Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2012-2013 Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus"

Transkriptio

1 Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus Ainutkertaisin ja arvokkain matka on vanhemmuus, sen monissa muodoissa. Pitkälle taipaleelle mahtuu tyynellä vedellä lipumista, mutta myös aallokkoa. Erityisesti myrskyn hetkinä kaipaa muita samassa tilanteessa olevia, samaa matkaa taittavia vanhempia. Lisäksi tällaisella joukolla on voimaa sekä rohkeutta saada aikaan yhdessä hyvää.

2 Puheenjohtajan tervehdys Tämän toimintakertomuksen kannessa olevien sanojen avulla kutsuttiin koolle Palonkylän koulun oppilaiden vanhempia yhdistyksen vuosikokoukseen Kutsun sanat kirjoitti yhdistyksen sihteeri Maarit Eloranta. Syyskokouksessa vanhemmat saivat ideoida ja esittää toiveita yhdistyksen toiminnalle. Erityisesti vanhemmat toivoivat yhdistyksen toiminnan näkyvyyttä ja tähän on hallitus toimintatavoillaan erityisesti halunnut panostaa tämän lukuvuoden aikana. Puheenjohtajana olen kokenut saaneeni olla etuoikeutettu kuuluessani tähän joukkoon, joka suurella sydämellä tekee lasten kouluhyvinvoinnin sekä kodin ja koulun välisen yhteiseksi hyväksi paljon töitä. Toivottavasti jatkossakin kaikki vanhemmat kokevat vanhempaintoiminnan mukavana osana lapsemme arjessa liikkumista, josta saa voimia ja vertaistukea. Kiitos suuresti jokaiselle tavalla tai toisella osallistuneelle vanhemmalle, mummalle ja paapalle, kummille ja naapurille. Yhdistystoiminta ei saa olla pakkopullaa eikä ikävää, siksi seuraavat toimintaperiaatteet toivottavasti ovat tulleet näkyviksi: kukaan ei ole koskaan yksin aina on toinen, mieluiten kaksi, huolehtimassa asioista, kun ehdotat jotain, se ei tarkoita että myös teet sen ja se tärkein hauskaa pitää olla. Kaikilta osin suunnitelmat ja toteutus eivät ole onnistuneet kuten aiottiin mutta sellaistahan se elämä on, ja nyt on aika ottaa opiksi ja jakaa kokemuksia seuraavaan toimintavuoteen. Palonkylän koulun vanhempainyhdistys ry on toiminut koulun ja kotien yhteistyölinkkinä vuodesta 2005 alkaen. Koulun turvallisuus, viihtyvyys oppimis- ja kasvuympäristönä ovat merkittävä lapsillemme. Palonkylän koulu lähiympäristöineen antaa siihen monia hyviä mahdollisuuksia. Oppilaiden vanhempien ja koulun henkilökunnan välinen vastavuoroinen yhteydenpito ei synny itsestään sille on luotava mahdollisuuksia ja ennen kaikkia oltava rohkeasti ja avoimesti läsnä. Palonkylän koulu on tiiviissä yhteistyössä vanhempainyhdistyksen kanssa. Iso kiitos kuuluu koulun henkilökunnalle, jotka ovat aina vastanneet myönteisesti ja arvostaen vanhempaintoimintaa kohtaan. Vain me aikuiset voimme osoittaa käyttäytymisellämme mallia lapsillemme. Yksi niistä malleista on myös vaikuttamisen ja osallistumisen väylät ja keinot. Hallitus esittää tämän toimintakertomuksen hyväksymistä vuosikokouksessa Ilmajoella Tuula Peltoniemi Elinan ja Sannin äiti Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja

3 TOIMINTAKERTOMUS Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen hallitus Hallituksen varsinaiset jäsenet: Puheenjohtaja Tuula Peltoniemi Varapuheenjohtaja Tarja Talvitie Sihteeri Maarit Eloranta Rahastonhoitaja Taina Savela Koulun edustaja Tarja Iso-Oja Muut hallituksen jäsenet Anu Hakoniemi, Hanna Jokilehto, Marika Lehtiniemi, Johanna Mäenpää ja Heikki Pääkkönen Hallituksen varajäsenet: Riikka Karjanlahti, Arto Koski, Mira Koskenkorva, Kirsi Lounela, Niina Päivärinta (koulun edustaja) ja Johanna Saarenpää Hallituksen kokoukset Vuosikokous pidettiin koululla ja heti perään järjestäytymiskokous. Hallitus on toimintavuoden aikana kokoontunut yhteensä kahdeksan (8) kertaa. Erillisiä työryhmäkokouksia on ollut kaksi ja yksi sähköpostikokous. Alla eriteltynä kokousajankohdat. Hallituksen kokousajankohdat: klo Palonkylän koulu klo Palonkylän koulu klo Savelan Tilikeskus klo Palonkylän koulu klo Ilmajoen kunnantalo klo Palonkylän koulu klo Palonkylän koulu klo Palonkylän koulu Työrukkasryhmäkokoukset liittyen Laita hyvä kiertämään -kirpparitapahtuman ja Miken Tarina - musiikkinäytelmän suunnitteluun: ja , puheenjohtajan kotona Sähköpostikokous aamu- ja iltapäivätoiminnan vetoomuksesta Ilmajoen kunnalle Jokaisesta tapaamisesta on tehty kirjallinen pöytäkirja tai muistio. Kokouksiin on varsinaisten jäsenten lisäksi aina voinut osallistua myös varajäsenet.

4 Tiedottaminen ja viestintä Vanhempainyhdistyksen tiedottaminen on ollut hyvin monipuolista viimeisen kauden aikana. Yhdistyksen Facebookin yhteisösivujen perustamista pohdittiin, mutta luovuttiin ajatuksesta koska yksimielisyyteen ei päästy. Perustettiin nk. tiedotusvastuuryhmä (Maarit Eloranta, Tarja Talvitie ja Marika Lehtiniemi), joille annettiin tehtäväksi miettiä tiedottamisen parantamista. Tiedottamisen perusvälineenä on käytetty koulun omaa Wilma-ohjelmaa, jonka kautta opettaja Tarja Iso-Oja on hoitanut hallituksen viestintää vanhemmille. Tämän lisäksi on käytetty perinteistä reppuviestiä, koska kaikki vanhemmat eivät käytä Wilmaa aktiivisesti. Vanhempainyhdistyksellä on ollut myös oma sivu koulun verkkosivujen yhteydessä, joiden päivittämisestä on vastannut opettaja Arto Ikola. Verkkosivuilta on löytynyt tietoa vanhempainyhdistyksestä, sen toiminnasta kuin henkilöistäkin. Tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista koskien vanhempia on tiedotettu aktiivisesti. Mike-musikaalin kohdalla tiedottamista hoidettiin julisteilla, joita kiinnitettiin kauppojen seinille, kirjastoon sekä samaisen tiedotteen sai sähköpostilla mm. kunnan työntekijät, Ilmajoen yläaste, Sedu ja Etelä-Pohjanmaan Opisto. Merkittävää tietoa vanhempainyhdistyksestä ja sen toiminnasta on tullut esille Ilmajoki-lehden välityksellä. Valtakunnallista näkyvyyttä saavutettiin Suomen Vanhempainliitto ry:n huhtikuun jäsenkirjeessä /15164de336a4e4/ b8 Ohessa lista näkyvyydestä Ilmajoki-lehdessä toimintavuoden aikana, suluissa löytyy jutun kirjoittaja. Ilmajoki-lehti: "Palonkylän nelosluokkalaiset tempaisivat VIP-viikolla; Viikko Ilman Pelejä" (Maria Vainionpää) "Palonkylän koulun vanhempainyhdistys toimii tosissaan" (Jaana Ala-Huissi) "Miken tarina on meidän kaikkien tarina" (Jaana Ala-Huissi) Ilmoitus Miken Tarina -musiikkinäytelmästä (Ilmajoki-lehden toimitus) "Kiusaaminen laittoi ajattelemaan" (Henri Syrjä) "Jäällä vaan ei jäässä Palonkylässä" (Mira Koskenkorva) "Yhteistyöstä lisää voimaa vanhempainyhdistyksille" (Janne Pulkkinen) Reilu oppilas vastustaa rohkeasti kiusaamista (Tuula Peltoniemi) Sanomalehti Ilkka: Aamu ja iltapäivähoito järjestyi lisärahalla (Susanna Pajakko)

5 Toimintaa monissa muodoissaan Jääkenttä mahdollistaa oppilaiden luistelun liikuntatunneilla ja vapaa-ajalla Syksyn koulun vanhempainillassa lähes 60 äitiä ja isää ilmoittautui vapaaehtoisesti luistelukentän valmistumiseen. Valmistelut käynnistettiin koordinaatioryhmän perustamisella, johon kuuluivat hallituksesta Anu Hakoniemi, Hanna Jokilehto ja Tuula Peltoniemi. Jäädytys aloitettiin viikolla 51. Luontoäidin ansiosta luistelukausi jatkui aina helmikuun viikolle 8. saakka. Jäädytyksestä ja lumenaurauksesta vastasivat vuoroviikoin 2-3 pariskuntaa. Jokainen sai ohjeistuksen sähköpostitse. Koulu huolehti aurausvälineistä sekä kentän laitaan saatiin roskis sekä penkki helpottamaan luistimien laittoa. Luistelukenttä on ollut läpi talven ahkerassa käytössä. Ilman aktiivisia vanhempia lapset niin koulu- kuin vapaa-ajalla eivät olisi päässeet tänäkään vuonna luistelun iloihin. Suurena apuna aurauksessa ja jäädytyksessä ovat olleet Timo Peltola ja Sami Paulasaari. Jatkon suhteen voisi olla hienoa että oppilaiden isät-paapat-kummisedät voisivat huolehtia jäädytyksestä ja huollosta taidonnäyte lapsille miesten yhteisvoimasta! Haaveena on edelleen saada kunnon kaukalo. Luistelutapahtuma on oppilaiden, vanhempien, perheiden ja koulun henkilökunnan yhteinen iloinen tapahtuma. Tapahtuma pidettiin ja siihen osallistui arviolta 150 henkilöä. Mikko Takalan vetämä lapset-vanhemmat jääkiekko-ottelu oli huikea menestys. Lapset voittivat tiukan taiston jälkeen. Ensimmäistä kertaa otettiin käyttöön myös upea Jenni Köykän lahjoittama kiertopalkinto. Makkarat lahjoitti Prisma, sinapit ja ketsupit Johanna Mäenpää. Lisäksi jäällä oli 1lk. Sanni Peltoniemen suunnittelema temppurata, tarjolla oli ilmaista lämmintä mehua sekä koulun 6lk. oppilaat myivät arpoja ja karkkia. Pakkasraja oli -13,5 astetta. Luistelukentällä on kypäräpakko. Valokuvia ja jutun Ilmajoki-lehteen teki Mira Koskenkorva. Tapahtumasta on muodostunut yhteisöllisyyttä vahvistava mukava perinne, jota kannattaa jatkaa. Jatkossa on hyvä huomioida henkilöresurssien määrä myös yleiseen osallistujien viihdyttämiseen käytännön tarjoilun ja makkaramyynnin lisäksi. Joulujuhlat aina yhtä ikimuistettavat Koulun joulujuhla jakaantui tilan riittävyyden vuoksi tänä vuonna kahteen eri juhlaan Vanhempainyhdistys oli saanut lukuisia lahjoituksia joulujuhlan arpajaisia varten vanhemmilta ja koulun henkilökunnalta. Paketointikökkä on mukava yhteinen ilta, johon kannustettiin osallistumaan myös muita kuin hallituksen jäseniä, ja näin myös tapahtui. Arvan hinta oli 2 /kpl ja 5 /3kpl. Joulujuhlissa oli tarjolla myös Nuijamiehen lahjoittamat glögit ja piparit, joita tarjottiin joulujuhlaan osallistuville (vapaaehtoinen maksu).

6 Koulukiusaaminen on niin OUT yhdistys vastustaan näkyvästi kiusaamista Palonkylän koulun vanhempainyhdistys yhteistyössä koulun, kunnan ja Ilmajoki-lehden kanssa toteuttivat Ilmajoen kunnantalon juhlasalissa koulukiusaamisesta kertova Miken Tarina -musiikkinäytelmän. Vanhempainyhdistyksellä oli etuoikeus saada Ilmajoelle Jaana Jokisen ohjaaman Miken Tarina -musikaali (Ylistaron teatteri), joka kertoo koulukiusatun ja kiusaajan tarinan nuorten itsensä esittämänä. Näytös kesti noin tunnin, jälkipuinti ½-1 tunnin. Jälkipuinnissa katsojat saivat jakaa kokemuksiaan paneelin osallistujien kanssa, jota veti Jarmo Kuoppala. Muut jälkipuinnin keskustelijat olivat sosiaalityöntekijä Tuula Ahonen, vanhempi konstaapeli Matti Tiainen, nuorisotyöntekijä Mari Roos ja kiusaamisen kokenut Katja Saarinen-Parkkamäki sekä näytelmän ohjaaja ja näyttelijät. Julkisuutta näytelmä sai etukäteen YLE Radio Pohjanmaassa sekä esityksen jälkeen Ilmajokilehdessä sekä nuorten verkkolehti Kantissa Paikalla oli myös Ei Kiusata ry:n edustaja, joka antoi yhdistyksen käyttöön 15kpl kirjoja (5 kirjaa lahjoitettiin jälkipuinnin keskustelijoille). Katsojia oli yhteensä 110, joka oli odotettua alhaisempi määrä. Hienoa oli että mm. Koskenkorvan koulun 6.lk. oli lähtenyt opettajineen katsomaan näytelmää. Palonkylän koulu kustansi oman 6lk. oppilaiden liput näytökseen. Myös Etelä- Pohjanmaan Opistolta oli muutamia nuoriohjaaja-opiskelijoita. Harmillisen vähän oli kuitenkin oppilaiden vanhempia katsomossa. Tapahtuman taloudellinen tuotto ei ollut suuri, mutta tapahtumalla saavutettiin paljon hyvää keskustelua ja näkyvyyttä. Palonkylän koulun vanhempainyhdistys on saanut laajasti kiitosta ja ehdotuksia yhteistyöstä, kuten MLL:n Ilmajoen yhdistykseltä ja Ei kiusata ry:ltä. Reilu oppilas - stipendille toivotaan jatkuvuutta Vanhempainyhdistys myönsi ensimmäisen kerran koulumme oppilaille Reilu oppilas -stipendin. Luokittaisen valinnan tekivät oppilaat, opettajat ja muu koulun henkilökunta yhdessä. Vanhempainyhdistykselle stipendin myöntäminen on osa kiusaamisen vastaista toimintaa: "Kiusaaminen ei kuulu kouluun eikä koulun ulkopuolelle. Reilu oppilas vastustaa rohkeasti koulukiusaamista - ei anna kenenkään kiusata eikä tulla kiusatuksi. Reilu oppilas on ystävällinen ja reilu, leikkii kaikkien kanssa, ei kiusaa ketään, puolustaa kaveria ja auttaa silloinkin kun sitä vähiten odottaa.". Reilu oppilas ei siis välttämättä ole koulumenestyjä vaan enemmänkin osoittanut sosiaalista kehittymistä sekä toisten huomioimista ja vastuunottoa lukuvuoden aikana. Stipendi oli Anttilan 10 :n lahjakortti sekä kunniakirja koulun logolla sekä pillimehut. Stipendit luovutettiin yhdistyksen hallituksen toimesta kevätkauden viimeisellä viikolla: Anu Hakoniemi ja Marika Lehtiniemi esikoululaisten kevätjuhlassa 30.5., Marika Lehtiniemi ja Tuula Peltoniemi 1.6. koulun päätöspäivänä. Myös Ilmajoki-lehti uutisoi stipendistä ja sen saajista: Tiiko Tammenoja (0A), Matias Pääkkönen (0B), Sami Metsä-Ketelä (1A), Sanni Peltoniemi (1B), Janne Kytösaari (2A), Sofia Karjanlahti (2B), Aaro Syväniemi (3A), Eemeli Ritola (3B), Elli Köykkä (4), Jenny Lähdesmäki (5) ja Sofia Niemelä (6).

7 Ilmajokiset vanhempaintoimijat ensi kertaa koolla Ilmajokisten alakoulujen vanhempaintoimijoiden kokoontumisajot olivat Palonkylän koululla. Kutsun lähetti Palonkylän koulun vanhempainyhdistys. Tapaamisen tarkoituksena oli rennon mukavissa kohtaamisen merkeissä jakaa kokemuksia ja pohtia yhteistyön paikkoja. Tästä historian ensimmäisestä tapaamisesta jäi hyvä ja kannustava mieli, tarve keskinäiselle yhteistyölle lasten kouluhyvinvoinnin sekä kodin ja koulun yhteistyön vahvistajana. Mukavaa on myös se ettemme saaneet heti kaikkea kerralla valmiiksi ja voimme jatkaa - ja kaikki jotka eivät tällä kertaa päässeet mukaan, voivat tulla seuraavaan tai kenties valikoiden johonkin teemaan liittyen. Herralan koulun vanhempainyhdistys otti kopin ja kutsuu porukkaa koolle seuraavan kerran. Tapaamisessa sovittiin toteuttaa yhteinen lähestymiskirje vanhempaintoimijoiden käyttöön liittyen Kodin ja Koulun Päivän toteuttamiseen kaikissa Ilmajoen alakouluissa. Kirje on lähetty Kuoppalan Jarmolle, ja koulumme mukana vietettävässä päivässä. Osallistumisia muiden järjestämiin tilaisuuksiin: Kehittämisyhdistys Liiverin ja JIK ky:n järjestämässä yhdistyksille suunnatussa Ilmajoki Voorumissa mukana oli hallituksesta Anu Hakoniemi. Tilaisuus pidettiin Nuijaladolla. Paikalla oli noin 30 henkilöä eri toimialan yhdistyksistä Ilmajoelta. Yhdistys sai puheenvuoropyynnön Suomen Vanhempainliiton Virtaa, voimaa ja virikkeitä tilaisuuteen Seinäjoelle Puheenvuoron pitivät Anu Hakoniemi ja Tuula Peltoniemi. Osallistujia oli 25 eri puolilta Etelä-Pohjanmaata. Vanhempainliitto antoi kiitoksena Anulle ja Tuulalle Kodin ja Koulun Päivän T-paidat ja yhdistykselle xylitol-pastilleja laatikollisen (varastossa). Vaikuttamistoimintaa Yhdistys haki Opetusalan ammattiliiton OAJ:n Vuoden koulu palkintoa Palonkylän koululle. Haku päättyi Päätös tuli toukokuun lopussa, ja palkinnon sai Seinäjoen Yhteiskoulu. Hakemusta tehtiin yhteistyössä koulun kanssa. Vuoden koulu palkintoa voi hakea vuosittain. Palonkylän koulun vanhempainyhdistys sai loppukeväästä huolestuneiden vanhempien yhteydenottoja aamu- ja iltapäivätoiminnan toteuttamissuunnitelmista Palonkylässä. Yhdistys teki vetoomuksen ( ) Ilmajoen kunnalle aamu- ja iltapäivätoiminnan puolesta kunnanhallituksen puheenjohtajalle, sivistyslautakunnan puheenjohtajalle, sivistystoimenjohtaja, varhaiskasvatusjohtaja ja aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattorille. Kannanotossa vedottiin kunnanhallitukseen, että se hyväksyy sivistyslautakunnan esittämän ( ) lisämäärärahan sekä johtaviin viranhaltijoihin ja sivistyslautakuntaan ettei yksipuolisesti esitettyä, lyhennettyä toiminta-aikaa klo 8-16 välille hyväksytä, vaan se säilyy klo välillä. Tyytymättömät

8 vanhemmat olivat laittaneet lukuisia oikaisupyyntöjä. Yhteinen vaikuttamistoiminta kannatti: Ilmajoen kunnanvaltuusto päätti hyväksyä sivistyslautakunnan lisämäärärahan aamu- ja iltapäivätoimintaan sekä säilyttää toiminta-ajan klo välillä. Tämä tarkoittaa että kaikki 1.lk lapset pääsevät apip-toimintaan. Riemuvoitto! Paperinkeräyspiste Paperinkeräyspiste sijaitsee koulun jätekatoksen läheisyydessä. Lakeuden ympäristöhuolto tyhjää astian pyynnöstä. Jätepaperista kertyvä tuotto käytetään lyhentämättömänä lasten kouluhyvinvointiin. On tarpeen muistuttaa vanhempia toimittamaan kodin, lasten isovanhempien ja mikseipä naapurinkin keräyspaperit laatikkoon helppo ja vaivaton tapa tukea kodin ja koulun välistä yhteistyötä.. Äitienpäiväkakku-arpa oli menestys isänpäiväkakkuarpaa jo odotetaan! Västilän koulun vanhempainkerholta parastettu idea äitienpäiväkakkuarvasta sai innostuneen vastaanoton. Arpajaiset toteutettiin luokittain aikana. Useat lapset olivat myyneet arpaa omaaloitteisesti. Arpavoittoina olivat hallituksen jäsenen Marika Lehtiniemen tekemät kolme upeaa täytekakkua (arvo n ). Arvan hinta oli 2 /kpl ja 5 :lla sai 3kpl. Arvonta suoritettiin ke 8.5. ja onnettarena toimi Elina (10v) virallisten valvojien (opettajien) läsnä ollessa. Arpaonni suosi seuraavia: Santtu Koskimäki, Anne Rinta-Piirto ja Päivi Huhta. Isänpäiväkakkuarvan menestys on jo taattu! Luokkavanhempi-toiminnan käynnistäminen Vanhempaintoiminta ei ole mitään ilman toimivaa yhteistyötä koulun henkilökunnan, lasten ja muiden vanhempien kanssa. Vanhempainyhdistys on mahdollistaja ja väline moneen - usein kuitenkin moni hyvä idea tai ajatus jää, ellei tieto kulje riittävästi. Kevään aikana yhdistyksen verkkosivuilla valotettiin oppilaiden vanhemmille mahdollisuutta lähteä toimimaan luokkavanhempana oman lapsen luokasta. Ajatus on saada jokaisesta luokasta 2 aikuista yhden lukuvuoden ajaksi, jotka toimisivat luokan yhdyshenkilönä suhteessa vanhempainyhdistykseen sekä muuhun kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön. Tehtävä ei vaadi kuin motivaation toimia viestin välittäjänä luokan muilta vanhemmilta yhdistyksen suuntaan, sekä toisaalta välittää yhdistyksen viestejä luokalle. Hallitustyöskentelyyn tai muuhun vanhempaintoimintaan ei tarvitse osallistua - saa jos haluaa. Pienilläkin järjestelyillä pystytään saavuttamaan paljon hyvää yhdessä. Luokkavanhemman valinta tapahtuu luokittain syylukukauden alussa - tiedotetta on tarkoitus laittaa silloin uudelleen Wilman kautta.

9 Heijastin/huomioliivit koululle ja 1. luokkaisille Mikko Takala lahjoittaa 1.luokkalaisille omat heijastinliivit sekä lisäksi yhden luokan verran (n.25 kpl) liivejä koululle, joita voi tarpeen tullen käyttää isommatkin kun liikkuvat ryhmänä koululta esim. uimaan. Luovutuspäivä on Ansaittua huomioita saadaan Ilmajoki-lehden kautta. VALOSAsasti osallisuuskasvatuksesta Suomen Vanhempainliitolla on alkanut VALOSA -hanke (RAY ). Hankkeen tavoitteena on vuotiaiden lasten vanhempien osallisuuskasvatuksen ja -tietämyksen lisääminen, kodin ja koulun yhteistyön tehostaminen, oppilaskuntatoiminnan näkyvyyden lisääminen sekä lasten kuulemis- ja vaikuttamismahdollisuuksien kehittäminen kouluissa ja kunnissa. Vanhempainyhdistyksellä on mahdollista saada iloa ja hyötyä hankkeen pilottien jalkauttamisesta. Vuoden 2013 syksynä asia tarkentuu. Hyödyn hankkeesta voisi mahdollistaa muillekin ilmajokisille vanhempaintoimijoille. Lisätietoja hankkeesta löytyy osoitteesta Luokkaretkelle pääsi tänäkin vuonna jokainen koulun oppilas ja esikoululainen Vanhempainyhdistyksen taloudellisesti suurin tuen kohde on oppilaiden luokkaretket. Se mahdollistaa kaikkien oppilaiden kevätretkien toteutumisen. Hallitus päättää aina erikseen jokaisena vuonna luokkaretkiavustuksen summasta. Toimintavuonna yhdistys tuki 13 /oppilas, eli yhteensä 2 392,00. Toimintamuodot, jotka eivät toteutuneet hyvästä suunnittelusta ja yrityksestä huolimatta: Laita hyvä kiertämään -kirpparitapahtuma liian vähän myyjien ennakkoilmoittautumisia. Loistava taidonnäyte hyvin valmistellusta tapahtumasta, jota kannattaa hyödyntää, jos kirpparitapahtuma uusitaan. Joulupaketointi Tokmannilla joululahjapaketointiin ei saatu riittävästi vapaaehtoisia, jotta se olisi ollut tarkoituksenmukaista ja hyödyllistä myös Tokmannille. Arvioidaan mahdollisuus uudelleen tulevana toimintavuonna. Kummiyhdistys Keski-Pohjanmaalta yhteydenotto jäänyt Kehittämisideoita tulevaan lukuvuoteen (perinteisten lisäksi) Luistelukentän jäädytys ja huolto isien/miesten yhteiseksi taidon näytteeksi. Tänä vuonna kaukalon reunat! Facebook - yhteisösivun perustaminen

10 Kirpparitapahtuma ja kiusaamisen vastainen tempaus yhdistettynä Kodin ja Koulun Pajapäivän yhteyteen ( ) Isänpäiväkakkuarpa viikolla 45. Paidat koulun logolla (toteutettu muutama vuosi sitten, nyt uusia oppilaita koululla noin 65, 1lk ja eskarit) Luokkavanhempi -toiminnan pilotointi Vastuuryhmien avulla tasapuolista työnjakoa oman mielenkiinnon mukaan Tiedonkulun parantamiseksi ja yksityisyyden suojaamiseksi yhdistyksen oman sähköpostitilin toteuttaminen, esim.

Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus

Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus 2014-2015 Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus Äiti, isä tai puolet siitä. Kasvattaja, suunnannäyttäjä. Elämäntehtävä, joka elää niin ilon, onnistumisen kuin paineen ja arvostelunkin

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2015-31.7.2016 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 3 4. Toiminta... 4 5. Talous...

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2013-31.7.2014 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 4 4. Toiminta... 5 5. Talous...

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus

Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus 2013-2014 Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus Äiti, isä tai puolet siitä. Kasvattaja, suunnannäyttäjä. Elämäntehtävä, joka elää niin ilon, onnistumisen kuin paineen ja arvostelunkin

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. VANHEMPAINYHDISTYKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Aika 12.5.2015 klo 18.00 Paikka Läsnä Kirjaston neuvottelutila Timo Väisänen Nina Havakka Susanna Tiilikainen Annukka Monthan-Kosonen Maija Pusenius

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET I O L U K I OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET Jarmo Koskimaa 29.09.2011 OLARIN KOULU JA KOTI -YHDITY R I N K U J A 2 Olarin koulu ja koti yhdistyksen 21. toimintavuosi käynnistyy Tervetuloa vuosikokoukseen!

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii. edistää lasten vanhempien ja päiväkodin välistä yhteistoimintaa

Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii. edistää lasten vanhempien ja päiväkodin välistä yhteistoimintaa MUOTIALAN PÄIVÄKODIN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii Muotialan päiväkodin yhteydessä ja sen kotipaikka on Tampere. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Portaan koulun vanhempainkerhon kokous

PÖYTÄKIRJA Portaan koulun vanhempainkerhon kokous 1(5) PÖYTÄKIRJA Portaan koulun vanhempainkerhon kokous 11.9.2016 Paikalla: Khadija Balli, Sirpa Hovila, Mikko Lehtinen, Mira Juslin, Markku Juslin, Minna Nyman, Meeri Salo, Kirsi Salmu-Yrjölä, Johanna

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6 Perusopetuskysely 2016 luokat 1-6 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.5. -4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot :Täysin

Lisätiedot

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ KODIN JA KOULUN PÄIVÄ

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ KODIN JA KOULUN PÄIVÄ KODIN JA KOULUN PÄIVÄ KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Päivä oli hieno, pahvimukit loppuivat nopeasti, vanhemmat tulivat upeasti mukaan. Rehtori 3 KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Kodin ja Koulun Päivä kohtaamisia hyvien asioiden

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Yksinäisyys lasten silmin Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Tutkimusaihe ja tutkimuskysymykset Lasten yksinäisyys lasten näkökulmasta Sadutusmenetelmällä lasten tieto näkyviin 1) Mitä lapset kertovat

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös Laurinlahden Koti ja Koulu ry Tilinpäätös 1.8.2009 31.7.2010 1 Tilinpäätös tilikaudelta 1.8.2009-31.7.2010 sivu Sisällysluettelo 1 Toimintakertomus 2 Tuloslaskelma 4 Tase 5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Kiusattu ei saa apua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely Kiusattu ei saa apua

Kiusattu ei saa apua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely 2006 Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely 2006 Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskyselyyn

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:01.

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:01. LINNAINMAAN KOTI JA KOULU ry PÖYTÄKIRJA Linnainmaankatu 12 33580 TAMPERE 14.9.2015 VUOSIKOKOUS Aika Keskiviikko 14.9.2016 klo 18 Paikka Linnainmaan koulu, ruokasali LÄSNÄ Helen Chambers, puheenjohtaja

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

Kysely kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä/kaikki alueet

Kysely kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä/kaikki alueet (avokysymysten vastaukset erikseen) N= 138 Taustakysymykset Opetusalue 12 ( 9% ) Alue 1 (Jokikylän, Kuivaniemi ja Olhava) 29 ( 21% ) Alue 2 (Alaranta, Ojakylä ja Pohjois-Ii) 62 ( 45% ) Alue 3 (Asema, Hamina

Lisätiedot

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 1 Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 3 2. HALLITUS 4 3. JÄSENET 4 4. TALOUS 4 5. TOIMINTA 5 5.1 SYYSJUHLA 5 5.2 LASKIAISRIEHA 5 5.3 KEVÄTKIRPPIS

Lisätiedot

Saapuvilla olleet jäsenet Autio Marko varapuheenjohtaja. Jokioja Sanni. Markkola Roosa

Saapuvilla olleet jäsenet Autio Marko varapuheenjohtaja. Jokioja Sanni. Markkola Roosa Kihniön nuorisovaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokousaika tiistai 20.2.2018 klo 16:30-18:40 Kokouspaikka Kihniön yhtenäiskoulu Saapuvilla olleet jäsenet Autio Marko varapuheenjohtaja Hylkinen

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

Vanhempien näkemyksiä kouluhyvinvoinnista Vanhempien Barometri 2013

Vanhempien näkemyksiä kouluhyvinvoinnista Vanhempien Barometri 2013 Vanhempien näkemyksiä kouluhyvinvoinnista Vanhempien Barometri 2013 OPStuki 2016 koulutus, Helsinki 29.4.2014 Tuija Metso www.vanhempainliitto.fi/filebank/1656-barometri_2013_verkko.pdf Myönteisiä viestejä

Lisätiedot

Savonlinnan normaalikoulun vanhempainyhdistys ry

Savonlinnan normaalikoulun vanhempainyhdistys ry Savonlinnan normaalikoulun vanhempainyhdistys ry Pöytäkirja VUOSIKOKOUS Läsnä: Mikko Ripatti, Juhani Kerman, Sirpa Koivuniemi-Luoma-aho, Sini Yläsaari, Marianne Minkkinen, Alina Kallio, Tuomas Olli, Heikki

Lisätiedot

Uudet opetussuunnitelman perusteet ja vanhempien osallisuus kouluissa

Uudet opetussuunnitelman perusteet ja vanhempien osallisuus kouluissa KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖN PARHAAT KÄYTÄNNÖT Yhteenveto 14.11.2016 osallisuusiltapäivästä Uudet opetussuunnitelman perusteet ja vanhempien osallisuus kouluissa - miten voimme vahvistaa kodin ja koulun

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v. 2013 ja v. 2014 18.11.2014 Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Opetusministeriö on 1.3.2010 myöntänyt 10 000 ja 29.12.2011 8000 Tyrnävän kunnalle opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Maailman Suurin Vanhempainilta

Maailman Suurin Vanhempainilta Maailman Suurin Vanhempainilta Maailma muuttuu nopeasti, samoin suomalainen koulu. Maailman Suurimman Vanhempainillan tavoitteena on kertoa innostavalla tavalla kaikesta siitä hienosta, mitä suomalaisissa

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA

KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA Hyvä ja turvallinen oppimisympäristö on sekä perusopetuslain että lastensuojelulain kautta tuleva velvoite huolehtia oppilaiden sosiaalisesta,

Lisätiedot

OPPILASKUNTA 2012-2013 TOIMINTAKERTOMUS

OPPILASKUNTA 2012-2013 TOIMINTAKERTOMUS OPPILASKUNTA 2012-2013 1. KALEVANKANKAAN KOULUN OPPILASKUNNAN KOKOONPANO JA TEHTÄVÄ Oppilaskuntatoiminta on tärkeä osa Kalevankankaan kouluyhteisöä. Sen tavoitteena on kehittää oppilaiden valmiuksia toimia

Lisätiedot

2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. HATANPÄÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS RY VUOSIKOKOUS Aika Tiistai 27.9.2016 klo 18.00 Paikka Hatanpään koulun opettajainhuone Läsnä Jouni Hanhinen, apulaisrehtori Sari Kolari, Mari Pajala, Hanna Latosaari,

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 22.5. 4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot

Lisätiedot

Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin?

Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin? Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin? Yhteensä 25 teatteri- ja musiikkiesitystä (9800 euroa) Kirjakassit (1000 euroa) Kirjakasseissa

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/ (7) Lapsi- ja perheasiainneuvosto Aika , klo 18:00-20:15. Lahelan Tertun nuorisotila

Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/ (7) Lapsi- ja perheasiainneuvosto Aika , klo 18:00-20:15. Lahelan Tertun nuorisotila Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/2017 1 (7) Aika 22.11.2017, klo 18:00-20:15 Paikka Lahelan Tertun nuorisotila Käsitellyt asiat 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34 Pöytäkirjan tarkastus 35 Nuorisotyö

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa

Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa Kotkan perusopetuksen pajapäivä, 10.10.2015 Tuija Metso Suomen Vanhempainliitto Vanhempainyhdistysten yhteistyöjärjestö noin 1350

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi OPPILASKUNTAKANSIO www.sastamalannuoret.fi 2015-2016 SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi Sisällys OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN... 2 Yhteisökasvatuksen ja osallisuuden periaatteet... 2 Oppilaskuntaosallisuus...

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

MLL. Tukioppilastoiminta

MLL. Tukioppilastoiminta MLL Tukioppilastoiminta Tukioppilastoiminta on Peruskoulussa toimiva tukijärjestelmä, joka perustuu vertaistuen ajatukseen Tukioppilas on tavallinen, vapaaehtoinen oppilas, joka haluaa toimia kouluyhteisön

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon toiminta-ajatus Perhepäivähoito tarjoaa lapselle mahdollisuuden hoitoon, leikkiin, oppimiseen ja ystävyyssuhteisiin muiden lasten kanssa. Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Luokanopettaja. Luokanopettaja. Ortodoksiuskonnon tuntiopettaja Koulunkäynninohjaaja / iltapäiväkerhonohjaaja

Luokanopettaja. Luokanopettaja. Ortodoksiuskonnon tuntiopettaja Koulunkäynninohjaaja / iltapäiväkerhonohjaaja Oppilaat Luokka Oppilasmäärä Opettaja 1-2 Pihlaja 9 Nina 1-Koivu 18 Riikka 1-Kuusi 19 Tiina 2-Mänty 21 Iina 2-Vaahtera 20 Hanna 3A 21 Kristiina 3B 22 Pauliina 4. lk 22 Saara 5. lk 17 Marjo 6. lk 24 Peter

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja 28.9. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen järjestäytyminen Katja Lahdenranta-Linna valittiin vuosikokouksen puheenjohtajaksi.

Lisätiedot

Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen

Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen Tuija Metso Oppilaan parhaaksi yhteistä huolenpitoa Helsinki Vanhempien barometri 2007 Suomen Vanhempainliiton kysely vanhemmille kouluhyvinvoinnista

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Oppilaiden osallisuustiimi. Lukuvuoden arviointi ja lukuvuoden tavoitteet

Oppilaiden osallisuustiimi. Lukuvuoden arviointi ja lukuvuoden tavoitteet Oppilaiden osallisuustiimi Lukuvuoden 2013-2014 arviointi ja lukuvuoden 2014-2015 tavoitteet Toiminnan tavoitteet Oppilaiden osallisuuden ryhmiä ovat oppilaskuntatoiminta, tukioppilastoiminta sekä välituntitoiminta.

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135 133 Nuorisovaltuuston kokous PÖYTÄKIRJA AIKA 5.9.2016 Klo 16.45 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...135 2 KOKOUKSEN AVAUS...135 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN

KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN OPETTAJUUS MUUTOKSESSA opetustoimen Luosto Classic 13.11.2010 Tuija Metso Kodin ja koulun yhteistyö Arvostavaa vuoropuhelua: toisen osapuolen kuulemista ja arvostamista,

Lisätiedot

Kiusaaminen SEIS! Hyvinvoinnin tukiryhmä-malli

Kiusaaminen SEIS! Hyvinvoinnin tukiryhmä-malli Kiusaaminen SEIS! Hyvinvoinnin tukiryhmä-malli Toimintatapa kiusaamistilanteisiin ennen kasvatuskeskusteluja Kiusaamisella tarkoitetaan esim: Jatkuva nimittely, loukkaava puhe, ulkonäön tms. arvostelu,

Lisätiedot

Vinkkejä vanhempainiltoihin ja vanhempien osallisuuteen

Vinkkejä vanhempainiltoihin ja vanhempien osallisuuteen Vinkkejä vanhempainiltoihin ja vanhempien osallisuuteen Suomen Vanhempainliitto 111 vuotta kasvatuskumppanuutta Vanhempainyhdistysten yhteistyöjärjestö 1305 vanhempainyhdistystä Ydintehtävät Tukee vanhempien

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja 17.8. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Kokous avattiin kello 18.02 ja paikalla olivat Suvi Siltala

Lisätiedot

KAIKKI IHAN KAIKKI toiminta koulussa

KAIKKI IHAN KAIKKI toiminta koulussa KAIKKI IHAN KAIKKI toiminta koulussa Kaikki ihan kaikki toiminnan tavoite Tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti yhteisön ilmapiiriin ja erityisesti aikuisten, opettajien, vanhempien ja muun henkilökunnan

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

1. Yhteystiedot. 2. Käsittely. 3. Allekirjoitukset. Lukuvuosi: Varhaiskasvatus/ Esiopetus

1. Yhteystiedot. 2. Käsittely. 3. Allekirjoitukset. Lukuvuosi: Varhaiskasvatus/ Esiopetus Lukuvuosi: 2018-2019 1. Yhteystiedot Toimintayksikkö Päiväkoti Touhutasku Toimintayksikön osoite Vanha Tampereentie 128, 21370 Aura kk Toimintayksikön esimies Erika Eloranta Puhelinnumero, vastaava lastentarhanopettaja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014 Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja taloudellisen hyödyn lisäksi vapaaehtoistoiminnalla

Lisätiedot

Meillä on yhteinen vastuu! Mutta onko siihen aikaa?

Meillä on yhteinen vastuu! Mutta onko siihen aikaa? Meillä on yhteinen vastuu! Mutta onko siihen aikaa? Väestöliitto Perheaikaa.fi nettiluento ti 12.1.2016 klo 14 Mika Jokinen, Suomen Vanhempainliiton puheenjohtaja Sillä on merkitystä, millaisen yhteistyön

Lisätiedot

Taina Lampu, Sari Kolari, Mari Pajala, Virpi Turunen, Jouni Hanhinen, Kaisa-Elina Kiuru, Katriina Ranta, Kati Ehrola ja Tanja Tauria

Taina Lampu, Sari Kolari, Mari Pajala, Virpi Turunen, Jouni Hanhinen, Kaisa-Elina Kiuru, Katriina Ranta, Kati Ehrola ja Tanja Tauria HATANPÄÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS RY VUOSIKOKOUS Aika Keskiviikkona 23.9.2015 klo 18.00 Paikka Läsnä Hatanpään koulun opettajainhuone Taina Lampu, Sari Kolari, Mari Pajala, Virpi Turunen, Jouni Hanhinen,

Lisätiedot

OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS

OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS 1 OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 24.3.2010 kello 18.00 Paikka: Osallistujat: Pataravintola Mylly, Pirkkala OAJ:n Pirkkalan paikallisyhdistyksen jäsenet. Paikalla oli

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan laatukriteerit

Aamu- ja iltapäivätoiminnan laatukriteerit Liite 1 Tavoite 1. Sisältöjen monipuolisuus Käytänteet: Vuosittaisen toimintasuunnitelman laatiminen, kts. sisällöt yksikkökohtaisten viikkosuunnitelmien laatiminen kysely perheille toimintakauden alkaessa

Lisätiedot

Moision koulu Ylöjärven kaupunki

Moision koulu Ylöjärven kaupunki Moision koulu Ylöjärven kaupunki Väkivallan, kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy ja siihen puuttuminen kuuluvat kaikille kouluyhteisössä työskenteleville. 1. KIUSAAMINEN, HÄIRINTÄ JA VÄKIVALTA Väkivalta,

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Lakeuden Noutajakoirayhdistys r.y. ja sen kotipaikka on Seinäjoki.

1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Lakeuden Noutajakoirayhdistys r.y. ja sen kotipaikka on Seinäjoki. Lakeuden Noutajakoirayhdistys ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Lakeuden Noutajakoirayhdistys r.y. ja sen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Toiminnan tarkoitus Yhdistys toimii Etelä Pohjanmaan

Lisätiedot

007(40) lupa kasvattaa kyselyn tulokset

007(40) lupa kasvattaa kyselyn tulokset 007(40) lupa kasvattaa kyselyn tulokset Siltamäki Suutarila-Töyrynummi-alueella toteutettiin loka-marraskuussa 2007 kysely pohjaksi alueen lapsille ja nuorille laadittaville yhteisille pelisäännöille.

Lisätiedot

Päivän tärkein ateria -toimintamalli

Päivän tärkein ateria -toimintamalli Päivän tärkein ateria -toimintamalli Hei isä ja äiti! Tarjoan sinulle aamupalan. Ei maksa mitään, kysy vain mitä minulle kuuluu. Yhteistyössä Yllätetään yhteiskunta verkosto YMCA Finland Suomen Vanhempainliitto

Lisätiedot

Pyöris pyöräilynystävät ry. Toiminan kertomus 2011 1/4 Tummalla,toteutunut

Pyöris pyöräilynystävät ry. Toiminan kertomus 2011 1/4 Tummalla,toteutunut Pyöris pyöräilynystävät ry. Toiminan kertomus 2011 1/4 sihteeri Tummalla,toteutunut PYÖRÄILY HARRASTUKSENA Pyöräilyn harrastaminen on löytänyt paikkansa Lapinlahdella työpaikkojen,yhdistysten ja koulujen

Lisätiedot

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULU: Sepon koulu SUUNNITELMAN LAATIMINEN Koulut laativat oman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Se on tärkeä

Lisätiedot

1. Koulun julkisuuskuva ja toimivuus yleisesti

1. Koulun julkisuuskuva ja toimivuus yleisesti 1 (10) Nurmijärven kunnan 2012 keväällä laatima asiakastyytyväisyyskysely 2., 3. ja 7.luokkalaisten vanhemmille ja huoltajille TULOSTEN ANALYSOINTIA LÄNSIKAAREN KOULU VS. KOKO KUNNAN VASTAAJAT Länsikaaren

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 02.04.2013 AIKA 2.4.2013 klo 14.00 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 3 NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008 ASIALISTA 5/2008 Sivistyslautakunta 11.08.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 11.08.2008 klo 16:30 Kokouspaikka Paloaseman johtokeskus

Lisätiedot

KOULUKIUSAAMISEN VASTAINEN PROJEKTI 2006-2009

KOULUKIUSAAMISEN VASTAINEN PROJEKTI 2006-2009 KOULUKIUSAAMISEN VASTAINEN PROJEKTI 2006-2009 Järvenpään Kehäkarhut ry:n malli Toiminnanjohtaja Juha Saurama Järvenpään Kehäkarhut ry Yli 400 harrastajaa Perustettu 1996 Nyrkkeily, potkunyrkkeily, krav

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2011. Sivistyslautakunta 16.08.2011 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2011. Sivistyslautakunta 16.08.2011 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2011 Sivistyslautakunta 16.08.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 16.08.2011 klo 18.00 18.30 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

MYYRAS VIIRILÄN OMAKOTIYHDISTYS RY/MYRAS VIIRILÄ EGNAHEMSFÖRENING RF

MYYRAS VIIRILÄN OMAKOTIYHDISTYS RY/MYRAS VIIRILÄ EGNAHEMSFÖRENING RF Säännöt MYYRAS VIIRILÄN OMAKOTIYHDISTYS RY/MYRAS VIIRILÄ EGNAHEMSFÖRENING RF 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Myyras - Viirilän Omakotiyhdistys ry/myras Viirilä Egnahemsförening rf. Yhdistyksen

Lisätiedot

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhempien Akatemia toimivia kasvatuskäytäntöjä vanhemmuuden tueksi Toteuttaja Nuorten Ystävät ry RAY:n tuella Vuosille

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu. Vihdin vanhemmat ry

Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu. Vihdin vanhemmat ry Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu Vihdin vanhemmat ry 1. Koulun ja kodin kontaktit? 2. Koulun ja kodin yhteistyötapojen tärkeys? 3. Toivomukset kodin ja koulun kontaktitavoista 4. Asenneväittämät

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot