HIRVASKANKAAN ALUEEN LIIKENNESELVITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HIRVASKANKAAN ALUEEN LIIKENNESELVITYS"

Transkriptio

1 E26192 UURAISTEN KUNTA LUONNOS SWECO YMPÄRISTÖ OY TAMPERE

2 Muutoslista Hannele Kemppi Hannele Kemppi Elisa Huotari Luonnos MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT HUOMAUTUS

3 Sisältö 1 ALKUSANAT YLEISTÄ Selvitysalue Muut aluetta koskevat suunnitelmat ja selvitykset NYKYTILANNE Alueen ominaispiirteet ja maankäyttö Nykyinen ajoneuvoliikenteen verkko Pääväylät Liittymät Liikennemäärät ja ennusteet Raskas liikenne Joukkoliikenne Liikenneturvallisuus ja onnettomuudet Kevyen liikenteen verkosto SELVITYSALUEEN KEHITTÄMISTAVOITTEET JA NIIDEN VAIKUTUKSET LIIKENNEVERKKOON Maankäytön kehittyminen Vaikutukset tie- ja katuverkostoon LIIKENNEVERKON KEHITTÄMISTARPEET Uudet katuyhteydet Liittymät Liittymien parantaminen Liittymien poistaminen Uudet liittymät Kevyen liikenteen verkosto Joukkoliikenne YHTEENVETO JA SUOSITUKSET (21)

4 1 ALKUSANAT Liikenneselvitys on laadittu Uuraisten kunnan toimeksiannosta Sweco Ympäristö Oy:ssä. Selvityksen laatimisesta ovat vastanneet Ins. AMK Elisa Huotari ja DI Hannele Kemppi. Keski- Suomen ELY-keskuksesta työtä on ohjannut liikenneasiantuntija Minna Immonen. Tämän selvityksen tavoitteena oli tarkastella liikenteen nykytilaa ja nykyistä ajoneuvoliikenteen, kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen verkkoa. Lisäksi selvityksessä tarkastellaan maankäytön kehittymisen aiheuttamia vaikutuksia liikenneverkolle. Työssä määritetään mahdolliset liikenneverkon ongelmat, puutteet ja kehittämistarpeet. Erityistä huomiota kiinnitetään kevyen liikenteen väylästöön ja liikenneturvallisuuteen. Selvityksessä käsitellään mm. seuraavia osaalueita uuden maankäytön tuomat haasteet liikenneverkon kehittämiselle Uuraistentien liittymät ja niiden kehittämistarpeet kevyen liikenteen verkon tarkastelu ja turvalliset Uuraistentien ylityskohdat Selvityksessä käytetyt ohjeet ja ohjearvot ovat Tiehallinnon tasoliittymät (2001) julkaisusta sekä Liikenneviraston jalankulku ja pyöräilyväylien suunnittelu (11/2014) julkaisusta. Muina lähteinä on käytetty Liikenneviraston tierekisteriä sekä alueelle aiemmin tehtyjä selvityksiä ja suunnitelmia. Nämä ovat lueteltuna tarkemmin kohdassa YLEISTÄ 2.1 Selvitysalue Selvitysalue sijaitsee Uuraisten ja Äänekosken kuntien rajalla, osittain molempien kuntien puolella. Alueen tarkempi sijainti on Hirvaskankaalla. Alueelta on matkaa Jyväskylään noin 30 kilometriä, Äänekosken keskustaan noin 10 kilometriä ja Uuraisten keskustaan noin 25 kilometriä. Alue rajautuu idässä valtatiehen 4 ja Hirvaskankaan eritasoliittymään, lännessä noin kahden kilometrin etäisyydelle Uuraistentietä länteen, pohjoisessa Uuraisten kunnan rajaan ja etelässä osittain Äänekosken kunnan rajaan. Alueen rajaus on merkittynä punaisella kuvassa 1. 2 (21)

5 Kuva 1. Selvitysalue sijaitsee Hirvaskankaalla 2.2 Muut aluetta koskevat suunnitelmat ja selvitykset Selvitysalueeseen liittyen on aiemmin laadittu mm. seuraavat selvitykset ja suunnitelmat: - Hirvaskankaan asemakaava, AIRIX Ympäristö Oy, Uuraistentien suojatiejärjestelyt Aholantien kohdalla, Pöyry, Esiselvitys Kylmähaudan valuma-alueesta, Sweco Ympäristö Oy, Vt 4 ja Uuraistentie meluselvitys, Sweco Ympäristö Oy, NYKYTILANNE 3.1 Alueen ominaispiirteet ja maankäyttö Alue sijaitsee aivan valtatien 4 läheisyydessä. Alueen halkaisee seututie Uuraistentie. Alue on suurimmaksi osaksi Uuraisten kunnan aluetta; selvitysalueen eteläosa on Äänekosken kunnan. Alueelta on erittäin hyvät liikenneyhteydet Jyväskylän ja Äänekosken suuntiin. Valtaosalla selvitysalueesta on voimassa oleva Uuraisten kunnan Hirvaskankaan asemakaava. Kaava on esitetty kuvissa 2 ja 3. Alueella on nykytilassa rakentuneena asutusta, päiväkoti sekä vähäistä yritystoimintaa. 3 (21)

6 Alue on maastollisesti vaihtelevaa ja korkeuserot ovat merkittäviä. Alueella on entistä soranottoaluetta sekä aivan valtatien tuntumassa (Uuraistentien ja valtatien kulmauksessa) oleva Kylmähaudan Natura-alue. Kuva 2. Tervatehtaan alue (Hirvaskankaan asemakaava) Kuva 3. Puntavuoren alue (Hirvaskankaan asemakaava) 4 (21)

7 3.2 Nykyinen ajoneuvoliikenteen verkko Pääväylät Selvitysalueen halkaisee Uuraistentie (627). Uuraistentie on seututie, joka kulkee Uuraisten keskustasta valtatielle 4. Selvitysalue käsittää noin kahden kilometrin osuuden Uuraistentiestä. Tie on valaistu selvitysalueen kohdalla. Selvitysalueen kohdalla tien nopeusrajoitus on 60 km/h, aivan valtatien eritasoliittymän läheisyydessä nopeusrajoitus on 50 km/h. Tiellä ei ole kunnollisia pientareita. Selvitysalue rajautuu idässä valtatiehen 4. Valtatie kulkee Jyväskylästä pohjoiseen ja toimii pohjoiseen kulkevana pääväylänä. Tien liikennemäärien ennustetaan kasvavan merkittävästi. Selvitysalueeseen kuuluu lisäksi asemakaavoitettuja katuja sekä yksityisteitä. Merkittävimpiä katuja alueella ovat Tervatehtaantie, Aholantie, Sarvilammentie sekä Puntatie. Kuva 4. Hirvaskankaan liikenneverkko nykytilanteessa 5 (21)

8 3.2.2 Liittymät Selvitysalueen kaikki Uuraistentien liittymät ovat avoimia tasoliittymiä. Valtaosa liittymistä sijaitsee pitkällä suoralla tieosuudella. Näistä liittymistä on hyvät näkemät. Liittymätiheys 4-5 liittymää kilometrillä on hyväksyttävä seututielle. Puntatien läntisempi liittymä Uuraistentielle on miniporrastettu kolmihaaraliittymä. Porrastusta liittymien välillä on erittäin vähän, mutta kuitenkin sen verran, että liittyvien teiden keskilinjat eivät ole kohtisuoraan. Liittymän toinen sivuhaara on tonttiliittymä ja liikennemäärät tästä suunnasta ovat erittäin vähäiset. Liittymä sijaitsee Uuraistentien pitkällä suoralla ja tasaisella tieosuudella. Näkemät molempiin suuntiin ovat hyvät. Puntatien ja Uuraistentien itäisempi kolmihaaraliittymä sijaitsee myös Uuraistentien pitkällä suoralla ja tasaisella tieosuudella. Liittymästä on hyvät näkemät molempiin suuntiin. Aholantien ja Uuraistentien liittymä sijaitsee Uuraistentien suoralla tienosuudella. ja näkemät molempiin suuntiin ovat hyvät. Liittymän kohdalle on Uuraistentiellä tehty väistöalue. Liittymä on esitetty kuvassa 5. Kuva 5. Aholantien ja Uuraistentien liittymä Tervatehtaantien, Sarvilammentien ja Uuraistentien liittymä on porrastettu kolmihaaraliittymä. Liittymän porrastus on erittäin pieni. Liittymästä on hyvät näkemät molempiin suuntiin. Tervatehtaantielle liittymän kaari on suuri, jotta raskas liikenne pääsee kääntymään liittymästä. Liittymä on esitetty kuvassa 6. 6 (21)

9 Kuva 6. Tervatehtaantien, Uuraistentien ja Sarvilammentien liittymä on porrastettu kolmihaaraliittymä. Eritasoliittymän lähellä sijaitsevat yksityistieliittymät ovat sijoittuneena mäkeen, ja liittymien kohdalla Uuraistentien kaltevuus on nouseva. Näiden liittymien liikenneturvallisuus on heikko johtuen liittymien sijoittumispaikasta. Kuva 7. Liittymä Uuraistentien eteläpuolelle entiselle soranottoalueelle 7 (21)

10 Kuva 8. Tonttiliittymä Uuraistentien pohjoispuolelle Liikennemäärät ja ennusteet Uuraistentien ja valtatien nykytilanteen liikennemäärät on saatu liikenneviraston tierekisteristä. Ennusteliikennemäärät on laskettu Liikenneviraston julkaisun Valtakunnallinen tieliikenneennuste 2030 (13/2014) mukaisesti. Katujen ja yksityisteiden liikennemääristä ei ole ollut tietoa saatavilla. Taulukko 1. Liikennemäärät ja ennusteet ajoneuvoa/vrk sekä teiden nopeusrajoitukset (Tierekisteri) Uuraistentie 627 KVL 2014 KVLRas KVL 2030 KVLRas 2030 Nopeusrajoitus km/h /60 Valtatie (21)

11 Molemmilla alueen pääväylillä liikennemäärät tulevat kasvamaan selvästi. Uuraistentiellä liikennemäärien ennustetaan kasvavan noin 22 % ja valtatiellä 4 noin 23 % vuoteen 2030 mennessä Raskas liikenne Uuraistentiellä kulkee nykytilassa raskasta liikennettä noin 9 % kokonaisvuorokausiliikenteestä. Raskaan liikenteen määrä tulee tiellä kasvamaan tieliikenteen kasvukertoimien mukaisesti. Äänekoskelle suunnitellun biotuotetehtaan raskaan liikenteen kuljetukset on huomioitu raskaan liikenteen ennustemäärissä. Yhteensä raskaan liikenteen määrä tulee kasvamaan noin 27 % nykytilanteesta Joukkoliikenne Selvitysalueen sijaitessa valtatien 4 läheisyydessä, on alueelta hyvät joukkoliikenneyhteydet Jyväskylän ja Äänekosken suuntaan. Pysäkit valtatiellä sijaitsevat Uuraistentien ja valtatien eritasoliittymän rampeilla sekä pohjoisempana noin 1,6 km:n päässä eritasoliittymästä. Molemmille pysäkkipareille on kevyen liikenteen yhteys selvitysalueelta. Uuraistentiellä kulkee koulupäivinä linja-auto. Uuraistentiellä on selvitysalueen kohdalla kolme pysäkkiparia. Pysäkkien paikat on merkittynä kuvaan 4. Pysäkit ovat levikkeitä ja kahdella pysäkillä on pysäkkikatos Liikenneturvallisuus ja onnettomuudet Uuraistentiellä selvitysalueen kohdalla on sattunut 11 tieliikenneonnettomuutta viimeisten 10 vuoden aikana. Onnettomuuksista 4 johti loukkaantumiseen. Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia suunnittelualueen kohdalla ei ole tarkasteluaikana sattunut. Onnettomuuksista suurin osa on ollut yksittäisonnettomuuksia. Onnettomuudet ovat jakautuneet koko tarkastellulle tieosuudelle.alueen asukkaat eivät ole nykytilanteessa tyytyväisiä kevyen liikenteen turvallisuuteen. Erityistä huolta aiheuttavat Uuraistentien sekä valtatien 4 ramppien ylitysten turvattomuus. 3.3 Kevyen liikenteen verkosto Uuraistentien varrella on viherkaistalla erotettu sorapintainen kevyen liikenteen väylä. Väylä kulkee Kangashäkintien ja Uuraistentien liittymästä valtatien 4 toiselle puolelle. Selvitysalueen pohjoisosassa on kevyen liikenteen alikulku valtatien ali ja kulkuyhteydet linja-autopysäkeille. Selvitysalueella ei ole suojatieyhteyksiä Uuraistentien yli. Valtatien 4 ja Uuraistentien eritasoliittymän rampeilla on suojatiet. Kevyen liikenteen yhteydet on merkitty kuvaan 4. 4 SELVITYSALUEEN KEHITTÄMISTAVOITTEET JA NIIDEN VAIKUTUKSET LIIKENNEVERKKOON 4.1 Maankäytön kehittyminen Suurin osa selvitysalueesta on jo asemakaavoitettua aluetta (Hirvaskankaan asemakaava). Alueen itäisin reuna lähellä valtatietä on vielä kaavoittamatonta. Uuraistentien pohjoispuolella 9 (21)

12 on Uuraisten kunnan aluetta ja tien eteläpuolella on Äänekosken kunnan aluetta. Selvitysalueelle on suunnitteilla asemakaava-alueet Uuraistentien molemmille puolille. Hirvaskankaan asemakaavan laajennuksen luonnoksessa on tehty katuyhteys ja liittymä alueelta Uuraistentielle sekä Tervatehtaantielle. Alueelle on sijoitettu työpaikkatoimintoja. Ote Hirvaskankaan asemakaavalaajennuksen luonnoksesta on alla olevassa kuvassa 9. Kuva 9. Ote Uuraisten kunnan Hirvaskankaan asemakaavan luonnoksesta 10 (21) Hirvimäen asemakaavassa alueelle on sijoitettu asumista sekä työpaikkatoimintoja. Kaavaluonnoksessa on osoitettu katuyhteys ja liittymä Uuraistentielle. Ote Hirvimäen asemakaavaluonnoksesta on kuvassa 10.

13 Kuva 10. Ote Äänekosken kunnan Hirvimäen asemakaavan luonnoksesta Uuraisten uusi koulu on sijoittumassa selvitysalueelle. Koulu tulee sijoittumaan Uuraistentien eteläpuolelle vanhalle soranottoalueelle nykyisen päiväkodin yhteyteen. Hahmotelma koulun sijoittumisesta ja suunnitelluista katuyhteyksistä koulun alueelle on esitetty kuvassa 11. Selvitysalueen liikenneoloihin tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa myös Äänekoskelle suunnitellun biotuotetehtaan aiheuttamat raskaan liikenteen puukuljetukset. Uuraistentien on tarkoitus toimia yhtenä puukuljetusten väylänä. 11 (21)

14 Kuva 11. Ote Hirvasen koulun asemapiirustuksen luonnoksesta 4.2 Vaikutukset tie- ja katuverkostoon Uuden maankäytön myötä (asuminen, työpaikkatoiminnot) sekä uuden koulun sijoittuessa alueelle, tulevat alueen liikennemäärät kasvamaan. Raskaan liikenteen osuutta kasvattaa Äänekoskelle suunniteltu Biotuotetehdas, jonka puukuljetuksia kuljetetaan myös Uuraistentietä pitkin. Liikennemäärien kasvun myötä alueen liikenneturvallisuus heikkenee. Kevyen liikenteen käyttäjien määrä tulee alueella kasvamaan huomattavasti uuden koulun ja uuden asutuksen myötä. Kevyen liikenteen turvallisuutta pidetään jo nykytilassa heikkona, joten tarve kevyen liikenteen väylästön lisäämiselle sekä turvallisemmille tienylityspaikoille on selkeä. Lisääntyvä maankäyttö ja koulun sijoittuminen alueelle synnyttävät tarpeen pohtia Uuraistentien luonnetta selvitysalueen kohdalla. Nykytilassa Uuraistentie toimii enemmän läpikulkuväylänä ja sen sujuvuutta esimerkiksi raskaan liikenteen vuoksi ei ole haluttu heikentää. Lisääntyvä asutus ja koulun sijoittuminen Uuraistentien varrelle aiheuttavat tarpeen tehdä muutoksia myös Uuraistentielle esimerkiksi tien ylityksissä sekä nopeusrajoituksessa. 12 (21)

15 Uusien asemakaavojen myötä tulee tarve myös uusille liittymille Uuraistentielle. Liittymäohjeissa on annettu suositukset seututien liittymätiheydelle. Uusien liittymätarpeiden vuoksi on tarpeellista tutkia myös olemassa olevat liittymät ja mahdollisuudet niiden vähentämiseen tarpeen mukaan. Alueen suurien korkeuserojen vuoksi on tarpeen tutkia myös suunniteltujen asemakaavaalueiden sisäistä katuverkostoa ja ottaa kantaa mikäli katuyhteyksiä ei todennäköisesti ole rakennettavissa ohjeiden mukaiseksi. 5 LIIKENNEVERKON KEHITTÄMISTARPEET Ajoneuvojen liikenneverkon kehittämistarpeet liittyvät uusien asemakaava-alueiden liittämiseen Uuraistentielle. Tämän lisäksi kehittämistarpeita tulee uuden koulun sijoittamisesta suunnittelualueelle ja sen vaikutuksesta jo olemassa olevaan tie- ja katuverkostoon. Kevyen liikenteen tarpeet liittyvät puutteelliseen kevyen liikenteen väylästöön sekä Uuraistentien ylitysten parantamiseen. Alueen muuttuessa taajamaksi, on suositeltavaa sijoittaa taajamamerkit Uuraistentielle lännestä tultaessa ennen Puntatien läntisintä liittymää ja idästä päin tultaessa mäen päälle nousun jälkeen. Alueen nopeusrajoitusta on suositeltavaa laskea nykyisestä 60 km/h, suositeltavana nopeusrajoituksena taajama-alueelle voidaan pitää km/h. 5.1 Uudet katuyhteydet Hirvaskankaan laajennuksen asemakaavaluonnoksessa on koko alueelta suunniteltu katuyhteys Uuraistentielle. Maaston korkeuserot ovat kaava-alueella merkittävän suuret. Alueella on jyrkkä rinne, jonka kaltevuus on tällä hetkellä yli 15 prosenttia. Rinteen kohdalle on mahdotonta tai erittäin kallista tehdä katua. Tämän vuoksi on suositeltavampaa liittää Hirvaskankaan kaava-alueen rinteen alapuolinen osa olemassa olevaan katuverkostoon Tervatehtaantien kautta (katso kuva 14.) Rinteen yläpuolinen osa eli Uuraistentien varsi on geometrian puolesta mahdollista liittää suoraan Uuraistentiehen. Hirvimäen asemakaava-alueen katuyhteyksien laatimisessa tulee huomioida kaava-alueen liittäminen nykyiseen tieverkostoon. Enemmän uusia liittymiä Uuraistentielle on käsitelty kohdassa Myös Hirvimäen kaava-alueella on korkeuseroja, mutta alueen kadut ovat suunniteltavissa ohjearvojen mukaisiksi. 5.2 Liittymät Liittymien parantaminen Kaikissa alueen tasoliittymissä on suositeltavaa tarkastaa näkemäalueet ja raivata mahdolliset näkemistä rajoittavat pensaat ja puut näkemäalueilta. Liittymien rakenteeseen ei ole tarvetta tehdä muutoksia lukuun ottamatta myöhemmin käsiteltävien saarekkeellisten suojateiden vaikutusta liittymän rakenteeseen. 13 (21)

16 Uuraistentien/Tervatehtaantien/Sarvilammentien liittymä Liittymän liikennemäärät tulevat kasvamaan uuden koulun myötä. Liittymä on jo nykytilassa porrastettu kolmihaaraliittymä. Liittymän porrastus on kuitenkin erittäin pieni ja liittymässä on mahdollisuus ajaa pysähtymättä Tervatehtaantieltä Sarvilammentielle. Liittymän porrastusmatkaa on suositeltavaa kasvattaa sen verran, että suora läpiajo Tervatehtaantien ja Sarvilammentien väliltä saadaan pois ja liittymän liikenneturvallisuus paranee. Liittymälle on suositeltavaa tehdä pääsuunnan kanavoinnit. Liittymän välittömässä läheisyydessä ei ole sellaista maankäyttöä, että se estäisi liittymän parantamisen Liittymien poistaminen Selvitysalueen itäosassa sijaitsevat liittymät Uuraistentien molemmille puolille, toisesta liittymästä pääsee entiselle soranottoalueelle ja toinen on tonttiliittymä. Molempien liittymien kohdalla Uuraistentien pituuskaltevuus on nouseva. Liittymien sijoituspaikat eivät ole hyvät liikenneturvallisuuden kannalta. Tämän lisäksi tonttiliittymiä tai muita yksityistieliittymiä ei ole suositeltavaa olla liitettynä suoraan seututien tasoiselle yleiselle tielle. Tie- ja liittymäjärjestelyissä tulee pyrkiä siihen, että maankäyttö on muodostettu niin, että liittyminen pääkaduille tai yleisille teille tapahtuu ainoastaan niin sanottujen kokoojakatujen kautta. Tämän vuoksi selvitysalueen länsiosassa olevat Uuraistentiehen liittyvät pienet liittymät olisi suositeltavaa katkaista ja tehdä kulku alueille uusien asemakaava-alueiden (Hirvaskankaan laajennus ja Hirvimäki) kautta Uudet liittymät Hirvaskankaan asemakaavan laajennuksen luonnoksessa sekä Hirvimäen asemakaavan luonnoksessa on tuotu esiin liittyminen Uuraistentielle. Molemmissa kaavoissa on esitetty alueiden liittäminen katuyhteydellä Uuraistentielle. Alueet sijaitsevat Uuraistentien molemmilla puolilla, vastapäätä toisiaan. Paras liittymien sijoittamiskohta on mäen päällä tasaisella suoralla tienosuudella kohdalla, josta on hyvät näkemät molemmista suunnista. Nelihaarainen tasoliittymä ei ole liikenneturvallisuuden kannalta suositeltava vaihtoehto. Kolmihaaraiset liittymät ovat selvästi turvallisempia. Tämän vuoksi seuraavaksi selvitetään Hirvimäen ja Hirvaskankaan alueiden liittämistä Uuraistentiehen kiertoliittymän kautta tai kolmihaaraisina tasoliittyminä. Kiertoliittymää suositellaan yleensä kohteeseen, jossa sivusuunnilla on vaikeuksia liittyä päätielle. Kiertoliittymä yleensä parantaa autoilijoiden liikenneturvallisuutta. Kiertoliittymän huonoina puolina voidaan kuitenkin pitää sen suuria rakennuskustannuksia, raskaan liikenteen kulkemisen vaikeutumista, sekä kevyen liikenteen järjestelyjä. Kuvassa 12. on esitetty mahdollisen kiertoliittymän sijoittuminen Uuraistentielle. 14 (21)

17 Kuva 12. Luonnos kiertoliittymän sijoittumisesta Uuraistentielle Koska Uuraistentien pohjoispuolen Hirvaskankaan asemakaava-alueen laajennukselta voidaan liikenne tulevaisuudessa johtaa Uuraistentielle vain Uuraistentien viereltä pieneltä alueelta, ovat liittymään johdetut liikennemäärät hyvin vähäiset. Kiertoliittymä vie merkittävästi enemmän tilaa rakennettavalta alueelta kuin kolmihaaraliittymä ja vaikeuttaa raskaan liikenteen kulkemista. Tämän vuoksi kiertoliittymän rakentamista ei pidetä suositeltavana ratkaisuna tähän kohteeseen. Koska nelihaarainen tasoliittymä tai kiertoliittymä ei ole suositeltava ratkaisu alueiden liittämiseksi, on selvityksessä seuraavaksi tutkittu mahdollisuutta liittää alueet kolmihaaraisina tasoliittyminä. Ehdotus uusien tasoliittymien sijoittumisesta Uuraistentielle on esitetty kuvassa 13. Ehdotuksessa on pyritty varmistamaan, että molemmista liittymistä on hyvät näkemät molempiin suuntiin. Liittymät on sijoitettuna tasaiselle tien osuudelle. Liittymät on geometrian puolesta mahdollista toteuttaa. Liittymien sijoittamisessa on huomioitu ohjeiden mukaiset välimatkat jo olemassa oleviin liittymiin sekä liittymien välimatka toisiinsa. Liittymien sijoittuminen ja välimatkat on esitetty kuvassa 14. Tavoitetilanteessa liittymiä on Uuraistentiellä 5 kpl kilometrin matkalla. Tämä on alle seututielle sallitun liittymätiheyden. 15 (21)

18 Kuva 13. Ehdotus uusien tasoliittymien sijoittumisesta Uuraistentielle Kuva 14. Liittymät ja niiden välimatkat tavoitetilanteessa 16 (21)

19 5.3 Kevyen liikenteen verkosto Selvitysalueen asukkaat ovat nykytilanteessa huolissaan alueen kevyen liikenteen ja erityisesti koulumatkojen turvallisuudesta. Alueen kevyen liikenteen käyttäjien määrän voi olettaa kasvavan, kun Uuraisten koulu sijoitetaan alueelle. Samalla liikennemäärät Uuraistentiellä kasvavat ja raskaan liikenteen määrät kasvavat Äänekoskelle suunnitteilla olevan biotuotetehtaan myötä. Kuvaan 15 on merkittynä nuolilla suunnat, joista tulevaisuudessa koululaiset todennäköisesti kulkevat koulumatkansa. Tämän pohjalta selvityksessä on mietitty tarpeellisia kehittämistoimenpiteitä kevyen liikenteen turvallisuuden parantamiseksi. Kuva 15. Uuraistentien varressa oleva sorapintainen kevyen liikenteen väylä on suositeltavaa asfaltoida. Tämä väylä toimii tärkeänä yhteysväylänä esimerkiksi Hirvaskankaan ABC:lle ja valtatien linja-autopysäkeille. Väylän käyttöaste on korkea. Väylän asfaltointi lisää väylän käyttömukavuutta ja esteettömyyttä erityisesti pyöräilijöille, lastenvaunujen kanssa liikkuville sekä esimerkiksi pyörätuolien ja rollaattoreiden käyttäjille. Uuraistentien toiselle puolelle on mahdollisuuksien mukaan suositeltavaa tehdä viherkaistalla erotettu kevyen liikenteen väylä Aholantien ja Tervatehtaantien väliin. Tällöin näille kaduille saadaan turvallisempi kevyen liikenteen yhteys, kun turhat Uuraistentien ylitykset jäävät pois. Tervatehtaantielle ja mahdollisesti myös Aholantielle on suositeltavaa rakentaa erilliset kevyen liikenteen väylät. Mikäli erillisen väylän rakentaminen osoittautuu esimerkiksi tilan puutteen tai kustannusten vuoksi mahdottomaksi, on Tervatehtaantietä ja Aholantietä suositeltavaa mahdollisuuksien mukaan leventää ja rajata osa tiestä kevyen liikenteen käyttöön. Muita lisäkeinoja liikenneturvallisuuden parantamiseksi ovat lapsia liikenteessä -varoituskyltit, alhaiset nope- 17 (21)

20 18 (21) usrajoitukset, puuston karsiminen näkemien parantamiseksi ja kunnolliset kääntöpaikat katujen päissä. Liikenneturvallisuuden kannalta on aina parasta, mikäli jalankulkijat ja pyöräilijät voidaan viedä tien yli eri tasossa kuin ajoneuvoliikenne esimerkiksi alikulun tai ylikulkusillan kautta. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Tärkeää eritasoratkaisun sijoittamisessa on oikea sijoituspaikka. Muuten on mahdollista, että alikulku tai silta jää käyttämättä ja kevyen liikenteen käyttäjät ylittävät tien kuitenkin samassa tasossa. Tässä selvityksessä tarkasteltiin alikulun ja ylikulkusillan mahdollisuutta Uuraistentielle Tervatehtaantien ja Sarvilammentien liittymän läheisyyteen. Tässä kohdassa on tulevaisuudessa suurimmat tien ylitysmäärät koulun sijoittuessa lähelle. Maanpinnan muodot (tasaisuus) eivät tue alikulun rakentamista tälle kohdalle. Lisäksi alueen pohjaveden korkeuden vuoksi alikulun rakentaminen olisi erittäin vaikeaa. Ylikulkusilta taas täytyisi tehdä korkeana, jotta se ei häiritse korkeita kuljetuksia Uuraistentiellä. Korkeaa siltaa on vaikeaa tehdä niin loivaluiskaisena, että se olisi esteetön. Ylikulkusilta voisi olla mahdollinen sellaisessa tapauksessa, että maaston muodot tukisivat sillan rakentamista. Tällainen tapaus voisi olla esimerkiksi, jos ylitettävä tie sijaitsee selvästi alemmassa tasossa kuin ympäröivä maanpinta. Uuraistentiellä tällaista kohtaa ei selvitysalueella ole, vaan Uuraistentien tasaus kulkee samassa tasossa muun maanpinnan kanssa. Koska kevyen liikenteen ohjaaminen eritasossa Uuraistentien yli/ali ei ole teknisesti mahdollista tai tulisi huomattavan kalliiksi, on kevyt liikenne tarkoituksenmukaista viedä Uuraistentien yli samassa tasossa ajoneuvoliikenteen kanssa. Uuden koulun sijoittuessa alueelle ja uuden asutuksen myötä kasvavat jalankulkijoiden/pyöräilijöiden määrät aiheuttavat sen, että tavallista suojatieratkaisua ei voida pitää riittävän turvallisena ratkaisuna. Alueen luonteen mahdollisesti muuttuessa taajamaksi on suositeltavaa laskea nopeusrajoitus selvitysalueella km:iin/h ja tehdä suojatiet saarekkeellisina. Saarekkeellisia suojateitä ei ohjeiden mukaisesti voida tehdä tielle, jolla on nopeusrajoitus 60 km/h. Saarekkeelliset suojatiet on suositeltavaa rakentaa Aholantien ja Tervatehtaantien liittymien läheisyyteen. Mikäli tulevaisuudessa Hirvaskankaan asemakaavan rinteen yläpuolinen alue rakentuu, tulee tämän alueen kevyen liikenteen yhteydet tarkastella ja mahdollisesti tehdä myös tälle kohdalle saarekkeellinen suojatie Uuraistentielle. Kuvaan 15 on merkittynä ympyröinä tien ylityskohdat, joihin saarekkeellinen suojatie on tarpeellinen heti (2 läntisintä kohtaa) tai maankäytön rakentumisen mukaan tulevaisuudessa (itäisin kohta). Esimerkki saarekkeellisesta suojatiestä on aiemmin Aholantien liittymän läheisyyteen suunniteltu saarekkeellinen suojatie (Pöyry, 2013). Edellä mainittujen suojateiden sekä lisäksi valtatien 4 ramppien ylityksissä olevien suojateiden havaittavuutta on suositeltavaa parantaa esimerkiksi rakentamalla suojateiden yhteyteen huomiovilkkuvalot. Uusien väylien ja suojatieyhteyksien tarkemmassa suunnitteluvaiheessa on tärkeää huomioida väylästön jatkuvuus ja esteettömyys. 5.4 Joukkoliikenne Joukkoliikenneyhteydet alueelta ovat hyvät. Valtatiellä 4 kulkee useita linjoja Jyväskylän ja Äänekosken suuntiin. Selvitysalueelta on mahdollisuus käyttää valtatien pysäkkejä eritasoliittymän rampeilla tai pohjoisempana sijaitsevaa pysäkkiparia. Uuraistentiellä kulkee koulupäivi-

21 nä lähinnä koululaisia palveleva linja. Uuraistentielle on sijoitettu kolme pysäkkiparia. Pysäkkiparit on sijoitettuna tasaisin välimatkoin, niin ettei selvitysalueelta kävelymatka pysäkille ole liian pitkä. Valtatiellä pohjoisempana sijaitsevan pysäkkiparin ja alikulun läheisyyteen, Aholantien päähän, on mahdollista tehdä niin sanottu liityntäpysäköintialue palvelemaan alueen asukkaita. Liityntäpysäköintialueen tarkoituksena on, että pysäköintialueelle voidaan tulla omalla autolla tai polkupyörällä ja matkaa voidaan tästä jatkaa joukkoliikenteellä. Hyvällä liityntäpysäköintipaikalla on osoitettu selkeästi autoille oma pysäköintialue ja polkupyörille on katos, jonne pyörän saa lukittua. Kuva 16. Kevyen liikenteen suositeltava tavoiteverkko 19 (21)

22 6 YHTEENVETO JA SUOSITUKSET Hirvaskankaan ympäristö tulee kehittymään lähivuosina. Alueelle on suunniteltu lisää asutusta sekä mahdollisesti työpaikkatoimintoja. Tämän lisäksi alueelle ollaan sijoittamassa Uuraisten koulua. Uuraistentie halkaisee selvitysalueen ja tuo haasteen alueen liikenneverkon kehitystyölle ja erityisesti kevyen liikenteen käyttäjille. Maankäytön muutokset lisäävät painetta Uuraistentien kehittämiseen. Tähän asti Uuraistentietä on selvitysalueen kohdalla kehitetty lähinnä läpiajavan liikenteen ja raskaan liikenteen näkökulmasta. Liikenteen sujuvuutta ei ole haluttu vaarantaa. Maankäytön kehittyminen tuo kuitenkin mukanaan vaatimuksen myös Uuraistentien kehittämiseksi erityisesti kevyen liikenteen käyttäjät enemmän huomioon ottaen. Hirvimäen ja Hirvaskankaan laajennuksen tekeillä olevissa asemakaavoissa on molemmissa osoitettu uudet liittymät Uuraistentielle. Asemakaavoissa on huomioitu, että alueen sisällä tonttikadut liitetään kokoojakatuihin ja nämä kokoojakadut liittyvät Uuraistentiehen. Korkeuserot molemmilla kaava-alueilla ovat suuret, erityisesti Uuraisten puolella Hirvaskankaan asemakaava-alueella. Tällä alueella oleva jyrkkä pudotus tekee mahdottomaksi rinteen alapuolisen osan liittämisen Uuraistentielle. Kaltevuus kohdalla on yli 15 % ja kadun tekeminen tästä kohdasta tulisi erittäin kalliiksi. Tämän vuoksi Uuraisten Hirvaskankaan laajennuksen asemakaavan rinteen alapuolinen osa on suositeltavaa johtaa Tervatehtaantielle ja sijoittaa alueelle sellaisia toimintoja, joiden liikenne ei aiheuta asutukselle liiallista häiriötä Tervatehtaantien jo olemassa olevalle asutukselle. Äänekosken Hirvimäen asemakaava-alueella on myös korkeuseroja. Alueen kadut ovat kuitenkin tehtävissä ohjearvojen mukaiseksi (max. 8%). Uuraistentiellä on selvitysalueen kohdalla nykytilassa 4-5 liittymää kilometrillä. Tämä on sallittava määrä liittymiä seututielle. Liittymät ovat kolmihaaraliittymiä tai pienellä porrastuksella olevia kolmihaaraliittymiä. Porrastetut kolmihaaraliittymät luetaan yhdeksi liittymäksi. Liittymien välimatkat nykytilanteessa ovat myös seututielle annettujen ohjeiden mukaiset. Hirvaskankaan asemakaava-alueen rinteen yläpuolinen alue sekä Hirvimäen asemakaavaalue voidaan liittää Uuraistentielle. Liittymät on suositeltavaa sijoittaa mäen päällä olevalle suoralle tieosuudelle. Tällä kohdalla on hyvät näkemät ja maasto on tasaista. Liittymiä ei ole suositeltavaa tuoda samaan kohtaan nelihaaraliittymänä vaan kahtena kolmihaaraliittymänä. Ehdotus liittymien sijoittumisesta on kuvassa 12. Selvityksessä tutkittiin myös kiertoliittymän mahdollisuutta liittää asemakaava-alueet Uuraistentiehen. Kiertoliittymälle ei kuitenkaan löytynyt perusteluita esimerkiksi liittymän toimivuuden vuoksi ja kiertoliittymän suuret rakennuskustannukset, haitta raskaalle liikenteelle, iso tilantarve sekä heikommat kevyen liikenteen järjestämisen mahdollisuudet. Selvitysalueen itäosassa sijaitsee nykytilassa kaksi liittymää, joista toisesta on yhteys entiselle soranottoalueelle ja toinen on tonttiyhteys. Nämä liittymät sijaitsevat liikenneturvallisuuden kannalta huonoissa paikoissa ja koska tällaisia tonttiliittymiä ei ole suositeltavaa olla muutenkaan liitettynä suoraan seututielle, on suositeltavaa että liittymät katkaistaan ja kulku alueille tehdään tekeillä olevien Hirvaskankaan ja Hirvimäen asemakaavojen kautta. Selvitysalueen tasoliittymät sijaitsevat pääosin liikenneturvallisuuden kannalta hyvissä paikoissa. Näkemät ovat hyvät ja tie on liittymän kohdalla tasainen. Liittymiin ei tarvitse tehdä muutoksia, lukuun ottamatta Tervatehtaantien, Sarvilammentien ja Uuraistentien liittymää. 20 (21)

23 Liittymässä on pieni porrastus, mutta koska liikennemäärät liittymissä tulevat uuden koulun myötä kasvamaan, on liittymää suositeltavaa selkiyttää ja kasvattaa liittymien porrastusta. Liittymään on suositeltavaa tehdä myös pääsuunnan kanavointi. Alueen asukkaat kokevat nykytilanteessa Uuraistentien ylitykset kevyelle liikenteelle turvattomiksi. Kevyen liikenteen käyttäjien määrä tulee alueella kasvamaan selvästi asutuksen ja uuden koulun myötä. Uuraistentien liikennemäärien ennustetaan kasvavan ja raskaan liikenteen määrää tulevat kasvattamaan Äänekoskelle suunnitellun biotuotetehtaan puukuljetukset. Tämän vuoksi kevyen liikenteen yhteyksiä on suositeltavaa parantaa vastaamaan nykytilan ja tulevaisuuden tarpeita. Kevyen liikenteen käyttäjät on aina suositeltavinta, jos mahdollista, viedä eritasossa tien yli kuin ajoneuvot. Koska alikulkua tai ylikulkusiltaa ei tässä kohteessa saada hyvin sijoitettua alueelle, ja niiden rakentaminen tulisi kalliiksi, on tarkoituksenmukaista järjestää kevyelle liikenteelle riittävän turvalliset ylityskohdat samassa tasossa ajoneuvoliikenteen kanssa. Uuraisten tien kasvavien liikennemäärien ja erityisesti kasvavien kevyen liikenteen käyttäjien määrien vuoksi sekä koulun läheisyyden vuoksi voidaan katsoa, etteivät tavalliset suojatieyhteydet ole riittävät liikenneturvallisuuden kannalta. Tämän johdosta suojatiet on suositeltavaa tehdä saarekkeellisina. Saarekkeellisten suojateiden kohdalla pääsuunnan nopeusrajoitus voi ohjeiden mukaisesti olla maksimissaan 50 km/h. Uuraistentiellä on nykytilanteessa nopeusrajoitus 60 km/h. Jotta saarekkeelliset suojatiet voidaan tehdä, on Uuraistentien nopeusrajoitusta paikallisesti laskettava. Suositeltavat kohdat saarekkeellisille suojateille on merkittynä kuvaan 16. Saarekkeellisten suojateiden lisäksi, on alueen kevyen liikenteen verkostoa suositeltavaa lisätä. Kevyen liikenteen väylä olisi suositeltavaa saada ainakin Tervatehtaantielle ja mahdollisuuksien mukaan myös Uuraistentien varrelle sen pohjoispuolelle Aholantien ja Tervatehtaantien väliin, sekä Aholantielle ja niiden välissä olevalle Välitielle. Tämän lisäksi uusien asemakaava-alueiden suunnittelussa on suositeltavaa huomioida kevyen liikenteen väylät ainakin alueiden kokoojakaduille. Selvitysalueen sijaitessa valtatien 4 läheisyydessä, on alueelta hyvät joukkoliikenneyhteydet Jyväskylän ja Äänekosken suuntiin. Valtatiellä 4 on pysäkkiparit eritasoliittymän rampeilla sekä noin 1,6 km pohjoisempana. Uuraistentien varrella on kolme pysäkkiparia. Nämä palvelevat lähinnä koululaisliikennettä. Uuraistentien kevyen liikenteen yhteyksien suunnittelun yhteydessä on suositeltavaa huomioida myös turvalliset ja esteettömät yhteydet pysäkeille. Pysäkkien määrän voidaan katsoa olevan riittävä ja pysäkit palvelevat nykyisillä sijoituspaikoilla hyvin alueen asukkaita. Uuraistentie on ELY-keskuksen hallinnoima seututie, joten kaikista tässä selvityksessä suositelluista Uuraistentien parantamistoimenpiteistä on neuvoteltava ELY:n kanssa. 21 (21)

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013 KOSKEN Tl KUNTA Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS Työ: 26478 Tampere 7.11.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS E26192 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Hannele Kemppi Hannele Kemppi Elisa Huotari VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO 27221 17.11.2015 Suunnittelukohde Meritie sijaitsee Vihdin Nummelan taajamassa. Se on yksi pääsisääntuloväylä keskustaan. Meritiellä on kaksi

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu

FCG Finnish Consulting Group Oy ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu 1.11.2011 Liikenneselvitys 1 (3) M. Karttunen Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja

Lisätiedot

Niskanperän liittymäselvitys

Niskanperän liittymäselvitys LAPIN ELY-KESKUS Niskanperän liittymäselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28789 Raportti 1 (7) Saara Aavajoki Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Nykytilanteen liikennejärjestelyt... 1 2.1

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

VESILAHDEN KOSKENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN LIIKENNESELVITYS

VESILAHDEN KOSKENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN LIIKENNESELVITYS repo002.dot 2013-09-20 VESILAHDEN KOSKENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN 26806 SWECO YMPÄRISTÖ OY ELISA HUOTARI repo002.dot 2013-09-20 Sisältö 1 Alkusanat 1 2 Yleistä 1 2.1 Suunnittelualue 1 2.2 Muut aluetta koskevat

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

SWECO YMPÄRISTÖ OY TAMPERE

SWECO YMPÄRISTÖ OY TAMPERE E25684 JOKIOISTEN KUNTA OSAYLEISKAAVAN OSARAPORTTI, VT 10 LIITTYMÄN VAIHTOEHTOTARKASTELU SWECO YMPÄRISTÖ OY TAMPERE Muutoslista HKEM HKEM AJOK VALMIS 5.11.2014 HKEM HKEM AJOK LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIEKSAN KAUPUNKI Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi Selostus LUONNOS, joka päivitetään kaavan edistyessä

Lisätiedot

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO Luonnos 13.9.2017 TARKASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8668 kaavaalue ja sen lähialue Tarkastelualue

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS

YLEISÖTILAISUUS MAANTIEN 16685 PALOKANORREN PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE - RITOPOHJANTIE, JYVÄSKYLÄ. TIESUUNNITELMA. SUUNNITTELUKOHTEEN SIJAINTI SUUNNITTELU KOHDE SIJAITSEE NOIN 7KM PÄÄSSÄ JYVÄSKYLÄN KESKUSTASTA

Lisätiedot

Mäskälän alueen kaavarunko

Mäskälän alueen kaavarunko S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HÄMEENLINNAN KAUPUNKI Mäskälän alueen kaavarunko Liikennetarkastelu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23.10.2012 P17620 Liikennetarkastelu 1 (10) Miettinen Tuomas 23.10.2012

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi Liperin kunta Marko Tikkanen, Matti Romppanen Luonnos 26.5.2017 Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti. Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit

Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti. Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit Versio 1.0 Matti Manninen 26.3.2008 2007 Suunnittelukohde 30.4.2008 Page 2 Melulähteet Tässä selvityksen

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Projekti Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Vastaanottaja Kempeleen kunta Päivämäärä 4.10.2018 Laatija Erkki Sarjanoja ä 1. Taustaa Kirkonseudun asemakaava-alueen

Lisätiedot

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Asikkala 2011 Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla 1 SISÄLTÖ 1. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 SUUNNITTELUKOHDE JA TIEVERKKO 3 1.2 MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS

Lisätiedot

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA Luonnos 9.6.2017 LIIKENNEVERKKO - AUTOLIIKENNE Nopeusrajoitusta alennetaan 1 Tavoitetilanteen katuverkko Hatanpään valtatie

Lisätiedot

16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE. 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc

16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE. 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc 16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc 2 (5) VT 6 TAAVETTI - LAPPEENRANTA TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE Yleistä Tiesuunnitelman liikenne-ennuste

Lisätiedot

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys Oulu LUONNOS 15.12.2016 2 Selvitys on valmistunut XXXXkuussa 2016. Selvityksen ovat tehneet Plaana Oy:ssä Juha Raappana, Jorma Hämäläinen ja Riina Isola.

Lisätiedot

Niemenharjun asemakaavan muutoksen ja laajennuksen liikenteellisten vaikutusten arviointi Pihtiputaan kunta

Niemenharjun asemakaavan muutoksen ja laajennuksen liikenteellisten vaikutusten arviointi Pihtiputaan kunta LIITE 9 Niemenharjun asemakaavan muutoksen ja laajennuksen liikenteellisten vaikutusten arviointi Pihtiputaan kunta Luonnos 13.5.2015 SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 4 2 NYKYTILA... 4 2.1 Liikenneverkko... 4

Lisätiedot

PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS

PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS Päivämäärä 23.08.2019 PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS Projekti Puistoniemen matkailualueen kehittäminen Versio 1 Päivämäärä

Lisätiedot

Teräsmäen teollisuusalueen liikenteen vaikutusten arviointi osana Ylistaron yleiskaavaa 2020

Teräsmäen teollisuusalueen liikenteen vaikutusten arviointi osana Ylistaron yleiskaavaa 2020 FCG Planeko Oy YLISTARO Teräsmäen teollisuusalueen liikenteen vaikutusten arviointi osana n yleiskaavaa 2020 31.10.2008 1 (9) FCG Planeko Oy 30.10.2008 Teräsmäen teollisuusalueen liikenteen vaikutusten

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys. Humppila

Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys. Humppila Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys Humppila 12.1.2011 Työn tavoitteet Työn tavoitteena on tutkia valtateiden 2 ja 9 risteysalueelle ja sen läheisyyteen kaavaillun uuden maankäytön synnyttämän

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Liikenteelliset tarkastelut välillä Ruukintie-Törnäväntie-Itäväylä 31.8.2016 Juha Mäkinen Sito Oy Sito Parhaan ympäristön tekijät Työn sisältö Työssä

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen kaupunki/ Kaavoitus 2013 1 KAUPUNGINLAHDENRANTA LIIKENNE ALUEEN LIIKENTEELLINEN SIJOITTUMINEN Yhdyskuntarakenne vaikuttaa sekä liikkumistarpeisiin

Lisätiedot

PYHÄTUNTURIN ASEMAKAAVA, OSA-ALUE B

PYHÄTUNTURIN ASEMAKAAVA, OSA-ALUE B FCG Planeko Oy LIITE 4 PELKOSENNIEMEN KUNTA PYHÄTUNTURIN ASEMAKAAVA, OSA-ALUE B Liikenneselvitys 25.3.2009 0545-D1019 FCG Planeko Oy Liikenne LIITE 4 1(5) Pelkosenniemi Pyhätunturin asemakaava, Osa-alue

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011

HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011 HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011 1 AIKAISEMMAT SUUNNITELMAT Vuonna 2010 tehtiin Harvialan alueen liikenneselvitys Selvityksessä tutkittiin v. 2030 ennustetilannetta, jossa alueelle

Lisätiedot

KÄRJENMÄENTIEN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KÄRJENMÄENTIEN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Vastaanottaja Jalasjärven kunta Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 30.4.2015 (päivitetty 28.10.2015) KÄRJENMÄENTIEN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KÄRJENMÄENTIEN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Päivämäärä 28/10/2015

Lisätiedot

Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä

Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä Ramboll Knowledge taking people further --- Jyväskylän kaupunki Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä Lokakuu 2008 Sisällys Tiivistelmä 1 1. Johdanto 5 2. Osayleiskaava-alue

Lisätiedot

SALONPÄÄN KOULU, ASEMAKAAVA

SALONPÄÄN KOULU, ASEMAKAAVA Maaliskuu 2019 Muutos A, 2.5.2019 Alkusanat Tämä liikenneselvitys liittyy Salonpään koulun asemakaavatyöhön, joka on käynnistynyt Liikelaitos Oulun Tilakeskuksen aloitteesta. Asemakaavatyö tehdään Oulun

Lisätiedot

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS 1/5 Kaavoitus RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS Tehtävä Tehtävänä oli tarkastella asemakaava-alueen liikennejärjestelyjä, asemakaavan vaikutusta liikenneverkkoon sekä uuden maankäytön

Lisätiedot

Kt 43 liittymätarkastelu

Kt 43 liittymätarkastelu S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A EURAN KUNTA Kt 43 liittymätarkastelu Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28071 Raportti 1 (9) Tuomas Miettinen Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Suunnittelualue...

Lisätiedot

Niskanperän OYK liikenneselvitys

Niskanperän OYK liikenneselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskanperän OYK liikenneselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P26781 Raportti 1 (6) Saara Aavajoki Sisällysluettelo 1 Liikenteen nykytilanne... 1 1.1 Tieverkko... 1 1.2

Lisätiedot

JOKIOISTEN KUNTA. Työ: 26433. Tampere 21.8.2013

JOKIOISTEN KUNTA. Työ: 26433. Tampere 21.8.2013 LIITEAINEISTO 2 JOKIOISTEN KUNTA Keskustan ja lähiympäristön osayleiskaavan liikenneselvitys Työ: 26433 Tampere 21.8.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001

Lisätiedot

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1(10) 15.11.2010 MUISTIO PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1. Yleistä Painokankaan-Karanojan osayleiskaava-alue (kuva 1) sijaitsee valtatien 10, Orsitien ja valtatien 3 eteläpuolella. Alueen toteutuneen

Lisätiedot

HAURUKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS LIIKENNESELVITYS

HAURUKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS LIIKENNESELVITYS Tiekuva.com HAURUKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS LIIKENNESELVITYS 19.10.28 TYÖN LÄHTÖKOHDAT Valtatien 4 länsipuolella on nykyään asemakaavoitettu alue Haurukyläntien liittymän pohjoispuolella Alue on rakentamaton

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007 Kauklahden alueella on käynnissä useita maankäytön kehittämiseen tähtääviä suunnitelmia. Kauklahdenväylän kehittämisselvitys Länsiväylän ja Kehä III:n välillä on laadittu, jotta maankäytön suunnittelussa

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc Jalasjärven kunta Asemakaavan muutos Liikenteen yleissuunnitelma Koulukeskus Rajalanmäki Vt3 Vt3 Rajalantie H-as, Oikotie 27.02.2006 Juha Raappana p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen

Lisätiedot

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen Genimap Oy, lupa L4377 Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii Mika Räsänen Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tehtävä Tehtävänä on tarkastella liittymän toimivuutta

Lisätiedot

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA TYÖNUMERO: 20601268 JOKIOISTEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN 27.6.2017 Luonnos SWECO YMPÄRISTÖ OY Muutoslista VALMIS 27.6.2017 FITONH FIOOAL FIAJOK MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven kaupunki Anne Määttä Siru Parviainen 7.11.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Ylöjärven kaupungin Kolmenkulman alueelle

Lisätiedot

Nopeudet ja niiden hallinta -workshop. Miten nopeuksiin vaikutetaan? Nopeusrajoitusohjeet

Nopeudet ja niiden hallinta -workshop. Miten nopeuksiin vaikutetaan? Nopeusrajoitusohjeet Nopeudet ja niiden hallinta -workshop Miten nopeuksiin vaikutetaan? Nopeusrajoitusohjeet Ohjaavia säädöksiä Tieliikennelaki: (25, ote) Nopeusrajoitukset. Liikenneministeriö voi antaa määräyksiä yleisestä

Lisätiedot

Kirkonkylän keskustakorttelin 8 asemakaavan muutoksen liikenneselvitys

Kirkonkylän keskustakorttelin 8 asemakaavan muutoksen liikenneselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TOIVAKAN KUNTA Kirkonkylän keskustakorttelin 8 asemakaavan muutoksen liikenneselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P26846 Raportti 1 (10) Saara Aavajoki

Lisätiedot

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Tarkastelussa Lappeenrannan Mustolan asemakaava-alueen liikenteellinen toimivuus ja liiketilan kasvun vaikutukset nykyisen ja vuoden

Lisätiedot

Kiteen uusi paloasema

Kiteen uusi paloasema Kiteen uusi paloasema Liittymätarkastelu LUONNOS Juha Korhonen 4.12.2015 Sito Best for Your Environment Paloaseman suunnittelualueen sijainti Liite 5 Liikenneympäristö ja suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto. Johdanto. Liikenneselvitys. Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys Yhteenveto 4.5.

Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto. Johdanto. Liikenneselvitys. Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys Yhteenveto 4.5. 4.5.2016 1 (5) Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto Johdanto Tampereen kaupunki kehittää uutta Hiedanrannan asuin- ja työpaikka-aluetta kaupungin länsiosaan nykyisen Lielahden kaupan alueen

Lisätiedot

HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS Johdanto

HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS Johdanto HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS 9.5.2014 Kuva 1. Alueen sijainti. Johdanto Tämä raportti on laadittu Hollolan kunnan Teknisellä toimialalla Raikkosen asemakaavatyön tueksi. Raportissa

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130)

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130) Takumäenkuja asemakaavamuutos 2523, Pullerinmäki, liikennetarkastelu 30.12.2015 Liikennetarkastelu on tehty Takumäenkujan asemakaavan muutosta varten (kohteen sijainti liitteessä 1). Kaavan tarkoituksena

Lisätiedot

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe ETELÄ-HERVANNAN OULUN LAAJENNUS (A8687) NYYINEN LIIENNEVERO Asemakaavan luonnosvaihe 9.5.2018 TARASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8687 kaava-alue ja sen lähialue. Tarkastelualue

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Kyselyyn vastasi sähköisesti 120 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 3 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

LIIKENNESELVITYS TYÖNUMERO: SOMERON KAUPUNKI RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY

LIIKENNESELVITYS TYÖNUMERO: SOMERON KAUPUNKI RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TYÖNUMERO: 20600759 SOMERON KAUPUNKI RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN SWECO YMPÄRISTÖ OY Muutoslista Ari Kulmala 24.3.2016 Ari Kulmala Anna Jokiranta, Elisa Huotari Anna Jokiranta, Elisa Huotari Anna Jokiranta,

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 20.6.2018 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2.

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn liikenneturvallisuus liittyen tuulivoimapuistojen kuljetuksiin

Kävelyn ja pyöräilyn liikenneturvallisuus liittyen tuulivoimapuistojen kuljetuksiin S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A CPC Finland Oy Kävelyn ja pyöräilyn liikenneturvallisuus liittyen tuulivoimapuistojen kuljetuksiin Selvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1 (6) Miettinen Tuomas

Lisätiedot

RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS E27852 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Oona-Lina Alila Elisa Huotari Elisa Huotari VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut

Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut Ennakkoaineisto 13.1.2015 Sito Oy Ympäristösi parhaat tekijät 2 Liikenneselvityksen sisältö Työssä on tarkasteltu Niiralan asemakaava-alueelle

Lisätiedot

LIITE 4. / BILAGA 4. LIIKENNESELVITYS SIPOON KUNTA NEVAS GÅRDIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS. 4.9.2014 Sweco Ympäristö Oy Helsinki

LIITE 4. / BILAGA 4. LIIKENNESELVITYS SIPOON KUNTA NEVAS GÅRDIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS. 4.9.2014 Sweco Ympäristö Oy Helsinki LIIKENNESELVITYS SIPOON KUNTA NEVAS GÅRDIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS 4.9.2014 Sweco Ympäristö Oy Helsinki 1. LIIKENNEVERKKO JA LIIKENNEMÄÄRÄT NYKYTILANTEESSA Nykytilanteessa kaava-alueelle johtavina

Lisätiedot

ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS

ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS LIIKENNE-ENNUSTE LÄHTÖKOHDAT Liikenteellisiä tarkasteluita varten laadittiin liikenne-ennuste Ylöjärven keskustan alueelta. Ennusteessa on otettu huomioon Ylöjärven

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B POHJOIS-HAAGAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA 29.5.2012 MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B Vaihtoehtojen kuvaus ja vaikutusten arviointi Periaateleikkaukset Hämeenlinnanväylän melusuojauksesta toimitilarakentamisella

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS E26275 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Kaavarajat vaihdettu ja raportti päivitetty 5.1.2015 Hannele Kemppi Hannele

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 2018

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 2018 KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 2018 Tässä tarkastelussa on esitetty muutokset vuonna 2010 tehtyyn liikennetarkasteluun, joka on liitteenä. Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien,

Lisätiedot

VOIMALANTIE 5-6 VANTAA Asemakaavan muutos nro LIIKENNE SUUNNITTELUALUE

VOIMALANTIE 5-6 VANTAA Asemakaavan muutos nro LIIKENNE SUUNNITTELUALUE SUUNNITTELUALUE MAANKÄYTTÖSUUNNITELMAT 1.VAIHE Murata Electronics Oy:n laajennus noin 8500 kem2 Voimalantie 6:n alueelle Muratan työntekijöiden pysäköinti, noin 500 autopaikkaa. Nykyisin autopaikkoja on

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Liikenteelliset tarkastelut välillä Ruukintie-Törnäväntie-Itäväylä 31.8.2016 Juha Mäkinen Sito Oy Sito Parhaan ympäristön tekijät Työn sisältö Työssä

Lisätiedot

15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS

15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS 15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS Ramboll Säterinkatu 6 PL 25 02601 ESPOO T +358 20 755 611 F +358 20 755 6201 www.ramboll.fi 2 Tarkastus 04 Päivämäärä 15/8/2014

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA. Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv

KUNNALLISTEKNIIKKA. Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv KUNNALLISTEKNIIKKA Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv KUNNALLISTEKNIIKKA 1 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Suunnitelmat ja selvitykset... 2 Kaavatilanne...

Lisätiedot

HEIKKIMÄEN ASEMAKAAVAN LIIKENNESELVITYS

HEIKKIMÄEN ASEMAKAAVAN LIIKENNESELVITYS HEIKKIMÄEN ASEMAKAAVAN LIIKENNESELVITYS 2 Päivämäärä 16.12.2014 Laatija Ramboll Finland Oy, Erica Roselius ja Jukka Räsänen Raportin pohjakartta-aineisto: Heinolan kaupunki ja Logica Suomi Oy, Maanmittauslaitos

Lisätiedot

KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS. Työ: E26478. Tampere, 4.12.2013

KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS. Työ: E26478. Tampere, 4.12.2013 KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS Työ: E26478 Tampere, 4.12.2013 PL 453 33101 TAMPERE Puhelin 010 241 4000 Telefax 010 241 4001 Y-tunnus 0564810-5 Toimistot: Turku, Tampere,

Lisätiedot

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ASIKKALAN KUNTA KUNNAN VALTUUSTO Rusthollistie 2 17200 VÄÄKSY 28.9.2015 ALOITE: LIIKENNETURVALLISUUDEN

Lisätiedot

Rantaväylän tulevaisuus puntarissa. Esittelymateriaali Rantaväylän nykytilanteeseen ja vaihtoehtoisiin skenaarioihin

Rantaväylän tulevaisuus puntarissa. Esittelymateriaali Rantaväylän nykytilanteeseen ja vaihtoehtoisiin skenaarioihin Rantaväylän tulevaisuus puntarissa Esittelymateriaali Rantaväylän nykytilanteeseen ja vaihtoehtoisiin skenaarioihin Valtakunnan päätieverkkoon kuuluva valtatie 4 kulkee Vaajakoskelta Tikkakoskelle. Jyväskylässä

Lisätiedot

ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS. Työ: E Tampere,

ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS. Työ: E Tampere, ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS Työ: E26215 Tampere, 17.4.2013 PL 453 33101 TAMPERE Puhelin 010 241 4000 Telefax 010 241 4001 Toimistot: Turku, Tampere, Helsinki ja Oulu 17.4.2013 Alavieskan

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Tiesuunnitelman tarkistaminen Yleisötilaisuus 5.11.2014 Kymen Paviljonki 5.11.2014 1 Hankkeen taustaa Valtatien 12 tieosuudelle on laadittu

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Espoon kaupunki Tekninen keskus PL 1 02070 Espoon kaupunki / Kirjaamo Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Esitys: Latokaski-seura ry on saanut Latokasken

Lisätiedot

KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9

KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9 KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9 TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY Mikkelin kaupunki Kirkonvarkauden asemakaavan liikenneselvitys 2(25) LIIKENNESELVITYS Kirkonvarkauden AK 1. JOHDANTO 1.1 SELVITYSALUE

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA Liite 16 PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA VT 7 MELUALUEEN LEVEYS 6.10.2005 SUUNNITTELUKESKUS OY RAPORTTI Turku / M. Sairanen VT 7, melualueen leveys 6.10.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 1 2. LASKENNAN

Lisätiedot

Talman TM2-asemakaavaalueen kiertoliittymien (2 kpl) suunnittelu ensivaiheen tasoliittymäratkaisuina

Talman TM2-asemakaavaalueen kiertoliittymien (2 kpl) suunnittelu ensivaiheen tasoliittymäratkaisuina Talman TM2-asemakaavaalueen kiertoliittymien (2 kpl) suunnittelu ensivaiheen tasoliittymäratkaisuina Liikenteen toimivuustarkastelut ja liittymäsuunnitelmat Työn lähtökohdat ja sisältö 2 Työssä tutkittiin

Lisätiedot

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie 1 Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie Tiesuunnitelman esittelytilaisuus 11.2.2013 2013 klo 15.00 16.00. 2 Maantien 3051

Lisätiedot

SWECO YMPÄRISTÖ OY t o.d o p re

SWECO YMPÄRISTÖ OY t o.d o p re 26992 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Sisältö 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 YLEISTÄ TIETOA MELUSTA 1 3 MELUMALLINNUS JA MELUKARTTOJEN TULKINTA 1 3.1 Laskennan perusteet 1 3.2 Laskentaohjelma 2 3.3 Melukarttojen

Lisätiedot

VEIKKOLANPURO II Asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus

VEIKKOLANPURO II Asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus Liikenneturvallisuuslausunto Miettinen Tuomas VEIKKOLANPURO II Asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus Liikenneturvallisuuslausunto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.6.2018 FCG DESIGN AND ENGINEERING

Lisätiedot

Valtatie 20 välillä Korvenkylä - Kiiminki Tilantarvesuunnitelma YLEISÖTILAISUUS

Valtatie 20 välillä Korvenkylä - Kiiminki Tilantarvesuunnitelma YLEISÖTILAISUUS Valtatie 20 välillä Korvenkylä - Kiiminki Tilantarvesuunnitelma YLEISÖTILAISUUS 7.5.2019 SUUNNITTELUALUE VT 20 2 SUUNNITTELUN JA KEHITTÄMISEN TAVOITTEET 3 TILANTARVESUUNNITELMAN TAVOITTEENA ON SELVITTÄÄ

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄN OSAYLEIS- KAAVAN LIIKENNESELVITYS

SEPÄNKYLÄN OSAYLEIS- KAAVAN LIIKENNESELVITYS Sepänkylän osayleiskaava, Mustasaari 2014, päivitetty 02/2016 (liikenne-ennuste, tienimet) SEPÄNKYLÄN OSAYLEIS- KAAVAN LIIKENNESELVITYS 1. SELVITYKSEN SISÄLTÖ JA TAVOITE Tämä liikenneselvitys on osa Sepänkylän

Lisätiedot

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 433-P26804 Suunnitelmaselostus Mönkkönen Eino Sisällysluettelo

Lisätiedot

LIITTEET. 50 Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti - Lappeenranta, yleissuunnitelma

LIITTEET. 50 Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti - Lappeenranta, yleissuunnitelma 50 Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti - Lappeenranta, yleissuunnitelma LIITTEET LIITTEET LIITE 1: Yhteysviranomaisen lausunto YVA-selostuksesta (23.6.2008) LIITE 2: Hankekortti LIITE 3 MELUTARKASTELU:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Varstakadun, Luhtikujan, Lyhdekujan, Suvitien, Sormulanraitin ja Puutossalmentien kevyen liikenteen väylän katusuunnitelmaluonnoksien

Lisätiedot

SIPOON KUNTA. Linnapellon osayleiskaava. Liikenneselvitys. Työ: 26073.20. Tampere 14.2.2013

SIPOON KUNTA. Linnapellon osayleiskaava. Liikenneselvitys. Työ: 26073.20. Tampere 14.2.2013 LIITE 8 SIPOON KUNTA Linnapellon osayleiskaava Liikenneselvitys Työ: 26073.20 Tampere 14.2.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

KYTÖLÄN ALUE 2. vaihe 1. SUUNNITTELUKOHDE

KYTÖLÄN ALUE 2. vaihe 1. SUUNNITTELUKOHDE KUNNALLISTEKNIIKKA 1 KYTÖLÄN ALUE 2. vaihe LIIKENNESELVITYS ttv,ur 1. SUUNNITTELUKOHDE Kytölän aluetta kaavoitetaan kolmessa vaiheessa. Tämä liikenneselvitys tehdään Kytölän alueen 2. vaiheen kaavan (A-2508)

Lisätiedot