Webropol kehitysversio. Käyttöopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Webropol kehitysversio. Käyttöopas"

Transkriptio

1 Webropol kehitysversio Käyttöopas

2 Tervetuloa Webropol kehitysversioon Tämä käyttöopas esittelee ja opastaa uuden Webropol 3.0 kehitysversion käyttöä. Sinulle tulee tutuksi uudet ja jännittävät toiminnallisuudet, joita versio tällä hetkellä tarjoaa! Mikä on Webropol 3.0:n kehitysversio? Webropol 3.0 kehitysversio on ensimmäinen versio tulevasta 3.0-sovelluksestamme. Siitä puuttuu vielä joitakin sinulle tuttuja ominaisuuksia, mutta toisaalta mukaan on tuotu jo uusia helppokäyttöisiä toimintoja. Miksi olette julkaisseet kehitysversion? Kehitysversion avulla saamme teiltä asiakkailtamme tärkeää palautetta, ja saatte ennakkokurkistuksen uusiin jännittäviin ominaisuuksiin! Milloin voin aloittaa 3.0-version käyttämisen? Heti kun koet, että se tarjoaa sinulle 2.0-versiota mukavamman käyttökokemuksen, ja myös ne toiminnot, joita tarvitset kyselyitä tehdessä ja kerätyn tiedon analysoinnissa. Jätä meille kommenttia Anna palautetta linkin kautta, jos sinusta tuntuu, että jotakin sinulle tärkeää puuttuu vielä kehitysversiosta. Kuinka voin alkaa käyttää Webropol 3.0 kehitysversiota? Kun olet kirjautunut 2.0-tunnuksellasi, voit klikata etusivun 3.0-versioon -linkkiä, joka vie sinut suoraan uuteen versioon. Eli sama tunnus käy kumpaankin versioon. Kuva 1 Webropol 2.0:n ylimmästä valikosta löydät linkin, josta pääset vaihtamaan 3.0-version puolelle nopeasti. Käyttöopas

3 Sisällysluettelo Mikä on Webropol 3.0:n kehitysversio?... 2 Miksi olette julkaisseet kehitysversion?... 2 Milloin voin aloittaa 3.0-version käyttämisen?... 2 Kuinka voin alkaa käyttää Webropol 3.0 kehitysversiota?... 2 Uusi päävalikko 3.0-kehitysversiossa... 1 Ylävalikko... 1 Menuvalikko... 1 Etusivu... 2 Takaisin ylös -painike... 2 Ota yhteyttä meihin... 3 Luo uusi kysely... 4 Muokkaa-välilehti... 5 Muokkaa-välilehti... 8 Kerää vastauksia Kyselyt Raportointi Raportin tallentaminen Kuvaajien pikavalikko Kysymyksen asetukset Aikavertailut Suodata Vertaile Luo indeksi Vie & jaa raportti... 19

4 Uusi päävalikko 3.0-kehitysversiossa Webropol 3.0:ssa päävalikko on hieman muuttunut edelliseen version verrattuna. Valikosta löytyy aina ylävalikko ja menuvalikko, sekä kun olet laatimassa kyselyä, myös välilehdet kyselyn laatimisen eri vaiheisiin. Kun haluat mahdollisimman paljon työskentelyä varten tilaa, voi menuvalikon piilottaa halutessasi. Ylävalikko Takaisin 2.0-versioon o Pääset takaisin 2.0-version puolelle. Anna palautetta o Haluamme, että osallistut tuotekehitykseen anna palautetta ja vaikuta Webropol 3.0-version sisältöön. Käyttäjäprofiili o Tämä valikko sisältää toistaiseksi vain käytössä olevat lisäohjelmat (esim. asianhallinta). Myöhemmässä vaiheessa pääset tästä käsiksi omaan profiiliisi, jossa voit muokata tietojasi tai vaihtaa salasanaa. Kieli o Voit vaihtaa käyttöliittymäsi kieltä ylävalikon lippukuvakkeesta. Webropol 3.0 -tuki- ja ohjesivusto o Täältä löydät käyttöoppaat ja muun tukimateriaalin. Sisältöä lisätään päivitysten yhteydessä. Kirjaudu ulos o Muista kirjautua ulos, kun lopetat Webropolin käyttämisen. Menuvalikko + Lisää uusi kysely o Pääset tästä painikkeesta tuttuun tapaan luomaan uutta kyselyä. Kyselyt o Kyselyt pitää sisällään kaikki kyselyt, joita olet tehnyt, tai joita sinulla on oikeus käyttää. Apps o Sinulla tai organisaatiollasi voi olla käytössä joitakin Webropol-lisäsovelluksia. Ne löydät tämän valikon alta. Kuva 2 Tämä on uusi Webropol 3.0 version päävalikko. Nuolesta (^^) voit pienentää valikkoa, jotta saat enemmän tilaa työskentelylle. Webropol 3.0-kehitysversio 1

5 Kuva 3 Kuva pienennetystä päävalikosta. Nyt sinulla on lisätilaa työskennellä. Vaikka valikko olisi pienennetyssä tilassa, pääset silti kuvan 4 kohdasta käsiksi menuvalikkoon. Kuva 4 Myös pienennetystä päävalikosta pääsee käsiksi kyselyihin. Etusivu Kun siirryt 3.0-version puolelle, päädyt etusivulle. Etusivun perusrakenne muistuttaa hyvin paljon 2.0- version etusivua, mutta olemme tehneet siitä minimalistisemman ja jäsennellymmän. Uutisosiota on parannettu. Pääset helposti käsiksi vanhoihin uutisin uutisarkiston kautta. Oikopolut kyselyihin ja viimeisimpiin raportteihin löydät tutulta paikalta etusivulta. Raportti ei enää aukea turhaan erilliseen ikkunaan, vaan se on enemmän yhteinäinen osa koko kyselyä. Päävalikon saa halutessaan pienennettyä ruudun ylälaitaan näin saat enemmän työskentelytilaa. Kuitenkin pääset pienennetystä valikostakin luomaan uusia kyselyitä (ks. kuva yllä). Takaisin ylös -painike Raportit ja kyselyt voivat olla pitkiä sisällöltään, joten olemme lisänneet uuden painikkeen jokaisen näkymän alalaitaan. Ruudun oikeasta alalaidasta löytyvän nuolen avulla pääset takaisin silmänräpäyksessä takaisin ruudun ylälaitaan. Kuva 5 Tämä painike vie sinut nopeasti takaisin ruudun ylälaitaan.

6 Ota yhteyttä meihin Toisinaan kyselyä laatiessa voi kohdata ongelmatilanteen. Jotta työskentely on mukavaa, olemme lisänneet yhteydenottolomakkeen Webropolin joka sivulle. Lomake löytyy sivun oikeasta laidasta. Voit olla lomakkeen avulla suoraan yhteydessä joko myyntiin tai tekniseen tukeemme. Kuva 6 Käytä yhteydenottolomaketta, niin saat helposti yhteyden tekniseen tukeen tai.myyntiin.

7 Kuva 7 Kun olet työskentelemässä kyselyn parissa, yhteydenottolomake hakee automaattisesti lomakkeelle tiedoksi yhteystietosi, sekä kyselyn ID-numeron, joka voi olla tärkeä ongelmatilannetta selvittäessä. Luo uusi kysely Aloita kyselyn luominen klikkaamalla +Luo uusi kysely painiketta. Ensimmäisessä vaiheessa syötät kyselyn tallennusnimen, valitset mihin kansioon haluat tallentaa kyselyn (pääkansio on valittu oletuksena) ja sitten valitset kyselytyypin. Toistaiseksi käytössä on Peruskysely. Tulossa olevia kysymystyyppejä on mm. etesti ja Instant Feedback. Tällaisia kyselyitä voit edelleen tehdä 2.0-version puolella.

8 Kuva 8 Kyselyn luominen anna kyselyn tallennusnimi, tallennuskansio ja valitse kyselytyyppi. Kuva 9 Kun saavut luomaan kyselyä, näet kolmivaiheisen valikon, joka sisältää välilehdet Muokkaa, Kerää vastauksia ja Raportointi. Muokkaa-välilehti Olemme lisänneet 3.0-versioon muutamia uudistuksia, joista varmasti pidät. Automaattinen kyselyn laatimisen tallennus o Kun luot kyselyä tai muokkaat raporttia, kaikki tallentuu automaattisesti. Sinun ei tarvitse ihan joka välissä erikseen painaa Tallenna-painiketta. Kuva 10 Automaattitallennuksesta tulee ilmoitusviesti ruudun oikeaan ylälaitaan. Kyselyn sisältö -näkymä o Kyselyn sisältö näkymä näyttää sen kuinka monta sivua ja kysymystä olet jo lisännyt kyselyysi. Nuolesta saat sivun sisällön näkyviin. Kuva 11 Kyselyn sisällöstä näemme, että sivulla yksi on kaksi kysymystä. Nuolesta saat näkyviin kysymykset.

9 Kuva 12 Avatussa näkymässä näet sivulta 1 löytyvät kaksi kysymystä. o Kun klikkaat sivua tai kysymyksen otsikkoa, Webropol 3.0 ohjaa sinut automaattisesti valitsemallesi sivulle tai kysymykseen. Kuva 13 Aktiivinen sivu näkyy vihreällä värillä. o Nuolipainikkeesta voit valita kuinka leveänä haluat näyttää kyselyn sisältövalikon. Hiirellä voi ottaa harmaasta viivasta kiinni ja raahata valikkoa. Klikkaamalla nuolesta, valikko pienenee kokonaan piiloon ja saat enemmän työskentelytilaa. Kuva 14 Harmaa viiva näyttää raahatessa valikon leveyden. Oranssi nuoli piilottaa koko valikon. Kysymyksiä voi nyt siirtää raahaamalla o Valitse kysymys klikkaamalla. Kun otat hiirellä kiinni vihreästä nuolipainikkeesta ja alat raahaamaan kysymystä (ns. drag and drop), voit siirtää sen sijaintia kyselyssä.

10 Kuva 15 Jos haluat raahata kysymyksen johonkin muuhun sijaintiin, ota kiinni oikean laidan vihreästä nuolesta ja raahaa kysymystä. Kun päästät hiiren napista irti, tippuu kysymys uuteen sijaintiin. Hyppyjen ja sääntöjen lisääminen o Kysymysten ja kysymysvaihtoehtojen vieressä näet hyppy- ja sääntöikonin. Tekemällä säännön, saat toteutettua hypyn. Alla olevasta kuvasta näet logiikan. Valitusta vaihtoehdosta valitaan hyppy kysymykseen ja sen jälkeen valitaan vielä kohdekysymys mihin hypätään. Kuva 16 Valitse vastausvaihtoehto, josta haluat hypyn lähtevän. Sen jälkeen valitse mihin kysymykseen haluat hypätä tästä valitusta vaihtoehdosta. Tekstin muokkaus o Voit muokata kysymyksen tai vaihtoehdon tekstiä klikkaamalla haluttua tekstiä

11 Muokkaa-välilehti Muokkaa-välilehdellä näet tämän valikon. Sen avulla luot kyselysi. Osittain näkymä on tuttu 2.0-versiosta, mutta muutama uusi asetus ja valikko on saatu tuotua mukaan. Figure 17 Muokkaa-välilehdenThe different functions in the Edit Menu. Lisää kysymys o Täältä lisäät kyselyysi uudet kysymykset. Näet listauksen kaikista käytössä olevista kysymystyypeistä. Voit lisätä kysymyksen joko klikkaamalla tai raahaamalla kysymystä. Kaikkia kysymystyyppejä ei ole vielä tarjolla 3.0:n kehitysversiossa, mutta niitä lisätään jatkuvasti tulevissa päivityksissä. Lisää uusi sivu o Saat lisättyä uuden sivunvaihdon kyselyysi. Kyselyn kielet o Tällä uudella toiminnolla lisäät helposti useita kieliversioita kyselyysi.. Kun avaat menun, näet kyselysi oletuskielen. Jos haluat toteuttaa kyselyn useilla kielillä, näet myös Lisätyt kielet -valikon josta voit lisätä uusia kieliä. Kuva 18 Useiden kielten lisääminen onnistuu Lisätyt kielet valikon lisää-painikkeella. Kääntäminen tapahtuu Excel-tiedoston kautta.

12 Kun olet hakenut käännös-excelin, voit tehdä käännöksen sarakkeisiin. Riveillä näet kysymys- ja kysymysvaihtoehtotekstit. Kuva 19 Kun olet tehnyt käännökset oheiseen Exceliin, voit ladata sen takaisin Webropoliin ja käännökset astuvat voimaan. Käännöksen voi tuoda takaisin Webropoliin kieliasetusten valikosta. Kun käännös-excel on tuotu takaisin Webropoliin, tulee ruudun oikeaan ylälaitaan kielivalikko, josta pääsee tarkistamaan miltä eri kieliversiot näyttävät. Vastaajalle näkyy kielivalintasivu ennen kuin heille näytetään kyselyn ensimmäinen sivu. Kuva 20 Kyselyn laatijana näet oikeassa ylälaidassa pudotusvalikon, josta pääset tarkastelemaan eri kieliversioita kyselystäsi.

13 Kuvapankki o Kuvapankista näet jo sinne lisäämäsi kuvat. Kuvia voit käyttää tällä hetkellä kyselyn logona. Myöhemmin on myös mahdollista lisätä kuvia muihin osiin kyselyä. Ulkoasu o Kyselyn tekstityylit, värit ja asettelu Voit määrittää yleiset ulkoasuasetukset kyselyllesi, jotta kysely näyttää enemmän organisaatiosi ilmeen mukaiselta. o Etenemispalkki Etenemispalkki on suositeltava pitkissä kyselyissä. Se motivoi vastaajaa jaksamaan kyselyn loppuun saakka. Palkin ulkoasua voi vaihtaa tavallisen, raidallisen ja animoidun välillä. Pääset myös vaikuttamaan etenemispalkin sijaintiin ja väriin. o Kysymysten numerointi Voit valita haluatko näyttää kysymysten automaattisen numeroinnin vai piilottaa sen o Kyselyn kulmien muoto Valitse terätät tai pyöreät kulmat kyselyysi o Kyselyn painikkeiden ulkoasu Edellinen-, Seuraava- ja Lähetä painikkeiden ulkoasuun on mahdollista vaikuttaa tämän valikon kautta. Asetukset o Vastaustapa o Survey Profile & Meta This page contains information about the survey such as the survey ID, name shown in the survey folder, keywords, survey description and a history log. Esikatselu o Esikatselu avaa kyselyn uuteen ikkunaan/välilehteen. Tästä näkymästä voit testata kyselyä vastaajan näkökulmasta. Vastaukset eivät tallennu raportille, joten voit rauhassa lähettää esikatselun kautta vastauksia. Kerää vastauksia Kysely julkaistaan siinä vaiheessa, kun valitset vähintään yhden julkaisutavan kyselylle. Tähän vaiheeseen saakka voit muokkailla kyselyä vapaasti. Vastaustenkeruutavat Yleisnäkymä o Tämä uusi toiminto antaa entistä paremman yleisnäkymän saapuvista vastauksista. Näet heti kuinka monta vastausta on tullut kunkin linkin kautta.

14 Kuva 21 Tämä taulukko näyttää vastaustenkeruutapojen tilan sekä vastausten määrät. o Resetoi kysely ja poista vastaukset The Reset Survey and Delete Answers function is located bellow this table. Sähköpostikysely (Henkilökohtaiset linkit) o Sähköpostikyselyn voit toteuttaa lisäämällä vastaajat Webropoliin. Tällöin jokainen vastaaja saa oman, henkilökohtaisen linkkinsä. Voit lisätä vastaanottajat jo kyselyn luomisvaiheessa. Kysely julkaistaan vasta, kun lähetät sähköpostin Webropolin kautta. Nettilinkki (Julkinen linkki) o Kun haluat julkaista kyselysi ja aloittaa vastaamisten keräämisen, on julkinen linkki helppo tapa. Sijoita linkki esimerkiksi kotisivuillenne tai lähetä Outlookin kautta. Mitä voit tehdä, kun kyselyn vastaustenkeruu on aloitettu: o Muokata kysymysten tekstiä kyselyssä o Lisää kysymyksiä kyselyyn Mitä et voi tehdä: o Poistaa kysymyksiä o Poistaa vastausvaihtoehtoja o Siirtää kysymyksiä o Siirtää vastausvaihtoehtoja

15 Kyselyt Kyselyt-sivulla näet kaikki kyselyt, jotka olet tehnyt, tai johon sinulla on oikeus. Kuten Muokkaa-sivulla, myös tällä sivulla voit määritellä kuinka isoksi haluat työskentelyalueen ja voit tarvittaessa piilottaa vasemman laidan kansiopuun. Kyselylistassa uutena sarakkeena näet nyt myös kyselyn tyypin. Voit helposti erottaa esimerkiksi 2.0- ja 3.0-versioiden peruskyselyt ja etestit toisistaan. Kuva 22 Kyselyt-näkymä Yksittäisen kyselyn vieressä näet rattaan, jonka taka voi tehdä seuraavat toiminnot: Nimeä uudelleen o Voit antaa kyselylle uuden tallennusnimen. Kyselyn otsikko, joka näkyy vastaajalle voi olla eri kuin kyselyn tallennusnimi Kopioi kysely o Saat kopion kyselystäsi Siirrä kansioon o Siirrä kysely johonkin toiseen kansioon Poista kysely o Poistaa kyselyn Kyselyt-näkymässä näet myös kyselyn nimeä ennen ikonin, mikäli kysely on julkaistu ja vastaustenkeruu on aloitettu. Kettinki tarkoittaa Nettilinkkiä (Julkinen linkki) ja sähköpostikuvake puolestaan Sähköpostikyselyä (henkilökohtaiset linkit). Huomaathan, että 2.0-versiolla tehtyihin kyselyihin et pääse käsiksi 3.0-version puolella. Voit kuitenkin katsella vanhojen 2.0-kyselyjen raportteja uudella 3.0-raportoinnilla. Tulemme jollain aikataululla tuomaan myös yhteensopivuustuen 2.0- ja 3.0-kyselyjen muokkauksen ja kopioinnin välille. Raportointi Koimme, että 2.0-version tapa avata raportointi kokonaan uuteen ikkunaan oli hieman hämmentävää ja turhaa. Nyt 3.0-versiossa raportoinnille on oma välilehtensä, joka aukeaa ihan tavalliseen tapaan samaan ikkunaan kuin muukin kysely.

16 Raportin tallentaminen Automaattinen tallennus on käyttösäsi myös raportoinnin puolella. Heti kun teet muutoksia Perusraporttiin, se näkyykin listassa Tallentamaton raportti nimellä. Jos haluat uuden raporttisi talteen, klikkaa Tallenna raportti painiketta. Kuvaajien pikavalikko Olemme lisänneet uuden pikavalikon, josta pääsee nopeasti vaihtamaan kuvaajatyyppiä. Klikkaa jossain kuvaajan sisällä, niin valikko aukeaa automaattisesti ruudulle. Valikosta voit: o Vaihtaa kuvaajatyyppiä o Päättää haluatko näyttää kuvaajan prosentteina vai lukumäärinä (% ja n) o Näyttää keskiarvon o Näyttää keskihajonnan o Näyttää enemmän tai vähemmän desimaaleja o Järjestää kuvaajan laskevaan tai nousevaan järjestykseen o Kääntää asteikon x- ja y-akselit keskenään o Kopioida kysymyksen o Poistaa kysymyksen tältä raportilta o Päästä käsiksi kysymyksen/kuvaajan asetuksiin rattaasta Kuva 23 Näet tämän valikon, kun klikkaat kuvaajan päältä. Kun klikkaat esimerkiksi yksittäistä pylvästä, saat esiin uuden valikon. Tästä valikosta voit: o Vaihtaa yksittäisen palkin/muun elementin väriä o Suodattaa raporttia tämän yksittäisen vaihtoehdon mukaan

17 Kuva 24 Tämä pieni valikko ilmestyy kun klikkaat yksittäisen kuvaajan elementin päällä. Voit esimerkiksi vaihtaa pylvään väriä. Kysymyksen asetukset Olemme lisänneet muutamia uusia ominaisuuksia. Näytä / piilota -valikko o Näytä Kuvaaja / Taulukko Voit näyttää joko kuvaajan, taulukon tai sekä että. Voit myös tehdä pari erinnäköistä versiota samasta kysymyksestä kopiomalla kysymyksen raportille kahteen kertaan. o Näytä vaihtoehdot Voit valita mitkä vastausvaihtoehdot haluat näyttää kuvaajassa Toiminnot / asetukset o Lisää vastausvaihtoehtoja Voit lisätä raportin kuvaajaan uusia vastausvaihtoehtoja, joita ei kyselyssä ollut. Näihin voit määrittää vastausmäärät itse. Hyödyllistä, jos esim. haluat samaan kuvaajaan vertailun vuoksi esimerkiksi aikaisemman vuoden tulokset. o Aikavertailun asetukset Voit suodattaa ajan perusteella ja näyttää keskiarvon kehittymistä aikavertailulla. o Kopioi kysymys o Poista kysymys

18 Kuva 25 Kysymyksen asetukset valikko 3.0-kehitysversiossa Kuva 26 Lisää vastausvaihtoehtoja toiminnolla saat lisättyä uusia vaihtoehtoja olemassaolevien lisäksi. Täytä myös haluttu vastausmäärä.

19 Aikavertailut Aikavertailu on uusi ominaisuus. Sen avulla voit valita tietyt kysymyksen ja seurata niissä ajan perusteella tyytyväisyyden kehittymistä, esimerkiksi keskiarvojen tai NPS-lukujen osalta. Kuva 27 Aikavertailun asettaminen. Voit päättää seuraatko tuloksia tunneittain, vai esimerkiksi päivittäin.

20 Kuva 28 Nyt on mahdollista näyttää yhtäaikaa sekä kuvaaja että taulukko. Voit jopa kopioida kysymyksen useita kertoja, jos haluat näyttää paljon erilaisia kuvaajia samasta kysymyksestä. Suodata Suodatus toimii samalla tavalla kuin 2.0-versiossa. Kun klikkaat suodata, voit valita teetkö suodatuksen kysymyksen tai ajan perusteella. Uutena lisäasetuksena voit päättää näytetäänkö suodatusehdot vain kerran, vai joka kysymyksen yhteydessä.

21 Kuva 29 Voit näyttää suodatusehdot joko kerran tai jokaisen kysymyksen yhteydessä. Vertaile Uuden vertaile vastaajaryhmiä toiminnon avulla voit nyt luoda ryhmiä. Tämän avulla voit esimerkiksi yhdistää useita kaupunkeja asuinalueeksi, tai eri ikäisiä vastaajia isommaksi ikäryhmäksi.. Kuva 30 Kaksi vertailuryhmää, joista toiseen kuuluu nuoria vastaajia, ja toiseen useita vanhemman ikäryhmän vastaajia.

22 Luo indeksi Raportin asetusten alta voit luoda indeksin. Tämä on uusi toiminnallisuus. Voit yhdistää tämän toiminnon avulla useita matriisikysymyksiä yhdeksi indeksiluvuksi. Figure 31 Kuvan indeksissä matriisikysymykset 1 ja 2 on yhdistetty yhdeksi indeksiluvuksi. Kysymysten vaihtoehtoja on painotettu niin, että yksi vaihtoehdoista on muita painokkaampi ja tärkeämpi, ja yhden merkitystä on pienennetty (painotus 2 ja 0,5). Vie & jaa raportti Alla olevassa listassa näet tällä hetkellä tuetut tiedostomuodot. Voit myös lähettää ajastetusti raportin. PowerPoint o Muokattavat kuvaajat (Suositus) o Ei-muokattavat kuvaajat (korkealuokkaiset kuvat) o Ei-muokattavat kuvaajat (huonolaatuiset kuvat - pienempi tiedostokoko) Excel o Näytä vastausvaihtoehdot tekstinä o Näytä vastausvaihtoehdot numerotietoina o Näytä jokainen kysymys omalla välilehdellä (kuvaajineen) CSV o Näytä vastaukset numeroina o Näytä vastaukset tekstinä o 1=valittu, 0=tyhjä o Näytä tyhjät solut nollina

23 o o PDF o Word o SPSS o o Vastausaika Vastaajan yhteystiedot Näytä yksi kysymys per sivu Näytä yksi kysymys per sivu Variable labels Value labels Ajasta raportin lähetys o Raportin nimi: Valitse minkä raportin haluat ajastaa o Jaa raportti Valitse missä muodossa haluat jakaa raportin sähköpostiin Näytä yksi kysymys per sivu ja Poislue tekstivastaukset voi asettaa päälle ajastuksiin o Toistuvuus: Päätä kuinka useasti haluat raportin sähköpostiisi o Sähköpostit Lisää kaikkien niiden vastaajien sähköpostiosoitteet, joille haluat lähettää raportin ajastetusti

24 Kuva 32 Vie & jaa -ikkuna

Webropol 3.0 tulosten raportointi. Aki Taanila

Webropol 3.0 tulosten raportointi. Aki Taanila Webropol 3.0 tulosten raportointi Aki Taanila 16.4.2019. Ota Webropol 3.0 käyttöön Kirjaudu Webropoliin ja napsauta ylhäältä linkkiä 3.0-versioon. Valitse Kyselyt: Löydät myös aiemmalla 2.0-versiolla tekemäsi

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

3.0 manuaali (päivitetty )

3.0 manuaali (päivitetty ) 3.0 manuaali (päivitetty 19.5.2017) Sisällysluettelo Kirjautuminen Webropoliin 4 Kyselyt-näkymä 6 Luo uusi kysely 8 Kyselyn tyyppi 9 Muokkaa 11 Kyselyn rakenteen muokkaus 12 Kysymyksen lisäys 13 Kysymystyypit

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Text Mining. Käyttöopas

Text Mining. Käyttöopas Text Mining Käyttöopas Webropol Analytics: Text Mining Mitä tarkoittaa kun asiakkaat tai henkilöstö antavat arvosanan 3.1 Keskiarvoa informatiivisempaa ovat taustalla olevat syyt Onko sinulla aikaa lukea

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Päivitetty 9.5.2012. Text Mining -käyttöopas

Päivitetty 9.5.2012. Text Mining -käyttöopas Päivitetty 9.5.2012 Text Mining -käyttöopas WEBROPOL ANALYTICS: TEXT MINING Mitä tarkoittaa kun asiakkaat tai henkilöstö antavat arvosanan 3.1 o Keskiarvoa informatiivisempaa ovat taustalla olevat syyt

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

3.0-Käyttöopas. (Päivitetty )

3.0-Käyttöopas. (Päivitetty ) 3.0-Käyttöopas (Päivitetty 20.10.2017) Sisällysluettelo Kirjautuminen Webropoliin 5 Miten siirrytään 3.0 versioon? 5 Miten 3.0 versiosta 2.0 versioon? 6 Kyselyt-näkymä 6 Etsi Kyselyitä 7 Kyselyn ID-numero

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito Kanakoirakerho - websivujen ylläpito 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kirjautuminen... 1 2.1 Ylläpitovalikko... 2 3 Käyttäjien hallinta... 3 4 Sisällön muokkaaminen... 4 4.1 Editorin käyttäminen...

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

Kurssipalaute Webropolissa syksy Terhi Skaniakos Strateginen kehittäminen

Kurssipalaute Webropolissa syksy Terhi Skaniakos Strateginen kehittäminen Kurssipalaute Webropolissa syksy 2016 Terhi Skaniakos Strateginen kehittäminen terhi.skaniakos@jyu.fi 040-8053374 KURSSIPALAUTTEEN OHJEET VERKOSSA www.jyu.fi/kurssipalaute Koulutuksen kehittämisen sivu:

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja

Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja Kompassi-digikokeiden julkaisua varten sinun tulee luoda Sanoma Pron oppimisympäristöön oma työtila kurssiryhmän nimellä. Opiskelijat liittyvät samaan

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Koulutuksen arviointijärjestelmä

Koulutuksen arviointijärjestelmä Mikä muuttui 16.9.2013? Koulutuksen arviointijärjestelmä INKAn perusnäkymät ja toiminnot Pääkäyttäjän ohje Ammatillinen koulutus SISÄLLYS I Kirjautuminen... 3 II Kyselyt näkymä... 4 III Uusi kysely / muokkaus-näkymä...

Lisätiedot

VALITAAN VAIHTOEHDOISTA YKSI KOHTA VOIDAAN VALITA VAIHTOEHDOISTA USEAMPI KOHTA

VALITAAN VAIHTOEHDOISTA YKSI KOHTA VOIDAAN VALITA VAIHTOEHDOISTA USEAMPI KOHTA KYSELYN LUONTI KYSELYN LUONTI Valitse kohta LUO KYSELY Seuraavaksi nimetään kysely ( nimi voidaan muuttaa myöhemmin ) KYSELYN SUUNNITTELUNÄKYMÄ ERI KYSYMYSTYYPIT VALINTA MONIVALINTA VAPAA TEKSTI ASTEIKKO

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko OSIO: Hyvinkään tapahtumakalenteri Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu Tapahtumakalenteri käyttöön... 3 Päävalikko... 3 Luo tili... 3 Kirjaudu... 3 Oma tili... 4 Premium -tilaus tarjoaa lisäominaisuuksia...

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

EuroTraffic Language Training

EuroTraffic Language Training EuroTraffic Language Training Käyttäjän opas Sisällysluettelo Kurssin aloittaminen... 3 Rekisteröityminen... 4 Sisäänkirjautuminen... 6 Tehtävien aloittaminen... 7 Sanasto... 9 Yhdistä ääni ja kuva...

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro 1 Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App... 11 OneNote Web App... 17 Excel Kysely... 20 Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro ohjelmaan... 25 Blogi... 27 Kansiot... 28 Skydrive

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet

Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet Sitefactory Oy Juuso Hurri / Ohjelmoija juuso.hurri@sitefactory.fi 26.6.2015 Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet Tämä dokumentti esittelee westiekerho.fi palvelun päätoiminnallisuudet joita tarvittaan

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Webropol-kyselyt. Tarja Heikkilä

Webropol-kyselyt. Tarja Heikkilä Webropol-kyselyt Tarja Heikkilä Internet-kyselyt Soveltuvat kyselyihin, joissa kaikilla perusjoukon jäsenillä on mahdollisuus internetin käyttöön, toisin sanoen on mahdollisuus edustavan aineiston saamiseen.

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

YLEISKUVA - Kysymykset

YLEISKUVA - Kysymykset INSIGHT Käyttöopas YLEISKUVA - Kysymykset 1. Insight - analysointityökalun käytön mahdollistamiseksi täytyy kyselyn raportti avata Beta - raportointityökalulla 1. Klikkaa Insight välilehteä raportilla

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio 2.2.2017 LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS tammikuu 2011 SISÄLLYS 1 OPINTOJAKSOPALAUTEJÄRJESTELMÄ 1 2 OPINTOJAKSOPALAUTTEEN OPETTAJAN TOIMINNOT 1 2.1 Kirjautuminen järjestelmään 1 2.2 Kyselyn rakenne

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Yleistä. Suositukset. Rakenne

Yleistä. Suositukset. Rakenne Yhdistysavaimen ulkoasuohjeistus Jyty-liiton yhdistyksille 27.5.2015 Yleistä Tämä on Jytyliiton yhdistyksille laadittu ohjeistus ulkoasun rakentamisesta Yhdistysavain-julkaisujärjestelmään. Tavoitteena

Lisätiedot

Google Forms kyselyiden teko-ohje

Google Forms kyselyiden teko-ohje Google Forms kyselyiden teko-ohje 1 Ohje on vielä raakile. Netissä (https://mervi2016.wordpress.com/google-forms/) Kirjaudu Google Formsiin luoduilla tunnuksillasi osoitteessa: https://www.google.com/forms/

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle

Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle-käyttöohje virkailijoille

Lisätiedot

Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu

Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu Sähkönumerot.fi-palvelussa tuotteiden valmistajat ja maahantuojat ylläpitävät itse tuotteidensa tuotetietoja. Kirjautuneena käyttäjänä voit: luoda uusille tuotteille uusia

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

Soittorobotin käyttöohje

Soittorobotin käyttöohje Soittorobotin käyttöohje Sisällysluettelo 1. Tietojen tallennus sopivaan muotoon Excelissä 2. Toimeksiannon lisääminen 3. Soittorobotin käyttö 4. Tietojen vienti Exceliin 1. Tietojen tallennus sopivaan

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen 12 5.

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Itsepalvelukopiokone

Itsepalvelukopiokone Itsepalvelukopiokone Tarvitset kopiointiin joko Waltti-matkakortin tai tunnistetarran kirjastokorttiisi. Waltti-matkakortin voit hankkia Kansalaisinfosta ja tunnistetarran pääkirjaston Infosta. Näin aloitan

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot