon Oy Kirjoittaja: PR-persoona Julia Laaksonen Vuoden 2007 viimeinen yritysvierailu suuntautui Karkkilaan Fennobonille. Vierailimme Suomen ainoalla purukuminvalmistajalla Lähdimme aamupäivästä Viikistä tilausbussilla kohti Karkkilaa. Moni oli varmasti tietämätön mitä purukumitehtaalla oikein tapahtuu ja siksi yritysvierailu kohde olikin erittäin mielenkiintoinen. Bussin kurvatessa pihaan Viikistä tuttu Linda Weckström olikin meitä jo vastassa. Jakauduimme kahteen ryhmään, josta toiset pääsivät heti Lindan johdolla kiertämään tuotantotiloihin ja toiset jäivät kuuntelemaan yritysesittelyä kahvin ja voileipien voimin. Fennobon on erikoistunut terveysvaikutteisiin purukumeihin ja pastilleihin, jotka makeutetaan pääsääntöisesti xylitolilla. Fennobonin tuotteita menee myös vientiin. Tuotannossa kierrellessä pääsimme tutustumaan myös purukumin valmistukseen. Purukumin valmistus lyhyesti: Purukumi valmistetaan perusmassasta, joka on sellaisenaan mautonta kumia. Perusmassa ilmenee purukumin muotoisina paloina. Palat laitetaan rumpuun pyörimään ja sekaan lisätään xylitoli. Massa sekoitetaan ja ohjataan levyille (välivaiheiden kautta), josta se loppujen lopuksi nostetaan levyjen päällä kuivumaan. Näillä levyillä purukumit ovat saaneet jo pala muodon, mutta ovat levyittäin kiinni toisissaan. Vuorokauden kuivumisen jälkeen levyt laitetaan toiseen rumpuun, jonne laitetaan myös halutut aromit ja xylitolia. Tässä kohtaa purukumipalat irtoavat toisistaan ja saavat myös kiiltävän ja rapean pinnan. Tämän jälkeen on pussituksen ja pakkauksen vuoro.

7 7 (www.fennobon.fi) Tiesitkö tämän purukumista ja xylitolista? Purukumin xylitolipitoisuuden olisi hyvä olla yli 60% Esimerkiksi Jenkki purukumeissa tämä ei toteudu, suomalaisuus siis kunniaan ja täysxylitoli! Xylitolia olisi suositeltavaa syödä 5g päivässä. Xylitol on suomalainen keksintö Xylitol purukumia tulisi syödä jokaisen aterian jälkeen ja viisi minuuttia pureskelua riittää. Xylitolilla on hampaiden reikiintymistä ennaltaehkäisevä vaikutus (www.fennobon.fi)

8 8 Pikkujoulut Kirjoittaja: puheenjohtaja Ilona Kaartinen Kuvat: Helena Wikman Jo perinteeksi muodostuneessa kaupungissa, Järvenpäässä, vietettiin mitä mahtavampia pikkujouluja. Bussiin Viikin A-talolta tuli kutakuinkin 30 lipidiläistä, joista osa tuttuja, osa tuntemattomia. Taidettiin myös matkan varrelta muutama menijä poimia matkaan. Huvilamainen miljöö järvimaisemalla ja saunalla takasi kaikille mukaan lähtijöille heti ensi metreillä mitä sykähdyttävimmän startin. Pukin tuloa jännittäviä lipidejä. Perillä odotti niin kynttilät kuin joulumieli ja koristeet. Ilta starttasikin herkullisella puurolla sekä lämpimällä glögitarjoilulla. Menu kattoi niin kinkun, kalkkunan kuin laatikotkin puhumattakaan punaviinistä. Kiitos kokeillemme, johon kuuluivat isäntä- ja emäntäkaarti.

9 9 Herkuttelun jälkeen saapui pukki lahjojen kera. Vuorotellen pääsi jokainen lipidi pukin polvelle lapsenomaisen jännityksen kanssa. Kaikkia varmasti kiehtoi oman paketin sisältö ja luvan tullen lentelivätkin lahjapaperit huvilan lattialla. Iloa tuotti niin suklaa, alkoholi kuin hammasharjakin. Jussi intoa puhkuen pukin sylissä. Myös sauna tuli tutuksi monelle. Osa uskaltautui jopa Tuusulanjärven hyiseen veteen. Illan siirtyessä yöhön tuotti innovaatioita myös piparkakkutalon teko. Luovimman piparkakkutalon tekijät ilmensivät Viikin naapuria Pihlistä modernissa ja myös kuvaelmallisessa työssään. Pääsivät lipidit myös kokeilemaan kielellistä lahjakkuuttaan illan aikana Illan mahtavan ohjelman kruunasi kello twister mittelöt. Osa loisti lahjoillaan, osa humalaisuudellaan, mutta kivaa oli eittämättä kaikilla!

10 10 Pikkujoulutunnelmaa parhaimmillaan! Omasta (ja myös muiden puolesta) voin sanoa, että olipas ihana ja rentouttava pikkujoulu. Turvallisesti maaliin pääsivät kaikki! Tiina-Leena vauhdissa. Illan isäntä ja emännät.

11 11 Vaalikokous Kirjoittaja: apuemäntä Anna-Maaria Kokkonen Kuvat: Helena Wikman Vaalikokous pidettiin 28. marraskuuta, ja paikkana oli tänäkin vuonna Elintarviketeollisuusliiton tilat Länsi-Pasilassa. Paikalle oli saapunut mukavasti väkeä valitsemaan Lipidille uutta hallitusta kaudelle Tällä kertaa myös ehdolle oli asettunut ihan kohtalaisesti porukkaa, sillä muutamaan pestiin oli ilmoittautunut useampikin halukas. Mukana oli jo edelliselläkin kaudella hallituksessa vaikuttaneiden vanhojen tekijöiden lisäksi monta uuttakin kasvoa, jopa fukseja, mikä onkin erityisen hienoa! Muutamasta paikasta päästin siis ihan oikeasti äänestämään, ja koska myös kamppailu hallituspaikoista oli tiukkaa, illasta ei todellakaan puuttunut jännitystä! Kun uusi hallitus oli lopulta selvinnyt ja jännityskin vihdoin helpottanut, päästiin nauttimaan ETL:n tarjoamasta herkullisesta illallisesta, johon kuului mm. salaattia, Janssonin kiusausta ja viiniä. Maukkaan aterian äärellä oli mukava tutustua uusiin ihmisiin ja hallituslaisiin, joista kaikki tuntuivat odottavan innolla tulevaa vuotta ja tehtäväänsä hallituksessa. ETL:n tiloista siirryimme aloittelemaan/jatkamaan lähistölle Annen, Maijun ja Even kämpille. Viimeistään siellä päästiinkin sitten kunnon bilefiilikseen! Matka jatkui pian keskustaan ja Onnelaan, jossa meno taisi olla aika hillitöntä! Sitkeimmät jaksoivatkin fiilistellä aina yön pikkutunneille asti =D Pauliina ja Kuukkeli Onnelassa Tanssi-Erkan moveseja hapuilemassa.

12 12 Hellu ja Pauliina Onnelan sohvaa testaamassa. Evo ja Kuukkeli Onnelan yössä.

13 13 Lipidin hallituksessa toimii tänä vuonna 16 henkilöä: Sami, Teemu, Pekka ja Jaakko. Juuso, Vertti, Tiina, Hellu ja Niina. Tuulia, Pauliina, Kuukkeli, Ilona, Julia ja Anna-Maaria Puhiksena toimii Ilona Kaartinen (elintarvike-ekonomia 2004). Ilona johtaa Lipidin toimintaa, suunnittelee kokoukset ja on yhteydessä toisiin ainejärjestöihin. Tarvittaessa puheenjohtajan sijaisena toimii varapuhis Helena Hellu Wikman (mikrobiologia 2005), joka myös järjestää Lipidin kotimaan ja ulkomaan ekskursiot yhdessä apuekskursiovastaava Juuso Reinikaisen (elintarviketeknologia 2004) kanssa. Tuulia Niska (mikrobiologia 2005) on Lipidin tämän vuoden sihteeri. Hän kirjoittaa kokousten pöytäkirjat, päivittää Ladonlukon tapahtumakalenteria ja toimittaa yhteystietoja Lipidin yhteistyökumppaneille. Lipidin raha-asioista vastaa taloudenhoitaja Niina Marttila (elintarvike-ekonomia 2004). KV- ja opintovastaavana toimii Satu Härmä (elintarvikeekonomia 2003), jonka tehtäviin kuuluu opintoihin liittyvät asiat sekä yhteydenpito elintarvikealan vaihto-opiskelijoihin. Julia Laaksonen (elintarvike-ekonomia 2004) toimii Lipidin PR-henkilönä yrityksiin. Lisäksi Julia hoitaa myös sikajuhlien kutsut, ohjelmavihot ja placeerauksen. Elintarvikeylioppilaslehden toimitusta organisoi tiedotuspäällikkö Pekka Rantamoijanen (elintarvike-ekonomia 2007). Tämän Lipidiinfon toimituksesta vastaa puolestaan tiedotusvastaava Jenni Kuukkeli Lemettinen (biologia 2004), joka lisäksi päivittää myös Lipidin nettisivuja. Emäntänä toimii Tiina Rantanen (elintarvikekemia 2006) ja isäntänä Vertti Virkajärvi (elintarvikemikrobiologia 2005), jotka apuemäntä Anna-Maaria Kokkosen (elintarvikekemia 2005) ja apuisäntä Jaakko Kaloisen (elintarvike-ekonomia 2007) avustuksella järkkäävät Lipidin tämän vuoden bileet. Tänä vuonna Lipidejä liikuttaa liikuntavastaava Teemu Seppälä (elintarvike-ekonomia 2007), joka siis vastaa ainejärjestömme urheiluasioista sekä ViPa:n toiminnasta. Kulttuuri- ja ohjelmavastaavana toimii Pauliina Rajala (mikrobiologia 2005), joka järjestää Lipideille mahdollisuuksia osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten konsertteihin, teatteriin ja yleisöksi tvohjelmien nauhoituksiin. Lisäksi Pauliina suunnittelee myös ohjelmaa Lipidin tapahtumiin. Lipidin arkistot on päätetty laittaa tänä vuonna järjestykseen, ja tästä tehtävästä vastaa arkistovastaava Sami Syrjälä (elintarvike-ekonomia 2007).

14 14 Terveellisyyttä ja hyvää makua ETL:n seminaarissa Kirjoittaja: tiedotuspäällikkö Pekka Rantamoijanen Elintarviketeollisuusliitto ETL järjesti helmikuun alussa ruoan ja elintapojen terveellisyyttä käsittelevän seminaarin Helsingin Kampissa. Lipidin hallitus oli hyvin edustettuina täpötäydessä seminaarissa, joka kokosi yhteen aamupäivän ajaksi elintarviketeollisuuden toimijoita, lainsäätäjiä sekä eri neuvontaorganisaatioiden toimijoita. Tilaisuuden avauspuheenvuoron esitti Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska, joka oli edellisenä viikkona saanut englantilaisen säätiön arvostetun palkinnon ansioistaan suomalaisten ruokavalion muuttamisessa. Puskan mukaan suomalaiset voivat tällä hetkellä paremmin, kuin koskaan aikaisemmin. Asiat kuitenkin voisivat olla lääketieteellisen tiedon mukaan nykytilaan verrattuna myös vielä paremmin. Suurimmat uhkakuvat liittyvät Puskan mukaan alkoholin kulutuksen voimakkaaseen kasvuun sekä väestön lihomiseen. Yksittäisistä terveysongelmista hän nosti diabeteksen, joka on kasvava sairaus sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Suurimmaksi ongelmaksi väestön lihomiseen pääjohtaja Puska nosti elintarvikkeiden annoskokojen kasvamisen, napostelun ja etenkin nuorilla sokerin käytön voimakkaan lisääntymisen. Terveellisyys tulisi Puskan mukaan yhdistää hyvään ruokakulttuuriin. Maku ja terveellisyys eivät hänen mukaansa ole vastakohtia, kysymys on siitä miten ruokaa valmistetaan. Seminaarissa monessa sivuttiin myös monessa eri asiayhteydessä viime vuoden loppupuolella lanseerattuja uusia pakkausmerkintöjä, joista käy ilmi elintarvikkeiden viitteellinen päiväsaanti eli GDA (Guideline Daily Amount). Pakkausmerkinnän viitteellinen päiväsaanti kertoo kuluttajalle havainnollisesti ja nopeasti, minkä verran energiaa tai tärkeitä ravintoaineita kyseinen elintarvike sisältää. Merkintä on koko Euroopan laajuinen ja luonteeltaan vapaaehtoinen. ETL:n asiamies Sointu Lassilan mukaan tämän vuoden aikana noin 40 yritystä ottaa käyttöönsä GDA-merkinnän pakkauksissaan, joka tarkoittaisi uudella pakkausmerkinnällä varustettua tuotetta. Seminaarin lopussa olleessa paneelikeskustelussa Päivittäistavarakauppayhdistyksen elintarvikeasiantuntija Anna Savisalo kertoi päivittäistavarakauppojen ottavan huhtikuun alussa terveellisistä tuotteista kertovan Sydänmerkin käyttöönsä hedelmä- ja vihannesosastoille. Tällä tavoin myös kauppa pyrkii osallistumaan talkoisiin, joiden tarkoituksena on ohjata kuluttajaa valitsemaan terveellisempiä elintarvikkeita. Esimerkki GDA-kuvakkeesta

15 15 Seinäkiipeilyä Tapanilassa Kirjoittaja: urheiluvastaava Teemu Seppälä Kuva: Retki lähti liikkeelle Viikistä 8 hengen iskuryhmän voimin. Pääsimme köröttelemään Tapanilaan autoilla ja siellä keräsimme mukaan kolme itse paikalle eksynyttä. Pienen poukkoilun jälkeen saatiin ohjeita varusteiden kiinnilaittoon jo hyvissä ajoin ennen vuoron alkamista. Kun varusteet sitten lopulta oli saatu päälle, niin pistettiin puheenjohtaja testaamaan itse varmistavaa systeemiä. Pienen taistelun jälkeen Ilona uskaltautuikin päästämään kädet irti, (kun ei jaksanut enää pitää kiinni) eikä rysähtänytkään selälleen maahan. Tämän jälkeen uskalsivat toisetkin ottaa haasteen vastaan. Käytettävissä oli kuusi eritasoista seinää, joita lähdettiin porukalla valloittamaan. Iskuryhmän kunto oli kohdallaan ja kaikki pääsivät ainakin yhden seinän ylös asti. Ylhäällä olikin sitten mielenkiintoinen henkien taistelu itse kullakin, että uskalsi päästää kädet seinästä irti, koska matkaa maahan oli pari metriä. Laskeutuminen osoittautui kuitenkin yhdeksi hienoimmista hetkistä. Kahta seinää ei kukaan pystynyt valloittamaan, joten haastetta jäi tulevaisuuteen. Kokonaisuudessaan kiipeilyaikaa oli lähemmäs kaksi tuntia. Kenenkään ei tarvinnut valittaa ajan riittämättömyyttä vaan jokainen sai kiipeillä itsensä puhki. Niinpä loppuajasta suuri osa porukasta löytyikin patjoilta makoilemasta. Reissu olikin kokonaisuudessaan onnistunut ja toi uusia mielenkiintoisia kokemuksia. Jos ei vielä kokemusta lajin parista löydy, niin kannattaa kyllä ehdottomasti käydä kokeilemassa. Tapanilan kiipeilykeskuksen seinää.

16 16 Laskiainen ja Jellybileet Kirjoittaja: emäntä Tiina-Leena Rantanen Kuvat: Anna-Maaria Kokkonen Varhain laskiaistiistain 5.2. aamuna joukko urheita lipidejä kokoontui kolmensepän patsaalla valmiina matkaamaan kohti Ullanlinnanmäkeä ja perinteistä laskiaisriehaa. Alun perin toiveissa oli ollut mäenlasku valkeilla Ulliksen rinteillä, mutta hieman heikon lumitilanteen vuoksi pulkat ja liukurit oli tällä kertaa jätetty kotiin. Kekseliäät lipidit olivat kuitenkin osanneet varautua myös lumettomaan laskiaiseen, joten korvaavaa toimintaa oli tietenkin tiedossa. Paikalle saavuttuaan lipidit valloittivatkin väkijoukon keskeltä omakseen sopivan nurmikkopaikan mölkky-turnajaisia varten. Mölkyn viskominen ja muu laskiaisriehuminen kävi kuitenkin pian jo niin voimille, että uupuneet lipidit päättivät lähteä kurnivin vatsoin takaisin kohti latokylää ja C-grundia. Grundilla oli onneksi tarjolla hernekeittoa ja pannaria sekä kuuluisia Oikoksen laskiaispullia, joilla mahat saatiin täytettyä. Ruoan jälkeen lipidit suuntasivat saunaan sekä kampaamaan tukkaa illan Jellybileitä varten. Ilona, Vertti, Kuukkeli ja Jussi Ulliksella pelaamassa mölkkyä. Vertti, Kuukkeli ja Ilona Sampalaisten kojulla vierailemassa.

17 17 Illalla C-grundilla olikin sitten luvassa kunnon kekkerit. Lipidin pikku elintarviketieteilijät olivat nimittäin jälleen kerran tutustuneet hyytelönvalmistuksen ihmeelliseen maailmaan, ja vääntäneet kasapäin erilaisia viinajellyjä. Tarjolla oli tälläkin kertaa monenlaisia makuelämyksiä, joista erityisesti marianne- ja salmarijellyt upposivat lipideihin kuin kuuma veitsi voihin. Luonnollisesti myös hieman perinteisempien virvokkeiden suosio oli suuri illan aikana. Paikalle saapui vähitellen yhä enemmän juhlijoita, ja illan pääesiintyjän the Nightplow:n aloittaessa keikkansa c-grundi olikin jo ääriään myöten täynnä porukkaa. Bändin vauhdikkaat tulkinnat suosikkibiiseistä saivat tunnelman tiivistymään entistäkin kuumemmaksi ja riehakas laskiaismeininki valtasi yleisön. Mahtavan keikan jälkeen juhlinta jatkui vielä myöhään yöhön ja loppuillasta viimeisetkin jellyt luiskahtivat juhlijoiden suihin tarjoushinnoin. Jellyt luiskahtelee vilkkaasti napaan. Ilta oli kerrassaan mahtava, ja kiitos siitä kuuluu kaikille paikalla olleille. Erityiskiitos myös bändille. Lipidi toivottaakin kaikki mukaan taas ensi vuonna! Illan viihdepuolesta piti huolta The Nightplow.

18 18 Pääseekö Jellyillä känniin? Kirjoittaja: Jaakko Savolainen Kuva: Anna-Maaria Kokkonen Laskiainen tuli ja meni ja vaikka vauhdin hurmasta ei mäenlaskussa moni päässytkään nauttimaan, oli osalla nurmikolla lujaa mennytkin. Onneksi kuitenkin saimme nauttia jälleen Lipidin perinteisistä Laskiais-Jellyistä. Jellythän kuuluvat Laskiaiseen, niin kuin kinkku joulupöytään tai kossu juhannukseen ja perinnekin alkaa olla yhtä vanha. No, itselläni seuraavan aamun pakollinen luento esti nestemäisten alkoholituotteiden nauttimisen tänä Laskiaisena, joten päätin tehdä pienen kokeen ja keskittyä ainoastaan kiinteisiin. Yliopisto-opiskelun tarkoitushan on tehdä tutkimusta. Jellyjen toimivuudesta alkoholijuomien korvikkeena tai edes kumppanina on esitetty monia epäilyksiä. Epäilykset liittyvät lähinnä alkoholipitoisuuteen tai Jellyn imeytyvyyteen. Viinan uskotaan haihtuvan Jellyistä tai sitten ei edes uskota, että niissä on viinaa. Jotkut pelkäävät gelatiinin sitovan viinan sisäänsä niin, ettei se imeydy elimistöön

19 19 ollenkaan. Joskus olen kuullut niinkin, että syömällä Jellyjä saa kännin päälle vasta tuntien päästä, kun ne ensin ovat sulaneet mahassa. Jellythän valmistetaan tekemällä runsaasti alkoholia sisältävä juoma, joka sitten hyydytetään kiinteäksi gelatiinilla. Gelatiini on proteiini, joka liukenee kuumennettaessa vesiliuoksiin ja jäähtyessään muodostaa geelin, joka pidättää nesteen sisäänsä. Eli liuotettu gelatiini sekoitetaan viinaksiin ja seos jäähdytetään kiinteäksi. Yksinkertaista. Tutkimuksen tarkoituksena oli siis selvittää menevätkö Jellyt päähän. Jellyjen koko oli tänä vuonna noin 2x2x1cm, mutta suurin osa Jellyistä oli epämääräisen muotoisia, joten lasketaan, että yhden tilavuus oli keskimäärin 5 cl. Jellyjen alkoholipitoisuus oli valmistusvaiheessa keskimäärin noin 12%. Illan aikana söin yhteensä 15 Jellyä, noin kolmessa tunnissa. Tästä saadaan laskettua, että 40% viinaksi muunnettuna nautin n 20 cl viinaa. Känniin vaikuttaa myös massa, jota Laskiaisen aikoihin oli n 88 kiloa. Netistä löytyi kätevä laskuri, jolla alkoholipitoisuutta veressä voi ennustaa: Laskurin mukaan olisin klo 21 aikoihin ollut 0,5 promillen kännissä eli rattijuopumuksen puolelle olisi mennyt jos rattiin olisi istunut. Olo oli loppujen lopuksi melko selvä. Mitään selkeää nuppiin kihahtamista en ainakaan huomannut, 0,5 promillea ei ole kovin paljon. Kotiin lähtiessä vähän päässä pyöri, mutta en tiedä johtuiko se Jellyistä vai Nightplow n mahtavasta keikasta. Aamulla tosin mahassa kiersi ja päässä oli arkuutta. Voisin kuvitella, että syömällä useamman Jellyn, vaikutuksen saisi vahvemmin esiin. Tätäkin olisinkin yrittänyt, jollei oksennusrefleksi olisi ollut niin voimakas. En osaa siis varmuudella sanoa, nousiko Jellyt päähän vai tuliko känni päälle vasta nukkumaanmenon jälkeen. Myytti Jellyistä jää siis vielä ratkaisematta. Tästä on jonkun hyvä jatkaa tutkimuksia ensi Laskiaisena.

20 20 Avoin kokous & Kauden avajaiset Kirjoittaja: sihteeri Tuulia Niska Kuvat: Anna-Maaria Kokkonen Lipidin ensimmäinen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin torstaina 7.2. Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa. Kyseessä oli kaikille jäsenille avoin kokous, ja paikalla nähtiinkin innokkaita Lipidejä myös hallituksen ulkopuolelta. Ex-puhis Anne esitti vuoden 2007 toimintakertomuksen, paljon olikin vuoden aikana tapahtunut! Vuosi sujui myös taloudellisesti erittäin hyvin, jäimme jopa plussan puolelle. Tilinpäätös hyväksyttiin, jonka jälkeen kokous myönsi uudelle hallitukselle vastuuvapauden. Uusi puhiksemme Ilona esitteli alkaneen vuoden toimintasuunnitelman ja taloudenhoitaja Niina kävi läpi talousarvion. Sitten päästiinkin itse asiaan, eli syömään! Emäntämme ja isäntämme Tiina, Anna, Vertti ja Jaakko olivat laittaneet pöydän koreaksi herkkusalaatilla, patongilla, viinillä ja Dr Oetkerin uutuustuotteilla. Tuulia, Pentti ja Outi kokouksen jälkimainingeissa. Avoimen kokouksen herkullisia pöperöitä tuhoamassa.

21 21 Jaska ja Juuso kokouksen antimista nauttimassa. Kun masu oli täynnä ja kuulumiset vaihdettu, hilpeät Lipidit suuntasivat kohti Baarikärpästä jossa alkoivat Kaudenavajaisbileet. Baariin alkoi pikkuhiljaa punkea yhä enemmän väkeä ja pian tunnelma olikin aivan katossa. Oli limbokisan aika! Kulttuuri- ja ohjelmavastaavamme Pauliina oli keksinyt loistavan kisan, johon kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Musiikki alkoi soida ja ihmisletka keinahteli alta narun, joka laskeutui yhä alemmas ja alemmas. Lopulta jäljellä oli vain kaksi kisaajaa, Heini ja Anna, jotka kävivät tiukan lopputaiston. Voittajaksi selviytyi Heini Itkonen, joka siis olkoon tästä lähin Lipidin virallinen limbomestari! Ilta jatkui myöhään, lopulta oli kuitenkin viimeistenkin juhlijoiden lähdettävä kotiin nukkumaan. Mutta ohjelmaa tulee tänä vuonna vielä olemaan ja paljon, siitä saatiin hyvä käsitys illan kuluessa! Julia, Jussi, Eve ja Outi Kauden avajaisten lumossa Baarikärpäsessä.

22 22 GOOM-risteily Kirjoittaja: varapuheenjohtaja Helena Wikman Kuvat: Helena Wikman GooM-08 (Gugoisdawan Onnellisten Opiskelijoiden Maksimitöminät) -risteilylle suuntasi Viikistä kymmenittäin innokkaita opiskelijoita helmikuisena sunnuntaipäivänä. Viimevuotiseen tapaan risteilyvalmisteluihuin kuuluivat oleellisena osana paitojenpainatustalkoot. Vuoden 2007 sloganit: pikkukull*t ja täältä pes** olivat tainneet antaa sellaisen suosion hyttimambon puolella, että tänä vuonna halusimme rauhoittaa tilannetta kertomalla muulle goom-kansalle, että annamme vain Viikissä. I Fuck...only at Viikki. Viimeiset kolme vuotta GooM-laiva on startannut Suomen Turusta, niinpä tänäkin vuonna matkamme suuntasi ensin maitse Turkusseen. Junamatka kului rattoisasti matkajuomia nauttiessa, musiikkia kuunnellessa ja itseään ehostaessa. Sattuipa junassa olemaan myös hyvin mukavaa henkilökuntaa, kun konduktööri oikein tarjosi minulle pullakahvit. Parin tunnin köröttelyn jälkeen saavuimme Turkuun, josta klo laiva vihdoin irtautui laiturista. Alkuilta meni laivan baaritarjontaan ja -juomiin tutustuessa, kunnes klo pääsin lipittelemään ilmaista viinaa laivan vip-tilaan (peikkona olon positiivisin asia). Viime vuodesta viisastuneena juuri ennen klo 21 kävin hakemassa tuopin jos toisenkin, joita sitten yritin kuljetella laivan muihin osiin huonolla menestyksellä. Vipissä oloni aikana monet Viikkiläisistä olivat huomanneet akateemisen uran turhaksi ja pyrkineet raksalle töihin ilmaisen juoman perässä.

23 23 Late, Marko ja Jaska uuden uran alkutaipaleella. Ilta sujui mukavissa merkeissä laivan baarissa kuunnellen Hemma beastin soitantaan sekä stand up -komiikkaa by Pekka Jalava. Osallistuttiinpa Sampsavahvistus-Harrin kanssa myös ilmanussinnan MM-kisoihin, mutta emme päässeet alkukarsintoja pidemmälle. Täytynee vaan ahkerasti jatkaa harjoituksia. Myös Jean S esiintyi laivalla, mutta tästä puolenyön jälkeisestä keikasta on jo varsin hämärät muistikuvat. Tämänvuotiseen kalsariviuhahdukseen taisi meistä osallistua vain Outi ja Jussi, joiden asut olivat hyvin konservatiiviset verrattuna muihin Viikin kampuksen edustajiin, jotka viuhahtelivat ihan komiasti Aatamin asussa, ja vähän Eevankin. Ilmanussinan MM-kisojen finalisteja.

24 24 Kuten yleensä baarin jälkeen, myös laivalla, matka kävi aamuyön tunteina pikkusuolaisen pariin. Treffini pyttipannun ja Laten seurassa olivat täydelliset Lenni-Kallen soitellessa lähes tyhjälle salille ihanaa Nintendo-musiikkia. Treffien jälkeen Late halusi mennä jo nukkumaan, vaikka itse silmät puoli..unessa halusin vielä lähteä katsomaan klo 03 esiintyvää Elastista. Olen kuitenkin kömpinyt Laten perässä hyttiin ja ehkä laittanut kellon herättämään 03 (kellon ollessa 02.45) jotta varmasti pääsisin vielä keikalle. Herään, kun Viivi ja Jaakko tulevat hyttiin, kello 06! Se siitä, taas Suutuin ja laitoin kellon herättämään 08 jotta varmasti pääsisin aamutansseille metsästämään kultaisia haalarimerkkejä. Klo 9.30 miljoonan torkun ja kellonsiirron jälkeen nousin ylös, laitoin haalarit jalkaan ja lähdin yksin haahuilemaan pitkin käytäviä. Pääsin vihdoin laivan baariin, jossa noin 15 urhoollista ihmistä tanssi 90-luvun hittien tahtiin. Ilman pahempia darroja suuntasin päättäväisin mielin tanssilattialle ja sain kuin sainkin heti ensimmäisen biisin jälkeen kultaisen simpan itselleni. Ei sitä turhaan käyty ex-urheiluvastaava Tiian tassitunneilla, kun moovit oli hallussa :D. Juuri tuohon aikaan (9.50) pari dj:t lähti soittelemaan saunaosastolle ja pyysivät minut mukaani. Tottahan toki lähdin mukaan, mutta kyllästyin varsin nopeasti miekkosten seuraan, sillä olin jo ennen 10 menossa hissillä takaisin hyteille. Saatuani Laurin hereille lähdimme aamupalalle. Buffassa darrani vihdoin iski, onneksi niinkin lievänä, että sain munavoit ja piirakat alas suustani ja pysymään ne siellä. Jo klo 11 aikaan, kun aamupalat oli syöty, myös hytti: Kuukkeli, Satu, Outi ja Anskua korvaava Jussi olivat heränneet. Ja eipä mennyt tuntiakaan kun Viikkiläiset tavoittelivat jo uutta nousua baarin puolella. Kuukkeli?! Aikuiset Naiset. Päivän aikana monet meistä kävivät tuunaamassa tukkansa, mutta ehdottomasti Kuukkeli oli meistä vetävin.bilettäminen jatkui loppuun (15.30) asti letkajenkkojen ja aikuisten naisten parissa. Laivan saapuessa Turkuun klo 16 oli osa meistä jo tukevassa nousuhumalassa. Turkulaisen ravintolan kautta matkamme jatkui klo 18 junalla Helsinkiin. Junamatka meni mukavasti Tammisaarelaisten agrologien seurassa matkajuomia nautiskellen. Helsinkiin saavuimme kahdeksan aikaan illalla ja kun kaikki juomatkin oli jo juotu lähdimme vielä Mollyyn yksille. Mollyyn saapuivat myös Otaniemen koneteekkarit, joista osaan olimme törmänneet jo laivallakin. Ilta jatkui mukavasti Irlantilaisen baarin lumoissa.

Sisällysluettelo. Lipidin jäseneksi liittyminen

Sisällysluettelo. Lipidin jäseneksi liittyminen Sisällysluettelo Sivu 3 Pääkirjoitus Sivu 4 Puheenjohtajan palsta Sivu 5-11 Lipidin hallitus 2008 esittäytyy Sivu 12-13 Fuksivuosi viikossa Sivu 14-15 Haalarinkäytön ABC Sivu 16-18 Tuutorinne, olkaa hyvä!

Lisätiedot

Osavuosikatsaus. Kevätlukukauden avajaiset. Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa

Osavuosikatsaus. Kevätlukukauden avajaiset. Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 1 HELMIKUU 2010 Q1 Kevätlukukauden avajaiset Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa Paakirjoitus

Lisätiedot

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28 Man@gerin 10-vuotis juhlakausi alkaa pian Luvassa 10 tapahtumaa ennen vuosijuhlia Seuraa tiedoitusta asian tiimoilta Verkostoituminen, päivän sana SIVU 12 Opi kirjoittamaan tieteellisesti SIVU 19 KILTALEHTI

Lisätiedot

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta...4 Puhheenjohtajan palsta...5 KMP2015...6 Siis näinhän se oikeesti meni...10

Lisätiedot

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4 Osavuosikatsaus Q4 Q1 OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4 Pääkirjoitus Kohti uutta ja tuntematonta Vuoden vaihtuessa vaihtui jälleen valta myös Optimissa. Marraskuussa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13. VSK. NRO 2 HUHTIKUU 2015 Q2

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13. VSK. NRO 2 HUHTIKUU 2015 Q2 Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13. VSK. NRO 2 HUHTIKUU 2015 Q2 Pääkirjoitus Kesä lähestyy Viimeisimmän osarin ilmestymisestä ei ole pitkä aika, mutta paljon on ehtinyt tapahtua

Lisätiedot

infacto Reittä pitkin töihin Muikku snapsilasissa Ku Klux Klanin kevätkokous TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07

infacto Reittä pitkin töihin Muikku snapsilasissa Ku Klux Klanin kevätkokous TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07 TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07 infacto Ku Klux Klanin kevätkokous Muikku snapsilasissa Reittä pitkin töihin infacto Wappu on jo hyvässä vauhdissa. 30-vuotisjuhla TAMPPI paljastettiin viime viikolla,

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1. hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22

OSAVUOSIKATSAUS 1. hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22 Q OSAVUOSIKATSAUS 1 Optimi ry:n virallinen äänenkannattaja 6. vsk nro 1 maaliskuu 2008 hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22 .:Pääkirjoitus:. Valintoja ja vakansseja

Lisätiedot

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE:

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: NÄIN SINÄKIN VOIT VÄLTTÄÄ YÖKASTELUN! KAUPUNGIN KUUMIMMAT LEHTIROSKIKSET - TURUN VIILEIMMÄT YÖSIJAT 3/09 - Asiapitoisempi ja kiinnostavampi julkaisu kuin se tenttikirja

Lisätiedot

TARAKI. 5/2010 Pääkirjoitus s. 3. Sisällysluettelo. Vielä ehdit hakea!

TARAKI. 5/2010 Pääkirjoitus s. 3. Sisällysluettelo. Vielä ehdit hakea! TARAKI 5/2010 TARAKI Sisällysluettelo Julkaisija Tampereen Rakentajakilta TARAKI TARAKI/TTY Korkeakoulunkatu 5 33720 Tampere Puhelin 03-3115 2804 Email taraki@tut.fi Web www.taraki.fi Päätoimittaja Paavo

Lisätiedot

Kuvareportaasi. fuksien syksystä. Asiakaspalvelijat. avautuvat. Montoyan. eroottinen novelli. Pörssi juoksi. maratonin

Kuvareportaasi. fuksien syksystä. Asiakaspalvelijat. avautuvat. Montoyan. eroottinen novelli. Pörssi juoksi. maratonin Kuvareportaasi fuksien syksystä Asiakaspalvelijat avautuvat Montoyan eroottinen novelli Pörssi juoksi maratonin Pääkirjoitus Pääkirjoitus Kiire Herään vaivalloisesti, kello näyttää vähän vaille kymmentä.

Lisätiedot

Digesta 2/09. sisällysluettelo

Digesta 2/09. sisällysluettelo DIGESTA 2/09 Digesta 2/09 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Puheenjohtajan palsta... 4 Varapuheenjohtajan palsta... 5 Publiikki: Todistus käteen ja töihin... 6 Poronkusema 2009... 7 Matkakertomus: Institutional

Lisätiedot

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010. Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010. Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä bátäâoá ~tàátâá OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010 dg Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä Pääkirjoitus Lasken sitten puuteria Alpeilla tai lampaita himassa, päähäni

Lisätiedot

TARAKI. Tampereen rakentajakilta. Vuosijuhlanumero

TARAKI. Tampereen rakentajakilta. Vuosijuhlanumero Vuosijuhlanumero TARAKI Tampereen rakentajakilta www.taraki.fi Vuosijuhlat, mukana myös kulissien takana s. 7 Fuksiexcu versio 1 s. 15 Fuksiexcu versio 2 s. 17 Rankkaexcu [lahti, lpr, jyväskylä] s. 25

Lisätiedot

Rakennusinsinöörikillan virallinen lehti 3/2002

Rakennusinsinöörikillan virallinen lehti 3/2002 Rakennusinsinöörikillan virallinen lehti 3/2002 2 Pääkirjoitus Puheenjohtajalta Kesä oli ja meni. Oikeastaan hitaammin kuin kesät yleensä. Ensimmäistä kertaa en mennyt uuteen kesätyöpaikkaan, vaan jatkoin

Lisätiedot

DigESTA J U R I D I N E N A I K A K A U S I L E H T I

DigESTA J U R I D I N E N A I K A K A U S I L E H T I DigESTA J U R I D I N E N A I K A K A U S I L E H T I Digesta on Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan ainejärjestö Artikla ry:n äänenkannattaja. Digestassa esiintyvät mielipiteet eivät välttämättä

Lisätiedot

5/2011. Excuja!!!! Puuhaa Vuosijuhlat WWW.TARAKI.FI

5/2011. Excuja!!!! Puuhaa Vuosijuhlat WWW.TARAKI.FI TARAKI 5/2011 Excuja!!!! Puuhaa Vuosijuhlat WWW.TARAKI.FI TARAKI-lehti on Tampereen Rakentajakillan jäsenlehti. Lehti postitetaan vanhoille kähmyille ja puheenjohtajille, sekä kiltaa tukeneille yhteistyökumppaneille.

Lisätiedot

OPISKELIJAELÄMÄÄ. EGONOMI 2/2009 18. vuosikerta. Julkaisija: Finanssi ry. Kansikuva: Juha Snellman Taittaja: Santtu-Matti Korkalo

OPISKELIJAELÄMÄÄ. EGONOMI 2/2009 18. vuosikerta. Julkaisija: Finanssi ry. Kansikuva: Juha Snellman Taittaja: Santtu-Matti Korkalo PÄÄKIRJOITUS OPISKELIJAELÄMÄÄ Lähes jokaisessa opiskelijalehdessä pääkirjoitus liittyy aina opiskeluvuodenaikaan sekä menneisiin ja tuleviin tapahtumiin. Itse haluaisin tätä välttää ja kirjoittaa jotain

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunnan jäsenlehti

Kymenlaakson Osakunnan jäsenlehti Kymenlaakson Osakunnan jäsenlehti 4/2010 Kypsän tässä numerossa Kuva: Milja Ahtosalo 3 4 5 6 8 10 12 14 19 Pääkirjoitus Puheenjohtajalta Q:n nurkka Rajanylitys 2010 Miten pääsee vanhoista kalsareista eroon

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

Fuksit juhlivat uusia haalareitaan. sivu 12. Vision of Responsibility. sivu 20

Fuksit juhlivat uusia haalareitaan. sivu 12. Vision of Responsibility. sivu 20 Tampereen teknillisen yliopiston tuotantotalouden kilta Indecsin opiskelijalehti I/09 infacto Fuksit juhlivat uusia haalareitaan. sivu 12 Vision of Responsibility. sivu 20 Seminaari kokosi eurooppalaiset

Lisätiedot

Kenestä OTYn PJ? Miksi kukaan haluaa isännäksi?

Kenestä OTYn PJ? Miksi kukaan haluaa isännäksi? teksuutimet 3/2014 Pääkirjoitus Hallitusruletti Kenestä OTYn PJ? Miksi kukaan haluaa isännäksi? Onko OTiT:n seuraava puheenjohtaja nainen?! Hallitusruletti alkaa pyöriä taas, kun killat valitsevat uusia

Lisätiedot

www.taraki.fi Tarakin ulkomaan excursio Mikä ihmeen vahva ilma? s. 6 EXCUnumero

www.taraki.fi Tarakin ulkomaan excursio Mikä ihmeen vahva ilma? s. 6 EXCUnumero TARAKI Tampereen rakentajakilta www.taraki.fi TARAKI 40v 27.10.2007 Tarakin ulkomaan excursio Mikä ihmeen vahva ilma? s. 6 02 2007 EXCUnumero Sisältö Sisällysluettelo 3 pääkirjoitus 4 ril tiedottaa 5 raksalla

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2013 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

Päihdekyselyn tulokset

Päihdekyselyn tulokset Hämeenlinnan Rotaryklubi järjesti joulukuun 2011 ja tammikuun 2012 aikana webbikyselyn 13-17 - vuotiaille Hämeenlinnan ja sen ympäristön nuorille. Kyseessä on Hämeenlinnan Rotaryklubin DSG-projekti. Tavoitteena

Lisätiedot

Inkubio ry 3/2013. Aalto-yliopiston bioinformaatioteknologian opiskelijoiden kiltalehti

Inkubio ry 3/2013. Aalto-yliopiston bioinformaatioteknologian opiskelijoiden kiltalehti Inkubio ry 3/2013 Aalto-yliopiston bioinformaatioteknologian opiskelijoiden kiltalehti on Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun bioinformaatioteknologian opiskeljoiden killan Inkubio ry:n kiltalehti.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Pääkirjoitus... 3. Poronkusema 2007... 7. Parhaat iskurepliikit kautta aikojen... 28. Puheenjohtajan palsta... 4

Sisällysluettelo. Pääkirjoitus... 3. Poronkusema 2007... 7. Parhaat iskurepliikit kautta aikojen... 28. Puheenjohtajan palsta... 4 D I G E S T A Juridinen aikakausilehti 2/07 Sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Puheenjohtajan palsta... 4 Kopo-palsta... 5 Poronkusema 2007... 7 Kiinan-opinnot: Shanghai 19.3.-23.3... 10 Hikipedia älyvapaa

Lisätiedot

Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen

Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen TARAKI NRO 3/2012 Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tervetuliassanoja niin oikealta kuin vasemmaltakin Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot