Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) 63 Puolustusvoimien Suomenlahden meripuolustusalueen ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Isosaaressa HEL T Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä Alueen omistaja Alueen haltija on hyväksynyt Puolustusvoiminen Suomenlahden Meripuolustusalueen ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisen ilmoituksen alla esitetyn mukaisesti. Puolustusvoimat, Suomenlahden Meripuolustusalue PL 5, Upinniemi Y-tunnus: Yhteyshenkilöt: Eeva Rusanen, puhelin , sähköposti eeva.rusanen@mil.fi Reija Kalajo, puhelin , sähköposti reija.kalajo@mil.fi Kiinteistön omistaja on Senaatti kiinteistöt, Suomen valtio. Aluetta hallinnoi puolustusvoimat. Ilmoituksessa esitetyn alueen sijainti, koko ja maan käyttö Puhdistettava alue sijaitsee Helsingin 416. kaupunginosassa (Isosaari) korttelissa 1. Kohteen kiinteistötunnus on Isosaaren linnakesaari sijaitsee 3,5 kilometriä Santahaminasta etelään. Sen pituus on noin kaksi kilometriä ja suurin leveys noin kilometrin. Saaressa on ollut puolustusvoimien toimintaa vuodesta 1915 lähtien. Saari on toiminut Suomenlinnan Rannikkorykmentin päälinnakkeena. Varusmiesten koulutus Isosaarella päättyi vuonna Sen jälkeen saari on toiminut puolustusvoimien harjoitusalueena ja vartiolinnakkeena. Ilmoitus koskee ampumarata-alueen kunnostusta.

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Isosaari on maakuntakaavassa merkitty puolustusvoimien alueeksi (EP) ja yleiskaavassa sotilasalueeksi (A). Asemakaavaa alueella ei ole. Puolustusvoimien toiminta alueella tulee loppumaan. Saaren jatkokäytöksi on suunniteltu virkistystoimintaa, esimerkiksi leiritoimintaa. Ilmoituksessa esitetyn alueen sijainti, koko ja maan käyttö Alueen ampumaratakäyttö on aiheuttanut maaperän pilaantumisen. Ilmoituksessa esitetyn alueen sijainti, koko ja maan käyttö Asian vireilletulo Ilmoituksen sisältö Ilmoitus koskee pilaantuneen maaperän puhdistamista. Toiminta on ilmoitusvelvollista ympäristönsuojelulain 78 :n mukaan. Ympäristöministeriö on päätöksillään 16/400/2000, 5/400/2004 ja 6/400/2010 siirtänyt Uudenmaan ympäristökeskukselta ja Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta Helsingin kaupungin ympäristölautakunnalle toimivallan käsitellä ympäristönsuojelulain 78.2 :n mukaiset ilmoitukset Helsingin kaupungin alueella. Ympäristölautakunta on ( 372) siirtänyt tämän toimivallan ympäristönsuojelupäällikölle. Ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta on saapunut ympäristökeskukseen Ilmoitukseen on liitetty seuraavat asiakirjat: - Isosaari, Maaperän kunnostussuunnitelma , Raportti numero , Ramboll Finland Oy - Isosaari, Ampumaradan pilaantuneisuustutkimus , Raportti numero , Ramboll Finland Oy Ilmoituksessa ja sen liitteissä on esitetty seuraavat tiedot mm. maaperästä, sen pilaantuneisuudesta ja puhdistustarpeesta sekä puhdistusmenetelmästä ja -tavoitteista: Maaperä, pohjavesi ja pintavesi Isosaaren maaperä on soraa ja hiekkaa. Taustavallin ympäristössä maanpinta on tasolla +5 metriä mpy. Saaren keskellä maanpinta nousee korkeimmillaan tasolle +10 metriä. Veden pinta oli noin tasolla +0,4 metriä.

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Saari on I-luokan pohjavesialuetta (Isosaari, ). Pohjavesialueen koko on 0,7 km². Pohjavesialue rajoittuu saaren itä- ja koillisosista kalliopaljastumiin ja muilta osin mereen. Pohjavesialue laskee kohti saaren pohjoisreunaa, jossa pohjavedenottamo sijaitsee. Kunnostettava ampumarata sijaitsee pohjavesialueella, mutta ei varsinaisella pohjaveden muodostumisalueella. Vedenottamo ei ole käytössä. Saari on liitetty mantereen talousvesiverkostoon. Isosaaren ranta-alueet kuuluvat suojeltavien merenrantaniittyjen luontotyyppeihin, mutta rata-alueella tai välittömässä läheisyydessä ei ole suojelualueita. Haitta-ainetutkimukset Isosaaren ampumaradalla on harjoitettu ammuntaa varusmieskoulutuksen sekä erilaisten harjoitusten yhteydessä. Taustavallia on kunnostettu vuonna 1996 tuomalla siihen lisää hiekkamaata. Ampuma-alueella on ammuttu pääasiassa kiväärillä. Vuosittaiset laukaisumäärät on arvioitu olleen noin laukaisua vuotta kohden. Radalla on 50, 100 ja 150 metrin ampumapaikat. Nykyiset ampumakatokset sijaitsevat 150 metrin kohdalla. Alueella on ammuttu myös 300 metrin etäisyydeltä. Kullakin ampumamatkalla on kaksikymmentä ampumapaikkaa. Ampumarata-alueen maaperän haitta-ainepitoisuuksia tutkittiin vuonna Tutkimusnäytteitä otettiin 18 näytepisteestä ampumapaikkojen edustalta, rata-alueelta, taustavallista ja sivuvalleista. Tutkimuksissa havaittiin rata-alueella valtioneuvoston asetuksen (VNA 214/2007) mukaiset ylemmät ohjearvot ylittäviä pitoisuuksia lyijyä ja kuparia. Pilaantuneisuus on voimakkainta kivääriradan iskemäkohdissa ja syvemmällä noin 1,2 1,4 metrin syvyydessä sijaitsevissa iskemäkohdissa. Tässä syvyydessä taustavallissa on myös auton renkaita. Muualla ampumaradan alueella maaperän haitta-ainepitoisuudet (lyijy, antimoni) olivat enimmillään yli alemman ohjearvon. Sivuvallien maaperässä ylittyi arseenin kynnysarvopitoisuus. Maanäytteistä, joissa oli suurimmat metallipitoisuudet (Pb, Cu, Zn, Sb) muodostettiin kaksi kokoomanäytettä. Kokoomanäytteistä tutkittiin metallien liukoisuusominaisuuksia maa-aineksen sijoituskelpoisuuden arviointia varten.

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Taustavallissa pilaantuneita maita on iskemäkohdissa noin 240 m²:n alueella yli ylemmän ohjearvon noin 400 m³. Vaarallisen jätteen rajaarvon ylittävää maata tästä määrästä arvioidaan olevan 300 m³ (540 t). Taustavallissa on ainakin kaksi iskemäkerrosta. Alemman ja ylemmän ohjearvon välissä olevaa maata arvioidaan olevan 100 m³ (200 t). Näyttösuojan ja taustavallin välisellä noin 350 m²:n alueella on alemman ohjearvon ylittävää maata noin 30 cm:n kerroksessa 120 m³ (200 t). Ampumakatoksen 150 metrin ja 100 metrin ampumapaikan alueilla on 70 m³/60 t maata, jossa ylittyvät antimonin kynnysarvopitoisuus sekä lyijyn alemman ohjearvon pitoisuus. 50 metrin ampumapaikan alueella on 35 m³/60 t maata, jossa on antimonia ja lyijyä arviolta 10 cm:n pintamaakerroksessa. Pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arviointi sekä puhdistustavoitteet Maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arviointi perustuu valtioneuvoston asetukseen (VNA 214/2007) maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnista. Ampumarata sijaitsee pohjavesialueella. Ampumarata-alueella mahdollisesti muodostuva pohjavesi virtaa todennäköisemmin länteen ja luoteeseen kohti merta kuin vedenottamolle. Lähin vedenottamo sijaitsee 600 metrin etäisyydellä koillisessa ampumaradan taustavallista katsottuna. Ampumaradan lähiympäristössä on neljä luonnonsuojelulain mukaisesti suojeltua merenrantaniittyä. Ampumaradan kunnostaminen ei muuta suojeltavien luontotyyppien ominaispiirteitä. Kuparin alempi ohjearvo on määritelty ekologisin perustein. Taustavallin alue on pienialainen ja kunnostuksen jälkeen pitoisuustasot eivät aiheuta ekologista haittaa. Ampumaradan alemman ohjearvon tasoisista maista ei arvioida olevan vaikutusta merenrantaniittyjen ominaispiirteille eikä kasvistolle. Myös tulevan virkistyskäytön kannalta alemmat ohjearvot soveltuvat käytettäviksi kunnostustavoitteina, koska ne huomioivat haitta-aineiden terveysvaikutukset. Lyijyn ja antimonin alemmat ohjearvot ovat alhaisempia kuin ekologisin perustein määritetyt suurimmat haitattomat pitoisuudet (SHPeko). Ampumarata-alue kunnostetaan siten, että maaperän haittaainepitoisuuksista ei aiheudu ympäristö- ja terveyshaittoja eikä alueelle jää maaperän haitta-ainepitoisuuksista johtuvia käyttörajoitteita.

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Kunnostettava alue puhdistetaan maaperän pilaantuneisuuden ja kunnostustarpeen arviointia koskevan asetuksen (VNA 214/2007) mukaisiin haitta-ainekohtaisiin alempiin ohjearvotasoihin saakka. Poistettavan maan määrä on yhteensä noin 725 m3ktr/1300 tonnia. Puhdistusmenetelmä Alueen maaperää puhdistetaan massanvaihdolla. Kivääriradalta kaivetaan pois maa-ainekset, joiden lyijyn, kuparin ja antimonin haittaainepitoisuudet ylittävät alemmat ohjearvot. Pilaantunut maa-aines, joka sisältää vaarallisen jätteen raja-arvot ylittäviä haitta-ainepitoisuuksia toimitetaan mantereelle vastaanottokeskukseen, jolla on voimassa oleva lupa välivarastoida, käsitellä tai loppusijoittaa ko. pilaantunutta maa-ainesta. Mantereen puolelle toimitettavat maa-ainekset lajitellaan pitoisuuksien mukaan ja siirretään siirtolavoilla saaren rantaan ja edelleen proomukuljetuksena mantereelle. Lievemmin pilaantuneita maita hyödynnetään kivääriradan taustavallin edustalla olevan betonisen näyttösuojan käytöstä poistamisessa. Näyttösuoja on kaksi metriä syvä ja tilavuudeltaan noin 200 m³. Suoja täytetään päällä olevien luukkujen kautta. Kunnostuskaivannot luiskataan vaarattomiksi ja kunnostetut alueet maisemoidaan ympäröivien alueiden maaston muotoja mukaillen taustavallin pilaantumattomilla maa-aineksilla tai tarvittaessa kunnostusalueiden välittömästä lähiympäristöstä kuorittavilla pintamailla. Taustavallissa olevat auton renkaat viedään luvanvaraiseen vastaanottopaikkaan. Haitta-ainetutkimukset ja puhdistustyön laadunvalvonta Kunnostusta valvoo ja ohjaa riittävän kokemuksen omaava ympäristötekninen valvoja. Kaivutyötä ohjataan ympäristötutkimuksen analyysitulosten sekä kunnostustyön aikana tehtävien kenttäanalyysien sekä aistinvaraisten havaintojen perusteella. Kenttäanalyysein pilaantumattomiksi todetuilta kunnostusalueilta otetaan maanäytteet pohjasta ja seinämistä maakerroksittain riittävällä tiheydellä. Maanäytteistä analysoidaan laboratoriossa yleisimmät ampumaratatoiminnasta peräisin olevat raskasmetallien (lyijy, sinkki, kupari, arseeni, antimoni, nikkeli) jäännöspitoisuudet. Työn aiheuttamien terveys- ja ympäristöriskien hallinta

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Pilaantuneen maan pölyäminen ja leviäminen ympäristöön pyritään pitämään vähäisinä kuormauksen ja kuljetuksen aikana. Kunnostusalueelta poistettavien massojen kuormat peitetään kuljetuksen ajaksi. Liikennöintiä pilaantuneen maan päällä vältetään. Maaperän puhdistamisen aiheuttamat melu- ja pölyhaitat eivät poikkea maanrakennustyömaiden yleisesti aiheuttamista ympäristövaikutuksista. Pilaantuneen maa-aineksen varastointi alueella Maa-aines pyritään kuormaamaan ilman pitkäaikaista välivarastointia. Näin vähennetään maan mahdollista pölyämistä. Maa-aineksia välivarastoidaan vain tilapäisesti, jotta mahdollistetaan aineksen tarkoituksenmukainen lajittelu kohteesta poistettaviin ja kohteessa hyötykäytettäviin jakeisiin. Kunnostustyön ajaksi ampumaradan läheisimmät arvokkaat merenrantaniityt rajataan, eikä välivarastointia tehdä merenrantaniityille. Maa-aineksen hyödyntäminen alueella Lievemmin pilaantuneita maita hyödynnetään kivääriradan taustavallin edustalla olevan betonisen näyttösuojan käytöstä poistamisessa. Näyttösuoja on kaksi metriä syvä ja tilavuudeltaan noin 200 m³. Suoja täytetään päällä olevien luukkujen kautta. Näyttösuoja täytetään maa-aineksella, jonka haitta-ainepitoisuudet ovat alemman ja ylemmän ohjearvon välillä. Arvion mukaan näyttösuoja täyttyy edellä mainituista maa-aineksista. Jos näyttösuojaan jää tilaa, jatketaan täyttöä pilaantuneilla mailla, joiden haitta-ainepitoisuudet ovat ylemmän ohjearvon ja vaarallisen jätteen raja-arvon välillä. Hyötykäytön raja-arvoksi esitetään lyijyn vaarallisen jätteen raja-arvoa 2500 mg/kg. Näyttösuojan pinta eristetään esimerkiksi bentoniittimattorakenteella. Näyttösuojan alue tarkemitataan ja dokumentoidaan sekä tarvittaessa merkitään maastoon merkkipaaluin. Näyttösuojaan sijoitettavasta 200 m³:stä alemman ja ylemmän ohjearvon haitta-ainepitoisista maista lyijyn kokonaismääräksi kertyisi korkeintaan 270 kg. Liukoisuustestien perusteella liukoisen lyijyn määräksi kertyisi 0,15 0,45 kg. Näyttösuoja ja sen oviaukko katetaan bentoniittimatolla. Täytetyn näyttösuojan kattaminen bentoniittimatolla ja rakenteen muotoilu estävät valumavesien pääsyn ylhäältä näyttösuojaan. Näyttösuojan betonirakenne estää mahdollisten suotovuosien ja pohjaveden pääsyn

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Ilmoituksen käsittely Tarkastukset rakenteeseen. Myös näyttösuojan oviaukon alue muotoillaan ja katetaan bentoniittimatolla. Näin valumavedet eivät pääse kulkeutumaan oviaukosta sisään täytettyyn näyttösuojaan. Näyttösuojan alue maisemoidaan ampumaradan läheisyydessä olevilla pilaantumattomilla maa-aineksilla. Tiivis pintaeristekerros tulee näin suojattua ja alue sulautuu ympäröivään maastoon. Toiminta poikkeuksellisissa tai yllätyksellisissä tilanteissa Mikäli työn aikana ilmenee kunnostussuunnitelmasta oleellisesti poikkeavaa, kunnostustöistä vastaava valvoja ilmoittaa siitä välittömästi rakennuttajalle ja viranomaisille. Jatkotoimenpiteistä neuvotellaan ympäristökeskuksen edustajan kanssa. Tarpeen vaatiessa kunnostussuunnitelmaa päivitetään. Tiedottaminen ja raportointi Tiedot maaperän kunnostustöiden aloittamisesta, pilaantuneiden maiden sijoituspaikoista, sijoituskelpoisuuteen liittyvästä laadunvarmennusmenetelmästä sekä ympäristöteknisen valvojan ja urakoitsijan yhteystiedot toimitetaan Helsingin kaupungin ympäristökeskukseen ennen kunnostustöiden aloittamista. Ympäristötekninen valvoja pitää kunnostustyön aikana pöytäkirjaa, johon kirjataan kaivetut massat, kenttätestien ja laboratorioanalyysien tulokset, massojen käsittely- ja sijoituspaikat ym. oleelliset tiedot. Kunnostetut alueet, näytepisteiden ja kaivantojen sijainnit merkitään kartalle. Puhdistustyöstä laadittavassa, ympäristökeskukselle toimitettavassa loppuraportissa esitetään tiedot kunnostushankkeen yhteyshenkilöistä, alueelta poistettujen massojen määrästä, poistettujen haitta-aineiden pitoisuuksista, poistetun maa-aineksen ja muiden jätteiden sijoituskohteet, alueelle jäävän maa-aineksen jäännöspitoisuustiedot, tiedot käytöstä poistetun näyttösuojan sijainnista ja sen suojausrakenteesta, tarvittavat piirustukset kunnostetuista alueista sekä massojen loppusijoituspaikasta, poistetut haitta-ainemäärät sekä arvio kunnostustyön tavoitteen saavuttamisesta. Puhdistustyön ajankohta Pilaantuneen maaperän kunnostuksen on arvioitu alkavan kevätkesällä 2014.

8 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Ratkaisu on tehnyt tarkastuksen Isosaaren alueelle Lausunnot ja asianosaisten kuuleminen Ilmoituksesta ei ole pyydetty lausuntoja eikä kuultavia asianosaisia ole. on tarkastanut Puolustusvoimien Suomenlahden Meripuolustusalueen ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisen ilmoituksen, joka koskee pilaantuneen maaperän puhdistamista Isosaaren kivääriradan alueella, ja on päättänyt hyväksyä sen seuraavin määräyksin. 1. Puhdistustavoitteet Puhdistustavoitteina ampumarata-alueella ovat valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaiset alemmat ohjearvot ilmoituksessa esitetyn mukaisesti tutkimuksissa todetuille haitta-aineille: - lyijy (Pb) 200 mg/kg - antimoni (Sb) 10 mg/kg - kupari (Cu) 150 mg/kg - sinkki (Zn) 200 mg/kg (VNA 214/2007, JhL 32, JA 179/2012). Jos maaperässä havaitaan aiemmin toteamattomia haitta-aineita valtioneuvoston asetuksen (VNA 214/2007) mukaiset kynnysarvot ylittävinä pitoisuuksina, maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve on arvioitava näiden haitta-aineiden osalta valtioneuvoston asetuksen mukaisesti. Arviointi on toimitettava tarkastettavaksi ympäristökeskukseen ennen puhdistustyön jatkamista. Jos kyseiset maa-ainekset poistetaan alueelta, ei arviointia tarvitse tehdä. (VNA 214/2007) Alueelta tulee poistaa jätejakeet, jotka saattavat aiheuttaa haittaa tai vaaraa ympäristölle tai terveydelle. (JhL 3, 32 ) 2. Haitta-ainetutkimukset ja puhdistustyön laadunvalvonta Lisätutkimukset Koko ampumaradan alueelta metrin ampumapaikalta taustavalliin saakka - on otettava lisänäytteitä siten, että alue tulee riittävästi tutkituksi. Näytteistä on tutkittava niiden haitta-aineiden pitoisuudet, joita alueella on havaittu kynnysarvot ylittävinä pitoisuuksina. (JhL 32, JL 12 ) Kaivua ohjaavat tutkimukset

9 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Alueelta kaivettavista maa-aineksista on määritettävä haittaainepitoisuudet siten, että maa-ainekset voidaan luotettavasti ohjata haitta-ainepitoisuuksien mukaisesti hyötykäyttöön tai vastaanottopaikkoihin, joilla on lupa ottaa vastaan ko. tavalla pilaantuneita maita. Maaperänäytteitä on otettava siten, että yksi kokoomanäyte edustaa enintään 100 m³:n maa-aineserää. Maaainesten haitta-ainepitoisuuksia voidaan määrittää soveltuvilla kenttämittausmenetelmillä. Vähintään 10 % kenttämittausten tuloksista tulee varmentaa laboratorioanalyyseillä. Tarvittaessa maanäytteiden haitta-ainepitoisuuksia tulee määrittää riittävä määrä laboratoriotutkimuksilla, jos soveltuvaa kenttämittausmenetelmää ei ole käytettävissä. Aiempia tutkimustuloksia voidaan käyttää hyödyksi laadunvalvontatutkimuksissa. (JhL 32, JL 12, 13, YSL 108 ) Jäännöspitoisuustutkimukset Jäännöspitoisuusnäytteet voidaan ottaa ilmoituksessa esitetyllä tavalla. Jäännöspitoisuusnäytteistä on tutkittava laboratoriossa niiden haittaaineiden pitoisuudet, joita kunnostettavalla alueella on havaittu kynnysarvon ylittävinä pitoisuuksina. ( JhL 32, JL 12 ) 3. Työn aiheuttamien terveys- ja ympäristöriskien hallinta Maan kaivu, mahdollinen esikäsittely ja varastointi sekä kuljetus on tehtävä niin, että maata tai haitta-aineita ei leviä ympäristöön ilman kautta, veden mukana tai muilla tavoin. (JL 13 ) Jätteitä saa luovuttaa kuljetettavaksi vain alueellisen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ylläpitämään jätehuoltorekisteriin merkityille kuljettajille. (JL 29 ) Puhdistustyö on suunniteltava ja toteutettava siten, että pilaantuneiden maiden välivarastointi ilmoituksessa esitetyillä alueilla on mahdollisimman vähäistä. Kaivettuja pilaantuneita maita saa välivarastoida peitettynä puhdistusalueilla maa-ainesten esikäsittelyn, analysoinnin tai kuljetuksen järjestämisen vaatiman ajan, kuitenkin korkeintaan yhden kuukauden. Välivarastoinnista on pidettävä kirjaa. (JL 13 ) Välivarastointitoiminta on sijoitettava sellaiseen kohtaan ja toteutettava siten, että toiminnasta ei aiheudu puhtaan pohjamaan ja pilaantuneiden maa-ainesten sekoittumista. (JhL 32 ) 4. Maa-aineksen hyödyntäminen alueella Ampumaradan näyttösuojassa saa käyttää hyödyksi hakemuksessa mainittuja ampumaradalta poistettuja pilaantuneita maita, joiden haitta-

10 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Päätöksen perustelut ainepitoisuudet eivät ylitä valtioneuvoston asetuksen (VNA 214/2007) mukaisia ylempiä ohjearvoja. Muita jätteitä rakenteisiin ei saa sijoittaa. (VNA 214/2007, JL 5, 6, 8 ) Hyödynnettävien maiden raskasmetallipitoisuudet on oltava tutkittuja. Tutkimustulokset niistä maamassoista, joita aiotaan käyttää näyttösuojassa hyödyksi, tulee toimittaa tiedoksi ennen hyödyntämistä ympäristökeskukselle. (VNA 214/2007, JL 5, 6, 8 ) Näyttösuoja ja sen oviaukko tulee peittää bentoniittimatolla ja vähintään 0,5 metrin paksuisella pilaantumattoman maan kerroksella. (VNA 214/2007, JL 5, 6, 8 ) 5. Toiminta poikkeuksellisissa tai yllättävissä tilanteissa Työnaikaisesta tarpeesta poiketa kunnostussuunnitelmasta on ilmoitettava välittömästi ympäristökeskukseen. Ympäristökeskukselle on tarvittaessa esitettävä suunnitelma puhdistustyön jatkamisesta, jotta uuden lupa- tai ilmoitusmenettelyn tarvetta voidaan harkita. (JhL 21, 32, YSL 76, 78, JL 13, 122 ) 6. Tiedottaminen ja raportointi Helsingin kaupungin ympäristökeskukselle on tehtävä kirjallinen aloitusilmoitus viimeistään viikkoa ennen puhdistustöiden aloittamista. Aloitusilmoituksesta on käytävä ilmi puhdistuksen aloitusajankohta, työn vastuuhenkilöiden ja kunnostuksen valvonnasta vastaavan ympäristöteknisen valvojan yhteystiedot työn aikana sekä kaivettujen maa-ainesten vastaanottopaikat. (JL 122 ) Kunnostuksesta tehtävässä loppuraportissa on esitettävä kunnostustyön toteuttamistapa, karttapiirustus toteutuneesta kaivualueesta ja kaivusyvyyksistä, kuvaus näytteenottomenetelmistä sekä yhteenveto työn aikaisesta näytteenotosta ja analyysituloksista, kirjanpitotiedot poistetuista pilaantumattomista ja pilaantuneista maaaineksista ja jätteistä sekä niiden loppusijoituspaikat, analyysitulokset puhdistetun maaperän haitta-aineiden jäännöspitoisuuksista ja näytteenottopaikkojen sijainnit karttapiirustuksessa esitettyinä sekä yhteenveto kuorma- ja siirtoasiakirjoista. Lisäksi loppuraportissa on esitettävä tiedot näyttösuojaan jäävästä pilaantuneesta maaaineksesta, sen laadusta ja sijainnista sekä arvioiduista haitta-aineiden kokonaismääristä ja ympäristö- ja terveysriskeistä. Loppuraportti on toimitettava ympäristökeskukselle kolmen kuukauden kuluessa puhdistustyön päättymisestä. (YSL 104, JL 120, 122 )

11 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Päätöksen perustelut Yleiset perustelut Ympäristönsuojelulain 78.2 :n mukaan pilaantuneen maaperän puhdistamisessa voidaan käyttää ilmoitusmenettelyä, jos pilaantuneen alueen laajuus ja maaperän pilaantumisen aste on riittävästi selvitetty, puhdistamisessa noudatetaan yleisesti käytössä olevaa hyväksyttävää puhdistusmenetelmää ja toiminnasta ei aiheudu ympäristön muuta pilaantumista. Ilmoitusmenettelyn edellytykset täyttyvät, koska tutkimuksia on tehty riittävästi, pilaantuneen maan poistaminen kaivamalla on vakiintunut kunnostusmenetelmä ja maaperän puhdistamistyöt pyritään tekemään siten, ettei toimenpiteillä aiheuteta haittaa ympäristölle. Ympäristönsuojelulainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (113/2000) 22 :n mukaan maaperän pilaantumiseen, joka on tapahtunut ennen jätelain (1072/1993) voimaantuloa , sovelletaan ennen voimassa olleita jätehuoltolain säännöksiä. Asian käsittelyyn ja menettelyyn sovelletaan kuitenkin ympäristönsuojelulakia ja jätelakia. Kohteen maaperää pilannut ampumatoiminta on alkanut jo vuonna Edellä annetut määräykset pilaantuneen maaperän kunnostamisesta ovat tarpeellisia, jotta kiinteistön maaperä täyttää jätehuoltolain 32 :n ja jätelain 13 :n mukaiset terveyden- ja ympäristönsuojelun vaatimukset. Pilaantuneisuuden arviointiperiaatteet Valtioneuvoston asetuksessa (214/2007) maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnista on säädetty maaperän yleisimpien haitta-aineiden pitoisuuksille kynnysarvot sekä alemmat ja ylemmät ohjearvot. Näitä pitoisuusarvoja käytetään apuna maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa. Jos jonkin haittaaineen pitoisuus ylittää kynnysarvon, on arvioitava maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve. Herkkyydeltään tavanomaisessa maankäytössä, kuten esimerkiksi asuin-, puisto- ja virkistysalueilla maaperää pidetään yleensä pilaantuneena, jos jonkin haitta-aineen pitoisuus ylittää alemman ohjearvon. Teollisuus-, varasto- tai liikennealueella tai muulla vastaavalla alueella maaperää pidetään yleensä pilaantuneena, jos jonkin haitta-aineen pitoisuus ylittää ylemmän ohjearvon. Vastaavalla

12 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Määräysten perustelut alueella tarkoitetaan esimerkiksi päällystettyjä työpaikka-alueita, joilla ei ole asuinrakennuksia ja joiden maaperän suojelun tarve ei ole ihmisen toiminnan vuoksi erityinen. Puhdistustavoitteet voidaan määrittää myös tarkennetulla riskinarviolla, joka perustuu maankäyttöön ja muihin olosuhteisiin. Mikäli alueen maankäyttö muuttuu myöhemmin herkemmäksi, pitää pilaantuneisuus ja puhdistustarve arvioida tarvittaessa uudelleen vastaamaan muuttunutta tilannetta. Päätöksessä pilaantumattomalla maalla tarkoitetaan maata, jossa haitta-aineiden pitoisuudet eivät ylitä kynnysarvoja. Pilaantumattomalla maalla, jossa on kohonneita haitta-ainepitoisuuksia, tarkoitetaan maata, jossa jonkin haitta-aineen pitoisuus on kynnysarvon ja alemman ohjearvon välissä. Pilaantuneella maa-aineksella tarkoitetaan maaainesta, jossa yhden tai useamman haitta-aineen pitoisuus ylittää alemman ohjearvon. Maa-aines on vaarallista jätettä, jos valtioneuvoston asetuksen jätteistä (179/2012) liitteissä 3 ja 4 esitetyt kriteerit täyttyvät. Jos maa-aineksessa todetaan olevan haitallisia aineita, niiden vaaraominaisuudet on selvitettävä tarvittaessa. 1. Puhdistustavoitteet Ampumaradan toiminta on päättynyt ja alue siirtyy virkistyskäyttöön. Pilaantuneen maa-aineksen kokonaismäärän vähentäminen pienentää maaperän kuormitusta. Puhdistustyön aikana mahdollisesti havaittavien uusien haitta-aineiden riskien arviointi kynnysarvot ylittäville haitta-ainepitoisuuksille on tarpeen, koska kynnysarvopitoisuus toimii herätearvona pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa. Erilaisilla jätejakeilla voi olla haitallisia ominaisuuksia. Jätejakeiden poistamisella estetään mahdollisen haitan tai vaaran aiheutuminen ympäristölle tai terveydelle. Jätteiden haitattomuus voidaan osoittaa esimerkiksi kemiallisilla analyyseillä tai liukoisuustesteillä. 2. Haitta-ainetutkimukset ja puhdistustyön laadunvalvonta Lisänäytteenotto on tarpeen, jotta koko ampumarata-alueen puhtaus voidaan varmentaa alueen käytön loppuessa nykyisessä muodossaan. Maa-ainesten riittävällä ja luotettavalla tutkimisella varmistetaan, että kaivettujen maa-aineksien kaikki haitta-aineet ja niiden pitoisuudet ovat selvillä, jotta maa-ainekset voidaan käyttää hyödyksi tai ne voidaan

13 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) toimittaa oikeaan vastaanottopaikkaan. Kenttämittausmenetelmillä määritetyt haitta-ainepitoisuudet saattavat olla epätarkkoja. Kenttämittaustulosten laboratoriomäärityksillä varmennetaan havaitut pitoisuustasot. Jäännöspitoisuusnäytteillä varmennetaan puhdistustavoitteiden täyttyminen. 3. Maa-aineksen kaivu, käsittely, kuljetus ja välivarastointi Määräykset ovat tarpeen terveys- ja ympäristöhaittojen ehkäisemiseksi. Alueelta vastaanottopaikkoihin kuljetettava maa-aines on jätelain tarkoittamaa jätettä. Jätelain mukaan jätettä saa luovuttaa vain jätehuoltorekisteriin hyväksytylle kuljettajalle tai sille, jolla on oikeus ottaa vastaan jätettä ympäristöluvan nojalla. Ilmoituksessa esitetyllä alueella voidaan lyhytaikaisesti välivarastoida pilaantuneita maita peitettynä niiden tarkempaa tutkimista tai kuljetusten järjestämistä varten. Välivarastointia koskevilla määräyksillä varmistetaan, että puhdistusalueen läheisyydessä ei tapahdu maaperän tai veden lisäpilaantumista. 4. Maa-aineksen hyödyntäminen alueella Kohteesta kaivettujen haitta-ainepitoisuuksia sisältävien maa-ainesten hyödyntämisen edellytyksenä on, että hyötykäytettävästä maaaineksesta ei aiheudu vaaraa tai haittaa ympäristölle tai terveydelle. Koska kiväärirata sijaitsee pohjavesialueella, näyttösuojassa sallitaan hyödynnettäväksi vain kohteesta kaivetut raskasmetalleja sisältävät maa-ainekset, joiden haitta-ainepitoisuudet ovat valtioneuvoston asetuksen alemman ja ylemmän ohjearvon välillä. Maa-aineksen hyödyntäminen vähentää puhtaiden maa-ainesten ottotarvetta sekä maa-ainesten kuljetustarvetta ja kuljetuksista aiheutuvia ympäristövaikutuksia. 5. Toiminta poikkeuksellisissa tai yllättävissä tilanteissa voi antaa lisäohjeita pilaantuneen maan puhdistamisesta tai päättää jatkokäsittelystä ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisesti puhdistustyön aikana ilmenneiden yllättävien tietojen perusteella. 6. Tiedottaminen ja raportointi

14 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Aloitusilmoituksen tekeminen ja loppuraportin toimittaminen ovat tarpeen viranomaisvalvonnassa. Ilmoituksen käsittelymaksu ja sen määräytyminen Sovelletut säännökset Päätöksen antaminen ja voimassaolo Muutoksenhaku Laskutus Ympäristölautakunnan vahvistaman ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristönsuojeluviranomaisen taksan (ympäristölautakunta , 163 ) perusteella ilmoituksen käsittelystä peritään 1470,00 euron maksu. Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 28, 30 a, 43, 52, 53, 54, 76, 78, 80, 96, 97, 101, 104, 105, 108 Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 3, 24, 25, 26, 27, 36 Laki ympäristölainsäädännön voimaanpanosta (113/2000) 22 Jätelaki (646/2011) 5, 6, 8, 12, 13, 29, 118, 120, 121, 122, 123, 149, 150 Jätehuoltolaki (673/1978) 3, 21, 23, 32, 33 Valtioneuvoston asetus jätteistä (jäteasetus) (179/2012) 3, 4, 11, 24, liitteet 3 ja 4 Valtioneuvoston asetus maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnista (214/2007) Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeen, ja se on voimassa toistaiseksi. Valitusosoitus on liitteenä asianosaisille. Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää. Laskun toimittaa Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu-liikelaitos Pääesikunnan logistiikkaosastolle, PL 5512, 0021 Laskutus (OVT )/Itella, viite C.PVUUDYMPSLMEPA, Terhi Svanström. Lisätiedot Eeva Summanen, vs. ympäristötarkastaja, puhelin: eeva.summanen(a)hel.fi Liitteet 1 Ilmoitus pilaantuneen maaperän kunnostamisesta liitteineen, Isosaari 2 Kartta_Isosaari.pdf

15 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (15) Otteet Ote Otteen liitteet Puolustusvoimat Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Liite 2 Uudenmaan ELY-keskus Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös (Ympäristö ja luonnonvarat) Liite 2 Etelä-Suomen Liite 2 aluehallintovirasto, työsuojelu Liite 2

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H HAKIJA As. Oy Kyläsepänkatu 9 Kyläsepänkatu 9 33270 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-207-1124-12-H VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA 10.5.2010

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nahkalinnankatu

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nahkalinnankatu HAKIJA Asunto Oy Akaan Eemeli, c/o YIT Talonrakennus Oy Kihlmanninraitti 1E 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-150 osoitteessa Nahkalinnankatu 37830 VIIALA VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/ (17) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/ (17) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/2014 1 (17) ympäristönsuojeluosasto Eeva Summanen 39 Kaartin jääkärirykmentin ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Santahaminassa ampumaratojen alueella korttelissa

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10 HAKIJA VR-Yhtymä Oy Länsi-Suomen kiinteistöalue Rautatienkatu 25 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-122-648-1 osoitteessa Lempääläntie 10 VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as KURU

Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as KURU HAKIJA Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as 1 34300 KURU KIINTEISTÖ Ylöjärven kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 980-466-5-5 osoitteessa Anttilanperäntie 50, 34550 KURU. Tämä päätös

Lisätiedot

Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Killonvainiontie

Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Killonvainiontie HAKIJA Asianajotoimisto Krogerus Rautatienkatu 21 A 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 604-402-1-634 osoitteessa Killonvainiontie 1 33960 PIRKKALA VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Punkalaitumen kunnassa osoitteessa Lauttakyläntie 6, PUNKA- LAIDUN kiinteistörekisteritunnus

Punkalaitumen kunnassa osoitteessa Lauttakyläntie 6, PUNKA- LAIDUN kiinteistörekisteritunnus HAKIJA Oy Teboil Ab PL 102 00121 HELSINKI KIINTEISTÖT Punkalaitumen kunnassa osoitteessa Lauttakyläntie 6, 31900 PUNKA- LAIDUN kiinteistörekisteritunnus 619-425-2-17 Kiinteistön omistaa Oy Teboil Ab. VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Pälkäneen Metsästyseura ry Ampumaradantie PÄLKÄNE

Pälkäneen Metsästyseura ry Ampumaradantie PÄLKÄNE HAKIJA Pälkäneen Metsästyseura ry Ampumaradantie 5 36600 PÄLKÄNE KIINTEISTÖ Pälkäneen kunnassa Kuulialan kylässä kiinteistörekisteritunnus 635-415-1-78 (Kankaanlukon ampumarata) osoitteessa Ampumaradantie

Lisätiedot

Puolustusvoimat, Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta (MAAVMATLE) PL TAMPERE

Puolustusvoimat, Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta (MAAVMATLE) PL TAMPERE HAKIJA Puolustusvoimat, Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta (MAAVMATLE) PL 69 33541 TAMPERE KIINTEISTÖ Juupajoen kunnassa kiinteistörekisteritunnus 177-893-10-1 (Lylyn varikon alue) Alueen omistaa

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Finnentie 1 Kangasala

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Finnentie 1 Kangasala HAKIJA Ruokakesko Oy Satamakatu 3 00016 KESKO KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-454-2-449 osoitteessa Finnentie 1 Kangasala VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Kuninkaankatu 25-27

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Kuninkaankatu 25-27 HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa / Kari Mäkelä Åkerlundinkatu 11A 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-103-9901-0 osoitteessa Kuninkaankatu 25-27 VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula HAKIJA Metsä Board Oyj PL 20 02020 METSÄ KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-1-27-12 osoitteessa Lapinmäenkatu 38200 SASTAMALA

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-1-27-12 osoitteessa Lapinmäenkatu 38200 SASTAMALA HAKIJA Sastamalan kaupunki PL 23 38201 SASTAMALA KIINTEISTÖ Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-1-27-12 osoitteessa Lapinmäenkatu 38200 SASTAMALA Kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Pohjolan

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Halimajärventie, KANGASALA AS

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Halimajärventie, KANGASALA AS Pirkanmaa PÄÄTÖS pilaantuneen alueen puhdistamisesta Annetaan julkipanon jälkeen 19.1.2010 Dn:o PIRELY/31/07.00/2010 HAKIJA Kangasalan kunta PL 50 36201 KANGASALA KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA HAKIJA Rakennusliike Lapti Mannerheimintie 107 00280 HELSINKI KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

1(5) Purso Oy/Olavi Pajarinen Alumiinitie 1 37200 SIURO

1(5) Purso Oy/Olavi Pajarinen Alumiinitie 1 37200 SIURO 1(5) P I R K A N M A A N PÄÄTÖS Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S pilaantuneen alueen puhdistamisesta... Annetaan julkipanon jälkeen Ympäristönsuojeluosasto Päivämäärä Diaarinumero 27.8.2008 PIR-2008-Y-269-114

Lisätiedot

Nokian kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus: osoitteessa Tanhuankatu

Nokian kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus: osoitteessa Tanhuankatu HAKIJA KIINTEISTÖT Nanso Group Oy PL 4 37101 NOKIA Nokian kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus: 536-4-22-1 osoitteessa Tanhuankatu 2, 37100 NOKIA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 136 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupunki, kiinteistörekisteritunnukset 508-401-3-259, 508-401-3-305, 508-401-3-337, osoitteessa Sahatie, 35700 Vilppula

KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupunki, kiinteistörekisteritunnukset 508-401-3-259, 508-401-3-305, 508-401-3-337, osoitteessa Sahatie, 35700 Vilppula HAKIJA Metsäliitto Osuuskunta Metsä Wood Vilppulan saha Sahatie 35700 Vilppula KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupunki, kiinteistörekisteritunnukset 508-401-3-259, 508-401-3-305, 508-401-3-337, osoitteessa

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-119-832-7 osoitteessa Sammonkatu 44 33530 Tampere

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-119-832-7 osoitteessa Sammonkatu 44 33530 Tampere HAKIJA Asunto Oy Tampereen Kalevan Elias Aleksis Kivenkatu 26 33200 Tampere KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-119-832-7 osoitteessa Sammonkatu 44 33530 Tampere Kiinteistön

Lisätiedot

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa.

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa. Päätös annettu julkipanon jälkeen 14.5.2013 POSELY/166/07.00/2013 Pohjois-Savo ASIA YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 78 :N MUKAINEN ILMOITUS. PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMINEN, IISALMEN PRISMA, PARKATINTIE 2, IISALMI

Lisätiedot

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu,

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, HAKIJA Ikaalisten kaupunki, Tekniset palvelut Kolmen Airon katu 3 39500 IKAALINEN KIINTEISTÖ Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, Ikaalinen VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Jokirannankatu 1 C, Tampere Kiinteistörekisteritunnus

Jokirannankatu 1 C, Tampere Kiinteistörekisteritunnus Päätös PIRELY/7212/2017 6.2.2019 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. KUNNOSTETTAVAN

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hatanpäänkatu 2 (Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon alue)

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hatanpäänkatu 2 (Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon alue) HAKIJA Tampereen Vesi Liikelaitos Viinikankatu 42 33800 Tampere KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-122-513-3 osoitteessa Hatanpäänkatu 2 (Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevasta ilmoituksesta

Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevasta ilmoituksesta 1(8) Päätös KASELY/1432/2016 7.10.2016 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevasta ilmoituksesta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Sinikka Ignatius, Marja-Liisa Korhonen ja Helena Mäkinen Onkkaalantie PÄLKÄNE

Sinikka Ignatius, Marja-Liisa Korhonen ja Helena Mäkinen Onkkaalantie PÄLKÄNE HAKIJA Sinikka Ignatius, Marja-Liisa Korhonen ja Helena Mäkinen Onkkaalantie 112 36600 PÄLKÄNE KIINTEISTÖ Pälkäneen kunnassa kiinteistörekisteritunnus 635-424-24-136 osoitteessa Onkkaalantie 112, 36600

Lisätiedot

Pirkanmaan Osuuskauppa Åkerlundinkatu 11 A TAMPERE

Pirkanmaan Osuuskauppa Åkerlundinkatu 11 A TAMPERE HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa Åkerlundinkatu 11 A 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Lempäälän kunnassa kiinteistörekisteritunnus 418-425-17-6 osoitteessa Pirkkalantie 1, 37550 LEMPÄÄLÄ. Kiinteistön omistaa Kiinteistö

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa Hervannan kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnukset M501 ja osoitteessa Tieteenkatu 1

Tampereen kaupungissa Hervannan kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnukset M501 ja osoitteessa Tieteenkatu 1 HAKIJA Hervannan Vuokratontit Oy c/o Pöyry CM Oy Hämeenkatu 23 A, 4. krs. 33200 TAMPERE KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa Hervannan kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnukset 837-65-7050-1-M501 ja 837-65-7050-1

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Ratapihankatu TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Ratapihankatu TAMPERE HAKIJA Suomen Yliopistokiinteistöt Oy PL 310 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-18-324-12 osoitteessa Ratapihankatu 55 33100 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10, TAMPERE. Kiinteistön omistaa VR Eläkesäätiö

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10, TAMPERE. Kiinteistön omistaa VR Eläkesäätiö HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa PL 130 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-122-648-1 osoitteessa Lempääläntie 10, TAMPERE Kiinteistön omistaa VR Eläkesäätiö VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Alueen maaperä-, pohja- ja pintavesiolosuhteet

Alueen maaperä-, pohja- ja pintavesiolosuhteet Päätös UUDELY/6735/2019 18.6.2019 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta.

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. Päätös PIRELY/1345/2019 27.2.2019 Julkinen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. KUNNOSTETTAVAN ALUEEN SIJAINTI

Lisätiedot

28.5.2013, ilmoitusta on täydennetty 17.6.2013

28.5.2013, ilmoitusta on täydennetty 17.6.2013 HAKIJA Elenia Oy PL 2 33901 TAMPERE KIINTEISTÖ Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnukset 887-409-29-0 ja 887-409-2-71 osoitteessa Ratapihantie 18, 31700 Urjala As Kiinteistön 887-409-29-0 omistaa Elenia

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta 1(8) PÄÄTÖS Dnro KASELY/131/07.00/2014 Kaakkois-Suomi 13.6.2014 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta

Lisätiedot

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Onkiniemenkatu SASTAMALA

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Onkiniemenkatu SASTAMALA HAKIJA Sastamalan kaupunki PL 23 38201 SASTAMALA KIINTEISTÖ Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-1-10-24 osoitteessa Onkiniemenkatu 38201 SASTAMALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hämeentie

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hämeentie HAKIJA Memar Oy Hämeentie 99 37800 AKAA KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-2-95-1 osoitteessa Hämeentie 99 37800 AKAA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Pyynikintie 25, TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Pyynikintie 25, TAMPERE HAKIJA NCC Rakennus Oy Åkerlundinkatu 11C 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-134-492-6 osoitteessa Pyynikintie 25, TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

PÄÄTÖS. RN:ot M601 ja M602. RN:o M601: Timo ja Riikka Tuominen

PÄÄTÖS. RN:ot M601 ja M602. RN:o M601: Timo ja Riikka Tuominen PÄÄTÖS UUDELY/1419/07.00/2010 21.10.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistajat Toiminta kunnostusalueella Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, TAMPERE HAKIJA Arto Yli-Heikkilä Veijanmäenkatu 16-20 33560 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-015-4940-6 osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, 33560 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu HAKIJA Akaan kaupunki PL 34 37801 AKAA KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu 14, 37830 AKAA Kiinteistön omistaa Viialan VPK VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt alueelle syyskuussa 2009 koekuoppa-

A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt alueelle syyskuussa 2009 koekuoppa- HAKIJA Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Salmisaarenranta 11 00180 HELSINKI KIINTEISTÖ Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 604-412-1-542 osoitteessa Palmrothintie 1, 33950 PIRKKALA. Kiinteistön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 56/ (17) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 56/ (17) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 56/2014 1 (17) 187 Helen Sähköverkko Oy:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Töölön sähköaseman alueella HEL 2014-012181 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Paula Puotiniemi, puh

ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Paula Puotiniemi, puh Päätös EPOELY/779/07.00/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.8.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT St 1 Energy Oy Purotie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2015 1 (18) 117 St1 Oy:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Laajasalon Koirasaaressa HEL 2015-006523 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä Alueen

Lisätiedot

Hämeenkyrön kunnassa Kyröskosken taajamassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Valtakatu 46, HÄMEENKYRÖ.

Hämeenkyrön kunnassa Kyröskosken taajamassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Valtakatu 46, HÄMEENKYRÖ. HAKIJA Kyröskosken Huoltokeskus Oy Valtakatu 46 39100 HÄMEENKYRÖ KIINTEISTÖ Hämeenkyrön kunnassa Kyröskosken taajamassa kiinteistörekisteritunnus 108-408-3-130 osoitteessa Valtakatu 46, 39100 HÄMEENKYRÖ.

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöllä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöllä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/1490/07.00/2010 20.12.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kiinteistöllä Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistöjen omistaja. Toiminnan kuvaus

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistöjen omistaja. Toiminnan kuvaus PÄÄTÖS UUDELY/3029/2017 7.4.2017 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan

Lisätiedot

Oriveden kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Aihtiantie 14, ORIVESI

Oriveden kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Aihtiantie 14, ORIVESI HAKIJA Oy Shell Ab PL 16 01301 VANTAA KIINTEISTÖ Oriveden kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 562-413-69-4 osoitteessa Aihtiantie 14, 35300 ORIVESI VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Vantaan kaupunki Vanha Nurmijärventie 137. RN:ot 92-23-39-1, 92-23-38-1 ja 92-406-3-25: As Oy Vantaan Leivonsiipi

PÄÄTÖS. Vantaan kaupunki Vanha Nurmijärventie 137. RN:ot 92-23-39-1, 92-23-38-1 ja 92-406-3-25: As Oy Vantaan Leivonsiipi PÄÄTÖS UUDELY/1386/07.00/2010 3.11.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistajat Toiminta kunnostusalueella Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa HAKIJA As Oy Ilokkaanpuisto Nurmenkatu 5 33820 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-312-5397-5 osoitteessa Nurmenkatu 5, 33820 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Huhmarinmäentie

Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Huhmarinmäentie HAKIJA Aliko Oy Patamäenkatu 7 33900 TAMPERE KIINTEISTÖ Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 887-409-32-0 osoitteessa Huhmarinmäentie 38, 31700 URJALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78

Lisätiedot

Toimintahistoria sekä nykyinen ja tuleva käyttö

Toimintahistoria sekä nykyinen ja tuleva käyttö Päätös UUDELY/5781/2019 29.5.2019 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kiinteistön sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminnan kuvaus. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kiinteistön sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminnan kuvaus. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/517/07.00/2010 Uusimaa 18.3.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistaja Toiminnan kuvaus Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hepolamminkatu 10 TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hepolamminkatu 10 TAMPERE HAKIJA Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Kiinteistökehitysyksikkö PL 487 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-65-7059-1 osoitteessa Hepolamminkatu 10 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-102-11-6 osoitteessa Satakunnankatu 21, TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-102-11-6 osoitteessa Satakunnankatu 21, TAMPERE HAKIJA VVO Kodit Oy PL 40 00301 HELSINKI KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-102-11-6 osoitteessa Satakunnankatu 21, TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Antti Kamppila, puh

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Antti Kamppila, puh Päätös EPOELY/645/07.00/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.7.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT Alteams Oy Länsitie 61

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta

ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta Päätös EPOELY/761/07.00/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.8.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT Rudus Oy PL 2 28601 Pori

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta.

Päätös ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS KASELY/176/07.00/2013 Kaakkois-Suomi 30.5.2013 Annettu julkipanon jälkeen ASIA ILMOITUKSEN TEKIJÄ Päätös ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta.

Lisätiedot

Nokian kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nokian valtatie 29, Nokia

Nokian kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nokian valtatie 29, Nokia HAKIJA Nokian kaupunki PL 2 37101 NOKIA KIINTEISTÖ Nokian kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 536-1-903-3 osoitteessa Nokian valtatie 29, Nokia VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöllä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöllä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/432/07.00/2011 7.4.2011 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kiinteistöllä Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kunnostusalueella. Asian vireilletulo.

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kunnostusalueella. Asian vireilletulo. PÄÄTÖS UUDELY/1109/07.00/2010 20.8.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kunnostusalueella Asian vireilletulo Päätös

Lisätiedot

Kiinteistö ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella.

Kiinteistö ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. HAKIJA Insinööritoimisto Seppo Rantala Käpytie 4 G 33180 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-102-9903-0 osoitteessa Frenckellin puutarhakanava, 33100 TAMPERE Kiinteistön

Lisätiedot

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne Päätös UUDELY/3731/2018 27.4.2018 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

Toiminnan kuvaus kiinteistöllä ja pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Toiminnan kuvaus kiinteistöllä ja pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/1123/07.00/2010 6.8.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistajat Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisen

Lisätiedot

Toimintahistoria sekä nykyinen ja tuleva käyttö

Toimintahistoria sekä nykyinen ja tuleva käyttö Päätös UUDELY/2638/2019 2.4.2019 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Riitta Karvinen, puh

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Riitta Karvinen, puh Päätös EPOELY/559/07.00/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.7.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT WH 2005/NIAM III EAST

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta.

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN TEKIJÄN NIMI JA OSOITE Viljakkalan Karhen Metsästysseura ry.

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöillä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöillä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/897/07.00/2010 Uusimaa 17.5.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kiinteistöillä Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Lähin pohjavesialue, II luokan pohjavesialue Nikkarinhanko-Liuttula ( B), sijaitsee kohteesta noin 4 km lounaaseen.

Lähin pohjavesialue, II luokan pohjavesialue Nikkarinhanko-Liuttula ( B), sijaitsee kohteesta noin 4 km lounaaseen. HAKIJA Valkeakosken kaupunki PL 20 37601 Valkeakoski KIINTEISTÖ Valkeakosken kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 908-17-6-9 osoitteessa Peuranoronkatu 5, 37630 Valkeakoski VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne Päätös UUDELY/6109/2018 29.6.2018 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Asian vireilletulo Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta.

Päätös ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS KASELY/219/07.00/2011 Kaakkois-Suomi 12.9.2011 Annettu julkipanon jälkeen ASIA ILMOITUKSEN TEKIJÄ Päätös ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta.

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kiinteistön sijainti. Kiinteistön omistajat. Toiminnan kuvaus. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kiinteistön sijainti. Kiinteistön omistajat. Toiminnan kuvaus. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/13/07.00/2010 Uusimaa 24.2.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistajat Toiminnan kuvaus Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Myllypuronkatu 11

Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Myllypuronkatu 11 HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa PL 1130 33101 TAMPERE KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus 837-225-9906-0 osoitteessa Myllypuronkatu 11 Kiinteistön omistaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) 102 Neste Markkinointi Oy:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Roihuvuoressa, osoitteessa Roihuvuorentie 22 HEL 2016-003663 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminnan kuvaus

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminnan kuvaus Päätös UUDELY/8978/2017 18.9.2017 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettavan alueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminnan kuvaus Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136

Lisätiedot

PÄÄTÖS Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistaja Asian vireilletulo Toiminta kunnostusalueella Maksu

PÄÄTÖS Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistaja Asian vireilletulo Toiminta kunnostusalueella Maksu PÄÄTÖS UUDELY/1652/07.00/2010 14.4.2011 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistaja Asian vireilletulo Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Pilaantuneen alueen puhdistamista koskeva ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitus.

Pilaantuneen alueen puhdistamista koskeva ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitus. K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kainuun ympäristökeskus PÄÄTÖS PL 115 Annettu julkipanon jälkeen 21.11.2008 87101 Kajaani Dnro KAI-2008-Y-93 puh. 020 490 112 ASIA Pilaantuneen alueen puhdistamista

Lisätiedot

119 Oy Teboil Ab:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Pakilassa osoitteessa Pakilantie 66. Päätös

119 Oy Teboil Ab:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Pakilassa osoitteessa Pakilantie 66. Päätös Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (22) 119 Oy Teboil Ab:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Pakilassa osoitteessa Pakilantie 66 HEL 2018-005880 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistöjen omistaja. Toiminta kunnostusalueella

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistöjen omistaja. Toiminta kunnostusalueella PÄÄTÖS UUDELY/1129/07.00/2010 13.9.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistaja Toiminta kunnostusalueella Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain 78.2 :n mukaisen ilmoituksen johdosta

Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain 78.2 :n mukaisen ilmoituksen johdosta Häme Ympäristö ja luonnonvarat Luonnonvarayksikkö PÄÄTÖS PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMISESTA Dnro LUV/237/2012 Annettu julkipanon jälkeen 27.11.2012 ASIA Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan

Lisätiedot

Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamisesta ILMOITTAJA. Kuljetus J. Hirvonen Oy Puhoksentie 15, Kitee

Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamisesta ILMOITTAJA. Kuljetus J. Hirvonen Oy Puhoksentie 15, Kitee PÄÄTÖS POKELY/569/2014 Annettu julkipanon jälkeen 19.8.2014 ASIA Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamisesta ILMOITTAJA Kuljetus J. Hirvonen Oy Puhoksentie 15, 82500 Kitee KIINTEISTÖT, NIIDEN SIJAINTI

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Aakkulantie 48, Kangasala

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Aakkulantie 48, Kangasala HAKIJA Tampereen Loistoauto Oy Aakkulantie 48 36200 KANGASALA KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-417-1-293 osoitteessa Aakkulantie 48, 36200 Kangasala VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Isoniementie 76, SAHALAHTI

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Isoniementie 76, SAHALAHTI HAKIJA Saarioinen Oy Sari Riippi PL 108 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-484-1-187 osoitteessa Isoniementie 76, SAHALAHTI Kiinteistön omistaa Atria Suomi Oy, joka

Lisätiedot

MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA

MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA Vastaanottaja Rauman kaupunki Tekninen virasto Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 08.07.2014 MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA MAAPERÄTUTKIMUKSET Päivämäärä 08/07/2014 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa , osoitteessa Sarankulmankatu 20, TAMPERE.

KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa , osoitteessa Sarankulmankatu 20, TAMPERE. HAKIJA Insta Group Oy PL 80 33901 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa 837-301-921-17, osoitteessa Sarankulmankatu 20, 33900 TAMPERE. VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta.

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. Päätös PIRELY/9383/2018 19.12.2018 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta.

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. Päätös PIRELY/3274/2018 15.5.2018 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Tuusulan kunta/ tekninen toimi Hyryläntie Tuusula. RN:ot ja Rn:o , omistaja Coolmatic Oy

PÄÄTÖS. Tuusulan kunta/ tekninen toimi Hyryläntie Tuusula. RN:ot ja Rn:o , omistaja Coolmatic Oy PÄÄTÖS UUDELY/66/07.00/2010 Uusimaa 19.3.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistajat Toiminta kiinteistöillä Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta

Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta PÄÄTÖS Dnro KASELY/353/2017 17.3.2017 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta 1(8) PÄÄTÖS Dnro KASELY/382/07.00/2010 Kaakkois-Suomi 23.5.2014 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta

Lisätiedot

7.2.2014. Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain 78.2 :n mukaisen ilmoituksen johdosta

7.2.2014. Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain 78.2 :n mukaisen ilmoituksen johdosta Häme Ympäristö ja luonnonvarat Ympäristöyksikkö PÄÄTÖS PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMISESTA Dnro HAMELY/551/07.00/2013 YMP/103/2014 Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2014 ASIA Päätös pilaantuneen maaperän

Lisätiedot

Toiminnan kuvaus kiinteistöllä ja pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Toiminnan kuvaus kiinteistöllä ja pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/559/07.00/2011 17.5.2011 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistaja Asian vireilletulo Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000)

Lisätiedot

PÄÄTÖS pilaantuneen alueen puhdistamisesta Annetaan julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS pilaantuneen alueen puhdistamisesta Annetaan julkipanon jälkeen HAKIJA Tampereen kaupunki PL 487 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnukset 837-108-9901-0, 837-108-9906-0, 837-104-9903-0 ja 837-104-9901-0, Tipotien ja Paasikiventien

Lisätiedot

KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa , -6 ja -7, osoitteessa Auttilankatu, TAMPERE

KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa , -6 ja -7, osoitteessa Auttilankatu, TAMPERE HAKIJA Rakennustoimisto Pohjola Oy PL 825 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa 837-233-3079-3, -6 ja -7, osoitteessa Auttilankatu, 33300 TAMPERE Kiinteistöt omistaa

Lisätiedot

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne Päätös UUDELY/8826/2019 8.8.2019 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta.

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. Päätös 14.9.2018 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN TEKIJÄN NIMI JA OSOITE

Lisätiedot

Kiinteistöllä tehdyssä pohjatutkimuksessa tehtiin paino- ja porakonekairauksia yhteensä 30 pisteestä.

Kiinteistöllä tehdyssä pohjatutkimuksessa tehtiin paino- ja porakonekairauksia yhteensä 30 pisteestä. HAKIJA NCC Property Development Oy PL 64 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-263-2479-1 osoitteessa Teivaalantie 1, 33400 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne Päätös UUDELY/189/2018 30.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Asian vireilletulo Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Asian vireilletulo. Toiminta kunnostettavalla alueella

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Asian vireilletulo. Toiminta kunnostettavalla alueella Päätös UUDELY/6587/2017 27.10.2017 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettavan alueen sijainti Kiinteistön omistaja Asian vireilletulo Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014)

Lisätiedot

Alue sijaitsee I luokan Nuutajärven pohjavesialueella.

Alue sijaitsee I luokan Nuutajärven pohjavesialueella. HAKIJA Urjalan kunta Tekninen palvelukeskus PL 33 31716 URJALA KIINTEISTÖT Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 887-441-1-86, osoitteessa Rauhalantie 13 as 1, 31160 NUUTAJÄRVI Kiinteistön omistaa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Mäntsälän kunta, Ohkola Saharintie 100. Kiinteistöllä on kiviainesten ottoalue. Ympäristönsuojelulaki 78 2 ja 3 momentti

PÄÄTÖS. Mäntsälän kunta, Ohkola Saharintie 100. Kiinteistöllä on kiviainesten ottoalue. Ympäristönsuojelulaki 78 2 ja 3 momentti PÄÄTÖS UUDELY/674/07.00/2010 Uusimaa 14.5.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistaja Toiminnan kuvaus Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot