2017 TOIMINTASUUNNITELMA & TALOUSARVIO JOENSUUN RAVIRATA OY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2017 TOIMINTASUUNNITELMA & TALOUSARVIO JOENSUUN RAVIRATA OY"

Transkriptio

1 2017 TOIMINTASUUNNITELMA & TALOUSARVIO JOENSUUN RAVIRATA OY

2 YHTIÖN TOIMINTA- AJATUS Joensuun Ravirata Oy toimii osana Suomen hevostaloutta hevosen ja raviurheilun asian edistämiseksi. Yhtiö järjestää ja tarjoaa yleisölle tasokkaita ravikilpailuja sekä järjestää muita tapahtumia yhteistyössä erilaisten tapahtumajärjestäjien kanssa viihtyisässä ja ajanmukaisessa ympäristössä, sekä edistää totopelien myyntiä maakunnassa yhdessä Veikkauksen kanssa. Yhtiö rahoittaa toimintansa yleisöltä palveluista ja vedonlyönnistä perittävillä kohtuullisilla korvauksilla, sekä myymällä yrityksille mainosmahdollisuuksia ja -tiloja. Yhtiö käyttää näistä syntyvän ylijäämän raviurheilijoiden hyväksi kilpailupalkintoina pyrkien näin parantamaan edellytyksiä lajin harrastamiselle. RAVIURHEILUN KEHITYSNÄKYMÄT Ravivuoteen 2017 lähdetään odottavissa tunnelmissa, kun uusi valtion 100 % omistama peliyhtiö aloittaa toimintansa tammikuun ensimmäisenä päivänä. Vuoden alussa aloittava uusi rahapeliyhtiö sai nimekseen Veikkaus. Nimestään huolimatta kyseessä on kokonaan uusi peliyhtiö, johon on yhdistetty Veikkauksen, RAY:n ja Fintoton liiketoiminnat syksyllä 2015 laaditun yhteisymmärryspöytäkirjan mukaisesti. Nykyiset rahapeliyhteisöt sekä valtion ja tuottojen saajien edustajat sopivat niin kutsutulla yhteisymmärryspöytäkirjalla yhdistämisen periaatteista syksyllä Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto vastasi yhdistämisen käytännön toteuttamisesta yhdessä rahapeliyhteisöjen kanssa. Yhdistämistä valmistelemaan perustettiin integrointiyhtiö FRV Evo Oy marraskuussa Sisäministeriö puolestaan vastasi uuden lainsäädännön valmistelusta ja yhdistyminen vaatii arpajaislain muutoksen lisäksi uuden tuotonjakolain, joilla voittovarjojen jakaminen eri edunsaajille määritellään. Uuden peliyhtiön tuotonjaosta on sovittu seuraavasti: Rahapeliyhtiö tulouttaa tuottonsa kullekin tuotonjaosta vastaavalle ministeriölle, jotka tekevät päätökset varojen jakamisesta edelleen edunsaajille. Hevostaloudelle kuuluva osuus tuloutetaan maa- ja metsätalousministeriölle ja sen suuruus on 4 % peliyhtiön vuosituotosta (arvio 40 M ). Opetus- ja kulttuuriministeriöön tuloutetaan 53 % vuosituotoista (entiset Veikkauksen edunsaajat) ja sosiaali- ja terveysministeriöön 43 % (RAY:n edunsaajat ) Peliyhtiön tuottotavoite on miljardi euroa vuonna 2017 ja se on syntyessään Suomen kolmanneksi suurin yritys. Asiakkaille peliyhtiöiden yhdistyminen ei näy vielä vuoden vaihteessa. Entisten peliyhtiöiden tuotemerkit jatkavat vanhaan tapaan ja pelaaminen tapahtuu entisillä koneilla ja päätteillä. Vuoden 2017 aikana kaikki pelit saadaan yksien nettisivujen alle, mutta päätelaitteistojen integrointi kestää useamman vuoden. Raviradoilla ei aluksi ole tarjolla muita peliyhtiön tuotteita Toto-pelien lisäksi. Veikkaus päättää jatkossa, millä raviradoilla on tarjolla muita peliyhtiön pelituotteita.

3 Raviratojen näkökulmasta totopelien siirtyminen uuteen peliyhtiöön muuttaa merkittävästi raviratojen talousrakenteita. Vuoden 2017 alusta voimaanastuvan uuden arpajaislain perusteella maa- ja metsätalousministeriö päättää Hippoksen esityksen perusteella hevosalalle tuloutettavien varojen jaosta. Tukien käyttöä koskevat valtionapujen yleiset periaatteet koskevat kaikkia hevostalouteen ohjattavia varoja. Raviratojen kannalta muutos on merkittävä koska, noin 70 % raviratojen liikevaihdosta on tullut totopelistä. Entisten totopelin kohde- ja aluemyyntipalkkioiden tilalle tulevat erilaiset tukimuodot, joista keskeisimmät ovat palkintotuki 18,6 M, ratojen yleisavustus 6,3 M, ravipäiväkohtainen tuki 4,7 M, motivointituki 2,3 M ja investointituki 1,0 M. Edellä mainittujen tukien taso ei ole riippuvainen ainoastaan hevospeleistä, kuten vanhassa järjestelmässä, vaan tukien kokonaismäärään vaikuttaa Veikkauksen kaikkien rahapelien myynnin ja pelikatteen kehitys. Hevosalan kannalta merkittävää on hevospelien suosion säilyttäminen vähintään nykyisellä tasolla myös tulevina vuosina, jotta 4 % osuutta peliyhtiön tuotosta alalle voidaan pitää perusteltuna. Uuden peliyhtiön toiminnan käynnistäminen ja yllä kuvatut muutokset raviurheilun rakenteissa merkitsevät raviradoille paluuta entiseen. Raviradoista tulee enemmän tapahtuman järjestäjiä ja pelimyynnin kehittäminen rajoittuu ravitapahtumiin. Tapahtumien sisällön tuottamisesta sekä palveluista raviradoilla tulee entistä merkittävämpiä asioita myönteisen asiakaskokemuksen aikaan saamiseksi ja lajisuosioin kasvattamiseksi. Koska yleisön viihtyvyys tapahtumissa on keskeisessä roolissa on lisätuottojen saamiseksi raviratojen tilat päivitettävä nykypäivän asiakkaiden vaatimusten mukaisiksi. Suurimmalla osalla raviradoista tämä aiheuttaa haasteita johtuen vuosien saatossa kertyneestä korjausvelasta. Monet raviratojen katsomot ja yleisötilat kaipaavat pikaisia remontteja. Toimintavuoden aikana raviradoille myönnettävä investointituki nousee miljoonaan euroon puutteiden korjaamiseksi.

4 Uuden järjestelmän käyttöönottoon liittyy aina haasteita. Kilpailijoille maksettavien palkintojen maksuaikataulu on toimintavuoteen lähdettäessä vielä epäselvä, kuten myös raviratojen tukien maksatus. Vanhassa mallissa totopelien tuotot ohjautuivat radoille viikossa ja raviradat maksoivat palkinnot kilpailijoille viimeistään kahden viikon päästä ravitapahtumasta, mutta uuden järjestelmän käyttöönotto merkinnee viivettä palkintojen maksuun. Hevostaloudelle tuleva osuus Veikkauksen pelituotosta 2017 on selvillä vasta alkuvuodesta 2018, joten hevostalouden rahavirtojen säilyttäminen kilpailijoita tyydyttävästi on yksi toimintavuoden haasteista. Toimialalle on otettava käyttöön tilapäinen rahoitusratkaisu ylimenovaiheen ajaksi. Uudessa järjestelmässä Hippos vastaa palkintotukien kokonaismäärän anomisesta maa- ja metsätalousministeriöstä ja raviradat omien toimintatukien anomisesta. Hippos ja raviradat antavat selvityksen ministeriöön palkintojen ja muiden avustusten käytöstä niille määrättyihin tarkoituksiin. Toimintavuoden 2017 merkittävimpiä tapahtumia ovat Suomen itsenäisyyden 100-vuotis juhlan kunniaksi järjestettävät 1000 erilaista hevosalan tapahtumaa. Juhlavuosi syntyy alan yhdistysten, raviratojen ja aktiivien toteuttamista tapahtumista ja teoista. Samalla hevosala juhlii 110-vuotta täyttävää suomenhevosta. Juhlavuoden päätapahtumia ovat Kuninkuusravit Vermossa sekä toukokuussa järjestettävä hevoset Kaivarissa kaupunkitapahtuma.

5 JOENSUUUN RAVIRADAN PÄÄTAVOITTEET Joensuun ravikausi 2017 käsittää 20 ravipäivää. Kilpailukausi käynnistyy tammikuun 8. päivä ja Linnunlahdella ravataan vuoden jokaisena kuukautena lukuun ottamatta syyskuuta, jolloin tehdään mahdollinen kaviouran peruskunnostus. Joensuun ravikausi koostuu kaksista T76- raveista, yhdeksästä T4-profiili arkiraveista, viidestä sunnuntai raveista, kolmesta lounasraveista sekä yhdestä lauantai II-raveista. Suurkilpailuita järjestetään kaksi, yksi suomenhevosille ja yksi lämminverisille. Suurkilpailut järjestetään T76-ravien yhteydessä maalis- ja heinäkuussa. Yleisömääriltään parhaat ravipäivät ovat T76-ravit sekä tietysti kaupparyhmittymien kanssa yhteistyössä järjestettävät PKO ja K-Plussa ravit. Joensuun raviradan palkintosuorite toimintavuonna 2017 nousee hieman vuoden 2016 tasosta. Palkintojen kokonaismäärä on Suurkilpailujen I-palkinnot ovat Karjalainen-ajo (sh) ja Joensuu-ajo Vuoden 2017 tavoitteet ovat : oma myynti raveissa / ratapeli palkinnot katsojat Liikevaihtotavoite

6 JOENSUUN RAVIPÄIVÄT 2017 Toimintavuosi 2017 on Joensuun raviradan kymmenes vuosi, jolloin syksyllä 2007 valmistunutta ratavalaistusta voidaan hyödyntää koko kauden ajan. Yhtiön tavoitteena on ylläpitää ympärivuotista ravitoimintaa jatkossakin, vaikka eri foorumeissa on esitetty ajatuksia Joensuun ravitoiminnan muuttamista siten, ettei yhtiö järjestäisi raveja talvikuukausina. Ravikausi 2017 käynnistyy tammikuun 8. päivä sunnuntain päiväraveilla ja toimintavuoden aikana palataan vanhaan malliin, jossa sunnuntaina ravit ajetaan pääosin päiväraveina. Kauden aikana ajetaan kaikkiaan 20 kilpailupäivää, joista päiväraveja on kuudet, iltaraveja 11 ja lounasraveja kolme. Valtakunnallisia T76-raveja ajetaan kahdet, ensimmäiset maaliskuussa ja toiset heinäkuussa kahta viikkoa ennen Kuninkuusraveja. Ensimmäisen T76-kierroksen yhteydessä maaliskuun 18. päivä ravataan kauden ensimmäinen suurkilpailu, suomenhevosten sanomalehti KARJALAINEN-AJO. Toinen suurkilpailu Joensuu-Ajo järjestetään heinäkuun 22.päivä. Lounasravitoiminta jatkuu Joensuussa kolmen tapahtuman voimin. Lounasravien määrän vähennys johtuu keskiviikon lounasravien poistumisesta koko kilpailukalenterista. Lounasravit ovat keskellä päivää järjestettävät viiden lähdön ravit, jotka viedään läpi runsaassa tunnissa. Maakunnassa on selkeä tilaus lounasravitapahtumille ja niiden määrää voidaan tulevaisuudessa kasvattaa. Perinteisinä nimiajoina ajetaan Erkki I. Pesosen Muistoajo, Ravinaisten ravit, Pamaus-ravit ja maakunnan mestaruusravit. Eri yritysten kanssa jatketaan yhteistyötä nimikkoravien merkeissä ja kauden aikana järjestetään useat ilmaisravit. Ilmaisravit järjestetään yhteistyössä maakunnan merkittävien yritysten kanssa (PKO, KARJALAINEN, K- Plussa). Ilmaisravien markkinoinnissa on tarkoitus hyödyntää yhteistyöyritysten omia markkinointikanavia kattavan näkyvyyden ja normaalia suuremman yleisömäärän saavuttamiseksi.

7 Palkintotaso Yksi toimintavuoden 2017 keskeisimmistä muutoksista on hevosen omistajille maksettavien palkintojen tuloutus maa- ja metsätalousministeriön kautta. Palkintojen kokonaismäärä riippuu uuden Veikkauksen koko pelikatteesta, josta 4 % tuloutetaan hevosalalle ja siitä noin puolet ohjautuu palkintoihin. Koko Suomessa maksettavien palkintojen kokonaismäärä on runsaat 20 miljoonaa euroa. Uuden mallin käyttöön otto voi alkuvuodesta asettaa haasteita ratojen palkintojen maksuun. Hippos anoo keskitetysti ratojen palkintotuet ministeriöstä ja palkintotukien maksatusaikataulu on toimintasuunnitelmaa kirjoitettaessa vielä epäselvä. Erittäin todennäköistä on, että alkuvuoden palkintojen maksussa tapahtuu väistämättä viiveitä ja koko toimialalle on rakennettava tilapäinen rahoitusratkaisu palkintojen maksun turvaamiseksi. Vuoden 2017 Joensuun ravien kokonaispalkintosuorite on Palkinnot nousevat hieman vuoden 2016 tasosta ja ne ovat arkiprofiilipäinä runsaat 35 % suuremmat kuin vastaavissa raveissa vuonna Hevosenomistajien kannalta mieluinen uutinen on palaaminen ns. vanhaan palkintoskaalaan, jossa puolet lähdön hevosista saa palkinnon ja ylimääräiset palkinnot ovat 10 % ensi palkinnosta. Eri ravipäivinä maksettavien palkintojen määrä vaihtelee suuresti. Arkipäivisin profiiliraveissa palkintosuorite vaihtelee euron välillä. Näissä raveissa palkintojen kasvu on 35 % vuoden 2015 tasosta. Sunnuntaisin raveissa maksettava pienin I-palkinto on 800 ja lounasraveissa maksetaan pääsääntöisesti 500 I-palkinnot. Palkintojen vaihtelu selittyy ravipäivien profiiliin sidotulla palkintosuoritteella. Linjaukset ravipäivien palkintosuoritteesta ja raviratakohtaiset päiväkiintiöt on määritelty Suomen Hippoksen hallituksen toimesta. Pääsymaksut Sisäänpääsy normaaleissa raveissa maksaa viisi euroa ja T76-raveissa 10 euroa. Alle 16- vuotaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Kauden aikana järjestetään useat ilmaisravit. Pelimyynti Ravipelien myynnissä tapahtuu merkittävä muutos, kun uusi peliyhtiö Veikkaus aloittaa vuoden alusta toimintansa. Vuodesta 1928 hippos ja raviradat ovat itsenäisesti vastanneet totopelin järjestämisestä maassamme ja päätös peliyhtiöiden yhdistymisestä muuttaa lähes 90 vuotta jatkuneen käytännön. Samalla muuttuvat myös raviradoille maksettavat korvaukset totopelin myynnistä. Perinteiset kohde- ja aluepelimyyntipalkkiot poistuvat ja raviradan tototuotot rajoittuvat raveissa tapahtuvaan myyntiin asiamiespalkkioiden muodossa. Asiamiespalkkio maksetaan totokassojen kautta tapahtuvasta pelimyynnistä ja radalla paikanpäällä tapahtuva digitaalinen pelimyynti jää myyntipalkkioiden ulkopuolelle kuten myös Fintoton toimiaikana. Uuden järjestelmän kautta maksettava asiamiespalkkio on selvästi pienempi kuin vanhassa Fintoton toimintamallissa, jossa ratapelin kohdepalkkio oli keskimäärin runsaat 16 %. Totomyynti raviradoilla jatkuu entisillä myyntipäätteillä ja slipeillä. Nähtäväksi jää tuleeko raviradoille myyntiin muita uuden peliyhtiön tuotteita ja pelikoneita.

8 MARKKINOINTI Uusi vuosi muuttaa myös raviratojen markkinointia. Rahapelien markkinointi Suomessa siirtyy uuden peliyhtiön vastuulle ja Joensuun raviradalla vuoden 2017 markkinointi keskittyy ravipäivien tapahtumamarkkinointiin. Markkinointiviestinnän monikanavaisuus koskettaa myös raviratoja ja perinteisten mainosvälineiden rinnalle on tullut sosiaalinen media lukuisine välineineen. Joensuun raviradan markkinoinnin pääpaino on maakunnallisessa markkinoinnissa unohtamatta verkoissa liikkuvia asiakkaita, joille suunnattuja palveluja kehitetään edelleen. Kaikkien myyntikampanjoiden tavoitteena on saada uusia asiakkaita tutustumaan raveihin ja raviurheiluun sekä aktivoida hevoselinkeinoa Pohjois-Karjalassa. Toimintavuoden suurimmat markkinointipanostukset tehdään kauden pääkilpailujen yhteydessä (Joensuu-Ajo & Sanomalehti Karjalainen-ajo). Muita näkyvämpiä markkinointipanostuksia suoritetaan teema- ja ilmaisravien yhteydessä, jolloin käytetään hyväksi yhteistyöyritysten (Karjalainen, PKO, K-kaupat) omia markkinointikanavia. Ravihyvä kampanja ja veteraaniravit ovat myös näkyvästi esillä markkinoinnissa. Raviradat jatkavat toimintavuoden aikana ns. aluemallin käyttöä, jossa radat muodostavat lähiratojen kanssa yhteistoiminta-alueen. Itä-Suomen yhteistyöratoihin kuuluvat Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lappeenranta ja Mikkeli. Alueen raviradat tekevät yhteistyötä kaikissa käytännön ravitoimintaan liittyvissä asioissa, kuten ravitoiminnan konseptoinnissa ja kehittämisessä, kilpailukalenterin laadinnassa, markkinoinnissa ja niin edelleen. Kohderyhmät Ravitapahtumakohtaisen markkinoinnin pääkohderyhminä ovat harvoin raveissa käyvät ja uudet katsojat, sekä suurtapahtumissa aktiivisesti sähköisessä myyntikanavassa operoivat alueen suurpelurit, jotka pyritään saamaan paikanpäälle raveihin. Uusia katsojia pyritään saamaan ilmaisravien, yritysten nimikkoravien ja erilaisten konseptiravien avulla. Koska markkinoinnin pääkohderyhmänä ovat uudet asiakkaat, on riittävän tehokkaan ja helposti saavutettavan pelienopastuksen merkitys myös suuri. Lisäksi asiakkaiden viihtyvyyteen on panostettava palvelukokonaisuuksia kehittämällä kaikilla osa-alueilla. Yhteistyökumppaneiden nimikkoravit ja lähdöt Joensuun ravien markkinointia tehostetaan edelleen sekä ravilähtöjen myynnin, että tapahtumien myynninkehittämisen kohdalla. Tavoitteena on, että mahdollisimman monessa ravipäivässä on mukana merkittävä yhteistyökumppani. Yhteistyökumppanien viihtyvyyttä nostaa keväällä 2015 tehty uusi ravintolakatsomo ja kesäkahvila. Palaute raviradan uusituista tiloista ja palvelutasosta on ollut erittäin positiivista.

9 Yleismainonta Ravien päämarkkinointikanavana käytetään lehti-ilmoituksia Karjalaisessa ja äänimainontaa Iskelmä Rexissä. Suurtapahtumissa hyödynnetään MTV3 mainossopimusta, jonka puitteissa voidaan tehdä alueellista TV-mainontaa. Maaliskuun T76-ravien yhteydessä Sanomalehti Karjalainen julkaisee 4-sivuisen raviliitteen, jossa tulevat ravit ja hevoset ovat näyttävästi esillä. Keskusjärjestön ja hevosalan merkittävien toimijoiden nettisivuille pyritään saamaan tiedotteita radan tapahtumista ja raveista. Radan omien nettisivujen ja Some kanavien merkitys markkinointikanavana ja alan sisäisenä tiedotusvälineenä voimistuu. Toimintavuoden aikana Joensuun raviradan kaikkia sähköisiä markkinointikanavia kehitetään edelleen. Ohjastaja- ja hevosliigat Eniten voittoja kauden aikana ajanut ohjastaja sekä parhaan suomenhevosen ja lämminverisen omistaja palkitaan esinepalkinnoilla. Lisäksi kauden aikana järjestetään Pohjois-Karjalan ravigaala, jossa palkitaan laajemmin kauden 2017 menestyjiä. Nuorisokerhotoiminta Vuonna 2001 perustetun nuorisokerhon toiminta on taantunut viime vuosina. Kuluvan vuoden tavoitteena on uudelleen aktivoida nuorisokerhon toiminta ja tehdä yhteistyötä Pohjois- Karjalan poniporukan kanssa aikaisempia vuosia tiiviimmin. Kauden aikana ajetaan runsaat 10 raviponilähtöä sekä kesällä hevosjalostusliitto järjestää raviponiajolupakurssin. Suomi 100-vuotta juhlavuosi ja suomenhevonen 110-vuotta. Toimintavuoden 2017 aikana toteutetaan laaja hevosalan yhteistyöprojekti mahdollisuuksien hevonen osana Suomi 100-vuotta ja suomenhevonen 110-vuotta juhlallisuuksia. Tavoitteena on järjestää 1000 erilaista tapahtumaa ympäri maata. Juhlavuosi näkyy Joensuun raviradalla useiden tapahtumien myötä mm. joulukuussa järjestettävissä veteraani- / juhlavuosiraveissa sekä ravihyväprojektissa. Ravihyväprojektin tarkoituksena on järjestää teemaravit lukuisine yhteistyökumppaneineen ja lahjoittaa osa ravipäivän tuotosta hyväntekeväisyyteen. HENKILÖSTÖ JA KOULUTUS Joensuun Ravirata Oy:llä on palveluksessaan kaksi täysaikaista työntekijää kilpailusihteeri ja toimitusjohtaja. Kaviouran hoitoon ja kiinteistön huoltoon liittyvät palvelut työllistävät muutaman henkilön tilapäisesti. Pääosa aikaisemmin toimineesta henkilöstöstä jatkaa ravien aikaisissa tehtävissään, eikä normaali kilpailutoiminta vaadi juurikaan lisähenkilökuntaa. Suurimmat muutostarpeet henkilökunnassa tulevat ravintolatoiminnan osalle P-K:n ravinaisten luovuttua Joensuun raviradan ravintola- ja kahvilatoiminnan järjestämisestä. Toimintavuoden aikana pyritään saamaan tarvittavia lisähenkilöitä kenttähenkilökuntaan ja lähettäjiin. Vuoden 2017 keskeisiä henkilöstöön liittyviä hankkeita ovat nuorisotoiminnan- ja omistajavastaavan rekrytointi. Yhtiön toiminnan kehittämiseen pyritään saamaan potkua aktivoimalla työryhmän toiminta. Työryhmään kutsuttiin syksyllä 2016 kolme radan hallinnon ulkopuolista jäsentä uusien ideoiden saamiseksi ja kentän sitouttamiseksi oman radan toimintaan. Henkilökunnalle järjestetään koulutuksia yhdessä ja Suomen Hippoksen kanssa ja normaalin ravitoiminnan puitteissa olevaa kilpailuhenkilöstöä (valvojat, ratamestarit, eläinlääkärit ja jne ) lähetetään Suomen Hippoksen valtakunnallisiin koulutustilaisuuksiin. Toimintavuoden uutena tavoitteena on järjestää alueen aktiiveille harrastajille ja ammattilaisille useita eri koulutustilaisuuksia eri teemoilla raviradan katsomossa.

10 ULKOISTEN EDELLYTYSTEN PARANTAMINEN Joensuun ravirata on investoinut mittavasti viimeisten vuosien aikana. Valoinvestoinnin valmistuminen paransi ratkaisevasti raviradan kilpailukalenteria ja lisää kilpailupäivien määrää. Uudistukset ovat luoneet entistä paremmat toimintaedellytykset ammattimaisen hevostalouden kehittymiselle alueella. Viimeisten vuosien aikana investointikohteina ovat olleet varikon palveluvarustusta tukevat hankkeet, kuten vierastallit, uudet valjastuskatokset, naisten pukutilat, henkilökunnan taukotilat ja eläinlääkäritilat. Keväällä 2015 valmistunut ravintolakatsomo on parantanut merkittävästi asiakkaiden palveluita niin viihtyisyyden osalta kuin myös parantuneena ruoka- ja anniskelutarjontana. Vuoden 2016 investointikohteena oli kesäkahvilan rakentaminen. Nykyaikainen runsaan 150 m2 suuruinen rakennus palvelee asiakkaita ympäri vuoden myös muissa raviradalla järjestettävissä tapahtumissa. Vuoden 2017 investointikohde on kaviouran peruskunnostus, joka on tarkoitus toteuttaa syyskuussa. Kaviouran edellinen korjaus on tehty vuonna 2005 ja radan pinta on hienontunut siinä määrin että se vaatii toimenpiteitä. Hankkeen kustannusarvio on laajuudesta riippuen euroa.

11 TALOUS Lähtökohdat toimintavuoteen 2017 ovat hyvät. Yhtiöllä on takanaan taloudellisesti menestyksekkäät Kuninkuusravit vuodelta 2015 ja raviradan talousasema on 35-vuotisen toimintahistorian parhaalla tasolla. Vuoteen 2017 lähdetään kuitenkin odottavissa tunnelmissa hevostoimialan suurimpien rakennemuutosten johdosta. Uudessa toimintamallissa kaikki hevostalouteen pelitoiminnasta saatavat rahavirrat kulkevat maa- ja metsätalousministeriön kautta. Toimintavuoden suurimpia haasteita ovat ministeriön kautta tulevien varojen maksatusaikataulut hevosenomistajille palkintoihin ja raviratojen ylläpitoon. Uuden peliyhtiön toiminnan käynnistyminen vie aikansa ja toimialalle on tehtävä tilapäinen rahoitusratkaisu häiriöttömän maksuliikenteen turvaamiseksi. Vuoden 2017 taloussuunnittelun perustan muodostavat maa- ja metsätalousministeriön yhtiölle myöntämät tuet jotka jakaantuvat seuraavasti: palkintotuki n , yleisavustus , ravipäiväkohtainen tuki ja motivointituki jonka määrä ei ole selvillä marraskuussa Kaikkien edellä mainittujen tukien käyttöä koskevat valtionapujen yleiset periaatteet ja yhtiön on annettava vuosittain ministeriöön selvitys varojen käytöstä. Vuoden 2017 liikevaihtotavoite Joensuun Raviradalla on 1,23 miljoonaa euroa. JOENSUUN RAVIT 2017 RAVIPÄIVÄKOHTAISET TUNNUSLUVUT RATAPELI TOTOTUOTTO PALKINNOT YLEISÖ pvm ennuste ennuste % ennuste tavoite Su 8.1 klo , Su 22.1 klo , Ma 8.2. klo , Pe 3.3 klo 12 LR , La 18.3 T76 klo , To 27.4 klo , La 6.5 klo? , Ma 15.5 klo , Su 18.6 klo , Ti 27.6 klo , Ti 4.7 klo , La 22.7 T76 klo , Pe 28.7 klo 12 LR , Ma 7.8 klo , Su 27.8 klo , Ti 3.10 klo , Ma klo , Su 5.11 klo , Pe klo 12 LR , Ti 5.12 klo , yht

12 JOENSUUN RAVIRATA OY VUOSIBUDJETTI 2017 BUDJ 2016 BUDJ 2017 MYYNTITUOTOT MYYNTITUOTOT Pääsymaksutulot Pääsymaksutulot Käsiohjelmat 5000 Käsiohjelmat 5000 Kahvilatulot Kahvilatulot Tototulot-omat ravit Tototulot-omat ravit Tototulot-aluepelimyynti Yleisavustus MMM Internetpeli 0 Ravipäivätuki MMM Vuokratulot Palkintotuki MMM Palkintotuki-Fintoto Motivointituki MMM 0 Palkintotuki-Yritykset Vuokratulot Mainostulot Mainostulot + palkintotuki yritys Sekalaiset tulot Sekalaiset tulot Liiketoiminnan muut tuotot Liiketoiminnan muut tuotot LIIKEVAIHTO LIIKEVAIHTO MUUTTUVAT KULUT MUUTTUVAT KULUT Kahvilatarvikkeet Kahvilatarvikkeet Palkat ravitoiminta Palkat ravitoiminta Palkat etäpeli 2500 Palkat etäpeli 0 Palkkiot Palkkiot Palkinnot Palkinnot Markkinointi +käsiohjelma Markkinointi +käsiohjelma Kuvatuotanto Kuvatuotanto 0 Muut kilpailukulut Muut kilpailukulut MUUTTUVAT KULUT MUUTTUVAT KULUT MYYNTIKATE MYYNTIKATE KIINTEÄT KULUT KIINTEÄT KULUT Hallintokulut Hallintokulut kiinteät palkat kiinteät palkat hlöstö sivukulut(sotu+eläkm) hlöstö sivukulut(sotu+eläkm) henkilökunnan koulutus ym henkilökunnan koulutus ym 5000 muut hallintokulut muut hallintokulut Hallintokulut Hallintokulut Kiinteistökulut Kiinteistökulut Sähkö+lämmitysöljy Sähkö+lämmitysöljy siivous + puhtaanapito siivous + puhtaanapito radan ja piha-alueiden hoito radan ja piha-alueiden hoito muut kiint.kul, vak/vuokrat, jne muut kiint.kul, vak/vuokrat, jne Kiinteistökulut Kiinteistökulut KIINTEÄT KULUT KIINTEÄT KULUT KÄYTTÖKATE KÄYTTÖKATE POISTOT POISTOT MUUT TUOTOT JA KULUT MUUT TUOTOT JA KULUT Rahoituskulut 0 Rahoituskulut 0 Muut tuotot 3000 Muut tuotot 3000 Verot 0 Verot 0 MUUT TUOTOT 3000 MUUT TUOTOT 3000 TILIKAUDEN TULOS TILIKAUDEN TULOS

[4 a 2016 TOIMINTÄSUUNNITELMÄ & TÄLOUSÄRVI 0 JOENSUUN RAVIRATA OY

[4 a 2016 TOIMINTÄSUUNNITELMÄ & TÄLOUSÄRVI 0 JOENSUUN RAVIRATA OY [4 a 2016 TOIMINTÄSUUNNITELMÄ & TÄLOUSÄRVI 0 JOENSUUN RAVIRATA OY YHTIÖN TOIMINTA- AJATUS Joensuun Ravirata Oy toimii osana Suomen hevostaloutta hevosen ja raviurheilun asian edistämiseksi. Yhtiö järjestää

Lisätiedot

JOENSUUN RAVIRATA OY RAVIVUOSI 2016

JOENSUUN RAVIRATA OY RAVIVUOSI 2016 RAVIVUOSI 2016 JOENSUUN RAVIRATA OY Suomen ravitoiminta 2016 Pelitoiminta Vuosi 2016 oli viimeinen vuosi, jolloin hevospelit Suomessa olivat Hippoksen 100 % omistaman tytäryhtiö Fintoton pelivalikoimassa.

Lisätiedot

Suomen Hippos ry ja tytäryhtiöt

Suomen Hippos ry ja tytäryhtiöt Tunnusluvut 2015 Suomen Hippos ry ja tytäryhtiöt SUOMEN HIPPOS RY Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Pitää rekisteriä ja kantakirjaa kaikista Suomessa kasvatettavista hevosroduista Johtaa

Lisätiedot

SUOMEN HIPPOS JA RAVIVUODEN 2016 TUNNUSLUVUT

SUOMEN HIPPOS JA RAVIVUODEN 2016 TUNNUSLUVUT SUOMEN HIPPOS JA RAVIVUODEN 2016 TUNNUSLUVUT Sisältö Suomen Hippos ry tänään Raviurheilu Jalostus ja kasvatus Suomen Hippos ry Suomen Hippos ry Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Johtaa ja

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Juha Vanhatalo

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Juha Vanhatalo MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri 5.1.2017 Juha Vanhatalo JAKOSUUNNITELMA HEVOSKASVATUKSEN JA HEVOSURHEILUN EDISTÄMI- SEEN KÄYTETTÄVÄSTÄ OSUUDESTA VEIKKAUS OY:N TUOTOSTA

Lisätiedot

Suomen Hippos ry. Tytäryhtiöt Peliyhtiö Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy

Suomen Hippos ry. Tytäryhtiöt Peliyhtiö Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy Tunnusluvut 2011 Suomen Hippos ry Vastaa ravikilpailutoiminnasta Rekisteröi kaikki kavioeläimet Tuottaa hevosalan jalostuspalveluja Koordinoi raviurheilun nuorisotoimintaa Toimii hevosalan edunvalvojana

Lisätiedot

VEIKKAUS OY:N TUOTOSTA HEVOSKASVATUKSEN JA HEVOSURHEILUN EDIS- TÄMISEEN TARKOITETTUJEN VALTIONAVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN V. 2018

VEIKKAUS OY:N TUOTOSTA HEVOSKASVATUKSEN JA HEVOSURHEILUN EDIS- TÄMISEEN TARKOITETTUJEN VALTIONAVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN V. 2018 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Vanhempi hallitussihteeri 12.1.2018 Juha Vanhatalo VEIKKAUS OY:N TUOTOSTA HEVOSKASVATUKSEN JA HEVOSURHEILUN EDIS- TÄMISEEN TARKOITETTUJEN VALTIONAVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

SUOMEN HIPPOS RY:N LAUSUNTO ARPAJAISLAIN JA ERÄIDEN SIIHEN LIITTYVIEN LAKIEN MUUTOSEHDOTUKSISTA. 3 Rahapelit ja niiden toimeenpanomuotojen määritelmät

SUOMEN HIPPOS RY:N LAUSUNTO ARPAJAISLAIN JA ERÄIDEN SIIHEN LIITTYVIEN LAKIEN MUUTOSEHDOTUKSISTA. 3 Rahapelit ja niiden toimeenpanomuotojen määritelmät LAUSUNTO 14.4.2016 Viite: SMDno-2015-1557 SUOMEN HIPPOS RY:N LAUSUNTO ARPAJAISLAIN JA ERÄIDEN SIIHEN LIITTYVIEN LAKIEN MUUTOSEHDOTUKSISTA Suomen Hippos ry esittää lausuntonaan arpajaislakiin liittyviin

Lisätiedot

Suomen ravitoiminta 2014. Hevospelien kehitys. Vuosi 2014 oli Fintoton kolmas toimintavuosi jolloin kaikki hevospelit olivat yhtiön pelivali

Suomen ravitoiminta 2014. Hevospelien kehitys. Vuosi 2014 oli Fintoton kolmas toimintavuosi jolloin kaikki hevospelit olivat yhtiön pelivali RAVIVUOSI 2014 totopelien myynnin suhteen. Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana kävi selväksi ettei kohteiden pelimyynti laski kevään 2014 aikana ja Ruotsin peliyhtiö ATG:n päätös kieltää vuosimyyntitavoitteeksi

Lisätiedot

POHJANMAAN RAVI RY STRATEGIA

POHJANMAAN RAVI RY STRATEGIA POHJANMAAN RAVI RY MISSIO 2020 RAVIKESKUS KAIKKIEN KÄYTÖSSÄ! VISIO 2020 POHJANMAAN RAVI R.Y. ON JULKISESTI ARVOSTETTU ALUEELLINEN OSAAJA, JOKA TARJOAA JA TUOTTAA ELÄMYKSIÄ IHMISILLE NIIN TASOKKAIDEN RAVIEN

Lisätiedot

RAHAPELITOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN LIITTYVÄ SELVITYS HEVOSALAN TULEVAISUUDEN TURVAAMISEKSI YHDEN TOIMIJAN MALLISSA

RAHAPELITOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN LIITTYVÄ SELVITYS HEVOSALAN TULEVAISUUDEN TURVAAMISEKSI YHDEN TOIMIJAN MALLISSA RAHAPELITOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN LIITTYVÄ SELVITYS HEVOSALAN TULEVAISUUDEN TURVAAMISEKSI YHDEN TOIMIJAN MALLISSA 1 RAHAPELITOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN LIITTYVÄ SELVITYS HEVOSALAN TULEVAISUUDEN TURVAAMISEKSI

Lisätiedot

Tunnusluvut 2012 Brad de Veluwe ja Tuomas Korvenoja, UET GP, Gelsenkirchen 2012

Tunnusluvut 2012 Brad de Veluwe ja Tuomas Korvenoja, UET GP, Gelsenkirchen 2012 Tunnusluvut 2012 Brad de Veluwe ja Tuomas Korvenoja, UET GP, Gelsenkirchen 2012 Suomen Hippos ry Vastaa ravikilpailutoiminnasta Rekisteröi kaikki kavioeläimet Tuottaa hevosalan jalostuspalveluja Koordinoi

Lisätiedot

PORIN RAVIT OY TOIMINTA SUUNNITELMA JA BUDJETTI VUODELLE 2011

PORIN RAVIT OY TOIMINTA SUUNNITELMA JA BUDJETTI VUODELLE 2011 PORIN RAVIT OY TOIMINTA SUUNNITELMA JA BUDJETTI VUODELLE 2011 Porin raviradalle on investoitu jätti led screen, joka tulee muuttamaan raviradan perinteistä toimintaa oleellisesti. Tarkoituksena on aktivoida

Lisätiedot

HUHTIKUU Kilpailupäivät

HUHTIKUU Kilpailupäivät HUHTIKUU Kilpailupäivät 1 Perjantai Jyväskylä Oulu 17 Sunnuntai Joensuu Tornio 2 Lauantai Toto76 FORSSA 18 Maanantai Oulu 3 Sunnuntai Seinäjoki Kouvola 19 Tiistai Tampere 4 Maanantai Kaustinen 20 Keskiviikko

Lisätiedot

YLIVIESKAN RAVIRATA. www.ylivieskanravit.fi

YLIVIESKAN RAVIRATA. www.ylivieskanravit.fi YLIVIESKAN RAVIRATA Raviurheilu on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista. Raviradoilla tapahtumia seuraa vuosittain noin 730 000 katsojaa. Ratojen ulkopuolisissa etäpelipisteissä katsojia on lähes

Lisätiedot

20. TAMMIKUUTA 2018 LAHDEN MESSUKESKUS

20. TAMMIKUUTA 2018 LAHDEN MESSUKESKUS Raviurheilun kirkkaimmat tähdet 2017 #ravigaala #ravit Tervetuloa juhlimaan ravivuoden 2017 parhaiden valintaa lauantaina 20.1.2018 Lahden Urheilu- ja messukeskukseen. GAALALIPUT Gaalan illalliskortit

Lisätiedot

SISÄLTÖ. 1 Fintoto Oy tänään. 2 Hevostalous Suomessa. 3 Raviurheilu ja Totopelaaminen. 4 Tie eteenpäin

SISÄLTÖ. 1 Fintoto Oy tänään. 2 Hevostalous Suomessa. 3 Raviurheilu ja Totopelaaminen. 4 Tie eteenpäin SISÄLTÖ 1 Fintoto Oy tänään 2 Hevostalous Suomessa 3 Raviurheilu ja Totopelaaminen Suomessa 4 Tie eteenpäin 1 FINTOTO ON UUDISTUNUT SUOMALAINEN PELIYHTIÖ Fintoto on uudistunut, moderni ja ketterä suomalainen

Lisätiedot

MAALISKUU. Toto76-ravit. Kilpailupäivät radoittain. torstai Helsinki ke 1.3. perjantai Lahti to Forssa pe Seinäjoki pe 17.3.

MAALISKUU. Toto76-ravit. Kilpailupäivät radoittain. torstai Helsinki ke 1.3. perjantai Lahti to Forssa pe Seinäjoki pe 17.3. MAALISKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä torstai 23.2. Helsinki ke 1.3. perjantai 24.2. Joensuu to 2.3. Kouvola to 2.3. Jyväskylä pe 3.3. sunnuntai 26.2. Helsinki la 4.3. maanantai 27.2. Mikkeli su 5.3.

Lisätiedot

YHTEISYMMÄRRYSPÖYTÄKIRJA RAHAPELIYHTEISÖJEN RAHAPELITOIMINTOJEN YHDIS- TÄMISESTÄ

YHTEISYMMÄRRYSPÖYTÄKIRJA RAHAPELIYHTEISÖJEN RAHAPELITOIMINTOJEN YHDIS- TÄMISESTÄ 1 14.8.2015 YHTEISYMMÄRRYSPÖYTÄKIRJA RAHAPELIYHTEISÖJEN RAHAPELITOIMINTOJEN YHDIS- TÄMISESTÄ 1 Yhteisymmärryspöytäkirjan tarkoitus ja tavoitteet Tämän pöytäkirjan ovat laatineet Fintoto Oy:n puheenjohtaja

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 19.8.2011 LUONNOS Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arpajaisverolain 4 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan arpajaisverolakia muutettavaksi siten, että yksinoikeudella

Lisätiedot

TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA

TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA Suomen Hippos ry:n strategiset teemat vuoteen 2017 MEITÄ ON PALJON Hevonen on mielenkiintoinen ja vetovoimainen osa yhteiskuntaa. Raviurheiluun ja kasvatustoimintaan

Lisätiedot

HE 51/2011 vp. ja on tarkoitettu käsiteltäväk-

HE 51/2011 vp. ja on tarkoitettu käsiteltäväk- HE 51/2011 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arpajaisverolain 4 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan arpajaisverolakia Esitys liittyy valtion vuoden 2012 talousarvioehdotukseen

Lisätiedot

Ensi keväänä vietettävien Kevätpäivien osalta järjestelyt ovat vielä avoinna. Viimeistään tulevassa syyskokouksessa saamme varmistusta asiaan.

Ensi keväänä vietettävien Kevätpäivien osalta järjestelyt ovat vielä avoinna. Viimeistään tulevassa syyskokouksessa saamme varmistusta asiaan. Jäsenkirje 2/12 SUOMEN RAVINAISTEN LIITTO RY:N JÄSENYHDISTYKSILLE Hyvät Ravinaiset Kesä on jo takanapäin, mutta voimme vielä muistella hienoja Mikkelin kuninkuusraveja ja muita tapahtumia. Syksy on tullut

Lisätiedot

Tunnusluvut 2013. Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m

Tunnusluvut 2013. Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m Tunnusluvut 2013 Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m Suomen Hippos ry Vastaa ravikilpailutoiminnasta Rekisteröi kaikki kavioeläimet Tuottaa hevosalan jalostuspalveluja

Lisätiedot

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Mahdollisuuksien hevonen -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa www.suomifinland100.fi Miksi? Suomenhevonen on kulkenut suomalaisten rinnalla koko

Lisätiedot

TIEDOTE 30.9.2010 ARPAJAISLAIN MUUTOKSET 1.10.2010 ALKAEN

TIEDOTE 30.9.2010 ARPAJAISLAIN MUUTOKSET 1.10.2010 ALKAEN TIEDOTE 30.9.2010 ARPAJAISLAIN MUUTOKSET 1.10.2010 ALKAEN Arpajaislakiin on tehty muutoksia, jotka koskevat erityisesti rahapelien alaikärajaa ja rahapelien markkinointia. Arpajaislain muutokset tulevat

Lisätiedot

Uudet Toto-pelit. ja miten niitä pelataan

Uudet Toto-pelit. ja miten niitä pelataan Uudet Toto-pelit ja miten niitä pelataan TOTO? Toto on hevosurheilupeli. Hevoset ovat lajin tähtiä ja jännittäviä pelikohteita. Totoa voi pelata tiedolla, taidolla tai onnella. Pelimuotoja on tarjolla

Lisätiedot

TAMMIKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä

TAMMIKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä TAMMIKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä torstai 27.12. Tampere ti 1.1. Helsinki ke 2.1. Forssa to 3.1. maanantai 31.12. Turku pe 4.1. Helsinki la 5.1. keskiviikko 2.1. Ylivieska su 6.1. Lahti ma 7.1.

Lisätiedot

RAHAPELITOIMINNAN NÄKYMÄT JA TUOTTOARVIO VALTION VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYKSESSÄ

RAHAPELITOIMINNAN NÄKYMÄT JA TUOTTOARVIO VALTION VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYKSESSÄ RAHAPELITOIMINNAN NÄKYMÄT JA TUOTTOARVIO VALTION VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYKSESSÄ EDUSKUNNAN VALTIOVARAINVALIOKUNTA, SIVISTYS- JA TIEDEJAOSTO 28.10.2016 MAIJA HJELT TALOUSJOHTAJA, VEIKKAUS OY 28.10.2016

Lisätiedot

YLIVIESKAN RAVIRATA TULE NÄKYMÄÄN RAVIKESKUS KESKISEEN. Malja-KRuunajaiset Ylivieskassa

YLIVIESKAN RAVIRATA TULE NÄKYMÄÄN RAVIKESKUS KESKISEEN. Malja-KRuunajaiset Ylivieskassa YLIVIESKAN RAVIRATA TULE NÄKYMÄÄN RAVIKESKUS KESKISEEN Malja-KRuunajaiset Ylivieskassa 10-11.8.2018 www.ylivieskanravit.fi RAVIURHEILU SUOMESSA RAVIURHEILU PONIRAVI- URHEILU Raviurheilu on vauhdikas urheilulaji,

Lisätiedot

Tulevaisuustyö TAPAHTUMAT JA URHEILU

Tulevaisuustyö TAPAHTUMAT JA URHEILU Tulevaisuustyö TAPAHTUMAT JA URHEILU Työryhmän työssä raviurheilun keskeisiksi kehittämiskohteiksi nousivat: ravitapahtuman elämyksellisyyden ja asiakaskokemuksen, raviradan fasiliteettien ja tapahtuman

Lisätiedot

Hevostalous Venäjän vallan aikana

Hevostalous Venäjän vallan aikana Matti Mahlamäki Hevostalous Venäjän vallan aikana Julkisen Vallan Virkamiehet Talonpojat, kaupunkiporvaristo ja virkamiehet Kehys Sääty-yhteiskunta Luokkayhteiskunta Taistelu Varhaisfennomania Kansallisromantiikan

Lisätiedot

TULOSLASKELMA Sivu 1. Rahayksikkö EURO 01/10-12/10 %/lv 01/09-12/09 %/lv

TULOSLASKELMA Sivu 1. Rahayksikkö EURO 01/10-12/10 %/lv 01/09-12/09 %/lv TULOSLASKELMA Sivu 1 MYYNTITUOTOT Kilpailutuotot 30100 Käsiohjelmat alv 9 537,82 0,7 13 052,00 0,9 30121 Pääsyliput alv 9% 12 272,80 0,9 17 330,36 1,2 30200 Kalenterit/kuvastot alv 88,61 0,0 218,03 0,0

Lisätiedot

ELOKUU. Suurkilpailut

ELOKUU. Suurkilpailut ELOKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä maanantai 25.7. Joensuu ma 1.8. keskiviikko 27.7. Lappeenranta ti 2.8. torstai 28.7. Toto65 Helsinki ke 3.8. Oulu ke 3.8. perjantai 29.7. Kouvola to 4.8. Forssa pe

Lisätiedot

1.1 Tulos ja tase. Oy Yritys Ab Syyskuu Tilikauden alusta

1.1 Tulos ja tase. Oy Yritys Ab Syyskuu Tilikauden alusta 1.1 Tulos ja tase KUMULATIIVINEN MYYNTI Current Ratio koko yritys 12 1 8 6 4 2 215 KUM TOT. 115 KUM TOT. 415 KUM TOT. 315 KUM TOT. 715 KUM TOT. 615 KUM TOT. 515 KUM TOT. 915 KUM TOT. 815 KUM TOT. 1,77

Lisätiedot

P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5)

P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5) P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5) TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1.-31.12.2003 Konsernin liikevaihto oli 56,1 milj., jossa kasvua edelliseen vuoteen 7,1 milj. (14,4 %).

Lisätiedot

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Mahdollisuuksien hevonen -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa www.suomifinland100.fi 1 Miksi? Suomenhevonen on kulkenut suomalaisten rinnalla

Lisätiedot

NUORISOTOIMINNAN STRATEGIA 2009-2013

NUORISOTOIMINNAN STRATEGIA 2009-2013 NUORISOTOIMINNAN STRATEGIA 2009-2013 NUORISOTOIMINNAN STRATEGIA 2009-2013 Raviurheilun nuorisotoiminnan toiminta-ajatus ja tavoitteet Raviurheilun nuorisotoiminnan tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 KONSERNIN KESKEISET AVAINLUVUT (tilintarkastetut) Privanet Group -konserni 1-12/2017 1-12/2016 Muutos 7-12/2017 7-12/2016 Muutos 12kk 12kk 6 kk

Lisätiedot

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä maalis-kesäkuu

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä maalis-kesäkuu Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä maalis-kesäkuu 15.3. Kymenlaakso-ajo L3FI Kouvola v. 12 synt. 2. erä 40 Suur-Hollola-ajo LFI Lahti 1. osallistumismaksu v. 2015 Suur-Hollola-ajoon ja Best Ladyyn

Lisätiedot

TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA

TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA Suomen Hippos ry:n strategiset teemat vuoteen 2017 MEITÄ ON PALJON Hevonen on mielenkiintoinen ja vetovoimainen osa yhteiskuntaa. Raviurheiluun ja kasvatustoimintaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Kauden 2012 toimintasuunnitelma pohjautuu hallituksen laatimaan Talma 2020 strategiaan. yhtiökokoukselle 1.3.2011. Strategia esiteltiin Talous Hoitovastikkeeksi hallitus ehdottaa

Lisätiedot

S U O M E N H I P P O S Strategia

S U O M E N H I P P O S Strategia S U O M E N H I P P O S Strategia 2018 2020 Missio Nykyaikainen ja kehittyvä Kasvavan hevosalan asiakaslähtöinen tuki- ja palveluorganisaatio Visio Hyvinvoiva hevonen keskiössä Suomen Hippos on yhteiskunnallisesti

Lisätiedot

Edunsaajien asema rahapeliuudistuksessa

Edunsaajien asema rahapeliuudistuksessa Edunsaajien asema rahapeliuudistuksessa 13.3.2015 Rahapelijärjestelmän vahva perusta Suomessa rahapelipolitiikasta päättävät eduskunta ja valtioneuvosto Suomen rahapelijärjestelmästä ja sen eri toimijoista

Lisätiedot

www.hippos.fi Toimintasuunnitelma

www.hippos.fi Toimintasuunnitelma www.hippos.fi Toimintasuunnitelma 2011 yleistä PEKKA SOINI Toimintavuotta 2011 sävyttää valmistautuminen vuoden 2012 alusta tapahtuvaan kaikkien hevospelien vastaanottamiseen. Vaikka suurimman vastuun

Lisätiedot

Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry. Sanna Mäki-Tuuri HAMI/HAMK Mustiala 9.2.2012

Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry. Sanna Mäki-Tuuri HAMI/HAMK Mustiala 9.2.2012 Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry Sanna Mäki-Tuuri HAMI/HAMK Mustiala 9.2.2012 Hevosmäärän historia 375 000 31 500 75 000 130 000 Hevosmäärän jakautuminen Hevostalouden tunnuslukuja Suomessa n. 75 000

Lisätiedot

TIEDOTE Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla

TIEDOTE Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-MAALISKUU 2011 Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla Konserni Aina

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 Viking Line -konserni, jonka edellinen tilikausi käsitti ajan 1. marraskuuta 2009 31. joulukuuta 2010, on siirtynyt 1. tammikuuta 2011 alkaen kalenterivuotta vastaavaan

Lisätiedot

TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA Konsernin kehitys

TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA Konsernin kehitys TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA 1.9.2004- Konsernin kehitys Turkistuottajat Oyj järjesti katsauskauden 1.9.2004- aikana neljä huutokauppaa. Huutokaupoissa ja katsauskauden aikana tapahtuneessa

Lisätiedot

Oletus. Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO

Oletus. Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO Oletus 1, 8, 6, 4, 2,, Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO 913 KUM TOT. 912 KUM TOT. Ero ed. vuoteen 1212 KUM TOT. Ennuste ed. vuoden

Lisätiedot

Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät STEA Hilppa Tervonen

Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät STEA Hilppa Tervonen Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät 7.-8.9.2017 STEA Hilppa Tervonen STEA STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka hallinnoi Veikkaus Oy:n

Lisätiedot

HE 150/2004 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi totopelistä

HE 150/2004 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi totopelistä HE 150/2004 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arpajaisverolain 2 ja :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi totopelistä suoritettavan arpajaisveron laskentaperustetta ja verokantaa

Lisätiedot

ti 20.9. Lappeenranta, Ravirata klo 9.00 (myös sh R ja P tammat, varsojen liikkeet mahdollista näyttää myös radalla ajaen)

ti 20.9. Lappeenranta, Ravirata klo 9.00 (myös sh R ja P tammat, varsojen liikkeet mahdollista näyttää myös radalla ajaen) TIEDOTE 2016 Kymen- Karjalan Hevosjalostusliitto ry:n jäsenseuroille Uusi vuosi 2016 on saatu käyntiin kireiden pakkasten saattelemana ja päivät ovat jo valostumassa kevättä kohti. Siirtäkäämme siis katseet

Lisätiedot

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 14.8.2003, klo 9.15 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2003 Beltton konserni kasvatti sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan. Konsernin liikevaihto kasvoi

Lisätiedot

Arvo EUR 1.000 2004/2005 Syyskuu 968 702 42.398 35.430 Varastomyynti 10 9 217 193 Yhteensä 978 711 42.616 35.624. 1.

Arvo EUR 1.000 2004/2005 Syyskuu 968 702 42.398 35.430 Varastomyynti 10 9 217 193 Yhteensä 978 711 42.616 35.624. 1. TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA 1.9.2005-30.11.2005 Konsernin kehitys Turkistuottajat-konsernin tilikauden ensimmäinen neljännes on kulupainotteista joulukuussa käynnistyvän myyntikauden valmistelua.

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Päätösluonnos Liite 2 Neuvotteleva virkamies Ville Schildt

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Päätösluonnos Liite 2 Neuvotteleva virkamies Ville Schildt METSÄHALLITUKSEN LIIKETOIMINNAN PALVELU- JA MUUT TOIMINTATAVOITTEET SEKÄ TULOS- JA TULOUTUSTAVOITE AJANJAKSOLLE 1.1. 31.3.2016 Metsähallituksesta annetun lain (1378/2004) mukaan Metsähallituksen tehtävänä

Lisätiedot

KONSERNIN ULKOINEN MYYNTI. Ympyrä 1= kuluva tilikausi; Ympyrä 2 = edellinen tilikausi TALGRAF

KONSERNIN ULKOINEN MYYNTI. Ympyrä 1= kuluva tilikausi; Ympyrä 2 = edellinen tilikausi TALGRAF KONSERNI ( 0410 KUM TOT. ) Konserniraportti, 13.8.2009 KONSERNIN ULKOINEN MYYNTI Ympyrä 1= kuluva tilikausi; Ympyrä 2 = edellinen tilikausi KONSERNI TULOS - HUHTIKUU 2010 Oy Yritys 1 Ab Oy Yritys 2 Ab

Lisätiedot

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY 1. Toimiala Imatran Vuokra-asunnot Oy omistaa n. 1600 vuokra-, opiskelija- ja ryhmäkotiasuntoa. Yhtiö huolehtii asuntojen ylläpidosta, peruskorjauksesta ja tarvittaessa myös uudisrakentamisesta.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kauden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy kentän viime kausina saavutetun hyvän pelikunnon ylläpitämiseen ja palveluiden sekä viihtyvyyden kehittämiseen. Talous Hoitovastikkeeksi

Lisätiedot

Yhtiökokous 19.4.2011

Yhtiökokous 19.4.2011 Yhtiökokous 19.4.2011 Toimitusjohtajan katsaus Visio Marimekko on maailman arvostetuin kuviosuunnittelija ja yksi kiehtovimmista designbrändeistä. Strategian kulmakivet 1-12/2010 8.2.2011 Marimekon kangaspainon

Lisätiedot

Urheilua vedonlyönnin ehdoilla toimintaympäristön ja pelikulttuurin muutokset Suomen ja erityisesti Joensuun raviurheilussa 1980 2006

Urheilua vedonlyönnin ehdoilla toimintaympäristön ja pelikulttuurin muutokset Suomen ja erityisesti Joensuun raviurheilussa 1980 2006 Urheilua vedonlyönnin ehdoilla toimintaympäristön ja pelikulttuurin muutokset Suomen ja erityisesti Joensuun raviurheilussa 1980 2006 Joensuun yliopisto Yhteiskunta-ja aluetieteiden tiedekunta Historian

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Privanet Group -konserni 1-12/2016 1-12/2015 Muutos 7-12/2016 7-12/2015 Muutos 12kk 12kk 6 kk 6 kk Liikevaihto,

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

www.hippos Toimintasuunnitelma Suomen Hippos ry

www.hippos Toimintasuunnitelma Suomen Hippos ry www.hippos 2012 Toimintasuunnitelma Suomen Hippos ry yleistä PEKKA SOINI Toimintavuosi 2012 tulee olemaan erittäin haasteellinen koko Hippos-konsernille. Kaikkien ravipelien haltuun ottaminen tulee sävyttämään

Lisätiedot

Katsaus rahapeliyhteisöjen fuusion toimeenpanoon

Katsaus rahapeliyhteisöjen fuusion toimeenpanoon Katsaus rahapeliyhteisöjen fuusion toimeenpanoon Politiikan kulmapöytä 30.9.2015 Ylijohtaja Raimo Ikonen 2.10.2015 Valmistelun taustaa: Kohti yhtä peliyhtiötä Kolmen hallituskauden aikainen valmistelu

Lisätiedot

Q liiketoimintakatsaus Vt. toimitusjohtaja Harri Sivula ja talousjohtaja Markku Pirskanen

Q liiketoimintakatsaus Vt. toimitusjohtaja Harri Sivula ja talousjohtaja Markku Pirskanen Q1 2018 liiketoimintakatsaus Vt. toimitusjohtaja Harri Sivula ja talousjohtaja Markku Pirskanen LIIKEVAIHTO KASVOI 10,9% KÄYTTÖKATEMARGINAALI PARANI Liikevaihto oli 173,7 milj. euroa (156,6), kasvua oli

Lisätiedot

Lähtöjen välissä ei verrettelyaikoja. Koelähtö ajetaan n. 1 0 minuutin kuluttua 5. lähdön jälkeen, opetuslähtö ja Nuoret-lähtö heti koelähdön

Lähtöjen välissä ei verrettelyaikoja. Koelähtö ajetaan n. 1 0 minuutin kuluttua 5. lähdön jälkeen, opetuslähtö ja Nuoret-lähtö heti koelähdön KILLERI 1 0.1 2.201 4 LOUNASRAVIT Lounasravit Killerillä 1 0.1 2.201 4 klo 1 2.00 Tervetuloa! Ratanumero 8 Vapaa sisäänpääsy Lähtöjen välissä ei verrettelyaikoja. Koelähtö ajetaan n. 1 0 minuutin kuluttua

Lisätiedot

Oy Yritys Ab ( Osasto TEK (10) ) 1.1.2010-31.12.2010 (TALGRAF ESITTELY) BUD - 1 - edelliset vuodet,bud ja ennuste, 6.4.2012

Oy Yritys Ab ( Osasto TEK (10) ) 1.1.2010-31.12.2010 (TALGRAF ESITTELY) BUD - 1 - edelliset vuodet,bud ja ennuste, 6.4.2012 Oy Yritys Ab ( Osasto TEK (10) ) 1.1.2010-31.12.2010 BUD - 1 - edelliset vuodet,bud ja ennuste, 6.4.2012 9000 9000 8000 8000 7000 7000 6000 6000 5000 5000 4000 4000 3000 3000 2000 2000 1000 1000 01121314151617181910

Lisätiedot

SUOMENHEVONEN. Vauhtia. Voimaa. Tunnetta.

SUOMENHEVONEN. Vauhtia. Voimaa. Tunnetta. SUOMENHEVONEN Vauhtia. Voimaa. Tunnetta. Suomenhevonen Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen ja ainoa alkuperäinen kotimainen hevosrotu. Suomenhevosia on Suomessa noin 20 000. Suomenhevosvarsoja syntyy

Lisätiedot

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Heinäkuu 2019 Yhtymähallitus 29.8.2019 RIVERIA YHTEENSÄ/ULKOISET Budjetti 2019 ulkoiset Budjetti 1 7/2019 Toteutunut 1 7/2019 Ero toteumabudjetti Toteuma % 31.7.2019

Lisätiedot

Turvatiimi Oyj:n yhtiökokous 23.3.2010. Toimitusjohtajan katsaus Merja Sohlberg

Turvatiimi Oyj:n yhtiökokous 23.3.2010. Toimitusjohtajan katsaus Merja Sohlberg Turvatiimi Oyj:n yhtiökokous 23.3.2010 Toimitusjohtajan katsaus Merja Sohlberg Turvatiimi lyhyesti Turvatiimi Oyj on johtava kotimainen turvallisuusalan ammattilainen. Yhtiö tarjoaa turvallisuusalan palvelutuotteita

Lisätiedot

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Vuosikertomus 2017 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Servican kannalta vuotta 2017 voi kuvata mielenkiintoiseksi. Lähdimme vuoden alkaessa valmistelemaan yhdessä omistajien kanssa Servican yhtiöittämistä vuoden

Lisätiedot

Ahlstrom. Tammi-syyskuu 2015. Marco Levi toimitusjohtaja. Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.10.2015

Ahlstrom. Tammi-syyskuu 2015. Marco Levi toimitusjohtaja. Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.10.2015 Ahlstrom Tammi-syyskuu 215 Marco Levi toimitusjohtaja Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.1.215 Sisältö Heinä-syyskuu 215 Liiketoiminta-aluekatsaus Taloudelliset luvut Tulevaisuuden näkymät Sivu 2 Heinä-syyskuu

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2018

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2018 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2018 Privanet Group -konserni 1-12/2018 1-12/2017 Muutos 7-12/2018 7-12/2017 Muutos 12kk 12kk 6 kk 6 kk Liikevaihto, 1000 EUR 8 292 13 971-40,65 % 4

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010. ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu TIEDOTE

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010. ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu TIEDOTE 1(5) Hallinto ja viestintä 222222222222222222 Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010 ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu

Lisätiedot

Opetusapteekkiharjoittelun taloustehtävät. 12.11.2013 Esittäjän nimi 1

Opetusapteekkiharjoittelun taloustehtävät. 12.11.2013 Esittäjän nimi 1 Opetusapteekkiharjoittelun taloustehtävät 12.11.2013 Esittäjän nimi 1 ESIMERKKI APTEEKIN TULOSLASKELMASTA APTEEKIN TULOSLASKELMA Liikevaihto 3 512 895 Kelan ostokertapalkkiot 34 563 Muut tuotot 27 156

Lisätiedot

NUORISOTOIMINNAN STRATEGIA 2014-2016

NUORISOTOIMINNAN STRATEGIA 2014-2016 NUORISOTOIMINNAN STRATEGIA 2014-2016 NUORISOTOIMINNAN STRATEGIA 2014-2016 Raviurheilun nuorisotoiminnan toiminta-ajatus ja tavoitteet Raviurheilun nuorisotoiminnan tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07... Sivu 1/2 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Heinäkuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 Toimintatuotot 7 737 545 4 737 639

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TIEDOTE 1(5) 29.8.2005 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2005 Aina Group- konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 30.181.495 euroa. Liikevaihto kasvoi 10,5 %

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03... Sivu 1/8 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Maaliskuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Summatasot: Vastuualue Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 5000 Tekn toimen

Lisätiedot

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä tammi-maaliskuu

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä tammi-maaliskuu 16 Kuva: Tom Jönehag Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä tammi-maaliskuu 15.1. Pilvenmäki Special L Forssa 1. erä 80 tai kertasuorituksena 150 Satakunta Senior* S Pori v. 09 ja 10 synt. ** 100 /

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Liite puolivuosikatsaus 1.1. 30.6.2018 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1-6/2018 1-6/2017 1-12/2017 Liikevaihto, 1000 EUR 17 962 11 561 25 038 Käyttökate, 1000 EUR 4 358 2 024 5 230 Käyttökate, % liikevaihdosta

Lisätiedot

Muutokset Ravikilpailusääntöihin 1.1. 2013 alkaen

Muutokset Ravikilpailusääntöihin 1.1. 2013 alkaen 4 Kilpailujen toimihenkilöt Suomen Hippos määrää suurkilpailuvalvojan ja tälle varahenkilön erikseen määritettyiin kilpailuihin. Muissa kilpailuissa järjestäjä voi valita valvojaksi henkilön, jolla on

Lisätiedot

ARVIOINTIJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN SUOMEN RAVIRADOILLE

ARVIOINTIJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN SUOMEN RAVIRADOILLE ARVIOINTIJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN SUOMEN RAVIRADOILLE Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyö Maaseudun kehittämisen koulutusohjelma Visamäki 30.3.2012 Suvi Louhelainen TIIVISTELMÄ VISAMÄKI Maaseudun

Lisätiedot

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2018

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2018 VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2018 VAHVA KASVU JATKUI VUONNA 2017 LIIKEVOITTO NELINKERTAISTUI 3 VUOSI 2017 OLI ERINOMAINEN 11,6 % LIIKEVAIHDON KASVU 21,0 % MYYNTIKATTEEN KASVU 312,1% LIIKEVOITON KASVU YLI 40

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT Kunnanjohtajainfo 30.8.2018 INVESTOINNIT 2019-2024 SATAKUNNAN KESKUSSAIRAALA SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN INVESTOINNIT 2019-2024 v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023 v.2024 Laitehankinnat -sairaanhoito 1,50

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

www.hippos.fi Toimintasuunnitelma

www.hippos.fi Toimintasuunnitelma 2013 www.hippos.fi Toimintasuunnitelma Ulkoasu: Elina Hirvonen Valokuvat: Irina Keinänen, Satu Meriluoto, Pirje Paananen & Antti Savolainen Espoo 2012 Suomen Hippos ry Tulkinkuja 3, 02650 Espoo, Finland

Lisätiedot

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Toukokuu 2019 Yhtymähallitus 19.6.2019 Vuosikate 05/2019 10.6.2019 RIVERIA YHTEENSÄ/ULKOISET Budjetti 2019 ulkoiset Budjetti 1 5/2019 Toteutunut 1 5/2019 Ero toteumabudjetti

Lisätiedot

Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30

Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30 PÖYTÄKIRJA 1(7) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n syyskokous Aika: Torstaina 24.10.2013 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30

Lisätiedot

KUNINKUUS RAVIT YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

KUNINKUUS RAVIT YHTEISTYÖKUMPPANEILLE KUNINKUUS RAVIT YHTEISTYÖKUMPPANEILLE KUNINKUUSRAVIT On vuodesta 1924 vuosittain järjestetty suomenhevosten kuninkuuskisa, jossa seppelöidään paras ori ja tamma. Pori saa vuonna 2014 järjestettäväkseen

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2010

Syyskokousmateriaali 2010 Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2010 Kokouskutsu/esityslista Hämeen hallitus 2010, erovuoroiset Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Talousarvio vuodelle 2011 Valtakirja

Lisätiedot

TIEDOTE 15.8.2011. Medialiiketoiminnan liikevaihdon ja kannattavuuden ennakoidaan pysyvän edellisvuoden tasolla.

TIEDOTE 15.8.2011. Medialiiketoiminnan liikevaihdon ja kannattavuuden ennakoidaan pysyvän edellisvuoden tasolla. 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2011 Tulos parani Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 41,4 milj. euroa (vuonna 2010 vastaavalla

Lisätiedot

6.5.2013. Liiketulokseen sisältyy omaisuuden myyntivoittoja 7,0 (6,8) miljoonaa euroa.

6.5.2013. Liiketulokseen sisältyy omaisuuden myyntivoittoja 7,0 (6,8) miljoonaa euroa. 6.5.2013 VR-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2013 VR-konsernin liikevaihto oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 310,4 (331,7) miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia. Raportoitu

Lisätiedot

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä 2016 tammi-huhtikuu

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä 2016 tammi-huhtikuu 16 Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä 2016 tammi-huhtikuu 15.1. Pilvenmäki Special L Forssa 1. erä 80 tai kertasuorituksena 150 Satakunta Senior* S Pori v. 10 ja 11 synt. **100 / 250 20.1. Oulu

Lisätiedot

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. JÄSENKIRJE SYYSKUU 2016 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS seuraavat kotiottelut Savon Sanomat Areenalla

Lisätiedot

Yrityksen taloudellisen tilan analysointi ja oma pääoman turvaaminen. Toivo Koski

Yrityksen taloudellisen tilan analysointi ja oma pääoman turvaaminen.  Toivo Koski 1 Yrityksen taloudellisen tilan analysointi ja oma pääoman turvaaminen SISÄLLYS Mitä tuloslaskelma, tase ja kassavirtalaskelma kertovat Menojen kirjaaminen tuloslaskelmaan kuluksi ja menojen kirjaaminen

Lisätiedot

toimintasuunnitelma 20171

toimintasuunnitelma 20171 toimintasuunnitelma 20171 sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 Yleistä 3 Kilpailutoiminta 4-5 Tuomaritoiminta ja kilpailusäännöt Nuorisotoiminta Hevoskasvatuksen ja omistamisen palvelut 6-7 Jalostuksen

Lisätiedot

Oy Yritys Ab (TALGRAF ESITTELY) TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet

Oy Yritys Ab (TALGRAF ESITTELY) TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet Oy Yritys Ab 1.1.2009-31.12.2013 TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet 7000 7000 6000 6000 5000 5000 4000 4000 3000 3000 2000 2000 1000 1000 1209 KUM TOT. 1210 KUM TOT. 1211 KUM

Lisätiedot

SYYSKOKOUS 2013. - TALOUSARVIOESITYS ja MAKSUT 2014. Tiistai 3.12.2013 Metropolia

SYYSKOKOUS 2013. - TALOUSARVIOESITYS ja MAKSUT 2014. Tiistai 3.12.2013 Metropolia SYYSKOKOUS 2013 - TALOUSARVIOESITYS ja MAKSUT 2014 Tiistai 3.12.2013 Metropolia 2013 8. VUODEN 2014 TALOUSARVIO - PERUSTEET Kenttä jäsenten näkökulmasta edelleen täysi (yli 26.000 kierrosta) Kierrostilastot

Lisätiedot