Metsälehti MTK:n johtajalta kylmä suihku maanomistajien eduskuntalähetystölle Päivitetty: :37 Näytettävät viestit: 1 22/22 Sivu: 1/1 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Metsälehti MTK:n johtajalta kylmä suihku maanomistajien eduskuntalähetystölle Päivitetty: 3.1.2011 9:37 Näytettävät viestit: 1 22/22 Sivu: 1/1 1"

Transkriptio

1 1 Metsälehti Päivitetty: :37 Näytettävät viestit: 1 22/22 Sivu: 1/ :15, Vierailija Onpa erikoinen edunvalvoja tämä Tornberg. Jos on vielä MTK:n jäseniä listalla niin katsokaa ihmeessä myös video. Näyttää siltä että maassa toimii jonkunlainen ulkoparlamentaarinen poliitikkojen, etujärjestöjohtajien ja virkamiesten Kelkka Puolue. Pekkarinen, Väyrynen, Tuuunanen, Tornberg - minkähän laskettelukeskuksen saunanlauteilla on sovittu tästä Valtakunnallisesta tavoiteverkosta. Pakkolunastetaan maanomistajien maita ja pistetään veronmaksajien rahoilla pystyyn veronmaksajien rahoilla ylläpidettävä valtakunnallinen reitti. Ja tämän taakse asettuu selkeästi myös maanomistajien suurimman etujärjestön johtaja. Kele kun tuttaa :57, Vierailija Kerrankin mtk:lta järkevä päätös :37, Vierailija Yhteiskunnan erakot ja kehityksen jarrut! Ostakaa korvatulppia, jos meteli ahdistaa.

2 :25, Vierailija Muistelen että jopa kolmas osa väestä on meluherkkiä (sound sensitive) ja heille melu on iso ongelma. Meluinen reitti laskee armotta kiinteistön arvoa esimerkiksi rakentamisen osalta juuri siksi että päristelijöitä lukuunottamatta ihmiset kokevat melun haitaksi. Korvatulppien suosittelijan soin ottavat tulpat omista korvistaan pois ja kuuntelemaan niitä ihmisiä jotka hänen harrastuksestaan kärsivät. Hienoa että on porukkaa jotka ovat kyseenalaistamassa tämän terrorin. MTK:n Tornbergin kannattaisi hakea toista työpaikkaa vaikkapa Rovaniemen kelkkatehtaalta! :07, Vierailija Jos olen oikein ymmärtänyt niin nyt on tarkoitus paitsi rakentaa uusia virallisia reittejä täydentämään olemassaolevaa reitistlöä Pekka Tuunasen (YM) ideoimaksi valtakunnalliseksi tavoiteverkostoksi myös virallistaa jopa km olemassaolevia reittejä. Ja tämä virallistaminen tarkoittaa sitä että reiteistä tulee kiinteistölle pysyvä rasite. Saattaa todella olla että tuhansille kiinteistölle ollaan nyt virittämässä tällaista rasitetta. Se että MTK:n johtaja ei näe tässä huomauttamista on todella omituista. Virallisissa reiteissä on semmoinenkin puoli että ne tulisivat kaiketi pääsääntöisesti veronmaksajien ylläpidettäväksi. Erikoista että tällaiseen reitistöön ollaan sijoittamassa verovaroja näinä aikoina. Onko tosiaan joku KelPu (kelkkapuolue) hyvin voideltuja herroja jotka tätä nyt väkisin ajavat vai miten tämä on mahdollista?

3 :43, Vierailija Kelkkailija, istuppa tai kuvittele, itse kevätaurinkoa ottamassa mökin terassilla kuulosuojaimet korvilla melulta suojaamassa ja kaasunaamari naamalla estämässä bensan katkulta kun virallinen kelkkareitti on siinä pihasi tuntumassa. Pitäisi olla vielä mustat laput silmilläkin, ettei tarvitsisi nähdä niitä kaahareita. Tehtäköön kelkoille ajoradat erämaihin, pois näkyviltä, kuulumattomiin valtion maille. Ja sinne pitäisi kelkka viedä kärryssä tai vuokrata yrittäjältä. "Hyötykelkkailija" :02, Vierailija Hei Tämän päivän maaseudun tulevaisuudessa oli iso juttu maanomistajien ja kelkkaturismin rajankäynnistä. Tornbergiltä löytyi edelleen joustavuutta antaa pakolla maita safaribisnekselle. Mikä helvetin kultakaivos tämä päristely on kun näyttää operoivan kaivoslain valtuuksilla toisten mailla!! Äkäinen Ukko :19, Vierailija Viekää (houkutelkaa) turhat kelkkailijat Siperiaan. Naapurit ja eivätkä ainakaan "maanomistajat" valita melusta). Kelkka on lelu kuten monille auto tai mönkijä. ensolainen evakko :41, Vierailija Taitaa olla Tornbergillä oma lehmä ojassa. Tornberg vuokrailee kelkkoja turisteille. Heh heh. Mukavampi lähettää päristelemään muiden maille. "Kauttamme myös Moottorikelkka vuokraus / Porosafari..

4 4 sekä autonvuokraus : :44, Vierailija Ettei vaan kyseessä ole Keskustan uusi vaalirahan kalastelu. Vanhasen aikana taidettiin möhliä pääosa entisistä keinoista. Tarvitaan uusia keinoja ja maksajia. Kuka sopii paremmin Keskusten vaalirahoja makselemaan kuin maanomistaja? Ja seuraavat vaalit ovat alle puolen vuoden päästä :10, Vierailija Mitä haittaa noista kelkoista on? Omilla mailla kulkee reittäjä ristiin rastiin. Sen verran on katottu, ettei kenenään talon nurkalta kulje. Itte en ole koskaan kelkalla ajanu.,ihmetyttää kun jotkut valvoo maitaan niin mustasukkaisesti. Parempi, että pojat purkaa enegiaansaa vaikka moottorikelkalla kun ovat baarissa kaljaa kittaamassa :14, jees h-valta Baarissa kaljaa kittaamassa ne sentään juovat sitä varten perustetussa tilassa. Eivät silloin häiriköi toisten mailla :27, Vierailija typerää hommaa tämä kelkkailu metsässä ajetaan viimeistä päivää ja tiellä myös täälläkin on ollut monta vaara tilannetta esim.hevosten kanssa ja itsekin on meinnannut jäädä alle koiran kanssa metsässä. ostaisivat sukset mokomat kermaperseet. t.nuori metsurin alku

5 :49, Vierailija Katselin sekä tuon eduskuntalähetystövideo että tuon pidemmän version itse videosta. Tuli nyt vaan semmoinen tunne että taitaa olla Tornbergi hyväkin kaveri tämän Tuunasen kanssa. Sama kaiku on askelten: maanomistajan on annettava maansa kelkkaturismibisneksen käyttöön. MT:ssa Tornberg hyväksyisi pitkien reittien perustamisessa pakkomenettelyn mutta kun rakennetaan valtakunnallista verkostoa kaikki reitit on pitkän reitin osia. Pontevasti mies puolustaa omistajan oikeutta lyhyillä reiteillä eikä huomaa edes sitä että näillä pitkillä safarireiteillähän ne ongelmatkin suurimmat ovat kun tulee suurin liikenne. Mikä näitä herroja oikein viiraa? Miten MTK:n väellä on tämmöinen edusmies? :33, Vierailija Onko tuolla Tornbergilla kelkkabisneksessä oma raha kiinni? Kun googlaa sanoja "Tornberg, moottorikelkka" niin tulee valtavasti kelkanvuokrauslinkkejä, Rukajärveä, liikennekoulua ym. Onko sama mies tai lähisukulainen, jonka kelkkabusinekset tulevat taloudellisesti hyötymään uudesta pakkolaista? :27, Vierailija Kyllähän se näyttää Tornberg tosiaan olevan näiden kuusamolaisten yrittäjien sukua eli kelkkaturismiin on sukukytkentä ainakin. Joku järki pitää olla taustalla kun oman jäsenkunnan etuja vastaan asemaansa käyttää. sukututkija :39, Vierailija

6 6 Sahalahdellekin puuhattiin kovasti kelkkareittiä muutaman matkailuyrittäjän tähden. Homma meni jäihin KHO:n päätöksellä. Kunnassa olevassa paperissa reitin laajuus oli piirretty Himokseen saakka. Reitin varrella olevat maanomistajat eivät olleet tietoisia maidensa käytöstä ko. tarkoitukseen, vaikka se meni ihan pihapiiristä. Samaa yritetään nyt "laillisesti", kunhan ensin kavennetaan se viimeinenkin maanomistajan oikeus päättää siitä, mitä hänen maillaan tapahtuu. Tätä ei tule sallia. Metsässä on oltava rauha ja hiljaisuus :03, Vierailija PTK - Puuntuottajain keskusliitto tuomitsee jyrkästi alati kasvavan moottorikelkkailun :07, Vierailija HALLITUKSELTA ESITYS MAASTOLIIKENNELAIN OSITTAISUUDISTUKSEKSI Lakiesityksen surkein kohta on sivulla 16 jossa selostetaan sitä, miten moottorikelkkareitti voidaan perustaa vastoin maanomistajan suostumusta. Yleisen kulkuyhteyden tarve on johdettu kelkkailusta itsestään tai reiteistä itsestään ja tätä kehäpäätelmää käytetään maanomistajien jyräämiseen siten, että käytännössä maanomistajilla ei tule olemaan mitään keinoa estää reitin rakentamista mailleen. Vai keksiikö joku tapauksen, jolloin yleisen kulkuyhteyden tarve ei muodostu, jos se on noin määritelty? Lisäksi voi käydä niin, että vähemmistön ääni voittaa enemmistön äänen: jos "merkittävä osa" - ei siis "suurin osa" - maanomistajista suostuu reittiin, muodostuu tästäkin yleisen kulkuyhteyden tarve. Laki on nyt kirjoitettu niin, että ensijainen menettelytapa olisi sopimus, mutta maanomistajalle ei ole jätetty muuta vaihtoehtoa kuin suostua sopimukseen, joten onko se enää sopimus? Pakolla tekeminen on tehty liian helpoksi. Laki on sisäisesti täysin ristiriitainen väittäessään yhtäältä että maanomistajalla säilyy oikeus päättää - kun sitä ei ole ollut tähänkään mennessä - kun aitoa oikeutta ei ole.

7 7 Ja sitä paitsi...tuossa sanotaan, että edelleen olisi mahdollista rakentaa pakolla jos näin saadaan pääsy kahville tai tankkaamaan. No, aiemmassa laissa ei tätä ollut. Siinä ei yleisen kulkuyhteyden tarvetta määritelty mitenkään ja nyt sitä on määritelty liiankin kanssa. Surkuhupaisaa touhua kun reittejä ajetaan väkisin maanomistajien vastustuksesta huolimatta. Olisi hyvä jos metsänomistajajärjestöt olisivat nyt reippaasti puolustamassa maanomistajan oikeuksia ja etuja vaikka MTK:ssa näyttääkin olevan horjuntaa. Timo Heikkinen Kansalaisten Maastoliikennevalvonta ry pj "Voimassa olevassa laissa oleva mahdollisuus perustaa moottorikelkkailureitti tiettyjen edellytysten täyttyessä ilman maanomistajan tai haltijan suostumusta säilyisi ennallaan. Reitin perustaminen olisi edelleen mahdollista alueen omistajan tai haltijan suostumuksesta riippumatta, kun yleinen kulkuyhteys on tarpeen yleisessä käytössä olevalle palvelulle kuten huoltoasemalle, majoitus- tai ravitsemisliikkeeseen. Yleisen kulkuyhteyden tarve selvitettäisiin reittisuunnitelman hyväksymisen yhteydessä. Ratkaisevassa osassa tarpeen arvioimisessa olisi kunnan antama lausunto reittisuunnitelmasta. Yleisen kulkuyhteyden luominen voi olla tarpeellista myös maastoliikenteen haittojen ehkäisemiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi. Voi olla myös tilanteita, joissa moottorikelkkailureitti on sijoitettava maanomistuksesta riippumatta tietylle liikennealueelle tai taajamassa soveltuvimpaan paikkaan taikka maastossa kulkukelpoiseen paikkaan. Yleinen tarve perustaa reitti alueen omistajan tai haltijan suostumuksesta riippumatta voi syntyä myös, jos merkittävä osa reittialueen maanomistajista on antanut suostumuksen reittiin. Tällöin muodostettavaan rasiteoikeuteen tulisi soveltaa samoja ehtoja, mitä reittihankkeen sopimalla perustetuissa osissa on sovittu. (s. 16)

8 :25, Vierailija Järkyttävää skeidaa.samaan aikaan,kun valtio säästää,terveyskeskuksien/sairaaloiden omavastuuta nostetaan ja sosiaaliturvaa pusketaan maton alle. Oikeasti pitää ihmetellä valtion suuntaa,kun progressiivista verotusta puretaan ja mm. alv.:tä korotetaan. Tällöinhän suurimman veroprosentin kantaa vähätuloisimmat,mutta viilettääkö heitä näillä reiteillä? Käsittämätöntä,että ajetaan tälläisiä hankkeita ihan vain,kun itse sattuu harrastamaan moottorikelkkailua. Itse oon suuri jalkapallofani ja jalkapallon veraaminen kelkkailuun onkin suht osuvaa,koska näillä molemmilla lajeilla tuodaan suomeen suht saman verran kansainvälistä menestystä. Omasta innokkuudestani huolimatta en vaadi Olympiastadionin kattamista verovaroilla tms. julkisin varoin suoritettavaa panostusta,joka ehkä nostaisi suosikki harrastukseni tasoa.. En myöskään koe,että valtion pitäisi rakentaa valtakunnallisesti kattava squah- tai curlinghallien verkosto vain siksi,että muutama tuhat ihmistä harrastaa aktiivisesti näitäkin lajeja...ainut hyvä minkä tästä reittihankkeesta keksin on se,että moottorikelkka on hirmuisen bensasyöppö laite ja tälläisellä toimintaa tukemalla saadaan öljy huventumaan hieman nopeammin,samalla sen hinta nousee ja fossiilisten polttoaineiden käyttö loppuu:). Anna puoltoääni0 puoltoääntälainaailmoita asiaton viesti :33, Vierailija pelkästään tämä helsingin stadioni on maksanut enämpi kuin tämä moottorikelkkareitistö tulee maksamaan, eikä tätä moottorikelkkareitistöä olla kattamassa, kuten edellinen kirjoittaja virheellisesti antaa ymmärtää :37, Vierailija Niin - ei kai reitistö mitään maksa. kun maat pakkolunastetaan pilkkahintaan. Ja missä kohtaa kirjoitusta väitetään, että reitistöä vaadittaisiin katettavaksi? Kyllä on lukutaito (= luetun ymmärtäminen) hukassa. ::::::::::::::::::

Maastoliikenteen perusteita

Maastoliikenteen perusteita Maastoliikenteen perusteita Mitä on maastoliikenne? Maastoliikenne tarkoittaa moottoriajoneuvolla ajamista maastossa eli tavallisten teiden ulkopuolella. Lain mukaan maasto on maa-alue ja jääpeitteinen

Lisätiedot

Luonnonsuojeluliitto vaatii, että maastoliikennelain osittaisuudistus valmistellaan uudelleen ilman maastoliikennettä lisääviä elementtejä.

Luonnonsuojeluliitto vaatii, että maastoliikennelain osittaisuudistus valmistellaan uudelleen ilman maastoliikennettä lisääviä elementtejä. 14.4.2011 Ylijohtaja Timo Tanninen Ympäristöministeriö Maastoliikennelain osittaisuudistuksesta Luonnonsuojeluliitto on jo vuosia vaatinut vuonna 1995 säädetyn maastoliikennelain uudistamista. Nykyinen

Lisätiedot

Metsälehti MTK kelkkatehtaan asialla? Päivitys: 31.12.2010 18:32 Näytettävät viestit: 1 17/17 Sivu: 1/1 1

Metsälehti MTK kelkkatehtaan asialla? Päivitys: 31.12.2010 18:32 Näytettävät viestit: 1 17/17 Sivu: 1/1 1 1 Metsälehti Päivitys: 31.12.2010 18:32 Näytettävät viestit: 1 17/17 Sivu: 1/1 1 http://www.xn--metslehti-y2a.fi/fi-fi/forum/thread.aspx?threadid=47113b8b-bd6d-4c74-b28f-772434049779 26.12.2010 17:38,

Lisätiedot

Kauppalehti_ Moottorikelkkailijat veromaksajien kukkarolla Päivitetty: 16.2.2011 16:47

Kauppalehti_ Moottorikelkkailijat veromaksajien kukkarolla Päivitetty: 16.2.2011 16:47 1 Kauppalehti_ Moottorikelkkailijat veromaksajien kukkarolla Päivitetty: 16.2.2011 16:47 http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageid=4469101&tstart=0 Moottorikelkkailijat veromaksajien

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA KOILLIS-SAVON MOOTTORIKELKKAREITTIEN VIRALLISTAMINEN JA RAKENTAMINEN PROJEKTISUUNNITELMA

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA KOILLIS-SAVON MOOTTORIKELKKAREITTIEN VIRALLISTAMINEN JA RAKENTAMINEN PROJEKTISUUNNITELMA KUOPION, SIILINJÄRVEN JA KOILLIS-SAVON MOOTTORIKELKKAREITTIEN VIRALLISTAMINEN JA RAKENTAMINEN PROJEKTISUUNNITELMA 1 1. HANKKEEN TAVOITTEET JA TARKOITUS Hankkeen tavoitteena on virallistaa noin 205 km moottorikelkkareittiä

Lisätiedot

TURVATAITOKOULUTUS 2012-2013 Eeva Iisakka Haapaniemen päiväkoti, Auli Siltanen Vaajakosken päiväkoti, Sanna Leppänen Linnan päiväkoti

TURVATAITOKOULUTUS 2012-2013 Eeva Iisakka Haapaniemen päiväkoti, Auli Siltanen Vaajakosken päiväkoti, Sanna Leppänen Linnan päiväkoti TURVATAITOKOULUTUS 2012-2013 Eeva Iisakka Haapaniemen päiväkoti, Auli Siltanen Vaajakosken päiväkoti, Sanna Leppänen Linnan päiväkoti Lopputyö: sosiodraama Tekijät: Auli Siltanen, Vaajakosken päiväkoti,

Lisätiedot

Asia: KANTELU Aihe: Maastoliikennelain virheellinen soveltaminen Koillis-Savon ulkoilureitistön täydentämisessä

Asia: KANTELU Aihe: Maastoliikennelain virheellinen soveltaminen Koillis-Savon ulkoilureitistön täydentämisessä Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia 00102 EDUSKUNTA Puh. (09) 4321 / Faksi: (09) 432 2268 Sähköposti: eoa-kirjaamo@eduskunta.fi Asia: KANTELU Aihe: Maastoliikennelain virheellinen soveltaminen Koillis-Savon

Lisätiedot

REITTITOIMITUS MOOTTORIKELKKAILUREITIT. Harri Mäki 10.12.2015 REILA-seminaari

REITTITOIMITUS MOOTTORIKELKKAILUREITIT. Harri Mäki 10.12.2015 REILA-seminaari REITTITOIMITUS MOOTTORIKELKKAILUREITIT Harri Mäki 10.12.2015 REILA-seminaari 2 Sovellettavat säädökset Sovelletaan maastoliikennelakia (1710/1995). Lisäksi soveltuvin osin ulkoilulain (606/1973) säännöksiä

Lisätiedot

TURVATAITOKOULUTUS 2012-2013 LOPPUTYÖ: Sosiodraama

TURVATAITOKOULUTUS 2012-2013 LOPPUTYÖ: Sosiodraama TURVATAITOKOULUTUS 2012-2013 LOPPUTYÖ: Sosiodraama Tekijät: Auli Siltanen, Vaajakosken päiväkoti, erityislastentarhanopettaja Eva Iisakka, Haapaniemen päiväkoti, lastenhoitaja Sanna Leppänen, Linnan päiväkoti,

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Maisema ja virkistysarvokauppa. Tapio Nummi Suomen metsäkeskus

Maisema ja virkistysarvokauppa. Tapio Nummi Suomen metsäkeskus Maisema ja virkistysarvokauppa Tapio Nummi Suomen metsäkeskus Maisema- ja virkistysarvokauppa Käsitteet eivät ole vakiintuneet Tapio: Metsämaiseman vuokraus MTK: Virkistysarvokauppa Metla: Maisema- ja

Lisätiedot

ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA. REILA-hanke Rovaniemellä

ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA. REILA-hanke Rovaniemellä ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA REILA-hanke Rovaniemellä 12.5.2016 SUOMEN LATU Ulkoilun keskusjärjestö 80 000 jäsentä 200 jäsenyhdistyksessä Tavoitteena liikuttaa Suomessa asuvia

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

AINUTLAATUINEN OIKEUS

AINUTLAATUINEN OIKEUS AINUTLAATUINEN OIKEUS Monet saapuvat Suomesta ajamaan moottorikelkalla Ruotsissa. Toivomme, että kunnioitatte Ruotsissa voimassa olevia sääntöjä ja useimpien ruotsalaisten Moottorikelkkailijoiden tavoin

Lisätiedot

Ulkoilureitit. Ulkoilureittiin kuuluvaksi sen liitännäisalueena katsotaan ulkoilureitin käyttäjien lepoa ja virkistymistä varten tarvittavat alueet.

Ulkoilureitit. Ulkoilureittiin kuuluvaksi sen liitännäisalueena katsotaan ulkoilureitin käyttäjien lepoa ja virkistymistä varten tarvittavat alueet. Ulkoilulaki 606/73 ULKOILUREITTI Arvo Vitikainen 2016 Ulkoilureitit Jos yleisen ulkoilutoiminnan kannalta on tärkeätä saada johdetuksi ulkoilijain kulkeminen kiinteistön kautta eikä siitä aiheudu huomattavaa

Lisätiedot

Metsälehti_ maastoliikennelain uudistukselle stoppi Näytettävät viestit: 1 38/38 Sivu: 1/1 1 Päivitetty: 16.2.2011 8:03

Metsälehti_ maastoliikennelain uudistukselle stoppi Näytettävät viestit: 1 38/38 Sivu: 1/1 1 Päivitetty: 16.2.2011 8:03 1 Metsälehti_ Näytettävät viestit: 1 38/38 Sivu: 1/1 1 Päivitetty: 16.2.2011 8:03 http://www.xn--metslehti-y2a.fi/fi-fi/forum/thread.aspx?threadid=a9d0fe0d-6628-4a8d-88e4-e099d0e0db11 9.2.2011 20:38, Vierailija

Lisätiedot

20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS

20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS 1 (9) 20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS 20.1 YLEISTÄ... 2 20.1.1 Sovellettavat säädökset... 2 20.1.2 Moottorikelkkailureitti, ulkoilureitti...

Lisätiedot

Testaajan eettiset periaatteet

Testaajan eettiset periaatteet Testaajan eettiset periaatteet Eettiset periaatteet ovat nousseet esille monien ammattiryhmien toiminnan yhteydessä. Tämä kalvosarja esittelee 2010-luvun testaajan työssä sovellettavia eettisiä periaatteita.

Lisätiedot

KESKIVIIKKO 14.9.2011. Ryhmätyö 1. asioille. aikaa tähän. Ei meillä ole. omaltakannalta: Onko pakko? saatu jo

KESKIVIIKKO 14.9.2011. Ryhmätyö 1. asioille. aikaa tähän. Ei meillä ole. omaltakannalta: Onko pakko? saatu jo EKOTUKIKITOIMINNAN PERUSKOULUTUS OSA III KESKIVIIKKO 14.9.2011 Koulutustilaisuudessa tehtiin kolme ryhmätyötä. Seuraavassa on koonti ryhmätöiden tuloksista. Ryhmätyö 1 Ensimmäisessä ryhmätyössä osallistujat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 72 26.08.2014. 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 72 26.08.2014. 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen/lapinmäki - Pieni Neulamäki - Rauhalahti / Helvi Heinonen-Tanski

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN KELKKAREITTIEN YLLÄPITO

ROVANIEMEN KAUPUNGIN KELKKAREITTIEN YLLÄPITO ROVANIEMEN KAUPUNGIN KELKKAREITTIEN YLLÄPITO ROVANIEMEN KAUPUNGIN REITIT Virallisia ja toimitettuja kelkkareittejä n. 300 km ja kelkkauria n. 670 km, joiden kunnossapito jakaantuu seuraavasti: Säännöllisesti

Lisätiedot

Barents Snow Scooter Mobility ENI project preparation. tilanne

Barents Snow Scooter Mobility ENI project preparation. tilanne Barents Snow Scooter Mobility ENI-2014-2020 project preparation Barentsin moottorikelkkaprojektin Kolarctic CBC 2014-2020 hankkeen valmistelu tilanne 15.3.2017 Barentsin moottorikelkkaprojektin Kolarctic

Lisätiedot

Moottorikelkkailureittien ohjaavuus ja muu maastoliikenne

Moottorikelkkailureittien ohjaavuus ja muu maastoliikenne Moottorikelkkailureittien ohjaavuus ja muu maastoliikenne REILA, Lappi-toimijoiden tapaaminen 13.10.2015 Lapin AMK 15.10.2015 Maastoliikennelaki (1710/95) 1 Lain tarkoitus on ehkäistä haittoja, joita luonnolle

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Parempi kokonaisuus.

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Parempi kokonaisuus. Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Parempi kokonaisuus. Potilastietojen yhdistäminen otetaan nyt käyttöön

Lisätiedot

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi.

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Moni tekijä vaikuttaa vointiisi. Mitä paremmin

Lisätiedot

Kuopion ja Siilinjärven moottorikelkkailureitistön virallistamisselvitys

Kuopion ja Siilinjärven moottorikelkkailureitistön virallistamisselvitys Kuopion ja Siilinjärven moottorikelkkailureitistön virallistamisselvitys 9/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja Kuopion ja Siilinjärven moottorikelkkailureitistön virallistamisselvitys

Lisätiedot

Kuluttajien luottamusmaailma

Kuluttajien luottamusmaailma Kuluttajien luottamusmaailma Minna-Kristiina Paakki Tutkimusyliopettaja, T&K ICT ja Tietoturva Rovaniemen Ammattikorkeakoulu 12.12.06 minna.paakki@ramk.fi 1 Tausta eeste projekti, 2003 Alustava kehikko

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

Elena haluaa uuden auton

Elena haluaa uuden auton Auton kanssa Elena haluaa uuden auton Hei! Hei! Minä haluan ostaa uuden auton. Joo, minulla on vanha Volkswagen Golf. Paljonko se maksaa? Se maksaa 5500. Kuinka monta kilometriä sillä on ajettu? 95000

Lisätiedot

1 Metsälehti Moottorikelkkareitit ja metsänomistajan oikeusturva Päivitys: 14.1.2011 10:46 Näytettävät viestit: 1 50/65 Sivu: 1/2 1 2

1 Metsälehti Moottorikelkkareitit ja metsänomistajan oikeusturva Päivitys: 14.1.2011 10:46 Näytettävät viestit: 1 50/65 Sivu: 1/2 1 2 1 Metsälehti Moottorikelkkareitit ja metsänomistajan oikeusturva Päivitys: 14.1.2011 10:46 Näytettävät viestit: 1 50/65 Sivu: 1/2 1 2 http://www.xn--metslehti-y2a.fi/fi-fi/forum/thread.aspx?threadid=b7fed09c-d492-4905-a525-1f58cac0ca57&p=1&se=0&so=0

Lisätiedot

Kolikon tie Koululaistehtävät

Kolikon tie Koululaistehtävät Kolikon tie Koululaistehtävät I Tehtävät ennen Heureka-vierailua Rahojen ja Suomen Rahapajan historia 1. Ota selvää missä ja milloin raha otettiin ensimmäisen kerran käyttöön. 2. Minkälaisia ensimmäiset

Lisätiedot

Päristele talven ihmemaassa

Päristele talven ihmemaassa Maastoliikennelaki (1710/95) MOOTTORIKELKKAILUREITTI Arvo Vitikainen 2016 Päristele talven ihmemaassa Koe ikimuistoiset hetket moottorikelkkasafarilla. Nauti luonnon kauneudesta ja Lapin eksotiikasta.

Lisätiedot

Yhdessä kokeillen -hanke. Karoliina Kinnunen Mohr

Yhdessä kokeillen -hanke. Karoliina Kinnunen Mohr Yhdessä kokeillen -hanke Karoliina Kinnunen Mohr Miten maataloustuottaja saa tietoa ympäristöstä ja ilmastosta? Miten tieto muuttaa maataloustuottajan käyttäytymistä? Aineisto Kyselyä levitettiin Maaseutu.fi-sivustolla,

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

Tiedote maalausaikaneuvotteluista

Tiedote maalausaikaneuvotteluista Tiedote maalausaikaneuvotteluista Cab on lähettänyt 17.1.2017 tiedotteen jossa he kertovat että maalausaika tulee muuttumaan 27.4.2017 Tämä 17.1.2017 lähetetty tiedote uusista ajoista on yksin ja ainoastaan

Lisätiedot

Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Erkki Hännikäinen

Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Erkki Hännikäinen 15.11.2002 1839/4/01 Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Erkki Hännikäinen MOOTTORIKELKKAILU-URIEN PERUSTAMINEN 1 KANTELU Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri

Lisätiedot

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI!

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! SINULLA ON OIKEUKSIA! Netistä saa enemmän irti, kun pitää oikeuksistaan huolta ja toimii itse vastuullisesti. Nettiä voi käyttää lähes jokainen ja jokainen

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja Tavoitteet: hallittu muutos -hanke 1. Toimihenkilöiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 59 10.06.2014. 59 Asianro 2310/10.03.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 59 10.06.2014. 59 Asianro 2310/10.03.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 59 Asianro 2310/10.03.01/2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Itä-Karttula - Souru / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys

Lisätiedot

Reittisopimukset maanomistajien kanssa. Leena Penttinen, OTM

Reittisopimukset maanomistajien kanssa. Leena Penttinen, OTM Reittisopimukset maanomistajien kanssa Leena Penttinen, OTM leena.penttinen@mtk.fi Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry Ammatti- ja etujärjestö maanviljelijöille, metsänomistajille ja maaseutuyrittäjille

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 1

Agricolan Monenlaista luettavaa 1 Tiainen ja karhu Puun oksalla oli tiaisen pesä. Karhu tuli pesän luokse ja olisi halunnut tulla vie-rai-sil-le. Tiaisen pojat tirs-kah-te-li-vat pesässä. Onko isänne kotona? karhu kysyi. Ei ole, vastasivat

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe MAANVUOKRASOPIMUS Liite 4 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: SF-Caravan Lohenpyrstö Ry Haapatie 24, 92140 Pattijoki Vuokralainen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Vikajärven osayleiskaavan muutos Tilojen RN:o 6:46, 6:26 ja 5:108 alueilla sekä moottorikelkkareitin osalta Valtatie 4:n ja

Rovaniemen kaupunki Vikajärven osayleiskaavan muutos Tilojen RN:o 6:46, 6:26 ja 5:108 alueilla sekä moottorikelkkareitin osalta Valtatie 4:n ja Rovaniemen kaupunki Vikajärven osayleiskaavan muutos Tilojen RN:o 6:46, 6:26 ja 5:108 alueilla sekä moottorikelkkareitin osalta Valtatie 4:n ja kantatie 82:n risteysalueella. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Maastoliikenteen nykytila ja kehittäminen

Maastoliikenteen nykytila ja kehittäminen Maastoliikenteen nykytila ja kehittäminen Hannaleena Mäki-Petäys REILA 10.12.2015 1 Metsähallituksen maastoliikenneväylien nykytilaselvitys Puolen vuoden valtakunnallinen projekti: marraskuu 2014-toukokuu

Lisätiedot

Lausunto koskien Verohallinnon ohjetta Hallintoelimen jäsenen ja toimitusjohtajan palkkion verotus

Lausunto koskien Verohallinnon ohjetta Hallintoelimen jäsenen ja toimitusjohtajan palkkion verotus 1/5 Verohallinto Ylitarkastaja Janne Myllymäki PL 325 0052 VERO janne.myllymaki@vero.fi Lausunto koskien Verohallinnon ohjetta Hallintoelimen jäsenen ja toimitusjohtajan palkkion verotus Lausunnonantajasta

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Talvilintulaskennan perusteet. Laskijatapaaminen, Mikkeli Päivi Sirkiä, Luomus

Talvilintulaskennan perusteet. Laskijatapaaminen, Mikkeli Päivi Sirkiä, Luomus Talvilintulaskennan perusteet Laskijatapaaminen, Mikkeli 11.-12.3.2017 Päivi Sirkiä, Luomus Arvokasta tietoa kannankehitykset eri elinympäristöissä levinneisyydet ja runsaudet kuolleisuus vaelluslintujen

Lisätiedot

Pablo-vaari pääsee hoivakotiin

Pablo-vaari pääsee hoivakotiin Pablo-vaari pääsee hoivakotiin Tämä on tarina kunnan hoivakodin rakentamisesta. Päättävistä kunnan sedistä ja tädeistä, hoivakotipaikkaa tarvitsevista vanhuksista ja hoivakotien rakentajasta. Tämä tarina

Lisätiedot

liikenne säännöistä. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu.

liikenne säännöistä. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu. HE 72/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi tieliikennelakia. Tieliikennelaissa määriteltäisiin

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12 Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4 Muut sopimusehdot 2-12 2 Vuokranantajan ja vuokralaisen (As. Oy. Kumianpää 1:) välillä

Lisätiedot

EDUSKUNTA EHDOKAS VAALIT ÄÄNESTÄÄ VAALIUURNA VAALI- KUNTA- VALVO- KAMPANJA ÄÄNIOIKEUS OIKEUS VAALI LEIMA POLIITTINEN KAMPANJOIDA

EDUSKUNTA EHDOKAS VAALIT ÄÄNESTÄÄ VAALIUURNA VAALI- KUNTA- VALVO- KAMPANJA ÄÄNIOIKEUS OIKEUS VAALI LEIMA POLIITTINEN KAMPANJOIDA Lämmittely Selitä sana EDUSKUNTA EHDOKAS ÄÄNESTÄÄ VAALIUURNA VAALI- KUNTA- VALVO- KAMPANJA ÄÄNIOIKEUS OIKEUS VAALI JAISET KUNNAN- VELVOL- ÄÄNI- POLIITIKKO PUOLUE VALTUUSTO LISUUS OIKEUS Keskustellaan ÄÄNESTYS-

Lisätiedot

Aidon luontoelämyksen jäljillä - vaelluskertomusten analyysia

Aidon luontoelämyksen jäljillä - vaelluskertomusten analyysia Aidon luontoelämyksen jäljillä - vaelluskertomusten analyysia Luontomatkailun tutkija Seija Tuulentie seija.tuulentie@metla.fi Elämys on... matkailu- ja markkinointitutkimuksen näkökulmasta: moniaistinen,

Lisätiedot

1 Metsälehti Moottorikelkkadokumentti: Vain jälki lumessa? Päivitetty: 29.1.2011 15:01 Näytettävät viestit: 1 40/40 Sivu: 1/1 1

1 Metsälehti Moottorikelkkadokumentti: Vain jälki lumessa? Päivitetty: 29.1.2011 15:01 Näytettävät viestit: 1 40/40 Sivu: 1/1 1 1 Metsälehti Päivitetty: 29.1.2011 15:01 Näytettävät viestit: 1 40/40 Sivu: 1/1 1 http://www.xn--metslehti-y2a.fi/fi-fi/forum/thread.aspx?threadid=ef8b74d8-fff5-4352-a043-3a3bf9bd07bf 13.1.2011 2:48, Vierailija

Lisätiedot

Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille

Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille Maahanmuuttopalvelut Maaliskuu 2012 Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille Ohjeita maahanmuuttajille ja viranomaisille SELKOESITE Tekstit Sara Vainikka / Viestintä Tuija Väyrynen / Maahanmuuttopalvelut Taitto:

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 181/2002 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi aravalain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan omistusaravalainan siirtoa kunnalle koskevaa aravalain säännöstä

Lisätiedot

Päätöksenteon mallit

Päätöksenteon mallit Prosesseja! Mitä luvattiin? Prosessi on helposti tapahtumanjärjestäjälle kirosana, mutta kelvollista työtä on helvetin vaikea tehdä ilman ainakin jonkinlaista prosessia. Käymme läpi mielestämme tärkeimpiä

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

Sarjakuva- www.ransu.info

Sarjakuva- www.ransu.info Sarjakuva- ja puuhakirja Ransun Lue ja pelaa! Heippatirallaa! Tässä kirjassa on Ransun pelastuskoulu -sarjakuvia, joista lukemalla oppii tärkeitä turvallisuuteen liittyviä asioita. Ja sitten on vähän väliä

Lisätiedot

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus HARRASTUKSET Selitä sana. harrastus harrastaa + mitä? kiinnostunut+ mistä? tykätä + mistä? mitä tehdä? pitää + mistä? mitä tehdä? säännöllisesti joka viikko päivittäin joka toinen päivä soittaa + mitä

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Metsälehti_Moottorikelkoille oma tieverkosto maanomistajien tahdosta riippumatta Näytettävät viestit: 1 39/39 Sivu: 1/1 1 Päivitetty: 17.2.

Metsälehti_Moottorikelkoille oma tieverkosto maanomistajien tahdosta riippumatta Näytettävät viestit: 1 39/39 Sivu: 1/1 1 Päivitetty: 17.2. 1 Metsälehti_ Näytettävät viestit: 1 39/39 Sivu: 1/1 1 Päivitetty: 17.2.2011 22:25 http://www.xn--metslehti-y2a.fi/fi-fi/forum/thread.aspx?threadid=6cb9e3b4-4bac-4f38-913c-e0843164c6ab 14.4.2010 18:38,

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

Hyvästä paras. Miksi jotkut yritykset menestyvät ja toiset eivät?

Hyvästä paras. Miksi jotkut yritykset menestyvät ja toiset eivät? 1 Hyvästä paras Miksi jotkut yritykset menestyvät ja toiset eivät? Nimi: Nina Granqvist Päivämäärä: Teos: Hyvästä paras Kirjailija: Jim Collins Kirjapisteet: 3 2 Jim Collinsin teos Hyvästä paras on noussut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 76 26.08.2014. 75 Asianro 4235/10.03.01.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 76 26.08.2014. 75 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 75 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen/lapinmäki - Pieni Neulamäki - Rauhalahti / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys

Lisätiedot

Lähiomaisen tai muun läheisen tai laillisen edustajan määritteleminen

Lähiomaisen tai muun läheisen tai laillisen edustajan määritteleminen Lähiomaisen tai muun läheisen tai laillisen edustajan määritteleminen 16.10.2007 Tutkimusasiamies Jari-Pekka Tuominen VSSHP/TUKIJA Lääketieteellisen tutkimuksen osalta taustalla lääketutkimusdirektiivi

Lisätiedot

Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Erkki Hännikäinen. Hankkeen nimittäminen ulkoilureitistön täydennyshankkeeksi

Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Erkki Hännikäinen. Hankkeen nimittäminen ulkoilureitistön täydennyshankkeeksi 20.6.2012 Dnro 3997/4/10 Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Erkki Hännikäinen MOOTTORIKELKKAILUREITTIEN PERUSTAMINEN 1 KANTELUKIRJOITUS Puheenjohtaja

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI

KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI Reitit on merkitty maastoon keltaisella värillä. Polku on helppoa ja soveltuu näin ollen myös vähemmän maastopyöräilykokemusta omaaville. Reittiopasteet sijaitsevat leirintäalueella

Lisätiedot

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Yhteistoiminnalla kohti vammaisen lapsen ja perheen hyvää elämää -innopaja 9.4.2013 Riihimäki Työskentelyn ohjeistus Alun puheenvuoroissa esiteltiin

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

Jorma Lehtojuuri, rkm Omakotiliiton rakennusneuvoja Juuan Omakotiyhdistys ry:n puheenjohtaja

Jorma Lehtojuuri, rkm Omakotiliiton rakennusneuvoja Juuan Omakotiyhdistys ry:n puheenjohtaja Jorma Lehtojuuri, rkm Omakotiliiton rakennusneuvoja Juuan Omakotiyhdistys ry:n puheenjohtaja Uusavuttomuus - uusi ilmiö Jorma Lehtojuuri Wikipedia määrittelee uusavuttomuuden varsinkin nuorten aikuisten

Lisätiedot

Saatko kerätä jokamiehenoikeudella sammalta ja jäkälää?

Saatko kerätä jokamiehenoikeudella sammalta ja jäkälää? Saatko kerätä jokamiehenoikeudella sammalta ja jäkälää? Vastaus: Ei Tiesitkö: Sammaleen ja jäkälän keruu vaatii maanomistajan luvan. Vastasitko oikein? Jatka matkaa seuraavalle rastille nilkoista kiinni

Lisätiedot

Ryhmätyö. Yhdistetty: EVAuksessa kehittyminen (yksi tai muutama EVAus tehtynä) EVAuksen hyvien käytäntöjen kehittäminen (useampi EVAus tehtynä)

Ryhmätyö. Yhdistetty: EVAuksessa kehittyminen (yksi tai muutama EVAus tehtynä) EVAuksen hyvien käytäntöjen kehittäminen (useampi EVAus tehtynä) Ryhmätyö Yhdistetty: EVAuksessa kehittyminen (yksi tai muutama EVAus tehtynä) EVAuksen hyvien käytäntöjen kehittäminen (useampi EVAus tehtynä) 2.10.2018 Page 1 Keskustelua THL Tulossa koulutusmateriaalia,

Lisätiedot

Pilvipalveluiden käyttö

Pilvipalveluiden käyttö Pilvipalveluiden käyttö Yleistä Monet käyttävät pilvipalveluita kuten GoogleDrive tai Microsoft OneDrive ja eri oppilaitoksissa voi olla käytössä Microsoft Office 365. Optimassa on toiminto, jolla voi

Lisätiedot

SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITON SUUR-SAVON PIIRI RY Maaherrankatu 30 50100 Mikkeli puh.015 214244, 045 1209113 suursavon.piiri@gmail.com

SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITON SUUR-SAVON PIIRI RY Maaherrankatu 30 50100 Mikkeli puh.015 214244, 045 1209113 suursavon.piiri@gmail.com SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITON SUUR-SAVON PIIRI RY Maaherrankatu 30 50100 Mikkeli puh.015 214244, 045 1209113 suursavon.piiri@gmail.com Arvoisat seurat ja seurueet! Metsästys on upea harrastus Suomessa ja erityisesti

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy Tuen tarpeen tunnistaminen Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin

Lisätiedot

Asumisen näkymiä Helsingin seudulla. ARY-seminaari 9.12.2008 Osmo Soininvaara

Asumisen näkymiä Helsingin seudulla. ARY-seminaari 9.12.2008 Osmo Soininvaara Asumisen näkymiä Helsingin seudulla ARY-seminaari 9.12.2008 Osmo Soininvaara Oikeisiin paikkoihin vai haluttuihin Missä ihmiset halauvat asua? Missä heidän pitäisi haluta? Onko ristiriitaa suunnittelijoiden

Lisätiedot

Muistiliiton juhlavuosi välittää ja vaikuttaa. Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen Muistiliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja

Muistiliiton juhlavuosi välittää ja vaikuttaa. Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen Muistiliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Muistiliiton juhlavuosi välittää ja vaikuttaa Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen Muistiliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Välittämisen viestin vieminen Välittämisen asenteen edistäminen yhteiskunnassa

Lisätiedot

Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat?

Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat? Kimppakyytikyselyn tulokset 1/6 Mynämäen kimppakyytipalvelu Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat? Kuntalaisille kevään 2010 aikana tehtyyn kyselyyn saatiin 86 vastausta. Uskotko, että tulet joskus etsimään

Lisätiedot

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29 Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT Vastaajien kokonaismäärä: 29 1. MITÄ KOULUA KÄYT? 5.-6.LK 7.-9. LK. LUKIO/ REDU MUU: Missä? 3% 97% 3. ASUINALUEELLANI ON PAIKKOJA HENGAILUUN, PELAAMISEEN JA LIIKUNTAAN. KYLLÄ.

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

WSC7 analysointia. 24.2.2013 Vanha-Ulvila

WSC7 analysointia. 24.2.2013 Vanha-Ulvila WSC7 analysointia 24.2.2013 Vanha-Ulvila Rastiväli 1 Lyhin valinta on sininen Sininen vai Punainen: sininen voi olla pari sekuntia nopeampi. Kesällä keltainen oikaistaisiin katkoviivalla merkittyä reittiä

Lisätiedot

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT 1.- 2.LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 1. OLEN (rastita itsellesi oikea vaihtoehto) 6 VUOTTA 7 VUOTTA 8 VUOTTA 9 VUOTTA 1%

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Lausunto ID (5)

Lausunto ID (5) Lausunto ID-18250700 1 (5) 10.09.2018 POL-2018-28857 Erityisasiantuntija Erik Asplund Liikenne- ja viestintäministeriö PL 31 00023 Valtioneuvosto Lapin poliisilaitoksen lausunto luonnoksesta hallituksen

Lisätiedot

3/2014. Tietoa lukijoista

3/2014. Tietoa lukijoista 3/2014 Tietoa lukijoista Kantri on Maaseudun Tulevaisuuden, Suomen 2. luetuimman päivälehden, kuukausiliite. Se on maaseudulla asuvalle ihmiselle tehty aikakauslehti. Lehti on onnistunut tehtävässään ja

Lisätiedot

YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TEHTÄVÄT OJITUS- ASIOISSA

YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TEHTÄVÄT OJITUS- ASIOISSA YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TEHTÄVÄT OJITUS- ASIOISSA SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 1.1 Ojituksen käsite vesilaissa... 1 1.2 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen rooli ojitusasioissa... 1 2. Päätösasiat...

Lisätiedot

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki AAMUSTA ILTAAN ON KIINNI. JA YÖTKIN JOSKUS Se menikin sitten sillain,

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot