LOPPURAPORTTI KAJAANIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTEKNISEN TOIMIALAN TYÖLLISTÄMISHANKE 6-11/2016. Loppuraportti 1 (10) Puhelin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOPPURAPORTTI KAJAANIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTEKNISEN TOIMIALAN TYÖLLISTÄMISHANKE 6-11/2016. Loppuraportti 1 (10) Puhelin"

Transkriptio

1 1 (10) LOPPURAPORTTI KAJAANIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTEKNISEN TOIMIALAN TYÖLLISTÄMISHANKE 6-11/2016

2 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTA TYÖLLISTÄMISHANKKEEN TAUSTA TAVOITTEET JA TOTEUTUS TYÖLLISTÄMISHANKKEEN TAVOITTEET KOHDERYHMÄN KUVAUS TOTEUTUS JA TEHTÄVÄT TYÖHÖNVALMENTAJAN PALVELUT OLIVAT RYHMÄN KÄYTETTÄVISSÄ TALOUS YHTEENVETO JOHTOPÄÄTÖKSET JA JATKOTOIMENPITEET LISÄTIEDOT TYÖLLISTÄMISHANKKEEN KUVAMATERIAALIA... 8

3 3 (10) 1 TAUSTA 1.1 TYÖLLISTÄMISHANKKEEN TAUSTA Kunnan yleisenä tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla (Kuntalaki 410/2015). Työllä ja työllisyydellä voidaan edistää sekä kuntalaisten hyvinvointia että alueen elinvoimaisuutta. Kajaanin kaupunki on työllistänyt ja työllistää koko ajan pääsääntöisesti pitkäaikaistyöttömiä. Vuoden 2016 alussa kaupungin työllisyyspalvelut pyrki lisäämään työllistämisen volyymia tiedottamalla kaupungin työyksiköitä työllistämisen mahdollisuudesta. Ympäristöteknisellä toimialalla paneuduttiin kiitettävästi asiaan ja etsittiin työkohteita, joihin pitkäaikaistyöttömiä voitaisiin työllistää. Tämän mahdollisti se, että työllistämisen kustannukset luvattiin maksaa kokonaisuudessaan työllisyydenhoidon määrärahasta, myös oheiskustannukset. 2 TAVOITTEET JA TOTEUTUS 2.1 TYÖLLISTÄMISHANKKEEN TAVOITTEET Hankekokeilun tavoitteena oli työllistää työttömiä työnhakijoita Kajaanin kaupungin kunnallistekniikka ja liikunta tulosalueella, katu- ja puistoyksikössä sekä Kajaanin Vesi -liikelaitoksessa. Hankkeen aikana kerättiin tietoa työllistämisestä aiheutuneista kustannuksista vertailutiedon saamiseksi. Kunta vastaa nykylainsäädännön perusteella pitkään työttömänä olleiden työmarkkinatuen kuntaosuuksien maksamisesta. Kajaanin kaupungin talousnäkökulmasta tarkasteltuna hankkeen tavoitteena oli myös samalla pienentää kuntaosuuksia työllistämällä pitkään työttömänä olleita henkilöitä. 2.2 KOHDERYHMÄN KUVAUS Keväällä 2016 Kainuun TE-toimisto ilmoitti Kajaanin kaupungille noin 40 potentiaalista työtöntä työnhakijaa kaupungin rajaamien kriteerien pohjalta. Haastattelut ajoitettiin huhti-toukokuulle, josta työllistämishankkeeseen valittiin 14 toimialalle soveltuvaa työntekijää sekä Kajaanin Vesi liikelaitokseen kaksi (2) työntekijää. Lisäksi palkattiin työllistetyille oma työnjohtaja. Työntekijät olivat vuotiaita.

4 4 (10) 2.3 TOTEUTUS JA TEHTÄVÄT Työllistämishanke alkoi touko-kesäkuussa Runsaasta hakijajoukosta valikoitui 14 palkkatukikelpoista työntekijää puoli vuotta kestävään palkkatukityöhön. Lisäksi Kajaanin Vesi liikelaitokseen palkattiin kaksi (2) henkilöä. Heidän työtehtävänsä olivat muita kuin kaupungin lakisääteisiä tehtäviä. Työtehtävät olivat muun muassa leikkipuistojen siistimistä, maisemointitöitä asemakaava-alueella, katunurmikoiden trimmeröintiä, puistojen ruohonleikkuuta ja kukkaistutuksia, jokivarren siistimistä, torivalvontaa, Teppanan kivimuurin siistimistä sekä roskien ja risujen keräämistä. Mediassa näkyvyyttä saivat eniten Teppanan kivimuurin siistiminen. Liikennemerkkien ja valotolppien oikaisun sekä puistometsien raivaamisen myötä myös kaupunkikuva siistiytyi. Työpäivät alkoivat yhteisellä aamupalaverilla, jossa käytiin läpi edellisen päivän työt sekä tulevan päivän tehtävienjako. Työntekijöiltä kysyttiin myös kuulumisia ja sitä, olisiko joku halukas kokeilemaan välillä erilaisia työtehtäviä. Muutamat työntekijät työskentelivät metsureiden apuna, jolloin raivatut risukot saatiin kerättyä heti pois eikä alue jäänyt epäsiistin näköiseksi. Eräs työntekijä koulutettiin torivalvojan tehtävään. Työllistämishankkeen aikana yhteisiä tapaamisia olivat hankkeen alussa järjestetty kaupunkikiertoajelu sekä hankkeen lopussa järjestetty päätöstilaisuus. Tukityöllistetyt tulivat myös hyvin toimeen vakituisen työporukan kanssa. Hankkeen kautta työllistetyt työntekijät toimivat vakituisen työvoiman tukiresurssina. Työkohteet sijaitsivat Kajaanin kaupunkialueella ja taajamissa. Työkohteet on merkitty karttaan (s. 10). Työkohteisiin liikuttiin autoilla, joten ajokortti oli välttämätön olla usealla työntekijällä. 2.4 TYÖHÖNVALMENTAJAN PALVELUT OLIVAT RYHMÄN KÄYTETTÄVISSÄ Kaupungin työhönvalmentajan tehtäviin kuuluvat työnhakijoiden työllistymisen edistäminen, ryhmien valmennukset sekä työnantajien ja työntekijöiden tukeminen palkkatukityön aikana. Työpaikkakäynnin aikana selvisi, että työssä oli mennyt hyvin sekä ryhmän että työnjohtajan mukaan. He olivat tyytyväisiä työtehtäviin, perehdytykseen, työyhteisön ilmapiiriin ja olivat saaneet myös paljon kannustavaa palautetta. Jokainen meistä haluaa kuulua johonkin ryhmään, tehdä merkityksellistä työtä ja saada palautetta. Työnjohtajan asenne ja työote oli kannustava ja ratkaisukeskeinen.

5 5 (10) Kaupunki järjestää kaksi kertaa vuodessa ryhmävalmennusta palkkatukityötehtävissä oleville henkilöille, joihin on mahdollisuus osallistua työaikana. Myös työsopimuksessa on sovittu, että työntekijän käytettävissä on kaupungin työhönvalmentajan palvelut, joihin hän sitoutuu osallistumaan. Osa ryhmästä osallistui valmennukseen ja palaute oli todella hyvä. Ryhmälle tarjottiin mahdollisuutta osallistua työaikana rekrytointipalvelu Sihti Oy:n järjestämään Transtechin infotilaisuuteen, jossa kerrottiin työpaikoista. Työhönvalmentaja auttoi ja tuki työnhakijoita työnhaussa, jos henkilö koki tarvitsevansa tukea palkkatukityön jälkeiseen tilanteeseen. Työnjohtajan ja työhönvalmentajan yhteistyö sujui jouhevasti. Myös jatkossa oma työnjohtaja ryhmälle takaa hyvän lopputuloksen. 3 TALOUS Kunnat ovat olleet pitkään työttömänä olleiden työmarkkinatukimaksujen osarahoittajia jo vuodesta 2006 lähtien. Kuntaosuus määräytyy työttömyysjakson perusteella. Kunnan maksuvelvoite katkeaa, kun työnhakija siirtyy työllistymistä edistävään toimenpiteeseen, esimerkiksi työkokeiluun (Tolokusti, Kainuulainen työllisyydenhoidon käsikirja, 2016). Työllistämishankkeesta aiheutuneet kustannukset koostuivat palkkakulujen lisäksi pääasiassa työvaatteiden hankinnasta, pakollisista koulutuksista (tieturva-, työturvallisuus- ja työkonekoulutukset), työkaluhankinnoista sekä matkakustannusten korvauksista. Työllistämishankkeen kustannukset ja suorat tulot/säästöt työmarkkinatukimaksuissa olivat seuraavat: Kustannuslaji Euroa Palkkakustannukset Oheiskustannukset Kustannukset yhteensä väh. palkkatuet väh. säästöt työmarkkinatukimaksuissa 6 kk Tulot ja säästöt yhteensä Nettokustannukset Lisäksi yhdeksän (9) työllistetyn henkilön osalta voidaan laskea säästöksi se, että he poistuvat kaupungin työmarkkinatuen maksuosuuden piiristä 400 päiväksi sekä 300 päiväksi valtion 100 % rahoittamalla työmarkkinatuella, elleivät he työllisty muualle. Säästö tästä tulee olemaan euroa. Lisäksi voidaan arvioida, että ilman työllistämistä osa niistäkin henkilöistä, jotka eivät olleet ennen työsuhdetta työmarkkinatuen maksuosuuden piirissä, olisivat mahdollisesti tulleet siihen myöhemmässä vaiheessa.

6 6 (10) Lopputulemana voidaan näin ollen sanoa, että hankkeesta ei aiheutunut kaupungille tosiasiassa kustannuksia, vaan pikemminkin taloudellinen hyöty jäi plussan puolelle. 4 YHTEENVETO 4.1 JOHTOPÄÄTÖKSET JA JATKOTOIMENPITEET Työnantajan ja työntekijöiden antaman palautteen perusteella voidaan todeta, että työllistämishanke oli erittäin onnistunut. Puolen vuoden aikana moni työntekijä sai paljon enemmän kokemuksia, kuin todennäköisesti osasi alun perin odottaa. Erityisen tärkeäksi työntekijät kokivat yhdessä tekemisen ja porukkaan kuulumisen. Hankkeella oli paljon myös muita positiivisia vaikutuksia työn ja työvoiman saannin lisäksi. Työkokeilun myötä monet henkilöt rohkaistuivat olemaan vuorovaikutteisimpia ja osa koki myös yksityiselämän/perhe-elämän parantuneen työn tekemisen kautta. Hankkeen myötä pystyttiin tekemään paljon muun muassa sellaista maisemointityötä, joka ei olisi muuten ollut mahdollista. Näkyvin ja eniten positiivista huomiota saanut muutoskohde oli Teppanan kivimuurin siistiminen. Kainuun Sanomien kiitospalstalla oli syyskuussa kolme kiitoskirjoitusta metsurien ja kivimiesten töistä. Palautteet luettiin työntekijöille ja samalla keskusteltiin hyvästä työmotivaatiosta. 50 % työntekijöistä toivoi hankkeelle jatkoa ja osa vakituisesta työvoimasta myös tiedusteli, toteutetaanko vastaavaa hanketta myös seuraavana vuonna. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että työllistämishanke on järkevää uusia myös vuonna Hankkeen lopputulos oli myönteinen kaikista näkökulmista katsottuna: työllistetyille (toimeentulo, työkokemus, elämän laatu jne.), ympäristötekniselle toimialalle (työkohteiden hoidetuksi tuleminen), kaupunkiorganisaatiolle (talous ja imagovaikutukset) sekä kuntalaisille (työstä koitunut hyöty, maisemien parantuminen jne.). Työntekijöiden valinnassa tulee jatkossakin huomioida kaupungin työmarkkinatuen maksuvastuilla olevat työnhakijat. Myös käytettäviä työllistämistoimenpiteitä kannattaa monipuolistaa. Palkkatuetun työn lisäksi hankkeeseen voidaan liittää työttömien työkokeiluita ja kuntouttavaa työtoimintaa. Myös nämä toimenpiteet vaikuttavat kaupungin maksuosuuksiin vähentävästi.

7 7 (10) 5 LISÄTIEDOT Paula Tokkonen Kajaanin kaupunki henkilöstösihteeri paula.tokkonen@kajaani.fi p Anne Huotari Kajaanin kaupunki työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja anne.huotari@kajaani.fi p Matti Nousiainen Kajaanin kaupunki kaupungininsinööri matti.nousiainen@kajaani.fi p Jarmo Kemppainen Kajaanin kaupunki työnjohtaja jarmo.kemppainen@kajaani.fi p

8 8 (10) 6 TYÖLLISTÄMISHANKKEEN KUVAMATERIAALIA Kainuun Sanomat uutisoi Teppanan kivimuurien siistimisestä Kuvassa työntekijä poistaa laattojen välistä sammalta.

9 9 (10) Alppiruusut ennen kitkemistä Kitkentää Raivaustyöt ja siistit pinot

10 10 (10) Kartta työkohteet

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 11) Työllisyysjaosto Ympäristöteknisen toimialan työllistämishankkeen loppuraportti

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 11) Työllisyysjaosto Ympäristöteknisen toimialan työllistämishankkeen loppuraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 11) Aika 28.03.2019, klo 16:07-17:32 Paikka Ruokala Eines, Sammonkatu 1-3 Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastus 10

Lisätiedot

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari 20.9.2017 Työllisyys Anne Huotari Työllisyysasiantuntija/TYP-johtaja Kajaanin ja Kainuun työttömyysaste 2015-7/2017 20 18 16 18,2 17,4 14 12 13,4 10 8 6 Kajaani Kainuu

Lisätiedot

3 Työllisyysjaoston kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen

3 Työllisyysjaoston kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (12) Aika 01.02.2018, klo 15:01-16:33 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8 KINNULAN KUNTA Perustettu 1914 Asukkaita noin 2000 Vero%19,50 Lainaa 2100 /asukas Ylijäämää 3 800 000 Liikevaihto 15 000 000 Talous kunnossa Politiikkana välittää toisistamme Emme tee kuntaliitoksia KINNULAN

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNNAN TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Heinäveden kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja ohjausta työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8 KINNULAN KUNTA Perustettu 1914 Asukkaita noin 2000 Vero%19,00 Lainaa 2000 /asukas Ylijäämää 3 700 000 Talous kunnossa Politiikkana välittää toisistamme Emme tee kuntaliitoksia KINNULAN KUNTA Valtuusto

Lisätiedot

Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja

Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? 2014 Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja Käsitteistä Sosiaalinen kuntoutus Kuvaa toimintaa, joka edistää ihmisen toimintamahdollisuuksia.

Lisätiedot

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Vantaan työllisyyspalveluiden esittely Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Työttömyys Vantaalla 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 Työttömyys Vantaa 2006-2017 0 2017 2016 2015 2014

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu Julkistettavissa 21.7. klo 9.00 Työttömyys kääntyi kasvuun myös Kainuussa Määrärahojen loppuminen alkaa heijastua työttömyyteen Alkuvuoden

Lisätiedot

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0!

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0! Työllisyysyksikkö Valtuustoon nähden sitovat tavoitteet: työllisyysyksikkö 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0,0 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! työllisyysyksikkö 2 831 200,0 2 692 110,0 #JAKO/0!

Lisätiedot

Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä

Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Anna-Liisa Lämsä KT, TYP-verkostopäällikkö Pohjois-Pohjanmaan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Työnantajakysely

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 25.8. klo 9.00 Työttömyys kasvaa, mutta hitaasti Naisten työttömyys kasvaa, miesten vähenee Työttömyyden kasvu jatkui myös kuussa,

Lisätiedot

Työttömien määrä väheni Kainuussa

Työttömien määrä väheni Kainuussa NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu Julkistettavissa 23.4. klo 9.00 Työttömien määrä väheni Kainuussa Kainuun työttömyyden kehitys poikkeaa koko maan kehityksestä Kainuun työttömyydessä

Lisätiedot

Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen

Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen Kaupunginhallitus 454 14.12.2015 Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen 1878/02.05.01/2015 KHALL 14.12.2015 454 Kaupunginvaltuusto on 7.9.2015 94 käsitellyt valtuutettu

Lisätiedot

Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP

Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP Työttömyys Kainuussa Asukkaita Kainuussa 75 415 Työvoima 33 822 Työttömien

Lisätiedot

Hankintojen kilpailutuksella töitä

Hankintojen kilpailutuksella töitä Hankintojen kilpailutuksella töitä 23.10.2014 Työllisyyden kuntakokeilu Espoossa hankintojen kautta tapahtuva työllistäminen on osa valtakunnallista työllisyydenhoidon Kuntakokeiluhanketta. Espoon kuntakokeilu

Lisätiedot

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA 10.042015 Yhdistysten tulevaisuus työllisyystoimijoina - tilaisuus Tarja Husso Työllisyyspäällikkö TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT JOENSUUSSA 2009-2015 (suluissa

Lisätiedot

Työllisyyspalvelut murroksessa

Työllisyyspalvelut murroksessa Työllisyyspalvelut murroksessa Anna-Marja Tamminen Työllisyyskoordinaattori Saarijärven kaupunki Saarijärven työttömien vuosikeskiarvot vuodesta 2009 alkaen Lähteet: K-S työllisyyskatsaukset, ELY-keskus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 ( 11) Aika 26.09.2018, klo 15:02-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Sosiaalista vastuullisuutta työllistämisellä, case Espoon kaupunki. Viljami Packalén 6.5.2015

Sosiaalista vastuullisuutta työllistämisellä, case Espoon kaupunki. Viljami Packalén 6.5.2015 Sosiaalista vastuullisuutta työllistämisellä, case Espoon kaupunki Viljami Packalén 6.5.2015 Strategiset linjaukset Espoo-tarina: Kehitämme Espoota sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävästi

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.7. klo 9.00 Uuden työvoiman tarve hiipui selvästi kuussa Kainuussa Lomautukset ja oppilaitoksista valmistuneet kohottivat työttömyyttä

Lisätiedot

TYÖHÖNVALMENNUSKOKEILU JA TULOKSET

TYÖHÖNVALMENNUSKOKEILU JA TULOKSET TYÖHÖNVALMENNUSKOKEILU JA TULOKSET MIKSI Nykyinen palvelurakenne/ -polku ei tue osatyökykyisen työllistymistä riittävästi. Työhönvalmennuspalvelun sisältö ei ole yhdenmukaista (Kela/TEAK, työhönvalmennus

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 25.11. klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa kuussa vähemmän kuin koko maassa keskimäärin Työttömyyden kasvun pääasiallinen syy

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.6. klo 9.00 Työttömyys painui Kainuussa vuoden takaista alemmaksi Kainuu pyristelee muuhun maahan nähden vastavirtaan työttömyyden

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.11. klo 9.00 Työttömyys vähenee Kainuussa Työttömyyden muuta Suomea suotuisampi kehitys jatkuu. Kainuu on edelleen ainoa manner-

Lisätiedot

Vaalan kunta.

Vaalan kunta. Vaalan kunta - Asukkaita vuoden 2011 lopussa 3314. - Sijaitsee Oulun ja Kajaanin puolivälissä. - Oulujärven kunta. Suomen 4. suurin järvi, jonka jäälle mahtuisivat kaikki maailman ihmiset. - Kriisikunta

Lisätiedot

Etelä-Savon nuorten työttömien aktivointiaste toukokuussa 45 % Suomen kolmanneksi paras. Työllisyyskatsaus, toukokuu

Etelä-Savon nuorten työttömien aktivointiaste toukokuussa 45 % Suomen kolmanneksi paras. Työllisyyskatsaus, toukokuu NÄKYMIÄ KESÄKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savon nuorten työttömien aktivointiaste toukokuussa 45 % Suomen kolmanneksi paras Työllisyyskatsaus, toukokuu 2013 25.6.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 14) Työllisyysjaosto Raportti Nakertaja- Hetteenmäen kyläyhdistys ry:n ITTE- hankkeen etenemisestä

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 14) Työllisyysjaosto Raportti Nakertaja- Hetteenmäen kyläyhdistys ry:n ITTE- hankkeen etenemisestä Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 14) Aika 07.02.2019, klo 16:00-17:34 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Yritetään ja työllistetään. Kehittämispäällikkö Seija Mustonen

Yritetään ja työllistetään. Kehittämispäällikkö Seija Mustonen Yritetään ja työllistetään Kehittämispäällikkö Seija Mustonen Oulu / Syyskuu 2013 Työttömien lukumäärä 18 000 16 000 14 000 12 000 13 226 Kaikki työttömät Yli 50- vuotiaat 14,4% 27,0% Henkilöä 10 000 8

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 26.8. klo 9.00 Uutta työvoimaa tarvitaan Kainuussa niukasti Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi kuussa lähes kolmanneksen vuoden takaisesta

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 NÄKYMIÄ 2013 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 Julkistettavissa 23.7.2013 klo 9.00 Kainuussa työttömyys kasvoi kesäkuussa samaa tahtia kuin koko maassa Työttömyys kasvoi sekä Kainuussa

Lisätiedot

LEPPÄVIRTA. vetovoimainen, kehittyvä, yrityksistä ja hyvistä palveluista tunnettu kunta

LEPPÄVIRTA. vetovoimainen, kehittyvä, yrityksistä ja hyvistä palveluista tunnettu kunta LEPPÄVIRTA vetovoimainen, kehittyvä, yrityksistä ja hyvistä palveluista tunnettu kunta MITÄ JÄI MIHIN MENNÄÄN Työllisyyden kuntakokeilun päätösseminaari 22.10.2015 Kunnanjohtaja Matti Raatikainen Alue,

Lisätiedot

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs.

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Kauppakamarin Hankintainfo Vantaa 6.3.2015 Työttömyys Vantaalla tammikuussa 2015 1/2015 1/2014 Muutos

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014 NÄKYMIÄ 2014 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014 Julkistettavissa 24.4.2014 klo 9.00 Lomautukset ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu lisäsivät Kainuun työttömyyttä Kainuussa oli maaliskuun

Lisätiedot

Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin

Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin NÄKYMIÄ 2015 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2015 Julkistettavissa 24.2.2015 klo 9.00 Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin Kainuussa työttömyyden kehitys

Lisätiedot

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajakysely ja työnantajien haastattelut Vuoden 2014 alussa työnantajille tehty työnantajakysely 161 vastaajaa 51 työnantajan

Lisätiedot

OSTOPALVELUPILOTTIIN OHJAUS

OSTOPALVELUPILOTTIIN OHJAUS OSTOPALVELUPILOTTIIN OHJAUS 2015-2016 Pilotissa mukana olevat TE-toimistot Hämeen TE-toimisto Kaakkois-Suomen Te-toimisto Kainuun TE-toimisto Pohjois-Savon TE-toimisto Varsinais-Suomen TE-toimisto 2 Taustaa

Lisätiedot

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti Työllistymisen toimenpidesuunnitelma 2017-2018 Ruokolahti 2(7) Aluksi Työllistymisen toimenpidesuunnitelma on kunnan ja työllistymistä edistävän monialainen yhteispalvelun (TYP) välinen suunnitelma rakennetyöttömyyden

Lisätiedot

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1)

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Kelan työmarkkinatukikustannukset kaupungille Kelan sakkomaksut 2015 tulevat olemaan 2,8 M johtuen laajentumisesta 300-499 p. tukea saaneisiin sekä yli 1000 p.

Lisätiedot

Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden

Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden Työraide Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden kuntakokeiluhanke Kuntaliiton lehdistötilaisuus 4.11. Anne Matilainen, projektipäällikkö, Vantaan kaupunki Työraide työllisyyden kuntakokeiluhanke Kesto 1.9.2012-31.12.2015

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, elokuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, elokuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.9. klo 9.00 Kausivaihtelu pudotti työttömien määrää Myös vuositasolla pientä laskua Työttömien määrä putosi Kainuussa kuussa

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.6. klo 9.00 Lomautukset kasvattivat työttömyyttä Kainuussa Työvoiman kysyntä takkuilee ja työttömyyden väheneminen odotuttaa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ

JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ 2013 2015 JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ : yritys- ja työnantajayhteistyö Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut: palveluohjaus, kuntouttava työtoiminta ja työkyvyn arviointi Seinätön TYP: verkostoyhteistyö Jämsässä

Lisätiedot

Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00

Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu 2013 21.5.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.1.2015 klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa rajusti vuoden lopulla Lomautukset lisääntyivät ja uuden työvoiman tarve oli lähes

Lisätiedot

Kontiolahden kunta. Työllisyysohjelma

Kontiolahden kunta. Työllisyysohjelma Kontiolahden kunta Työllisyysohjelma 2017-2018 1. KUNNAN TYÖLLISYYSTILANNE Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa syyskuun 2016 lopussa edelleen maan korkein, 15,8 %. Kontiolahden

Lisätiedot

Hankinnoilla työllistämisen malli Tampereella

Hankinnoilla työllistämisen malli Tampereella Hankinnoilla työllistämisen malli Tampereella Työllisyyspalvelut 1 Ilona Sola Tampereen kaupungin hankintojen periaatteet määritellään talousarviossa Kaupungin hankintojen periaatteet koskevat palvelualueita,

Lisätiedot

Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös elokuussa

Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös elokuussa NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 23.9. klo 9.00 Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös kuussa Työttömyysjaksot pitkittyvät, kun uutta työvoimaa

Lisätiedot

Pirjo Oksanen

Pirjo Oksanen TYÖLLISYYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISEN INTEGROITU TOIMINTAMALLI KUOPION ALUEEN TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUJA KOSKEVA TYÖLLISYYSKOKEILU PITKÄAIKAISTYÖTTÖMYYDEN VÄHENTÄMISEKSI 14.9.2016 Pirjo Oksanen KOKEILUALUE

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.12. klo 9.00 Työvoiman kysyntä kasvaa Työvoiman kysynnässä on koko kuluvan vuoden ollut merkkejä piristymisestä. TE-toimistoon

Lisätiedot

edellä kuntakokeilussa

edellä kuntakokeilussa edellä kuntakokeilussa Jyväskylässä 25.11.2013 Työllisyyden Kuntakokeilu www.jyvaskyla.fi/tyo/kuntakokeilu www.toihinpalvelu.fi www.facebook.com/tyo/kuntakokeilu Euroja ja ihmisiä 2000 M 2100 150 M 8,8

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tilastollinen tilannekatsaus

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tilastollinen tilannekatsaus Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tilastollinen tilannekatsaus 1 29.10.2018 Volyymilukuja työllisyyskokeilussa Alkaneet työllistymistä edistävät palvelut työllisyyskokeilussa Lähteet:

Lisätiedot

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle Tätä ohjetta sovelletaan ennen 1.10.2016 alkaneisiin työsuhteisiin. TAMPEREEN TYÖLLISTÄMISTUKI Tampereen työllistämistuen tavoitteena on edistää yksilöllisiä erityispalveluita tarvitsevien työnhakijoiden

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2013 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.8. klo 9.00 Työttömyys kohosi Kainuussa roimasti kuussa Työttömyys paisui lähes 20 %, nuorisotyöttömyys jo 32 % vuoden takaisesta

Lisätiedot

Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä

Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä 2019-2020 JS 13.12.2018 1 550:n työttömän henkilön työllistymisen tukeminen 35% työllistyy tai pääsee tutkintotavoitteiseen koulutukseen 50:n

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllikatsaus, kuu Julkistettavissa 20.10. klo 9.00 Työttömyys vähenee jälleen Kainuussa Yksi taustalla oleva syy on ikärakenne Työttömyys on alkukesän jälkeen palannut

Lisätiedot

Kuntaliitto yhteistyön tukena

Kuntaliitto yhteistyön tukena Kuntaliitto yhteistyön tukena Rakenteellisen työttömyyden haasteet Hämeessä yhteistyöseminaari Pääsihteeri Erja Lindberg Tehtäväjako Nykyisen lakisääteisen tehtäväjaon puitteissa TE-toimistot vastaavat

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 12.11.2018, klo 16:05-17:36 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 23.12. klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa kuussa selvästi vähemmän kuin koko maassa keskimäärin Uusia työttömiä on aiempaa vähemmän,

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00

Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 23.7.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2018 1 (6) 582 V 26.9.2018, Valtuutettu Dan Koivulaakson aloite aktiivimallin piiriin joutuneiden työttömien aseman parantamisesta HEL 2018-003227 T 00 00 03 Päätös esitti

Lisätiedot

Kehittäjäryhmän skype tilaisuus Projektisuunnittelija Anette Hagström, Vantaa

Kehittäjäryhmän skype tilaisuus Projektisuunnittelija Anette Hagström, Vantaa Kehittäjäryhmän skype tilaisuus 5.6.2019 Projektisuunnittelija Anette Hagström, Vantaa Yritykset mukaan luomaan hyvinvointia Tavoitteena on vahvistaa osaamista ja hyödyntää työllistämisehtoa julkisissa

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 23.7.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen. Pähee OTE. näyttöön perustuva. työhönvalmennus ja tuettu työ vammaispalveluissa.

Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen. Pähee OTE. näyttöön perustuva. työhönvalmennus ja tuettu työ vammaispalveluissa. Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen Pähee OTE näyttöön perustuva työhönvalmennus ja tuettu työ vammaispalveluissa versio 1 6/18 TYÖHÖNVALMENNUS VALMENNUS JA TYÖ/OPISKELUPAIKAN ETSINTÄ Ensisijainen

Lisätiedot

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Yli 9 000 työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014 22.7.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli kesäkuun lopussa

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: TOUKOKUU 214 puh. 29 54 85 ja 29 54 8253 Julkistettavissa 24.6.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllikatsaus, kuu Julkistettavissa 21.10. klo 9.00 Kainuussa työttömyys pitkittyy ja pysyttelee selvästi vuoden takaista korkeammalla Jo neljännes työttömistä on ollut

Lisätiedot

T YÖ PA N K K I KO K E I L U. Nuorisotutkimusverkoston seminaari Työpaikka työhaluisille ja työkykyisille? Helsinki

T YÖ PA N K K I KO K E I L U. Nuorisotutkimusverkoston seminaari Työpaikka työhaluisille ja työkykyisille? Helsinki 1 T YÖ PA N K K I KO K E I L U Nuorisotutkimusverkoston seminaari Työpaikka työhaluisille ja työkykyisille? Helsinki 10.10.2017 Aarne Kuusi Kokeilun taustaa Pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelmahanke

Lisätiedot

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN ARVIOINTIHAASTATTELUT OSATYÖKYISILLE TYÖPAJA-ASIAKKAILLE. Yhdessä hyvä OTE -hanke Kymenlaakso

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN ARVIOINTIHAASTATTELUT OSATYÖKYISILLE TYÖPAJA-ASIAKKAILLE. Yhdessä hyvä OTE -hanke Kymenlaakso HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN ARVIOINTIHAASTATTELUT OSATYÖKYISILLE TYÖPAJA-ASIAKKAILLE Yhdessä hyvä OTE -hanke Kymenlaakso 06.11.2018 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIIVISTELMÄ 3 2. HAASTATTELUJEN TARKOITUS 4 3. HAASTATTELUJEN

Lisätiedot

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla 22.5.2017 Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto 1 20.9.2017 Palkkatuki Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2013 NÄKYMIÄ 2013 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu 2013 Julkistettavissa 26.2.2013 klo 9.00 Työttömyys kasvoi edelleen ripeästi Kainuussa Nuorisotyöttömyys kohosi neljänneksen vuoden takaisesta

Lisätiedot

Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9:00

Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ ELOKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2013 20.8.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSPALVELUT

KEMIN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSPALVELUT KEMIN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSPALVELUT Kemin kaupungin työllisyyspalvelujen katsaus vuoteen 216 Tähän julkaisuun on koottu Kemin kaupungin työttömyystilanteeseen, työllistämiseen ja työllisyyspalvelujen käyttöön

Lisätiedot

ARVIO TYÖLLISTÄMISEN KUNTATALOUDELLISISTA VAIKUTUKSISTA KUNTIEN HANKINNOISSA

ARVIO TYÖLLISTÄMISEN KUNTATALOUDELLISISTA VAIKUTUKSISTA KUNTIEN HANKINNOISSA M I K KO K E S Ä, A A R N E K U U S I JA P E K K A Y L I KO J O L A 9 / 2 0 1 7 : ARVIO TYÖLLISTÄMISEN KUNTATALOUDELLISISTA VAIKUTUKSISTA KUNTIEN HANKINNOISSA TYÖMARKKINATUKEA VÄHINTÄÄN 300 PÄIVÄÄ SAANUT

Lisätiedot

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Mikä TYP on? TYP eli työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu on toimintamalli, jossa TE-toimisto, kunta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ

JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ 2012 2015 JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ Töihin!-palvelu: yritys- ja työnantajayhteistyö Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut: palveluohjaus, kuntouttava työtoiminta ja työkyvyn arviointi Seinätön TYP: verkostoyhteistyö

Lisätiedot

Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan. Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9.00

Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan. Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9.00 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan Työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015 27.5.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli huhtikuun

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 214 puh. 29 4 8 Julkistettavissa 22.7.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 3 3 2 (1) 2 1 1 (2) Kuvio 1. Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Työllistämisehto Iisalmen kaupungin hankinnoissa. PL 10, Iisalmi Puh. (017)

Työllistämisehto Iisalmen kaupungin hankinnoissa. PL 10, Iisalmi Puh. (017) Työllistämisehto Iisalmen kaupungin hankinnoissa PL 10, 74101 Iisalmi Puh. (017) 272 31 Sosiaaliset kriteerit julkisissa hankinnoissa Sosiaalisesti vastuullinen hankinta = * hankintayksikkö huomioi hankintansa

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT 15.042015 Pohjois-Karjalan työllisyystoimijoiden kehittämispäivä Tarja Husso Työllisyyspäällikkö Joensuun kaupunki MIKSI TYÖLLISYYSYKSIKKÖ PERUSTETTU

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 214 puh. 29 54 85 Julkistettavissa 21.1.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) 28 '9 '1 '11 '12 '13

Lisätiedot

Hankinnoilla työllistämisen malli

Hankinnoilla työllistämisen malli Hankinnoilla työllistämisen malli Strateginen tuki ja hankintojen kartoitus Työvoimapalvelut Strateginen suunnittelu ohjaa vastuullisten hankintojen toteuttamista. Esimerkiksi vastuullisia hankintoja

Lisätiedot

Työllisyys kunnan elinvoimatekijänä

Työllisyys kunnan elinvoimatekijänä Työllisyys kunnan elinvoimatekijänä Kunnan työllisyydenhoidon kokonaisuuden hallinta ja kehittäminen Riitta Hakala 22.2.2018 Kemin kaupungin työllisyyspalvelut -yksikkö Kaupunki- ja elinkeinostrategia

Lisätiedot

Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko

Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Työttömien osuus työvoimasta 10,5 % 10,6 % 10,3 % 10,0 % 9,7 % Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut)

Lisätiedot

1. KUNNAN TYÖLLISYYSTILANNE JA TYÖLLISYYSPALVELUJEN TEHTÄVÄ

1. KUNNAN TYÖLLISYYSTILANNE JA TYÖLLISYYSPALVELUJEN TEHTÄVÄ 1. KUNNAN TYÖLLISYYSTILANNE JA TYÖLLISYYSPALVELUJEN TEHTÄVÄ Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa syyskuun 2018 lopussa edelleen maan korkein, 12,4 %. Kontiolahden työttömyysprosentti

Lisätiedot

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari Oulu 6.10.2011 Erja Lindberg erityisasiantuntija TYP-toimintamalli Työ- ja elinkeinotoimistojen,

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 22.1.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

Työllisyydenhoito kunnassa

Työllisyydenhoito kunnassa Työllisyydenhoito kunnassa Kuntamarkkinat 14.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista Lähde: TEM/Heikki Räisänen,

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 27.5. klo 9.00 Työttömyys pysytteli kuussa kutakuinkin vuoden takaisella tasolla Kainuussa Työvoiman kysyntä piristyi selvästi,

Lisätiedot

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi Häme työllisyyskatsaus v. 2017: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN

KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN Sosiaali- ja terveyslautakunta 241 21.10.2009 KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN 1847/05/400/2007

Lisätiedot

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HELMIIKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, tammikuu 2013 26.2.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2013 puh. 029 504 8050 ja 029 504 8051 Julkistettavissa 21.1.2014 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 '000 300 250 200 (1)

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 27.1.2016 klo 9.00 Piristynyt työvoiman kysyntä laski työttömyyttä viime vuonna Vuosi päättyi työllisyyden suhteen myönteisiin

Lisätiedot

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu 10.4.2018 Regina Saari Ohjelmajohtaja 1 11.4.2018 Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellisen kokeilun asiakaskohderyhmänä

Lisätiedot

Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015

Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015 Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015 19.2.2015 Esittäjän nimi 1 Työmarkkinatuen kuntaosuus tammikuulta noin 2 miljoonaa euroa Ennuste vuositasolle on 24,5 M Vuodesta 2011 tähän vuoteen

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, helmikuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, helmikuu 2013 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 26.3. klo 9.00 Työttömyys sinnittelee Kainuussa yhä selvemmin vuoden takaista korkeammalla Työvoiman kysynnän hiipuessa nuorisotyöttömyys

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.5. klo 9.00 Kainuun työttömyydessä orastaa merkkejä paremmasta Muutamassa Kainuun kunnassa oli työttömiä kuussa vähemmän kuin

Lisätiedot