KARISTON SYKSY 2005 KAUNOKIRJALLISUUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KARISTON SYKSY 2005 KAUNOKIRJALLISUUS"

Transkriptio

1 KARISTON SYKSY 2005 Kariston syysohjelmassa on kaksi esikoisteosta: Maria Aution Paperisudet on vaikuttava esikoisnuortenkirja koulukiusaamisesta ja Pia Postin Paroni Teräksen sirkustemppu rehevästi kuvitettu lastenkirja. Tämän syksyn uutuudessaan Sana sanaa vastaan kotimaisen rikosromaanin taitaja Seppo Jokinen vie komisario Koskisen tutkimaan vuosikymmenien takaista murhenäytelmää. Tietokirjoissa on runsaasti historiateoksia ja käytännön oppaita niin retkeilijälle, kokkaajalle, nikkaroijalle kuin kisailijallekin. Lasten ja nuorten kirjoista löytyy monipuolista luettavaa ja katseltavaa joka lähtöön. KAUNOKIRJALLISUUS Seppo Jokisen uutuudessa Sana sanaa vastaan komisario Koskinen vaistoaa unohdettuna kuolleen vanhuksen taustalta vuosikymmenien takaisen murhenäytelmän mutta miksi purku-uhan ja suojeluriidan alaisen talon pihassa makaa tapettu mies? Juha-Pekka Koskisen Viisi todistajaa tarjoaa viisi eri näkökulmaa Jeesuksen elämään. Nuoren kirjailijan vahva, eeppinen kertojanääni vakuuttaa ja virkistää palauttaa kerronnan kunniaan. Rakastetun pohjalaiskertojan Eira Pättikankaan Punainen silkkinauha on verevä romaani 1800-luvun kyläkauppiaasta ja laukkuryssistä sekä pontevasta äidistä ja tyttärestä. Kirsti Ellilän Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin on nokkela viihderomaani Selmasta, joka päättää rikastua kirjoittamalla rakkausromaaneja. Vastustamattoman raikas yhdistelmä viihdekirjallisuuden perinteiden lämmintä ironiaa ja viihdettä itseään! Päiviö Kankaan Kahden kylän kauppias on nostalginen kasvutarina nuoresta kyläkauppiaasta 1950-luvun Pohjanmaalla ja syrjäisestä kyläyhteisöstä silloin ennen. Eturivin sotakirjailijan Pentti H. Tikkasen Suomen toinen vapaustaistelu kertoo historiamme kolmesta vapaustaistelusta, talvisodasta, jatkosodasta ja Lapin sodasta sekä

2 kotirintaman elämästä, jota sävytti pelko rintamalla taistelevien omaisten ja koko Suomen kohtalosta. Eräneuvos Pekka Reinikan kirjassa Ahdille ja Tapiolle viihdyttävät tarinat liikkuvat yhtä letkeästi kalavesillä ja riistamailla vakaviakaan asioita ei pidä ottaa liian vakavasti. Nautittavia erätarinoita metson, pystykorvan ja tervaksen tuoksun valtakunnasta tarjoaa Erkki Tuomisen Kuhmon saloilla. Uusintapainoksina ilmestyvät Esa Anttalan Hopeaa rajan takaa legendaarisen sotakirjailijan kuvaus uhkarohkeasta retkestä itärajan taakse, sekä Eino Pohjamon Jänkäjääkärit koruton dokumentti JR 12:n verisestä sotatiestä jatkosodan hyökkäysvaiheessa. Pokkaripainoksena julkaistaan Pentti H. Tikkasen Hyppy helvettiin toivottu tositarina laskuvarjopartion taistelusta kaukana vihollisselustassa. Kirjassaan Painostaja jännityksen kansainvälinen mestari Lee Child tarjoaa jälleen lukijoilleen takuuvarmaa toimintaa. Jack Reacher on peitetehtävissä, mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Helena von Zweigbergkin Joka häpeää kantaa on itsenäinen jatko kahdelle aiemmin ilmestyneelle tunnustusta saaneelle vankilapappi Ingrid Carlbergistä kertovalle rikos- ja ihmissuhderomaanille. Nyt entisen prostituoidun ja huumekuriirin muistelmakäsikirjoitus vie Ingrid Carlbergin piinaavien rikosten jäljille. Lisää naisenergiaa ja Kuumien aaltojen kerhon seikkailuja. Nancy Thayerin Kuumien aaltojen kerhon paluu on lämmin, nokkela ja seksikäs lukuromaani keski-ikäisten naisten ystävyydestä. Mitä tehdä kun tuore aviomies tuo liittoon Toisen Naisen: äitinsä? Jane Greenin Anoppiahdistus kertoo, miten Ellie selvisi ongelmallisesta anopistaan. Ruotsalaisen kirjailijaparin Maj Sjöwallin ja Per Wahlöön kiitetystä rikosromaanisarjasta ilmestyvät nyt odotettuina uusintapainoksina Komisario Beck tähtäimessä, Missä viipyy poliisi, Poliisimurha, Roseanna ja Suljettu huone. Kirjailija Maj Sjöwall saapuu lokakuussa Helsingin kirjamessuille. FANTASIA Sean Stewartin mustan huumorin siivittämä kasvutarina Kehä on urbaani fantasiaromaani Teksasista, aaveista ja täydellisistä pop-kappaleista. Stewartin romaanit ovat voittaneet lukuisia palkintoja, mukaan lukien World Fantasy Awardin, ja päätyneet New York Timesin vuoden parhaiden kirjojen listalle.

3 Fantasian mestareiden David ja Leigh Eddingsin uuden Unennäkijät-fantasiasarjan odotettu toinen osa Salattu mahti kertoo Dhrallin valtakunnasta, jonka rauha on uhattuna. Jumalat ja ihmiset yhdistävät voimansa hirmuolentoa vastaan. Aina vain hullumpaa teinikulttuuri iskee Kiekkomaailmaan! Terry Pratchettin Elävässä musiikissa peikot ja kääpiöt panevat bändin pystyyn. Popmusiikilta ei välty edes Näkymättömän Yliopiston velhokaarti. Supersuosittu fantasiataru jatkuu! Robert Jordanin Yhdeksän kuun tytär on Ajan pyörä -sarjan 21. osa. Kun Randia etsimään lähtenyt Mat kohtaa Yhdeksän kuun tyttären, hän vaistoaa että jotain mullistavaa on tekeillä TIETOKIRJAT Giampaolo Casatin Valloittaja Aleksanteri Suuri on upeasti kuvitettu historiateos nuoresta soturikuninkaasta, jonka elämäntarina on kiehtonut ihmisiä antiikin ajoista lähtien. Hienosti värikuvitettu tietokirja Tarunhohtoinen tähtitaivas (Robin Kerrod) on kiehtova opas tähtitieteen, tähtikuvioiden ja planeettojen ihmeelliseen maailmaan. Rikard Drakenlordhin Toisen maailmansodan avainhenkilöt on kätevä hakuteos toisen maailmansodan keskeisistä vaikuttajista. Kirja esittelee aakkosjärjestyksessä sotilaallisia johtajia, poliitikkoja sekä diplomaatteja, jotka vaikuttivat tapahtumien kulkuun. Suuret taistelut maalla, merellä ja ilmassa (Alistair Revie, Thomas Foster ja Burton Graham) kuvaa sotahistorian suurimpia, kuuluisimpia ja erikoisimpia taisteluita antiikista kylmään sotaan. Sotahistoriasta kiinnostuneelle on vaikea antaa vangitsevampaa lahjaa. Tanskalaisen ruokatoimittaja Sandra Leigh Drazninin kahdessa viehättävässä keittokirjassa Makoisat omena- ja päärynäreseptit ja Makoisat raparperi- ja mansikkareseptit kevään ensimmäiset raparperit, keskikesän makeat mansikat ja syksyn raikkaat omenat ja päärynät muuntuvat ihaniksi herkuiksi. Uskomattoman kauniit valokuvat tuovat veden kielelle jo ennen kuin herkku on valmis. Helposti valmistuvaa vierastarjottavaa erityisesti kasvissyöjille tarjoaa Celia Brooks Brownin Kasvisherkkuja juhlaan. Kirja sisältää yli 80 helppoa ja herkullista kasvisruokaohjetta: pikkunaposteltavaa drinkkien kera, makupaloja noutopöytään, pääruokia ja lisukkeita, makeita unelmia. Johan Näsströmin ja Hanna Erixonin Korjataan kotia on näppärä ja yksinkertainen opas kodin yleisimpiin remontti- ja korjaustöihin. Kirja, joka säästää hintansa heti, kun ammattikorjaajaa ei tarvitse kutsua.

4 Eräalan vuosikirja Erämaailma on taas täynnä kokemuksia, tunnelmia ja upeita valokuvia hirvijahdista, jänispassista, syksyisiltä kalavesiltä ja värikylläisestä luonnosta. Toivekirja Tenon lohesta haaveileville on jälleen saatavana. Matti Kettusen Lohiyö Tenolla opastaa, kuinka soutaja tavoittaa kalojen kuninkaan Suomen legendaarisimmalla kalavedellä. Upeaa talvista luontoa on turha arkailla. Norjalainen huippuasiantuntija Lars Monsen kertoo reppuun mahtuvassa oppaassaan Talviretken käsikirja, kuinka tavallinen retkeilijä voi nauttia Pohjolan talvesta. Beate Slipherin Sienet ja marjat on selkeä ja kätevä koko perheen opaskirja sienten, marjojen ja syötävien luonnonkasvien keräilyyn. Erilaiset kansanuskomukset tuovat kirjaan oman kiehtovan lisävärinsä. Kisat pystyyn helposti ja nopeasti missä ja milloin vain! Tuomo Järvisen Kisailukirja on kätevä hakuteos, josta löytyy ohjelmaa lastenkutsuille, lämmittelyleikkejä liikuntaharrastuksiin ja ajanvietettä aikuisillekin. Jack Altmanin 1001 unikuvaa on kaunis ja kätevä pikahakemisto 1001 yleisimmälle unikuvalle ja niiden selitykselle. Tämä pieni mutta tuhti opas tarjoaa tulkintamallin kaikille klassisille unitapahtumille: lentäminen, takaa-ajo, eksyminen, putoaminen Tiukkojen tilanteiden käsikirja: Häät (Joshua Piven, David Borgenicht ja Sarah Jordan) on suositun huumorisarjan kahdeksas osa. Häistäkin voi selvitä, vaikka sormus hukkuu, maljapuhe haukotuttaa ja lahjapöytä notkuu kamalia vaaseja. Melissa Heckscherin Pelko pois! on mainio, vapauttavan överi opas kaikille hellannappuloiden tuijottajille, raivokkaille käsienpesijöille ja yhtä jos toistakin arkipäiväistä pelkääville nykyneurootikoille. Hykerryttävä vitsipaketti on jälleen koossa, ja huimasta irvailusta saavat taas tuttuun tapaan osansa kaikki, niin herrat kuin narritkin. Lue lisää Vuoden vitsikohusta (toim. Juhana Vänskä)! Uusina painoksina ilmestyvät David Warnesin Venäjän tsaarit asiantunteva historiateos Venäjän hallitsijoista kautta vuosisatojen, Jens Priewen Viinin aika näyttävä perusopas viinistä ja viinikulttuurista, Caroline Aldredin Jumalainen seksi nautinnon salaisuudet tantran ja taon muinaisen viisauden opeilla, Joel Levyn Maailma paketissa tärkeimmät tiedot koko maailmankaikkeudesta yhdessä taskutietokirjassa, Ingrid Anderssonin ja Charlie Lindbergin Uusi hevosenomistajan käsikirja mainio käsikirja ja perusteos kaikille hevosharrastajille ja ratsastajille, Idän ja lännen astrologia oman alansa kestosuosikki nyt kartonkikansissa ja Hyvän olon kirja (toim. Arto Manninen) näppärä pokkaripakkaus elämänvoimaa!

5 LASTEN JA NUORTEN KIRJAT Peter Sisin upean omaperäinen lasten ja nuorten tietokirja Elämänpuu tempaa lukijan maailmanympärimatkalle Charles Darwinin kanssa. Yksityiskohtaisine piirroksineen, karttoineen ja päiväkirjamerkintöineen se on loistelias kuvaus Charles Darwinin elämästä. Kirja voitti vuonna 2004 arvostetun tietokirjapalkinnon Bolognan lastenkirjamessuilla. Neulominen ja virkkaaminen ovat nousseet pikavauhtia nuorten suosioon. Kivoja kuteita esittelee 16 hauskaa ja huippumuodikasta neuleohjetta juuri nuorten makuun. Kuvitus on värikästä ja rentoa ja ohjeet helppotajuisia. Lesley Simsin Roomalaisen sotilaan käsikirja kertoo kaiken tietämisen arvoisen Rooman armeijan elämästä. Faktaa ja huumoria sekoitteleva opas on täynnä hilpeää ja hirveää! tietoa historiasta ja roomalaisen sotilaan vähintäänkin hikisestä hommasta. Viehättävä, lasten liikuntaharrastuksiin houkutteleva sarja jatkuu. Lasten taitoluistelukoulu (Naia Bray-Moffatt ja David Handley) tempaa nuoret lukijansa mukaan ihan oikean luistelukoulun tunneille oppimaan tekniikoita, ryhmätyötä ja liikunnan riemua. Gunnar Nordströmin Kiekkotähti-sarjan kirjoissa Tärkeä tehopiste ja Farmijoukkueen riveihin uusi kiekkokausi alkaa kovin panoksin. Adam joutuu taas taistelemaan paikastaan ykkösmaalivahtina, eikä yhteenkään erehdykseen ole varaa Kiekkokoulu NHL:n tapaan (Sean Rossiter ja Paul Carson) on vangitseva peli- ja treeniopas kaikille kiekkojunnuille. Vinkkejään antavat myös NHL:n kiekkotähdet sekä sanoin että komein tilannekuvin. Terry Pratchettin Suuri ajomatka on hienon onttutrilogian ensimmäinen osa. Masklinin on pelastettava tuhannet pienet ontut purettavasta tavaratalosta, jonka ulkopuolella nämä eivät koskaan ole käyneet. Nuorten huumorifantasiaa lajin lyömättömältä mestarilta! Philip Reeven Kadotettu manner on uskomaton mielikuvituksen tuote hämmentävä ja hurja nuorten tulevaisuusseikkailu, joka jatkaa Kävelevien koneiden kiehtovaa tarinaa. Syysmaa-sarjan vahva naisteema jatkuu Anu Holopaisen feministifantasian kolmannessa osassa Viinikauppias. Lukija viedään syysmaalaiseen suurkaupunkiin uskonnollisten juonittelujen keskelle. Anthony Horowitzin viides Alex Rider -romaani Alex Rider ja Scorpia saattaa nuoren agentin vakavan valinnan eteen: jatkaako M16:n palveluksessa vai liittyäkö kansainväliseen rikollisjärjestöön koston vuoksi? Yllättävät tilanteet seuraavat toisiaan niin että päätä huimaa. Horowitz ei suotta ole kuuma nimi maailmalla! Siskodisko-sarjassa ilmestyy jälleen kaksi ahmittavaa uutuutta! Irlantilaisen

6 Siobhán Parkinsonin ensimmäinen suomennettu romaani Siskopuolet on kansainvälisesti kiitetty tyttökirja uusperheen yhteentörmäyksistä. Susan Jubyn Ihmeellinen Alice on nokkela ja hauska tarina älykkö-alicen haparoivista ensiaskelista normaalimaailmaan. Maria Aution esikoisnuortenkirja Paperisudet on vakava mutta lohdullinen tarina koulukiusatusta Sallasta, joka sinnittelee rinnakkaisluokkalaisen Aletan kanssa läpi viimeisen vuoden peruskoulussa. Pettämätön Nina sekoilee kundien kanssa ja säikkyy aaveita Ritta Jacobssonin kirjoissa Nina bilettää ja Nina maalla. Tuttua, taattua Nina-kamaa uskollisille lukijoille! Jesse ja kohtalokas kurssi on suureen suosioon ponnahtaneen Merja Jalon ja Marvi Jalon Koiratytöt-sarjan kolmas osa. Jessestä on yllättävää harmia. Potkaistaanko se ulos agilitykurssilta? Mervi Kosken uutuudessa Tihunen ja musta paholainen (Pikku piskin kronikat 2) paimenkoira Tihusen elämää hämmentävät mm. salaperäinen (naukuva) musta paholainen, lapsenvahdiksi palkattu Luuranko-mummo ja ruusupyyhkeen kanssa tulta tainnuttava Tättähäärä. Tekstin helppolukuisuus ja huumori pitävät aloittelevankin lukijan otteessaan. Piia Postin esikoiskirja Paroni Teräksen sirkustemppu on riemastuttava lastenkirja kärsättömästä norsusta ja kaulattomasta kirahvista, jotka joutuvat puolivahingossa sirkukseen. Menoa täydentää värikylläinen, rehevä kuvitus. Kuka ryökäle vei vaarin tekarit? Rod Clementin Vaarin hampaat on hauska salapoliisitarina pikkukaupungin sekoittavasta rikoksesta ja sen yllättävästä ratkaisusta. M Christina Butlerin ja Tina Macnaughtonin Lumiukon ystävät on ihastuttava talvinen tarina ystävyyden merkityksestä. Lumiukon kimalteleva helmiäispinta antaa säväyksen kirjan suloisen pehmeälle kuvitukselle. Suloiset lemmikit (Jane Burton ja Candice Whatmore) on lapsen ensimmäiseksi eläinkirjaksi sopiva kurkistelukirja, joka yhdistelee hauskasti tietoa ja tutkittavaa. Ammatteja esittelevä pahvinen touhukirjasarja jatkuu kahdella uudella osalla Astronautin päivä ja Ballerinan päivä. Joka sivulla on jälleen hauskoja läppiä, luukkuja ja liikuteltavia osia, joiden parissa innokas pieni ammatinharjoittaja saa aikansa kulumaan. Pokkaripainoksina ilmestyvät Terry Pratchettin Vapaat pikkumiehet, jossa Tiffany Särkynen lähtee pelastamaan pikkuveljeään satumaailmasta apunaan vain joukko pöhköjä pikkumiehiä, sekä Anthony Horowitzin Alex Rider & Kovisten koulu, jonka sivuilla nuorelle agentille paljastuu uskomattomia asioita poikien sisäoppilaitoksesta.

Karisto Oy. Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna

Karisto Oy. Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna 2/2005 Karisto Oy Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna Postiosoite PL 102 13101 Hämeenlinna Puh. (03) 63 151 Faksi (03) 616 1565 Sähköposti: kustannusliike@karisto.fi etunimi.sukunimi@karisto.fi

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Talotarinoita Suomesta Retkeilijän eläinopas Retkeilijän kasviopas Uuden ajan urheilukalastus Nykynaisen kuntokirja

Talotarinoita Suomesta Retkeilijän eläinopas Retkeilijän kasviopas Uuden ajan urheilukalastus Nykynaisen kuntokirja Kariston julkaisuohjelma keväällä 2006 tarjoaa jälleen monipuolisen valikoiman käytännön tietoteoksia, lukuromaaneja ja jännitystä, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Kevään tietokirjoista löytyy

Lisätiedot

Rooman sotilasmahti Extreme golf Jokapaikan golf 100 tapaa parantaa ratsastustaitoasi Kokataan mökillä Nikkaroi kotipihalle Mennään kalaan

Rooman sotilasmahti Extreme golf Jokapaikan golf 100 tapaa parantaa ratsastustaitoasi Kokataan mökillä Nikkaroi kotipihalle Mennään kalaan Kariston kirjalista keväälle 2005 tarjoaa monipuolisen valikoiman käytännön tietokirjoja, lukuromaaneja, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tietokirjoissa on esillä historiaa, henkistä hyvinvointia

Lisätiedot

Siljan laulu - tarina tyttöbändistä Siljan laulu Seitsemän tytärtä Sudenveri Kotiin Katajamäelle Idässä palaa Eräretkiä valon ja hämärän maassa

Siljan laulu - tarina tyttöbändistä Siljan laulu Seitsemän tytärtä Sudenveri Kotiin Katajamäelle Idässä palaa Eräretkiä valon ja hämärän maassa Kevään 2007 julkaisuohjelmassa on Kariston tyttökirjakilpailun voittanut Siljan laulu - tarina tyttöbändistä, jonka tekijä on Vilja-Tuulia Huotarinen. Helmikuussa ilmestyvä Siljan laulu on tekijänsä ensimmäinen

Lisätiedot

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Aya: Elämää Yop Cityssä, (Arktinen banaani 2010) Tarina: Marguerite Abouet Sarjakuvassa 19 v. opiskelija Aya joutuu

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 IMMORTALS OSA 1

UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 IMMORTALS OSA 1 UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 TWILIGHT: AAMUNKOI - OSA 1 SYVÄLLE SALATTU IMMORTALS NORDISK FILM TOUKOKUUN-KESÄKUUN 2012 UUTUUDET 1 TWILIGHT: AAMUNKOI - OSA 1 Yli 190 000 elokuvakatsojaa! Tervetuloa

Lisätiedot

KARISTON SYKSY 2004 KAUNOKIRJALLISUUS

KARISTON SYKSY 2004 KAUNOKIRJALLISUUS KARISTON SYKSY 2004 Karisto julkaisee syksyllä 2004 kolme esikoisteosta: Mikael Sallisen vahvan ja persoonallisen Viidentenä kesänä, Juha-Pekka Koskisen historiallisen romaanin Ristin ja raudan tie ja

Lisätiedot

Lataa Ihmisen ihmeellinen keho - Steve Parker. Lataa

Lataa Ihmisen ihmeellinen keho - Steve Parker. Lataa Lataa Ihmisen ihmeellinen keho - Steve Parker Lataa Kirjailija: Steve Parker ISBN: 9781405458207 Sivumäärä: 29 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.56 Mb Tämä on uteliaille pikku lukijoille oivallinen johdatus

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

SUOMALAISUUS. Miltä se näyttää ja mitä se on? Mikä on erilaista, kun vertaat sinun kulttuuriin? Puhutaan

SUOMALAISUUS. Miltä se näyttää ja mitä se on? Mikä on erilaista, kun vertaat sinun kulttuuriin? Puhutaan SUOMALAISUUS Miltä se näyttää ja mitä se on? Mikä on erilaista, kun vertaat sinun kulttuuriin? Puhutaan Mitä suomalaisuus sinulle merkitsee ja mitä siitä haluat ottaa omaksesi? Mitä et? Miksi? Mitä tarkoittavat

Lisätiedot

LIIKELAHJAT Kevät 2015

LIIKELAHJAT Kevät 2015 LIIKELAHJAT Kevät 2015 1 Monta hyvää syytä valita Aarikka-lahja Tervetuloa tekemään onnistuneita lahjavalintoja! Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Sirpa Grev sirpa.grev@aarikka.com p. 040 544 4212 Paula Heinikangas

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 1 ja 2 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Lataa Koko perheen luonto-opas - Juha Laaksonen. Lataa

Lataa Koko perheen luonto-opas - Juha Laaksonen. Lataa Lataa Koko perheen luonto-opas - Juha Laaksonen Lataa Kirjailija: Juha Laaksonen ISBN: 9789512402946 Sivumäärä: 224 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.68 Mb Koko perheen luonto-opas antaa suurille ja pienille

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Lieto

Lasten ja nuorten Lieto Lasten ja nuorten Lieto Anja Hänninen: Mylly tontun tarinoita (1998) Röhmöjen satumaista elämää (2006) Michel Karra: Kesä -56 (1997) Romaani vie 1950-luvulle 16-vuotiaan nuorukaisen dramaattisten tapahtumien

Lisätiedot

Lataa Villivihannekset - aloittelijan opas - Teija Saarinen. Lataa

Lataa Villivihannekset - aloittelijan opas - Teija Saarinen. Lataa Lataa Villivihannekset - aloittelijan opas - Teija Saarinen Lataa Kirjailija: Teija Saarinen ISBN: 9789526606460 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.95 Mb Puutarhuri ja villivihannesneuvoja Teija Saarisen

Lisätiedot

Vuoden parhaat ruokalahjat. Ei kylmätuotteita!

Vuoden parhaat ruokalahjat. Ei kylmätuotteita! K A R I N I N R U O K A L A H J A T 2 0 1 5 Vuoden parhaat ruokalahjat Ei kylmätuotteita! WWW.MATGAVOR.SE ORDER@MATGAVOR.SE +46 42 32 26 10 1 Me tarjoamme teille maistuvan ratkaisun! Jo 25 vuoden ajan

Lisätiedot

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat?

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat? GENETIIVI yksikkö -N KENEN? MINKÄ? monikko -DEN, -TTEN, -TEN, -EN YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian Minkä osia oksat ovat? puu

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 23 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65.42 Bull, Jane, 69.63 Myllyneva, Mika, kirjoittaja,

Lisätiedot

Lataa Lintututkija - David Burnie. Lataa

Lataa Lintututkija - David Burnie. Lataa Lataa Lintututkija - David Burnie Lataa Kirjailija: David Burnie ISBN: 9789522560711 Sivumäärä: 72 sivua Formaatti: PDF Tiedoston koko: 30.82 Mb Yli 30 hauskaa tehtävää luonnon tutkimiseen- Rakenna lintu-bufetti

Lisätiedot

Hiirileikki Savurenkaita Augustuksen kisat Hiidenhirvi- Katkennut haulikko Elokuun kriisi 1940 Tietön divisioona Marskin kaukopartioritarit

Hiirileikki Savurenkaita Augustuksen kisat Hiidenhirvi- Katkennut haulikko Elokuun kriisi 1940 Tietön divisioona Marskin kaukopartioritarit Kariston julkaisuohjelma syksyllä 2006 tarjoaa monipuolisen valikoiman kiintoisia tietoteoksia, jännitystä ja vahvoja rikosromaaneja, naisten viihdettä, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tuttujen

Lisätiedot

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT Ideoita opettajille Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. Kirjoita henkilöstä luonnekuvaus. 2. Tee ja kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle.

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

Lataa Talvilintujen elämää - Lars Jonsson. Lataa

Lataa Talvilintujen elämää - Lars Jonsson. Lataa Lataa Talvilintujen elämää - Lars Jonsson Lataa Kirjailija: Lars Jonsson ISBN: 9789523123410 Sivumäärä: 343 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.03 Mb Upeasti kuvitettu kirja Pohjolassa talvehtivista linnuista

Lisätiedot

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT Upeaa Uudeltamaalta Olemme luoneet Sinua varten taas uuden, herkullisen ja moni-ilmeisen kevätmalliston. Sen tuotteet tarjoavat tekemistä tä moneen makuun. Tule viihtymään kanssamme

Lisätiedot

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019)

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Lukudiplomikirjat alakouluille 1. - 4. luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Aikamoinen ajantieto Hyllypaikka: 49.262 AIK Isin ja tyttöjen lettikirja tai Isin ja tyttöjen lettikirja : bileet! Tekijä:

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 24 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 58.9 Dods, Emma, Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1 7 TAITEET. LIIKUNTA 78.3112 Karén, Veli-Matti,

Lisätiedot

Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta

Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta Kariston syksyn listalla on 60 nimikettä monipuolista lukemista kaiken ikäisille. Seppo Jokiselta ilmestyy uusi odotettu Koskis-dekkari Viha on paha vieras,

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

Lataa Suomen matelijat ja sammakkoeläimet - Antti Koli. Lataa

Lataa Suomen matelijat ja sammakkoeläimet - Antti Koli. Lataa Lataa Suomen matelijat ja sammakkoeläimet - Antti Koli Lataa Kirjailija: Antti Koli ISBN: 9789526612751 Sivumäärä: 180 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.44 Mb Käärmeet ja sammakot ovat herättäneet ihmisissä

Lisätiedot

Syksy 2014. www.karttakeskus.fi

Syksy 2014. www.karttakeskus.fi Syksy 2014 www.karttakeskus.fi Espanjan Aurinkorannikko retkeilyopas Jatkoa viime syksyn uutuussarjaan, jossa tähän mennessä ilmestynyt retkeilyoppaat Gran Canaria, Teneriffa ja Madeira 50 kaunista ja

Lisätiedot

T-TE SCANDIC TASTE & DESIGN Me Johan & Nyströmillä uskomme, että skandinaavinen desing ei tarkoita pelkästään muotoilua vaan siihen voidaan liittää myös maku. Otimme vastaan kunnianhimoisen haasteen lähtiessämme

Lisätiedot

Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi. Lataa

Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi. Lataa Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi Lataa Kirjailija: Elina Kynsijärvi ISBN: 9789525870879 Sivumäärä: 72 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.37 Mb Viehättävien eläinlorukirjojen sarjassa seikkaillaan tällä

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

Lataa Miksi maailma on olemassa? eksistentiaalinen etsivätarina - Jim Holt. Lataa

Lataa Miksi maailma on olemassa? eksistentiaalinen etsivätarina - Jim Holt. Lataa Lataa Miksi maailma on olemassa? eksistentiaalinen etsivätarina - Jim Holt Lataa Kirjailija: Jim Holt ISBN: 9789522601742 Sivumäärä: 350 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.96 Mb Kosmologinen salapoliisitarina

Lisätiedot

SRK. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 040 558 3972 www.srk.fi LAHJAKSI

SRK. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 040 558 3972 www.srk.fi LAHJAKSI SRK Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 040 558 3972 www.srk.fi LAHJAKSI 1.1.2016 ERI- IKÄISILLE Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin, Elämänpolulla 15 Löysin Jumalan

Lisätiedot

Lataa 50 tapaa pelastaa Itämeri - Johan Tell. Lataa

Lataa 50 tapaa pelastaa Itämeri - Johan Tell. Lataa Lataa 50 tapaa pelastaa Itämeri - Johan Tell Lataa Kirjailija: Johan Tell ISBN: 9789510417119 Sivumäärä: 128 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.39 Mb Pelastetaan yhdessä ItämeriNuorille suunnattu opas antaa

Lisätiedot

SRK. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 020 765 9010 www.srk.fi LAHJAKSI

SRK. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 020 765 9010 www.srk.fi LAHJAKSI SRK Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 020 765 9010 www.srk.fi LAHJAKSI 1.1.2015 ERI- IKÄISILLE Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin, Elämänpolulla 15 Löysin Jumalan

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 8.5.2015 Uutuudet ajalla 1.4.2015-30.4.2015 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.8

Lisätiedot

Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt

Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 19.1.2018 http://www.klubi.biz/viikkokirje.html VALOKUVANÄYTTELY Suomen juhlavuoden 2017 kunniaksi. Valokuvauskilpailun satoa esillä neljän sarjan voittajatyöt

Lisätiedot

Nainen. sodassa. KOTONA JA RINTAMAIA 193Vl?45 SUOMEN VAPAUDEN PUOLESTA

Nainen. sodassa. KOTONA JA RINTAMAIA 193Vl?45 SUOMEN VAPAUDEN PUOLESTA Nainen sodassa KOTONA JA RINTAMAIA 193Vl?45 SUOMEN VAPAUDEN PUOLESTA SISÄLLYS Saatteeksi Kodin Vartijat 12 Naiset sodassa 14 I Kotirintaman selkäranka 18 Maan Äiti 19 "Vihreät lesket" 26 Kaksi taloa huolen

Lisätiedot

Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa

Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa Puutarhanaiset kävivät kylässä Vantaalla Juurakkokujalla S. G. Niemisellä. Paikkaan oli helppo löytää kehä III:lta, ja siellä

Lisätiedot

Lataa Permakulttuuriopas - Ilkka Aula. Lataa

Lataa Permakulttuuriopas - Ilkka Aula. Lataa Lataa Permakulttuuriopas - Ilkka Aula Lataa Kirjailija: Ilkka Aula ISBN: 9789525078466 Sivumäärä: 96 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.02 Mb Kirja on ensimmäinen suomenkielinen kasvattajille suunnattu

Lisätiedot

Vanhustyön keskusliiton Senioritoiminta järjestää ikäihmisille avointa ja maksutonta kerhoa. IIRISKERHO. Kerhossa tarjolla kahvia ja pullaa hintaan 2.

Vanhustyön keskusliiton Senioritoiminta järjestää ikäihmisille avointa ja maksutonta kerhoa. IIRISKERHO. Kerhossa tarjolla kahvia ja pullaa hintaan 2. Vanhustyön keskusliiton Senioritoiminta järjestää ikäihmisille avointa ja maksutonta kerhoa. IIRISKERHO Keskiviikkoisin Klo 10.00 11.30 Marjaniementie 74, tapaaminen aulassa Kerhossa tarjolla kahvia ja

Lisätiedot

2.10.2013. Tammelan kirjastoauto

2.10.2013. Tammelan kirjastoauto TAMMELAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 6 2.10. Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.09. - 30.09. 52 nimekettä Tammelan kirjastoauto 2 / 6 Aikuisten tietokirjallisuus 1 Filosofia. Psykologia.

Lisätiedot

Lataa Meikki itselle ja ammatiksi - Riitta Vaara. Lataa

Lataa Meikki itselle ja ammatiksi - Riitta Vaara. Lataa Lataa Meikki itselle ja ammatiksi - Riitta Vaara Lataa Kirjailija: Riitta Vaara ISBN: 9789513764470 Sivumäärä: 189 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 32.58 Mb Uudistettu Meikki itselle ja ammatiksi -kirja

Lisätiedot

Lataa Jäljillä julistepaketti (2 kpl) Lataa

Lataa Jäljillä julistepaketti (2 kpl) Lataa Lataa Jäljillä julistepaketti (2 kpl) Lataa ISBN: 9789512648535 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 23.68 Mb JÄLJILLÄ-sarjan houkuttelevat julisteet myydään yhtenä pakettina. Lajijulisteessa on 30 kasvilajia

Lisätiedot

Eriarvoistava kieli ja köyhyys

Eriarvoistava kieli ja köyhyys Eriarvoistava kieli ja köyhyys Kieli ja syrjäytyminen 8.2.2019 Anna-Maria Isola Osallisuus on sitä, että ihminen kuuluu merkityksellisenä osana johonkin kokonaisuuteen. Hän tulee kuulluksi itsenään ja

Lisätiedot

ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008

ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008 ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008 Kariston syksyn listalla on 67 nimikettä, joista löytyy mielenkiintoista luettavaa kaiken ikäisille. Kotimaiset esikoisteokset Jaana Taposen

Lisätiedot

Lataa. 5. painos Painovuosi: 2004 Kovakantinen Kirjastoluokka: 568 ISBN:

Lataa. 5. painos Painovuosi: 2004 Kovakantinen Kirjastoluokka: 568 ISBN: Lataa Suomen luonto-opas - Lasse J. Laine Lataa Kirjailija: Lasse J. Laine ISBN: 9789510239421 Sivumäärä: 421 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 38.84 Mb Jokaisen luonnossa liikkuvan perusteos, joka soveltuu

Lisätiedot

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa Lataa Vuoden luontokuvat 2012 Lataa ISBN: 9789510393260 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.53 Mb Jo yli kolme vuosikymmentä ilmestynyt Vuoden Luontokuvat -teos julkistetaan uudistettuna laitoksena

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 27 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 4 MAANTIEDE. MATKAT. KANSATIEDE 48.388 Pesti, Mele, Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA.

Lisätiedot

Lataa Sohvin puukirja - Stefan Casta. Lataa

Lataa Sohvin puukirja - Stefan Casta. Lataa Lataa Sohvin puukirja - Stefan Casta Lataa Kirjailija: Stefan Casta ISBN: 9789518827286 Sivumäärä: 42 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.16 Mb Miten eri puulajit voi tunnistaa? Voiko puussa asua kirjanpainajia?

Lisätiedot

Lataa Kiehtovat alkuaineet - Theodore Gray. Lataa

Lataa Kiehtovat alkuaineet - Theodore Gray. Lataa Lataa Kiehtovat alkuaineet - Theodore Gray Lataa Kirjailija: Theodore Gray ISBN: 9789522911568 Sivumäärä: 240 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 19.14 Mb Tiedätkö, mikä alkuaineista on maukkain? Entä tiedätkö,

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Korulipas kätkee rakkaimmat aarteet

Korulipas kätkee rakkaimmat aarteet Ihana oma koti toivottaa tervetulleeksi! Finlaysonin kevään ja kesän 2013 mallisto luo kotiin vaihtuvia tunnelmia Finlaysonin kevään ja kesän 2013 tekstiilimallisto houkuttelee sisustamaan omasta kodista

Lisätiedot

Lataa Valkoselkätikka - Kimmo Martiskainen. Lataa

Lataa Valkoselkätikka - Kimmo Martiskainen. Lataa Lataa Valkoselkätikka - Kimmo Martiskainen Lataa Kirjailija: Kimmo Martiskainen ISBN: 9789522540720 Sivumäärä: 202 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 18.65 Mb Valkoselkätikka on aina kuulunut Suomessa pesivään

Lisätiedot

Lataa Tiikeri - John Vaillant. Lataa

Lataa Tiikeri - John Vaillant. Lataa Lataa Tiikeri - John Vaillant Lataa Kirjailija: John Vaillant ISBN: 9789510369685 Sivumäärä: 335 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.78 Mb Pienessä siperialaisessa kylässä eletään vaatimattomissa oloissa

Lisätiedot

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan.

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Lämmittely Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Oletko samaa mieltä vai eri mieltä? Miksi? On tosi helppo saada suomalaisia ystäviä. Suomalaiset eivät käy missään vaan ovat aina

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN KESÄRETKI 29.7.2012 SASTAMALAAN

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN KESÄRETKI 29.7.2012 SASTAMALAAN TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN KESÄRETKI 29.7.2012 SASTAMALAAN Retki alkoi aamukahvilla matkan varrella, retkeläisiä oli 13. Kuljetuksesta huolehti Salon Tilausmatkojen oma julkkis, maailmanmatkaaja Jani, jonka

Lisätiedot

Lataa Parantavat kädet - David Chang. Lataa

Lataa Parantavat kädet - David Chang. Lataa Lataa Parantavat kädet - David Chang Lataa Kirjailija: David Chang ISBN: 9789515848482 Sivumäärä: 240 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.38 Mb Hieronnat tuovat rentoutumista, nautintoa ja hyvää oloa - mutta

Lisätiedot

Tehtäviä. Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha

Tehtäviä. Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha JULKAISIJA: Oppimateriaalikeskus Opike, Kehitysvammaliitto ry Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puh. (09) 3480 9350 fax (09) 351 3975 s-posti: opike@kvl.fi www.opike.fi

Lisätiedot

Lataa Lapsen oma eläinkirja - Maarit Varpu. Lataa

Lataa Lapsen oma eläinkirja - Maarit Varpu. Lataa Lataa Lapsen oma eläinkirja - Maarit Varpu Lataa Kirjailija: Maarit Varpu ISBN: 9789522304346 Sivumäärä: 95 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.96 Mb Tässä värikkäässä eläinkirjassa tutustutaan suomalaisiin

Lisätiedot

Lataa Maailman pingviinit - Wayne Lynch. Lataa

Lataa Maailman pingviinit - Wayne Lynch. Lataa Lataa Maailman pingviinit - Wayne Lynch Lataa Kirjailija: Wayne Lynch ISBN: 9789522200242 Sivumäärä: 175 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.75 Mb Tiedekirjoittaja ja valokuvaaja Wayne Lynch on 18 viime

Lisätiedot

Lataa Karttoja narratiiviseen työskentelyyn - Michael White. Lataa

Lataa Karttoja narratiiviseen työskentelyyn - Michael White. Lataa Lataa Karttoja narratiiviseen työskentelyyn - Michael White Lataa Kirjailija: Michael White ISBN: 9789529948598 Sivumäärä: 304 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.24 Mb Kansainvälisesti arvostetussa teoksessaan

Lisätiedot

Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke. Kouluyhteistyö - Noljakan koulu

Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke. Kouluyhteistyö - Noljakan koulu Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke Kouluyhteistyö - Noljakan koulu Kouluyhteistyön sisältö 1. luokat kasvimaan kylvö 2. luokat kasvimaaretki ja eläinperheet 3. luokat ötökkäpaketti 4. luokat lähikuvassa

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Arkipäivä kielen kehittäjänä

Arkipäivä kielen kehittäjänä Arkipäivä kielen kehittäjänä Päivi Homanen 18.3.2013 Jyväskylä Ajatusta arkeen se on siinä! Päivä täyttyy lukemattomista tilanteista, joissa voi harjoittaa lapsen kieltä ja kuuloa. Joka päivä Syödään Puetaan

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Iloitse pihasta. HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa. mielikuvituksellesi monimuotoisia ja. värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja,

Iloitse pihasta. HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa. mielikuvituksellesi monimuotoisia ja. värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja, HB-Pihapäällysteet HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa mielikuvituksellesi monimuotoisia ja värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja, Iloitse pihasta. värejä ja kuviointeja, löydä pihasi luonne ja tee tyylikäs

Lisätiedot

Ohjeet opettajalle. Tervetuloa Apilatielle!

Ohjeet opettajalle. Tervetuloa Apilatielle! Ohjeet opettajalle Vihjeitä opettajalle koulun tutustumispäivään Esiopetuksen oppilaille koulun tutustumispäivä on tärkeä, vaikka esiopetuspaikka sijaitsisi samassa pihapiirissä koulun kanssa. Lähes kaikkia

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen. Lataa

Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen. Lataa Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen Lataa Kirjailija: Eeva-Liisa Ryhänen ISBN: 9789516279438 Sivumäärä: 91 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.03 Mb Me selkärankaiset -kirjassa esitellään 28 erikokoista

Lisätiedot

Lataa Seurasaari. Lataa. Lataa kirja ilmaiseksi suomalainen Seurasaari Lataa Luettu Kuunnella E-kirja Suomi epub, Pdf, ibook, Kindle, Txt, Doc, Mobi

Lataa Seurasaari. Lataa. Lataa kirja ilmaiseksi suomalainen Seurasaari Lataa Luettu Kuunnella E-kirja Suomi epub, Pdf, ibook, Kindle, Txt, Doc, Mobi Lataa Seurasaari Lataa ISBN: 9789523010888 Sivumäärä: 183 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.45 Mb Seurasaaren kesyt oravat ja sorsat, sen ulkomuseon kauniit vanhat rakennukset ja kyykkäkenttä ovat monille

Lisätiedot

Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015

Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015 Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015 1 Monta hyvää syytä valita Aarikka-lahja Tervetuloa tekemään onnistuneita lahjavalintoja! Liikelahjan avulla viestitään yrityksen arvoista. Aarikka tuotteilla osoitatte

Lisätiedot

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family Huumori David Safier Happy Family neljääkymmentä ikävuottaan lähestyvä Emma Wünschmann on uhrannut lupaavan uransa kustannusalalla perheensä vuoksi. Emman lastenkirjakauppa on konkurssin partaalla,

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 33 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65 Crexells, Cristina. Siemenet Kirjat LI L 1 68.2

Lisätiedot

Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi.

Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi. SYYT ELÄÄ Tehtävän tarkoituksena on kartoittaa ja vahvistaa niitä syitä, joiden vuoksi nuori tahtoo elää. Samalla sen avulla voidaan arvioida hyvin monipuolisesti nuoren elämäntilannetta ja kokemusmaailmaa.

Lisätiedot

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto YPÄJÄN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 7.1.2016 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.12. - 31.12. 53 nimekettä Ypäjän kunnankirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 3 Yhteiskunta 36.13

Lisätiedot

Uutuudet. Tammi-huhtikuu 2016 Myymäläleivonta

Uutuudet. Tammi-huhtikuu 2016 Myymäläleivonta Uutuudet Tammi-huhtikuu 2016 Myymäläleivonta Yhdessä palvelemme paremmin Vaasan Oy on nyt osa Lantmännen Unibake Finlandia. Yhdistyimme, jotta voimme tarjota laajempaa valikoimaa, kattavampaa koulutusta

Lisätiedot

Lestijärven kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo

Lestijärven kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo Lestijärven kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo Uutuudet ajalla 1.1.2016-31.1.2016 Uutuuksia: 70 nimekettä Kirjasto: Lestijärven kunnankirjasto AIKUISTEN OSASTO 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 15.9

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

Kahden poliittisten nais kirjailijoiden vertailu. Hella Wuolijoki Umayya Abu-Hanna

Kahden poliittisten nais kirjailijoiden vertailu. Hella Wuolijoki Umayya Abu-Hanna Kahden poliittisten nais kirjailijoiden vertailu Hella Wuolijoki Umayya Abu-Hanna Hella Wuolijoki Ella Murrik Syntynyt: 22 heinäkuuta 1886 Helme, Viro Kuollut: 2 helmikuuta 1954 ( 67v) Helsinki Kansalaisuus:

Lisätiedot

KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? RyhmäRenki Kirsi Alastalo

KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? RyhmäRenki Kirsi Alastalo KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? TAVOITE Omien toiveiden ilmaiseminen, myönteisten kesäodotusten herättely, kesäsuunnitelmien kertominen ryhmälle, yhteisten kiinnostuksen kohteiden löytäminen VALMISTELU

Lisätiedot

Muutos! Tehokasta tiedotusta! Tehokkaan tiedotuksen abc Toimittaja Soila Ojanen Vuojoen kartano 12.6.2009

Muutos! Tehokasta tiedotusta! Tehokkaan tiedotuksen abc Toimittaja Soila Ojanen Vuojoen kartano 12.6.2009 Muutos! Tehokasta tiedotusta! Tehokkaan tiedotuksen abc Toimittaja Soila Ojanen Vuojoen kartano 12.6.2009 Miten toimittaja katsoo maailmaa? Toimittaja etsii AINA uutista Dramaattista Ristiriitaista Erilaista

Lisätiedot

KESÄKERHOT kokoontuvat joka viikko tiistaisin

KESÄKERHOT kokoontuvat joka viikko tiistaisin Vanhustyön keskusliiton Senioritoiminnan iäkkäille ihmisille suunnatut (+65 v.) kesäkerhot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Voit osallistua jompaankumpaan ryhmään silloin, kun sinulle sopii. Jokaisen

Lisätiedot

CLOETTA FAZERIN UUTUUDET TAMMIKUULLE Fazerin Sininen ja valkoinen suomalaista suomalaisille

CLOETTA FAZERIN UUTUUDET TAMMIKUULLE Fazerin Sininen ja valkoinen suomalaista suomalaisille CLOETTA FAZERIN UUTUUDET TAMMIKUULLE 2007 Fazerin Sininen ja valkoinen suomalaista suomalaisille Fazer juhlistaa 90-vuotiasta itsenäistä Suomea tuomalla markkinoille Karl Fazer Sininen ja valkoinen suklaapatukan.

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS SANATYYPIT LÄMMIN TAKKI LÄMPIMÄT TAKIT KAUNIS NAINEN KAUNIIT NAISET SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen?

Lisätiedot

Lataa Uskomattomat eläimet - Dorling Kindersley. Lataa

Lataa Uskomattomat eläimet - Dorling Kindersley. Lataa Lataa Uskomattomat eläimet - Dorling Kindersley Lataa Kirjailija: Dorling Kindersley ISBN: 9789522206923 Sivumäärä: 255 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.38 Mb Uskomattomat eläimet esittelee kiehtovimmat

Lisätiedot

Lataa Joulupukin unelma - Opi kuinka unelmista tehdään totta - André Noël Chaker. Lataa

Lataa Joulupukin unelma - Opi kuinka unelmista tehdään totta - André Noël Chaker. Lataa Lataa Joulupukin unelma - Opi kuinka unelmista tehdään totta - André Noël Chaker Lataa Kirjailija: André Noël Chaker ISBN: 9789510411957 Sivumäärä: 120 sivua Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.94 Mb Unelmiinsa

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

INFORMAATIOKESKUS. Informaatiokeskuksen ja osastojen uutuudet 8.10. 26.11.2015

INFORMAATIOKESKUS. Informaatiokeskuksen ja osastojen uutuudet 8.10. 26.11.2015 Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto - INFORMAATIOKESKUS 26.11.2015 Sivu 1 INFORMAATIOKESKUS Informaatiokeskuksen ja osastojen uutuudet 8.10. 26.11.2015 159.9 Psykologia 159.9 KAUPPILA Kauppila, Reijo

Lisätiedot

PAJATIEDOTE KEVÄT 2011

PAJATIEDOTE KEVÄT 2011 KOULU, ESIKOULU JA ERITYISOPPILAAT PAJATIEDOTE KEVÄT 2011 Kevään teemana on piirtäminen, jota tutkitaan monelta kantilta pääasiassa sarjakuvan ja pilapiirroksen maailmoissa. Marraskuussa 2011 suomalainen

Lisätiedot