1) Kasvata lukijamäärää hyödyntämällä vanhoja blogipostauksia. minulta on nyt useampaan kertaan kysytty, miten blogiin saisi lisää lukijoita.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1) Kasvata lukijamäärää hyödyntämällä vanhoja blogipostauksia. minulta on nyt useampaan kertaan kysytty, miten blogiin saisi lisää lukijoita."

Transkriptio

1 1) Kasvata lukijamäärää hyödyntämällä vanhoja blogipostauksia Tiia tässä hei, minulta on nyt useampaan kertaan kysytty, miten blogiin saisi lisää lukijoita. Kysymys on hyvä ja tällä kertaa ajattelin ottaa asiaan vähän erilaisen näkökulman. Vanhoja blogipostauksia voi hyvin hyödyntää lukijamäärän kasvattamisessa. On turha yrittää aina kirjoittaa uutta sisältö, kun vanhaakin voi hyödyntää. Tilastollisesti minulla ei ole sinulle mitään konkreettista vielä antaa mutta sen sijaan tavoitteenani on tehdä seuraavat askeleet ensin omassa blogissa ja 1-2 viikon kuluttua kertoa, miten onnistuin. Tulen myös kirjoittamaan tuloksista blogipostauksen mutta sinä pääset hyödyntämään tätä tietoa ennen blogin lukijoita. Kasvata lukijamäärää hyödyntämällä vanhoja blogipostauksia Case Study Ennen aloitusta, olen tehnyt salapoliisityötä Googlen Search Consolessa. Etsin tietoa blogipostauksista, joita on luettu paljon mutta joiden sijoituksen keskiarvo suhteessa parhaaseen blogipostaukseen on alle 15 (tulen tekemään tästä aiheesta myös blogipostauksen, joten ei hätää, jos tämä kohta ei avaudu) Löysin muutamia blogipostauksia mutta yksi niistä on sellainen, jonka olen jo pidemmän aikaa halunnut uudistaa. Kyseessä on Kumppanuusmarkkinointi -postaus.

2 Nyt kun tiedän, minkä postauksen lähden uudistamaan, seuraava askel on uudistaa postauksen sisältö ja viimeinen askel on postauksen uudelleenjulkaisu. On virheellistä ajatella, että blogipostauksia ei saisi muuttaa jälkikäteen. Kyllä niitä saa mutta muutokset on tuotava selkeästi esille. Tämän voi tehdä mm.: vaihtamalla blogipostauksen julkaisupäivän uudeksi lisäämällä postaukseen "Päivitetty xx.xx.xxx" merkinnän tai korostamalla päivitettyä osiota ja mainitsemalla, että tämä kohta on päivitetty Parasta tietysti on vaihtaa julkaisupäivä, koska silloin blogipostauksen osoite pysyy samana mutta postaus on ensimmäisenä blogissa. Samalla kertaa hakukoneoptimointi pysyy kunnossa ja parhaimmillaan edistää postauksen nousua hakutuloksissa entistä korkeammalle. Esimerkiksi Kumppanuusmarkkinointi -postaus on julkaistu eli vuosi sitten. Jos julkaisen postauksen uudelleen keskiviikkona, vaihdan julkaisupäiväksi Tavoitteenani on julkaista postaus siten, että se ehtii olla uudelleen luettavana 1,5 viikkoa ennen tulosten julkaisua. Mitä mieltä olet, onko tällainen näin syvällinen analysointi mielenkiintoista ja haluatko tämän tyylisiä analyysejä jatkossakin? Millaisista bloggaamiseen liittyvistä asioista (sisältö, tekniikka) haluaist lukea tämäntyylisiä analyysejä? Inspiroivin terveisin, Tiia

3 2) Poista nämä 5 asiaa blogistasi välittömästi Tiia tässä hei, Oletko joskus innoissasi lisäillyt sivupalkkiisi paljon erilaisia vimpaimia? Siellä on erilaisia sosiaalisen median painikkeita ja keinoja, joilla lukijasi siirtyy sivulta toiselle. Olet lisäillyt tuotteiden kuvia ja hauskoja tilastoja. Mutta Mieti hetken lukijaasi. Mitä jos olisit ensimmäistä kertaa blogissasi? Löydätkö kaiken tarpeellisen heti vai osuuko silmiisi vain kaikkea epäoleellista? Poistamalla kaiken turhan, saat lukijasi vierailemaan juuri niillä sivuilla, jotka oikeasti haluat lukijasi lukevan. Selkeyttämällä blogisi ulkoasua, saat lukijat viihtymään pidempään blogissasi. Lukijan on helpompi löytää kaikki oleellinen ja tärkeä blogista kun olet poistanut sieltä muutamia häiritseviä elementtejä. 1. Pitkät tunniste-/kategorialistat Liian pitkät tunniste- ja kategorialistat sivupalkissasi voivat ärsyttää lukijaa. Sen vuoksi poista lista kokonaan tai vähennä kategorioita. Jokaisessa blogissa tulisi olla vain 4-6 kategoriaa, joihin keskitytään kirjoittamaan. Jos kategorioita on liikaa, blogi on täyttä sillisalaattia eikä lukija tiedä enää mitä lukea. Lisää tarkkaan harkitut ja tärkeimmät kategoriasi valikkoon eikä sivupalkkiin. Näin sivupalkki jää vain tarpeellisten asioiden käyttöön. Johdata lukija mieluummin lukemaan sellaisia blogitekstejä, joissa olet kertonut joko omista tuotteistasi, sähköpostilistastasi tai vaikka affiliate-tuotteista.

4 2. Rikkoutuneet linkit Muistatko sen kerran kun klikkasit innoissasi jotain tärkeää linkkiä vain huomataksesi ettei se toimi enää? Harmitti varmasti tosi paljon, niin minuakin harmittaisi. Tarkista siis aika ajoin blogisi linkit, jotta ne näkyvät oikein. Itse suosittelen tähän lisäosaa nimeltä Broken Link Checker (Wordpress). Poista kuitenkin se kun olet tarkistanut linkkien toimivuuden, sillä se vie paljon tilaa sivuiltasi. Toisinaan on myös hyvä pyytää ulkopuolista testaamaan blogissasi olevia linkkejä. Ulkopuolinen näkee enemmän kuin sinä, sillä silmäsi ovat jo tottuneet omaan blogiisi. 3. Kalenteri Julkaisukalenteri on kyllä näppärää pitää itsellään, mutta tarvitseeko sinun tosiaan näyttää sitä myös lukijoille? Heidän on paljon helpompi lukea blogia ilman kalenteria. Ota kalenteri kokonaan pois ja se tuo tilaa paljon tärkeimmille asioille. 4. Suosituimmat / Viimeisimmät artikkelit Jos tarjoat liikaa luettavaa, lukija turhautuu. On hyvä itse määrittää, minkä blogitekstin vinkkaat blogissasi missäkin kohtaa. Unohda siis suosituimmat blogitekstit ja johdattele lukijasi mieluummin suosittuihin teksteihin blogitekstiesi seassa. Näin varmistut siitä, että he lukevat tekstit juuri oikeassa järjestyksessä. 5. Kuvat, jotka eivät näy oikein Jos kuvasi on liian iso, liian pieni tai ei näy ollenkaan, poista ne tai korjaa oikeaksi. Mikään ei ole niin ärsyttävää lukijana kuin huomata huonosti näkyviä kuvia.

5 Kuvat ovat osa blogisi ulkoasua ja jos ne eivät ole asiallisia, blogisi maine kärsii siinä myös. Tarkkaile siis blogisi kuvia ja myös eri kokoisilla laitteilla. Aika ajoin kannattaa käydä myös läpi vanhoja blogitekstejä, sillä joskus tekniikka pettää lisäosien päivittyessä. Mihin sitten kannattaa keskittyä? Ajattele lukijaa ja mieti tarkkaan, miten hänen olisi helpoin liikkua blogissasi. Aloita tästä - sivu auttaa lukijoita suosituimpien blogitekstien äärelle ja jokainen blogiteksti johdattaa seuraavaan ja seuraavaan Lukijan on syytä pystyä keskittymään lukemaansa eikä häiriintyä sivuilla näkyvistä erilaisista vimpaimista. Tarjoa lukijalle nautinnollinen lukuelämys blogissasi ja riisu siitä kaikki turha pois. Pidä tärkeimmät sivut helposti löydettävissä, sillä muuten saatat menettää hyviä yhteydenottoja tai palautteita lukijoiltasi. Anna blogiisi valoa ja raikkautta jättämällä sinne myös tilaa. Inspiroivin terveisin, Tiia P.s. Käy kurkkimassa erilaisia blogeja ja mieti, mikä niissä sinua häiritsee kaikkein eniten ja taas toisaalta, mikä niissä lumouttaa sinut ensisilmäyksellä?

6 3) Miksi kukaan ei lue blogia? Tiia tässä hei, Olet kirjoittanut blogia jo hetken aikaa eikä tilastojen mukaan kukaan tunnu vierailevan blogissasi. Kukaan ei kommentoi, ei jaa tai tykkää blogiteksteistäsi. Alat ihmetellä, mitä teet väärin. Moni kamppailee samojen asioiden kanssa. Rakentamalla blogisi oikein, tuottamalla siihen laadukasta sisältöä, keskittymällä lukijaan ja kertomalla blogistasi koko maailmalle, saat lisää lukijoita vierailulle. Ja kun kohdennat juuri oikeille ihmisille, huomaat saavasi myös faneja, et vain lukijoita. Mitä sitten voit tehdä? Tässä muutama keino. Kukaan ei tiedä Tänä päivänä et voi olettaa, että lukijasi löytävät sinut jos et kerro itsetäsi heille. Joka päivä syntyy uusia blogitekstejä ja uutta sisältöä. Sinun pitää johdattaa lukijasi blogisi luokse. Kukaan ei voi tehdä tätä puolestasi. Tunne lukijasi ja missä hän liikkuu. Kohdenna markkinointi juuri siihen kanavaan. Joskus kannattaa myös maksaa markkinoinnista saadakseen hyviä tuloksia aikaan. Mieti tarkkaan kohdeyleisösi ja mitä juuri he haluavat. Testaa erilaisia markkinointitekstejä, mikä toimii parhaiten kohdeyleisöllesi. Näin saat paremmin lukijoita Facebookista Mitä paremmin löydyt Facebookissa, sen paremmin lukijasi löytää luoksesi. Huomioimalla sivusi ulkoasun ja siinä muutaman tärkeän elementin, lukijasi löytää paremmin myös blogiisi.

7 Tässä muutamia keinoja, joilla saat blogiisi kävijöitä Faebookista täysin ilmaiseksi: Ryhmät Kansikuva Painike Kiinnitetty julkaisu Ajasta tilapäivitykset Facebook-ryhmät Facebookissa on paljon ryhmiä moniin eri aiheisiin. Liity mahdollisimman moneen ja jaa sisältöäsi aika ajoin niissä. Tarkista kuitenkin ryhmän säännöt, sillä kaikki ryhmät eivät pidä mainostamisesta. Älä kuitenkaan jaa samaa linkkiä monessa ryhmässä samaan aikaan, sillä osa kävijöistä saattaa olla samoissa ryhmissä kanssasi. Jaa eri aikoina ja eri päivinä, jotta mahdollisimman moni näkisi linkkisi. Ja mieti myös mitä kerrot blogitekstistäsi. Älä vain pyydä heitä lukemaan blogiasi vaan koukuta jo jakaessasi linkkiä. Etsi blogitekstistäsi kaikkein mehukkain lause tai kappale ja liitä se linkin kaveriksi. Lisää lainaus -merkkien väliin ja laita loppun kolme pistettä Näin lukija tietää kohdan jatkuvan vielä blogissa. Kansikuva Tiesitkö, että Facebook-kansikuva on myös täydellinen mainospaikka! Siihen voit suunnitella blogiisi suunnatun mainoksen tai laittaa blogiteksteissäsi olevia kuvia ja linkki blogiisi. Kuvan voit suunnitella vaikka hyödyntämällä Canva.com sivustoa. Siellä on valmis pohja tarkoitettuna juuri Facebookin kansikuvaa varten.

8 Painike Facebook-sivuille saa laittaa myös painikkeen esim. Lue lisää, Ota yhteyttä Tätä nappia voit hyödyntää johdattamalla lukijasi sähköpostilistallesi tai parhaaseen blogitekstiisi. Näet myös painikkeen tilaston, joka näyttää montako klikkausta olet siitä saanut. Kiinnitetty julkaisu Sivuille voit lisätä myös yhden kiinnitetyn julkaisun. Tähän voit laittaa uusimman blogitekstisi tai sähköpostilistasi. Kiinnitetty julkaisu näkyy Facebook-sivuillasi ensimmäisenä ja on loistava keino tiedottaa tärkeistä asioista tai blogiteksteistä. Ajasta päivitykset Et jaksa olla läsnä sosiaalisessa mediassa 24/7, joten voit ajastaa julkaisusi juuri oikeaan aikaan. Kun ajastat kerran kuussa päivityksiä sosiaaliseen mediaan, jää aikaasi muuhun. Kun sivuillesi tulee aika ajoin päivityksiä, näkyy se useammin tykkääjiesi aikajanalla. Mitä useammin lukija näkee päivitystäsi, sen tutumpi olet hänelle ja sen helpommin hän myös palaa luoksesi joskus jopa lompakko mukanaan. Aihe ei sitouta Saatat kirjoittaa blogissasi omasta päivästä, omista tuotteistasi tai palveluistasi. Mutta mitä lukija tästä hyötyy? Blogitekstien täytyy hyödyttää lukijaa jollain tapaa, jotta se houkuttelee lukijaa lukemaan. Mitä sitten voit tarjota blogissasi lukijoille? Lisäarvo. Millainen se sinun kohdallasi on? Lisäarvo on jotain, mitä lukijasi ei saa mistään muualta. Lukijasi kokee lisäarvon tärkeäksi ja jatkaa blogisi lukemista.

9 Minä minä minä Älä kirjoita itsestäsi vaan käännä tekstin kieli lukijalle. Puhu vain yhdelle lukijalle. Anna lukijasi tuntea itsensä spesiaaliksi ja ole blogissa juuri häntä varten. Mieti jokaisessa blogitekstissä lukijaasi. Saako hän tarpeeksi tästä blogitekstistä vai pitääkö siihen vielä lisätä jotain? Anna lopussa muutamia toiminta-askeleita, joilla lukijasi voi tehdä heti jotain konkreettista. Inspiroivin terveisin, Tiia 4) Tyypillisimmät virheet hakukoneoptimoinnissa ja miten korjaat ne Tiia tässä hei, viime viikolla kävin läpi keinoja, miten parannat blogisi hakukonenäkyvyyttä. Näitä ovat mm. hakusanan tai -termin lisääminen blogin titleen blogipostausten kirjoittaminen tietyn hakusanan tai -termin ympärille hakusanan lisääminen blogipostauksen otsikkoon lisäämällä hakusanaa useamman kerran itse postaukseen varmistamalla että vähintään metaselostuksessa löytyy hakusana tai -termi sekä vuoden 2017 yksi tärkeimmistä hakukonenäkyvyyteen liittyvistä asioista, eli laadukkaan ja pitkän sisällön tuottaminen. Ymmärrän enemmän kuin hyvin, että hakukoneoptimointi ei ole bloggaajan suosikki =D

10 Fakta on kuitenkin se, että blogeja on jo niin paljon, että hakukoneoptimointi on tärkeä elementti erottuvuuden kannalta. Tällä viikolla kerron sinulle 5 tyypillisintä virhettä, joita bloggaajat tekevät hakukoneoptimoinnissa sekä mitä sinä voit tehdä välttääksesi tai korjataksesi nämä virheet. 1. Ei hakukoneoptimointia Se, että hakukoneoptimoinnin lakaisee maton alle ja "opettelee sen joskus" ei enää toimi. Hakukoneoptimointi helpottaa blogisi markkinointia ja vapauttaa aikaa keskusteluun lukijoiden kanssa. Omaan blogiini tulevista lukijoista jo 23,4 % tulee suoraan Googlen kautta. Esimerkiksi hakusanaa vitamiini haetaan joka kuukausi kertaa. Jos kirjoittaisit blogia terveellisestä ruokavaliosta ja yhtenä näkökulmana olisi vitamiinien oikea saanti, voisit oikealla hakukoneoptimoinnilla saada blogiisi todella paljon kävijöitä - pelkästään Googlesta. Korjaa Ota hakukoneoptimointi haltuun yksi osa kerrallaan. Aloita blogin SEOsta. 2. Estät hakukoneita löytämästä blogiasi Tämä on yllättävän yleinen virhe, joka kostautuu todella nopeasti. Kun aloitit bloggaamisen, piditkö blogiasi "piilossa"? Jos olet laittanut asetuksissa hakukone-eston, nyt on viimeistään oikea aika käydä vaihtamassa asetus oikeaan asentoon. Korjaa Blogger: Asetukset --> Perus --> Tietosuoja --> Listattu Bloggerissa. Näkyy hakukoneilla --> tallenna

11 Wordpress: Asetukset --> Lukeminen --> Hakukonenäkyvyys (jos tässä kohtaa on täppä, ota se pois) --> tallenna 3. Blogia ei ole lisätty Search Consoleen Googlen Search Console voi olla monelle bloggaajalle tuntematon. Tämä "ohjelma" kertoo kuitenkin Googlelle, mitä postauksia ja sivuja blogissasi on. Se kertoo Googlelle välittömästi, kun julkaiset uuden postauksen ja vastavuoroisesti Google kertoo, jos sivustossasi on jotain korjattavaa (esimerkiksi allekirjoittaneen blogista löytyy paaaaaljon 404 sivuja). Korjaa Kirjaudu Googleen sisään gmail sähköpostiosoitteella (jos sinulla ei ole gmail sähköpostiosoitetta, suosittelen lämpimästi sen ottamista. Tarvitset sitä nimittäin muissakin yhteyksissä). Mene sen jälkeen Search Consoleen ja lisää blogisi sinne (Lisää omainaisuus) ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. 4. Et käytä aikaa oikeiden hakusanojen ja -termien mietintään Mieti asiaa tältä kantilta. Haluat löytää täydellisen suklaamuffinssin reseptin. Vaikka kuinka haet Googlesta sanalla täydellinen suklaamuffinssi, saat hakutulokseksi mustikkapiirakan ohjeita. Oikeat hakusanat ja -termit auttavat Googlea tuomaan parhaan mahdollisen sisällön etsijän ulottuville. Itse asiassa, kun kirjoitat postauksia, joissa on mietitty hakusanoja, autat Googlea tekemään työtään paremmin.

12 Korjaa Aloita yhdestä postauksesta. Kun kirjoitat seuraavaa blogipostausta, mieti 10 minuuttia, millä sanalla haluat, että lukija löytää tiensä blogiisi. Mene sen jälkeen Googleen ja etsi kyseisellä hakusanalla tietoa. Millaista sisältöä sieltä nousee esille? Lopuksi kirjoita postaus ja lisää hakusanaa sopivassa määrin postaukseen (enintään 5 % sanamäärästä). Tämä on yksinkertaisin keino löytää hakusanoja mutta ei missään nimessä se täydellinen. Sitä varten tarvitset Googlen avainsanatyökalua, jonka opettelu kannattaa aloittaa mahdollisimman nopeasti. 5. Unohdat linkittää blogin sisällä Olen monta kertaa törmännyt ihaniin blogipostauksiin, joissa on ollut paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Esimerkiksi yhdessä postauksessa oli tehty 12 kuukauden yhteenveto, eli mitä bloggaaja oli tehnyt vuonna 2016, millaisia tuotteita hän oli ostanut ja mitä hänen elämässään oli tapahtunut. Suuri pettymys oli, kun tästä postauksesta en päässyt lukemaan yhteenvetopostaukseen valittuja postauksia tarkemmin. Olisin innoissani halunnut lukea lähes kaikki 12 postausta, jos ne olisivat vain tähän yhteenvetopostaukseen lisätty.

13 Älä koskaan aliarvioi blogin sisäistä linkitystä. Mitä enemmän tarjoat laadukasta sisältöä lukijoillesi, sitä enemmän se auttaa myös hakukoneoptimointia. Korjaa Ota 15 suosituinta postausta ja käy ne yksitellen läpi. Lisää jokaiseen postaukseen vähintään 3 linkkiä muihin postauksiin. Kyllä, tämä vie aikaa muutaman päivän mutta lupaan sinulle, että se on vaivan arvoinen toimenpide. Jes! Nämä 5 SEO virhettä kannattaa välttää. Jos huomasit, että jokin virhe on kohdallasi totta, korjaa se mahdollisimman pikaisesti. Ennen kuin huomaatkaan, tulet saamaan entistä enemmän ilmaista liikennettä suoraan Googlesta. Inspiroivin terveisin, Tiia 5) Suositun blogipostauksen salaisuus Tiia tässä hei, tänään käyn kanssasi läpi suosittuja blogipostauksia. Tavoitteenani on analysoida mikä tekee postauksesta suositun ja miten sinä voit kopioida suositun postauksen kaavan. Mistä tietää, että postaus on suosittu?

14 Olen kysellyt useilta bloggaajilta, miten paljon heidän suosituin postauksensa on saanut lukukertoja 48 tunnissa. Tulosten perusteella voin sanoa, että lukumäärä keskiarvo on noin Lukumäärä ei kuitenkaan kerro vielä koko totuutta, sillä lukumäärää saadan nostettua mielenkiintoisen otsikon avulla. Siksi lukukerran rinnalla on syytä tarkastella postauksessa vietettyä aikaa. Alla on kuvaruutukopio oman blogini suosituimmasta postauksesta. Tähän päivään mennessä ( ) sitä on luettu kertaa ja jaettu somessa 160 kertaa. Kuten alla olevasta kuvaruutukopiosta näkee, keskimäärin postauksessa on vietetty aikaa 4:44 minuuttia, joka on blogipostaukselle todella pitkä aika. Mikä tekee postauksesta suositun? Suosittuun postaukseen liittyy monta eri osatekijää. Ensinnäkin tekstin on oltava luettavaa, kuten olen useampaan otteeseen muistuttanut =) Toiseksi postauksen aiheen tulee nostaa esille jokin ajankohtainen asia. Esimerkiksi itse en ymmärtänyt, miten ajankohtaiseen aiheeseen kyseinen postaus osui. Tammikuussa 2017 Tiina Ekman julkaisi Huijarisyndrooma kirjan, jossa hän käsittelee aihetta laajemmin. Oma postaukseni oli julkaistu Näin jälkikäteen minun on pakko myöntää, että aiheen osuminen tähän saumaan oli puhdas sattuma. Onnekas sellainen. Kolmanneksi en voi korostaa otsikon tärkeyttä. 8/10 näkee otsikon somessa mutta vain 2/10 todellisuudessa klikkaa sitä. Jos otsikko ei herätä mielenkiintoa, tunnetta tai uteliaisuutta, lukija ei koskaan tule lukemaan postausta.

15 Omassa postauksessani oli kaksi tärkeää elementtiä: 1) puhuin asiasta oikealla nimellä 2) annoin vinkkejä, miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon Neljänneksi on muistutettava, että bloggaamisessa 20 % ajasta kuluu sisällön tuottamiseen ja 80 % markkinoimiseen. Tämä tarkoittaa, että postausta tulee jakaa somessa tasaisesti eri päivinä ja eri viikkoina. Itse käytin tähän postaukseen jonkin verran Facebookin mainosrahaa. Linkin klikkaus maksoi minulle 0,06, joka on todella edullinen. Kaikkiaan Facebookista ohjautui minulle lukijaa. Näin sinäkin onnistut Suositun blogipostauksen kirjoitus ei ole vaikeaa mutta se vaatii jonkin verran aikaa ja paneutumista. Tässä sinulle Action Stepit, joiden avulla onnistut: 1. Tutki Google Analyticsillä blogisi tilastoja. Mitkä postaukset ovat jo nyt suosittuja? Mihin aiheeseen ne keskittyvät? Tee lista aiheista, joita blogissasi luetaan. 2. Tutki mitä ajankohtaista näihin äsken listaamiin aiheisiin liittyy. Laajenna etsintää myös ulkomaille. 3. Etsi postauksen taustalle muutama tutkimus tai asiantuntijan kirjoittaman teksti. Kun pystyt linkittämään muiden kirjoituksiin, se kasvattaa sinun uskottavuuttasi. 4. Ota tunti aikaa ja hahmottele postauksen sisältö paperille. Mieti kysymyksiä, joita haluat käydä läpi postauksessa. Voit myös kysyä muilta, mitä mieltä he ovat aiheesta tai millaisia kysymyksiä aihe nostaa heillä mieleen ja vastata postauksessa näihin kysymyksiin. 5. Ota useampi tunti tai muutama päivä aikaa ja kirjoita postaus. Pyri pysymään punaisen langan kanssa linjassa. Rönsyily on aina helppoa mutta kokonaisuuden kannalta se ei ole suotavaa.

16 6. Kun postaus on kirjoitettu, lue se muutaman kerran läpi (mielellään ainakin niin, että jos tänään kirjoitat niin huomenna luet sen läpi). Jos mahdollista anna postaus luettavaksi tutulle tai oikolukijalle. 7. Valitse sopiva päivä ja kellonaika ja julkaise postaus. 8. Jaa postausta tasaisesti somessa eri päivinä ja eri kanavissa. Halutessasi käytä hieman mainosrahaa postaukseen. Itse suosin 5,00 mainosrahaa per päivä 2-7 päivän ajan. Millaisia ajatuksia tämä postaus sinussa herätti? Klikkaa vastaa ja kerro tai jos viikkokirje herätti sinussa kysymyksiä, laita vain tulemaan! Inspiroivin terveisin, Tiia

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuka voi tehdä kumppanuusmarkkinointia Kumppanuusmarkkinointia (affiliate marketing) voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys. Jotta voit ryhtyä

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

julkaiseminen verkossa

julkaiseminen verkossa julkaiseminen verkossa SuPerin webmastereiden koulutuspäivä Viestintä-Piritta Piritta Seppälä Vuosi 2015 www.viestintapiritta.fi viestintä-pirittan piritta @piritta Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN

10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN 10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN JOHDANTO Kuka tahansa teistä voi kirjoittaa yrityksenne blogia. Minäkö? Juuri sinä. Olit myyjä, markkinoija, assistentti tai tj, voit hyvin aloittaa bloggaamisen. Bloggaamiseen

Lisätiedot

WordPress-blogin perustaminen

WordPress-blogin perustaminen WordPress-blogin perustaminen Mene osoitteeseen http://wordpress.com/ ja luo itsellesi tili. Tilin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Klikattuasi

Lisätiedot

Vihjeitä Ratatan blogipohjan käyttämiseen ja muokkaamiseen

Vihjeitä Ratatan blogipohjan käyttämiseen ja muokkaamiseen Vihjeitä Ratatan blogipohjan käyttämiseen ja muokkaamiseen HOW TO: Blogin ilmeen muuttaminen Ennen kuin alat suunnitella blogiasi, muista, että tyylinmuokkaustyökalu, Stilbyggaren, on alunperin suunniteltu

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

FACEBOOK. www.facebook.com

FACEBOOK. www.facebook.com FACEBOOK www.facebook.com Mistä löydän facebookin? www.facebook.com ETUSIVUN NÄKYMÄ VALITAAN KIELEKSI SUOMI SIVUN TEKSTIT OVAT NYT SUOMEKSI REKISTERÖITYMINEN Rekisteröityminen 2/ Rekisteröityminen 3/ Kavereiden

Lisätiedot

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN Koulutusteknologian perusopinnot Digitaalinen portfolio oppimisen tukena 2010 Essi Vuopala 1. BLOGIN LUOMINEN Mene osoitteeseen http://www.wordpress.com

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. Frida-Maria Pessi 2014

Hakukoneoptimointi. Frida-Maria Pessi 2014 Hakukoneoptimointi Frida-Maria Pessi 2014 Mitä hakukoneoptimointi on? suomennos sanoista search engine optimization (SEO). web-sivujen sijoitusten nostamista hakukoneiden hakutuloksissa hakutulosten houkuttelevuuden

Lisätiedot

MEDIAKORTTI 2011. Mediatiedot. Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto.

MEDIAKORTTI 2011. Mediatiedot. Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto. Mediatiedot Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä jo vuodesta 2007 lähtien. Tarjoamme

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter on mikroblogipalvelu, eli siellä jaettavat tilapäivitykset ym. ovat lyhyitä ja ytimekkäitä kertomuksia (max. 140 merkkiä per päivitys). Twitterin tilapäivityksiä

Lisätiedot

Ryhdy työtapatestaajaksi.

Ryhdy työtapatestaajaksi. Ryhdy työtapatestaajaksi. Kokeile sinulle uutta työtapaa ja kirjoita siitä 925 Blogiin. Inspiroi ja inspiroidu. www.925media.fi #työtapatesti Etsimme innokkaita uusien työtapojen kokeilijoita. Lähes kaikki,

Lisätiedot

Wordpress sivuston. julkaisun tarkistuslista. Kirjoittanut Kim Laine. www.kimlaine.fi. 1.8.2015 Helsini

Wordpress sivuston. julkaisun tarkistuslista. Kirjoittanut Kim Laine. www.kimlaine.fi. 1.8.2015 Helsini Wordpress sivuston julkaisun tarkistuslista Kirjoittanut Kim Laine www.kimlaine.fi 1.8.2015 Helsini Kim Laine 29-vuotias helsinkiläinen web-suunnittelija. Yli 7 vuoden kokemus erilaisista CMS-pohjaisista

Lisätiedot

Purot.net Wiki. Tutkielma. Paavo Räisänen. Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012

Purot.net Wiki. Tutkielma. Paavo Räisänen. Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012 Purot.net Wiki Tutkielma Paavo Räisänen Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012 Sisällysluettelo 1: Esittely 2: Perustaminen 3: Uuden sivun luonti 4: Kuvien lisääminen 5: Linkin lisääminen 6: Lopuksi 1:

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius Verkkokirjoittaminen Anna Perttilä Tarja Chydenius 1 Suosi lyhyttä tekstiä 2 Kenelle kirjoitat 3 Helpota lukijan työtä; lajittele tekstisi 3.1 Otsikot 3.2 Johdanto 3.3 Väliotsikot 3.4 Pääteksti 4 Linkit:

Lisätiedot

Miten tavoitan asiakkaani verkossa?

Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Jere Kuusinen,lehtori Satakunnan AMK Tee ainakin nämä asiat: Paranna www-sivujasi Opettele hakukoneoptimointi Laita itsesi Googlen kartalle Hanki sivuillesi linkkejä

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta PUSKARADIO toimii verkossa - tutkittua tietoa suosittelusta Näin pääset alkuun: 1 2 3 +1 PALVELE ASIAKKAITASI suosittelemisen arvoisesti PYYDÄ ASIAKKAITASI KERTOMAAN saamastaan palvelusta hyväksi havaittuun

Lisätiedot

Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress.

Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress. BLOGIN LUOMINEN Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress.org) Myös http://blogspot.com on ilmainen ja helppokäyttöinen

Lisätiedot

Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan

Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan Leo Suomela 2 / 13 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Aloitusnäkymä... 3 3 Ohjausnäkymä... 4 4 Sivujen lisäys... 6 5 Etusivun määritys... 9 6 Teeman muokkaus... 13 3 / 13

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

Aloita oman blogisi luominen (järjestelmä lupaa sen tapahtuvan sekunneissa ;-))

Aloita oman blogisi luominen (järjestelmä lupaa sen tapahtuvan sekunneissa ;-)) BLOGIN LUOMINEN Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress.org) Avaa http://wordpress.com/ -sivu. Aloita oman

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

HAKUKONEOPTIMOINTI (SEO)

HAKUKONEOPTIMOINTI (SEO) HAKUKONEOPTIMOINTI (SEO) Renne Brandt TV09S1M1 Mediatekniikan seminaari SISÄLTÖ 1. Mitä ovat hakukoneet? 2. Mitä hakukoneoptimointi on? 3. Hakukoneiden käyttö 4. Hakukoneystävällisten suunnittelun perusteet

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Sosiaalinen media kylätoimijoiden viestinnässä ja kylien markkinoinnissa

Sosiaalinen media kylätoimijoiden viestinnässä ja kylien markkinoinnissa Sosiaalinen media kylätoimijoiden viestinnässä ja kylien markkinoinnissa Auli Lepistö, 050 531 5093 Digiteekki Oy Säkylä Lännen kyläyhdistys 1 Sisältö Mitä on sosiaalinen media Sosiaalisen median työkaluja

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa!

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! Löydät Internetistä kotibilekuvia, joissa esiinnyt. Mitä ajattelet kuvista? 1) SIISTII! 2) EVVK 3) En pidä siitä, että kuviani laitetaan nettiin ilman lupaani Internetiin laitettua kuvaa tai aineistoa

Lisätiedot

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

Sähköposti tehokäyttöön

Sähköposti tehokäyttöön Sähköposti tehokäyttöön Tarja Chydenius Anna Perttilä SÄHKÖPOSTI TEHOKÄYTTÖÖN 1 Sähköpostin etuja 1 2 Sähköposti ei ole aina paras valinta 1 3 Sähköpostin laatiminen 2 3.1 Vastaanottaja 2 3.2 Otsikkorivi

Lisätiedot

LUT Moodle -opiskelijan opas

LUT Moodle -opiskelijan opas LUT Moodle -opiskelijan opas Sisällysluettelo 1. Moodle... 2 1.1 Aloitussivu... 3 1.2 Navigointi ja Asetukset... 4 1.2.1 Navigointi... 4 1.2.2 Asetukset... 6 1.2.3 Murupolku... 8 2. Kurssit... 8 2.1 Kurssipohjan

Lisätiedot

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen Mikä on Twitter? Twitter on suosittu yhteisö ja mikroblogipalvelu, jonka välityksellä yritykset, ystävät ja perheenjäsenet voivat kommunikoida keskenään. Twitterin käyttö vastaa kysymykseen mitä teet tällä

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI!

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! SINULLA ON OIKEUKSIA! Netistä saa enemmän irti, kun pitää oikeuksistaan huolta ja toimii itse vastuullisesti. Nettiä voi käyttää lähes jokainen ja jokainen

Lisätiedot

Mainostaminen Facebookissa

Mainostaminen Facebookissa Mainostaminen Facebookissa Mainostaminen Facebookissa 1 Voit luoda mainoksia eri tapahtumista, omasta sivustasi, yrityksestäsi tai vaikkapa tuotteesta tai palvelusta. Voit aloittaa mainoksen tekemisen

Lisätiedot

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Suomen Ladun koulutus Salo 25.4.2014 Piritta Seppälä Viestintä-Piritta www.viestintapiritta.fi keskiviikkona 2. huhtikuuta 2014 Kuka Viestintä-Piritta? keskiviikkona

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja:

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: Askinet, Asunto-osakeyhtiölaki Kommentaari, Isännöitsijän käsikirja 2015, Kiinteistöalan lakikirja, Kiinteistönhoidon

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas

MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas 17.6.2014 SIVU 1 MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, 17.6.2014 Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas TAVOITTEET Koulutuksessa selviää käytännön läheisesti miten teet

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Mikä on facebook? Rekisteröityminen Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä

Lisätiedot

TWITTER. itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014. Marika Siniaalto Grapevine Media Oy

TWITTER. itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014. Marika Siniaalto Grapevine Media Oy TWITTER itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014 Marika Siniaalto Grapevine Media Oy TERVETULOA! YHTEYSTIEDOT Marika Siniaalto Grapevine Media Oy p. 045 674 4768 marika.siniaalto@grapevine.fi @MarikaSiniaalto Grapevine

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Pankki- ja vakuuttaminen Autonvuokraus Mitä verkossa ympärillämme tapahtuu

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

Mikä on WordPress? itse ylläpidettävä (self-hosted) WordPress.com: ilmainen 3. osapuolen ylläpitämä pilvipalvelu (Cloud-hosted)

Mikä on WordPress? itse ylläpidettävä (self-hosted) WordPress.com: ilmainen 3. osapuolen ylläpitämä pilvipalvelu (Cloud-hosted) WordPress.com Mikä on WordPress? Tällä hetkellä maailman suosituin ns. julkaisujärjestelmä (CMS) Rakennettu blogialustaksi, nykyään myös muussa käytössä ilmainen ns. avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Töissä vuorokauden ympäri

Töissä vuorokauden ympäri Töissä vuorokauden ympäri 18-vuotias Annika Ollila kirjoittaa yhtä Suomen suosituimmista lifestyle-blogeista, Annika O. jolla on tuhansia lukijoita. Postausideoita saa kaikkialta ja kamera kulkee mukana

Lisätiedot

OHJEET KANSANEDUSTAJASEURANTAAN

OHJEET KANSANEDUSTAJASEURANTAAN OHJEET KANSANEDUSTAJASEURANTAAN Idea pähkinänkuoressa Kansanedustajaseurannan ideana on seurata kummikansanedustajiesi julkisia sanomisia ydinvoimaan liittyen. Lisäksi arvioit onko kansanedustajan ydinvoima

Lisätiedot

Copyright Kirsi Mikkola 1

Copyright Kirsi Mikkola 1 Verkkosivujen ja kaupan löydettävyyden parantaminen - hakukoneoptimointi www.liiketoiminta.info/lumo VERKKOSIVUJEN JA KAUPAN LÖYDETTÄVYYDEN PARANTAMINEN HAKUKONEOPTIMOINTI 2. Päivä / Kirsi Mikkola Koulutuspäivän

Lisätiedot

CMS Made Simple Perusteet

CMS Made Simple Perusteet CMS Made Simple Perusteet 1. Hallintaan kirjautuminen Kirjautumisruutuun pääset lisäämällä osakaskuntasi www-osoitteen perään liitteen /admin. Käyttäjätunnuksena toimii onkija ja salasanana postitse saamasi

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Kotisivut ja blogit kemian opetuksen välineinä

Kotisivut ja blogit kemian opetuksen välineinä Kotisivut ja blogit kemian opetuksen välineinä Ari Myllyviita, FM, yhteisöpedagogi (AMK), kemian opettaja, hankekoordinaattori, Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu Miten yhteisöllisen median työkalut

Lisätiedot

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri OHJE 1 (5) Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri Hakemuksen jätettyäsi Kuntarekry palvelun kautta voit omilla tunnuksillasi päivittää tietoja ja käytettävyyskalenteriasi

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Tervetuloa Expokeskukseen. Virtuaalitapahtumat netissä 24/7 - aina avoinna

Tervetuloa Expokeskukseen. Virtuaalitapahtumat netissä 24/7 - aina avoinna Tervetuloa Expokeskukseen Virtuaalitapahtumat netissä 24/7 - aina avoinna WWW.NETEXPO.CENTER aukeaa lokakuussa 2015 Netexpo näkyy ja kuuluu 15.10 alkaen Virtuaalisen Expokeskuksen maailma kutsuu vierailijaa

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info 1 Tilaa blogi Tilaa blogi osoitteesta www.videomarkkinointi.info Saat tuotekoulutuksen sekä esittelemme Business Planin, jota halutessasi voit hyödyntää omassa liiketoiminnassasi. Tilaamalla blogin olet

Lisätiedot

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Johdanto Tarkoituksenamme on parantaa Konebox.fi-verkkokaupan nettisivuja. Ensivaikutelman perusteella sivusto tuntuu todella kömpelöltä ja ahdistavalta. Sivu on

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten kaupan käyntiin Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan myynnin puhetta verkkoon sisältöstrategian avulla Differosta

Lisätiedot

Energiansäästöviikko

Energiansäästöviikko Energiansäästöviikko verkossa Energiansäästöviikon suunnitteluseminaari Motiva Oy, 2012 Nina Alsi ja Leila Timonen Aitoja tekoja joka päivä Energiansäästöviikko on aina lokakuussa viikolla 41 Tänä vuonna

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Elinvoimaa metsistä -seminaari

Elinvoimaa metsistä -seminaari Elinvoimaa metsistä seminaari 6.11.2013 Veikko Iittainen Tavoitteena on: Tarjota metsänomistajille ajantasaista tietoa metsistä, jotta he tekevät tietoisia päätöksiä metsiensä hoidosta ja käytöstä Tarjota

Lisätiedot

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Sisältö Facebook ja sen käyttö Suomessa Yrityksen

Lisätiedot

Webinaari 31.3.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu

Webinaari 31.3.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Webinaari 31.3.2015 Kuinka rakennat Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu WEBINAARI Webinaari 31.3.2013: Miten rakennat KIVIJALAN RAKENTAMINEN 1. HYVIN TOIMIVAN

Lisätiedot