Lohtajan Veikot YLEISURHEILUN TOIMINTAKÄSIKIRJA lohtajanveikot.sporttisaitti.com

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lohtajan Veikot YLEISURHEILUN TOIMINTAKÄSIKIRJA lohtajanveikot.sporttisaitti.com"

Transkriptio

1 Lohtajan Veikot YLEISURHEILUN TOIMINTAKÄSIKIRJA 2016 lohtajanveikot.sporttisaitti.com

2 Sisällys 1 ESIPUHE MUKAAN TOIMINTAAN YLEISTÄ LoVe:n YLEISURHEILUSTA Arvot Tavoite ja tehtävät TOIMINTALINJAT JA URHEILIJAN POLKU Alle kouluikäiset vuotiaat vuotiaat vuotiaat ja yleisen sarjan urheilijat Vuosikello OHJAUS JA VALMENNUS Ohjaajan polku Ohjeita ohjaajille PELISÄÄNNÖT Ohjeita vanhemmille ja kilpailijoille MENESTYKSEN MITTARIT Yksilön menestys Seuran menestys Palkitseminen TIEDOTUS, YHTEISTYÖ JA KEHITTÄMINEN Lajien välinen yhteistyö Seurojen välinen yhteistyö YHTEYSTIEDOT... 14

3 1 1 ESIPUHE VALO:n ja SUL:n koordinoima urheiluseurakysely Varaslähtö Tulevaisuuteen toteutettiin Lohtajan Veikoissa syksyllä Seurakysely lähetettiin jaostojen jäsenille ja urheilijoiden vanhemmille. Vastauksista kävi selkeästi ilmi, että Lohtajan Veikkojen toimintakokonaisuudet eivät ole riittävästi tiedossa. Hinta-/laatusuhdetta ja lapsille suunnattua toimintaa pidettiin yleisesti hyvänä, mutta kilpaurheiluun tai palkitsemiseen liittyviä toimintatapoja ei tunnettu. Nuorille ja aikuisille suunnattua toimintaa toivottiin lisää. Yleisurheilu on ottanut haasteen vastaan ja lähtenyt kehittämään toimintaansa Varaslähtö Tulevaisuuteen - teemalla. Tämä toimintakäsikirja on askel kohti suunnitelmallista toiminnan kehittämistä ja organisoimista. Toimintakäsikirjan tarkoituksena on kertoa avoimesti toimintalinjoista, toiminnan tarkoituksesta ja tavoista kantaa vastuuta tulevaisuudesta. Lohtajan Veikkojen yleisurheilu toivoo omalta osaltaan voivansa kantaa terveitä elämäntapoja iloisella ryhdikkäällä ilmeellä avoimen yhteistoiminnan keinoin, sekä lajien, että seurojen välillä - yhdessä meillä on mahdollisuus tehdä tulevaisuudesta entistä valoisampi ja urheilullisempi.

4 2 2 MUKAAN TOIMINTAAN Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan, joko urheilemaan tai auttamaan järjestelyissä. Helpoimmin se onnistuu lukaisemalla tämä toimintakäsikirja ja löytämällä siitä itseä kiinnostava asia tai kokonaan unohdettu kokonaisuus. Ota rohkeasti yhteyttä vastuunkantajiin tai ilmesty vain paikalle silloin, kun toimintaa on. Kaikenlaisille osaajille ja suorittajille on käyttöä - löytyipä vahvuutesi lananvarresta, mittaustuloksista tai ohjauksesta, keittiöstä tai kioskista - kaikille löytyy mielekästä tekemistä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

5 3 3 YLEISTÄ LoVe:n YLEISURHEILUSTA LoVe:n yleisurheilu tarjoaa ryhmäohjausta ja toimintamahdollisuuksia omatoimiseen harjoitteluun. Ohjaajia koulutetaan, ja toiminnasta pyritään tekemään helposti lähestyttävää ja avointa, sekä lapsille, että vanhemmille. Toiveena on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua omalla tavallaan iloiseen tekemiseen. Toiminnan tahtotilaa on kysytty urheilijoilta ja ohjaajilta. Vastausten pohjalta on koottu toiminnalle arvot, tavoite ja tehtävät. 3.1 Arvot Liikunnan ilo Me-henki ja yhteisöllisyys Kannustus ja tuki Tasapuolisuus ja muiden kunnioittaminen 3.2 Tavoite ja tehtävät Lohtajan Veikkojen yleisurheilun päätehtävänä on opastaa ja kannustaa seuran jäseniä urheilulliseen elämäntapaan ja luoda toimintamahdollisuuksia harrastamiseen ja kilpailemiseen. Tähän pyritään tukemalla harrasteliikuntaa ja tarjoamalla mahdollisuus kilpaurheiluun tähtäävään urheilijapolkuun. Tavoitteena on urheilun keinoin tarjota tasapainoisena kokonaisuutena mahdollisuus fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten taitojen kehittymiselle. Lisäksi tavoitteena on antaa perusvalmius läpi elämän kantavaan urheilulliseen elämäntapaan ja valmentaa kohti kilpaurheilun vaatimia ominaisuuksia ja edellytyksiä, madaltaen kynnystä urheilijan elämään. Tarkoituksena on ohjata omaksumaan terveet elämäntavat ja kyky ottaa vastaan neuvoja, ohjausta ja valmennusta. Tavoitteena on myös liikunnan, terveyden ja hyvien tapojen merkityksen korostaminen urheilu- ja arkielämässä.

6 4 Arvojen, tavoitteen ja tehtävän mukaisesti LoVe:n toimintaa ohjaavat seuraavat ajatukset: Tavoitteena on fyysisesti- ja psyykkisesti itseään ja muita terveesti arvostava ja kunnioittava nuori. Tuen antaminen lapsen etenemiselle yleisurheilun harrastamisesta kilpaurheilu-uralle saakka. Harrastustoiminnan järjestäminen ja kilpailutoiminnan pyörittäminen. Yleisurheilun lajitaitojen opettaminen. Monipuolisuus ja muiden lajien kunnioittaminen. Tavoitteena kasvattaa ja kehittää osaavia ja terveitä yleisurheilijoita. Lahjakkaiden urheilijoiden tukeminen ja motivointi kilpailutoimintaan.

7 5 4 TOIMINTALINJAT JA URHEILIJAN POLKU 4.1 Alle kouluikäiset Vipinäkerhot (3 4 v. ja 5 6 v.) Vipinäkerhoissa lapsen perusliikuntataitoja tuetaan ja vahvistetaan liikuntaleikkien avulla. Lapset oppivat perusliikuntataitoja ja ohjatun toiminnan alkeet leikin avulla. Pääpaino on hyväntuulisessa yhteisessä tekemisessä ja perussääntöjen omaksumisessa. Katso myös viikkokisat (yleisurheilukoulu).

8 vuotiaat Yleisurheilukoulut Talvikaudella, syyskuusta huhtikuuhun, järjestetään yleisurheilukoulua, jossa maanantaisin liikutaan monipuolisesti unohtamatta myöskään leikkiä. Keskiviikkoisin kilpaurheilussa mukana oleville tai siihen tähtääville tarjotaan mahdollisuutta toiseen harjoituskertaan. Pääpaino on tässä jo enemmän lajinomaisissa harjoitteissa. Kolmas harjoituksista on perjantain palloilukerho, jossa liikutaan eri palloilulajien merkeissä. Keväällä pidetään juoksukoulua, jossa harjoitukset ovat maastojuoksupainotteisia ja juoksutekniikkaa kohentavia. Juoksukoulun avulla pyritään myös madaltamaan lasten kynnystä osallistua alueen erilaisiin juoksutapahtumiin, kuten Maastojuoksu-cupiin. Kesäkaudella pidetään maanantaisin viikkokisat urheilukentällä. Sarjoja löytyy kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Kesän aikana kisataan lähes kaikkien yleisurheilulajien parissa. Kesäharjoittelun määrää pidetään yllä viikoittaisilla yhteisharjoituksilla. Piiriviesteihin osallistutaan joukkueilla, jotka koostuvat toiminnassa mukana olevista lapsista ja nuorista. Tavoitteena on myös kannustaa ja innostaa lapsia ja nuoria mukaan piirin alueen kilpailuihin, etenkin ottelu- ja piirihuipentumiin. Harrastajamäärien kasvaessa tulevaisuudessa pyritään osallistumaan Vattenfall-seuracupin kilpailuihin.

9 vuotiaat Nuorille tarjotaan mahdollisuuksia osallistua yleisurheilukouluun, kilpaurheilupainotteiseen yleisurheilukouluun ja lisäksi myös palloilukerhoon. Tämän ikäiset nuoret osallistuvat tällä hetkellä nuorempien mukana samoihin harjoituksiin, mutta ryhmien jaossa otetaan ikä- ja taitotaso huomioon. Kilpaileville nuorille on myös tarjolla urheiluhallilla omatoimivuoro, jossa he voivat käydä itsenäisesti tai oman valmentajansa kanssa harjoittelemassa. Harrastajamäärien kasvaessa tavoitteena on perustaa omia harjoitusryhmiä tämän ikäisille kilpaileville nuorille, sekä tarjota heille seuran omia lajileirejä. Lisäksi heitä pyritään ohjaamaan mukaan piirin leirityksiin vuotiaat ja yleisen sarjan urheilijat Kilpaurheilu ja muu aikuisurheilu Kilpaurheilija osallistuu haluamiinsa kilpailuihin edustaen seuraa. Urheilija maksaa kisojen osallistumismaksut, lukuun ottamatta SM-kisoja, joiden osallistumismaksun maksaa seura. Seura ostaa kilpaurheilijalle lisenssin, ja yleiset harjoitusvuorot ovat urheilijan käytettävissä Maininki-hallissa. LoVe:n edustajilta toivotaan seuran kilpaasun käyttämistä kaikissa urheilukisoissa. Kilpaurheilijat osallistuvat seuran toimintaan ohjaamalla nuorempia ikäluokkia mahdollisuuksiensa mukaan. Lohtajan Veikot kuuluu myös aikuisurheiluliittoon, jossa sarjat ovat yli 30-vuotiaille. Seura maksaa myös aikuisurheilijoiden lisenssin.

10 8 4.5 Vuosikello Kuukausi Toiminta Urheilija TAMMIKUU Urheilukoulut jatkuvat, hallikisat valmisteluun Omat harjoitukset, mahdollinen leiri, urheilukoulut jatkuvat HELMIKUU Urheilukoulut jatkuvat Urheilukoulut MAALISKUU HUHTIKUU Hallikisat, viestijoukkueiden kokoaminen Tiedotus urheilijoille ja vanhemmille, opetus kilpailukalenterin käyttöön ja kisaamiseen liittyvät asiat ja toimintamallit. Kesän toiminnat. Tulevan kauden alustavat hallivaraukset. Urheilukoulut, hallikisat, viestiharjoituksia Urheilukoulut, testit esim. lentävä 20 m. Juoksukoulu alkaa. Kesän kilpailukalenterin laatiminen. TOUKOKUU KESÄKUU Kesän toimintojen järjestelyt. Tiedotusta kisoista, vanhempainilta. Viestijoukkueet Juoksukoulu Kisakauden suunnittelua kilpaurheiluun tähtäävässä ryhmässä Viikkokisat alkavat. Kilparyhmän harjoitukset 1krt/vko. HEINÄKUU Tiedotusta kisoista. Viikkokisat Kilparyhmän harjoitukset 1krt/vko. ELOKUU Ohjaajapalaveri Kilparyhmän harjoitukset 1krt/vko. SM-kisoihin valmistautuminen. SYYSKUU Urheilukoulut alkavat, testit esim. lentävä 20m. Urheilukoulut alkavat, testit esim. lentävä 20 m. LOKAKUU Kauden päätöstilaisuus Hallikisojen suunnittelu Urheilukoulut Kauden päätöstilaisuus MARRASKUU Ohjausavustuksien haku kaupungilta. Toimintakertomus ja talousarvio seuraavalle vuodelle. Urheilukoulut JOULUKUU Hallikisat. Seuratoimijoiden puurojuhla ja pienet palkitsemiset/muistamiset. Urheilukoulut, testit esim. lentävä 20 m.

11 9 5 OHJAUS JA VALMENNUS Lohtajan Veikot kouluttavat SUL:n kriteerien mukaisesti aktiivisia toimijoita lasten ja nuorten yu-ohjaajiksi yleisurheilutoimintaan. Valmentajia seura ei vielä pysty tarjoamaan kattavasti, mutta erilaiset valmennusryhmät ovat tulevaisuuden kehittämishaasteena. LoVe:n riveistä löytyy jo nyt valmennustietoa ja -taitoa, ja kilpaurheiluun tähtääviä nuoria pyritään ohjaamaan oikeisiin valintoihin. 5.1 Ohjaajan polku Oma kiinnostus on tärkeintä, silloin olet tervetullut joukkoomme. Apuohjaajana pääset vähitellen mukaan toimintaan. Jos oma lapsi on mukana toiminnassa, pääset helposti mukaan ottamalla yhteyttä paikalla olevaan ohjaajaan. Seura kouluttaa tai avustaa kouluttautumisessa, mikäli haluat tietoja ja vinkkejä ohjaukseen. 5.2 Ohjeita ohjaajille Ohjaajia tarvitaan, jotta olisi toimintaa. Ohjauksessa toimitaan yhteisillä ohjeilla. Valmistele vastuullasi oleva ohjaus huolellisesti. Tunnet oman ryhmäsi ja tiedät, mitä ehdit, ja mistä lapset pitävät. Lapsille se on aina tärkeä päivä. Jos sairastut tai et pääse paikalle, huolehdi että sinulla on sijainen (sovi vaihdosta suoraan sijaisen kanssa). Iloisella mielellä kokeilemaan kaikkea, aina ei tarvitse onnistua 110 % riittää ja hyvällä mielellä vähempikin. Yllätyksiä tulee aina lasten kanssa, joten ole valmis soveltamaan. Tule paikalle ajoissa. Huolehdi, että lapset eivät häiritse niitä, joilla salissa on vuoro. Vuoron vaihdoissa ollaan huolellisia ja ajoissa. Kun vuorosi loppuu, alue on siivottu ja seuraavat voivat tulla. Ryhdy siis tarpeeksi ajoissa keräämään välineitä pois. Tee se mielellään aina yhdessä lasten kanssa. Kaikista tärkeintä on, että vuorolla on naurua ja iloa. Välineitä ja apua saa pyytämällä. Olethan ajoissa asialla.

12 10 Ohjaajat huolehtivat siitä, että kaikki toimintaan osallistuvat ovat ilmoittautuneet ryhmään Lohtajan Veikkojen nettisivujen kautta. Jokaisella ohjaajalla on vastuu pitää kirjaa harjoituksista päivämäärä, osallistujat ja vetäjät. Yksi ohjaaja saa vapautuksen kausimaksusta yhden lapsen osalta, yhteen kerhoon tai urheilukouluun. Tämän edun voi käyttää vain omalle lapselle. Seuratkaa Kokkolan kaupungin Timmi-palvelusta ja yleisurheilijoiden sivuilta mahdollisia vuoromuutoksia. Ohjaajilla on myös Whatsapp ryhmä tiedottamista varten. SUL:n ja Nuori Suomi -sivustoilta löytyy hyviä ja maksuttomia ohjeita liikuntatuokioiden suunnitteluun. 6 PELISÄÄNNÖT Lohtajan Veikkojen yleisurheilussa noudatetaan SUL:n luomia pelisääntöjä, jotta harjoituksissa voidaan tehdä asioita turvallisesti muut huomioon ottaen, ja saavutetaan harjoitukselle asetettuja tavoitteita. Pelisäännöillä pyritään luomaan kannustavaa ja rehtiä urheiluhenkeä, jossa kaikilla osapuolilla on hyvä ja mukava tunne olla osana LoVe:n yleisurheilua. Pelisäännöt löytyvät osoitteesta: Ohjeita vanhemmille ja kilpailijoille Jokaisella lapsella ja vanhemmalla on oikeus itse valita toimintatapansa ja osallisuutensa, mutta ohjatuissa harjoituksissa ja joukkuekilpailuissa kunnioitetaan aina vastuuohjaajan ohjeita. Tämä koskee sekä urheilijaa, että vanhempia, ja toisia ohjaajia. LoVe:n edustajana liikutaan aina hyviä tapoja noudattaen ja rehtiä urheiluhenkeä ylläpitäen, iloisella ilmeellä. Keskustelut ja kommentit ovat aina tervetulleita; tulethan juttusille harjoituksen tai kilpailun jälkeen. Jokainen urheilija tekee LoVe:n edustajana parhaansa, ja jokainen vanhempi ja kannustaja luovat hyvän ja positiivisen hengen tapahtumiin.

13 11 7 MENESTYKSEN MITTARIT Menestystä voidaan mitata monilla eri mittareilla, esim. henkilökohtaisten tulosten tai osallistujamäärien perusteella. LoVe:n toiminnassa pyritään mahdollistamaan liikunnan riemu mahdollisimman monille sitä haluaville, mutta samalla tuetaan kilpaurheiluun tähtääviä henkilökohtaisen menestyksen polulla. Toiminnassamme tärkeintä ei kuitenkaan ole huipputulokset, vaan hyvä ja rehti meininki. Menestys tulee sen myötä. 7.1 Yksilön menestys Yksilöurheilija voi halutessaan arvioida tuloksiaan SUL:n tulosluokittelujen avulla. Isompiin kilpailuihin voidaan myös edellyttää tietyn tulosrajan suorittamista. LoVe:n arvojen mukaisesti toiminta pyritään pitämään iloisena ja kannustavana toimintana, ja siksi yksilön henkilökohtaista menestystä ei erityisesti korosteta toki ilolla huomioidaan ja arvostetaan. Jokainen lapsi ja nuori kehittyy eri tahtiin, ja siksi heitä ei LoVe:n toimesta verrata toisiinsa. Testejä ja mittauksia tehdään, että jokainen saisi mahdollisuuden nähdä oman kehittymisensä, ja tarvittaessa voi keskittyä kohentamaan jotain tiettyä osa-aluetta. 7.2 Seuran menestys Seuran menestystä mitataan sisäisesti osallistujamääriä ja taloutta, sekä kisamenestystä arvioiden. Kisamenestyksellä haetaan myös toiminnan ohjauksen arviointia - hyvä ohjaus näkyy parhaillaan laajana osallistujarintamana, ja hyvänä yleismenestyksenä. Ulkoisesti arviointi tapahtuu SUL:n pisteytysten perusteella lisenssiurheilijoiden määriin ja kisamenestykseen pohjautuen.

14 Palkitseminen LoVe:n yleisurheilu keskittyy arvojensa mukaisesti tarjoamaan toimintamahdollisuuksia mahdollisimman laajalle joukolle harrastajia ja kilpailijoita. Seura palkitsee vuosittain joitain urheilijoita tai taustavaikuttajia jaoston päätöksen mukaan. Palkitut voivat olla joko henkilökohtaisesti menestyneitä urheilijoita tai aktiivisia, iloisia osallistujia, hengenluojia tai uurastajia. Palkinnot ovat pieniä nimellisiä muistamisia. Urheiluseura maksaa lisenssin kaikille, jotka haluavat kilpailla.

15 13 8 TIEDOTUS, YHTEISTYÖ JA KEHITTÄMINEN LoVe:n virallisena tiedotuskanavana toimii sivusto, jossa kaikille jaostoille on varattu oma alasivustonsa. Yleisurheilun sivuilta löytyy ajantasaista tietoa toiminnasta, ilmoittautumislomakkeet ja linkki kisakalenteriin, jonka kautta pääsee katsomaan kilpailutarjontaa ja halutessaan ilmoittautumaan kisoihin. Sivuston kautta voi tutustua myös Lohtajan Veikkojen muiden lajien tarjontaan. Lohtajan Veikot on myös Facebookissa, Lajien välinen yhteistyö Seuran sisällä tehdään yhteistyötä lajien välillä. Monipuolinen tarjonta mahdollistaa jokaiselle sopivan laji- ja harjoitustarjottimen täyttämisen. LoVe:n lajit eivät kilpaile keskenään, vaan mahdollistavat jokaiselle jotain, toinen toisensa osaamista ja tekemistä kunnioittaen. Tietotaitoa jaetaan eri lajien harjoituksista ja toimintamalleista. Lajien välillä tarjotaan oman osaamisalueen harjoituksia tai esim. testejä muille lajiryhmille. 8.2 Seurojen välinen yhteistyö Lohtajan Veikot tekee yhteistyötä lähialueen seurojen kanssa. Yhteistyössä järjestetään erilaisia kisoja ja tapahtumia. Yhteistyössä pyritään tasa-arvoisuuteen, hyvään henkeen ja huumoriin. Tärkeintä on mahdollistaa urheilumahdollisuuksia alueen lapsille ja nuorille.

16 14 9 YHTEYSTIEDOT Yleisurheilujaosto 2016: Nimi Tehtävä Puh.nro Sähköposti Heli Vierimaa-Erkkilä puheenjohtaja heli.vierimaa-erkkila[a]edu.kokkola.fi Taina Lieska sihteeri taina[a]huominen.com Johanna Haasala johanna.haasala[a]kotinet.com Marko Haasala marko.haasala[a]kotinet.com Simo Paavola simo.paavola[a]kotinet.com Arto Potinoja Heidi Yrjänä mika.yrjana[a]hotmail.fi Muut seuratoimijat: Nimi Tehtävä Puh.nro Sähköposti Merja Jelekäinen vipinäkerhon vastuuhlö merja.jelekainen[a]gmail.com Tero Jelekäinen pallokerhon vastuuhlö

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Syksy 2013 TERVETULOA!

Syksy 2013 TERVETULOA! Syksy 2013 TERVETULOA! Avaus Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilun erikoisseura Sinettiseura Kaksi

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo alle 10-vuotiaille. Sunnuntaisin klo Kaustisen urheilutalolla juoksusuoralla.

Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo alle 10-vuotiaille. Sunnuntaisin klo Kaustisen urheilutalolla juoksusuoralla. YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTA Kaudella 2018-2019 Viikkoharjoitukset: Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo 17-18 alle 10-vuotiaille Valmennusryhmät: Keskiviikkoisin klo 18-19.30 Vetelin urheilutalolla Sunnuntaisin

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Teema / Ikävuodet Iso tavoite

Teema / Ikävuodet Iso tavoite Teema / Ikävuodet 4 6 7 9 10 12 13 15 Iso tavoite Laaja-alainen liikunnan harrastaminen, suuri liikuntamäärä. Liikkuminen on hauskaa. Laaja-alainen liikunnan harrastaminen, suuri liikuntamäärä. Liikkuminen

Lisätiedot

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Yleistä Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Kiuruveden Urheilijat on urheilun yleisseura, jonka yhtenä jaostona toimii hiihtojaosto. Hiihtojaoston tavoitteena on tarjota eri-ikäisille

Lisätiedot

Kiekko-Espoo seurayhteisö

Kiekko-Espoo seurayhteisö Kiekko-Espoo seurayhteisö Espoon Kiekkoseura ry ØHarrastajia Ø Tytöt 270 Ø Pojat 300 Ø Aikuiset 190 ØLajit Ø Ringette Ø Jääkiekko tytöt ja pojat ØHarjoituspaikat Ø Laaksolahti Ø Leppävaara 21.11.2017 2

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE TAMMELAN URHEILUKENTÄLLÄ Tiistaisin ja torstaina 24.5 alkaen klo 17.30-19.00 Ilmoittautuminen joka kerralla klo 17.25 valmentajalle HUOM! omatoiminen alkuverkka ennen ilmoittautumista!

Lisätiedot

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com.

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com. SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012 Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com Puheenjohtajalta Marko Ahtiainen puheenjohtaja p. 044 3044626 marko.ahtiainen@pohjois-savonliikunta.fi

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA!

Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA! Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA! Harjoitteleminen Leirit Valmennuksen kehittämisryhmä Kilpailut ja tapahtumat Vanhempaintoiminta Ajankohtaiset asiat Monipuolisuus ja perusliikkumistaidot harjoittelun

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GT TEAMIT 2018-2019 RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GRANI TENNIKSEN PELAAJAN POLKU MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset

Lisätiedot

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02)

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02) Helsingin NMKY Kausi 2017 2018 B-pojat (s.-02) Asialista Esittely Valmentajat Tavoitteet ja kulmakivet HNMKY Pelaajapolku Urheilijaksi kasvaminen Kesäharjoittelu Kausi 2017-2018 Viestintä ja vuorovaikutus

Lisätiedot

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo 29.9.2014 Kataja-yu Seuran esittely Toiminnanjohtaja: Tomi Pyylampi - Vastuu, talous Valmennuspäällikkö: Anssi Vänskä - Valmennustoiminta + kilpailut

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Syksy 2016 TERVETULOA!

Syksy 2016 TERVETULOA! Syksy 2016 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Vanhempien toimintamahdollisuudet Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio YLEISTÄ

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio YLEISTÄ KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio 1.1. 31.12.2018 YLEISTÄ Kuusamon Erä-Veikkojen yleisurheilujaoston toiminta painottuu lasten ja nuorten ohjattuun harjoittelu- ja kilpailutoimintaan.

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA 2017 1. Visio Lakeudenportin Ratsastajat ryn visiona on tarjota koko perheelle mahdollisuus harrastaa hevosten parissa. Tarkoituksena on

Lisätiedot

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät 6.9.20182 Tähtiseura-ohjelman laatutekijät Yhteiset laatutekijät Lapset & nuoret Aikuiset Johtaminen ja hallinto Johtaminen Hallinto Viestintä ja markkinointi

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2019

Lisätiedot

Harjoittelu vuotiaat

Harjoittelu vuotiaat Palautekyselyt 2019 Palautekyselyt 2019 Olympiakomitean laatima Toteutettiin erillisinä kyselyinä n. 10-13 vuotiaille harrastajille keväällä n. 13+ vuotiaille harrastajille keväällä Vanhemmille syksyllä

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2008 1. URHEILIJOIDEN TUKEMINEN SEKÄ TOIMINNAN TASON NOSTAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

Keskustelutilaisuus Toiminta-ajatus, visio ja arvot

Keskustelutilaisuus Toiminta-ajatus, visio ja arvot Keskustelutilaisuus 22.10.2017 Toiminta-ajatus, visio ja arvot Espoon Akilles on espoolainen yleisseura, jonka alla toimii aktiivinen suunnistusjaos. Toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Jaosto tarjoaa

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2009 1. KKI-HANKKEEN KEHITTÄMINEN SEKÄ SITÄ KAUTTA TYÖPAIKKALIIKUNNAN ALOITTAMINEN 2. VALMENTAJIEN

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Huhtikuu

Tähtiseurakahvit. Huhtikuu Tähtiseurakahvit Huhtikuu Seuratoiminnan malli 2.0 ja laatutekijät Kolmen kehän malli I urheilutoiminta II seuran toiminnan organisointi III seuran ulkoinen toiminta 23.4.2018 3 Miksi muutos? Halutaan

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio 1.1.2017 31.12.2017 YLEISTÄ Kuusamon Erä-Veikkojen yleisurheilujaoston toiminta painottuu lasten ja nuorten ohjattuun harjoitteluja kilpailutoimintaan.

Lisätiedot

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA MITÄ KILPAURHEILU ON? - SARJAKILPAILUT - KANSALLISET KILPAILUT - ALUEEN KILPAILUT - SM - KILPAILUT - MM - KILPAILUT MITEN SE MÄÄRITELLÄÄN? - TAVOITELÄHTÖISESTI - HARJOITTELUMÄÄRÄN SUHTEEN - MENESTYKSEN

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM GT TEAMIT 2019-2020 RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset ja välittävät

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER GT Teamit 2016-2017 RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER Grani Tenniksen valmennuskokonaisuus - Pelaajan polku GT Tennis- ja mailapelikoulu Esikouluikäisille ja 1-3 -luokkalaisille Ohjaajakoulutukset

Lisätiedot

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi LEHMO BALLS -96 RY Hirviseläntie 12 80780 KONTIONIEMI Puh: 0440-559 696 E-mail: markus.holopainen@leba96.fi www.leba96.fi PROJEKTI 2011-2014 Polku pelikenttien parhaiksi Projektin taustat Johtokunta on

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Toimenpide Kumppanit Resurssit Mittari Aikataulu Aluetoiminnan ja - Valmennuksen

Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Toimenpide Kumppanit Resurssit Mittari Aikataulu Aluetoiminnan ja - Valmennuksen Urheilijan polku - Nostamme kansainväliselle huipulle Painopiste: varmistamme huippu-urheilulle ammattimaisen valmentautumisen edellytykset Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Aluetoiminnan ja -

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

Toimintakäsikirja on perehdyttämisasiakirja, jonka avulla uudet toimijat saavat tietoa jaoston toimintavoista ja heidät voidaan opastaa tehtäviinsä.

Toimintakäsikirja on perehdyttämisasiakirja, jonka avulla uudet toimijat saavat tietoa jaoston toimintavoista ja heidät voidaan opastaa tehtäviinsä. ÄHTÄRIN URHEILIJAT Yleisurheilu TOIMINTAKÄSIKIRJA Johdanto Ähtärin Urheilijat on vuonna 1920 perustettu urheilun yleisseura, johon kuuluu myös kyläosasto Ähtärinrannan Kisa. Ähtärin Urheilijoiden päälajit

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO

SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO 1. JOHTORYHMÄN KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari kartta-asiat:

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Joukkueen Kausikalenteri Vuosikello. Juniori-SaPKo ry

Joukkueen Kausikalenteri Vuosikello. Juniori-SaPKo ry Joukkueen Kausikalenteri Vuosikello Juniori-SaPKo ry Erilaisia kalenterimalleja Kello (vuosi) Aikajana Kalenteripohja Taulukko Muistio Mitä tapahtuu ja milloin? Määräajat Kannattaa laatia/merkitä ennakkoon

Lisätiedot

JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012

JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012 JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012 Vaikka junnujen hallikausi päättyikin vasta, alkavat ulkokauden kisat täydellä tohinalla heti huhtikuusta. Helsyn hallikisoissa ihmetytti ulkopuolisista piireistä mukaan tulleet

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 Hiihtojaoston toiminnan keskeisimmät osatekijät Toiminta on perhekeskeistä, koko perheen harrastus. Pyrimme toiminnassa siihen, että kaikilla olisi

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Vanhempaininfo kaudesta

Vanhempaininfo kaudesta Vanhempaininfo kaudesta 2016-2017 VISIO 2016-2017 KJT Haukat Nollakakkoset tunnetaan alueella vetovoimaisena ja korkealaatuisena jääkiekon joukkueorganisaationa omissa emoseuroissaan. Joukkueella on kolme

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

Visio, missio, arvot ja strategia

Visio, missio, arvot ja strategia Visio, missio, arvot ja strategia Joensuun Kataja ry taitoluistelujaosto Arvot toiminnan perusta Visio tahtotila Jatkuva kehitys Missio tehtävä Strategia toimintamalli Arvot AVOIMUUS Asioista puhutaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

PHS MÄKIJUNIORIT

PHS MÄKIJUNIORIT PHS MÄKIJUNIORIT 7.5.2011 Puijon Peipposet kesä 2010-2011 2011-2012 Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu 1 1 1 1 1 * 1 2 * 2 * 2 2 * 2 2 3 3 3 3 3 Siili 3 4 * 4 4 * 4 * 4 4 * 5 5 5 * 5 5 *

Lisätiedot

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015 KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015 YLEISTÄ Kuusamon Erä-Veikkojen yleisurheilujaoston toiminta painottuu lasten ja nuorten ohjattuun harjoittelu- ja kilpailutoimintaan.

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

Kasva Urheilijaksi aamukahvit Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen

Kasva Urheilijaksi aamukahvit Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen Kasva Urheilijaksi aamukahvit 11.3.2015 Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen Urheileva lapsi tai nuori kaiken keskiössä Koti Liikunta- ja urheiluolosuhteet - kuntataho Innostus

Lisätiedot

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2019 1. REMONTTIVUOSI Tälle vuodelle luonnetta määrittää Hakkarin kenttäremontti: se on nyt alkanut ja kesäkaudella meillä ei ole käytössämme

Lisätiedot

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT Smash-Espoon valmennuskokonaisuus 2019-2020 JUNIORIT VALMENNUSKOKONAISUUS - MITEN EROAMME PERINTEISESTÄ JAOTTELUSTA PERINTEINEN JAOTTELU: SMASH ESPOO KILPATENNIS (MAHDOLLISESTI TIIIMEJÄ) 0 U1 U1 2 U14

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry

Espoon Telinetaiturit ry Voimistelua läpi elämän Espoon Telinetaiturit ry Terveydenhuolto 1.6.2013 Motiivi ProHuippuseura-projektissa identifioidut kehityskohteet Urapolku-seminaari Kisakalliossa (2012) Yleiset havainnot seuran

Lisätiedot

Osa-alue (kriteerit) Seura Ryhmä Yksilö YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS. 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi. 2. Kannustava ilmapiiri

Osa-alue (kriteerit) Seura Ryhmä Yksilö YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS. 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi. 2. Kannustava ilmapiiri YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet ja

Lisätiedot

SKL Sinettiseurakriteerien luokittelu 2014 Sinettikriteerit: yksilöä varten - ryhmän ja seuran tuella

SKL Sinettiseurakriteerien luokittelu 2014 Sinettikriteerit: yksilöä varten - ryhmän ja seuran tuella SKL Sinettiseurakriteerien luokittelu 2014 Sinettikriteerit: yksilöä varten - ryhmän ja seuran tuella 1 / 10 -tason yleiskuvaus, kaikille lajeille sama, kuvattu tarkemmin Sinettiseuran laatukäsikirjassa

Lisätiedot

11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa

11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa 11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa Kehityshanke yhteistyössä seurojen kanssa Hankkeen tavoitteita Painopiste tämän ikäluokan toiminnan kehittämiseen erityisesti hankeseuroissa, mutta viestinnän

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa Ansiomerkit 2013 haku viimeistään 28.2.2013 Ringeten Tukirahaston avustukset vuodelle 2013 Hae seuratoiminnan kehittämistukea 15.3. mennessä Lähde ringetteleirille!

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Lataa Nuoren urheilijan ravitsemus - Olli Ilander. Lataa

Lataa Nuoren urheilijan ravitsemus - Olli Ilander. Lataa Lataa Nuoren urheilijan ravitsemus - Olli Ilander Lataa Kirjailija: Olli Ilander ISBN: 9789519147611 Sivumäärä: 300 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.24 Mb Nuoren urheilijan ravitsemus -kirja auttaa ohjaamaan

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN GT PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN GT PLAYER GT Teamit 2014-2015 RED ORANGE GREEN GT PLAYER GT valmennuskokonaisuus Miksi GT Teamit Seuran juniorivalmennuksessa käy n. 250 lasta ja nuorta erilasilla motiiveilla Harrastuksen alkuvaihe on TÄRKEIN aika

Lisätiedot

TAVOITTEENA NUOREN URHEILIJAN HYVÄ PÄIVÄ

TAVOITTEENA NUOREN URHEILIJAN HYVÄ PÄIVÄ TAVOITTEENA NUOREN URHEILIJAN HYVÄ PÄIVÄ Urheilijan polun valintavaiheen asiantuntijatyö Toim. Kaisu Mononen, Outi Aarresola, Pasi Sarkkinen, Jarkko Finni, Sami Kalaja, Asko Härkönen ja Mikko Pirttimäki

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Johannes Tarkiainen ja sihteeriksi Erkki Tenkula.

Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Johannes Tarkiainen ja sihteeriksi Erkki Tenkula. Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 10.1.2018 klo 19:30 Paikka Läsnä Hyvinkään Seudun Urheilijoiden toimisto Johannes Tarkiainen puheenjohtaja Jarmo Lehtinen Lauri

Lisätiedot

a) Syöte-Suunnistus ja SM-esikisa 2018 sekä SM-keskimatka 2019 b) Toiminnan kehittäminen eri ikäryhmissä ja uusien harrastajien saaminen lajin pariin

a) Syöte-Suunnistus ja SM-esikisa 2018 sekä SM-keskimatka 2019 b) Toiminnan kehittäminen eri ikäryhmissä ja uusien harrastajien saaminen lajin pariin SUUNNISTUSJAOSTON 2018 TOIMINTASUUNNITELMA * JOHTORYHMÄN KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna

Lisätiedot

Yleisurheilukoululaisen OPAS

Yleisurheilukoululaisen OPAS Yleisurheilukoululaisen OPAS Tarvitsen yleisurheilukouluun x lenkkarit. x harjoitteluun ja säähän sopivat vaatteet (esimerkiksi t-paita ja shortsit tai verryttelypuku, helteellä päähine). x juomapullon.

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

Yleisurheilukoululaisen OPAS

Yleisurheilukoululaisen OPAS Yleisurheilukoululaisen OPAS Tarvitsen yleisurheilukouluun x lenkkarit. x harjoitteluun ja säähän sopivat vaatteet (esimerkiksi t-paita ja shortsit tai verryttelypuku, helteellä päähine). x juomapullon.

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Jäseniä 871 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton huippuvoimisteluseura

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

1. VASTAANOTOT Liikuntasihteeri on kuluneella kaudella ollut tavoitettavissa päivittäin Putaan koululla sekä puhelimen- ja sähköpostin päässä.

1. VASTAANOTOT Liikuntasihteeri on kuluneella kaudella ollut tavoitettavissa päivittäin Putaan koululla sekä puhelimen- ja sähköpostin päässä. LIIKUNTASIHTEERIN TOIMINTAKERTOMUS 1.8.2016-31.7.2017 1. VASTAANOTOT Liikuntasihteeri on kuluneella kaudella ollut tavoitettavissa päivittäin Putaan koululla sekä puhelimen- ja sähköpostin päässä. 2. KAUPUGIN

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu/kesäkuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille

Lisätiedot