Täytäntöönpanokieltoa koskeva lausunto tulee toimittaa hallinto-oikeuteen viimeistään mennessä ja pääasian osalta mennessä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Täytäntöönpanokieltoa koskeva lausunto tulee toimittaa hallinto-oikeuteen viimeistään 5.12.2014 mennessä ja pääasian osalta 15.12.2014 mennessä."

Transkriptio

1 Kuntayhtymähallitus Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle koskien kunnallisvalitusta Itä-Savon sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston päätöksestä 9, ; Päivystysasetuksen voimaantulon ( ) johdosta suoritettavat muutokset erikoissairaanhoidon palvelurakenteessa (synnytysosaston lakkauttaminen sekä päivystyksen vähentäminen) 256/ /2013 Yhall 158 Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt kuntayhtymän lausunnon Pekka Tiaisen, Aate Laukkasen, Pasi Pekkosen ja Veikko Puustisen tekemään kunnallisvalitukseen kuntayhtymävaltuuston päätöksestä / 9 Päivystysasetuksen voimaantulon ( ) johdosta suoritettavat muutokset erikoissairaanhoidon palvelurakenteessa. Lausuntopyyntö sekä valitus ovat liitteenä, liite nro 1. Täytäntöönpanokieltoa koskeva lausunto tulee toimittaa hallinto-oikeuteen viimeistään mennessä ja pääasian osalta mennessä. Päätösehdotus: Kuntayhtymähallitus päättää antaa valituksen johdosta seuraavat lausunnot: 1 Täytäntöönpanokieltoa koskeva osa: Päätöstä ei ole lupa toimeenpanna valituksen käsittelyn aikana, jos toimeenpano mitätöi oikaisun. Tässä asiassa on toimeenpanon jälkeen vaikea palauttaa tilannetta ennalleen. 2 Pääasiaa koskeva osa: Kuntayhtymähallitus on kuntalain 23 :n ja 86 :n nojalla vastannut kun ta yh ty mä valtuus ton päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuusvalvonnasta - kun ta yh ty mä hal li tuk sen päätös / 122. Kuntayhtymähallitus on todennut kuntayhtymävaltuuston päätöksen / 9 Päivystysasetuksen voimaantulon ( ) johdosta suo ri tet ta vat muutokset erikoissairaanhoidon palvelurakenteessa tehdyn lail li ses sa järjestyksessä eikä menevän valtuuston päätösvaltaa ulommaksi tai ole van muutoinkaan lainvastainen ja päättänyt panna sen täytäntöön. Valvira on päätöksessään (Dnro 2831/ /2014) sillä ole vin valtuuksin ilmoittanut harkinneensa potilasturvallisuuden vakavan vaa ran tu mi sen vuoksi, että Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle an net tai siin määräys lopettaa synnytystoiminta Savonlinnan keskussairaalassa mennessä sakon uhalla. Synnytystoiminnan jatkaminen on siten tullut mahdottomaksi jäl keen Valviran harkitseman päätöksen perusteella. Näillä perustein täytäntöönpanokieltoa koskeva vaatimus on aiheeton.

2 Pääasian osalta lausunto on annettu valituskohdittain: 2.1 Savonlinnan keskussairaalan synnytysosaston lakkauttaminen kumotaan Lakkautuksen kumoamisvaatimus ei perustu päätöksessä esitettyihin to si asioi hin, vaan pelkästään valittajien näkemykseen asiasta. Kun ta yh ty mä val tuus tol la ja sille esityksen tehneellä kuntayhtymähallituksella on ollut käy tet tä vis sään pöytäkirjasta ilmenevät tiedot, joiden perusteella syn ny tys toi min ta on päätetty lakkauttaa Savonlinna keskussairaalassa. 2.2 Päivystyksen heikentämispäätös kumotaan ja asia käsitellään uudelleen päivystys paremmin turvaavalla tavalla Päivystystä koskevaa päätöstä ei voida kumota, koska sen sisältö ja jär jes tämi se del lytyk set on säädelty ensin elokuussa 2013 annetussa asetuksessa (652/2013) ja nyt tarkennettuna annetussa asetuksessa. Kuntayhtymävaltuusto on tehnyt päätöksensä päivystyksen osalta ase tuk ses sa annetuin edellytyksin eikä asiaa ole tarpeen käsitellä uudelleen va li tuk ses sa vaaditulla tavalla. 2.3 Päätetään, että AVI:lla ei ollut oikeutta tehdä päätöstä synnytysosaston lakkauttamisesta eikä sairaanhoitopiirin siihen nojaava päätös siksikään ole pätevä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymävaltuusto on tehnyt pää tök sen synnytystoiminnan lakkauttamisesta Päätöstä ei ole teh nyt AVI. 2.4 On selvitettävä päätöksen lainmukaisuus, koska asia kuuluu kunnallisen itsehallinnon piiriin a on katsottava että Valvira ylittää toimivaltansa asiassa, eikä päätöstä voida tehdä Valviran päätöksen perusteella, eikä myöskään asetuksen perusteella ilman eduskunnan käsittelyä, ja on katsottava, että myös asetusta on sovellettu virheellisesti Tästä kohdasta ei käy yksilöidysti ilmi, minkä päätöksen lainmukaisuutta va lit ta jat tarkoittavat. Kuntayhtymävaltuuston päätös on tehty kunnallisen itsehallinnon piirissä kun ta yh tymä val tuus ton toimesta. Kuntayhtymävaltuuston päätös on tehty tie dos sa ja olemassa olevien tosiasioiden sekä kiireellisen hoidon pe rus teis ta ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä annetun asetuksen pe rus teel la. Kuntayhtymähallitus ei ota kantaa Valviran toimivaltaan tai sen käyt tä mi seen. Valvira on katsonut ratkaisussaan ainoastaan, että synnytystoiminnan lo pet ta mi nen Savonlinnan keskussairaalassa on asianmukainen rat kai su potilasturvallisuuden varmistamiseksi sairaalan vastaisessa toi min nas sa. Asia ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin Valvirassa. Valituksessa ei ole osoitettu miten tai missä kohdin kuntayhtymävaltuusto oli si soveltanut asetusta virheellisesti. Kuntayhtymähallitus toteaa, että kun ta yh ty mä valtuus to ei ole päätöksessään soveltanut asetusta virheellisesti.

3 2.5 On tehtävä selvitys synnytysturvallisuuden kannalta, koska on ilmeistä että lakkautus huonontaa synnytysturvallisuutta Kuntayhtymävaltuusto on huomioinut päätöksessään terveydenhuoltolain 10 :n ja kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edel ly tyk sis tä annetun asetuksen 14 :n määräykset ja tehnyt päätöksensä sen mukaisesti. Tässä päätöksessä on huomioitu potilasturvallisuus. 2.6 On tehtävä selvitys kustannuksista ottaen huomioon kaikki kustannukset Kuntayhtymässä on tehty asiaan liittyen riittävät selvitykset. 2.7 On saatava selvitys, mitä lakkautuksen taustalla on, koska valtakunnallisissa suunnitelmissa on ollut esillä Savonlinnan keskussairaalan lakkauttaminen, mitä vastan synnytysosaston lakkautus on osa vähittäistä Savonlinnan keskussairaalan alasajoa Tässä asiassa kuntayhtymävaltuuston päätöksen takana ovat ainoastaan to si asiat, joiden vuoksi sekä päivystystoiminta että synnytystoiminta on v järjestetty toisin kuin tähän saakka. 2.8 On selvitettävä muut vaihtoehdot sairaalatoimintojen järjestämiseen kuin synnytysosaston lopettaminen ja päivystyksen näin voimakas heikentäminen. Kuntayhtymävaltuusto on päätöksessään huomioinut, että sairaanhoitopiiri sel vit tää ja käynnistää yhteistoimintaneuvottelut sairaalatoimintojen ja synny tys toi min nan järjestämisestä sekä päivystyksen järjestämisestä muut tu nees sa tilanteessa. 2.9 Siten pyydämme hallinto-oikeutta ratkaisemaan, että päätös on tehty niin puutteellisen tiedon ja selvitysten pohjalta, että niiden pohjalta ei asiaa voida ratkaista ja asettaa synnytysturvallisuus vaaranalaiseksi ja huonontamalla lapsiperheiden asemaa Savonlinnan seudulla ja Itä-Savossa. Pyydämme hallinto-oikeutta myöskin ratkaisemaan, että päätös on tehty virheellisessä järjestyksessä viemättä asiaa kunnan valtuustoihin, vaikka kyseessä on kuntien itsehallintoon kuuluva asia, eikä asiaa ole ratkaistu myöskään eduskunnassa eikä edes hallituksen asetustasolla. Pyydämme ratkaisemaan, että synnytysosaston lakkauttaminen loukkaa vakavasti Itä-Savon ja Savonlinnan seudun asukkaiden perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia ja suuntautuu kotiseudun kehittämistä vastaan. Päätös on tehty tiedossa ja olemassa olevien tosiasioiden pohjalta. Tiedot ovat kuntayhtymävaltuuston päätöksessä ja sen liitteissä. Päätös muuttaa po ti lai den hoitokäytäntöjä ja hoitoprosesseja Savonlinnan kes kus sai raa las sa. Päätös perustuu kuitenkin muuttuneisiin olosuhteisiin, ter vey den huol to lain 10 :n ja kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen eri kois ala koh tai sis ta edellytyksistä annetun asetuksen määräyksiin sekä niissä mainittuihin vel voit tei siin. Päätöstä ei ole tehty virheellisessä järjestyksessä, koska asian rat kai se mi nen kuuluu sairaanhoitopiirille. Erikoissairaanhoitolain 3 :n mukaan kunnan on kuuluttava johonkin sairaanhoitopiirin kuntayhtymään.

4 3 Muutosvaatimuksen perusteet Muutosvaatimuksen perusteista kuntayhtymähallitus antaa lausuntonsa pääkohdittain: Matkat ja synnytysturvallisuus Matkat Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueelta piirin alueen ulkopuolelle lä him pään synnytyssairaalaan voivat olla valittajien esittämässä aikahaarukassa. Mi kä li aikaa verrataan eri puolilla Suomea syntyviin matkustustarpeisiin muut tu vien synnytyssairaaloiden suhteen, ei matka-aika poikenne siitä mitä se on muualla. Päivystysasetuksen perustelumuistiossa todetaan synnytyksistä: 14 Synnytykset ja lastentaudit 1 momentti. Synnytystoiminta edellyttää, että synnytyksiä hoitavassa sai raa las sa tulee olla valmiudet hoitaa vähintään noin synnytystä vuodessa. Sen lisäksi synnytyksiä hoitavan sairaalan tulee täyttää 2 momentin 1-5 koh dis sa mainitut edellytykset. Raskauden seuranta perustuu toimivaan neuvolajärjestelmään. Ras kau den ai kai nen kiireellisen hoidon tarpeen arvio tapahtuu ensisijassa neuvolassa, ter veys ase man päiväpäivystyksessä tai oireesta riippuen myös eri kois sai raan hoi dos sa. Vaikka neuvolalla on ensisijainen vastuu raskauden seu ran nas ta, on läheinen yhteistyö erikoissairaanhoidon kanssa erittäin tärkeää ja sen täytyy toimia saumattomasti. Erikseen määriteltyihin riskiryhmiin kuu lu vien synnyttäjien ja vastasyntyneiden hoito on jo nyt keskitetty suurimpiin syn ny tys yk si köi hin. Synnytysyksiköiden vähentyessä tulee synnytyssairaaloiden äitiyspoliklinikoiden ja alueiden neuvoloiden yhteistyötä tiivistää ja pyrkiä erikoisosaajien yhteiskäyttöön sekä konsultaatiomahdollisuuksien lisäämiseen. Kokonaisuudessa on syytä huomioida myös ensihoidon henkilöstön täydennyskoulutus ja konsultaatiotuki. Erityisen tärkeäksi tämä muodostuu niissä paikoissa, joissa erikoisosaajista on pulaa, sekä siellä, missä välimatkat synnytyssairaalaan ovat pitkät. Alueellinen synnytysyksiköiden välinen sekä synnytysyksiköiden ja neuvoloiden välinen työkierto sekä yhteiset jatkokoulutukset lisäävät mahdollisuutta luoda koko hoitoprosessi kestävänä palvelukokonaisuutena ilman organisaatiorajoja. Näin voidaan vähentää muun muassa matkasynnytysten riskiä. Erikseen määriteltyihin riskiryhmiin kuuluvien synnyttäjien ja vas ta syn ty nei den hoito keskitetään jo nyt suurimpiin synnytysyksiköihin. Synnytysten ja nais ten tau tien erikoisalan päivystysajan työstä valtaosa liittyy raskauteen tai syn ny tyk seen. Kaikista synnytyksistä 75 prosenttia tapahtuu virka-ajan ul ko puo lel la. Vain harvat gynekologiset päivystysongelmat yleensä vaativat toi men pi tei tä ennen seuraavaa aamua. Synnytysten ja naistentautien eri kois alan kannalta päivystysrakenteita määrää siis synnytystoiminta. Syn ny tys ten ajoit tu mi nen ympäri vuorokauden heijastuu suoraan vas ta syn ty nei den en si- ja tehohoitoon ja toisaalta myös leikkaussali- ja aneste siapal ve lui hin, joi den päi vys tys re surs seil le synnytystoiminta aiheuttaa suuret vaa ti muk set. Syn ny tys ten kyseessä ollen päivystyksellinen hätätilanne syntyy useimmi ten po ti laan ollessa jo sairaalassa. Hätä muissa päivystystoiminnoissa (mm. ki rurgia, sisätaudit) sen sijaan syntyy tavallisesti sairaalan ul ko puo lel la, jolloin vä li mat ka sairaalaan on merkittävä tekijä. Valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan eettinen neuvottelukunta ETENE an toi

5 Ykköstason päivystyssairaala synnytystoiminnasta lausuntonsa Se totesi, että eettiset pe ri aat teet saattavat joutua joskus vastakkain synnytyksen hyvässä hoidossa. Kes kei siä arvoja synnytyksessä ovat lapsen oikeus terveyteen, hyvinvointiin ja hy vään syntymään, ihmisen kunnioittaminen, itsemäärääminen, oi keu den mu kai suus ja yhdenvertaisuus. Nämä periaatteet voivat joutua ristiriitaan sil loin, kun tarkastellaan esimerkiksi äidin ja sikiön oikeuksia, hoidon tur val li suut ta ja hoidon tavoitettavuutta tai äidin toiveiden kuuntelua ja lää ke tie teel lis ten näkökohtien painottamista. Tällöin joudutaan arvioimaan, mitkä eet ti set periaatteet ovat ensisijaisia. Synnytysten ja vastasyntyneiden hoidon osal ta potilasturvallisuushaasteet ovat erittäin mittavia, koska hoidossa ta pah tu neet virheet vaikuttavat lapsen koko elinaikaan. Hätäkeisarileikkauksia jou du taan suorittamaan vajaassa kahdessa prosentissa kaikista syn ny tyk sis tä. Turvallinen synnytysten hoito edellyttää mahdollisuutta välittömään kei sa ri leik kaukseen mikä tarkoittaa synnytyslääkärin, anestesiologin ja leik kaus tii min työpaikkapäivystystä sairaalassa. Viive sikiön ahdingosta syn ty mä het keen ei ole aina määritettävissä, eikä ole osoitettavissa eri tilanteisiin yh te näis tä aikamääritystä siitä, kuinka pitkään sikiö kestää hapenpuutetta. Yk si se lit teis tä tavoiteaikaa keisarinleikkauspäätöksestä lapsen syntymään hä tä ti lan tees sa ei siis voida antaa, mutta yleisellä tasolla tämän ajan pitäisi syn ny tys yk si kös sä olla enintään minuuttia. Tämä edellyttää sitä, että ti lan tei siin on synnytysyksikössä varauduttu ja tarvittava henkilökunta päivystää sai raa las sa. Ministeriön kiireellisen hoidon työryhmä ja synnytystoiminnan sel vi tys hen ki lö sekä aikaisemmat Valviran kantelutapauksissa saamat asian tun ti ja lau sun not ovat myös esittäneet kantanaan, että synnytysyksiköissä tu lee olla välitön valmius hätäkeisarinleikkaukseen. Riittävän suuri volyymi an taa paremmat mahdollisuudet ylläpitää ja kehittää koko henkilökunnan osaa mis ta hätä- ja erityistilanteissa. Turvalliseen ja laadukkaaseen synnytyksen hoitoon kuuluu myös tarpeen mu kai nen kivun lievitys. Synnytyksen kivunlievitys epi du raa li/spi naa li puu du tus ta käyttäen tulee olla mahdollinen niille synnyttäjille, joille se katsotaan tar peel li sek si. Synnytyksiä hoitavassa sairaalassa anestesiaa päivystävän lää kä rin tulee siis hallita synnytysanestesia, vastasyntyneen elvytys ja myös sel kä pis to na annettava kivun hoito. Päivystyksellisessä toiminnassa sekä synnytysten osalta on pidetty 2h ai ka ra jaa hyväksyttävänä sairaalan saavutettavuuden kannalta ja tämä täyttyy alu eem me osalta kun äidit voivat valita synnytyssairaalakseen Mikkelin kes kus sai raa lan, Kuopion yliopistollisen sairaalan, Joensuun keskussairaalan tai tarvittaessa Lap peen ran nan keskussairaalan. Vapaavalinta toki mah dol lis taa myös muut sairaalat lä hisai raa loi den lisäksi. Perustaso (I taso) Päivystysasetuksen tultua velvoittavana voimaan ei ylemmän ta son (II taso) kirurgisen päivystyksen jatkaminen ole kaikissa kes kus sai raa lois sa tarkoituksenmukaista lääketieteellisistä ja taloudellisista syistä eikä osaa mis re surs sien puuttumisen johdosta. Osa kirurgista hoitoa antavista sai raa lois ta keskittyy perustason (I-taso) päivystyspalvelujen tuottamiseen. Leik kaus sa li ei tällöin ole miehitetty ympäri vuorokauden, vaan toiminta on kes kit ty nyt säännölliseen työaikaan ja mahdolliseen ilta-aikaiseen toi min taan. Tällaisissa sairaaloissa suurin osa potilaista leikataan

6 päiväkirurgisesti tai lyhytjälkihoitoisesti. Osalla potilaista välitön toipuminen leikkauksesta voi pit kit tyä tai leikkaukseen liittyy komplikaatioita. Näiden potilaiden päivys tys pal ve lut tulee turvata potilasturvallisuuden takia, sillä leikkauksen jälkeiset komp li kaa tiot eivät ole epätavallisia ja niiden arviointi voi olla vaikeaa vaatien ki rur gis ta osaamista. Tämän takia kirurgista leikkaustoimintaa harjoittavassa ter vey den huol lon toimintayksikössä, jossa potilas otetaan seurattavaksi sai raa laan vuodeosastolle, on oltava oireiden tai hoidon haittavaikutusten edel lyt tä mä toimintaan soveltuvan kirurgisen erikoisalan päivystys. Tällöin toi min ta yk si kös sä on oltava välittömästi saatavilla laillistettu lääkäri, jolla on mah dol li suus konsultoida potilaan hoidosta kirurgisten alojen erikoislääkärin kans sa. Kirurgisten alojen erikoislääkärin on voitava saapua nopeasti po ti las ta hoitavaan yksikköön ja arvioitava hoidon tarve sekä varmistettava tar vit taes sa potilaan siirto päivystyksellistä kirurgista leikkaushoitoa antavaan yk sik köön. Savonlinnan keskussairaalassa ei ole mahdollista henkilöstön saatavuuden ja kustannusten takia mahdollista järjestää voimaan tulevan päi vys tys ase tuksen mukaista valmiutta hoitaa päivystyksellistä leik kaus toi min taa. Synnytykset Mikkeli, Joensuu, Lappeenranta Synnytysten hoitaminen on neuvoteltu Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien kanssa Kaikkien em. sairaanhoitopiirien kanssa on käyty ensimmäiset yh teis työ neu vot te lut synnytysten hoitamisesta jo vuoden 2013 syksyllä ja neuvotteluja on jat ket tu vuonna Synnyttäjien hoitoprosessien kehittämistyötä on tehty tii viis ti yhdessä em. sairaaloiden, Sosterin alueen neuvoloiden sekä Sa von lin nan keskussairaalan äitiyspoliklinikan, synnytysvuodeosaston sekä en si hoi don asiantuntijoiden ja toimijoiden kanssa. Potilasturvallisuuden varmistamiseksi Savonlinnan keskussairaalassa toimii 24/7 ns. kätilöiden neuvontapuhelinpalvelu, jonne äidit voivat kysymysten il maan tues sa soittaa ja josta tarvittaessa kätilö voi lähteä hätätilanteessa syn nyt tä jän saattajaksi ambulanssiin. Lähtökohtaisesti äiti ja perhe ratkaisevat, missä synnytys tapahtuu. Neu vo las sa ja äitiyspoliklinikalla informoidaan synnyttäjiä eri vaihtoehdoista ja tue taan perhettä heidän ratkaisussaan. Päivystysleikkaukset Päivystysleikkausten osalta asetuksen 13 on seuraava: Leikkaustoiminta Kunnan tai kuntayhtymän on huolehdittava, että päivystyksellistä leik kaus toi min taa toteuttavassa yksikössä on: 1) välitön valmius ympärivuorokautiseen leikkaushoitoon, leikkauksen jäl kei seen seurantaan ja tehostettuun valvontaan; 2) välittömästi saatavilla kyseisten operatiivisten erikoisalojen erikoislääkäri tai kyseisten erikoisalojen sairauksien hoitoon perehtynyt lääkäri sekä anes te sio lo gian erikoislääkäri tai anestesiaan hyvin perehtynyt lääkäri, jolla on mah dol li suus neuvotella anestesiologian erikoislääkärin kanssa ja tar vit taes sa hänen on saavuttava nopeasti potilasta hoitavaan yksikköön; 3) nopea valmius sekä tuki- ja liikuntaelinten kirurgisten erikoisalojen että peh myt ki rurgis ten erikoisalojen erikoislääkärin antamaan vaikeasti sairaan tai loukkaantuneen

7 potilaan hoidon tarpeen arviointiin ja leikkaushoitoon; sekä 4) kirurgisten erikoisalojen tai konservatiivisten erikoisalojen valmius ma ha suo li ka navan tähystystutkimuksiin ja -toimenpiteisiin tai valmius mainittuja toi men pi tei tä edellyttävän potilaan siirtämiseksi näitä toimenpiteitä suorittavaan sairaalaan. Erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien on sovittava yhdessä muiden eri tyis vas tuualuei den sairaanhoitopiirien kanssa, miten päivystyksellinen eri kois lää kä rin konsultaatio tai erikoislääkärin antama hoito toteutetaan gast roen te ro lo gi sen kirurgian, gynekologian, korva-, nenä- ja kurkkutautien, kä si ki rur gian, lastenkirurgian, neurokirurgian, ortopedian ja traumatologian, plas tiik ka ki rur gian, silmätautien, suu- ja leukakirurgian, sydän- ja rintaelinkirurgian, uro lo gian sekä verisuonikirurgian erikoisaloilla. Muuta leikkaustoimintaa har joit ta vas sa terveydenhuollon toimintayksikössä, jossa potilas otetaan seu rat ta vak si sairaalaan vuode-osastolle, on oltava oireiden tai hoidon hait ta vai ku tus ten edellyttämä toimintaan soveltuva kyseisten erikoisalojen päivystys. Toi min ta yk si kös sä on oltava välittömästi saatavilla laillistettu lääkäri, jolla on mah dol li suus neuvotella potilaan hoi dos ta kyseisen erikoisalan eri koislää kä rin kanssa. Erikoislääkärin on tar vit taes sa saavuttava nopeasti potilasta hoi tavaan yksikköön ja arvioitava hoidon tar ve sekä huolehdittava tarvittaessa po ti laan siirrosta ympärivuorokautista päi vys tyk sel lis tä leikkaustoimintaa to teut ta vaan yksikköön. --- Savonlinnan keskussairaalassa noudatetaan asetusta. Asetuksessa ei mai ni ta mahdollisuutta hakea tästä poikkeusta. Lain - tai tässä tapauksessa asetuksen - ennakkosoveltaminen ei kuulu hy vään oikeuskäytäntöön. Kuntayhtymävaltuuston päätöksessä ei ole tälle lin jal le lähdetty, vaan pitäydytty valmistautumaan asetuksen voimaantuloon. Va lit ta jien käsitykset asiasta näyttävät edellyttävän ennakkosoveltamista. Asian käsittely jäsenkuntien valtuustoissa Kohdan perusteluun on annettu lausunto kohdassa 2.9. Kuntayhtymähallitus esittää koko valituksen hylkäämistä kaikilta osin aiheettomana. Luettelo lausunnon liitteenä olevista asiakirjoista: Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymähallituksen selitys Valviran se li tys pyyn töön Dnro 2831/ /2014 (lii te nro 2) Valviran päätös Dnro 2831/ /2014 (liite nro 3) Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymähallituksen päätös (liite nro 4) Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin keskusteluitta. Tiedoksi Itä-Suomen hallinto-oikeus vs. johtajaylilääkäri Panu Peitsaro ylihoitaja Maijaterttu Tiainen

8 Lisätietoja an taa asian valmistelija ja esittelijä, vs. sai raan hoi to pii rin joh taja Pekka Martikainen, puh

PÄIVYSTYSASETUKSEN VAIKUTUKSET. Aino-Liisa Oukka johtajaylilääkäri

PÄIVYSTYSASETUKSEN VAIKUTUKSET. Aino-Liisa Oukka johtajaylilääkäri PÄIVYSTYSASETUKSEN VAIKUTUKSET Aino-Liisa Oukka johtajaylilääkäri / merkittävät kohdat 1. Luku Yleiset säännökset 2 Kiireellisen hoidon antaminen ja päivystyksen järjestäminen Kunnan tai kuntayhtymän on

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus Sosiaali- ja terveysministeriön asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä Annettu Helsingissä 29 päivänä elokuuta 2013 Sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus 1 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä Annettu päivänä kuuta 2013 Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 30 päivänä syyskuuta 2014. 782/2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 30 päivänä syyskuuta 2014. 782/2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 30 päivänä syyskuuta 2014 782/2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä

Lisätiedot

a Salomaa johtajaylilääkäri

a Salomaa johtajaylilääkäri Päivystysasetus -tiivistelmä- Pohtimolampi 7.11.2013 Eva Salomaa johtajaylilääkäri 1 Päivystysasetus voimaan 1.1.2015 Synnytystoiminnassa siirtymäaika 1.1.2017 asti siihen saakka pienet synnytyssairaalat

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Sopimusohjauksen aluetilaisuus Jyväskylä

Sopimusohjauksen aluetilaisuus Jyväskylä Liite 8 Sopimusohjauksen aluetilaisuus 24.09.2014 Jyväskylä Päivystystoiminnan järjestäminen KSSHP:ssa TAUSTAA (1) Asetus perustuu Terveydenhuoltolakiin (2010) sekä hallituksen rakennepoliittiseen ohjelmaan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 211 08.06.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy 543/61/616/2011 STLTK 211 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavi rasto (Valvira) on

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira/Fanin Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira/Fanin Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 256 06.10.2010 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira/Fanin Oy 761/61/616/2010 STLTK 256 Fanin Oy Kuopiosta on pyytänyt lupaa Sosi aali- ja terveysalan

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Päivystysasetuksen päivityksellä taataan hoidon laatua ja turvallisuutta

Päivystysasetuksen päivityksellä taataan hoidon laatua ja turvallisuutta Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 200/2014 23.09.2014 13:04 Päivystysasetuksen päivityksellä taataan hoidon laatua ja turvallisuutta Sosiaali- ja terveysministeriö on päivittänyt asetuksen kiireellisen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman 2013-2016 hyväksyminen 219/00.01/2013 SOS 19.11.2013 144 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkuntia tekemään 5.12.2013 mennessä päätöksen terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Valtuustoaloite: Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon valinnanvapauden toteutuminen Kainuun SOTE:ssa

Valtuustoaloite: Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon valinnanvapauden toteutuminen Kainuun SOTE:ssa Yhtymävaltuusto 11 17.06.2015 Hallitus 142 19.08.2015 Yhtymävaltuusto 21 21.12.2015 Valtuustoaloite: Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon valinnanvapauden toteutuminen Kainuun SOTE:ssa YV 11 Yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

KYS ERVA JOHTORYHMIEN KOKOUS 21.-22.8.2014 Jyväskylä. Päivystysasetus. JYL Vesa Kataja

KYS ERVA JOHTORYHMIEN KOKOUS 21.-22.8.2014 Jyväskylä. Päivystysasetus. JYL Vesa Kataja KYS ERVA JOHTORYHMIEN KOKOUS 21.-22.8.2014 Jyväskylä Päivystysasetus Hyvä Timo, missä mennään? VS: PäivystysasetusKeistinen Timo (STM) [timo.keistinen@stm.fi]lähetetty:18. elokuuta 2014 22:42 Vastaanottaja:Kataja

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 4 24.04.2018 Kaupunginhallitus 4 07.05.2018 Perusturvalautakunta 5 16.10.2018 Kaupunginhallitus 11 22.10.2018 Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 6 30.08.2016 Perusturvalautakunta 4 25.09.2018 Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIAn kuntasopimusten uusiminen ja kuntarhoitus vuosille 2017-2018 / kuntarahoitus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 380 09.11.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy 1068/61/616/2011 STLTK 380 Botnia Scan Oy on pyytänyt sosiaali- ja ter veysalan lupa- ja valvontavirastolta

Lisätiedot

Sairaanhoitaja Marja-Leena Kantolan hakemus palkattomasta työlomasta ajalle

Sairaanhoitaja Marja-Leena Kantolan hakemus palkattomasta työlomasta ajalle Kuntayhtymähallitus 11 17.01.2012 Kuntayhtymähallitus 162 04.12.2012 Kuntayhtymähallitus 152 29.10.2013 Kuntayhtymähallitus 160 02.12.2014 Kuntayhtymähallitus 159 17.11.2015 Sairaanhoitaja n hakemus palkattomasta

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä

Valtioneuvoston asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä LUONNOS 19.5.2016 Valtioneuvoston asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

Hallitus

Hallitus Hallitus 96 26.04.2018 Maakunnan keskussairaaloiden kirurginen ja päivystyspalvelujen yhteistyö ja työnjako: kuntayhtymän ortopediaan liittyvä linjaus ja katsaus valmisteluun 264/00.01.00/2018 Hallitus

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Hallitus Hallitus

Hallitus Hallitus Hallitus 96 26.04.2018 Hallitus 112 17.05.2018 Maakunnan keskussairaaloiden kirurginen ja päivystyspalvelujen yhteistyö ja työnjako: kuntayhtymän ortopediaan liittyvä linjaus ja katsaus valmisteluun 264/00.01.00/2018

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy Hallitus 46 16.01.2013 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy H 46 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto on 14.12.2012 an ta nut päätöksen 1002/05.01.11.02.01/2011Satucon

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/silmäasema Fennica Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/silmäasema Fennica Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 271 24.08.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/silmäasema Fennica Oy 750/61/616/2011 STLTK 271 Silmäasema Fennica Oy on pyytänyt Sosi aali- ja terveysalan

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Päivystysasetus. STM:n asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä - Voimaan 1.1.2015 / 1.1.

Päivystysasetus. STM:n asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä - Voimaan 1.1.2015 / 1.1. Päivystysasetus STM:n asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä - Voimaan 1.1.2015 / 1.1.2017 Yleiset säännökset Kiireellistä hoitoa oltava saatavilla

Lisätiedot

Valtuusto aloite valtuutettu Alapere

Valtuusto aloite valtuutettu Alapere Valtuusto 10.12.2018 aloite valtuutettu Alapere 1. Liikuntapalvelunpäällikönviran hoidon järjestely. Eli asian josta tein aloitteen 23.4 ja 27.8.2018 valtuustossa. Aloitteeseen Liikuntapalvelunpäällikön

Lisätiedot

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi Sosiaali- ja terveyslautakunta 158 17.11.2015 Kaupunginhallitus 315 07.12.2015 Etevan kuntayhtymän perussopimuksen muutokset 1764/00.04.01/2012 Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh.

Lisätiedot

Kuntayhtymähallitus Kuntayhtymähallitus Kuntayhtymähallitus Kuntayhtymähallitus

Kuntayhtymähallitus Kuntayhtymähallitus Kuntayhtymähallitus Kuntayhtymähallitus Kuntayhtymähallitus 64 23.05.2017 Kuntayhtymähallitus 121 07.11.2017 Kuntayhtymähallitus 103 29.11.2018 Kuntayhtymähallitus 41 23.04.2019 Asiakas- ja potilastietojärjestelmän (APTJ) kilpailutuksesta irtaantuminen

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

26 05.06.2013 25 16.04.2014 70 28.10.2014 17 19.02.2015 61 30.09.2015 27 20.04.2016 13 22.02.2017 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten esteellisyyksien toteaminen TARLTK 05.06.2013 26 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Lapin keskussairaala osana tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelukokonaisuutta

Lapin keskussairaala osana tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelukokonaisuutta Lapin keskussairaala osana tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelukokonaisuutta 27.3.2014 Lapin keskussairaalan laajennushanke - mistä on kysymys? Lapin keskussairaalan auditorio Ounasrinteentie 22 Rovaniemi

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

- Kiireellisissä tapauksissa mahdollisuus keskusteluun on jär jes tet tä vä samana tai seuraavana työpäivänä.

- Kiireellisissä tapauksissa mahdollisuus keskusteluun on jär jes tet tä vä samana tai seuraavana työpäivänä. Sos. ja terv.ltk. 34 10.06.2015 Oppilas- ja opiskeluhuollon lain mukaiset oppilashuollon palvelut Juuassa 557/22.222/2014 Stltk 34 Laki oppilas ja opiskelijahuollosta on astunut voimaan elokuussa 2014.

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

2. TUTUSTUN KIRKKOONI

2. TUTUSTUN KIRKKOONI 2. TUTUSTUN KIRKKOONI Ikonit kuuluvat ortodoksiseen kirkkoon ja kotiin 1. Laita rasti niiden kuvien viereen, joihin sinusta ikoni voisi kuulua. Väritä kuvat. 2. Kirjoita kir-jain-kor-teil-la-si sana IKONI.

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA. Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh

LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA. Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA KHALL 163 Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh. 050-5645271. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama

Lisätiedot

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä Korkein hallinto oikeus Muita päätöksiä Etusivu» Päätöksiä» Muita päätöksiä» Muupaatos» Muu päätös 1440/2014 Muu päätös 1440/2014 Moottorikelkkailureitin reittisuunnitelman hyväksymistä Nilsiässä koskeva

Lisätiedot

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 38 12.02.2018 Kaupunginhallitus 65 06.03.2018 Kaupunginhallitus 88 26.03.2018 Kaupunginvaltuusto 24 26.03.2018 Kuntalain 85.2 :n mukaisten selitysten vaatiminen / jatkotoimenpiteet 2089/03.06.00/2018

Lisätiedot

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01. Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015 Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.016/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015 56 Valtuuston kokouksessa 9.2.2015 jätettiin

Lisätiedot

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen Sivistyslautakunta 70 28.04.2016 Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen 3356/01.017/2014 SIVLK 70 SIVLK 78 Valmistelija: sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Ilmoitus leirintäaluetoiminnasta, Kerimaan Lomakeskus Oy (lausunto valituksesta hallinto-oikeudelle)

Ilmoitus leirintäaluetoiminnasta, Kerimaan Lomakeskus Oy (lausunto valituksesta hallinto-oikeudelle) Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 43 22.02.2017 59 22.03.2017 Ilmoitus leirintäaluetoiminnasta, Kerimaan Lomakeskus Oy (lausunto valituksesta hallinto-oikeudelle) RAKYL

Lisätiedot

SOSIAALI- JA LAUSUNTOPYYNTÖ 587655 v. 1 TERVEYSMINISTERIÖ 26.06.201 STM059:00/201

SOSIAALI- JA LAUSUNTOPYYNTÖ 587655 v. 1 TERVEYSMINISTERIÖ 26.06.201 STM059:00/201 SOSIAALI- JA LAUSUNTOPYYNTÖ 587655 v. 1 TERVEYSMINISTERIÖ 26.06.201 STM059:00/201 Jakelussa mainituille LAUSUNTOPYYNTÖ, ASETUS KIIREELLISEN HOIDON PERUSTEISTA JA PÄIVYSTYKSEN ERIKOISALAKOHTAISISTA EDELLYTYKSISTÄ

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06.

Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06. Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06.2016 71 Pihtiputaan suun terveydenhuollon kilpailutus 641/240/2015 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Vakanssien perustaminen ikäihmisten kuntoutuksen vahvistamiseksi 339/02.02.

Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Vakanssien perustaminen ikäihmisten kuntoutuksen vahvistamiseksi 339/02.02. Perusturvalautakunta 119 22.09.2016 Kunnanhallitus 324 17.10.2016 Vakanssien perustaminen ikäihmisten kuntoutuksen vahvistamiseksi 339/02.02.00/2016 Perusturvalautakunta 22.09.2016 119 Perusturvan toimialalla

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

8 27.02.2014. Lausunnon antaminen Kuopion hallinto-oikeudelle asiakirjapyyntöä koskevassa valitusasiassa

8 27.02.2014. Lausunnon antaminen Kuopion hallinto-oikeudelle asiakirjapyyntöä koskevassa valitusasiassa Joensuun alueellinen jätelautakunta 8 27.02.2014 Lausunnon antaminen Kuopion hallinto-oikeudelle asiakirjapyyntöä koskevassa valitusasiassa 1464/14.06.00/2013 JATELK 8 Jätelautakunta on päättänyt kokouksessaan

Lisätiedot

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten Kunnanhallitus 279 09.10.2017 Kunnanhallitus 317 06.11.2017 Kunnanhallitus 341 27.11.2017 Kunnanhallitus 362 18.12.2017 Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/invalidiliiton Asumispalvelut Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/invalidiliiton Asumispalvelut Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 208 18.08.2010 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/invalidiliiton Asumispalvelut Oy 604/61/616/2010 640/61/616/2010 STLTK 208 Invalidiliiton Asumispalvelut

Lisätiedot

Henkilöstöstrategian laatiminen 928/01.00.02/2013 HENKJAOS 14.02.2013 12

Henkilöstöstrategian laatiminen 928/01.00.02/2013 HENKJAOS 14.02.2013 12 Henkilöstöjaosto 12 14.02.2013 Kaupunginhallitus 118 04.03.2013 Henkilöstöjaosto 25 21.03.2013 Henkilöstöjaosto 53 03.10.2013 Henkilöstöjaosto 63 12.12.2013 Yhteistyötoimikunta 12 19.02.2014 Kaupunginhallitus

Lisätiedot