torin yleissuunnitelma FCG SUUNNITTELU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "torin yleissuunnitelma FCG SUUNNITTELU"

Transkriptio

1 Sodankylän kunta, Sodankylän torin yleissuunnitelma FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 634-P31349

2 1 (19) Sisällysluettelo 1 JOHDANTO TYÖN TAVOITTEET JA SUUNNITTELUALUE Työn tavoitteet Suunnittelualue KAAVATILANNE JA MAANOMISTUS Kaavatilanne Maanomistus LÄHTÖKOHDAT Alueen nykytilanne Maiseman nykytila Rakennettu ympäristö Nykyiset toiminnot Liikenteelliset lähtökohdat Yhdyskuntateknisen huollon verkostot VAIHTOEHTOTARKASTELU Vaihtoehtojen yleiskuvaus Vaihtoehto VE Vaihtoehto VE Risteysvaihtoehdot ja liikennetarkastelu OSALLISTUMINEN Internet-kysely Kommentit luonnoksista YLEISSUUNNITELMA Torialue Kirkkopuiston osat Kitisenjoen ranta-alue Talvitoiminnot Liikenne ja pysäköinti Valaistus JOHDANTO Tehtävänä oli laatia yleissuunnitelma Kemijärventien, Jäämerentien ja Sompiontien rajaamalle alueelle. Lähtökohtana suunnittelutyölle on voimassa oleva osayleiskaava. Yleissuunnitelmassa esitetään mm. toiminnot ja niiden rajautuminen, reittien linjaukset, pinnoitteet, oleva kasvillisuus ja sen käsittely, istutettava kasvillisuus sekä rakenteet yleissuunnitelmatasoisesti. Torin uudella keskeisellä sijoittumisella on tarkoitus palvella paremmin torikauppiaita, alueella järjestettäviä tapahtumia sekä muodostaa toiminnallinen yhteys kirkkojen ja rannan alueelta keskustan kaupallisille palveluille ja Jäämerentien kaupparaitille. Toteutussuunnitelmat laaditaan myöhemmin hyväksytyn yleissuunnitelman pohjalta. Suunnittelu tehtiin vaihtoehtotarkasteluna, joissa vaihtoehdot erosivat toisistaan pääasiassa Kemijärventien ja Jäämerentien risteysalueen muutosvaihtoehtoina. Suunnittelutyö on jaettu kahteen eri vaiheeseen. Luonnosvaiheessa on laadittu kaksi toisistaan poikkeavaa luonnosta torin järjestelyistä ja kolme vaihtoehtoa risteysalueen osalta. Kemijärventie (valtatie 5) ja Jäämerentie risteytyvät suunnittelualueella. Seuraavassa vaiheessa yleissuunnitelma on laadittu saadun palautteen pohjalta. Suunnitteluprosessi on vuorovaikutteinen. Kuntalaisten ja toimijoiden osllistumismahdollisuuksia on turvattu yleisötilaisuuksien ja nettikyselyn avulla. Työ on suunniteltu Sodankylän kunnan toimeksiannosta. Suunnittelutyötä valvoo ja ohjaa Sodankylän kunnan valmistelutyötoimikunta, johon kuuluu maankäyttöpäällikkö Ari Pesonen (yhteyshenkilö), matkailukoordinaattori Marjo Harjula, yhdyskuntatekniikan päällikkö Jani Kiemunki, suunnitteluinsinööri Ville Mäkitalo ja suunnitteluavustaja Seppo Moberg. Kunnanhallitus antaa poliittisen ohjauksen viimeistelyyn/linjauksiin. :ssä työhön osallistuvat seuraavat henkilöt: arkkitehti Eva Persson Puurula, maisema-arkkitehti Taina Tuominen, hortonomi Mari Lampinen, aluepäällikkö, DI Tuomas Miettinen, ympäristöinsinööri AMK Jukka-Pekka Ruonaniemi, insinööri AMK, sähkösuunnittelija Niko Kivioja ja maisema-arkkitehti yo Mika Riekki. Y-tunnus

3 FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY 2 (19) 2 TYÖN TAVOITTEET JA SUUNNITTELUALUE 2.1 Työn tavoitteet Kunnann tavoitteet Sodankylän kunnanhallitus on päättänyt käynnistää uuden torin yleissuunnittelun Kemijärventien, Jäämerentien ja Sompiontien rajaamalle alueelle. Uusi tori sijoitetaan kirkonkylän osayleiskaavan mukaisesti Kemijärventien, Jäämerentien ja Sompiontien rajaamallaa alueelle, joka on kunnan omistuksessa. Yleissuunnitelmassa huomioitaisiin torille sijoittuvat toiminnot, toriin liittyvät liikennejärjestelyt sekä toimintojen yhteensovittaminen keskustan palveluihin. Suunnittelussa tulee huomioida Alariesto-Gallerian ja Kitisen ranta-alueen mahdolliset uudet toiminnot, alueen liikennetarkastelun sekä Kemijärventien ja Jäämerentien risteysalueen vaihtoehtotarkastelut. Pappilanniemen rantapolkua olisi tarkoitus ohjataa kulkemaan Kemijärventien sillan alitse jokea pitkin Kemijärventien ylityspaikan sijaan. Yleissuunnitelman tulee olla toteutuskelpoinen. Paikan olosuhteista johtuvat tavoitteet Suunnittelualue Suunnittelussa on huomioitava valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristökohde Sodankylän kirkot; Sodankylän vanha kirkko, uusi kirkkoo ja hautausmaa sekä hautausmaata ympäröivän leveärakenteisen näyttävän puuaidan, johon suunnittelua alue rajautuu. Kulttuurihistoriallinen arvo ja merkittävyys tulee huomioida suunniteltaessa oimintoja näiden välittömään läheisyyteen. Seurakunta on toivonut suoja-/puskurivyöhykettä, ettei sijoitettaisi häiritseviä oimintoja liian lähelle. Uusi tori 1/100v tulvaraja tulee huomioida. 2.2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijoittuu Sodankylän ydinkeskustaan, tärkeimpien rakennusten välittömään läheisyyteen. Suunnittelualue rajautuu etelässä kunnantaloon, uuden kirkon, vanhan kirkon ja hautausmaan alueeseen. Alarieston galleriassa toimii kunnan matkailuneuvonta. Idässä aluetta rajaa Kitinen. Pohjoisessa alue rajautuu Sompiontiehen ja lännessä Jäämerentiehen. Alueen halkaisee Kemijärventie. Sodankylän nykyisen torialueen sijainti näkyy viereisessä ilmakuvassa. Sodankylän nykyinen torialue säilytetään toistaiseksi vielä uuden sijoittumisen myötä. Uusi torialue sijoitetaan nykyisellään isohkona paikoitusalueena toimivalle alueelle, Kemijärventien, Jäämerentienn ja Sompiontien rajaamalle alueelle. Kuva 1. Nykyinen tori sekä suunnittelualueen rajaus ilmakuvassa.

4 FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY 3 (19) 3 KAAVATILANNE JA MAANOMISTUSS 3.1 Kaavatilanne Asemakaava - Alueella on voimassa kirkonkylän rakennuskaavan muutos (vahvistettu 1992 ja 1993). Kaava on vanhentunut Valtatien 5 Kemijärventien uuden linjauksen myötä. Vanha V linjaus Kasarmintie-Sompiontie on merkitty m yleisen tien alueeksi (LYT). Yleiskaava - Kirkonkylän osayleiskaava (hyv. KV ) on tullut voimaan kokonaisuudessaan. Suunnittelualue on osoitettu uudeksi ja olennaisesti muutettavaksi alueeksi, keskustatoimintojen alueeksi (C) sekä julkisten palvelujen ja hallinnon (PY) ja palvelujen ja hallinnon alueeksi (P). Lisäksi alueelle sijoittuu lähivirkistysaluettaa (VL) Kitisen rantaan. Nykyinen hautausmaa on merkitty hautausmaa-alueeksi, jolla on kulttuurihistoriallista merkitystä (EH/s). Osayleiskaavaan on merkitty suojelukohteeksi (turkoosi neliö) vanhaa kirkko, uusi kirkko, Alarieston galleria ja vanha paloasema sekä kiinteä muinaisjäännös (sm-1). Sodankylän historiallinen markkinapaikka ja mahdollinen talvikylän paikka sijaitsee todennäköisesti kirkon eteläpuolella, Kitisen rannassa. Ko. paikka on osoitettu kiinteäksi muinaisjäännökseksi ( Markkinapaikka). Asemakaavan muut merkinnät ovat liikerakennusten korttelialue KL, pysäköintialue LP ja LP-1, yleisten rakennusten korttelialue Y jaa puisto VP. Lisäksi on o katualuetta sekä jalankululle jaa polkupyöräilylle varattu katu/tie (rasteri jaa pp). Kirkonkylän osayleiskaavassaa uusi torialue (ruuturasteri) on sijoitettu Kemijärventien, Jäämerentien ja Sompiontien rajaamalle alueelle. Torialue Kuva 3. Ote ajantasa-asemakaavasta. Kuva 2. Ote osayleiskaavasta.

5 4 (19) 3.2 Maanomistus Suunnittelualue on valtaosin kunnan omistuksessa. Alueelle sijoittuu kaksi yksityisomistuksessa olevaa kiinteistöä, 16:91 (liiketilana) ja 16:23 (asuinkäytössä). Pääosa tiealueista ovat valtion omistuksessa. 4 LÄHTÖKOHDAT 4.1 Alueen nykytilanne Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa Sompiontiehen. Sompiontien pohjoispuolp lelle sijoittuu liikerakennuksia. Jäämerentie jatkaaa pohjoiseen kivijalkakauppojen kyläraittina. Suunnittelualue rajautuu r lännessä Jäämerentiehen. Jäämerentien toisella puolella (korttelissa 26) sijaitsee S-market ja ABC-tankkauspiste, pysäköintialueita sekä muutama liike- ja toimistorakennus. Aluee rajautuu idässä Kitisen jokeen. Kitisenjoen rannallaa kulkee Pappilanniemen luontopolku. Polku mukailee Kitisenjokea ja Jeesiöjokea ja see on kolmen kilometrin mittainen. Ainoastaan Kitisenjoen ylittävän sillan vuoksi polkuu poikkeaa rannasta. Kitinen ei ole juurikaan suuremmin tulvinut. 1/100v tulvaraja on mmpy, m korkeuskäyrä on rantatörmän tuntumassa, juuri rantapolun yläpuolella. Kuva 4. Ilmakuvaan väreillä esitetty maaomistus. Magnetan yksityisten omistukset. Muu alue on kunnan omistuksessa. värillä valtion ja sinisellä Kuva 6. Nykytilanne. Kuva 5. Karttaote tonttijaosta. (Lähde: paikkatietoikkuna, MML 2016)

6 5 (19) 4.2 Maiseman nykytila Alue muodostuu avoimesta ja suljetusta alueesta. Kemijärventien pohjoispuolellaa on avointa paikoitusaluetta, kun eteläpuoli on vanhojen mäntyjen ja haapojen peitossa. Erityisesti vanhan kirkon edustalla oleva alue on runsaan puuston peitossa ja aluetta olisi hyvä harventaa siten, että jokinäkymä ja kirkko tulisivat enemmän näkyviin. Suunniteltu torialue sijoittuu Kemijärventien pohjoispuolella olevalle paikoitusalueelle. Aluetta reunustaaa Jäämerentien puolella muutama katupuu, jotka ovat koivua, nurmikkoaluetta sekä pienehkö istutusalue, mikä koostuu perennoista sekä pensaista. Alueen reunassa sijaitseee valaistu informaatiotaulu. Paikoitusaluetta rajaa Kemijärventietä vasten mäntypuusto. Alueelta avautuu muutama näkymä kauemmas. Sompiontien ja Jäämerentien kiertoliittymästä näkyy Galleria Alariesto. Gallerian kulmilta Jäämerentieltä avautuu näkymä kunnantalolle sekä uudellee kirkolle. Kemijärventien ja j Vasantien risteysalueelta avautuu näkymä avoimeen puistoalueeseen sekä Kitiselle. Alueelle sijoittuu muutama merkittävä kohde, poropatsas ja sotamuistomerkki. Lisäksi paloasemanp n torni on melko m hallitseva maisemassa. Alueelle sijoittuu muutama pienehköö oleskelualue. Kuva 8. Näkymäalueita, merkittäviä kohteitaa sekä vaarallisia liikenteellisiä paikkoja. Kuva 7. Maiseman nykytilanne.

7 6 (19) 4.3 Rakennettu ympäristö Suunnittelualueen rakennuksista tunnetuin on vanha kunnantalo, rakennettu 1950, jota kutsutaan nykyisin Sodankylä-taloksi ja talossa toimii Alarieston galleria ja kunnan matkailuneuvonta. Galleria Alariestossa on nähtävillä naivisti-taiteilija Andreas Alarieston elämäntyö, Lapin perinteitä ja elämäntapaa kuvaavat maalaukset ja taideteokset. Jäämerentien ja Kemijärventien risteysalueen tuntumassa sijaitsee Ensio Seppäsen pronssiteos vuodelta 1970 Poro ja lappalainen. Patsaan lähettyville, Paloaseman alueelle sijoittuu toinen muistomerkki, Sodankylän valtauksen muistomerkki. Kuva 9. Sodankylä-talo; Galleria Alariesto ja kunnan matkailuneuvonta. Galleria Alarieston vieressä sijaitsee vanha paloasema, joka on ollut pari vuotta kylmillään ja päässyt huonoon kuntoon. Kaukolämpö ja sähköt on laitettu poikki. Maarin keramiikkapaja ja myymälä on muuttanut pois talosta. Vanha paloasema on kunnan omistuksessa. Rakennus on muutettu (mm. aumakatto tasakatoksi) ja laajennettu (peltijulkisivuosa, vasen kuva alla). Vain torni on alkuperäisessä kunnossa. Kuva 11. Poro ja lappalainen pronssiteos, taustalla näkyy Sodankylän vapauttamisen 1944 muistomerkki. Sompiontien ja Kemijärventien väliin sijoittuu Simosen urheiluliike, mikä toimii entisen Valintatalon tiloissa. Rakennuksen edessä on suuri pysäköintialue, johon uutta torialuetta suunnitellaan. Kuva 10. Vanha paloasema. Kuva 12. Simonen, urheiluliike Y-tunnus

8 7 (19) Simosen liiketalon takana, Sompiontien varressa sijaitsee yksityisomistuksessa oleva entinen liikerakennus, joka on nykyisin osittain asuinkäytössä. 4.4 Nykyiset toiminnot Kunnan matkailuneuvonta ja Galleria Alariesto sijaitsevat vanhan kunnantalon tiloissa. Alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsevilla kirkoilla käy vuosittain runsaasti turisteja, joten paikoitusalueita tarvitaan, nykyään ne sijaitsevat melko hajanaisesti. Vanhan kirkon ja hautausmaan läheisyydessä sijaitsee Pappilanniemen valaistun rantapolun lähtöpistettä osoittava porttirakennelma. Lisäksi rannan tuntumassa sijaitsevalla puistoalueella on kesäisin ollut kioskimyyntiä. Kitisen rannalle sijoittuu pienehkö laituri, mikä toimii mm. melojien rantautumispaikkana. Sodankylässä on vietetty vuodesta 1986 lähtien vuosittaiset kansainväliset Sodankylän elokuvajuhlat (engl. Midnight Sun Film Festival). Tapahtuma ei kuitenkaan hyödynnä suunnittelualuetta. Suunniteltu torialue on nykyään pysäköintialuetta, sijoittuen Simosen kaupan eteen. Kuva 13. Ent. liikerakennus Sompiontien varressa Merkittäviä rakennuksia suunnittelualueen ulkopuolella ovat: - Sodankylän Vanha Kirkko, mikä on yksi Lapin vanhimpia säilyneitä puukirkkoja. Kirkko on rakennettu vuonna 1689 Keski-Lapin väestöä varten. Kirkko entisöitiin 1926, ja vuosina Museovirasto korjasi paanukatteen ja ulkoverhoilun. Kirkossa pidetään kesäisin hartaustilaisuuksia, ja se on suosittu vihkikirkkona. Talvisin kirkko on kiinni, lämmitystä ei ole. - Nk. uusi kirkko rakennettiin vuonna 1859, kun vanha kirkko todettiin käyttökelvottomaksi Kirkko on kivikirkko, päätytornillinen pitkäkirkko, joka sijaitsee noin sadan metrin päässä vanhasta kirkosta. - Sodankylän kunnantalo on Yrjö Lindegrenin suunnittelema, vuodelta Rakennuksen yhteydessä toimii myös kirjasto ja kahvila. Kuva 15. Suunniteltu torialue on nykyään pysäköintialueena. Kuva 14. Kunnan siirrettäviä myyntikojuja pysäköintialueen reunalla (joulukuussa 2016). Kuva 16. Yksityisessä omistuksessa oleva infotaulu pysäköintialueen reunalla. Y-tunnus

9 8 (19) 4.5 Liikenteelliset lähtökohdat Suunnittelualueellaa Jäämerentie on vanha vt 4 linjaus ja on nykytilanteessa taajaman yksi pääkaduista. Se on luonteeltaan kylänraittimainen Kemijärventiestä pohjoisen suuntaan. Jäämerentie Kemijärventiestä pohjoiseen on kivijalkakauppojen muodostama viihtyisä kyläraitti. Jäämerentien osa ja Kemijärventie ovat osa valtatietä 5. Suunnittelualueella olevalla vt 5:llä (Jäämerentie, Kemijärventie) liikennemäärä on noin 7000 ajoneuvoa vuorokaudessa, tästä raskasta liikennettä on noin 400 ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikennemäärä on kohtalainen, samoin raskaan liikenteen osuus. Suunnittelualueella Kemijärventien varrella on linja-auton pysäkki molemmin puolin tietä. Sompiontie on valtatien 5 vanha linjaus, nykyisin se on lyhyt katu taajaman sisällä. Sompiontien varrella on paljon vinopysäköintipaikkoja sekä linja-auton pysäkki. Sompiontie toimii käyttänössää oikotienä sillalta Vt 4:lle. Kevyen liikenteen reitistö on selkeä teiden viereen sijoittuneena, mutta puistomaisella Kemijärventien eteläpuolisella alueella autolla sekä jalan liikkuminen on epäselvää. Jäämerentien ja Kemijärventien risteysalue koetaan jalankulkijoista vaaralliseksi. Risteysalueella on pitkä kolmen kaistan suojatie. Kemijärventien varrelle sijoittuu vanhan paloaseman liittymä, joka on epämääräisen leveä ja näin ollen liikenteellisesti vaarallinen. Kuva 18. Risteysalue, Jäämerentien (tämä osuus Vt 5) ylityspaikka y Sompiontie Kuva 17. Keskimääräinen vuorokausiliikennemäärä (KVL 2015). (Lähde: Liikennevirasto) Kuva 19. Risteysalue, Kemijärventien (Vt 5) ) ylityspaikkaa

10 9 (19) 4.6 Yhdyskuntateknisen huollon verkostot Alla olevaan karttaan on osoitettu alueen kunnallisteknisen huollon verkostot. Punaisella on jätevesiverkosto sekä punaisella ympyrällä jätevesipumppaamo. Sinisellä katkoviivalla on vesijohtoverkosto. Sadevesiviemäristö on esitetty vihreällä viivalla. Kaukolämpöverkosto on osoitettu keltaisella viivalla. Kuva 20. Sompiontie, tienvarsipaikoitus, näkymä kohti kiertoliittymää, joulukuu 2016 Jätevesi Vesijohto Sadevesi Kaukolämpö Kuva 22. Kunnallistekniikan verkosto. Kuva 21. Kiertoliittymä, Jäämerentien ja Sompiontie-Kasarmintien risteyksessä, kesä ja talvi. Y-tunnus

11 10 (19) 5 VAIHTOEHTOTARKASTELU 5.1 Vaihtoehtojen yleiskuvaus Luonnosvaiheessa laadittiin kaksi toisistaan poikkeavaa luonnosta torin järjestelyistä. Vaihtoehdossa VE1 tarkasteltiin aluettaa nykyisen tiejärjestelyn mukaisena, kun taas vaihtoehdossa VE2 otettiin mukaan Tiehallinnon/Destian laatimastaa Vt4 ja Vt5 yleissuunnitelman päivityksestä Kemijärventien (Vt 5/E63) ja Jäämerentien liittymän uudelleenjärjestyksen niin, että pääsuunnaksi muutetaan valtatien 5 linjaus. Vaihtoehtotarkasteluun otettiin mukaan myös liikennejärjestelyjen vuoksi kolmas vaihtoehto, Vt 5 ( Kemijärventien) ja Jäämerentienn risteysjärjestelyjen kiertoliittymä. Kolmea risteysvaihtoehtoa verrattiin liikennetarkastuksessa. 5.2 Vaihtoehto VE1 - Risteyksessä liikennejärjestely vastaa nykytilannetta. - Vanha paloasema säilyy. - Portti keskustaan toteutetaan sekä väliaikaisin että pysyvin keinoinn Kuva 23. VE 1 Periaatteet Kuva 24. VE 1 Alustava luonnos.

12 11 (19) 5.3 Vaihtoehto VE2 - Kemijärventien ja Jäämerentien risteysjärjestely on muokattu. - Vanha paloasema poistettu - Uusi risteysjärjestely korostaa Portti keskustaan Kuva 25. VE 2 Periaatteet Kuva 26. VE 1 Alustava luonnos

13 12 (19) 5.4 Risteysvaihtoehdot ja liikennetarkastelu Risteystarkastelussa vertailtiin Jäämerentien ja Kemijärventien risteysalueen kolmea eri liittymävaihtoehtoa uudelle torialueelle. Vaihtoehto yksi on nykytilanne, vaihtoehto 2 vanhan yleissuunnitelman mukainen ja vaihtoehto 3 on kiertoliittymä. Kuvat vas. Vaihtoehto 1, Vaihtoehto 2, Vaihtoehto 3. Kiertoliittymän mitoitus Kiertoliittymän mitoitusajoneuvo on 25, 25 metriä pitkä perävaunullinen kuorma-auto. Alustavasti kiertoliittymän keskisaarekkeen leveys on noin minimissäänn noin metriä, tällöin koko kiertoliittymän leveys on leveimmillään noin metriä. Todennäköisesti kiertoliittymä on hieman tätä suurempi. Sompiontie Sompiontie välittää taajaman sisäistä liikennettä itä-länsisuunnassa. Se on vaihtoehtoinen kulkuyhteys valtatieltä 4 Kemijärventielle sekä Kemijärventien suunnasta sisääntuloreitti taajamaan. Katua voidaan käyttää reittinä Kemijärventieltä valtatielle 4 pohjoisen suuntaan. Sompiontien osalta arvioitiin sen tulevaa roolia taajaman katuverkossa niin, että se on joko nykyisellään tai yksisuuntainen katu. Tarkasteltava osuus on Jäämerentieltä idän suuntaan Vasantiellee ja edelleen Kemijärventielle. Kadun liikennemäärästä ei ole tietoa saatavilla. a. Nykytilanne Nykytilanteessa katu palvelee sen varren maankäyttöä ja kadun varrella on tarjolla kadunvarsipysäköintiä. Katu on luonteeltaan taajamamainen. Kadun säilyttämistä kaksisuuntaisena puoltavat mm. seuraavat tekijät: Eri vaihtoehtoja verrattiin toisiinsa liikenteen toimivuuden ja sujuvuuden, liikenneturvallisuuden, ekotehokkuuden, kävelyn ja pyöräilyn, joukkoliikenteenn ja pysäköinnin osalta Vaihtoehto/ Ve 1 Vertailtava tekijä Liikenteen Nykytilanteen toimivuus mukainen, ei tiedossa olevia toimivuusongelmia Liikenteen Nykytilanteen sujuvuus mukainen Liikenneturvallisuus Nykytilanteen mukainen Ekotehokkuus Jonkin verran heikompi kuin Ve 2. Kävely ja pyöräily Nykytilanteen mukainen Joukkoliikennee Ei merkittävää vaikutusta Pysäköinti Nykytilanteen mukainen Ve 2 Ve 3 Toimii hyvin pääsuunnassa Jäämerentie Kemijärventie. Pääsuunnan liikenne sujuvaa, Jäämerentiellä ei merkittävää jonoutumista T- liittymässä Jäämerentieltä vt 5 linjaukselle (Kemijärventie) Sujuvaa pääsuunta voi vaikuttaa niin, että ajonopeudet nousevat jonkin verran ellei liikenneympäristö tue nopeusrajoitusta Selkeää pääsuunta, läpiajavalla liikenteellä ei ole tarvetta hiljentää ajonopeutta, edellyttää kanavointia kääntyville suunnille Jonkinn verran muutoksia tien itäpuolen reitteihin. Kemijärventien ylittäminen voi vaatia vilkkaimpina ajankohtina esim. jalankulkuvaloja Ei merkittävää vaikutusta Ei mahdollista kadunvarsipysäköinnin lisäystä Kiertoliittymä on o toimivuuden kannalta soveltuva vaihtoehto tarkasteltavaann liittymään. Toimii kaikilla suunnilla. s Lyhyt välimatka, n m. Sompiontien kiertojoissain liittymään. Voi tilanteissa aiheuttaa jonoutumista kiertoliittymien välille. Parantaa ajoneuvoliikenteen liikenneturvallisuutta. Kiertoliittymä on o T- liittymää turvattomampi kävelijöille ja pyöräilijöille Kiertoliittymäänn joutuu hidastamaan jaa sieltä poistuessa kiihdyttämään, raskaan liikenteen polttoaineen kulutus lisääntyy, samoin melu ja päästöt Jonkin verran muutoksia m tienn itäpuolen reitteihin r Ei merkittävää vaikutusta Ei mahdollista kadunvarsipysäköinnin lisäystä reitti taajaman itäpuolelta keskustaan kaksisuuntaisuus tulee kadun varren liikkeiden elinkelpoisuuttaa b. Yksisuuntaisuus Yksisuuntaisuutta puoltavat seuraavat tekijät: pysäköintikapasiteetin nostaminen reitti voi houkuttaaa vt 4 vt 5 välistä liikennettä, toisaalta kaduilla ei ole ongelmia liikenteen välityskyvyn osalta

14 13 (19) 6 OSALLISTUMINEN Kuntalaisille ja muille osallisille annettiin mahdollisuus tutustua suunnitteluaineistoon ja tuoda esille mielipiteitä ja kommentteja. Suunnitteluaineisto asetettiin nähtäville kunnan www-sivuille, jossa myös linkki internet-kyselyyn. Kerättiin kuntalaisten kommentit ja ideat alustavasta yleissuunnitelmastaa seuraavasti: Yleisötilaisuus I - Internetkysely (paperiversio esillä kirjastossa) Yleisötilaisuuden palaute ja kyselyn tulokset on huomioitu jatkotyössä. Konsulttii on työstänyt yleissuunnitelmaa valmiiksi palautteen ja valittujen vaihtoehtojen pohjalta. Kuntalaisille ja muille osallisille annettiin mahdollisuus tutustua lopulliseen yleissuunnitelmaan. - Yleisötilaisuus II lopputuloksen esittely kuntalaisille Yleissuunnitelma on päivitetty sen jälkeen. 6.1 Internet-kysely Kyselyyn saatiin Webropolissa yhteensä 57 vastausta. Vastaajista lähes 65 % oli naisia ja ikäkeskiarvo oli 42 vuotta. Lisäksi saatiin kuusi vastausta paperisena. Huomioimisen arvoista oli mm. paloaseman tilanne kyselyssä. Paloasema esiintyy sekä säilytettävää että muutettavaa osiossa. Kohde on mainittu hieman useammin muutettavana kuin säilytettävänä kohteena. 6.2 Kommentit luonnoksistaa Torin sijainnista esitettiin eriäviä mielipiteitä, mm. m Tori ei saa ollaa liian lähellä hautausmaata ja kirkkoa ja toisaalta taas toivottiin toria Kitisen rantaan, vanhan kirkon jaa rannan tuntumaan. Torille toivottiin pysyviä myyntikojuja, istumapaikkoja, leikkialuetta ja perheiden kohtaamispaikkaa. Olisi huomioitava autoilla a pääsy liikkeiden pihaan sekä mahdollisimman lyhyet etäisyydet. Toivottiin puistomaisuuden säilyttämistä sekä historian,, perinteenn ja kulttuurin hyödyntämistä. Jokirantaa ja vesistö tulisi t huomioida paremmin. Arvostan äärettömän paljon sitä, että Sodankylässä on vielä jäljellä jotain j aitoaa ja vanhaa, jota ei ole nykyaikaisuuksillaa pilattu! Kirkkopuiston alue on o säilyttänyt pääosin ilmeensä vuosikymmeniä, ja on sinällään älyttömän ä arvokas ja kaunis aluee jo itsessään, eikä tarvitse mitään uusia ilmeenkohotuksia. Lisäksi Vanhan kirkon alue henkii ajasta a kaukaisesta, johon kunnan tulisi panostaa enemmän! Mikä M olisikaan kesämatkailulle varteenotettava valtti, kun ko. alueella a järjestettäisiin kesällä ns. vanhan ajan markkinat, kertoisihan se jo Sodankylän historiastakin. Aikoinaan Sodankylä on ollut vahva markkinapaikka. Alueen ilme sopisi paremmin kuin mainiosti hyödynnettäväksi sen ajan henkeen järjestettäville markkinoille mitään muuttamatta. Hoidetulle peltoalueelle kotamallisia myyntipaikkoja. Historiapolku kiertämään kirkot, gallerian, poropatsaan oppaineen ja opastauluineen useammilla kielillä kertoen Sodankylän rikkaasta historiasta Sompion aluetta unohtamatta! Risteysvaihtoehdoista oli selkeästi enitenn kannatettu VE3-vaihtoehtoa kiertoliittymällä (noin 200 mainintaa), toiseksi eniten VE1-vaihtoehtoa eli nykytilannetta (noin 10 mainintaa). Toisaalta VE3-vaihtoehdonn kiertoliittymän sanottiin vievän liikaa tilaa muulta toiminnoltat. Puiston säilyttäminen/suunnittelu sai suurimman painoarvonp n kyselyssä. Leikkialuetta pidettiin tärkeänä ja puistoon toivottiin myös välineitä senioriväestölle. Toivottiin moderneja leikkivälineitä, lappiaiheista leikkipuistoa sekä parkour-rataa.. Pysäköinnin suhteen mielipiteet jakautuivat kahtia. Toivottiin lisää pysäköintii ja toisaaltaa suuri osa piti nykyistä paikoitusmäärää riittävänä. Toiveessa saada pysäköinti sijoittumaan liikkeiden lähelle näkyy se, että vastaajat ovat pääosin paikallisia, jotka eivät niinkään vieraile matkailullisesti tärkeissä kohteissa. Kyselyssä sai vastata myös omin sanoin mielipiteitää suunnittelusta ja kohteesta. Torialuee olisi suunniteltavaa Kitisen rantaan. Tapahtumapuisto sekä tori tulisi yhdistää, alueelle kiinteä lava, jota voisi käyttää mahdollisuuksienn mukaan eri tapahtumissa. Ranta-alue kivettynä jokeen saakka, kuten etelän kaupungeissaa ja Euroopassa, toisi veden ja alueelle tärkeän Kitisen osaksi kylän keskustaa. Alueella voisi toimia sujuvasti kahviloita, lisäksi torin rantaan pääsisi veneellä. Säilyttäkää vanhan kirkon vi iereinen puisto mahdollisimman luonnontilaisena ja vihreänä! laajana, avarana, melko Kuva 27. Internetkyselyn tuloksia ajatuspilvenä. Yllä säilytettävät ja alla muutettavat asiat. Alueessa tulee näkyä seuraavanlaista: revontulet joko valoina tai taideteoksina voiko revontulet sisällyttää johonkin isompaan kokonaisuuteen, kaivosteollisuus hyvällä tavalla jaa tähän rahat kaivoksilta, perinteinen vanhaliiton kullan huuhdonta, jänkähän pitää tulla esille mikä on meidän kunnan yleinenn "suojelukohde", elokuvafestivaalit ovat tietenkin torinn kanssa synkronissa.

15 14 (19) 7 YLEISSUUNNITELMA Yhteenveto Kunnan valmistelutyöryhmä valitsi yleissuunnitelman pohjaksi risteysvaihtoehto VE3 eli kiertoliittymän rakentaminen Jäämerentien ja Kemijärventien risteyskohtaan. Kunnan valmistelutyöryhmä valitsi luonnoksen VE 2 torijärjestelyjen pohjaksi, kuitenkin niin että torialueen painopiste on lähempänä Kemijärventietä ja pysäköintialue lähempänä Sompiontietä. Nykyinen pysäköintimäärä puolittuu. Poropatsas sijoitetaan torin yhteyteen Jäämerentien ja Kemijärventien risteyksen kulmaan ja valaistaan siten, että patsas näkyy hyvin Jäämerentien näkölinjassa. Uusi kiertoliittymä toimii porttina keskustaan ja keskelle voidaan sijoittaa taideteoksen. Taideteokseksi on ehdotettu kunnan vaakunassa esiintyvät rakotulettaideteoksen teemaksi (rakovalkea, ukot tulilla ja loue). Mikäli se kilpailee poropatsaan kanssa huomiosta, tulisi kiertoliitymän keskelle mieluimmin olla istutuksia ja kivistä koostuva ympäristötaideteos. Toivottu leikkipaikka sijoitetaan torin yhteyteen. Leikkivälineitä esitetään myös sijoitettavaksi rantapuiston alueelle (keinut) ja alueelle varataan lumen kasaamispaikka, josta muokataan talvinen leikkipaikka esim. (liukumäki). Sompiontie säilyy kaksisuuntaisena ja muutenkin muuttumattomana. Korotettu osa ja muita muutoksia voidaan harkita tarkemman suunnittelun yhteydessä. Pysäköintijärjestelyt parannetaan Kemijärventien eteläpuolella. Esitetään aluevarausta 22 parkkipaikalle ja kolmelle linja-autolle. Sen viereen tulisi piknik-alue, jossa mm. pöytäryhmät. Tapahtumakenttä esitetään sijoitettavaksi rannan tuntumaan, jossa on nykyisin avara nurmialue. Aluevaraus osoitetaan tapahtumateltalle. Tapahtumakentälle voidaan myös pystyttää muita tilapäisiä rakennelmia kuten esiintymislava. Siirrettävä kioski sijoittuu tälle alueelle kesäisin. Yleissuunnitelmassa esitetään aluevaraus uudelle rakennukselle Kitisen rannalle ja ajoyhteys siihen. Rakennus sisältäisi toivottuja matkailua palvelevia toimintoja kuten kahvila, ravintola, savusauna, matkamuistomyymälä ja yleisövessoja. On toivottu istuskelumahdollisuutta rannalle. Yleissuunnitelmassa esitetään amfiteatterimainen rakennelma rantatörmälle. Yleissuunnitelmassa ei esitetä vanhaa paloasemaa. Paloaseman purkamisesta tai säilymisesta päätetään myöhemmin. Paloaseman poisto muuttaisi aluetta avarammaksi, jokinäkymät tulisi paremmin esille ja uuden torin ja rantapuiston välinen yhteys (toriakseli ja ranttareitti) tulisi selvemmäksi. On pyritty luomaan viihtyisä luonnonmukainen ja hillitty yleisilme säilyttämällä puustoa harkitusti ja istuttamalla uusia puita mieluimmin ryhminä kuin rivinä. Yleissuunnitelmassa noudatetaan luonnosvaiheen linjaamia periaatteita. Suunnittelualueen läpi kulkee toimintareitti, joka yhdistää torin ja neljä osa-aluetta: 1. tapahtumanurmi, 2. levähdysalue (pysäköinti ja taukopaikka), 3. metsäleikkipuisto ja 4. taidepuisto. Toimintareitti yhdistyy rantapolkuun, jonka ohjataan sillan alle. Toteutus Yleissuunnitelma sisältää osia, jotka voidaan toteuttaa heti kunnan toimesta ja osia, jotka vaativat toteutuakseen lisätoimia. Yleissuunnitelma voidaan myös toteuttaa vaiheittain. Asemakaavan laadinta on edellytys yleissuunnitelman toteutukselle. Asemakaava on vanhentunut. Päivittämisen yhteydessä tulee huomioida nykyiset ja uudet liikennejärjestelyt ja mahdollistaa uusi rakennus rannalle. Kiertoliittymän suunnittelu koskee valtatien 5 aluetta ja edellyttää neuvotteluja mm. ELY:n kanssa. Torin toteutussuunnitelma voidaan laatia ja tori rakentaa myös ilman, että liikennejärjestelmä muutetaan ja kiertoliittymä rakennetaan. Torin alueella puolet nykyisestä pysäköinnistä säilyy. Puistoalueen toteutussuunnitelma voidaan laatia ja puisto pysäköintijärjestelyineen voidaan rakentaa ilman, että liikennejärjestelmä muutetaan ja kiertoliittymä rakennetaan. Uuden matkailua palvelevan rakennuksen rakentaminen Kitisen rannalle edellyttää asemakaavan muutosta ja todennäköisesti ulkopuolista investoijaa/rahoittajaa. Torin ja puiston rakentamisen jälkeen aluetta voidaan kehittää lisäämällä taideteoksia (taidepuisto) ja luonnonmukaisia leikkivälineitä (metsäleikkipuisto) tarpeen mukaan. Siirrettävät punaiset myyntikojut voidaan käyttää harkiten uudella torialueella ja/tai tapahtumakentällä. Koska on välitöntä tarvetta yleisövessoista ja uusi rakennus ei välttämättä toteudu lähiaikoina, voidaan harkita väliaikaista ratkaisua. Y-tunnus

16 15 (19) Y-tunnus

17 16 (19)

18 17 (19) 7.1 Torialue Torialue muodostuu keskeiselle sijainnilla olevallaa nykyiselle paikoitusalueelle. Alue puolitetaan paikoitusalueeksi ja torialueeksi. Torialueesta muodostuu tärkeä tapahtuma- ja kohtaamispaikka. Torialueen paikoitusalueelle ohjataan kulku vain yhdestä liittymästä. Paikoitusaluee on suunniteltu ympärikierrettäväksi. Paikoitusaluettaa rajataan kiinteistön puoleisesta sivusta sekä pienesti torin puoleisesta sivusta matalahkolla muurikiveyksellä istutuksineen. Torin ja paikoitusalueen väliin jää pieni tila leikille. Leikkipaikalle voisi sijoittaa taiteellisemmalla ulkonäöllä varustetun yksittäisen, suuremman leikkivälineen. 7.2 Kirkkopuiston osat Vanhan paloaseman poistamisella alueesta muodostuu puistomaisempi, mutta alueella pyritään silti säilyttämään luonnonmukainen tunnelma. Puustoa karsitaan mm. alueelle suunnitellultaa paikoitusalueelta. Joitakin kulkuväyliä poistetaan istuttamalla alueelle muutamia puita. Alueelle tulee t nurmi, joka antaa hoidetun puiston vaikutelmav an. Puistoa aktivoidaann korostamalla yhteyksiä puiston ja sen ympäristön välillä sekä houkuttelemalla läpikulkuun ja pysähtymiseen. Alueella sallitaan huoltoajo, muuten alue on pääasiassa jalankululle tarkoitettu. Puistokäytävät ovat kivituhkapintaisia. Pääakseliksi muodostuu puistokäytävä torialueelta kohti Kitisenrannan aluetta. a Kuva 28. Esimerkit yksilöllisistä leikkivälineistä. Torille tehdään kahdesta erivärisestä kivestä tähtikuvio korostamaan Sodankylän ilmettä tähtikuntana. Tähden sakaroihin asetetaan kiinteitä penkkejä. Muutama katupuuu istutetaan tähden sakaroiden väleihin. Muu alue on asfalttia ja nurmikkoa. Kuva 29. Kirkkopuiston halki kulkeva puistokäytävä (sininen katkoviiva). Puistokäytävän varrelle sijoittuu levähdyspaikka (Piknik-alue)) nostalgisinn pöytäryhmin sekä julkisen tilan pihakeinuilla varustettuna. Kuva 30. Piknik-alueelle esitettyjä kalustetyyppejä.

19 18 (19) Puistometsään sijoitettaisiin luonnollista ulkonäköä. muutama keinu lapsille. Keinutelineissä voisi suosia Pappilanniemen rantapolkua polku kulkee sillan yli. esitetään jatkettavann kulkemaan sillan alitse. Nykyisin 7.4 Talvitoiminnott Kirkkopuistoon varataan aluee lumenkasaukselle, leikkipaikkana, pulkkamäkenä. Alueella on lumiveistostapahtumia ja muuta vastaavaa. jota hyödynnetään talvella t lasten hyvin tilaa myös järjestää Joulukuuselle alueelta on varattu paikka olemassa olevasta kiertoliittymästä. 7.5 Liikenne ja pysäköinti Mitoituksessa on huomioitu raskaan liikenteen tarpeita ja Jäämerentien erikoiskuljetusreittiä. Kolmee tietä johdetaan kiertoliittymään tasapuolisesti. Yleissuunnitelman pohjaksi ei ole tehty tarkempaa liikenneselvitystä, joten kiertoliittymän mitoitus ja toteutustapa saattaa muuttua. Kuva 31. Keinuteline-esimerkkejä. 7.3 Kitisenjoen ranta-alue Suunnitelmakartassa on esitetty rakennusvaraus uudelle rakennukselle Kitisen ranta- istuskelupaikkaa. Porrasmaisen istuskelupaikan sijainti ja koko on suuntaa-antavia. alueelle. Ranta-alueelle on esitetty lisäksi rannan rinteeseen amfi-tyylinen Kiertoliittymä toimisi porttinaa keskustaan, Jäämerentien kyläraitille. KiertoliittymK män keskelle sijoitetaann ympäristötaideteos. Ympäristötaideteos ei saa riidellä torin laitaan sijoitettavan Poro ja lappalainen teoksen kanssa. Uusia puita istutetaan poistettavien tieyhteyksien jättämiin aukkopaikkoihin. Vanhallaa kirkolla vierailee kesäisin paljon turisteja, joita varten on varauduttava riittävällä pysäköintipaikalla. Pysäköinti on suunnitelmassa osoitettu omaksi selkeäksi alueeksi. Pysäköintialueella on huomioitu linja-autojen pysäköintimahdollisuus. Vanhan kirkon läheisyyteen varataan henkilökuntaa varten muutama pysäköintipaikka. Kuva 32. Maastonmukaisia porrasrakennelmia. Kitisenjoen rantamaisemaan varataan suurehko nurmialue isompia tapahtumia varten. Alueelle on osoitettu tapahtumateltallee paikka. Nurmikentän laitamille sijoitetaan luonnonmukaisia puisia penkkejä, esimerkkikuvia alla. Kuva 33. Penkkiesimerkkejä.

20 19 (19) 7.6 Valaistus Suunnitelmakarttaan on esitetty valaisimien sijoitukset. Valaisintyypeiksi esitetään seuraavia valaisimia, puu/metallipylväin (Tehomet) varustettuna. Philips CitySwan LED Poropatsaan valaisuun asennetaan esim. Philipsin Vaya Flood katuvalopylvääseen. led-heitin lähimpään Philips Micenas LED

SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA. Sodankylän torin yleissuunnitelma

SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA. Sodankylän torin yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Sodankylän torin yleissuunnitelma 27.2.2017 Lähtökohdat Osayleiskaava 2014 Yleissuunnitelma laaditaan uuden osayleiskaavan mukaisesti. Asemakaava 1992-1993 Vanhentunut asemakaava

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET EHDOTUSVAIHEEN TARKASTELU (päivitetty 23.3.2007) 1. NYKYINEN

Lisätiedot

Outlet-kylän liikenneselvitys

Outlet-kylän liikenneselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA Outlet-kylän FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 15.1.2014 P22086 1 (5) Miettinen Tuomas 15.1.2014 Sisällysluettelo 1 Kaava-alueen sijainti... 2 2 Lähtökohdat... 2

Lisätiedot

MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS HARTOLA, Kirkonseudun asemakaava-alue MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus Koskee 21.3.2012 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVAKARTTAA Asemakaavan muutos koskee: Kirkonseudun asemakaava-alue kortteli

Lisätiedot

ASKOLA. MONNINKYLÄ KAUPPAPAIKKA ASEMAKAAVAN MUUTOS Luonnos. Helsinki 13.10.2011.

ASKOLA. MONNINKYLÄ KAUPPAPAIKKA ASEMAKAAVAN MUUTOS Luonnos. Helsinki 13.10.2011. ASKOLA MONNINKYLÄ KAUPPAPAIKKA ASEMAKAAVAN MUUTOS Luonnos Helsinki 13.10.2011. Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520 Helsinki p. 09-1481943, 0400-425390 email: phartikainen@kolumbus.fi Vireille

Lisätiedot

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA TYÖNUMERO: 20601268 JOKIOISTEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN 27.6.2017 Luonnos SWECO YMPÄRISTÖ OY Muutoslista VALMIS 27.6.2017 FITONH FIOOAL FIAJOK MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Kt 43 liittymätarkastelu

Kt 43 liittymätarkastelu S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A EURAN KUNTA Kt 43 liittymätarkastelu Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28071 Raportti 1 (9) Tuomas Miettinen Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Suunnittelualue...

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013 KOSKEN Tl KUNTA Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS Työ: 26478 Tampere 7.11.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA 1 (14) Kaupunkirakenneyksikkö RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Yleissuunnitelma 2 (14) Sisällysluettelo 1. Suunnittelualue 1.1 Yleistä 1.2 Kadut, LP-alue, Rantakyläntori

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

KESKUSPUISTON KEHITTÄMINEN

KESKUSPUISTON KEHITTÄMINEN KESKUSPUISTON KEHITTÄMINEN 11.4.2016 1 Ensimmäisessä vaiheessa keskitytään Keskuspuiston eteläpään uudistamiseen. - VE1 Kehitetään puistoa perinteisenä puistona; oleskelu ja levähdyspaikkana. Valaistusta

Lisätiedot

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS FCG Finnish Consulting Group Oy Rantasalmen kunta SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Vastineet / luonnosvaihe P14011 30.5.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Vastineet / luonnosvaihe

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 17.2.2015 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut 1 (8) Tekniset palvelut asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Paltamon kirkonkylän asemakaava-alueen korttelit 22, 23 ja 27 sekä niihin liittyvät vesi-, liikenne- ja viheralueet. Suunnittelualue

Lisätiedot

TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET:

TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET: KAAVA 02 SIVU 1/4 TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 1-19, 21 JA 31 SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ RAKENNUSKAAVATIE-, LIIKENNE-, VIRKISTYS-, ERITYIS-, MAA- JA METSÄTALOUS- SEKÄ VESIALUEITA.

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu

FCG Finnish Consulting Group Oy ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu 1.11.2011 Liikenneselvitys 1 (3) M. Karttunen Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

Niskanperän liittymäselvitys

Niskanperän liittymäselvitys LAPIN ELY-KESKUS Niskanperän liittymäselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28789 Raportti 1 (7) Saara Aavajoki Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Nykytilanteen liikennejärjestelyt... 1 2.1

Lisätiedot

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS Tilanne 7.12.2028 LÄHTÖKOHTIA Suunnittelukohteena Saaren koulu keskustaajamassa Nykyisiä rakennuksia korvataan uudisrakennuksilla Etäisyyskartta 3/5 km Ala- ja yläkoulurakennukset

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 16.4.2019 Kuutinrannan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (4) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA Kaavan nimi: HIMOSLEHTELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee 40. kaupunginosan katu-

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 260 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

Prisman liikennesuunnittelu. Orimattila, asemakaava A198

Prisman liikennesuunnittelu. Orimattila, asemakaava A198 Prisman liikennesuunnittelu Orimattila, asemakaava 198 Suunnittelun lähtökohtia 2 Suunnittelualue (asemakaava 198) sijaitsee keskeisellä paikalla, Orimattilan keskustassa, Erkontien varrella. Se rajautuu

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008 KEMPELEEN KUNTA KAAVOITUKSEN TULOSYKSIKKÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008 KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS VIHILUODON YRITYSALUEEN LIIKENNEJÄRJESTELYJÄ VARTEN VIHILUODON OSA-ALUE

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ARTJÄRVI, ENTISEN KUNNANTALON ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI ARTJÄRVI, ENTISEN KUNNANTALON ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 8.1.2013 tark. 22.1.2013 päivitetty 20.4.2018 ORIMATTILAN KAUPUNKI ARTJÄRVI, ENTISEN KUNNANTALON ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA Orimattilan kaupunki, tekninen toimiala Kaupungintalo,

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus. Maanmittauslaitos

Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus. Maanmittauslaitos 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelien 35-39 ja 153 KL-, RM-, RT- ja YK-alueiden, VL-alueiden sekä katualueen ja yleiselle jalankululle ja pyöräilylle varatun alueen sekä vesialueen (Keselmäjärven

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA Maankäyttöpalvelut

MÄNTSÄLÄN KUNTA Maankäyttöpalvelut sivu 1(5) ASPELUNDIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 257 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS POROPUISTO Sallan kunta SALLATUNTURIN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS (Tieliikennealue ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva).

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva). Tekla 12.4.2018 17, liite no 2 P34477 1 (7) Leskinen Timo Lapinlahden kunta Torin alueen asemakaavan muutos (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.11.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.11.2013 OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KESKITIEN ASEMAKAAVA JA HARJUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.11.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee: koko Luolalan teollisuusaluetta sekä katu-, erityis- ja virkistysalueita, lukuun ottamatta korttelia 7 ja osakorttelia 8.

Asemakaavan muutos koskee: koko Luolalan teollisuusaluetta sekä katu-, erityis- ja virkistysalueita, lukuun ottamatta korttelia 7 ja osakorttelia 8. NAANTALIN KAUPUNKI LUOLALAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1:2000 Asemakaavan muutos koskee: koko Luolalan teollisuusaluetta sekä katu-, erityis- ja virkistysalueita, lukuun ottamatta korttelia 7

Lisätiedot

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta Asemakaava 506 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PORVOON KAUPUNKISUUNNITTELU Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

VT4:N MUUTOKSIIN LIITTYVÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA KUMOAMINEN

VT4:N MUUTOKSIIN LIITTYVÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA KUMOAMINEN 1 VT4:N MUUTOKSIIN LIITTYVÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 6.6.2016/tark. 15.8.2016 2. 1. KUVA 1 Suunnittelualueiden likimääräiset sijainnit on osoitettu

Lisätiedot

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä 28.3.2017 / TPi, TPe Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä Tutkitut liikennejärjestelyvaihtoehdot Puustellinkallion kaavoituksen aikana on tutkittu erilaisia liikennejärjestelyitä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.9.2017 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 1 Kohde Hakija/ Aloite Asemakaavan muutos: Nummi I B: Lamminrannan kaupunginosan kortteli 355

Lisätiedot

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE Vastaanottaja Iitin kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 27.11.2013 Viite 82144450 IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILUALUE Päivämäärä 27.11.2013 Laatija Hyväksyjä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 YMPÄRISTÖSUUNNITTELU HARJU- SOINI KY Ympäristösuunnittelu Harju-Soini Ky Sivu 1/5 YLEISTÄ Sito

Lisätiedot

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Asemakaavan 8559 yleisötilaisuus, 04.05.2016 04.05.2016 Katri Jokela Henkilö- ja autopaikkamäärät sekä vertailu Määrät Linnainmaankatu 120 28 12-15 14

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA päivitetty 1.6.2015 hyväksytty 23.4.2015 ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9 Puhelin

Lisätiedot

JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset

JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset Yleisötilaisuus 13.6.2019 OHJELMA Klo 17-18 Keskustelutilaisuuden

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA Liite 16 PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA VT 7 MELUALUEEN LEVEYS 6.10.2005 SUUNNITTELUKESKUS OY RAPORTTI Turku / M. Sairanen VT 7, melualueen leveys 6.10.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 1 2. LASKENNAN

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 124 ja 125 (osa) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASKOLA/MONNINKYLÄ Monninkylän kauppapaikka Päiväys7.9.2011 ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN MÄNTSÄLÄNTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavan muuttamista

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

Mäskälän alueen kaavarunko

Mäskälän alueen kaavarunko S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HÄMEENLINNAN KAUPUNKI Mäskälän alueen kaavarunko Liikennetarkastelu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23.10.2012 P17620 Liikennetarkastelu 1 (10) Miettinen Tuomas 23.10.2012

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

KAAVAN KUVAUS. Yleistä

KAAVAN KUVAUS. Yleistä KAAVAN KUVAUS Yleistä Tervajoen asemakaavaluonnoksen katujen, tonttien ja kortteleiden muodostamisessa on huomioitu ajantasaiset kiinteistörajat, tuore yleiskaava ja maastotieto. Ilman erityistä syytä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 396 Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelma HEL 2014-014704 T 08 00 00 Hankenro2361_2 Esitys esitti kaupunginhallitukselle Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelman

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO 27221 17.11.2015 Suunnittelukohde Meritie sijaitsee Vihdin Nummelan taajamassa. Se on yksi pääsisääntuloväylä keskustaan. Meritiellä on kaksi

Lisätiedot

LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS

LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS Luonnos vaiheen yleisötilaisuus 10.4.2018 klo 18.00 Kimmo Kymäläinen Juha Pekka Vartiainen SUOMALAINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUN JÄRJESTELMÄ TOTEUTUSSUUNNITTELU ASEMAKAAVA

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

KIVISILLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVISILLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Kemiönsaaren kunta KIVISILLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16107 1 (10) Perttula Sampo Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Kaavaratkaisu... 2

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva).

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva). Tekla 17.1.2019 4, liite no 6 1 (8) Leskinen Timo Lapinlahden kunta Korttelin 61 (osa) asemakaavan muutos (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

Sarkkirannan lähikaupan asemakaavamuutoshankkeen edellytykset

Sarkkirannan lähikaupan asemakaavamuutoshankkeen edellytykset YMPÄRISTÖPALVELUT Kaavoitus 16.8.2016 Lausuntopyyntö Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Pohjois-Pohjanmaan liitto Pohjois-Pohjanmaan museo Kempeleen seurakunta Viite Suomen Lähikauppa Oy:n aloite uuden lähikaupan

Lisätiedot

SALLAN KUNTA SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS

SALLAN KUNTA SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS KESELMÄJÄRVEN LÄNSIRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.9.2009 0615-D12577 Näkymä kaava-alueelta Keselmäjärven yli tunturiin 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Tehdashistorian elementtejä

Tehdashistorian elementtejä Tehdashistorian elementtejä Vanhaa paperitehtaan esineistöä otetaan talteen ja säilytetään tulevaa käyttöä varten. Esineet voidaan käyttää osana ympäristörakentamista tai paperitehtaan uutta sisustusta.

Lisätiedot

Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku

Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku Kumppanuushaun kaavalliset lähtökohdat ja alueen käytön tavoitteet Nahkurintorin alue sijaitsee Lohjan kaupunkikeskustan kaupallisella ydinalueella. Kehittämisalue

Lisätiedot

Seitap Oy 2016 Pello, Pellon asemakaava Kirkon kortteli. Pellon asemakaava Kirkon kortteli. ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnosvaihe)

Seitap Oy 2016 Pello, Pellon asemakaava Kirkon kortteli. Pellon asemakaava Kirkon kortteli. ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnosvaihe) Pellon asemakaava Kirkon kortteli ASEMAKAAVAN SELOSTUS 12.4.2016 (Luonnosvaihe) Pellon kunta Seitap Oy 2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava

Lisätiedot

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015.

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. Yleistä asemakaavasta ja rakennustapaohjeista Rakennustapaohjeet täydentävät asemakaavan

Lisätiedot

KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli Heikki Manninen puh. 044 794 5235, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0929 KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI

Lisätiedot

AMIZZA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 304 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

AMIZZA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 304 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1(5) AMIZZA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 304 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.09.2011 Asemakaavamuuosalue Lähivaikutusalue PROJ.NRO 225 Asemakaavan muutos korttelit 304 osa, sekä siihen liittyvät

Lisätiedot

RAJALA JALASJÄRVI YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS AIR-IX SUUNNITTELU OULUSSA

RAJALA JALASJÄRVI YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS AIR-IX SUUNNITTELU OULUSSA RAJALA JALASJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS OULUSSA 11.2.2005. RIITTA YRJÄNHEIKKI ARKKITEHTI SAFA, YKS-177 MIKKO KORHONEN ARKKIT.YO AIR-IX SUUNNITTELU YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN

Lisätiedot

AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI MAISEMASUUNNITELMA

AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI MAISEMASUUNNITELMA M A I S E M A - A R K K I T E H D I T B Y M A N & R U O K O N E N O Y Mannerheimintie 81 00270 Helsinki puhelin 09-857 1761 telefax 09-857 1776 byman.ruokonen@ maisema-arkkitehdit.fi AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI

Lisätiedot

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO SUUNNITTELUPERIAATTEET Kauppatorin liikenteellinen ratkaisu perustuu valitun verkkovaihtoehtoon 2, Alueen kokonaisuudessa hahmottuu kolme osa-aluetta: asema-aukio,

Lisätiedot

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA YLEISÖTILAISUUS TILAISUUDEN AIKATAULU 17:00 17:30 17:40 17:50 18:00 18:15 19:15 19:30 Kahvit tarjolla Tilaisuuden avaus ja työn lähtökohdat, Kari Homi, kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

KOLARI KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI: 69 sekä puistoalue (VP)

KOLARI KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI: 69 sekä puistoalue (VP) Seitap Oy Kolari 1 KOLARI KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI: 69 sekä puistoalue (VP) KOLARIN KUNTA SEITAP OY 2017 Seitap Oy Kolari 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 3 2

Lisätiedot

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 5 ) TERVON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaavan muutos koskee kortteleja 9(osa),

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot