Vangitse lukijasi kiinnostavalla jutulla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vangitse lukijasi kiinnostavalla jutulla"

Transkriptio

1 Vangitse lukijasi kiinnostavalla jutulla Kiinnostava juttu Saa lukijassa aikaan ajatuksia ja ajattelua. Herättää lukijassa tunteita. Jättää tilaa lukijan omalle oivallukselle.

2 Mistä puhun? Tarinat Kuvaukset Lainaukset Yksityiskohdat Vertaukset Sanat

3 Tarina - Miksi kiinnostaa? Tarinassa on ihmisiä (ainakin yksi). Tarinassa tapahtuu. Tarinaan voi eläytyä Tarina herättää tunteita ja kysymyksiä

4 Mihin tarina sopii? Olipa kerran poika, joka kävi peruskoulun viidettä luokkaa. Hän myöhästeli koulusta, tuli joskus kouluun ilmaan kirjoja. Hän oli vähän likainen. Vaatteet olivat väärää vuodenaikaa. Usein hän oli nälissään.

5 Miten pitkän tarinan voi kertoa? Kahdeksan lapsen äiti 35-vuotias Outi Hiilinen taivalsi tasan 70 vuotta sitten lumisella kylätiellä keskellä yötä. Sylissään hän kantoi kolmen kuukauden ikäistä Kerttu-tytärtään. Perheen muut lapset kävelivät äitinsä kintereillä minkä jaloistaan pääsivät. Metsän takaa kuului jylinää ja taivas leimusi.

6 Pitääkö kertoa kronologiassa? Leikkauspöydällä makaa kuollut ihminen.

7 Voiko tarinan jättää kesken? Jungner jää toimitusjohtajan huoneeseen. Ovella vastaan tulee Yleisradion kuuluttaja Maria Jungner. Hän menee sisään miehensä työhuoneeseen ja vetää oven perässään kiinni.

8 Mikä aikamuoto? Mieheni käy ostamassa Kaliningradissa valmistetun Supramerkkisen television. En tiedä, mihin televisio päätyy. Toivottavasti ei sairaalan johtajan datsalle.

9 Minä-muoto? Sahasin puita. Vanhin poika innostui harjoittelemaan puiden pilkkomista. Se näytti niin pelottavalta, että pienemmät tulivat katsomaan ja nimittivät sitä pelkokertoimeksi. Jätkät riitelivät koko ajan. Kun heräsin upeaan aamuun ja lähdin sytyttelemään nuotiota, sisältä alkoi kuulua ensin hirsien vaimentama kumu, sitten rääkäisty. Yhden nenä oli jo veressä.

10 Minä-muoto Kun menin Sambiassa ensimmäisille treffeilleni, autostani katkesi tuulettimen hihna. Mutta niin vain minusta löytyi rakastumisen siivittämänä myös mekaanikko, joka sukkahousunlahkeella onnistui tuulettimen korjaamaan, ja matka saattoi jatkua.

11 Minä-muoto Proseminaarin vetäjä kysyi heti istunnon aluksi, onko tämä dispositio elaboroitu annetun agendan pohjalta. Välittömästi tämän jälkeen hän löi tulipunaisilla kynsillä ja isoilla sormuksilla varustetun oikean kätensä proseminaarityöni päälle ja huusi: sanomalehtikieltä. Aavistelin vaikeuksia tieteellisellä urallani.

12 Tehtävä Valitse jompikumpi alku: 1. Oli mulla kerran yksi jota rakastin 2. Mä löysin toisen miehen ruskeesilmäisen

13 Tehtävä Kirjoita seuraava säe. Voit käyttää riimiä eli loppusointua, jos haluat. Eläydy kertojaan ja hänen maailmaansa, vaikka itse omaisit rakkauden saralla enemmän kokemusta.

14 Eläydy, mielikuvittele Mitä tiedämme kertojasta? - Sukupuoli, ikä? - Miten menee?

15 Kerro säkeessäsi lisää kertojasta. Voit tuoda näyttämölle toisen henkilön - esim. yksi jota rakastin, ruskeesilmäinen, tyyppi ennen ruskeesilmäistä. Kerro, mitä tapahtuu tai tapahtui. Älä vie kuitenkaan tarinaa päätökseen. Anna lukijalle kiinnostavia vihjeitä tulevasta.

16 Jippu: Kanna minut Oli mulla kerran yksi jota rakastin Kaunis mies jonka toiselta mä varastin Mä löysin toisen miehen ruskeesilmäisen Se kuuntelee ja tajuu ja on urheilullinen

17

18 Kuvaus Ulkonevat poskipäät, persjalkainen ruumiinrakenne. Hän oli lyhyt jötikkä, mutta aina tyylikäs, vaikka hänellä olisi ollut eri parin kengät jalassa.

19 Kuvaa luonnehdinnalla adjektiivi, kielikuva Sauli Niinistö ylimielinen ja julkea Jarmo Korhonen - härski, öykkäri, vilunki, huoneen täyttävä eläin

20 Kuvaa tekemisen kautta Kun hän puhuu puolisolleen, se kuulostaa siltä kuin hän ihastelisi puolitoistavuotiaan ensimmäistä pottaan osunutta kakkaa. Hän saattoi hikeentyä pienistä työasioista. Hän oli tinkimätön. Eräällä lomamatkalla hän kieltäytyi asumasta vaaleanpunaisessa hotellissa, koska ei sietänyt söpöilyä.

21 Hän nauraa usein, iloisesti ja pitkään.

22 Luita murtuu. Eläimet kirkuvat prosessissa, joka nylkee, pilkkoo ja muovittaa.

23 Hyvä kuvaus Herättää asian eloon. On aistivoimainen. Kertoo jotain yllättävää. On tarkka, ei liioittele. Jättää lukijallekin jotain tekemistä.

24 Lainaus Hän on pyytänyt hyvin harvoin apua minulta. Hän ei varmaan tiedä yhtään asiaa, jonka osaisin paremmin kuin hän. Ihan vaan peruspainimista.

25 Stailaan itseni kiireestä kantapäähän päivittäin. Minulla on yhteensopiva alusasu, sukkahousut, vaatteet, kengät, laukku, huvi, korut, silmälasit ja kynnet.

26 Mikä huomenlahja? Hänhän sai minut. jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic kysymykseen, mitä hän antoi huomenlahjaksi morsiammelleen Ennen, 6-7-vuotiaana, pukeuduin, miten sattuu. Sisu, 8 vuotta

27 Microsoft ja Nokia ovat kuin kaksi keski-ikäistä, jotka unohtuivat yökerhoon notkumaan, kun nuorempi väki lähti omiin bileisiinsä.

28 Suosituilla oppilailla on paljon kavereita ja kaikki kehuvat heitä. He saavat vip-kutsuja muiden pulpeteille, eivätkä muut saa silloin häiritä heitä. Jotkut eivät saa vippejä koskaan.

29 Hyvä lainaus On lainauksen arvoinen Kuuluu puhujan ääni tai ääntä Kiinnostava Kiteytetty Totta

30

31 Yksityiskohdat ja esimerkit Henkilö loukkaantui vakavasti, kun hän ampui itseään. Mies sai vakavia vammoja, kun hän ampui itseään päähän Lahdessa juhannuspäivän iltana. Onnettomuus tapahtui Onnelantiellä.

32 Fukushiman vuotoa tukittiin sahajauhon ja sanomalehtien avulla Stringit, jotka voi pudottaa naisen päältä lapsäyttämällä käsiä napakasti yhteen

33 Olli-Pekka Kallasvuon keittiön pöydällä on musta puhelin. Tätä ensi vuonna myyntiin tulevaa NokiaE7- puhelinta ei saa vielä kaupasta. Sain pitää puhelimen lähtiessäni, sanoo Kallasvuo.

34 Kallasvuo ei viettänyt lomaa pariinkymmeneen vuoteen. Pidin muutamia vapaapäiviä joulun aikoihin ja elokuun toisella viikolla.

35 Hänellä on mustat farkut ja Gantin neule.

36 Hyvä yksityiskohta Kiinnostava Tarkka Jonkun niminen

37

38 Vertaus Kevyt kuin höyhen Lauhkea kuin lammas Helppoa kuin heinänteko Pirttihirmu, puuma, oravanpyörä Heiluttaa tahtipuikkoa, sataa laariin Penaalin terävin kynä

39 Vanha vertaus uudessa yhteydessä Sian pää avataan kuin kirja. Opin puhumaan suu maitovaahdossa ilmiöistä, joita hädin tuskin ymmärsin.

40 Vertaus havainnollistaa tai kuvaa Legginssejä käyttävät aikuiset naiset ovat kuin sukkahousuihin puettuja isoja lapsia. Kalpea poika istuu selviämisaseman sängyllä ryhdikkäänä kuin ylikypsä spagetti. Pahimmassa tapauksessa päiväkotipaikan sai vasta, kun lapsi meni jo kouluun.

41 Tuulenvire tuntui fööniltä. Vladimir oli saanut niin tuhdin säteilyannoksen, että hänen ruskeat silmänsä muuttuivat sairaalassa sinisiksi. Yritys on niin pieni, että työntekijöiden sähköpostiosoitteissa on pelkkä etunimi.

42 Hyvä vertaus on nopeasti ymmärrettävä Pavlovin koira, Goljat, saunan taakse, sylttytehdas, öljynporauslautta Suomesta uhkaa tulla teknologiavastaisuuden Seurasaari

43 Hyvä vertaus on tuore ja nokkela Suomalaisten suhde pullaan on samanlainen kuin luterilaiseen kirkkoon: valtaosa pitää sitä hyvänä, mutta oikeasti siihen innostutaan vain kerran vuodessa. Kirkko jouluna ja pulla laskiaisena, kun se pursuaa ja on täynnä kaikkea hyvää. Röhnällä täytetty teksaspulla on vallannut kaikessa hiljaisuudessa alaa kuin helluntailiike.

44 Hyvä vertaus pysäyttää ajattelemaan Afganistan on maailman ainoa maa, jossa naiset kuolevat nuorempina kuin miehet molemmat alle 45-vuotiaana. Ajatella: 1970-luvulla syntynyt afganistanilainen on vanhus.

45

46 Sanat kirjoittajan aarrearkku Tulee koko ajan uusia: tavoitevaate, vintagepreeria On isoja ja pieniä: epätyypillinen työsuhde keikkatyö, osa-aikatyö On konkreettisia ja abstrakteja On arkisia ja hienostelevia: epätyypillinen työsuhde, pätkätyö

47 Käytä kiinnostavia sanoja rintaraivari, äitiysystävä, pullolapsi, imetystukipuhelin, imetysneuvoja, taaperoimettäjä jalkopää, verihurme, kipu, eritteet, spektaakkeli, pyörryttää

48 Etsi aistivoimaisia sanoja eurokerma verikoira, ratto, kyylä honkkeli, liero, polo holvata, törsätä, tepastella, ilkkua, hinkata, muikistella

49 Yhdistele, leiki Pirjo ja purjo moderni moniottelija

50 Etsi synonyymejä Merkittävä Suuri, iso, huima, huikea, huimaava, hurja, muhkea, mahtava, pulska, pullea, pökerryttävä, henkeäsalpaava

51 Kun tekstisi kohtaa vastarintaa, mitä tehdä?

52 Kun tekstisi kohtaa vastarintaa, mitä tehdä? Kaupankäynti Taivuttelu Muutkin Oma tyyli, oma nimi

53 Kiitos! Mutta ei ihminen parempaan pysty kuin mihin pystyy. Tuomas Kyrö

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup Sateen- kaaren- tekijät Sateenkaarentekijät - Osa 1 Santeri on aivan tavallinen poika. Hänelle tapahtuu kuitenkin kummia. Hän tapaa aivan tavalliselta näyttävän tytön, Saran, joka lentää hyrrällä ja laskee

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Lapsi perheen huolehtijana

Lapsi perheen huolehtijana Nuorten ääni, osa 3 Lapsi perheen huolehtijana A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen vanhemman

Lisätiedot

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi?

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi? Poslech z http://www.yle.fi/opinportti/supisuomea/ (5. Tv-sarja) Hei!/Ciao! Minä olen Giuseppe La Grassa. Olen italialainen. Olen asunut Suomessa 26 vuotta. Suomi on pohjoinen maa - ja hyvin kaukana minun

Lisätiedot

Lisa Lundström: Matka!

Lisa Lundström: Matka! Lisa Lundström: Matka! Lisa ja Äiti istuu lentokentän penkillä odottamassa. Äidistä tuntuu siltä kun hän olisi unohtanut jotakin. Hän tekee hijaa listaa päässään. Passi, rahaa, matkalippu Hän sormeilee

Lisätiedot

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies hankkeen kanssa. Kilpailu tuotti noin 80 kiinnostavaa nuorten kirjoittajien

Lisätiedot

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja ARTSI ALKUSANAT Yöllä sitä ehtii ajattelemaan kaikenlaista, silloin kun uni ei meinaa tulla silmään. Ennen kaikkea tätä omaa elämää ja kuinka nopeasti se aika onkaan täällä mennyt. Nuorin lapsistamme,

Lisätiedot

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 http://www.vauhtipyörä.fi/blog 1/7 Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 Moni myyjä on häpeissään ja ujona siitä, että on myyjä. He ajattelevat, että myyjänä

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2013 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

Sinulle 1-6 -luokkalainen,

Sinulle 1-6 -luokkalainen, Sinulle 1-6 -luokkalainen, Tämä vihkonen on tehty Sinulle ja kotiväellesi luettavaksi ja keskusteltavaksi. Aikuiset ovat useimmiten mukavia ja turvallisia, mutta ihan aina aikuisiinkaan ei voi luottaa.

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Eelis Laine Vihreää ruohoa, vihreää verkaa

Eelis Laine Vihreää ruohoa, vihreää verkaa Eelis Laine Vihreää ruohoa, vihreää verkaa Vapaaehtoisena Aasian ja Tyynenmeren alueella käsikirjoitus If you have come here to help me, you are wasting our time. But if you have come because your liberation

Lisätiedot

Äiti! Niin? Arvaa, mitä mä teen sitten kun olen iso. No? Mä asun tässä talossa oman lapseni kanssa yhtä salaa kuin me.

Äiti! Niin? Arvaa, mitä mä teen sitten kun olen iso. No? Mä asun tässä talossa oman lapseni kanssa yhtä salaa kuin me. Viimeinen Nimim. TAMA Äiti ei viivy kauan. Sanat ovat samat joka kerta. Muista kaikki. Muuta ei tarvitse sanoa. He ovat opetelleet kaiken ulkoa. Kerranneet. Puhuneet loppuun. Lapsi katsoo häntä. Ei hymyile.

Lisätiedot

Asenne, joka avaa taivaita

Asenne, joka avaa taivaita Esko Valtanen 2.1.2011 Asenne, joka avaa taivaita Eletään Herralle Tuossa ajattelin näin, että mitenkähän olisi jos olisi sellainen tilanne, että me tietäisimme ihan tasan tarkkaan, että sanotaan esim.

Lisätiedot

Jaaronia. Häntä otti päähän äikän aineen seiska miikka. Ei Jaaron oikeasti kutosia saanut. Hän painoi päänsä joka kerran kokeiden jaossa, kirosi

Jaaronia. Häntä otti päähän äikän aineen seiska miikka. Ei Jaaron oikeasti kutosia saanut. Hän painoi päänsä joka kerran kokeiden jaossa, kirosi Luku 1 Haaveeni Mä haluaisin isona kirjailijaksi. Haluisin kirjoittaa yhtä upeita tarinoita kuin Potter ja Taru Sormusten Herrasta. Sellaisia, joita kaikki rakastaisi, ja joita lapset leikkisi vielä vuosikymmeniä

Lisätiedot

Valo 1. AJASTA AIKAAN

Valo 1. AJASTA AIKAAN 1 1. AJASTA AIKAAN Betoniseinien massa vaimentaa talon muita ääniä, mutta ei kykene imemään niitä kokonaan kuulumattomiin. Läpi lyö yhtäältä oven paukahdus ja toisaalta hissin kitinä. Pihamaalla yskii

Lisätiedot

hän huomasi, että ihmisen toimiin vaikuttaa paljon muukin kuin järki.

hän huomasi, että ihmisen toimiin vaikuttaa paljon muukin kuin järki. Pankinjohtajana Leena Veikkola kuvitteli, että ihminen on rationaalinen otus ja vain luuserit jättävät asiansa hoitamatta. TakuuSäätiön toiminnanjohtajana hän huomasi, että ihmisen toimiin vaikuttaa paljon

Lisätiedot

Jumalten Valittu. Kappale 14 -Filian tarina

Jumalten Valittu. Kappale 14 -Filian tarina Jumalten Valittu Kappale 14 -Filian tarina Maria oli vieläkin aivan äimänä. Hän oli edellisenä päivänä saanut tietää Andren rakastavan tyttöä, ja poika oli pyytänyt Mariaa vielä uloskin kanssaan. Se oli

Lisätiedot

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Onni löytyy arjesta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry:llä käynnistyi vuonna 2012 kolmivuotinen Lapsi ja ero -kehittämishanke,

Lisätiedot

Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa

Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa 1 Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa GUNILLA LADBERG 2 Sisällys Kääntäjän kommentti... 3 Pakolainen omassa maassaan... 5 Inger Koko elämäni muuttui kolmessa päivässä... 6 Mahdoton pako... 9 Klas Niin, se

Lisätiedot

LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ

LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ 1 Oppaan suunnittelussa on ollut apuna työryhmä Kaisu Johansson Mika Niemelä Arja Mainio Kaisa-Mari Paananen Sami Räsänen Kuvat Tarja Paananen OPAS VANHEMMILLE LASTEN TUKEMISEEN,

Lisätiedot

Pikareseptejä luokanopettajille raamatunkerrontaan

Pikareseptejä luokanopettajille raamatunkerrontaan Pikareseptejä luokanopettajille raamatunkerrontaan Uskonnonpedagoginen instituutti 2005 Vanha Testamentti: Luominen 1.Moos. 1-2:4... 3 Syntiinlankeemus 1. Moos.3:1-2:4... 5 Kain ja Abel 1. Moos. 4: 1-16...

Lisätiedot

Ihme ja kumma. Sisällysluettelo:

Ihme ja kumma. Sisällysluettelo: Ihme ja kumma Sisällysluettelo: Kutsuttu muuttumaan 2 Mikä ihmisille on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista! 3 Mitä tästä opimme... 8 Oletko syntinen vai vanhurskas? 9 Herätys Albaniassa 10 22012 Elämämme

Lisätiedot

Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21

Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21 Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21 13.Muuan mies kansanjoukosta sanoi Jeesukselle: "Opettaja, sano veljelleni, että hän jakaisi kanssani perinnön." 14.Hän vastasi miehelle: "Ihminen, kuka

Lisätiedot

ANNEN KERTOMUS ENSIMMÄISESTÄ YHDYNNÄSTÄ

ANNEN KERTOMUS ENSIMMÄISESTÄ YHDYNNÄSTÄ ANNEN KERTOMUS ENSIMMÄISESTÄ YHDYNNÄSTÄ Annen äiti oli kuollut ja hän kasvoi isänsä kanssa. Anne oli tapaillut tätä poikaa noin kolme kuukautta ennen kuin he menivät koulun järjestämälle hiihtolomalle.

Lisätiedot

sytyke Hei! Maksathan jäsenmaksun 29.5.2015 mennessä lehden 5. sivulla olevalla tilisiirrolla!!! 1/2015 Virike ry:n jäsenlehti

sytyke Hei! Maksathan jäsenmaksun 29.5.2015 mennessä lehden 5. sivulla olevalla tilisiirrolla!!! 1/2015 Virike ry:n jäsenlehti sytyke 1/2015 Virike ry:n jäsenlehti Edistämme mielenterveyttä ja päihteettömyyttä, poistamme ennakkoluuloja ja ehkäisemme syrjäytymistä Kuva ja teksti: Ritva Valjakka Hei! Maksathan jäsenmaksun 29.5.2015

Lisätiedot

asiat raportti TEKSTI: RIIKKA LEHTOVAARA, KUVAT: NINA KARLSSON & JUKKA RITOLA

asiat raportti TEKSTI: RIIKKA LEHTOVAARA, KUVAT: NINA KARLSSON & JUKKA RITOLA asiat raportti TEKSTI: RIIKKA LEHTOVAARA, KUVAT: NINA KARLSSON & JUKKA RITOLA Lapsen asialla PÄIVYSTYS Kun Heikki Sillanpää ja Johanna Virtanen vastaavat puhelimeen, toisessa päässä on harvoin iloisia

Lisätiedot

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2015 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2015 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo Kirjoitusten luonnehdinnat Anne Helttunen,

Lisätiedot