PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1"

Transkriptio

1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta AIKA klo 17:14-19:10 PAIKKA Pudasjärvi kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjantarkistajien valinta 5 3 Pöytäkirjan tarkastus- ja antopäivän vahvistaminen 6 4 Kokous- ja viranhaltijapöytäkirjojen nähtävänä pitäminen vuonna Lausunto / Kurenalan yleiskaavaehdotuksesta 8 6 Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen 17 7 Poikkeamishakemus / Lasse ja Juulianna Pelttari 23 8 Lausunto / Pudasjärven Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan osittaisesta 25 muutoksesta 9 Suunnittelutarveratkaisu / Kauko ja Kaarina Keskiaho Tiedoksisaatettavat asiat Muut esille tulevat asiat 33 Merk. Puheenjohtaja Heikki Putula Pöytäkirjanpitäjä Marjut Valkola Pöytäkirjantarkastajat:

2 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Aika klo 17:14-19:10 Paikka Pudasjärvi kaupungintalo, kokoustila Kotka OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Putula Heikki 17:14-19:10 Puheenjohtaja Törrö Marja-Leena 17:14-19:10 Varapuheenjohtaja Haataja Auri 17:14-19:10 Jäsen Simu Kerttu 17:14-19:10 Jäsen Manninen Paula 17:14-18:43 Jäsen Kortetjärvi Paavo 17:14-19:10 Jäsen Jussila Jari 17:14-19:10 Jäsen Honkanen-Rönkkö 17:14-18:17 Jäsen Sari Kellolampi Juho 17:14-19:10 Jäsen Stenius Sanna 17:14-19:10 Jäsen Talala Reijo 17:14-19:10 kh:n edustaja Talala Eero 17:14-19:10 Esittelijä Valkola Marjut 17:14-19:10 Sihteeri POISSA Pesonen Mika Jäsen Timonen Tomi Kaupunginjohtaja Riekki Vesa Kh:n puheenjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Heikki Putula Puheenjohtaja Marjut Valkola Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 1-11 PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Pudasjärvi Marja-Leena Törrö Auri Haataja PÄÄTÖKSEN ANTA- Tässä kokouksessa lupa-asiassa tehdyt päätökset annetaan jul- MISPÄIVÄ LUPA- kipanon jälkeen ASIASSA Päivämäärä JULKIPANO- Tässä kokouksessa lupa-asiassa tehtyjä päätöksiä koskeva il- TODISTUS moitus on ollut julkipantuna (MRL 142) Pudasjärven kaupungin ilmoitustaululla Pöytäkirjantarkastajat:

3 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ kaupunginvirastossa klo 9:00-11:00. Pöytäkirjantarkastajat:

4 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus VIRANOMA 1 Tarkastusinsinööri ehdottaa: Viranomaislautakunta toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

5 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Pöytäkirjantarkistajien valinta VIRANOMA 2 Tarkastusinsinööri ehdottaa: Viranomaislautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkistajaa. Päätös: Kokouksen pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Törrö Marja-Leena ja Haataja Auri. Pöytäkirjantarkastajat:

6 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Pöytäkirjan tarkastus- ja antopäivän vahvistaminen VIRANOMA 3 Kokouksen pöytäkirja tarkastetaan ja antopäiväksi vahvistetaan Pöytäkirjantarkastajat:

7 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Kokous- ja viranhaltijapöytäkirjojen nähtävänä pitäminen vuonna 2016 VIRANOMA 4 Kuntalain 63 :n mukaan on säädetty, että kunnan toimielimen pöytäkirja siihen liittyvine valitusosoituksineen on sen jälkeen, kun se on tarkistettu, pidettävä yleisesti nähtävänä kunnan virastotalossa tai muussa sopivassa paikassa, mikäli toimielin tai sen puheenjohtaja katsoo nähtävänä pitämisen tarpeellisena. Tarkastusinsinöörin päätösehdotus: Viranomaislautakunta päättää, että viranomaislautakunnan ja viranhaltijoiden pöytäkirjat pidetään yleisesti nähtävinä kokousviikon jälkeen seuraavana perjantaina kello 9:00 11:00 kaupunginviraston rakennusvalvontatoimistossa ja asiakaspalvelupisteessä. Mikäli kaupunginvirasto on ao. päivänä suljettuna, niin nähtäväpitopäivä siirtyy seuraavaksi kaupunginviraston aukiolopäiväksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

8 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Lausunto / Kurenalan yleiskaavaehdotuksesta VIRANOMA 5 Pudasjärven kaupungin maankäyttöinsinööri Markku Mattinen on pyytänyt Pudasjärven viranomaislautakunnalta lausuntoa ARKTON Suunnitteluryhmä Oy / Oulun Yke Oy:n /Harri Lindroosin tekemästä Kurenalan yleiskaavaehdotuksesta mennessä. Yleiskaavalla osoitetaan alueen keskeisten maankäyttömuotojen ja toimintojen (pysyvä asutus, elinkeino- ja työpaikkatoiminnot, virkistys- ja ulkoilutoiminnat, suojelualueet, koulut, liikenne ja reitistöt) järjestelyt ja niiden yhteensovittaminen. Keskeisiä osa-alueita ovat ydinkeskustan kehittäminen ja valtatie 20:n liikenne- ja liittymäjärjestelyjen kehittäminen ja tien hyödyntäminen keskeisenä osana Pudasjärven kaupungin kehittämistä. Laadittava yleiskaava toimii maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti ohjeena laadittaessa ja muutettaessa asemakaavoja sekä ryhdyttäessä muutoin toimenpiteisiin alueiden käytön järjestämiseksi. Yleiskaava ei ole asemakaava-alueella voimassa muutoin kuin asemakaavan muuttamista koskevan suunnittelua ohjaavan vaikutuksen osalta. Kaava-alue käsittää Pudasjärven kaupungin keskustan Kurenalan sekä siihen rajoittuvia haja-asutusalueita lähinnä kaava-alueen koillisosassa Kivarijärven etelärannalla ja eteläosassa valtatien varrella sekä lounaisosassa Tuulijärven rannalla. Suunnittelualueen laajuus on yhteensä n. 16 km2. Kurenalan yleiskaava oli kaavan laatimisen käynnistyessä 2005 jo osin vanhentunut. Aiemman vuonna 1984 hyväksytyn kaavan tarkastelujakso ulottui vuoteen Laadittavan yleiskaavan tarkastelujakso yltää vuoteen Kaavalla pyritään edistämään Kurenalan maankäyttöä kuntastrategian päämäärien saavuttamiseksi. Kurenalan keskusta sijoittuu liikenteellisesti vilkkaan VT 20:n varteen Iijoen varrelle. VT 20 ja Iijoen hyödyntäminen on yksi suunnittelua ohjanneista tavoitteista. Yleiskaavan uusimisen yhteydessä on tarvetta hyödyntää molempia em. tekijöitä ydinalueen kaupunkirakenteen ja -kuvan kehittämisessä. Maakuntakaavan uusiminen on aloitettu syksyllä Kaavan tarkistaminen ja täydentäminen liittyy mm. lakimuutoksiin, tarkistettuihin valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin sekä uusitun maakuntasuunnitelman sekä liiton muiden strategioiden toteuttamiseen. Keskeisenä pääteemana uudistamisessa ovat energia liittyen ilmastonmuutoksen hallintaan. Kaavassa tarkastellaan mm. energiantuotantoalueita ja siirtoyhteyksiä, sekä energiatehokasta yhdyskunta- ja aluerakennetta. Kaavan uusimiseen liittyvä 1. vaihemaakuntakaava on hyväksytty maakuntavaltuustossa Kaavaan sisältyy myös erityisesti Kurenalan taajamaa koskevia ohjausvaikutuksia liittyen Pöytäkirjantarkastajat:

9 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta mm. kaupan palvelu- ja aluerakennetta ja liikennerakennetta. 2. vaihekaava on tullut vireille 2013, luonnos oli nähtävillä keväällä Kaava koskee mm. maaseudun asutusrakennetta, kulttuuriympäristöjä ja virkistys- ja matkailualueita. Aluetta koskeva kunnanvaltuuston hyväksymä Kurenalan yleiskaava on laadittu vuonna Osayleiskaavan uudistaminen on ollut kertaalleen vireillä 1995, jolloin alueelle on laadittu yleiskaavaluonnos, tuolloin kaavaa ei kuitenkaan viety ehdotuksena hyväksymiskäsittelyyn. Kurenalan keskusta on ydinalueen osalta toteutunut laaditun kaavan mukaisesti. Lievealueiden asuin- ja teollisuusaluevaraukset niihin liittyvine liikennejärjestelyineen ovat toteutuneet kaavassa osoitettua suppeampina. Suunnittelutilanne onkin muuttunut kasvuennusteiden osoittauduttua toteutuvaa tilannetta suuremmiksi. Taajaman asemakaavat on laadittu useassa otteessa ja kaavoja on vaiheittain uusittu kaavamuutosten myötä. Pääosa voimassa olevasta kaavasta on laadittu luvulla, asemakaavan vanhimmat osat ovat 1960-luvulta. Kaavamuutoksia on laadittu mm. VT20 liittymä-järjestelyihin sekä liike- ja asuntorakentamiseen liittyen valtatien lähialueella. Laajennuksia ja muutoksia on laadittu mm. kaava-alueen eteläosaan valtatien molemmin puolin, muutoksiin sisältyy työpaikka- ja liikealueiden varauksia, asuntoalueita ja liikenne- ja liittymäjärjestelyjen muutoksia. Viimeisimmät kaavamuutokset ( ) taajamassa kohdistuvat Iijoen pohjoisrannalle valtatien molemmille puolille. Suurimmat muutokset kohdistuvat valtatien länsipuolelle (uuden koulun aluevaraus, uudet pientalo- ja kerrostaloalueet). Kurenalan asemakaavat kattavat keskustan rakennetut alueet, sen sijaan esim. Ranuantien varren toiminnot ja jokivarren yläjuoksun maatalous- ja kyläasutusalueet jäävät asemakaava-alueen ulkopuolelle. Kaava-alueeseen liittyviltä luonnonsuojelu- ja Natura 2000 alueilta on olemassa kattavat luonnonympäristöselvitykset, varsinaiselle yleiskaava-alueelle sen sijaan ei ole aiemmin laadittu yhtenäisiä ja kattavia selvityksiä. Yleiskaavoitustyön kanssa yhtä aikaa on Pudasjärven kaupunki yhdessä Tiehallinnon Oulun tiepiirin kanssa laatinut Pudasjärven liikenneturvallisuussuunnitelman, suunnitelma on valmistunut Valtatien varteen toteutettavan Kurenalan uuden liikekeskuksen toteutukseen liittyen on edelleen vuonna 2014 tehty uusia suunnitelmia valtatien ja taajama-alueen liikennejärjestelyjen osalle. Olennaisin poikkeus aiemmin laadittuihin ja hyväksyttyihin suunnitelmiin on valtatielle esitettävä uusi kiertoliittymä, jonka kautta liikenne ohjataan keskusta-alueelle valtatien molemmille puolille. Viimeisin tähän ratkaisuun liittyvä suunnitelma on laadittu / Destia Oy. Kurenalan kauppapaikan kehittämisen yleissuunnitelma Pöytäkirjantarkastajat:

10 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta valmistui vuonna Selvityksen mukainen ratkaisu perustuu uuden liikekeskuksen toteuttamiseen Kurenalan keskustan vanhan koulun paikalle, mikä edellyttää suojeltavaksi esitetyn koulun purkua. Liikenne alueelle ja keskustaan esitetään johdettavaksi VT 20:lle toteutettavan uuden kiertoliittymän kautta. Tavoitteena on vetovoimaisen, valtatien liikennevirtaa hyödyntävän liikekeskuksen kehittäminen. Kurenalan kulttuurihistoriallisten kohteiden kartoitus valmistui marraskuussa 2007 / Kurenalan rakennusinventointi 2007, Inventointiraportti. Selvityksen laati Kulttuurintutkijain Osuuskunta Aura. Kaupungin toimitilasuunnitelmiin (2014) kuitenkin sisältyy mm. vanhojen koulukiinteistöjen purkutavoitteita, jotka ovat osin ristiriidassa kartoitukseen liittyvien suojelutavoitteiden kanssa. Pudasjärven kuntasuunnitelma on valmistunut vuonna Kuntasuunnitelmassa kiinnitetään huomiota asuinympäristön viihtyisyyden parantamiseen ja asumisen houkuttelevuuteen, mihin liittyvät mm. kaupungin modernin yleisilmeen rakentaminen (tiet, valaistus, viher- ja virkistysalueet, jokien maisemointi) ja nuorille suunnattujen liikkumis- ja urheilumahdollisuuksien kehittäminen (jäähallin, keilahallin, jalkapallokentän ja uimarantojen rakentaminen). Kaavoituksen kehittämiseen liittyen kuntasuunnitelmassa mainitaan myös uusien houkuttelevien asuinalueiden toteutus ja joki- / järvimaisemien hyödyntäminen. Koko yleiskaava-alueen kaavaluonnoksen pohjakarttana käytetään 1: mittakaavaista maastokarttaa. Keskusta-alueen tarkasteluissa ja luonnoksissa on hyödynnetty asemakaavan 1:2000-mittakaavaisia pohjakarttoja. Lisäksi suunnittelussa on hyödynnetty viistoilmakuva-aineistoa ja työn aikana kuvattua inventointikuvaaineistoa. Laadittuun suunnitteluaineistoon liittyvät lähtötieto- ja tavoiteraportti, kauppaja liikepaikkaselvitys, rakennevaihtoehtotarkastelu, kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennuskohteiden inventointi sekä Kurenalan yleiskaavan luontoselvitys. Suunnittelussa on huomioitu myös laaditut uudemmat liikennejärjestelyjä ja liikepaikkojen toteutusta koskevat suunnitelmat ja selvitykset. Merkittävä osa kaava-alueesta on kaupungin omistuksessa. Muut alueet ovat pääosin yksityisomistuksessa, vähäinen osuus alueista on erilaisten yhteisöjen omistuksessa. Valtion omistuksessa olevia alueita ei yksittäisiä tontteja lukuun ottamatta suunnittelualueelle sijoitu. Kurenalan väkiluku on vaihdellut 4500 asukkaan molemmin puolin vuodesta 1985, vuonna 2005 asukasmäärä oli n Kurenalan keskustan väkiluvussa ei ole ennustettavissa / oletettavissa olennaista muutosta myöskään lähivuosina. Vanhenevan väestön muuttaessa maaseudulta keskustaan ikärakenne kuitenkin muuttuu ja asukkaiden keski-ikä nousee, oppilasmäärät ovat vastaavasti olleet laskussa. Pöytäkirjantarkastajat:

11 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Kaupallisista palveluista valtaosa sijoittuu keskustaan. Keskusta-alueella ovat lähes kaikki päivittäin tarvittavat kaupalliset ja hallinnolliset palvelut sekä terveydenhuollon ja vanhustenhuollon palvelut. Urheilu- ja virkistyspalveluista Pudasjärveltä puuttuvat lähinnä suurempi palloiluhalli, jäähalli ja elokuvateatteri, taajamassa on uimahalli. Pudasjärven keskustaan on valmistunut uusi päiväkoti 2013, uusi koulurakennus valmistuu vuonna Koulun valmistumisen myötä vanhojen koulurakennusten kohtaloa on selvitetty, ainakin osaa niistä uhkaa purku. Eri aikakausien erilaisista rakennustavoista ja siihen liittyvästä rakennuskannan kerroksellisuudesta keskusta-alueen yleisilme on paikoin epäyhtenäinen. Alueen keskipisteeksi on aiemmin mielletty linja-autoasema ja siihen liittyvä avoin aukio pysäköintialueineen. Tälle alueelle on kaavan laatimisen aikana noussut uusi liikerakennus, joka osin hallitsee keskeisen alueen taajamakuvaa. Asemakaavassa toriaukioksi tarkoitettu alue pääkadun itäpuolella ei juuri erotu taajamakuvassa. Kaupunkikuvan kannalta keskeisimmät elementit liittyvät ydinkeskustan liikealueiden ohella valtatie 20 tienvarsimaisemiin ja Iijokeen. Valtatien viimeaikaiset liikennejärjestelyt ovat hieman parantaneet tilannetta taajaman kannalta verrattuna aiempaan läpikulun sujuvuuteen painottuneeseen liikenneympäristöön. Joen ja jokivarsimaiseman merkitys kaupunkikuvassa on vaatimaton, jokea ei juuri pysty havaitsemaan valtatieltä tai liikekeskustasta, ranta- ja jokimaiseman kokeakseen on erikseen hakeuduttava rannan virkistysalueille. Virkistysalueiden kunnostuksen myötä kaupunkilaisten mahdollisuudet nauttia joesta ja sen tarjoamista maisemista ovat parantuneet ydinkeskustan puistoalueilla. Keskustassa liikerakennusten ja asuin liikerakennusten kerrosluku kaavassa on pääosin II, asuin kerrostaloja on toteutettu 2- ja 3-kerroksisina. Osalla toteutuneiden AL-ALK-YHkortteleiden rakentamisesta nykyinen käyttö ja rakentamistapa ei täysin vastaa kaavan käyttötarkoitusta, tehokkuustavoitteita tai kerroslukua. Kaupunkikuvan kehittämisen kannalta merkittävimpiä osia on ydinkeskustan liikerakentamisen alue, valtatie 20:n tienvarsialue ja Iijoen ranta-alueet keskustassa. Kaavan uusimisen myötä tulee paikoin harkittavaksi myös kerroslukujen korottaminen niin toiminnallisista kuin kaupunkikuvallisistakin syistä. Nykyisen asemakaavan reservialueet mahdollistavat nauhamaisen työpaikka- ja liikerakentamisen VT 20:n varrelle. Tienvarteen sijoittuu jo paikoin teollisuustoimintoja sekä joen pohjois- että eteläpuolelle. Näiden toimintojen lisääminen tienvarteen on usein ongelmallista kaupunkikuvan kehityksen kannalta. Pöytäkirjantarkastajat:

12 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta xxx Laadittavalla kaavalla pyritään tiivistämään rakennetta, asumista ohjataan keskustan läheisyyteen. Myös liike- ja palvelurakentamisen osalta pyritään kehittämään ja tiivistämään rakennetta. Kilpailukyvyn parantamiseen liittyen hyödynnetään valtatien varren liikennevirtoja ja ohjataan valtatien varren liikerakentamisen alueita siten, että uudet liikepaikat tukevat myös keskustan kehittymistä. Keskustassa ranta-alueella on toistaiseksi suunnittelematonta aluetta, joka on osoitettu asemakaavassa maa- ja metsätalousalueena. Muutoin liikekeskustan osalta toimintojen ja kaupunkikuvan selkiyttäminen edellyttävät muutoksia jo rakennettuun ympäristöön ja paikoin myös asemakaavan uusimista. Kaavan uusimisen myötä tulee paikoin harkittavaksi myös kerroslukujen korottaminen niin toiminnallisista kuin kaupunki-kuvallisistakin syistä. Nykyisen asemakaavan reservialueet mahdollistavat nauhamaisen työpaikka- ja liikerakentamisen VT 20:n varrelle. Tienvarteen sijoittuu jo paikoin teollisuustoimintoja sekä joen pohjois- että eteläpuolelle. Näiden toimintojen lisääminen tienvarteen on usein ongelmallista kaupunkikuvan kehityksen kannalta. Varsinaiset työpaikka- ja teollisuusalueet, joille näkyvyys valtatieltä ja suora tieliittymä sille ei ole itseisarvo, olisi luontevampaa ohjata ensisijaisesti erillisten kokoojateiden varteen kaavoitetuille alueille. Myös tehtävillä liikenneratkaisujen muutoksilla voidaan vaikuttaa taajamakuvaan VT 20:n varrella. Merkittävimmät viimeaikaiset taajamakuvan muutokset liittyvät jo toteutettuihin keskustan kahteen asuin kerrostaloon, päiväkotiin, keskustan päivittäistavarakauppaan ja rakenteilla olevaan uuteen koulurakennukseen VT 20:n länsipuolelle ja Iijoen pohjoispuolelle. Kaava-alueella vapaita liikerakentamisen - asuin liikerakentamisen alueita on keskusta- alueella ainoastaan joen pohjoispuolella VT 20 varressa. Keskustassa on muutamia rakentamattomia / vajaasti 1-kerroksisena toteutettuja AL- ALKtontteja. AL-ALK - tonttien kerrosluku asemakaavassa on II-III, e= 0,5-0,6. Joitakin näistä on ilmeisesti vapautumassa tehokkaampaan rakennuskäyttöön, kaupunki on mm. hankkinut haltuunsa kaupungintalon viereiset vanhat ja osin huonokuntoiset puurakennukset. Vapaita, kaavoitettuja omakotitontteja oli kaavoituksen käynnistyessä kaava-alueella yhteensä n 200 kpl, joista keskustan tuntumassa (< 1 km) n. 1/3. Loput vapaat tontit sijoittuvat tätä kauemmaksi. Valtaosa vapaista tonteista sijoittuu hajalleen jo rakennetun alueen sekaan. Ydinkeskustan tuntumassa on vanhojen asemakaavojen tontteja rakennettu luvun puolella arviolta hieman vajaat 50 kpl. Uusia omakotitontteja ja siten kokonaan uusia pienimuotoisia asuinalueita on vastikään kaavoitettu keskustan eteläpuoliselle alueelle VT 20 itäpuolelle. Vapaita yksittäisiä rivitalotontteja Pöytäkirjantarkastajat:

13 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta kaava-alueella sijoittuu vähäisessä määrin joen molemmille puolille. Keskustassa on kaavoitettuna ja pääosin toteutettuna muutama yksittäinen asuinkerrostalokortteli, suurin kaavassa osoitettu kerrosluku kortteli on ollut III. Uudempi liike ja palvelurakentaminen keskusta-alueella ovat toteutuneet 2-kerroksisena siten, että katutasossa on liiketiloja, toiseen kerrokseen sijoittuu pääosin toimistotiloja vähäisessä määrin asuntoja. Keskustaan on viime vuosina toteutettu muutamia uusia 4- kerroksisia asuin kerrostaloja taajaman pääraitin varrelle. Uusia asuin kerrostalojen tontteja on kaavamuutoksilla suunniteltu Iijoen pohjoisrannalle. Kaava-alueella on yksittäisiä 1-kerroksisena toteutettuja tontteja, jotka mahdollistaisivat 2-kerroksisen, tehokkaamman (e= 0,5 0,6) asuin-liikerakentamisen. Näistä III (IV) kerroksisiin osiin rajautuvilla tonteilla voitaisiin harkita myös kerrosluvun korottamista, mikä saattaisi edistää myös asuntojen toteutumista näihin rakennuksiin. 2-kerroksisena kaavoitettuihin osiin rajautuvilla tonteilla voidaan tonttien käyttöä edelleen tarkastella asemakaavan uusimisen kautta uudelleen myös asuntorakentamisen ja kaupunkikuvan kannalta. Potentiaalisia pientalo-, kytkettyyn- tai kerrostalorakentamiseen soveltuvia alueita keskustassa voisivat olla lähinnä nykyisen rakenteen toteutumattomat AL-tontit ja niihin ja rakennettuun liikekeskustaan liittyvä maa- ja metsätalousalue. Alueelle on mahdollista toteuttaa rakentamista siten, että myös rannan virkistyskäyttöedellytyksiä voidaan edelleen kehittää. Muutoin keskustan asemakaava on siinä määrin toteutunut, ettei merkittäviä muutosmahdollisuuksia ole. Esiin noussut vanhojen koulukiinteistöjen mahdollinen purkaminen tosin vapauttaisi näiden alueiden käytön uusille käyttötarkoituksille. Uutena mahdollisena, joskin taajamasta hieman irrallisena alueena on noussut Tuulijärven ranta-alue kaava-alueen lounaisosassa. Alue soveltuisi ainakin yhteisrantaiseen rakentamiseen, rannalle sijoittuva muinaismuisto- ja luontoarvoiltaan merkittävä alue rajoittavat maankäyttövaihtoehtoja. Kaava-alueelta ei ole tietoja varsinaisista uhanalaisista lajeista, mutta joitakin alueellisesti uhanalaisia lajeja ja valtakunnallisestikin silmälläpidettäviä lajeja sekä huomionarvoisia ja harvinaisia lajeja alueella esiintyy. Kaava-alueella ei ole todettu esiintyvän sellaisia lajeja, jotka tarvitsisivat välitöntä suojelua. Kaava-alue on rajattu siten, että Natura-alue jää kokonaisuudessaan suunnittelualueen ulkopuolelle. Natura-alue Pöytäkirjantarkastajat:

14 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta kuitenkin sijoittuu kaava-alueen välittömään yhteyteen siten, että kaavoituksen mahdolliset vaikutukset alueeseen on huomioitava. Pudasjärven keskusta on maa- ja metsätalousministeriön päätöksellä määritetty valtakunnallisesti merkittäväksi tulvariskialueeksi. Tulvan rakentamisrajaukset kaava-alueella Iijoen ja Pudasjärven osalta on kaavaprosessissa alun perin määritetty Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen vuoden 1989 tulvan perusteella laatiman tulva-aluekartan perusteella. Kurenalan keskustan sillan alapuoliselle jokiosuudelle (n. 100 m sillasta) ja järvelle kosteudelle alttiille rakenteille alimmaksi sallituksi korkeustasoksi on määritetty +111,90 / N60 järjestelmässä ja +112,24 / N2000 järjestelmässä. Sillasta ylöspäin tulvakorkeudet joudutaan määrittämään rakennuspaikkakohtaisesti. Kivarijärveltä ei ole kerättyjä tulvakorkeustietoja, rakennusrajoitukset joudutaan tarkistamaan rakennuspaikkakohtaisesti tulvahavaintojen perusteella. Kosteudelle alttiiden rakennusosien alimmaksi sallituksi korkeustasoksi ympäristökeskus on lausunnoissaan määrittänyt ylimmän havaitun tulvakorkeuden yläpuolella + 1,0 m. Osa potentiaalisista uusista rakentamisalueista keskustassa sijoittuu tulva-alueelle, jolle rakentaminen edellyttää jopa noin kahden metrin suojavallia tai täyttöjä. Kurenalan yleiskaava-alueelle kohteista sijoittuu 9 seudullisesti ja 41 paikallisesti arvokasta kohdetta. Inventoitujen kohteiden lisäksi alueella on lähes 40 kohdetta, joilla ei ole varsinaisia suojeluarvoja, mutta jotka ovat paikallisesti mielenkiintoisia. Aiemmin maakunnallisesti arvokkaiksi luokiteltu Pietarila arvotettiin inventoinnissa seudullisesti arvokkaaksi. Suurin yhdyskuntateknisen huollon aluevaraus on kaukolämpölaitoksen alue keskustassa. Kaukolämpölaitos sijoittuu Kurenalan koulun läheisyyteen VT 20 itäpuolelle. Kaupungin suunnitelmien mukaan kaukolämpölaitos uudistetaan nykyisen lämpökeskuksen viereen, kaukolämpölaitosalueen rajausta tarkastellaan kaavasuunnittelussa kaupungin laatimien suunnitelmien pohjalta. Valtatie 20 muodostaa ainoan joen pohjois- ja eteläpuolia yhdistävän liikenneyhteyden, joten se toimii osana myös keskeisenä osana alueen sisäisen liikenteen verkkoa niin autoliikenteen kuin kevyen liikenteenkin osalta. Keskustassa on rakennetut kevyenliikenteen yhteydet tieverkon rinnalla, valtatiellä on useita alikulkuja taajaman alueella. Autoliikenteen osalta itä-länsisuuntainen liikenne tapahtuu samoin alikulun kautta joen eteläpuolella, pohjoispuolella kaikki liikenne ohjautuu VT 20 kautta. Joen pohjoispuolelle on esitetty muutoksia sekä katuverkkoon että valtatien liittymäjärjestelyihin urheilualueen tuntumassa. Valtatien liittymäjärjestelyjä on muutettu olennaisesti Urheilutien risteysalueella. Pöytäkirjantarkastajat:

15 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Urheilutien ja valtatien liittymä on siirretty n. 100 pohjoiseen, jolloin nykyisen X-risteyksen sijaan muodostuu kaksi T-risteystä. Muutos perustuu ensisijaisesti liikenneturvallisuuden ja toimivuuden lähtökohtiin. Kaavassa on osoitettu Iijoen ylittävän uuden kevyenliikenteen sillan sijoitusvaihtoehdot kevyenliikenteen yhteystarvemerkinnällä. Kaupungin toimesta laaditussa ja hyväksytyssä Kurenalan kauppapaikan kehittämisen yleissuunnitelmassa keskustan koulurakennus on esitetty purettavaksi ja alueelle toteutettavaksi uusi liikekeskus. Liikekeskuksen toteutukseen liittyen suunnitelmassa on tarkasteltu uudelleen keskustan ja valtatien liittymävaihtoehtoja, minkä perusteella kaupunki on päätynyt esittämään kiertoliittymää VT 20:lle siten, että sekä Oulun että Kuusamon suunnasta tuleva autoliikenne saadaan sujuvasti ohjattua keskustan molemmin puolin sijoittuville liike- ja palvelualueille. Keskustan kokonaisrakenteen ulkopuoleisille alueille ei maankäyttöön pääsääntöisesti ole osoitettu merkittäviä muutoksia eikä uutta asutusta. Merkittävimpinä poikkeuksina ovat Nivankankaan alueelle osoitettu asuinalue, joka toiminnallisesti liittyy Törrönkankaan alueeseen (mm. hevosharrastustoiminnot) ja Tuulijärven ranta-alueelle yhteisrantaisena osoitettu asuinpientalorakentamisen reservialuevaraus. Ulkoilu- ja virkistysalueet painottuvat keskustaan ja rakennettujen alueiden lähiympäristöön, ulompana rakentamattomat alueet on osoitettu pääsääntöisesti maa- ja metsätalousalueina, jollei ole erityisiä syitä muuhun merkintään. Nämä alueet muodostavat osin myös alueen maankäytön reservin tulevaisuutta ajatellen. Nyt ulkoiluun ja virkistyskäyttöön osoitettavien alueiden säilyminen on tarkoitus turvata myös tulevaisuudessa. Kaavassa on huomioitu arvokkaat luontokohteet ja inventoidut kulttuurihistorialliset kohteet. Keskustan palveluasuntotyyppinen asuminen ja asuntorakentaminen palvelujen välittömään yhteyteen mahdollistavat monipuolisen ikärakenteen ja edistävät myös vanhusväestön kotona-asumisen mahdollisuuksia. Viher- ja virkistysalueiden lisäksi muun maankäytön kehittämisellä, erityisesti ydinalueen liikekeskusta ja valtatie 20:n tienvarren liikepaikat, pyritään osaltaan turvaamaan taajama-alueen säilyminen elinkelpoisena ja vireänä asuinympäristönä. Asian on valmistellut tarkastusinsinööri Eero Talala puh Pöytäkirjantarkastajat:

16 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Tarkastusinsinöörin päätösehdotus: Viranomaislautakunta päättää lausuntonaan esittää, että sillä ei ole huomautettavaa ehdotuksesta. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti,seuraavin huomautuksin. Ylimääräinen TP-merkintä poistetaan sekä yleiskaavassa esitetyt tielinjaukset pyritään osoittamaan kiinteistöjen rajojen mukaisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

17 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen VIRANOMA 88 Arvo Kettunen hakee poikkeamista saapuneella hakemuksella MRL 171 nojalla MRL 58 1 mom:n säännöksistä Pudasjärven kaupungin Pudasjärven kylässä, Kurenalan eteläisen osan asemakaavan kortteliin 70 tonteille 4. Rakennuspaikan pinta-alan pinta-ala noin 3918 m 2. Arvo Kettunen on saanut lainhuudon kiinteistöön M601. Rakennuspaikaksi on ajateltu, (Kurenalan eteläisen osan), asemakaavan ALK- aluetta. Se sijaitsee Ii-joen etelä puolella rajoittuen Jukolantiehen. Lähialueella on ns. valtion virastotalo YH-alueella, vieressä rakentamaton UL / P ulkoilu/puistoalue ja takana ns. teletalo YH-alueella. MRL 135 :n 1 momentin mukaan rakennusluvan myöntämisen edellytyksenä asemakaava-alueella on, että rakennushanke on voimassaolevan asemakaavan mukainen. Hakemuksen mukaan rakennuspaikalle rakennetaan 1-kerroksinen vanhusten hoivakoti kerrosalaltaan 1179,5 m2 (US250 mm 1160,5 kem 2 ). Hakija perustelee hanketta seuraavasti. Vanhusväestön määrä lisääntyy, ja Pudasjärvellä tarvitaan lisää vanhusten tehostetun palveluasumisen paikkoja. Tontin sijainti sopii hyvin aiottuun toimintaan. Hanketta on valmisteltu yhteistyössä palveluntuottajan, kiinteistön omistajan ja kaupungin kanssa. Tontilla on jo nykyisessä säilyvässä rakennuksessa samankaltaista toimintaa. Toiminta uudisrakennuksessa tulee olemaan rauhallista, eikä aiheuta häiriötä lähiympäristöön. Vähäisesti nykytilanteesta lisääntyvä ajoneuvoliikenne ei aiheuta häiriötä ympäristölle. Ajoyhteydet tontille on esitetty asemapiirroksessa (kaksi ajoneuvoliittymää). Uudisrakennus liitetään kunnalliseen vesijohto- ja viemäriverkostoon. Tontille järjestetään toiminnan vaatima ao. määräysten mukainen talousjätekeräily. Kaavapoikkeamisten perusteena on mahdollistaa tonttialueelle tulevaa monipuolista käyttöä siten, että säilytettävässä vanhassa rakennuksessa voidaan jatkaa nykyistä toimintaa, ja samanaikaisesti rakentaa tehostetun palveluasumisen uudisyksikkö tonttialueelle, mm. muistisairaiden vanhusten käyttöön. Toiminnallisista syistä uudisrakentaminen on yksikerroksista. Tontin peittoaste molemmilla tontin osilla A ja B on n. 38 %, mitä voitaneen esim. naapuritonttien vastaavien peittoasteiden valossa pitää ympäristöön sopivana ratkaisuna. Rakennusoikeudet jakaantuvat tontin osille sopivasti tällä jaolla. Säilytettävän rakennuksen tontille on järjestetty kolme autopaikkaa, sekä hieman piha-aluetta oleskeluun. Pöytäkirjantarkastajat:

18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemukseen on kuultu naapurit jotka ovat antaneet hankkeelle suostumuksensa. Alueella on kaava ja tulevan rakennuspaikan kaavamerkintä on AKL eli asuin-, liike- ja toimistokerrostalojen korttelialue. P merkintä (palvelurakennusten korttelialue) olisi suoraan mahdollistanut rakennusluvan hakemisen. AK merkintä mahdollistaa myös vanhusten tai muu palveluasumisen sijoittamisen asuinrakennusten korttelialueelle vaikka kaavassa ei olekaan tätä koskevaa merkintää. Kuitenkin, jos kysymys on myös muualla asuville tarjottavista palveluista, jotka lisäävät esimerkiksi liikennettä, on toiminta syytä ilmaista kaavamerkinnällä ja määräyksellä. Koska erillistä määräystä ei ole on hakemuksesta tehtävä poikkeamispäätös. Lisäksi rakennuksen peittoaste saa olla kaavan mukaan tällä kiinteistöllä 30 %. Nyt esitetään peittoprosentiksi molemmille tonteille 38 %. Rakennusta ei saa rakentaa vastoin asemakaavaa (rakentamisrajoitus). Muiden ympäristön muutostoimenpiteiden kohdalla asemakaava on otettava huomioon siten kuin jäljempänä säädetään. Asemakaava-alueelle ei saa sijoittaa toimintoja, jotka aiheuttavat haittaa kaavassa osoitetulle muiden alueiden käytölle. Asemakaava-alueelle ei saa myöskään sijoittaa toimintoja, jotka ovat haitallisia tai häiriötä aiheuttavien ympäristövaikutusten estämistä tai rajoittamista koskevien asemakaavamääräysten vastaisia, joten poikkeamishakemuksen käsittely kuluu Pudasjärven kaupunginhallituksen toimivaltaan MRL 171 ja MRL 172 mukaisesti, koska kyseinen hanke: 1. ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteutumiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle 2. ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista 3. eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Uuteen rakennukseen tulevat hoivakotihuoneet ovat ilmeisesti sellaisia että ne voidaan tulkita vanhusten tai muun palveluasumisen kaltaisiksi ennen varsinaisen rakennusluvan hakemista. Hakemuksessa on ilmaistu yhteistyö kaupungin kanssa jossa viitataan ilmeisesti keskusteluun rakennusluvan hakemiseen kyseiseen paikkaan. Rakennuksen massoittelu sopii kaupunkikuvallisesti alueelle ja tiivistää kaupunkikuvaa. Asiasta on keskusteltu maankäyttöinsinööri Markku Mattisen kanssa, ja hän yhtyy tarkastusinsinöörin näkemykseen. Poikkeamistarve asemakaavasta on vähäinen ja perusteltavissa suhteessa saman korttelin viereiseen vastaavaan rakennuspaikkaan. Poikkeamishakemuksen käsittely kuuluu Pudasjärven viranomaislautakunnan toimivaltaan MRL 171 mukaisesti. Kyseessä on rakentaminen AKL alueelle ja hanke on kaavan Pöytäkirjantarkastajat:

19 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Tarkastusinsinöörin päätösehdotus: vastainen. Pudasjärven kaupunginhallitus on kokouksessaan siirtänyt jatkodelegoinnilla päätösvallan viranomaislautakunnalle. Asian on valmistellut tarkastusinsinööri Eero Talala puh Viranomaislautakunta antaa päätösesityksen asiasta kokouksessa+ ja ottaa sen käsittelyyn mikäli kaikki naapurinkuulemiset on suoritettu ja niihin saatu lausunnot. Päätös: Viranomaislautakunta päättää siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen, naapurin kuuleminen kesken. VIRANOMA 6 Arvo Kettunen hakee poikkeamista saapuneella hakemuksella MRL 171 nojalla MRL 58 1 mom:n säännöksistä Pudasjärven kaupungin Pudasjärven kylässä, Kurenalan eteläisen osan asemakaavan kortteliin 70 tonteille 4. Rakennuspaikan pinta-alan pinta-ala noin 3918 m2. Arvo Kettunen on saanut lainhuudon kiinteistöön M601. Rakennuspaikaksi on ajateltu, (Kurenalan eteläisen osan), asemakaavan ALK- aluetta. Se sijaitsee Ii-joen etelä puolella rajoittuen Jukolantiehen. Lähialueella on ns. valtion virastotalo YH-alueella, vieressä rakentamaton UL / P ulkoilu/puistoalue ja takana ns. teletalo YH-alueella. MRL 135 :n 1 momentin mukaan rakennusluvan myöntämisen edellytyksenä asemakaava-alueella on, että rakennushanke on voimassaolevan asemakaavan mukainen. Hakemuksen mukaan rakennuspaikalle rakennetaan 1-kerroksinen vanhusten hoivakoti kerrosalaltaan 1179,5 m2 (US250 mm 1160,5 kem2). Hakija perustelee hanketta seuraavasti. Vanhusväestön määrä lisääntyy, ja Pudasjärvellä tarvitaan lisää vanhusten tehostetun palveluasumisen paikkoja. Tontin sijainti sopii hyvin aiottuun toimintaan. Hanketta on valmisteltu yhteistyössä palveluntuottajan, kiinteistön omistajan ja kaupungin kanssa. Tontilla on jo nykyisessä säilyvässä rakennuksessa samankaltaista toimintaa. Toiminta uudisrakennuksessa tulee olemaan rauhallista, eikä aiheuta häiriötä lähiympäristöön. Vähäisesti nykytilanteesta lisääntyvä ajoneuvoliikenne ei aiheuta häiriötä ympäristölle. Ajoyhteydet tontille on esitetty asemapiirroksessa (kaksi ajoneuvoliittymää). Uudisrakennus liitetään kunnalliseen vesijohto- ja viemäriverkostoon. Tontille järjestetään toiminnan vaatima ao. määräysten mukainen talousjätekeräily. Pöytäkirjantarkastajat:

20 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Kaavapoikkeamisten perusteena on mahdollistaa tonttialueelle tulevaa monipuolista käyttöä siten, että säilytettävässä vanhassa rakennuksessa voidaan jatkaa nykyistä toimintaa, ja samanaikaisesti rakentaa tehostetun palveluasumisen uudisyksikkö tonttialueelle, mm. muistisairaiden vanhusten käyttöön. Toiminnallisista syistä uudisrakentaminen on yksikerroksista. Tontin peittoaste molemmilla tontin osilla A ja B on n. 38 %, mitä voitaneen esim. naapuritonttien vastaavien peittoasteiden valossa pitää ympäristöön sopivana ratkaisuna. Rakennusoikeudet jakaantuvat tontin osille sopivasti tällä jaolla. Säilytettävän rakennuksen tontille on järjestetty kolme autopaikkaa, sekä hieman piha-aluetta oleskeluun. Poikkeamishakemukseen on kuultu naapurit jotka ovat antaneet hankkeelle suostumuksensa. Alueella on kaava ja tulevan rakennuspaikan kaavamerkintä on AKL eli asuin-, liike- ja toimistokerrostalojen korttelialue. P merkintä (palvelurakennusten korttelialue) olisi suoraan mahdollistanut rakennusluvan hakemisen. AK merkintä mahdollistaa myös vanhusten tai muu palveluasumisen sijoittamisen asuinrakennusten korttelialueelle vaikka kaavassa ei olekaan tätä koskevaa merkintää. Kuitenkin, jos kysymys on myös muualla asuville tarjottavista palveluista, jotka lisäävät esimerkiksi liikennettä, on toiminta syytä ilmaista kaavamerkinnällä ja määräyksellä. Koska erillistä määräystä ei ole on hakemuksesta tehtävä poikkeamispäätös. Lisäksi rakennuksen peittoaste saa olla kaavan mukaan tällä kiinteistöllä 30 %. Nyt esitetään peittoprosentiksi molemmille tonteille 38 %. Rakennusta ei saa rakentaa vastoin asemakaavaa (rakentamisrajoitus). Muiden ympäristön muutostoimenpiteiden kohdalla asemakaava on otettava huomioon siten kuin jäljempänä säädetään. Asemakaava-alueelle ei saa sijoittaa toimintoja, jotka aiheuttavat haittaa kaavassa osoitetulle muiden alueiden käytölle. Asemakaava-alueelle ei saa myöskään sijoittaa toimintoja, jotka ovat haitallisia tai häiriötä aiheuttavien ympäristövaikutusten estämistä tai rajoittamista koskevien asemakaavamääräysten vastaisia, joten poikkeamishakemuksen käsittely kuluu Pudasjärven kaupungin toimivaltaan MRL 171 ja MRL 172 mukaisesti, koska kyseinen hanke: 1. ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteutumiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle 2. ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista 3. eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Pöytäkirjantarkastajat:

21 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Tarkastusinsinöörin päätösehdotus: Uuteen rakennukseen tulevat hoivakotihuoneet ovat ilmeisesti sellaisia että ne voidaan tulkita vanhusten tai muun palveluasumisen kaltaisiksi ennen varsinaisen rakennusluvan hakemista. Hakemuksessa on ilmaistu yhteistyö kaupungin kanssa jossa viitataan ilmeisesti keskusteluun rakennusluvan hakemiseen kyseiseen paikkaan. Rakennuksen massoittelu sopii kaupunkikuvallisesti alueelle ja tiivistää kaupunkikuvaa. Asiasta on keskusteltu maankäyttöinsinööri Markku Mattisen kanssa, ja hän yhtyy tarkastusinsinöörin näkemykseen. Poikkeamistarve asemakaavasta on vähäinen ja perusteltavissa suhteessa saman korttelin viereiseen vastaavaan rakennuspaikkaan. Entinen Kemi-yhtiön hirsirunkoinen konttorirakennus ja varastorakennus on rakennettu vuonna Rakennuksissa on 1920-luvun klassismin tyylipiirteitä. Pihapiiri sijaitsee kauniilla paikalla Kurenalla. Kohde on paikallisesti merkittävä. Paikallisesti arvokas kohde on rakentamisajalleen ja seudulleen tyypillinen, ja alkuperäiset rakennus- ja tyylipiirteet ovat mahdollisista muutoksista huolimatta nähtävissä. Kohteella saattaa olla rakennushistoriallisen arvon lisäksi myös maisemallista arvoa. Mahdollinen purkulupa menee tiedoksi kunnanhallitukselle ja ELY-keskukselle. Kyseessä on rakentaminen AKL alueelle ja hanke on kaavan vastainen. Pudasjärven kaupunginhallitus on kokouksessaan siirtänyt jatkodelegoinnilla päätösvallan viranomaislautakunnalle. Asian on valmistellut tarkastusinsinööri Eero Talala puh Viranomaislautakunta päättää, että rakennus on mahdollinen MRL 171 mukaisesti, ja rakennuslupa sekä varastorakennuksen purkulupa on haettava 2 vuoden sisällä päätöksen antamisesta, muutoin lupa raukeaa. Tonttien peittoaste noin 38 % ja on kohtuullinen. Lisäksi viranomaislautakunta edellyttää, että varsinaisessa rakennusluvassa esitettävä asemapiirros laaditaan siten, että molempien tonttien käyttö ja korkeudet esitetään tarkemmin kuin varsinaisessa poikkeamishakemuksessa. Päätös: Viranomaislautakunta päättää, että rakennus on mahdollinen MRL 171 mukaisesti, ja rakennuslupa sekä varastorakennuksen purkulupa on haettava 2 vuoden sisällä päätöksen antamisesta, muutoin lupa raukeaa. Tonttien peittoaste noin 38 % ja on kohtuullinen. Lisäksi viranomaislautakunta edellyttää, että varsinaisessa rakennusluvassa esitettävä asemapiirros laaditaan siten, että molempien tonttien käyttö ja korkeudet esitetään tarkemmin kuin Pöytäkirjantarkastajat:

22 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta varsinaisessa poikkeamishakemuksessa.paikoitusalueiden määrä tulee tarkastella myös rakennusluvassa. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

23 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Lasse ja Juulianna Pelttari VIRANOMA 7 Lasse ja Juulianna Pelttari hakevat poikkeamista saapuneella hakemuksella MRL 171 nojalla MRL 58 1 mom:n säännöksistä Pudasjärven kaupungin Pudasjärven kylässä, Kurenalan eteläisen osan asemakaavan kortteliin 301 tonteille 5. Rakennuspaikan pinta-alan pinta-ala noin 3300 m2. Lasse ja Juulianna Pelttari ovat saaneet lainhuudon kiinteistöön Rakennuspaikaksi on ajateltu, (Kurenalan eteläisen osan), asemakaavan AO- aluetta. Se sijaitsee Iijoen etelä puolella rajoittuen Tuulimyllyntiehen ja Iijokeen. MRL 135 :n 1 momentin mukaan rakennusluvan myöntämisen edellytyksenä asemakaava-alueella on, että rakennushanke on voimassaolevan asemakaavan mukainen. Hakemuksen mukaan rakennuspaikalle rakennetaan 2-kerroksinen omakotitalo kerrosalaltaan 250 m2 ja 1-kerroksinen autosuoja kerrosalaltaan 30 m 2. Hakija perustelee hanketta seuraavasti. Rakennuspaikka sijaitsee Rimminkankaan asemakaava-alueella. Kaavassa korttelit on merkitty 1-kerros rakentamisen alueeksi. Poikkeamishakemuksessa haetaan lupaa rakentaa rakennuspaikalle 2-kerroksinen omakotitalo. Kortteleissa on jo rakennettu korkeampia kuin 1-kerroksisia omakotitaloja, joten hakija ei näe estettä 2-kerroksisen omakotitalon rakentamiselle. Mielestämme suunnittelemamme talo sopisi hyvin Mursunsaaren monimuotoiseen eri aikakausilta olevaan rikkaaseen rakennuskantaan. Mursunsaaressa on jo useita taloja, joissa on 2 asuin kerrosta. Muun muassa tonttimme tien toisella puolella on 2 tasoinen paritalo ja näköetäisyydellä uudehko 1,5 kerroksinen omakotitalo. Rakennuspaikkaamme joen puolelta tarkasteltuna, samassa jokinäkymässä on Pudasjärven uusi hieno korkeita isoja rakennuksia sisältävä hirsikoulukampus. Mielestämme 2 kerroksinen talomme sopisi hyvin samaan jokinäkymään. Poikkeamishakemukseen on kuultu naapurit. Yhden kiinteistön omistajat vastustavat hanketta ja kokouksessa luetaan heidän kannanotto asiaan. Muut kiinteistöjen omistajat ovat antaneet hankkeelle suostumuksensa. Rakennusta ei saa rakentaa vastoin asemakaavaa (rakentamisrajoitus). Muiden ympäristön muutostoimenpiteiden kohdalla asemakaava on otettava huomioon siten kuin jäljempänä säädetään. Asemakaava-alueelle ei saa sijoittaa toimintoja, jotka aiheuttavat haittaa kaavassa osoitetulle muiden alueiden käytölle. Asemakaava-alueelle ei saa myöskään sijoittaa toimintoja, jotka ovat haitallisia tai häiriötä aiheuttavien ympäristövaikutusten estämistä tai rajoittamista koskevien asemakaavamääräysten vastaisia, joten poikkeamishakemuksen käsittely kuluu Pöytäkirjantarkastajat:

24 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Pudasjärven kaupungin toimivaltaan MRL 171 ja MRL 172 mukaisesti, koska kyseinen hanke: 1. ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteutumiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle 2. ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista 3. eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Mursunsaarella on kortteleissa 304 ja 302 jotka ovat korttelin 301 vastapuolelle poikettu jo aikaisemmin kaavarajoituksesta rakentaa vain yhteen kerrokseen. Alueelle on tehnyt lopputyön Tiina Komulainen jossa hän suosittelee rakennusten kerrosluvuksi 1 1 ¾-kerrosta. Lopputyö ei ole sitova. Asiasta on keskusteltu maankäyttöinsinööri Markku Mattisen kanssa, ja hän katsoo, että MRL 172 :n mukaiset poikkeamisen edellytykset täyttyvät. Poikkeamistarve asemakaavasta on vähäinen ja perusteltavissa tasapuolisella kohtelulla viereisten korttelien myönnettyihin poikkeamislupiin. Mursunsaaren alkuperäinen rakentaminen on ollut korkeudeltaan 1 ½- kerrosta. I- kerrosrakentaminen on sitten tullut myöhemmin. Kyseessä on rakentaminen kaavassa merkitylle I alueelle jossa roomalainen numero osoittaa rakennuksen tai sen osan suurimman kerrosluvun. Koska hakija haluaa rakentaa omakotitalon 2-kerroksesiksi, on hanke kaavan vastainen. Pudasjärven kaupunginhallitus on kokouksessaan siirtänyt jatkodelegoinnilla päätösvallan viranomaislautakunnalle. Asian on valmistellut tarkastusinsinööri Eero Talala puh Tarkastusinsinöörin päätösehdotus: Viranomaislautakunta päättää, että rakennus on mahdollinen MRL 171 mukaisesti ja myönteinen päätös perustuu MRL 172 mukaisuuteen. Rakentaminen tukee alueen monimuotoista rakentamista ja samalla toteutuu yhdenvertaisuusperiaate. Rakennuslupa on haettava 2 vuoden sisällä päätöksen antamisesta, muutoin lupa raukeaa. Kastuvat rakenteet on rakennettava vähintään 1 metriä korkeimman havaitun tulvarajan yläpuolelle. Rakennusluvan yhteydessä määritellään rakennuksen tarkka sijainti ja korkeustaso. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Merkitään, että Johannes ja Ulla Savikon lähettämä vastine naapurin kuulemiseen luettiin kokouksessa lautakunnanjäsenille. Pöytäkirjantarkastajat:

25 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta Lausunto / Pudasjärven Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan osittaisesta muutoksesta VIRANOMA 8 Pudasjärven viranomaislautakunnalta on pyydetty lausuntoa Swecon laatimasta päivä tystä Pudasjärven Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan osittaista muutosta koskevasta ehdotuksesta mennessä. Asemakaavan muutos tulisi Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan kortteleihin 1,1,3, 12-14, ja 28 sekä niihin liittyviin viher-, vesi-, liikenne- ja katualueisiin. Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelit 1-3, 12-13, ja 28 sekä niihin liittyvät viher-, vesi-, erityis-, liikenne- ja katualueet. Asemakaavan muutosalueet sijoittuvat Iijoen ja Pietarilantien varteen. Suunnittelualueen laajuus on noin 27,8 ha kaupunginhallitus päätti kaavamuutoksen käynnistämisestä koulukeskuksen vaihtoehtoisille alueille (Poropudas, Jussinaho) ja Pietarilan asuntoalueelle kaupunginhallitus päätti Pietarilan asuinalueen kaavatyön jatkamisesta erillisenä hankkeena (koulukeskuksen kaava) ja kaavamuutoksen laajentamisesta Varstatien alueelle kortteleihin kaupungin omistamille maille. Asemakaavoituksen 1. vaihe on kuulutettu vireille 27.2 ja aineisto oli nähtävillä lähtien. Asemakaavoituksen 2. vaihe laajennetulla suunnittelualueella kuulutettiin vireille ja aineisto nähtäville Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kunnan ilmoitustaululla ja kunnan internet-sivustolla. OAS on nähtävillä ehdotusvaiheen nähtäville panoon asti ja osalliset voivat ilmoittaa mielipiteensä sen riittävyydestä. Maakuntakaavassa suunnittelualueelle on osoitettu taajamatoimintojen aluetta A. A- merkinnällä osoitetaan asumisen, palvelujen, teollisuus- ja muiden työpaikka-alueiden ym. taajamatoimintojen sijoittumisalue ja laajentumisalueita. Suunnittelumääräys: Yksityiskohtaisemmassa kaavoituksessa tulee alueiden käyttöönottojärjestyksessä ja mitoituksessa kiinnittää erityistä huomiota vaihtoehtoisten aluekokonaisuuksien toiminnallistaloudelliseen edullisuuteen, ympäristön laatuun ja kevyen liikenteen toimintaedellytyksiin. Yksityiskohtaisemmassa kaavoituksessa tulee edistää yhdyskuntarakenteen eheyttämistä hajanaisesti ja vajaasti rakennetuilla alueilla sekä taajaman ydinalueen kehittämistä toiminnallisesti ja taajamakuvallisesti selkeästi hahmottuvaksi keskukseksi. Yksityiskohtaisempiin kaavoihin tulee sisällyttää periaatteet uudisrakentamisen sopeuttamisesta rakennettuun ympäristöön. Alueiden käytön suunnittelussa ja rakentamisessa on varmistettava, että alueella sijaitsevien kulttuuriympäristön ja Pöytäkirjantarkastajat:

26 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranomaislautakunta maiseman vaalimisen kannalta tärkeiden kohteiden kulttuuri- ja luonnonperintöarvot säilyvät. Taajaman merkittävä laajentaminen päätien toiselle puolelle yksityiskohtaisempaan kaavaan perustuen edellyttää turvallisten yhteyksien järjestämistä päätien poikki. Maankäytön suunnittelussa tulee ottaa huomioon tulvariskialueet ja tulvien hallintasuunnitelmat sekä varautua sään ääri-ilmiöiden vaikutuksiin. Kurenalan yleiskaava on laadittu vuonna 1984 ja sen uudistaminen oli vireillä 1995, mutta sitä ei viety ehdotuksena hyväksymiskäsittelyyn. Nyt vireillä oleva yleiskaavan päivitys on ehdotusvaiheessa ja ehdotus on nähtävänä ja lausunnolla. Tätä työtä varten tehtiin tarkentava luontoselvitys kesäkuussa Lähtötietona käytettiin Kurenalan osayleiskaava varten Natans Oy / Lassi Kalleisen laatimaa luontoselvitystä vuo-delta Kaavan laajennusalueille ei tehty luontoselvitystä (olevaa korttelialuetta). Suunnittelualue laajeni edelleen ja kesällä 2015 biologi Aija Degerman selvitti laajennusalueen tilanteen. Maanläjitysalueelta Ritolantien päästä löytyi silmälläpidettävää ahokissankäpälää, mutta se ei rajoita suunnittelua koska kasvupaikka ei ole luontainen. Kaava-aluetta halkoo Iijoki, johon arvokkaimmat luontotyypit liittyvät. Iijoen rannat on melkein kauttaaltaan rakennettu. Kaavamuutosalueelta ei ole havaintoja varsinaisista uhanalaisista lajeista. Meijerin kohta on luokiteltavissa metsälain mukaiseksi, erityisen tärkeäksi elinympäristöksi, joka tulisi jättää luonnontilaan. Luontoselvityksen laatijan mukaan suunnittelualueen asemakaavan muutoksen toteutuminen ei heikennä Natura-alueen luontoarvoja eikä sillä ole merkittäviä haitallisia vaikutuksia Natura-alueen suojeluperusteisiin eikä alueen pesimälinnustoon. Näin ollen luonnonsuojelulain 65 :n mukaista varsinaista Natura-arviointia ei tarvita. Iijoen vedenkorkeus vaihtelee suuresti vuodenaikojen mukaan. Korkeimmillaan vesi on kevättulvien aikaan toukokuussa. Tulvan aiheuttamat rakentamisrajaukset kaava-alueella voidaan määrittää Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen vuoden 1989 tulvan perusteella laatiman tulva-aluekartan perusteella. Karttaan liittyy koko kaava-alueen kattavat tulvan korkeustiedot Iijoen pituusleikkaukseen sovitettuna. Kurenalan keskustan sillan alapuoliselle jokiosuudelle ja järvelle kosteudelle alttiille rakenteille alimmaksi sallituksi korkeustasoksi on määritetty +112,03 / N60. Tulvan rakentamisrajoituksia ja tulvahaittoja on vähennetty rakentamalla laajoja tulvapenkereitä. Lisäksi on hyödynnetty maaston luontaisia muotoja ja tiestöä osana tulvasuojausta. Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskukselta saadun luvan mukaan keskusta-alueella on voitu rakentaa suositeltua korkoa alemmaksi (N ,73 m) tulvapenkan sijaitessa alueella. Pöytäkirjantarkastajat:

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen Viranomaislautakunta 88 16.12.2015 Viranomaislautakunta 6 13.01.2016 Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen VIRANOMA 88 Arvo Kettunen hakee poikkeamista 26.11.2015 saapuneella hakemuksella MRL 171 nojalla MRL

Lisätiedot

Viranomaislautakunta Lausunto / Kurenalan yleiskaavaehdotuksesta

Viranomaislautakunta Lausunto / Kurenalan yleiskaavaehdotuksesta Viranomaislautakunta 5 13.01.2016 Lausunto / Kurenalan yleiskaavaehdotuksesta VIRANOMA 5 Pudasjärven kaupungin maankäyttöinsinööri Markku Mattinen on pyytänyt Pudasjärven viranomaislautakunnalta lausuntoa

Lisätiedot

Lausunto / Pudasjärven Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan osittaisesta muutoksesta

Lausunto / Pudasjärven Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan osittaisesta muutoksesta Viranomaislautakunta 8 13.01.2016 Lausunto / Pudasjärven Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan osittaisesta muutoksesta VIRANOMA 8 Pudasjärven viranomaislautakunnalta on pyydetty lausuntoa Swecon laatimasta

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 AIKA 18.11.2015 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 AIKA 13.04.2016 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2016 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2016 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2016 1 AIKA 19.05.2016 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kurenalan osayleiskaavan uusiminen

Kurenalan osayleiskaavan uusiminen Pudasjärven kaupunki Kurenalan osayleiskaavan uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päivitys 12/2015 Kurenalan yleiskaava-alue rajatta kartalle paksummalla punaisella viivalla. Tämä osallistumis-

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut 1 (8) Tekniset palvelut asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Paltamon kirkonkylän asemakaava-alueen korttelit 22, 23 ja 27 sekä niihin liittyvät vesi-, liikenne- ja viheralueet. Suunnittelualue

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Naapureiden kuuleminen: Hakija on toimittanut naapurikiinteistöjen omistajien suostumukset poikkeamiseen (MRL 173 ).

Naapureiden kuuleminen: Hakija on toimittanut naapurikiinteistöjen omistajien suostumukset poikkeamiseen (MRL 173 ). ALUEARKKITEHDIN LAUSUNTO Poikkeamishakemus Diaarinumero: 237/605/2014 Hakija: Jaakko Heiskari, Tiina Väisänen Tila: Ryhtyli Kiinteistötunnus: 859-401-153-0 Kylä: Tyrnävä Haettava poikkeaminen: Haetaan

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 19

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 19 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 19 Viranomaislautakunta 05.02.2014 AIKA 05.02.2014 klo 16:00-17:34 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 510 TONTIT 1-5 JA KORTTELIN 511 TONTTI

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 506 TONTIT 3 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 507

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta Asemakaava 506 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PORVOON KAUPUNKISUUNNITTELU Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Saviniemen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Drno 20/2016) RUKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELEISSA 140, 141 JA 142, YLEISELLÄ PYSÄKÖINTIALUEELLA JA NIIHIN LIITTYVILLÄ KATU-, URHEILU-, JA VIRKISTYS-, VESI- SEKÄ RETKEILY- JA ULKOILUALUEILLA

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

TAIVALKOSKEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOKSET KORTTELEISSA 49 JA 20A OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

TAIVALKOSKEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOKSET KORTTELEISSA 49 JA 20A OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TAIVALKOSKEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOKSET KORTTELEISSA 49 JA 20A OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 15.12.2015 MITÄ SUUNNITELLAAN? Muutosalueiden sijainnit Taivalkosken taajamassa Suunnittelun

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 2

ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 2 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 2 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 2 TONTTI 1 P30045 9.6.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Laitakallion VP-alueen ja yleisen tiealueen (LT) asemakaavan muutos

Laitakallion VP-alueen ja yleisen tiealueen (LT) asemakaavan muutos 1 Laitakallion VP-alueen ja yleisen tiealueen (LT) asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ote opaskartasta ja suunnittelualueen rajaus. Fonecta kartat 1. Miksi kaavoitukseen on

Lisätiedot

Kurvolan asemakaava. Asemakaavan vaiheittainen muutos. Ehdotus

Kurvolan asemakaava. Asemakaavan vaiheittainen muutos. Ehdotus Kurvolan asemakaava Asemakaavan vaiheittainen muutos Ehdotus Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: KAAVAN TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Kurvolan vaiheittainen asemakaavan muutos Kaavan päiväys Kiinteistöt

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosa, Ylikylä kortteli 27 tontit 6 ja 7, kortteli 20 tontti 1, kortteli 21 sekä katu ja VL -alueet Ylikyläntie - Pihkaporintie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 619/2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan laaditaan asemakaavan muuttamisesta osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan osallisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU Päätös, raportti 12.3.2018 Nähtävillä 20.3.-18.4.2018 Hyväksytty 8.5.2018 Oulun kaupunki Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelu Kaavoitus 1. Johdanto Karhuojan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus Kaavoituspalvelut PL 43, KOKKOLA

Tekninen palvelukeskus Kaavoituspalvelut PL 43, KOKKOLA Tekninen palvelukeskus 24.8.2015 Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 KOKKOLA Vastaus kyselyyn kaavatiedoista Kokkolan avosairaanhoidon ja avoterveydenhuollon, suun terveydenhuollon sekä sosiaalipalveluiden

Lisätiedot

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Osayleiskaavan muutos Mäntyharjun kunnan (507) Niinimäen kylän (419) tilan Antinmäki 1:66 osa-alueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti jarmo.makela@karttaako.fi

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Tetriniemi) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

KORTTELI 27 UTAJÄRVI

KORTTELI 27 UTAJÄRVI KORTTELI 27 UTAJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS 23.5.2013 AIRIX Ympäristö Oy Mäkelininkatu 17 A 90100 OULU Puhelin 010 241 4600 Telefax 010 241 4601 UTAJÄRVEN KUNTA Laitilantie 5 PL 18 91600 UTAJÄRVI Vireilletulosta

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaupunkirakenne 1.6.2006 1(5) ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Ak-330 Kemmolan asemakaava

Ak-330 Kemmolan asemakaava Ympäristövirasto / TL 12.03.2013 sivu 1/7 Ak-330 Kemmolan asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisestä tiedosta,

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA ORTOKUVA ALUEELTA 2011 KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Kuhala III D: Keskustan kaupunginosan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa tulee laatia kaavan tarkoitukseen ja merkitykseen nähden tarpeellinen suunnitelma osallistumis-

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

YLIVIESKA. Asemakaavan muutos koskee Kaisaniemen (6.) kaupunginosan korttelin 5 osaa ja puistoaluetta.

YLIVIESKA. Asemakaavan muutos koskee Kaisaniemen (6.) kaupunginosan korttelin 5 osaa ja puistoaluetta. YLIVIESKA Liite 2 Asemakaavan muutos koskee Kaisaniemen (6.) kaupunginosan korttelin 5 osaa ja puistoaluetta. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) MRL 63 Täydennetty 10 / 2014 ehdotusvaihe Osallistumis-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut 1 (8) Tekniset palvelut RANTAKUJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Paltamon kirkonkylän asemakaava-alueen kortteli 229 sekä siihen liittyvät katu- ja viheralueet. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2 (8)

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1610/2015 VP 44/3.9.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TOEJOKI 52. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 16 TONTTI 1001 (KESKIKATU 26) JA PUISTON RIITAVIIKIN AUKION (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1668 Maankäyttö-

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/2017 151 Viranomaislautakunta 21.09.2017 AIKA 21.09.2017 klo 16:07-17:06 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Otso KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 Kokouksen

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO Puh 0400 356 500, Fax 016-642259 4.2.2009 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos Osallistumis-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 Valmistelija Elina Masalin, kaavasuunnittelija, p. 040 773 7752 KAAVA NRO 0316 Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAINEN LINNUNLAULUN PÄIVÄKOTI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 24.11.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KATUJA P28913 1.6.2016 Kaavan

Lisätiedot