KAAVASELOSTUS KAAVAEHDOTUS /

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAVASELOSTUS KAAVAEHDOTUS /"

Transkriptio

1 1 INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY KUHMOINEN ISO-TENHETTY TILAT: UUSI-KORPPILA 12:71, SUVIRANTA 6-112, VUORENPÄÄ 6:39 JA MÄÄRÄALA TILA TAKAMAA ISO-TENHETYN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KAAVASELOSTUS KAAVAEHDOTUS / Laatija: Dipl.ins Juha Poutanen Linnankatu Hämeenlinna puh/ fax sähköposti: juha.poutanen(at)poutanenoy.fi Hyväksymiskäsittelyt: Kunnanhallitus : , , Kunnanvaltuusto: Perus- ja tunnistetiedot 1.2. Alueen sijainti Kaava-alue sijaitsee Kuhmoisten kunnassa noin 10 km Kirkonkylästä länteen Iso- Tenhetty nimisen vesistön rannalla. Liitekartta.

2 Kaavan tavoitteet Kaavamuutoksen ja laajennuksen tavoitteena on muuttaa kaava-alueelle aiemmassa ranta-asemakaavassa osoitetun ja jo rakennetun loma-asuntorakennuksen käyttötarkoitus kaavassa vakituiseen asumiseen erillispientalojen rakennuspaikaksi ja samalla ottaa kaavamuutokseen mukaan maanomistajan omistuksessa olevat rantayleiskaavan mukaiset kaksi muuta RA-tonttia järven itäpäässä. Toinen järven itäpään RA-tonteista on jo osittain rakennettu ( saunarakennus ) lomakäyttöön ja toinen on rakentamaton. RA-tonttien rakennusoikeutta on tarkoitus nostaa voimassaolevan rantayleiskaavan mukaisiksi. Kaavalla tarkennetaan rakentamisen rakennusaloja ranta-asemakaavatarkkuudella. Ranta-asemakaavan muutos ja laajennus ei nosta Iso-Tenhetyn alueen mitoitusta, koska kaavalla osoitetaan rantayleiskaavassa jo osoitetut 3 rakennuspaikkaa järven rannoille. Kaavamuutos toteuttaa alueelle jo rakennetun ja ympärivuotiseen käyttöön soveltuvan asuinrakennuksen käyttämisen vakituisena asuntona. Muutoksen perusteena on hakijamaanomistajan kaava-alueen yhteydessä omistaman noin 400 ha:n suuruisen metsätilan metsänhoidon käytännön järjestelyjen helpottaminen, kun maanomistaja voi asua ympärivuotisesti metsätilan yhteyteen jo aikaisemmin rakennetussa pysyväksi asunnoksi muutettavassa asuinrakennuksessa 1.4 Kaavan liiteaineisto - yleiskartta kaava-alueesta - ote maakuntakaava - ote rantayleiskaava - kaavakartta 1: Tiivistelmä Kaavamuutoksessa on voimassaolevan ranta-asemakaavan mukaisen korttelin 1 rakennuspaikka 1 muutettu vakituisen asunnon rakennuspaikaksi AO-merkinnällä. AO-tontille on rakennettu jo aiemmin pysyvänä asuntona soveltuva asuinrakennus. Kaava laajennuksessa on osoitettu rantayleiskaavan mukaiset Iso-Tenhetty järvelle sijoittuvat RA-rakennuspaikat ranta-asemakaavassa RA-rakennuspaikkoina. Muut ranta-asemakaavan alueet on osoitettu voimassaolevan kaavan mukaisesti metsätalousalueina M-merkinnällä. Kaava-alueelle jää yhtenäistä vapaata luonnollista rantaa noin 1000 m ( n. 77 % ) Rakennuspaikkoja varten käytetään kaava-alueella rantaa noin 300 m eli n. 23 % koko rantaviivamäärästä.

3 3 3. Lähtökohdat 3.1. Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Kaava-alue sijoittuu Iso-Tenhetty järven rantaan järven etelä ja itärannalle. Kuhmoisten keskustaan on matkaa noin 11 km. Päijälän kyläkeskukseen on maantiematkaa noin 11 km ja Sappeen kyläkeskukseen noin 8 km. Molemmissa kylissä toimii aktiivinen kyläyhdistys, joka tarjoaa erilaisia palveluja Luonnonympäristö Kaava-alue on talousmetsää rakennettujen rakennuspaikkojen ulkopuolella. Alueelta on tehty luontoselvitys v Viranomaisneuvottelussa todettiin ELY-keskuksen taholta, että uutta luontoselvitystä ei ole tarpeen tehdä. Alla yhteenveto v selvityksestä. Suunnitellulla kaava-alueella ei esiinny Luonnonsuojelulain 29 mukaisia suojeltavia luontotyyppejä. Lohkon 3 kapea rantaluhta on Metsälain 10 tarkoittama erityisen tärkeä elinympäristö. Ranta-asemakaava-alueella ei ole Vesilain (Vesilaki 1961/264, 15a ja 17a ) tarkoittamia suojeltavia pienvesiä, kuten lähteitä tai puroja. Alueella ei ole myöskään perinnebiotooppeja eikä suunnittelualue kuulu perinnemaisemakohteisiin. Alueen kasvilajistoon ei kuulu vanhaan asutukseen viittaavia arkeofyyttejä eli muinaistulokkaita. Alueella ei esiinny liito-oravia ja alueen metsät ovat nykytilassaan huonosti liito-oravalle soveltuvaa elinympäristöä. Muista Luontodirektiivin liitteen IV lajeista alueella saattaa esiintyä ainakin pohjanlepakoita sekä vesisiippoja, mutta lepakoille sopivia talvehtimis- tai pesäpaikkoja ei suunnittelualueella ole. Alueella ei havaittu viitasammakoita. Alueella esiintyvään tai pesivään linnustoon kuuluu kolme Lintudirektiivin (Council Directive 79/409/ETY) liitteen I pesimälajia (teeri, pyy, palokärki) ja kolme kansallisessa uhanalaisluokituksessa mainittua lintulajia (teeri, käki ja tiltaltti). Alueella ei todennäköisesti esiinny vaateliasta tai uhanalaista putkilokasvilajistoa. Alueen asemakaavoitus ja mahdollinen rakentaminen ei uhkaa merkittäviä luontoarvoja. Metsälain mukainen kapea luhta on huomioitu kaavassa luo-kohteena. Luhta sijoittuu Iso-Tenhettyjärven länsikulmaan M-alueelle. Luontoselvitys on kaavaselostuksen erillisliitteenä Rakennettu ympäristö Kaava-alueella on rakennettuna järven länsipäässä v valmistunut asuinrakennus noin 250 k-m2 ja järven itäpäähän tilan alueella v rakennettu noin 25 k-m2 suuruinen saunarakennus. Molemmille rakennetuille tonteille tulee autotie, järven itäpäähän on vedetty sähköt maakaapelointina.

4 4 Palvelut Kiinteät peruspalvelut saadaan Kuhmoisten kuntakeskuksesta, noin 11 km yleistä maantietä N:o 3282 pitkin. Eri tyyppisiä palveluja on myös saatavilla Päijälän ja Sappeen kyläkeskuksissa. Sappeessa toimii mm. kesäaikana kauppa-auto. Kunnan koulukuljetuksia ajetaan maantietä 3282 pitkin Päijälästä kuntakeskukseen. Vesistö Iso-Tenhetty on pienehkö, noin 9 ha:n suuruinen latvavesistö, joka laskee Pikku- Tenhetyn kautta edelleen Kangasjärveen Maanomistus Kaava-alue on kokonaan kaavan hakijan omistuksessa Suunnittelutilanne Aluetta koskevat suunnitelmat ja muut kaavat Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet: Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden osalta tässä kaavamuutoksessa ja laajennuksessa huomioidaan ranta-asemakaavaan soveltuen seuraavia tavoitteita, Alueidenkäytöllä edistetään yhdyskuntien ja elinympäristöjen ekologista, taloudel-lista, sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä sekä tavoitetta palvelujen saavutettavuudesta ja ha-liikenteen tarpeen vähentämisestä. Alueidenkäytön suunnittelussa on maaseudun asutusta sekä matkailu ja muita vapaa-ajan toimintoja suunnattava mahdollisuuksien mukaan tukemaan maaseudun taajamia ja kyläverkostoa ja infrastruktuurin hyväksikäyttöä. Alueidenkäytön suunnittelussa rantaan tukeutuva loma-asutus on mitoitettava siten, että turvataan luontoarvoiltaan arvokkaiden ranta-alueiden säilyminen sekä loma-asumisen viihtyvyys. Alueidenkäytössä on otettava huomioon viranomaisten selvitysten mukaiset tulva- vaara-alueet ja pyrittävä ehkäisemään tulviin liittyvät riskit. Alueiden käytössä luodaan edellytykset ilmastonmuutokseen sopeutumiselle. Maakuntakaava ja vaihemaakuntakaavat Maakuntakaavassa eikä vaihemaakuntakaavoissa kaava-alueelle ei ole osoitettu aluevarauksia. Maakuntakaavojen yhdistelmä alla.

5 5 Rantayleiskaava Kuhmoisten rantayleiskaavassa kaava-alueelle on osoitettu 3 kpl RA- lomarakennuspaikkoja. Yksi rantayleiskaavan mukainen rakennuspaikka on jo aiemmin siirretty voimassaolevalla ranta-asemakaavalla järven länsikulmaan. Rantayleiskaavaan ei ole tehty toistaiseksi virallista muutosta tehdyn siirron osalta. Kaavaalue on muilta osin osoitettu rantayleiskaavassa maa- ja metsätalousalueeksi. Rantayleiskaava alla. Kaavamääräykset selostuksen liitteenä Ranta-asemakaavat Nykyisessä ranta-asemakaavassa on kaava-alueelle osoitettu 1 RA rakennuspaikka rantayleiskaavan mitoituksen mukaisesti, muu alue on osoitettu metsätalousalueena. Kaavan laajennuksena tulevat mukaan rantayleiskaavan kaksi RArakennuspaikkaa, joista toiselle on toteutettu jo rantasauna. Ranta-asemakaava selostuksen liitteenä.

6 6 Pohjakartta Pohjakarttana käytetään maastotietokantaan perustuvaa pohjakarttaa 1:2000. Kartta on hyväksytty Asemakaavan suunnittelun vaiheet 4.1. Kaavan suunnittelun tarve Kaavamuutoksen laatiminen on tullut vireille vuonna 2015, kun maanomistajan aiemmin poikkeamislupamenettelyllä hakema nykyisen asuinrakennuksen käyttötarkoituksen muutos vakituiseksi asunnoksi siirtyi valituskäsittelyyn ELYkeskuksen valituksen johdosta. ELY-keskus esitti valituksessaan mm., että käyttötarkoituksen muutos olisi tutkittava kaavamuutoksella. Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi päätöksellään Kuhmoisten kunnanhallituksen myöntämän poikkeamisluvan. Perusteena oli poikkeamisluvan aiheuttama MRL :n mukaista haitta kaavoitukselle, ranta-asemakaavan toteuttamiselle ja alueiden käytön muulle järjestämiselle. Käyttötarkoituksen muutos tulee kaavamuutoksen yhteydessä tutkittavaksi kaavamuutoksella, jota menettelyä myös ELY-keskus painotti omassa poikkeamislupavalituksessaan Suunnittelun käynnistäminen ja päätökset Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on pidetty nähtävillä kunnassa aikana. Kaavasta pidettiin viranomaisneuvottelu Keski-Suomen ELY-keskuksessa Oasllistumis-ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä kunnassa välisenä aikana. Siitä ei ole jätetty mielipiteitä. Kaavamuutos ja -laajennus luonnos on pidetty nähtävillä kunnassa välisenä aikana. Luonnoksesta ei ole jätetty mielipiteitä Osalliset Yksityiset ja yhteisöt: - kaava-alueen maanomistaja - muut kaava-alueen järven maanomistajat ja asukkaat, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa vaikuttaa huomattavasti ( MRL 62 ).

7 7 Viranomaiset : - Kuhmoisten kunta - Keski-Suomen ELY-keskus - Keski-Suomen liitto - Keski-Suomen pelastuslaitos - Keski-Suomen maakuntamuseo Vireilletulo Kaava on laitettu kuntaan vireille aikana. Kuhmoisten kunta on kuuluttanut kaavamuutoksen vireilletulon Osallistuminen ja vuorovaikutus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on pidetty nähtävillä Kuhmoisten kunnanvirastolla aikana. Vireilletulosta on kuulutettu myös Kuhmoisten Sanomat lehdessä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ei jätetty mielipiteitä. Kaavaluonnos on ollut nähtävillä välisen ajan ja siitä on pyydetty viranomaislausunnot. Kirjallisia mielipiteitä ei ole annettu. Keski-Suomen Liitolla, Keski-Suomen Museolla, Keski-Suomen pelastuslaitoksella eikä kunnan teknisellä lautakunnalla ole ollut huomautettavaa kaavasta. ELY-keskuksen lausunnossa esitettiin muutamia täsmennyksiä ja lisäyksiä kaavaselostuseen ja kaavakartalle. Lausunnon mukaiset kohdat on täydennetty kaavaasiakirjoihin seuraavasti : -lisätty selostukseen tiedot koulukuljetusten reitistä maantiellä 3282 Päijälä- Kuntakeskus -lisätty selostukseen otteet rantayleiskaavan emätilaselvityksestä -referoitu kaavaselostukseen v luontoselvitys ja lisätty selvitys liitteisiin. -tarkennettu kaavamääräystä alimmasta sallitusta rakentamiskorkeudesta. -lisätty tilan jo rakennetun saunan rakennusalaan sa-määräys. Kaavaehdotus on ollut nähtävillä välisenä aikana ja siitä on pyydetty ELY-keskuksen lausunto. Lausunnossa kiinnitetään huomiota mm. lakisääteisiin kunnan palvelujen järjestämiseen haja-asutusalueella, kaavan rakennusoikeuksiin sekä tasapuolisuusnäkökohtiin pysyvän asutuksen järjestämisessä. Kaavanlaatija on antanut lausunnosta vastineet. Liite. Lausunnon perusteella kaavaehdotukseen ei ole tarpeen tehdä muutoksia. 5. Asemakaavan kuvaus 5.1. Yleistä

8 Kaavamuutoksella on osoitettu yksi AO-omarantainen rakennuspaikka Iso- Tenhetyn länsikulmaan, rakennuspaikka on jo aiemmin rakennettu. Järven itäkulmaan on osoitettu kaksi rantayleiskaavan mukaista RA-lomarakennuspaikkaa yleiskaavassa osoitetuille paikoille. Muu kaava-alue on osoitettu metsätalousalueena. 5.2 Mitoitus 8 Kaava-alueen mitoitus tulee rantayleiskaavan mitoitusperusteiden mukaan. Iso- Tenhetty järven osalta rantayleiskaavan alkuperäinen emätilaselvitys on esitetty kaavaselostuksen liitteenä. Iso-Tenhetty järven mitoitus on määritetty rantayleiskaavassa pinta-alanormin 1 rakennuspaikka / 2.5 ha vesipinta-alaa. Järven pinta-ala on 8.95 ha, joten järven kokonais-mitoitukseksi tulee em. perusteilla 3.58 > pyöristettynä 4.0 rakennuspaikkaa. Kuitenkin emätila 12:55 on käyttänyt muualla rakennusoikeutta niin, että Iso-Tenhetylle jää mitoi-tukseksi 3.0 rakennuspaikkaa. Tilan 6-39 rantarakennusoikeus on taas siirretty aiemmalla ranta-asemakaavalla nykyisen tilan 12:71 alueelle kaava-alueen sisällä. Ranta-asemakaavan muutos ja laajennus ei nosta Iso-Tenhetyn alueen rantaviivamitoitusta, koska kaavalla osoitetaan rantayleiskaavakartalla osoitetut 3 rantarakennus-rakennuspaikkaa järven ranta-alueille Aluevaraukset Erillispientalojen korttelialue ( AO ) Erillispientalojen korttelialue. Rakennuspaikalle saa rakentaa yhden asuinrakennuksen, talousrakennuksia ja saunarakennuksen. Asuinrakennus saa olla kooltaan enintään 260 k-m2. Asuinrakennuksen etäisyyden keskiveden korkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee olla vähintään 25 m. Erillisen saunarakennuksen kerrosala saa olla enintään 25 k-m2 ja erillisen savusaunarakennuksen enintään 15 k-m2. Saunarakennusten etäisyys keskiveden korkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee olla vähintään 15 m. Erillisiä rakennuksia saa olla rakennuspaikalla enintään 5 kpl. Rakennuspaikan rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 300 k-m Loma-asuntojen korttelialueet ( RA ) Rakennusoikeus rakennuspaikalla saa olla enintään 250 k-m2. Loma-asuinrakennuksen etäisyys keskiveden korkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee olla vähintään 25 m. Erillisen saunarakennuksen, jonka kerrosala saa olla enintään 25 k-m2 ja savusaunarakennuksen, jonka kerrosala saa olla enintään 15 k-m2, saa sijoittaa vähintään 15 m etäisyydelle keskiveden korkeuden mukaisesta rantaviivasta. Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään 5 erillistä rakennusta Metsätalousalueet (M)

9 Metsätalousalueilla on huomioitava rantamaisemalliset näkökohdat. Metsätalousalueelle sijoittuvan luo-kohteen toteutus tapahtuu metsälain mukaan Tekninen huolto ja tiestö Vesihuollon osalta noudatetaan valtakunnallista haja-asutusalueiden jätevesiasetusta ( 209/2011 ) ja kunnan omia vesihuoltomääräyksiä. Käyttövesi saadaan alueelle rakennuspaikkakohtaisista kaivoista. AO-rakennuspaikalla on jo rakennettuna porakaivo ja jätevesien käsittelyjärjestelmä. Kaava-alueen rakennuspaikoille tulee jo valmiina autotiet Kaavan vaikutukset Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteiden huomiointi Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden osalta tässä kaavamuutoksessa ja laajennuksessa huomioidaan seuraavia tavoitteita, Alueidenkäytöllä edistetään yhdyskuntien ja elinympäristöjen ekologista, taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä sekä tavoitetta palvelujen saavutettavuudesta ja ha-liikenteen tarpeen vähentämisestä. Kaavamuutoksella muutetaan yksi jo rakennettu asuinrakennus loma-asuntokäytöstä vakituiseen asumiseen ja osoitetaan kaksi jo nykyisen kaava mukaista lomarakennuspaikkaa. Rakennuspaikkojen palvelut on saatavilla Kuhmoisten olosuhteissa hyvin kohtuullisilla etäisyyksillä. Maantietä 325 pitkin kulkee myös linja-autoliikennettä sekä Päijälästä kulkee kutsutaksi, joten palvelut voidaan hakea kunnan keskustaajamasta helposti myös joukkoliikennettä käyttäen. Myös koulukuljetukset ajavat maantietä 3282 pitkin. Alueidenkäytön suunnittelussa on maaseudun asutusta sekä matkailu ja muita vapaa-ajan toimintoja suunnattava mahdollisuuksien mukaan tukemaan maaseudun taajamia ja kyläverkostoa ja infrastruktuurin hyväksikäyttöä. Kaava-alue muodostaa 3 rakennuspaikkaa, joten niiden merkitys maaseudun kyläverkoston tukemisessa on rajallinen. Kuitenkin kaavan rakennuspaikat muodostavat toteutuessaan erityyppistä kysyntää maaseudun yksityisille palveluille. Kaava-alueelle tulee jo sähköverkosto ja tiestö. Alueidenkäytön suunnittelussa rantaan tukeutuva loma-asutus on mitoitettava siten, että turvataan luontoarvoiltaan arvokkaiden ranta-alueiden säilyminen sekä loma-asumisen viihtyvyys. Kaava-alueen mitoitus ja luontoarvotekijät on määritetty ja tutkittu jo rantayleiskaavassa sekä luontoselvityksessä v Kaavassa on huomioitu metsälain mukainen arvokas luhta. 9

10 Alueidenkäytössä on otettava huomioon viranomaisten selvitysten mukaiset tulva- vaara-alueet ja pyrittävä ehkäisemään tulviin liittyvät riskit. Kaavamääräyksissä on määritetty alimmat rakentamiskorkeudet ( m keskivedenkorkeudesta ) mahdollisia tulvia varten, joskin pienellä sisäjärvellä tulvien mahdollisuus on hyvin rajallinen. 10 Alueiden käytössä luodaan edellytykset ilmastonmuutokseen sopeutumiselle. Kaava-alueen rakennuspaikat voivat hakea palvelut keskustaajamasta myös joukkoliikennettä käyttäen maantiellä 325 kulkevaa linja-autoliikennettä ja kunnan järjestämää kutsutaksiliikennettä ja koulukuljetuksia käyttäen. Myös nopeasti yleistyvillä sähköpolkupyörillä voidaan helposti hakea palveluja varsinkin kesäaikana hyväpintaista maantietä käyttäen Rantayleiskaavan huomiointi, ohjausvaikutus ja vaikutusten arviointi Yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys Kaava-alueen ympäristössä on muuta vakituista asutusta, liitekartta, kaava-alueen voidaan katsoa kuuluvan kuuluu sekä Päijälän että Sappeen kylien vaikutuspiiriin kaava tukee osaltaan kunnan yksityisiä palveluja. Kaava-alueen järvelle jää pitkä yhtenäinen ( noin 1.0 km ) vapaaksi jäävä ranta-alue. Asumisen tarpeet ja mm. sosiaalipalveluiden saatavuus Perus- ja kaupallisia palveluja saadaan Kuhmoisten kunnan keskustaajamasta sekä muita yksityisiä palveluja myös Päijälän ja Sappeen kylistä. Kuhmoisten kunta järjestää kunnan haja-asutusalueilla asuville koti-ja vanhuspalveluja sekä asumispaikalla että hoitolaitoksissa. Kuhmoisten kunnan laajuuden perusteella kaava-alueelle tuleva yksi vakituinen asunto sijaitsee huomattavasti lähempänä kunnan keskustaa kuin valtaosa muista haja-asutusalueen asunnoista ( , 510 kpl pysyvää asuntoa ). Kunnan koulukuljetukset ajavat maantietä 3282 Päijälästä kuntakeskukseen. Mahdollisuudet vesi- ja jätehuollon tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen Jätevesihuolto perustuu valtakunnalliseen jätevesiasetukseen ja kunnan ympäristönsuojelumääräyksiin, jolloin voidaan aina käyttää parasta mahdollista laitekantaa ja puhdistusmenetelmiä. Rakennetulla asuinrakennuksella on jo valmiina asetukset täyttävä jätevesijärjestelmä ja puhdasvesikaivo. Ympäristöhaittojen vähentäminen Vesi- ja jätehuollon osalta ks. edellinen kohta. Rakennuspaikka sijoittuu peitteiselle metsäalueelle. Maisematekijöitä on huomioitu kaavasuunnittelussa mm. rakennusalan määrityksessä. Kaava-alueelle jää se kokonaisrantaviivaan nähden

11 11 pitkä yhtenäinen vapaa-alue ( 1.0 km ). Rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen Luontoselvityksessä ja kaavasuunnittelussa on huomioitu maisemalliset kohteet ja arvokkaat luontokohteet. Myös edellinen kohta. Virkistykseen soveltuvien alueiden riittävyys Kyse on ranta-asemakaavasta, jossa jokamiehenoikeuskäyttöön tarkoitetut vapaaalueet on osoitettu metsätalousalueille vapaina rantaosuuksina. Yhtenäistä vapaata rantaa jää pelkästään kaava-alueelle noin 1 kilometri ( n. 77 % koko rantaviivasta ) ja lisäksi muulle osalla Iso-Tenhetty järveä noin 650 m vapaaksi jäävää rantaa rantayleiskaavan mukaisesti Tehdyt erillisselvitykset Kaavan vaikutuksia on voitu arvioida myös mm. seuraavien erillisselvitysten perusteella: - Luontoselvitys, Suomen Luontotieto Oy, Maakuntakaavan aineistot - Keski-Suomen maakuntamuseon kirje alueen arkeologisesta tilanteesta, Kunnasta saadut tiedot kunnan palveluista haja-asutusalueilla MRA 1 :n mukainen vaikutusten selvittäminen Viitataan jo edellä käsiteltyihin valtakunnallisten maankäyttötavoitteiden ja yleiskaavan sisältövaatimusten vaikutusten huomioimiseen, lisäyksenä seuraavaa MRA 1 :n osalta Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja elinympäristöön Kaavan rakennuspaikkojen ei voida katsoa aiheuttavan merkityksellistä heikentämistä tai haittaa ihmisten elinoloihin ja elinympäristön laatuun. Kaavassa jää vapaa-alueita ( M-alueet) noin 1000 m ( 77 % ) koko rantaviiva määrästä ( 1.3 km ) ja rakentamiseen ( AO/ RA-alueet ) käytetään noin 23 % rantaviivamäärästä Vaikutukset maa- ja kallioperään, veteen, ilmaan ja ilmastoon Ilmaan ja ilmastonmuutokseen kaavalla ei ole käytännössä vaikutusta. Kaavaalueen palveluja voidaan hakea myös kevyt- ja joukkoliikennettä käyttäen. Uusien rakennuspaikkojen osalta sovelletaan jätevesien käsittelystä annetun valtakunnallisen asetuksen ( 209/2011 ) määräyksiä ja kunnan ympäristösuojelumääräyksiä.

12 Vaikutukset kasvi- ja eläinlajeihin, luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonvaroihin Kaavaa varten on tehty luontoselvitykset, jotka ovat olleet perustana kaavan maankäyttöratkaisuja suunniteltaessa. Kaavan ei voida katsoa heikentävän luontokohteita tai suojeltavia kasvi- ja eläinlajeja. Kaavassa on huomioitu metsälain mukainen luontokohde. Kaavan laajat vapaat yhtenäiset ranta-alueet (n. 77 % rantaviivasta) turvaavat muuten lintujen ja muiden eläinten mahdollisuudet pesintään ja muuhun rauhaan Vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen, yhdyskunta-. ja energiatalouteen sekä liikenteeseen. Kaavalla ei ole välittömiä yhdyskuntataloudellisia vaikutuksia. Kaavan toteuttamiskustannuksista vastaa kokonaan maanomistaja. Kunnan haja-asutusalueella oli noin 510 vakituista asuntoa ( Tilastokeskus tieto ), joiden asukkaille kunta järjestää tarpeelliset koulu- ja sosiaalipalvelut joka tapauksessa. Yksilöityä karttatietoa vakituisen asumisen sijoittumisesta kunnan haja-asutusalueille ei ole mahdollista saada ( Tilastokeskus tieto ) tietosuojasäännökset huomioiden. Koulukuljetukset ajavat maantietä 3282 pitkin Päijälästä kuntakeskuksen kouluihin Vaikutukset maisemaan, kulttuuriperintöön ja rakennettuun ympäristöön Maisematekijöitä on huomioitu kaavasuunnittelussa rakennuspaikkoja sijoitettaessa ja rakennusaloja määritettäessä. tavoitteena muun kaava-alueen osalle jäävä pitkä yhtenäinen vapaa-alue. Keski-Suomen Museon lausunnon mukaan alueella ei ole huomioitavia arkeologisia tai rakennushistoriallisia kohteita. 5.5 Kaavamerkinnät ja -määräykset Kaavakartalla on esitetty kaavamääräykset. 6. Asemakaavan toteutus 6.1 Toteuttaminen ja sen ajoitus Kaavan toteutus tapahtuu maanomistajan päätösten ja aikataulujen mukaan. 6.2 Toteuttamisen seuranta Toteutuksen seuranta tapahtuu rakennustarkastuksen yhteydessä rakennuslupakäsittelyissä ja rakennusvalvonnan määrämuotoisissa tarkastuksissa.

13 13 LIITTEET : 1. Yleissilmäyskartta, kaava-alueen sijainti 2. Rantayleiskaavan kaavamääräykset 4. Voimassaoleva ranta-asemakaava 5. Rantayleiskaavan mitoitustaulukko, Ote 6. Seurantalomake 7. Kaavanlaatijan vastine ELY-keskuksen lausuntoon Kaavakartta 1:2000 erillinen liite : Luontoselvitys, Suomen Luontotieto Oy 2009

14 Kaava-aluerajaus

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 luo 1 RA 1 M M M M 1 RA M luo KUHMOINEN ISO-TENHETTY KYLÄ : LÄSTILÄ 404 TILAT : UUSI-KORPPILA 12:71, VUORENPÄÄ 6:39 RANTA-ASEMAKAAVA 1:2000 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET 3 m sen kaava-alueen ulkopuolella oleva viiva, jota hyväksyminen koskee. Korttelin, korttelinosan tai alueen raja. Ohjeellinen rakennuspaikan raja. Rakennusala. Korttelin numero. Rakennuspaikan numero. Roomalainen numero osoittaa rakennusten, rakennuksen tai sen osan suurimman sallitun kerrosluvun. Parviratkaisu on sallittu. Loma-asuntorakennusten korttelialue. Rakennuspaikalle saa rakentaa yhden loma-asunnon sauna- ja talousrakennuksineen. Rakennuspaikan rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 250 k-m2. Asuinrakennuksen etäisyys keskiveden korkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee olla vähintään 25 m. Erillisen saunarakennuksen, jonka kerrosala on enintään 25 k-m2 saa sijoittaa vähintään15 m:n etäisyydelle keskiveden korkeuden mukaisesta rantaviivasta ei kuitenkaan rantavyöhykkeen avoimiin osiin. Erillisiä rakennuksia saa olla rakennuspaikalla enintään 4 kpl. Metsätalousalue. Metsänhoitotoimenpiteet tulee suorittaa rantamaisemalliset näkökohdat huomioonottaen. Alueen rantarakennusoikeus on siirretty tilakohtaisesti rakentamisen sallivalle alueelle Ohjeellinen alueen osa, jolla sijaitsee luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokas elinympäristö. Alueen toteutus tapahtuu metsälain mukaisesti. Ohjeellinen ajoneuvoliikenteelle tarkoitettu alueen osa. Kaavassa esitettyjen rakennuspaikkojen lukumäärää ei saa ylittää. Kaava-alueelle rakentavien rakennusten, rakenteiden ja laitureiden tulee olla muodoltaan, materiaaliltaan ja väriltään luontoon ja ympäristöön soveltuvia. Rakennuspaikan rakentamattoman osan puusto on säilytettävä luonnonmukaisena ja vain harventaminen on sallittu. Rakennusten ja rannan välissä on säilytettävä suojapuustoa. Rantaviivan oleellinen muuttaminen ruoppaamalla tai pengertämällä on kielletty ilman asianmukaista lupaa. Kaava-alueen vesihuollon osalta noudatetaan haja-asutusalueita koskevaa jätevesiasetusta 542/2003 sekä Kuhmoisten kunnan vesihuoltomääräyksiä. Hämeenlinna INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY Juha Poutanen, dipl.ins. Tämä kaavakartta on Kuhmoisten kunnanvaltuuston päätöksen......mukainen. Pöytäkirjanpitäjä... t I 1 2 I t 1

25 EMÄTILASELVITYS, Ote Kuhmoisten rantayleiskaava

26

27 Liite Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta Kuhmoinen Täyttämispvm Kaavan nimi Iso-Tenhetyn ranta-asemakaavan muutos ja laajennus Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 23,4643 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] 2,6213 Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 20,8430 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] 1,300 Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset 1Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset 2 Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 23, , A yhteensä 0,8152 3, ,04 +0, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä R yhteensä 1,7950 7, ,03 +0, L yhteensä E yhteensä S yhteensä M yhteensä 20, ,88 +0,8263 W yhteensä Maanalaiset tilat Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä Rakennussuojelu Yhteensä Suojellut rakennukset Suojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-]

28 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 23, ,00 +2, A yhteensä 0,8152 3, ,04 +0, AO 0, ,04 +0,8152 P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä R yhteensä 1,7950 7, ,03 +0, RA 1, ,03 +0, L yhteensä E yhteensä S yhteensä M yhteensä 20, ,88 +0,8263 M 20, ,8263 W yhteensä

29 KUHMOINEN, ISO-TENHETTY RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KAAVAEHDOTUS SAATU LAUSUNTO JA VASTINE pvm. Lausunnon antaja ja sisältö Kaavanlaatijan vastine 1. LAUSUNTO Keski-Suomen ELY-keskus Pyydettynä lausuntonaan Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus viittaa kaavasta sen luonnosvaiheessa antamaansa lausuntoon ja toteaa, että käyttötarkoituksen muutoksella lisätään myös loma-asunnosta pysyväksi asuinrakennuspaikaksi muodostuvan tilan rakennusoikeutta, joka on ylittynyt jo voimassa olevan ranta-asemakaavan laadinnan yhteydessä. Kaavassa on osoitettu jo aiemmin rakennetun asuinrakennuksen tontti vakituisen asumisen asuinrakennuspaikaksi ja kaksi muuta RA-lomarakennustonttia. Rakennusoikeuden enimmäismäärät on kaavassa määritelty AOja RA-tonteilla täsmälleen samoiksi kuin Kuhmoisten rantayleiskaavassa eli kaava noudattaa rakennusoikeuksien osalta kunnan rantayleiskaavaa. Kaavamuutoksesta aiheutuvat mm. lakisääteisten palvelujen järjestämisestä aiheutuvat kustannukset jäävät kunnan vastattavaksi. Kuhmoisten kunnan haja-asutusalueella on ollut vuonna 2014 yhteensä 510 kpl muuta pysyvää asuntoa, joille kunta joka tapauksessa järjestää palvelut lain mukaisesti. Kunnan järjestämien palvelujen käyttömahdollisuutta on selostettu tarkemmin tämän kaavan osalta kaavaselostuksessa Kaavamuutoksen hyväksymistä harkittaessa tulee ottaa huomioon tasapuolisuusharkinta sekä se, että ranta-asemakaava on loma-asutuksen järjestämistä varten tarkoitettu kaavamuoto. Pysyvän asutuksen lisääminen rantaasemakaavojen alueella voi johtaa niiden muuttumiseen asemakaavoiksi, josta voi seurata kunnalle myös asemakaavoja koskevat velvoitteet. Ranta-asemakaavassa voidaan maankäyttö ja rakennuslain mukaan osoittaa myös pysyvää asumista. Ranta-asemakaava on ns. maanomistajan kaava, jonka laadinnasta ja kaikesta toteutuksesta vastaa maanomistaja. Ranta-asemakaavaa ei voi muuttaa asemakaavaksi esim. maanomistajan toimesta. Kunnalle ei tule ranta-asemakaavan toteuttamisesta kustannuksia, koska maanomistaja yksiselitteisesti vastaa niistä kokonaan. Muutenkaan asemakaavoja ei edes laadita ns. hajaasutusalueille, kuten tässä.

30 KUHMOINEN, ISO-TENHETTY RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KAAVAEHDOTUS Pysyvän asutuksen sijoittumisessa tulisi noudattaa samoja periaatteita kaikkien maanomistajien osalta. Kuhmoisten kunnan alueella on tehty vastaavia muutoksia jo aiemmin eli ranta-asemakaavojen mukaisia RArakennuspaikkoja on muutettu poikkeamisluvilla vakituisen asumisen rakennuspaikoiksi.. Hämeenlinna Juha Poutanen, dipl.ins kaavan laatija

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY täyd. 22.4.2015 10.3.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ISO-TENHETYN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAA- JENNUS Koskien ranta-asemakaavan muutoksen ja laajennuksen

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 895 Uusikaupunki Täyttämispvm 25.07.2016 Kaavan nimi Sauko-Mustakarta-Koivuniemen ranta-asemakaavan muutos 2 Hyväksymispvm Ehdotuspvm

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

KAAVALUONNOS / selostus INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY. Tilat: , , , , , 249-

KAAVALUONNOS / selostus INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY. Tilat: , , , , , 249- 1 INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY RANTA-ASEMAKAAVAN JA RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 22.2.2014 PÄIVÄTTYÄ KAAVAKARTTAA SAARIJÄRVEN, ISO- LITVASEN, ISO-VUORIJÄRVEN, PIRTTIJÄRVEN JA JOKIJÄRVEN

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD HEINOLAN KAUPUNKI VIITAAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 20.5.2015, TÄYD. 14.2.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12010 19.09.2010 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot MERIKARVIA,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI ERKKILÄ. Kylän Hirvijärvi tiloja: Erkkilä ja Elisabet

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI ERKKILÄ. Kylän Hirvijärvi tiloja: Erkkilä ja Elisabet SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI ERKKILÄ Kylän Hirvijärvi tiloja: Erkkilä 747-402-6-98 ja Elisabet 747-402-7-60 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12017 19.8.2017 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / LUONNOS Tila : Valtion metsämaa

PARKANON KAUPUNKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / LUONNOS Tila : Valtion metsämaa 1 PARKANON KAUPUNKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / LUONNOS 20.10.2009 Tila : Valtion metsämaa 581-893-1-1 vanha saunakämppä Liesijärvellä Laatija: INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY Juha Poutanen,

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Södra Sådö Ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) 20.11.2013 1/8 SISÄLLYS Suunnittelun lähtökohdat 1. Suunnittelualue ja hankkeen tausta 2. Suunnittelun tavoite

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY 20.6.2017 KAAVASELOSTUS SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Perustiedot 1.2

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI. Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218

SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI. Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218 SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12015 28.8.201 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta aimio Täyttämispvm 04.03.0 Kaavan nimi akurlanmetsän asemakaava ja asemakaavan muutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta

Lisätiedot

SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 15.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040-833 9275, 0400-234 349, email:havanka@kolumbus.fi www.havanka.fi JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY 22.4.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOSKIEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAATIMISTA TI- LOILLE 82-444-1-45, 1-46 ja 3-41 MONAALAN KARTANON ALUEILLA VANAJAVEDELLÄ

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu Paraisten Kuulutuksissa 11.6.2015.

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 243-RAK1605 UUSIKAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 26.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus-

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus

Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus 17.5.2016 kaavajärjestelmä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Toimiva aluerakenne Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu Kulttuuri-

Lisätiedot

Vuorisalon ranta-asemakaavan kumoaminen tilan osa-alueelta (Ehdotus).

Vuorisalon ranta-asemakaavan kumoaminen tilan osa-alueelta (Ehdotus). Kangasniemen kunta Ote Vuorisalon ranta-asemakaavasta (vahvistettu 20.12.2000). Punainen pistekatkoviiva on 10 metriä sen kaava-alueen ulkopuolella, jonka sisäpuolinen asemakaava kumoutuu. 1:5000 Vuorisalon

Lisätiedot

ARMISVEDEN-VIHTASEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, KALMISTO 2:33

ARMISVEDEN-VIHTASEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, KALMISTO 2:33 FCG Finnish Consulting Group Oy Rautalammin kunta ARMISVEDEN-VIHTASEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, KALMISTO 2:33 Kaavaselostus, ehdotus 595-D2838 11.5.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, luonnos

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OININGILLA

RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OININGILLA RUOKOLAHDEN KUNTA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OININGILLA Selostus Kaavaehdotus 2.5.2013 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ..2011 KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ..2011 O N S U L T I N G Kaavaselostus I 2.5.2012 Rantayleiskaavan

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1(10) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHMOISTEN SISÄJÄRVIEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KOSKIEN TILAA SELKÄRANTA (291-402-10-65) JA MÄÄRÄ-

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67

NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67 FCG Finnish Consulting Group Oy RAUTALAMMIN KUNTA NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67 Kaavaselostus, luonnos 25.10.2011 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 11.11.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Ylikiimingin kaupunginosan korttelin 24 tontteja nro 2, 3 ja 5 koskevaan asemakaavaan (Harjutie, Rantatie) Tekninen lautakunta hyväksynyt

Lisätiedot

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus JOUTSA SIIKANIEMI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI. Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa

RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI. Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa 581-893-1-1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.10.2009

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 243-RAK1605 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Uusikaupunki: Sauko-Mustakarta-Koivuniemen

Lisätiedot

PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN S. Paananen, T. Järvinen 28.2.2018 KIVIJÄRVEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA 1 (7) Penttilän yhteismetsän ranta-asemakaavan PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA MIKÄ

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) 5.9.2018 RANTA-ASEMAKAAVA, KURJENNIEMI Kunta : JYVÄSKYLÄ Tila : 179-430-33-20 1. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Maanomistaja

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa ( MRL 63 ja 64 ) esitetään

Lisätiedot

ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA

ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.5.2019 Kaava-alueen rajaus Insinööritoimisto Poutanen Oy Linnankatu 9 13100 Hämeenlinna

Lisätiedot

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

PADASJOKI VIRMAILA, ORVOKKILANTIE 32 KESÄRANNAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asko Kaipainen arkkitehti SAFA Pekka Leppänen DI

PADASJOKI VIRMAILA, ORVOKKILANTIE 32 KESÄRANNAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asko Kaipainen arkkitehti SAFA Pekka Leppänen DI PADASJOKI VIRMAILA, ORVOKKILANTIE 32 KESÄRANNAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 3.8.2018 Asko Kaipainen arkkitehti SAFA Pekka Leppänen DI 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY tark. 30.9.2014 25.10.2013 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOSKIEN RANTA-ASEMAKAAVAA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOSTA KEU- RUUN KAUPUNGISSA TILOJEN 249-411-2-229, 249-411-2-247,

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) 11.9.2017, tark. 4.6.2018 RANTA-ASEMAKAAVA, LIESJÄRVI Kunta : TAMMELA Tilat : 834-421-10-6, 10-31, 10-54, 10-69, 10-84 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS / KAAVASELOSTUS 8. KAUPUNGINOSA (SUOMU) KORTTELI Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS / KAAVASELOSTUS 8. KAUPUNGINOSA (SUOMU) KORTTELI Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS / KAAVASELOSTUS 8. KAUPUNGINOSA (SUOMU) KORTTELI 8054 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 KAAVASELOSTUS Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Tunnistetiedot... 2 1.2 Kaava-alueen

Lisätiedot

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.10.2016 Näkymä kiinteistön Hiukanmäki peltoalueelle. OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Seitap Oy 2014 Simo, Merenrannikon yleiskaavan muutos. Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

Seitap Oy 2014 Simo, Merenrannikon yleiskaavan muutos. Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Seitap Oy 2014 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava kaavoittaja

Lisätiedot