Yleistä. Tammikuu. Helmikuu. Maaliskuu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yleistä. Tammikuu. Helmikuu. Maaliskuu"

Transkriptio

1 VUOSIKERTOMUS 2010

2 Yleistä Pidä Lappi Siistinä ry on ympäristöjärjestö, joka on toiminut puhtaamman ja viihtyisämmän ympäristön puolesta vuodesta 1987 lähtien. Yhdistyksen tavoitteena on luoda retkeilijöille ja Lapin kävijöille, sekä paikallisille asukkaille sellaiset edellytykset, että Lapin ainutlaatuisen ympäristön kuormittaminen jäisi mahdollisimman vähäiseksi. Pidä Lappi Siistinä ry tunnetaan konkreettisten toiminnan teoista, kuten metallijätteen ja sotaromun keruusta, retkeilijöille suunnattujen taukotupien ja luontopolkujen kunnostustöistä, kuivakäymälöiden rakentamisesta sekä ympäristöseminaarien järjestämisestä. Talkootoiminta on muodostunut tärkeäksi osaksi yhdistyksen toimintaa. Edelleen yhdistys on mukana erilaisissa hankkeissa, jotka edesauttavat ympäristön tilaa Lapissa. Lisäksi yhdistys on mukana työryhmissä, joissa se asiantuntemuksellaan kehittää Lapin ympäristönsuojelua. Kansainvälistä osuutta toiminnassa tehostetaan kun Pohjoiskalotin alueen ympäristösuojelutoimintoja tiivistetään järjestämällä yhteisiä seminaareja ja hankkeita. Pidä Lappi Siistinä ry:llä on positiivinen julkisuuskuva, sen työtä arvostetaan ja tunnetaan Lapin kävijöiden keskuudessa hyvin. Yhdistys on vuosittain myöntänyt jo perinteeksi muodostuneen ympäristötekopalkinnon, nykyisin Kultaisen Luudan pitkäaikaisesta tai merkittävästä ympäristön ja luonnon hyväksi tehdystä työstä. Tammikuu Pidä Lappi Siistinä ry:n perinteinen Ympäristöseminaari järjestettiin Saariselällä Hotelli Riekonlinnassa Seminaari järjestettiin Matkailu ja Ympäristö teemalla. Kaukaisin esitelmöitsijä tuli Saksasta saakka. Seminaarissa esiteltiin Pidä Lappi Siistinä ry:n tekemän Tunturialueiden Matkailuyritysten Jätehuollon Kehittämisprojektin kyselytutkimuksen loppuraportti. Ympäristöseminaari kokosi Saariselälle runsaasti ympäristö- ja jätehuoltoalan osaajia. Helmikuu Helmikuussa aloitettiin yhteistyössä Paliskuntien yhdistyksen kanssa selvitys Käytöstä poistettujen aitamateriaalien kerääminen maastosta pilottihankkeen käynnistämiseksi. Maaliskuu Maaliskuussa jätettiin Tunturialueiden Matkailuyritysten Jätehuollon Kehittäminen projektin EAKR- tukihakemus Lapin Liitolle. Projektin hakemus tehtiin yhteistyössä Reddo Partners Oy:n kanssa.

3 Yhteistyössä Lapin ELY- keskuksen L-toimintojen kanssa tutustuttiin Kemijärven Soppelassa Haapalan pysäköimisalueeseen, missä on tarkoitus pitää elokuussa talkooleiri alueen siistimiseksi ja kunnostamiseksi. Maanpuolustusnaisten leirillä Heinuvaarassa pidettiin Pidä Lappi Siistinä ry:n toiminnan esittely ja keskusteltiin talkooleireistä ja sotaromujen keräämisestä. Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 25. maaliskuuta Hotelli Oppipojassa Rovaniemellä. Huhtikuu Huhtikuussa yhdistys vieraili Molok Oy:llä Nokialla ja tutustui tehtaan tuotantomenetelmiin, tuotteisiin ja yrityksen kansainväliseen toimintaan. Käytöstä poistetun aitamateriaalin projekti eteni suunnitellussa aikataulussa. Pidä Lappi Siistinä osallistui Poropäiville Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksella Kaamasessa. Kuva Molok Oy:n vierailulta huhtikuussa. Toukokuu Toukokuussa aloitettiin Käytöstä poistettujen aitamateriaalien maastosta keräämisen pilottihanke. Hankkeen tarkoituksena on kartoittaa maastossa olevat vanhat aidat, laskea niiden keräyskustannukset ja valmistella varsinainen pysyvä projekti aitojen keräämiseksi. Jaana Hangasvaara palkattiin määräajaksi hankkeen projektipäälliköksi. Pidä Lappi Siistinä ry. osallistui toukokuussa omalla osastollaan Levillä järjestettyyn ympäristötapahtumaan. Tapahtuman järjestivät Kittilän kunta ja Levin ympäristötiimi yhteistyössä matkailuyritysten ja jätehuollon toimijoiden kanssa. Tapahtuman osallistui runsaasti kylän asukkaita ja matkailijoita.

4 Pidä Lappi Siistinä ry. vieraili toukokuun lopulla Ympäristöministeriössä kertomassa yhdistyksen toiminnasta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Keskusteluissa korostettiin Pidä Lappi Siistinä ry:n vahvaa pyrkimystä yhdistyksen kasvattamiseen ja toiminnan lajentamiseen. Kesäkuu Kesäkuussa Pidä Lappi Siistinä ry. osallistui omalla osastollaan Kittilän ympäristötapahtumaan. Oukku puhtaaksi- tempauksella siivottiin Rovaniemellä säkkikaupalla roskia Ounasvaaran rinteiltä ja ympäristöstä Luoston talkooleirillä kesäkuuta rakennettiin Ahvenlammen pitkoksia, sekä siivottiin ja kunnostettiin Pyhä-Luoston kansallispuiston kulkureittejä ja laavuja. Leiri toteutettiin yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Heinäkuu Rovaniemen Misin kylässä järjestettiin heinäkuun puolessa välissä talkooleiri, jossa kerättiin maastosta sodanaikaista metalliromua. Sotaromuleiri sai runsaasti huomiota mediassa ja siitä tehtiin juttuja lukuisiin lehtiin, sekä radioon ja televisioon. Leirin aikana kerättiin lähes 10 tonnia sotaromua, jonka Kuusakoski Oy toimitti metallin jatkojalostukseen. Leiri toteutettiin yhteistyössä Puolustusvoimien ja maanomistajien kanssa. Elokuu Elokuun talkooleirillä Kemijärven Soppelan kylän Lantunginsalmessa raivattiin ja kunnostettiin Haapalan pysäköintialuetta. Alueelta raivatiin ja poltettiin runsaasti pajukkoa, sekä rakennettiin ja maalattiin uudet pengerkaiteet lahonneiden tilalle.

5 Yksi tutustumiskohteista oli Metsähallituksen Pyhä-Luoston kansallispuiston opastuskeskus. Ylitarkastaja Rainer Lahti Ympäristöministeriöstä tutustui elokuussa Pidä Lappi Siistinä ry:n toimintaan ja toimintaympäristöön. Matkan aikana vierailimme Kemijärven talkooleirillä, Pyhä-Luoston kansallispuistossa ja Luostotunturilla. Vierailun toisena päivänä tutustuttiin Napapiirin retkeilyalueen Vaattungin esteettömään luontoreittiin ja kämppäkartanoon. Kartanossa pidettiin yhteinen keskustelutilaisuus Lapin ELY-keskuksen, Paliskuntain yhdistyksen ja Metsähallituksen kanssa. Elokuun lopulla pidettiin Käytöstä poistettujen aitamateriaalien kerääminen maastosta pilottihankkeen tiedotus- ja keskustelutilaisuus Rovaniemellä Oppipojassa. Paikalla oli median lisäksi runsaasti hankeesta kiinnostuneita. Todettiin, että aitamateriaalin keräämiselle on suuri tarve ja se parantaa merkittävästi Lapin ja poronhoitoalueen ympäristön ja luonnon tilaa. Hankkeella on myöskin merkittävä matkailun imagoa kohottava merkitys. Pilottihanke toteutettiin yhteistyössä Paliskuntien, MTK:n, kylätoiminnan ja maanomistajien kanssa. Toteutuksesta vastasivat Kallioluoman ja Timisjärven paliskunnat projektipäällikkö Jaana Hangasvaaran johdolla. Hankkeeseen saatin rahoitus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta Eurooppa investoi maaseutualueisiin hanketuesta. Kuvassa käytöstä poistunutta hirvasaitaa. Syyskuu Syyskuussa rakennettiin yhteistyössä Lassila&Tikanoja Oyj:n ja Sattasniemen paliskunnan kanssa biokäymälä Sattasvaaran erotusaidalle. Käymälän rakentaminen oli yksi esimerkki Pidä Lappi Siistinä ry:n Porotalous ja ympäristö hankkeista. Tarkoituksena on parantaa porotalouden toimintaympäristöä ja jätehuoltoa.

6 Lokakuu Lokakuussa käynnistettiin vuoden 2011 toiminnan ja projektien suunnittelu. Yhtenä osana tätä suunnittelua oli vierailu Eduskunnassa valtionvarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoksessa kertomassa Pidä Lappi Siistinä ry:n pyrkimyksistä kasvuun ja toiminnan laajentamiseen. Marraskuu Marraskuussa jatkettiin vuoden 2011 suunnittelua. Hallitus piti työkokouksen Luostolla. Kahden päivän aikana hiottiin tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa ja budjettia. Joulukuu Aitahankkeen ohjausryhmässä joulukuussa päätettiin hakea projektille jatkoaikaa tammikuun 2011 loppuun, jotta kaikki tarvittavat projektiin ja tukihakemukseen liittyvät asiat saadaan valmisteltua loppuun. Simon saariston jätepisteet Yhdistyksen ylläpidettävänä on ollut kuusi veneilijöille tarkoitettua jätehuoltopistettä Simon saaristossa. Pisteiden hoidosta on vastannut Seppo Kiiskinen Simoniemestä. Ympäristönhuolto Toiminnanjohtaja on osallistunut toimintavuoden aikana Lapin jäteasiain neuvottelukunnan ja ohjausryhmän työhön. Tämä Lappi-ALSU työryhmä on työstänyt Lapin jätehuollon tavoiteohjelmaa vuoteen Kannatusyhdistys Pidä Lappi Siistinä kannatusyhdistys ry on neuvotellut postikorttien myynnistä 14 matkailuyrityksessä Rovaniemen, Levin, Ylläksen, Saariselän, Sallatunturin, Suomun ja Pyhätunturin alueilla. Kannatusyhdistyksen toiminnan tarkoitus on edistää Lapin puhtaan ja viihtyisän ympäristön säilymistä ja tukea aatteellisesti ja taloudellisesti Pidä Lappi Siistinä ry:n toimintaa. Hallitus ja hallinto Yhdistyksen hallitukseen ovat kuuluneet: Jouni Filppa ( pj ), agrologi Osmo Kurola ( vpj ), varatuomari Osmo Aikio, toimitusjohtaja, Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Petteri Bäck, toimitusjohtaja, Napapiirin Residuum Oy Matti Heikkilä, aluepäällikkö, Molok Oy Heikki Herrala, yhteyspäällikkö, Lassila & Tikanoja Oyj Pekka Jantunen, ympäristönsuojelusihteeri, Sodankylän kunta Erkki Kantola, johtaja, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Rolf Karrento, pääsihteeri , Pidä Saaristo Siistinä ry. Kirsti Ryytty-Tuominen, hotelliyrittäjä, Lapland Hotel Luostotunturi

7 Hallitus kokoontui yhdeksän kertaa, joista kaksi oli sähköpostikokousta. Työvaliokunta, johon kuuluivat puheenjohtaja Jouni Filppa, varapuheenjohtaja Osmo Kurola, Heikki Herrala ja toiminnanjohtaja Jarmo Ketola, kokoontui kaksi kertaa. Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Rovaniemellä. Yhdistyksen tilintarkastajana on toiminut Arto Harju-Autti ja varatilintarkastajana Tarja Peltokorpi. Yhdistyksen tiliasiat on hoitanut Tilitoimisto Kattexi Oy Henkilöstö Yhdistyksen toiminnan käytännön toteuttamisesta on vastannut hallituksen palkkaamana toiminnanjohtajana Jarmo Ketola. Talkooleirien ja hankkeiden käytännön järjetelyistä ja työnjohtotehtävistä on vastannut erityisasiantuntijana Markku Ylivaara. Käytöstä postettujen aitamateriaalien kerääminen maastosta projektin projektipäällikkönä toimi välisen ajan porotalousagrologi Jaana Hangasvaara. Jäsenistö Yhdistyksen jäsenmäärä toimintavuoden lopussa oli 508 jäsentä, joista ainaisjäseniä 49, kannatusyritysjäseniä 66, kuntia 12 ja yhdistyksiä 15. Lapin kunnista ainaisjäseniä ovat Sallan ja Sodankylän kunnat. Talous Vuonna 2010 yhdistyksen toiminta rahoitettiin valtion toiminta-avustuksella ja omalla varainhankinnalla. Yhdistys on neuvotellut yhteistyösopimukset yhdeksän yrityksen kanssa rahoitustuesta yhdistyksen toimintaan. Tiedottaminen Yhdistyksen toiminnasta on tiedotettu valtakunnallisissa ja maakunnallisissa tiedotusvälineissä. Talkooleirien, Oukku puhtaaksi tempauksen, Ympäristöseminaarin ja projektien yhteyteen on järjestetty tiedotustilaisuudet. Helmikuussa ja joulukuussa ilmestyivät jäsentiedotteet, joissa kerrottiin ajankohtaista asiaa yhdistyksen toiminnasta jäsenistölle. Yhdistys kertoi toiminnastaan myös sähköpostitse ja omilla nettisivuillaan Sivuja päivitettiin säännöllisesti. Pidä Lappi Siistinä ry:n uusi yleisesite valmistui lokakuussa. Esite painettiin kolmella kielellä ja siihen saatiin erillisrahoitus Ympäristöministeriöltä.

8 Yhteistyö Pidä Lappi Siistinä ry. on toiminut kiinteässä yhteistyössä Lapin kuntien, matkailuyritysten, Metsähallituksen, Paliskuntain yhdistyksen, Puolustusvoimien, Lapin ELY-keskuksen ja Ympäristöministeriön kanssa. Yhdistys esittää parhaimmat kiitokset niille yksityishenkilöille ja organisaatioille, jotka ovat raha-, tavara- ja palvelulahjoituksin, sekä työpanoksin tukeneet yhdistyksen toimintaa. Erityisesti yhdistys haluaa kiittää seuraavia yrityksiä ja yhteisöjä: ALKO OY EKOKEM OY KUUSAKOSKI OY LAPIN ELY-KESKUS LAPIN KYLÄTOIMINTA LAPLAND HOTELS LASSILA & TIKANOJA OYJ METSÄHALLITUS MOLOK OY MTK LAPIN PIIRI PALISKUNTAIN YHDISTYS PIDÄ SAARISTO SIISTINÄ RY REDDO PARTNERS OY SIDOSTE OY VR-YHTYMÄ OYJ YMPÄRISTÖMINISTERIÖ Kaikki tukijamme ja yhteistyökumppanimme löytyvät kotisivuiltamme Yhteistyöllä Puhtaan ja viihtyisän Lapin ympäristön hyväksi!

TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010

TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010 TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010 Euroopan maaseudun kehittämisen rahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin 1. YLEISTÄ Oulujärvi LEADER ry on yhdistys, joka aktivoi ja tukee maaseudun asukkaita

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 TAUSTAA Maaseudun kehittämisyhdistys SILMU ry on perustettu 9.1.2007 toteuttamaan ja hallinnoimaan laajalla yhteistyöllä koottua SILMU ry:n Maaseudun Leader- kehittämisohjelmaa 2007

Lisätiedot

Toimintakertomus. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Toimintakertomus. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Toimintakertomus 2014 Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. Yleistä Vuodelle 2014 asetettiin painopistealueiksi työpajojen toimintaedellytysten vahvistaminen sekä pajoilla työskentelevien

Lisätiedot

MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009. Suomen maaseutuverkosto 2013

MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009. Suomen maaseutuverkosto 2013 2014 MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009 Suomen maaseutuverkosto 2013 Sisällysluettelo 1. AVAINTIETOJA 2013... 2 2. KATSAUS VUOTEEN 2013... 3 3. HALLINTO JA ORGANISAATIO... 4 3.1. Maaseutuverkoston

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Raahen seutukunnan kehittämiskeskus TOIMINTAKERTOMUS 2013 Seutulautakunta 8.5.2014 1 Taitto: Irmeli Marttila Kannen kuvat: Leena Harju 2 SISÄLTÖ 1. JOHDANTO... 5 2. PÄÄTÖKSENTEKO

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS VUODELTA 2010 JA ALKUVUODESTA 2011

TOIMINTAKATSAUS VUODELTA 2010 JA ALKUVUODESTA 2011 Pro Puruvesi ry Kerimäki 9.4.2011 TOIMINTAKATSAUS VUODELTA 2010 JA ALKUVUODESTA 2011 1. Yhdistyksen perustaminen Yhdistyksen perustamiseen vaikutti huoli Puruveden tulevaisuudesta. Puhtaudestaan ja vetensä

Lisätiedot

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS 2012 Sisällysluettelo Elävä ja muuttuva liitto Yhteishankkeella voimaa viestintään Liitto eilen, tänään ja huomenna 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Lisätiedot

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry Döbelninkatu 2 00260 HELSINKI Kotipaikka Y-tunnus 0224028-6 Tilinpäätös ja toimintakertomus tilikaudelta 01.01.2014-31.12.2014 Sivu No Toimintakertomus

Lisätiedot

maaseudun naisten yrittäjyysohjelman koordinointi

maaseudun naisten yrittäjyysohjelman koordinointi POHJALAISET NAISET maaseudun naisten yrittäjyysohjelman koordinointi LOPPURAPORTTI 9/2004-2/2006 ProAgria Oulun Maaseutukeskus / Oulun maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus Toimittanut Marja-Leena Juntunen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009

TOIMINTAKERTOMUS 2009 TOIMINTAKERTOMUS 2009 1. Yleistä BirdLife Suomi ry, BirdLife Finland rf on 30 lintutieteellisen ja lintuharrastajayhdistyksen sekä näiden noin 10 000 henkilöjäsenen keskusjärjestö ja valtakunnallinen nuorisotyötä

Lisätiedot

PIDÄ SAARISTO SIISTINÄ RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

PIDÄ SAARISTO SIISTINÄ RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 PIDÄ SAARISTO SIISTINÄ RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Pidä Saaristo Siistinä ry on valtakunnallinen vuonna 1969 perustettu veneilijöiden ja vesilläliikkujien ympäristöjärjestö. Yhdistys toimii

Lisätiedot

Hämeenlinnan seudun hyvä tulevaisuus projektin

Hämeenlinnan seudun hyvä tulevaisuus projektin Hämeenlinnan seudun hyvä tulevaisuus projektin Loppuraportti 1.1.2003-31.12.2005 Hämeenlinnan seudullisen ympäristötoimen julkaisuja 7 Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, kansallisesti, alueellisesti

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2008

TOIMINTAKERTOMUS 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTAKERTOMUS 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Sundsbergin Kartanonrannan asukasyhdistys ry. Sundsbergin Kartanonrannan asukasyhdistys ry. Kirsikkapolku 1, 02430 Sundsberg www.sundsberg.net Kannen kuva:

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 Reserviläisliitto ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 RESERVI maanpuolustuksemme perusta TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

valtakunnallinen koordinaatiohanke II nro 15385

valtakunnallinen koordinaatiohanke II nro 15385 1 Teemapohjaisen kylämatkailun kehittäminen valtakunnallinen koordinaatiohanke II nro 15385 Loppuraportti 2014 2 SISÄLLYS 1 PERUSTIEDOT HANKKEESTA 2 YHTEENVETO 3 RAPORTTI 3.1. Hankkeen tavoitteet a. Ylemmän

Lisätiedot

SUOMEN YRITYSKUMMIT RY. Jäsentiedote 2/2012

SUOMEN YRITYSKUMMIT RY. Jäsentiedote 2/2012 SUOMEN YRITYSKUMMIT RY Jäsentiedote 2/2012 1 Pääkirjoitus UUSIA TYÖKALUJA Rakkaalla lapsella on monta nimeä, tavataan sanoa. Me Suomen Yrityskummit ry:n portaali- eli sähköisen työkalun työryhmä olemme

Lisätiedot

Toimintakertomus 2005

Toimintakertomus 2005 1 Toimintakertomus 2005 Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Työpaja-ammattilaisten vuonna 1997 perustama kansalaisjärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja tukea ensisijaisesti heikossa kouluttautumis-

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 3. Valonian toimintakertomus 2010

SISÄLLYS JOHDANTO 3. Valonian toimintakertomus 2010 Valonian Toimintakertomus 2010 SISÄLLYS JOHDANTO 3 1. Osa-alueiden toteuttaminen hankkeiden ja muun toiminnan kautta 4 1.1. Materiaalitehokkuus ja kestävä kuluttaminen 4 1.2. Ilmastonmuutos 5 1.3. Energiansäästö,

Lisätiedot

3/2008 CP-LEHTI. Tässä numerossa

3/2008 CP-LEHTI. Tässä numerossa 3/2008 CP-LEHTI Tässä numerossa VUOSIKERTOMUS 2007 2 SISÄLLYS VUOSIKERTOMUS 2007 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 keskus avoinna klo 9.00 16.00

Lisätiedot

Johtajan katsaus JOHTAJAN KATSAUS

Johtajan katsaus JOHTAJAN KATSAUS SUOMEN VIRON INSTITUUTIN TOIMINTAVUOSI 2012 SUOMEN VIRON INSTITUUTIN TOIMINTAVUOSI 2012 Sisältö Johtajan katsaus 5 Yleisö ja ohjelmisto Hankkeet ja tapahtumat 6 Kirjastotoiminta 8 Kiertonäyttelytoiminta

Lisätiedot

9308/Onni kutsuu kylään hanke Tiedonvälityshanke LOPPURAPORTTI

9308/Onni kutsuu kylään hanke Tiedonvälityshanke LOPPURAPORTTI 9308/Onni kutsuu kylään hanke Tiedonvälityshanke LOPPURAPORTTI Onni kutsuu kylään -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007 2013 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ja Satakunnan

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Toimintakertomus 2013 HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEOSÄÄTIÖ HRM TALLBERGINKATU 1 G 60 00180 HELSINKI SISÄLLYS 1. HALLINTO 3 1.1. Hotelli- ja ravintolamuseosäätiön edustajisto, taustayhteisöt ja henkilökohtaiset

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014

TOIMINTAKERTOMUS 2014 TOIMINTAKERTOMUS 2014 HYVÄKSYTTY JÄRJESTÖN KEVÄTKOKOUKSESSA 9.5.2015 Sisällys 1. YLEINEN YHDISTYSTOIMINTA... 4 1.1 Yleistä... 4 1.2 Toiminnan painopisteet 2014... 4 1.3 Järjestön hallinto... 4 1.3.1 Sääntömääräiset

Lisätiedot

Metsästäjäliiton vuosi 2009

Metsästäjäliiton vuosi 2009 Metsästäjäliiton vuosi 2009 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Suomen Metsästäjäliiton vuosikirja 2009 Julkaisija: Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Toimitus: Anna Grenfors

Lisätiedot

Vuosikertomus. Sisältö

Vuosikertomus. Sisältö Vuosikertomus 2011 Suunnittelu, kuvat ja taitto: Juho Paavola 2011, 2012 Kaikki tekstit: Tampereen ensi- ja turvakoti ry 2011 Kannen Ystäväpuun maalannut Riikka Latonen Painopaikka: Eräsalon Kirjapaino

Lisätiedot

Asiakaslähtöisyys - jäsenkeskeisyys. Asiantuntemus - ammattimaisuus. Avoimuus - vuorovaikutus. Yhteishenki - sitoutuminen

Asiakaslähtöisyys - jäsenkeskeisyys. Asiantuntemus - ammattimaisuus. Avoimuus - vuorovaikutus. Yhteishenki - sitoutuminen Asiakaslähtöisyys - jäsenkeskeisyys Asiantuntemus - ammattimaisuus Avoimuus - vuorovaikutus Yhteishenki - sitoutuminen Toimintakertomus 2006 1 Toimintakertomus 2006 Kiinteistöliitto lyhyesti 3 Toimitusjohtajan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. Toiminnan tarkoitus Linnaseutu ry:n tarkoituksena on maaseudun monimuotoinen kehittäminen edistämällä maaseudun paikallista aloitteellisuutta, maaseudun ja kaupungin välistä yhteistyötä

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007

Toimintakertomus 2007 Toimintakertomus Tukholmankatu 2, 00250 HELSINKI TOIMINTAKERTOMUS 2 (16) Sisällysluettelo 1. Toiminnanjohtajan katsaus... 3 2. Hallinto... 4 3. Jäsenistö... 4 4. Talous... 4 5. Henkilöstö... 4 6. Toimitilat...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot