TUTKIMUSSELOSTUS KORTEPOHJAN KOULU KARTANONKUJA JYVÄSKYLÄ JYVÄSKYLÄN TILAPALVELU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TUTKIMUSSELOSTUS KORTEPOHJAN KOULU KARTANONKUJA JYVÄSKYLÄ JYVÄSKYLÄN TILAPALVELU"

Transkriptio

1 TUTKIMUSSELOSTUS JYVÄSKYLÄN TILAPALVELU KORTEPOHJAN KOULU KARTANONKUJA JYVÄSKYLÄ

2 Tutkimusselostus 2 (18) Sisällys 1 YLEISTIEDOT Kohde Tilaaja Tavoite Tutkimusten ajankohta Tutkimuksen tekijät Lähtötiedot TUTKIMUSMENETELMÄT TUTKIMUKSET Aistinvaraiset havainnot Rakenneavaukset Materiaalinäytteiden mikrobitutkimukset Hetkelliset paine-eromittaukset Merkkiainetutkimus JOHTOPÄÄTÖKSET JA TOIMENPIDE-EHDOTUKSET... 17

3 Tutkimusselostus 3 (18) 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde 1.2 Tilaaja 1.3 Tavoite Kartanonkuja Jyväskylä Jyväskylän tilapalvelu Petteri Kontro Kilpisenkatu Jyväskylä Rehtorin kansliassa 33 C-siivessä ja L-siiven liikuntasalin tiloissa oli koettu hajuhaittaa ja oireilua sisäilmasta. Tutkimusten tavoitteena oli selvittää kanslian tiiveys suhteessa muihin ympäröiviin tiloihin sekä ehdottaa toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi. 1.4 Tutkimusten ajankohta Mittaukset tehtiin ja Vahanen Jyväskylä Oy:n toimesta. 1.5 Tutkimuksen tekijät 2 Lähtötiedot Vahanen Jyväskylä Oy Ylistönmäentie Jyväskylä Tuomo Jarva, tuomo.jarva@vahanen.com, p Sami Haapakoski, sami.haapakoski@vahanen.com, p on rakennettu 1970-luvulla. Kiinteistö on rakennettu eri vaiheissa, liikuntasaliin liittyvät L-siiven tilat on rakennettu kolmannessa vaiheessa. Uusin osa on L-siiven yhteyteen vuonna 1983 rakennettu liikuntasali. Kohteesta on käytössä lähtötietoina seuraavia asiakirjoja: Liikuntasalin hajuhaittojen tutkimuslausunto. Vahanen Jyväskylä Oy TUTKIMUSMENETELMÄT Aistinvaraisten tarkastelujen lisäksi kohteessa tehtiin merkkisavukokeita, merkkiainetutkimuksia sekä hetkellisten paine-erojen mittauksia. Aistinvaraisten tarkastelujen tukena käytettiin Dräger-merkkiainesavua, jonka avulla voidaan silmämääräisesti havaita ilmavirtojen suuntia.

4 Tutkimusselostus 4 (18) Paine-eromittauksilla selvitettiin rakennuksen sisäisiä painesuhteita eri tilojen välillä ja rakennuksen sisä- ja ulkoilman välistä paine-eroa. Mittauksilla saadaan tietoa ilmavirtauksia aiheuttavien paine-erojen suuruudesta. Paine-eromittaukset suoritettiin hetkellisinä paine-eromittauksina TSI AIRFLOW PVM620 -paine-eromittarilla koneellisen ilmanvaihdon ollessa normaalissa käyttöasennossaan. Tutkittavasta tilasta asennettiin paine-eroanturi vertailtavaan tilaan joko ikkunan tai oven kautta ja tulos luettiin mitattavassa tilassa olevasta näyttölaitteesta. Rakennuksen väliseinärakenteiden ja rakenteiden liitoskohtien ilmatiiviyttä tutkittiin merkkiainekokeella käyttäen apuna Inficon Sensistor XRS9012 merkkiaineanalysaattoria. Merkkiainekokeessa laskettiin kaasua (5 % H % N 2) tiloihin ja analysaattorilla paikallistettiin rakenteista kohdat, joista kaasu virtasi huonetilasta toiseen. Merkkiainekokeessa havaitut rakenteiden liittymien epätiiviyskohdat on merkitty liitteenä 1 oleviin paikannuskuviin. 4 TUTKIMUKSET 4.1 Aistinvaraiset havainnot Käytävän 54 alakaton tarkastuksessa havaittiin, että välipohjaan on tehty kattavasti tiivistyskorjauksia ja lisäeristystä käyttäen Ardex 8+9 tiivistysmassaa ja SPU-eristettä (kuva 1). Käytävän alakatossa oli kattavan tiivistämisen jäljiltä vain muutama tiivistämätön läpivienti. Kuva 1. Käytävän alakatossa oli tarkkaan tiivistetty ja eristetty rakenteita. Kanslian alakaton ja viereisen koulusihteerin toimiston alakattojen rakenteet eroavat toisistaan. Rehtorin kansliassa 33 on kipsilevyverhoiltu alakatto ja koulutussihteerin 32 tilassa oli alakatossa alumiinipintaista SPU-eristettä, joka oli korjattu tiivistämällä Ardex 8+9:lla (kuva 2). Rehtorin kansliaa 33 oli tiivistetty käytävään 54 nähden, mutta tila ei ollut alakatossa tiiviin näköinen vaatenaulakkotilan, materiaalivarastoon eikä koulutussihteerin tilan 32 suuntiin. Välioven yläpuolella oli huolimattomasti kiinnitetty höyrynsulkumuovi palkin yläosassa ja palkki oli alaosastaan avoin (kuva 3) ja lisäksi väliseinämuurauksesta oli poistettu tiili sähköputkea varten (kuva 4). Alakattotarkastelussa havaittiin myös, että rehtorin tilan 33 ja koulusihteerin tilan 32 tiiliväliseinässä tuloilmakanavan putkiläpivienti on epätiivis. Rehtorin kanslian alakatossa näkyi myös jäähdytysjärjestelmän

5 Tutkimusselostus 5 (18) kondenssivesiputki (kuva 5), joka oli notkolla alaspäin. Notkoissa on tavallista suurempi vesivuodon ja kosteusvaurion riski. Merkkiainesavuilla havaittiin, että ilmavirtojen suunta oli rehtorin kansliasta alakattojen tarkastusluukkuja ja muita tiloja kohden. Kuva 2. Koulusihteerin tilassa oli rehtorin kansliasta poiketen korjattu epätiiviit rakenteet Ardexilla ja lisäeristetty alumiinipintaisilla PUR-eristeillä. Kuva 3. Rehtorin kanslian välioven yläpuolella on kannatinpalkin höyrynsulkumuovi, joka repsottaa epätiiviisti ja irtonaisena puupalkkia vasten. Ilma pääsee myös vapaasti kulkemaan tilojen väliltä palkin alta.

6 Tutkimusselostus 6 (18) Kuva 4. Rehtorin kanslian alakaton tiivistämätön sähköputken läpivienti materiaalivaraston 35 suuntaan. Kuva 5. Rehtorin kanslian alakatossa oli jäähdytysjärjestelmän kondenssivesiputki. Putki on notkolla ja on vesivuotoriski. Lattian muovimatot on nostettu seinälle noin 50mm korkeuteen ja ne vaikuttavat silmämääräisesti tiiviiltä. Ikkunakehyksissä ja -karmeissa on jonkin verran rakoja ja halkeilua. Rehtorin kanslian 33 ja viereisten koulusihteerin toimiston 32 sekä opettajien työhuoneen 34 alapuolella sijaitsevat koulun väestönsuojatilat. Ulkoseinää suojaa 3 metriä leveä peltikatos yläpihan puolelta. Yläpiha on pihakivetettyä ja asfaltoitua aluetta. Pihakiveyksestä nousevat ulkoseinälinjan viereen ja ikkunoiden alapuolelle väestönsuojatilan ilmanottoaukot (kuva 6). Normaalisti ulkoseinän lävitse ei pitäisi virrata mahdollisia epäpuhtauksia, joita ilmanottoaukkojen kautta voi kulkeutua kellarin väestönsuojatilasta. Mutta epäpuhtauksien on mahdollista kulkeutua tiloihin, kun tilojen ikkunoita avataan tiloja tuulettaessa.

7 Tutkimusselostus 7 (18) Kuva 6. Väestönsuojan ilmanottoaukot on sijoitettu tilojen ikkunoiden lähettyvillä. Liikuntasalin viereisessä pukuhuoneessa L143 oli poikkeuksellista mikrobiperäistä hajua alakatossa. Samanlaista hajua oli havaittavissa pesuhuoneen L141 viemäriputken tarkastusluukusta läheltä lattiatasoa (kuva 7). Merkkisavuilla huomattiin, että tällaisista putkinousuista merkkisavut pääsivät virtaamaan alakattoihin (kuva 8). Sisäkattojen tarkastusluukuista (tila L141) löytyi myös avoin aukko, josta pilkotti liikuntasalihallin teräspilari (kuva 9). Tilojen L139-L155 alakatoissa oli nähtävillä paljon epätiiviitä kohtia ja tukkimattomia läpivientejä, joiden kautta voi tapahtua epäpuhtauksien virtaamista tiloihin (kuva 10). Kuva 7. Suihkutilan viemärintuuletusputken tarkastusluukussa haisi voimakkaasti samanlaiselle kuin alakatoissa.

8 Tutkimusselostus 8 (18) Kuva 8. Havaittiin, että putkinousuista ilmavirrat pääsevät vapaasti kulkeutumaan alakatoille. Kuvassa näkyy merkkisavua, jota oli syötetty liikuntasalin kattokaivon putken tarkastusluukkuun. Kuva 9. Alakatoissa pilkotti näkyvillä hallin teräspilari. Ilmavirran suunta oli pilarin aukosta alakattoon päin. Kuva 10. Joitain alakatoista löytyneitä epätiiveyskohtia. Alakatoista löytyi paljon sähköputkien pätkiä ja jonkin verran rakenteiden liitoskohtien aukkoja.

9 Tutkimusselostus 9 (18) Liikuntasalin ikkunoita on tiivistetty tiivistysnauhoilla (kuva 11). Ikkunoiden vieressä talon ulkoseinällä sijaitsee ryömintätilallisen alapohjan poistoilmaputki (kuva 12). Putkesta pystyy oikeissa tuuliolosuhteissa kulkeutumaan hajuja ja ryömintätilan epäpuhtauksia kovettuneiden ikkunatiivisteiden kautta liikuntasalitilaan. Ikkuna-aukkojen tiivistystöiden lisäksi ikkunoihin pitäisi vaihtaa tiivistysnauhat ja korottaa liikuntasalin vieressä olevaa poistoilmaputkea korkeammalle, jotta varmistutaan hajujen poistumisesta. Kuva 11. Liikuntasalin tiivistysnauhoilla paikattu ikkuna. Ikkunoiden tiivisteitä ei ole vaihdettu. Kuva 12. Ryömintätilan poistoilmaputki sijaitsee lähellä liikuntasalin ikkunaa. Ikkunan tiivisteet ovat kovettuneet, niin etteivät ne enää hoida tehtäväänsä. Liikuntasalin tuolivarastossa L138 näkyi suljettu vanhanaikainen poistoilma-aukko. Todettiin, että aukinaisena ilmavirran suunta olisi tilasta kanavaan päin, mikäli poistoilmakanavaa pidettäisiin auki. Luokassa L122 oli aikaisemmin havaittu vuorivillamaista hajua. Tila sijaitsee L135 IVkonehuoneen vieressä, jossa oli ripustettuna reikälevyn avulla seinille ja kattoon akustointieristeeksi villaa (kuva 13). IV-konehuoneen läpiviennit eivät vaikuta tiiviiltä

10 Tutkimusselostus 10 (18) tilasta käsin (kuvat 14 ja 15), mutta käytävän puolella alakatoissa näkyy kattavia tiivistyskorjauksia Ardex 8+9 massalla, joten hajut eivät näyttäisi kulkeutuvan ainakaan käytävää pitkin tiloihin. Luokkaan L122 voi mahdollisesti päästä seinän putkiläpivientien tai seinän kattoliittymien kautta kulkeutumaan vuorivillaan hajua IVkonehuoneesta muita reittejä pitkin. Läpivientien tiivistämisestä ei ollut varmuutta muuhun kuin käytävän suuntaan aistinvaraisella tarkastelulla. Tilaan tehtiin vielä merkkisavukoe, jonka tarkoituksena oli tarkastella ilmavuotoja luokassa L122. Luokkatilan ovi teipattiin ilmatiiviiksi, jotta voidaan poissulkea mahdollisuus, että näkyvät savut ja hajut tulisivat käytävän kautta. Savukokeen aikana ei näkynyt savua tilassa, mutta merkkisavun hajua oli aistittavissa tilassa valkokankaan puoleisella seinustalla eli IV-konehuoneen puolelta. IV-konehuoneesta on siis mahdollista kulkeutua hajuja ilmavirtojen mukana viereiseen luokkahuoneeseen. Kuva 13. IV-konehuoneen seinän ja katon villaeristeet reikälevyn takana. Eristeet ovat täysin avoimina ylä- ja alaosistaan. Kuva 14. IV-konehuoneen läpiviennit käytävän suuntaan. Käytävän suunnalta pystyttiin varmistamaan alakatoista, että kyseiset läpiviennit on tiivistetty asianmukaisesti käytävän puolelta.

11 Tutkimusselostus 11 (18) Kuva 15. IV-konehuoneen epätiiviit läpiviennit muihin ympäröiviin tiloihin kuin käytävän suuntaan. Läpivientien kautta eristevilloista irtoavien kuitujen on mahdollista kulkeutua muihin tiloihin. 4.2 Rakenneavaukset Tiloissa tehtiin seuraavia rakennetarkastuksia: US1 (rehtorin kanslia 33, seinässä valesokkelirakenne) kipsilevy 13mm mineraalivilla 57mm kuitusementtilevy höyrynsulkumuovi lasivilla 100mm + puurunko 50x100 bituliittilevy sokkeli / lautaverhous VP1 (rehtorin kanslian 33 ja väestönsuojatilan välinen) muovimatto tasoite betoni 80mm tuulensuojapaperi (bitumilla käsitelty) hiekka 180mm betoniholvi (VSS) AP1 (tuolivarasto L138) muovimatto tasoite betoni 100mm

12 Tutkimusselostus 12 (18) EPS 60mm betoni AP2 (näyttämövarasto L155) muovimatto tasoite betoni 80mm EPS 50mm bitumi betoni Ulkoseinässä oli 50mm eristevillaa höyrynsulun sisäpuolella, mutta vain 100mm eristettä sen ulkopuolella. Kyseinen eristemäärä on riittämätön ja eristettä pitäisi olla vähintään kaksinkertainen määrä, jotta rakenne toimisi. Ulkoseinän korkeus ikkunan alla oli n.1100mm (lautaverhouksen korkeus 800mm sokkelin suojapellistä ikkunan peltiin saakka). Ulkoseinän mineraali- ja lasivillat vaikuttivat silmämääräisen tarkastelun perusteella hyväkuntoisilta, mutta lasivillasta otettiin kaiken varalta näyte mikrobitutkimuksia varten. Seinän lisäeristyksen taustalla oleva kuitusementtilevy sisälsi asbestianalyysitutkimuksen perusteella asbestia (liite 4). 4.3 Materiaalinäytteiden mikrobitutkimukset Rakenneavauksesta otettiin yksi kappale materiaalinäytteitä , näytteenottopaikat on merkitty liitteen 1 pohjakuvaan ja tulokset on esitetty taulukossa 1 sekä tarkemmin liitteessä 3. Tulosten tulkinta perustuu Asumisterveysasetuksen 545/2015 soveltamisohjeen asettamiin viitearvoihin. Taulukko 1. Materiaalinäytteiden analyysitulokset. Taulukossa on käytetty seuraavia lyhenteitä: homeet = Ho, hiivat = Hi, bakteerit = B, aktinobakteerit = A. Näyte nro, tila ja materiaali Rehtori, ulkoseinä, mineraalivilla Viljelyssä tunnistetut mikrobit PC: Sekakasvu DG18: - MEA: - Homeiden, hiivojen ja bakteerien kokonaispitoisuus kasvualustalla [CFU/g] PC DG18 MEA B: 5,4x10 2 A: - Ho: - Hi: - Ho: - Hi: - Elävä määrä Vähäinen kasvu Materiaalinäytteissä ei havaittu merkittäviä mikrobikasvustoja, jotka viittaisivat kosteusvaurioon rakenteissa. Näyte numero 1 otettiin ulkoseinän mineraalivillasta alaohjauspuun päältä.

13 Tutkimusselostus 13 (18) 4.4 Hetkelliset paine-eromittaukset Paine-eroja mitattiin lyhytaikaisesti Ulkoilman keskilämpötila oli +12 C ja tuulen nopeus lännestä 2,5 m/s. Paine-eroja mitattiin koneellisen ilmanvaihdon ollessa normaalissa käyttöasennossaan. Liikuntasalin paine-ero vaihteli tilassa välillä -1,9-4,3 Pa. Hetkellisten paine-erojen mittaustulokset on esitetty taulukossa 2. Taulukko 2. Hetkelliset paine-eromittaukset Sijainti Mittausalue Paine-ero [Pa] Tulkinta Rehtorin tila 33 Ulkoilmaan nähden Rehtorin eteistilaan nähden -2,0-5,6-0,2-0,5 Tila on lievästi alipaineinen ulkoilmaan nähden Tila on tasapainossa eteistilaan nähden Eteistila Käytävään 54 nähden -0,1-0,3 Liikuntasali 137 Käytävä L144 Ulkoilmaan nähden Ryhmätilaan L122 nähden IV-koneh. L135 nähden -1,9-4,3 +1,3 +1,5 +0,8 +1,1 Tila on tasapainossa käytävään nähden Tila on lievästi alipaineinen ulkoilmaan nähden Käytävä on lievästi ylipaineinen tilaan L122 nähden Käytävä on lievästi ylipaineinen tilaan IV-tilaan nähden Rehtorin tila ja liikuntasali olivat lievästi alipaineisia ulkoilmaan nähden. 4.5 Merkkiainetutkimus Rakenneliittymien ilmatiiveyttä tutkittiin merkkiainetutkimuksin , ja Tutkimuksissa merkkiainekaasua laskettiin rehtorin kanslian (33) ulkoseinä- ja välipohjarakenteeseen sekä liikuntasalin viereisten tilojen alapohjarakenteisiin. Kaasun virtausreittejä ja määriä havainnoitiin merkkiaineanalysaattorin avulla. Merkkiaineiden vuotokohdat on merkitty tarkemmin osapohjakuviin liitteeseen 2. Rehtorin kansliassa (tila 33) ilmanvuotokohtia havaittiin muun muassa patterikiinnikkeissä, patterinvesiputkien läpivienneissä, ikkunakarmien ja -pielien kohdilta sekä jonkin verran myös seinän ja pilarien liittymässä opettajien tilan puoleisen pilarin kohdalla (kuvat 16-18). Kyseisistä kohdista merkkiaineet pääsevät virtaamaan rehtorin kansliaan 33. Rehtorin kanslian ja väestönsuojatilan välipohjarakenteessa ei havaittu merkkiainevuotoja.

14 Tutkimusselostus 14 (18) Kuva 16. Lämpöpatterit vuotivat seinäkiinnityksistä. Kuva 17. Rehtorin tilan lämpöpatterin lämpövesiputkien seinäliittymästä saatiin merkkiainehavainto. Kuva 18. Ikkunakarmeissa havaittiin ilmavuotoja.

15 Tutkimusselostus 15 (18) Koulutussihteerin tilaan (tila 32) tehtiin samalla tavalla merkkiainetutkimuksia välipohjaan ja ulkoseinärakenteeseen. Seinän merkkiainetutkimuksissa havaittiin, että vuotokohtia löytyi patteri- ja kaapeliteiden seinäkiinnityksistä, patterien putkiläpivienneistä, ikkunoiden karmeista, seinän alaosaan nostetun muovimaton takaa patterin alta ja pilarin kohdilta (kuva 19). Alapohjan merkkiainetutkimuksissa huomattiin, että vuotoa tulevan rehtorin- ja koulusihteerin tilojen välioven kohdilta karmin alaosasta (kuva 20), tietokonepöydän takaisen kaapelitien seinäkiinnityksistä ja pistokkeiden sisältä sekä seinän alaosista muovimaton takaa ja tiiliväliseinän pystysaumojen kohdilta. Kuva 19. Merkkiainevuotoja havaittiin muun muassa muovimaton takaa seinän alaosista ja pilarin juuresta. Kuva 20. Merkkiainevuotokohta karmin alaosista tilojen 33 ja 32 välioven kohdalla. Liikuntasalin viereisissä tiloissa merkkiainetta pumpattiin tilojen L138 ja L155 alapohjiin. Tilassa L138 huomattiin, että merkkiainetta oli havaittavissa ainoastaan liikuntasalin puolelta pieniä määriä lattiatason listojen takaa (kuva 21). Liikuntasalin ja tilan erottivat toisistaan vain epätiivis liukuovi. Tilassa L155 saatiin voimakkaita merkkiainehavaintoja liikuntasalin ja tilan välisestä seinästä sekä pesuhuoneeseen L154 johtavan välioven jalkalistan kohdilta (kuva 22). Vuodot tulivat vain näyttämövaraston puolelta, mutta liikuntasalin ja tilan erottaa vain

16 Tutkimusselostus 16 (18) epätiivis liukuovi, jonka takaa maaperän epäpuhtaudet pääsevät kulkeutumaan myös liikuntasalin puolelle. Kuva 21. Merkkiainevuodot L138 tilan alapohjasta tulivat pääosin liikuntasalin puolelta listojen takaa. Kuva 22. Liikuntasalin ja näyttämövaraston L155 väliseinän ja lattian liittymästä vuoti runsaasti merkkiainetta näyttämövaraston alapohjasta. Myös suihkutilaan oven jalkalistan alta havaittiin paljon merkkiainevuotoa. Liikuntasalin puolella lattiat ovat pääosin tiiviit, koska merkkiainetta ei pääse vuotamaan lattian kautta salin puolelle. Ongelmana on viereisten tilojen mahdollinen maaperän epäpuhtauksien pääsy tiloihin, joista ne taas pääsevät kulkeutumaan liikuntasalin puolelle. Liikuntasalin ja varastotilojen väliin pitäisi saada tiiviimmät ovet tai ympäröivien tilojen kaikki lattiatasot pitäisi tiivistää lattian ja seinän liittymistä kunnolla, jotta maaperän epäpuhtaudet eivät pääse enää kulkeutumaan sisäilmaan.

17 Tutkimusselostus 17 (18) 5 JOHTOPÄÄTÖKSET JA TOIMENPIDE-EHDOTUKSET Rehtorin kanslian (33) ulkoseinälinjalta löytyi useampi vuotokohta. Rakenteista voi vuotaa ilmaan epäpuhtauksia näiden vuotokohtien kautta. Väestönsuojatilan poistoilmahormit ovat aivan opettajien tilan ja rehtorin kanslian ikkunoiden alapuolella. Hormeista voi tulla sisäilmaan epäpuhtauksia ikkunan epätiiveyskohtien kautta etenkin, jos tiloja on tapana tuulettaa ikkunoita avaamalla. Koulusihteerin tilassa (32) oli ulkoseinälinjalla samanlaisia epätiiveyskohtia kuin rehtorin kansliassa. Lisäksi vuotoa tapahtui tilojen välisen välioven karmin alaosasta ja seinälle nostetun muovimaton takaa tiilten pystysaumojen kohdalta. Liikuntasalin puolella havaittiin merkkiainevuotoja näyttämövarastossa L155 alapohjasta kyseisen tilan puolella lattian ja seinän liittymässä, mutta ei liikuntasalin puolella. Maaperän epäpuhtaudet voivat kumminkin virrata liikuntasalin puolelle, koska varastotilat ja liikuntasalin erottavat vain puuliukuovet, jotka eivät estä ilman vaihtumista tilojen välillä. Varaston alapohjan ja seinän liittymiin pitäisi tehdä tiivistyskorjauksia tilanteeseen sopivalla tiivistemassalla. Tuolivarastossa L138 merkkiainevuotoja tuli liikuntasalin lattian puolelta lattialistojen takaa, mutta vain pienissä määrin. Alakatossa havaitun hajuongelman korjaamiseksi liikuntasalin viereisten putkinousujen tarkastusluukkujen tiilimuurauksia puretaan sopivissa määrin, jotta putkia päästään tiivistämään sopivilla tiivistemassoilla. Märkätilojen puolella purkutöiden aikana pitää pyrkiä pitämään vedeneristeiden nurkka-alueet ehjinä. Putkien tiivistysrenkaat on myös hyvä vaihtaa. Liikuntasalin sijaitsevaa ryömintätilan poistoilmaputken kautta voi kulkeutua hajuja liikuntasaliin sisälle oikeissa tuuliolosuhteissa. Poistoilmaputkea on jatkettava korkeammalle liikuntasalin katolle asti. IV-konehuoneen merkkisavukokeen perusteella voidaan todeta, että konehuoneesta on ilmalle kulkureitti luokkahuoneeseen L122. Ilmanvaihtokonehuoneen seinän ja katon akustointilevyt on suojattu reikälevytyksellä ja tilassa oli lievää vuorivillan hajua. Viereisessä luokassa L122 on tavattu kyseistä hajua. IV-konehuoneen hajujen on siis mahdollista kulkeutua ympäröiviin tiloihin tiivistämättömien seinän ja katon liitoskohtien sekä läpivientien kautta.

18 Tutkimusselostus 18 (18) Ehdotamme seuraavia toimenpiteitä: -Rehtorin ja koulusihteerin kanslioiden ulkoseinälinjan ja välipohjan epätiiviiden rakenteiden huolellisia tiivistyskorjauksia raportissa todettujen vuotokohtien kohdilta. -Liikuntasalin näyttämövaraston L155 alapohjan lattia-seinäliittymien tiivistäminen -Liikuntasalin viereisen ryömintätilan ulkoseinän tuuletusputken jatkaminen liikuntasalin katolle asti -Liikuntasalin viereisten tilojen lattioiden ja putkinousujen tiivistäminen sopivilla tiivistysmassoilla ja putkinousujen tiivistysrenkaiden vaihtoa. -IV-konehuoneen akustolevyt tulee käsitellä niin, että seinän eristeistä mahdollisesti irtoavat kuidut eivät pääse leviämään muihin huonetiloihin. -IV-konehuoneen ilmanvaihtoa tulee säätää niin, että se on alipaineinen suhteessa ympäröiviin tiloihin Vahanen Jyväskylä Oy Sami Haapakoski, RI (AMK) Kuntotutkija Tuomo Kollanen, DI Projektipäällikkö Liitteet Liite 1. Pohjakuvat Liite 2. Merkkiainetutkimusten osapohjakuvat Liite 3. Materiaalinäyteanalyysi Liite 4. Asbestianalyysi Raportin saa kopioida vain kokonaisuutena, raportin johtopäätösten esittäminen kokonaisuudesta irrotettuna tai erikseen on kiellettyä. Tutkimus koskee ainoastaan tutkittuja tiloja ja myös tulosten yleistäminen muihin tiloihin tai kohteisiin on kiellettyä. Raportti on yleisesti toteava ja ohjaava, eikä raportti ole työselitys.

19

20

21

22

23

24

25

26 Tutkimusseloste TT 2594 Laboratoriotutkimukset

27 Tutkimusseloste TT Tilaajan tiedot Tilaaja Jyväskylän Kaupunki Osoite Kilpisenkatu 1 Postinumero Postitoimipaikka Jyväskylä Yhteyshenkilön nimi Tuomo Jarva Yhteyshenkilön puhelin Yhteyshenkilön sähköposti tuomo.jarva@vahanen.com Kohteen tiedot TT-tunnus 2594 Nimi Osoite Postinumero Kaupunki Valmistumisvuosi Tilauskoodi MTS 19/4 Tilauspäivämäärä Erityishuomiot Tutkimukset Tutkimus Näytetunnukset Tutkimuksia yht. Asbestianalyysi 1 1 kpl Muita tutkimuksia: Lisätietoa: Liite 1 Työterveyslaitoksen asbestianalyysiraportti Tutkimustulokset pätevät ainoastaan tutkituille näytteille. Tämän tutkimusselosteen osittainen kopiointi on kielletty ilman Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n kirjallista lupaa Näytteet # Tunnus Rakenneosa Pituus (min) Pituus (max) Leveys Ilmansuunta Tarkenne 1 1 materiaalinäyte kuitusementtilevy, vanha seinän levytys lisäeristyksen takaa

28 Tutkimusseloste TT Laboratorion yhteyshenkilöt Vahanen Rakennusfysiikka Oy Linnoitustie 5 FI Espoo Puhelin: Fax: Projektinumero MTS 19 Yhteyshenkilön nimi Kyösti Nieminen Sähköposti kyosti.nieminen@vahanen.com Tilauksen kirjaajan nimi Kyösti Nieminen Sähköposti kyosti.nieminen@vahanen.com

29

30

KAARINAN KAUPUNKI / VALKEAVUOREN KOULUN A- JA B-RAKENNUKSET SEURANTAMITTAUKSET JA MERKKIAINETUTKIMUKSET ja

KAARINAN KAUPUNKI / VALKEAVUOREN KOULUN A- JA B-RAKENNUKSET SEURANTAMITTAUKSET JA MERKKIAINETUTKIMUKSET ja Raportti 1 (7) Kaarinan kaupunki Mirka Salonen KAARINAN KAUPUNKI / VALKEAVUOREN KOULUN A- JA B-RAKENNUKSET SEURANTAMITTAUKSET JA MERKKIAINETUTKIMUKSET 21.12.2018 ja 21.2.2019 1 Lähtötilanne ja tutkimusmenetelmät

Lisätiedot

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa Merkkiainetutkimus Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2 Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus merkkiainekaasun avulla 1. Kohdetiedot Jouni Räsänen, Vantaan kaupunki, Vantaa Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2. Tutkijat

Lisätiedot

TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS

TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS Projekti 51292.35 RATAS PRO RAKENNETEKNIIKKA TALOTEKNIIKKA SISÄILMA TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS Avoin päiväkoti Majakka Maalinauhantie 7, Vantaa 23.4.2012, muutos A 2 YHTEYSTIEDOT Tutkimuskohde Avoin

Lisätiedot

LAAJAVUOREN KOULU TIIVISTYSKORJAUSTEN TARKASTELU MERKKIAINEKOKEELLA

LAAJAVUOREN KOULU TIIVISTYSKORJAUSTEN TARKASTELU MERKKIAINEKOKEELLA Merkkiainekoeraportti 1 1 (6) Tilaaja: ISS Palvelut Oy Juha Leppälä Rajatorpantie 8 A 01600 VANTAA LAAJAVUOREN KOULU TIIVISTYSKORJAUSTEN TARKASTELU MERKKIAINEKOKEELLA Aika: 21.7.2011 Paikka: Laajaniityntie

Lisätiedot

Tutkimuksen tekijät: Tommi Neuvonen, Tuomas Hintikka, Finnmap Consulting Oy / Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu

Tutkimuksen tekijät: Tommi Neuvonen, Tuomas Hintikka, Finnmap Consulting Oy / Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Projektinumero: 51579.55 Tilaaja: Porvoon kaupunki, Tilakeskus Liikelaitos Porvoon tilapalvelut Tekninen isännöitsijä Pekka Koskimies Sähköposti: pekka.koskimies@porvoo.fi Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus

Lisätiedot

MUISTIO AP14_ tila 1176 Hakamäki & Tanner tila 1181 Hakamäki & Tanner tila 1172 Hakamäki & Tanner

MUISTIO AP14_ tila 1176 Hakamäki & Tanner tila 1181 Hakamäki & Tanner tila 1172 Hakamäki & Tanner MUISTIO 2.7.205 AP4_7035.027 Vantaan kaupunki Jussi-Pekka Sojakka Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Tilakeskus, Tilahallinta, Rakennusten kunnossapito Kielotie 3, 0300 Vantaa Ulkoseinä-,

Lisätiedot

Tutkimuksen tekijät: Tommi Neuvonen, Miika Virtanen Finnmap Consulting Oy / Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu

Tutkimuksen tekijät: Tommi Neuvonen, Miika Virtanen Finnmap Consulting Oy / Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Projektinumero: 51579.55 Tilaaja: Porvoon kaupunki, Tilakeskus Liikelaitos Porvoon tilapalvelut Tekninen isännöitsijä Pekka Koskimies Sähköposti: pekka.koskimies@porvoo.fi Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Merkkiainemittaus

TUTKIMUSRAPORTTI Merkkiainemittaus TUTKIMUSRAPORTTI Merkkiainemittaus 10.7.2012 Kuusikon koulu Hovitie 11 01380 VANTAA Työ nro T12049 Kotka 6.8.2012 Insinööri Studio Oy OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25, 48101 KOTKA PUH. 05-2255

Lisätiedot

PS2 PS1 MERKINTÖJEN SELITYKSET: PAINESUHTEIDEN SEURANTAMITTAUKSET. Ankkalammen päiväkoti Metsotie 27, Vantaa LIITE

PS2 PS1 MERKINTÖJEN SELITYKSET: PAINESUHTEIDEN SEURANTAMITTAUKSET. Ankkalammen päiväkoti Metsotie 27, Vantaa LIITE PS2 PS MERKINTÖJEN SELITYKSET: PS PAINESUHTEIDEN SEURANTAMITTAUKSET Ankkalammen päiväkoti Metsotie 27, Vantaa 2.0.203 OK LIITE ULKOSEINÄRAKENTEEN MERKKIAINEKOE 23.9.203 3 22 ppm 2 2-28 ppm 4 4 5-4 ppm

Lisätiedot

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI Sivu 1 / 9 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Kohde... 2 1.2. Tutkimuksen tilaaja... 2 2. Tiivistelmä... 2 3.

Lisätiedot

Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella

Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella TUTKIMUSSELOSTUS 50065.0 Porvoon Kaupunki, tilapalvelut Pekka Koskimies pekka.koskimies@porvoo.fi Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella Kohde: Kevättuulen päiväkoti, Sammontie 6, 0650 Porvoo Aika

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS 29.2.204 5392.80 Ulkoseinä- ja alapohjarakenteiden liittymien ilmatiiveyden tarkastus Aika: 29.2.204 Tutkimuskohde:, Tiiviystutkimus merkkiaineella Tutkimuksen tekijät: Juha Tanner Tehtävä

Lisätiedot

MUISTIO TIIVISTYSTYÖN LAADUNVARMISTUS MERKKIAINEKOKEELLA SOLKIKUJAN PVK

MUISTIO TIIVISTYSTYÖN LAADUNVARMISTUS MERKKIAINEKOKEELLA SOLKIKUJAN PVK MUISTIO TIIVISTYSTYÖN LAADUNVARMISTUS MERKKIAINEKOKEELLA SOLKIKUJAN PVK Muistio 2 (5) Yleistiedot Tutkimuskohde Solkikuja 6 01600 Vantaa Tutkimuksen tilaaja ISS Palvelut Oy Mikko Kolehmainen Rajatorpantie

Lisätiedot

HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA

HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA RAPORTTI Sivu 1 / 6 HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ,

Lisätiedot

Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus

Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus Projektinumero: 51392.55.252 Tilaaja: Vantaan Kaupunki Raimo Eklund Nousutie 1, 01450 Vantaa puh. 040 588 6275 Sähköposti: raimo.eklund@vantaa.fi Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus Aika: Kenttätutkimukset

Lisätiedot

Pääskyvuoren koulu Talvitie Turku MERKKIKAASUKOE, PAINE-ERO JA MIKROBIT

Pääskyvuoren koulu Talvitie Turku MERKKIKAASUKOE, PAINE-ERO JA MIKROBIT MERKKIKAASUKOE, PAINE-ERO JA MIKROBIT Pääskyvuoren koulu Talvitie 10 20610 Turku 18.2.2018 Haarlankatu 4E FI-33230 Tampere p. 030 670 5500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 KOHDETIEDOT Toimeksiantaja:

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (9) 26.6.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

Lisätiedot

KÄRKÖLÄN KUNTA. Opintien koulu. Merkkiainekokeen raportti

KÄRKÖLÄN KUNTA. Opintien koulu. Merkkiainekokeen raportti KÄRKÖLÄN KUNTA Opintien koulu Merkkiainekokeen raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Tutkimusraportti 3 Sisällysluettelo 1 Kohde... 2 1.1 Tilaaja... 2 1.2 Tarkastuksen

Lisätiedot

RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS

RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS Raportti 2 (5) Sisällys 1 Tarkastuksen yleistiedot... 3 1.1 Kohde ja tilaaja... 3 1.2 Tekijä ja ajankohta... 3 1.3 Tarkastuksen tavoite ja tutkimusmenetelmät...

Lisätiedot

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen MERKKIAINEKOE Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Tiivistyskorjauksen laadunvalvonta, mallihuoneen merkkiainekoe TILAAJA Vantaan kaupunki KOHDE Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa 2(8) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT...

Lisätiedot

RAKENNETIIVEYS TUTKIMUS

RAKENNETIIVEYS TUTKIMUS Projekti 539.40 RATAS PRO RAKENNETEKNIIKKA TALOTEKNIIKKA SISÄILA RAKENNETIIVEYS TUTKIUS Varistontie, Vantaa 5.5.0 YHTEYSTIEDOT Tutkimuskohde Varistontie, 0660 Vantaa Tilaaja Vantaan tilakeskus Jouni Räsänen

Lisätiedot

ILMATIIVEYSTUTKIMUS 51392.62 25.3.2014. Vantaan kaupunki Jouni Räsänen Kielotie 13 01300 Vantaa Sähköposti: Jouni.Rasanen@vantaa.

ILMATIIVEYSTUTKIMUS 51392.62 25.3.2014. Vantaan kaupunki Jouni Räsänen Kielotie 13 01300 Vantaa Sähköposti: Jouni.Rasanen@vantaa. 539.6 5.3.04 Vantaan kaupunki Jouni Räsänen Kielotie 3 0300 Vantaa Sähköposti: Jouni.Rasanen@vantaa.fi Tutkimuskohde Martinlaakson koulu ILMATIIVEYSTUTKIMUS MERKKIAINEKOKEET JA VUOTOLUKUMITTAUS TULOSTEN

Lisätiedot

Vantaan kaupunki Tilakeskus Jouni Räsänen Kielotie 13, Vantaa sähköposti:

Vantaan kaupunki Tilakeskus Jouni Räsänen Kielotie 13, Vantaa sähköposti: 557.8.8.0 Vantaan kaupunki Tilakeskus Jouni Räsänen Kielotie, 000 Vantaa sähköposti: jouni.rasanen@vantaa.fi Tutkimuskohde Hämeenkylän koulu, RAKENTEIDEN ILMATIIVEYDEN LAADUNVARMISTUS KORJAUSTEN JÄLKEEN

Lisätiedot

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm 24.1.2017 2 TUTKIMUKSET, syksy 2017 Tutkimusten tarkoitus Tutkimusten tarkoituksena oli selvittää syitä joilla

Lisätiedot

YHTEENVETO PAINE-EROMITTAUKSESTA Hinthaaran koulu (sivistyskeskus) Porvoon kaupunki

YHTEENVETO PAINE-EROMITTAUKSESTA Hinthaaran koulu (sivistyskeskus) Porvoon kaupunki YHTEENVETO PAINE-EROMITTAUKSESTA Hinthaaran koulu (sivistyskeskus) Porvoon kaupunki FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Päivämäärä Projektinumero P32576 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Tutkimusraportti 1 (10)

Lisätiedot

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOHTEEN KUVAUS oppilaita 800, opetushenkilöstöä 85 kiinteistössä toimivat lisäksi päiväkoti, kirjasto,

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS

PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS - TOMI LEVOLA - Päiväkodin henkilökunnalla ja lapsilla on esiintynyt oireilua, joka sopii oirekuvaltaan rakennuksen sisäilmasta johtuvaksi. Päiväkoti sijaitsee 1920-luvulla

Lisätiedot

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET Petri Lönnblad RI. RTA 4.9.2017 Tehdyt tutkimukset HUHTIKUU 2006: Asbestikartoitus KESÄ-HEINÄKUU 2017: - Kosteuskartoitus, kosteusmittaukset - Rakenneavaukset, mikrobinäytteenotto

Lisätiedot

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen MERKKIAINEKOE Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Tiivistyskorjauksen laadunvalvonta, mallihuoneen merkkiainekoe TILAAJA Vantaan kaupunki KOHDE Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa 2(9) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT...

Lisätiedot

Teemu Männistö, RI (09) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä

Teemu Männistö, RI (09) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro ILMAVUOTOSELVITYS RAPORTTI Rakennuskohde Asiakirjan sisältö Viertolan koulu Liljatie 2 01300 Vantaa

Lisätiedot

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus Kattorakenteen kuntotutkimus Kottby lågstadie Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Raportin päiväys 16.2.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakenteenkuntotutkimus

Lisätiedot

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS 16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS PERTUN PARAKKIKOULU 05400 JOKELA 05400 JOKELA 2/6 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Toimeksiannon laatija... 3 1.3 Toimeksiannon

Lisätiedot

TILAN 1.21 ALAPOHJAN MERKKIAINETUTKIMUS

TILAN 1.21 ALAPOHJAN MERKKIAINETUTKIMUS TILAN. ALAPOHJAN MERKKIAINETUTKIMUS 7..6 MERKKIAINEKAASU MAATÄYTTÖÖN SISÄKAUTTA ALAPOHJAN JA ULKOSEINÄN LIITTYMÄ ALAPOHJAN JA VÄLISEINÄN LIITTYMÄ - Pa mitattiin alapohjan ja huonetilan välisenä maatäyttöön

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 1 1(8)

VALOKUVAT LIITE 1 1(8) VALOKUVAT LIITE 1 1(8) Kuva 1. Keittiön vastaisen seinän rakenteena oli luokan puolella tiilikuori ja keittiön puolella betonikuori, joiden välissä oli mineraalivillaa 40 mm. Seinästä mitattiin rakennekosteuksia

Lisätiedot

VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012

VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012 VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Villa Ruben Myllärinkatu 3 08100 Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus / Tilapalvelut Karstuntie 4 PL 71,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

merkkiainekokeella. 1. Johdanto

merkkiainekokeella. 1. Johdanto Tutkimusselostus 1 (6) Janne Puronlahti Redi yhtiöt Oy Yrittäjäntie 23 01800 Klaukkala merkkiainekokeella. 1. Johdanto 1.1 Tehtävä Malliasennusten ja niille suoritettujen merkkiainetutkimusten tarkoituksena

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (12)

Kiinteistökatselmus 2 (12) Kiinteistökatselmus 2 (12) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikan Jurvassa osoitteessa kynttiläkuja 2, 61600 Jalasjärvi. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Raportti 2014 1(6) Lpk Ågeli Kivalterinpolku 3 00640 Helsinki PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Taustatietoja

Lisätiedot

SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: Sivu 1 / 10

SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: Sivu 1 / 10 Sivu 1 / 10 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Tietoja tutkittavasta kohteesta... 2 2. Tiivistelmä tutkimuksesta... 2 3. Tutkimuksessa käytetyt mittauslaitteet ja -menetelmät... 3 4. Päähavaintoja

Lisätiedot

Liikuntasalin merkkiainekokeet

Liikuntasalin merkkiainekokeet Kuva: Fonecta, kartat Liikuntasalin merkkiainekokeet Seutulan koulu, Katriinantie 60 Vantaa 7.9.03 Finnmap Consulting Oy - Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Y-tunnus 08765-9 Viikinkaari a www.ssm.fi 00790

Lisätiedot

MUISTIO TIIVISTYSTYÖN LAADUNVARMISTUS MERKKIAINEKOKEILLA OLLAKSEN PÄIVÄKOTI 27.10.2011

MUISTIO TIIVISTYSTYÖN LAADUNVARMISTUS MERKKIAINEKOKEILLA OLLAKSEN PÄIVÄKOTI 27.10.2011 MUISTIO TIIVISTYSTYÖN LAADUNVARMISTUS MERKKIAINEKOKEILLA OLLAKSEN PÄIVÄKOTI Muistio 2 (6) Yleistiedot Tutkimuskohde Ollaksentie 29 01690 Vantaa Tutkimuksen tilaaja ISS Palvelut Oy Mikko Kolehmainen Rajatorpantie

Lisätiedot

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin VANHAINKOTIKÄYTÖSSÄ OLLEEN RAKENNUKSEN RAKENNE - JA SISÄILMASTOTUTKIMUS Lähtötiedot Kohde on rakennettu 1980-luvulla Rakennus on ollut koko historiansa ajan vanhainkotikäytössä Tiloissa tehty pintasaneerauksia

Lisätiedot

Contega Solido SL liitosnauhan, Tescon Incav nurkkakappaleen ja Wyflexa tiivistysmassan asennuksen ilmatiiviystutkimus

Contega Solido SL liitosnauhan, Tescon Incav nurkkakappaleen ja Wyflexa tiivistysmassan asennuksen ilmatiiviystutkimus Tutkimusselostus 1 (6) Janne Puronlahti Redi yhtiöt Oy Yrittäjäntie 23 01800 Klaukkala Contega Solido SL liitosnauhan, Tescon Incav nurkkakappaleen ja Wyflexa tiivistysmassan asennuksen merkkiainekokeella

Lisätiedot

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus 1 (4) MUISTIO 16.4.2014 KOTTBY LÅGSTADIESKOLA Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus Tutkimusajankohta 19.2. 27.3.2014 Tilaaja

Lisätiedot

1. lohko 2. lohko 3. lohko 4. lohko

1. lohko 2. lohko 3. lohko 4. lohko LIITE 1 Os 05, Asiantuntijapalvelut, kuntotutkimukset Teemu Männistö 24.2.2006 Vuotava läpivienti Vuotava läpivienti Lämmöneriste pudonnut Läpiviennisssä ilmavuoto 1. lohko 2. lohko 3. lohko 4. lohko Kuva

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus jenni.ylikotila@heinavesi.fi 1 / 8 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.1 YLEISKUVAUS KOHTEESTA... 3 1.2 OLEELLISIMMAT HAVAINNOT...

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT KOSTEUS- JA SISÄILMAONGELMAT

MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT KOSTEUS- JA SISÄILMAONGELMAT HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (7) 27.8.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT

Lisätiedot

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen MERKKIAINEKOE Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Tiivistyskorjauksen laadunvalvonta, uusitut ikkunat TILAAJA Vantaan kaupunki KOHDE Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa 2(11) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT... 3

Lisätiedot

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET 30.3.2015 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Hyrsylän koulu Hyrsyläntie 169 09430 SAUKKOLA 1.2 Tilaaja Lohjan kaupunki Tekninen toimi/tilapalvelut Kari Koljonen

Lisätiedot

KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS

KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS 1 (12) Pyhäjoen kunta Kiinteistöpäällikkö Pekka Pelttari Kuntatie 1 86100 Pyhäjoki Saaren Koulu, Pyhäjoki KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS Tarkastuspäivä 01.03.2018 Jätetty 04.04.2018 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Jussi Grönman, Kymen Home-Etsintä Ilkka Meriläinen, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy

Jussi Grönman, Kymen Home-Etsintä Ilkka Meriläinen, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy MUISTIO 22500325.353 Ulla Lignell Vantaan kaupunki, tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Ulla.Lignell@vantaa.fi 2017-05-04 Koulun tilojen homekoiratarkastus Kohde:, Venuksentie 2, Vantaa Aika: 21.4.2017

Lisätiedot

Hammashoitolan tiloissa (lähinnä huoneet 217, 214 ja paljeovihuone ) tutkittiin ilmavirtauksia, paine-eroja ja VVOC/VOC pitoisuuksia.

Hammashoitolan tiloissa (lähinnä huoneet 217, 214 ja paljeovihuone ) tutkittiin ilmavirtauksia, paine-eroja ja VVOC/VOC pitoisuuksia. 1(6) Kohdetiedot Havukallion Koulu Osoite Peltoniemenkuja 1, Vantaa Tilauspvm Tilauskirje 17.11.2011 Tutkimukset / Näytteenotto 18.11.2011, 15. ja 28.12.2011 Raportti 20.1.2012 Yhteenveto Hammashoitolan

Lisätiedot

Unajan koulu Laivolantie Unaja

Unajan koulu Laivolantie Unaja NÄYTTEENOTTO JA PAINE-EROSEURANTAMITTAUS Unajan koulu Laivolantie 10 26910 Unaja 1 Sisällys 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Näytteidenoton ja mittauksen suorittaja... 3 1.4 Näytteenotto-

Lisätiedot

KORJAUSTYÖRAPORTTI, KESÄN 2015 KORJAUKSET

KORJAUSTYÖRAPORTTI, KESÄN 2015 KORJAUKSET 10.8.2015 Sivu 1/8 Tilaaja: Jyväskylän Tilapalvelu PL 193 40101 Jyväskylä Hanke: KORPILAHDEN YHTENÄISKOULU KORJAUSTYÖRAPORTTI, KESÄN 2015 KORJAUKSET Sivu 2/8 SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖTILANNE... 3 1.1 Hankkeen

Lisätiedot

ULKOSEINÄRAKENTEIDEN MERKKIAINEKOKEET , TILA 021

ULKOSEINÄRAKENTEIDEN MERKKIAINEKOKEET , TILA 021 ULKOSEINÄRAKENTEIDEN MERKKIAINEKOKEET 3.7.0, TILA 0 0- Pa 0,5 Pa 3 MERKKIAINE ULKOSEINÄN TIILIKERROKSEN TAAKSE 5 5 REIÄT TIILIMUURAUKSESSA SÄHKÖPANEELIN KANNAKERUUVIT 3 VESIPUTKEN KANNAKERUUVIT LÄMPÖPATTERIN

Lisätiedot

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki. Sweco Groupin jäsen

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki. Sweco Groupin jäsen MUISTIO 22500325.354 Ulla Lignell Vantaan kaupunki, tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Ulla.Lignell@vantaa.fi 2017-05-30 Koulun tilojen Kohde:, Lyyranpolku 2, Vantaa Aika: 19.4.2017 klo 14.00 19.00 Paikalla:

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

MERKKIAINETUTKIMUS RUUKIN KOULU KOULUTIE TUUSULA

MERKKIAINETUTKIMUS RUUKIN KOULU KOULUTIE TUUSULA 5.12.2017 RUUKIN KOULU 04500 TUUSULA 04500 TUUSULA 2/8 Sisällysluettelo 1 KUNTOTUTKIMUKSEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Tutkimuksen toteuttaja... 3 1.3 Kohteen yleistiedot, tutkimuksen

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET

TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET Tutkimusselostus 2 (8) Sisällys 1 Alustatilan rakenteet... 3 2 Alustatilan tiiveys- ja kuntokartoitus... 3 3 Ollaksen

Lisätiedot

LAY F-siipi, korjaukset kellarin musiikkitiloissa. Hanna Keinänen, Vahanen Oy

LAY F-siipi, korjaukset kellarin musiikkitiloissa. Hanna Keinänen, Vahanen Oy LAY F-siipi, korjaukset kellarin musiikkitiloissa Hanna Keinänen, Vahanen Oy Miksi korjattiin? Käyttäjät ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta Sisäilma- ja kosteusteknisissä kuntotutkimuksissa

Lisätiedot

KORJAUSTARVEARVIO 52182.38 17.1.2014

KORJAUSTARVEARVIO 52182.38 17.1.2014 52182.38 17.1.2014 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut -liikelaitos Katja Tähtinen Raatihuoneenkatu 9, 2. krs, PL 84 13101 Hämeenlinna katja.tahtinen@hameenlinna.fi Tutkimuskohde Nummen koulu, Kylätie

Lisätiedot

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki Väliraportti, (alustavia käsityksiä rakennuksen kunnosta) 19.4.2017 Työnro 3512584 Ins. Petri Sippola Ins. Henrik Turtinen 2 (34) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...5 1.1 Tilaaja...5 1.2 Tutkimuksen tekijät...5

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15 L E V O L A Sivu 1 / 15 PÄIVÄTUULI 27400 KIUKAINEN SISÄILMATUTKIMUS Yhteenveto 01.02.2016 L E V O L A Sivu 2 / 15 Tilaaja Euran kunta / Markus Rantanen Toimeksianto Rakennuksen sisäilmatutkimus käyttötarkoituksen

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS..205 035.025 Vantaan kaupunki Jouni Räsänen Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Tilakeskus, Tilahallinta, Rakennusten kunnossapito Kielotie 3, 0300 Vantaa jouni.rasanen@vantaa.fi

Lisätiedot

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: 09091 KATTOTUTKIMUS, KIMNAASIPOLKU 5 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä... 2 3. Havainnot kohteessa... 2

Lisätiedot

Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen

Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen olemassa olevat rakenteet, niiden kunto sekä muita sisäilman

Lisätiedot

Länsisiiven kellarikerroksen tiiviysselvitys

Länsisiiven kellarikerroksen tiiviysselvitys 28.4.2009 Länsisiiven kellarikerroksen tiiviysselvitys Vantaan kaupungintalo Asematie 7 01300 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Unto Kovanen

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA

HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA Vastaanottaja Mika Metsäalho, Hämeenlinnan kaupunki, Kaupunkirakenne / Tilapalvelut Asiakirjatyyppi Lausunto Päivämäärä 17.12.2018 HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA

Lisätiedot

Hornhattulan päiväkoti Porvoo

Hornhattulan päiväkoti Porvoo Hornhattulan päiväkoti Porvoo IVA kuntotutkimus ja käyttövesiputkiston vuotoselvitys Tommi Paasivirta tommi.paasivirta@wspgroup.fi 0207 864 483 WSP Finland Oy Pohjakuva Hornhattulan päiväkoti 2 Talotekniikka

Lisätiedot

Sami Isoniemi, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy

Sami Isoniemi, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy TUTKIMUSSELOSTUS 22500365-012 Pekka Koskimies Porvoon kaupunki Tekniikankaari 1, 06100 Porvoo Pekka.Koskimies@porvoo.fi Paine-ero seuranta Kohde: Aleksanterinkatu 25, 06100 Porvoo Aika: 6.-13.3.2017 mittaus

Lisätiedot

Tarkastus / tutkimus homekoiran merkintöjen selvittämiseksi Lukio / keskuskoulu

Tarkastus / tutkimus homekoiran merkintöjen selvittämiseksi Lukio / keskuskoulu Tarkastus / tutkimus homekoiran merkintöjen selvittämiseksi Lukio / keskuskoulu Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: - Rakennusala: - Käyttötarkoitus: koulutoiminta Keskuskoulu ja Lukio Laihia Tilavuus:

Lisätiedot

merkkiainekokeella. 1. Johdanto

merkkiainekokeella. 1. Johdanto Tutkimusselostus 1 (9) Janne Puronlahti Redi yhtiöt Oy Yrittäjäntie 23 01800 Klaukkala merkkiainekokeella. 1. Johdanto 1.1 Tehtävä Malliasennusten ja niille suoritettujen merkkiainetutkimusten tarkoituksena

Lisätiedot

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy 1 Kuvat 1, 2. Tutkimuskohteena on ollut koulurakennus, jossa sijaitsee kolme eri-ikäistä osaa. Osat on rakennettu vuosina 1926 ja 1955 sekä 2000-luvun alussa Tutkitut tilat sijaitsevat vuosina 1926 ja

Lisätiedot

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Opinnäytetyö, seminaari Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta 7-8.6.2017 Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Työn aihe Koulurakennuksen kellarin (osa rakennuksesta) sisäilma ja kosteustekninen

Lisätiedot

NÄSIN TERVEYSASEMA VANHAN TUBI-SAIRAALAN JA HAMMASHOITOLAN SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELI HAKAMÄKI, DI

NÄSIN TERVEYSASEMA VANHAN TUBI-SAIRAALAN JA HAMMASHOITOLAN SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELI HAKAMÄKI, DI NÄSIN TERVEYSASEMA VANHAN TUBI-SAIRAALAN JA HAMMASHOITOLAN SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELI HAKAMÄKI, DI 1 YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Vanha tubi-sairaala ja hammashoitola Tutkimuksen tarkoitus

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS 3.5.08 5006-08 Mika Metsäalho Kaupunkirakenne / Tilapalvelut PL 84 (Kasarmikatu 3, 3. krs) 30 Hämeenlinna mika.metsaalho@hameenlinna.fi Kohde: Ilmarila, SISÄILMAN LAADUN LISÄSELVITYKSET,

Lisätiedot

KATSELMUS RIIHIKOSKEN VIRASTOTALO

KATSELMUS RIIHIKOSKEN VIRASTOTALO KATSELMUS RIIHIKOSKEN VIRASTOTALO RTC VAHANEN TURKU OY www.vahanen.com +358 20 769 8618 Ratapihankatu 53 C, 20100 Turku, Finland Y-tunnus 1643714-3 Muistio 2 (7) 1 Kuntokatselmuksen yleistiedot 1.1 Kohde

Lisätiedot

Yleistiedot 1.1. Tutkimuksen. Tilaaja: Porvoon kaupunki. WSP Finland Oy Heikkiläntie Helsinki. tekijä: Tiimipäällikkö Paulus Hedenstam.

Yleistiedot 1.1. Tutkimuksen. Tilaaja: Porvoon kaupunki. WSP Finland Oy Heikkiläntie Helsinki. tekijä: Tiimipäällikkö Paulus Hedenstam. Tutkimusraportti Gammelbacka skola, Porvooo Projekti 308141 19.9.2016 Sisältö Sisältö... 2 1. Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 3 1. 1. Yleistiedot... 3 1. 2. Tutkimuksen sisältö, rajaus ja luotettavuus...

Lisätiedot

T8007_05 Yhteenveto tutkimuksista 1 (8) Kotkan Lyseo Arcus-talo 16.10.2014

T8007_05 Yhteenveto tutkimuksista 1 (8) Kotkan Lyseo Arcus-talo 16.10.2014 T8007_05 Yhteenveto tutkimuksista 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN PERUSTIEDOT... 2 2 KOHTEEN PERUSTIEDOT JA TAUSTA... 3 3 HAVAINNOT, JOHTOPÄÄTÖKSET JA TOIMENPITEET... 4 3.1 Alapohja... 4 Kosteuskartoitus...

Lisätiedot

Lehtisaaren koulukeskus

Lehtisaaren koulukeskus Lehtisaaren koulukeskus Sisäilmatutkimukset Simo Kinnunen Tuomo Kollanen Sisäilmatutkimus Lehtisaaren koulukeskukseen kuuluu 1964 rakennettu yläkoulurakennus A ja 1949 rakennettu alakoulurakennus B. Lisäksi

Lisätiedot

Merkkiainemittaus Opintien koulu Opintie Kärkölä

Merkkiainemittaus Opintien koulu Opintie Kärkölä Merkkiainemittaus 19.12.2018 - Opintie 2 16600 Kärkölä Raportti 2/23 Kohde Opintie 2 16600 Kärkölä Tilaaja Kärkölän kunta Pertti Sallila Virkatie 1 16600 Kärkölä Urakoitsija Rakennusliike Olavi Järvinen

Lisätiedot

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS Rakennuskohde RAPORTTI Asiakirjan sisältö Lummepolunpäiväkoti Lummepolku 01300 Vantaa

Lisätiedot

Asbestikatselmuksen laajuus: Asbestikartoitus on tehty koko rakennusten osalta.

Asbestikatselmuksen laajuus: Asbestikartoitus on tehty koko rakennusten osalta. I. Tanninen Oy Kortepolku 15, 70900 TOIVALA Puh. (017) 263 3570 tai GSM 050 469 9789 Fax (017) 263 3572 ismo.tanninen@pp.inet.fi ismo.tanninen@tanninen.fi www.tanninen.fi 14.5.2013 MUISTIO Kohde: Muuruveden

Lisätiedot

ulkoseinä, ikkunan tilkerako uretaanivaahto ulkoseinä, ikkunoiden karmiväli uretaanivaahto, puu

ulkoseinä, ikkunan tilkerako uretaanivaahto ulkoseinä, ikkunoiden karmiväli uretaanivaahto, puu Anttilan koulu, Kirkkokatu 6, 08100 Lohja 41 (43) MMS36: 1.18 MMS37: 2.03 MMS38: 2.03 MMS39: 2.50 uuden ja vanhan osan liitoskohta MMS40: 1.77, ulkopuoli MMS41: 1.77, ulkopuoli MMS42: 1.79, ulkopuoli MMS43:

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011 Työ TILAT: ISÄNNÖINTI: TILAAJA: LASKUTUSOSOITE: VASTAANOTTAJA (T): Läntinen valkoisenlähteentie 50 A Lummenpolun päiväkoti Päiväkodin

Lisätiedot

Koulun tilojen homekoiratutkimus ja jatkotoimenpiteiden arviointi

Koulun tilojen homekoiratutkimus ja jatkotoimenpiteiden arviointi MUISTIO 22500325.354 Ulla Lignell Vantaan kaupunki, tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Ulla.Lignell@vantaa.fi 2017-07-11 Koulun tilojen homekoiratutkimus ja jatkotoimenpiteiden arviointi Kohde:, Lyyranpolku

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS Vantaan taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Raportointi pvm: 26.3.2012 Työ A12283 KOHDE: TILAT: TILAAJA: ISÄNNÖINTI: Vantaan Taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Näyttelytila

Lisätiedot

Materiaalinäytteen mikrobianalyysi, suoraviljely MIK6919 Kiwalab,

Materiaalinäytteen mikrobianalyysi, suoraviljely MIK6919 Kiwalab, 1 (5) Tilaaja: Turun kaupunki, Tilapalvelut Yhteyshenkilö: Janne Virtanen Kohde: Turun AMK, Ruiskatu 8, 20740 Turku Työmääräin: WO-00675349 Näytteenottaja: Sanna Snell, Tom Jansén ja Jaana Vainio Näytteenottopäivä:

Lisätiedot

Tiiveysmittausten koosteraportti Rakennusliike Mallikas, tammi-kesäkuu 2015

Tiiveysmittausten koosteraportti Rakennusliike Mallikas, tammi-kesäkuu 2015 Tiiveysmittausten koosteraportti Rakennusliike Mallikas, tammi-kesäkuu 2015 Vertia Oy 26.6.2015 Heikki Jussila, Tutkimusjohtaja heikki.jussila@vertia.fi 040 900 5609 www.vertia.fi Kohtalaiset + suuret

Lisätiedot

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia Tiedotustilaisuus 24.11.2014 Sisäilmaongelmat ovat monimutkaisia kokonaisuuksia Sisäolosuhteisiin vaikuttavat useat eri tekijät: lämpö-, kosteus-, valaistus-

Lisätiedot

Merkkiainemittaus Opintien koulu Opintie Kärkölä

Merkkiainemittaus Opintien koulu Opintie Kärkölä Merkkiainemittaus 19.12.2018-22.2.2019 Opintie 2 16600 Kärkölä Raportti 2/18 Kohde Opintie 2 16600 Kärkölä Tilaaja Kärkölän kunta Pertti Sallila Virkatie 1 16600 Kärkölä Urakoitsija Rakennusliike Olavi

Lisätiedot

GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU. Sisäilma- ja kuntotutkimus

GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU. Sisäilma- ja kuntotutkimus GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU Sisäilma- ja kuntotutkimus Tiedotustilaisuus 5.3.2018 Olavi Vaittinen, rakennusterveysasiantuntija Inspector Sec Oy (ISEC) TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Koulurakennus ja liikuntasalirakennus:

Lisätiedot

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Maria Lähdemäki Projektipäällikkö Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala 9.5.2018 1 Tilanne loppuvuodesta

Lisätiedot

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI Mäkeläntie 2, Pulkkila 17.5.2014 HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI M Ä K E L Ä N T I E 2, P U L K K I LA Kohde Osia koulurakennuksesta osoitteessa Mäkeläntie 2, 92600 Pulkkila Tilaaja

Lisätiedot