CS 300 -ohjauskeskuksen käyttöohje FIN. Oven ohjauslaite CS 300 / Rev.B 5.5 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CS 300 -ohjauskeskuksen käyttöohje FIN. Oven ohjauslaite CS 300 / Rev.B 5.5 1"

Transkriptio

1 CS 00 -ohjauskeskuksen käyttöohje FIN Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

2 . Sisältö. Yleisiä turvallisuusohjeita. Sisältö. Symbolien selitykset. Yleisiä turvallisuusohjeita. Yleiskuva tuotteista. Käyttöönotto 6. Ohjelmointi LED-moduulilla 9. Ohjelmointi LCD-monitorilla. Navigator (vain LCD-Monitor) 9. Yleiskuva toiminnoista 0. Vikanäyttö ja vianpoisto. Tekniset tiedot. EY-liittämisvakuutus. Liite Alkuperäinen käyttöohje Tekijänoikeudellisesti suojattu. Kopiointi ja jälkipaino, myös osittainen, on sallittu ainoastaan luvallamme. Pidätämme oikeudet teknisestä kehityksestä aiheutuviin muutoksiin. Kaikki mitat millimetreinä. Kuvauksien mitat eivät ole täysin tarkkoja. Takuu Laitteen toiminta ja turvallisuus voidaan taata ainoastaan silloin, kun tämän käyttöohjeen varoituksia ja turvallisuusohjeita noudatetaan. MFZ Antriebe GmbH & Co. KG ei vastaa henkilö- tai ainevahingoista, jotka aiheutuvat varoitusten ja turvallisuusohjeiden noudattamatta jättämisestä.. Symbolien selitykset Määräysten mukainen käyttö Ohjaus CS 00 on tarkoitettu ainoastaan digitaalisilla raja-asentojärjestelmillä varustettujen ovikoneistojen ohjaukseen. Henkilövahinkojen vaara! Noudata ehdottomasti turvallisuusohjeita! Ainevahinkojen vaara! Noudata ehdottomasti turvallisuusohjeita! Tietoa Erityisiä ohjeita TAI Viittaus muihin tietolähteisiin Kohderyhmä Vain pätevät ja koulutetut sähköalan ammattilaiset saavat suorittaa ohjauksella kytkentä-, ohjelmointi- ja huoltotoimenpiteitä. Pätevät ja koulutetut sähköalan ammattilaiset täyttävät seuraavat vaatimukset: Heillä on tietoa yleisistä ja erityisistä turvallisuutta ja onnettomuuksien ehkäisyä koskevista määräyksistä, Heillä on yksiselitteisten sähköteknisten määräysten tuntemus, Heillä on koulutus asianmukaisten turvavarusteiden käytössä ja hoidossa, He pystyvät tunnistamaan sähkölaitteistoihin liittyvät vaarat. Asennusta ja kytkentää koskevia ohjeita Laite on irrotettava sähköverkosta ennen sähkölaitteistolla työskentelyä. Toimenpiteiden aikana on varmistettava, että laite ei saa sähköä. Paikallisia suojamääräyksiä on noudatettava. Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

3 . Yleiskuva tuotteista FIN Tarkastusperusteet ja määräykset Laitteiden kytkennässä, ohjelmoinnissa ja huollossa on noudatettava seuraavia määräyksiä (emme vastaa ohjeiden täysilukuisuudesta). Rakennustuotteita koskevat standardit EN - (tuotteet, joissa ei ole palonkestävyys- tai savunhallintaominaisuuksia) EN (laitetoimisten ovien käyttöturvallisuus tarkastusmenettely) EN (laitetoimisten ovien käyttöturvallisuus vaatimukset) EN 9 (laitetoimisten ovien suojalaitteet vaatimukset ja tarkastusmenettely) EMC sähkömagneettinen yhteensopivuus EN 00- (kotitalouslaitteiden häiriöpäästöt) EN (vaikutukset verkkovirralle yliaallot) EN (vaikutukset verkkovirralle jännitehuojunta) EN (sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) Osa 6-: Yleiset standardit Häiriönsieto teollissuusympäristöissä) EN (sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) Osa 6-: Yleiset standardit Häiriönpäästöt kotitalous-, toimisto- ja kevyen teollisuuden ympäristöissä) Konedirektiivi EN 600- (Koneturvallisuus. Koneiden sähkölaitteisto. Osa : Yleiset vaatimukset) EN 00- (Koneturvallisuus. Perusteet ja yleiset suunnitteluperiaatteet. Osa : Peruskäsitteet ja menetelmät). Vaihtoehdot Ohjaus CS 00 voidaan toimittaa seuraavina vaihtoehtoina: Ohjaus CS 00 LCD-monitorilla Ohjaus CS 00 LCD-monitorilla kotelossa LED-moduulilla varustettu ohjaus CS 00 oven AUKI- ja KIINNI-asentojen säätöön (muut asetukset eivät ole mahdollisia) Ohjaus CS 00 ilman LED-moduulia ja ilman LCD-monitoria (moduuleja ja monitoria tarvitaan asetuksissa) Kaikki mainitut vaihtoehdot voidaan varustaa plug-in tyyppisellä viikkokellolla ja radiovastaanottimella. Koteloihin on tarjolla seuraavia vaihtoehtoja: Kotelo AUKI-/PYSÄYTYS-/KIINNI-painikkeella CS Kotelo, jossa on -kert. painike KDT Kotelo PÄÄLLE-/POIS-avainkytkimellä Kotelo pääkytkimellä Kotelo hätäpysäytyksellä Käyttöohjeessa kuvataan seuraavien vaihtoehtojen liitäntämahdollisuudet ja ohjelmointi: Ohjaus CS 00 LED-moduulilla Ohjaus CS 00 liitetyllä LCD-monitorilla Pienjännite EN 60- (kotitaloussähkölaitteiden ja vastaavien turvallisuus) EN (erityiset vaatimukset porttien, ovien ja ikkunoiden käyttölaitteille) Saksalainen työpaikkakomitea (Ausschuss für Arbeitsstätten ASTA) ASR A. (Työpaikkoja koskevat tekniset säännöt Ovet ja portit ) Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

4 . Yleiskuva tuotteista. Peruspiirilevy CS 00 (liitetyllä LCD-näyttömonitorilla) X 6 X X B B W V U X0 H6 X N L L X9 X X6 X X H X 6 X X Selitys: X: Syötön riviliittimet X: Moottorin riviliittimet X: Ohjauslaitteiden riviliittimet X: Suojalaitteiden riviliittimet X: Releiden riviliittimet X6: Sisäisen PÄÄLLE / POIS-kytkimen liitin X: Sisäisen -painikkeen liitin X: Monitorin kytkentäliitin (monitorin alapuolella) X9: Radiovastaanottimen liitin X0: Viikkokellon liitin X: Digitaalisen raja-asentojärjestelmän liitin X: Ulkopuolisen - radiovastaanottimen liitin X: Sisäisen -painikkeen liitin CS H: Tuntoreunantilanäyttö palaa tuntoreunan virtapiirin ollessa ehjä H6: Pysäytyspiirin tilanäyttö palaa kun pysäytyspiiri on suljettu L Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

5 . Käyttöönotto FIN. Yleistä tietoa Varoitus! Seuraavien kohtien on toteuduttava moitteettoman toiminnan takaamiseksi: - MFZOVITOR-ovikoneisto on asennettu ja toimintavalmis. - Ohjaus- ja suojalaitteet on asennettu ja toimintavalmiita. - Ohjauskotelo on varustettu ohjauksella CS 00. Tietoa: Oven, MFZOVITOR-ovikoneiston sekä ohjausja suojalaitteiden asennuksessa on noudatettava valmistajan ohjeita.. Verkkoliitäntä Vaara! Seuraavien kohtien on toteuduttava ohjauksen toiminnan takaamiseksi. - Verkkojännitteen on vastattava tyyppikilven tietoja. - Verkkojännitteen on vastattava käyttölaitteen jännitettä. - Syöttävässä verkossa on oltava oikea pyörimissuunta. - Kiinteässä liitännässä on käytettävä pääkytkintä. - Syötön sulakkeet max. x0 A. Varoitus! Kun kaapelointi/johdotus on saatu valmiiksi ja ohjaus halutaan kytkeä päälle ensimmäisen kerran, on varmistettava, että kaikki moottoriliitännät ohjauksessa ja moottorissa on kiristetty kunnolla. On varmistettava, että kaikki ohjausjännite kytkennät on erotettu galvaanisesti verkkojännitteistä. Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

6 . Käyttöönotto Syötön ja moottorin kytkentäkaavio (0 V / -vaiheinen) M M U V WBB X X Syötön ja moottorin kytkentäkaavio (0 V / -vaiheinen) K K 6 6 T L L L N X 0V/Phase Selitys: K: Kontaktori KIINNI K: Kontaktori AUKI M: Moottori T: Muuntaja X: Syötön riviliittimet X: Moottorin riviliittimet X: Digitaalisen raja-asentojärjestelmän liitin (Sis. koneiston SEIS-piirin) Liitäntä: Liitä digitaalinen raja-asentojärjestelmä ohjaukseen. Liitä ohjauslaite moottoriin. Varmista johtimien kiinnitys nippusiteillä. Liitä ohjauslaite sähköverkkoon. Tietoa: Tekniset tiedot, katso sivu. X M M AUF ZU N BB X K K 6 6 T N L X 0V/ Phase Syötön ja moottorin kytkentäkaavio (00 V / -vaiheinen) X M U V WBB X L L L N M K K 6 6 T X 00V/0Hz/ /N/ 6 Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

7 FIN. Ohjaus- ja suojalaitteiden liitännät Liittimien X, X ja X kautta voidaan liittää käytettävissä olevat ohjaus- ja suojalaitteet. Riviliitin X (, kohmin sähköinen tuntoreuna) - PUOLI-AUKI Riviliitin X - KIINNI-painike - IMPULSSI-painike, KOhm - Tuntoreuna - Suojavalokenno - AUKI-painike - SEIS-painike - V DC / 0 ma Riviliitin X (Optinen tuntoreuna) wt gr br Hätäpysäytys, köydenhöltymäkytkin, käyntiovenkytkin, käsinkäytönkytkin 0 V Sig + V - PUOLI-AUKI - OPTINEN TUNTOREUNA - Suojavalokenno - V DC / 0 ma Riviliitin X (pneumaattinen tuntoreuna/painekytkin painekytkin: - painekytkimen koskettimen kanssa sarjaa on kytkettävä, kohmin - Syöttöpiste SULKUREUNATESTI on kytkettävä päälle) 0 9 6, KOhm PUOLI-AUKI - Tuntoreuna - Suojavalokenno - V DC / 0 ma Riviliitin X (-lankaiselle valokennolle) Kauko-ohjaus Painike tai kytkin Vaikuttaa kiinnisuuntaan Ulkoisille oheislaitteille (kytkentä liittimiin ja ) wt: gr: br: valkoinen vihreä ruskea GND V - -lankainen valokenno Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

8 . Käyttöönotto Riviliitin X (potentiaalivapaat relekärjet) 6 - Rele - Rele - Rele - Rele Avainkytkin AUKI / KIINNI - KIINNI-painike - AUKI-painike. Liitäntäesimerkkejä ohjaus- ja suojalaitteille (riviliitin X) AUKI- / SEIS- / KIINNI-painikkeet (6-johtiminen kytkentä) - KIINNI-painike Impulssipainike (Kauko-ohjaus) - Impulssi painike - AUKI-painike - SEIS-painike AUKI- / SEIS- / KIINNI-painikkeet (-johtiminen kytkentä) Kytkentä: Kytke käytettävät ohjaus- ja suojalaitteet ohjaukseen. - KIINNI-painike - AUKI-painike - SEIS-painike Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

9 6. Ohjelmointi LED-moduulilla FIN 6. LED-moduulin yleiskuva Selitys: LED pois LED palaa LED vilkkuu 6. LED-moduulin käyttötavat LED-moduulilla varustetussa ohjauksessa on kaksi käyttötilaa:. AUTOMAATTI. SÄÄTÖ Tietoa: Ohjauksen ajankohtainen käyttötila käy ilmi LED-valoista. - AUTOMAATTI-käyttötilassa LED-valot eivät vilku. - SÄÄTÖ-käyttötilassa vilkkuu vähintään yksi LED-valo. Käyttötilaa vaihdetaan P-painiketta painamalla. Käyttötila : AUTOMAATTI Ovilaitteistoa käytetään AUTOMAATTI-tilassa. LED-näytöt: H H Tila Ovi on auki. Ohjelmoitu raja-asento AUKI on saavutettu. Ovi on suljettu. Ohjelmoitu raja-asento KIINNI on saavutettu. Ovi on väliasennossa. Raja-asentoa ei ole saavutettu. Ovea on liikutettu raja-asennon KIINNI/AUKI ylitse. Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B. 9

10 6. Ohjelmointi LED-moduulilla Käyttötila : SÄÄTÖ AUKI/KIINNI-rajojen asennot asetetaan SÄÄTÖ-käyttötilassa. Varoitus! SÄÄTÖ-käyttötilassa ei tapahdu poiskytkentää raja-asennon saavuttamisen jälkeen. Raja-asennon yliajo voi vaurioittaa ovilaitteistoa. LED-näytöt: H H Tila AUKI-raja-asento on ohjelmoitu oven tässä asennossa. KIINNI-raja-asento on ohjelmoitu oven tässä asennossa. AUKI- ja KIINNI-raja-asentoja ei ole ohjelmoitu oven tässä asennossa. 6. Raja-asentojen asetus AUKI-raja-asennon asetus Siirry SÄÄTÖ-käyttötilaan P-painiketta painamalla, jokin led vilkkuu. Siirrä ovi haluamaasi AUKI-raja-asentoon (+) - painiketta painamalla. Tallenna raja-asento P- ja (+) - painiketta painamalla. Vaihda AUTOMAATTI-käyttötilaan painamalla P-painiketta. KIINNI-raja-asennon asetus Vaihda SÄÄTÖ-käyttötilaan P-painiketta painamalla, jokin led vilkkuu. Siirrä ovi haluamaasi KIINNI-raja-asentoon (-) - painiketta painamalla. Tallenna raja-asento P- ja (-) - painiketta painamalla. Vaihda AUTOMAATTI-käyttötilaan painamalla P-painiketta. 0 Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

11 . Ohjelmointi LCD-monitorilla FIN. LCD-monitorin yleiskuva H Käyttötila : AUTOMAATTI (AUTOMATIC) Ovilaitteistoa käytetään AUTOMAATTI-tilassa. A B AUTOMAATTI LEPOASENTO O G F Näyttö: - Suoritettujen toimintojen näyttö - Mahdollisten virheiden näyttö Kun asetusvalikossa asetetaan pakko-ohjaus -parametrin arvoksi MOD tai MOD, näyttö siirtyy AUTOMAATISTA PAKKO-OHJAUKSEEN. Käyttötila : SÄÄTÖ (ADJUSTMENT) AUKI/KIINNI-raja-asennot asetetaan SÄÄTÖ-käyttötilassa. C D E Selitys: A: Käyttötila / Diagnoosi -tiedot B: Parametri / Diagnoosi -tiedot C: Pluspainike D: Miinuspainike E: P-painike F: Arvo / tila G: Arvo / tila H: Jumpperi. LCD-monitorin käyttötilat LCD-monitorilla varustetussa ohjauksessa on neljä käyttötilaa:. AUTOMAATTI (AUTOMATIC). SÄÄTÖ (ADJUSTMENT). DATA SYÖTTÖ (INPUT). DIAGNOOSI (DIAGNOSIS) Kun H-jumpperi on pois, plus-, miinus- ja P-painikkeet eivät toimi. Näyttö toimii edelleen. Varoitus! SÄÄTÖ-käyttötilassa ei tapahdu poiskytkentää raja-asennon saavuttamisen jälkeen. Raja-asennon yliajo voi vaurioittaa ovilaitteistoa. Hienosäätö voidaan toteuttaa DATA SYÖTTÖ-käyttötilassa.. Näyttö: - Raja-asentoarvon näyttö Käyttötila : DATA SYÖTTÖ (INPUT) Data syöttö-käyttötilassa on mahdollista muuttaa eri parametrien arvoja. Näyttö: - Valitun parametrin näyttö - Asetetun arvon/tilan näyttö Käyttötila : DIAGNOOSI (DIAGNOSIS) DIAGNOOSI-käyttötilassa voidaan selata ovikohtaista tietoa. Näyttö: - Tila näyttö - Arvojen näyttö Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

12 . Navigator (vain LCD-Monitor) AUTOMAATTI (AUTOMATIC) LEPOASENTO (STANDBY) P > s. SÄÄTÖ (ADJUSTMENT) LEPOASENTO (STANDBY) P > s. (INPUT) P > s. + ->Asento OVI AUKI - -> Asento OVI KIINNI + ja - > s. PAKKO-OHJAUS (MANUAL) PAKKO-OHJ.AUKI (MAIN UP) Oven aukiasennon tallennus: P paina ja + > s. PAKKO-OHJAUS (MANUAL) PAKKO-OHJ.KIINNI (MAIN DOWN) Oven kiinniasennon tallennus: P paina ja - > s. ENGLISH : Valikon selaus ylöspäin: + > s. KAYNTIAIKA : 60 AUKIOLOAIKA : 0 VAR.VALOENNAKKO : 0 SUUN.VAIHTOHID. : 0, TILA - LEPO : Mod VALOKEN.KUIT. : OFF RELE : Mod6 Valikon selaus alaspäin: - > s. Arvon valinta: P > s. Arvon korotus: + Arvon pienennys: - Arvon tallennus: P Takaisin ASETUSkäyttötilaan: + kyllä - > s. RELE : Mod RELE : Mod RELE : Mod TUNTOR.TEST. : OFF VARVALEN-AUK : OFF HIENS-AUK : 00 Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

13 FIN DIAGNOOSI (DIAGNOSIS) HIENS-KII : 90 AUKIR.ENN : 000 KIINIR.EN : 000 VAIHEJARJ : RE SU.VAIH.POIS : 0 VOIMA : 0 AUTOM.MUKAUT : OFF IMPULSOHJ : ON KES/TALVI : MOD SUOJ. AUKI : MOD SUOJ. KIINNI : MOD TUNTOR.KET. : MOD AUKIRAJA : ON KIINNIRAJA : ON AUKI-PAINIKE : OFF /AUKI-PAIN : OFF KIINNI-PAIN : OFF TUNTOREUNA : ON IMPULSSI : OFF KELLOKYTKIN : OFF SUOJAVALOKEN : ON SEIS-PIIRI : ON KAYNTIKER : ABS.ANTUR : 99 Valikon selaus ylöspäin: + > s. Valikon selaus alaspäin: - > s. P Takaisin AUTOMAATTIkäyttötilaan: Vain kysely mahdollinen Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

14 9. Yleiskuva toiminnoista 9. Automaatti-käyttötila Näyttö Kuvaus AUTOMAATTI (AUTOMATIC) PAKKO-OHJ.AUKI (MAIN UP) Ovi ajaa AUKI-raja-asentoon* AUTOMAATTI (AUTOMATIC) PAKKO-OHJ.KIINNI (MAIN DOWN) Ovi ajaa KIINNI-raja-asentoon AUTOMAATTI (AUTOMATIC) LEPOASENTO (STANDBY) Ovi on väliasennossa AUTOMAATTI (AUTOMATIC) LEPOASENTO (STANDBY) O Ovi on AUKI-raja-asennossa AUTOMAATTI (AUTOMATIC) LEPOASENTO (STANDBY) o Ovi on PUOLI-AUKI-asennossa ( ennen raja-asentoa ylhäällä) AUTOMAATTI (AUTOMATIC) LEPOASENTO (STANDBY) U Ovi on KIINNI-raja-asennossa AUTOMAATTI (AUTOMATIC) LEPOASENTO (STANDBY) u Ovi on TUULETUS-asennossa ( ennen raja-asentoa alhaalla) AUTOMAATTI (AUTOMATIC) LEPOASENTO (STANDBY) r Ovi on turvalaiterajalla, (tuntoreuna vain pysäyttää) Tietoa: Kun syöttövalikossa asetetaan Käyttötapa-parametrin (SELF LOCK) arvoksi tai, näytössä lukee AUTOMAATTI tekstin sijasta KÄSIKÄYTTÖ (MANUAL). Näyttö Kuvaus PAKKO-OHJAUS (MANUAL) PAKKO-OHJ.AUKI (MAIN UP) Ovi ajaa AUKI-raja-asentoon* PAKKO-OHJAUS (MANUAL) PAKKO-OHJ.KIINNI (MAIN DOWN) Ovi ajaa KIINNI-raja-asentoon PAKKO-OHJAUS (MANUAL) LEPOASENTO (STANDBY) Ovi on väliasennossa *AUKI-oviliikkeen aikana näkyy sen hetkinen voima. Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

15 FIN 9. -käyttötila Toiminto Kuvaus ENGLISH Valikkokielen valinta SUOMI DEUTSCH (SAKSA) ENGLISH (EGLANTI) SVENSKA (RUOTSI) DANSK (TANSKA) TURCKE (TURKKI) NORSK (NORJA) MAGYARUL (UNKARI) Oletusasetus ENGLISH KÄYNTI-AIKA (RUNNING TIME) Auki- ja kiinniliikkeen maks. käyntiajan valvonta. Asetetun käyttöajan on oltava hieman suurempi kuin oven tehokas käyttöaika. - 0 sekuntia 60 sekuntia Asetusmahdollisuudet AUKIOLO- AIKA (TIME ON) Aika jonka jälkeen ovi sulkeutuu automaattisesti. Kun on asetettu aukioloaika > 0, impulssitoiminto (X /9) luo käskyjä vain AUKI-suuntaan sekuntia 0 = Autosulku pois VAR.VA- LOENNAKKO (FOREWARN- ING) Varoitusvalo vilkkuu ennen oven alaspäinliikettä esivaroitusajan aikana, jos automaattinen kiinniajo tai impulssikäyttö on aktivoitu. 0-0 sekuntia 0 = Pois SUUN. VAIHTOHID. (AROUND- TIME) Aika kiinnikontaktorin päästämisestä aukikontaktorin vetoon. 0, -,0 sekuntia (/0 sekunnissa) 0, sekuntia TILA- LEPO (M- STAND) MOD: MOD: Rele on lepotilassa (ovi suljettu) POIS Rele on lepotilassa (ovi suljettu) PÄÄLLE MOD MOD MOD VALOKEN. KUIT. (QUICK CLOSE) ON: OFF: Aukioloaika keskeytyy ja ovilaitteisto sulkeutuu heti valokennon aktivoitumisen jälkeen (X /). Tämä toiminto on aktiivinen myös kun aukioloaika = 0. Aukioloaika kuluu normaalisti. ON OFF OFF Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

16 9. Yleiskuva toiminnoista Toiminto Kuvaus Asetusmahdollisuudet Oletusasetus RELE (RELAY ) Kaikille releelle voidaan määrittää reletila. Punaiseen varoitusvaloon (tila ) vaikuttaa parametri M- Lepotila. MOD - MOD MOD6 RELE (RELAY ) RELE (RELAY ) RELE (RELAY ) MOD: (Punainen varoitusvalo ) Esivaroitus - Vilkkuu Oven kulku - Palaa MOD: (Punainen varoitusvalo ) Esivaroitus - Vilkkuu Oven kulku - Vilkkuu MOD: (Punainen varoitusvalo ) Esivaroitus - Palaa Oven kulku - Palaa MOD: Impulssisignaali AUKI-käskyssä MOD: Häiriöilmoitus (Seis-ilmoitukset ja virheilmoitukset, katso kohta 0) MOD6: Raja-asento AUKI MOD: Raja-asento KIINNI MOD: Raja-asento AUKI käännetty MOD9: Raja-asento KIINNI käännetty MOD0: Raja-asento PUOLIAUKI MOD: Raja-asento TUULETUSASENTO MOD: Raja-asento TURVALAITERAJA MOD: Magneettilukkotoiminto MOD: Jarru MOD: Jarru käännetty MOD6: Jarru pysyy vetäneenä aukioloaikana MOD: Tuntoreuna aktivoitunut MOD: (Punainen varoitusvalo ) Esivaroitus - Vilkkuu Oven kulku - Pois MOD9: Raja-asento PUOLIAUKI raja-asentoon AUKI saakka MOD0: Opto-siirtojärjestelmän aktivointi MOD: Puristussuojavalokennon testaus (vaatii lisämoduulin) MOD: MOD: MOD: MOD: MOD6: MOD: MOD: Ulkoisten turvalaitteiden testi ennen aukiajoa (vaatii lisämoduulin) (Vihreä varoitusvalo) Raja-asento AUKI Palaa Esivaroitus - POIS Oven kulku - POIS Kondensaattorikytkentä 0V:n Ph:n käyttölaitteille Pihavalotoiminto min. AUKI-käskyn jälkeen Radiotoimisen siirtojärjestelmän aktivointi Impulssisignaali raja-asennon AUKI saavuttamisen jälkeen Rele POIS MOD - MOD MOD - MOD MOD - MOD MOD MOD MOD TUNTOR. TEST. (SENSOR TEST) ON: OFF: Tuntoreunan testaus on aktiivinen Tuntoreunan testaus ei ole aktiivinen Painekytkimen testaus tapahtuu KIINNI-asennossa. Tällöin painekytkimen kosketus pitää aktivoida lyhyesti oven kosketettua maata. ON OFF OFF VARVALEN- AUK (DELAY ON) ON: Esivaroitus myös ennen avausta OFF: Avaus välittömästi Aktiivinen vain, kun parametri Varoitusvaloennakko > 0. ON OFF OFF HIENS-AUK (FINE ON) AUKI-raja-asennon hienosäätö 0 90 (Asetetaan ohjelmoituun arvoon säädön jälkeen) 00 HIENS-KII (FINE CLOSE) KIINNI-raja-asennon hienosäätö Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

17 FIN Toiminto AUKIR.ENN (BES ON) KIINIR.EN (BES CLOSE) Kuvaus Asetusmahdollisuudet Kytkentäpisteen säätö esiraja-asennossa AUKI / OSA-AUKI TUULETUS-asennon säätö Oletusasetus VAIHEJARJ (ROTATING FIELD) MOD: Vakioasennus (rullauslaite myötäpäivään / nousevat AWG-arvot aukiajossa) MOD: Erikoisasennus (rullauslaite vastapäivään / nousevat AWG-arvot aukiajossa) Tätä asetusta saa muuttaa ainoastaan käyttölaitteen erikoisasennuksessa! MOD MOD MOD SU.VAIH. POIS (REVERSE OFF) TURVALAITE-asento, tuntoreuna vain pysäyttää. Kun piste on ylitetty ja kytkentälista tai valokenno aktivoituu, ovi pysähtyy, mutta sen suuntaa ei enää käännetä. Arvo saa olla enintään cm alaraja-asennon yläpuolella VOIMA (POWER) Voima näkyy näytössä aukiajon aikana. Voimavalvonnan ollessa aktivoituna on asetettava pienempi arvo kuin aukiajon aikana näkyvä pienin arvo. Mitä suurempi ero on pienimpään näytettyyn arvoon, sitä epäherkemmin voimavalvonta reagoi. Voimavalvonta on aktivoitu ainoastaan, kun asetettu arvo > AUTOM. MUKAUT (AUTO LEVEL) ON: OFF: Kiinniasennon automaattisäätö PÄÄLLÄ Kiinniasennon automaattisäätö POIS ON OFF OFF IMPULSOHJ (SELF LOCK) MOD: MOD: MOD: Impulssiohjaus Pakko-ohjattu AUKI- ja KIINNI-suuntaan Pakko-ohjattu KIINNI-suuntaan MOD - MOD MOD KES/TALVI (SU/WI) Kytkentä riviliittimiin X (9+0) MOD: (SO/WI-painike ) Kun painike aktivoituu, ovi aukeaa väliasentoon PUOLIAUKI saakka. PUOLIAUKI-asennosta ei tapahdu automaattisesti kiinniajoa. MOD: (SO/WI-valintakytkin ) Suljettu: Kaikki AUKI-käskyt toteutetaan PUOLIAUKI-asentoon saakka. Auki: Kaikki AUKI-käskyt toteutetaan AUKI-asentoon saakka. Kummastakin asennosta tapahtuu automaattinen kiinniajo. MOD: (SO/WI-valintakytkin ) Suljettu: Kaikki AUKI-käskyt toteutetaan PUOLIAUKI-asentoon saakka. Auki: Kaikki AUKI-käskyt toteutetaan AUKI-asentoon saakka. Automaattinen kiinniajo tapahtuu vain PUOLIAUKI-asennosta MOD: (SO/WI-valintakytkin ) Suljettu: Kaikki AUKI-käskyt toteutetaan PUOLIAUKI-asentoon saakka. Auki: Kaikki AUKI-käskyt toteutetaan AUKI-asentoon saakka. Automaattinen kiinniajo tapahtuu vain AUKI-asennosta. MOD: (SO/WI-painike ) Kun painike aktivoituu, ovi aukeaa väliasentoon. PUOLIAUKI saakka. Automaattinen kiinniajo tapahtuu myös PUOLIAUKI-asennosta MOD6: Automaattisen kiinniajon aktivointi Suljettu: Ei automaattista kiinniajoa Auki: Automaattinen kiinniajo on aktiivinen MOD: Kellon ulkoinen tulo Ovi aukeaa, kun kontakti sulkeutuu, ja pysyy AUKI-asennossa, kunnes kontakti avautuu. Sen jälkeen seuraa automaattinen kiinniajo. Tämä toiminto voidaan keskeyttää painamalla KIINNI-painiketta. Ovi ajaa KIINNI. MOD: Valintakytkin: Aukipito / Hälytys Suljettu: Ovi ajaa PUOLIAUKI-asentoon ja pysyy siinä kunnes kosketin avautuu. Auki: Normaali toiminto MOD - MOD0 MOD Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

18 9. Yleiskuva toiminnoista Toiminto Kuvaus Asetusmahdollisuudet Oletusasetus MOD9: KIINNI-kestosignaali Suljettu: Ovi ajaa KIINNI turvallisuuslaitteiden ollessa aktiivisia ja pysyy KIINNI-asennossa, kunnes kontakti avautuu. AUKI-käskyjä ei huomioida. Jos sulkureunavarmistus reagoi kertaa kiinniajon aikana, ovi jää AUKI-asentoon. Auki: Normaali toiminto MOD0: KIINNI-kestosignaali Kuten MOD9, mutta ovi pysähtyy paikalleen sulkureunavarmistuksen reagoiduttua kertaa ja 0 ms vapaa-ajon jälkeen. SUOJ. KIINNI (P/E CLOSED) MOD: MOD: Seis painettaessa Seis ja suunnanvaihto painettaessa MOD MOD MOD SUOJ. AUKI (P/E ON) MOD: MOD: Valokenno ei ole aktiivinen Kun valokenno aktivoituu KIINNI-raja-asennon ja KIINNI-esirajakytkimen välissä, ovi pysähtyy. Punainen varoitusvalo palaa. KIINNI-esirajakytkin asetetaan automaattisesti raja-asentoon KIINNI MOD MOD MOD TUNTOR.KET. (SEP LEADING) MOD: MOD: Ei toimintoa Ennakoiva valokenno (MFZ) MOD MOD MOD Releiden tilojen selitykset: A. Varoitusvalotoiminnot MOD MOD MOD MOD MOD Nimike Punainen varoitusvalo Punainen varoitusvalo Punainen varoitusvalo Punainen varoitusvalo Raja-asento KIINNI Raja-asento AUKI Esivaroitus Oven kulku PÄÄLLÄ / POIS * POIS Vilkkuu Palaa PÄÄLLÄ / POIS * POIS Vilkkuu Vilkkuu PÄÄLLÄ / POIS * POIS Palaa Palaa POIS POIS Vilkkuu POIS MOD Vihreä varoitusvalo POIS Palaa POIS POIS * Riippuu parametrista MOD- LEPO B. Asentoilmoitukset MOD Nimike Huomautukset MOD 6 Raja-asento AUKI Kosketin sulkeutuu, kun ovi on raja-asennossa AUKI. MOD Raja-asento KIINNI Kosketin sulkeutuu, kun ovi on raja-asennossa KIINNI. Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

19 FIN MOD Nimike Huomautukset MOD Ei raja-asento AUKI Kosketin sulkeutuu, kun ovi ei ole raja-asennossa AUKI. MOD 9 Ei raja-asento KIINNI Kosketin sulkeutuu, kun ovi ei ole raja-asennossa KIINNI. MOD 0 Raja-asento PUOLIAUKI Kosketin sulkeutuu, kun ovi on raja-asennossa PUOLIAUKI. MOD Raja-asento PUOLIKIINNI Kosketin sulkeutuu, kun ovi on raja-asennossa PUOLIKIINNI. MOD Raja-asento TURVALAITERAJA Kosketin sulkeutuu, kun ovi on raja-asennossa PUOLIKIINNI ja pysyy sulkeutuneena raja-asentoon KIINNI. MOD 9 Raja-asento PUOLIAUKI raja-asentoon AUKI saakka Kosketin sulkeutuu, kun ovi on raja-asennossa PUOLIAUKI ja pysyy sulkeutuneena raja-asentoon AUKI. C. Impulssisignaalit MOD Nimike Huomautukset MOD Impulssi AUKI-käskyssä Rele sulkee kontaktin sekunniksi, kun ovi saa AUKI-käskyn. Tällä impulssilla voidaan esimerkiksi toteuttaa valo-ohjaus. MOD Impulssi raja-asennon AUKI saavuttamisen jälkeen Rele sulkee kontaktin sekunniksi, kun ovi saavuttaa raja-asennon AUKI. Tällä impulssilla voidaan esimerkiksi avata oven jälkeen oleva puomi. D. Jarrutoiminnot MOD Nimike Huomautukset MOD Jarru Releen kautta ohjataan jarrutasasuuntaajan kytkentäkontaktia nopeamman jarrutoiminnan toteuttamiseksi. Kontakti suljetaan ja jarru ilmataan samalla, kun ovi liikkuu (lepovirtajarru). MOD Jarru käänteinen Releen kautta ohjataan jarrutasasuuntaajan kytkentäkontaktia nopeamman jarrutoiminnan toteuttamiseksi. Kontakti avataan ja jarru ilmataan samalla, kun ovi liikkuu (työvirtajarru). MOD 6 Jarru pysyy ON aukioloaikana Releen kautta ohjataan jarrutasasuuntaajan kytkentäkontaktia nopeamman jarrutoiminnan toteuttamiseksi. Kontakti suljetaan ja jarru ilmataan samalla, kun ovi liikkuu (lepovirtajarru). Jotta yläraja-asennossa saavutetaan oven pehmeämpi pysähtyminen, kytkentäkontaktia ei kytketä raja-asennossa AUKI (AUKIOLOAIKA). Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B. 9

20 9. Yleiskuva toiminnoista E. Häiriöilmoitukset MOD Nimike Huomautukset MOD Häiriöilmoitus Rele sulkee kontaktin, kun on olemassa pysäytyskäsky tai virhe. Kaikki kappaleen 0 virheet johtavat releen aktivoitumiseen. MOD Tuntoreuna aktivoitunut Kosketin avautuu kun tuntoreuna aktivoituu. Tuntoreunan virhe tai epäonnistunut testi näkyvät MOD:n kautta. F. Ulkoisten lisävarusteiden toiminnot MOD Nimike Huomautukset MOD Magneettilukkotoiminto Kosketin on auki raja-asennossa KIINNI. AUKI-käskyllä kosketin sulkeutuu ja pysyy kiinni, kunnes raja-asenon KIINNI saavutetaan. Jos magneettilukon avautumiselle tarvitaan viiveaika, se voidaan ohjelmoida parametrin DELAY ON (Varoitusvaloennakko). MOD 0 Optisen tuntoreunan signaalinsiirtojärjestelmän aktivointi Optisen tuntoreunan signaalinsiirtojärjestelmä aktivoidaan aina ennen KIINNI-käskyä ja se pysyy aktiivisena KIINNI ajon aikana (ei vaadi tuntoreunan pulssia). MOD Puristussuojavalokennon testaus Rele luo testisignaalin raja-asennon KIINNI saavuttamisen jälkeen ja odottaa reaktiona testisignaalille pysäytyspiirin aktivoitumista. MOD Ulkoisten turvalaitteiden testi Rele luo testisignaalin raja-asennon AUKI saavuttamisen jälkeen ja odottaa reaktiona testisignaalille kytkentälistan tulon aktivoitumista. MOD Kondensaattorikytkentä Rele suljetaan noin sekunniksi aina jokaisen ajokäskyn yhteydessä. Tämän releen avulla kytketään vaihtovirtasovelluksiin tarvittava lisäkäynnistyskondensaattori moottorin turvallisen käynnistymisen takaamiseksi. MOD Pihavalotoiminto Rele suljetaan minuutiksi jokaisen AUKI-käskyn yhteydessä ja sitä voidaan käyttää valojen ohjaamiseksi. MOD 6 Radiotoimisen siirtojärjestelmän aktivointi Radiotoiminen siirtojärjestelmä aktivoidaan impulssilla aina ennen ALAS-käskyä. Aktivoinnin kesto on säädettävä siirtojärjestelmässä. Tämän aktivoinnin myötä tapahtuu noin 0, sekunnilla viivytetty alasajo. MOD Rele POIS Rele on aina auki. 0 Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

21 FIN 9. Diagnoosi-käyttötila Näyttö Merkitys Tila AUKIRAJA (ES UP) AUKI-raja-asento OFF: aukiasennossa ON: ei aukiasennossa KIINNIRAJA (ES DOWN) KIINNI-raja-asento OFF: kiinniasennossa ON: ei kiinniasennossa AUKI PAINIKE (ON BUTTON) AUKI-painike ON: painettu OFF: ei painettu /AUKI-PAIN (PART ON) PUOLI-AUKI-painike (X / 9 + 0) ON: painettu OFF: ei painettu KIINNI-PAIN (CLOSE BUTTON) KIINNI-painike ON: painettu OFF: ei painettu TUNTOREUNA (SEP) Tuntoreunan virtapiiri ON: Ehjä OFF: Poikki IMPULSSI (IMPULS) Impulssipainike ON: painettu OFF: ei painettu KELLOKYTKIN (TIMER) Viikkokello ON: Ohjaa, kosketin kiinni OFF: Ei ohjaa, kosketin auki SUOJAVALOKEN (P/E BARRIER) Suojavalokenno ON: Säde ehjä OFF: Säde poikki SEIS-PIIRI (STOP CIRCUIT) - Ohjauksen seis-painikkeet - Koneiston seis-piirit ON: OFF: suljettu, koskettimet kiinni Poikki, jokin kosketin auki KAYNTIKER (CYCLE) Käyttökertalaskuri Oven käyttökertojen näyttö ABS.ANTUR (AVE) Absoluuttianturi Oven paikan näyttö Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

22 0. Vikanäyttö ja vianpoisto Häiriö / Vikailmoitus Syy Poisto Laite ei reagoi - Syöttöjännite puuttuu - Tarkista käyttölaitteen ja ohjauksen jännitteensyöttö Ovi liikkuu AUKI-painiketta painettaessa KIINNI-suuntaan Ovi liikkuu KIINNI-painiketta painettaessa AUKI-suuntaan - Verkkosyötön suunta on väärinpäin - Tarkista suunta ja vaihda tarvittaessa oikea suunta SEIS (STOP) - Pysäytyspiiri on katkennut. X B/B: Silta X,: Hätäpysäytys, köydenhöltymäkytkin, käyntiovenkytkin, käsikäytönkytkin X,: Ulkoinen pysäytyspainike X6,: Sisäinen päälle-/pois-kytkin X,: Sisäinen pysäytyspainike X,: Käyttölaitteen turvapiiri - Tarkista ja sulje pysäytyspiiri VIRHE RAJA-ASENT (ERROR END POSITION) - Ovi on raja-asentojen ulkopuolella - Raja-asentoja ei ole vielä ohjelmoitu - Tarkista raja-asentojen ohjelmointi ja säädä tarvittaessa uudelleen VIRHE KAYNTIAIKA (ERROR RUN TIME) - Ohjelmoitu käyntiaika on ylitetty - Tarkista oven liike esim. käsikäytöllä - Ohjelmoi käyttöaika uudelleen VIRHE TUNTOREUNA (ERROR SEP) - Tuntoreunavarmistuksessa virhe - Tarkista tuntoreuna ja kierrekaapeli - Tuntoreuna on reagoinut - Poista este oven kulkureitiltä VIRHE TUNT.TEST (ERROR SENS TEST) - Painekytkin ei ole antanut pulssia KIINNIasennossa - Tarkista painekytkin, kierrekaapeli ja profiili - Tarkista KIINNI-asennon asetus VIRHE SYOT.SUUNT (ERROR ROT. FIELD) - Liittimessä X on väärä syöttävän verkon pyörimissuunta - Varmista, että pyörimissuunta on myötäpäivään VIRHE RS (ERROR RS) - Väylävirhe raja-asentoanturin ja ohjauksen välillä - Tarkista kaapeli- ja pistoliitännät VIRHE VOIMA (ERROR POWER) - Voimavalvonta on reagoinut - Tarkista oven liike - Säädä voima-arvo tarvittaessa uudelleen Kun häiriön aiheuttaja on poistettu, ohjaus on kytkettävä kerran jännitteettömäksi. Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

23 . Tekniset tiedot FIN Kotelon mitat: x x 90 mm Asennus: Syöttö liitäntöjen L, L, L, N, kautta: Syötön sulake: Ohjauksen oma tehontarve: Ohjausjännite: Ohjauksen tulot: Ulkopuoliset oheislaitteet : Pystysuoraan asentoon seinässä, vähimmäiskorkeus.00 mm 00V, 0 / 60Hz; ottoteho maks. 00W -,A; kytkentäaika 60 % käyttöajan ollessa maks. 0 s 0A K-tyyppi max. 0 ma V DC, maks. 0 ma; -ulkoiset ohjauslaitteet suojattu itsepalautuvalla sulakkeella anturijärjestelmälle. V DC, kaikki tulot potentiaalivapaita; minimi tulon kesto ohjauskäskyssä >00 ms V DC, max. 0mA RS A ja B SEIS-piiri: Vain elektronisille rajakytkimille RS taso, suljettu 0 Ω Kaikki seis-piirin kontaktit on liitettävä potentiaalivapaana. Seis-piirin ollessa auki ei ovea voi liikuttaa sähköisesti Tuntoreuna: Releen lähdöt: Sähköinen tuntoreuna k Ω päätevastuksella, pneumaattinen tuntoreuna k Ω sarjavastuksella tai optisella tuntoreunalla Kytkettäessä induktiivisia virtoja esim. muita releitä tai jarruja, ne on varustettava sopivilla suojilla, nolladiodi, varistori, RC-suoja tai vastaava. Kontakti potentivapaa min. 0mA ; max. 0V AC / A. Aikaisemmin tehon kytkentään käytetyt kontaktit eivät pysty johtamaan pieniä virtoja. Lämpötila-alue: Käyttö: -0 C... + C Varastointi: - C C Ilmankosteus: Tärinät: Maks. 0 % kondensoimaton Vähätärinäinen asennus, esim. muurattuun seinään Suojausluokka: IP 6 Paino: Noin, kg Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

24 . EY-liittämisvakuutus Täten vakuutamme, että seuraavassa kuvattu tuote: Ohjauskeskus CS00 vastaa konedirektiivin (006//EY) olennaisia vaatimuksia: Puolivalmiste vastaa lisäksi kaikkia rakennustuotedirektiivin (9/06/ETY), sähkömagneettisesta yhteensopivuudesta annetun direktiivin (00/0/ETY) ja pienjännitedirektiivin (006/9/ETY) vaatimuksia. Seuraavia standardeja on sovellettu: EN 600- Koneturvallisuus, koneiden sähkölaitteisto; osa : Yleiset vaatimukset EN 00- Koneturvallisuus - Perusteet, yleiset suunnitteluperusteet; osa : Peruskäsitteet ja menetelmät Valmistaja ja dokumentaation hallinta MFZ Antriebe GmbH & Co. KG, Neue Mühle, D-9 Legden, Saksa Tarvittavat tekniset asiakirjat on laadittu EY-konedirektiivin 006//EY liitteen VII osan B vaatimusten mukaisesti. Olemme velvoitettuja toimittamaan nämä asiakirjat markkinavalvontaviranomaisille perustellusta vaatimuksesta kohtuullisen ajan kuluessa sähköisessä muodossa. Puolivalmisteen saa ottaa käyttöön vasta, kun on varmistettu, että kone, johon puolivalmiste on tarkoitettu asennettavaksi, vastaa konedirektiivin (006//EY) vaatimuksia. Paikka, pvm Legden, Valmistajan allekirjoitus DIN EN Konekäyttöisten ovien turvallisuus Vaatimukset DIN EN 60 Ovet Mekaaniset ominaisuudet Vaatimukset EN Sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) Osa 6-: - Alan perusstandardit Häiriönkesto - Teollisuusympäristö Hans-Joachim Molterer Allekirjoittajan toimi Toimitusjohtaja EN Sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) Osa 6-: Alan perusstandardit Häiriönpäästöt - Kotitalous-, toimistoja kevyen teollisuuden ympäristöissä EN 60- Kotitaloussähkölaitteiden ja vastaavien turvallisuus EN Erikoisvaatimukset porttien, ovien ja ikkunoiden käyttölaitteille Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

25 . Liite FIN Digitaalinen raja-anturi ja koneiston seispiiri Anturin pistokeliittimen numerointi Sähköliitäntä A B A: Anturin pistoke B: Seispiirin liittimet Pistokkeessa olevat numerot ovat samalla johtimien numeroita: : Seispiirin alku : RS B 6: GND : RS A : Seispiirin loppu 9: V DC Absoluuttisen arvon anturin riviliittimet (-) C D C: Moottorin lämpösuoja D: Käsikäytön mikro (kampi, irrotus tai käsikäyttöketju) Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

26 . Liite Yleiskuva liitännöistä Riviliitin X (potentiaalivapaat relekärjet) 6 - Rele - Rele - Rele - Rele 6 X X X9 X9 X0 X0 X X X 6 X X0 H6 X X 6 X X0 X9 X H6 X6 X H X X X 6 X X9 X X6 X H X X 6 X B B B B W W V V X U X U N N L X L X L L L L X B B W V U N L L L X K K B B W V U 6 6 T X X N L 00V/0Hz//N/ L L K K 6 6 T 00V/0Hz//N/ 6 Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

27 FIN Riviliitin X (Optinen tuntoreuna) Riviliitin X (, kohmin sähköinen tuntoreuna) Riviliitin X (pneumaattinen tuntoreuna/painekytkin painekytkin) V Sig + V - PUOLI-AUKI - OPTINEN TUNTOREUNA - Suojavalokenno - V DC / 0 ma, KOhm - PUOLI-AUKI - TUNTOREUNA - Suojavalokenno - V DC / 0 ma 0 9 6, KOhm PUOLI-AUKI - TUNTOREUNA - Suojavalokenno - V DC / 0 ma X Riviliitin X (Järjestys) AUKI- / SEIS- / KIINNI-painikkeet (6-johtiminen kytkentä) AUKI- / SEIS- / KIINNI-painikkeet (-johtiminen kytkentä) - KIINNI-painike - KIINNI-painike - KIINNI-painike X - IMPULSSI-painike - AUKI-painike - SEIS-painike - AUKI-painike - SEIS-painike - AUKI-painike - SEIS-painike - Hätäpysäytys, köydenhöltymäkytkin, käyntiovenkytkin, käsinkäytönkytkin Impulssipainike (Kauko-ohjaus) Avainkytkin AUKI / KIINNI - KIINNI-painike -Impulssi painike - AUKI-painike Painike CS X - KIINNI-painike - AUKI-painike - PYSÄYTYS-painike X6 Sisäinen PÄÄLLE/POIS-kytkin Painike KDT X - KIINNI-painike - AUKI-painike - SEIS-painike X Ulkoinen radio - Impulssi painike - AUKI-painike - GND - V DC Kauko-ohjaus Painike tai kytkin Vaikuttaa kiinnisuuntaan Ulkoisille oheislaitteille (kytkentä liittimiin ja ) - painekytkimen koskettimen kanssa sarjaa on kytkettävä, kohmin - Parametri tuntoreunan testi on kvtkettävä päälle wt: gr: br: valkoinen vihreä ruskea Oven ohjauslaite CS 00 / Rev.B.

28 #000006

Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN. Asennus- ja käyttöohje

Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN. Asennus- ja käyttöohje Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN Asennus- ja käyttöohje 1. Symbolien selitykset 2. Sisällysluettelo Ohje 1. Symbolien selitykset.........2 2. Sisällysluettelo..............2 3. Yleisiä turvallisuusohjeita.....3

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

Ohjauskeskus DGC 1 Ohjekirja

Ohjauskeskus DGC 1 Ohjekirja Ohjauskeskus DGC FI Ohjekirja OVITOR OY SIENITIE 24 FIN 00760 HELSINKI FINLAND . SISÄLTÖ. Sisältö... 2 2. Symbolien selitykset... 2 3. Yleisiä turvallisuusohjeita... 2 4. Yleiskuva tuotteista... 3 4..

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE OVIKONEISTO STA 1

KÄYTTÖOHJE OVIKONEISTO STA 1 KÄYTTÖOHJE OVIKONEISTO STA 1 FI OVITOR OY SIENITIE 24 FIN 00760 HELSINKI FINLAND Tel. +358 207 106 600 Fax. +358 207 106 601 1. SISÄLTÖ 1. Sisältö...2 2. Symbolien selitykset...2 3. Yleisiä turvallisuusohjeita...2

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00 Käyttöohjeet Kytkinmoduuli 1289 00 Sisällysluettelo 2 Laitekuvaus...3 Käyttölaitteet ja näytöt...4 Liittimet...7 Asennus...8 Käyttötilan asetus...9 Käyttötilan vaihto ohjelmoinnin jälkeen...10 Ohjelmointiohjeita...11

Lisätiedot

Turvallisuusohjeita Yleisiä ohjeita Asennus DIN-kiskolla Liitäntäkaavio

Turvallisuusohjeita Yleisiä ohjeita Asennus DIN-kiskolla Liitäntäkaavio 34 Turvallisuusohjeita Sähkölaitteen liitännän ja asennusen saa suorittaa vain vain sähköalan ammattihenkilö. Jos laite avataan tai siihen tehdään muutoksia, takuu ei ole voimassa. Noudata kansallisia

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 0/00 Kytkentäohje. Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien ulkoisten liitäntöjen on

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Tuotenro. : 1731JE Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset vahingot ovat mahdollisia. Tutustu huolellisesti

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

KÄÄNTÖOVIKONEISTO DFA 127

KÄÄNTÖOVIKONEISTO DFA 127 KÄÄNTÖOVIKONEISTO DFA 127 Käyttöohje FI Sivu 1. Tekniset tiedot 2 2. Toiminnot 2 3. Käyttö 2-4 4. Tila- ja vikatiedot 5 5. Lyhenteet 6 1. Tekniset tiedot Koko: Koneisto 600 x 85 x 124 mm (L x K x S) Toimintajännite:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT.

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT. KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 55 MAN. / AUT. Jäätymissuoja-anturi Termostaatti 0-0 V BMS ON-OFF OVIKOSKETIN 0-0 V ON-OFF BMS -REPORT OUT IN IN IN OUT Ovikosketin mek. / magn. OUT J4 J6 J5 J6 OHJAUS

Lisätiedot

Tekniset tiedot. Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Aikareleet ATI, BTI, MTI 520B11309

Tekniset tiedot. Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Aikareleet ATI, BTI, MTI 520B11309 Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Elokuu 2002 DKACT.PD.Coo.J2.20 520B11309 Johdanto MTI: - päästöhidastus - vetohidastus - Pulssitoiminnot - Tähti/kolmio vaihtokytkentä Toimintojen valinta AV

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus ekninen tuote-esite RFA-S2 oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni kahdella integroidulla apukytkimellä

Lisätiedot

OHJAUSKESKUS KV1 3 VAIHE KONEISTOILLE KV2 1 VAIHE KONEISTOILLE KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA OVITOR OY SIENITIE 24 FIN 00760 HELSINKI FINLAND

OHJAUSKESKUS KV1 3 VAIHE KONEISTOILLE KV2 1 VAIHE KONEISTOILLE KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA OVITOR OY SIENITIE 24 FIN 00760 HELSINKI FINLAND OHJAUSKESKUS KV1 3 VAIHE KONEISTOILLE KV2 1 VAIHE KONEISTOILLE FI KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA OVITOR OY SIENITIE 24 FIN 00760 HELSINKI FINLAND 1. SISÄLTÖ 1. Sisältö... 2 2. Symbolien merkitykset... 2 3. Yleisiä

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7

2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7 EFC18 FI FI FI 3002218-EFC18-FI Index 1. Tuotetiedot...3 1.1 EFC18-ohjausyksikön ja lämpötila-anturin asennus...3 1.2 Asennusohjeet...4 1.3 Asetukset...5 1.4 Päivittäinen käyttö...6 2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7

Lisätiedot

CS 310 -ohjauskeskuksen käyttöohje

CS 310 -ohjauskeskuksen käyttöohje CS 0 -ohjauskeskuksen käyttöohje FI Oven ohjauslaite CS 0 / Rev.G. . Sisältö. Sisältö. Asiakirjaa koskevat tiedot. Yleisiä turvallisuusohjeita. Yleiskuva tuotteista. Käyttöönotto. Alustus. Raja-asentojen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250..

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Asennus- ja käyttöohjeet Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Laitekuvaus Pinta-asennettava huonekoje handsfreetoiminnolla on esivalmistettu, Giraovipuhelinjärjestelmään kuuluva yksikkö.

Lisätiedot

inet Box Asennusohje

inet Box Asennusohje Asennusohje Sivu 2 Sisällysluettelo Käytetyt symbolit... 2 Asennusohje Turvallisuusohjeita... 2 Käyttötarkoitus... 2 Toimituksen sisältö... 2 Mitat... 3 Liitännät / säätölaitteet... 3 Näytöt... 3 Asennus...

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE Sivu 2/7 JOHDANTO Hyvä asiakas! Kiitos, että olette valinneet laadukkaan suomalaisen FinnProp pientuulivoimalasäätimen. Tästä käyttö- ja

Lisätiedot

Wilo-Digital timer Ed.01/

Wilo-Digital timer Ed.01/ Wilo-Digital timer GB Operating Manual FIN Käyttöohje S Bruksanvisning PL Instrukcja obsługi N Bruksanvisning H Kezelési útmutató DK Betjeningsvejledning 4 148 573 Ed.01/ 2010-04 GB S N DK FIN PL H Operating

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280..

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Asennus- ja käyttöohjeet Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Laitekuvaus Huonekoje handsfree-toiminnolla kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja koostuu seuraavista osista: 3 4 5 2 1 6 1 Ovipuhelinjärjestelmän

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Tilausnro.: 2688.. Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset vahingot ovat mahdollisia. Tutustu huolellisesti

Lisätiedot

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W himmentimet Mitta moduleina imellisjännite Tehohäviö nimelliskuormalla Himmennysperiaate Kuorman tyyppi hehkulamput 3 V halogeenilamput pienj. halog.lamput muuntajalla pienj. halog.lamput el. muuntajalla

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

CR60/CR2/CR120/CR60-1S

CR60/CR2/CR120/CR60-1S sennus 2019091 Varastointi ja käsittely Tuote on turvatuote ja sitä pitää käsitellä ja säilyttää huolella. Vältä: Voimakkaita iskuja. Kosketusta veden kanssa. Kotelon muodonmuutoksia. Suosittelemme: Pura

Lisätiedot

1: Virtalähteen johto (3x1.5mm) 2: 24V johto moottorien välille (2x1mm)

1: Virtalähteen johto (3x1.5mm) 2: 24V johto moottorien välille (2x1mm) Asentaaksesi portin moottorin, tee seuraavasti: 1: tuo 230V virtaa toiselle tolpalle, mahdollisimman lähelle moottoria. 2: yhdistä tolpat toisiinsa 2x1mm2 kaapelilla (ei sisälly pakettiin). Oranssi ICT25mm

Lisätiedot

CAROUSEL PYÖRÖPORTTI Käyttäjän ohjekirja pyöröportille Ver 5 Rakenne, toiminta, perustus, logiikka ja kytkentäkuvat PUR-AIT

CAROUSEL PYÖRÖPORTTI Käyttäjän ohjekirja pyöröportille Ver 5 Rakenne, toiminta, perustus, logiikka ja kytkentäkuvat PUR-AIT www.purait.fi CAROUSEL PYÖRÖPORTTI Köyttäjän ohjekirja Ver 5 1 jps-mainos.fi PUR-AIT AIDAT - PORTIT - AUTOMATIIKKA CAROUSEL PYÖRÖPORTTI Käyttäjän ohjekirja pyöröportille Ver 5 Rakenne, toiminta, perustus,

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

1 RT 200/MT/MF MONITOIMIAIKARELE 1/6 1RT200MT /1 Useampikielisen ohjeen kohdat F1 F14

1 RT 200/MT/MF MONITOIMIAIKARELE 1/6 1RT200MT /1 Useampikielisen ohjeen kohdat F1 F14 F 01 F 02 F 03 F 04 F 05 F 06 F 07 1 RT 200/MT/MF MONITOIMIAIKARELE 1/6 1RT200MT 0 0505/1 Useampikielisen ohjeen kohdat F1 F14 Vetohidastettu toiminta: Jännitteen U kytkeytyessä päälle rele vetää asetetun

Lisätiedot

Digitaaliset tulomoduulit

Digitaaliset tulomoduulit 8 172 TX-I/O Digitaaliset tulomoduulit TXM1.8D TXM1.16D Kaksi täysin yhteensopivaa versiota: TXM1.8D: 8 digitaalituloa, tulokohtainen indikointi 3-värisellä LEDillä (vihreä, keltainen tai punainen) TXM1.16D:

Lisätiedot

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen.

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen. 310 792 01 Erikoistoimintojen näyttö: TR 612 top TERMINA 2-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta Esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita

Lisätiedot

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika 1. Käyttöohje 2 1.0 Yleistä Saadaksesi parhaan hyödyn kytkinkellon monipuolisista toiminnoista tulisi. Sinun lukea käyttöohje huolellisesti läpi ennen kytkinkellon käyttöönottoa. Tämän kytkinkellon käyttö

Lisätiedot

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Käyttöohjeet DVC-P sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Systemair Oy Nietostie 2 FI-01390 VANTAA Phu: +358 (0)20 7920 520 Fax: +358 (0)20 7920 530 mailbox@systemair.fi www.systemair.de Sisältö

Lisätiedot

NP-3T DL ohje. Nylund-Group

NP-3T DL ohje. Nylund-Group NP-3T DL ohje Nylund-Group 16.11.2018 NP-3T DL Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus Käyttöjännite 230 V

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä. SG-BODY Compact MUTING valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella ilman muting-toimintoa 4) Kytkentä käsinkuittauksella ilman

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. vahvistin pistorasiaan vahvistin pistorasiaan Tuotenro. : FMR100SGWW Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite RFA oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni Virrattomana kiinni (C) ekniset tiedot Sähköiset

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon tai lämmityksen ohjaus ETI-1551 termostaattia käytetään saattolämmityksen ja sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti soveltuu

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Apukytkin Vääntömomentti Moottori Jousipalautus. Jousipalautus

Tehontarve Pito Mitoitus. Apukytkin Vääntömomentti Moottori Jousipalautus. Jousipalautus ekninen tuote-esite Jousipalautteinen toimilaite turvatoiminnolla rakennusten ilmanvaihtoja ilmastointijärjestelmien peltien säätöön. Ilmastointipelteihin, joiden koko n. 2 m 2 Vääntömomentti: 10 m imellisjännite

Lisätiedot

Käyttöohje. Kytkentävahvistin N00..A N05..A 701692/01 06/03 SUOMI

Käyttöohje. Kytkentävahvistin N00..A N05..A 701692/01 06/03 SUOMI Käyttöohje SUOMI Kytkentävahvistin N00..A N0..A 7069/0 06/03 Ohjeet turvallista käyttöä varten räjähdysvaarallisilla alueilla Käyttö Luonnostaan vaarattomia virtapiirejä sisältäviä laitteita on tarkoitus

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä. SG-COMPACT BASE valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella 4) Kytkentä käsinkuittauksella 5) EDM toiminto (ulkoisten koskettimien

Lisätiedot

Hätäkutsujärjestelmä on kaapeloitu kutsujärjestelmä joka koostuu seuraavista laitteista: Merkkivalo (LS)

Hätäkutsujärjestelmä on kaapeloitu kutsujärjestelmä joka koostuu seuraavista laitteista: Merkkivalo (LS) Hätäkutsupakkaus Tyyppi: 5200 xx Pakkaus koostuu: erkkivalo Tyyppi: 5203 xx Vetonarupainike Tyyppi: 5202 xx Sammutuspainike Tyyppi: 5201 xx Teholähde Tyyppi: 5204 xx Täydentävät tuotteet (eivät kuulu toimitukseen):

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE Kiukaan pääkytkin (keinukytkin) tulee olla päällä, jotta ohjain toimii. Valo painike: Painettaessa kytkee kiukaan valot päälle/pois (lämmitystilassa ja ajastustilassa). Ohjaimen päälle/pois painike: Painettaessa

Lisätiedot

RADIOVASTAANOTTIMET RCL03 RCL04 RCU01 2-KANAVAINEN RADIOLÄHETTIMET RT20 JA RT21

RADIOVASTAANOTTIMET RCL03 RCL04 RCU01 2-KANAVAINEN RADIOLÄHETTIMET RT20 JA RT21 RADIOVASTAANOTTIMET RCL03 RCL04 RCU01 2-KANAVAINEN RADIOLÄHETTIMET RT20 JA RT21 RCL03 JA 04 ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Antenni Antenni CH1 CH2 Kuva 1. RCL03 Impulssi ON/OFF Pakko-ohjaus Kuva 2. RCL04 Painike

Lisätiedot

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab NP-2T DL ohje Oy Nylund-Group Ab 5.10.2018 NP-2T DL Ominaisuudet: Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus

Lisätiedot

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN KÄYTTÖ-OHJE DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN E135008 A. Toiminnot 1. Digitaalisen ajastimen ohjelmointi on yhtä helppoa kuin mekaanisen ajastimen antaen samalla digitaalisen ajastimen tarkkuuden. 2. Tällä

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2. Turvaohjeita 3 3. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 4 4. Painikkeet 5 5. Näyttö 5 6. Tehdasasetukset 6 7. Asetusten muuttaminen 7 7.1 Kellonaika ja viikonpäivä

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Tilausnro.: 5406 00 Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset vahingot ovat mahdollisia. Tutustu huolellisesti

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40.

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40. ver.1/9.11.2001/ms PALOVAROITINKESKUS IMC-M Käyttö- ja asennusohje Snro: 71 231 40 BL-Palontorjunta Oy PALOVAROITINKESKUS IMC-M ovi ovi YLEISTÄ IMC-M palovaroitinkeskus on kaksisilmukkainen palovaroitinkeskus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 VERSIO: 201401 ASIAKIRJA: 841608 SUOMI ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 ROTOTILTIN OHJAUS HALLINTAVIPUEMULOINNILLA SISÄLLYS 1. Turvallisuusmääräykset 5 1.1. Yleistä 5 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 5 2. Toimituksen

Lisätiedot

Tehtävä 2: Manipulaattoriaseman asennus, ohjelmointi ja käyttöönotto

Tehtävä 2: Manipulaattoriaseman asennus, ohjelmointi ja käyttöönotto Tehtävä 2: Manipulaattoriaseman asennus, ohjelmointi ja käyttöönotto Pisteet 25/100 t max 210 min Muistitikulla on lisämateriaalia! Tehtävän kuvaus Kilpailijapari vastaa tuotantolinjan (Handling station)

Lisätiedot

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit Tekninen esite Kolmipisteohjauksen toimimoottorit AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 sertifioitu turvatoiminto (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

GateWay v10 Laitekuvaus

GateWay v10 Laitekuvaus GateWay v10 2 Dokumentin sisältö GateWay v10... 1 Dokumentin sisältö... 2 1. Optolevel GateWay v10 esittely... 2 2. Optolevel GateWay v10 liitännät... 3 3. Optolevel GateWay v10 merkkivalot... 5 1. Optolevel

Lisätiedot

Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite LRQ24A-SR Jännitesäätöinen toimilaite 2- ja 3 -tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 4 Nm Nimellisjännite AC/DC 24 V Ohjaus: jännitesäätöinen DC 0-10 V oiminta-alue: DC 2-10 V

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Vääntömomentti Moottori Jousipalautus NRF24A NRF24A-O. Jousipalautus. Jousipalautus

Tehontarve Pito Mitoitus. Vääntömomentti Moottori Jousipalautus NRF24A NRF24A-O. Jousipalautus. Jousipalautus ekninen tuote-esite RF24A(-O) oimilaite turvatoiminnolla 2- ja 3-tie palloventtiileille Vääntömomentti: 10 m imellisjännite AC/DC 24 V Ohjaus: auki-kiinni RF24A: Jännitteettömänä kiinni C RF24A-O: Jännitteettömänä

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951. Anvia TV Oy Rengastie Seinäjoki

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951. Anvia TV Oy Rengastie Seinäjoki Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951 Käyttöohje Anvia TV Oy Rengastie 10 60100 Seinäjoki 020 7420 100 Sisällysluettelo 1. Yleistä tietoa... 2 2. Liitännät ja toiminnat... 3 3. Painikkeet... 3 3. Painikkeet...

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät Viitteet 000067 - Fi ASENNUS ohje inteo Soliris Sensor RTS Soliris Sensor RTS on aurinko- & tuulianturi aurinko- & tuuliautomatiikalla varustettuihin Somfy Altus RTS- ja Orea RTS -moottoreihin. Moottorit

Lisätiedot

C-Lynx pinnanvalvontareleet HNM ja HNE

C-Lynx pinnanvalvontareleet HNM ja HNE Keskus Releet Valvontareleet Pinnanvalvontareleet C-Lynx pinnanvalvontareleet HNM ja HNE Automaattinen säätö yhdelle tai kahdelle pinnalle Tyhjennys tai täyttö HNM - mittaus johtavilla elektrodeilla HNE

Lisätiedot

TEHOLÄHTEET JA MUUNTAJAT

TEHOLÄHTEET JA MUUNTAJAT TEHOLÄHTEET JA MUUNTAJAT TABILOIDUT TEHOLÄHTEET Galvaanisesti erotettu verkosta, elektronisella sulakkeella. Ohjaus ja automaatiojärjestelmien syöttöön, versiot 12 ja 24V. TABILOIDUT ÄÄDETTÄVÄT TEHOLÄHTEET

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

Käyttöohje Z 125 /2/... Elektroninen säätölaite FIN 09/11 Z 6 / HK

Käyttöohje Z 125 /2/... Elektroninen säätölaite FIN 09/11 Z 6 / HK Käyttöohje Z 125 /2/... Elektroninen säätölaite FIN 09/11 Z 6 / HK Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Erityispiirteet 3 3. Tekniset tiedot 3 4. Sähköliitäntä 3 4.1 Z 125 /2/... : n liitäntäkaavio 3 5. Käyttöönotto

Lisätiedot

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/11 GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE Käyttöohje Finnsat Oy Yrittäjäntie 15 60100 Seinäjoki 020 7420 100 Sisällysluettelo 1. Yleistä tietoa... 2 2. Liitännät ja toiminnat... 3 3. Painikkeet... 4 4. Vahvistimen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak 5040XXXXXX ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak SARJA SISÄLTÄÄ FI TVM110 KESKUSYKSIKKÖ JOHTOSARJA IRROTA AJONEUVON AKKU GPS ANTENNI GSM ANTENNI KIIHTYVYYSANTURI TARVIKEPUSSI TEKNISET TIEDOT Mitat...104 x 75 x 27

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 KÄYTTÖOHJE PEM 248 20.02.2006 OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 Ohjauskeskukset ESMART 310 ja ESMART 320 Ohjauskeskuksia ESMART 310 ja 320 käytetään ohjauslaitteen ESMART 100 laajennusyksikkönä.

Lisätiedot

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri kooditasoa: 1. Pääkäyttäjäkoodi 2. Huoltokoodi 3. Käyttäjäkoodi Lukko toimitetaan kahdella tehdasasetetulla koodilla: Pääkäyttäjäkoodi:

Lisätiedot

Käyttöohje FIN. Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A

Käyttöohje FIN. Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A Käyttöohje FIN Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A 1. Turvallisuusohjeet Varoitus! Lue käyttöohjeen huolellisesti ennen tämän laitteen asentamista

Lisätiedot

Huonelämpötilan säädin

Huonelämpötilan säädin 336 Synco 100 Huonelämpötilan säädin 2 lähtöä 0 10 VDC ja käyttötavan valintakytkin RLA162.1 Huonelämpötilan säädin yksinkertaisiin ilmanvaihto- ja ilmastointi- sekä lämmityslaitoksiin. Kompakti rakenne.

Lisätiedot

Asennusohje. Q-Safe. Versio 201502. Asiakirja 841684

Asennusohje. Q-Safe. Versio 201502. Asiakirja 841684 Asennusohje Q-Safe Versio 201502 Asiakirja 841684 SISÄLTÖ 1. Turvallisuusmääräykset 6 1.1. Yleistä 6 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 6 1.3. Termit 6 2. Toimituksen sisällön tarkistus 7 2.1. 841373 Koneen

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite GR4A-7 Kiertoliiketoimilaite läppäventtiileille Nimellisvääntömomentti 40 Nm Nimellisjännite AC/DC 4 V Ohjaus auki-kiinni ekniset tiedot Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 4 V Nimellisjännitteen

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Jousipalautus. Turvallisuus Suojausluokka II Eristetty Kotelointiluokka NEMA2, UL kotelotyyppi 2 EMC Pienjännitedirektiivi

Tehontarve Pito Mitoitus. Jousipalautus. Turvallisuus Suojausluokka II Eristetty Kotelointiluokka NEMA2, UL kotelotyyppi 2 EMC Pienjännitedirektiivi ekninen tuote-esite Jousipalautteinen toimilaite turvatoiminnolla rakennusten ilmanvaihtoja ilmastointijärjestelmien peltien säätöön. Ilmastointipelteihin, joiden koko n. 4 m 2 Vääntömomentti: 20 m imellisjännite

Lisätiedot

1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3

1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3 307343 FI Liiketunnistin LUXA 103-100 DE WH 1030012 LUXA 103-101 DE WH 1030013 1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3 Hävittäminen 3 3. Laitteen kuvaus 4 4. Asennus ja liitäntä

Lisätiedot

Turvasaranakytkin SHS3

Turvasaranakytkin SHS3 Turva Turvarajakytkimet Turvasaranakytkimet Turvasaranakytkin SHS3 Turvallinen, erittäin vaikea ohittaa Koskettimet: vakiona 2 NC+1 NO tai 2 NC Kytkentäpiste säädettävissä 0-270 Toiminta Bernstein SHS3-turvasaranakytkimessä

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet Pinta-asennettava ovikoje yhden painikkeen moduulilla 1266 65/66/67 Pinta-asennettava ovikoje kolmen painikkeen moduulilla 1267 65/66/67 Pinta-asennettava ovikoje 2 x kolmen painikkeen

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM A5332020 Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 Sovellukset Käyttölaite ohjaa ilman sisääntuloluukkuja.

Lisätiedot

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä.

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä. FI Asennusohjeet devireg 330 A Käyttökohteet: devireg 330 käytetään lattia- ja huonelämmitysten säätöön, kylmälaitteiden ohjaukseen sekä ulkoalueiden ja räystäskourujen sulanapidon ohjaukseen ja myös teollisuuden

Lisätiedot

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF DK S FIN N PL 310 784 03 TR 610 top TERMINA 1-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita saa

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT FI.TBIQ2480.130225 Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT 1. Yleistä IQnomic plus -moduulia käytetään lisätoimintoihin, joiden tulot ja lähdöt eivät sisälly vakiona koneen ohjausyksikköön.

Lisätiedot