Merimelojat ry on melontaan keskittyvä liikunta- ja urheiluseura. Seura on perustettu v 1931, joten päättynyt vuosi oli seuran 83. toimintakausi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merimelojat ry on melontaan keskittyvä liikunta- ja urheiluseura. Seura on perustettu v 1931, joten päättynyt vuosi oli seuran 83. toimintakausi."

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS 2013

2 2 Sisällysluettelo Yleistä... 3 Seuramestaruudet, vuoden valinnat ja edustukset... 4 Koulutus ja turvallisuustoiminta... 5 Käyttöoikeuskalusto ja hankinnat... 6 Seuran tukikohdat... 6 Nuorisojaosto... 8 Koskimelonta- ja kanoottipoolojaosto... 9 Rata- ja maratonmelontajaosto Retkijaosto Virkistysjaosto Talous Merimelojien kilpailutulokset

3 3 Yleistä Merimelojat ry on melontaan keskittyvä liikunta- ja urheiluseura. Seura on perustettu v 1931, joten päättynyt vuosi oli seuran 83. toimintakausi. Seuran jäsenet harrastavat melontaa monipuolisesti, niin retki-, virkistys- ja kuntomelontaa kuin kilpaurheiluakin. SM- ja kansainvälisen tason menestystä saavutettiin rata-, maraton- ja koskimelonnassa sekä kanoottipoolossa. Seuran toiminnan yleisenä tavoitteena vuonna 2013 oli toimintasuunnitelmassa määritelty: Tavoitteena on taata jäsenistölle mahdollisuus harrastaa melontaa monipuolisesti valituissa melontamuodoissa. Toiminnan pääpainotuksia ovat Uudempien jäsenten ohjaaminen harrastuksessa eteenpäin koulutuksen ja matalamman kynnyksen toiminnan keinoin Jäsenkoulutuksen kehittäminen Nuorisotoiminnan kehittäminen ja vakiinnuttaminen. Seuraa edustavat urheilijat pyrkivät kilpailumenestykseen sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Seuran talous pidetään vakaana. Seuraavassa esitetään, miten tavoitteet on saavutettu. Seuran hallinto Seuran hallitukseen kuului 9 varsinaista jäsentä. Hallitus kokoontui 12 kertaa. Hallituksen jäsenille ei ole maksettu palkkioita. Seuran toimistonhoitajana ja hallituksen sihteerinä toimi osa-aikainen toimistotyöntekijä toimintasuunnitelman mukaisesti. Seuran hallitukseen kuuluivat toimintavuoden aikana: Rauli Rautavuori Anneli Suitiala Henrik Musakka Aarne Miettinen Ilkka Ritvos Heikki Ritvos Martti Roivainen Timo Mononen Reino Kaario Marjo Malmström puheenjohtaja, ylimelamies varapuheenjohtaja, melamies jäsen/taloudenhoitaja ja hallinto jäsen/koskimelonta- ja kanoottipoolojaosto jäsen/nuorisojaosto jäsen/ratajaosto jäsen/retkijaosto jäsen/ koulutus ja turvallisuus jäsen/turvallisuus hallituksen sihteeri, ei hallituksen jäsen Tilintarkastajina ovat toimintavuoden aikana toimineet Johan Holmberg ja Ilkka Sarkia.

4 4 Seuran kirjanpitoa on hoitanut alkuvuoden tilitoimisto Seija&Raija Oy ja loppuvuoden tilitoimisto Talenom oy. Vuosikokoukset Toimintavuoden aikana järjestettiin kaksi sääntömääräistä kokousta. Molemmat kokoukset pidettiin seuran vajalla. Kevätkokous pidettiin 9. huhtikuuta Syyskokous pidettiin 26. marraskuuta Seuran historiikki julkaistiin. Historiikkitoimikuntaan kuuluivat Pertti Rajala (koollekutsuja), Terttu Turkki ja Leena Luostarinen (toimitustyö), Päivi Kekäläinen (taitto), Henrik Musakka, Kaj-Erik Fohlin, Jukka Sirén, Karin Hannukainen, sekä Rauli Rautavuori. Jäsenistö Toimintavuoden 2013 lopussa seurassa oli jäseniä kaikkiaan 1088 henkilöä. Vuoden 2012 lopussa jäseniä oli 1054 henkilöä, 2011 lopussa 1046, 2010 lopussa 1041, 2009 lopussa 1041 ja vuoden 2008 lopussa 980. Seuran varsinainen toiminta oli organisoitu jaostojen vastuulle. Seurassa oli vuoden aikana toiminnassa seuraavat jaostot: rata- ja maratonjaosto, nuorisojaosto, retkijaosto, koskimelonta- ja kanoottipoolojaosto, koulutus- ja turvallisuusjaosto sekä virkistysjaosto. Uusien jäsenten ilta pidettiin 15. lokakuuta. Tilaisuuteen osallistui 38 toimintavuoden aikana liittynyttä jäsentä. Voimailuseura Herakles ry:n kanssa sovittiin yhteistyöstä, jonka ansiosta jäsenten käytössä oli perjantaisin voimailijoiden vuoro Ruskeasuolla. Kävijöitä joka vuorolla oli keskimäärin 8 jäsentä. Seuramestaruudet, vuoden valinnat ja edustukset Seuramestaruudet Maratonmelonta 1. sija Ratamelonta, 1.sija Kanoottipoolo 1.sija Merimelojien vuoden valinnat Merimelojien vuoden 2012 nuorisomeloja: Eveliina Luoma Merimelojien vuoden 2013 retkimeloja: Jyri Juslén Edustajat Suomen Melonta- ja Soutuliiton (SMSL) sekä Suomen Kanoottiliiton (SkaL) hallituksessa ja yleiskokouksissa Rauli Rautavuori Heikki Ritvos SkaL:n hallituksen jäsen SkaL:n hallituksen jäsen

5 5 SkaL:n kevätkokouksessa seuran edustajana oli Rauli Rautavuori. SKaL:n syyskokouksessa seuran edustajana oli Henrik Musakka. SMSL kevätkokouksessa seuran edustajana oli Rauli Rautavuori. SMSL syyskokouksessa seuran edustajana oli Rauli Rautavuori. Koulutus ja turvallisuustoiminta Melontakoulut Aikuisten melontakouluja pidettiin 10 kpl ja suorittaneita oli 184. Nuorten melontakouluja oli 2 kpl ja niihin osallistui 28 henkilöä. Melontakoulutus Uusille melontakoulujen apuohjaajille järjestettiin kolmen illan mittainen melontakoulun apuohjaajakoulutus keväällä ennen melontakoulujen alkua. Koulutusta oli kahtena tiistai-iltana majalla ja kerran Malmin uimahallissa. Koulutukseen osallistui 18 henkeä. Kouluttajina toimivat Timo Mononen, Katri Malmström ja Rauli Rautavuori. Vuoden aikana järjestettiin seuran ulkopuolelta hankittua koulutusta: Kohti ergonomisempaa melontaa maaliskuussa. Filippa Sjöberg 8 h kurssi *2 kpl, osallistujia yhteensä 50. Merimelojat seura tuki omien osallistumista 20 per jäsen. Jäsenet itse maksoivat 10 Maaliskuussa 6 melojaa osallistui Benjamin Donnerin / Aavameri Oy:n järjestämälle Tilannehallinta kurssille Ahvenanmaalla. Seura maksoi 200 per osallistuja, 190 osuuden maksoivat osallistujat itse. Risto Lehtisen tekniikkakurssi toukokuussa. 8 osallistujaa. Melojien tekniikkaa kuvattiin ja analysoitiin juhlasalissa. Kesäkaudella järjestettiin jäsenille säännöllisesti ohjattua melontataitojen harjoittelua vajan lähivesillä. Kesä-elokuussa seura tarjosi jäsenilleen TI-TU (tiistai-tutorial) melontoja joka toinen tiistai. Illoissa opeteltiin melonnan perus-asioita. Toiminnan organisoinnista vastasivat Eevukka Seppäläinen ja Tuula (Tutu) Pukkila. Joka toinen viikko järjestettiin edistyneempien melontatekniikkaharjoitukset nimellä leikkikerho. Toiminnan organisoija oli Timo Mononen, ja harjoituskerroilla oli useita vetäjiä ja apuvetäjiä. Osallistujia oli keskimäärin 6 kertaa kohden. Koskimelonta- ja kanoottipoolojaosto järjesti seuran jäsenille suunnatun koskimelontakurssin.

6 6 Uimahallivuorot jatkuivat Malmin uimahallissa huhtikuun loppuun asti. Syksyllä siirryimme Itäkeskuksen uimahalliin jossa vuorot olivat joka perjantai Osallistujia oli vaihtelevasti, keskimäärin yli kymmenen osallistujaa/vuoro. Vuoroilla toimivat vastuuhenkilöinä ja uusien ohjaajina muun muassa Jussi Laari ja Timo Mononen. Turvallisuustyö Huhtikuussa pidettiin EA1 -kurssi, johon osallistui 8 henkilöä. Gunilla Elo toimi vetäjänä. Elokuussa pidettiin Reskutusleiri Mäntysaaressa. Tapahtuma järjestettiin yhdessä naapuriseuramme Helsingin Melojat ry:n kanssa. Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui 45 melojaa. Uintitaitotestin suoritti 8 melojaa. Muuta Toteutettiin valmennus- ja ohjausvaihtoa Pakilan Veto -nimisen hiihtoseuran kanssa. Käyttöoikeuskalusto ja hankinnat Tuhat kilometriä tai enemmän meloneita jäseniä oli yhteensä 32. Vuonna 2013 hankittiin käyttöoikeuskalustoon täydennystä seuraavasti: Epic V10 Sport -surfski. käytetty Miks Kayaks Artisan 5G -merikajakki, sekä käytetty Bel-Ami merikajakki. Lisäksi hankittiin käytetty Chip-nuorisokajakki ja uusi Jackson Kayaks Karma M koskikajakki jaostojen käytössä olevaan kalustoon. Käyttöoikeuskajakkeja korjattiin kulumista vastaavasti. Vajasaaren ja käyttöoikeuskaluston kunnostustalkoot Käyttöoikeuskalusto pidettiin kunnossa talkoovoimin. Vuoden 2013 aikana vajasaaren talkoissa oli suuri osanotto, kevättalkoissa 5.5. mukana oli 90 ja syystalkoissa oli 60 jäsentä. Talkoissa siivottiin kajakkivajat, haravoitiin saaren pihat, siivottiin saunat, vessat, vajat ja autotalli sekä huollettiin aukkopeitteitä ja liivejä. Lisäksi rakennettiin puinen käyntisilta saunojen edustalle. Syystalkoot järjesti Jussi Laari, joka otti vastaan vajamestarin tehtävät. Kevättalkoot järjesti Timo Mononen. Seuran tukikohdat Humalluoto Majaa vuokrattiin entiseen tapaan liikuntakäyttöön maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin sekä sunnuntaisin. Kauden aikana majan käyttäjiä olivat mm. Comets, Volta ja Helsingin kansantanssin ystävät. Tiistaisin vajaa käytettiin seuran omiin tilaisuuksiin. Perjantaisin ja lauantaisin majaa vuokrattiin juhlatilaisuuksiin. Vajasaaren vahtimestareina toimivat Marianne Anttila ja Matti Ojala.

7 7 Heidän tehtäviinsä kuuluivat muun muassa salin vuokraaminen ja sen siisteydestä huolehtiminen. Vajojen perustusten korjaustyö aloitettiin syyskuussa 2011 Bausa ky:n toimiessa urakoitsijana ja Lauri Saarisen Livady oy:sta toimiessa valvojana. Työt etenivät hitaasti urakoitsijasta johtuvista syistä. Museoviraston myöntämästä korjausavustuksesta saatiin toteutuneita kustannuksia ja samalla jäljellä ollutta avustussummaa vastaava tilitys. Skorvö Kevättalkoot järjestettiin lauantaina kesäkuun 8. päivänä ja niihin osallistui 21 Merimelojaa. Saaressa vietti vappua ja juhannusta runsaslukuinen joukko melojia. Ruskaretki järjestettiin syyskuun lopussa omatoimiretkenä. Myös talvitoiminta oli vilkasta mm. hyvän jäätilanteen ansiosta. Vieraskirjaan kirjattuja käyntejä laskettiin noin 500 kpl. Kausi oli Skorvön 33. toimintavuosi ja kolmivuotisen vuokrakauden viimeinen. Tukikohta pidettiin kunnossa talkoovoimin. Syksyllä allekirjoitettiin uusi kolmivuotinen vuokrasopimus saaren omistajan kanssa. Sopimus on voimassa vuosina Hannu Taipale toimi saaren isäntänä. Mäntysaari Mäntysaaren 25. toimintavuosi 2013 alkoi ja päättyi lumisena ja jäiden saartamana. Kävijämäärä pysytteli edellisvuosien tasolla. Saaressa järjestettiin talkoot ja Reskutusleiri sekä Merimelojien että Helsingin Melojien jäsenille elokuuta. Monipuoliseen pelastautumis- ja tekniikkakoulutukseen osallistui yhteensä runsaat 45 melojaa. Mäntysaaren Meripäivät järjestettiin täysikuun aikaan elokuun 24. päivänä. Paikalla vierailivat Helsingin Pelastuslaitos sekä Venepoliisi. Meritaito Oy:n merimeloja Juhani Laaksonen piti perinpohjaisen esitelmän merikartografiasta ja luotaustoiminnasta. Edellisenä iltana oli Täysikuumelonta, jolloin vesillä oli 18 merimelojaa kynttilät takakansilla. Mäntysaaren isäntänä toimi Jussi Pulkkinen.

8 8 Nuorisojaosto YLEISTÄ Tavoitteet vuonna 2013 Vuonna 2013 tärkein tavoite oli saada lisättyä aktiivisten nuorten melonnanharrastajien määrää. Melontaa pyrittiin parin edellisen vuoden tapaan tuomaan esiin selkeästi kilpaurheilulajina. Kevyellä tavoitteellisuudella tavoiteltiin nuorten parempaa sitoutumista ja aktiivisuutta. Toiminta pidettiin silti monipuolisena ja myös harvemmin ja vähemmän tavoitteellisesti toimintaan osallistuvien nuorten tarpeet otettiin huomioon. Uusia harrastajia pyrittiin löytämään erityisesti vuotiaiden ikäluokasta. Toimenpiteet Ohjattuja harjoituksia järjestettiin useita kertoja viikossa. Harjoitusajoista ilmoitettiin seuran Internetsivuilla. Vähintään yksi harjoituksista järjestettiin aina vakioaikaan ja sisällöltään sellaisena, että se soveltui kenelle tahansa nuorelle melojalle aikaisemmasta melontakokemuksesta riippumatta. Näiden harjoitusten osallistumiskynnys pyrittiin pitämään mahdollisimman matalana. Loput harjoituksista kohdistettiin erityisesti kilpamelonnasta kiinnostuneille, jolloin näistä saatiin sisällöltään mielekkäämpiä juuri aktiivisimpien nuorten kannalta. Tämä selkeytti myös osallistujien odotuksia harjoitusten sisällöstä. Seuraan liittyminen, toimintaan ja harjoituksiin mukaan pääseminen tehtiin mahdollisimman helpoksi. Kynnys aktiivisen harrastamisen aloittamiseen pyrittiin pitämään systemaattisesti matalalla: nuorten kursseilla kaikille jaettiin selkeät ohjeet siitä, miten seuraan voi liittyä. Lisäksi kerrottiin, milloin kurssin jälkeen järjestetään nuorisoharjoituksia. Toteutuminen Keskimääräinen harjoitusten osallistujamäärä (5,2) oli vastaava tasoa kuin kahtena edellisenä vuotena. Kokonaisosanottokertojen määrä (618) laski hieman edellisestä vuodesta (746), mutta oli aikaisempiin vuosiin nähden silti erittäin hyvällä tasolla. Suurilta osin tämän selitti se, että ohjattuja harjoituksia (120) pystyttiin toteuttamaan hieman edellistä vuotta (132) vähemmän. Vaikuttaa siltä, että nykyisen kaltaisilla järjestelyillä pystytään toteuttamaan tätä suuruusluokkaa harjoitus- ja osallistujamäärät. Harjoitus- ja osallistumismäärien oleellinen kasvattaminen edellyttänee muutoksia toimintamalliin tai seuran aktiivikilpailijoiden ja vanhempien nuorten tehokkaampaa hyödyntämistä apuohjaajina. Vuoden aikana vähintään kerran seuran toimintaan osallistui 49 eri nuorta, mikä on kirkkaasti nykymuotoisen nuorisotoimintamme ennätys (edellinen 27 vuonna 2012). Tässä kiistatta onnistuttiin, mutta mahdollinen suurempi vaikutus kokonaisaktiivisuuteen nähdään 1-2 vuoden viiveellä. Aktiivisesti (yli 5 osallistumiskertaa ohjattuun toimintaan) toiminnassa mukana oli 20 nuorta. Tämä on edelleen selvä kehityskohde. Kilpailumenestystä saavutettiin erityisesti ratamelonnassa. Yksityiskohtaisemmin kilpailumenestys on käsitelty lajijaostojen osuuksissa. MELONTAKOULUT Kesällä 2013 järjestettiin kaksi nuorten melontakoulua; ensimmäinen touko-kesäkuussa ja toinen kesäkuussa. Osanottajia kursseilla oli 9 ja 19. Kurssilaisista yhteensä 16 osallistui kurssin jälkeen Merimelojien nuorisotoimintaan. Ensimmäisen vuoden jäsenmaksun sisällyttäminen kurssimaksuun näytti onnistuneelta ratkaisulta, joka madalsi kynnystä tulla mukaan kokeilemaan myös seuran

9 9 varsinaista nuorisotoimintaa. HARJOITUKSET Harjoituksia järjestettiin kesällä vajalla kysynnästä riippuen 2 8 kertaa viikossa. Talvikaudella harjoituksia järjestettiin kerran viikossa Pikku Huopalahden ala-asteella ja tarpeen mukaan myös vajan voimaharjoitustilassa. Yhteensä ohjattuja melontaharjoituksia järjestettiin 93 kertaa. Pikku Huopalahden ala-asteella harjoituksia järjestettiin 20 kertaa, jolloin mm. pelattiin sählyä. Ohjattuja voimaharjoituksia järjestettiin 7 kertaa. Parhaimmillaan nuoria osallistui yksittäiseen harjoitukseen 18 ja keskimäärin 5,2. Yhteensä osanottokertoja oli 618. TILASTOJA Melontakouluja: 2 Osanottajia melontakouluissa: 28 (9+19) (2012: 23) Ohjattuja harjoituskertoja : 120 (joista 93 melontaa, 20 sisäpalloilua ja 7 voimaharjoittelua) (2012: 132, 2011: 126, 2010: 79, 2009: 67, 2008: 62) Osanottokeroja harjoituksiin yhteensä: 618 (2012: 746, 2011: 650, 2010: 292, 2009: 193, 2008: 151) Osanottajia / harjoitus keskimäärin: 5,2 (2012: 5,7, 2011: 5,2, 2010: 3,7, 2009: 2,9, 2008: 2,4) Osallistui harjoituksiin vähintään kerran: 49 (2012: 27, 2011: 25, 2010: 22, 2009: 19, 2008: 10) Osallistui harjoituksiin vähintään viidesti: 20 (2012: 18, 2011: 17, 2010: 14, 2009: 10, 2008: 8) Koskimelonta- ja kanoottipoolojaosto Kaudella 2013 koskimelonta ja kanoottipoolojaostoa veti Aarne Miettinen ja toimihenkilöinä toimivat kosken puolella Jyri Hämäläinen ja poolon puolella George Atanassov. Aarne Miettinen kuului Melonta- ja soutuliiton koskijaostoon ja kanoottipoolojaostoon ja Jyri Hämäläinen toimi freestylejaostossa. Kauden päätavoitteina olivat kosken ja poolon puolella seuramestaruus sekä vähintään kauden 2012 tasoinen menestys kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Harjoittelu Jäsenten taitoja pidettiin talvikaudella yllä sekä pooloharjoituksiin varatulla omalla vuorolla Helsinginkadun uimahallilla, että seuran normaalivuorolla Malmin uimahallissa. Malmin suurempaa allasta hyödynnettiin järjestämällä kevättalvella kaksi poolopainotteista harjoitusvuoroa. Poolokenttä pystytettiin keväällä jaoston talkoissa 8.5. Kesällä järjestettiin ohjattuja pooloharjoituksia vajalla neljästi viikossa. Harjoituspäivien painotus oli järjestetty pelaajien tason mukaan. Kauden aikana aloitettiin vuoroviikoin pidetty keskiviikkopoolo, joka oli suunnattu aloittelijoille. Seitsemän Merimelojaa osallistui Ruotsissa järjestetylle kanoottipololeirille Leirillä oli harjoittelua eri tasoryhmissä maajoukkueesta aloittelijoihin ja valmentajina toimivat Hollantilaiset huippuvalmentajat Noå Van develde ja Linda Verkissen sekä ranskalainen valmentaja ja tuomarikouluttaja Fabrice Le Coz. Jaosto järjesti merimelojien jäsenille suunnatun koskimelonnan peruskurssin Kohina ry:n Kontilla elokuussa.

10 10 Kalusto Kalustoa parannettiin kauden päätteessä hankkimalla isokokoinen laskukajakki koskikäyttöön ja kanoottipooloa varten heittokello, shotclock. Lisäksi seura uudisti kalusto- ja seurajäsenyytensä kaudelle 2013 Kohina ry:n kontista Kymijoella. Tapahtumien järjestäminen Merimelojat Ry järjesti kanoottipoolon SM -turnauksen elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Merimelojien vajalla. Merimelojien joukkueet sijoittuivat ensimmäiseksi ja viidenneksi. Jaosto vastasi myös Meripoolon järjestämisestä elo-syyskuun vaihteessa SM -turnaukseen osallistui yhteensä viisi joukkuetta ja Meripooloon 7 joukkuetta. Vierasjoukkueista BSK Regesa tuli Liettuasta ja Strim Venäjältä. Kilpailutoiminta Merimelojat osallistuivat kauden aikana aktiivisesti kotimaisiin kanoottipujottelu- ja freestylemelontakilpailuihin. Kesäkauden kaikkiin kotimaisiin pooloturnauksiin osallistuttiin aina kahdella joukkueella. Kevättalvella 1-joukkue osallistui Tampereella järjestettyihin maajoukkue-tason yhteisharjoituksiin n. 5 kertaa talvessa ja 2-joukkue osallistui II-divisioonan joukkueille suunnattuun cup-muotoiseen turnaussarjaan. Merimelojien kanoottipoolojoukkueet osallistuivat kauden aikana useisiin turnauksiin ulkomailla. Merimelojat voittivat kanoottipoolon suomen mestaruuden kaudella Lisäksi yksi Merimelojien pelaaja pelasi suomen maajoukkueessa kanoottipoolon EM-turnauksessa Poznanissa. Freestylemelonnassa Merimelojille tuli yksi SM pronssi. Rata- ja maratonmelontajaosto YLEISTÄ Kaudella 2013 Merimelojat menestyi kotimaassa vahvasti niin yleisessä, nuorten, kuin veteraanisarjoissakin. Sekä rata-, että maratonmelonnassa Merimelojat oli paras seura Suomessa. Yksittäisten huipputuloksiin pystyvien urheilijoiden ohella seuran menestys rakentuu vahvaan kokonaispanokseen ja joukkueen leveään tasoon. Kovimmat nuoret urheilijamme nousivat jo yleisessäkin sarjassa kansalliselle huipulle, ja nuorten sarjoissa kärkisijoille myös Pohjoismaissa. Myös veteraaniurheilussa menestyttiin kansainvälisesti. KILPAILUMENESTYS Kaudella 2013 vielä juniori-ikäiset melojamme Antti Laurikainen (s. 1995) ja Eero Luoma (s. 1996) nousivat miesten yleisen sarjan SM-mitalisteiksi yksikkömatkoilla; Laurikainen 200 metrillä ja Luoma maratonilla. Kauden ainoa yleisen sarjan Suomen mestaruus Merimelojille voitettiin maratonin sekaparikaksikoissa Heikki Ritvoksen ja myös juniori-ikäisen Maija Saalastin (s. 1996) toimesta. Kaksikoissa ja nelikössä SM-mitaleita olivat edellä mainittujen lisäksi kauden aikana voittamassa myös Alex Barta, Antti Löppönen ja Rauli Rautavuori. Ratamelonnan alle 18-vuotiaiden EM- ja PM-kilpailuissa Suomea ja Merimelojia edusti Antti

11 11 Laurikainen. EM-kilpailuissa Puolassa Laurikainen sijoittui K1 200 metrillä 12:ksi ja voitti Tanskassa järjestetyissä PM-kilpailuissa saman matkan pohjoismaiden mestaruuden. Maratonmelonnan MM-kilpailuissa Tanskassa mukana olivat Merimelojista Alex Barta, Eero Luoma ja Maija Saalasti. Alle 18-vuotiaiden sarjan yksikössä Luoma sijoittui 32:ksi ja Saalasti 21:ksi. Barta ei sairastumisen vuoksi päässyt mukaan alle 23-vuotiaiden kilpailuun. Veteraanisarjoissa Merimelojat oli perinteiseen tapaan vahva. Unto Elo voitti yli 65-vuotiaiden maailmanmestaruuden kaksikossa Ruoveden Pentti Sahin kanssa. Veteraanien SM-mitaleille ylsivät Kimmo Ahonen, Jyri Aulio, Unto Elo, Jyri Juslén, Kari Lehtinen ja Hannu Taipale. Nuorten SM-kilpailuissa Antti Laurikainen, Eero Luoma ja Maija Saalasti voittivat henkilökohtaisia mestaruuksia 18-sarjassa. Lisäksi Alex Barta oli mitaleilla 23-sarjassa. Nuorisomestaruusikäluokissa Eveliina Luoma hallitsi 14-sarjaa voittamalla kaikki ikäluokan kilpailut kotimaassa. Alle 12-vuotiaiden sarjassa Hilppa Luoma meloi nuorisomestaruuskilpailuissa sijoille 2 ja 3. Maratonmelonnan seuramestaruuspisteissä Merimelojat oli kirkkaasti paras seura kolmatta peräkkäistä vuotta. Myös ratamelonnassa Merimelojat saavutti seurapisteissä ensimmäisen sijan, ensimmäistä kertaa sitten vuoden VALMENTAUTUMINEN Merimelojien urheilijoista Antti Löppönen ja Antti Laurikainen kuuluivat kaudella 2013 liiton ratamelonnan valmennusryhmiin. Kevättalvella Antti Löppönen ja Antti Laurikainen olivat mukana liiton järjestämillä leireillä Sevillassa Espanjassa ja Laurikainen myös Sloveniassa. Omia leirejä Merimelojat järjesti vuoden aikana kaksi kappaletta: huhtikuussa melontaleirin Eurassa (5 osallistujaa) ja vuodenvaihteessa hiihtoleirin Rukalla (5 osallistujaa Merimelojista + 2 seuran ulkopuolista osallistujaa). JÄRJESTETYT KILPAILU- JA KUNTOTAPAHTUMAT Vuonna 2013 Merimelojat järjesti Ykan kymppi -kuntomelontatapahtuman ja keskiviikkokilpailuiden sarjan järjestetyssä Y-10 -tapahtumassa mukana oli 12 melojaa kokeilemassa vauhtiaan pääosin hieman merikelpoisemmalla kalustolla. Keskiviikkokilpailuita järjestettiin yhteensä 19 kertaa välillä Kilpailumatka oli vuoroviikoin 4km ja 10km. Keskiviikkokilpailuihin osallistuttiin yhteensä ennätykselliset 238 kertaa. MUUTA Ergometri- ja voimaharjoittelutilassa kirjattiin vuoden aikana 358 käyttökertaa Ratajaosto vastasi kahden kesällä järjestetyn nuorten melontakurssin järjestelyistä

12 12 Retkijaosto Retkenvetäjien suunnittelupalaveri pidettiin majalla Paikalla oli 7 vetäjää. Retkijaoston retki-ilta oli 5.3., ja jäseniä oli läsnä 51. Retkijaosto järjesti melontavarusteiden ompelukurssin ja Arja Winterin johdolla. Osallistujia oli yhteensä 4. Vuoden 2013 retket: Padvan runtti Vetäjä oli Timo Mononen. Osallistujia oli 11 ja melontakilometrejä tuli 78. Lähtöpaikka oli Bengtsörin leirisaaren satama, jonne jätettiin autot. Reitti Bengtsör-Västerskärin itäranta (yö)-anderskär (yö)- "Muru" (yö)-riilahden muistomerkin kautta Bengtsöriin Saaristomeren retki (Jungfruskär) Vetäjänä toimi Martti Roivainen. Reitti Korppoo/Strömma-Kistholm (yö)-lövskär- Storlandet/Berghamn-Jungfruskär/Storlandet (yö)-sandö (yö)-strömma. Yhteensä 21 osallistujaa ja 61 melontakilometriä Skorvanin juhannusretki Vetäjänä oli Anneli Suitiala. Retkelle osallistui yhteensä 6 melojaa. Juhannusaattona melottiin keskireittiä, maatauolla huilailtiin Stora Herrössä. Paluumatka aluksi sisäreittiä, Stora Herrön kohdalla siirryttiin keskireitille, maatauko Bodökobbenilla. Yhteensä 53 melontakilometriä Läntinen Uusimaa Vetäjänä meloi Panu Härmävaara. Reitti Inkoon satama-stora Fagerö-Lilla Lövö (yö)-hummel- Uggelskär (yö)-jussarö (iltamelonta Jussarön eteläpuolisilla Östergaddenin ja Västergaddenin luodoilla, sauna ja yö)-tammisaaren kansallispuiston luotojen kautta sisäsaaristoon Älgön Rödjaniin- Tvärminne-Långskär (yö)-sandskär-hangon Tulliniemi. Retkelle osallistui 8 melojaa. Yhteensä 107 melontakilometria Puulan ruskaretki Retkenvetäjänä toimi Martti Roivainen. Reitti Viljakkalansaari/Ahola (yö)-vuohisaari-lehtinen- Riuttanen (sauna ja yö)-kankariluoto-soisalonselkä-papusaari (yö). Hieno ruska ja paljon raukkeja, 11 melojaa ja yhteensä 60 melontakilometriä. Yhteensä retkiä oli 5, osallistujia 57 ja melontakilometrejä kertyi 359. Retkijaoston kuvailta järjestettiin Osallistujia oli 28. Retkenvetäjien palauteilta pidettiin majalla. 5 vetäjää osallistui palaveriin, jossa keskusteltiin turvasuunnitelmasta ja retkimelonnan nykytilasta ja jossa tutustuttiin Sea Kayak Navigation Aid - suunnistuslevyyn.

13 13 Retkijaoston toimintaan osallistuivat retkenvetäjinä, melontakoulujen ohjaajina, talkoolaisina ja muina tekijöinä Johanna Baarman, Diego Casiraghi, Ritva Hiilloskivi, Jukka Hopeavuori, Panu Härmävaara, Jyri Juslén, Ilkka Kaarnasranta, Elina Kekkonen, Eeva Kirveskari, Katriina Koski, Tuija Koski-Lammi, Päivi Kuisma, Kalevi Leinonen, Kaisa Leppikangas, Tapio Liimatainen, Paula Liimatta, Paula Lähteenaho, Heidi Lämsä, Timo Mononen, Tuula Pukkila, Outi Raudaskoski, Sanni Seppo, Eeva- Maria Seppäläinen, Annaliina Sipiläinen, Hanna Sivén, Anneli Suitiala, Hannu Taipale, Jorma Tissari, Päivi Tissari, Tuomas Tuomi, Riitta Turunen, Eeva Verho, Mia Winkler, Arja Winter ja Tuula Äärelä. Jaoston vetäjänä toimi Martti Roivainen. Virkistysjaosto Jaoston vetäjänä toimi Asko Niemelä-Koura. Lisäksi torstairetkien vetämiseen osallistuivat Teppo Järvi, Johannes Knapas, Pirkka Kianne, Casimir von Schantz, Jyrki Härkki, Simo Nissinen ja Marko Kattainen. Torstairetket alkoivat toukokuussa ja jatkuivat elokuun loppuun, jonka jälkeen innokkaimmat jatkoivat vielä melontaa pienemmässä joukossa jäidentuloon asti. Torstairetkiä melottiin yhteensä 15 kertaa ja niille osallistui keskimäärin 18 melojaa (enimmillään 28 osallistujaa). Retket suuntautuivat monipuolisesti lähivesille, mm. Mäntysaaren, Laajalahden ja Lauttasaaren suuntaan sekä Helsingin ja Espoon edustan saarille. Lisäksi tehtiin elokuussa päiväretki Kuivasaareen (11 osallistujaa, vetäjinä Rauli Rautavuori ja Katri Malmström) ja Kukonlaulumelonta Mäntysaareen. Syksyllä järjestettiin makkaranpaistoretki Mäntysaareen. Merimelojien joukkue osallistui Suomi Meloo -viestiin Kemihaarasta Tornioon Laskiaistiistaina järjestettiin jälleen mäenlaskurieha Sibelius-puistossa luistavassa kelissä, sen jälkeen paistettiin vajalla makkaraa ja saunottiin. Paikalla oli noin 20 osallistujaa. Puurojuhlia vietettiin Merimelojien majalla 30 marraskuuta. Paikalla oli runsaasti juhlijoita nauttimassa toistensa seurasta, talkoolaisten aikaansaamista pöydän antimista ja ohjelmanumeroista. Ilta jatkui Laukkaavien Kasakoiden tahdittamana. Talous Seuran talouden perustana ovat jäsenistöltä saatavat tulot, joista tärkeimpiä ovat jäsen-, talkoopanos- ja liittymismaksut. Maksut olivat samat kuin edellisenäkin vuonna. Jäsenistöltä perittyjen maksujen lisäksi seura sai tuloja Merimelojien majan salin vuokrauksesta, melontakouluista. Seuran talous kehittyi budjetoitua paremmin useasta syystä, joista tässä on kerrottu merkittävimmät. Jaostotoiminnan kulut jäivät n 2100 alle budjetoidun Vajasaaren tuotot ja kulut yhteensä olivat n yli budjetin, kun taas retkisaarten tulos oli lähes suunnitelman mukainen.

14 14 Yleishallinnon kulut olivat kaikkiaan 36908, mikä oli n 5000 suunniteltua suurempi. Tilitoimiston vaihduttua kesken tilivuoden, joidenkin kuluryhmien kirjauskäytäntö muuttui ja aiheutti yleishallinnon kulujen näennäisen kasvun. Poistoja tehtiin tilinpäätökseen suunnitelman mukaisesti, yhteensä , noin vähemmän kuin budjetissa, koska päättyneelle vuodelle siirtyi runsaasti vajojen peruskorjausinvestointeja ja niitä varten saatiin tilikauden aikana avustusta Museovirastolta. Jäsenistöltä kertyneitä maksuja saatiin n suunniteltua enemmän. Tarkemmat tiedot tuloista ja menoista ovat liitteenä olevassa tasekirjassa. Tulos ennen poistoja (23276 ) oli positiivinen ( ), ja seuran kassavarat vähenivät kauden aikana Tilinpäätös osoittaa tilivuoden 2013 alijäämäksi 8654,95,. Taseen loppusumma per on ,29. Hallitus esittää että tilikauden alijäämä 8654,95 kirjataan edellisten tilikausien ylijäämä/alijäämätilille.

15 15 Merimelojien kilpailutulokset 2013 Rata- ja maratonmelonta Merimelojien kilpailutulokset rata- ja maratonmelonnassa 2013 Pori-melonta, , Pori M K1 19km 1. Eero Luoma, 3. Alex Barta, - Heikki Ritvos, - Rauli Rautavuori M40 K1 19km 2. Kimmo Kurki M60 K1 19km 2. Jyri Aulio T14 K1 11km Ratamelonnan kansalliset kilpailut, , Ruovesi M18 K1 200m 1. Antti Laurikainen M18 K1 500m 1. Antti Laurikainen Ruovesi-maraton, , Ruovesi M K1 10km 5. Petteri Pitkänen Maratonmelonnan PM-kilpailut , Lidköping, Ruotsi M K m 10. Heikki Ritvos, 11. Rauli Rautavuori, 12. Alex Barta M K m 4. Alex Barta Eero Luoma M18 K m 7. Eero Luoma N18 K m 4. Maija Saalasti M40 K m 5. Kimmo Ahonen M65 K m 3. Unto Elo T14 K1 8000m (epävirallinen PM) T12 K1 4500m (epävirallinen PM) 2. Hilppa Luoma Häme-regatta, , Tampere M K1 200m 8. Antti Löppönen, 11. Heikki Ritvos M K1 500m 8. Antti Löppönen M K1 1000m 7. Eero Luoma N K1 200m 9. Maija Saalasti N K1 500m 7. Maija Saalasti N K1 1000m 6. Maija Saalasti M18 K1 200m 1. Eero Luoma M18 K1 500m 2. Eero Luoma M18 K1 5000m 1. Eero Luoma N18 K1 5000m 1. Maija Saalasti P12 K1 200m 5. Emil Rosenqvist, 6. Elias Rosenqvist P12 K1 2500m 5. Emil Rosenqvist, 6. Elias Rosenqvist T12 K1 200m 2. Hilppa Luoma T12 K1 2500m 2. Hilppa Luoma T14 K1 200m T14 K1 500m T14 K1 1000m T16 K1 5000m 2. Eveliina Luoma T14 K2 2500m (pari: Ellis Westerbacka, C) Lahti Midnight Ultra Maraton, , Lahti M ICF K1 50km 2. Riku Ruokonen (avoimen sarjan 4.) 5*K1 100km viesti 1. Alex Barta Unto Elo Eero Luoma Rauli Rautavuori Heikki Ritvos Ratamelonnan nuorten EM-kilpailut , Poznan, Puola M18 K1 200m 12. Antti Laurikainen M18 K2 500m

16 Antti Laurikainen (pari: Jeremy Hakala, KaMe) Maratonmelonnan SM-kilpailut, , Ruovesi M K1 25km 2. Eero Luoma, 4. Alex Barta, - Rauli Rautavuori, - Heikki Ritvos M18 K1 16km 2. Eero Luoma, 3. Antti Laurikainen M35 K1 20km 3. Jyri Juslén M50 K1 20km 3. Hannu Taipale M65 K1 20km 2. Unto Elo M70 K1 16km 2. Jyri Aulio N K1 21km 6. Maija Saalasti N23 K1 16km 4. Maija Saalasti M K2 25km 3. Heikki Ritvos Rauli Rautavuori, 4. Hannu Taipale Jyri Juslén, disk. Alex Barta Eero Luoma M45 K2 20km 1. Hannu Taipale Jyri Juslén M65 K2 20km 1. Unto Elo (pari: Pentti Sahi, RKP) Ratamelonnan SM osa 1, , Kangasala M K1 200m 2. Antti Laurikainen, 6. Heikki Ritvos, 10. Antti Löppönen, 14. Eero Luoma, 15. Alex Barta M K1 500m 7. Antti Laurikainen, 10. Eero Luoma, 11. Antti Löppönen, 12. Alex Barta, 13. Heikki Ritvos, M K1 1000m 6. Alex Barta, 7. Eero Luoma M K1 5000m 4. Eero Luoma, 5. Antti Laurikainen, 8. Alex Barta, 9. Heikki Ritvos, - Riku Ruokonen N K1 200m 12. Maija Saalasti N K1 1000m 8. Maija Saalasti M K2 200m 3. Antti Laurikainen Antti Löppönen, 5. Alex Barta Eero Luoma M K2 500m 5. Antti Laurikainen Antti Löppönen, 6. Alex Barta Eero Luoma M K2 1000m 4. Antti Laurikainen Antti Löppönen, 5. Alex Barta Eero Luoma M K1 3*200m viesti 2. Antti Laurikainen Heikki Ritvos Antti Löppönen, 5. Alex Barta Eero Luoma Riku Ruokonen M40 K1 500m 3. Kimmo Ahonen M40 K1 1000m 3. Kimmo Ahonen M50 K1 500m 3. Kari Lehtinen, 4. Timo Mononen M50 K1 1000m 3. Kari Lehtinen, 4. Timo Mononen M70 K1 500m 2. Jyri Aulio M70 K1 1000m 2. Jyri Aulio Nuorten kansalliset kilpailut, , Kangasala T16 K1 1000m T14 K1 200m T14 K1 500m T14 K1 2500m P12 K1 200m 10. Emil Rosenqvist, 17. Elias Rosenqvist P12 K1 1250m 7. Emil Rosenqvist, 14. Elias Rosenqvist T12 K1 200m 2. Hilppa Luoma T12 K1 1250m 2. Hilppa Luoma P14 K2 500m 6. Emil Rosenqvist Elias Rosenqvist T14 K2 500m 3. Eveliina Luoma Hilppa Luoma Nuorisoviesti K1 3*200m 6. Eveliina Luoma Hilppa Luoma Emil Rosenqvist Ratamelonnan nuorten SM-kilpailut, , Tampere M18 K1 200m 1. Antti Laurikainen, 3. Eero Luoma M18 K1 500m 1. Antti Laurikainen, 3. Eero Luoma M18 K1 5000m 1. Eero Luoma, - Antti Laurikainen N18 K1 200m Maija Saalasti N18 K1 500m Maija Saalasti N18 K1 1000m

VANTAAN MOOTTORIKERHO RY TOIMINTAKERTOMUS

VANTAAN MOOTTORIKERHO RY TOIMINTAKERTOMUS VANTAAN MOOTTORIKERHO RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 Vantaan Moottorikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2009 Sisällys 1. HALLINTO... 1 2. JÄSENISTÖ... 2 2.1 JÄSENISTÖN MÄÄRÄ JA KEHITYS... 2 2.2 JÄSEN- JA LIITTYMISMAKSUT...

Lisätiedot

Menestyksen kausi 2010

Menestyksen kausi 2010 VUOSIKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo Toimitusjohtajan puheenvuoro Moottoriliitto LAJIRYHMÄKATSAUS SML TALOUS LIITTEET LIITTEET Toimitusjohtajan puheenvuoro 3 Valmennus 4 Kerho- ja nuorisotoiminta 6 Suomen

Lisätiedot

SUOMEN MIEKKAILULIITTO FINLANDS FÄKTFÖRBUND R.Y. VUOSIKERTOMUS 2011

SUOMEN MIEKKAILULIITTO FINLANDS FÄKTFÖRBUND R.Y. VUOSIKERTOMUS 2011 SUOMEN MIEKKAILULIITTO FINLANDS FÄKTFÖRBUND R.Y. VUOSIKERTOMUS 2011 Liiton 80v juhlavuosi 1931-2011 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2011 menestymistä ja uuden mahdollistamista... 4 2. HALLINTO... 5

Lisätiedot

Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja. KU-58:lla tarjontaa kaikille

Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja. KU-58:lla tarjontaa kaikille Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja KU-58:lla tarjontaa kaikille Kenttäurheilijat-58 Toimintakertomus 2014 Sisällysluettelo KU-58 toimintakertomus 2014 2 / 21 Puheenjohtajan

Lisätiedot

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012. Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012. Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012 Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. KATSAUS VUOTEEN 2012... 5 1.1. Liiton toimintaperiaatteet... 6 1.2.

Lisätiedot

Niilo Vunneli. Kalattomansärkiltä maailmanmestariksi

Niilo Vunneli. Kalattomansärkiltä maailmanmestariksi Niilo Vunneli Kalattomansärkiltä maailmanmestariksi Sisällysluettelo Lukijalle 3 Suunnistuksen ensiaskeleet 5 Suunnistusjaosto 9 Kilpailujen järjestäminen 10 Karttojen valmistus 16 Valmistuneet kartat

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010

LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010 LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010 Aika: 31.3.2010 Klo:18:00 Paikka: Turku, yhdistyksen boulder-sali Paikalla: Juha Jonsson, Kaisa Rajala, Janne Ahola, Sini Välimaa, 011i-

Lisätiedot

Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry. Vuosikertomus 2013

Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry. Vuosikertomus 2013 Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry Vuosikertomus 2013 Vesa-Pekka Jurvelin, Redi ja Remu, MM-kilpailut Alaska, kuvaaja Nathalie Fortier Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry Radiokatu 20, 00240 Helsinki

Lisätiedot

HISTORIIKKI. Diana-57 ry Vaasa Urpo Pylkkä 1957-2007

HISTORIIKKI. Diana-57 ry Vaasa Urpo Pylkkä 1957-2007 HISTORIIKKI Diana-57 ry Vaasa Urpo Pylkkä 1957-2007 Seuran perustaminen Jousiammuntaseuran perustaminen Vaasaan sai alkunsa siitä, kun Meri Haapasilta (sittemmin Pylkkä), hänen sisarensa Kyllikki Haapasilta

Lisätiedot

HALLITUS 11.4.2013 JA VALTUUSTO 28.4.2013

HALLITUS 11.4.2013 JA VALTUUSTO 28.4.2013 VUOSIKERTOMUS 2012 HALLITUS 11.4.2013 JA VALTUUSTO 28.4.2013 VUOSIKERTOMUS 2012 1 YLEISTÄ...3 SISÄLTÖ ALUEELLINEN TOIMINTA... 26 LIITON NIMEÄMÄT HENKILÖT... 50 HALLINTO...5 Valtuusto...6 Liittohallitus...6

Lisätiedot

Karatetoiminta maassamme alkaa: Meido-Kan suomalaisen karaten uranuurtajana

Karatetoiminta maassamme alkaa: Meido-Kan suomalaisen karaten uranuurtajana MEIDO-KAN 50 VUOTTA, KARATEJAOSTON HISTORIASTA Karatetoiminta maassamme alkaa: Meido-Kan suomalaisen karaten uranuurtajana Ensimmäiset karateleirit järjestettiin Suomessa vuonna 1967. Niille osallistuneet

Lisätiedot

- ILKKA VÄNSKÄ. Kunniakierros on juuri alkanut. Sateesta huolimatta matkaan säntää noin 30 kuntoilijaa.

- ILKKA VÄNSKÄ. Kunniakierros on juuri alkanut. Sateesta huolimatta matkaan säntää noin 30 kuntoilijaa. Lieksan I 2 Yhteisvoimin hyvä tulos Kunniakierrokselta Lieksan Urheilijoiden keväinen Kunniakierros tuotti jälleen hyvän potin seuran nuorisotyöhön. 20 kerääjän voimin tehty 8541 euron tulos ylitti virallisen

Lisätiedot

Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille!

Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille! Hyvinkään Golfseuran kevätlehti 2012 jäsenille ja yhteistyökumppaneille Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille! Ympäristöystävällistä ja varmaa kaukolämpöä. Riihimäen Kaukolämpö Oy, Lopentie 15-17,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Turun VPK. Turun Vapaaehtoinen palokunta ry. - Frivilliga brandkåren i Åbo rf. 1. Vapaaehtoista pelastustoimintaa vuodesta 1838. Vuosikertomus 2009

Turun VPK. Turun Vapaaehtoinen palokunta ry. - Frivilliga brandkåren i Åbo rf. 1. Vapaaehtoista pelastustoimintaa vuodesta 1838. Vuosikertomus 2009 Turun VPK Vapaaehtoista pelastustoimintaa vuodesta 1838 Vuosikertomus 2009 Turun Vapaaehtoinen palokunta ry. - Frivilliga brandkåren i Åbo rf. 1 Turun VPK:n talosta tulossa esteetön Kari Suominen Puheenjohtaja

Lisätiedot

ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY

ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY 1986 2006 Koonnut: Eila Vuorenranta 2/41 SISÄLLYSLUETTELO PERUSTAMINEN...3 KENNEL KERHON PERUSTAVA KOKOUS...4 YLEISKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA...6 ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHON SÄÄNNÖT...9 TOIMINTAKERTOMUS

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto

Suomen Cheerleadingliitto Suomen Cheerleadingliitto Vuosikertomus 2012 Suomen Cheerleadingliitto - SCL ry Vuosikertomus 2012 Sisällys Järjestötoiminta Jäsenistö Hallinto ja valiokunnat Järjestötoiminta Strategia ja visio Tiedotus

Lisätiedot

Junnuille menestystä maailmalla, sivut 4-7

Junnuille menestystä maailmalla, sivut 4-7 Junnuille menestystä maailmalla, sivut 4-7 2 Suomen Petanquelehti 2007 Pääkirjoitus Liittohallitus 2007 & 2008 Matkailu avartaa Taas kerran jouduin tekemään tämän lehden hieman vastahakoisesti, kun ketään

Lisätiedot

Rakennusmestarit ja -insinöörit 4 13

Rakennusmestarit ja -insinöörit 4 13 JÄSENLEHTI HELSIN GIN Rakennusmestarit ja -insinöörit 4 13 Kevätkokous ja Mestari-ilta 8. huhtikuuta Tervetuloa! Sisältää yhdistyksen TOIMINTAKERTOMUKSEN 2012 SISÄLTÖ 4 13 Kutsu Kevätkokoukseen ja Huhtikuun

Lisätiedot

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry Döbelninkatu 2 00260 HELSINKI Kotipaikka Y-tunnus 0224028-6 Tilinpäätös ja toimintakertomus tilikaudelta 01.01.2014-31.12.2014 Sivu No Toimintakertomus

Lisätiedot

TGK Kenttäposti TUUSULAN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI. sivu 5. Kisat ja tapahtumat. sivu 16. Juniorit TUUSULAN GOLFKLUBI

TGK Kenttäposti TUUSULAN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI. sivu 5. Kisat ja tapahtumat. sivu 16. Juniorit TUUSULAN GOLFKLUBI TUUSULAN GOLFKLUBI TGK Kenttäposti TUUSULAN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2/2014 sivu 5 sivu 6 sivu 16 sivu 22 Sanna Kervinen Kisat ja tapahtumat Juniorit Linksien lumoa PÄÄKIRJOITUS Tuusulassa 9.11.2014 Mennyt

Lisätiedot

Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 KU-58:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 Kenttäurheilijat-58 ry:n toimintasuunnitelma 2008 2 / 10 Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 Kenttäurheiljat-58 ry (KU-58) on vantaalainen

Lisätiedot

Positiivisuus avoimuus Rohkeus aktiivisuus. toimintakertomus 2009-2010

Positiivisuus avoimuus Rohkeus aktiivisuus. toimintakertomus 2009-2010 Positiivisuus avoimuus Rohkeus aktiivisuus toimintakertomus 2009-2010 Panelian Raikkaan juhlatapahtumissa kävi kauden aikana monenlaisia vieraita JUHLAVIERAITA Juhlavuoden viettäminen käynnistyi jo syyskuussa

Lisätiedot

VETOLAINEN. Korson Vedon tiedotuslehti 2/2013

VETOLAINEN. Korson Vedon tiedotuslehti 2/2013 VETOLAINEN Korson Vedon tiedotuslehti 2/2013 2 VETOLAINEN 2/2013 Puheenjohtajan palsta Korson Vedon 80. toimintakausi on saatu lämpimän kesän jälkeen käyntiin. Vuosikokous elokuun lopulla valitsi seuralle

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

Metsästäjäliiton vuosi 2009

Metsästäjäliiton vuosi 2009 Metsästäjäliiton vuosi 2009 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Suomen Metsästäjäliiton vuosikirja 2009 Julkaisija: Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Toimitus: Anna Grenfors

Lisätiedot

Petri Makkonen vuoden pelaaja. Jani Siekkiselle mestaruussarjan RG voitto.

Petri Makkonen vuoden pelaaja. Jani Siekkiselle mestaruussarjan RG voitto. Suomen Biljardiliiton lajilehti 41. vuosikerta 4 2013 www.sbil.fi Pool 4 Pool 6 Petri Makkonen vuoden pelaaja. Jani Siekkiselle mestaruussarjan RG voitto. Kaisa 18 Snooker 22 Markku Koponen huippuvireessä.

Lisätiedot

Sisulehti. Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut

Sisulehti. Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut Ilmoitusliite Talvi 2014 / 2015 Sisulehti Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut 2 Sisältö Pääkirjoitus S. 2 PÄÄKIRJOITUS JA SISÄLTÖ Sisulla

Lisätiedot

E-jolla Bulletiini 2015

E-jolla Bulletiini 2015 E-jolla Bulletiini 2015 1 Jäsenmaksu 35 Eräpäivä 31.3.2015 Vuoden 2015 jäsenmaksun maksaminen Tili: FI47 2400 1800 0122 21 1Ilmoita seuraavat asiat maksulomakkeen viestikenttään 1. Nimi 2. Osoite 3. Syntymäaika

Lisätiedot

Suomen Shakkiliiton toimintakertomus 2014

Suomen Shakkiliiton toimintakertomus 2014 Suomen Shakkiliiton toimintakertomus 2014 Yleistä Vuosi 2014 oli Suomen Shakkiliitossa kilpailullisesti hyvin aktiivinen, ja eri puolilla Suomea pelattiin joka viikko useita turnauksia. Suurimmat osanottajajoukot

Lisätiedot