Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 32. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 32. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 32 Kokoustiedot Aika tiistai klo 18:20-20:15 Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B Saapuvilla olleet jäsenet Markku Markkula, puheenjohtaja Stefan Ahlman Suvi Karhu Pirjo Kemppi-Virtanen Raili Päivinen Harriet Klar-Nykvist Jukka Lahti Kai Lintunen Kirsi Louhelainen Risto Nevanlinna Kimmo Oila Ulla Palomäki Paula Pöntynen Seppo Salo Muut saapuvilla olleet Olli Isotalo Torsti Hokkanen Markku Antinoja Marianne Kaunio Ossi Keränen Mauri Hämäläinen Tiina Elo Yusef Abu Madi Miika Ruokonen Marita Forsberg toimialajohtaja, poistui klo 20: käsittelyn aikana. kaupunkisuunnittelujohtaja liikennesuunnittelupäällikkö yleiskaavapäällikkö asemakaavapäällikkö lakimies kaupunginhallituksen edustaja nuorisovaltuuston edustaja asemakaavainsinööri, paikalla 173 käsittelyn aikana. palvelupäällikkö, sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 2 / 32 Allekirjoitukset Markku Markkula puheenjohtaja Marita Forsberg sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: Risto Nevanlinna Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelussa osoitteessa Virastopiha 2 C, 1. krs, Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 3 / 32 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 170 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Saariston osayleiskaavaluonnoksen hyväksyminen 6 nähtäville (MRA 30 ), alue Mulbynhaka, asemakaavaehdotuksen hyväksyminen 16 nähtäville (MRA 32 ), alue , 45. kaupunginosa Kurttila 174 Leppäsillanmäki, asemakaavaehdotuksen ja 23 asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue , 57. kaupunginosa Karakallio Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle 29 valituksesta, joka koskee Piispanportin asemakaavan muutoksen, alue hyväksymispäätöstä 176 Ennakkokatsaus asemakaavoituksen työohjelmaan 2016 esitettäviin uusiin kohteisiin 31

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja 170 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 4 / Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Päätös Selostus Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kaupunkisuunnittelulautakunta oli kutsuttu koolle kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajan allekirjoittamalla päivätyllä kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenille, kaupunginhallituksen edustajalle sekä nuorisovaltuuston edustajalle toimitetulla kokouskutsulla.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja 171 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 5 / Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Risto Nevanlinna.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 6 / / / Saariston osayleiskaavaluonnoksen hyväksyminen nähtäville (MRA 30 ), alue Valmistelijat / lisätiedot: Marja Axelsson, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy MRA 30 :n mukaisesti nähtäville päivätyn Saariston osayleiskaavan luonnoksen, piirustusnumero 6928, 2 pyytää osayleiskaavasta tarvittavat lausunnot, 3 järjestää osayleiskaavaluonnoksesta kaksi asukastilaisuutta (länsi- ja eteläosat yhdessä, itäosa erikseen) ja valitsee niiden puheenjohtajiksi ja. Käsittely Keskustelun kuluessa puheenjohtaja Markkula ehdotti varapuheenjohtaja Louhelaisen kannattamana, että asia jätetään pöydälle seuraavaan pidettävään kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoukseen. Julistettuaan keskustelun pöydällepanosta päättyneeksi, puheenjohtaja Markkula tiedusteli, voidaanko ehdotus hyväksyä. Koska ehdotusta ei vastustettu, puheenjohtaja Markkula totesi kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksyneen sen yksimielisesti. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: Päätti jättää asian pöydälle seuraavaan pidettävään kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoukseen. Oheismateriaali - Saariston osayleiskaava, kaavakartta 1 - Saariston osayleiskaava, kaavakartta 2 - Saariston osayleiskaava, kaavakartta 3 - Saariston osayleiskaava, kaavakartta 4 - Saariston osayleiskaava, kaavamääräykset - Saariston osayleiskaava, kaavakartta ja merkinnät - Saariston osayleiskaava, selostus - Saariston osayleiskaava, selostuksen liitteet Saariston osayleiskaava, selostuksen liitteet 14-18

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 7 / 32 Selostus Kaavaluonnos osoittaa saariston maankäytön periaatteet ja määräykset lomarakentamista varten. Kaavaluonnos on laadittu oikeusvaikutteisena osayleiskaavana, jota voidaan käyttää rakennusluvan myöntämisen perusteena ja se korvaa näin asemakaavoituksen. Poikkeuksena tästä Westendin edustan kolmen saaren kohdalla rakentaminen edellyttää kuitenkin asemakaavan laatimista. Nyt esitetään laaditun kaavaluonnoksen nähtäville asettamista. Näin saariston maanomistajilla, asukkailla, eri viranomaistahoilla ja järjestöillä on tilaisuus ilmaista mielipiteensä jatkosuunnittelua varten ja edelleen kaavaehdotuksen laatimisen pohjaksi. Vireilletulo ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vireilletulosta on kuulutettu kaupungin virallisissa ilmoituslehdissä, Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa vuonna Osayleiskaavasta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu Suunnittelualueen sijainti opaskarttapohjalla: Alueen kuvaus Suunnittelualue käsittää kolme erillistä aluetta: itäsaaristo, länsisaaristo ja eteläsaaristo. Yhteenlaskettu pinta-ala on noin hehtaaria. Maapinta-alaa on noin 500 hehtaaria ja loput vesialuetta. Rakennuksia alueella on nyt noin ja noin 400 näistä on loma-asuntoja. Rakennettu kerrosala alueella on nykyisellään noin k-m 2. Rantaviivaa on yhteensä noin 75 kilometriä.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 8 / 32 Itäsaaristo Suunnittelualue rajautuu rannikolla Matinkylän, Haukilahden ja Westendin alueiden asemakaavoihin. Suunnittelualueeseen kuuluvat Matinkylän ja Tapiolan suuralueiden Länsiväylän eteläpuoliset saaristoalueet, jotka jäävät Soukanniemi-Suvisaariston osayleiskaavan ja Helsingin saariston osayleiskaavan väliin. Alue koostuu noin 70 saaresta sekä niitä ympäröivästä vesialueesta. Alueen pinta-ala on noin hehtaaria, josta maapinta-alaa on noin 240 hehtaaria. Alueella sijaitsevat saaret ovat pääosin virkistys- ja loma-asuntokäytössä. Alueen saarissa on lähes 700 rakennusta, joista loma-asuntoja alueella on noin 160, näiden lisäksi Varsasaaressa on lähes 250 Helsingin kaupungin omistuksessa olevaa kesämajaa. Puolustusvoimien käytössä on laaja alue Miessaaren ympäristössä. Alueella on useita luonnonsuojelualueita. Käärmesaaren läheiselle merialueelle on myönnetty maankäyttölupa merituhkauksia varten. Suurimmat Espoon kaupungin omistuksessa olevat maa-alueet sijaitsevat Isossa Vasikkasaaressa, Tvijälpissä, Käärmesaaressa, Korkeasaaressa ja Torra Lövössä. Helsingin kaupunki omistaa Varsasaaren ja valtio omistaa puolustusvoimien käytössä olevat Miessaaret. Loput saaret ovat yksityisessä omistuksessa. Saarissa olevia tiloja on 193 ( ). Vesialueet ovat pääasiassa kylien yhteisiä. Lisäksi saarien ympärillä on myös yksityisten omistuksessa olevia vesialueita ja vesipalstoja. Vasikkasaareen on vesi- ja viemärijohdot. Länsisaaristo Alue koostuu noin 13 saaresta, joista suurimmat ovat Pentala ja Stora Herrö. Alue on vesialueineen noin 840 hehtaaria, josta maapinta-alaa on noin 240 hehtaaria. Alueella sijaitsevat saaret ovat pääosin virkistys- ja loma-asuntokäytössä. Rakennuksia alueella on noin 260, joista noin 90 vapaa-ajan asuntoja. Espoon kaupunki omistaa kiinteistöjä Pentalassa ja Stora Herrössä sekä lisäksi pienempiä saaria. Saarissa olevia tiloja on 110 ( ). Vesialueet ovat Suvisaariston kylän yhteisiä. Lisäksi saarien ympärillä on myös yksityisten omistuksessa olevia vesialueita. Osalla saarista, mm. Pentalassa on kesällä toimiva vesi ja -viemäriverkosto, joka pumpataan tyhjäksi joka syksy. Johdot on vedetty Amiraalinsatamasta ja saarissa ne ovat pintavetoina. Eteläsaaristo Alue on vesialueineen noin hehtaaria ja maapinta-alaa vain noin 25 hehtaaria. Alueen suurin saari on Kytö. Saari on noin 16 hehtaarin kokoinen, metsäinen ja korkeimmalta kohdaltaan vähän yli 10 metriä merenpinnan yläpuolella. Vanha pääväylä Helsinkiin kulki saaren pohjoispuolitse. Röda Kon on Espoon kaupungin omistuksessa. Kaikki muut saaret ja luodot ovat tällä hetkellä yksityisessä omistuksessa. Vesialueet ovat Suvisaariston kylän yhteisiä. Saarien ympärillä on myös yksityisten omistuksessa olevia vesialueita.

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 9 / 32 Valtakunnalliset alueiden käyttötavoitteet Saariston osayleiskaavaa koskevat erityisesti (eheytyvään yhdyskuntarakenteeseen ja ympäristön laatuun sekä) kulttuuri- ja luonnonperintöön, virkistyskäyttöön ja luonnonvaroihin ja luonto ja kulttuuriympäristöinä erityisiin alueisiin liittyvät tavoitteet. Kaavoitustilanne Uudenmaan maakuntakaava on lainvoimainen korkeimman hallintooikeuden tekemän päätöksen jälkeen. Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaava on tullut voimaan Siinä saariston osayleiskaava-alueelle on merkitty kaksi kulttuuriympäristön kannalta valtakunnallisesti merkittävää aluetta. 2._vaihekaava Maakuntakaavassa kaava-alue kuuluu kokonaisuudessaan pääkaupunkiseudun rannikko- ja saaristovyöhykkeeseen. Rajauksen sisäpuolella olevat virkistykseen soveltuvat yhtenäiset ja riittävän laajat rakentamattomat maa-alueet varataan yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa virkistykseen, jollei erillisellä aluevarausmerkinnällä ole muuta osoitettu. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on rajauksen sisäpuolella selvitettävä ja otettava huomioon tärkeät lintualueet. Rajauksen sisäpuolella olevilla alueilla voidaan kaavamerkinnän mukaisen pääkäyttötarkoituksen lisäksi kehittää ympäristöönsä sopeutuvaa ja olemassa olevaa loma-asutusrakennetta täydentävää loma-asumista. Maakuntakaavassa on erillisellä virkistysaluemerkinnällä on osoitettu ne saaret, joilla on erittäin tärkeä merkitys virkistysalueina. Neljännen vaiheen maakuntakaavan luonnos valmistui syksyllä 2014 ja on ollut nähtävillä alkuvuodesta Kaavaehdotus tulee nähtäville vuoden 2016 alussa. Saariston osalta maakuntakaavoitukseen on mahdollisesti odotettavissa joitakin muutoksia. Espoon saariston osalta rannikko- ja saaristovyöhyke pysyy ennallaan, mutta sen suunnittelumääräystä tarkistetaan sisältämään matkailun ja asutuksen täydentymisen edellyttämä rakentaminen, sekä myös kulttuuri- ja luonnonmaiseman arvojen sekä arvokkaiden luonto-olosuhteiden säilyminen, ympäristön tilan parantaminen ja vesiensuojelun edistäminen. Neljännen vaiheen maakuntakaavan luonnoksessa ehdotetaan muutoksia virkistysmerkinnän käyttöön saaristossa. Verrattuna toisen vaiheen maakuntakaavaan Eteläsaaristosta Kytö ja Itäsaaristosta Tvijälp, Varsasaari ja Småholm on poistettu virkistysaluemerkinnän piiristä. Maakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön rajausta on laajennettu koskemaan Herrön saaret ja Stora Herrö on osoitettu virkistyssaareksi.

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 10 / 32 Yleiskaava Alueella on voimassa Espoon eteläosien yleiskaava (lainvoima 2010) lukuun ottamatta itäsaaristossa Lilla Julholmen saarta, jolle esitetty virkistyskäyttömerkintä V kumoutui valituksen johdosta. Rakennusjärjestys Espoon kaupungin rakennusjärjestys on tullut voimaan Määräyksiä sovelletaan myös kaavoitetuilla alueilla, mikäli kaava ei muuta määrää. Kaupunginhallituksen päättämät tavoitteet Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena osayleiskaavana, jota voidaan käyttää rakennusluvan myöntämisen perusteena. Olemassa olevat rakennuspaikat ja uudet rakennuspaikat osoitetaan kaavakartalla. 1.2 Pyritään noudattamaan yhtenäisiä mitoitusperusteita kiinteistökohtaisesti. Rakennusoikeuden tasapuolista mitoittamista varten käytetään mm. emätilatarkastelua, jossa tarkastellaan poikkileikkausajankohdan jälkeisen rakentamisen kehittymistä tilakohtaisesti. 1.3 Osayleiskaavassa määritellään lomarakennusalueet sijainnin, rakennettavuuden, yhdyskuntatekniikan sekä maisema- ja luontoarvojen perusteella. Lomarakennusalueiden mitoitusnormit voivat poiketa toisistaan. 1.4 Kaavaan lisätään maanpinnan ja lattian korkeusasemamääritykset mahdollisten tulvahaittojen minimoimiseksi rantarakentamisessa. Rakennuksen alimman lattiatason korkeusaseman on oltava vähintään + 3 metriä keskiveden korkeudesta. 1.5 Alue kaavoitetaan lähinnä virkistystä, vapaa-ajan toimintoja ja loma-asumista varten ja alueelle osoitetaan myös puolustusvoimien toimintaa. Virkistyskäyttöä ja vesiliikennettä turvaamaan osoitetaan mm. venereitit, satamat ja sekä rantapalvelut ja uimarannat. 1.6 Alueen luonto-, maisema ja rakennetun ympäristön arvot ja erityispiirteet pyritään turvaamaan luoden Espoon osalta mahdollisuudet yhtenäisesti toteutettavan laajan virkistysalueen perustamiselle Helsingin kanssa. Viranomaisneuvottelu ja tiedotus- ja keskustelutilaisuus Maankäyttö- ja rakennuslain 66 :n mukainen aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidettiin Viranomaisneuvottelun keskeisinä johtopäätöksinä todettiin, että osallisuus- ja arviointisuunnitelmaa on

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 11 / 32 täydennettävä vaikutusten arvioinnin osalta. Etenkin muutosten vaikutuksista merialueiden tilaan, vaihtoehtoisten maankäyttömallien tutkiminen sekä kulttuurihistoriallisten selvitysten ja luontoselvitysten täydentäminen todettiin tarpeelliseksi. Aloitusvaiheen tiedotustilaisuus järjestettiin Espoon saariston osayleiskaavaan liittyen järjestettiin alkuvaiheessa, ennen vuotta 2012 erilaisia vuorovaikutustilaisuuksia. Vuorovaikutustilaisuudet on koottu omaksi selvityksekseen nimeltä Saariston osayleiskaavaan liittyvät vuorovaikutustilaisuudet (2014). Selvitys on saatavilla Saariston osayleiskaavan internet-sivuilta. Kaavaluonnoksen valmistelu Saariston osayleiskaavaluonnos on laadittu tarkemmaksi kuin Espoon eteläosien yleiskaava ja vahvistuessaan osayleiskaava kumoaa Espoon eteläosien yleiskaavan. Osayleiskaavatyötä varten alueelle on tehty emätilatarkastelu vuosilta 1959,1978 ja Poikkileikkaus ajankohtana on käytetty vuotta 1959 ( Rakennuslain voimaatulo). Osayleiskaavaluonnosta edeltäneessä vaihtoehtotarkastelussa tutkittiin kolme vaihtoehtoa. Vaihtoehdot I ja II olivat luonteeltaan yhden maankäyttömuodon, loma-asumisen vaihekaavoja. Niissä tarkasteltiin yleispiirteisesti vain loma-asumista ja sen mitoitusta. Kolmantena vaihtoehtona tutkittiin yksityiskohtainen aluevarauskaava, joka ohjaa suoraan rakentamista ja muuta maankäyttöä. Vaihtoehtoja, vaihtoehtojen vertailua ja vaikutustenarviointia on kuvattu asiakirjassa Kaavaselostus ja nykytila-analyysi, sekä Vaikutusselvitys ja vertailuasiakirjoissa; FCG Finnish Consulting Group Oy. Osayleiskaavaluonnos on laadittu oikeusvaikutteisena yleiskaavana. Tavoite on, että sitä voidaan käyttää rakennusluvan myöntämisen perusteena siten, että asemakaavoitusta ei tarvita. (MRL 137 ja MRL 72 ). Suoraan rakentamista ohjaavassa yleiskaavassa määritellään rakentamisen ja muun maankäytön toteuttamisen periaatteet niin tarkasti, ettei asemakaavan laatiminen ole tarpeen. Ranta-alueilla tällaista yleiskaavaa on käytetty ohjaamaan tavanomaista lomarakentamista rakennusluvalla. Yleiskaavassa osoitetaan rakentamiseen tarkoitetut alueet, rakennusoikeudet tiloittain, rakennuspaikkojen käytön periaatteet (esimerkiksi rakennusoikeuden jakautuminen erityyppisiin rakennuksiin) sekä vesi- ja jätehuollon järjestämisen tavat tai niihin liittyvät reunaehdot ja tavoitteet. Westendin edustan saarien; Småholm, Tvijälp ja Varsasaari, osalla osayleiskaavaluonnos ei ole oikeusvaikutteinen, vaan osayleiskaavan osoittamat mahdollisuudet asuinrakentamiseen ratkaistaan asemakaavalla. Kaavaluonnos on laadittu aikaisempia vaihtoehtoja tarkemmassa mittakaavassa siten, että se huomioi ja ohjaa tarkemmin ympäristön tilaa ja luonnetta. Kaavaluonnos ohjaa Espoon saariston

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 12 / 32 kehittämismahdollisuuksia asumisen ja loma-asumisen näkökulmasta sekä pääkaupunkiseudun virkistyskäytön kehittämistä. Kaavaluonnos käsittää kaavakartat mittakaavaan 1:5000 kustakin osa-alueesta, eli itä- länsi- ja eteläsaariston. Kaavaluonnos Osayleiskaavaluonnoksen laatimisen tarkoituksena on loma-asutuksen järjestäminen sekä monipuolisen, merellisen virkistyskäytön mahdollistaminen luonnonsuojelu ja maiseman erityispiirteet huomioiden. Uusi loma-asutus on pääasiassa täydentävää. Se pohjautuu laadittuun emätilatarkasteluun, mutta huomioi myös maiseman ja rakennetun ympäristön erityispiirteet sekä tulvavaaran. Rakentamisen ulkopuolelle jätetään avokalliot, saarten korkeimmat kohdat ja rantaviivan tuntumassa olevat alueet. Kaavaluonnos mahdollistaa 94 uuden loma-asunnon rakentamisen yhteensä 18 saarelle. Kaavaluonnoksen kokonaisrakennusoikeus on noin k-m 2. Suhteessa kaavaluonnoksen pinta-alaan määrä ei ole niin suuri, että yhdyskuntarakenteen voisi sanoa muuttuvan oleellisesti. Myöskään saariston väestömäärä ei nouse merkittävässä määrin. Alueen työpaikat muodostuvat pääasiassa matkailu- ja palvelutoimialoille. Työpaikat voivat olla luonteeltaan esimerkiksi ohjelmapalveluihin tai matkailuun liittyviä, ravintola ja kahvilapalveluja, huolto ja ylläpitotehtäviä sekä rakentamisvaiheessa rakentamiseen liittyviä tehtäviä. Joltain osin saarten luonne muuttuu hieman uuden rakentamisen myötä. Rakennuspaikat on osoitettu kaavakartalla rakennusruutuun (yleensä 20m x 20m). Lomarakennus on sijoitettava rakennusruutuun ja talous- ym. rakennukset tämän kanssa samaan pihapiiriin eli enintään 40 metrin etäisyydelle päärakennuksesta. Rakennusoikeus riippuu lomarakennusalueeksi osoitetun alueen koosta ollen enintään 250 k-m 2 rakennuspaikkaa kohti, loma-asunnon enimmäiskooksi on määritelty 160 k-m 2. Mikäli olemassa oleva loma-asunto on tulvavaara-alueella, se voidaan muuttaa vierasmajaksi tms. ja rakentaa uusi lomarakennus rakennusruudun alueelle. Niillä saarilla, jotka ovat suurimmaksi osaksi korkeuskäyrän + 3 mpy alapuolella, rakennusoikeus riippuu korkeuskäyrän + 3 mpy yläpuolelle jäävän alueen koosta. Virkistysalueiden osalta alueiden käyttö jäsentyy ja niille voidaan luoda selkeät alueet, jotka on varattu joko rakentamiseen tai muuhun virkistyskäyttöön. Retkeily- ja ulkoilualueiksi on osoitettu nykyisin retkeilykäytössä olevat kolme saarta ja kolme laajaa saarten osaa, nämä ovat Espoon kaupungin omistuksessa. Niille osoitetaan polkuverkostot, venesatamia on lisätty ja laajennettu, ja niille saa rakentaa yleiseen käyttöön tulevia saunoja ja majoitusrakennuksia. Kaava-alueella on yhteensä kuusi loma- ja

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 13 / 32 majoitusrakennusten aluetta, jonne saa rakentaa pääasiassa vuokrattavia lomarakennuksia sekä niitä palvelevia saunoja. Kaikki nykyisin rakentamattomat saaret sekä osa Kytön saarta on osoitettu virkistysalueeksi, elleivät ne ole suojelualuetta. Virkistyskäyttöä ja vesiliikennettä turvaamaan on osoitettu mm. venereitit, satamat ja rantautumispaikat. Saaristo on myös merkittävä matkailu- ja vapaa-aikapalveluiden kehittämisalue. Seudulliset ja merkittävät paikalliset luonto-, maisema-, ja rakennetun ympäristön arvot ja erityispiirteet sekä suojelukohteet on otettu huomioon. Maisemaa merkittävästi muuttavaa toimenpidettä varten tulee hakea MRL 128 :n mukainen maisematyölupa. Westendin edustan saaret Westendin edustan saarten, Varsasaari, Tvijälp ja Småholm, osalta osayleiskaava on oikeusvaikutukseton ja rakentamiseen liittyvät ratkaisut edellyttävät asemakaavaa. Osayleiskaavan perusteella Tvijälpiin voidaan tutkia ajoyhteyttä mantereelta (siltaa) ja Tvijälpistä edelleen sekä Småholmiin että Varsasaareen. Tvijälpiin ja Varsasaareen voidaan tutkia asuinrakentamista sekä asumista, matkailua, veneilyä ja virkistystä palvelevaa rakentamista. Småholmiin voidaan tutkia venesatamaa, joka käsittää Espoosta puuttuvan vierasvenesataman, sekä ravintolan, kokous- ja majoitustilojen rakentamista. Tärkeiden luontoalueiden arvoa ei rakentamisella saa heikentää eikä vaarantaa. Laitureita saa rakentaa myös Tvijälpin ja Varsasaaren väliselle merialueelle, sinne voidaan tutkia myös kelluvaa rakentamista. Osayleiskaavan pohjalta asemakaavalla tutkittavan rakennusoikeuden määrä on noin k-m 2, tämä tarkoittaa alle asukasta. Tvijälpin ja Varsasaaren ranta-alueet on osoitettu virkistysalueiksi, saarten rantoja kiertämään on osoitettu ulkoilureitit. Kaava-aineiston täydentäminen jatkosuunnittelussa. Jatkosuunnittelussa voidaan aineistoa eri selvitysten pohjalta täydentää. Kiinteistöille esitetyt rakennusruudut on merkitty pääasiassa ohjeellisina. Kaavaehdotukseen ne tulee merkitä sitovina, joten maanomistajilta toivotaan paikallistuntemukseen perustuvia kannanottoja oikean paikan löytämiseksi. Alueen kulttuurihistorialliset arvot pyritään turvaamaan. Saariston kaikki rakennukset on kuvattu. Espoon Museon teettämä rakennusinventointi

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 14 / 32 saariston länsiosalla on tekeillä, ja selvityksen ja museon lausuntojen pohjalta ehdotusvaiheessa tarkennetaan suojelua koskevia merkintöjä mm. rakennusten osalta. Tässä vaiheessa suuri osa vanhoista rakennuksista on varustettu merkinnällä s (säilytettävä rakennus). Tulvavaaran vuoksi uudet rakennusten paikat ovat vähintään + 3 m mpy korkeudella. Ehdotusvaiheessa tehdään tarvittaessa aaltoiluselvitys, joka saattaa johtaa joillakin alueilla lähinnä ulkosaaristossa tätä korkeampaan lukuun. Selvitykset ja vaikutusten arviointi Osayleiskaavaluonnoksen valmistelu perustuu vaikutukset arvioivaan suunnitteluun ja luontoarvojen huomioiminen on ollut keskeinen osa suunnittelua. Luonnoksessa on eriasteisia luonnonsuojelualueita ja kaikki pienet saaret on jätetty rakentamisen ulkopuolelle. Vaikutuksia maisemaan ja kulttuuriympäristöön on minimoitu kaavamääräyksin ja osoittamalla rakentamisalueet siten, etteivät ne muuta maisemakuvaa. Espoon saariston virkistysmahdollisuudet osayleiskaavan myötä monipuolistuvat ja lisääntyvät sekä niiden tavoitettavuus lisääntyy merkittävästi. Myönteisiä vaikutuksia palveluihin on jonkin verran, erityisesti matkailun ja vapaa-ajanvieton tarpeisiin palveluita on mahdollista kehittää. Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen ja ihmisten elinoloihin ovat vähäiset lukuun ottamatta Westendin edustan saaria, jonne on mahdollista toteuttaa melko tiivistä asuin-, palvelu- ym. rakentamista. Hyväksyminen Osayleiskaavan hyväksyy valtuusto. Nähtävänä kokouksessa - Emätilatarkastelu saariston osayleiskaavatyötä varten (2009). Ylikangas, Lonka. Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen tutkimuksia ja selvityksiä Espoon saariston maiseman synty ja kulttuurihistorialliset aikakaudet (2015). Näränen, julkaisematon. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus - Espoon saariston osayleiskaava. Maisemaselvitys (2012). Finnish Consulting Group - Saariston osayleiskaava. Luontoarvojen luokitteluperusteet ja merkinnät (2012). Finnish Consulting Group - Saariston osayleiskaava. Luontoselvitys 2011 (2012). Luontotieto Keiron Oy. Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen julkaisuja 4/ Merellisen rakentamisen mahdollisuuksia. Saariston osayleiskaavan selvitys (2012). Peltola. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 172 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 15 / 32 - Rakkaudella saaristoon. Espoon saariston osayleiskaavan kyselyn yhteenveto (2012). Stadius, Malm-Grönroos. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus - Saariston osayleiskaavan maisemaselvitys (2011). Kangasperko. Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen julkaisuja 12/2011 Tiedoksi - Asukastilaisuuden järjestäminen

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja 173 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 16 / / / Mulbynhaka, asemakaavaehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 32 ), alue , 45. kaupunginosa Kurttila Valmistelijat / lisätiedot: Miika Ruokonen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy MRA 32 :n mukaisesti nähtäville päivätyn ja muutetun Mulbynhaka - Mulbyhagen, asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6925, joka käsittää korttelit ja sekä katu-, liikenne, ja virkistys- ja erityisalueet 45. kaupunginosassa (Kurttila), alue , 2 pyytää asemakaavan muutosehdotuksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. Käsittely Puheenjohtaja Markkula ehdotti jäsen Klar-Nykvistin kannattamana, että päätösehdotukseen lisätään uusi kohta, joka kuuluu: Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää, että ehdotusta tarkistetaan vähäisessä määrin ennen nähtäville asettamista siten, että korttelia laajennetaan ja Mylbyntietä siirretään hieman etelään / lounaaseen ja linja-autojen kääntöpaikan sijaintia siirretään hieman pohjoisemmaksi. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko puheenjohtajan tekemät ehdotukset yksimielisesti hyväksyä. Koska ehdotusta ei vastustettu, puheenjohtaja Markkula totesi kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksyneen sen yksimielisesti. Muutokset on huomioitu pöytäkirjassa ja sen liitteissä. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 päättää, että ehdotusta tarkistetaan vähäisessä määrin ennen nähtäville asettamista siten, että korttelia laajennetaan ja Mylbyntietä siirretään hieman etelään / lounaaseen ja linja-autojen kääntöpaikan sijaintia siirretään hieman pohjoisemmaksi,

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja 173 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 17 / 32 2 hyväksyy MRA 32 :n mukaisesti nähtäville päivätyn ja muutetun Mulbynhaka - Mulbyhagen, asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6925, joka käsittää korttelit ja sekä katu-, liikenne, ja virkistys- ja erityisalueet 45. kaupunginosassa (Kurttila), alue , 3 pyytää asemakaavan muutosehdotuksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. Oheismateriaali Selostus - Mulbynhaka, tapahtumaluettelo - Mulbynhaka, kaavamääräykset 1 - Mulbynhaka, kaavamääräykset 2 - Mulbynhaka, kaavakartta - Mulbynhaka, havainnekuva Asemakaavan tavoitteena on ympäristön huomioonottava pientalorakentaminen nykyisin viljelykäytössä oleville peltoalueille, sekä tilakeskuksen ympäristöön. Tavoitteena on myös nykyisen Mulbyn pientaloalueen täydentäminen ja näiden mahdollistavan katuverkon rakentaminen. Mulbynhakan asemakaava-alue täydentää jo hyväksyttyä Mulbyn asemakaava-aluetta. Asemakaava-alueelle on osoitettu uutta asuinrakentamista noin k-m² ja palveluita k-m². Mulbyn asemakaavaehdotuksesta rajattiin osa pois kaupunginhallituksen toimesta tammikuussa Mulbynhaka on Mulbyn asemakaavasta pois rajattu alue, jonka maankäyttöä on nyt tarkasteltu uudelleen.

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja 173 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 18 / 32 Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla: Mulbynhaka - Mulbyhagen, asemakaavan muutosehdotus, piirustusnumero 6925, joka käsittää korttelit ja sekä katu-, liikenne, ja virkistys- ja erityisalueet 45. kaupunginosassa (Kurttila), alue Vireilletulo Asemakaavan vireilletulosta on ilmoitettu Espoon kaavoituskatsauksessa Kaavoituksen laadinnan aloitus oli merkitty kaavoitusohjelmassa vuosille , mutta aikataulua jouduttiin siirtämään Kauklahden keskustan kiireisten asemakaavoituskohteiden vuoksi. Lisäksi asemakaava-aluetta on laajennettu vuonna 2003 työohjelman laadinnan yhteydessä. Kurttila IA-IB asemakaavaluonnos jaettiin nähtävilläolon jälkeen kolmeen osaan: Kurtinmalmin, Åminnen ja Mulbyn asemakaavaehdotukset. Mulbyn asemakaavaehdotuksesta rajattiin osa pois kaupunginhallituksen toimesta tammikuussa Mulbynhaka on Mulbyn asemakaavasta pois rajattu alue, jonka maankäyttöä on nyt tarkasteltu uudelleen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kurttila IA-IB kaava-alueelle on laadittu erillinen osallistumis- ja arviointisuunnitelma ( ), jonka kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Mulbyn asemakaavaehdotuksen osalta laadittiin erillinen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on päivitetty ja se on asemakaavaselostuksen liitteenä.

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja 173 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 19 / 32 Alueen nykytila Suunnittelualue sijaitsee Kauklahden keskustan ja rantaradan eteläpuolella Kurttilassa. Alue rajautuu lounaassa Lambrobäckenin tuntumaan, pohjoisessa Espoonjokeen, idässä Mulbyn hyväksyttyyn kaava-alueeseen ja etelässä Kurttilan kaavoittamattomiin alueisiin. Asemakaava-alue on pinta-alaltaan noin 36 ha. Suunnittelualue käsittää nykyisin vanhojen tilakeskusten ympärillä olevia peltoalueita sekä Mulbynmäen vanhaa rakennuskantaa. Pääosin alue on yksityisten tahojen omistuksessa, joskin länsiosan tilakeskus (noin 11 ha) on kaupungin omistamia maa-alueita. Alueella on useita rakennuskulttuuriin liittyviä erilliskohteita mm. työväentalo Rannikko, Björkbackan taloryhmä, Övre Stenbackan ja Nedre Stenbackan tilakeskukset. Voimassa oleva yleiskaava- ja asemakaavatilanne Espoon eteläosien yleiskaava Suunnittelualueella on voimassa Espoon eteläosien yleiskaava. Espoon eteläosien yleiskaava käsittää Leppävaaran, Tapiolan, Matinkylän, Espoonlahden ja Kauklahden suuralueet. Kaava sai lainvoiman vuonna Espoon eteläosien yleiskaavassa Mulbyn alueelle on esitetty pääosin täydentyviä pientaloalueita (A3) sekä virkistysaluetta. Mulbyn asemakaavaehdotus noudattaa yleiskaavan maankäyttötavoitteita. Asemakaava Alueella ei ole aiempaa asemakaavaa. MRA 27 :n mukainen kuuleminen Mulbyn asemakaavaehdotus oli MRA 27 :n mukaisesti nähtävillä Muistutuksia saatiin yhteensä 10, lausunto tai kannanotto saatiin Helsingin seudun liikenne-kuntayhtymältä, Espoon ympäristökeskukselta ja kiinteistöpalvelukeskukselta. Suurimassa osassa muistutuksia vastustettiin ajo- tai kevyen liikenteen yhteyksiä tulevalle Mulbyntielle. Mulbyntien kautta on tarkoitus johtaa ajo Kauklahdenväylältä sekä uusille korttelialueille, että vanhoille sekä turvata alueen joukkoliikennepalvelut. Åminnenrannan ja Rannikontien kautta saadaan lyhyet etäisyydet pysäkeille. Asemakaavaehdotuksesta saatuihin muistutuksiin, kannanottoihin ja lausuntoihin on annettu vastineet Mulbyn asemakaavan hyväksymisvaiheessa, jossa niiden pohjalta kaavaan on myös tehty tarkistuksia. Asemakaavaehdotuksesta pyydetään uudestaan tarvittavat lausunnot ja kannanotot.

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja 173 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 20 / 32 Asemakaavaan on tehty muutoksia sen jälkeen, kun se rajattiin pois Mulbyn asemakaavasta kaupunginhallituksen toimesta. Asemakaavaehdotuksessa Mulbyntietä on siirretty etelämmäksi, joka mahdollistaa korttelin laajentumisen ja sitä kautta rakennusoikeuden lisäämisen. Mulbyntien päähän on edelleen osoitettu kääntöpaikka linja-autoja varten, koska niillä ei ole mahdollisuutta ajaa alueen läpi Mulbynmäentien suurien korkeuserojen takia. Mulbyntien päästä voidaan kuitenkin ajaa läpi Mulbynmäentielle. Mulbynmäentie on asemakaavassa osoitettu hitaana katuna viereisen päiväkotivarauksen takia. Korttelin laajentumisen myötä kaava-alueen rakennusoikeus kasvaa noin k-m². Muuten asemakaavaehdotus tukeutuu Mulbyn asemakaavan vanhoihin perusratkaisuihin. Ehdotus asemakaavaksi Asemakaava tukeutuu seuraaviin perusratkaisuihin. Espoonlahden tuntumassa lähellä Natura-aluetta olevat alavimmat osat kaava-alueesta on esitetty laajana lähivirkistysalueena (Musslaxberget), joka jatkuu edelleen Espoonjoen varren virkistysalueena. Virkistysaluetta jäsentää Stenbackantien päässä erillispientalokorttelien kokonaisuus sekä pieni "ratsastuskeskus". Nykyisille peltoalueille, sinne missä maaperä on riittävän kantavaa ja maisemalliset seikat sallivat uusien kortteleiden rakentamisen, on kaavoitettu uusia erillispientalojen kortteleita merkinnällä AO-1. Alueet on suunniteltava ja toteutettava saarekkeittain yhtenäisesti. Saarekkeita ympäröivät avoimeksi jätettävät virkistysalueet, alueet ovat enimmäkseen alle mpy ja maaperä on kantamatonta savea. Alueella on yksi yleisten rakennusten korttelialue, jossa sijaitsee kulttuurihistoriallisin perustein suojeltavaksi rakennukseksi osoitettu Rannikon työväentalo. Övre Stenbackan tilakeskuksen yhteyteen on osoitettu ratsastustoimintaa palveleva korttelialue, jonka käytössä on huomioitava ympäristönsuojeluja eläinsuojelulainsäädännön määräykset. Asemakaavaluonnoksessa on esitetty kulttuurihistoriallisten kohteiden sekä luonnon ominaispiirteiden säilyttämiselle keskeisiä merkintöjä ja määräyksiä. Asemakaavaluonnoksella halutaan jatkaa Kauklahden vehreää pikkukaupunki -teemaa. Kaavoitettu asuinrakennusoikeus on noin k-m 2. Ratsastuskeskukselle on kaavoitettu k-m² ja rannikon työväentalo 300 k-m² on osoitettu yleistenrakennusten korttelialueeksi. Palvelut, joukkoliikenne ja viheryhteydet Alueen palvelut ovat viereisillä kaava-alueilla. Åminnen kaava-alueella on neljä päiväkotitonttia ja yksi koulutontti (varattu ruotsinkielisille lapsille). Kauklahden keskustassa, Saunaniemi II A alueella ja Vanttilassa ovat suomenkieliset koulut tai niille varatut tontit.

21 Espoon kaupunki Pöytäkirja 173 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 21 / 32 Helsingistä Leppävaaraan kulkevaa kaupunkirataa on suunniteltu jatkettavaksi Kauklahteen saakka, mikä tihentäisi Helsingin keskustan ja Kauklahden välistä lähijunaliikennettä. Mankin seisake mahdollisesti lakkautetaan, minkä jälkeen pääasialliset julkiset yhteydet kaava-alueelta Helsingin suuntaan olisivat liityntä bussilla tai polkupyörällä Kauklahden juna-asemalle. Mankin seisakkeen ympäristön osalta tutkitaan useiden eri kaavoitushankkeiden yhteydessä asumisen lisäämistä alueella. Riittävä asukaspohja Mankin alueella edesauttaisi Mankin seisakkeen säilyttämistä liikennekäytössä. Tämä kaavoitushanke edistää omalta osaltaan riittävän käyttäjämäärän saavuttamista Mankin seisakkeelle. Tällä hetkellä kevyen liikenteen yhteys Kauklahden asemalle on Kauklahdenväylän alitse kulkevan kevyen liikenteen tien kautta. Tulevaisuudessa lyhyempi yhteys Mankin seisakkeelle on Mulbyntien Espoonjoen yli johtavan sillan kautta ja sitten Lasimäentietä pitkin. Bussiliikenteeseen varaudutaan Kauklahdenväylällä, Kurttilantiellä, Kurtinniityntiellä sekä Mulbyntiellä, jolla sijaitsee myös kääntöpaikka ennen jyrkkää Mulbynmäkeä. Kaava-alue ja Lasilaakso saadaan näin liityntäliikenteen piiriin Kauklahden asemalle, jonka kautta muutkin Kurttilaa palvelevat bussilinjat kulkevat. Natura-alueelta päästään virkistysyhteyttä pitkin Keskuspuistoon kaava-alueen eteläosassa olevan virkistysalueen, kaavoittamattoman Musslaxbergetin ja Kurtinmäen kaava-alueen viheryhteyden kautta tai Kallvik I:n ja Saunaniemen kaavojen välistä viheryhteyttä pitkin. Suomen ympäristökeskus, ympäristöministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö ovat laatineet suosituksen alimmista rakentamiskorkeuksista ranta-alueille rakennettaessa. Suosituksen mukaan rakentaminen on turvallista alueella, jonka korkeus keskivedenpinnasta on metriä. Tulvakorkeus tulee ottaa huomioon katujen ja kortteleiden rakentamisessa ja se on esitetty kaavamääräyksissä. Sopimusneuvottelut Asemakaavan muutos edellyttää maankäyttösopimusta, joka tullaan allekirjoittamaan ennen kuin asemakaava viedään kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Sopimusneuvotteluista vastaa tonttiyksikkö. Hyväksyminen Asemakaavan muutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Nähtävänä kokouksessa - Asemakaavakartta - Asemakaavaselostus liitteineen - Kurttilan kunnallistekninen yleissuunnitelma - Eräiden korttelialueiden laajuuden määrittäminen Kurttilan kaava-alueella

22 Espoon kaupunki Pöytäkirja 173 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 22 / 32 Tiedoksi - Tekninen keskus, kannanottopyyntö - Tonttiyksikkö, kannanottopyyntö - Kaupunginmuseo, kannanottopyyntö - Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, kannanottopyyntö - Ympäristökeskus, kannanottopyyntö - Uudenmaan ELY-keskus, lausuntopyyntö - HSY vesi, lausuntopyyntö - Helsingin seudun liikenne, lausuntopyyntö - Toimenpiteitä varten: kuulutus ja kuulutuskirjeet

23 Espoon kaupunki Pöytäkirja 174 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 23 / / / Leppäsillanmäki, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue , 57. kaupunginosa Karakallio Valmistelijat / lisätiedot: Sari Metsälä, puh Ross Snell, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy MRA 27 :n mukaisesti nähtäville päivätyn Leppäsillanmäki - Albrobacken asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6924, joka käsittää korttelin sekä kaavoittamattoman alueen korttelin ja Turuntien katualueen välissä 57. kaupunginosassa (Karakallio), alue , 2 pyytää asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. Käsittely Käsittelyn alussa esittelijä korjasi päätösehdotustaan siten, että asemakaavamääräyksissä muutetaan sanan "temppeli" sijasta käytettäväksi sanaa "kirkko": - 1 : -1 ap kirkkorakennuksen kerrosalan 150 k-m 2 kohti (ei temppelirakennuksen) - 2 : Alueelle saa rakentaa yksikerroksiset kirkko- ja kokoontumisrakennukset (ei temppeli- ja ) Käsittelyn aikana puheenjohtaja Markkula ehdotti jäsen Klar-Nykvistin kannattamana, että päätösehdotuksen loppuun lisätään uusi kohta, joka kuuluu: Kaupunkisuunnittelulautakunta edellyttää, että ennen asemakaavan seuraavaa lautakuntakäsittelyä suunnitellaan Leppäsillantien, Rastaalantien ja Turuntien liikennejärjestelyihin tehtävät muutokset ja niiden toteuttamisvelvoitteet siten, että liikenne on sujuvaa myös tilanteessa, jossa ehdotuksen mukainen rakennusoikeus on kokonaisuudessaan käytetty ja kun nyt käsittelyssä olevassa korttelissa järjestetään suuria automääriä aiheuttavia tapahtumia.

24 Espoon kaupunki Pöytäkirja 174 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 24 / 32 Julistettuaan keskustelun päättyneeksi, puheenjohtaja Markkula tiedusteli, voidaanko esittelijän korjattu päätösehdotus sekä puheenjohtajan ehdotukset hyväksyä. Koska kukaan ei vastustanut niitä, totesi puheenjohtaja Markkula niiden tulleen yksimielisesti hyväksytyiksi. Muutokset on huomioitu pöytäkirjassa ja sen liitteissä. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy MRA 27 :n mukaisesti nähtäville päivätyn Leppäsillanmäki - Albrobacken asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6924, joka käsittää korttelin sekä kaavoittamattoman alueen korttelin ja Turuntien katualueen välissä 57. kaupunginosassa (Karakallio), alue , 2 pyytää asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. 3 edellyttää, että ennen asemakaavan seuraavaa lautakuntakäsittelyä suunnitellaan Leppäsillantien, Rastaalantien ja Turuntien liikennejärjestelyihin tehtävät muutokset ja niiden toteuttamisvelvoitteet siten, että liikenne on sujuvaa myös tilanteessa, jossa ehdotuksen mukainen rakennusoikeus on kokonaisuudessaan käytetty ja kun nyt käsittelyssä olevassa korttelissa järjestetään suuria automääriä aiheuttavia tapahtumia. Oheismateriaali Selostus - Leppäsillanmäki, tapahtumaluettelo - Leppäsillanmäki, kaavamääräykset - Leppäsillanmäki, kaavakartta - Leppäsillanmäki, ajantasa-asemakaava Asemakaavan muutoksen tavoitteena on seurakunnan toimintojen keskittämien yhdeksi kokonaisuudeksi muuttamalla toteutumattoman liikerakennusten korttelialue kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialueeksi. Suunnitelma mahdollistaa kokoontumis-, toimisto- ja huoltorakennusten rakentamisen temppelirakennuksen kanssa samalle tontille. Lisäksi suunnitellaan katualueen asemakaava kapealle kaistaleelle korttelin ja Turuntie välille.

25 Espoon kaupunki Pöytäkirja 174 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 25 / 32 Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla: Leppäsillanmäki - Albrobacken, asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus, piirustusnumero 6924, käsittää korttelin sekä kaavoittamattoman alueen korttelin ja Turuntien katualueen välissä, 57. kaupunginosassa (Karakallio), alue Vireilletulo Aloite asemakaavan laatimiseksi on tullut alueen maanomistajalta saapuneella hakemuksella. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutokseen liittyen on laadittu päivätty osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Alueen nykytila Suunnittelualue sijaitsee Turuntien pohjoispuolella, Rastaalantien - Turuntien risteyksen tuntumassa. Korttelin kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialue (YK) on rakentunut vuonna YK -käyttötarkoitusalueella kaavan mukaisilla rakennusaloilla sijaitsevat temppelirakennus (1 684 k-m 2 ), majoitusrakennus (1 854 k-m 2 ), muuntamo- ja pumppaamorakennus (150 k-m 2 ) sekä pihapaikoitusta noin 60 autolle. Piha-alue on puistomainen.

26 Espoon kaupunki Pöytäkirja 174 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 26 / 32 Liikerakennusten korttelialue (KL) on rakentamaton. Alueella olleet puutavaraliikkeen rakennukset on purettu ja alueen maaperä on puhdistettu vuonna Muu ympäröivä rakennuskanta koostuu lännessä ja pohjoisessa asuinpientaloista. Korttelin itäpuolella on Leppävaaran urheilupuisto, jonne on suunnitelmissa rakentaa urheiluhalli erilaisille liikuntatoiminnoille. Suunnittelualueesta kaakkoissuuntaan Turuntien eteläpuolella sijaitsee kahden korttelin alueella liike-, toimisto-, varasto- ja pienteollisuusrakennusten alue. Tontilta on ajoyhteys Leppäsillantiehen, joka on päättyvä tonttikatu. Leppäsillantie yhtyy alueellisena kokoojakatuna toimivaan Rastaalantiehen. Suunnittelualueen eteläpuolella kulkee päätienä toimiva Turuntie. Alueella on hyvät kävely- ja pyöräily-yhteydet. Leppäsillantien pohjoispuolella on yhdistetty jalankulku- ja pyörätie. Myös Rastaalantien molemmilla puolilla ja Turuntien pohjoispuolella kulkee yhdistettyä jalankulku- ja pyörätietä. Korttelialueen kiinteistöt omistaa kaavamuutoksen hakija. Korttelin ja Turuntien välisen kapean alueen kiinteistöt omistaa Espoon kaupunki. Voimassa oleva maakuntakaava-, yleiskaava- ja asemakaavatilanne Uudenmaan maakuntakaavassa alue on osoitettu taajamatoimintojen alueeksi. Alueen eteläpuolelle on merkitty valtatie (Turuntie) ja itäpuolelle virkistysalue sekä voimalinja. Espoon eteläosien yleiskaavassa suunnittelualue on osoitettu kehitettäväksi teollisuus- ja varastoalueeksi (T), jolle on mahdollista rakentaa myös suuria varasto- ja myyntitiloja vaativia alueelle soveltuvia kauppoja sekä julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi (PY). Suunnittelualueen sijainti, alueen toiminta, maanomistus, läheinen asutus ja liikenteen toimivuus puoltavat käyttötarkoituksen muuttamista kirkkojen ja seurakunnallisten toimintojen korttelialueeksi teollisuus- ja varastoalueen sijaan. Alueella on voimassa Leppäsilta IV asemakaava ja Haukkakallio - Leppäsilta, asemakaavan muutos. Suunnittelualueen kortteli on asema-kaavassa osoitettu kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialueeksi (YK) ja liikerakennusten korttelialueeksi (KL). KL -korttelialueen kaavanmukainen tehokkuusluku on 0.20 (rakennusoikeus k-m 2 ) ja rakennusten suurin sallittu kerrosluku on kaksi. Korttelin YK -alueella kaavakartassa on osoitettu rakennusalat, rakennusoikeusluvut ja suurimmat sallitut kerrosluvut temppelille (2 500 k-m 2, I) ja majoitusrakennukselle (2 500 k-m 2, II). YK -alueelle on myös merkitty pumppaamon rakennusala, paikoitusalat sekä maanalaisia johtoja varten alueen osia.

27 Espoon kaupunki Pöytäkirja 174 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 27 / 32 MRA 30 :n mukainen kuuleminen Kaupunkisuunnittelupäällikkö hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville MRA 30 :n mukaisesti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä Määräaikaan mennessä ei jätetty yhtään mielipidettä. Kaavoittajan tapaaminen järjestettiin Sellon kirjaston aulassa Noin kymmenen paikalla vieraillutta henkilöä suhtautuivat kaavahankkeeseen myönteisesti. Asemakaavan muutos Korttelialueet Suunnittelualueen kortteli on kokonaisuudessaan kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialuetta (YK). Asemakaavassa on osoitettu rakennusalat, rakennusoikeusluvut ja suurimmat sallitut kerrosluvut temppelille (2 500 k-m 2, I), kokoontumisrakennukselle (1 400 k-m 2, I) ja majoitusrakennukselle (2 500 k-m 2, II). Lisäksi korttelin alueella sijaitsevan pumppaamorakennuksen yhteyteen on osoitettu rakennusala yksi kerroksiselle toimisto- ja huoltorakennukselle (400 k-m 2 ). Olemassa oleva temppelirakennus tornineen sijaitsee korttelin keskellä, korkeimmalla kohdalla. Uusi kokoontumisrakennuksen rakennusala on osoitettu korttelin länsiosaan ja sen torni sijoittuu rakennuksen keskiosaan. Kokoontumisrakennuksen torni on korkeudeltaan maksimissaan temppelirakennuksen kattokorkeuden tasolla. Korttelin koilliskulmassa sijaitsevan majoitusrakennuksen rakennusala laajenee eteläsuuntaan noin 12 metriä. Korttelissa oleva puistomainen metsä on säilytettävä ja puistomaista aluetta on laajennettava ja kehitettävä myös korttelin länsiosaan. Alueella oleville maanalaisille johdoille on kaavassa osoitettu alat. Katualue Turuntien katualue levenee korttelin kohdalla, kun kapealle kaistaleelle korttelin ja Turuntie välille osoitetaan katualueen asemakaava. Liikenne Suunnittelu-alueen eteläpuolella on liittymäkieltoalue Turuntieltä. Liittymäkielto merkintä jatkuu myös Leppäsillantielle niin, ettei ajoliittymää sallita tontille Leppäsillantien ja Rastaalantien liittymän eikä Leppäsillantien ja Pääskyskujan liittymän läheisyydessä. Uusi kapea katualue (Turuntie) korttelin kohdalla mahdollistaa Turuntielle tehtävät muutokset tulevaisuudessa. Uusi ajoliittymä Leppäsillantieltä

28 Espoon kaupunki Pöytäkirja 174 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 28 / 32 tehdään erillisenä temppelin liikenteestä, jolloin rakennusten käyttö ei sitoudu toistensa tapahtumiin. Uusi pysäköintialue sijoittuu tontille Leppäsillantien varteen. Olemassa oleva paikoitusalue majoitusrakennuksen eteläpuolella laajenee. Paikoitusalueet jäsennellään osiin sekä maisemoidaan istutuksin. Autopaikat ja polkupyöräpysäköinti Autopaikkoja on rakennettava vähintään seuraavasti: - 1 ap temppelirakennuksen kerrosalan 150 k-m² kohti - 1 ap majoitusrakennuksen kerrosalan 100 k-m² kohti - 1 ap kokoontumis-, toimisto- ja huoltorakennustilojen 70 k-m² kohti Polkupyöräpaikkoja on rakennettava vähintään seuraavasti: - 1 pp kokoontumis- ja majoitusrakennustilojen kerrosalan 200 k-m² kohti - 1 pp toimistotilojen 80 k-m² kohti Vähintään puolet pyöräpaikoista katetussa ja lukittavissa olevassa tilassa. Sopimusneuvottelut Tonttiyksikkö on ilmoittanut, että asemakaavan muutos ei edellytä maankäyttösopimusta. Perittävät maksut Hakija(t) ovat maksaneet (maksupäivämäärä) asemakaavan muutoksen kustannuksista 60 % ja kuulutuskustannuksista 2/3. Hyväksyminen Asemakaavan muutoksen hyväksyy kaupunkisuunnittelulautakunta. Nähtävänä kokouksessa - Asemakaavakartta - Asemakaavaselostus liitteineen Tiedoksi - Ote ilman liitteitä: Hakija - Elisa Oyj, lausuntopyyntö - Caruna Oy, lausuntopyyntö - Fortum Power and Heat Oy, lausuntopyyntö - HSY Vesi, lausuntopyyntö - Uudenmaan ELY-keskus, lausuntopyyntö - Tekninen keskus, kannanottopyyntö - Tonttiyksikkö, kannanottopyyntö - Toimenpiteitä varten: Kuulutus ja kuulutuskirjeet

29 Espoon kaupunki Pöytäkirja 175 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 29 / / / Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksesta, joka koskee Piispanportin asemakaavan muutoksen, alue hyväksymispäätöstä Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen, puh Outi Ruski, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta antaa Helsingin hallinto-oikeudelle liitteen mukaisen lausunnon. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Oheismateriaali Selostus 1 Piispanportti, lausunto - Piispanportti, valitus Helsingin hallinto-oikeus pyytää lausuntoa valituksesta, joka koskee kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöstä Piispanportin (Kalapuisto) asemakaavasta, muutos, alue Valituksenalainen Piispanportin asemakaavamuutos sijaitsee rakenteilla olevan Matinkylän metroaseman eteläpuolella. Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Matinkylän elä ja asu -seniorikeskuksen rakentaminen Matinkylän keskukseen monipuolisten palvelujen ja joukkoliikenteen läheisyyteen. Elä ja asu -seniorikeskuksen rakennus sijoittuu Suomenlahdentien varteen kahden asuinkerrostalon väliin. Rakennuksessa on 7-8 kerrosta. Hallinto-oikeudelle jätetyssä valituksessa vaaditaan ensisijaisesti asemakaavamuutoksen kumoamista kokonaisuudessaan, ja toissijaisesti sen kumoamista osin ja asemakaavan palauttamista valmisteltavaksi. Valitusperusteina esitetään senioritalon kattokorkeus ja etäisyys valittajan asuintalosta, virkistysyhteyden leveys, senioritalon huoltoliikenteen järjestäminen ja ilmanlaadun selvittäminen.

30 Espoon kaupunki Pöytäkirja 175 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 30 / 32 Ehdotus lausunnoksi on esityslistan liitteenä. Lausunnossa esitetään, että hallinto-oikeus hylkää valituksen kokonaisuudessaan lakiin perustumattomana.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 173. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 173. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.11.2015 Sivu 1 / 1 1562/10.02.03/2015 173 Mulbynhaka, asemakaavaehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 32 ), alue 522300, 45. kaupunginosa Kurttila Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.05.2016 Sivu 1 / 1 2341/10.02.03/2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 174 10.11.2015 84 Leppäsillanmäki, asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 133000,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 2341/10.02.03/2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 174 10.11.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 84 11.5.2016 93 Leppäsillanmäki, asemakaavan ja asemakaavan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.11.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.11.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.11.2015 Sivu 1 / 1 620/10.02.02/2013 172 Saariston osayleiskaavaluonnoksen hyväksyminen nähtäville (MRA 30 ), alue 830500 Valmistelijat / lisätiedot: Marja Axelsson, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:50-21:00 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tavanomainen kokoustyöskentely keskeytettiin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 30 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 720604, 87. kaupunginosa Lahnus Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 3816/10.02.03/2013 81 Tuomarila I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 611115, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 179. Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 179. Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1 620/10.02.02/2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 172 10.11.2015 179 Saariston osayleiskaavaluonnoksen hyväksyminen nähtäville (MRA 30 ), alue 830500,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1. 18 Mulby, asemakaavan hyväksyminen, alue 521500, 45. kaupunginosa Kurttila

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1. 18 Mulby, asemakaavan hyväksyminen, alue 521500, 45. kaupunginosa Kurttila Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1 1295/10.02.03/2012 Kaupunginhallitus 19 12.1.2015 18 Mulby, asemakaavan hyväksyminen, alue 521500, 45. kaupunginosa Kurttila Valmistelijat / lisätiedot: Miika Ruokonen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 12.01.2015 Sivu 1 / 1 1295/10.02.03/2012 19 Mulby, asemakaavan sekä maankäyttösopimuksen hyväksyminen, alue 521500, 45. kaupunginosa Kurttila (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Miika

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 235 14.12.2016 46 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 442101, 31. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 72. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 72. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.05.2015 Sivu 1 / 1 4311/10.02.03/2014 72 Hansakallio, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 510304, 44. kaupunginosa Kauklahti Valmistelijat

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.12.2016 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 235 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 442101, 31. kaupunginosa Kaitaa Valmistelijat

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 133000 Leppäsillanmäki Asemakaava ja asemakaavan muutos Asianumero 2341/10.02.03/2015 1.6.2015 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on seurakunnan toimintojen keskittämien yhdeksi kokonaisuudeksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 104 Lintuvaara, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), Lintumetsä II, alue113402 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 40. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 40. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 83/2015 10.02.03 40 Gräsantulli, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 321610, 22. kaupunginosa Olari Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.10.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30 17.2.2016 170 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 720604, 87. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.10.2014 Sivu 1 / 1 74/10.02.03/2012 114 Jupperi I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 140812, 60. kaupunginosa Laaksolahti Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.03.2014 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 12.6.2013 17 Lintumetsä II, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 113402, 50. kaupunginosa, Lintuvaara

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29.10.2014 Sivu 1 / 1 514/10.02.03/2014 126 Laajalahti pohjoinen, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 120322, 17. kaupunginosa Laajalahti Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.09.2015 Sivu 1 / 1 4717/10.02.03/2013 145 Maarinniitty I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 213409, 16. kaupunginosa Pohjois-Tapiola

Lisätiedot

SOUKANKALLIO Aluenumero

SOUKANKALLIO Aluenumero 1 (5) Asianumero 4470 / 503 / 2006 SOUKANKALLIO Aluenumero 412800 Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys Tarkistettu Tarkistettu 29.11.2007 16.04.2008 27.4.2009 OSOITE TAI MUU

Lisätiedot

Espoonlahden keskus II Asemakaavan muutos

Espoonlahden keskus II Asemakaavan muutos 1(5) Espoonlahden keskus II Asemakaavan muutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 4647/503/2008 Aluenumero 410704 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Sijainti Alue sijaitsee Espoonlahdessa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 875/10.02.03/2013 134 Juvankartano, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 711405, 81. kaupunginosa Niipperi Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3129/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 38 13.3.2013 108 Muurala, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, Mikkelä I, alue 620102 Valmistelijat /

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 420605 Tillinmäki Asemakaavan muutos Asianumero 2905/10.02.03/2015 10.08.2015 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on sijoittaa palvelutalo kortteliin 43072, muuttamalla osa asuinpientalojen

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta:

Kaupunkisuunnittelulautakunta: Espoon kaupunki historia / 6.0.009 / 7..009 / 4 5..009 / 0.06.00 / 8 Harmaalaakso, asemakaavan sekä maankäyttösopimuksien ja alueiden luovuttamista koskevien esisopimuksien hyväksyminen, alue 5700, 4.

Lisätiedot

Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia Asemakaavan muutos

Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (6) Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54018 Asemakaavan muutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 590/10.02.03/2011 Aluenumero 130133 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 3710/10.02.03/2012 Aluenumero 321216 Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19. päivänä

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.05.2017 Sivu 1 / 1 1447/2014 10.02.03 103 Seilikaarenkulma, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 240119, 26. kaupunginosa Mankkaa Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 139. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 139. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 03.09.2015 Sivu 1 / 1 2751/10.02.03/2015 139 Laurinlahti, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411611, 34. kaupunginosa Espoonlahti Valmistelijat

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos (88 13.6.2006 1 (8) Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli 51175 sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos Asianumero 424/503/2004 Toimielinkäsittely Ksl 21.6.2006 Aluenumero 111905

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

Suurpelto III Asemakaava

Suurpelto III Asemakaava 1(5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Suurpelto III Asemakaava Asianumero 3708/503/2004 Aluenumero 330600 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

Saariston osayleiskaava

Saariston osayleiskaava 1 (7) Saariston osayleiskaava 25.11.2009 Tarkistettu 13.8.2015, 31.12.2015 Asianumero 620/2013 Aluenumero 830500 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen likimääräinen sijainti

Lisätiedot

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 5070/10.02.03/2013 Aluenumero 411450 Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 .0.04 Sivu / 58/0.0.04/0 7 6..03 7 30.0.03 75 3..03 9 Velskolan Pitkäjärvi, eteläosa, ehdotus kaupunginhallitukselle ranta-asemakaavaksi, alue 6400, 78. kaupunginosa Nuuksio ja 84. kaupunginosa Röylä,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 201. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 201. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.11.2016 Sivu 1 / 1 4211/2014 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 148 31.8.2016 201 Kilonpuisto, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 131003, 54. kaupunginosa Kilo

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1 1936/10.02.03/2014 42 Kivenlahti I A, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411449, 34. kaupunginosa Espoonlahti Valmistelijat

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos Asianumero 3941/10.02.03/2014 6.10.2014 Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan ajoyhteys katualueelta korttelin 10041 tonteille rakennettua katua pitkin.

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 4237/10.02.03/2012 Aluenumero 612703 Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia 20010 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1/ 5 Alue 411611 Laurinlahti (34 / Espoonlahti) Asemakaavan muutos Asianumero 6903/10.02.03/2011 3.11.2014 Alue on nykyisen asemakaavan mukaan rivitalojen korttelialuetta. Alueen maankäyttöä tehostetaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 157. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 157. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.10.2015 Sivu 1 / 1 4142/10.02.03/2015 157 Saunalahdenportti, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 421105, 42. kaupunginosa Saunalahti Valmistelijat

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 441103 Hannus II (31 Kaitaa) Asemakaavan muutos Asianumero 3122/10.02.03/2015 1.8.2016 Kaitaan kaupunginosaan laaditaan asemakaavan muutos. Tavoitteena on muuttaa nykyinen rivitalojen, kytkettyjen

Lisätiedot

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 630410 Pihlajarinne Asemakaavan muutos Asianumero 471/10.02.03/2014 13.4.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asuinkorttelin 63001 täydennysrakentaminen sallimalla enemmän asuntoja ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112

Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112 1 (10) Asianumero 5297/10.02.03/2017 Aluenumero 420215 Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Kaavatunnus 3-313 Asianumero ASRA.ltk: 20.1.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Asemakaavan muutos koskee korttelia 6 sekä maatalousaluetta Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

Kaupunginkallio IA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2. Asianumero 887/2000/503 uusi 2666/10.02.

Kaupunginkallio IA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2. Asianumero 887/2000/503 uusi 2666/10.02. 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Kaupunginkallio IA Asemakaava ja asemakaavanmuutos Asianumero 887/2000/503 uusi 2666/10.02.03/2011 Aluenumero 613200 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SUUNNITTELUKOHDE

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 4142/10.02.03/2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 157 14.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 163 28.10.2015 101 Saunalahdenportti, asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Korppi Asemakaava ja asemakaavan muutos

Korppi Asemakaava ja asemakaavan muutos 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Korppi Asemakaava ja asemakaavan muutos Asianumero 6777/503/2008 Aluenumero 721800 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen likimääräinen

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 6 Asemakaavan muutos

Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 6 Asemakaavan muutos Asianumero 3967/10.02.03/2012 Aluenumero 230959 Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14041 tontit 6 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla esitettynä:

Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla esitettynä: 22.2.2012 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Karamalmi, muutos Asianumero 6302/10.02.03/2011 Aluenumero 130513 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen likimääräinen sijainti

Lisätiedot

Alue Lystimäki Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Lystimäki Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 321217 Lystimäki Asemakaavan muutos Asianumero 2635/10.02.03/2015 1.6.2015 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on liittää pieniä osia katu- ja puistoaluetta tonttiin 49-22-171-2 Isoistenkuja

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Leppäsillanmäki 57. kaupunginosa, Karakallio Kortteli Asemakaava ja asemakaavan muutos

Leppäsillanmäki 57. kaupunginosa, Karakallio Kortteli Asemakaava ja asemakaavan muutos 1 (14) Asianumero 2341/10.02.03/2015 Aluenumero 133000 Leppäsillanmäki 57. kaupunginosa, Karakallio Kortteli 57049 Asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.08.2016 Sivu 1 / 1 4142/10.02.03/2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 157 14.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 163 28.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 101 25.5.2016

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.5.2016 Kaava-alueen nimi Mittarikatu 4c, asemakaavan muutos Dnro JARVENPAA 1059/2016 Kaavatunnus 070054 Aloite tai hakija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 1 NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aloite Asemakaava laaditaan yksityisen anomuksesta. Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

Alue Soukankallio Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Soukankallio Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 412801 Soukankallio Asemakaavan muutos Asianumero 4300/10.02.03/2017 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa voimassa olevan kaavan mukainen tonttijako. Kaavamuutoksella korttelin

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41

Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41 (OAS) (MRL 63 ) 1(5) Maankäyttöpalvelut 24.2.2015, päivitetty 27.5.2015 Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41 Aloite Asemakaavan muutoksen laadintaan on ryhdytty yksityisen maanomistajan aloitteesta.

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut LEMPELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut LEMPELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) LEMPELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 250 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot