ROVANIEMI. Sivu 1. PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä Kaupunginhallitus KAUPKIRJ: 323 / Organisaatiouudistus 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ROVANIEMI. Sivu 1. PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä Kaupunginhallitus KAUPKIRJ: 323 / Organisaatiouudistus 2017"

Transkriptio

1 KAUPKIRJ: 323 / Organisaatiouudistus Kuntien toimintaympäristössä on tapahtunut ja tapahtuu edelleen suuria muutoksia. Kuntien tehtäviä, suurimpana sosiaali- ja terveyspalvelut kokonaan, on siirtymässä perustettaville uusille maakunnille. Uusi kuntalaki (410 /2015) on hyväksytty ja luottamushenkilöitä ja toimielimiä koskevat kuntalain muutokset tulevat voimaan alkaen. Edelleen kuntien taloudellinen tilanne on jo pitkään ollut haastava. Toimintaympäristön muutoksista johtuen myös Rovaniemen kaupungin johtamisjärjestelmää ja organisaatiota tulee uudistaa lukien. Rovaniemen kaupunginvaltuuston hyväksymässä talousarviossa 2016 ja taloussuunnitelmassa on asetettu tavoitteeksi soteuudistusta vastaava kaupunkiorganisaatio ja että suunnitelma tavoiteorganisaatiosta on valmis vuoden 2016 aikana. Edelleen valtuusto päätti talousarviossa, että käynnistyneen aluelautakuntakokeilun kokonaisarvioinnin pohjalta valtuusto päättää kesäkuussa 2016 aluelautakuntamallin toiminnasta ja vaihtoehtoisesta toimintatavan jatkumisesta. Myös kaupungin nykyisten liikelaitosten vaihtoehtoisia toimintatapoja on selvitetty. Työterveyspalvelut on päätetty kaupunginvaltuuston hyväksymän omistajapoliittisen linjauksen mukaisesti yhtiöittää lukien , 76 päätti nimetä toimikunnan valmistelemaan Rovaniemen kaupungin uutta luottamushenkilöorganisaatiota Päätöksen mukaan toimikunnan tehtävänä on valmistella tarvittavat uudistukset kaupungin johtamisjärjestelmään sekä laatia esitys uudeksi hallintosäännöksi ja konserniohjeeksi. Valmistelutyötyöryhmän puheenjohtajaksi nimettiin Sakari Trög, valmistelutyöryhmän jäseniksi kaupunginhallituksen jäsenet sekä viranhaltijajäseniksi Esko Lotvonen, Riitta Erola, Kaisa Laitinen ja Pekka Lemmetty. Lisäksi kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti asiaa on käsitelty valmistelun edetessä asiaa hallituksen iltakouluissa. Myös valtuustoryhmiä on informoitu syksyllä 2016 valmistelutyöstä.. Organisaatiouudistuksen pohjaksi tehtiin luottamushenkilöille johtamisjärjestelmän arviointikysely huhtikuussa Yhteenveto arviointikyselyn tuloksista on liitteenä 1. Aluelautakuntakokeilun kokonaisarviointi toteutettiin kevään 2016 aikana. Kaupunginvaltuuston käsitteli arvioinnin tuloksia ja päätti, että alueellisia toimielimiä asetetaan myös tulevalle valtuustokaudelle.

2 2 Organisaatiouudistus on ollut iltakoulun seminaarin aiheena sekä valtuustoseminaarin aiheena Liite 1. Johtamisjärjestelmän arviointikyselyn vastaukset Esitys Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen: päättää, että Rovaniemen kaupungin luottamushenkilöorganisaatiota alkaen valmistellaan seuraavien linjausten pohjalta: 1. Luottamushenkilöorganisaation muodostavat kaupunginvaltuusto, kaupunginhallitus, tarkastuslautakunta, keskusvaalilautakunta, perusturvalautakunta, koulutuslautakunta, vapaa-ajanlautakunta, tekninen lautakunta ja ympäristölautakunta. Kaavio luottamushenkilöorganisaatiosta on liitteenä Lautakuntien jäsenistä vähintään puolet ovat valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja nimetään lautakuntaan valituista valtuutetuista. 3. Kaupunginvaltuusto päättää palvelujen järjestämisen perusteista sekä palveluverkoista. 4. Kaupunginhallituksen alaisia tehtäviä ovat keskitetyt konsernipalvelut: talous, hallinto, henkilöstö, strateginen ohjaus, suunnittelu ja kehittäminen sekä hyvinvoinnin ja terveyden seurantatehtävä elinvoimatehtävät: kasvupalvelut (elinkeinot ja työllisyys), maahanmuutto, strategisen maankäytön ja elinvoimakaavoituksen johtaminen, viestintä sekä sisäiset tukipalvelut: tila-, ruoka- ja puhtauspalvelut. Tilapalvelut toimivat taseyksikkönä ja ruoka- ja puhtauspalvelut nettobudjetoituna yksikkönä. 5. Kaupunginhallituksen alaisuudessa toimivat kaupunginhallituksen asettamat kaksi jaostoa: konsernijaosto ja palvelujaosto. Konsernijaosto asetetaan elinvoimatehtävien sekä konserniyhteisöjen ja kuntayhtymien ohjaukseen ja seurantaan sekä konsernirakenteen muutoksiin liittyvien tehtävien valmistelua varten. Palvelujaosto asetetaan tila-, ruoka- ja puhtauspalveluihin liittyvien tehtäviä valmistelua varten.

3 3 6. nimeää toimielimiin edustajansa ja heille varaedustajat, joilla on läsnäolo- ja puheoikeus toimielimen kokouksessa. Edustajat määrätään kaupunginhallituksen varsinaisista jäsenistä. Edustajaksi voidaan myös määrätä kaupunginjohtaja tai muu viranhaltija. Tarkastuslautakuntaan, keskusvaalilautakuntaan ja lautakuntien jaostoihin ei nimetä edustaja. 7. Koulutuslautakunta vastaa varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluista. 8. Vapaa-ajanlautakunta vastaa nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalveluista. 9. Perusturvalautakunta vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. 10.Tekninen lautakunta vastaa yhdyskuntatekniikan palveluista, paikka- ja tonttipalveluista sekä kaavoituksesta. 11.Ympäristölautakunta vastaa ympäristönsuojelun, rakennusvalvonnan ja ympäristöterveydenhuollon viranomaistehtävistä. 12.Edustuksellinen järjestelmä, asukkaiden suora osallistuminen ja vuoropuhelu sekä vaikuttamistoimielimet muodostavat liitteen 3 mukaisen kokonaisuuden. Vaikuttamistoimielimiä ovat nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja alueelliset toimikunnat. Asukkaiden suoran osallistumisen ja päättäjien sekä kaupungin johdon ja työntekijöiden vuoropuheluun perustuvaa toimintatapaa toteutetaan kaikilla toimialoilla ja koko kaupungin alueella. Asukkaita tulee kuulla ennakoivasti osana kaupunkistrategian valmistelua sekä kaupungin vuosittaista talouden ja toiminnan suunnittelua. Kaupunginvaltuusto nimeää alueen asukkaiden esityksestä kolme alueellista toimikuntaa: 1) Ounasjoki, 2) Sodankyläntien suunta ja Yläkemijoki, 3) Alakemijoki ja Ranuantien suunta. Kartta aluejaosta on liitteenä 4. Alueellisten toimikuntien tehtävät elinvoimatehtävät sekä elinympäristön kehittämistehtävät asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, seuranta, valvonta ja arviointi asukkaiden suunnitteluosallisuuteen ja osallistuvaan budjetointiin perustuvat nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalvelut lausunnon antaminen toiminta-alueensa yleis- ja asemakaavoista sekä yleis- ja asemakaavojen muutoksista

4 4 Päätös: edistää, seurata ja arvioida alueen asukkaiden osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia tieto-, suunnittelu- ja toimintaosallisuuden keinoin Alueellisia toimielimiä tulee kuulla kaupunkistrategian valmistelussa sekä ennakoivasti osana kaupungin vuosittaista talouden ja toiminnan suunnittelua alueensa palveluverkosta ja elinympäristön suunnittelusta. 13.Toimielin- ja viranhaltijaorganisaatio valmistellaan siten, että valtuusto päättää organisaatiosta joulukuussa 2016 ja hallintosäännöstä tammikuussa 2017., 446 : päätti käsitellä tämän asian asiakohdan 455 jälkeen. Riku Tapio esitti Juhani Juuruspolven, Reijo Sulasalmen, Aatos Nätyngin ja Maarit Airaksisen kannattamana, että kohdan 4. Kaupunginhallituksen alaisia tehtäviä ovat toinen kohta muutetaan muotoon: elinvoimatehtävä: kasvupalvelut (elinkeinot ja työllisyys), maahanmuutto, kaupunkistrategiaan ja kasvuohjelmaan liittyvän kaavoituksen toteuttamisohjelmasta päättäminen ja viestintä. hyväksyi puheenjohtajan esityksen, jonka mukaan asiassa suoritetaan nimenhuutoäänestys, jossa ne, jotka ovat kaupunginjohtajan esityksen kannalla vastaavat JAA, ja ne jotka ovat Tapion esityksen kannalla vastaavat EI. Suoritetussa äänestyksessä annettiin kaksi (2) JAA ääntä ja yhdeksän (9) EI ääntä, liite 5. Puheenjohtaja totesi, että tältä osin Tapion esitys on tullut kaupunginhallituksen päätökseksi. Riku Tapio esitti Juhani Juuruspolven, Liisa Helinin, Reijo Sulasalmen, Aatos Nätyngin ja Maarit Airaksisen kannattamana, että kohta 5 muutetaan muotoon: Kaupunginhallituksen alaisuudessa toimii kaupunginhallituksen asettama konsernijaosto. Konsernijaosto asetetaan kasvuohjelmaa tukevien tehtävien, konserniyhteisöjen ja kuntayhtymien ohjaukseen ja seurantaan sekä konsernirakenteen muutoksiin liittyvien tehtävien valmistelua varten. Jaoston jäsenet ovat kaupunginhallituksen varsinaisia jäseniä. hyväksyi puheenjohtajan esityksen, jonka mukaan asiassa suoritetaan nimenhuutoäänestys, jossa ne, jotka ovat kaupunginjohtajan esityksen kannalla vastaavat JAA, ja ne jotka ovat Tapion esityksen kannalla vastaavat EI.

5 5 Suoritetussa äänestyksessä annettiin yksi (1) JAA ääntä ja kymmenen (10) EI ääntä, liite 6. Puheenjohtaja totesi, että Tapion esitys on tältä osin tullut kaupunginhallituksen päätökseksi. Riku Tapio esitti Juhani Juuruspolven, Liisa Helinin, Reijo Sulasalmen ja Aatos Nätyngin kannattamana, että kohta 8 muutetaan muotoon: Vapaa-ajanlautakunta vastaa nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalveluista sekä muista koulutuspalveluista (musiikkiopisto-, kuvataidekoulu- ja kansalaisopistopalvelut). päätti yksimielisesti Tapion esityksen mukaisesti. Aatos Nätynki esitti, että kohdan 12 neljäs kappale muutetaan muotoon: Kaupunginvaltuusto nimeää alueen asukkaiden esityksestä viisi aluelautakuntaa: 1) Ounasjoki, 2) Sodankyläntien suunta 3) Yläkemijoki, 4) Alakemijoki ja 5) Ranuantien suunta. Aluelautakunnilla on budjettivaltaa. Puheenjohtaja totesi, että Nätyngin esitys kannattamattomana raukeaa. Riku Tapio esitti Susanna Junttilan ja Maarit Simoskan kannattamana, että kohdan 12 neljäs kappale muutetaan muotoon: Kaupunginvaltuusto nimeää alueen asukkaiden esityksestä neljä aluelautakuntaa: 1) Ounasjoki, 2) Sodankyläntien suunta 3) Yläkemijoki ja 4) Alakemijoki ja Ranuantien suunta. ja että kohdan Aluelautakuntien tehtävät kolmas kohta muutetaan muotoon: kehittää ja vastaa toiminta-alueellaan terveysneuvonnan-, kotihoidon-, perusopetus-, varhaiskasvatus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluista. hyväksyi puheenjohtajan esityksen, jonka mukaan asiassa suoritetaan nimenhuutoäänestys, jossa ne, jotka ovat kaupunginjohtajan esityksen kannalla vastaavat JAA, ja ne jotka ovat Tapion esityksen kannalla vastaavat EI. Suoritetussa äänestyksessä annettiin kuusi (6) JAA ääntä ja viisi (5) EI ääntä, liite 7. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginjohtajan esitys on tältä osin tullut kaupunginhallituksen päätökseksi. Riku Tapio esitti Juhani Juuruspolven, Liisa Helinin, Reijo Sulasalmen ja Aatos Nätyngin kannattamana, että toimielin- ja viranhaltijaorganisaatio valmistellaan siten, että valtuusto päättää organisaatiosta ja hallintosäännöstä tammikuussa päätti tältä osin yksimielisesti Tapion esityksen mukaisesti. Muilta osin kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

6 6 Merkittiin pöytäkirjaan liitteeksi 8 kaupunginhallituksen päätöksen mukainen organisaatiokaavio. Mikko Rapo saapui tämän asian käsittelyn aikana klo Heikki Autto poistui tämän asian käsittelyn aikana klo Lisätietoja kaupunginjohtaja Esko Lotvonen puh , etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi Toimeenpano: Toimikunta Ei muutoksenhakuoikeutta

7 LIITE 3. Tie Julkinen hallinto ja palvelut: valtio, maakunta, YA Ketterät kokeilut ja uudet toimintatavat Nuorisovaltuusto Kokonaiskuva ja yhteiset tavoitteet Luottamus, avoimuus ja yhdessä tekeminen EDUSTUKSELLINEN JÄRJESTELMÄ: KV, KH Lautakunnat Tarkastusltk Keskusvaaliltk (Konserniyhteisöt) Alueelliset toimielimet (3-4 kpl) Vanhusneuvosto Vammaisneuvosto SUORA OSALLISTUMINEN JA VUOROPUHELU Ennakoiva yhteiskuntaosallisuus (mkl. arvioinnit) Suunnitteluosallisuus (mkl. osallistuva budjetointi) Asiakaslähtöinen palvelumuotoilu Sähköinen demokratia

8 Asukaslähtöinen toiminta: kehittäminen ja kokeilut Alueelliset toimielimet

9 Tarkastuslautakunta Keskusvaalilautakunta Keskitetyt konsernipalvelut : Talous, hallinto, suunnittelu ja kehittäminen, henkilöstö, hyvinvointiseuranta Elinvoimapalvelut: Kasvupalvelut (elinkeinot, työllisyys,) maahanmuutto, kaupunkistrategiaan ja kasvuohjelmaan liittyvän kaavoituksen toteuttamisohjelmasta päättäminen, viestintä Sisäiset tukipalvelut: Tila-, ruoka- ja puhtauspalvelut Konsernijaosto: Kasvuohjelmaa tukevat tehtävät Konserniyhteisöjen ja kuntayhtymien toiminnan seuranta, konsernirakennemuutokset Aluetoimikunnat Ounasjoki Yläkemijoki - Sodankyläntie Alakemijoki -Ranuantie Kaupungin tavoiteorganisaatio > Tekninen lautakunta Kaavoitus Paikkatieto- ja tonttipalvelut Tiejaosto Kaupunginvaltuusto Perusturvalautakunta (poistuu 2019) Vapaa-ajanlautakunta Lapsiperheiden palvelut Työikäisten palvelut Ikäihmisten palvelut Yksilöasioiden jaosto LIITE 8 Kh. Koulutuslautakunta Varhaiskasvatus Liikuntapalvelut Koulutuspalvelut Terveydenhuolto Yhdyskuntatekniikka Jätehuoltojaosto Ympäristölautakunta Rakennusvalvonta Ympäristönsuojelu Ympäristöterveydenhuolto Nuorisopalvelut Kulttuuripalvelut Muut koulutuspalvelut

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (11) Kaupunginvaltuusto

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (11) Kaupunginvaltuusto Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (11) Kaupunginhallitus, 91, 13.02.2017 Kaupunginvaltuusto, 17, 20.02.2017 17 Rovaniemen kaupungin luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 ROIDno-2017-22 Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamistyö. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög KV seminaari

Rovaniemen kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamistyö. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög KV seminaari Rovaniemen kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamistyö Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög KV seminaari Taustaa organisaatiomuutoksille Toimintaympäristön muutokset Maakuntauudistus Sosiaali-

Lisätiedot

Valtuustoseminaari Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen

Valtuustoseminaari Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Valtuustoseminaari 15.9.2014 Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen SIIRTYMINEN SOVELLETUSTA TILAAJA- TUOTTAJAMALLISTA TULOSOHJAUKSEEN Mitä mukaan vanhasta, miten muutoksen teemme, millaisella organisaatiolla

Lisätiedot

13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 15 Asemakaava ja asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Katajarinne

13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 15 Asemakaava ja asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Katajarinne Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (36) Aika 20.02.2017, klo 16:00-22:56 Paikka Kaupunginvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut Kaupunginhallitus 16.5.2016 Liite 1 185 Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut 16.5. 2016 Mikkelin poliittis-hallinnollinen rakenneluonnos Konsernijaosto (5) Elinvoimajaosto (ryhmien & KH pj:t) Valtuusto

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 86 Poikkeamishakemus , Mustanperäntie 13, Sonka

83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 86 Poikkeamishakemus , Mustanperäntie 13, Sonka Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (36) Aika 13.02.2017, klo 14:12-17:58 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SODAKLT, :00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SODAKLT, :00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SODAKLT, 15.12.2016 15:00, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 60 Ajankohtaiset asiat... 2 Pykälän liite: Liite 1 Kaupunginhallituksen päätös 14 11 2016 446...

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 17 Vapaa-ajanlautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen

14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 17 Vapaa-ajanlautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (9) Aika 07.02.2017, klo 16:10-17:16 Paikka Korundi, Kabinetti Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 15 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Poliittisen päätöksentekojärjestelmän uudistaminen Kaupunginjohtajan esitys. Tiedonantotilaisuus kaupunginvaltuustossa

Poliittisen päätöksentekojärjestelmän uudistaminen Kaupunginjohtajan esitys. Tiedonantotilaisuus kaupunginvaltuustossa Poliittisen päätöksentekojärjestelmän uudistaminen Kaupunginjohtajan esitys Tiedonantotilaisuus kaupunginvaltuustossa 3.10.2016 Luottamushenkilöorganisaation uudistaminen vuonna 2017 Luottamushenkilöorganisaation/toimielinrakenteen

Lisätiedot

Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä klo Kunnanjohtaja Pekka Määttänen

Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä klo Kunnanjohtaja Pekka Määttänen Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä 11.4.2017 klo 18.00 Kunnanjohtaja Pekka Määttänen Kuntastrategia on kunnan toiminnan punainen lanka, tie kohti haluttua tulevaisuutta Uuden kuntalain

Lisätiedot

Loimaan kaupunki Liite: Kh Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio alkaen

Loimaan kaupunki Liite: Kh Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio alkaen 1 Loimaan kaupunki Liite: Kh 19.12.2016 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen 1. Valmistelun ja päätöksenteon aikataulu 2. Toimielimet Toimielin- ja luottamushenkilöorganisaatio on

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 9/ (7) Kaupunginhallitus Rovaniemen kaupungin autopaikkamitoitusselvitys, vaiheyleiskaava

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 9/ (7) Kaupunginhallitus Rovaniemen kaupungin autopaikkamitoitusselvitys, vaiheyleiskaava Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 (7) Kaupunginhallitus, 152, 27.03.2017 Kaupunginhallitus, 142, 09.04.2018 142 Rovaniemen kaupungin autopaikkamitoitusselvitys, vaiheyleiskaava ROIDno-2017-1273

Lisätiedot

2. Aluelautakunnat osana kaupungin organisaatiota

2. Aluelautakunnat osana kaupungin organisaatiota 2. Aluelautakunnat osana kaupungin organisaatiota LUOTTAMUSHENKILÖORGANISAATIO 1.1.2013 lukien K A U P U N G I N V A L T U U S T O (59) HALLINTO-ORGANISAATIO Tarkastuslautakunta (7), JHTT-tilintarkastaja

Lisätiedot

34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 37 Alueellisten palvelujen organisointi ja tehtävät / Alaounasjoki

34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 37 Alueellisten palvelujen organisointi ja tehtävät / Alaounasjoki Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Aika 30.08.2017, klo 16:00-17:12 Paikka Kaupungintalo, valtuustosali Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu. Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu. Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 71 07.03.2016 Kaupunginhallitus 123 02.05.2016 Kaupunginhallitus 132 16.05.2016 Kaupunginhallitus 172 13.06.2016 Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu Kh 07.03.2016

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Yläounasjoen aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Yläounasjoen aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (16) Aika 25.01.2017, klo 15:00-17:54 Paikka Kokoushuone 4, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

Hallintoyksikkö Päätöksenteon kehittäminen ja toimielinpalvelut

Hallintoyksikkö Päätöksenteon kehittäminen ja toimielinpalvelut Toimielinten vuosiraportti 2018 Hallintoyksikkö Päätöksenteon kehittäminen ja toimielinpalvelut Yleisesti Tampereen kaupungin toimielinten vuosiraportti sisältää kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari

UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari 8.9.2016 Yleistilanne Omistajaohjausjaosto on linjannut, että strategiaan tehdään kevyt päivitys vuodelle

Lisätiedot

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Jarkko Majava FCG Koulutus Oy jarkko.majava@fcg.fi 050 3252306 Uusi kuntalaki on tullut voimaan 1.5.2015 Suuri osa lain säännöksistä

Lisätiedot

Aluelautakuntien tehtävät

Aluelautakuntien tehtävät Aluelautakuntien tehtävät 28.11.2012 Palveluiden järjestäminen Hallinto- ja johtosäännön mukaisesti Lautakuntien yleiset tehtävät ja lautakuntien yleinen ratkaisuvalta Kullekin lautakunnalle erikseen määritellyt

Lisätiedot

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/ KH liite n:o 2/4.12.2012 VALT liite n:o 2/13.12.2012 Sivu 2 / 5 1 VALIOKUNNAT Pudasjärven kaupungin valiokunnat osallistuvat kaupungin päätöksien valmisteluun valtuustolle, kaupunginhallitukselle tai virkamiehille.

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Alaounasjoen aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Alaounasjoen aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (16) Aika 25.01.2017, klo 15:00-17:35 Paikka Kokoushuone 13, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Sodankyläntien aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Sodankyläntien aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (16) Aika 25.01.2017, klo 15:02-17:31 Paikka Kokoushuone 7, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) 22 Asianro 3546/03.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) 22 Asianro 3546/03.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 22 Asianro 3546/03.00/2014 Lausunnon antaminen kuntalain hallituksen esitysluonnoksesta Kuntalain kokonaisuudistuksen tavoitteena on uudistaa kuntalaki siten, että

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 8) Liikelaitoksen johtokunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 8) Liikelaitoksen johtokunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 8) Aika 14.01.2019, klo 08:02-11:37 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

29 Asemakaavan muutos 1. kaupunginosan kortteli 11 tontti 13, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

29 Asemakaavan muutos 1. kaupunginosan kortteli 11 tontti 13, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 16.01.2017, klo 14:03-15:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 26 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Vihdin kunnan johtamisjärjestelmän periaatteet sekä valtuuston koko

Vihdin kunnan johtamisjärjestelmän periaatteet sekä valtuuston koko Vihdin kunnan johtamisjärjestelmän periaatteet sekä valtuuston koko Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se toteaa lausuntonaan oikeusministeriölle, että Vihdin kunnanvaltuustoon valitaan vuoden

Lisätiedot

Hyvinvointijohtaminen Lahdessa

Hyvinvointijohtaminen Lahdessa Hyvinvointijohtaminen Lahdessa 2018 Kaupunginhallitus Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto Hyvinvoinnin johtamisen rakenne Lahden kaupungissa Konsernihallinto - Elinvoima- ja kilpailukykypalvelu t - Osallisuus

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 117 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 14 1.1.2013

Lisätiedot

KAUPUNGIN STRATEGISESTA KEHITTÄMISESTÄ JA KAUPUNKIORGANISAATIO 2013

KAUPUNGIN STRATEGISESTA KEHITTÄMISESTÄ JA KAUPUNKIORGANISAATIO 2013 KAUPUNGIN STRATEGISESTA KEHITTÄMISESTÄ JA KAUPUNKIORGANISAATIO 2013 Kunnallisvaaliehdokkaiden /laisuus Laajavuori 11.10.2012 Risto Kortelainen, muutosjohtaja Kaupungin strategisesta kehi/ämisestä 1. Kuntauudistuksen

Lisätiedot

Organisaatiotoimikunnan ehdotus Lappeenranta konsernin uudeksi organisaatioksi v kunnallisvaalien jälkeen

Organisaatiotoimikunnan ehdotus Lappeenranta konsernin uudeksi organisaatioksi v kunnallisvaalien jälkeen Kaupunginhallitus 363 12.09.2016 Organisaatiotoimikunnan ehdotus Lappeenranta konsernin uudeksi organisaatioksi v. 2017 kunnallisvaalien jälkeen 973/00.00.01.10/2015 KH 363 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333 Eduskunta hyväksyi uuden kuntalain

Lisätiedot

kokonaisuudesta alkuvuodeksi 2018.

kokonaisuudesta alkuvuodeksi 2018. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2017 1 (5) 769 V 13.9.2017, Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021 HEL 2017-009006 T 00 01 01 Päätös Käsittely esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa: Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Luottamushenkilöorganisaation linjaus alkavalle valtuustokaudelle

Luottamushenkilöorganisaation linjaus alkavalle valtuustokaudelle Johtamisjärjestelmän 21 13.06.2016 kehittämisryhmä Johtamisjärjestelmän 24 15.08.2016 kehittämisryhmä Johtamisjärjestelmän 29 05.09.2016 kehittämisryhmä Kaupunginhallitus 295 12.09.2016 Luottamushenkilöorganisaation

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin hallinto ja johtosääntö Kaupunginlakimies Pekka Lemmetty

Rovaniemen kaupungin hallinto ja johtosääntö Kaupunginlakimies Pekka Lemmetty Rovaniemen kaupungin hallinto ja johtosääntö 28.1.2013 Kaupunginlakimies Pekka Lemmetty Tavoitteita Kerätätty yhden säännön alle kaikki säännöt Valtuustolla erillinen työjärjestys Lautakunnilla ja johtokunnilla

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Kaupunginvaltuusto 78 31.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Kaupunginhallituksen toimiala Kaupunginjohtaja Juha Majalahti Hallinto- ja talousjohtaja Annu Kalliaisenaho Hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen Kehittämispäällikkö Satu

Lisätiedot

Lähidemokratia ja kuntarakenneuudistus (tiivistelmä)

Lähidemokratia ja kuntarakenneuudistus (tiivistelmä) Lähidemokratia ja kuntarakenneuudistus (tiivistelmä) MTK-Pohjois-Savo ry Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Siilinjärvi 2.12.2013 Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, tutkija Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä,

Lisätiedot

Luottamushenkilöjärjestelmän uudistamista valmistelleen työryhmän esitykset

Luottamushenkilöjärjestelmän uudistamista valmistelleen työryhmän esitykset Kouvolan kaupunki Luottamushenkilöjärjestelmätyöryhmä 11.6.2015 Luottamushenkilöjärjestelmän uudistamista valmistelleen työryhmän esitykset 1. Yleistä Kaupunginhallitus asetti 12.1.2015 työryhmän valmistelemaan

Lisätiedot

Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä. Opastavan päätösseminaari Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys

Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä. Opastavan päätösseminaari Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä Opastavan päätösseminaari 4.4.2017 Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen Järjestämislailla säädetään,

Lisätiedot

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Kaupunkistrategian valmistelu ja vuorovaikutus

Kaupunkistrategian valmistelu ja vuorovaikutus Kaupunkistrategian valmistelu ja vuorovaikutus Strategiapäällikkö Marko Karvinen 2.5.2017 asukasilta 1 Kaupunkistrategia Helsingissä Uusi kuntalaki määrää kuntastrategiasta Johtamisjärjestelmän uudistamisessa

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 13 12.1.2015 5 Asianro 3209/00.00.01.00/2014 Maaningan edustajat Kuopion kaupungin toimielimissä historia Kaupunginhallitus 12.1.2015 13 Maaningan

Lisätiedot

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

Rovaniemen nuorisovaltuuston kokeilut Kokeilunpaikka.fi:ssä

Rovaniemen nuorisovaltuuston kokeilut Kokeilunpaikka.fi:ssä Rovaniemen nuorisovaltuuston kokeilut Kokeilunpaikka.fi:ssä Nuorisovaltuuston edustajat Laura Honkala ja Jere Tanninen Suunnittelija Anne Luiro Erityisasiantuntija Maarit Alikoski Osallisuuden ja vaikuttamisen

Lisätiedot

Väestö Pinta ala as. 12. suurin kaupunki. maa 8017 km2 vesi 415 km2 suurin kaupunki

Väestö Pinta ala as. 12. suurin kaupunki. maa 8017 km2 vesi 415 km2 suurin kaupunki Väestö 31.12.2007 58.825 as. 12. suurin kaupunki Pinta ala maa 8017 km2 vesi 415 km2 suurin kaupunki VISIO Lapin pääkaupunki ROVANIEMI kansainvälinen osaamisen ja kulttuurin keskus Strategiset päämäärät

Lisätiedot

Poliittisten johtamis- ja päätöksentekojärjestelmien uudistaminen ARTTU2 -kunnissa. va kehittämispäällikkö Jarkko Majava

Poliittisten johtamis- ja päätöksentekojärjestelmien uudistaminen ARTTU2 -kunnissa. va kehittämispäällikkö Jarkko Majava Poliittisten johtamis- ja päätöksentekojärjestelmien uudistaminen ARTTU2 -kunnissa va kehittämispäällikkö Jarkko Majava Tausta Pohjautuu 40 ARTTU2-kunnalle tehtyyn kyselyyn Kuntien poliittisten johtamis-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:40 Paikka Kaupungintalo, kabinetti, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Organisaatiotoimikunnan ehdotus Lappeenranta konsernin uudeksi organisaatioksi v kunnallisvaalien jälkeen

Organisaatiotoimikunnan ehdotus Lappeenranta konsernin uudeksi organisaatioksi v kunnallisvaalien jälkeen Kaupunginhallitus 363 12.09.2016 Kaupunginvaltuusto 101 26.09.2016 Organisaatiotoimikunnan ehdotus Lappeenranta konsernin uudeksi organisaatioksi v. 2017 kunnallisvaalien jälkeen 973/00.00.01.10/2015 KH

Lisätiedot

Aluelautakuntien toiminnan käynnistäminen - hallinnon järjestäminen. Kaupunginsihteeri Kaisa Laitinen

Aluelautakuntien toiminnan käynnistäminen - hallinnon järjestäminen. Kaupunginsihteeri Kaisa Laitinen Aluelautakuntien toiminnan käynnistäminen - hallinnon järjestäminen Kaupunginsihteeri Kaisa Laitinen 28.11.2012 LUOTTAMUSHENKILÖORGANISAATIO KAUPUNGINVALTUUSTO HALLINTO-ORGANISAATIO PALVELUORGANISAATIO

Lisätiedot

Johtamisjärjestelmätoimikunnan esitys

Johtamisjärjestelmätoimikunnan esitys Johtamisjärjestelmätoimikunnan esitys 28.9.2016 Luottamushenkilöorganisaation perusteet Uudessa kuntalaissa on keskeisenä käsitteenä kunnan toiminta, joka tarkoittaa kaikkea sitä toimintaa, jossa kunta

Lisätiedot

Vaikuttamistoimielinten toimintaohjeet kh

Vaikuttamistoimielinten toimintaohjeet kh Ohje 1 / 5 Vaikuttamistoimielinten toimintaohjeet kh 23.10.2017 Alaotsikko Nuorisovaltuusto Vanhusneuvosto Vammaisneuvosto Lapsiperheraati Elinkeinoasioiden raati Kylä- ja kaupunginosaraati Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Hyte tulevien maakuntien organisaatioissa

Hyte tulevien maakuntien organisaatioissa Hyte tulevien maakuntien organisaatioissa Maakuntien hyte-valmistelijoiden vertaisfoorumi Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto Muuttuvat kuntien hallintomallit Lautakunta hoitaa kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH Kaupunginhallitus 165 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 52 15.05.2017 Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH 08.05.2017 165 Kemijärven kaupungin voimassa oleva hallintosääntö on hyväksytty valtuustossa 17.12.2013

Lisätiedot

LAPIN MAAKUNTA POLIITTINEN RAKENNE LUONNOS Jouko Luukkonen

LAPIN MAAKUNTA POLIITTINEN RAKENNE LUONNOS Jouko Luukkonen LAPIN MAAKUNTA POLIITTINEN RAKENNE LUONNOS 17.4.2018 Jouko Luukkonen POLIITTISILLE PIIREILLE KESKUSTELTAVAKSI Tarvitaanko lakisääteisten toimielinten lisäksi muita toimielimiä? Jos tarvitaan, muodostetaanko

Lisätiedot

Avoimen hallinnon edistäminen osana Rovaniemen kaupungin toimintaa. Toimenpiteet 2018-

Avoimen hallinnon edistäminen osana Rovaniemen kaupungin toimintaa. Toimenpiteet 2018- Avoimen hallinnon edistäminen osana Rovaniemen kaupungin toimintaa. Toimenpiteet 2018- Yleishallinto/Hallintopalvelut Erityisasiantuntija Maarit Alikoski 2.3.2018 Esitys Tausta Suomen avoimen hallinnon

Lisätiedot

Lähidemokratialla kohti elinvoimaista maaseudun tulevaisuutta. ROVANIEMEN KAUPUNKI Meeri Vaarala ja Maarit Alikoski

Lähidemokratialla kohti elinvoimaista maaseudun tulevaisuutta. ROVANIEMEN KAUPUNKI Meeri Vaarala ja Maarit Alikoski Lähidemokratialla kohti elinvoimaista maaseudun tulevaisuutta ROVANIEMEN KAUPUNKI Meeri Vaarala ja Maarit Alikoski 3.4.2017 Esityksen rakenne Kuntien ja maaseudun tulevaisuuskuvista Demokratiatoimintaympäristöstä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

Konsernirakennevalmistelun tilanne

Konsernirakennevalmistelun tilanne Konsernirakennevalmistelun tilanne 22.5.2018 - Laajennetun johtoryhmän kokoukseen 29.5.2018 Maakunnan tarkastuslautakunta Maakuntavaalilautakunta Etelä-Savon maakuntakonserni Maakuntavaltuusto 59 jäsentä

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 108 14.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012,

Lisätiedot

- Jäsenet ovat varsinaisia valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Varajäsenet voivat olla varsinaisia valtuutettuja tai varavaltuutettuja.

- Jäsenet ovat varsinaisia valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Varajäsenet voivat olla varsinaisia valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Valtuusto (51) Tarkastuslautakunta Keskusvaalilautakunta (5) Henkilöstöjaosto (5) Kunnanhallitus (13) Elinvoimajaosto (7) Nuorisovaltuusto Vanhusneuvosto Vammaisneuvosto Nimistötoimikunta Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (5-9) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita)

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (5-9) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita) Kaupunginvaltuusto 19.12.2016 Liite 2 155 KAUPUNGINVALTUUSTON KOKOUS 19.12.2016 Talousarvion 2017 käsittelyjärjestys 1. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoro 2. Kaupunginjohtajan talousarvioesittely

Lisätiedot

3.2 Vammaisneuvoston tehtävät

3.2 Vammaisneuvoston tehtävät 1 (5) Imatran kaupungin vanhusneuvoston ja Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven vammaisneuvoston toimintasääntö 1. Toimintasääntö ja sen soveltaminen 2. Neuvostojen toiminnan tarkoitus Toimintasääntöä noudatetaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 178 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan kunnanvaltuusto päätös 14.4.2014

Lisätiedot

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (1 8) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita)

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (1 8) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita) Kaupunginvaltuusto 9.11.2015 Liite 2 104 KAUPUNGINVALTUUSTON KOKOUS 9.11.2015 Talousarvion 2016 käsittelyjärjestys 1. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoro 2. Kaupunginjohtajan talousarvioesittely

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNGIN ORGANISAATIO

LOHJAN KAUPUNGIN ORGANISAATIO LOHJAN KAUPUNGIN ORGANISAATIO Mikään ei kuulu kenellekään. Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa ELINVOIMA Hyvinvointi Lohjan elinvoimaisuuden lisääminen Onnellisen elämän edistäminen

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaatio

Uuden sukupolven organisaatio Uuden sukupolven organisaatio Kaupunkiorganisaation palvelujen järjestämistason perusrakenne ja luottamushenkilöorganisaation toimielinrakenne Kuntalaisfoorumi Uuden sukupolven organisaatio 4.10.2010 Veijo

Lisätiedot

Organisaatiomuutokset toimialoittain:

Organisaatiomuutokset toimialoittain: Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginhallitus 83 12.03.2018 Kaupunginvaltuusto 30 16.04.2018 Uudenkaupungin kaupungin hallinnollinen organisaatio 152/00.01.01/2018 KHALL 26.02.2018 65 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

LOIMAAN JUTTU Strategian uudistaminen / päivitys Kh oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1

LOIMAAN JUTTU Strategian uudistaminen / päivitys Kh oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 LOIMAAN JUTTU 2020 + Strategian uudistaminen / päivitys 2017- Kh 14.8.2017 oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 Strategia-uudistaminen/päivitys 2017- Uusi valtuustokausi 1.6.2017 2020 Sote-uudistus

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖ- ORGANISAATIO

LUOTTAMUSHENKILÖ- ORGANISAATIO LUOTTAMUSHENKILÖ- ORGANISAATIO Kuntajakoselvitys 13.11.2006-30.6.2007 Paikallinen asiantuntijaorganisaatio koostui yli 300 henkilöstä, kokoontumisia yli 50 228 valtuutettua 78 kunnanhallitusten jäsentä

Lisätiedot

Rakenne- ja johtamisjärjestelmätyö Valmisteluvaihe

Rakenne- ja johtamisjärjestelmätyö Valmisteluvaihe Rakenne- ja johtamisjärjestelmätyö Valmisteluvaihe 14.8.2018 Rakenteen ja johtamisjärjestelmän valmistelu 6/2018-9/2018 Johtoryhmä 1.6.2018 Muutosta valmisteleva viestintä Toimialojen johtoryhmät Toimialojen

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mikä on sote-uudistus? Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen tekevät valtio ja kunnat,

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2016 30 Kokousaika 15.8.2016 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli varavaltuutettu

Lisätiedot

Elinvoimapolitiikan ulottuvuudet ja elinkeinopolitiikan organisointi. Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Valtuustoseminaari

Elinvoimapolitiikan ulottuvuudet ja elinkeinopolitiikan organisointi. Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Valtuustoseminaari Elinvoimapolitiikan ulottuvuudet ja elinkeinopolitiikan organisointi Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Valtuustoseminaari 20.3.2017 Elinvoiman ulottuvuudet uudessa kunnassa Elinkeinopolitiikka Työllisyys

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Teknisen ja ympäristötoimen 4.1 1 (6) ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 12.12.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 Viimeksi muutettu

Lisätiedot

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa.

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. PORIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖHALLINNON J O H T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 22.11.2010 tulevaksi voimaan 1.1.2011, jolloin ympäristöhallinnon 27.10.2008 hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. Myöhemmin

Lisätiedot

Aloitteiden käsittelyprosessit

Aloitteiden käsittelyprosessit Aloitteiden käsittelyprosessit Huomioitavaa eri aloitemuodoista 1. Valtuustoaloitteiden käsittelyprosessit Valtuutetun aloitteeseen vastaa kaupunginhallitus Mikäli aloitteen on allekirjoittanut 15 valtuutettua

Lisätiedot

Loimaan kaupunki Liite 2 / kh Ennen puheenjohtajiston vaalia valtuusto päättää puheenjohtajiston toimikaudesta

Loimaan kaupunki Liite 2 / kh Ennen puheenjohtajiston vaalia valtuusto päättää puheenjohtajiston toimikaudesta Kaupunginvaltuusto 13.3.2017 Loimaan kaupunki Liite 2 / kh 6.3.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen 1. Kaupunginvaltuusto Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden

Lisätiedot

Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet

Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet Kari Sjöholm 30.10.2018 Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet Kari Sjöholm 30.10.2018 3 Kari Sjöholm Etelä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Kaupunginhallituksen johtosääntö

Oulun kaupunki. Kaupunginhallituksen johtosääntö Oulun kaupunki Kaupunginhallituksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 113 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 7 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Hallinto ja elinkeinopalveluiden talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma Kaupunginvaltuuston talousseminaari

Hallinto ja elinkeinopalveluiden talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma Kaupunginvaltuuston talousseminaari Hallinto ja elinkeinopalveluiden talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma Kaupunginvaltuuston talousseminaari 29.9.2014 15.10.2014 1 Hallinto ja elinkeinopalvelut Elinvoimapalveluista muodostetaan oma tulosyksikkönsä

Lisätiedot

Uudistuksen perusinfo, syksy 2016

Uudistuksen perusinfo, syksy 2016 Uudistuksen perusinfo, syksy 2016 Tällainen on Helsingin kaupungin uusi johtamisjärjestelmä Kaupunginkanslia 25.8.2016 Pormestarimalli ja toimialat Kaupunginvaltuusto päätti 16.3. ja 22.6. 2016 kaupungin

Lisätiedot

Kotka Uusi organisaatio

Kotka Uusi organisaatio Kotka 2019 Uusi organisaatio 1.1.2019 Nykyinen organisaatio Liikun Sosiaa Varhais Va Opet etustoimen v Opetustoime 553 virkaa/te Teknisten 3 ilman tukip Kaupunk Kau Kaupunk ntapalveluid Liikuntajoh 11

Lisätiedot

62 Valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien valinta. 63 Valtuuston kokousten pöytäkirjanpitäjän ja valtuuston sihteerin määrääminen

62 Valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien valinta. 63 Valtuuston kokousten pöytäkirjanpitäjän ja valtuuston sihteerin määrääminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (109) Aika 12.06.2017, klo 16:04-20:12 Paikka Kaupunginvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 60 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012, 1042/00.01.01/2012, 1043/00.01.01/2012,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. Julkaissut. Outokummun kaupunginkanslia

OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. Julkaissut. Outokummun kaupunginkanslia OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA Julkaissut Outokummun kaupunginkanslia 2018 PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginhallitus 19.02.2018 26 Kaupunginvaltuusto 26.02.2018 9 Voimaantulo 1.4.2018

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 1 8.5.2017 65 Asianro 3576/00.01.01/2017 Hallintosäännön uudistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 8.5.2017 1 Kaupunginlakimies Vesa Toivanen

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Sisällys 1 Palvelualueen tehtävät 2 Palvelualueen rakenne 3 Liikelaitokset 4 Perusturvalautakunta ja sen jaostot 5 Lautakunnan ja jaostojen

Lisätiedot