LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA"

Transkriptio

1 1 RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS Y1/2017/Rantasalmi Ympäristölautakunta ympäristösuojelulain mukai- Poikkitie 2 sessa lupa-asiassa RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2017 ASIA Eläintila. Lihakarjatilan toiminnan laajentaminen. HAKIJA Pauli Jäske Osikonmäentie Rantasalmi LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA VIREILLETULO Ympäristönsuojelulaki 27. Hakemus on jätetty kuntaan SIJAINTITIEDOT JA ALUEKUVAUS KAAVATILANNE Toiminta sijoittuu Rantasalmen kunnan Osikonmäen kylälle, Kukkomäki 9:6-tilalle. Alue on perinteistä maa- ja metsätalousaluetta. Talouskeskus sijaitsee aivan Osikonmäentien varressa ja rakennukset ovat tien tuntumassa. Toiminnan kasvattamisen yhteydessä tehtävät kasvattamon laajennukset ja muiden rakennelmien muutokset sijoittuvat tilakeskukseen. Lähimmät vieraat asuin- tai loma-asuinpaikat (muutama kpl) ovat tilakeskuksesta metrin etäisyydellä lännen ja etelän suunnassa. Maasto Jäsken tilakeskuksen ja lähimpien asuinpaikkojen välillä on enimmäkseen avointa viljelymaastoa ja osin metsämaata. Lähin vesistöallas on noin kolmen kilometrin päässä lännessä oleva Luomasenlampi. Lähin luokiteltu pohjavesialue on vajaan neljän kilometrin päässä koillisen suunnassa, kirkonkylässä oleva Ruutanaharjun I-luokan pohjavesialue. Osikonmäki on valtakunnallisesti merkittävä maisema-alue; maakuntakaavassa aluemerkintä on mav : kulttuuriympäristön ja/tai maiseman vaalimisen kannalta valtakunnallisesti merkittävä alue. Jäsken tilakeskus sijaitsee tällä maisema-alueella. Tilakeskus on Rantasalmen sisäjärvialueen rantaosayleiskaava-alueella, mutta kaavassa alueella ei ole oikeusvaikutuksellisia merkintöjä eli alue on lähinnä haja-asutusaluetta.

2 2 TOIMINTAA KOSKEVAT MUUT VIRANOMAISLUVAT JA -VALVONTA Rantasalmen rakennusvalvonta on myöntänyt karjasuojan laajentamista ja muut rakennusvalvonnan lupaa/ilmoitusmenettelyä vaativat luvat. Rakennustarkastajan mukaan navetan laajennus vaikuttaa toteutukseltaan perinteiseltä eli täyttää maakuntakaavassa olevan alueen/maiseman säilyttämisen vaatimukset. Tila on liittynyt ympäristötukijärjestelmään. Aiempaa ympäristölupaa ei ole. HAKEMUKSEN TIEDOT TOIMINNAN KUVAUS Yleistä Jäsken tila on perinteinen, kymmeniä vuosia nykyisellä paikallaan toiminut karjatila. Tilalla on tällä hetkellä noin 140 eri-ikäistä (liha)nautaeläintä. Lanta käsitellään lietelantana ja kuivikelantana. Tilan käyttövesi otetaan omasta vesikaivosta. Toiminnan laajentaminen Laajennuksen jälkeen tilan eläinmäärä on noin 220 eri-ikäistä lihanautaa. Lihaa tuotetaan laajennuksen jälkeen noin kiloa vuodessa. Tulevaisuudessa, 3-8 vuoden päässä on harkinnassa edelleen laajentaminen, jolloin lihanautojen määrä nostetaan noin 300:aan. Tilakeskuksen nykyinen karjasuoja on rakennettu 1990-luvulla. Sen jatkeeksi rakennetaan katettu laajennus, johon tulevat tilat 9-12 kuukauden ikäisille lehmävasikoille sekä kk:n ikäisille hiehoille. Nuoremmat lehmävasikat (2-9 kk) jäävät vanhan karjasuojan kuivikepohjakarsinoihin. Laajennushankkeeseen kuuluu myös kahden tilakeskuksessa olevan vanhan rehusiilon muuttaminen kuivalantalaksi. Lietelanta ja kuivikelanta sekä niiden varastointi Sonnien ja sonnivasikoiden lanta käsitellään lietelantalana. Lietesäiliöitä on kaksi kappaletta kasvattamon pohjoispuolella ja niiden yhteistilavuus on 675 kuutiota. Lisäksi lietekuiluissa on lietetilavuutta 60 m 3, joten lietelannan varastotiloja on yhteensä 735 m 3. Lietevarastotilavuus on riittävä lietteelle sekä pesu- ja sadevesille. Hiehot ja lehmävasikat ovat kuivikelantapuolella; tällöin virtsa imeytetään kuivikkeeseen eikä erillisiä virtsasäiliöitä tarvita. Tilan käytössä on entisten rehusiilojen muutostöiden jälkeen kuivalannan varastotilavuutta kahdessa lantalassa yhteensä 1400 kuutiota. Lisäksi kasvattamon kuivikepohja (275 m 3 ) lasketaan tilavuuteen mukaan. Yhteensä varastotilaa on 1675 kuution verran. Rehun valmistus ja varastointi Säilörehua valmistetaan esikuivattuna pyöröpaaleihin noin 180 tonnia vuodessa.

3 3 Laiduntaminen Eläimiä ei laidunneta. Pellot ja lannan levitys Tilan käytössä on peltoja lannan levittämiseen yhteensä noin 94 hehtaaria. Pelloista reilu kolmasosa on omia peltoja ja vajaat kaksi kolmasosaa vuokrapeltoja. Vuokrasopimukset sekä peltojen sijaintikartat on hakemuksen liitteenä. Peltoja on sekä tilakeskuksen ympärillä että kauempana. Peltoja lannoitetaan karjanlannan lisäksi keinolannoitteilla. Peltoala on riittävä tilalla muodostuvan lantamäärän levitykseen. Liete ja kuivalanta levitetään ja mullataan pelloille ympäristötukiehtojen ja ns. nitraattiasetuksen vaatimusten mukaisesti. Levityksessä käytetään urakoitsijan palveluita. Lietelannan levityksessä urakoitsijalla on multaava kalusto. Kuivikelanta levitetään tarkkuuslevittimellä. Jätteet ja jätehuolto Tila on tavanomaisen yhdyskuntajätteen osalta järjestetyssä jätteenkeräyksessä. Vaaralliset jätteet toimitetaan kunnan vastaanottopisteeseen ja/tai kiertävään keräykseen. Jäteöljy, noin 800 litraa vuodessa, toimitetaan jäteöljykeräykseen. Paalimuovit (noin 2 tonnia/vuosi) välivarastoidaan katoksessa ja toimitetaan jäteasemalle. Metalliromu, noin 1,5 tonnia vuodessa, toimitetaan romunkeräykseen. Kuolleet eläimet (n. 1,5 tn/vuosi) välivarastoidaan viileässä katoksessa ja toimitetaan eläinkuljetuksella Honkajoelle hävitettäväksi. Pilaantunut rehu (n. 5 tn/vuosi) siirretään kuivalantalaan ja levitetään peltolannoitteeksi. Öljysäiliöt ja öljytuotteet Tilalla on kaksi maanpäällistä konetankkaukseen tarkoitettua polttoainesäiliötä, joiden molempien tilavuus on 2200 litraa. Niissä on lukitus ja laponesto. Tällä hetkellä ne ovat maapohjalla, mutta niille rakennetaan altaallinen betonialusta. Muita öljytuotteita (voiteluöljyt) varastoidaan noin 600 litran verran katetussa tilassa betonipohjalla. Muut kemikaalit Jauhemaiset rehunsäilöntäaineet säilytetään korjaamorakennuksen jääkaapissa. Lannoitteet (35 tonnia) säilytetään konehallin katoksessa. Eläinten lääkkeet pidetään kasvattamon huoltotilan lääkekaapissa. Liikenne ja ympäristökuormitus Pääosa tilan toiminnasta aiheutuvasta ulkopuolisesta raskaasta liikenteestä muodostuu eläinkuljetuksista; teuraskuljetuksia on 3-4 kertaa vuodessa ja eläimiä tuodaan tavallisesti 8 kertaa vuoden aikana. Polttoöljysäiliöitä täytetään noin 10 kertaa vuodessa. Tilan sisäistä liikennettä tulee rehu- ja kuivikepaalien kuljetuksista noin 30 kertaa vuodessa, minkä lisäksi on tavanomaisen lannanlevitykseen liittyvät kuljetukset enimmillään keväällä ja alkukesästä. Laajentuvasta toiminnasta huolimatta tilan toiminnasta ei ennalta arvioiden aiheudu naapurustoon kohtuutonta haittaa. Lietteen ja lannanlevityksestä pääosa osa tapahtuu keväisin, jolloin hajuhaitat ovat suurimmillaan lähinnä levityspeltojen tuntumassa.

4 4 Lietteen levityksen hajuhaittoja vähentää levitysurakoitsijoiden käyttämä multaava levityskalusto. Multauslaitteella liete saadaan sijoitettua maan sisään kasvien juuristoon, mikä vähentää hajuhaittoja sekä pienentää apulannan käyttötarvetta. Hajuhaitat ja myös rehun hygieniahaitat vähenevät olennaisesti etenkin kesäkuussa tehtävissä toisen nurmisadon lannoituksissa. Riskihallinta Tilan lietesäiliöt tyhjennetään perusteellisesti ja niiden kuntoa seurataan vaurioiden aiheuttamien vuotovahinkojen välttämiseksi. Lietteen levityspalvelu hankitaan ao. urakoitsijalta, jolla on hyväkuntoinen nykyaikainen kalusto. Öljytuotteet säilytetään alkuperäispakkauksissaan, jäteöljy kerätään tynnyreihin ja toimitetaan säännöllisesti öljykeräykseen. Polttoainesäiliöille rakennetaan reunallinen betonialusta, jolloin mahdolliset vuodot havaitaan nopeasti. Ympäristölle haitallisia aineita hankitaan vain kasvukaudella tarvittavat määrät eikä niitä varastoida pitkäaikaisesti tilalla. Eläintilassa on alkusammutuskalustoa. Laajennuksen jälkeen tilalle laaditaan uusi pelastussuunnitelma mm. eri eläinryhmien siirtämistä varten mahdollisen tulipalon sattuessa. ASIAN KÄSITTELY Kuuluttaminen, tiedottaminen ja lausunnot Hakemuksen vireilläolosta on kuulutettu kunnan virallisella ilmoitustaululla Luvan vireilläolosta tiedotettiin kirjeellä lähikiinteistöjen omistajille. Hakemuksen johdosta pyydettiin lausunto terveydensuojeluviranomaiselta. Muistutukset, mielipiteet ja lausunnot Kuulutusaikana ei jätetty muistutuksia. Lähinaapureilla ei ollut huomautettavaa. Terveydensuojeluviranomainen toteaa lausunnossaan mm. (pääkohtia referoituna): lanta, virtsa sekä muut jätteet on sijoitettava ja hoidettava niin, että terveydellistä haittaa ei aiheudu talousvedelle eikä ympäristölle lannan varastoinnissa, käsittelyssä ym. on noudatettava kotieläintalouden ympäristönsuojelun ohjeita ja ns. nitraattiasetuksen määräyksiä peltolannoituksissa ja kasvinsuojeluaineiden käytössä on huomioitava vaatimusten mukaiset suojakaistat vesistöjen rannoilla sekä erityisesti suojaetäisyydet talousvesikaivojen ympärille, myös vuokrapelloilla hajuhaittojen estämiseen on kiinnitettävä huomiota eläinten sairaustapauksissa ja jos sairaus voi levitä lannan ja jätteiden välityksellä, on huolehdittava lannan- ym. käsittelystä siten, että terveyshaittaa tai sairauden leviämistä ei aiheudu kemikaalien säilytyksessä ja käsittelyssä on oltava huolellinen ja varovainen terveys- ja ympäristöhaittojen estämiseksi

5 5 Tarkastukset, täydennykset Ympäristösihteeri teki luvanhakuun liittyvän tilan lähialueiden maastotarkastuksen LAUTAKUNNAN RATKAISU Ympäristölautakunta myöntää haetun ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen luvan. Tilanpidossa on toimittava hakemuksen mukaisesti ja noudatettava tämän päätöksen lupamääräyksiä, nitraattiasetusta sekä muita toimintaa koskevia säännöksiä. LUPAMÄÄRÄYKSET 1. Lantavarastot. Lietteen ja kuivalannan varastotilavuuden on katettava koko vuoden varastointitarve (ml. sade- ja pesuvedet). Tilan käytössä on oltava asianmukaiset kuivalantavarastot ja lietesäiliöt: tiiviit ja siten rakennetut (mm. luiskat, kuormauslaatat), että lantaa ei pääse valumaan ympäristöön. Lantalat ja lietesäiliöt on tyhjennettävä vuosittain perusteellisesti, jotta niiden kunto voidaan tarkastaa vaurioiden havaitsemiseksi. Myös muiden varastojen ja rakenteiden kuntoa on seurattava ja havaitut vauriot on korjattava viipymättä. (YSL 7, 16, 17, 52, naapl 17, VNA 1250/2014) 2. Peltoala ja lannan levittäminen sekä kuormaus ja kuljetus Lannan levityspeltoa on kulloinkin oltava vuosittain käytössä vähintään hakemuksen mukaisen eläinmäärän edellyttämä määrä. Lietteet ja lanta tulisi levittää pelloille ensisijaisesti keväällä eikä niitä ilman pakottavaa syytä saa levittää asutuksen lähituntumassa oleville pelloille pyhien ajankohtina. Levitysajankohdat on mahdollisuuksien mukaan ajoitettava siten, että tuuli ei käy suoraan muuhun asutukseen päin. Lannan ja lietteen kuormauksen ja kuljetuksen yhteydessä on huolehdittava, ettei lantaa pääse hallitsemattomasti valumaan esim. teille. Jos vuotoja/karisemisia pääsee tapahtumaan, on ympäristöön päässyt lanta siivottava pois. (YSL 7, 16, 17, NaapL. 17, Vna 1250/2014, YM ohje ) 3. Suojavyöhykkeet ja kaistat.

6 Mahdollisten talousvesikaivojen ympärille on jätettävä kaltevuudesta, maalajista ja pohjavesikorkeudesta riippuen metrin levyiset suoja-alueet, joille lantaa ja torjunta-aineita ei levitetä. Vesistöjen, valtaojien ja ojien reunoille jätetään vähintään minimivaatimusten levyiset suoja-alueet/kaistat (YSL 7, 17 ) 4. Nitraattiasetus Lannan varastoinnissa, käsittelyssä ja muussa tilan toiminnassa noudatetaan ns. nitraattiasetusta (VNA 1250/2014) 5. Jätehuolto Kuolleiden eläimien hävittämisessä noudatetaan kunnaneläinlääkärin ohjeita. Kuolleiden eläinten varastointia tulee välttää ja on huolehdittava, että lyhytaikaisestakaan varastoinnista ei aiheudu terveys- tms. haittaa. Jätehuolto kokonaisuudessaan on hoidettava niin, että siitä ei aiheudu terveys- tms. haittaa. Ne hyötyjätteet, joiden keräys on järjestetty paikkakunnalla, on toimitettava niiden keräyspisteisiin. Vaaralliset jätteet (aiemmin ongelmajätteet) on toimitettava asianmukaisiin vastaanottopisteisiin vuosittain tai ne saa luovuttaa vain asianmukaisen keräysluvan omaavalle yritykselle. Ongelmajätteiden varastointi tilalla on järjestettävä siten, että niistä ei aiheudu terveyshaittaa eikä jätteitä pääse leviämään ympäristöön. (YSL 7, 52, 58 JäteL 13, 15, 28, 29, EY:n asetus 517/2015), kunnan jätehuoltomääräykset 6. Öljytuotteet ja kemikaalit Polttoaineiden ja kemikaalien käsittelyssä ja varastoinnissa on oltava huolellinen. Säiliöiden ja niiden pumppaus- tms. laitteiden kunto on varmistettava vähintäänkin polttoaineiden varastointia koskevien määräysten mukaisesti. Kemikaalit on säilytettävä tiiviillä alustalla ehjissä astioissa sekä mahdollisuuksien mukaan lukituissa tiloissa. (YSL 7, 16, 17, 52 ) 6 7. Onnettomuus- ja häiriötilanteet Mahdollisista häiriö- tai onnettomuustilanteista, kuten esim. polttoainevuodoista, on välittömästi ilmoitettava pelastuslaitokselle sekä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Tilalla on heti ryhdyttävä toimenpiteisiin tilanteen hallitsemiseksi ja ympäristövahinkojen minimoimiseksi. Tilalla on pidettävä alkusammutuskalustoa ja öljyntorjuntamateriaalia palo- tai vuotovahingon ensitorjuntaa varten. (YSL 7, 14-17, 52 ) 8. Kirjanpito ja tekniikan kehityksen seuraaminen

7 7 Tilanpidosta on pidettävä kirjaa, joka on pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle niiltä osin kuin tiedot koskevat tämän lupapäätöksen valvontaa. Toiminnanharjoittajan on oltava selvillä toimialansa parhaan käyttökelpoisen tekniikan kehittymisestä ja toiminnasta aiheutuvien haitallisten ympäristövaikutusten vähentämismahdollisuuksista. (YSL 6, 8, 52, 62, 83, jätel , 122 ) 9. Toiminta lopettamisen tai toiminnan muuttumisen yhteydessä Mikäli toiminta lopetetaan, on toiminnanharjoittajan viimeistään puoli vuotta ennen lopettamisajankohtaa esitettävä lupaviranomaiselle suunnitelma vesiensuojelua, maaperänsuojelua ja jätehuoltoa koskevista toiminnan lopettamiseen liittyvistä toimenpiteistä. Toiminnan olennaisesta laajentamisesta tai muuttamisesta on ilmoitettava lupaviranomaiselle samoin kuin toiminnanharjoittajan tai toiminnasta vastaavan henkilön vaihtumisesta. (YSL 94 ) PÄÄTÖKSEN PERUSTELUT Ympäristöluvan myöntämisen edellytyksiä ovat ympäristönsuojelulain 49 :n mukaan, ettei toiminnasta, asetettavat lupamääräykset ( 52) ja toiminnan sijoituspaikka huomioon ottaen, aiheudu yksinään tai yhdessä muiden toimintojen kanssa: terveyshaittaa merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa maaperän ja pohjaveden pilaantumista erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista taikka vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n 1. momentissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta naapurustolle Hakijan maatila sijoittuu haja-asutusalueelle perinteiselle viljelyalueelle eikä aiottu toiminnan laajentaminen muuta merkittävästi alueen aikaisemman käytön luonnetta. Maatilasta ei lautakunnan käsityksen mukaan aiheudu ympäristön pilaantumista tai kohtuutonta haittaa naapurustolle, kun noudatetaan lupamääräyksiä, nitraattiasetusta sekä ympäristö- ym. tukiehtoja. Luvan myöntämisen edellytykset täyttyvät. Eläintilan toiminnasta aiheutuu ajoittain melu- ja hajuhaittoja. Luvan edellytyksenä ei kuitenkaan ole, että toiminta olisi haitatonta. Haitat ajoittuvat vuosittain varsin lyhyille, muutamasta päivästä viikkoon pituisille jaksoille. Hajuhaittoja voi vähentää huomioimalla esim. tuulensuunnat ja välttämällä lietteen levitystä pyhäaikoina. Toiminnan laajentaminen ei ole ristiriidassa kaavan kanssa; aktiivinen viljely nimenomaan tukee Osikonmäen maiseman avoimena ja hoidettuna pysymistä perinteisessä käytössään.

8 Päätöksen ehdoilla pyritään ennalta ehkäisemään vesien ja maaperän/pohjaveden pilaantumista (lupamääräys nro 1-3) sekä ehkäisemään lannan levityksestä naapureille aiheutuvaa haittaa (2, 4). Jätehuoltoa koskevalla määräyksellä (5) pyritään estämään roskaantumista ja terveyshaittoja. Öljytuotteet ja kemikaalit aiheuttavat maaperään joutuessaan huomattavan ympäristövahingon vaaran, joten niiden käsittelyyn ja torjuntatoimiin on kiinnitettävä huomiota (6-7). Kirjanpitoa koskeva määräys on tarpeen valvonnan ja tarkkailun tarpeita varten (8). Terveydensuojeluviranomaisen lausunto on otettu huomioon lupamääräyksissä. VALVONTA Maatilan toiminnan valvonta perustuu pitkälti viljelijän omiin toimenpiteisiin, viljelysuunnitelmaan ja sen noudattamiseen, maanäytteisiin ja viljavuustutkimuksiin yms. Tukiviranomaiset (mm. ELY-keskus) tekevät valvontaa tukiehtojen osalta. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen valvoo tilaa tämän ympäristöluvan ja nitraattiasetuksen nojalla. Valvontakeinoina ovat tarvittaessa tilalle tehtävä rutiinikäynti tai käynti esim. viranomaiselle tehdyn ilmoituksen (valituksen) johdosta. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Ympäristönsuojelulaki 2, 5-9, 11, 14-17, 19-20, 27, 42-44, 48-49, 52, 58, 62, 66, 83-85, 134, 172 Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta (713/2014) 2-4, 6, Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920) 17 Jätelaki (646/2011) 13, 15, 28-29, 91, 118, 122 MUUT Valtioneuvoston asetus 1250/2014, ns. nitraattiasetus EY asetus 517/2015 kuolleiden ja lopetettujen eläinten käsittelystä Rantasalmen kunnan yleiset jätehuoltomääräykset ja ympäristönsuojelumääräykset Rantasalmen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen maksutaksa Kotieläintalouden ympäristönsuojeluohje YM PÄÄTÖKSEN VOIMASSAOLOAIKA Tämä lupapäätös on voimassa toistaiseksi. PÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös Pauli Jäske Jäljennös Terveydensuojeluviranomainen/Itä-Savon sairaanhoitopiiri Etelä-Savon ELY-keskus Tieto päätöksen antamisesta asianosaiset Tieto lupapäätöksen tekemisestä julkaistaan Rantasalmen kunnan ilmoitustaululla sekä internetissä kunnan kotisivuilla. HUOMAUTUS 8

9 Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelu- tai jätelain nojalla tämän luvan määräystä ankarampia, tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. KÄSITTELYMAKSU Lupahakemuksen käsittelystä peritään Rantasalmen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen maksutaksan mukaisesti 1200 euroa. MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen voi hakea muutosta Vaasan hallinto-oikeudesta kirjallisella valituksella, joka on tehtävä 30 päivän kuluessa antopäivästä antopäivää lukuun ottamatta. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä. 9 Pekka Sorjonen ympäristösihteeri

RANTASALMEN KUNTA ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva ja Sulkava) Poikkitie Rantasalmi

RANTASALMEN KUNTA ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva ja Sulkava) Poikkitie Rantasalmi 1 RANTASALMEN KUNTA ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva ja Sulkava) Poikkitie 2 58900 Rantasalmi Päätös 4.10.2016 XX Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2016 YMPÄRISTÖLUVAN TUOTANTOSUUNNAN OSITTAINEN MUUTTAMINEN

Lisätiedot

Hakemus on jätetty kuntaan ja sitä on täydennetty ja

Hakemus on jätetty kuntaan ja sitä on täydennetty ja RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS YX/2017/Rantasalmi Ympäristölautakunta ympäristölupa Poikkitie 2 Ympäristölautakunta 19.10.2017 XX 58900 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2017 1 ASIA Lihakarjatilan

Lisätiedot

Luomutuotannossa olevan lypsykarjatilan toiminnan laajentaminen. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA

Luomutuotannossa olevan lypsykarjatilan toiminnan laajentaminen. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA 1 RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS Y1/2016/Juva Ympäristölautakunta ympäristösuojelulain mukai- Poikkitie 2 sessa lupa-asiassa. 58900 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2016 ASIA Luomutuotannossa olevan

Lisätiedot

Lähimmät vesistöaltaat ovat noin 300 metrin päässä etelän suunnassa oleva Vehkalampi sekä lounaassa noin 600 metrin päässä oleva Aluslampi.

Lähimmät vesistöaltaat ovat noin 300 metrin päässä etelän suunnassa oleva Vehkalampi sekä lounaassa noin 600 metrin päässä oleva Aluslampi. RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS YX/2017/Rantasalmi Ympäristölautakunta ympäristölupa Poikkitie 2 Ympäristölautakunta 19.10.2017 XX 58900 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2017 1 ASIA Lypsykarjatilan

Lisätiedot

Lähin vesistöallas on noin 1,3 kilometrin päässä pohjoisessa oleva Saimaan Haukivesi.

Lähin vesistöallas on noin 1,3 kilometrin päässä pohjoisessa oleva Saimaan Haukivesi. RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS YX/2017/Rantasalmi Ympäristölautakunta ympäristölupa Poikkitie 2 Ympäristölautakunta 19.10.2017 XX 58900 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2017 1 ASIA Lypsykarjatilan

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT MUUT VIRANOMAISLUVAT JA -VALVONTA

TOIMINTAA KOSKEVAT MUUT VIRANOMAISLUVAT JA -VALVONTA 1 RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS YX/2012 Ympäristölautakunta ympäristösuojelulain mukai- PL 5 sessa lupa-asiassa. 58901 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2012 ASIA Lammas- ja viljatilan toiminnan laajentaminen.

Lisätiedot

Eläintilan toiminnan laajentaminen: emolehmien ottaminen lypsylehmien rinnalle LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA

Eläintilan toiminnan laajentaminen: emolehmien ottaminen lypsylehmien rinnalle LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA 1 RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS YX/2017/Rantasalmi Ympäristölautakunta Ympäristölupa Poikkitie 2 Ympäristölautakunta 20.9.2017 XX 58900 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2017 ASIA Eläintilan toiminnan

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1/2018 Lupajaosto 27.02.2018 Loimijoentie 74 Lupajaosto Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 23.2.2018 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus nautakasvattamon

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla 29.04.2015 42 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 4.5.2015 ASIA HAKIJA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 210 lihasian eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 210 lihasian eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 3/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 Antopäivä 4.10.2005 41801 KORPILAHTI ASIA Kari Ilmosen ympäristölupahakemus (YSL 35 ) 500

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 ASIA Eläinsuojan toiminnan olennaista muuttamista koskeva ympäristölupa, Ii LUVAN HAKIJA Koillis-Vasikka Oy Ristipalontie

Lisätiedot

Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto TOIMINTA JA SEN SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE

Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto TOIMINTA JA SEN SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE 111 42 YMPÄRISTÖLUPA / KOHMO VILLE Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee olemassa olevaa lihasikalaa.

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rakennus- ja ympäristölautakunta 319 17.10.2012 Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 575/11/01/00/2010 RYL 319 Asiakirjat Asiakirjat ovat

Lisätiedot

Karjarakennus sijaitsee Liperin kunnan Komperon kylän tilalla Kallio RN:o 8:30.

Karjarakennus sijaitsee Liperin kunnan Komperon kylän tilalla Kallio RN:o 8:30. LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 5 / 2014 Tekninen lautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 20.10.2014 ASIA HAKIJA Lypsykarjanavetan laajentaminen Ari Hyttinen Kaarnalammentie 10 a 83400 VIINIJÄRVI

Lisätiedot

Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut

Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut 190/32.320/2015 Ympäristölautakunta 14.04.2015 46 Ympäristönsuojelumääräykset 19, ehdotus Kuopion hallinto-oikeus on päätöksellään

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 87 03.09.2015. 87 Asianro 5672/11.01.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 87 03.09.2015. 87 Asianro 5672/11.01.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 87 Asianro 5672/11.01.00/2015 Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta, Savon Vasikka Oy, Puutosmäki 7:68, Tammijoentie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 22 12.02.2015. 22 Asianro 8573/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 22 12.02.2015. 22 Asianro 8573/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 22 Asianro 8573/11.01.00/2014 Lausunto aluehallintovirastolle eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta, Lohilahti 7:99, Riistavesi Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueellinen

Lisätiedot

Vaikutusten arviointi

Vaikutusten arviointi Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 50 Asianro 2213/11.01.00/2017 Ympäristölupapäätös eläinsuojalle, tila Anttila, 297-440-0001-0036-F, Mäentie 40, Vartiala Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44 Ympäristölautakunta 3 27.01.2015 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44 Ymp 3 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh 040 848 8243 Markus Kivelä Oy hakee ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus)

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus) VALVONTAILMOITUS Porin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle 1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 1/2009 1 Kokousaika Keskiviikko 07.01.2009 klo 18.30 19.25 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Säilörehu korjataan jatkossakin pyöröpaaleihin, vuodessa noin 1000 tonnia, esikuivatusta säilörehusta ei synny puristinnestettä.

Säilörehu korjataan jatkossakin pyöröpaaleihin, vuodessa noin 1000 tonnia, esikuivatusta säilörehusta ei synny puristinnestettä. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 88 26.06.2019 Ilmoituspäätös Tuula Pääkkösen eläinsuojan toiminnasta 221/11.03/2019 YMPTEKLT 88 Ympäristötarkastaja Ilmoittaja * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Vaasa/Vasa Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 5.11.2008 LSU 2008 Y 591(113) ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen muutoshakemus,

Lisätiedot

Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015

Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015 Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015 HAKIJA Haaja-Maito Oy Niemeläntie 338 69100 Kannus KIINTEISTÖ Alavainio 217-403-3-25

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Toiminnalla on Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen myöntämä ympäristölupa.

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Toiminnalla on Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen myöntämä ympäristölupa. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 115 06.06.2013 Ympäristölupapäätös, Ahti Hyvönen 98/11.01/2013 YMPTEKLT 115 Valmistelija, ympäristötarkastaja puh. 044-750 2179 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan muutos

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. Antopäivä 20.6.2016 Päätöksessä on liitteineen 10 sivua. YMPÄRISTÖLUPA

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin eläinsuoja, Villinpolku 12 b, Orimattila

ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin eläinsuoja, Villinpolku 12 b, Orimattila ORIMATTILAN KAUPUNKI Ympäristölupapäätös Ympäristölautakunta Antopäivä 18.8.2015 Dnro 90/2015 Ympltk 12.8.2015 93, LIITE 1 ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin

Lisätiedot

ristöhuolto ongelmia vai hallittua hoitoa? Killerjärvi helmikuu 2010

ristöhuolto ongelmia vai hallittua hoitoa? Killerjärvi helmikuu 2010 Hevostallien ympärist ristöhuolto ongelmia vai hallittua hoitoa? Killerjärvi helmikuu 2010 YSL 4 yleiset periaatteet 1. Ennaltaehkäisyn ja haittojen minimoinnin periaate 2. Varovaisuus- ja huolellisuusperiaate

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Pekka Puputti

Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Pekka Puputti Ympäristölupahakemus / Pekka Puputti Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: ASIA Pekka Puputti hakee ympäristönsuojelulain 27 :n mukaista ympäristölupaa. LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ Pekka

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto

Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto 27.03.2018 27 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 3.4.2018 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan myöntäminen. HAKIJA

Lisätiedot

Hakemuksen tausta, käsittely sekä hakemuksesta annettujen huomautusten ja lausuntojen sisältö ilmenevät päätösluonnoksesta.

Hakemuksen tausta, käsittely sekä hakemuksesta annettujen huomautusten ja lausuntojen sisältö ilmenevät päätösluonnoksesta. Ympäristölautakunta 47 12.11.2013 Ympäristölautakunta 33 14.06.2017 YMPÄRISTÖLUPAEHTOJEN TARKISTAMINEN / VILLE JA ANETTE KANANEN, LYPSYKARJANAVETTA, SIIRTOLA 4:38 Ymp 47 Valmistelija Tapio Alanko puh.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 105 10.10.2013. 105 Asianro 6169/11.01.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 105 10.10.2013. 105 Asianro 6169/11.01.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 105 Asianro 6169/11.01.00/2013 Päätös ympäristölupahakemuksesta eläinsuojalle/ Hartikainen Antti/Lastukoskentie 99/ Nilsiä, Vuotjärvi, Sikako 81:2 Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

8/YMPLA 26.02.2014. Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle on saapunut seuraava ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus:

8/YMPLA 26.02.2014. Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle on saapunut seuraava ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus: 8/YMPLA 26.02.2014 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Y2/2014 Ympla 26.02.2014 32 Ympäristölautakunta Annetaan julkipanon jälkeen Loimijoentie 74 03.03.2014 32440 Alastaro ASIA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ SALMELA ANNUKKA JA LASSE/ LYPSYKARJANAVETTA, NIEMI 179:7

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ SALMELA ANNUKKA JA LASSE/ LYPSYKARJANAVETTA, NIEMI 179:7 Ympäristölautakunta 30 14.06.2017 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ SALMELA ANNUKKA JA LASSE/ LYPSYKARJANAVETTA, NIEMI 179:7 Ymp 30 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040 848 8243 tai jyri.harju@perho.com.

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

YMPJAOST 19.04.2016 16 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa eläinsuojalle Sastamalan kaupungissa

YMPJAOST 19.04.2016 16 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa eläinsuojalle Sastamalan kaupungissa Ympäristöjaosto 16 19.04.2016 Ympäristöluvan myöntäminen Pauli Krapin eläinsuojalle 152/11.01.00/2016 YMPJAOST 19.04.2016 16 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa eläinsuojalle Sastamalan

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/2015 1 (7) 363 Helsingin kaupungin rakennusviraston ympäristölupahakemus rengasrouheen käyttämiseksi tulvasuojarakenteessa HEL 2015-009557 T 11 01 00 00 Päätös Hakija

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. YMPÄRISTÖLUPA / KUUSENHAKO JARKKO JA KAISU Antopäivä 4.2.2016

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 26 20.02.2014. 26 Asianro 577/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 26 20.02.2014. 26 Asianro 577/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 26 Asianro 577/11.01.00/2014 Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle / Ympäristöluvan tarkistaminen / Eläinsuoja, Mertanen Ismo ja Heljä, tila 297-482-21-63

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 69 12.06.2014. 69 Asianro 2333/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 69 12.06.2014. 69 Asianro 2333/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 69 Asianro 2333/11.01.00/2014 Päätös ympäristölupahakemuksesta / Maatila Suihkonen Oy / eläinsuoja, Paasvedentie 83, 77600 Suonenjoki, Hulkkolan kylä, Toivala 19:1

Lisätiedot

Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä V & V Juntunen

Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä V & V Juntunen Ympäristölautakunta 43 07.10.2015 Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä V & V Juntunen 1708/77.773/2015 YMPLA 43 Luvan hakija Maatalousyhtymä V & V Juntunen Osoite: Kovajärventie 58b, 89660

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84 Ympäristölautakunta 33 14.07.2015 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84 Ymp 33 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040 848 8243 tai jyri.harju@perho.com.

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. YMPÄRISTÖLUPA / NIKULAINEN TERO JA JAANA Antopäivä 07.09.2015 Päätöksessä

Lisätiedot

ASIA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle on saapunut seuraava ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus:

ASIA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle on saapunut seuraava ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus: 9/YMPLA 26.02.2014 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Y3/2014 Ympla 26.02.2014 33 Ympäristölautakunta Annetaan julkipanon jälkeen Loimijoentie 74 03.03.2014 32440 Alastaro ASIA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2008 YMPÄRISTÖLUPA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2008 YMPÄRISTÖLUPA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2008 Dnro ESA 2008 Y 168 113 ASIA YMPÄRISTÖLUPA Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen päätös, joka koskee eläinsuojan toiminnan olennaista laajentamista, Juva LUVAN

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta 94 08.06.2016. Eläinsuojan ympäristölupa, Pasi Korhonen

Ympäristö- ja tekninen lautakunta 94 08.06.2016. Eläinsuojan ympäristölupa, Pasi Korhonen Ympäristö- ja tekninen lautakunta 94 08.06.2016 Eläinsuojan ympäristölupa, Pasi Korhonen YMPTEKLT 94 86/11 01 00/2016 Ympäristötarkastaja ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, naudanlihantuotanto HAKIJA Pasi

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 25.01.2017 Ympäristölupahakemus, Kaarlo Peltomaa Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee kiinteistölle 608-406-11-5,

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran

Lisätiedot

Merijärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. lannan varastoinnista lantapatterissa. lannan luovuttamisesta toiselle viljelijälle

Merijärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. lannan varastoinnista lantapatterissa. lannan luovuttamisesta toiselle viljelijälle ILMOITUS Merijärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle lannan varastoinnista lantapatterissa lannan luovuttamisesta toiselle viljelijälle lannan luovuttamisesta ympäristöluvan saaneelle hyödyntäjälle

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ LOUHULA SEPPO/ LYPSYKARJATILA LEHTOLA, 33:16

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ LOUHULA SEPPO/ LYPSYKARJATILA LEHTOLA, 33:16 Ympäristölautakunta 23 26.04.2017 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ LOUHULA SEPPO/ LYPSYKARJATILA LEHTOLA, 33:16 Ymp 23 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040 848 8243 tai jyri.harju@perho.com. ASIA

Lisätiedot

Lannan käsittely ja varastointi. Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto

Lannan käsittely ja varastointi. Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto Lannan käsittely ja varastointi Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto 19.4.2017 Säädökset Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE K A A K K O I S S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 45100 KOUVOLA Puhelin 020490105 Telefax 0204904455 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(9) Nro A1005 Dnro KAS 2006 Y 135 131 Annettu

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli PÄÄTÖS Länsi- ja Sisä-Suomi Nro 204/2019 Dnro LSSAVI/12329/2018 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2019 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli HAKIJA Tapio Ylelä Mustikkaharjuntie 108 69280

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE K A A K K O I S S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 45100 KOUVOLA Puhelin 020 490105 Telefax 020 4904300 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(10) Nro A1027 Dnro KAS 2007 Y 244 113 Annettu

Lisätiedot

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus)

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus) VALVONTAILMOITUS Isonkyrön kunnan ympäristölautakunnalle 1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus)

Lisätiedot

Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki

Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki Valtioneuvoston asetus eräiden maaja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta (1250/2014)

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokouspäivämäärä Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä:

TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokouspäivämäärä Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: JOUTSAN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokouspäivämäärä 30.11.2017 Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä:12.12.2017 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta

Lisätiedot

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 1 66

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 1 66 Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.6.2017 Liite 1 66 MIKKELIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PL 33, 50101 MIKKELI PÄÄTÖS 16/ 2017 Ympäristönsuojelulain (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. Antopäivä

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) /11.01.

Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) /11.01. JOENSUUN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 19.04.2017 35 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.04.2017

Lisätiedot

ASIA Maidontuotantotoimintaa koskevan ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen, Kannus

ASIA Maidontuotantotoimintaa koskevan ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen, Kannus Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 143/2011/1 Dnro LSSAVI/151/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 18.11.2011 ASIA Maidontuotantotoimintaa koskevan ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen,

Lisätiedot

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Ympäristölautakunta 23 13.06.2018 Ympäristölupa asfaltti-, betoni- ja tiilimurskeen hyödyntämiseen 383/11.01.00/2017 Ympäristölautakunta 23 ASIA Ilmari Sippola hakee Ulvilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU-2009-Y Telefaksi (014) Liike- ja yhteisötunnus: LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

PÄÄTÖS. KSU-2009-Y Telefaksi (014) Liike- ja yhteisötunnus: LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 12.8.2009 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 610 110 Dnro KSU-2009-Y-106-113 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen päätös.

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010

Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010 Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 101 :ssä tarkoitettu hakemus 17.3.2010 annetun ympäristölupapäätöksen nro 7/2010/3

Lisätiedot

Päätös ympäristölupamääräysten tarkistamisesta / Tähtinen Sari ja Mika

Päätös ympäristölupamääräysten tarkistamisesta / Tähtinen Sari ja Mika 1 Ympäristön- ja rakennusvalvontapalvelut 10 / 2015 Myn 19/2015 Annettu julkipanon jälkeen 23.11.2015 Päätös ympäristölupamääräysten tarkistamisesta / Tähtinen Sari ja Mika Asia Olemassa olevan maidontuotantotilan

Lisätiedot