HONDA CB350 KORJAAMOKÄSIKIRJA MOOTTORIN KORJAUS- JA HUOLTOTOIMENPITEET. Nokka-akseli

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HONDA CB350 KORJAAMOKÄSIKIRJA MOOTTORIN KORJAUS- JA HUOLTOTOIMENPITEET. Nokka-akseli"

Transkriptio

1 HONDA CB350 KORJAAMOKÄSIKIRJA MOOTTORIN KORJAUS- JA HUOLTOTOIMENPITEET Nokka-akseli Sylinterin puristuspaineet Mikäli nokka-akselin päittäisvälys on yli 1.0 mm, se korjataan välilevyillä normaaliarvoon mm. Liian suuri päittäisvälys aiheuttaa kilinää kierroslukualueella rpm. Nokka-akselin nokan läpimitan tulee olla välillä mm. Jos läpimitta on alle mm, on nokka-akseli uusittava. HUOM! Nokka-akselin nokan pienet vauriot voidaan korjata öljykivellä hiomalla. Nokka-akselin laakerointipäiden halkaisijan normaaliarvo on 21, mm. Halkaisija ei saa alittaa arvoa mm. Venttiilin keinuvivun akselin halkaisijan normaaliarvo on mm. Halkaisija ei saa olla arvoa mm pienempi. Nokka-akselin laakerien (laakeripukkien) läpimitta mitataan kahteen toisiaan vastaan kohtisuorassa olevaan suuntaan. Halkaisijan normaaliarvo on mm. Halkaisija ei saa ylittää arvoa kumpaankaan mittaussuuntaan. Asennettaessa nokka-akselia paikoilleen suoritetaan venttiilien ajoitus seuraavasti: kierretään vasen sylinteri yläkuolokohtaan (laturin LT-merkki) ja asennetaan nokkaakseli paikalleen siten, että nokkarattaan kumivaimentimen suora sivu tulee sylinterinkannen suuntaiseksi ja rattaassa oleva L-merkki ylimpään asentoon. Nokkarattaan kiinnityksessä vasemmalla puolella käytettävät kaksi pulttia ovat erikoispultteja, ja niitä ei pidä sekoittaa tavallisiin pultteihin. Pultit eivät ole keskenään vaihdettavissa! Sylinterin puristuspaineen mittaus suoritetaan moottorin käyttölämpötilassa. Painemittari asetetaan tiiviisti sytytystulpan reikään ja kaasu avataan täysin auki. Käynnistinpolkimesta polkaistaan nopeasti ja voimakkaasti niin monta kertaa, että painemittarin lukema ei enää kohoa. Normaalipaine on 12 kp/cm 2. Mikäli puristuspaine on suurempi kuin 12 kp/cm 2, se johtuu luultavasti palotilan ja/tai männän laen karstoittumisesta, ja ne täytyy puhdistaa. Puhdistuksen yhteydessä on varottava palotilan ja männän pään naarmuttamista. Palotilojen puhdistus on paras tehdä teräsharjalla venttiilien ollessa paikoillaan. Jos puristuspaine on alle 10.5 kp/cm 2, suoritetaan seuraavat toimenpiteet: - tarkastetaan mäntä ja männänrenkaat - tarkastetaan, että venttiilit eivät vuoda - tarkastetaan sylinterinkannen tiiviste ja kannen tiivistyspinnan suoruus

2 Venttiilien välysten säätö Venttiilien hionta Sylinterinkannen tiivistyspinnan tarkastus tehdään suoraa tasoa ja rakomittaa apuna käyttäen. Jos kannen ja tason väliin jää jossain kohdassa yli 0.05 mm rako, on kannen tiivistyspinta hiottava suoraksi. VINKKI: Pinnan suoruuden tarkastamiseen voidaan käyttää myös valoa. HUOM! Ruiskuttamalla sylinteriin hieman moottoriöljyä ja mittaamalla sen jälkeen paineet uudelleen voidaan todeta, johtuuko liian pieni paine kuluneesta sylinteristä, vioittuneesta männästä tai männänrenkaista tai jostain muusta syystä. Venttiilien välysten säätämistä varten avataan säätöaukkojen kupit ja laturin pyöreä kansi. Pyörä tulee olla keskituella, muuten moottoriöljyä pääsee valumaan ulos. Laturin roottorissa oleva LT-merkki kierretään kohdalleen ja varmistetaan, että molemmat vasemman sylinterin keinuvivut ovat vapaat. Elleivät keinuvivut ole vapaat, kierretään moottoria 360 astetta vastapäivään LT-merkkiin saakka. Pakoventtiilin välys on 0.1 mm ja imuventtiilin välys 0.05 mm. Mikäli välys ei ole oikea, avataan venttiilien säätöruuvin lukkomutteri ja kierretään säätöruuvia kohtaan, jossa välys on oikea. Vasemman sylinterin venttiilivälyksien säätämisen jälkeen kierretään laturin roottoria 180 astetta L-merkin kohdalle ja tehdään samat toimenpiteet oikean sylinterin venttiileille. Lukkomutteria kiristettäessä pidetään säätöruuvia paikallaan esim. ruuvimeisselillä. Lukkomutterin kiristämisen jälkeen välys tarkastetaan vielä uudelleen sen varmistamiseksi, että säätöruuvi ei ole päässyt liikkumaan kiristämisen aikana. HUOM! Venttiileitä säädettäessä pitää varmistaa, että säätöruuvin päässä oleva merkki osoittaa nokka-akselista poispäin. Ennen venttiilien hiomista tarkastetaan venttiilin ja istukan kosketuspinnan leveys, jonka tulisi olla mm. Mikäli pinnan leveys on alle 1.0 mm, jyrsitään pinta normaaliarvoon 90 asteen jyrsimellä. Jos leveys on yli 2.0 mm, pienennetään se oikeaan arvoon käyttämällä ensin 120 asteen jyrsintä (eri kokoiset imu- ja pakoventtiileille) ja sen jälkeen imuventtiilille 45 asteen ja pakoventtiilille 28 asteen jyrsintä. Kun kaikkien venttiilien istukat on jyrsitty oikeaan arvoon, hiotaan venttiilit huolellisesti ohuella venttiilinhiontaseoksella. Hionnan jälkeen sylinterinkansi pestään huolellisesti ja tarkastetaan, että venttiilit eivät vuoda. Vuodon voi tarkastaa esim. täyttämällä palotilat petrolilla ja tarkastamalla, ettei se vuoda venttiilien kautta pois. Toinen vaihtoehto on värittää venttiilien istukkapinnat ja pyöräyttää venttiiliä istukassa. Mikäli väriä jää näkyviin, venttiili vuotaa.

3 Venttiilin varsi ja ohjain Venttiilijouset Mäntä ja sylinteri Venttiilin varren ja ohjaimen välys mitataan mittakellolla venttiilin varren päästä. Imuventtiilin heiluma ei saa ylittää 0.08 mm:ä eikä pakoventtiilin heiluma 0.09 mm:ä. Normaaliarvo on imuventtiilille mm ja pakoventtiilille mm. Mikäli imuventtiilin varren halkaisija on alle mm ja pakoventtiilin halkaisija alle mm, on venttiili uusittava. Venttiilin uusimisen yhteydessä on suositeltavaa, että venttiilin ohjain uusitaan samalla. Ohjaimen irrotukseen ja paikalleen asentamiseen tulee käyttää tarkoitukseen kuuluvia erikoistyökaluja. Kun uusi venttiilin ohjain on asennettu paikalleen, se on varovasti jyrsittävä 7 mm:n jyrsimellä käyttäen jyrsintään runsaasti öljyä. Venttiilijousien pituus mitataan, kun ne ovat jännityksettömässä tilassa. Ulomman jousen normaalipituus on 49.0 mm ja se on vaihdettava, kun pituus on alle 47.8 mm. Sisemmän jousen normaalipituus on 39.8 mm ja se on vaihdettava, kun pituus on alle 39.3 mm. Ulomman jousen puristusvoiman tulee olla kp jousen ollessa puristettuna 31 mm:iin ja sisemmän jousen puristusvoiman kp puristettuna 26 mm:iin. HUOM! Venttiilijouset on niiden progressiivisesta toiminnasta johtuen asennettava paikoilleen niin, että jousen tiheämpikierteinen pää tulee sylinterinkantta vasten. Asennettaessa sylinterinkantta ja venttiilikoneistoa paikalleen on kiinnityspultit kiristettävä seuraavasti: - kannen kaksi 6 mm pulttia Nm - venttiilikoneiston kotelon neljä ristipääpulttia Nm - kannen kahdeksan 8 mm pulttia Nm Sylinterin soikeus ja halkaisija mitataan yläpäästä, alapäästä ja keskeltä. Mittaus suoritetaan kahteen toisiaan vastaan kohtisuorassa olevaan suuntaan. Sylinterin halkaisija on normaalisti mm. Jos halkaisija on yli mm, on porattava seuraavaan ylikokoon. Eri kohdista saadut mittaustulokset eivät saa poiketa toisistaan yli 0.05 mm eikä sylinterin soikeus saa ylittää arvoa 0.05 mm. Männän halkaisija mitataan männän helmasta kohtisuoraan männäntappiin nähden. Standardimännän halkaisijan normaaliarvo on mm. Mikäli halkaisija on alle mm, mäntä on uusittava. HUOM! Mitattaessa mäntä männäntapin suuntaisesti on halkaisija mm pienempi kuin kohtisuoraan männäntappiin nähden mitattaessa.

4 Männänrenkaiden uran ja renkaan välys mitataan neljästä kohdasta, jotka ovat 90 asteen päässä toisistaan. - ylin rengas mm, uusitaan jos yli 0.18 mm - keskimmäinen rengas mm, uusitaan jos yli mm - alin rengas mm, uusitaan jos yli mm Männänrenkaan päiden välinen rako mitataan asettamalla rengas sylinteriin samaan asentoon, missä se on männän ollessa paikoillaan. Normaali välys on mm. Rengas on uusittava, jos välys on yli 0.8 mm. Männänrenkaiden paksuus (korkeus): - ylin rengas , uusitaan jos alle keskimmäinen rengas , uusitaan jos alle alin rengas , uusitaan jos alle Männäntapin reiän halkaisija mitataan männän molemmilta puolilta. Mittaus tehdään kahteen toisiaan vastaan kohtisuorassa olevaan suuntaan. Halkaisijan normaaliarvo on mm. Mikäli halkaisija on yli mm, mäntä on uusittava. Männäntapin halkaisija mitataan molemmista päistä ja keskeltä. Halkaisijan normaaliarvo on mm. Mikäli halkaisija on alle mm, tappi on uusittava. Männänrenkaat asennetaan paikoilleen niin, että niiden päät tulevat keskenään 120 asteen kulmaan. HUOM! Uutta männänrengasta asennettaessa tulee varmistua siitä, että rengas liikkuu vapaasti urassaan. Tämä tapahtuu parhaiten pyörittämällä rengasta urassa. Ylintä ja keskimmäistä rengasta ei pidä sekoittaa keskenään. Männänrenkaiden yläpinnassa on valmistajan merkintä. Männäntapin lukitsemiseen pitää aina käyttää uutta lukkorengasta. Lukkorenkaan avoimen kohdan tulee olla joko suoraan ylöspäin tai alaspäin. Kytkin Kytkimen säätö tehdään kytkinvaijeri täysin vapaana. Moottorin kyljessä oleva kytkimen säätöruuvin lukkomutteri avataan ja sen jälkeen kierretään säätöruuvista vastapäivään, kunnes ruuvin päässä tuntuu pieni vastus. Sen jälkeen säätöruuvia kierretään ¼ kierrosta myötäpäivään ja kiristetään lukitusmutteri. Sen jälkeen kytkinvivun vapaaliike säädetään oikeaksi vaijerin säädöistä. Kytkinvivun päästä mitattuna vapaaliike on n. mm. Moottorin käydessä ja vaihdettaessa vapaalta vaihteelle moottorin käynti ei saa hidastua, mikäli kytkinvipu on painettuna täysin loppuun. Kytkinlevyjen normaalipaksuus on mm. Levy(t) on uusittava, jos paksuus on alle 2.3 mm. Kytkimen metallilevyjen suoruus tarkastetaan suoraa tasoa ja rakomittaa apuna käyttäen. Tason ja levyn väliin ei saa missään kohdassa jäädä yli 0.3 mm suurempaa rakoa.

5 Kytkinjousien normaalipituus on Pituuden ollessa alle 30.5 mm on jousi (jouset) uusittava. Kampiakseli Vaihteensiirtäjät Nokkaketjun kiristin Vääntymisen tarkistamiseksi kampiakseli tuetaan keskilaakereistaan ja akselia pyörittäen mitataan heitto neljästä kohdasta. Heitto mitataan akselin molemmista päistä ja vastapainoista. Heitto ei saa akselin päissä ylittää arvoa 0.15 mm ja vastapainojen heitto ei saa olla arvoa 0.30 mm suurempi. Petilaakereiden normaaliväljyys on mm ja uusimisraja on 0.05 mm. Kiertokangen alapään laakerin normaaliväljyys on mm ja uusimisraja on 0.05 mm. Kiertokangen alapään sivuttaisvälys on normaalisti mm. Välyksen korjausraja on 0.60 mm. Kiertokangen yläpään läpimitan normaaliarvo on ja uusimisraja on mm. HUOM! Asennettaessa kampiakselia paikoilleen pitää varmistaa, että laakereiden ulkokehillä olevat lukitustapit tulevat uriinsa. Keskilaakeripetin neljä pulttia kiristetään ristiin arvoon Nm. Laturin roottorin kiinnityspultti kiristetään arvoon Nm. Vaihteensiirtäjähaarukan paksuuden normaaliarvo on keskimmäisellä vaihteensiirtäjällä mm alarajan ollessa 5.6 mm. Reunimmaisilla vaihteensiirtäjillä normaaliarvo on mm alarajan ollessa 4.6 mm. Vaihteensiirtäjähaarukan reiän läpimitta saa olla enintään mm. Vaihteensiirtäjärummun läpimitta ei saa olla alle 39.9 mm. Asennettaessa vaihteensiirtäjähaarukoita paikoilleen on varmistettava, että ohjaintappien lukkosokat on huolellisesti kiinnitetty. Nokkaketjun kiristin säädetään venttiilien säädön yhteydessä. Säätö tapahtuu nokkaakselin ollessa sellaisessa asennossa, jossa kaikki venttiilit ovat kiinni. Tämä kohta on vasemman sylinterin puristustahdin yläkuolokohdan jälkeen. Laturin roottoria kierretään vastapäivään kunnes roottorin LT-merkki on 90 astetta edellä staattorissa olevaa kohdistusmerkkiä. Mikäli kaikki venttiilit eivät ole kiinni, kierretään roottoria vielä täysi kierros (360 astetta) vastapäivään.

6 Nokkaketju kiristetään löysäämällä kiristyspultti ja kiertämällä se sen jälkeen kiinni. Kaasuttimet Pakokaasujen paine säädetään samaksi kummankin kaasuttimen kaasuläpän säätöruuvista niin, että tyhjäkäynti on rpm. Samalla tarkistetaan, että molemmat kaasuläpät alkavat aueta samanaikaisesti. Se voidaan tehdä mm. niin, että peukalot asetetaan vasten kaasuläppien akselien varsia ja toinen henkilö kääntää kaasukahvasta. Oikea tyhjäkäyntiseos säädetään tyhjäkäynnin seosruuvista. Säätö tehdään erikseen kummallekin kaasuttimelle. Säätöä tehtäessä haetaan säätöruuvilla asento, jossa moottorin tyhjäkäynti on korkeimmillaan. Tämän asennon tulisi löytyä kohdasta, jossa ruuvia on kierretty auki n. ¾ kierrosta täysin kiinni kierretystä asennosta. Täysin kiinni kierrettäessä moottorin tulisi sammua. Mikäli ruuvin kiertämisellä ei ole vaikutusta moottorin käyntiin, on kaasuttimessa mahdollisesti tukos. Tyhjäkäynnin seosruuvien säädön jälkeen kokeillaan, että pakokaasujen paine on sama molemmissa pakoputkissa ja tarvittaessa säädetään se samaksi kaasuläppien säätöruuveilla. Pakokaasujen paineen avulla tehtävä säätö ei toimi, jos sylinteripaineet eivät ole samat. Edellä kerrotut toimenpiteet tulee tehdä useita kertoja peräkkäin jotta sekä tyhjäkäyntisuuttimien että kaasuläppien asennot olisivat parhaat mahdolliset. Kohokammion nestepinta on tarkistettava ja säädettävä 4500 kilometrin välein. Säätö tehdään poistamalla kohokammio ja nostamalla kohoa sen verran, että kohon varsi alkaa painaa sulkijaventtiilin jousta kiinni. Tässä vaiheessa kohon alapinnan ja kaasuttimen rungon välisen mitan tulee olla kaasutintyypin ohjearvon mukainen. Mikäli säätö tehdään irrotettuihin kaasuttimiin, kallistetaan kaasutinta asentoon, jossa kohon varsi alkaa koskettaa sulkijaventtiiliä. Honda CB350 kaasuttimien säätöarvoja: kaasutinmalli 350A uimuritaso19 mm Std main jet #60 primary #115 secondary Std slow jet #38 tyhjäkäynnin seosruuvin lähtöarvo 3/4 kierrosta auki tyhjäkäynti 1200 rpm. kaasutinmalli 3B & 3C uimuritaso 21 mm Std main jet #70 primary #110 secondary Std slow jet #35 tyhjäkäynnin seosruuvin lähtöarvo 1 kierros auki tyhjäkäynti 1200 rpm kaasutinmallit 3D, 722A, 726A, 728A uimuritaso 26 mm

7 Std main jet #68 primary (722A,726A) #70 primary (3D,728A) Secondary #70 (3D,728A), #105 (3D, 722A, 726A) Std slow jet#35 tyhjäkäynnin seosruuvin lähtöarvot: 3/4 kierrosta auki (3D) 1 1/8 kierrosta auki (722A, 726A, 728A) tyhjäkäynti 1200 rpm. Sytytyspuola Sytytysennakon säädin Sytytyksen säätö Sytytyspuola muodostuu rautasydämen ympärille käämitystä ensiökäämistä, jossa on kierosta 0.6 mm emaloitua kuparilankaa ja ensiökäämin ympärille käämitystä toisiokäämistä, jossa on kierrosta emaloitua 0.08 mm kuparilankaa. Koko puola on valettu keinohartsiin. Puolan kunto tarkastetaan mittaamalla sen antama kipinä kipinävälimittarilla. Kipinävälimittari kytketään tulpan korkeajännitejohdon ja rungon väliin. Kipinävälin mittaus tehdään pyörittäen moottoria sytytysvirta päällä käynnistinpolkimesta tai käynnistinmoottorilla. Normaalikuntoisen puolan antama kipinä on vähintään 7 mm kierroslukualueella rpm. Sytytysennakon säätimen toiminta perustuu poikittaiskiihtyvyyteen. Moottorin kierrosnopeuden kasvaessa säätimen painoihin vaikuttava poikittaiskiihtyvyys ylittää painoihin vaikuttavien jousien voiman ja painot alkavat liikkua nokka-akselista ulospäin siirtäen samalla katkojan nokkaa nokka-akselin pyörimissuuntaan ja muuttaen sytytyshetkeä aikaisemmaksi. Ennakkosäätimen painojen tulee liikkua vapaasti ilman takertelua. Ennakkosäädin on syytä aika ajoin puhdistaa ja voidella kevyesti notkealla vaseliinilla. Säätimen toiminnan tulisi alkaa moottorin kierrosalueella rpm ja sytytysennakon tulisi olla suurimmillaan alkaen kierroslukualueesta rpm. Säätimen säätämä ennakko on suurimmillaan astetta. Jos sytytysennakon siirtymä on väärä, on syy kiinnijuuttuneissa säätimen painoissa tai viallisissa säätimen jousissa. Ennakon suuruuden ja säätimen toiminnan saa parhaiten tarkastettua ajoituslampun avulla moottorin käydessä. Kampiakselia kierretään, kunnes vasemman sylinterin katkojan kärkien väli on suurimmillaan. Kärkiväli säädetään arvoon mm. Tämän jälkeen kiinnitetään ajoituslamppu kärkien +johtimeen ja maahan ja sytytysvirta kytketään päälle. Kampiakselia kierretään uudelleen kohtaan, jossa vasemman sylinterin kärjet alkavat avautua. Kärkien tulee avautua merkin LF (=left fire) kohdalla.

8 Kondensaattori Sytytystulpat Laturi Mikäli kärjet avautuvat ennen LF-merkkiä, kierretään kärkien pohjalevyä vastapäivään. Jos kärjet alkavat avautua vasta LF-merkin jälkeen, kierretään kärkien pohjalevyä myötäpäivään. Säätöä tehtäessä on tärkeää, että kampiakselia kierretään ainoastaan vastapäivään. Sytytysvirran tulee olla puolien vaurioitumisen välttämiseksi päällä ainoastaan sillä hetkellä, kun sytytyksen kohtaa tarkastetaan. Oikean sylinterin sytytyksen ajoitus säädetään F-merkkiin. Säätö tehdään katkojan kärkiväliä muuttamalla. Ajoituksen oikeellisuus tarkastetaan ajoituslampun avulla moottorin käydessä. Sytytyksen säädön yhteydessä on aina tarkastettava myös katkojan kärkien kunto. Kärkien kosketuspinnan pitää olla täysin suora ja vapaa öljystä tai vedestä. Mikäli kärkien kunto ei ole hyvä, ne pestään ensin puhtaaksi rasvattomalla aineella ja hiotaan sen jälkeen suoriksi joko kärkiviilalla tai hiontapaperilla. Mikäli kärkiin on palanut koloja, ne uusitaan. Vasemman kondensaattorin johdin on keltainen ja oikean sininen. Kondensaattorien toinen pää on kytketty kondensaattorien runkoon. Kondensaattorien kapasitanssi mitataan rungon ja johtimen välistä. Kapasitanssin arvon pitää olla välillä mikrofaradia. Kondensaattorin eristysvastuksen arvon ollessa alle 5 megaohmia on kondensaattori vaihdettava. Mittauksen jälkeen kondensaattorit pitää oikosulkea runkoonsa, jotta niihin varastoitunut lataus purkautuu! CB350:n sytytystulppana käytetään NGK B-8ES tulppaa. Tulpan kärkiväli on mm. Laturi on kuusinapainen vaihtovirtalaturi, jonka suurin teho on 0.1 kw/5000 rpm. Laturin normaali kierroslukualue on rpm ja suurin toimintakierrosluku rpm. Laturin kuormitus koostuu ilman ajovaloja 12V-12Ah akusta ja kahdesta sytytyspuolasta. Ajovaloja käytettäessä lisäkuormana on ajovalo 35 w + 7 W ja mittarivalot 3 * 3 W. Latausvirran suuruus on sekä ilman ajovaloja että ajovalot päälle kytkettynä A / 5000 rpm. Laturin latausvirtaa mitattaessa tehdään sekä ajovalot kytkettynä että ilman ajovaloja. Ajovalot kytkettynä latausvirta siirtyy valkoista johdinta pitkin ja ilman valoja keltaista johdinta pitkin. Vaaleanpunainen johdin on yhteinen. Latausvirran mittaus tehdään kytkemällä ampeerimittari tasasuuntaajan ja akun plusnavan väliin. Mittarin plusnapa kytketään tasasuuntaajaan ja miinusnapa akun plusnapaan. Kun moottorin kierrosluku on n rpm, latausvirran voimakkuus on 0 A.

9 Jännitteensäädin Tasasuuntaaja Akku Kun kierroksia kasvatetaan 3000 kierrokseen, nousee virran voimakkuus yhteen ampeeriin, missä arvossa se pysyy kierroslukualueen loppuun saakka. Jos latausvirta on liian pieni, on syy laturissa, tasasuuntaajassa tai väärissä kytkennöissä. Mikäli latausvirtaa nousee huomattavasti yli yhden ampeerin, on syy viallisessa jännitteensäätimessä. Jos laturin käämeissä epäillään olevan oikosulkuja tai katkoksia, voidaan käämit mitata vastusmitatrilla. Keltaisen ja vaaleanpunaisen johtimen välisen vastuksen tulee olla n. 1.1 Ω ja valkoisen ja vaaleanpunaisen johtimen välisen vastuksen 0.55 Ω. HUOM! Laturin roottorin irrottamiseen kampiakselin päästä tulee käyttää tarkoitukseen kuuluvaa erikoistyökalua. Ennen roottorin takaisin asentamista on sekä roottori että staattori puhdistettava huolellisesti. CB350:ssä käytettävää jännitteensäädintä (tyyppi ZR V) ei voida sen toimintatavasta johtuen millään tavalla säätää. Akun jännitteen ollessa alhainen säädin ei ole toiminnassa. Kun akku on täydessä latauksessa tai lähestymässä täyttä latausta, alkaa säädin toimia maadoittaen ylimääräisen virran, jotta akkuun ei synny ylilatausta. HUOM! Säädintä paikalleen asennettaessa on varmistettava johtojen oikea kytkentä. Väärin kytkettynä sekä akku että jännitteensäädin vaurioituvat. CB350:ssä käytetään seleenityyppistä tasasuuntaajaa. Koska tasasuuntaaja ei päästä virtaa kunnolla läpi kuin toiseen suuntaan, on vastuksen oltava toiseen suuntaan huomattavasti suurempi. Ei-vastustava suunta mitataan niin, että vastusmittarin plusnapa kytketään keltaiseen johtimeen ja miinusnapa punavalkoiseen johtimeen. Vastuksen pitää olla 5 40 Ω samoin kuin mitattaessa väleillä vaaleanpunainen (+) ja punavalkoinen (-), vihreä (+) ja keltainen (-) sekä vihreä (+) ja vaaleanpunainen (-). Vastustava suunta mitataan niin, että mitataan em. mittaukset käänteisellä napaisuudella. Tällöin vastuksen pitää olla suurempi kuin 600 Ω. Tasasuuntaajan kunto voidaan tarkastaa myös pelkkää akkua ja 12 voltin lamppua apuna käyttäen. Kytketään akun plus- ja miinusnapa em. napaisuutta noudattaen ja toisen akkujohdon väliin kytketään lamppu. Vastustavaan suuntaan lamppu ei saa palaa kun taas toiseen suuntaan kytkettynä sen täytyy palaa. HUOM! Mitattaessa tasasuuntaaja vastustavaan suuntaan sen tasasuuntauskyky voi kärsiä. Tämän vuoksi vastustavaan suuntaan tehdyt mittaukset pitää suorittaa mahdollisimman ripeästi. Akku on tyypiltään 12N12A-4A. Elektrolyytin suositeltu tiheys on 20 asteen lämpötilassa mitattuna Akun tilavuus on 0.72 litraa. Akkua ladattaessa tulee ottaa huomioon seuraavat asiat:

10 Öljynvaihto ja tarkastus Moottorin pulttien kiristys Muita kireyksiä - jos elektrolyytin lämpötila nousee yli 45 asteen, lataaminen pitää keskeyttää joksikin aikaa - jos akun nestepinta laskee latauksen aikana, täydennetään vajaus tislatulla vedellä - kennojen korkit pitää avata latauksen ajaksi - avotulen käyttö ladattavan akun läheisyydessä ei ole sallittua - akkua takaisin asennettaessa pitää varmistaa, että ylivuotoletku ei ole tukkeutunut eikä se jää mutkalle tai litistyksiin Jos akulle halutaan suorittaa pikalataus, on huomattava, että täysin purettua akkua ei saa koskaan pikaladata. Kun suoritetaan pikalatausta 12 ampeeritunnin akulle, käytetään 12 ampeerin virtaa. Jos on akku on n. 50 % purettu, sitä ladataan n. puoli tuntia 12 ampeerin virralla. Mikäli elektrolyytin lämpötila nousee latauksen aikana yli 50 asteen, on lataus keskeytettävä joksikin aikaa tai pienennettävä latausvirtaa. Asia puuttuu kokonaan venttiilikopan kiristys kanteen (4 kpl ristipääruuveja) 6 7 Nm kansipultit 8 mm Nm kansipultit (sytytystulppien vieressä) Nm öljynpuhdistajan kiinnitysmutteri Nm kampiakselin laakerien kiinnitys Nm laturin roottori Nm etuakseli ohjausputken mutteri yläkolmion 8 mm pultit moottorin kiinnityspultit takahaarukan akselin pultin mutteri taka-akselin mutteri etujarrun jarrurauta (jarrukilven puoli) etujarrun jarrurauta (iskunvaimentimen puoli) iskunvaimentimen öljyntäyttöpultti etuhaarukan alakappaleiden 8 mm mutterit ohjaustangon 8 mm kiinnityspultit takaiskunvaimentimen (yläpään?) mutteri Nm Nm Nm Nm Nm Nm Nm Nm Nm Nm Nm Nm

N:o Nimike Hinta N:o Nimike Hinta

N:o Nimike Hinta N:o Nimike Hinta TUKKUPAKKAUKSET 4101 Ilmansuod. 5 x 491588S...... 31,90 4171 Liitin 5 x 791850... 7,00 4102 Ilmansuod. 5 x 397795S... 32,70 4172 Tiiviste 5 x 272996... 11,60 4103 Ilmansuod. 5 x 399877S... 32,40 4178 Primer

Lisätiedot

1/XON/09 22.3.2009. Rake t 1 2 0 kilpamoot torin luokitustodistus

1/XON/09 22.3.2009. Rake t 1 2 0 kilpamoot torin luokitustodistus Rake t 1 2 0 kilpamoot torin luokitustodistus Pääperiaate on se, että kaikenlainen työstäminen, aineen lisää minen, poista minen, muutt a minen tai virittäminen on kielletty, ellei näissä säännöissä toisin

Lisätiedot

Harjoitus 8. Mäntämoottorin rakenteeseen perehtyminen

Harjoitus 8. Mäntämoottorin rakenteeseen perehtyminen Harjoitus 8 Mäntämoottorin rakenteeseen perehtyminen Harjoituksen tarkoituksena on perehtyä mäntämoottorin rakenteeseen tutustumalla eri osakokonaisuuksiin. Harjoitus tehdään moottoritelineeseen asennetulla

Lisätiedot

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Rande Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Rande Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD LUOKITUSTODISTUS Luokitus N Luokitukseen voidaan tehdä muutoksia Karting lajiryhmän toimesta ja luokitusmuutokset tulevat voimaan joko välittömästi tai lajiryhmän ilmoituksen mukaan. AKK-Motorsport Ry

Lisätiedot

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS 2/XON/10 29.07.2010 Xon Sport Club ry RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS Tekniset tiedot Raket 120 Moottorin tyyppi: Yksisylinterinen, mäntäohjattu kaksitahtimoottori Iskutilauus: 118,5 cc Iskunpituus:

Lisätiedot

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS 3/XON/12/15.3.2012 Xon Sport Club ry RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS Tekniset tiedot Raket 120 Moottorin tyyppi: Yksisylinterinen, mäntäohjattu kaksitahtimoottori Iskutilauus: 118,5 cc Iskunpituus:

Lisätiedot

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Radne Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Radne Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD LUOKITUSTODISTUS Luokitus N Luokitukseen voidaan tehdä muutoksia Karting lajiryhmän toimesta ja luokitusmuutokset tulevat voimaan joko välittömästi tai lajiryhmän ilmoituksen mukaan. AKK-Motorsport Ry

Lisätiedot

PM-6.0 Koottuna. PM-6.0 Pikaopas. mcd020fi_pm60_v1.doc

PM-6.0 Koottuna. PM-6.0 Pikaopas. mcd020fi_pm60_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1. SIVU 2. SIVU 3. SIVU 4. SIVU 5. SIVU 6. SIVU 7. SIVU

Lisätiedot

Karting tekniikkakoulutus KF 6

Karting tekniikkakoulutus KF 6 Karting tekniikkakoulutus KF 6 KF6 moottorin luokitus Tarkista aina ensin: Moottorin luokitusnumero esim. 3/KF6/14 Moottorin numero esim. 10022 Onko ko. moottori luokituskuvien mukainen ulkoisesti. 3 KF6

Lisätiedot

Rihtausohje. J.Puhakka

Rihtausohje. J.Puhakka Rihtausohje Pyörän vanteen pinnoitus (rihtaus) on aikaa vievä toimenpide, joka vaatii kärsivällisyyttä tekijältään. Tässä on ohje, joka toivottavasti helpottaa osaltaan työn onnistumista. J.Puhakka 1 Pinnat

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Ford Galaxy (WRG) 2000 2006, 1,9 l 85 kw, moottorikoodi AUY, mallivuodesta 2003 alkaen Hammashihnasarjat CT1028K3,

Lisätiedot

KÄYTÄ MIELUITEN SYNTEETTISTÄ 2-TAHTIÖLJYÄ, SEKOITUSSUHTEEN ON OLTAVA TARKKA! (20:1 ALLE 250KM = 5%) (25:1 > 250KM = 4%).

KÄYTÄ MIELUITEN SYNTEETTISTÄ 2-TAHTIÖLJYÄ, SEKOITUSSUHTEEN ON OLTAVA TARKKA! (20:1 ALLE 250KM = 5%) (25:1 > 250KM = 4%). 2-TAHTIMOOTTORIN ASENNUSOHJEET TAVALLISEEN MIESTENPYÖRÄÄN TEE ASENNUS HUOLELLA. SINÄ OLET VASTUUSSA ASENNUKSEN JA ITSESI TURVALLISUUDESTA!!!! ------TÄRKEÄÄ: 2-TAHTIMOOTTORIN BENSAAN LISÄTÄÄN ÖLJYÄ:------

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, CT884 K1 automallissa 1997 Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5 l V6, moottorikoodi X25XE ContiTech ohjeistaa, miten välttää

Lisätiedot

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS!

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Yleistä akkujen ylläpidosta Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Akut sisältävät syövyttävää happoa. Tämän vuoksi on oltava varovainen sekä käytettävä asianmukaisia suojavarusteita työskenneltäessä akkujen

Lisätiedot

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus.

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus. Form No. Ajovalo- ja katsastusvarustussarja 202-malli ja uudempi Workman HD -työajoneuvo Mallinro: 20-5030 Mallinro: 20-5045 3386-909 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

LMM KARTING TEAM. 85 huolto kisakaudella

LMM KARTING TEAM. 85 huolto kisakaudella 85 huolto kisakaudella Lue luokitustodistus -> löytyy AKK:n nettisivuilta Lue sääntökirja -> löytyy AKK:n nettisivuilta Kysele kokeneempien neuvoja Täyshuolto jossa kone puretaan kokonaan tehdään yleensä

Lisätiedot

AKK-MOTORSPORT ry Katsastuksen käsikirja ISKUTILAVUUDEN MITTAAMINEN. 1. Tarkastuksen käyttö

AKK-MOTORSPORT ry Katsastuksen käsikirja ISKUTILAVUUDEN MITTAAMINEN. 1. Tarkastuksen käyttö ISKUTILAVUUDEN MITTAAMINEN 1. Tarkastuksen käyttö 2. Määritelmät 3. Välineet 4. Olosuhteet Kyseisen ohjeen tarkoituksena on ohjeistaa moottorin iskutilavuuden mittaaminen ja laskeminen. Kyseinen on mahdollista

Lisätiedot

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä Ohje nro Versio Osa nro 9172666 1.0 Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä M3903274 Sivu 1 / 8 Varuste A0000162 A0000161 M8802509 Sivu 2 / 8 M3903275 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

Skootterini.com MOOTTORI EI KÄYNNISTY TAI KÄYNNISTYY HUONOSTI

Skootterini.com MOOTTORI EI KÄYNNISTY TAI KÄYNNISTYY HUONOSTI MOOTTORI EI KÄYNNISTY TAI KÄYNNISTYY HUONOSTI Vianhakukaavio, versio 1.0.6 Tämä Kaavio on tarkoitettu käytettäväksi kaikissa kärjettömällä CDI-sytytysjärjestelmässä ja kaasuttimella varustetuissa 2-tahti

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Ford Focus 2,0 l16v, moottorikoodit EDDB, EDDC, EDDD ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Fiat 500 1,2 l, moottorikoodi 169 A4.000 ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä Hammashihnan

Lisätiedot

kokoamiseen tarvittavat osat

kokoamiseen tarvittavat osat RAKENNUSOHJE Kaikki toisen takaiskunvaimentimen kokoamiseen tarvittavat osat 273 Lehden nro 64 mukana sait kaikki toisen takaiskunvaimentimen osat. Näillä osilla voit koota takaiskunvaimentimen ja saat

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Fiat Doblò paketti- / farmari ajoneuvot (263) 1,6 D Multijet ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

HUOLTOPÄIVÄKIRJA N:0. Moottorin N:o. laatu ja merkki

HUOLTOPÄIVÄKIRJA N:0. Moottorin N:o. laatu ja merkki HUOLTOPÄIVÄKIRJA HUOLTOPÄIVÄKIRJA laatu ja merkki N:0 Moottorin N:o Öljy on vaihdettava: Moottoriin, jossa ei ole öljynpuhdistajaa, kesällä noin 1500 km:n ja talvella noin 1300 km:n ajon jälkeen. Moottoriin,

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet Ford Focus C-Max 1,6 l Ti -malliin, moottorin koodi HXDA, SIDA Hammashihnan vaihdon yhteydessä tapahtuu usein vakavia

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

BEVERA OY PL 78-02231 ESPOO Puh. (09) 884 5522 - Fax (09) 804 1263 www.bevera.fi. Huolto-ohjeet. Hydromatic repivät jätevesipumput

BEVERA OY PL 78-02231 ESPOO Puh. (09) 884 5522 - Fax (09) 804 1263 www.bevera.fi. Huolto-ohjeet. Hydromatic repivät jätevesipumput BEVERA OY PL 78-02231 ESPOO Puh. (09) 884 5522 - Fax (09) 804 1263 www.bevera.fi 1 Huolto-ohjeet Pumput: Mallit: repivät jätevesipumput HPDY200M3-4 1-vaihe 230 V HPDY200M11-4 3-vaihe 400 V SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. Tuotteen tunnistaminen. Varastointi. Liitoksen laatu

MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. Tuotteen tunnistaminen. Varastointi. Liitoksen laatu MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen Tuotteen tunnistaminen MODIX-raudoitusjatkoksen mallin voi tunnistaa tuotteessa olevasta tunnuksesta ja suojatulpan väristä. Värikoodit on esitetty alla olevassa taulukossa.

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Lisäturva Extra (Autoille)

Lisäturva Extra (Autoille) Finntakuu Oy Lisäturvat Lisäturva Extra (Autoille) Hinta 549 e Saatavilla max 7 vuotta vanhoihin ja alle 150 tkm ajettuihin autoihin Takuuaika 12 kk / 20 000 km Moottoritilavuus max 3.0 l Ei omavastuuta

Lisätiedot

Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli

Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli RAKENNUSOHJE Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli 295 Lehden nro 69 mukana sait seitsemän uutta osaa, jotka kuuluvat mittakaavan 1:7 F2007 autosi GX-21-moottorin mekaaniseen kokonaisuuteen.

Lisätiedot

DAIHATSU SIRION, M100

DAIHATSU SIRION, M100 DAIHATSU SIRION, M100 JÄRJESTELMÄN KOMPONENTTIEN SIJAINTI auton nopeus diagnoosliitin paine kaasuläppä anturi ISC venttiili imuilman lämpötila puolat nokka-akselin polttoainepumppu polttoneste syötön katkasu

Lisätiedot

Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi

Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi RAKENNUSOHJE Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi 325 Lehden nro 77 mukana sait osat, joita tarvitset mittakaavan 1:7 F2007-autosi kytkimen rakentamiseen. Uudet osat

Lisätiedot

Vinkkejä ja ohjeita osa 1.

Vinkkejä ja ohjeita osa 1. Vinkkejä ja ohjeita osa 1. Kaikki RMC Finland osakilpailuissa käytettävät moottorit ovat sinetöityjä kilpailun ajan. Sinetöinnin voi suorittaa vain virallinen Rotax Service Center. Kilpailujen ulkopuolella

Lisätiedot

mcd010fi_mjs25dt_v1.doc

mcd010fi_mjs25dt_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1. MJS-2.5 DT KOOTTUNA SIVU 2. VOIMANSIIRTO SIVU 3. VASTATERÄ

Lisätiedot

+ 0,5 Nm (0.96 ti 0.4 Ibf ft).

+ 0,5 Nm (0.96 ti 0.4 Ibf ft). 473-2 Tasauspyörastö ja pikkuvetopyörä - lautaspyöra -. -- Toimenpiteet ennen mittausta Pikkuvetopyörän säätöä mitattaessa on otettava huomioon seuraavaa: Käsivalintaiset vaihteistot: Pikkuvetopyörän akselin

Lisätiedot

3.5 KG 9.4KG 17,0 KG

3.5 KG 9.4KG 17,0 KG TOIMENPITEET. 5.PAINEMITTARIN TARKASTUS JA PAINEEN MITTAAMINEN. 5.1 PAINEMITTARINNEULAN PITÄÄ OLLA VIHREÄLLÄ ALUEELLA PIENEN MITTARIIN NAPUTTELUN JÄLKEENKIN. 5.2 TARKISTUSMITTARILLA MITATAAN SÄILIÖN PAINE

Lisätiedot

BT50QT-11. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi

BT50QT-11. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi BT50QT-11 VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi Peltokaari 1, FIN-0580 Siuntio Tel: 0600 0077 (0,8 /min) Web: www.jm-racing.fi VARAOSALUETTELO BT50QT-11 MOOTTORIN MUOVIKOTELOT SYLINTERIN KANSI JA KAASUTTIMEN KURKKU

Lisätiedot

INFORMATION DELLORTO SYTYTYS JÄRJESTELMÄ KUINKA VÄLTTÄÄ TOIMINTAHÄIRIÖT

INFORMATION DELLORTO SYTYTYS JÄRJESTELMÄ KUINKA VÄLTTÄÄ TOIMINTAHÄIRIÖT INFORMATION DELLORTO SYTYTYS JÄRJESTELMÄ KUINKA VÄLTTÄÄ TOIMINTAHÄIRIÖT Moottori ei käy puhtaasti Moottori alkaa pätkiä yli 10.000 rpm Moottori antoi ensin korkean rpm lukeman, mutta pudotti sen äkillisesti

Lisätiedot

Kuva 1 esittää tämän moottorin rakennepiirroksen ja ajoitusmerkkien sijainnit. NOKKA-AKSELI AUTOM. KIRISTIN. Kuva 1.

Kuva 1 esittää tämän moottorin rakennepiirroksen ja ajoitusmerkkien sijainnit. NOKKA-AKSELI AUTOM. KIRISTIN. Kuva 1. Kireyden säätö Mitsubishi/Volvo 1.8 16V -bensiinimoottoreissa GATE-VIITE: VALMISTAJA : MALLI : MOOTTORI : M:N TYYPPI : 5514XS/K015514XS MITSUBISHI / VOLVO Carisma, Pajero IQ, Pajero Pinin, Shogun Pinin,

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

PERUSTEELLINEN MÄÄRÄAIKAISTARKASTUS (PURETTUNA TARKASTUS) D15Z, D 19Z, D 19ZS, D 20Z, D 25Z

PERUSTEELLINEN MÄÄRÄAIKAISTARKASTUS (PURETTUNA TARKASTUS) D15Z, D 19Z, D 19ZS, D 20Z, D 25Z 1 JJ-Asennus Oy OHJE 01.04.2010 PERUSTEELLINEN MÄÄRÄAIKAISTARKASTUS (PURETTUNA TARKASTUS) D15Z, D 19Z, D 19ZS, D 20Z, D 25Z Purettavat kohteet: - teleskooppipuomisto Uusittavat osat: - teleskoopin levykimppuketjut

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vakionopeudensäädin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vakionopeudensäädin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30758297 1.1 31334456, 31334497, 30756431, 30758230 Vakionopeudensäädin IMG-290723 Sivu 1 / 8 Varuste IMG-242205 A0000162 IMG-331411 Sivu 2 / 8 IMG-284902 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue

Lisätiedot

DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT

DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT DRV LINJASÄÄTÖVENTTIILIT DRV VODRV Lämmitysverkostoissa on usein ongelmia, kun edellytetään tietty virtaama kuhunkin yksittäiseen liittymään. Tämä johtuu virtausvastusten eroista

Lisätiedot

mcd010fi_mj23dt_v1.doc

mcd010fi_mj23dt_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1. MJ-2.3 DT KOOTTUNA SIVU 2. VOIMANSIIRTO SIVU 3. VASTATERÄ

Lisätiedot

Sivu 1(19) Raket 120 tekniset säännöt v. 2.0 - päivitetty 26.3.2012

Sivu 1(19) Raket 120 tekniset säännöt v. 2.0 - päivitetty 26.3.2012 Sivu 1(19) Raket 120 tekniset säännöt v. 2.0 - päivitetty Sivu 2(19) Tekniset tiedot Raket 120 Moottorin tyyppi: Iskutilauus: Iskunpituus: Poraus: Jäähdytys: Sytytys: Maksimi teho: Maksimi kierrokset:

Lisätiedot

3590050/2 IM-P359-01 CH Issue 2 DN15 - DN100 QL43D, QL43M, QL73D ja QL73M kolmitieventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuustiedote 2. Toiminta 3. Asennus ja käyttöönotto 4. Huolto 5. Varaosat

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Sivu 1(17) Raket 120 tekniset säännöt v. 1.5.3 - päivitetty 19.8.2008

Sivu 1(17) Raket 120 tekniset säännöt v. 1.5.3 - päivitetty 19.8.2008 Sivu 1(17) Raket 120 tekniset säännöt v. 1.5.3 - päivitetty Sivu 2(17) Tekniset tiedot Raket 120 Moottorin tyyppi: Iskutilauus: Iskunpituus: Poraus: Jäähdytys: Sytytys: Maksimi teho: Maksimi kierrokset:

Lisätiedot

Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700. Käyttö ja Kunnossapito ILG250FI1, 97-08-15

Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700. Käyttö ja Kunnossapito ILG250FI1, 97-08-15 Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700 Käyttö ja Kunnossapito, 97-08-15 Bensiinimoottori: Honda GX200 Dieselmoottori: Yanmar L60AE, L100AE Hatz 1D31S, 1D60S, 1D60Z, 1D81S Ohje

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. 49cc Crossi mopo

KÄYTTÖOHJE. 49cc Crossi mopo KÄYTTÖOHJE 49cc Crossi mopo Tekniset tiedot 1. Moottori: 49cc, 1-sylinterinen / ilmajäähdytteinen/ 2-tahti. 2. Bensiini: lyijytön bensa + 2-tahtiöljyn sekoitus. 3. Käynnistin: manuaalinen (vetonaru) 4.

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

Malli Kierros- Max Nopeusalue 7 bar 70 bar 140 bar 210 bar Varastointi

Malli Kierros- Max Nopeusalue 7 bar 70 bar 140 bar 210 bar Varastointi SIIPI KIINTEÄTILAVUUKSISET 1 runko 2 roottori 3 siivet 4 tasapainoitus levyt 5 akseli 6 imuaukko 7 paineaukko Toiminta-arvot 1450 rpm öljyllä ISO VG46 ja lämpötilalla 50 C. Malli Kierros- Max Nopeusalue

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

ÖLJYTÖN PAINEILMAKOMPRESSORI

ÖLJYTÖN PAINEILMAKOMPRESSORI ÖLJYTÖN PAINEILMAKOMPRESSORI KÄYTTÖOHJE ÖLJYTÖN PAINEILMAKOMPRESSORI 1. Hiljainen, energiatehokas, ympäristöystävällinen ja turvallinen paineilmakompressori soveltuu laajasti eri käyttötarkoituksiin, kuten

Lisätiedot

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS)

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Ohje nro Versio Osa nro 31330604 1.7 31414189, 31201481 Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Sivu 1 / 9 Erikoistyökalut T9513035 TPMS-TYÖKALU Työkalunumero: T9513035 Työkalun selostus: TPMS-TYÖKALU

Lisätiedot

Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin

Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin Harjoitus 4 Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin Harjoituksen tarkoituksena on perehtyä nykyaikaisen, kahdella sylinterikannen yläpuolisella nokka-akselilla varustetun ottomoottorin

Lisätiedot

mcd020fi_mjk310st_v1.doc

mcd020fi_mjk310st_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1 SIVU 2. SIVU 3. SIVU 4. SIVU 5. SIVU 6. SIVU 7. SIVUT

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet.

MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet. MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet.fi KOKOAMIS- JA ASENNUSOHJEET kulmamalli kulmaistuimella R890 KI

Lisätiedot

2. Määritelmät Puristussuhde: Iskutilavuuden suhde puristustilavuuteen, suhdeluku.

2. Määritelmät Puristussuhde: Iskutilavuuden suhde puristustilavuuteen, suhdeluku. PALOTILAN JA PURISTUSSUHTEEN MITTAAMINEN 1. Tarkastuksen käyttö Tämän ohjeen tarkoituksena on ohjeistaa moottorin laskennallisen puristustilavuuden ja puristussuhteen laskeminen. Tarkastuksen voi tehdä

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Audi A3 1,8 l T. moottorikoodi ARZ ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä Hammashihnan vaihdon

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, CT1015 WP1 ja CT1018K1 automallissa Audi A4 (B6) 2,5 l V6 TDI, moottorikoodi AKE MY 2001 ContiTech kertoo, miten vältät

Lisätiedot

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907 Form No. Vetokoneiston päivityssarja GreensPro 00 -viheriöjyrä, mallit 44905, 44906 tai 44907 Mallinro: 7-5899 Mallinro: 7-5907 8-69 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS XON/15/15.03.2016 Xon Sport Club ry RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS Tekniset tiedot Raket 120 Moottorin tyyppi: Yksisylinterinen, mäntäohjattu kaksitahtimoottori Iskutilauus: 118,5 cc Iskunpituus:

Lisätiedot

TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI.

TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI. TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI. Sytytysvastuksen ja jännitteen kontrollointi Sytytysvastus tarkistetaan

Lisätiedot

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja MOOTTORIVENTTIILI Käsikirja Tutustu käsikirjaan huolella ennen järjestelmän käyttöönottoa. Ainoastaan valtuutettu huoltohenkilökunta on oikeutettu suorittamaan säätöja korjaustoimenpiteitä. Korjauksessa

Lisätiedot

BT49QT-9N1. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi

BT49QT-9N1. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi BTQT-N1 VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi Peltokaari 1, FIN-00 Siuntio Tel: 000 0077 (0, /min) Web: www.jm-racing.fi VARAOSALUETTELO BTQT-N1 MOOTTORIN MUOVIKOTELOT SYLINTERIN KANSI JA KAASUTTIMEN KURKKU NOKKA-AKSELI

Lisätiedot

mcd010fi_mj14st_v1.doc

mcd010fi_mj14st_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1. MJ-1.4 ST KOOTTUNA SIVU 2. VOIMANSIIRTO SIVU 3. VASTATERÄ

Lisätiedot

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg ICF Group Oy Myrttitie 1 Tel. 09-346 2574 www.icf.fi 01300 Vantaa Fax. 09-346 2576 KOKOAMINEN Huom! Nostin on tarkoitettu ainoastaan henkilöiden nostamiseen

Lisätiedot

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen (Finnish) DM-HB0003-04 Jälleenmyyjän opas MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

RAIDETESTERIN KÄYTTÖOHJE

RAIDETESTERIN KÄYTTÖOHJE RAIDETESTERIN KÄYTTÖOHJE Yleiskuvaus Mittalaite tutkiin virtapiirin johtavuutta ja ilmaisee virtapiirissä olevan puhtaasti resistiivisen vastuksen. Mittalaitteen toiminnallisuus on parhaimmillaan, kun

Lisätiedot

Jakohihnan tai -sarjan asennus VAG 1.4/1.6 16V

Jakohihnan tai -sarjan asennus VAG 1.4/1.6 16V Jakohihnan tai -sarjan asennus VAG 1.4/1.6 16V GATES-VIITE: VALMISTAJA: MALLI: MOOTTORI: M:N TYYPPI: 5565XS/K015565XS/K025565XS/KP15565XS/ KP25565XS-1/KP25565XS-2/T43149 AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Useita

Lisätiedot

Liite 1 VIERAILUTEHTÄVÄ 1. Auton moottorin keväthuolto

Liite 1 VIERAILUTEHTÄVÄ 1. Auton moottorin keväthuolto Liite 1 VIERAILUTEHTÄVÄ 1 Auton moottorin keväthuolto 1. Tehtävän kuvaus Tehtävänä on suorittaa auton moottorin keväthuolto. Huolto tehdään harjoitusmoottoriin. Työn kuluessa täytyy kiinnittää huomiota

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Ajovalo- ja katsastussarjat / jarru- ja merkkivalosarjat Workman MD -sarjan työajoneuvot

Ajovalo- ja katsastussarjat / jarru- ja merkkivalosarjat Workman MD -sarjan työajoneuvot Ajovalo- ja katsastussarjat / jarru- ja merkkivalosarjat Workman MD -sarjan työajoneuvot Mallinro: 120-5031 Mallinro: 120-50 Form No. 3371-328 Rev B Asennusohjeet Irralliset osat Tarkista alla olevasta

Lisätiedot

BT49QT-9O3. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi

BT49QT-9O3. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi BTQT-O VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi Peltokaari 1, FIN-00 Siuntio Tel: 000 0077 (0, /min) Web: www.jm-racing.fi VARAOSALUETTELO BTQT-O MOOTTORIN MUOVIKOTELOT SYLINTERIN KANSI JA KAASUTTIMEN KURKKU NOKKA-AKSELI

Lisätiedot

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 OMINAISUUDET Pituus: 420 mm Leveys: 305 mm Korkeus: 200 mm Rengasväli: 255 mm Maavara: 50 mm. Renkaiden halkaisija/leveys: 130 mm/52 mm Moottori: RC550L

Lisätiedot

1 /TARKASTUSTOIMENPITEET:

1 /TARKASTUSTOIMENPITEET: TEMREX OY TUOMAANKUJA 1 90420 OULU EUREX TPX-SARJAN PAINEELISET JAUHESAMMUTTIMET (TPX 2,TPX 6 JA TPX 12) 1/TARKASTUSOHJEET 2/HUOLTO-OHJEET 3/TÄYTTÖOHJEET 1 /TARKASTUSTOIMENPITEET: TARKASTUS TULEE SUORITTAA

Lisätiedot

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite Mallinro: 130-7190 Form No. 3386-265 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo

Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo Form No. Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo Mallinro: 133-717 3413-53 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE KENTTÄPUHELIN LM ERICSSON M/37

KÄYTTÖOHJE KENTTÄPUHELIN LM ERICSSON M/37 1 (10) KÄYTTÖOHJE KENTTÄPUHELIN LM ERICSSON M/37 2 (10) 1. SISÄLLYS 1. Sisällys... 2 2. Kenttäpuhelin M/37... 3 3. Yleistä puheluista... 4 4. Kenttäpuhelimen kytkeminen ja käyttöönotto... 4 4.1 Paristojen

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

Maastopyörän Asennusohjeet

Maastopyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 9 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 KÄYTTÖOHJE

ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 KÄYTTÖOHJE ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISET TIEDOT JA RAKENNE... 2 2. TURVAOHJEET... 3 3. KONEEN KÄYTTÖ- JA HALLINTALAITTEET... 4 4. AVAINTEN JYRSINTÄ... 5 4.1 Jyrsinnän aloitus...

Lisätiedot

"FORDSON" STANDARJ TRAKTORIEN KORJAUSTÖIDEN

FORDSON STANDARJ TRAKTORIEN KORJAUSTÖIDEN "FORDSON" STANDARJ TRAKTORIEN KORJAUSTÖIDEN "FORDSON" STANDARI TRAKTORIEN KORJAUSTÖIDEN AIKAERITTELY Fordsoiv VAHVISTANUT HELSINKI Fonn 78. 1,000. 4. 27. K-S. NORDSLAO»FtTTOSSON 0.-Y. _ 2 TRAKTORIKORJAUKSET.

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF GROUP OY 1 ( 6 ) NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN ON MAHDOL- LISTA YHDEN AVUSTAJAN TOIMESTA. NOSTO MAKSIMIKUORAMA

Lisätiedot