Taalintehtaan kunnantoimisto. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taalintehtaan kunnantoimisto. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri"

Transkriptio

1 2/2010 KOKOUSKUTSU 1 Kokousaika: Keskiviikko 23. kesäkuuta 2010 klo Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Inger Wretdal Esko Antikainen Carola Antskog Curt Dannström Yngve Engblom Rune Friman Eva-Stina Hellbom Marjaana Hoikkala Johanna Jansson Johan Johansson Kalevi Kallonen Sixten Laine Anders Laurén Jorma Leppänen puheenjohtaja jäsen Wilhelm Liljeqvist Kerstin Lindholm Mårten Nurmio Kalevi Pohjavirta Börje Salonen Annalena Sjöblom Börje Ström Barbro Sulonen Kurt Tuominen Jörgen Törnqvist Bo Vilander Bjarne Wretdal Pentti Vähätalo jäsen Muut: Tom Simola Erika Strandberg sihteeri kunnanjohtaja hallintojohtaja Gunilla Granberg Mats Johansson Lars Nummelin Maria Wallin Tomy Wass Marja Teljamo kehityspäällikkö sivistysjohtaja tekninen johtaja perusturvajohtaja elinkeinojohtaja tiedottaja Asiat: Allekirjoitukset: Puheenjohtaja Sihteeri Tarkistus, paikka ja aika: Inger Wretdal Erika Strandberg Kunnantoimisto Taalintehtaalla 30. kesäkuuta 2010 Börje Salonen Pöytäkirja yleisesti nähtävänä: Kemiönsaari 1. heinäkuuta 2010 Annalena Sjöblom Erika Strandberg

2 2/2010 ESITYSLISA Laatimispäivä Kokousaika: Keskiviikko 23. kesäkuuta 2010 klo Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Asian numero Asia 35 DRAGSFJÄRDIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVA Asemakaavan muutos koskien aluetta Furulundin lähistöllä sekä vanhan hiekkakuopan aluetta. Kaavaehdotuksen hyväksyminen Pöytäkirja on nähtävänä, aika ja paikka Puheenjohtaja 19 LAILLISUUS JA VALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA PYYNTÖ LUOTTAMUSTEHTÄVÄSTÄ VAPAUTTAMISEEN Pentti Vähätalo TÄYDENNYSVAALI Eri toimielimet TÄYDENNYSVAALI Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen ALOITE Kotona asuminen mahdollisimman pitkään ALOITE Palveluasumista saariston vanhuksille VALTUUSTOALOITE Aamu- ja iltapäivätoiminta KOLMEN UUDEN VIRAN PERUSTAMINEN TIIVISTELMÄ VUODEN 2008 ARVIOINTIKERTOMUKSISTA TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELLE TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN SEKÄ HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELLE INVESTOINNIT 2010 Lisäbudjetti LISÄMÄÄRÄRAHA RAAKAMAAN OSTOON INVESTOINTIMÄÄRÄRAHA TIEVALAISTUSTA VARTEN Aurinkorannan asuntoalue Dahlbyssä KEMIÖNSAAREN STRATEGIA Kemiönsaari 1. heinäkuuta 2010 Inger Wretdal Tämä kokouskutsu on julkaistu julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Vakuuttaa Erika Strandberg hallintojohtaja

3 2/2010 ESITYSLISA Laatimispäivä VESIOSUUSKUNNAN TAKAUSVASTUUTA KOSKEVA PERIAATE TAKAUSSITOUMUS SÖDERSUNDVIKS VATTEN OCH AVLOPPSANDELSLAG:ille MAHDOLLISET KIIREELLISET ASIAT Pöytäkirja on nähtävänä, aika ja paikka Puheenjohtaja Kemiönsaari 1. heinäkuuta 2010 Inger Wretdal Tämä kokouskutsu on julkaistu julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Vakuuttaa Erika Strandberg hallintojohtaja

4 4 19 LAILLISUUS JA VALTAISUUS

5 5 20 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Börje Salonen ja Annalena Sjöblom ovat vuorossa tulla valituksi pöytäkirjantarkastajiksi.

6 6 Dnr: KONCERN 127/ PYYNTÖ LUOTTAMUSTEHTÄVÄSTÄ VAPAUTTAMISEEN Pentti Vähätalo Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Pentti Vähätalo, joka on valtuuston jäsen ja peruspalvelulautakunnan varsinainen jäsen sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsen, pyytää eroa kaikista luottamustehtävistä Kemiönsaaren kunnassa viitaten KuntaL 38. :ään. Erohakemuksen syyksi Vähätalo ilmoittaa valtuuston kouluverkostoasiassa tekemä päätös. KuntaL momentin mukaan pätevä syy eroamiseen on, jos henkilö on täyttänyt 60 vuotta tai ollut samassa tai samaan toimielimeen kuuluvassa luottamustoimessa neljä lähinnä edellistä vuotta taikka ollut kunnallisessa luottamustoimessa yhteensä kahdeksan vuotta. KuntaL momentin mukaan luottamustoimesta voi kieltäytyä myös muusta pätevästä syystä. päättää kieltäytymisen hyväksymisestä. Kokouskutsun liitteenä erohakemus. Kunnanhallitus esittää Pentti Vähätalon erohakemuksen valtuuston ratkaistavaksi ehdottaen, että vapautus myönnetään kaikista tehtävistä. Jos Pentti Vähätalolle myönnetään vapautus, puheenjohtaja kutsuu ensimmäisen varajäsenen Ingmar Fornen valtuuston uudeksi varsinaiseksi jäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Ingmar Forne ilmoitti olevansa esteellinen, eikä hän osallistunut tämän asian käsittelyyn. Valt.: 21. Oheisena erohakemus, liite 21/1.

7 7 Dnr: KONCERN 148/ TÄYDENNYSVAALI Eri toimielimet Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsen Bent Blomqvist (r.) pyytää vapautusta tehtävästään paikkakunnalta muuton vuoksi. Sivistyslautakunnan ja ruotsinkielisen koulujaoston varajäsen Petra Enestam (r.) pyytää vapautusta tehtävistään paikkakunnalta muuton vuoksi. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että Bent Blomqvistille ja Petra Enestamille myönnetään vapautus kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsenen sekä sivistyslautakunnan ja ruotsinkielisen koulujaoston varajäsenen tehtävistä. Kunnanhallitus esittää uusien varajäsenien valintaa kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakuntaan sivistyslautakuntaan ja ruotsinkieliseen koulujaostoon RKP:n (Lindholm) esityksestä Karl Fredrik Lindblomia (r.) ehdotetaan kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan uudeksi varajäseneksi ja Lisbet Lindblomia (r.) sivistyslautakunnan ja ruotsinkielisen koulujaoston uudeksi varajäseneksi. Valt.: 22.

8 8 23 TÄYDENNYSVAALI Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Erika Strandberg) Dnr: KONCERN 276/2010 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen Mats Johansson on menettänyt vaalikelpoisuutensa, koska hänet on valittu alkaen sivistysjohtajaksi (KuntaL mom.). Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakuntaan on valittava uusi jäsen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kunnanhallitus toteaa, että Mats Johansson on menettänyt vaalikelpoisuutensa Kemiönsaaren kunnan luottamustehtäviin, ja päättää esittää valtuustolle uuden jäsenen valitsemista kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. RKP-ryhmän ehdotuksesta (Drugge) Gunilla Åkerbergia (r.) esitetään yksimielisesti uudeksi jäseneksi kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakuntaan. Valt.: 23.

9 9 Dnr: OMSORG 208/ ALOITE Kotona asuminen mahdollisimman pitkään Ptl: VALMISTELU (vanhustenhuollon päällikkö Eva Manelius) Sdp:n valtuustoryhmä on jättänyt kunnanvaltuustolle aloitteen koskien toivomusta vanhuksille suunnatun kotipalvelun, ateriapalvelun ja virikkeiden kehittämisestä, jotta he voisivat paremmin ja pystyisivät asumaan pidempään omissa kodeissaan. Kunnanhallitus on siirtänyt aloitteen uuden peruspalvelulautakunnan käsiteltäväksi. Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen painopisteenä oli toimivan kokonaisuuden luominen sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tähän liittyen Kemiönsaaren kuntayhdistymisen yhteydessä kotipalvelu ja kotisairaanhoito yhdistettiin yhdeksi kotihoidon yksiköksi. Kotihoito kuuluu hallinnollisesti vanhustenhuollon alaisuuteen. Kotihoito on jaettu kahteen pääalueeseen; Kemiö ja Dragsfjärd, jotka on jaettu kotihoitotiimeihin. Tämän lisäksi omina pieninä tiimeinä toimivat Silverbackenin kotihoito Lammalassa ja ulkosaariston tiimi Hiittisissä. Ammattiryhmien terveydenhoitaja/sairaanhoitaja/lähihoitaja ja kotihoitaja/kotiavustaja välinen yhteistyö on nyt tiivistä ja synenergiavaikutuksia etsitään aktiivisesti, jotta vältyttäisiin päällekkäisiltä käynneiltä. Konkreettisiin parannuksiin kotihoidon asiakkaille sisältyy mm. sairaanhoitoon koulutetun henkilökunnan työskentely viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8-16 (aikaisemmin klo 8-12). Hoitohenkilökunta asennoituu myönteisesti saattohoitoon asiakkaan omassa kodissa ja on esittänyt halunsa kehittää tätä hoitomuotoa. Sekä Kemiönsaaren että ulkosaariston Hiittinen Rosala alueen asiakkailla on joka päivä mahdollisuus saada kotiin kuljetettuna ateriapalvelua. Muilla saarilla ei ole saatavilla tätä palvelua. Virikkeitä vanhuksille, jotta he selviytyisivät kotona asumisesta pidempään, järjestetään pääasiassa kunnan kolmen päiväkeskuksen avulla; Almakodissa, Hanna kodissa ja Silverbackenissa. Näistä kaksi ensin mainittua ovat avoinna kolmena päivänä viikossa kotonaan asuville eläkeläisille, viimeiseksi mainittu on avoinna kerran viikossa kotonaan asuville ja kerran viikossa Silverbackenin asiakkaille. Harrastetoiminta on mahdollista, mutta toiminnan päätarkoituksena on saada eläkeläiset kokoontumaan yhteen; syömään, juttelemaan, laulamaan ja pelaamaan korttia yhdessä sekä tarjota mahdollisuus saunomiseen tai suihkussa käyntiin. Palkkiota saavien omaishoitajien määrä on noussut. Kotihoidon ohjelmassa on ennaltaehkäisevät kotikäynnit 80 vuotta täyttäville henkilöille. Kaikki nämä toimet ovat omiaan tukemaan pidempiaikaista kotona asumista ja täten siirtämään vanhustenhuollon painopistettä avohoidon ja eri asumismuotojen suuntaan. EHDOTUS (vt. peruspalvelujohtaja) Peruspalvelulautakunta päättää antaa tämän selvityksen kunnanhallitukselle tiedoksi. :

10 10 Kh: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että selvitys merkitään tiedoksi ja että aloite on käsitelty loppuun. Valt.: 24.

11 11 Dnr: OMSORG 207/ ALOITE Palveluasumista saariston vanhuksille Ptl: VALMISTELU (vanhustenhuollon päällikkö Eva Manelius) Rkp:n valtuustoryhmä on jättänyt kunnanvaltuustolle Hiittisissä toimivaa palvelukoti Solglimteniä koskevan aloitteen. on lyhyen uudelleenkäsittelyn jälkeen siirtänyt asian kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Kunnanhallitus siirsi asian edelleen peruspalvelulautakunnalle Kyrkosundskärs bostadsstiftelse -säätiön edustajien kanssa on käyty neuvotteluja syksyn 2009 loppupuolella kunnan ja asuntosäätiön edustajat sopivat, että Kemiönsaaren kunta tukee Solglimtenin toimintaa taloudellisesti maksamalla toimintaavustusta. Vuodelle 2010 maksettavan avustuksen suuruudeksi ehdotettiin euroa, lopullinen summa muodostui euron suuruiseksi. Summa on huomioitu vanhustenhuollon budjetissa, yhteisöavustuksena. Kunta haluaa tällä tavoin tukea vanhusten hoidon ja palvelujen saatavuutta Hiittisten saaristossa, kunnan oman palvelutuotannon lisäksi. Solglimten huolehtii asukkaiden valintaprosessista ja sillä on vuodesta 2010 alkaen vapaus päättää siitä, ketkä palvelukodissa asuvat. Solglimten määrää myös maksujen suuruuden. EHDOTUS (vt. peruspalvelujohtaja) Peruspalvelulautakunta päättää antaa tämän selvityksen kunnanhallitukselle tiedoksi. : Kh: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että selvitys merkitään tiedoksi ja että aloite on käsitelty loppuun. Valt. 25.

12 12 Dnr: KONCERN 161/ VALTUUSTOALOITE Aamu- ja iltapäivätoiminta Valt RKP:n valtuustoryhmä jätti aamu- ja iltapäivähoitoa koskevan valtuustoaloitteen, liite 18/1. Aloite siirretään hallitukselle valmistelua varten. SIVL: VALMISTELU (päivähoidonjohtaja Mary-Anne Fröberg) Rkp:n valtuustoryhmä teki koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevan valtuustoaloitteen, liite 20/1. Kemiönsaaren kunta tarjoaa aamu- ja iltapäivätoimintaa vuosiluokkia 1 ja 2 käyville koululaisille. Aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään koulujen yhteydessä. Yksiköillä, jotka toimivat koulujen yhteydessä, on koululaisille soveltuvat tilat ja kouluikäisille suunnattua toimintaa sekä ko. toimintaan koulutettu henkilökunta. Kärran alueella Ytterkulla skolaan liittyvä aamu- ja iltapäivätoiminta on ollut sijoitettuna Furubohon. Furubo-yksikön toiminnan painopiste on pienten lasten päivähoito ja esikoulu, t.s. toimintaa 1-6 vuotiaille lapsille. Ytterkulla skola lakkautetaan syksyksi 2010 ja oppilaat siirretään tällöin Dalsbruks skolaan. Kemiönsaaren kunnan ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmän tekemässä aloitteessa esitetään, että vuosiluokkien 1 ja 2 oppilaat saavat jatkaa (aamu- ja) iltapäivätoimintaansa Furubossa tulevana lukuvuonna. Syksyllä vuosiluokalla 1 on neljä oppilasta ja vuosiluokalla 2 kaksi oppilasta, jotka asuvat Kärrassa tai Björkbodassa ja joille on haettu aamu- ja iltapäivätoimintapaikkaa. Furubossa on kuluvana lukuvuonna yksi aamu- ja iltapäivätoiminnassa työskentelevä, toistaiseksi palkattu henkilö, joka suunniteltiin siirrettäväksi Dals eftikseen alkaen. Mikäli aamu- ja iltapäivätoiminta jatkuu Furubossa ko. työntekijä jää tätä varten Furubohon. EHDOTUS (sivistysjohtaja) Sivistyslautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle, että koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan lukuvuonna Furubon päivähoidon/esiopetuksen tiloissa niille oppilaille, jotka asuvat Kärran ja Björkbodan alueilla. Kevätlukukaudella 2011 tehdään toimintaa koskeva arviointi, minkä jälkeen sivistyslautakunta tekee asiassa uuden päätöksen. Sivistyslautakunta puoltaa yllämainittua Furubo-järjestelyä perhepäivähoidossa tapahtuvan iltapäivätoiminnan sijasta, koska ikäero toisaalta vuosiluokilla 1 ja 2 olevien oppilaiden ja toisaalta perhepäivähoidossa olevien lasten välillä on liian suuri. Sivistyslautakunta toteaa, että koulukyytioikeus koulun ja iltapäivätoiminnan välillä on lakisääteinen.

13 13 Kh: Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että sivistyslautakunnan ehdotus hyväksytään ja täten aloite on käsitelty loppuun. Valt. 26.

14 14 Dnr: KONCERN 317/ KOLMEN UUDEN VIRAN PERUSTAMINEN Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Erika Strandberg) perusti marraskuussa 2008 joukon virkoja. Sittemmin on osoittautunut, että tarvitaan kolme virkaa lisää, jotta työt sujuisivat mahdollisimman joustavasti. Työsopimussuhteessa olevat henkilöt hoitavat työt nykyään. Virkasuhde on julkisoikeudellinen palvelussuhde. Kuntalain mukaan perusperiaate on, että virka perustetaan kunnan viranomaistehtäviä varten. Nämä kolme virkaa ovat sellaiset, joissa hoidetaan julkista valtaa, ts. päätösten teko, täytyy voida tehdä työn sujumiseksi. päättää viran perustamisesta ja viran lakkauttamisesta sekä virkasuhteen uudelleenjärjestelystä työsopimussuhteiseksi. Työtehtävät ratkaisevat, sovelletaanko virkasuhdetta, ei työntekijän ammattinimike. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Kemiönsaaren kunnassa perustetaan alkaen kolme uutta virkaa seuraavasti: 1. etuuskäsittelijä, kelpoisuusvaatimus: soveltuva ammatti- tai korkeakoulututkinto, toisen kotimaisen kielen erinomainen taito, toisen kielen hyvä taito 2. suunnitteluinsinööri, kelpoisuusvaatimus: soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaava opistoasteen tutkinto, toisen kotimaisen kielen erinomainen taito, toisen kielen hyvä taito 3. ruokahuolto- ja siivouspäällikkö, soveltuva ammatti- tai korkeakoulututkinto, toisen kotimaisen kielen erinomainen taito, toisen kielen hyvä taito Valt. 27.

15 15 Dnr: KONCERN 406/ TIIVISTELMÄ VUODEN 2008 ARVIOINTIKERTOMUKSISTA TRL Vuoden 2008 arviointikertomuksiin tehtyjen huomautusten johdosta tarkastuslautakunta on laatinut yhteenvedon valtuustolle tiedoksi. EHDOTUS Yhteenveto annetaan valtuustolle tiedoksi. Tämä pykälä tarkastetaan välittömästi. Valt.: 28. Tarkastuslautakunnan yhteenveto annetaan tiedoksi, liite 28/1.

16 16 Dnr: KONCERN 228/ TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELLE 2009 TRL: Kuntalain 71. :n mukaan tarkastuslautakunnan on arvioitava, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. EHDOTUS Arviointikertomus muotoillaan, allekirjoitetaan ja luovutetaan valtuuston käsiteltäväksi. Arviointikertomus muotoiltiin, allekirjoitettiin ja luovutettiin valtuuston käsiteltäväksi (taulukot vertailutietoineen täydennetään kokouksen jälkeen). Valt.: 29. Oheisena vuoden 2009 arviointikertomus, liite 29/1.

17 17 Dnr: KONCERN 228/ TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN SEKÄ HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELLE 2009 Kh: VALMISTELU (vt. talousjohtaja/controller Daniela Lindén) Kunnan kirjanpitovelvollisuudesta, kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä pätee soveltuvin osin kirjanpitolain määräykset. Tilinpäätökseen kuuluvat tuloslaskelma, tase, rahoituslaskelma ja niiden liitteet sekä talousarvion toteutusvertailu, toimintakertomus ja konsernitilinpäätös, jos kunnalla on päätäntäoikeus toisessa kirjanpitovelvollisuudessa. KuntaL 69. :n mukaan kunnanhallituksen on toimintakertomuksessa tai sen antamisen yhteydessä valtuustolle tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelyä sekä talouden tasapainottamista koskeviksi toimenpiteiksi. KuntaL 71. :n mukaan tarkastuslautakunnan on valmisteltava valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat sekä arvioitava, ovatko valtuuston asettamat tavoitteet toteutuneet. KuntaL 75. :n mukaan tilintarkastajien on annettava valtuustolle kultakin tilikaudelta kertomus, jossa esitetään tarkastuksen tulokset. Henkilöstötilinpäätös VALMISTELU (henkilöstöpäällikkö Lilian Nordell) Kuntatyönantajan on tunnettava henkilöstönsä rakenne, työpanos, osaaminen, työhyvinvointi ja kehittämistarpeet voidakseen pienenevillä resursseilla turvata myös tulevaisuudessa laadukkaat kunnalliset palvelut. Ollakseen kilpailukykyinen työnantaja nykyiselle ja uudelle rekrytoitavalle henkilöstölle kuntien tulee arvioida nykyiset henkilöstövoimavaransa sekä ennakoida tulevat tarpeet. Henkilöstövoimavarojen arviointi on osa hyvää henkilöstöpolitiikkaa. Kemiönsaaren kunnan henkilöstöraportti antaa kuvan henkilöstön rakenteesta, työhyvinvoinnista, eläkkeelle siirtymisistä ja henkilöstökustannuksista vuonna Kunnanhallitus esittää valtuustolle tilikauden tuloksen käsittelyksi seuraavaa: Kemiönsaaren kunta euron investointivaraus Dalsbruks skolania varten tuloutetaan ja tehdään ,67 euron poistopoikkeama tehdyt ,70 euron poistopoikkeamat tuloutetaan tilikauden ,28 euron ylijäämä siirretään aikaisempien vuosien yli-/alijäämään Kemiönsaaren Vesi johtokunnan esityksen mukaan ,54 euron investointivaraus Nordanån verkostoa varten tuloutetaan ja lisätään ,03 euron poistopoikkeama tehdyt ,35 euron poistopoikkeamat tuloutetaan tilikauden ,01 euron alijäämä siirretään aikaisempien vuosien yli-/alijäämään

18 18 Henkilöstöraportti Kunnanhallitus saa henkilöstöraportista tiedon ja antaa sen edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi. Tehtiin muutamia pienehköjä tekstitarkastuksia. TRL Kuntalain 75 :n mukaan tilintarkastaja antaa valtuustolle tilintarkastuskertomuksen, jossa esitetään tarkastuksen tulokset. Kertomuksessa esitetään, voidaanko tilinpäätös hyväksyä ja tilivelvollisille myöntää vastuuvapaus. Tarkastuslautakunta pyytää selitystä tilivelvollisilta ja hallitukselta tilintarkastuskertomukseen tehdyistä muistutuksista. päättää toimenpiteistä, joihin tilintarkastuskertomukseen tehdyt muistutukset antavat aihetta. EHDOTUS Tarkastuslautakunta antaa tilintarkastuskertomuksen valtuustolle tiedoksi ja ottaa kantaa voidaanko a) vuoden 2009 tilinpäätös hyväksyä ja b) myöntää vastuuvapaus luottamuselinten jäsenille ja tehtäväalueitten johtaville viranhaltijoille, jotka ovat hoitaneet kunnan hallintoa ja taloutta tilikaudella Tarkastuslautakunta antaa valtuustolle tilintarkastuskertomukseen tiedoksi ja ehdottaa, että a) vuoden 2009 tilinpäätös voidaan hyväksyä ja b) vastuuvapaus voidaan myöntää luottamuselinten jäsenille ja tehtäväalueitten johtaville viranhaltijoille, jotka ovat hoitaneet kunnan hallintoa ja taloutta tilikaudella Valt.: 30. Oheisena tilinpäätös sekä toimintaosa ja tilintarkastuskertomus, liite 30/1.

19 19 Dnr: KONCERN 270/ INVESTOINNIT 2010 Lisäbudjetti Tl: VALMISTELU (tekninen johtaja Lars Nummelin) Kunnan käyttöomaisuus vaatii koko ajan seurantaa, tarkastusta ja analyysiä. Tämä antaa aihetta investointitoiminnan ja sen määrärahojen uudelleen arviointiin. Pääasiassa 2010 investointibudjetin tarkastukselle on kolme aihetta. 1. Investointitukihakemukset antavat aihetta uusiin investointeihin, joiden tarvetta ei ole voitu ennakoida varsinaisen talousarvion tekovaiheessa. Investointitukikohteet, joihin haetaan ulkopuolista rahoitusta, ovat: Varsinais-Suomen liitolta: Kevytliikenneväylä Släts Kärra, koko tieosuuden esisuunnittelu ja tiesuunnitelman laatiminen (haetaan rakentamiselle 2011 ja kevyenliikenteenväylän Kulla Vreta suunnittelulle samassa anomuksessa). Vuoden 2010 talousarviossa on varattu rakentamiselle ja pidennykselle Slätsissä Tämä summa tulisi uudelleen järjestää suunnittelumäärärahaksi, vastatakseen omarahoitusosuutta. Alustava aikataulu ja koko hankkeen kustannusarvio annetaan tiedoksi. ELY-keskukselta, maaseutuvarat: Uimarantojen kunnostaminen, Ölmos, Kiila ja Ekniemi. Tason nostaminen toiminnallisesti ja turvallisuuden takaamiseksi vastaamaan odotettua kuvaa saaristokunta Kemiönsaaren virallisista uimarannoista. Pukukoppeja, kuntoilupaikkoja, oleskelualueita, leikkipaikkoja, laituri, säilytysvajoja, kompostikäymälä, uimapaikkojen merkintä, turvallisuustoimenpiteitä, infotauluja ym. Yhteensä hankkeelle tarvitaan rahoitushakemus, josta noin 40 % voidaan toteuttaa tänä vuonna. Lisämäärärahan tarve 2010 on siis vuoden omarahoitusosuuden kattamiseksi (= 30 % eurosta x 40 %). Alustava kustannusarvio annetaan tiedoksi. 2. Kiinteistöyksikkö on tehnyt sisäilmatutkimuksia eräissä kiinteistöissä joissa on koettu ongelmia sisäilman suhteen. Yksi näistä on Kemiön kunnantoimiston itäinen siipi. Kemiön kunnantoimiston itäistä siipeä kunnostettiin Silloin kellari jätettiin toimenpidettä, mutta salaojitusta ja pintavesivalumaa korjattiin. Kellari on ollut kostea jo kauan, se on tunnettu tosiasia. Peruskunnostuksen aikana kesällä 2009 tilannetta lattialaatan alla kellarissa tarkastettiin. Lattialaatta oli kostea ja märkä. Samoin perustuslaatta. Tarkastusmittauksessa talvella 2010 voi paljaalla silmällä havaita kosteutta melkein samassa määrin kuin kesällä Päätelmä on, että salaojitus jossain määrin on alentanut veden pintaa, mutta ei tietenkään poistanut kosteutta betonilaatoista. Suunnitellut toimenpiteet; kellaritilan saneeraus tehdään poistamalla lattialaatta, perustuslaatan vedeneristyksellä sekä uudella lämpöeristyksellä ja lattialaatalla. Vanha öljykattila tulee poistaa. Mahdollisesti tulee asentaa tyhjennyspumppuja. Lisämäärärahan tarve, Kunnalla on kolme asuntoa As Oy Sparbackassa, Lammalassa. Yhtiö on päättänyt vesi- ja lämpöjärjestelmän kunnostamisesta koko kiinteistössä. Kunnan osuus osakkeenomistajana on

20 20 EHDOTUS (tekninen johtaja Lars Nummelin) Tekninen lautakunta päättää ehdottaa, että kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle seuraavia muutoksia tai uusia investointimäärärahoja 2010 talousarviossa: 1. Investointimäärärahan Kevytliikenneväylän, Släts pidennys uudelleenjärjestely suunnittelumäärärahaksi koskien koko tieosuuden esisuunnittelua ja välin Släts Kulla tiesuunnitelman laatimista. Määrä Mikäli investointitukea ei myönnetä, kunnanhallitus valtuutetaan uudelleen järjestämään määräraha alkuperäiseen tarkoitukseen. 2. Uusi määräraha, Uimarantojen kunnostaminen, omarahoitusosuus, Kellaritilan saneeraus, itäinen siipi Kemiön kunnantoimisto, Kunnan osuus vesi- ja lämpöjärjestelmästä As Oy Sparbacka, Ehdotus hyväksyttiin. Kh: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle seuraavia muutoksia tai uusia investointimäärärahoja 2010 talousarviossa: 1. investointimäärärahan Kevytliikenneväylän, Släts pidennys uudelleenjärjestely suunnittelumäärärahaksi koskien koko tieosuuden esisuunnittelua ja välin Släts Kulla tiesuunnitelman laatimista. Määräraha euroa. Mikäli investointitukea ei myönnetä, kunnanhallitus valtuutetaan uudelleen järjestelemään määräraha alkuperäiseen tarkoitukseen. 2. uusi määräraha, Uimarantojen kunnostaminen, omarahoitusosuus, kellaritilan saneeraus, itäinen siipi Kemiön kunnantoimistossa, kunnan osuus vesi- ja lämpöjärjestelmästä As Oy Sparbacka, Investointitalousarvion lisäykset rahoitetaan kassavaroista. Valt. 31.

21 21 32 LISÄMÄÄRÄRAHA RAAKAMAAN OSTOON Kh: VALMISTELU (tekninen johtaja Lars Nummelin) Dnr: MOT 314/2010 Toisinaan kunnalle tarjotaan tilaisuus ostaa raakamaata. Neuvotteluja käydään jokaisen tarjoajan kanssa ainakin siinä määrin, että kunta voi ratkaista, antaako maakauppatarjous kunnalle uusia mahdollisuuksia. Talousarvioon ei ole toistaiseksi varattu vuosittaista määrää maa-alueiden hankkimista varten. Kemiönsaaren kunnalla ei ole maapoliittista ohjelmaa, joka asettaa suuntaviivat kunnan asemaan maanomistajana ja pääsuuntaviivat maahankinnoille. Yleisesti ottaen lienee kuitenkin, että kunnalla tulee olla maavaraus, johon kuuluu sekä kaavoitetut että kaavoittamattomat alueet. Tulevaisuutta ajatellen sellaisia alueita, joista voi tulla maankäytön kannalta kiinnostavia. Yleiset suositukset, mm. Kuntaliitolta, korostavat sitä arvoa, että kaavoitus tapahtuu pääasiassa kunnan omistamilla maa-aluilla. Kunta on saanut tarjouksen hankkia 5,75 ha suuruisen raakamaan Ekniemen kylässä liittyen Ekniemen asemakaava-alueeseen. Alue sijaitsee Ekniemen ent. leirintäalueelle johtavan tien kummallakin puolella, hintaan euroa. Maa-alue on kiinnostava erityisesti sen vuoksi, että se on Ekniemen asemakaavaalueen rajanaapuri. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että v investointibudjettiin merkitään euroa raakamaan hankintaa varten. Investointitalousarvion lisäykset rahoitetaan kassavaroista. Kalevi Kallonen ilmoitti olevansa esteellinen, eikä hän osallistunut tämän asian käsittelyyn. Valt.: 32.

22 22 Dnr: MOT 386/ INVESTOINTIMÄÄRÄRAHA TIEVALAISTUSTA VARTEN Aurinkorannan asuntoalue Dahlbyssä Kh: VALMISTELU (infrapäällikkö Roger Hakalax) Ensimmäisen vuosipuoliskon 2010 aikana on tehty monta tonttivarausta ja kauppakirjaa, jotka koskevat Aurinkorannan asuntoaluetta Dalbyssä. Myytyjen tonttien rakentaminen asuntoalueella on lähtenyt hyvin käyntiin. Kun infrastruktuuri toteutettiin alueella , rakennettiin alueelle tie-, vesi-, hulevesi-, jätevesi-, sähkö-, kuitu- ja tievalaistusverkosto ja 34 anturaa tievalaistusta varten. Tievalaistuksen saattaminen valmiiksi jätettiin silloin kesken myöhempää toteuttamista varten. Aktiiviset tontin ostajat alueella ovat jonkin aikaa painostaneet, että alueelle täytyy saada tievalaistus. He vaativat, että kunnan on saatava valmiiksi valaistus asemakaavaalueella alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Toivomus on aiheellinen ja aikaisempien suunnitelmien mukainen. Tievalaistus kunnan asuntoalueilla on tärkeä viihtyvyystekijä, joka tulevaisuudessa täytyy ottaa paremmin huomioon, kun kunta luo puoleensavetäviä asuinympäristöjä. Laaditun kustannusarvion mukaan tievalaistuksen saattaminen valmiiksi alueella maksaa noin euroa, kun huomioidaan valaistuskeskus- ja sähköliittymäkustannukset sekä 34 kpl 5 metrin pituiset pylväät ja valaisimet, kytkentätyöt sekä dokumentointi. Karttaliite valaistuskohteista annetaan tiedoksi. Kunnanhallitus ehdottaa, että valtuusto myöntää euron lisäinvestointimäärärahan tievalaistusta varten Aurinkorannan asuntoalueella Dahlbyssä v Määräraha rahoitetaan vähentämällä kassavaroja. Valt.: 33.

23 23 Dnr: KONCERN 114/ KEMIÖNSAAREN STRATEGIA Kh: VALMISTELU (kehityspäällikkö Gunilla Granberg) Syksyllä 2009 aloitettiin Kemiönsaaren kuntastrategiatyöt. Kunnan johtavat poliitikot ja kunnan virkamiesjohtoryhmä sekä valmistelevat virkamiehet aloittivat prosessin yhdessä ulkopuolisen konsultin Ralf Blomqvistin kanssa Bring Dialoguesta. Konsultin palkkio on rahoitettu ulkoisilla projektivaroilla. Strategian avulla viivoitetaan tarkka suunta kunnan toiminnalle selkeä tavoite ja konkreettinen toimintasuunnitelma. Selkeytämme vahvuutemme ja yhteisen identiteettimme sekä pysäytämme väestön vähenemisen huolehtimalla siitä, että yhä useampi ihminen, perhe, yritys ja matkailijat valitsevat Kemiönsaaren. Tähän asti työ on koostunut toimintaedellytysten selostuksesta ja toimintaohjeiden laatimisesta Kemiönsaaren tulevaisuutta varten. Työ on johtanut kuuteen painopistealueeseen uudessa strategiassa: monipuolinen asuminen miten voimme kääntää väestökehityksen, miten luomme uusia ja parempia edellytyksiä eri asumismuodoille kunnassamme elinkeinoelämän tukeminen miten luomme paremmat edellytykset yritysten perustamiselle ja kasvulle, jonka kautta luodaan uusia työtilaisuuksia oikea palvelu miten sopeuttaa palvelutarjonta ja tasot asiakkaiden tarpeiden ja resurssiemme mukaisesti Kemiö Taalintehdas miten kehitetään kuntakeskuksiamme, mitkä ovat näiden tulevaisuuden vahvuudet ja painopistealueet identiteetti kuka olemme, mistä vastaamme, mikä on arvoperustamme profilointi miten kasvatetaan Kemiönsaaren näkyvyyttä, miten meistä tulee kuntana selkeämpi ja houkuttelevampi Mutta nykyajan strategioita ei luoda eikä toteuteta ainoastaan johtoryhmässä. Strategiatyömme perustuu asiakkaittemme tilanteisiin, tarpeisiin ja tulevaisuuteen sekä laajaan osallisuuteen. Sen vuoksi työhön osallistuvat myös kunnan esimiehet, poliittisten elinten puheenjohtajat ja lähiaikana vielä sekä valtuuston ja kunnanhallituksen jäsenet. Strategiaprosessin tiimoilta on tähän asti pidetty seuraavat kokoukset: Yleinen perehdyttäminen. Osallistujat: strategiajohtoryhmä (Bjärkas) Asiakassafarin suunnittelukokous. Osallistujat: strategiajohtoryhmä (Villa Lande Strategiapaja I. Osallistujat: strategiajohtoryhmä (Kasnäs) Asiakassafarin suunnittelukokous. Osallistujat: strategiajohtoryhmä + esimiehet (Villa Lande) Strategiaprosessi jatkuu seuraavan aikataulun mukaisesti: Keidas. Osallistujat Strategiajohtoryhmä (johtavat poliitikot ja virkamiehet), kunnan esimiehet sekä lautakuntien puheenjohtajat. Keidas toteutetaan risteilyllä, koska konsultti suosittelee, että prosessin tapaamisista 1 kerta kymmenestä kerrasta tapahtuu kunnan rajojen ulkopuolella.

24 Strategiatyöpaja II. Osallistujat: strategiajohtoryhmä Strategiapaja. Osallistujat: strategiajohtoryhmä, valtuusto ja kunnanhallitus Kytkentäpäivä. Osallistujat: strategiajohtoryhmä, esimiehet, lautakuntien puheenjohtajat Päätöspäivä. Osallistujat: kaikki strategiatyöhön osallistuneet Strategiaprosessi merkitään tiedoksi. Valt.: lle tiedoksi. Kh: VALMISTELU (kehityspäällikkö Gunilla Granberg) Strategiaprosessi päättynyt ja Kemiönsaaren kunnan strategiaehdotus on valmis. Siitä on vielä keskusteltu valtuustolle iltakoulussa ja henkilökunta on saanut antaa kommenttinsa intranetissä. Painopistealueiden lukumäärä on vähentynyt ja ehdotus on nyt seuraava: Kemiönsaari koti yhä useammalle aktiivinen ote elinkeinoelämään oikea palvelu identiteetti ja profilointi Useimmat, jotka ovat osallistuneet annettujen kommenttien perusteella, ovat ottaneet prosessin hyvin vastaan. Kirjalliset kommentit on annettu pidetyn päätösseminaarin jälkeen. Prosessiin oli kutsuttu noin 80 osallistujaa, joista noin puolet on osallistunut aktiivisesti. Tietoja on saatu paljon kuten, että on ollut eduksi työskennellä yli osasto- ja yksikkörajojen, yli poliittisten rajojen ja vanhojen kuntarajojen. Dialogi on toiminut hyvin ja monet ovat lausuneet mielipiteensä. Keskusteluilmapiiri on ollut avoin. Suurelta osin on itselle muodostunut käsitys ja myös tietoja ajankohtaisista tosiasioista Kemiönsaaresta. Prosessissa moni on myös liikkunut kuntarajojen ulkopuolella sekä henkisesti että fyysisesti. Lähteä nk. asiakassafarille ja keskustella ihmisten kanssa tavallisen työyhteisön tai kuntaosan ulkopuolella on ollut toisenlaista ja mielenkiintoinen tapa työskennellä. Strategian tulee auttaa organisaatiota fokusoimaan oikeita asioita, katse osoittaen tulevaisuuteen. Strategia on tehty luomaan jatkokeskusteluja eikä antamaan tyhjentäviä vastauksia. Strategian tulee elää edelleen ja sen on myös voitava antaa suuntaviivat kunnan erilaisille ohjelmille tulevaisuudessa.

25 25 Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Kemiönsaaren strategia hyväksytään kokouskutsun liitteen mukaan. ASIAN KÄSITTELY Börje Salonen ehdotti, että kohtaan kunta luo edellytykset eri kohderyhmien asuinalueille, esim. hevos-, seniori- ja eko-asuminen lisätään kohderyhmä veneenomistaja. Lisäksi Salonen ehdotti, että kohtaan muutetaan sanat teollisuus ja maatalous sanoiksi teollisuus, maatalous ja kalastus. Salonen ehdotti vielä, että 5. luvusta poistetaan seuraavat virkkeet Emme voi enää argumentoida sen perusteella, missä jokin toiminto sijaitsee ja että sama toiminto täytyy olla useammassa eri paikassa. Taloudellinen todellisuus puhuu selvää kieltä selvitäksemme tulevaisuudessa meidän on tehtävä aivan uusia ratkaisuja palvelutoiminnoissa. ja Kustannustason laskutavoite edellyttää muutoksia palvelurakenteessa ja tiettyjen toimipisteiden lakkauttamista. Jan Drugge ehdotti, että päätökseen kirjoitetaan, että strategiset pääpainot on tarkastettava v Johan Johansson ehdotti, että kohdassa poistetaan virke kesäkauden aikana. Johanna Jansson ehdotti, että Västanfjärd on mainittava strategiassa, esim. kohdassa 4.1. Barbro Sulonen ehdotti, että 6. kohtaan lisätään terveyttä edistävä ohjelma. Kaikki muutos- ja lisäehdotukset hyväksyttiin yksimielisesti. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Kemiönsaaren strategia hyväksytään kokouskutsun liitteen mukaan. Strategiset pääpainot tarkastetaan v Valt.: 34. Oheisena Kemiönsaaren strategia , liite 34/1.

26 26 Dnr: MOT 361/ DRAGSFJÄRDIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVA Asemakaavan muutos koskien aluetta Furulundin lähistöllä sekä vanhan hiekkakuopan aluetta. Kaavaehdotuksen hyväksyminen. TL: VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Kaavaehdotus yllämainitusta kaavamuutoksesta on ollut julkisesti nähtävillä Kuulemisen aikana kuntaan on jätetty yksi huomautus koskien kaavaa. Lausunnon kaavasta ovat jättäneet ELY-keskus, Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen maakuntamuseo sekä kunnan rakennus- ja ympäristövalvontalautakunta. Kaavahuomautus, lausunnot sekä kaavoittajan vastineet niihin liitteessä 75/1. Varsinais-Suomen liitolla ja kunnan rakennus- ja ympäristönvalvontalautakunnalla ei ollut huomautettavaa kaavasta lausunnoissaan. Korjaukset ja kaavakarttaan, kaavamääräyksiin ja kaavaselostukseen tehdyt täydennykset käyvät ilmi kaavoittajan vastineessa koskien lausuntoja ja huomautusta liitteessä 75/1. Korjaukset ja täydennykset ovat luonteeltaan sellaisia, että kaavaa ei tarvitse asettaa uudelleen nähtäville. Kaava kokonaisuudessaan liitteenä (liite 75/1). EHDOTUS (tekninen johtaja Lars Nummelin) Tekninen lautakunta hyväksyy omalta osaltaan kaavaehdotuksen ja ehdottaa kunnanhallitukselle, että valtuusto hyväksyy kaavaehdotuksen. Ehdotus hyväksyttiin. Kh: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Dragsfjärdin kirkonkylän asemakaavamuutos koskien Furulundin lähistöllä ja vanhan hiekkakuopan luona olevaa aluetta hyväksytään. Kaavaehdotus on kokouskutsun liitteenä. Valt.: 35. Oheisena kaavaehdotus, liite 35/1.

27 27 Dnr: MOT 365/ VESIOSUUSKUNNAN TAKAUSVASTUUTA KOSKEVA PERIAATE Kh: VALMISTELU (infrapäällikkö Roger Hakalax) Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelmassa, jonka valtuusto hyväksyi , on kunnassa yhteensä 15 potentiaalista aluetta, joissa olisi tarkoituksenmukaista rakentaa vesi- ja jätevesiverkosto osuuskuntamuotoisena. Tämä rakentaminen edistyy valitettavasti varsin hitaasti. Vesi- ja jätevesiverkoston sekä yhteisen puhdistamon rakentaminen pienissä kylissä on ympäristön kannalta ja taloudellisesti tavallisesti järkevää. Kunnallistekniikan rakentaminen on kuitenkin äärettömän paljon pääomaa vaativaa toimintaa. Perustetussa uudessa vesiosuuskunnassa on kaksi vaihtoehtoa siitä, mitenkä taloutta voidaan alussa hoitaa. Ainoa realistinen vaihtoehto on siis kunnallinen takaus. Jotta taataan, ettei kunta ei joutuisi maksamaan takausvastuunsa mukaan, on takausvastuun myöntävälle asetettava vastavakuus jossakin muodossa. Kunnallisen takauksen myöntämisellä kunta kannustaa kyliä tutkimaan edellytyksiä sekä rakentamaan vesi- ja jätevesiverkosto alueelleen. Tekninen lautakunta on päättänyt avustaa uusia vesi- ja jätevesiverkosto-osuuskuntia, joilla on vähintään 20 osaomistajaa, enimmillään 500 eurolla per liittyvä kiinteistö. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että kunnallista takausta voidaan myöntää vesi- ja jätevesiosuuskunnille määräajaksi. Takausehdon tulee olla, että kysymyksessä on rakentaminen, osuuskunnalla on vähintään 20 osaomistajaa, kysymyksessä on vesija jätevesiverkosto sekä että sovitaan jonkun muotoisesta takausvastuun vastavakuudesta. Eva-Stina Hellbom ehdotti, että lisätään lause ja että kunnan mielestä projektit ovat realistiset toteutettaviksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valt.: 36.

28 28 Dnr: KIVA 349/ TAKAUSSITOUMUS SÖDERSUNDVIKS VATTEN OCH AVLOPPSANDELSLAG:ille KIVA VALMISTELU (tj. Roger Hakalax) Södersundviks vatten och avloppsandelslagille on myönnetty teknisen lautakunnan toimesta kunnallista avustusta vesi- ja jätevesiverkoston rakentamiselle Södersundvikin kylään. Osuuskunta on lisäksi hakenut valtiollista avustusta ELY-keskukselta ja kunnallista takausta lainalle. Osuuskunta toivoo saavansa liittyä Kemiönsaaren Veden vesi- ja jätevesiverkostoon sekä että Kemiönsaaren Vesi ottaa toiminnan haltuunsa muutaman vuoden kuluttua, kun kaikki on rakennettu valmiiksi. Osuuskunnalla on tavoitteena rakentaa runkolinja vuonna 2010 ja vuonna 2011 rakentaa vesi- ja jätevesiverkosto kylässä sekä liittää kiinteistöt. Kemiönsaaren Veden ja osuuskunnan välisten pelisääntöjen selventämiseksi sekä takuuksi, että kunnan takausvelvoite ei tule maksettavaksi, on asiaa koskeva sopimusluonnos tehty. päättää takausvelvoitteista. Ehdotus liittymissopimuksesta ja hakemus takauksesta annetaan tiedoksi. EHDOTUS (tj. Roger Hakalax) Kemiönsaaren Veden johtokunta päättää hyväksyä liittymissopimuksen liitteen mukaan sekä suosittelee valtuustolle, että kunnan takaus myönnetään osuuskunnalle valtuuston toimesta. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Ehdotuksen mukaan. Kh: VALMISTELU (infrapäällikkö Roger Hakalax) Sundviks vatten och avloppsandelslagilla on tarkoitus rakentaa vesi- ja jätevesiverkosto Södersundvikin kylään sekä liittyä Kemiönsaaren Veden vesi- ja jätevesiverkostoon. Osuuskunta on myös sopinut Kemiönsaaren Veden kanssa, että toiminta siirtyy heille , kun kaikki on rakennettu. Osuuskunnan tavoite on rakentaa runkolinja vuonna 2010 ja vuonna 2011 rakentaa vesi- ja jätevesiverkosto kylässä sekä liittää tämän jälkeen kiinteistöt verkostoon. Tekninen lautakunta on myöntänyt Sundviks vatten ja avloppsandelslagille kunnallista avustusta vesi- ja jätevesiverkoston rakentamiselle Södersundvikin kylään. Lisäksi osuuskunta on hakenut valtiollista avustusta ELY-keskukselta. Nyt osuuskunta hakee euron kunnallista takausta hankkeelle laaditun kustannusarvion mukaan. Kemiönsaaren Veden ja osuuskunnan välisten pelisääntöjen selventämiseksi se-

29 29 kä takuuksi, että kunnan takausvelvoite ei tule maksettavaksi, ovat osapuolet Kemiönsaaren Vesi ja osuuskunta sopineet liittymissopimuksesta. Teknisen lautakunnan avustuspäätös , liittymissopimus sekä hakemus takauksesta annetaan tiedoksi. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että myönnetään euron kunnallinen takaus Sundviks vatten- och avloppsandelslagille hakemuksen mukaan sillä ehdolla, että liittymissopimus allekirjoitetaan sopimuksen mukaan. Takausvastuun ehdotetaan olevan voimassa asti. Valt.: 37. Teknisen lautakunnan avustuspäätös , liittymissopimus sekä takaussitoumushakemus annetaan tiedoksi.

30 30 38 MAHDOLLISET KIIREELLISET ASIAT

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Kunnantoimisto, Taalintehdas. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri

Kunnantoimisto, Taalintehdas. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri 7/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 8. joulukuuta 2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Taalintehdas Päättäjät Inger Wretdal Esko Antikainen Carola Antskog Brita Drugge Kristian

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 4/2010 KUTSU 07.04.2010 1 Kokousaika: Keskiviikko 7. huhtikuuta 2010 klo 16.00- Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Muut: Asia: Allekirjoitus: Mårten Nurmio Börje Salonen Kalevi Kallonen

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015 11/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 24. marraskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 3/2010 KUTSU 1 Kokousaika: Keskiviikko 10. maaliskuuta 2010 klo 16.00- Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Muut: Mårten Nurmio Börje Salonen Kalevi Kallonen Jan Drugge Ingalill Granlund

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri

Taalintehtaan kunnantoimisto. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri 1/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 3. helmikuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät Inger Wretdal Esko Antikainen Carola Antskog Brita Drugge Kristian

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009. Valtuusto

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009. Valtuusto PÖYTÄKIRJA 3/2009 Kokouspäivä Sivu Valtuusto 10.9.2009 1 Kokousaika Torstaina 10. syyskuuta 2009 klo 09.00-09.55 Kokouspaikka Kasnäsin hotellin auditoriossa, Kasnäsintie 1294, 25930 Kasnäs Päättäjät Wretdal

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä

Kunnantoimisto Kemiössä 3/2011 KUTSU 1 Kokousaika: Keskiviikkona klo 17.00- Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Hallituksen huone Päättäjät: Muut: Yngve Engblom Bo Lundell Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola Antskog Gunilla

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä,

Kunnantoimisto Kemiössä, 1/2014 KUTSU 1 Kokousaika: klo 17.00 Kokouspaikka: Kemiön kunnantoimisto, hallitushuone Jäsenet: Anders Laurén Patrick Joki Cathina Wretdal-Lindström Lars Söderlund Marjaana Hoikkala Janni Lindholm Janina

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 4/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Keskiviikko 7. huhtikuuta 2010 klo 16.00 19.15 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Poissa oleva: Muut: Asia: Allekirjoitus: Mårten Nurmio Börje Salonen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 6/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Torstai 10. kesäkuuta 2010 klo 16.00 19.55 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Poissa olevat: Muut: Mårten Nurmio Börje Salonen Kalevi Kallonen Jan Drugge

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kunnantoimisto Taalintehtaalla 28. toukokuuta 2010

Kunnantoimisto Taalintehtaalla 28. toukokuuta 2010 5/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Keskiviikko 19. toukokuuta 2010 klo 16.00 19.00 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Mårten Nurmio Börje Salonen Kalevi Kallonen Jan Drugge Ingalill Granlund

Lisätiedot

Kunnantoimisto Taalintehtaalla 28. toukokuuta 2010

Kunnantoimisto Taalintehtaalla 28. toukokuuta 2010 5/2010 KUTSU 1 Kokousaika: Keskiviikko 19. toukokuuta 2010 klo 16.00 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Muut: Mårten Nurmio Börje Salonen Kalevi Kallonen Jan Drugge Ingalill Granlund

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilinpäätöksen hyväksyminen 69/00.00.03.00/2014 MHS 10.03.2014 17 Kuntalain

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.4.2011 kello 9.00 10.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen. Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1.

Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen. Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1. PÖYTÄKIRJA 1(6) VARSINAINEN KOKOUS V. 2011 Aika 24.5.2011 klo 18.30 19.40 Paikka Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1. 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunta 25.5.2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunta 25.5.2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunnan kokous Aika keskiviikko klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.4.2010 kello 8.00 10.15 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 24.3.2011

Kunnantoimisto Kemiössä 24.3.2011 2/2011 KUTSU 1 Kokousaika: Torstaina klo 17.00- Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Valtuustosali Päättäjät: Muut: Yngve Engblom Bo Lundell Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola Antskog Gunilla Awellán

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Åbo stad Sammanträdets datum Ärende nr 1 5045-2014 (045) Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Sammandrag: Turun

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta Markku Niskanen tarkastuslautakunnan sihteeri, avustava JHTT-tarkastaja

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta Markku Niskanen tarkastuslautakunnan sihteeri, avustava JHTT-tarkastaja NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 22.5.2017 klo 13.09 14.51 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot

Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo Västra Nylands folkhögskola, Pumppulahti 3, KARJAA

Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo Västra Nylands folkhögskola, Pumppulahti 3, KARJAA KÄÄNNÖS PÖYTÄKIRJA Yhtymäkokous 24.4.2019 Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo 17.02 17.21 Paikka, Pumppulahti 3, 10300 KARJAA Jäsenkunta Osuudet Päätöksentekijät Espoo 1 X Mia Westerlund Kauniainen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 6/2012 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 27 TILINPÄÄTÖS 2011 3 28 TARKASTUSLAUTAKUNNAN SEURAAVA KOKOUS 6 29 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 6 6/2012 2 Kokousaika Tiistai

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 17.6.2014 kello 18.00 18.50 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 15 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2018 21 Tarkastuslautakunta 09.05.2018 Aika 09.05.2018 klo 15:00-18:38 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 30.5.2016 klo 12.00 15.02 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007 Kaupunginhallitus 87 08.04.2008 Kaupunginhallitus 123 06.05.2008 Kaupunginvaltuusto 43 04.06.2008 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007 918/02/021/2008 KHALL 87 Liite

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 23. toukokuuta 2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 75 Micael Sjöbergin kirje kunnanhallitukselle... 145 76 Eron myöntäminen

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 15.9.2011

Kunnantoimisto Kemiössä 15.9.2011 5/2011 KUTSU 1 Kokousaika: Torstaina klo 17.00- Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Hallituksen huone Päättäjät: Muut: Yngve Engblom Bo Lundell Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola Antskog Gunilla Awellán

Lisätiedot

Kunnanvirasto Kunnanhallituksen kokoushuone Lapinjärvi

Kunnanvirasto Kunnanhallituksen kokoushuone Lapinjärvi Tarkastuslautakunta 2009-2012 15.04.2010 1 KOKOUSAIKA Torstaina 15.04.2010 klo 15.00 19.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Kunnanhallituksen kokoushuone Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 Kunnanvaltuusto 46 27.06.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

/,; - RAUTAVAARAN KUNTA Poytakfrja 4/20 14 20. Tarkastuslautakunta. KOKOUSAIKA Maanantai 19.5.2014 kb 13.00 18.20

/,; - RAUTAVAARAN KUNTA Poytakfrja 4/20 14 20. Tarkastuslautakunta. KOKOUSAIKA Maanantai 19.5.2014 kb 13.00 18.20 l8kohdalla KASTUS Matti Matikainen Varapuheenjobtaja KOKOUSAIKA Maanantai kb 13.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo. kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET Eero Kukkonen Puheenjobtaja LAILLISUUS

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/ (12) SAIRAANHOITOPIIRI. Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/ (12) SAIRAANHOITOPIIRI. Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 (12) TARKASTUSLAUTAKUNTA AIKA 20.04.2015 klo 13:03-15:27 PAIKKA Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 38 EDELLISEN

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2008

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2008 PÖYTÄKIRJA 2/2008 Kokouspäivä Sivu Valtuusto 10.12.2008 1 Kokousaika Keskiviikko 10. joulukuuta 2008 klo 14.00-18.20 Kokouspaikka Kemiön kunnankeskus Päättäjät Wretdal Inger puheenjohtaja Lindholm Kerstin

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2015

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2015 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 15.4.2015 kello 16.30 17.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 2/ (8) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 2/ (8) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 2/2014 1 (8) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ti klo 16.00 Paikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Timo Liikavainio varajäsen Pentti Reponiemi

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 20. marraskuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 20. marraskuuta 2015 10/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 10. marraskuuta 2015 klo 14.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2009. Kunnanhallitus 18.11.2009 1

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2009. Kunnanhallitus 18.11.2009 1 PÖYTÄKIRJA 13/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus 18.11.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 18. marraskuuta 2009 klo 14.00 17.25 Kokouspaikka Kunnantoimisto Taalintehtaalla Päättäjät: Nurmio Mårten

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä. Palvelut Oy, :t 16 Rönnholm Riku kunnanjohtaja, 16

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä. Palvelut Oy, :t 16 Rönnholm Riku kunnanjohtaja, 16 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 Aika Torstai 21.04.2016 klo 18:00-20:03 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Savelainen

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Keskiviikko 23.5.2018 klo 9.15 11.32 Kokouspaikka Valtuustosali, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Reino Ojala puheenjohtaja

Lisätiedot