1) Kasvata lukijamäärää hyödyntämällä vanhoja blogipostauksia. minulta on nyt useampaan kertaan kysytty, miten blogiin saisi lisää lukijoita.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1) Kasvata lukijamäärää hyödyntämällä vanhoja blogipostauksia. minulta on nyt useampaan kertaan kysytty, miten blogiin saisi lisää lukijoita."

Transkriptio

1 1) Kasvata lukijamäärää hyödyntämällä vanhoja blogipostauksia Tiia tässä hei, minulta on nyt useampaan kertaan kysytty, miten blogiin saisi lisää lukijoita. Kysymys on hyvä ja tällä kertaa ajattelin ottaa asiaan vähän erilaisen näkökulman. Vanhoja blogipostauksia voi hyvin hyödyntää lukijamäärän kasvattamisessa. On turha yrittää aina kirjoittaa uutta sisältö, kun vanhaakin voi hyödyntää. Tilastollisesti minulla ei ole sinulle mitään konkreettista vielä antaa mutta sen sijaan tavoitteenani on tehdä seuraavat askeleet ensin omassa blogissa ja 1-2 viikon kuluttua kertoa, miten onnistuin. Tulen myös kirjoittamaan tuloksista blogipostauksen mutta sinä pääset hyödyntämään tätä tietoa ennen blogin lukijoita. Kasvata lukijamäärää hyödyntämällä vanhoja blogipostauksia Case Study Ennen aloitusta, olen tehnyt salapoliisityötä Googlen Search Consolessa. Etsin tietoa blogipostauksista, joita on luettu paljon mutta joiden sijoituksen keskiarvo suhteessa parhaaseen blogipostaukseen on alle 15 (tulen tekemään tästä aiheesta myös blogipostauksen, joten ei hätää, jos tämä kohta ei avaudu) Löysin muutamia blogipostauksia mutta yksi niistä on sellainen, jonka olen jo pidemmän aikaa halunnut uudistaa. Kyseessä on Kumppanuusmarkkinointi -postaus.

2 Nyt kun tiedän, minkä postauksen lähden uudistamaan, seuraava askel on uudistaa postauksen sisältö ja viimeinen askel on postauksen uudelleenjulkaisu. On virheellistä ajatella, että blogipostauksia ei saisi muuttaa jälkikäteen. Kyllä niitä saa mutta muutokset on tuotava selkeästi esille. Tämän voi tehdä mm.: vaihtamalla blogipostauksen julkaisupäivän uudeksi lisäämällä postaukseen "Päivitetty xx.xx.xxx" merkinnän tai korostamalla päivitettyä osiota ja mainitsemalla, että tämä kohta on päivitetty Parasta tietysti on vaihtaa julkaisupäivä, koska silloin blogipostauksen osoite pysyy samana mutta postaus on ensimmäisenä blogissa. Samalla kertaa hakukoneoptimointi pysyy kunnossa ja parhaimmillaan edistää postauksen nousua hakutuloksissa entistä korkeammalle. Esimerkiksi Kumppanuusmarkkinointi -postaus on julkaistu eli vuosi sitten. Jos julkaisen postauksen uudelleen keskiviikkona, vaihdan julkaisupäiväksi Tavoitteenani on julkaista postaus siten, että se ehtii olla uudelleen luettavana 1,5 viikkoa ennen tulosten julkaisua. Mitä mieltä olet, onko tällainen näin syvällinen analysointi mielenkiintoista ja haluatko tämän tyylisiä analyysejä jatkossakin? Millaisista bloggaamiseen liittyvistä asioista (sisältö, tekniikka) haluaist lukea tämäntyylisiä analyysejä? Inspiroivin terveisin, Tiia

3 2) Poista nämä 5 asiaa blogistasi välittömästi Tiia tässä hei, Oletko joskus innoissasi lisäillyt sivupalkkiisi paljon erilaisia vimpaimia? Siellä on erilaisia sosiaalisen median painikkeita ja keinoja, joilla lukijasi siirtyy sivulta toiselle. Olet lisäillyt tuotteiden kuvia ja hauskoja tilastoja. Mutta Mieti hetken lukijaasi. Mitä jos olisit ensimmäistä kertaa blogissasi? Löydätkö kaiken tarpeellisen heti vai osuuko silmiisi vain kaikkea epäoleellista? Poistamalla kaiken turhan, saat lukijasi vierailemaan juuri niillä sivuilla, jotka oikeasti haluat lukijasi lukevan. Selkeyttämällä blogisi ulkoasua, saat lukijat viihtymään pidempään blogissasi. Lukijan on helpompi löytää kaikki oleellinen ja tärkeä blogista kun olet poistanut sieltä muutamia häiritseviä elementtejä. 1. Pitkät tunniste-/kategorialistat Liian pitkät tunniste- ja kategorialistat sivupalkissasi voivat ärsyttää lukijaa. Sen vuoksi poista lista kokonaan tai vähennä kategorioita. Jokaisessa blogissa tulisi olla vain 4-6 kategoriaa, joihin keskitytään kirjoittamaan. Jos kategorioita on liikaa, blogi on täyttä sillisalaattia eikä lukija tiedä enää mitä lukea. Lisää tarkkaan harkitut ja tärkeimmät kategoriasi valikkoon eikä sivupalkkiin. Näin sivupalkki jää vain tarpeellisten asioiden käyttöön. Johdata lukija mieluummin lukemaan sellaisia blogitekstejä, joissa olet kertonut joko omista tuotteistasi, sähköpostilistastasi tai vaikka affiliate-tuotteista.

4 2. Rikkoutuneet linkit Muistatko sen kerran kun klikkasit innoissasi jotain tärkeää linkkiä vain huomataksesi ettei se toimi enää? Harmitti varmasti tosi paljon, niin minuakin harmittaisi. Tarkista siis aika ajoin blogisi linkit, jotta ne näkyvät oikein. Itse suosittelen tähän lisäosaa nimeltä Broken Link Checker (Wordpress). Poista kuitenkin se kun olet tarkistanut linkkien toimivuuden, sillä se vie paljon tilaa sivuiltasi. Toisinaan on myös hyvä pyytää ulkopuolista testaamaan blogissasi olevia linkkejä. Ulkopuolinen näkee enemmän kuin sinä, sillä silmäsi ovat jo tottuneet omaan blogiisi. 3. Kalenteri Julkaisukalenteri on kyllä näppärää pitää itsellään, mutta tarvitseeko sinun tosiaan näyttää sitä myös lukijoille? Heidän on paljon helpompi lukea blogia ilman kalenteria. Ota kalenteri kokonaan pois ja se tuo tilaa paljon tärkeimmille asioille. 4. Suosituimmat / Viimeisimmät artikkelit Jos tarjoat liikaa luettavaa, lukija turhautuu. On hyvä itse määrittää, minkä blogitekstin vinkkaat blogissasi missäkin kohtaa. Unohda siis suosituimmat blogitekstit ja johdattele lukijasi mieluummin suosittuihin teksteihin blogitekstiesi seassa. Näin varmistut siitä, että he lukevat tekstit juuri oikeassa järjestyksessä. 5. Kuvat, jotka eivät näy oikein Jos kuvasi on liian iso, liian pieni tai ei näy ollenkaan, poista ne tai korjaa oikeaksi. Mikään ei ole niin ärsyttävää lukijana kuin huomata huonosti näkyviä kuvia.

5 Kuvat ovat osa blogisi ulkoasua ja jos ne eivät ole asiallisia, blogisi maine kärsii siinä myös. Tarkkaile siis blogisi kuvia ja myös eri kokoisilla laitteilla. Aika ajoin kannattaa käydä myös läpi vanhoja blogitekstejä, sillä joskus tekniikka pettää lisäosien päivittyessä. Mihin sitten kannattaa keskittyä? Ajattele lukijaa ja mieti tarkkaan, miten hänen olisi helpoin liikkua blogissasi. Aloita tästä - sivu auttaa lukijoita suosituimpien blogitekstien äärelle ja jokainen blogiteksti johdattaa seuraavaan ja seuraavaan Lukijan on syytä pystyä keskittymään lukemaansa eikä häiriintyä sivuilla näkyvistä erilaisista vimpaimista. Tarjoa lukijalle nautinnollinen lukuelämys blogissasi ja riisu siitä kaikki turha pois. Pidä tärkeimmät sivut helposti löydettävissä, sillä muuten saatat menettää hyviä yhteydenottoja tai palautteita lukijoiltasi. Anna blogiisi valoa ja raikkautta jättämällä sinne myös tilaa. Inspiroivin terveisin, Tiia P.s. Käy kurkkimassa erilaisia blogeja ja mieti, mikä niissä sinua häiritsee kaikkein eniten ja taas toisaalta, mikä niissä lumouttaa sinut ensisilmäyksellä?

6 3) Miksi kukaan ei lue blogia? Tiia tässä hei, Olet kirjoittanut blogia jo hetken aikaa eikä tilastojen mukaan kukaan tunnu vierailevan blogissasi. Kukaan ei kommentoi, ei jaa tai tykkää blogiteksteistäsi. Alat ihmetellä, mitä teet väärin. Moni kamppailee samojen asioiden kanssa. Rakentamalla blogisi oikein, tuottamalla siihen laadukasta sisältöä, keskittymällä lukijaan ja kertomalla blogistasi koko maailmalle, saat lisää lukijoita vierailulle. Ja kun kohdennat juuri oikeille ihmisille, huomaat saavasi myös faneja, et vain lukijoita. Mitä sitten voit tehdä? Tässä muutama keino. Kukaan ei tiedä Tänä päivänä et voi olettaa, että lukijasi löytävät sinut jos et kerro itsetäsi heille. Joka päivä syntyy uusia blogitekstejä ja uutta sisältöä. Sinun pitää johdattaa lukijasi blogisi luokse. Kukaan ei voi tehdä tätä puolestasi. Tunne lukijasi ja missä hän liikkuu. Kohdenna markkinointi juuri siihen kanavaan. Joskus kannattaa myös maksaa markkinoinnista saadakseen hyviä tuloksia aikaan. Mieti tarkkaan kohdeyleisösi ja mitä juuri he haluavat. Testaa erilaisia markkinointitekstejä, mikä toimii parhaiten kohdeyleisöllesi. Näin saat paremmin lukijoita Facebookista Mitä paremmin löydyt Facebookissa, sen paremmin lukijasi löytää luoksesi. Huomioimalla sivusi ulkoasun ja siinä muutaman tärkeän elementin, lukijasi löytää paremmin myös blogiisi.

7 Tässä muutamia keinoja, joilla saat blogiisi kävijöitä Faebookista täysin ilmaiseksi: Ryhmät Kansikuva Painike Kiinnitetty julkaisu Ajasta tilapäivitykset Facebook-ryhmät Facebookissa on paljon ryhmiä moniin eri aiheisiin. Liity mahdollisimman moneen ja jaa sisältöäsi aika ajoin niissä. Tarkista kuitenkin ryhmän säännöt, sillä kaikki ryhmät eivät pidä mainostamisesta. Älä kuitenkaan jaa samaa linkkiä monessa ryhmässä samaan aikaan, sillä osa kävijöistä saattaa olla samoissa ryhmissä kanssasi. Jaa eri aikoina ja eri päivinä, jotta mahdollisimman moni näkisi linkkisi. Ja mieti myös mitä kerrot blogitekstistäsi. Älä vain pyydä heitä lukemaan blogiasi vaan koukuta jo jakaessasi linkkiä. Etsi blogitekstistäsi kaikkein mehukkain lause tai kappale ja liitä se linkin kaveriksi. Lisää lainaus -merkkien väliin ja laita loppun kolme pistettä Näin lukija tietää kohdan jatkuvan vielä blogissa. Kansikuva Tiesitkö, että Facebook-kansikuva on myös täydellinen mainospaikka! Siihen voit suunnitella blogiisi suunnatun mainoksen tai laittaa blogiteksteissäsi olevia kuvia ja linkki blogiisi. Kuvan voit suunnitella vaikka hyödyntämällä Canva.com sivustoa. Siellä on valmis pohja tarkoitettuna juuri Facebookin kansikuvaa varten.

8 Painike Facebook-sivuille saa laittaa myös painikkeen esim. Lue lisää, Ota yhteyttä Tätä nappia voit hyödyntää johdattamalla lukijasi sähköpostilistallesi tai parhaaseen blogitekstiisi. Näet myös painikkeen tilaston, joka näyttää montako klikkausta olet siitä saanut. Kiinnitetty julkaisu Sivuille voit lisätä myös yhden kiinnitetyn julkaisun. Tähän voit laittaa uusimman blogitekstisi tai sähköpostilistasi. Kiinnitetty julkaisu näkyy Facebook-sivuillasi ensimmäisenä ja on loistava keino tiedottaa tärkeistä asioista tai blogiteksteistä. Ajasta päivitykset Et jaksa olla läsnä sosiaalisessa mediassa 24/7, joten voit ajastaa julkaisusi juuri oikeaan aikaan. Kun ajastat kerran kuussa päivityksiä sosiaaliseen mediaan, jää aikaasi muuhun. Kun sivuillesi tulee aika ajoin päivityksiä, näkyy se useammin tykkääjiesi aikajanalla. Mitä useammin lukija näkee päivitystäsi, sen tutumpi olet hänelle ja sen helpommin hän myös palaa luoksesi joskus jopa lompakko mukanaan. Aihe ei sitouta Saatat kirjoittaa blogissasi omasta päivästä, omista tuotteistasi tai palveluistasi. Mutta mitä lukija tästä hyötyy? Blogitekstien täytyy hyödyttää lukijaa jollain tapaa, jotta se houkuttelee lukijaa lukemaan. Mitä sitten voit tarjota blogissasi lukijoille? Lisäarvo. Millainen se sinun kohdallasi on? Lisäarvo on jotain, mitä lukijasi ei saa mistään muualta. Lukijasi kokee lisäarvon tärkeäksi ja jatkaa blogisi lukemista.

9 Minä minä minä Älä kirjoita itsestäsi vaan käännä tekstin kieli lukijalle. Puhu vain yhdelle lukijalle. Anna lukijasi tuntea itsensä spesiaaliksi ja ole blogissa juuri häntä varten. Mieti jokaisessa blogitekstissä lukijaasi. Saako hän tarpeeksi tästä blogitekstistä vai pitääkö siihen vielä lisätä jotain? Anna lopussa muutamia toiminta-askeleita, joilla lukijasi voi tehdä heti jotain konkreettista. Inspiroivin terveisin, Tiia 4) Tyypillisimmät virheet hakukoneoptimoinnissa ja miten korjaat ne Tiia tässä hei, viime viikolla kävin läpi keinoja, miten parannat blogisi hakukonenäkyvyyttä. Näitä ovat mm. hakusanan tai -termin lisääminen blogin titleen blogipostausten kirjoittaminen tietyn hakusanan tai -termin ympärille hakusanan lisääminen blogipostauksen otsikkoon lisäämällä hakusanaa useamman kerran itse postaukseen varmistamalla että vähintään metaselostuksessa löytyy hakusana tai -termi sekä vuoden 2017 yksi tärkeimmistä hakukonenäkyvyyteen liittyvistä asioista, eli laadukkaan ja pitkän sisällön tuottaminen. Ymmärrän enemmän kuin hyvin, että hakukoneoptimointi ei ole bloggaajan suosikki =D

10 Fakta on kuitenkin se, että blogeja on jo niin paljon, että hakukoneoptimointi on tärkeä elementti erottuvuuden kannalta. Tällä viikolla kerron sinulle 5 tyypillisintä virhettä, joita bloggaajat tekevät hakukoneoptimoinnissa sekä mitä sinä voit tehdä välttääksesi tai korjataksesi nämä virheet. 1. Ei hakukoneoptimointia Se, että hakukoneoptimoinnin lakaisee maton alle ja "opettelee sen joskus" ei enää toimi. Hakukoneoptimointi helpottaa blogisi markkinointia ja vapauttaa aikaa keskusteluun lukijoiden kanssa. Omaan blogiini tulevista lukijoista jo 23,4 % tulee suoraan Googlen kautta. Esimerkiksi hakusanaa vitamiini haetaan joka kuukausi kertaa. Jos kirjoittaisit blogia terveellisestä ruokavaliosta ja yhtenä näkökulmana olisi vitamiinien oikea saanti, voisit oikealla hakukoneoptimoinnilla saada blogiisi todella paljon kävijöitä - pelkästään Googlesta. Korjaa Ota hakukoneoptimointi haltuun yksi osa kerrallaan. Aloita blogin SEOsta. 2. Estät hakukoneita löytämästä blogiasi Tämä on yllättävän yleinen virhe, joka kostautuu todella nopeasti. Kun aloitit bloggaamisen, piditkö blogiasi "piilossa"? Jos olet laittanut asetuksissa hakukone-eston, nyt on viimeistään oikea aika käydä vaihtamassa asetus oikeaan asentoon. Korjaa Blogger: Asetukset --> Perus --> Tietosuoja --> Listattu Bloggerissa. Näkyy hakukoneilla --> tallenna

11 Wordpress: Asetukset --> Lukeminen --> Hakukonenäkyvyys (jos tässä kohtaa on täppä, ota se pois) --> tallenna 3. Blogia ei ole lisätty Search Consoleen Googlen Search Console voi olla monelle bloggaajalle tuntematon. Tämä "ohjelma" kertoo kuitenkin Googlelle, mitä postauksia ja sivuja blogissasi on. Se kertoo Googlelle välittömästi, kun julkaiset uuden postauksen ja vastavuoroisesti Google kertoo, jos sivustossasi on jotain korjattavaa (esimerkiksi allekirjoittaneen blogista löytyy paaaaaljon 404 sivuja). Korjaa Kirjaudu Googleen sisään gmail sähköpostiosoitteella (jos sinulla ei ole gmail sähköpostiosoitetta, suosittelen lämpimästi sen ottamista. Tarvitset sitä nimittäin muissakin yhteyksissä). Mene sen jälkeen Search Consoleen ja lisää blogisi sinne (Lisää omainaisuus) ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. 4. Et käytä aikaa oikeiden hakusanojen ja -termien mietintään Mieti asiaa tältä kantilta. Haluat löytää täydellisen suklaamuffinssin reseptin. Vaikka kuinka haet Googlesta sanalla täydellinen suklaamuffinssi, saat hakutulokseksi mustikkapiirakan ohjeita. Oikeat hakusanat ja -termit auttavat Googlea tuomaan parhaan mahdollisen sisällön etsijän ulottuville. Itse asiassa, kun kirjoitat postauksia, joissa on mietitty hakusanoja, autat Googlea tekemään työtään paremmin.

12 Korjaa Aloita yhdestä postauksesta. Kun kirjoitat seuraavaa blogipostausta, mieti 10 minuuttia, millä sanalla haluat, että lukija löytää tiensä blogiisi. Mene sen jälkeen Googleen ja etsi kyseisellä hakusanalla tietoa. Millaista sisältöä sieltä nousee esille? Lopuksi kirjoita postaus ja lisää hakusanaa sopivassa määrin postaukseen (enintään 5 % sanamäärästä). Tämä on yksinkertaisin keino löytää hakusanoja mutta ei missään nimessä se täydellinen. Sitä varten tarvitset Googlen avainsanatyökalua, jonka opettelu kannattaa aloittaa mahdollisimman nopeasti. 5. Unohdat linkittää blogin sisällä Olen monta kertaa törmännyt ihaniin blogipostauksiin, joissa on ollut paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Esimerkiksi yhdessä postauksessa oli tehty 12 kuukauden yhteenveto, eli mitä bloggaaja oli tehnyt vuonna 2016, millaisia tuotteita hän oli ostanut ja mitä hänen elämässään oli tapahtunut. Suuri pettymys oli, kun tästä postauksesta en päässyt lukemaan yhteenvetopostaukseen valittuja postauksia tarkemmin. Olisin innoissani halunnut lukea lähes kaikki 12 postausta, jos ne olisivat vain tähän yhteenvetopostaukseen lisätty.

13 Älä koskaan aliarvioi blogin sisäistä linkitystä. Mitä enemmän tarjoat laadukasta sisältöä lukijoillesi, sitä enemmän se auttaa myös hakukoneoptimointia. Korjaa Ota 15 suosituinta postausta ja käy ne yksitellen läpi. Lisää jokaiseen postaukseen vähintään 3 linkkiä muihin postauksiin. Kyllä, tämä vie aikaa muutaman päivän mutta lupaan sinulle, että se on vaivan arvoinen toimenpide. Jes! Nämä 5 SEO virhettä kannattaa välttää. Jos huomasit, että jokin virhe on kohdallasi totta, korjaa se mahdollisimman pikaisesti. Ennen kuin huomaatkaan, tulet saamaan entistä enemmän ilmaista liikennettä suoraan Googlesta. Inspiroivin terveisin, Tiia 5) Suositun blogipostauksen salaisuus Tiia tässä hei, tänään käyn kanssasi läpi suosittuja blogipostauksia. Tavoitteenani on analysoida mikä tekee postauksesta suositun ja miten sinä voit kopioida suositun postauksen kaavan. Mistä tietää, että postaus on suosittu?

14 Olen kysellyt useilta bloggaajilta, miten paljon heidän suosituin postauksensa on saanut lukukertoja 48 tunnissa. Tulosten perusteella voin sanoa, että lukumäärä keskiarvo on noin Lukumäärä ei kuitenkaan kerro vielä koko totuutta, sillä lukumäärää saadan nostettua mielenkiintoisen otsikon avulla. Siksi lukukerran rinnalla on syytä tarkastella postauksessa vietettyä aikaa. Alla on kuvaruutukopio oman blogini suosituimmasta postauksesta. Tähän päivään mennessä ( ) sitä on luettu kertaa ja jaettu somessa 160 kertaa. Kuten alla olevasta kuvaruutukopiosta näkee, keskimäärin postauksessa on vietetty aikaa 4:44 minuuttia, joka on blogipostaukselle todella pitkä aika. Mikä tekee postauksesta suositun? Suosittuun postaukseen liittyy monta eri osatekijää. Ensinnäkin tekstin on oltava luettavaa, kuten olen useampaan otteeseen muistuttanut =) Toiseksi postauksen aiheen tulee nostaa esille jokin ajankohtainen asia. Esimerkiksi itse en ymmärtänyt, miten ajankohtaiseen aiheeseen kyseinen postaus osui. Tammikuussa 2017 Tiina Ekman julkaisi Huijarisyndrooma kirjan, jossa hän käsittelee aihetta laajemmin. Oma postaukseni oli julkaistu Näin jälkikäteen minun on pakko myöntää, että aiheen osuminen tähän saumaan oli puhdas sattuma. Onnekas sellainen. Kolmanneksi en voi korostaa otsikon tärkeyttä. 8/10 näkee otsikon somessa mutta vain 2/10 todellisuudessa klikkaa sitä. Jos otsikko ei herätä mielenkiintoa, tunnetta tai uteliaisuutta, lukija ei koskaan tule lukemaan postausta.

15 Omassa postauksessani oli kaksi tärkeää elementtiä: 1) puhuin asiasta oikealla nimellä 2) annoin vinkkejä, miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon Neljänneksi on muistutettava, että bloggaamisessa 20 % ajasta kuluu sisällön tuottamiseen ja 80 % markkinoimiseen. Tämä tarkoittaa, että postausta tulee jakaa somessa tasaisesti eri päivinä ja eri viikkoina. Itse käytin tähän postaukseen jonkin verran Facebookin mainosrahaa. Linkin klikkaus maksoi minulle 0,06, joka on todella edullinen. Kaikkiaan Facebookista ohjautui minulle lukijaa. Näin sinäkin onnistut Suositun blogipostauksen kirjoitus ei ole vaikeaa mutta se vaatii jonkin verran aikaa ja paneutumista. Tässä sinulle Action Stepit, joiden avulla onnistut: 1. Tutki Google Analyticsillä blogisi tilastoja. Mitkä postaukset ovat jo nyt suosittuja? Mihin aiheeseen ne keskittyvät? Tee lista aiheista, joita blogissasi luetaan. 2. Tutki mitä ajankohtaista näihin äsken listaamiin aiheisiin liittyy. Laajenna etsintää myös ulkomaille. 3. Etsi postauksen taustalle muutama tutkimus tai asiantuntijan kirjoittaman teksti. Kun pystyt linkittämään muiden kirjoituksiin, se kasvattaa sinun uskottavuuttasi. 4. Ota tunti aikaa ja hahmottele postauksen sisältö paperille. Mieti kysymyksiä, joita haluat käydä läpi postauksessa. Voit myös kysyä muilta, mitä mieltä he ovat aiheesta tai millaisia kysymyksiä aihe nostaa heillä mieleen ja vastata postauksessa näihin kysymyksiin. 5. Ota useampi tunti tai muutama päivä aikaa ja kirjoita postaus. Pyri pysymään punaisen langan kanssa linjassa. Rönsyily on aina helppoa mutta kokonaisuuden kannalta se ei ole suotavaa.

16 6. Kun postaus on kirjoitettu, lue se muutaman kerran läpi (mielellään ainakin niin, että jos tänään kirjoitat niin huomenna luet sen läpi). Jos mahdollista anna postaus luettavaksi tutulle tai oikolukijalle. 7. Valitse sopiva päivä ja kellonaika ja julkaise postaus. 8. Jaa postausta tasaisesti somessa eri päivinä ja eri kanavissa. Halutessasi käytä hieman mainosrahaa postaukseen. Itse suosin 5,00 mainosrahaa per päivä 2-7 päivän ajan. Millaisia ajatuksia tämä postaus sinussa herätti? Klikkaa vastaa ja kerro tai jos viikkokirje herätti sinussa kysymyksiä, laita vain tulemaan! Inspiroivin terveisin, Tiia

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa.

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa. 5 PARASTA BLOGGAAJAN MUISTILISTAA #BLOGGAAJA #BLOGGAAMINEN #BLOGIAMMATTILAINEN TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman

Lisätiedot

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SEO = Hakukoneoptimointi = search engine optimization blogin sijoituksen nostaminen hakukoneiden hakutuloksissa blogipostausten

Lisätiedot

6 blogipostausta, joita on luettu kertaa, jaettu somessa 820+ kertaa ja jotka ovat tuoneet passiivista myyntiä ,47

6 blogipostausta, joita on luettu kertaa, jaettu somessa 820+ kertaa ja jotka ovat tuoneet passiivista myyntiä ,47 6 blogipostausta, joita on luettu 26.900+ kertaa, jaettu somessa 820+ kertaa ja jotka ovat tuoneet passiivista myyntiä 12.824,47 Tiiakonttinen.fi blogi on perustettu reilu vuosi sitten, helmikuussa 2016.

Lisätiedot

(2) Päätä päivä milloin lähetät viestit. Halutessasi voit myös miettiä kellonajan mutta tämä ei ole välttämätöntä.

(2) Päätä päivä milloin lähetät viestit. Halutessasi voit myös miettiä kellonajan mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tämä työkirja on tarkoitettu täydentämään blogipostausta, joka löytyy www.tiiakonttinen.fi sivustolta. Suosittelen lämpimästi lukemaan postauksen ensin ja hyödyntämään tätä työkirjaa sen jälkeen https://www.tiiakonttinen.fi/asiakaspohjan-kasvattaminen/

Lisätiedot

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään Tämän oppaan sisältöä ei saa julkaista, jakaa, antaa, myydä tai väittää omakseen.

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään Tämän oppaan sisältöä ei saa julkaista, jakaa, antaa, myydä tai väittää omakseen. 6 blogipostausta, joita on luettu 29.000+ kertaa, jaettu somessa 820+ kertaa ja jotka ovat tuoneet passiivista myyntiä 15.379,58 Tiiakonttinen.fi blogi on perustettu helmikuussa 2016. Ensimmäiset 4 kuukautta

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN 1 GOOGLE ANALYTICS Google Analytics on työkalu sivustosi kävijöiden analysoimiseen. Saat sen avulla helposti tietoja kävijöistäsi, joita muuten joutuisit vain arvailemaan.

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin Työkirja TiiaKonttinen Hei, ihan huippua, että latasit tämän oppaan ja haluat oppia, miten voit suunnitella ja tehdä oman verkkokurssisi. Tämän työkirjan

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

10 helppoa SEO-ohjetta

10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta On-page SEO tarkoittaa sivuston sisällölle tehtäviä muutoksia, joilla on merkittävä vaikutus siihen kuinka korkealla sivusto hakukoneiden tuloksissa näkyy.

Lisätiedot

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuka voi tehdä kumppanuusmarkkinointia Kumppanuusmarkkinointia (affiliate marketing) voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys. Jotta voit ryhtyä

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Wordpress. Bloggaamisen perusteet tekniset minimitoimet, joilla pääset alkuun

Wordpress. Bloggaamisen perusteet tekniset minimitoimet, joilla pääset alkuun Wordpress Bloggaamisen perusteet tekniset minimitoimet, joilla pääset alkuun Mikä alusta käyttöön? Tarjolla on runsaasti eri bloggausalustoja Blogger ja Wordpress ovat suosituimmat ilmaiset blogialustat

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

Opas TIETÄÄ, MISTÄ SINUN PITÄISI BLOGISSASI? Bloggaajille ILMAINEN OPAS

Opas TIETÄÄ, MISTÄ SINUN PITÄISI BLOGISSASI? Bloggaajille ILMAINEN OPAS Opas HALUATKO TETÄÄ, MSTÄ SNUN PTÄS OKEAST KRJOTTAA BLOGSSAS? LMANEN OPAS \\\\\\ Bloggaajille ////// Olet ainutlaatuinen ja ahkera bloggaaja, jolla on paljon annettavaa lukijoilleeen. Haluat kirjoittaa

Lisätiedot

Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje

Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje Verkkokaupan päivitysohje Jaana Mäkisalo 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

UUDISTA BLOGISI. 10 keinoa tehdä blogistasi ammattimaisempi

UUDISTA BLOGISI. 10 keinoa tehdä blogistasi ammattimaisempi UUDISTA BLOGISI 10 keinoa tehdä blogistasi ammattimaisempi WWW.TIIAKONTTINEN.FI Copyright Voit halutessasi tulostaa tämän oppaan henkilökohtaiseen käyttöön. Tätä opasta tai osia ei saa julkaista, myydä

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

Palaute kirjasta: www.talentumshop.fi. Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät. Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad.

Palaute kirjasta: www.talentumshop.fi. Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät. Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad. Talentum Helsinki 2011 Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad.fi ISBN: 978-952-14-1723-8 ISBN: 978-952-14-1724-5 (sähkökirja) Kariston Kirjapaino

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(16) Sisällysluettelo 1 Joomla! sivuston sisällöntuotanto... 2 2 Artikkeleiden julkaisu sivustolla... 4 3 Artikkelin julkaisemista

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Worldpress ohje Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Kun päivität sivuja, kirjaudu omalla salasanalla ja lisäksi jäsenten yhteisellä

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

WordPress-blogin perustaminen

WordPress-blogin perustaminen WordPress-blogin perustaminen Mene osoitteeseen http://wordpress.com/ ja luo itsellesi tili. Tilin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Klikattuasi

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Prologi Blogi voidaan määritellä verkkosivustoksi, johon yksi ihminen tai tietty ryhmä tuottaa ajankohtaista sisältöä. Blogi mahdollistaa omien ajatusten

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Markus Ossi SEO Technician Klikkicom 2011-05-26 2 Henkilökuva Markus Ossi 32 vuotias ekonomi Tehnyt hakukoneoptimointia vuodesta 1998 Hakukoneoptimointiteknikk o Klikkicomissa

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

VERKKOSIVUSUUNNITTELU STRATEGIA, JOLLA LUOT LISÄÄ KONVERSIOITA.

VERKKOSIVUSUUNNITTELU STRATEGIA, JOLLA LUOT LISÄÄ KONVERSIOITA. VERKKOSIVUSUUNNITTELU STRATEGIA, JOLLA LUOT LISÄÄ KONVERSIOITA. TEE OMA MYYNTITUNNELISI VAIHE 1. LUO OMA MYYNTITUNNELISI. HYÖDYNNÄ TÄTÄ KUN LUOT SISÄLTÖÄ VERKKOSIVUILLESI. TIETOISUUS HARKINTA ANALYSOINTI

Lisätiedot

MEDIAKORTTI 2011. Mediatiedot. Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto.

MEDIAKORTTI 2011. Mediatiedot. Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto. Mediatiedot Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä jo vuodesta 2007 lähtien. Tarjoamme

Lisätiedot

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN Koulutusteknologian perusopinnot Digitaalinen portfolio oppimisen tukena 2010 Essi Vuopala 1. BLOGIN LUOMINEN Mene osoitteeseen http://www.wordpress.com

Lisätiedot

julkaiseminen verkossa

julkaiseminen verkossa julkaiseminen verkossa SuPerin webmastereiden koulutuspäivä Viestintä-Piritta Piritta Seppälä Vuosi 2015 www.viestintapiritta.fi viestintä-pirittan piritta @piritta Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI

WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI Mikä on sinun unelmasi? Kuka sinä olet? Mitä haluat tehdä? Blogin, kotisivun tai jotain muuta? Millaista sisältöä aiot tehdä? Mistä aihepiiristä? Millä kielellä? Osaatko käyttää

Lisätiedot

Ryhmäharjoitus II: Blogger. TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 16.3.

Ryhmäharjoitus II: Blogger. TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 16.3. Ryhmäharjoitus II: Blogger TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 16.3. Ryhmäharjoitus Johdanto (10 min) Tehtävä (60 min) Palaute (10 min) Miksi Blogi on helppo verkkojulkaisukanava

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Millainen on hyvä työhakemus?

Millainen on hyvä työhakemus? TYÖHAKEMUS- OPAS Millainen on hyvä työhakemus? Hyvä hakemus erottuu joukosta ja vastaa kysymykseen, miksi sinä olisit hyvä valinta tehtävään. Hakemuksessa voit tuoda omaa persoonaasi esiin, jopa ehkä enemmän

Lisätiedot

Purot.net Wiki. Tutkielma. Paavo Räisänen. Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012

Purot.net Wiki. Tutkielma. Paavo Räisänen. Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012 Purot.net Wiki Tutkielma Paavo Räisänen Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012 Sisällysluettelo 1: Esittely 2: Perustaminen 3: Uuden sivun luonti 4: Kuvien lisääminen 5: Linkin lisääminen 6: Lopuksi 1:

Lisätiedot

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin.

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. 10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. On-page SEO-optimointi tarkoittaa nettisivustolle tehtäviä muutoksia, joilla on osaltaan huikea vaikutus sivuston näkyvyyteen hakukoneissa. Tarkista helposti

Lisätiedot

Vihjeitä Ratatan blogipohjan käyttämiseen ja muokkaamiseen

Vihjeitä Ratatan blogipohjan käyttämiseen ja muokkaamiseen Vihjeitä Ratatan blogipohjan käyttämiseen ja muokkaamiseen HOW TO: Blogin ilmeen muuttaminen Ennen kuin alat suunnitella blogiasi, muista, että tyylinmuokkaustyökalu, Stilbyggaren, on alunperin suunniteltu

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Lataa strategiset työkalut

Lataa strategiset työkalut Lataa strategiset työkalut Joiden avulla saavutat taloudellisen riippumattomuuden. Mitä sinä tekisit, jos pystyisit rakentamaan jopa 4.000,00 kuukaudessa tuottavan tulovirran? Entä miten pitkään olet valmis

Lisätiedot

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius Verkkokirjoittaminen Anna Perttilä Tarja Chydenius 1 Suosi lyhyttä tekstiä 2 Kenelle kirjoitat 3 Helpota lukijan työtä; lajittele tekstisi 3.1 Otsikot 3.2 Johdanto 3.3 Väliotsikot 3.4 Pääteksti 4 Linkit:

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100%

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Blogit kunniaan 2008 -kysely Yhteenvetoraportti N=1049 Julkaistu: 28.4.2008 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Kuinka usein luet blogeja? 1. En koskaan 57 5,43% 2. Harvemmin kuin kerran viikossa 135 12,87%

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Kirjoituskoulun verkkovartti Anja Alasilta

Kirjoituskoulun verkkovartti Anja Alasilta Oikea työtapa takaa tekstin laadun Valmistaudu, kirjoita, varmista Kirjoituskoulun verkkovartti Anja Alasilta Noudata ehtoja! Sinulla on määräaikainen käyttöoikeus Kirjoituskoulun koulutusvideoihin ja

Lisätiedot

KIELENOPPIJOITA TIEDONHANKINTA KESKIÖSSÄ KUUNTELEMALLA OPPIJA (AUDITIIVINEN) KIELEN KÄYTTÖ, VUOROVAIKUTUS NÄKEMÄLLÄ

KIELENOPPIJOITA TIEDONHANKINTA KESKIÖSSÄ KUUNTELEMALLA OPPIJA (AUDITIIVINEN) KIELEN KÄYTTÖ, VUOROVAIKUTUS NÄKEMÄLLÄ KIELENOPPIJOITA KIELEN KÄYTTÖ, VUOROVAIKUTUS TIEDONHANKINTA KESKIÖSSÄ KUUNTELEMALLA OPPIJA (AUDITIIVINEN) TEKEMÄLLÄ OPPIJA (KINESTEETTINEN) LUOVA KIELENKÄYTTÄJÄ HOLISTINEN OPPIJA (KOKONAISUUDET TÄRKEITÄ)

Lisätiedot

Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan

Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan Leo Suomela 2 / 13 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Aloitusnäkymä... 3 3 Ohjausnäkymä... 4 4 Sivujen lisäys... 6 5 Etusivun määritys... 9 6 Teeman muokkaus... 13 3 / 13

Lisätiedot

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY 15.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja jäsenrekisterinhoitaja sihteeri JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY Liity partioon sivuston kautta tulee partioon paljon uusia jäseniä. Palvelun kautta lippukunnan

Lisätiedot

DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana

DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana Googlen työkalut 7.11.2017 Google Nykyään osa 2015 perustettua emoyhtiötä Alphabet:ia Tunnettu sähköpostistaan gmail, selaimestaan Chrome sekä tietenkin

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI!

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! SINULLA ON OIKEUKSIA! Netistä saa enemmän irti, kun pitää oikeuksistaan huolta ja toimii itse vastuullisesti. Nettiä voi käyttää lähes jokainen ja jokainen

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim.

Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim. Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim. sähköpostiisi. Seinä Seinällä näet uusimmat tapahtumat ja tiedotukset.

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24Mags Asiakaspalvelu support@24mags.com 020 734 0570 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Uuden julkaisun luominen 3 1.1 Julkaisun nimi 3 1.2 Ladattava PDF-tiedosto 3 1.3 pakkauslaatu

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress.

Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress. BLOGIN LUOMINEN Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress.org) Myös http://blogspot.com on ilmainen ja helppokäyttöinen

Lisätiedot

FACEBOOK. www.facebook.com

FACEBOOK. www.facebook.com FACEBOOK www.facebook.com Mistä löydän facebookin? www.facebook.com ETUSIVUN NÄKYMÄ VALITAAN KIELEKSI SUOMI SIVUN TEKSTIT OVAT NYT SUOMEKSI REKISTERÖITYMINEN Rekisteröityminen 2/ Rekisteröityminen 3/ Kavereiden

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS WWW.DIGISURFFARI.FI Kävijöiden eteneminen digitaalista palvelupolkua pitkin 1. Kävijä näkee mainoksen verkossa. 2. Kävijä tulee mainoksesta laskeutumissivulle. 3.

Lisätiedot

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä Valmentaja-Akatemia opettaa sinulle kuinka valmentajana pystyt kasvattamaan bisnestäsi, auttamaan useampia ihmisiä ja ansaitsemaan enemmän. www.valmentaja- akatemia.fi

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN

10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN 10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN JOHDANTO Kuka tahansa teistä voi kirjoittaa yrityksenne blogia. Minäkö? Juuri sinä. Olit myyjä, markkinoija, assistentti tai tj, voit hyvin aloittaa bloggaamisen. Bloggaamiseen

Lisätiedot

Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys

Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys TYY 2017 Frida Pessi 20.12.2017 Viestintä eli kommunikaatio Sanomien siirtämistä Merkitysten tuottamista Mutta myös yhteisen ymmärryksen tuottamista (yhteisöllisyys)

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpito

Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun viestinnän tehostaminen 2013-5-29 Materiaaleista Koulutuksen videotallenteet ja muut materiaalit ovat käytössänne osoitteessa http://akatemia.fi/fbyk-tilaajien-alue/

Lisätiedot

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Ohjeet kotitehtävien tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa aikaa 2-4

Lisätiedot

Text Mining. Käyttöopas

Text Mining. Käyttöopas Text Mining Käyttöopas Webropol Analytics: Text Mining Mitä tarkoittaa kun asiakkaat tai henkilöstö antavat arvosanan 3.1 Keskiarvoa informatiivisempaa ovat taustalla olevat syyt Onko sinulla aikaa lukea

Lisätiedot

Päivitysperiaatteet: Verkkosivuja päivitetään selainpohjaisella WordPress-ohjelmalla, pikaohje seuraavilla sivuilla.

Päivitysperiaatteet: Verkkosivuja päivitetään selainpohjaisella WordPress-ohjelmalla, pikaohje seuraavilla sivuilla. 18.4.2017 KS2019-nettisivuston päivitysperiaatteet- ja pikaohjeet Nettisivujen www.ks2019.fi pääpäivitysvastuu: - maakuntauudistus-viestintä ja yleinen: Virpi Heikkinen, Keski-Suomen liitto - sote-viestintä:

Lisätiedot

UUDET NETTISIVUT. 09/03/2015 Copyright 2014 by Oriflame Cosmetics Global SA

UUDET NETTISIVUT. 09/03/2015 Copyright 2014 by Oriflame Cosmetics Global SA UUDET NETTISIVUT 1 Oriflamen uudet nettisivut avataan keskiviikkona 11.3. 2 Miksi uudet sivumme ovat PALJON paremmat? Täysin uusi, tämän päivän web-designin vaatimukset täyttävä sivusto. Selkeämpi ja helpompi

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot