Hallituksen toimintakertomus vuodelta 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hallituksen toimintakertomus vuodelta 2012"

Transkriptio

1 1 Hallituksen toimintakertomus vuodelta Yleiskatsaus 2 Taloudellinen kehitys Vantaan Aviaenergia Oy kuuluu Vantaan Energia -konserniin, jonka muodostavat emoyhtiö Vantaan Energia Oy ja sen tytär- ja osakkuusyhtiöt. Emoyhtiön omistusosuus Vantaan Aviaenergia Oy:ssä on 100 %. Vuosi 2012 oli yhtiön kolmas toimintavuosi. Vantaan Aviaenergia Oy (AVIA) tuottaa sähköverkko- ja kaukolämpöpalveluja Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella sekä tarjoaa energiaverkkoihin ja energian käyttöön liittyviä palveluja. Yhtiön sähköverkkoliiketoiminta on tiukasti säänneltyä. Energiamarkkinavirasto (EMV) valvoo yhtiön toimintaa ja vahvistaa yksityiskohtaiset menetelmät sähköverkkotoiminnalle sallittavan kohtuullisen tuoton määrittelemiseksi. Menetelmät vahvistetaan kullekin valvontajaksolle, jonka pituus on neljä vuotta. Valvontajakson päätyttyä EMV tarkastaa ovatko yhtiön valvontajakson aikana asiakkailta perimät maksut olleet viraston ennalta vahvistamien menetelmien ja sähkömarkkinalain mukaisia. Vantaan Aviaenergia Oy:n nosti sähkön siirtotariffien hintatasoa lentokenttäalueella alkaen noin 15 %. Yhtiö korotti polttoainekustannusten ja lämmön hankintakustannusten vuoksi kaukolämmön energiamaksua 5,3 % vuoden 2012 alusta. Kaukolämmön energiamaksua korotettiin myös noin 3,7 % kustannustason nousun vuoksi. Perusmaksuja ei muutettu vuonna Yhtiön kaukolämmön kokonaishinta nousi vuoden 2012 aikana yhteensä noin 8,0 %. Yhtiön liikevaihto oli 10,3 milj. euroa (8,8 milj. euroa v. 2011), josta sähköverkkotoiminnan osuus oli 3,4 milj. euroa (3,0 milj. euroa) ja kaukolämmön osuus 6,9 milj. euroa (5,8 milj. euroa). Liikevoitto oli 0,8 milj. euroa (0,6 milj. euroa) ja liikevoittoprosentti liikevaihdosta 8,2 % (7,3 %). Yhtiön sai konserniavustusta emoyhtiöltä 1,0 milj. euroa. Välittömät verot olivat 39,7 tuhatta euroa (13,9 tuhatta euroa) ja tilikauden voitto 121,9 tuhatta euroa (39,5 tuhatta euroa). Tuotannolliset investoinnit käyttöomaisuuteen olivat 1,0 milj. euroa (0,9 milj. euroa) kohdistuen suurimmaksi osaksi lämpöverkostoon. Merkittävin yksittäinen investointi oli uuden lämpökeskuksen hankinta lentoaseman alueelle.

2 2 Yhtiön oman pääoman tuotto oli 18,6 % (27,2 %) ja omavaraisuusaste 24,1 % (16,3 %). Keskeisimpiä taloudellisia tunnuslukuja: Tunnusluku v v v Liikevaihto, meur 10,3 8,8 8,4 Liikevoitto, meur 0,8 0,6 0,5 Liikevoitto % liikevaihdosta 8,2 7,3 5,6 Oman pääoman tuotto -% 18,6 27,2 83,9 Omavaraisuusaste -% 24,1 16,3 8,7 Bruttoinvestoinnit, meur 1,0 0,9 0,8 % liikevaihdosta 10,2 10,2 9,5 3 Liiketoiminnan kehittyminen Vantaan Aviaenergia Oy toimii Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella. Yhtiön sähköverkon kautta siirrettiin sähköä 138 GWh (144 GWh), laskua 2,8 % (- 1,0 %) ja verkostohäviöt olivat 1,5 % (1,6 %). Kaukolämpöenergiaa myytiin lentoaseman alueella 110 GWh (101 GWh), kasvua 6,9 % (-17,6 %) ja verkostohäviöt olivat 2,6 % (7,7 %). Vuosi 2012 oli lämmitystarpeen osalta 4,0 % pitkäaikaisia keskiarvoja lämpimämpi, mutta 11,1 % kylmempi kuin edellinen vuosi. Lämpötilakorjattuna muutos oli noin - 3,8 % (4,4 %). Lämpöenergia ostettiin emoyhtiö Vantaan Energia Oy:ltä. Sähköasiakkaita oli vuoden lopussa 381 ja lämpöasiakkaita 73. Kaikki asiakkaat ovat yritysasiakkaita. Vantaan Aviaenergia Oy:n sähköverkko- ja lämpöasiakkaat ovat kaikki tuntimittaukseen perustuvassa kaukoluennassa. Lisäksi yhtiö myy vesimittareiden kaukolukupalveluita lentoaseman alueella. Vantaan Aviaenergia Oy:llä ei ollut 20 kv:n sähkönjakeluvikoja. Energiapainotettu keskimääräinen keskeytysaika asiakasta kohden sähköverkkoliiketoiminnassa oli 2,5 min/a (2,7 min/a) ja keskeytysten lukumäärä 0,04 kpl/a (0,6 kpl/a), mitkä johtuivat suunnitelluista huoltotöistä.

3 3 Lämpöliiketoiminnassa keskeytysaika koko vuonna oli 4,1 h/a (4,7 h/a) ja lämmityskaudella ( ) oli 1,4 h/a (1,7 h/a). Yhtiö osti emoyhtiöltä erillisten palvelusopimusten mukaisesti mm. hallintoon, asiakaspalveluun ja kaukolämpöverkon valvontaan liittyviä palveluja. 4 Henkilöstö Yhtiön palveluksessa oli tilikauden lopussa seitsemän henkilöä. Palkat ja palkkiot olivat yhteensä 0,4 milj. euroa (0,4 milj. euroa). Konsernin henkilöstöä koskevat tunnusluvut esitellään tarkemmin ja laajemmin vuosittain julkaistavassa Vantaan Energian yhteiskuntavastuuraportissa. 5 Ympäristö Vantaan Energian ympäristöasioiden hallintaa ohjaa ISO standardin mukainen ympäristöjärjestelmä. Vantaan Aviaenergia Oy on johtanut konsernin ympäristöpäämääristä omaan toimintaansa liittyvät ympäristötavoitteet sekä toimenpiteet näiden saavuttamiseksi. Yhtiön suurimpana yksittäisenä ympäristötekona oli uuden lämpökeskuksen ympäristöystävällisemmän nestekaasun käyttöönotto, millä korvataan kevyttä polttoöljyä. Vantaan Energian johto seuraa johtamiskäytäntöjensä mukaisesti säännöllisesti ympäristötekijöihin liittyvien avaintunnuslukujen kehittymistä sekä niille asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Konsernin ympäristöasioita esitellään tarkemmin ja laajemmin vuosittain julkaistavassa Vantaan Energian yhteiskuntavastuuraportissa. 6 Yhteiskuntavastuu Vantaan Energia -konsernin yhteiskuntavastuupolitiikka luo suuntaviivat konsernin talouden, ympäristön ja sosiaalisen vastuun johtamiselle ja kehittämiselle. Vuonna 2012 päivitettiin konsernin yhteiskuntavastuun olennaisimmat näkökohdat. Samoin päivitettiin ympäristö- ja yhteiskuntavastuun tavoitteet vuoteen Yhteiskuntavastuun tavoitteista ja toiminnan jatkuvan parantamisen tuloksista Vantaan Energia raportoi vuosittain julkaistavassa yhteiskuntavastuuraportissa. Raportoinnissa sovelletaan kansainvälistä Global Reporting Initiative -ohjeistoa.

4 4 Vantaan Energian vuoden 2011 raportti julkaistiin huhtikuussa Ympäristövastuulla oli edellisten vuosien tapaan vuoden 2011 raportissa keskeinen painoarvo. Tärkeässä osassa olivat myös henkilöstöasioiden ja sidosryhmäsuhteiden raportointi. Raportin tiedot on varmentanut ulkopuolinen, riippumaton asiantuntija Inspecta Sertifiointi Oy. Vuoden 2012 raportti julkaistiin verkossa Vantaan Energian kotisivuilla keväällä Riskienhallinta Vantaan Energian riskienhallinnan tavoitteena on tukea liiketoiminnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamista sekä ehkäistä kielteisten vaikutusten syntymistä. Vantaan Energia Oy:n hallitus hyväksyy konsernin riskienhallintapolitiikan. Politiikassa määritellään riskienhallinnan keskeiset periaatteet, vastuut ja prosessit. Keskeiset riskit ja epävarmuudet on tunnistettu ja avainriskejä hallitaan systemaattisesti. Poliittisiin ja lainsäädännöllisiin riskeihin liittyy usein vaikea ennustettavuus ja merkittävä vaikutus alan toimintaedellytyksiin. Tämän vuoksi toimintamallina on tiivis vuorovaikutus päättäjiin ja vaikuttajiin toimintaympäristön muutosten hallitsemiseksi. Vantaan Aviaenergia Oy:n merkittävimmät riskit ja epävarmuustekijät liittyvät laajoihin sähkö- ja lämpöhäiriöihin sekä viranomaisvalvonnan vaikeaan ennustettavuuteen. Lyhyestäkin sähköhäiriöstä voi aiheutua lentoasemalla toimiville yritysasiakkaille ja lentoliikenteelle suurta haittaa sekä mahdollisesti turvallisuusriskejä. Laajojen sähkö- ja lämpöhäiriöiden riskiä pyritään pienentämään huolellisella verkonsuunnittelulla, ennakoivilla kunnossapitotoimilla sekä varautumalla ennakolta erilaisiin häiriötilanteisiin. Lisäksi lentoaseman alueen laajaa lämpöhäiriöriskiä on minimoitu alueella olevalla Vantaan Energia Oy:n erillisellä lämpökeskuksella. Viranomaiset säätelevät tiukasti ja yksityiskohtaisesti yhtiön sähköverkkotoimintaa. EMV:n valvontaperiaatteet tiedetään etukäteen vain yhden valvontajakson mittaiselle jaksolle, jonka pituus on neljä vuotta. Yhtiön toiminta on kuitenkin hyvin pitkäjänteistä verkkokomponenttien eliniän ollessa useita vuosikymmeniä. Sääntelyyn tulevien muutosten ennakointi on vaikeaa. Riskinä ovat yhtiön toimintaympäristöön nähden epäedulliset tai ohjausvaikutuksiltaan kestämättömät valvontaperiaatteet.

5 5 Viranomaisvalvontaan liittyvää riskiä pyritään pienentämään vaikuttamalla aktiivisesti erityisesti toimialajärjestön kautta ennakolta viranomaisen valvontajärjestelmän kehitystyöhön. Vuonna 2012 konsernin keskeisiä riskienhallintaan liittyviä kehityshankkeita on ollut jatkuvuuden hallintaan liittyvät arvioinnit ja niiden pohjalta käynnistetyt kehitystoimet. 8 Tutkimus ja kehitys Vantaan Aviaenergia Oy on sähkö- ja lämpöverkkopalvelujen tuottamiseen keskittyvä yhtiö, jonka oma tutkimus- ja kehityspanostus on pieni. Pääasiallinen tapa osallistua kehityshankkeisiin on kiinnostavien T&K -hankkeiden rahoittaminen ja oman asiantuntemuksen tarjoaminen projektien käyttöön. Tutkimuksessa luotetaan alan kumppanuusverkostoihin ja hyvään yhteistyöhön johtavien energiatutkimuslaitosten kanssa. Emoyhtiö Vantaan Energia Oy on tehnyt päätöksen osallistua Pääkaupunkiseudun sähköinen liikenne hankkeeseen. Hanke on Tekes-rahoitteinen monivuotinen kehityshanke, jossa pääkaupunkiseudulle tuodaan satoja sähköautoja sekä latausinfrastruktuuria ja pyritään luomaan sähköistä liikennettä edistäviä toimintamalleja. Vantaan Aviaenergia Oy osallistuu hankkeen toteuttamiseen lentoasema-alueen kehittämisen näkökulmasta yhdessä konsernin muiden yhtiöiden kanssa. 9 Hallinto 10 Merkittävät oikeudelliset asiat Vantaan Aviaenergia Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin ja siinä käsiteltiin yhtiöjärjestyksen varsinaiselle yhtiökokoukselle määräämät asiat. Vuonna 2012 hallituksen jäseninä toimivat Risto Lappi (puheenjohtaja), Vesa Hynninen, Mervi Pellinen ja Maija Siikilä. Hallitus kokoontui 6 kertaa. Yhtiön tilintarkastajana toimi Ernst & Young Oy KHT- yhteisö, päävastuullisena tilintarkastajana KHT, JHTT Jarmo Lohi. Yhtiön toimitusjohtajana toimi insinööri Erkki Yrjölä. Energiamarkkinavirasto vahvisti päivätyillä yhtiökohtaisilla päätöksillä sähköverkkotoiminnan tuoton ja siirtopalveluista perittävien maksujen määrittämistä koskevat menetelmät valvontajaksolle Vantaan Aviaenergia Oy haki markkinaoikeudelta

6 6 11 Tilikauden jälkeiset tapahtumat 12 Tulevaisuuden näkymät muutosta Energiamarkkinaviraston päätöksiin joulukuussa 2011 yhdessä muiden verkkoyhtiöiden kanssa. Markkinaoikeus hylkäsi päätöksessään loppuvuodesta 2012 valtaosan verkonhaltijoiden vaatimuksista. Verkkotoiminnan tehostamisvaatimuksen määrittelyn osalta Markkinaoikeus kuitenkin palautti vahvistuspäätökset Energiamarkkinavirastolle uudelleen käsiteltäviksi. Kaikkien yhtiön tarjoamien tuotteiden ja palveluiden arvonlisävero nousi alkaen 24 %:iin (23 %). Yhtiön kaukolämmön energiamaksua korotettiin noin 4,5 % ja perusmaksuja 3,5 %, joten kaukolämmön kokonaishinta nousi keskimäärin noin 4,3 %. Vuonna 2013 Vantaan Aviaenergia Oy:n liikevaihdon odotetaan hieman kasvavan ja liikevoiton pienentyvän edellisen vuoden tasosta. Alhaisena pysyttelevä yleinen korkotaso pitää lähivuosina sähköverkkotoiminnan sallitun tuottotason alhaisena. Yhtiön sähköverkkotoiminnan taloudelliseen tulokseen vaikuttaa voimakkaasti viranomaissääntely ja sen muutokset. Viranomaissääntelyyn sisältyvät tehostamisvaatimukset ohjaavat toiminnan tehostamiseen ja jatkuvaan parantamiseen. Konsernissa selvitettiin loppuvuodesta 2012 onko tarkoituksenmukaista jatkaa Vantaan Aviaenergia Oy:n toimintaa omana erillisenä yhtiönä vai yhdistää yhtiön lämpötoiminnot emoyhtiön lämpötoimintoihin ja vastaavasti sähköverkkotoiminnot sisaryhtiö Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n toimintoihin alkaen. Päätökset mahdollisista yhdistymisistä tehdään kevään 2013 aikana. EU:n asettamat haasteelliset tavoitteet hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi tulevat vaatimaan erityisiä toimenpiteitä muun ohella myös energian kulutuksen vähentämiseen (energiatehokas rakentaminen, lämmitysmuodot, kulutuksen seuranta). Siirtyminen muista ilmaston kannalta haitallisemmista energiamuodoista sähkön käyttöön esim. liikenteessä saattaa puolestaan aiheuttaa kasvua sähkön kulutukseen. Näillä toimenpiteillä tulee olemaan vaikutuksia myös sähköverkkotoiminnan kehittymiseen lähivuosina. Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee parhaillaan sähkömarkkinalain muutosta, jolla pannaan täytäntöön EY:n kolmannen energian sisämarkkinapaketin vaatimukset sekä asetetaan erityisiä vaatimuksia sähkön toimitusvarmuudelle ja verkkoyhtiöiden varautumiselle

7 7 poikkeuksellisiin tilanteisiin. Näillä uusilla säädöksillä voi olla merkittäviä vaikutuksia sähköverkkotoiminnan harjoittamiseen ja yhtiön toimintaan. Vaadittavien toimenpiteiden tarkemmat yksityiskohdat ja vaikutukset Vantaan Aviaenergia Oy:n liiketoimintaan selviävät kevään aikana. Kaukolämpötoiminnan tulevaisuuden näkymät lentoaseman alueella ovat positiiviset, koska tulevina vuosina alueelle oletetaan tulevan nykyisten kiinteistöjen laajennuksia ja uusia kaukolämmöllä lämmitettäviä kiinteistöjä. 13 Hallituksen esitys voittovarojen käyttämisestä 14 Yhtiön osakkeet 2012 Yhtiön jakokelpoinen vapaa oma pääoma oli ,82 euroa. Hallitus esittää, että tilikauden voitto ,27 euroa, siirretään edellisten tilikausien voittovarat tilille ja että osinkoa ei jaeta. Yhtiön osakepääoma: 2012 Omistaja kpl Vantaan Energia Oy Kaikilla osakkeilla on samanlainen oikeus osinkoon ja yhtiön varoihin.

8 Tuloslaskelma Liite Liikevaihto , ,29 Valmistus omaan käyttöön , ,81 Liiketoiminnan muut tuotot , ,06 Materiaalit ja palvelut Energian ostot , ,79 Aineet ja tarvikkeet , ,68 Ulkopuoliset palvelut , ,39 Materiaalit ja palvelut yhteensä , ,86 Henkilöstökulut 4 Palkat ja palkkiot , ,48 Henkilösivukulut Eläkekulut , ,05 Muut henkilösivukulut , ,91 Henkilöstökulut yhteensä , ,44 Poistot ja arvonalentumiset 5 Suunnitelman mukaiset poistot , ,39 Liiketoiminnan muut kulut 6, , ,04 Liikevoitto , ,43 Rahoitustuotot ja -kulut Korkotuotot ja muut rahoitustuotot 4 057, ,67 Korkokulut ja muut rahoituskulut -840,86-306,34 Korkokulut saman konsernin yrityksille , ,24 Rahoitustuotot ja -kulut yhteensä , ,91 Voitto/tappio ennen satunnaisia eriä , ,52 Satunnaiset erät , ,00 Voitto/tappio ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja , ,52 Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos , ,38 Tuloverot 9 Tilikauden ja aikaisempien tilikausien verot , ,12 Tilikauden voitto/tappio , ,02

9 Tase Liite Vastaavaa Pysyvät vastaavat 10 Aineettomat hyödykkeet , ,68 Aineelliset hyödykkeet Sähköverkko , ,88 Kaukolämpöverkosto ja laitteet , , , ,62 Pysyvät vastaavat yhteensä , ,30 Vaihtuvat vastaavat 11 Pitkäaikaiset saamiset Siirtosaamiset , ,66 Lyhytaikaiset saamiset Myyntisaamiset , ,71 Liittymismaksusaamiset 0, ,00 Lyhytaikaiset saamiset saman konsernin yrityksiltä , ,22 Siirtosaamiset , ,03 Muut saamiset ,02 0,00 Saamiset yhteensä , ,62 Rahat ja pankkisaamiset Vaihtuvat vastaavat yhteensä , ,62 Vastaavaa yhteensä , ,92

10 Tase Liite Vastattavaa Oma pääoma 12 Osakepääoma , ,00 Edellisten tilikausien voitto , ,53 Tilikauden voitto , ,02 Oma pääoma yhteensä , ,55 Tilinpäätössiirtyjen kertymä Poistoero , ,73 Vieras pääoma 13 Pitkäaikainen vieraspääoma Liittymismaksut , ,56 Pitkäaikaiset velat saman konsernin yrityksille , , , ,56 Lyhytaikainen vieraspääoma Ostovelat , ,22 Lainat saman konsernin yrityksiltä , ,00 Lyhytaikaiset velat saman konsernin yrityksille , ,55 Siirtovelat , ,73 Muut velat , , , ,08 Vieras pääoma yhteensä , ,64 Vastattavaa yhteensä , ,92

11 Rahoituslaskelma Liiketoiminnan rahavirta Voitto ennen satunnaisia eriä , ,52 Oikaisut Suunnitelman mukaiset poistot , ,39 Muut tuotot ja kulut, joihin ei liity maksua , ,67 Rahoitustuotot ja -kulut , ,91 Muut oikaisut 0, ,06 Rahavirta ennen käyttöpääoman muutosta , ,43 Käyttöpääoman muutos Lyhytaikaisten saamisten muutos , ,60 Lyhytaikaisten velkojen muutos , ,25 Liiketoiminnan rahavirta ennen rahoituseriä ja veroja , ,28 Maksetut korot ja maksut muista liiketoim. rahoituskuluista , ,58 Saadut korot liiketoiminnasta 4 057, ,67 Maksetut välittömät verot , ,12 Liiketoiminnan rahavirta , ,25 Investointien rahavirta Investoinnit aineellisiin ja aineettomiin hyödykkeisiin , ,67 Aineellisten ja aineettomien hyödykkeiden luovutustulot 0, ,42 Investointien rahavirta , ,25 Rahoituksen rahavirta Pitkäaikaisten lainojen lyhennykset , ,00 Lyhytaikaisten lainojen lyhennykset , ,00 Liittymismaksujen lisäys (+)/vähennys(-) , ,00 Saadut ja maksetut konserniavustukset , ,00 Rahoituksen rahavirta , ,00 Rahavarojen muutos Rahavarat 1.1. Rahavarat

12 TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT 1 Laadintaperiaatteet Yrityksen perustiedot ja liiketoiminnan kuvaus Vantaan Aviaenergia Oy (jäljempänä "yhtiö") on sähkösiirto- ja kaukolämpöliiketoimintaa Helsinki-Vantaa -lentokenttäalueella harjoittava kotimainen osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Vantaa. Yhtiö kuuluu Vantaa kaupunki- konsernin alakonserniin Vantaan Energia. Vantaan Energia -konsernin emoyhtiön nimi on Vantaan Energia Oy ja sen kotipaikka on Vantaa. Vantaan kaupunki -konsernitilinpäätöksen jäljennös on saatavissa internet-osoitteesta: Vantaan Energia -konsernitilinpäätöksen ja Vantaan Aviaenenergia Oy:n tilinpäätöksen jäljennökset ovat saatavissa osoitteesta Peltolantie 27, Vantaa tai internet-osoitteesta Vantaan Energia Oy perusti yhtiön merkitsemällä sen koko osakekannan 100 osaketta arvoltaan 100 euroa per osake. Yhtiö merkittiin kaupparekisteriin Yhtiön ensimmäinen tilikausi alkoi ja päättyi Yhtiö hankkii tarvitsemansa hallintopalvelut konsernin emoyhtiöltä palvelusopimusten perusteella. Yhtiön tilinpäätös on laadittu Suomen kirjanpitolain ja säännösten (FAS) -mukaisesti. Eriytetyt tilinpäätökset Sähkömarkkinalain vaatimusten mukaan yhtiön on eriytettävä kirjanpidollisesti sähkön verkkotoiminta muista toiminnoista. Yhtiön sisällä verkkotoiminta on eriytetty muista palveluista omaksi yksikökseen. Kulut yhtiön sisällä on jaettu aiheuttamisperiaatteella. Eläkejärjestelyt Yhtiön työntekijöiden eläketurva lisäetuineen vakuutetaan eläkevakuutusyhtiössä ja kirjataan eläkevakuutusyhtiön laskelmien ja veloitusten mukaan. Liikevaihto Liikevaihto koostuu kaukolämpöliiketoimintaan ja sähköverkkotoimintaan sekä muuhun energian käyttöön liittyvien palvelujen tuotoista. Tuotot esitetään välillisillä veroilla kuten arvonlisäverolla ja valmisteverolla vähennettynä. Viranomaiset säätelevät sähköverkkotoiminnan tuottoa. Viranomaisen määrittelemä yli- tai alituotto käsitellään sääntelystä johtuvana omaisuuseränä tai velkana, jota ei kirjata taseeseen, sillä asiakkaan kanssa ei ole tehty sopimusta, jossa olisi määritelty viranomaisuussääntelyyn liittyvät seikat ja siten saaminen riippuu tulevasta toimituksesta. Yli- tai alituotto hyvitetään tai veloitetaan tulevina vuosina asiakkaalta, joka tuolloin käyttää kyseistä sähköliittymää. Takautuvia hyvityksiä tai veloituksia ei tehdä. Muut tuotot Tavanomaisen liiketoiminnan ulkopuoliset tuotot sisältyvät muihin tuottoihin. Muihin tuottoihin luetaan toistuvat erät, kuten palvelujen myynnistä saadut tuotot, vuokratuotot ja kertaluontoiset erät, kuten aineellisten hyödykkeiden myyntivoitot.

13 Tutkimus- ja kehittämismenot Tutkimus- ja kehitystoiminnan menot kirjataan kuluksi tuloslaskelmaan. Satunnaiset erät Satunnaisissa erissä esitetään saadut ja maksetut konserniavustukset. Tuloverot ja laskennalliset verot Tuloveroihin sisältyvät tilikauden tuloksen perusteella lasketut tilikauden verot sekä aiemmilta tilikausilta maksuunpannut tai palautetut verot. Pysyvät vastaavat Aineettomiin hyödykkeisiin kirjataan IT-ohjelmistojen lisenssimaksut ja -ohjelmat, johtoalueiden käyttöoikeudet ja liikearvo. Aineelliset hyödykkeet koostuvat kaukolämmön ja sähkön siirto- ja jakeluverkosta sisältäen sen rakennukset, koneet ja laitteet. Aineelliset hyödykkeet on merkitty taseeseen alkuperäiseen hankintamenoonsa vähennettynä kertyneillä poistoilla. Alkuperäinen hankintameno sisältää menot, jotka johtuvat välittömästi kyseisen hyödykkeen hankintamenosta. Suunnitelman mukaiset poistot lasketaan tasapoistoina kirjaamalla hankintamenot kuluksi arvioitujen taloudellisten vaikutusaikojen kuluessa seuraavasti: Aineettomat hyödykkeet Sähkö- ja kaukolämpöverkosto Muut koneet ja kalusto 5-10 vuotta vuotta 5 vuotta Vaihtuvat vastaavat Myyntisaamiset on kirjattu kirjanpitoon alkuperäisen laskutuksen määräisenä. Yhtiöllä on käytössä päivittäistä maksuliikenteen hoitoa varten konsernitili, joka esitetään ryhmässä konsernisaamiset tai -velat riippuen tilin saldosta. Rahoitusarvopaperit on arvostettu hankintamenoon tai sitä alempaan markkinahintaan. Rahavarat koostuvat likvideistä sijoituksista. Liittymismaksut Maksut, jotka asiakas maksaa liittyessään sähköverkkoon tai kaukolämpöverkkoon, kirjataan taseeseen muihin pitkäaikaisiin velkoihin. Nämä maksut ovat siirto- ja palautuskelpoisia.

14 Tilinpäätöksen liitetiedot Liikevaihto Sähkön siirron myyntituotot , ,77 Lämmön myyntituotot , ,87 Muu toiminta , ,22 Myynnin oikaisuerät , , , ,29 3 Valmistus omaan käyttöön Aktivoidut palkat , ,17 Aktivoidut henkilösivukulut , ,27 Aktivoidut aineet ja tarvikkeet , , , ,81 4 Henkilöstö Palveluksessa oli tilikauden aikana keskimäärin Kuukausipalkkaiset 7 7 Tuntipalkkaiset Johdon palkat ja palkkiot Hallituksen jäsenet , ,00 5 Poistot Aineettomat hyödykkeet , ,02 Sähköverkko , ,04 Kaukolämpöverkko , , , ,39 6 Liiketoiminnan muut kulut Palveluostot emoyhtiöltä , ,71 Muut liikekulut , , , ,04 Tilintarkastajien palkkiot KHT-yhteisö Ernst & Young Oy Tilintarkastuspalkkiot 3 785, , , ,00 7 Tutkimus- ja tuotekehityskulut Muut tutkimus- ja tuotekehityskulut 2 497,60 0,00 Sähköauto 2 185,40 0, ,00 0,00 8 Satunnaiset tuotot Saatu konserniavustus emoyhtiöltä , ,00 9 Tuloverot Tuloverot varsinaisesta toiminnasta , ,88 Tuloverot satunnaisista eristä , , , ,12

15 Tilinpäätöksen liitetiedot Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Hankintameno , ,72 Lisäys 2 480, ,00 Hankintameno , ,72 Kertyneet sumupoistot , ,02 Tilikauden poisto , ,02 Kertyneet sumupoistot , ,04 Kirjanpitoarvo , ,68 Aineelliset hyödykkeet Sähköverkosto Hankintameno , ,52 Lisäys , ,38 Vähennys 0, ,92 Hankintameno , ,98 Kertyneet sumupoistot , ,62 Vähennysten kertyneet poistot 0, ,56 Tilikauden poisto , ,04 Kertyneet sumupoistot , ,10 Kirjanpitoarvo , ,88 Kaukolämpöverkosto Hankintameno , ,25 Lisäys , ,29 Hankintameno , ,54 Kertyneet sumupoistot , ,47 Tilikauden poisto , ,33 Kertyneet sumupoistot , ,80 Kirjanpitoarvo , ,74

16 Tilinpäätöksen liitetiedot 2012 Aineelliset hyödykkeet kirjanpitoarvo , ,62 Pysyvät vastaavat yhteensä , ,30 11 Vaihtuvat vastaavat Pitkäaikaiset siirtosaamiset Muuntamovuokra 30 vuotta , ,66 Lyhytaikaiset saamiset saman konsernin yrityksiltä Konsernitilisaamiset , ,73 Muut konsernisaamiset , ,49 Konserniavustussaamiset 0, , , ,22 Siirtosaamiset Muut erät , ,19 Tuloverosaamiset 0, , , ,03 12 Oma pääoma Osakepääoma Osakepääoma , ,00 Osakepääoma , ,00 Edellisten tilikausien voitto Voitto edellisiltä tilikausilta , ,53 Edellisten tilikausien voitto , ,53 Tilikauden voitto/tappio , ,02 Oma pääoma yhteensä , ,55 Jakokelpoinen vapaa oma pääoma Voitto edellisiltä tilikausilta , ,53 Tilikauden voitto/tappio , , , ,55

17 Tilinpäätöksen liitetiedot Vieras pääoma Lyhytaikaiset velat saman konsernin yrityksille Muut lyhytaikaiset konsernivelat, korollinen , ,00 Lyhytaikaiset ostovelat , ,92 Muut lyhytaikaiset konsernivelat ,87 0,00 Konsernilainan korko, korollinen 0, ,24 Konsernisiirtovelat 0, , , ,55 Siirtovelat Ostolaskujen jaksotukset , ,25 Lomapalkkavaraus sosiaalikuluineen , ,63 Palkat, palkkiot ja sos.kulut , ,85 Muut erät ,60 0,00 Siirtovelat yhteensä , ,73 14 Vastuut Arvonlisäveron palautusvastuu Tuotannollisen verkoston laajennusinvestoinneista tehdyt arvonlisäverovähennykset, joihin liittyy arvonlisäverolain 33 :n mukainen palautusvastuu, milj. euroa: 1,0 1,0

18 Tilinpäätöksen liitetiedot Sähkömarkkinalain mukainen eriytetty tilinpäätös sähköverkkotoiminnasta Kauppa- ja teollisuusministeriön asetuksen sähköliiketoimintojen eriyttämisestä (79/2005) edellyttämä sähköverkkotoiminnan eriytetty tilinpäätös. Esitystapa on Energiamarkkinaviraston raportointikaavan mukainen. Sähköverkkotoiminnan nettoinvestoinnit pysyviin vastaaviin Sähköverkon aineelliset hyödykkeet , ,38 Muut aineettomat hyödykkeet Nettoinvestoinnit yhteensä , ,38 Verkkotoiminnan sijoitetun pääoman tuottoprosentti oli 3,5 % (vuonna ,5 %). ##### ,07 3,46 % ##### 1,49 % ,74 SÄHKÖVERKKOTOIMINNAN TULOSLASKELMA Liikevaihto , ,96 Valmistus omaan käyttöön , ,40 Liiketoiminnan muut tuotot Muut liiketoiminnan muut tuotot , , , ,06 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana Häviösähkö , ,98 Muut ostot tilikauden aikana , , , ,63 Ulkopuoliset palvelut Alueverkko-, kantaverkko- ja verkkopalvelumaksut , ,66 Muut ulkopuoliset palvelut , , , ,68 Materiaalit ja palvelut yhteensä , ,31 Henkilöstökulut Palkat ja palkkiot , ,55 Henkilösivukulut Eläkekulut , ,37 Muut henkilösivukulut , , , ,10 Poistot ja arvonalentumiset Suunnitelman mukaiset poistot Liikearvosta , , Sähköverkon hyödykkeistä , ,84 Muista pysyvien vastaavien hyödykkeistä ,80 0, , ,84

19 Tilinpäätöksen liitetiedot 2012 Liiketoiminnan muut kulut Vuokrakulut , ,30 Verkkovuokrat ja verkon leasingmaksut , , Muut liiketoiminnan muut kulut , , , ,50 Liikevoitto (tappio) , ,67 Rahoitustuotot ja -kulut Muut korko- ja rahoitustuotot 2 434, ,40 Korkokulut ja muut rahoituskulut , , , ,93 Voitto (tappio) ennen satunnaisia eriä , ,74 Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Saadut konserniavustukset Maksettu ,00 Maksamaton ,00 Voitto (tappio) ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja , ,74 Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Poistoeron muutos sähköverkon hyödykkeistä , , , ,34 Tuloverot , ,72 Tilikauden voitto (tappio) , ,68

20 Tilinpäätöksen liitetiedot 2012 SÄHKÖVERKKOTOIMINNAN TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Liikearvo , ,00 Sähköverkon aineettomat hyödykkeet , ,76 Aineelliset hyödykkeet 15.3 Sähköverkon aineelliset hyödykkeet , , , ,64 Pysyvät vastaavat yhteensä , ,64 Vaihtuvat vastaavat Vaihto-omaisuus Saamiset Pitkäaikaiset saamiset Siirtosaamiset , ,66 Lyhytaikaiset saamiset Myyntisaamiset , ,58 Muut saamiset , ,00 Siirtosaamiset , , , ,87 Rahat ja pankkisaamiset Vaihtuvat vastaavat yhteensä , ,87 VASTAAVAA YHTEENSÄ , ,51

21 Tilinpäätöksen liitetiedot VASTATTAVAA Oma pääoma Osake-, osuus- tai muu vastaava pääoma 6 000, ,00 Edellisten tilikausien voitto (tappio) , ,29 Tilikauden voitto , ,68 Pääomalainat , ,97 Tilinpäätössiirtojen kertymä Poistoero , ,10 Vieras pääoma Pitkäaikainen vieras pääoma Pitkäaikainen korollinen vieras pääoma Muut velat saman konsernin yrityksille , ,00 Pitkäaikainen koroton vieras pääoma Palautettavat liittymismaksut , , , ,51 Lyhytaikainen vieras pääoma Lyhytaikainen korollinen vieras pääoma Muut velat saman konsernin yrityksille 0, ,00 Lyhytaikainen koroton vieras pääoma Ostovelat ,01 0,00 Siirtovelat ,40 0,00 Muut velat saman konsernin yrityksille , ,73 Muut velat , , , ,93 Vieras pääoma yhteensä , ,44 VASTATTAVAA YHTEENSÄ , ,51

22 Tilinpäätöksen liitetiedot Sisältää ,63 sähköverkon suunnitelman mukaisia poistoja hyödykkeistä, joita ei huomioida sähköverkon nyky- ja jälleenhankinta-arvon laskennassa Vakiokorvauksia ei maksettu (0 ) vuonna 2012 sattuneista keskeytyksistä Sähköverkon aineellisiin hyödykkeisiin on kirjattu ,10 hyödykkeitä, joita ei oteta huomioon sähköverkon nyky- ja jälleenhankinta-arvon laskennassa.

23 HALLITUKSEN JA TOIMITUSJOHTAJAN ALLEKIRJOITUKSET Vantaalla 12. helmikuuta 2013 Risto Lappi Vesa Hynninen Mervi Pellinen Maija Siikilä Erkki Yrjölä toimitusjohtaja

24 LUETTELO KÄYTETYISTÄ TILIKIRJOISTA JA TOSITELAJEISTA 2012 TILIKIRJAT Päivä- ja pääkirja Ostoreskontra Myyntireskontra Kustannuskirjanpito Käyttöomaisuuskirjanpito Tasekirja Tase-erittelyt sähköisesti sähköisesti sähköisesti sähköisesti ATK-listoina erikseen sidottuna erikseen sidottuna TOSITELAJIT/SÄILYTYSTAVAT Käyttöomaisuuskirjanpito/poistot paperitositteena

25 TUNNUSLUVUT VANTAAN AVIAENERGIA OY Liikevaihto, Me Liikevoitto, Me % liikevaihdosta Tulos ennen satunnaisia eriä, tilinpäätössiirtoja ja veroja, Me % liikevaihdosta Tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja, Me % liikevaihdosta Sijoitetun pääoman tuotto-% (ROI) Oman pääoman tuotto-% (ROE) Omavaraisuusaste % Maksuvalmius (Current ratio) Bruttoinvestoinnit, Me % liikevaihdosta Henkilöstö keskimäärin 10,3 8,8 0,8 0,6 8,2 % 7,3 % 0,7 0,4 6,5 % 4,7 % 1,7 2,2 16,2 % 25,1 % 6,3 % 4,4 % 18,6 % 27,2 % 24,1 % 16,3 % 1,0 1,0 1,0 0,9 10,2 % 10,2 % 7 7 Tunnuslukujen laskentakaavat: Sijoitetun pääoman tuotto-% (ROI) * = (Tulos ennen sat. eriä + korkok. ja muut rah.kulut) x100 (Taseen loppusumma - korottomat velat - pakoll. var.) *** Oman pääoman tuotto-% (ROE) ** = (Tulos ennen satunnaisia eriä - verot) x100 Oma pääoma *** Omavaraisuusaste,% = Oma pääoma x100 Taseen loppusumma Maksuvalmius (Current ratio) = Rahoitusomaisuus Lyhytaikainen vieras pääoma Oma pääoma = Oma pääoma + poistoero laskennallisella verovelalla vähennettynä *) Sijoitetun pääoman tuoton laskennassa korottomat velat sisältävät liittymismaksut **) Oman pääoman tuoton laskennassa oma pääoma ei sisällä liittymismaksuja ***) Vuoden alun ja lopun keskiarvo

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2016-31.12.2016 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2017-31.12.2017 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Tilinpäätös Emoyhtiön tuloslaskelma Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Milj. Liite 1. 1. 31. 12. 2012 1. 1. 31. 12. 2011 Liikevaihto 1 12,5 8,9 Liiketoiminnan muut tuotot 2 4,6 3,6 Materiaalit ja palvelut 3

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 Tuloslaskelma Liitetieto 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 (EUR) Liikevaihto

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014 TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan Energia Oy Vuosikertomus 2014 Konserni Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2014 1.1. 31.12.2013 LIIKEVAIHTO 128 967 121 379 Valmistus omaan käyttöön 4 869 4 273 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2011-31.12.2011 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

KONSERNITULOSLASKELMA

KONSERNITULOSLASKELMA KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 5 099 772 4 390 372 Liiketoiminnan muut tuotot 132 300 101 588 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana

Lisätiedot

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 )

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) VUOSIKERTOMUS 2018 TULOSTIEDOT KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 01.01.-31.12.2018 01.01.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 129 238 121 109 Valmistus omaan käyttöön 0 14 Liiketoiminnan muut tuotot 989 993 Materiaalit

Lisätiedot

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase Tuloslaskelma ja tase 30.6.2018 BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-30.6.2018 1.1.-30.6.2017 1.1.-31.12.2017 Liiketoiminnan muut tuotot * 2 237 121,94 13 879,38 20 466,26 Materiaalit

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 VUOSIKERTOMUS 2017 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2017 1.1. 31.12.2016 LIIKEVAIHTO 121 109 124 180 Valmistus omaan käyttöön 14 673

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 VUOSIKERTOMUS 2016 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2016 1.1. 31.12.2015 LIIKEVAIHTO 124 180 124 532 Valmistus omaan käyttöön 673 4 647

Lisätiedot

Haminan Energian vuosi 2016

Haminan Energian vuosi 2016 VUOSIKERTOMUS Haminan Energian vuosi 2016 Tilinpäätös 2016 30 772t 1 148t 3,7% LIIKEVAIHTO LIIKEVOITTO LIIKEVOITTO-%/lvv TULOSLASKELMA 01.01.-31.12.2016 01.01.-31.12.2015 LIIKEVAIHTO 30 772 043,64 30 229

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 7 7 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017 1.1.2016

Lisätiedot

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa. Oy RAVERA Ab

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa. Oy RAVERA Ab Y-tunnus 1993664-2 Kotipaikka Vaasa Oy RAVERA Ab TILINPÄÄTÖS 2018 2/14 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma ja tase 3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteiden

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-6 7 7 1 TULOSLASKELMA 1 000 eur 1.1.2018 31.12.2018

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2015 1.1. 31.12.2014 LIIKEVAIHTO 124 532 128 967 Valmistus omaan käyttöön 4 647 4 869 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2015-31.12.2015 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

Yhtiön taloudelliset tiedot päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot 0 0

Yhtiön taloudelliset tiedot päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot 0 0 EFECTE OYJ Yhtiön taloudelliset tiedot 30.9.2017 päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta (Luvut euroina, ellei toisin ilmoitettu) Konsernin Tuloslaskelma 1.1.2017 30.9.2017 1.1.2016 30.9.2016 LIIKEVAIHTO

Lisätiedot

TULOSLASKELMA

TULOSLASKELMA TULOSLASKELMA 1000 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 18 935 12 470 Liikennöintikorvaukset 91 200 81 885 Infrakorvaukset 67 110 65 482 Muut myyntitulot 3 392 656 180 637 160 493

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017

Lisätiedot

KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006

KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006 KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006 2 Kangasalan Lämpö Oy Tyrnimarjankuja 3 36220 Kangasala Kotipaikka Kangasala Y-tunnus 0510578-4 TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1. 31.12.2006 SISÄLLYS SIVU Tuloslaskelma

Lisätiedot

TALOUDELLINEN YHTEENVETO 2013

TALOUDELLINEN YHTEENVETO 2013 TALOUDELLINEN YHTEENVETO 213 Taloudellinen yhteenveto 213 Sisältö Oulun Energia konserni... 3 Oulun Energia... 4 Oulun Sähkönmyynti Oy... 6 Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy... 8 Oulun Energia Urakointi

Lisätiedot

Ravintola Gumböle Oy

Ravintola Gumböle Oy Ravintola Gumböle Oy Gumbölentie 20 02770 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 2463691-9 TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2023 asti Tilinpäätöksen toteutti: Gumböle Golf

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 15 232 079,52 18 934 845,99 Liikennöintikorvaukset 96 887 065,70 91 199 717,21 Infrakorvaukset 76 680 586,12

Lisätiedot

TALOUDELLINEN YHTEENVETO 2013

TALOUDELLINEN YHTEENVETO 2013 TALOUDELLINEN YHTEENVETO 213 Taloudellinen yhteenveto 213 Sisältö Oulun Energia konserni... 3 Oulun Energia... 4 Oulun Sähkönmyynti Oy... 6 Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy... 8 Oulun Energia Urakointi

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedot ETELÄ-SUOMEN ENERGIA OY

Tilinpäätöstiedot ETELÄ-SUOMEN ENERGIA OY Tilinpäätöstiedot ETELÄ-SUOMEN ENERGIA OY 2010 2010 1 Sisältö Sisältö.................................... 2 Hallituksen toimintakertomus.................... 3 Tuloslaskelma...............................

Lisätiedot

Hallituksen toimintakertomus vuodelta 2012

Hallituksen toimintakertomus vuodelta 2012 1 Hallituksen toimintakertomus vuodelta 2012 1 Yleiskatsaus Vantaan Energia Sähköverkot Oy kuuluu Vantaan Energia - konserniin, jonka muodostavat emoyhtiö Vantaan Energia Oy ja sen tytär- ja osakkuusyhtiöt.

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Tilisampo Oy 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2018

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2018 Y-tunnus 1993667-7 Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2018 2/17 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma ja tase 3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5 Luettelo kirjanpitokirjoista ja

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA

16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA 16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA 01.01.2015-31.12.2015 FINEXTRA OY 2(11) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 4 Rahoituslaskelma 5 Tilinpäätöksen liitetiedot

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä 7 sivu 1 2-3 4-6 7 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016 1.1.2015

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2018 31.12.2018

Lisätiedot

ELITE VARAINHOITO OYJ LIITE TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2015

ELITE VARAINHOITO OYJ LIITE TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2015 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT, 1000 EUR 7-12/2015 7-12/2014 1-12/2015 1-12/2014 Liikevaihto, tuhatta euroa 6 554 5 963 15 036 9 918 Liikevoitto, tuhatta euroa 69 614 1 172 485 Liikevoitto, % liikevaihdosta

Lisätiedot

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 Liikevaihto 33 202 242,72 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014 Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014 Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy Y-tunnus: 0582075-3 Kotipaikka: Joensuu Säilytä 31.12.2024 asti Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus

Lisätiedot

Hyvigolf Oy TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014. Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1

Hyvigolf Oy TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014. Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1 Hyvigolf Oy Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1 TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2024 asti Tilinpäätöksen toteutti: Visma Services Oy Helsinki

Lisätiedot

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2017

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2017 Y-tunnus 1993667-7 Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2017 2/16 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma ja tase 3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5 Luettelo kirjanpitokirjoista ja

Lisätiedot

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13)

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1.1 Tuloslaskelma, ulkoinen Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Valmistevarastojen muutos +/- Valmistus omaan käyttöön

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2015 1 6/2014 1 12/2014 Liikevaihto, 1000 EUR 17 218 10 676 20 427 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 5 205 1 916 3 876 Liikevoitto, % liikevaihdosta 30,2 % 17,9 % 19,0

Lisätiedot

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa. Oy RAVERA Ab

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa. Oy RAVERA Ab Y-tunnus 1993664-2 Kotipaikka Vaasa Oy RAVERA Ab TILINPÄÄTÖS 2017 2/15 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma ja tase 3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteiden

Lisätiedot

Mitä tilinpäätös kertoo?

Mitä tilinpäätös kertoo? Kati Leppälä 2018 Mitä tilinpäätös kertoo? Tilinpäätös on yrityksestäsi tilikaudelta eli vuosittain tehtävä laskelma, josta selviää yrityksesi tulos ja varallisuus. Tilinpäätös on osa yrityksen valvontajärjestelmää

Lisätiedot

Imatran Golf Oy, Tilinpäätös Imatran Golf Oy

Imatran Golf Oy, Tilinpäätös Imatran Golf Oy Imatran Golf Oy Pien- ja mikroyritysasetuksen mukainen tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-002 1 IMATRAN GOLF OY Golftie 11 55800 Imatra Kotipaikka Imatra Y-tunnus 2209820-5 Sisällys

Lisätiedot

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta TULOSLASKELMA JA SEN TUNNUSLUVUT 2018 2017 2016 2015 2014 1 000 1 000 1 000 1 000 1 000 Toimintatuotot 8 062 8 451 7 781 7 800 7 318 Valmistus omaan käyttöön 60 56 47 67 96 Toimintakulut -53 586-51 555-51

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2016 1 6/2015 1 12/2015 Liikevaihto, 1000 EUR 10 370 17 218 27 442 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 647 5 205 6 471 Liikevoitto, % liikevaihdosta 6,2 % 30,2 % 23,6 %

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18

Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18 Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18 Yrityksen perustiedot Malliyritys Oy Yritystie 5 00100 Helsinki Y-tunnus 011111111 Kaupparekisterinumero Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin 01.01.2000

Lisätiedot

Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011

Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Sivu1 (13) Demoyritys Oy Oikotie 8 00200 HELSINKI Y-tunnus: 0000000-0 Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 . 2 Sisällysluettelo Sivu Hallituksen toimintakertomus 3 Tuloslaskelma 4 Tase (vastaavaa)

Lisätiedot

Rahoituksen rahavirta *Lyhytaik.lainojen lisäys/vähenn 0,9 30,7 *Lainojen takaisinmaksut -29,7 0,0 *Omien osakkeiden hankinta -376,2-405,0 0,0 30,7

Rahoituksen rahavirta *Lyhytaik.lainojen lisäys/vähenn 0,9 30,7 *Lainojen takaisinmaksut -29,7 0,0 *Omien osakkeiden hankinta -376,2-405,0 0,0 30,7 RAHOITUSLASKELMA (1000 euroa) VUODELTA 2014 Liiketoiminnan rahavirta *Myynnistä ja muista liiketoim. tuotoista saadut maksut 1010,4 1044,3 *Maksut liiketoiminnan kuluista -839,9-860,6 *Saadut korot 3,8

Lisätiedot

FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS

FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS 30.9.2010 Tulos ja tase, FAS (Toteuma) Finavia konserni TULOSLASKELMA, FAS EUR 1.1.-30.9.2010 1.1.-30.9.2009 LIIKEVAIHTO 231 834 836,24 241 094 465,00 Valmiiden

Lisätiedot

Imatran Golf Oy, Tilinpäätös Imatran Golf Oy. Tilinpäätös ajalta Arkistoviite:

Imatran Golf Oy, Tilinpäätös Imatran Golf Oy. Tilinpäätös ajalta Arkistoviite: Imatran Golf Oy Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2017 Arkistoviite: 2017-004 1 IMATRAN GOLF OY Golftie 11 55800 Imatra Kotipaikka Imatra Y-tunnus 2209820-5 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 4 Liitetiedot

Lisätiedot

Rahoituslaskelma 1 000 EUR 1.1. 31.12.2011 1.1. 31.12.2010

Rahoituslaskelma 1 000 EUR 1.1. 31.12.2011 1.1. 31.12.2010 Rahoituslaskelma 1.1. 31.12.2011 1.1. 31.12.2010 Liiketoiminnan rahavirta Liiketulos 4 163,1 27 575,2 Oikaisut liikevoittoon: Suunnitelman mukaiset poistot Realisoitumattomat kurssivoitot ja tappiot 61,8

Lisätiedot

Tilinpäätös 2011 Vantaan Energia Sähköverkot Oy

Tilinpäätös 2011 Vantaan Energia Sähköverkot Oy Tilinpäätös 2011 Vantaan Energia Sähköverkot Oy Sisällys Hallituksen toimintakertomus 2 Tuloslaskelma 6 Tase 7 Rahoituslaskelma 9 Tilinpäätöksen liitetiedot 10 Tilinpäätösmerkintä 18 Tunnusluvut 19 Tunnuslukujen

Lisätiedot

JE Hulevesi Oy TILINPÄÄTÖS

JE Hulevesi Oy TILINPÄÄTÖS JE Hulevesi Oy TILINPÄÄTÖS TILIKAUSI 18.9.2017 31.12.2018 1 SISÄLLYS Tilinpäätös Tuloslaskelma...3 Tase...4 Rahoituslaskelma...5 Tilinpäätöksen liitetiedot...6 Luettelo kirjanpitokirjoista...8 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

KONSERNIN TUNNUSLUVUT

KONSERNIN TUNNUSLUVUT KONSERNIN TUNNUSLUVUT 2011 2010 2009 Liikevaihto milj. euroa 524,8 487,9 407,3 Liikevoitto " 34,4 32,6 15,6 (% liikevaihdosta) % 6,6 6,7 3,8 Rahoitusnetto milj. euroa -4,9-3,1-6,6 (% liikevaihdosta) %

Lisätiedot

Oy Höntsy Ab, Tilinpäätös Oy Höntsy Ab

Oy Höntsy Ab, Tilinpäätös Oy Höntsy Ab Oy Höntsy Ab Tilinpäätös ajalta 1.7.2016-30.6.2017 1 OY HÖNTSY AB Pirkankatu 53 A 4 33230 Tampere Kotipaikka Tampere Y-tunnus 2352244-2 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 4 Mikroyrityksen liitetiedot 6

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 KONSERNIN KESKEISET AVAINLUVUT (tilintarkastetut) Privanet Group -konserni 1-12/2017 1-12/2016 Muutos 7-12/2017 7-12/2016 Muutos 12kk 12kk 6 kk

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus. Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010

Toimitusjohtajan katsaus. Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010 Toimitusjohtajan katsaus Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010 Tilinpäätös 11/2008 10/2009 tiivistelmä 1/2 Liikevaihto 15,41 milj. euroa (18,40 milj. euroa), laskua 16 % Liikevoitto -0,41 milj. euroa (0,74

Lisätiedot

LPOnet Osk Anl:n tilinpäätös 2018

LPOnet Osk Anl:n tilinpäätös 2018 LPOnet Osk Anl:n tilinpäätös 2018 LPOnet Osk Anl 1 Y-tunnus 0129056-4 T U L O S L A S K E L M A 2018 2017 LIIKEVAIHTO 4 528 004,57 LIIKETOIMINNAN MUUT TUOTOT 55 708,20 5 035 225,82 Materiaalit ja palvelut

Lisätiedot

Joensuun Ravirata Oy. Taseki rja 31.12.2014

Joensuun Ravirata Oy. Taseki rja 31.12.2014 JOENSUUN RAVIRATA OY Joensuun Ravirata Oy Taseki rja 31.12.2014 Y-tunnus 0365190-9 Ravirata Joensuu Joensuun Ravirata Oy Tasekirja 31.12.2014 Sisällysluettelo: 1(8) Tuloslask&ma sivu 2 Tase sivu 3-4 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015

Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015 Julkaistu: 2015-09-10 14:10:49 CEST Yhtiötiedote Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015 TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.7.2014 30.6.2015 (tilintarkastamaton) Keskeiset tilinpäätös tunnusluvut (t ): Liikevaihto 2 329

Lisätiedot

NIVOS OY. Tilinpäätös

NIVOS OY. Tilinpäätös NIVOS OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Nivos Oy Sepäntie 3 04600 MÄNTSÄLÄ Sisältö Tuloslaskelma, emoyhtiö Tase, emoyhtiö Tuloslaskelma, konserni Tase, konserni Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä

Lisätiedot

NIVOS OY. Tilinpäätös

NIVOS OY. Tilinpäätös NIVOS OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Nivos Oy Sepäntie 3 04600 MÄNTSÄLÄ Sisältö Tuloslaskelma, emoyhtiö Tase, emoyhtiö Tuloslaskelma, konserni Tase, konserni Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä

Lisätiedot

Elite Varainhoito Oyj Liite puolivuotiskatsaus

Elite Varainhoito Oyj Liite puolivuotiskatsaus Liite puolivuotiskatsaus 1.1. 3.6.216 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT, 1 EUR 1 6/216 1 6/215 1 12/215 Liikevaihto, tuhatta euroa Liikevoitto, tuhatta euroa 9 25 8 482 15 36 4 1 14 1 172 Liikevoitto, %

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA

TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1. - 31.03.2016 SISÄLLYS SIVU Toimintakertomus 2 Tuloslaskelma 3 Tase 4 Rahoituslaskelma 5 Tilinpäätöksen liitetiedot 6 Toimintakertomustiedot (OYL) 7 Kirjanpitokirjat 7 Tositelajit

Lisätiedot

DocuSign Envelope ID: EF8C5C4F-C057-48FB-990E-E7027BE878E6. Cleantech Invest Oyj, Tilinpäätös Cleantech Invest Oyj

DocuSign Envelope ID: EF8C5C4F-C057-48FB-990E-E7027BE878E6. Cleantech Invest Oyj, Tilinpäätös Cleantech Invest Oyj Cleantech Invest Oyj Toimintakertomus ja tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016 1 CLEANTECH INVEST OYJ Malminrinne 1 B 00180 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 2005438-0 Sisällys Sivu Toimintakertomus

Lisätiedot

TASEKIRJA 31.12.2008. FarmiPeli Oy TILINPÄÄTÖS Y-tunnus 2148374-2 27.9.2007 31.12.2008

TASEKIRJA 31.12.2008. FarmiPeli Oy TILINPÄÄTÖS Y-tunnus 2148374-2 27.9.2007 31.12.2008 TASEKIRJA 31.12.2008 Sisällys sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot 4-5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista 5 Tositelajit ja säilyttämistapa 5 Tilinpäätöksen allekirjoitus 6 Tilikartta 7 Tasekirja

Lisätiedot

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA TASEKIRJA Tilikausi: 01.01.2010-31.12.2010 Tämä tilinpäätös on allekirjoitettava ja säilytettävä paperilla 31.12.2020 asti. Laatija: Nurmi Susanna Sivu 2(11) Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2010-31.12.2010

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

Korottomat velat (sis. lask.verovelat) milj. euroa 217,2 222,3 225,6 Sijoitettu pääoma milj. euroa 284,2 355,2 368,6

Korottomat velat (sis. lask.verovelat) milj. euroa 217,2 222,3 225,6 Sijoitettu pääoma milj. euroa 284,2 355,2 368,6 2014 2013 2012 KONSERNIN TUNNUSLUVUT Liikevaihto milj. euroa 426,3 475,8 483,3 Liikevoitto/ -tappio milj. euroa -18,6 0,7 29,3 (% liikevaihdosta) % -4,4 0,1 6,1 Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä milj.

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 7 12/2014 7 12/2013 1 12/2014 1 12/2013 Liikevaihto, 1000 EUR 9 751 6 466 20 427 13 644 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 1 959 462 3 876 1 903 Liikevoitto, % liikevaihdosta

Lisätiedot

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat Osa I: Toimintakertomus 12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat 12.6.1. Konsernin tuloslaskelma ja sen tunnusluvut 2017 2 016 1 000 1 000 Toimintatuotot 84 053 81 643 Toimintakulut -159 229-154 656 Osuus

Lisätiedot

Rahoituksen rahavirta *Lyhytaik.lainojen lisäys/vähenn 0,7 0,0 *Lainojen takaisinmaksut -90,0-90,0 *Omien osakkeiden hankinta 0,0-89,3 0,0-90

Rahoituksen rahavirta *Lyhytaik.lainojen lisäys/vähenn 0,7 0,0 *Lainojen takaisinmaksut -90,0-90,0 *Omien osakkeiden hankinta 0,0-89,3 0,0-90 RAHOITUSLASKELMA (1000 euroa) VUODELTA 2016 Liiketoiminnan rahavirta *Myynnistä ja muista liiketoim. tuotoista saadut maksut 957,8 989,4 *Maksut liiketoiminnan kuluista -865,2-844,3 *Saadut korot 0,5 0,8

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY H-SEITSIKKO. Y-tunnus Keski-Pohjanmaan erikoisssairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä 100 % TILINPÄÄTÖS 2011

KIINTEISTÖ OY H-SEITSIKKO. Y-tunnus Keski-Pohjanmaan erikoisssairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä 100 % TILINPÄÄTÖS 2011 KIINTEISTÖ OY H-SEITSIKKO Y-tunnus 1086342-4 Omistusosuudet: Keski-Pohjanmaan erikoisssairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä 100 % TILINPÄÄTÖS 2011 SISÄLLYSLUETTELO Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016 TILINPÄÄTÖS 2016 TULOSLASKELMA 2016 2015 Liikevaihto 2 994 437 3 576 109 Valmistus omaan käyttöön 0 140 276 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -56 436-115 284 Palvelujen ostot -344 363-400

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 2013 TULOSLASKELMA 2013 2012 Liikevaihto 3 960 771 3 660 966 Valmistus omaan käyttöön 1 111 378 147 160 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -104 230-104 683 Palvelujen ostot

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015 TILINPÄÄTÖS 2015 TULOSLASKELMA 2015 2014 Liikevaihto 3 576 109 3 741 821 Valmistus omaan käyttöön 140 276 961 779 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -115 284-96 375 Palvelujen ostot

Lisätiedot

WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN

WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN Pörssille 11.8.2009 annetussa tiedotteessa oli toisen neljänneksen osakekohtainen

Lisätiedot

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y.

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. 1 / 15 TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. Y-tunnus: 01.01.2012-31.12.2012 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2022 asti 2 / 15 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2012-31.12.2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Emoyhtiön tilinpäätöksen 1 1 000 euroa 1.1. 31.12.2007 1.1. 31.12.2006 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 301 560

Lisätiedot

NIVOS OY. Tilinpäätös

NIVOS OY. Tilinpäätös NIVOS OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Nivos Oy Sepäntie 3 04600 MÄNTSÄLÄ Sisältö Tuloslaskelma, emoyhtiö Tase, emoyhtiö Tuloslaskelma, konserni Tase, konserni Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA

TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1. - 31.03.2017 SISÄLLYS Toimintakertomus Tuloslaskelma Tase Rahoituslaskelma Tilinpäätöksen liitetiedot Toimintakertomustiedot (OYL) Kirjanpitokirjat Tositelajit ja säilyttämistapa

Lisätiedot

Henkilöstö, keskimäärin Tulos/osake euroa 0,58 0,59 0,71 Oma pääoma/osake " 5,81 5,29 4,77 Osinko/osake " 0,20 *) 0,20 -

Henkilöstö, keskimäärin Tulos/osake euroa 0,58 0,59 0,71 Oma pääoma/osake  5,81 5,29 4,77 Osinko/osake  0,20 *) 0,20 - 2012 2011 2010 KONSERNIN TUNNUSLUVUT Liikevaihto milj. euroa 483,3 519,0 480,8 Liikevoitto milj. euroa 29,4 35,0 32,6 (% liikevaihdosta) % 6,1 6,7 6,8 Rahoitusnetto milj. euroa -5,7-5,5-3,1 (% liikevaihdosta)

Lisätiedot

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA Tilikausi Edellinen tilikausi Kiinteistön tuotot Vastikkeet Hoitovastikkeet 0,00 0,00 Hankeosuussuoritukset 0,00 0,00 Kulutusperusteiset vastikkeet 0,00 0,00 Erityisvastikkeet

Lisätiedot

Emoyhtiön tilinpäätös,

Emoyhtiön tilinpäätös, 106 FORTUM TILINPÄÄTÖS 2011 Emoyhtiön tilinpäätös, FAS Tuloslaskelma Liite 2011 2010 Liikevaihto 2 77 67 Muut tuotot 3 36 12 Henkilöstökulut 4 36 35 Poistot ja arvonalentumiset 7 8 9 Muut kulut 67 55 Liikevoitto/-tappio

Lisätiedot

Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab

Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab 1/9 Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab TASEKIRJA Tase-erittelyt 1.1.2004-31.12.2004 Tasekirjan sisällysluettelo Kirjanpitoaineisto 1 Toimintakertomus 2 Talousarviovertailu

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2010. Toimintakertomus. Tilinpäätös

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2010. Toimintakertomus. Tilinpäätös VESIOSUUSKUNTA UHKOILA Y-tunnus 2009335-5 1 TASEKIRJA 31.12.2010 Toimintakertomus Tilinpäätös VESIOSUUSKUNTA UHKOILA Sisällyslueftelo: Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3-4 Liitetiedot 5-6 Päiväys

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Privanet Group -konserni 1-12/2016 1-12/2015 Muutos 7-12/2016 7-12/2015 Muutos 12kk 12kk 6 kk 6 kk Liikevaihto,

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2015 ETELÄ-SUOMEN ENERGIA OY

TILINPÄÄTÖS 2015 ETELÄ-SUOMEN ENERGIA OY TILINPÄÄTÖS 2015 ETELÄ-SUOMEN ENERGIA OY SISÄLLYSLUETTELO HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS 3 TULOSLASKELMA 4 TASE 5 RAHOITUSLASKELMA 6 TALOUDELLISET TUNNUSLUVUT 7 HENKILÖSTÖÄ KOSKEVAT TUNNUSLUVUT 7 TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR n tilinpäätös, FAS Efore Oyj vuosikertomus 2008 1. Liikevaihto markkina-alueittain Asiakkaiden mukaan Suomi 2008 10 544 2007 6 693 Muut EU-maat 25 996 18 241 USA 1 229 194 Muut maat 6 775 8 386 Yhteensä

Lisätiedot

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS)

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS) 1 1 000 euroa 1.1. - 31.12.2006 1.1. - 31.12.2005 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 266 897 260 025 Rakennusmateriaaliryhmä

Lisätiedot

EUFEX YHTEISÖPALVELUT OY TASEKIRJA V-tunnus

EUFEX YHTEISÖPALVELUT OY TASEKIRJA V-tunnus EUFEX YHTEISÖPALVELUT OY TASEKIRJA 01.01.2013-31.12.2013 EUFEX YHTEISÖPALVELUT OY 1 TILINPÄÄTÖS 31.12.2013 Tase Tuloslaskelma Liitetiedot Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista Allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä

Lisätiedot

United Bankers Oyj Taulukot ja tunnusluvut Liite puolivuotiskatsaus

United Bankers Oyj Taulukot ja tunnusluvut Liite puolivuotiskatsaus Liite puolivuotiskatsaus 1.1. 30.6.2017 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1-6/2017 1-6/2016 1-12/2016 Liikevaihto, 1000 EUR 11 561 10 370 20 113 Käyttökate, 1000 EUR 2024 1078 2750 Käyttökate, % liikevaihdosta

Lisätiedot

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PIENYRITYKSEN KULULAJIKOHTAINEN TULOSLASKELMA 1. LIIKEVAIHTO 2. Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen muutos 3. Valmistus omaan käyttöön 4. Liiketoiminnan

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 Viking Line -konserni, jonka edellinen tilikausi käsitti ajan 1. marraskuuta 2009 31. joulukuuta 2010, on siirtynyt 1. tammikuuta 2011 alkaen kalenterivuotta vastaavaan

Lisätiedot

FINGRID DATAHUB OY TILINPÄÄTÖS

FINGRID DATAHUB OY TILINPÄÄTÖS FINGRID Datahub 8.2.2017 Y-tunnus 2745543-5 FINGRID DATAHUB OY TILINPÄÄTÖS 16.02.2016-31.12.2016 FINGRID DATAHUB OY SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma Tase Rahoituslaskelma Tilinpäätöksen liitetiedot Hallituksen

Lisätiedot