Kaksiportainen Keskipakoispuhallin HDCB - HDCS Asennus- ja huolto-ohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaksiportainen Keskipakoispuhallin HDCB - HDCS Asennus- ja huolto-ohjeet"

Transkriptio

1 Kaksiportainen Keskipakoispuhallin HDCB - HDCS Asennus- ja huolto-ohjeet Nro HDCx - 3 : 5

2 2 Alkusanat Lue kaikki ohjeet tarkoin, ennen kuin aloitat asennustyöt. Kaikissa kuvissa on HDCB-rakenne. HDCB:n ja HDCS:n erot käyvät parhaiten ilmi sivulla 26 ja 27 olevista kuvista.

3 3 SISÄLLYSLUETTELO TEKNISET TIEDOT 4 Kuvaus 4 Äänitaso 4 TURVAMÄÄRÄYKSET 5 Selitykset 5 Yleiset turvamääräykset 5 ASENNUS 6 Asennus alustaan 6 Palkkikehys 6 Betonijalusta 7 Lisävarusteiden asennus 8 Kangasliitin 8 Kosketussuojat 8 Voitelulaite 9 Hihnavälitys 10 Sähköasennukset 10 Moottori 10 ENSIMMÄINEN KÄYNNISTYS 11 KUNNOSSAPITO 12 Ehkäisevä kunnossapito 12 Puhallinpyörä 12 Laakerit 13 Hihnakäyttö 14 Moottori 14 Korjaushuolto 15 Puhallinpyörien vaihto 15 Kiilahihnojen vaihto 16 Laakerit 17 HIHNAVÄLITYS 22 NOSTO-OHJE 25 KOODIAVAIN 26 VARAOSALUETTELO 28

4 4 TEKNISET TIEDOT Kuvaus Äänitaso HDCB JA HDCS ovat suurille paineille ja suhteellisen pienille virtauksille tarkoitettuja kaksiportaisia keskipakoispuhaltimia. HDCB on suunniteltu etupäässä puhtaan ilman, HDCS märän ilman siirtoon. Nämä kaksi puhallinpyörää on asennettu samalle akselille kahden vierintälaakerin väliin. Pyörivät osat on tasapainotettu dynaamisesti ja puhaltimia on koekäytetty ennen toimitusta. HDCB:n koot ovat , imu- ja painepuolen välinen kulma on 90 o tai imu- ja painepuoli ovat samansuuntaiset. Painepuolen suuntaa voidaan vaihdella koosta riippuen, ks. sivu 26. HDCS:n koot ovat ja se on kiinnitetty palkkikehykseen, mutta rakenne on muuten kuin HDCB:n. HDCS:n imu- ja painepuolen väli on aina 90 o, ja painepuolen suunta voi olla 11, 16 ja 21 (0, 270 tai 315 ), katso sivu 27. HDCS on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja nesteenpoisto toimii kaikista sen syvennyksistä. HDCx:n maksimi kaasulämpötila on 100 o C. Maksimi ympäröivä lämpötila moottorin jäähdyttämiseksi: katso moottorin toimittajan ohjeet. EU:n konedirektiivi 89/392/ETY vaatii, että ilmoitetaan 1 m:n etäisyydeltä mitattu maksimi äänenpainetaso sekä äänitehotaso. Maksimi äänenpaine mitataan suoraan puhaltimen imu- tai painepuolen edestä. Äänitehotaso on määritetty mittausmenetelmillä AMCA 300, ISO 3744, ISO ja BS 848. HDCx-sarjan arvot ovat seuraavat: blqlwhkrwdvrg%$ blqhqsdlqhwdvrg%$ blqhqsdlqhwdvrg%&

5 5 TURVAMÄÄRÄYKSET Selitykset Näissä ohjeissa on varoituksia. Niillä tähdennetään onnettomuusvaaroja, jotka aiheuttavat tai saattavat aiheuttaa henkilövahinkoja. Onnettomuusvaaran todennäköisyydestä tai onnettomuuden seurauksien vakavuudesta riippuen ne on jaettu kolmeen ryhmään, VAARA!, Varoitus! ja Tärkeää!. Tekniset varoitukset, Huom!, painottavat vaurion tai käyttöhäiriöiden vaaraa. 9$$5$ on merkkinä siitä, että tapahtuu onnettomuus, jos ohjeita ei noudateta. Onnettomuus aiheuttaa vakavan henkilövahingon, joka johtaa mahdollisesti kuolemaan, tai vakavan omaisuusvahingon. 9DURLWXV on merkkinä siitä, että saattaa tapahtua onnettomuus, jos ohjeita ei noudateta. Onnettomuus aiheuttaa vakavan henkilövahingon, joka johtaa mahdollisesti kuolemaan, tai vakavan omaisuusvahingon. 7lUNHll on merkkinä siitä, että saattaa tapahtua onnettomuus, jos ohjeita ei noudateta. Onnettomuus aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahingon. +XRP on merkkinä mahdollisesta vauriosta tai käyttöhäiriöstä, jos ohjeita ei noudateta. Yleiset turvamääräykset Voimassa ovat seuraavat yleiset turvamääräykset: Puhaltimeen tai puhallinmoottoriin ei saa koskea niiden ollessa käynnissä. Moottorin virransyöttö on katkaistava, joko turvakytkimellä, joka lukitaan, tai irrottamalla varokkeet, ennen kuin puhaltimessa tehdään mitään toimenpiteitä. Varmistaudu siitä, ettei kukaan pysty käynnistämään puhallinta toimenpiteiden aikana. Ennen puhaltimessa tehtyjä toimenpiteitä: huolehdi siitä, että puhallinpyörä on pysähtynyt! Käytä aina kuulosuojaimia puhaltimen ollessa käynnissä. Turvakytkin on asennettava aina, jotta turvallisuus on täysin hyvä puhaltimessa tehtyjen toimenpiteiden aikana. Turvakytkin ei kuulu puhallintoimitukseen. Puhaltimessa on varoituskilvet. Hihnakäytön, navan ja käyttöakselin kosketussuojat on asennettava oikein, eikä niitä saa poistaa puhaltimen ollessa käynnissä.

6 6 ASENNUS Nosta puhallinta nosto-ohjeen mukaan, ks. sivu 25. Puhallin toimitetaan vapaasti seisovana tai palkkikehyksessä. Jos aiotaan asentaa tärinänvaimentimet, puhallin vaatii asennuksen palkkikehykseen. Kun puhallin on kiinnitetty alustaan, tehdään kanava- ja sähköliitännät, ja tarkastetaan kaikki lopuksi, ks. kappale Ensimmäinen käynnistys. Jos puhallin toimitetaan ilman moottoria ja hihnavälitystä, niiden asennus sisältyy myös asennustyöhön. Katso kappale Kiilahihnavälitys. Asennus alustaan Palkkikehys Puhallin asennetaan palkkikehykseen tärinänvaimentimineen, suoraan alustaan tai betonijalustalle. Toimitukseen mahdollisesti kuuluvat tärinänvaimentimet ja pultit on asennettu puhaltimeen kuljetuksen vaatimalla tavalla. Pultit on tarkoitettu puhaltimen ja tärinänvaimentimien väliseen asennukseen, mahdollinen viides vaimennin sijoitetaan hihnakäytön keskelle. Alusta on mitoitettava puhaltimen painon mukaan. Paino ilman moottoria ja hihnavälitystä käy ilmi nosto-ohjeiden taulukosta, katso sivu Huolehdi siitä, että alusta on tasainen. Korkeimmalla ja matalimmalla olevan tärinänvaimentimen vaakasuuntainen väli saa olla enintään 2 mm. 2. Asenna tärinänvaimentimet palkkikehykseen. Kiristä pultit taulukon 1 mukaiseen momenttiin..lulvw\vprphqwwl1p.lhuuh 7HUlVVLQN (LYRLGHOWX 7HUlV$ (LYRLGHOWX M 5 5,5 4,5 M 6 11,5 7,8 M M M M M M DXOXNNR 3. Kiinnitä puhallin alustaan kiristämällä tärinänvaimentimien ja alustan väliset pultit taulukon 1 mukaisiin momentteihin.

7 7 Betonijalusta Jos puhallin asennetaan betonijalustaan, siihen tarvitaan valuholkit, paisuntaholkit tai kemialliset ankkurit. Aseta jalusta tarkasti suoraan välikkeiden avulla. Tämä on hyvin tärkeää, koska puhallin saattaa muussa tapauksessa vinoutua. Valuholkki Puhallin.XYD Valutila 1. Ruuvaa valuholkit tai vastaavat kiinnikkeet jalustaan, ruuveja kuitenkaan kiristämättä. Katso kuva Tasoita puhaltimen alusta laastilla. Huolehdi siitä, ettei valumassa ulotu puhaltimen alatasoa ylemmäksi, jotta puhallinta voidaan siirtää sivusuunnassa mahdollisen purkamistyön aikana. 3. Kun valumassa on kovettunut, kiristä pultit täyteen momenttiin.

8 8 Lisävarusteiden asennus Kangasliitin +XRP Suositamme, että puhaltimen ja kanavan väliin asennetaan liittimet. Tämä siksi, että vältetään puhallinvauriot esimerkiksi kanavien laajetessa. Tärinänvaimentimilla varustetut puhaltimet RQYDUXVWHWWDYDDLQD liittimillä. Asenna kangasliitin kuvan 2 mukaan. Mittojen on oltava A:n ja B:n mukaiset. (Taulukko 2) C &.RNR bbb A B* C XYD DXOXNNR $ % Kosketussuojat 9DURLWXV *= Toleranssi +0 / -10 mm Asennettava silloin kun imu- tai painepuolta ei ole liitetty kanavaan. ABB Fläkt Industri AB:n toimittamat suojat täyttävät EU:n konedirektiivin asettamat vaatimukset. Siksi on tärkeää käyttää alkuperäisiä kosketussuojia.

9 9 Voitelulaite Toimitamme yleensä SKF:n System 24:n (LAGD125/EM2). System 24 on sopiva -4 C +55 C:n ympäröivälle lämpötilalle. Säiliössä on 125 cm³ (n. 115 g) rasvaa. Kokoaminen Laakeripesän on oltava täytetty rasvalla. Katso Jälkivoitelu, taulukko 4, ennen kuin asennat voitelulaitteen. 1. Poista rasvanippa laakeripesästä. 2. Ruuvaa mukana oleva vaihtonippa laakeripesään. 3. Leikkaa voitelulaitteen umpivalettu suu veitsellä auki, irrota mahdollinen suojatulppa. 4. Ruuvaa voitelulaite käsin vaihtonippaan kiinni. 5. Aktivoi voitelulaite säätämällä tyhjennysajan 3 mm:in kuusioavaimella. Kun lasket voiteluajan, ks. diagrammi 1, jälkivoiteluvälit, sivu Merkitse voitelulaitteen aktivointipäivä muistiin. Voitelulaitteen asetus Esimerkki: Voitelulaitteen vaihto.xyd Jos vaadittu rasvamäärä on 25 g kuukaudessa, niin kuin jälkivoiteluesimerkissä. SKF:n System 24 sisältää 115 g, siis 115/25 = 4,6 kuukautta. System 24:n asteikkona on 24 kuukautta, aseta noin 4,5:teen. 7lUNHll Laite on vaihdettava kun pinnankorkeuden näyttävä ikkuna näyttää nollaa. Jos puhallin ei ole ollut käytössä 3 viikon ajan tai pitempään, laakerinkannet on irrotettava ja liika rasva on poistettava. (Pesän alaosan volyymistä on 1/3 oltava täytetty rasvalla.) Noudata suurta puhtautta huollon aikana, jottei laakereihin mene epäpuhtauksia rasvan mukana. +XRP Käytä suojakäsineitä. Säännöllinen kosketus maaöljytuotteisiin saattaa aiheuttaa yliherkkyysreaktioita.

10 10 Hihnavälitys Katso kappale Hihnavälitys. Sähköasennukset w9$$5$ Sähköasennukset on annettava aina ammattiasentajan tehtäväksi. 7lUNHll Moottori Turvakytkin on asennettava aina, jotta turvallisuus on täysin hyvä puhaltimessa tehtävien toimenpiteiden aikana. Turvakytkin ei kuulu puhallintoimitukseen. Katso moottorin toimittajan ohjeet.

11 11 ENSIMMÄINEN KÄYNNISTYS 9DURLWXV 7DUNDVWXNVHWHQQHQNl\WW l 1. Suojaristikko on asennettu imu- tai painepuoleen, jota ei ole liitetty kanavaan. 2. Ruuvit on kiristetty ja puhallin on suunnattu ja kiinnitetty oikein. 3. Hihnakäyttö on asennettu oikein (ks. kappale Hihnavälitys). 4. Laakerit on voideltu (ks. Jälkivoitelu, taulukko 4). 5. Puhallinpyörät pyörivät häiriöäänittä. 6. Moottori on liitetty valmistajan ohjeiden mukaan. 7. Kangasliittimet on asennettu oikein (eivät saa olla kireällä). 8. Liitäntäkanavat eivät kuormita puhallinta. 9. Kanavissa ei ole irrallisia esineitä ja vastuussa oleva käyttöhenkilöstö antaa käynnistysluvan. 7lUNHll Käytä aina kuulosuojaimia puhaltimen ollessa käynnissä. Käynnistä puhallin ja tarkasta seuraava: 1. Puhallinpyörien pyörimissuunta on oikea. Vertaa akselipäädyn pyörimissuuntaa puhaltimessa olevan nuolen kanssa. 2. Tärinätaso vaaka- tai pystysuunnassa ei saa olla yli 7,1 mm/s RMS. 11 mm/s sallitaan akselin suunnassa. 3. Ei häiriöääniä puhaltimesta tai moottorista. 4. Mahdollinen voitelulaite käynnistyy kun puhallinkin käynnistetään. 5. Laakerilämpötila asettuu, katso kappale Laakerit, Koekäyttö/Käynnistys.

12 12 KUNNOSSAPITO Ennen toimenpiteitä puhaltimessa: Huolehdi siitä, että turvakytkin on kytketty irti ja lukittuna. Jos turvakytkintä ei ole, sähkömiehen on katkaistava virransyöttö ennen töiden aloittamista. Ripusta kilpi Työt käynnissä, jotta vältytään puhaltimen käynnistyksestä epähuomiossa. Ehkäisevä kunnossapito Puhallinpyörä Jos puhallinpyöriä käytetään syövyttävässä tai pölyisessä ympäristössä, saattaa syntyä tasapainottomuutta ja mahdollisia laakerivaurioita. Siksi tärinätason tarkastus on tärkeää. Käytöstä riippuu, miten usein se on tehtävä, kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Puhallinpyörät on siis vaurioiden ehkäisemiseksi puhdistettava tai tasapainotettava tarpeen vaatiessa. Mittaa tärinätaso moottorin rungosta ja laakeripesistä, kolmesta eri suunnasta, katso kuva 4. Taulukosta 3 käy ilmi, mitkä tasot vaativat toimenpiteitä..xyd(kgrwhwxwplwwdxvnrkgdwwlulqllplwdwwdhvvd 7lULQlWDVRPPV506 7RLPHQSLGH 9DDNDWDL $NVHOLQVXXQW S\VW\V < 7,1 < 11,0 Raja-arvot toimituksen hyväksymiseksi 7,1 12,9 11,0 16,9 13,0 19,9 17,0 21,9 Puhaltimen kulumisen ja / tai likautumisen aiheuttamat normaalit käyttöarvot eivät vaadi toimenpiteitä. Tarkasta pikimmin, mikä aiheuttaa tärinätasot. Mittaa tärinä tihein välein, kunnes puhallin pysäytetään. Ryhdy toimenpiteisiin. > 20,0 > 22,0 Pysäytä puhallin heti ja korjaa vika. 7DXOXNNR :7RLPHQSLWHHWWlULQlWDVRQQRXVWXD

13 13 Laakerit 7lUNHll +XRP Laakerit on tarkastettava tasaisin välein, esim. voitelun yhteydessä kuuntelemalla käyttöääntä ja tarkastamalla laakerilämpötila. Tarkasta seuraava: 1. Voitele laakerit ohjeiden mukaan. 2. Ei häiriöääniä heikko suriseva ääni on merkki siitä, että laakeri on kunnossa. meluisa, epätasainen käynti on ilmaus likaantuneesta, virheellisesti asennetusta tai vioittuneesta laakerista. 3. Mahdollinen voitelulaite vaihdetaan määrätyssä ajassa. Katso otsikko Voitelulaite. Jälkivoitelu Laakerit on voideltu rasvalla noudata tarkoin voiteluohjeita. Käytä suojakäsineitä. Säännöllinen kosketus maaöljytuotteisiin saattaa aiheuttaa yliherkkyysreaktioita. Säilytä rasvaa alkuperäispakkauksessaan, kunnes sitä käytetään. Liika rasva laakeripesissä saattaa korottaa lämpötilaa voimakkaasti. Laakeripesissä on rasvanippa ja rasvaventtiili, joka säätelee pesän rasvamäärää. Tarpeellinen rasvamäärä jälkivoideltaessa, katso taulukko 4. Voitele rasvanipat ja noudata aina suurta puhtautta huollon yhteydessä, jottei laakereihin pääse epäpuhtauksia rasvan mukana. Tarpeellinen rasvamäärä g Puhallinkoko Asennettaessa Jälkivoideltaessa DXOXNNR Jälkivoiteluvälit Jälkivoiteluvälit käyttötunteina käyvät ilmi diagrammista 1. Diagrammi koskee 70 C:n laakerilämpötilaa. Lämpötilan jokainen 15 C:n korotus puolittaa voiteluvälin, katso kuva 5. Rasvan maksimilämpötilaa ei saa kuitenkaan ylittää. Laakeripesän yläpuolella mitattu lämpötila on noin 15 C alhaisempi kuin itse laakerin. Esimerkki: Puhallin HDCB / HDCS rpm, jonka normaali laakerilämpötila selviää, diagrammin 1 mukaan, noin 750 käyttötunnista ilman jälkivoitelua. Rasvamäärä jälkivoideltaessa on taulukon 4 mukaan 25 g. Jatkuvassa käytössä on suositettu jälkivoitelumäärä 25 g/kuukausi. Suositetut rasvalaadut: SKF LGEP2 SKF LGWA2 SHELL Alvania G2 (tai vastaava rasva)

14 14 Käyttötunnit HDCx-010, , r/min 'LDJUDPPL C ( F) 100 (210) 85 (185) Voiteluväli (70 o C:ssa) 70 (160) 55 (130).XYD Hihnakäyttö Moottori Tarkasta, että hihnat ovat hyvässä kunnossa, hihnasuojuksen etuosassa on tarkastusluukku. Tee silmämääräinen tarkastus esimerkiksi voitelun yhteydessä. Koko hihnasarja on vaihdettava samanaikaisesti, jotta kaikkien hihnojen kireys on sama. Lisätietoja hihnojen tarkastuksesta, ks. kappale Hihnavälitys, sivu 22 ja 23. Voitelu ja muu ehkäisevä huolto on tehtävä moottorin toimittajan ohjeiden mukaan.

15 15 Korjaushuolto Puhallinpyörien vaihto Puhallinpyörien purkaminen Puhallinpyörät vaihdetaan seuraavasti (ks. kuva 6) XYD Irrota laakeripesien yläpuoliskot ja ota ne paikaltaan. 2. Irrota ulko- ja väliseinämätiivisteet, niin että ne riippuvat irrallisina akselissa. (Väliseinämätiivisteeseen pääsee käsiksi tarkastusluukusta.) 3. Irrota laakerit ja alemmat laakerinpuoliskot. Katso myös kappale Laakerit. 4. Irrota päädyt ja ota ulkoseinämätiivisteet talteen. 5. Irrota puhallinpyörä toiselta puolelta ja ota väliseinämätiivisteet talteen. Käytä puhallinpyörän irrotinta. 6. Vedä akseli jäljellä olevan puhallinpyörän kanssa päätyaukon läpi.

16 16 Puhallinpyörien kokoaminen 1. Asenna uudet puhallinpyörät vastakkaisessa järjestyksessä yllä oleviin kohtiin 6 2 verrattuna. Puhdista tiivistepinnat huolellisesti. Noudata laakerien asennusohjeita. Katso kappale Laakerit. 2. Tarkasta, että akseli pyörii oikein, että pyörien ja imupuolen välit ovat samat ympäriinsä ja että akselitiivisteet on keskitetty kunnolla. Ks. taulukko 5 ja kuva Asenna ylemmät laakeripuoliskot takaisin. 4. Koekäytä puhallinta ja tarkasta sen toiminta: onko tärinää, häiriöääniä, jne. Katso otsikko Ensimmäinen käynnistys, sivu 11. 3XKDOOLQ NRNR % DXOXNNR B±3 B±3.XYD Kiilahihnojen vaihto Katso kappale Hihnavälitys.

17 17 Laakerit Yleistä Vierintälaakerien hyvä toiminta ja tarkoitettu kestoikä edellyttävät, että laakeriyksikköä asennettaessa käytetään tarkoituksenmukaisia työkaluja ja noudatetaan puhtautta. 7lUNHll Laakereihin ei saa päästä epäpuhtauksia. Siksi niitä ei tule ottaa alkuperäispakkauksistaan, ennen kuin juuri ennen asennusta. Uusissa laakereissa käytettyä ruosteenestoainetta ei tarvitse yleensä poistaa: vain vaipan pinta ja reikä on kuivattava. Mutta jos laakeri on voideltava rasvalla ja sitä käytetään hyvin korkeissa tai alhaisissa lämpötiloissa, tai jos rasvaa (esim. polyureapohjainen rasva) ei sovi sekoittaa ruosteenestoaineeseen, se on pestävä pois ja laakeri kuivattava huolellisesti. Tämä siksi, että estetään mahdolliset haittavaikutukset rasvan voiteluominaisuuksiin. Virheellisessä käytössä likautuneet laakerit (esim. vioittunut tiiviste) on myös pestävä ja kuivattava ennen asennusta. Käytä suojakäsineitä. Säännöllinen kosketus maaöljytuotteisiin saattaa aiheuttaa yliherkkyysreaktioita. Kokoaminen Laakerien asennus kiristysholkkiin Pienet ja keskisuuret laakerit puristetaan laakeriholkkiin yleensä holkin mutterilla. Laakeriholkki Poista öljy akselista, niin että akselin ja holkin välistä on saatu pois kaikki öljy. Aseta laakeriholkki akselille kierre ulospäin kuvan 8 mukaan ja työnnä sitä akselilla suunnilleen asentoonsa. Laakeriholkkia voidaan työntää helposti akselia pitkin, jos rakoa avataan vähän ruuvitaltalla. Holkin vaippapinta on öljyttävä ohuella öljyllä, jotta laakerin asentaminen ja purkaminen on helpompaa. Lukko- Aluslaatta Laakeri mutteri Kiristysholkki.XYD

18 18 Pallomaisen rullalaakerin asennus laakeriholkkiin Laakerivälys on mitattava rakomitalla, ennen kuin se asennetaan, koska välyksen pieneneminen on sovitteen pitävyyden mitta. Pidä laakeria puhtaalla alustalla ja käännä sisärengasta muutama kierros. Käytä vähän pienintä mittaa ohuempaa rakomittaa välyksen mittaukseen ennen asennusta. Työnnä mitta toiseksi ylimmän rullan ja ulkorenkaan väliin. Mittaa sitten vähitellen aina paksummalla mitalla, kunnes tuntuu tiettyä vastusta sitä ulosvedettäessä. Katso kuva 9. Työnnä laakeri akselille ja tarkasta välyksen pieneneminen puristettaessa, mittaamalla alimman rullan ja ulkorenkaan välistä, katso kuva 10 ja välyksen pienenemisen ohjearvot taulukon 5 mukaan. Tarkasta, ettei aliteta pienintä sallittua jäljellä olevaa välystä. Jotta sovitus akseliin onnistuu oikein puristettaessa paikalleen laakeria, jonka välys on normaalia suurempi esimerkiksi C3 tai C4 on sopivaa yrittää päästä välyksenpienenemisalueen yläpuoliskoon..xyd.xyd Mittaa välys rakomitalla ennen vierintälaakerien asennusta. Tarkasta välys jälkeenpäin puristettaessa mittaamalla alimman rullan ja ulkorenkaan väli. Välyksen pieneneminen ja puristusvaihe S6.XYD.XYD Miten nopeasti sovitus onnistuu, johtuu siitä, miten pitkälle laakeri puristetaan kartiomaiseen laakerialustaansa. Sisärengas laajenee puristuksen aikana, jolloin lähtökohtana ollut välys pienenee asteittain. Pieniin pallomaisiin rullalaakereihin, tai jos mittaustila on rajoitettu, sovelletaan puristuspituutta välyksen pienenemisen sijaan, ks.taulukko 6.

19 19 3XKDOOLQNRNR /DDNHULQ UHLlQ KDONDLVLMD 6lWHLVYlO\NVHQ SLHQHQHPLQHQ $NVLDDOSXULVWXV6 NDUWLRNNXXV 3LHQLQVDOOLWWXMlOMROHYD YlO\V DOXQSLWlQ YlO\NVLVHQODDNHULQ DVHQQXNVHQMlONHHQ \OLNRUN PLQ PD[ PLQ PD[ & & PPPP PPPP PPPP PPPP 1) Jäljellä oleva välys on tarkastettava tapauksissa, joissa lähtökohtana ollut välys osuu toleranssialueen alaosaan, ja kun laakerirenkaiden lämpötila saattaa vaihdella suuresti käytön aikana. Jäljellä oleva välys ei saa olla pienempi kuin pienin yllä annettu arvo. Purkaminen 7DXOXNNR Laakeriholkkia purettaessa ruuvataan ensin holkkimutteria muutama kierros takaisin. Irrota sisärengas sen jälkeen muutamalla vasaraniskulla laakerin sivupinnasta, holkin suuresta päädystä käsin. Asennusvaurioiden välttämiseksi suositamme, että puhallinpyöriä, hihnapyöriä ja kytkimiä akselitappiin asennettaessa ja siitä purettaessa noudatetaan suurta varovaisuutta. Kiinnityksessä on käytettävä apuna asennustyökalua tai ruuvia, joka kierteytetään akselipäädyn keskiöreikään, sekä sopivaa aluslevyä tai poikkipuuta. +XRP +lwlwdsdxnvlvvd voidaan osa kiinnittää kevyin iskuin, jolloin on DVHWHWWDYDYDVWLQ akselin toiseen päätyyn. Irrotukseen on käytettävä ulosvetotyökalua. SNL-pystylaakeripesä Asenna rasvaventtiilirakenteinen SNL-pystylaakeripesä kuvan 13 mukaan. Huomaa tiivisterenkaiden sijainti laakerin puolella, jossa rasvanipat ovat. Ohjausrengas V-rengastiiviste.XYD

20 20 +XRP Kiristysmomentit. Katso taulukko 7. 3XKDOOLQ.LULVW\V NRNR PRPHQWWL Nm Nm Nm Nm Nm Nm 7DXOXNNR 61/S\VW\ODDNHULQDVHQQXV9UHQJDVWLLYLVWHLQ 1. Aseta pesän alapuoli oikeaan asentoon ja laakerin kannan kiinnitysruuvit paikalleen, niitä kiristämättä. 2. Aseta yksi V-rengas ja aluslevy akselille. Huolehdi tarkasti siitä, että ne ovat oikeassa suhteessa laakeripesään. 3. Asenna laakeri akseliin ja täytä se rasvalla, katso jälkivoitelu, taulukko Aseta toinen V-rengas ja aluslevy akselille. 5. Kun akseli, laakeri ja tiivisteosat on asennettu, sijoita ne laakeripesän alapuoliskoon. 6. Aseta ohjausrenkaat tarvittaessa paikalleen. 7. Tarkasta pesän alapuoliskon oikea asento, niin että se on hyväksyttävissä rajoissa ja kiristä sitten kiinnitysruuveja vähän. 8. Aseta yläpuolisko päälle ja kiristä osat yhdistävät ruuvit suositettuun momenttiin, ks. taulukko 7. Ole tarkkana, ettet sekoita eri laakeripesien puolikkaita toisiinsa. 9. Kiristä jalustan kiinnitysruuvit. 10. Voitele auslevyjen ulkopuoli rasvalla. 11. Siirrä V-renkaita akselinsuuntaisesti, kunnes tiivistehuulet ovat oikeassa asennossa suhteessa aluslevyihin. Yksinkertaisin tapa siirtää V-renkaita on käyttää ruuvitaltan teräosaa ja samalla kääntää käsin akselin ympäri.

21 21 Asennuksen jälkeinen tarkastus +XRP $NVLDDOLVHQOLLNHYDUDQYDUPLVWDPLVHNVLRQWDUNDVWHWWDYDVHXUDDYD 1. Poista ohjausrenkaat. 2. Aseta laakerin kansi paikalleen ja kiristä pultit. Kiristysmomentti taulukon 7 mukaan. 3. Tarkasta, että akseli laakereineen voidaan työntää akselinsuuntaisesti laakeripesään ja että kelluvassa laakeripesässä on tarpeeksi liikevaraa akselin aksiaalista jatketta varten. Jos akselin siirto on mahdollista aksiaalisesti, asenna ohjausrenkaat ja laakerin kansi. Jos akselin siirto aksiaalisesti ei ole mahdollista, se voi johtua seuraavasta: 1. Laakeripesät on kiinnitetty vinosti. 2. Liikaa kiristetyt ruuvit (laakeripesä-laakerin kansi), katso taulukko 7. 7lUNHll Voitelu Käytä suojakäsineitä. Säännöllinen kosketus maaöljytuotteisiin saattaa aiheuttaa yliherkkyysreaktioita. Huolehdi asennuksen jälkeen siitä, että vierintäkappaleiden ja kannattimien väli täyttyy hyvin. Täytä sitten pesän vapaa tila rasvamäärällä, joka on ilmoitettu taulukossa 4, katso Jälkivoitelu (tai laakeripesän alin puolisko noin kolmasosaan volyymistä ). Liika rasva laakeripesissä saattaa korottaa lämpötilaa voimakkaasti. Koekäyttö/Käynnistys Kun asennus on valmis, laakerivälys ja voitelu hoidettu ohjeiden mukaan, puhallinta voidaan koekäyttää. Laakerien käyntiääntä voidaan kuunnella stetoskoopilla tai esim. ruuvitaltalla, jos tällaisia varusteita ei ole. Paina taltta laakeripesää vasten ja kuuntele, korva taltanvartta vasten. Eri ääniä voidaan tulkita seuraavasti: 1. Meluisa, epätasainen käynti on ilmaus saastuneesta tai vioittuneesta laakerista. 2. Heikko suriseva ääni on merkki siitä, että laakeri on kunnossa. Tietty lämpötilahuippu saattaa esiintyä käynnistyksen tai jälkivoitelun jälkeen (katso kuva 14). Tämä on täysin normaalia ja johtuu mekaanisesta vaikutuksesta laakerin rasvamassaan. Lämpötilan on oltava asettunut noin 24 tunnin kuluessa. Lämpötilahuippu käynnistettäessä ja jälkivoideltaessa Pysyvä lämpötila.xyd Käynnistys Jälkivoitelut Aika

22 22 HIHNAVÄLITYS Uusien hihnojen asennus Kiilahihnat on asennettava aina löyhästi, niitä ei saa pakottaa väkisin hihnapyöriin. Uusien kiilahihnojen kiristäminen - Käytä hihnankiristinmittaria *. - Työnnä moottori samansuuntaisesti oikeaan hihnakireyteen (ohjeen mukaan). - Pyöritä hihnoja ja tarkasta kireys (tee näin, kunnes hihnankireysarvo pysyy samana). - Hihnakireys tarkastetaan sitten 0,5 4 tunnin täydellä kuormituksella käytön jälkeen. * Hihnankireysmittari on merkkiä OPTIBELT. Hihnapyörien maks. sallittu kulmapoikkeama Kun hihnat ovat kireät, hihnapyörät vinoutuvat kiristysvoimien vuoksi. Maks. vinous X, ks. taulukko. [ 112 mm 0,5 mm 224 mm 1,0 mm 450 mm 2,0 mm (Dw = hihnapyörän 630 mm 3,0 mm jakohalkaisija) 900 mm 4,0 mm 1100 mm 5,0 mm 1400 mm 6,0 mm 1600 mm 7,0 mm TB-holkilla varustettu hihnapyörä - Puhdista hihnapyörän akseli, kiristysholkki ja kartio tarkoin. - Öljyä kartio ja ruuvit ohuella, hapettomalla öljyllä. - Sijoita hihnapyörä akselille ja asenna holkki. - Käännä hihnapyörää niin, että kierteitetyt reiät sopivat holkin sileisiin reikiin. - Kiinnitä mukana olevat ruuvit niin, että levy ja holkki on helppo työntää akselille.

23 23 Akselien oikaisu Oikaise moottori ja puhallinakseli. Käytä tarvittaessa konevesivaakaa, kunnes ne ovat yhdensuuntaiset. +XRPMaksimi poikkeama on 0,5 astetta. Hihnapyörien oikaisu Oikaise hihnapyörät oikaisulaudan avulla hihnapyörien ulkosivua vasten. +XRP Tarkasta kiristysholkkien kiinniruuvauksen jälkeen, että hihnapyörät ova yhä suorassa linjassa. Kiristysmomentit Min (Nm) Max (Nm) TB ,5 5,7 TB TB TB TB TB TB TB TB TB Kiilahihnojen ja hihnapyörien tarkastus - Sopivan hyötysuhteen ja kestoikän takaamiseksi hihnojen kireys on tarkastettaa joka 3. kuukausi. - Hihnankireysarvot, katso taulukko seur. sivulla. - Tarkasta hihnapyörien kuluminen kerran vuodessa uratulkilla.

24 24 Hihnapyörien staattinen kiristäminen 2KMHDUYRW 6.9%NLLODKLKQDW 3URILLOL SPZ, 3V XPZ, 3VX SPA, XPA SPB, 5V XPB, 5VX SPC, XPC 3LHQLQ S\ UlKDONDLVLM D PP < > 125 < > 200 < > 355 < > 560 $VHQQXV 7PD[ N 250 N 300 N ***N 350 N 400 N 500 N *** N 550 N 700 N 900 N *** N 1100 N 1400 N 1800 N *** N 7DUNDVWXV 7PD[ N 200 N 250 N *** N 250 N 300 N 400 N *** N 450 N 600 N 700 N *** N 800 N 1100 N 1400 N *** N *** N = Laske näiden hihnapyörähalkaisijoiden kiristys- ja vertailuarvot! +XRP Yllämainitut Tmax-arvot ilmoittavat maksimitehon ja siten maksimikuormituksen! 1) SK = Smalkilremmar (SPZ, SPA, SPB, SPC), kapeat kiilahihnat. Vaadittava testityökalu Hihnankireysmittari Optikrik* 1, 2 tai 3, tarkastettavasta Tmax-voimasta riippuen! Tyyppi 1: Tyyppi 2: Tyyppi 3: N N N * Hihnankireysmittari on merkkiä Optibelt.

25 25 NOSTO-OHJE 7lUNHll Kaikissa nostokohdissa on NOSTA TÄSTÄ -kilpi. Puhallin ilman palkkikehystä 3XKDOOLQNRNR DLQR NJ Palkkikehykseen kiinnitetty puhallin 3XKDOOLQNRN R DLQRLOPDQ PRRWWRULD NJ

26 26 KOODIAVAIN Keskipakoispuhallin HDCB -aaa-bb-c-1 Koko 010, 012, 016, 020, 025, 031, 040 Painepuolen suunta (ks. taulukko) Vaihtoehtoinen imupuoli 1 = 90º suhteessa painepuoleen 2 = painepuolen suuntainen Vº +'&%DDDEE Vº.RNR DDD XOPD RRGL EE '&%DDDEE

27 27 KeskipakoispuhallinHDCB -aaa-bb-c-1 Koko 020, 025, 031, 040 Painepuolen suunta (ks. kuva alla) +'&6DDD HDCS-aaa '&6DDD HDCS-aaa '&6DDD HDCS-aaa

28 28 VARAOSALUETTELO Kuvaus Puhallin Tilauskoodi Huom. (sisältö kuvatekstin mukaan) Akselireikä Puhallinpyöräsarja 2 kpl HDCB-010 HDCB HDCB-012 HDCB HDCB-016 HDCB HDCB-020 HDCB HDCS-020 HDCS HDCB-025 HDCB HDCS-025 HDCS HDCB-031 HDCB HDCS-031 HDCS HDCB-040 HDCB HDCS-040 HDCS Akselisarja 1 kpl HDCB-010 HDCB Täydellinen HDCB-012 HDCB mutteri, HDCB-016 HDCB aluslevy ja HDCB-020 HDCB kiila. HDCS-020 HDCS HDCB-025 HDCB HDCS-025 HDCS HDCB-031 HDCB HDCS-031 HDCS HDCB-040 HDCB HDCS-040 HDCS Väliseinämätiiviste 1 kpl HDCB-010 HDCB HDCB-012 HDCB HDCB-016 HDCB Myös HDCB-020 HDCB HDCS. HDCB-025 HDCB HDCB-031 HDCB HDCB-040 HDCB Ulkoseinämätiiviste 2 kpl HDCB-010 HDCB HDCB-012 HDCB Myös HDCB-016 HDCB HDCS. HDCB-020 HDCB HDCB-025 HDCB HDCB-031 HDCB HDCB-040 HDCB Tiivistesarja 2 kpl HDCB-010 HDCB HDCB-012 HDCB Myös HDCB-016 HDCB HDCS. HDCB-020 HDCB HDCB-025 HDCB HDCB-031 HDCB HDCB-040 HDCB

29 29.XYDXV 3XKDOOLQ 7LODXVNRRGL +XRP Päätykansi 1 kpl HDCB-010 ASNA Myös HDCB-012 ASNA 509 HDCS. HDCB-016 ASNA HDCB-020 ASNA HDCB-025 ASNA HDCB-031 ASNA HDCB-040 ASNA 517 Laakeripesä, täydellinen sarja 2 kpl HDCB-010 ASNA 508 TAV HDCB-012 ASNA 509 TAV Myös HDCB-016 ASNA 511 TAV HDCS. HDCB-020 ASNA 511 TAV HDCB-025 ASNA 513 TAV HDCB-031 ASNA 516 TAV HDCB-040 ASNA 517 TAV SKF: Laakeri, kiristysholkkisarja 2 kpl HDCB CCK/C3+H308 HDCB CCK/C3+H309 Myös HDCB CCK/C3+H311 HDCS HDCB CCK/C3+H311 HDCB CCK/C3+H313 HDCB CCK/C3+H316 HDCB CCK/C3+H317 SKF: kpl / puhallin Ohjausrengassarjakoko kpl/puhallin HDCB-010 FRB 8/80 P Myös 2 HDCB-012 FRB 7/85 P HDCS. 1 HDCB-016 FRB 9,5/100 P 2 HDCB-020 FRB 9,5/100 P 2 HDCB-025 FRB 10/120 P 2 HDCB-031 FRB 12,5/140 P 2 HDCB-040 FRB 12,5/150 P 2

30 Muistiinpanoja 30

31

32 ABB Ventilation Products AB Division Fläkt Industri SE Växjö, Sweden Tel. +46 (0) Fax. +46 (0)

Kiilahihnakäytön asentaminen

Kiilahihnakäytön asentaminen Kiilahihnakäytön asentaminen Liite puhaltimen käyttö- ja huolto-ohjeeseen Sisältö Kiilahihnakäyttö... 1 1.1.1 Linjaus... 3 1.1.2 Kiristys... 3 1.1.3 Hihnojen varastointi... 5 1.1.4 Purkaminen... 5 1.1.5

Lisätiedot

PUHALLIN EUL(B,F) Puhdistus

PUHALLIN EUL(B,F) Puhdistus Puhdistus Pyyhi puhallin rätillä. Erityisen tärkeää on, että puhallinpyörä pidetään puhtaana, jotta vältettäisiin epätasapaino ja tärinä. Tärkeää! Älä käytä mitään nesteitä, jotka voivat valua peltisaumoihin

Lisätiedot

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla Lämmönsiirrin sisältää: Vaipan kahdessa osassa Roottorilohkot Navan, akselit, laakerit ja peitelevyt Puolat Kotelon, lukkomutterit ja kiristysruuvit Asennustarvikkeet: Kehikko ja narut Kiristyshihna (väh.

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Fiat 500 1,2 l, moottorikoodi 169 A4.000 ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä Hammashihnan

Lisätiedot

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna Tuotenumero 4200 080 560 Sisällys 1. Esipuhe... 1 2. Toimituksen sisältö... 2 3.... 2 3.1 Sivuttaisheiton tarkastuslaitteen asennus... 3 3.2 Kytkinlevyn asennus... 4 3.3 Mittarin asennus ja säätäminen...

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, 20 53

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, 20 53 Pyörivä lämmönsiirrin EURA, 0 5 Kuva Perussäätö Vakionopeusroottori: Tarkista, että roottori pyörii oikeaan suuntaan. Pyörimissuunta on merkitty vaippaan. Jos käytetään puhtaaksipuhallussektoria, sen asetuskulma

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Ford Galaxy (WRG) 2000 2006, 1,9 l 85 kw, moottorikoodi AUY, mallivuodesta 2003 alkaen Hammashihnasarjat CT1028K3,

Lisätiedot

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen (Finnish) DM-HB0003-04 Jälleenmyyjän opas MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE 1 Keskipakoispuhallin C-sarja Näiden ohjeiden tulee aina olla puhallinta käyttävän henkilöstön saatavilla. Ennen asennusta ja kytkemistä tulee seuraavat ohjeet

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE LAITTEEN KÄYTÖSTÄ JA HUOLLOSTA VASTAAVALLE MIRACO OY 37800 TOIJALA puh. 03-5423205 fax. 03-5424243 YLEISTÄ 1. Puhallin tulee tarkistaa kuljetuksen aikana syntyneiden

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907 Form No. Vetokoneiston päivityssarja GreensPro 00 -viheriöjyrä, mallit 44905, 44906 tai 44907 Mallinro: 7-5899 Mallinro: 7-5907 8-69 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Kattolaatikko Xperience

Kattolaatikko Xperience Ohje nro Versio Osa nro 8698518 1.0 Kattolaatikko Xperience A8903209 Sivu 1 / 8 A8903214 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

Metallilevysarja Z Master Commercial sarjan ajoleikkuri

Metallilevysarja Z Master Commercial sarjan ajoleikkuri Metallilevysarja Z Master Commercial 000 -sarjan ajoleikkuri Mallinro: 5-4790 Form No. 78-59 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Pidä leikkuupöydän hihna asennettuna tämän sarjan asennuksen aikana. Sarjan asennus

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30668471 1.2 30682095, 30682096 Vetokoukku, kiinteä M8901547 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213560 Sivu 2 / 16 IMG-223189 Sivu 3 / 16 IMG-213320

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

PM-6.0 Koottuna. PM-6.0 Pikaopas. mcd020fi_pm60_v1.doc

PM-6.0 Koottuna. PM-6.0 Pikaopas. mcd020fi_pm60_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1. SIVU 2. SIVU 3. SIVU 4. SIVU 5. SIVU 6. SIVU 7. SIVU

Lisätiedot

3590050/2 IM-P359-01 CH Issue 2 DN15 - DN100 QL43D, QL43M, QL73D ja QL73M kolmitieventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuustiedote 2. Toiminta 3. Asennus ja käyttöönotto 4. Huolto 5. Varaosat

Lisätiedot

Polkupyöränpidin, kattoasennus

Polkupyöränpidin, kattoasennus Ohje nro Versio Osa nro 30664232 1.0 Polkupyöränpidin, kattoasennus Sivu 1 / 6 Varuste A0000162 J8903383 Sivu 2 / 6 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EURA jaettu roottori, koko 50 53

Pyörivä lämmönsiirrin EURA jaettu roottori, koko 50 53 Toimitettavat Koko 50 53 toimitetaan aina kahtena osana ja roottori jaettuna, katso kuvaa 2. Mittausnipat 1835 Kuva 1 Kuva 2 Mitta- ja painotiedot 3348 ø D Huoltotila D/2 Nosto ja kuljetus Kunkin laiteryhmän

Lisätiedot

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300A asbesti-imuria. Näitä ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300A asbesti-imuri

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Ford Focus 2,0 l16v, moottorikoodit EDDB, EDDC, EDDD ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31454381 Versio 1.3 Osa nro 31454379 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)-

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin

Pyörivä lämmönsiirrin Koot 005-018 Koot 020-072 Tarkastukset ennen lämmönsiirtimen käynnistämistä: Puhaltimia ei saa käyttää rakennusaikana ilman, että lämmönsiirrin on käynnissä. Tarkista, että ilmanvaihtokoneen suodattimet

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 A 1. 5. B 2. 6. 3. 7. 4. 8. 2 9. 10. Z X 11. V W Y Denna produkt, eller delar därav, omfattas av följande mönsterskydd: This product, or part of it, is covered by the following

Lisätiedot

Lamelliverhojen asennusohjeet

Lamelliverhojen asennusohjeet 9728BFI Lamelliverhojen asennusohjeet 2017-08 Willab Garden AB pidättää oikeuden materia muutoksiin, ohjeisiin ja muotoiluun. 2017-08-30/ml Tomtaholmsvägen 11 Östra Karup 269 21 Båstad RUOTSI Puh. 09 615

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 968999306/IZC Leikkuulaitteena: 96899934 TRD48 TunnelRam-leikkuulaite tai 968999347 CD48 Combi-leikkuulaite Asennus Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen

Lisätiedot

ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET TOD, TODC, TOX ja TOXC.

ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET TOD, TODC, TOX ja TOXC. Page 1 of 5 ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET TOD, TODC, TOX ja TOXC. Lue kaikki ohjeet ennen lavakatteen asennusta ja käyttöä!!! 1 TARKISTA ASENNUSSARJAN SISÄLTÖ! Asennussarjaan kuuluvat: 6 kpl Vetokiinnittimet

Lisätiedot

Levyjarrunapa maantieajoon

Levyjarrunapa maantieajoon (Finnish) DM-HB0004-01 Jälleenmyyjän opas Levyjarrunapa maantieajoon HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti ammattitaitoisten pyörämekaanikkojen

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite Mallinro: 130-7190 Form No. 3386-265 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 8685942 1.0 Kattokiskot J8401014 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000161 J8401006 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit

Lisätiedot

Laakerin korjausyksikön irrotus ja asennus

Laakerin korjausyksikön irrotus ja asennus 1/6 Pyörän navan irrotuksessa ja asennuksessa voi olla eroja ajoneuvon valmistajasta riippuen. Laakerin korjausyksikön vaihto on suositeltavaa antaa vain ammattitaitoisen henkilöstön tehtäväksi. On aina

Lisätiedot

Saab 900 M94-, 9-3 -M03 (9400)

Saab 900 M94-, 9-3 -M03 (9400) SCdefault -3 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Vetokoukku, kiinteä ja irrotettava Accessories Part No. Group Date Instruction

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet Ford Focus C-Max 1,6 l Ti -malliin, moottorin koodi HXDA, SIDA Hammashihnan vaihdon yhteydessä tapahtuu usein vakavia

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M READY 85 M

STIGA VILLA 85 M READY 85 M STIGA VILLA 85 M READY 85 M 8211-3039-03 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. R L 9. 10. Y Z X W V 11. FI SUOMI SYMBOLIT Koneeseen on kiinnitetty seuraavat symbolit, joiden tarkoitus on muistuttaa käyttäjää laitteen

Lisätiedot

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla.

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla. Kokoamisohjeet: 9689995/BZ7C and 9689996/BZ4C Koneet, joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 96899945 TRD6B TunnelRam-leikkuulaite 96899946 TRD7B TunnelRam-leikkuulaite 96899950 CD6B Combi-leikkuulaite

Lisätiedot

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo Mallinro: 136-1199 Form No. 3407-726 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 (Finnish) DM-SL0006-02 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Vaihdevipu RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3

Lisätiedot

Asennus. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava Mallinro: 132-6774 3405-657 Rev B Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

CA16 vedenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

CA16 vedenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1483250/1 IM-P148-10 ST Issue 1 CA16 vedenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Kuvaus 2. Suunnitteluarvot 3. Asennus 4. Varaosat 5. Huolto 6. Turvallisuustiedote Spirax Oy PL 127, 00811 Helsinki puh. (09)

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BPW-tukijalka Sisällysluettelo Sivu Yleiset turvallisuusohjeet...3 Käyttötarkoitus...4 Asennusohje...5 Käyttöohje...6 Voitelu- ja huolto-ohje...8 Tekniset tiedot...10 BPW-tyyppikilpi...11

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 96899930/LZ5C joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 968999343 TRD5 TunnelRam -leikkuulaite, 968999344 TRD6 TunnelRam -leikkuulaite, 968999348 CD5 Combi -leikkuulaite,

Lisätiedot

pyörivä lämmönsiirrin

pyörivä lämmönsiirrin AIR COMFORT AIR TREATMENT 9755 FI 2015.08.24 pyörivä lämmönsiirrin eqrb, leveämpi RooTToRi» ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE Koot 005-018 Koot 020-072 Tarkastukset ennen lämmönsiirtimen käynnistämistä: Puhaltimia

Lisätiedot

Korjaus. Teollisuusvaihteet Sarjan X.. hammaspyörä- ja kartiohammaspyörävaihteet Vääntömomenttiluokat 6.8 knm knm * _1214*

Korjaus. Teollisuusvaihteet Sarjan X.. hammaspyörä- ja kartiohammaspyörävaihteet Vääntömomenttiluokat 6.8 knm knm * _1214* Käyttötekniikka \ Käyttölaiteautomatisointi \ Järjestelmäintegrointi \ Palvelut *21334315_1214* Korjaus Teollisuusvaihteet Sarjan X.. hammaspyörä- ja kartiohammaspyörävaihteet Vääntömomenttiluokat 6.8

Lisätiedot

ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET THD, THDC, THX ja THXC.

ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET THD, THDC, THX ja THXC. Sivu 1/ 5 ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET THD, THDC, THX ja THXC. Lue kaikki ohjeet ennen lavakatteen asennusta ja käyttöä!!! 1 TARKISTA ASENNUSSARJAN SISÄLTÖ! Asennussarjaan kuuluvat: 6 kpl Vetokiinnittimet

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EQRB Jaettu roottori, koot eq- 056, 068, 079, 090

Pyörivä lämmönsiirrin EQRB Jaettu roottori, koot eq- 056, 068, 079, 090 Toimitusyksiköt Koot 056, 068, 079 ja 090 toimitetaan aina kahtena osana ja roottori jaettuna, ks. kuva 2. Mittausyhteet 1830 1835 Fig. 1 Kuva 2 Mitat ja painot Nosto ja kuljetus 3352 Huoltotila D/2 Kunkin

Lisätiedot

HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja

HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja Savunpoistopuhaltimien oikean huollon varmistamiseksi tämä ohje tulee toimittaa käyttäjälle.

Lisätiedot

Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi

Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi RAKENNUSOHJE Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi 325 Lehden nro 77 mukana sait osat, joita tarvitset mittakaavan 1:7 F2007-autosi kytkimen rakentamiseen. Uudet osat

Lisätiedot

8. Irrota välikappaleet. Niitä ei enää tarvita (Kuva 3). 9. Irrota tasaajan kotelo (Kuva 4).

8. Irrota välikappaleet. Niitä ei enää tarvita (Kuva 3). 9. Irrota tasaajan kotelo (Kuva 4). Form No. 3408-710 Rev A Tiivistesarja Greensmaster 800/1000/1010/1600/1610 -tasaajan vetojärjestelmä Mallinro: 136-7200 Asennusohjeet Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta

Lisätiedot

ROD -tyypin Sulkusyötin

ROD -tyypin Sulkusyötin Standardi: Q/HFJ02027-2000 ROD -tyypin Sulkusyötin KÄYTTÖOHJE Suomen Imurikeskus Oy Puh. 02-576 700-1 - SISÄLTÖ 1. RAKENNE... 3 2. TOIMINTAPERIAATE JA KÄYTTÖTARKOITUS4 3. TUOTTEEN PIIRTEET... 4 4. TYYPPISELITYS...

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 30756782 1.3 30660691 Vetokoukku, kiinteä IMG-218040 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 IMG-217920 IMG-308223 Sivu 2 / 14 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi.

Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi. Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi. vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 FI 06 SKF:n vetonivelsarjat UUTTA

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus.

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus. Form No. Ajovalo- ja katsastusvarustussarja 202-malli ja uudempi Workman HD -työajoneuvo Mallinro: 20-5030 Mallinro: 20-5045 3386-909 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Kuva 1 esittää tämän moottorin rakennepiirroksen ja ajoitusmerkkien sijainnit. NOKKA-AKSELI AUTOM. KIRISTIN. Kuva 1.

Kuva 1 esittää tämän moottorin rakennepiirroksen ja ajoitusmerkkien sijainnit. NOKKA-AKSELI AUTOM. KIRISTIN. Kuva 1. Kireyden säätö Mitsubishi/Volvo 1.8 16V -bensiinimoottoreissa GATE-VIITE: VALMISTAJA : MALLI : MOOTTORI : M:N TYYPPI : 5514XS/K015514XS MITSUBISHI / VOLVO Carisma, Pajero IQ, Pajero Pinin, Shogun Pinin,

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

Nestekaasuputkistot LPG. Asennusohje. LPG-liitin teräsvahvistenauhojen 8.04.01 kiinnityksellä 04.08

Nestekaasuputkistot LPG. Asennusohje. LPG-liitin teräsvahvistenauhojen 8.04.01 kiinnityksellä 04.08 SISÄLTÖ 1.0 Johdanto 1.1 Yleisohjeita 1.2 Putkityypit 1.3 Liittimet 2.0 Putken pään valmistelu 2.1 Putken pään oikaisu 2.2 PE-vaipan poistaminen 2.3 Terässidosnauhan lyhentäminen 2.4 Kiristyslaipan asettaminen

Lisätiedot

Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni

Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni Installation instructions, accessories Ohje nro 31316253 Versio 1.2 Osa nro 31316217, 31316219, 31414750, 31428180 Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni Volvo Car Corporation Hälytin, Volvo Guard

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

KETJU- JA HIHNAKÄYTÖT 6. SKS-mekaniikka Oy. Martinkyläntie 50, PL 122, 01721 Vantaa, http://www.sks.fi, faksi 852 6824, puh.

KETJU- JA HIHNAKÄYTÖT 6. SKS-mekaniikka Oy. Martinkyläntie 50, PL 122, 01721 Vantaa, http://www.sks.fi, faksi 852 6824, puh. KIINNITYSHOKIT KORJATTU PAINOS maaliskuu 1998 KETJU- JA HIHNAKÄYTÖT 6 SKS-mekaniikka Oy artinkyläntie 50, P 122, 01721 Vantaa, http://www.sks.fi, faksi 852 6824, puh. *852 661 Etelä-Suomi artinkyläntie

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. BeQuem 30-poltin ketjuvetoiseksi

ASENNUSOHJE. BeQuem 30-poltin ketjuvetoiseksi ASENNUSOHJE BeQuem 30-poltin ketjuvetoiseksi YLEISTÄ Lue asennusohje huolellisesti läpi ennen työn aloittamista ja seuraa sitä tarkasti vaihe vaiheelta työn etenemisen aikana Varmista, että olet saanut

Lisätiedot

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master 000 -sarjan leikkureille Mallinro: 9-990 -9 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, CT884 K1 automallissa 1997 Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5 l V6, moottorikoodi X25XE ContiTech ohjeistaa, miten välttää

Lisätiedot

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM)

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Ohje nro Versio Osa nro 31201696 1.0 31257593 Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0801178 IMG-239664 IMG-271243 M3603593 Sivu 2 / 18 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Yleiset ohjeet, vakiorakenne LQGB

Yleiset ohjeet, vakiorakenne LQGB Toimitus LQGB-koneen toimitusvaihtoedot ovat seuraavat: n Yhtenä toimitusyksikkönä, ts. kokoonpantuna yhdeksi lohkoksi. n Yhtenä toimitusyksikkönä, ts. kone kokoonpantuna ja asennettuna palkkialustalle.

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

CND- ja CNF-tyyppinen keskipakoispuhallin Asennus ja kunnossapito

CND- ja CNF-tyyppinen keskipakoispuhallin Asennus ja kunnossapito 917868-0 SF CND- ja CNF-tyyppinen keskipakoispuhallin Asennus ja kunnossapito 1. Käyttö 2. Käsittely 2.1 Merkinnät 2.2 Paino 2.3 Kuljetus 3. Vastaanotto 4. Varastointi 5. Asennus 5.1 Kiinnitys 5.2 Ennen

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31414350 Versio 1.0 Osa nro 31359397 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378302 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31269488 Versio 1.5 Osa nro 31269508, 31269514, 31269512, 31269510, 31269516, 31269539 Vetokoukku, irrotettava IMG-260235 Volvo Car Corporation Vetokoukku,

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus Valaisimen kytkentä

Lisätiedot

Lehden nro 83 mukana sait

Lehden nro 83 mukana sait RAKENNUSOHJE Bensiinisäiliö, silikoniputki, kaksi O-rengasta ja kaksi ruuvia 357 Lehden nro 83 mukana sait kuusi uutta osaa radio-ohjattavaan pienoismalliisi. Osat kuuluvat pienoismallisi polttoainejärjestelmään.

Lisätiedot

Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli

Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli RAKENNUSOHJE Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli 295 Lehden nro 69 mukana sait seitsemän uutta osaa, jotka kuuluvat mittakaavan 1:7 F2007 autosi GX-21-moottorin mekaaniseen kokonaisuuteen.

Lisätiedot

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 0256350/1 IM-P025-02 ST Issue 1 SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

Kytkin - Hyötyajoneuvot Sivuttaisheiton tarkastuslaite

Kytkin - Hyötyajoneuvot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Tuotenumero 184200 080580 Sisällys Käyttöohje 1. Esipuhe... 1 2. Toimituksen sisältö... 2 3.... 2 3.1 Sivuttaisheiton tarkastuslaitteen asennus... 3 3.2 Kytkinlevyn asennus... 4 3.3 Mittarin asennus ja

Lisätiedot

Moottorisarja GreensPro viheriöjyrä

Moottorisarja GreensPro viheriöjyrä Moottorisarja GreensPro 00 -viheriöjyrä Mallinro: 36-689 Form No. 344-75 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Puutavarahylly

Asennus- ja käyttöohje. Puutavarahylly Asennus- ja käyttöohje Puutavarahylly Asennustyökalut 13 mm hylsy 16 mm hylsy 17 mm hylsy 18 mm hylsy 10 mm betonipora, mutterin- tai ruuvinväännin Vesivaaka, linjalaser tai vaaituskone Poravasara tai

Lisätiedot

Liukuosan asennusohje

Liukuosan asennusohje Liukuosat asennetaan suorakulmaiseen aukkoon, jonka mitta on sama kuin osan mitta. Tarkistusmittaa aukko viistosti. Varmista, että luukut eivät ole vääntyneet kuljetuksessa. Osia voi säätää naputtamalla

Lisätiedot

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeen yhteydessä! Tämä pikaopas EI korvaa käyttöohjetta! Pikaopas on tarkoitettu ainoastaan henkilöille,

Lisätiedot

Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin

Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin Harjoitus 4 Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin Harjoituksen tarkoituksena on perehtyä nykyaikaisen, kahdella sylinterikannen yläpuolisella nokka-akselilla varustetun ottomoottorin

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT ASENNUSOHJEET

MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT ASENNUSOHJEET MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT JA ASENNUSOHJEET YLEISTÄ 1. Puhallin tulee tarkastaa vastaanotettaessa kuljetuksen aikana mahdollisesti syntyneiden vaurioiden toteamiseksi heti

Lisätiedot

AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 0107050/1 IM-P010-08 ST Issue 1 AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914 XPi-pumput 10k - 03 Helsinki 0914 XPi-sarjan pumput on suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin huomioiden: - Pumpun tilantarve - Pumpun kierrosnopeus - Tehontarve Ratkaisuksi HYDRO LEDUC on kehittänyt kulmapumpun,

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Malli Kierros- Max Nopeusalue 7 bar 70 bar 140 bar 210 bar Varastointi

Malli Kierros- Max Nopeusalue 7 bar 70 bar 140 bar 210 bar Varastointi SIIPI KIINTEÄTILAVUUKSISET 1 runko 2 roottori 3 siivet 4 tasapainoitus levyt 5 akseli 6 imuaukko 7 paineaukko Toiminta-arvot 1450 rpm öljyllä ISO VG46 ja lämpötilalla 50 C. Malli Kierros- Max Nopeusalue

Lisätiedot

KESKIPAKOISPUHALTIMEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET

KESKIPAKOISPUHALTIMEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET 12/01 1/16 19.08.02 KESKIPAKOISPUHALTIMEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Asennus 3. Käyttöönotto 4. Käynnistys 5. Valvonta käynnin aikana 6. Huolto 6.1 Siipipyörä 6.2 Laakerit

Lisätiedot