Junkohalli Oy:n, Duolin ja kaupungin välinen rahoitusratkaisu / Pankkitakauksen myöntäminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Junkohalli Oy:n, Duolin ja kaupungin välinen rahoitusratkaisu / Pankkitakauksen myöntäminen"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Junkohalli Oy:n, Duolin ja kaupungin välinen rahoitusratkaisu / Pankkitakauksen myöntäminen 173/ /2016 Kaupunginhallitus Valmistelu: Kj Tero Nissinen Kemin kaupunki, Junkohalli Oy ja Duol ovat viime viikkoina etsineet ratkaisua Junkohallin rahoitushaasteeseen. Ratkaisusta neuvoteltiin Kemissä osapuolien kesken Neuvottelua jatkettiin ennen vappua ja asiassa on olemassa 2.5. vahvistunut neuvottelutulos. Tämä vaatisi myös kaupungin osallistumista Junkohallin rahoituksen järjestämiseen takauksen muodossa, sillä muuten sopimusta ei synny ja Duolin toimet saatavan perinnästä jatkuvat. Duol olisi valmis luopumaan saatavan perinnän oikeustoimista ja poistamaan saatavistaan viivästyskoron ( eur), hallin korjauslaskun ( eur) sekä alentamaan jäljellä olevan velkapääoman euroon (nyt runsas eur) euron velkapääomasta euroa maksettaisiin heti 31.5 mennessä ja loput euroa jäisi 7 vuoden lainaksi (tasalyhennykset vuosittain 31.5.) 1,5 %:n korolla. Laina voidaan maksaa pois etuajassa milloin vain. Lisäksi samassa yhteydessä järjesteltäisiin Junkohallin euron velka kaupungille. Ko. järjestely toteutettaisiin siten, että kaupunki lainaa ensin Junkohallille euroa, jotta Duol -sopimus voidaan täyttää. Tämän jälkeen kaupunki takaa Junkohalli Oy:lle euron lainan (Duolin jäljelle jäävä osuus eur ja kaupungin velkapääoma eur), jolla maksetaan ensi vaiheessa kaupungin velat euroa takaisin ja loppuosa euroa jää 7v lainaksi (lainaa nostetaan lyhennysten mukaisesti). Näin myös Junkohalli Oy:n taloudellinen asema korjaantuu ja tunnusluvut muuttuvat lähelle fuusiosuunnitelman aikaa, jolloin voidaan pohtia halutessa myös fuusioinnin jatkamista. Kaupunki edellyttää Junkohallilta suostumusta mahdolliseen fuusion jatkamiseen Keilatalo Oy:n kanssa tai A-osakkeiden myymistä kaupungille. Näin menetellen palauduttaisiin alkuperäiseen suunnitelmaan Junkohallin hankintahintaa euroa alhaisemmalla velkapääomalla. Kaupungin liikuntapalvelujen sekä jalkapallo-olosuhteinen tulevaisuuden turvaamisen kannalta järjestely on valmistelun mielestä kannatettava, sillä vaihtoehtona olisi Junkohallin mahdollinen konkurssi, hallin realisointi (esim Pietarin alueelle, jossa kova kysyntä), kaupungin euron velan luottotappio ja uuden hallin rahoittamiseen osallistuminen tavalla tai toisella. Tätä taustaa vasten kaupungin on syytä olla ratkaisussa mukana.

2 Ehdotus KJ Nissinen: Päätös KH : Kaupunginhallitus hyväksyy osaltaan rahoitusjärjestelyn ja päättää ehdottaa valtuustolle, että 1) Kaupunginvaltuusto hyväksyy esitetyn rahoitusjärjestelyn ja että Kemin kaupunki lainaa Junkohalli Oy:lle ensi vaiheessa euroa Duol -sopimuksen toimeenpanemiseksi toukokuun loppuun mennessä, 2) Kemin kaupunki sitoutuu takaamaan Junkohalli Oy:lle euron lainan 7 vuodeksi, josta ensi vaiheessa maksetaan takaisin kaupungin lainat euroa ja loppuosa euroa jää velkapääomaksi Duolille 1,5 %:n korolla (lyhennykset vuosittain 31.5 ja lainaa nostetaan lyhennyksien mukaan), takauksesta tehdään vielä erillinen yksilöity päätös kesäkuun valtuustossa, 3) kaupunki edellyttää rahoituksen järjestämiseksi Junkohalli Oy:n hallituksen/keskeisten omistajien sitoumusta suostua mahdolliseen uuteen fuusioprosessiin ja/tai a-osakkeiden myymistä kaupungille sekä lausumaa siihen, että uusia taloushaasteita ei ole kerrottujen lisäksi tiedossa. 4) Kaupunginvaltuusto edellyttää keskeisten liikuntapaikkojen fuusioprosessin uuden mahdollisuuden tutkimista v aikana. Mukaan tarkasteluun otetaan Keilatalo Oy, Junkohalli Oy ja Perämeren Jäähalli Oy. Pirita Hyötylä esitti Harri Tauriaisen kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteluun. Asian käsittelyn jatkamista kannattivat Leskio, Kourula, Juntunen, Ikäläinen, Jestilä, Moisanen, Pasoja, Kettunen, ja Kumpulainen Hyötylän / Tauriaisen esitystä kannattivat Hyötylä ja Tauriainen Kaupunginhallitus päätti jatkaa asian käsittelyä. Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Kaupunginhallitus edellytti lisäksi, että Kemin kaupungilla tulee olla edustaja Junkohalli Oy:n hallituksessa läsnäolo - ja puheoikeudella ja Junkohalli Oy:ltä pyydetyt asiakirjat ovat käytettävissä mennessä. Kaupunginvaltuusto Ehdotus KH: Kaupunginvaltuusto päättää:

3 Päätös KV : 1) hyväksyä esitetyn rahoitusjärjestelyn ja että Kemin kaupunki lainaa Junkohalli Oy:lle ensi vaiheessa euroa Duol -sopimuksen toimeenpanemiseksi toukokuun loppuun mennessä, 2) Kemin kaupunki sitoutuu takaamaan Junkohalli Oy:lle euron lainan 7 vuodeksi, josta ensi vaiheessa maksetaan takaisin kaupungin lainat euroa ja loppuosa euroa jää velkapääomaksi Duolille 1,5 %:n korolla (lyhennykset vuosittain 31.5 ja lainaa nostetaan lyhennyksien mukaan), takauksesta tehdään vielä erillinen yksilöity päätös kesäkuun valtuustossa, 3) kaupunki edellyttää rahoituksen järjestämiseksi Junkohalli Oy:n hallituksen/keskeisten omistajien sitoumusta suostua mahdolliseen uuteen fuusioprosessiin ja/tai a-osakkeiden myymistä kaupungille sekä lausumaa siihen, että uusia taloushaasteita ei ole kerrottujen lisäksi tiedossa. 4) Kaupunginvaltuusto edellyttää keskeisten liikuntapaikkojen fuusioprosessin uuden mahdollisuuden tutkimista v aikana. Mukaan tarkasteluun otetaan Keilatalo Oy, Junkohalli Oy ja Perämeren Jäähalli Oy. Valtuutetut Juha Taanila, Antti Pasanen ja Mikko Kurtti ilmoittivat esteellisyytensä asian käsittelyyn ja poistuivat kokoushuoneesta. Juha Taanilan tilalle kutsuttiin varavaltuutettu Aki Pyykkö, koska Ritva Alatalo oli esteellinen ja Ulla Miettusta ei tavoitettu. Valtuutettu Pertti Henttinen esitti Vasemmistoliiton ryhmän puolesta, että kaupunginhallituksen ehdotuksen kohtaa kolme muutetaan seuraavasti: kaupunginlakimies kutsutaan yhtiön hallituksen kokouksiin ja kohtaa neljä muutetaan seuraavasti: fuusioprosessin uudelleen tutkiminen käynnistetään välittömästi. Aarne Pasanen ja Ritva Sonntag/Keskustan valtuustoryhmä kannattivat esitystä. Valtuutettu Sven Nyberg esitti, että kaupunki vaatii vastavakuudeksi Junkohalli Oy:n osakekannan ja kaupunginlakimies nimetään yhtiön hallituksen jäseneksi. Esitys raukesi kannattamattomana. Valtuutettu Pirita Hyötylä esitti Pekka Tiitisen, Matti Murasen, Kimmo Hirvenmäen, Hilkka Halosen ja Harri Tauriaisen/Perussuomalaisten valtuustoryhmän kannattamana, että asia palautetaan uudelleenvalmisteluun. Koska oli tehty kannatettu esitys asian palauttamiseksi uudelleenvalmisteluun suoritettiin nimenhuutoäänestys asian käsittelyn asiallisesta jatkamisesta ja sen palauttamisesta uudelleenvalmisteluun. Suoritetussa äänestyksessä kaupunginhallituksen esitystä kannatti 30

4 valtuutettua ja Hyötylän/Tiitisen ym. esitystä kannatti 11 valtuutettua. Kaksi valtuutettua oli poissa. Äänestysluettelo on liitteenä. Kaupunginvaltuusto päätti jatkaa asian asiallista käsittelyä. Koska oli tehty kaupunginhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu esitys suoritettiin nimenhuutoäänestys Suoritetussa äänestyksessä kaupunginhallituksen esitystä kannatti 0 valtuutettua ja Henttisen/Vasemmistoliiton esitystä kannatti 32 valtuutettua, 9 äänesti tyhjää ja kaksi valtuutettua oli poissa. Äänestysluettelo on liitteenä. Henttisen/ Vasemmistoliiton esitys tuli valtuuston päätökseksi. Pöytäkirja tarkastettiin kokouksessa. Valtuutetut Rantala, Tauriainen ja Särkelä ilmoittivat eriävän mielipiteen valtuuston päätökseen. Kaupunginhallitus Ehdotus KJ Nissinen: Päätös KH : Valtuuston päätös saatetaan kaupunginhallituksen, kehittämis- ja talousosaston, sisäinen tarkastaja Atte Karjalaisen, kaupunginlakimies Santeri Lindholmin, Junkohalli Oy:n, Kemin Keilatalo Oy:n sekä Perämeren jäähalli Oy:n tietoon ja tarvittavia toimenpiteitä varten. Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Kaupunginhallitus Valmistelu: Kehittämis- ja talousosasto/kehittämisjohtaja A. Mikkola : Junkohalli Oy esittää anomuksena Kemin kaupunginhallitukselle Kemin Seudun Osuuspankin antaman tarjouksen ,- :n lainasta Kemin kaupungin omavelkaisella takauksella: - tarjouksen kohta 1.1: vaihtuvakorkoinen yksilöity rahoitustarjous (yksilöidyt tiedot käsitellään luottamuksellisina). Kemin Seudun Osuuspankin lainatarjous oheismateriaalina (luottamuksellinen).

5 Ehdotus KJ Nissinen: Päätös KH : Junkohalli ei kuulu kaupunkikonserniin. Junkohalli Oy:n vastuut kaupungille tällä hetkellä: Lyhytaikainen laina ,- + korko Lyhytaikainen laina ,- + korko Kaupungin takausvastuut Junkohalli Oy:lle ,20 Kemin kaupungin takausvastuut yhteensä tällä hetkellä n. 29,2 M. Junkohalli Oy:n velkavastuu Duolille ,- + korko :n lainajärjestelyn maksuunpano Junkohalli Oy:lle Duol-sopimuksen toimeenpanemiseksi toteutettu. KH Vastavakuus: kiinnittämätön osuus Arina Areenan ja City Sport Areenan tekonurmista sekä Jungossa sijaitsevaa huoltorakennusta ja Junkohalli Oy:n liiketoiminta. Panttaussitoumus on allekirjoitettu (Panttaussitoumus on jo aiempien ja lainojen vastavakuutena). KH /takausmaksu 1 % takausmaksusta. Takausmaksu 1 % peritään kertamaksuna takausmäärästä ja laskutetaan talouspalvelujen toimesta takausasiakirjojen allekirjoittamisen jälkeen. Kaupunginhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että Kemin kaupunki sitoutuu omavelkaiseen takaukseen Junkohalli Oy:lle Kemin Seudun Osuuspankin myöntämän lainan pääoman , korkojen ja muiden liitännäiskustannusten maksamisesta Kemin Seudun Osuuspankin antaman tarjouksen kohta 1.1 vaihtuvakorkoisen yksilöidyn rahoitustarjouksen mukaisesti. Vastavakuus: kiinnittämätön osuus Arina Areenan ja City Sport Areenan tekonurmista sekä Jungossa sijaitsevaa huoltorakennusta ja Junkohalli Oy:n liiketoiminta. Panttaussitoumus on allekirjoitettu (Panttaussitoumus on jo aiempien ja lainojen vastavakuutena). KH /takausmaksu 1 % takausmaksusta. Takausmaksu 1 % peritään kertamaksuna takausmäärästä ja laskutetaan talouspalvelujen toimesta takausasiakirjojen allekirjoittamisen jälkeen. Pirita Hyötylä esitti Harri Tauriaisen kannattamana, että asia jätetään pöydälle, kunnes Junkohalli Oy esittää liiketoimintasuunnitelman.

6 Koska oli tehty kannatettu esitys asian jättämisestä pöydälle suoritettiin kättennostoäänestys. Suoritetussa äänestyksessä asian käsittelyn asiallista jatkamista kannattivat Laitinen, Juntunen, Kourula, Holopainen, Jestilä, Moisanen, Pasoja, Kettunen ja Kumpulainen. Hyötylän/Tauriaisen esitystä asian jättämisestä pöydälle kannattivat Hyötylä ja Tauriainen. Kaupunginhallitus päätti jatkaa asian käsittelyä. Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Valmistelu: Kehittämis- ja talousosasto/kehittämisjohtaja A. Mikkola :

Valmistelu: Kehittämis- ja talousosasto/kehittämisjohtaja A. Mikkola : Kaupunginhallitus 55 15.02.2016 Kaupunginhallitus 72 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 23 22.02.2016 Kemin Keilatalo Oy/takausanomus 60/02.05.03/2016 Kaupunginhallitus 15.02.2016 55 Valmistelu: Kehittämis-

Lisätiedot

Valmistelu: Kehittämis- ja talousosasto/kehittämisjohtaja A. Mikkola :

Valmistelu: Kehittämis- ja talousosasto/kehittämisjohtaja A. Mikkola : Kaupunginhallitus 55 15.02.2016 Kaupunginhallitus 72 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 23 22.02.2016 Kaupunginhallitus 100 14.03.2016 Kemin Keilatalo Oy/takausanomus 60/02.05.03/2016 Kaupunginhallitus 15.02.2016

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (10 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (10 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (10 ) Kaupunginhallitus 22.02.2016 AIKA 22.02.2016 klo 13:00-14:53 PAIKKA Kaupungintalo, 2. kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 70 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ (55 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ (55 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2016 1 (55 ) Kaupunginhallitus 06.06.2016 AIKA 06.06.2016 klo 14:00-19:34 PAIKKA Kaupungintalo, 2. kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 206 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valtuuston asettama rakennemuutostyöryhmä on valmistellut asiaa noin vuoden päivät. Työryhmä on käsitellyt rakennemuutosta seuraavista lähtökohdista:

Valtuuston asettama rakennemuutostyöryhmä on valmistellut asiaa noin vuoden päivät. Työryhmä on käsitellyt rakennemuutosta seuraavista lähtökohdista: Yhteistyötoimikunta 14 01.06.2016 Kaupunginhallitus 212 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 75 13.06.2016 Kaupunginhallitus 279 29.08.2016 Kaupunginvaltuusto 88 05.09.2016 Rakennemuutosohjelma 71/00.01.03/2015

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (40 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (40 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (40 ) Kaupunginvaltuusto 16.05.2016 AIKA 16.05.2016 klo 18:00-19:35 PAIKKA Kemin kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Konserni- ja suunnittelujaosto 56 22.10.2013 Kaupunginhallitus 275 28.10.2013. Fennovoima -hanke 467/02.05.05/2013

Konserni- ja suunnittelujaosto 56 22.10.2013 Kaupunginhallitus 275 28.10.2013. Fennovoima -hanke 467/02.05.05/2013 Konserni- ja suunnittelujaosto 56 22.10.2013 Kaupunginhallitus 275 28.10.2013 Fennovoima -hanke 467/02.05.05/2013 Konserni- ja suunnittelujaosto 22.10.2013 56 Valmistelu: KJ Tero Nissinen / Kemin Energia

Lisätiedot

Tarjoukset saatiin Inspira Oy:ltä, FCG Oy:ltä ja KPMG Oy:ltä (oheismateriaalina).

Tarjoukset saatiin Inspira Oy:ltä, FCG Oy:ltä ja KPMG Oy:ltä (oheismateriaalina). Konserni- ja suunnittelujaosto 7 10.02.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 23 14.04.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 36 12.05.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 42 02.06.2015 Kaupunginhallitus 240

Lisätiedot

Luettelo vuonna 2016 valtuustoaloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä. Valmistelu: kansliajohtaja Jukka Vilen puh.

Luettelo vuonna 2016 valtuustoaloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä. Valmistelu: kansliajohtaja Jukka Vilen puh. Kaupunginhallitus 92 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 38 20.03.2017 Luettelo vuonna 2016 valtuustoaloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä 21/00.02.00/2017 Kaupunginhallitus 13.03.2017 92 Valmistelu:

Lisätiedot

Sari Kaupunginhallituksen varajäsen Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa

Sari Kaupunginhallituksen varajäsen Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa SIDONNAISUUSILMOITUKSET 21.12.2017 KEMIN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta Sukunimi Etunimi Luottamustehtävä tai virkatehtävä Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä kaupungin

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 23.4.2018 Asianro 344/02.05.06/2018 409 Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi

Lisätiedot

Sari Kaupunginhallituksen varajäsen Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa

Sari Kaupunginhallituksen varajäsen Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Sukunimi Etunimi Luottamustehtävä tai virkatehtävä Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä kaupungin nimeämänä edustajana (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) Aheinen Ritva

Lisätiedot

Alm Anna Teknisen lautakunnan varajäsen Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa

Alm Anna Teknisen lautakunnan varajäsen Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Ei ilmoitettavaa Sukunimi Etunimi Luottamustehtävä tai virkatehtävä Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä kaupungin nimeämänä edustajana (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) Johto- ja

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI. Merkittävä varallisuus. Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä)

KEMIN KAUPUNKI. Merkittävä varallisuus. Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) Sukunimi Etunimi Luottamustehtävä tai virkatehtävä Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoiminta a harjoittavissa yhteisöissä kaupungin nimeämänä edustajana (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) Adolfsen

Lisätiedot

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

Päivitetty KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM.

Päivitetty KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM. Päivitetty 22.6.2017 1 KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM. 2017-2019 Päivitetty 22.6.2017 2 Sisällysluettelo 1. TYTÄROSAKEYHTIÖT... 3 1 KEMIN ENERGIA OY... 3 2 KEMIN SATAMA OY... 3 3 KEMIN KEILATALO

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 519 30.10.2017 Kaupunginhallitus 524 31.10.2017 Kaupunginvaltuusto 157 13.11.2017 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2018 KH 519 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001)

Lisätiedot

Päivitetty KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM.

Päivitetty KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM. Päivitetty 13.6.2016 1 KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM. 2015-2016 Päivitetty 13.6.2016 2 Sisällysluettelo 1. TYTÄROSAKEYHTIÖT...3 1 KEMIN ENERGIA OY...3 2 KEMIN SATAMA OY...3 3 KEMIN KEILATALO

Lisätiedot

Päivitetty KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM.

Päivitetty KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM. Päivitetty 22.8.2017 1 KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM. 2017-2019 Päivitetty 22.8.2017 2 Sisällysluettelo 1. TYTÄROSAKEYHTIÖT... 3 1 KEMIN ENERGIA OY... 3 2 KEMIN SATAMA OY... 3 3 KEMIN KEILATALO

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015. Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03.

Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015. Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03. Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015 Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03.034/2014 KH 454 Selostus: Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien

Lisätiedot

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset. 176 07.08.2012 186 21.08.2012 254 06.11.2012 Tehdastuotantotilojen jatkokäyttö/incap Oy // KHALL 176 Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (53 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (53 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (53 ) Kaupunginvaltuusto 22.02.2016 AIKA 22.02.2016 klo 18:00-20:10 PAIKKA Kemin kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p -3, KV 31.3.2016 18:30 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Oulun Eteläisen instituutin ja Kerttu Saalasti säätiön toiminnan esittely - johtaja, säätiön asiamies Ville Isoherranen Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 (12 ) Kaupunginvaltuusto 07.11.2016 AIKA 07.11.2016 klo 18:00-20:59 PAIKKA Kemin kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 133 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa.

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa. Kaupunginhallitus 49 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 20.03.2017 Vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen Khall 13.03.2017 49 Vuoden 2017 talousarviossa kaupunginvaltuusto hyväksyi taloudellisen tilanteen

Lisätiedot

Päivitetty KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM.

Päivitetty KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM. Päivitetty 21.1.2015 1 KEMIN KAUPUNKI EDUSTAJAT KONSERNIYHTIÖISSÄ YM. 2015-2016 Päivitetty 21.1.2015 2 Sisällysluettelo 1. TYTÄROSAKEYHTIÖT...3 1 KEMIN ENERGIA OY...3 2 KEMIN SATAMA OY...3 3 KEMIN KEILATALO

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginhallitus 59 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 21 29.02.2016 Hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtajan viran täyttäminen 483/02.022/2015 KH 08.02.2016 51 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (28 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (28 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (28 ) Kaupunginvaltuusto 30.01.2017 AIKA 30.01.2017 klo 18:00-20:05 PAIKKA Kemin kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

Panttikirjojen luovuttaminen Kiinteistö Oy Kiikoisten Teollisuusmaalle ja osakekirjojen jälkipanttauksesta luopuminen

Panttikirjojen luovuttaminen Kiinteistö Oy Kiikoisten Teollisuusmaalle ja osakekirjojen jälkipanttauksesta luopuminen Kaupunginhallitus 366 18.11.2013 Panttikirjojen luovuttaminen Kiinteistö Oy Kiikoisten Teollisuusmaalle ja osakekirjojen jälkipanttauksesta luopuminen 900/02.05.06/2013 25.11.2004 Kh 290 Liite 04/13/2004

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) Kaupunginhallitus Kj/2 02.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) Kaupunginhallitus Kj/2 02.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 349 V Lainan ja takauksen myöntäminen Urheiluhallit Oy:lle päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa: Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus 441/54/548/2014 KH 06.10.2014 393

Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus 441/54/548/2014 KH 06.10.2014 393 Kaupunginhallitus 393 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 93 13.10.2014 Kaupunginhallitus 58 23.02.2015 Kaupunginhallitus 178 25.05.2015 Kaupunginvaltuusto 60 15.06.2015 Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 22.08.2016 Sivu 1 / 1 741/2013 02.05.06 Kaupunginhallitus 192 20.6.2016 98 Kaupungin Kiinteistö Oy Espoon sairaalan lainalle myöntämän omavelkaisen takauksen tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (7) 112 Lainan ja takauksen myöntäminen Urheiluhallit Oy:lle Käsittely päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti, kumoten 29.2.2012 54 tekemänsä päätöksen,

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

Aloite lähetettiin kaupunginhallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten. Kaupunginhallitus

Aloite lähetettiin kaupunginhallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto 125 08.12.2014 Kaupunginhallitus 16 12.01.2015 Kaupunginhallitus 199 04.05.2015 Kaupunginhallitus 408 07.11.2016 Kaupunginvaltuusto 152 14.11.2016 SDP:n valtuustoryhmän aloite Lindorffin

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 15.8.2016 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

Luettelo vuonna 2015 kunnan asukkaiden tekemien aloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä

Luettelo vuonna 2015 kunnan asukkaiden tekemien aloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä Kaupunginhallitus 132 29.03.2016 Luettelo vuonna 2015 kunnan asukkaiden tekemien aloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä 27/00.02.00/2016 Kaupunginhallitus 29.03.2016 132 Valmistelu: kansliajohtaja

Lisätiedot

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa Kaupunginhallitus 133 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 74 17.05.2017 Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa 509/10.03.02/2017 KH 08.05.2017 133 Kaupunginhallituksen asettama kouluverkkoryhmä

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 (61 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 (61 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 (61 ) Kaupunginvaltuusto 13.06.2016 AIKA 13.06.2016 klo 16:00-21:35 PAIKKA Kemin kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 66 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3707/02.05.06/2014 Kaupunginhallitus 248 15.9.2014 116 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön lainoille sekä lainojen suojaamisessa

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) Kaupunginhallitus 369 28.11.2016 43 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat. Uusi sähkömarkkinalaki astui voimaan Sähkömarkkinalain mukaan:

Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat. Uusi sähkömarkkinalaki astui voimaan Sähkömarkkinalain mukaan: Kaupunginhallitus 144 11.04.2016 Kaupunginvaltuusto 49 30.05.2016 Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat 116/07.073/2016 KH 11.04.2016 144 Valtuustossa 29.2.2016 jätetty

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Kaupunginvaltuusto 78 31.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011 44 Kiinteistö Oy Hopunkallio

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen laajakaistahankkeen rahoittamiseksi

Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen laajakaistahankkeen rahoittamiseksi Kunnanhallitus 184 01.07.2013 Kunnanvaltuusto 80 01.07.2013 Kunnanhallitus 192 08.08.2013 Kunnanvaltuusto 86 15.08.2013 Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen

Lisätiedot

LOPPUUN KÄSITELLYT VALTUUSTOALOITTEET 1/5

LOPPUUN KÄSITELLYT VALTUUSTOALOITTEET 1/5 LOPPUUN KÄSITELLYT VALTUUSTOALOITTEET 1/5 Valtuutettu Tytti Kumpulaisen ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloite yhdistyksille myönnettävän kuntalisän kriteerien muuttamisesta 190/02.05.01/2013 KV 2.4.2014

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 (47 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 (47 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 (47 ) Kaupunginhallitus 14.03.2016 AIKA 14.03.2016 klo 14:00-17:25 PAIKKA Kaupungintalo, 2. kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 95 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 22.10.2015 kello 18.00-20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Työllisyyspalvelut-yksikön pysyvät henkilöstöjärjestelyt alkaen

Työllisyyspalvelut-yksikön pysyvät henkilöstöjärjestelyt alkaen Kaupunginhallitus 428 23.11.2015 Kaupunginhallitus 12 18.01.2016 Kaupunginhallitus 121 29.03.2016 Työllisyyspalvelut-yksikön pysyvät henkilöstöjärjestelyt 1.1.2016 alkaen 461/01.01.00/2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Aloite lähetettiin kaupunginhallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten. Kaupunginhallitus

Aloite lähetettiin kaupunginhallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto 125 08.12.2014 Kaupunginhallitus 16 12.01.2015 Kaupunginhallitus 199 04.05.2015 Kaupunginhallitus 408 07.11.2016 Kaupunginvaltuusto 152 14.11.2016 Kaupunginhallitus 206 23.05.2017 SDP:n

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ (10 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ (10 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1 (10 ) Kaupunginhallitus 16.05.2016 AIKA 16.05.2016 klo 12:00-12:46 PAIKKA Kaupungintalo, 2. kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 179 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 25.9.2012 kello 17.00-17.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Sonkakoti Oy:n lainan takaus/vastavakuuden hyväksyminen

Sonkakoti Oy:n lainan takaus/vastavakuuden hyväksyminen Kunnanhallitus 46 21.03.2016 Valtuusto 1 31.03.2016 Kunnanhallitus 89 30.05.2016 Sonkakoti Oy:n lainan takaus/vastavakuuden hyväksyminen 76/02.05.06/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 46 Valmistelija: aluesihteeri

Lisätiedot

Aluekehityssäätiön toiminnan jatkaminen

Aluekehityssäätiön toiminnan jatkaminen Kunnanhallitus 163 24.10.2016 Valtuusto 38 14.11.2016 Kunnanhallitus 204 28.11.2016 Valtuusto 46 12.12.2016 Kunnanhallitus 4 16.01.2017 Aluekehityssäätiön toiminnan jatkaminen 309/00.04.02/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 354 08.12.2015 Valtuusto 62 10.12.2015

Kaupunginhallitus 354 08.12.2015 Valtuusto 62 10.12.2015 Kaupunginhallitus 354 08.12.2015 Valtuusto 62 10.12.2015 Pudasjärven kaupungin omavelkaisten takausten muuttaminen Danske Bank Oyj:n Pudasjärven kaupungin laajakaista -hanketta varten myöntämien lainojen

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

Valmistelu: kaupunginlakimies Santeri Lindholm p

Valmistelu: kaupunginlakimies Santeri Lindholm p Tarkastuslautakunta 36 26.04.2016 Tarkastuslautakunta 41 17.05.2016 Tarkastuslautakunta 46 31.05.2016 Kaupunginvaltuusto 71 13.06.2016 Kulttuurilautakunta 85 19.10.2016 Tarkastuslautakunta 76 08.11.2016

Lisätiedot

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa.

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa. Kaupunginhallitus 6 16.01.2017 Kaupunginhallitus 15 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto 1 29.01.2017 Kunnallisvalitus / Outi McDonald, Olli Mustonen 1635/33/2012, 553/10/2010 KH 16.01.2017 6 Helsingin hallinto-oikeus

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille, oikaisuvaatimus

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille, oikaisuvaatimus Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kunnanhallitus 285 01.12.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (13 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (13 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (13 ) Vanhusneuvosto 03.02.2017 AIKA 03.02.2017 klo 10:00-11:20 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Valtuutettu Lulu Ranteen ja usean muun valtuutetun allekirjoittama valtuustoaloite kaupunkikonsernin toimitusjohtajien valintaprosessien laadun selvittämisestä sekä laadukkaan rekrytointimallin laatimisesta

Lisätiedot

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Maankäyttötoimikunta 6 28.03.2017 Kaupunginhallitus 96 08.05.2017 Kaupunginhallitus 152 19.06.2017 Kaupunginhallitus 180 14.08.2017 Kaupunginhallitus 186 28.08.2017 Kaupunginhallitus 230 09.10.2017 Riskalankankaan

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen Kaupunginhallitus 334 28.10.2013 Kaupunginvaltuusto 110 04.11.2013 Kaupunginhallitus 398 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 95 13.10.2014 Kaupunginhallitus 62 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 18 29.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen Kaupunginhallitus 334 28.10.2013 Kaupunginvaltuusto 110 04.11.2013 Kaupunginhallitus 398 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 95 13.10.2014 Kaupunginhallitus 62 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 18 29.02.2016 Omavelkaisen

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

KUNTAVAALIT Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut

KUNTAVAALIT Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut KUNTAVAALIT 2017 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 4/2017 Sisällysluettelo 1. Äänestysvilkkaus 1 2. Puolueiden äänimäärät 2 3. Suurimpien puolueiden kannatus 6 4. Valtuustopaikat 1989-2021

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Valtuusto 8 30.03.2015 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen 477/00.01.01/2012 Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Valmistelija: vs. hallintojohtaja

Lisätiedot

Valittu Vertausluku nro

Valittu Vertausluku nro Valitut ja varamiehet vertausluvuittain Sivu 1 Valittu Järj Ehdokas Ryhmä Äänet Vertausluku nro nro nimi 1. 93 Moisanen, Sari VAS 281 3259,000 insinööri amk, projektipäällikkö 2. 133 Ikäläinen, Jukka SDP

Lisätiedot

Valtuusto 13.12.2010 LISTAN ASIANRO 11 11 Asianro 5825 / 213 / 2010

Valtuusto 13.12.2010 LISTAN ASIANRO 11 11 Asianro 5825 / 213 / 2010 Sivu /8 Valtuusto..00 LISTAN ASIANRO Asianro 585 / / 00 Harjoitushallin toteuttaminen Tapiolan urheilupuistoon, hallin toteuttamiseksi tarvittavan lainan takaus sekä Matinkylän jäähallin peruskorjauksesta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 8809/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 8809/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 10 23.1.2018 Kaupunginhallitus 53 12.2.2018 23 Asianro 8809/02.05.00.00/2017 Valtuustoaloite terveyskeskusmaksun poistamiseksi

Lisätiedot

SDP:n valtuustoryhmän aloite terveyserojen kaventamisohjelmasta ja terveyskeskusmaksuista luopumisesta. SDP:n valtuustoryhmä teki seuraavan aloitteen:

SDP:n valtuustoryhmän aloite terveyserojen kaventamisohjelmasta ja terveyskeskusmaksuista luopumisesta. SDP:n valtuustoryhmä teki seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 52 25.02.2013 Kaupunginhallitus 115 11.03.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 85 30.05.2013 Kaupunginhallitus 235 17.06.2013 Kaupunginvaltuusto 112 23.09.2013 SDP:n valtuustoryhmän aloite

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (5) 369 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli asetti kokouksessaan 6.6.2016 valtuustoryhmistä ja kunnallisjärjestöjen

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 16/2018 1 AIKA 13.12.2018 klo 17:00-18:12 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Resurssivaliokunta Resurssivaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto

Resurssivaliokunta Resurssivaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto Resurssivaliokunta 7 19.09.2016 Resurssivaliokunta 3 04.10.2016 Kunnanhallitus 279 10.10.2016 Valtuusto 77 07.11.2016 LAINAEHTOJEN MUUTTAMINEN / KIINTEISTÖ OY KEMPELEENKARTANO 1307/02.05.06/2016 RESVK

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (11 ) Vammaisneuvosto 23.03.2017 AIKA 23.03.2017 klo 09:15-11:10 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen avaus 3 10 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 1 8.5.2017 65 Asianro 3576/00.01.01/2017 Hallintosäännön uudistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 8.5.2017 1 Kaupunginlakimies Vesa Toivanen

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039) perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 286 10.10.2016 86 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 10.10.2016 286 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen

Lisätiedot

Täydennyslausunto Helsingin hallinto-oikeudelle / Itäsataman vierasvenepalvelusopimus

Täydennyslausunto Helsingin hallinto-oikeudelle / Itäsataman vierasvenepalvelusopimus Kaupunginhallitus 250 31.10.2016 Kaupunginhallitus 259 14.11.2016 Kaupunginhallitus 5 16.01.2017 Kaupunginhallitus 37 27.02.2017 Kaupunginhallitus 107 24.04.2017 Kaupunginhallitus 45 12.03.2018 Täydennyslausunto

Lisätiedot

Pihlaport Oy:n (myöhemmin Bio Port Oy) rahoitus on suunniteltu järjestettävän seuraavasti:

Pihlaport Oy:n (myöhemmin Bio Port Oy) rahoitus on suunniteltu järjestettävän seuraavasti: Kunnanhallitus 25 11.01.2011 Kunnanvaltuusto 9 02.02.2011 Kunnanhallitus 121 24.05.2011 Kunnanvaltuusto 38 30.05.2011 BIOETANOLITEHDASHANKE / TAKAUSJÄRJESTELY KHAL 25 Suomen Bioetanoli Oy:n n. 100 miljoonan

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ (57 ) Kemin ympärivuotinen Lumilinna, Lumilinnankatu 15, Talvi-Syksy kokoustila

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ (57 ) Kemin ympärivuotinen Lumilinna, Lumilinnankatu 15, Talvi-Syksy kokoustila KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 (57 ) Kaupunginvaltuusto 10.06.2019 AIKA 10.06.2019 klo 17:00-21:50 PAIKKA Kemin ympärivuotinen Lumilinna, Lumilinnankatu 15, Talvi-Syksy kokoustila KÄSITELLYT ASIAT

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

Monica Avellan ilmoitti esteellisyydestä; Paraisten Vesi Oy:n hallituksen jäsen.

Monica Avellan ilmoitti esteellisyydestä; Paraisten Vesi Oy:n hallituksen jäsen. Kaupunginhallitus 161 22.08.2016 Kaupunginhallitus 205 03.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 18.10.2016 Nordkalk Oy Ab:n omistuksen purkaminen Paraisten Vesi Oy:ssä 2185/00.01.00.03/2015 Kaupunginhallitus 22.08.2016

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI

LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI Kh 14 18.1.2016 Pääministeri Juha Sipilän hallitus on linjannut 20.10. ja 7.11.2015 tekemillään

Lisätiedot

Nimien määrä täyttää käsittelyvelvoitteen, kun kunnan äänioikeutetuista asukkaista vähintään 2 % on allekirjoittanut aloitteen (387/4124).

Nimien määrä täyttää käsittelyvelvoitteen, kun kunnan äänioikeutetuista asukkaista vähintään 2 % on allekirjoittanut aloitteen (387/4124). Kunnanhallitus 73 10.03.2014 Valtuusto 18 19.03.2014 Kuntalaisaloite tuulivoimaloiden minimietäisyydestä asutukseen 3385/01.016/2014 KHALL 73 Kunnanjohtajalle jätettiin 3.3.2014 nimilistoilla kerätty kuntalaisaloite

Lisätiedot

Valtuusto 15.02.2010 LISTAN ASIANRO 7 7 Asianro 7297 / 213 / 2009

Valtuusto 15.02.2010 LISTAN ASIANRO 7 7 Asianro 7297 / 213 / 2009 Sivu 1/5 Valtuusto 15.02.2010 LISTAN ASIANRO 7 7 Asianro 7297 / 213 / 2009 Liitteet Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Tapiolan Honka ry:n omistamalle Kiinteistö Oy Honkahallille Valmistelija

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.6.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 10.6.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 218 6.11.2013 Kaupunginhallitus 84 29.3.2016 Asianro 677/04.03.01/2013 33 Valtuutettu Mika Koiviston

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (13 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (13 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 (13 ) Kaupunginvaltuusto 04.03.2019 AIKA 04.03.2019 klo 17:00-17:47 PAIKKA Kemin kaupungintalo, 9. kerros, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan Kunnanhallitus 49 24.02.2014 Kunnanvaltuusto 19 10.03.2014 Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen 19.12.2011 454 etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan 1710/10.00.01/2011

Lisätiedot