Magenta - nettiportfoliokoulutus. Behance, Blogger ja Tumblr kouluttajana Mikko Vähätalo / Guimikko

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Magenta - nettiportfoliokoulutus. Behance, Blogger ja Tumblr. 25.10.2012 kouluttajana Mikko Vähätalo / Guimikko"

Transkriptio

1 Magenta - nettiportfoliokoulutus Behance, Blogger ja Tumblr kouluttajana Mikko Vähätalo / Guimikko

2

3 Behance on suosittu luovien tekijöiden nettiportfolioalusta ja verkkoyhteisö. Sitä voi käyttää sekä tekijän, että tekijää etsivän ominaisuudessa. Kirjautuminen onnistuu jo olemassaolevalla yleisesti käytössä olevalla sosiaalisen median profiililla -eli Facebook-, Google- tai LinkedIn-tilillä sekä pelkällä sähköpostitililä, mikäli ei halua käyttää sosiaalisen median profiiliaan, tai sellaista ei ole. Luo käyttäjäprofiili haluamallasi tavalla. Voit kirjautua sisään Facebook-, Google-, tai LinkedIn-tunnuksillasi tai sähköpostiasi käyttäen.

4 Valitse käyttäjätilin tyyppi: Luova (Creative) - Esittele ja löydä luovia töitä. Vain löytöretkeilemässä (Just here to discover) - Rekisteröidy seurataksesi ja palkataksesi tekijöitä. Seuraavaksi annetaan perustiedot käyttäjästä. Alkaen siitä, onko yksittäinen tekijä (individual) vai ryhmä (team). Etu- ja sukunimen alla on nimike ja sijaintimaa ja -kaupunki, luovat alat (joilla toimii) - esim. web designer, graafikko, taidemaalari. Anna myös oma salasanasi ja käyttäjätunnuksesi eli profiilinimesi.

5 Behance ehdottaa heti alkuun mahdollisia seurattavia, joiden joukossa voi olla myös Behancessa olevia kavereitasi, jotka ovat ennestään sähköpostisi tai sosiaalisen median profiilisi yhteyksissä. Profiilisivulle annetaan perustiedot itsestä, eli kuva, ammattinimike, yritys, sijainti jne. Oman esittelysivun ulkoasua muokataan myös tässä näkymässä.

6 Työkokemussivulle annetaan normaalit perustiedot ja yhteystiedot. Voit erottautua omalla henkilökohtaisella ja vapaamuotoisella luonnehdinnallasi itsestäsi. Koulutustietoihin voit laittaa soveltuvat koulutuksesi. Mikäli oppilaitostasi ei ole valmiiksi listattu, voit laittaa sen joka tapauksessa listaamattomana (unlisted) kouluna. Huom! Ylipäätään suomalaisia oppilaitoksia ei juuri löydy listalta.

7 Osaamisosioon voit luetella taitojasi. Esim. teknisiä ja koodaustaitoja, mutta myös eri kuvataidetekniikoita öljyvärimaalauksesta kalligrafiaan. Omat työt esitellään Behancessa projekteina. Projektin luonti ja muokkaus on tehty helpoksi.

8 Uuden projektin aloitusnäkymä. Vasemman reunan työkalupalkki on kokonaan avoinna. Aloita uusi projekti tuomalla tiedostot Upload Files -painikkeella. Mikäli työ, jota haluat esitellä, on jossain toisessa palvelussa (Vimeo, YouTube, Blip.tv, Veoh, Mevio, Yahoo Video, MySpace Video, Fast Company, Dailymotion, SoundCloud, Mixcloud, Bandcamp, 4shared, Issuu, JotForm, Google Maps, Wufoo, SlideShare, Flickr Photostream, Picasa, Blurb, Exposure- Room, Prezi, Sunglass), voit upottaa sen projektiisi Embed Media -painiketta napsauttamalla. Anna linkki upotettavaan tiedostoon. Linkin saat ao. sivulta käyttäen sivuston omia linkityspainikkeita, eli esimerkiksi YouTubessa videon alapuolella on painike Share josta napsauttamalla saa näkyviin jakotoiminnot. Napsauta sieltä Embed -painiketta. Kopioi ja liitä tekstilaatikossa oleva koodi Behancen tekstilaatikkoon. Embed Media -painiketta napsauttamalla.

9 Lisää esiteltävään projektiisi tekstisisältöä Add Text -painiketta napsauttamalla. Tekstin muokkaus on periaatteessa samanlaista, kuin tekstinkäsittelyohjelmalla. Voit määrittää erilaisia tyylejä tekstille, sekä määrittää haluamasi kirjasimet ja kirjasinkoot ja perusmuotoilut. Voit lisätä tekstiin ulkoisia linkkejä valitsemalla linkitettäväksi haluamasi tekstin ja napsauttamalla oikeassa reunassa olevaa linkkipainiketta. Vasemmanpuoleinen painike lisää linkin, oikeanpuolinen poistaa sen. Anna linkki kirjoittamalla se tekstilaatikkoon. Voit määrittää linkin värin halutessasi.

10 Projektin asetukset - perustiedot Luovat alueet - alueet, jotka parhaiten kuvaavat projektia. Esim. multimedia, valokuvaus, www-suunnittelu. Select Field -painiketta napsauttamalla saat valmiita vaihtoehtoja valittavaksesi. Hakusanat, joilla haluat projektisi löytyvän. Hakusanat erotetaan pilkulla (,) Kuvaus - Työn tyyppi, median tyyppi ja luonne (valinnainen) - myynnissä oleva tai yhteisen asian hyväksi tehty. Laatikkoon voi kirjoittaa oman vapaamuotoisen kuvauksen. Vaihtoehdot - voit määrittää projektin näkyvyydeksi näkymään kaikille tai rajoittaa muuten. Samoin voit antaa katselijoiden kommentoida projektiasi. Tekijänoikeus - voit määritellä tekijänoikeustiedot tarkemmin. Creative Commons -lisenssityyppien lisäksi käytössä on myös muitakin käytäntöjä. Omistajuus - projektin omistaja(t), eli voi olla yksi tai useampia omistajia. Credits-kohtaan voi lisätä muita osallistuneita tekijöitä, mikäli tekemässä on ollut isompikin joukko. Käytetyt työkalut - ohjelmistot, online-työkalut, työkalut (tietokone, kamera, taltta jne.), materiaalit (hiili, lyijykynä, kivi, puu jne.) Mikäli projekti on aikuisille tarkoitettua, eli sisältää esimerkiksi alastomuutta, seksuaalisia teemoja tai muuta vastaavaa lapsille soveltumatonta sisältöä, täytyy se ilmoittaa.

11 Projektin julkaisu Kun kaikki on valmista, projekti voidaan julkaista, tai jättää vielä odottamaan mahdollisia lisämuokkauksia, jos et heti osannut laittaa kaikkea. Julkaistua projektia voi tarvittaessa myös muokata jälkikäteen, sekä poistaa julkaistuista eli piilottaa. Julkaisematon tallennettu projekti näkyy luonnoksissa (Draft Projects). Luonnosprojektien hallinnointi (Draft Projects) Viemällä hiiren osoitin luonnosprojektin päälle, saadaan näkyviin toimintavalikko, josta voi valita seuraavat toiminnot: Muokkaa projektia - Edit Project Katsele projektia - View Project Kloonaa projekti - Clone Project Julkaise projekti - Publish Project Poista projekti - Delete Project

12 Blogger Googlen omistama Blogger on varsinaisesti blogialusta, eli se on tarkoitettu kirjoitusten julkaisuun. Blogger soveltuu myös portfolioalustaksi, vaikka se ei anna aivan yhtä paljon mahdollisuuksia sisällön esittelyyn, kuin Behance. Voit kirjautua sisään google-tunnuksillasi, eli jos sinulla on google- tai gmail-tili, sinun ei tarvitse enää erikseen rekisteröityä.

13 Blogger tarjoaa melko kattavan ja helppokäyttöisen suunnittelutyökalun ulkoasua varten. Voit määrittää mm. sivun perusasemoinnin, taustakuvan, taustan ja tekstin värit ja tekstityylit valmiiden mallien pohjalta. Myös oman css-tiedoston tekeminen ja muokkaus on mahdollista. Voit etsiä haluamasi ulkoasutyylin Bloggerin valmiita malleja kokeilemalla.

14 Valitse haluamasi taustaväri ja pääväriteema Pääväriteemat ovat valmiita värimalleja, jotka ovat harmonisia taustavärin kanssa, jolloin saat tasapainoisemman värimaailman sivuillesi.

15 Säädä leveyksiä Voit määrittää koko blogin ja yksittäisten palkkien eli palstojen leveyden liukusäätimillä.

16 Blogin ja alatunnisteen asettelu Perusasettelun lisäksi voit valita muunkinlaisia asettelumalleja. Valittuasi perusmallin voit hienosäätää kenttien sijaintia ja asettelua. Voit myös säätää valitsemasi mallin leveyksiä uudestaan kohdassa Säädä leveyksiä.

17 Lisäasetukset -kohdassa voit määritellä haluamasi tekstityylit ja värit kaikille teksteille, mm. otsikoille, väliotsikoille, linkeille ja niiden taustoille. Oman CSS:n määrittely on myös mahdollista, jolloin voit tehdä ulkoasusta vieläkin yksilöllisemmän. Tämä kuitenkin vaatii html- ja css-kielten perusteiden osaamista.

18 Tumblr on suosittu blogipalvelu, jota käytetään luovien töiden esittelyyn. Aloita tumblr-profiilin luonti painamalla Sign Up -painiketta Anna haluamasi salasana ja käyttäjänimi ja paina Start -paniketta

19 Seuraavaksi Tumblr kysyy ikääsi ja pyytää sinua hyväksymään käyttäjäehdot Bottivarmistuksena, eli varmistaakseen että olet ihmiskäyttäjä, tumblr pyytää sinua vielä kirjoittamaan näkemäsi sanat. Kun profiilinluonti on valmis, paina vihreää painiketta. Tämän lisäksi saat vielä sähköpostin antamaasi osoitteeseen, jossa tumblr pyytää sinua varmistamaan sähköpostiosoitteesi oikeellisuuden.

20 Tumblrin kotinäkymä, jossa näkyy automaattisesti suosituimpien blogien postauksia. Samassa näkymässä voit hallinnoida omaa blogiasi. Valitsemalla Following 1 blog näet seuraamasi blogit. Tumblrin henkilökunnan ylläpitämä staff on lisätty sinne automaattisesti. Tumblrin päävalikon linkit vasemmalta oikealle: Kotinäkymä, viestinäkymä, help-toiminto, asetukset, uloskirjautuminen ja oikeanpuolimmaisena hakukenttä Tumblrin oikean palkin valikon linkit ylhäältä alas Blogisi nimeä napsauttamalla saat näkyviin pienen toimintavalikon, josta pääset blogisi etusivulle ja luomaan uuden blogin Seuraamasi blogit Löydä blogeja Satunnainen Tumblrin nostama kuva seuraa, jaa/uudelleenbloggaa, tykkää Alapuolella linkki nostetun blogin etusivulle

21 Seuraamasi blogit Voit etsiä lisää blogeja seurattavaksesi käyttämällä hakusanana URL-osoitetta, käyttäjäniemä tai sähköpostia. Spotlight-välilehdellä Tumblr esittelee sinulle blogeja aihepiireittäin jaoteltuna.

22 Voit hakea tuntemiasi ihmisiä seurattavaksi Facebookista ja Gmailin yhteystietolistaltasi. Molemmissa tapauksissa ao. palvelu pyytää hyväksyntääsi päästäkseen yhteystietoihisi.

23 Viestinäkymä, johon tulevat palvelussa saamasi yksityisviestit. Voit lähettää täällä myös muille käyttäjille viestejä. Tumblrin ohjesivu ja useimmin kysytyt kysymykset

24 Tilin asetukset Sähköpostiosoite. Alapuolella voit valita, voiko sinut löytää sähköpostihaussa. Salasanan vaihtaminen Kirjoituseditorin valinta: rich text editor - tekstinkäsittelyohjelman tyylinen editori, plain text/html - tavallinen teksti, jota voi muotoilla html-kielellä, Markdown - helpohko tekstinmuotoilukieli Kielen valinta - voit valita, millä kielellä käytät Tumblria Block users - estä käyttäjiä, Delete account - poista käyttäjätilisi Muutokset tallennetaan Save -painikkeella Dashboardin eli kotinäkymän asetukset

25 Sähköpostin asetukset Voit määrittää, mistä tapahtumista Tumblr lähettää sinulle sähköpostia Tumblriin liitetyt sovellukset

26 Omat blogiasetuksesi Voit määrittää useita oman blogisi asetuksia tällä välilehdellä; osoite, teema/ulkoasu, jakoasetukset Facebookiin ja Twitteriin jne. Ulkoasun muokkaukseen pääset Theme-kohdan Customize -painiketta napsauttamalla.

27 Teeman/ulkoasun asetukset Voit muokata blogisi ulkoasun haluamaksesi. Periaate on jokseenkin samankaltainen, kuin esim. Bloggerissa, mutta suoraviivaistetumpi. Oikean ylänurkan Themes -painiketta napsauttamalla pääset selaamaan valmiita teemoja, joita voit käyttää blogissasi. Halutessasi voit myös muokata itse html-tiedostoa Edit HTML -painiketta napsauttamalla saadaksesi yksilöllisemmän ulkoasun. Teeman/ulkoasun asetukset Voit selata ja valita valmiita teemoja tässä näkymässä. Oikean puolen näkymässä näytetään esikatselu valitsemallasi teemalla. All themes -painikkeesta aukeaa ponnahdusvalikko, jossa teemoja on järjestetty aiheittain. Huom! Jotkut teemat ovat maksullisia. Valitsemasi teema otetaan käyttöön Use -painikkeella ja muutokset perutaan Cancel -painikkeella

28 Ulkoasuasetukset Voit määritellä valitsemasi teeman lisäasetuksia kohdassa Appearance Korostusväri, yleinen kirjasinlaji ja muita tekstin ja kirjoitusten tietojen esittämisen asetuksia Lisäasetukset Voit määritellä valitsemasi teeman lisäasetuksia kohdassa Advanced Yhdellä sivulla näytettävien kirjoitusten määrä, mobiilikäyttöön optimoitu ulkoasu, linkkien avautuminen uuteen ikkunaan, url-osoitteiden käsittely, seurantalinkki ja oman css:n lisäys.

29

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN johdanto ja raportti sosiaalisen median pikastarteista pk-yrityksille Facebook Google+ Instagram LinkedIn YouTube Twitter Sari Hanka ja Eveliina Toivonen ALUKSI

Lisätiedot

Huomaathan lukiessasi!

Huomaathan lukiessasi! Huomaathan lukiessasi! Jos teet suurempia muutoksia, muista ottaa varmuuskopio järjestelmästä ennen ja jälkeen muutosten. Tämä tapahtuu muutamalla napin painalluksella, ja kopion tallentaminen omalle koneelle

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot

WordPress 3. Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Jari Sarja / Otavan Opisto 2013

WordPress 3. Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 WordPress 3 Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä Sisältö 1. Bloggaus... 6 2. Blogipalveluita

Lisätiedot

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education Olen saanut opettajalta ihan oman sähköpostiosoitteen, jonka loppu on @eduouka.fi. Voin kirjautua O365 palveluun omalla tunnuksella myös kotona. Tunnus on sama, jolla kirjaudun koulun tietokoneelle. Minulla

Lisätiedot

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi.

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. 1 Sisältö Luku 1 3 Tervetuloa käyttämään iweb-ohjelmaa 3 Tietoja iwebistä 3 Mitä opit 4 Ennen kuin aloitat 4 Mitä tarvitset

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Sisällys 1 Opiskelijana Moodlessa ohje 1 1.1 Kirjautuminen Moodleen 1 1.2 Etusivu 2 1.3 Navigointi 3 1.4 Minun Moodleni 4 1.5 Omat käyttäjätiedot 4 1.6 Omien käyttäjätietojen

Lisätiedot

6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO. 18.8.2009 Hannu Mikkonen

6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO. 18.8.2009 Hannu Mikkonen 6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO 18.8.2009 Hannu Mikkonen B) Sähköposti (GOOGLEn Gmail kehiin!)... 1 Gmail... 1 1. Sähköpostiviestin rakenne... 3 2. Sähköposti - saapuneet... 4 3. Liitetiedostot... 7 Viestin luominen...

Lisätiedot

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 ALOITTAMINEN Rekisteröityminen Rekisteröityminen Petra s Planet for Schools -ohjelmistoon on helppoa. Voit joko rekisteröityä maksuttomaan kokeilujaksoon nettisivujemme kautta

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas

Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas Sonera Yrityssähköposti Sonera Työtila Sonera Toimistoviestintä 27.11.2012 Sisältö 1/39 Sonera Toimisto -palveluiden pääkäyttäjän opas 27.11.2012 1 Perusteet... 4 1.1

Lisätiedot

Kotisivuohjeet. Eteläpohjalaiset Kylät ry. Sivupohjien rakenne

Kotisivuohjeet. Eteläpohjalaiset Kylät ry. Sivupohjien rakenne Kotisivuohjeet Tässä ohjeessa käydään läpi kotisivujen tekemisen perusteet keskittyen html-koodiin ja sen ominaisuuksiin. Ohjetta voidaan käyttää sivupohjien luonnin apuna, on kuitenkin suositeltavaa että

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 6 2. Asennus... 6 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6 3. Käyttöönotto... 6 3.1. Yrityksen tiedot... 6 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tentti Tentti -työkalun avulla opettaja voi laatia tentin, jonka tulokset tallentuvat Moodleen. Tentissä on mahdollista käyttää erilaisia kysymystyyppejä: monivalintakysymyksiä, tosi/epätosi -väittämiä,

Lisätiedot