Johdanto. 3. Lähetystyö Israel ajan kello.. 5. Jeesuksen tulemuksen merkkejä.. 6. Viivästyykö Jeesuksen tulo? Tempaus, Antikristus..

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Johdanto. 3. Lähetystyö... 4. Israel ajan kello.. 5. Jeesuksen tulemuksen merkkejä.. 6. Viivästyykö Jeesuksen tulo? Tempaus, Antikristus.."

Transkriptio

1 TEOS Kalle Jalkanen Lähetystyö Israel ajan kello Jeesuksen tulemuksen merkkejä Tempaus, Antikristus, Jeesuksen II tulemus Missä nyt mennään? Raamatun ulkopuolisia lähteitä LOPUN AJOISTA

2 2 Sisältö Johdanto. 3 Lähetystyö... 4 Israel ajan kello.. 5 Jeesuksen tulemuksen merkkejä.. 6 Viivästyykö Jeesuksen tulo? Tempaus, Antikristus.. 7 Jeesuksen toinen tulemus... 8 Missä nyt mennään? 8 Raamatun ulkopuolisia lähteitä 8 Nostradamus, Cayce, Konttinen, Kalmari, Shipton Lähdeteoksia Kalle Jalkanen Viikingintie Helsinki Puh S posti: kalle@kotikone.fi

3 LOPUN AJOISTA JOHDANTO Ihmisen pelastushistoriaa luomisesta alkaen on yritetty jaksottaa eri kausiin. Juutalaisen ajatusmallin mukaan Talmudissa (Eliaan traditio) tämä jakso määritellään seuraavasti: 6000 vuotta (= 6 luomispäivää) 1000 vuotta (= 1 sapattipäivä) Tarkemmin jakso jakaantuu seuraavasti: 2000 vuotta kaaosta ja tyhjää 2000 vuotta lain eli tooran aikaa 2000 vuotta messiaan päiviä (lopun aika lähetysaika) 1000 vuotta sapatti, Leevin pojat = Israel siunaukseksi ihmiskunnalle, luomakunta uudistetaan Toisen katsantokannan mukaan (C.I.Scofield ) voidaan pelastushistoriassa nähdä jaksoja (taloudenhoitokausia (Ef. 3:2), joissa Jumala on asettanut ihmisen koetukselle. Nämä jaksot ovat aina päättyneet tuomioon. 1. Aatami ja Eeva > Karkotus paratiisista 2. Turmeltu liha > Veden paisumus 3. Nooan jälkeläiset > Kielten sekoitus 4. Abraham > Egyptin orjuus 5. Mooses/Israel Juuda > Jeesuksen ristiinnaulitseminen 6. Armon alla > Jeesuksen toinen tulemus vuotinen valtakunta > Viimeinen tuomio 3 LOPUN AIKAJAKSOT Lopun ajan profeetalliset ennustukset keskittyvät kolmeen suureen vaiheeseen: 1. Jumalan valmistava armotalous (lähetysaika lopun aika, pakanoiden aika), jota kestänyt jo n vuotta). 2. Valmistava armotalous päättyy Jeesuksen tulemukseen. 3. Israelin aika = 1000 vuotinen valtakunta Seuraamme pääasiallisesti kahta ennustusta: 1. Lähetystyö Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa todistukseksi kaikille kansoille ja sitten tulee loppu (Matt. 24:14). 2. Israel ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät (Luuk. 21: 24).

4 4 1. LÄHETYSTYÖ Onko valtakunnan evankeliumi saarnattu kaikessa maailmassa? Onko lähetystyö loppuun viety? Koko maailman Pakanoita Kristittyjä Lähetyssaarnaajien Maallikoiden väkiluku milj. milj. milj. määrä (kpl) määrä (kpl) täysaikaista lyhytaikaista viisin kolminkertaistunut kertaistunut Marttyyreja /vuosi ( keskimäärin) Kuulee evankel. 120 milj./vuosi Uusia seurakuntia /vuosi Maailmassa uskontoa 1818 Koko Raamattu tai sen osia käännetty 100 kielelle (koko Raamattu 355 kielellä) Johtopäätöksiä lähetystyön tuloksista: Ei kyetä saamaan (käännyttämään) maailmaa kristilliseksi. Lähetystyön tehtäväksi jää erottaa pakanoista kansa esikoiseksi Jumalalle ja Karitsalle. Kun tämä joukko on täysilukuinen kunnes pakanain täysiluku on sisälle tullut (Room.11:25), silloin ylkä noutaa tämän erotetun joukon tempaamalla sen pilviin Herraa vastaan yläilmoihin. Millainen on lähetystyön tilanne Jeesuksen tullessa? Onko tilanne huonompi vai parempi? Vastaus löytyy Jeesuksen sanoista : Kun Ihmisen pojan merkki näkyy taivaalla ennustaen hänen tuloaan, silloin maan kaikki sukukunnat parkuvat (Matt. 24:30, ks. myös Ilm. 1:7).

5 Kansat eivät näytä ilahtuvan Hänen tulemuksestaan. Päinvastoin, Hän on vieras vastustaja vihamies, jonka tuloa he suorastaan pelkäävät. Jäljellä on kuitenkin uskovia, koska sanotaan: Kun Hän tulee, Hän lähettää enkelinsä suuren pasuunan pauhatessa ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin (Matt. 24:31). Olemmeko mukana tässä joukossa? 5 2. ISRAEL: AJAN KELLO ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät ( Luuk. 21:24) Eikö kaikki tämä ole jo tapahtunut? miekan terään: Jerusalemin hävitys alkoi 70 jkr., jolloin yli 1 miljoonaa ihmistä tapettiin, otettiin orjaksi, ruumista yli muurin (Josefus). Tuho täydennettiin jkr., jolloin 985 kaupunkia tuhottiin, ihmistä tapet tiin, ainakin sama määrä kuoli kulkutauteihin; Orjan hinta on laskenut hevosen hinnan tasolle. (Wolff, s.39) vangiksi kansojen sekaan: Jo Mooses varoitti heitä: Herra hajottaa sinut kaikkien kansojen sekaan, maan äärestä toiseen (5 Moos 28:64 68; ks. myös 5 Moos 11:27 28; 28:1 ja 5 Moos 28:58 68). Hajotusta on kestänyt jo 1900 vuotta. Jerusalem pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät: Israelissa 60 vuotta sitten asukasta, ,7 miljoonaa, joista 4,8 miljoonaa juutalaista. (Jerusalemin valloitus 1968) Mystinen kysymys: Miksi Palestiina ei ole täyttynyt 1900 vuoden aikana muilla kansoilla? Onhan se maailman navassa. Millainen on oli maa vuosisadan alussa? Ankea, puuton, hiekkaerämaa. Beduiinit paimensivat siellä laumojaan. Suuria malariasoita, kuten Hule. Juutalaisten oikeus tähän maahan? Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä, jona minä teidät puhdistan kaikista pahoista teoistanne, minä asutan kaupungit ja rauniot rakennetaan jälleen ja autiomaa viljellään sen sijaan, että se on ollut autiona jokaisen ohikulkijan silmäin edessä. Silloin sanotaan: Tästä maasta, joka oli autiona, on tullut kuin Edenin puutarha; ja rauniona olleet autiot ja maahan revityt kaupungit ovat varustettuja ja asuttuja (Hes , ks. myös Aam. 9:14 15)

6 Muita profetioita Israelista viikunapuu, jonka lehdet puhkeavat (Matt. 24:32 33) tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki nämä tapahtuu (Luuk. 21:32) suuri määrä hengettömiä luita (Hes. 37:1 2) pitkien aikojen perästä vuotten lopulla sinun, Goog, on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansojen seasta (Hes. 38:8) Googin hyökkäys (Hes luvut) Israelin rajat (Hes. 47. luku) Israelin kokoaminen (Jes. 11:11 16 Jaffa appelsiinit hengen vuodatus (Jes. 32:15) Jeesuksen tulemus (Jes. 53. luku) Israel saa meren aarteet (Jes. 60:5) muut kansat palvelevat Israelia (Jes. 60:12) Israelin paatumus kunnes pakanain täysiluku on sisälle tullut perintöosaksi otto pyhässä maassa (Sak. 2:12) kirous muuttuu siunaukseksi ( Sak. 8:13 ) Israelin kääntymys kristinuskoon (Sak. 12:10), kovan ahdistuksen kautta (Sak. 13:8 9) ja hyökkääjän tuho (Sak. 14:2 ) 6 MUITA JEESUKSEN TULEMUKSEN MERKKEJÄ sotien melskettä, sanomia sodista kansa nousee kansaa vastaan valtakunta valtakuntaa vastaan nälänhätää maanjäristyksiä (Matt. 24:6 8) laittomuus (väkivaltaisuus) pääsee valtaan ja useimpien rakkaus kylmenee (Matt 24:12) hävityksen kauhistus pyhässä paikassa (Dan 24:15) suuri ahdistus merkit auringossa ja kuussa (Luuk. 21:25 28) Erittäin mielenkiintoinen näistä vertauksista on: Katsokaa viikunapuita ja kaikkia puita, kun ne puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että jumalan valtakunta on lähellä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu. (Luuk. 21:29 32) Se sukupolvi, joka näkee alun näkeekö se myös lopun? Mistä lasketaan Israelin syntyvuodestako 1948? Liittyykö tähän vertaukseen Psalmi 102:19: Tämä kirjoitettakoon tulevalle sukupolvelle Risto Santalan mukaan tulisi kääntää: viimeiselle sukupolvelle (= suuren ahdistuksen ajan sukupolvi). Tämä psalmi102 kuvaa Herran ilmestymistä Siioniin suuren ahdistuksen jälkeen.

7 7 VIIVÄSTYYKÖ JEESUKSEN TULO? Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin niin, että sen voi juostessaan lukea. Sillä näky odottaa vielä aikansa, mutta se rientää määränsä päähän eikä se petä. Jos se viipyy, odota sitä; Sillä varmasti se toteutuu eikä se myöhästy. (Hab 2:2 3) Juutalaisten rabbien tulkinta yllämainittuun on: Lopunaika ja siihen liittyvä tulee viivästymään. Voitaisiinko rinnastaa: ylkä viipyy kaikki neitsyet lopulta nukahtavat? TEMPAUS Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasuunan pauhatessa ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin. (Matt. 24:31) Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin. Sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin (1 Tes 4:16 17; 1 Kor 15:51 52) Tapahtuuko tempaus 1. ennen vainoja ja ennen antikristuksen hallintoa (Ilm. 3:10; 1Tes 1:10; Room. 5:9) 2. vainojen aikana (2Tes 2:1 4; Ilm. 7:14) 3. vainojen loppupuolella (2Tes 2:1 4; Ilm. 7:14) Kahdella ensin mainitulla lienee eniten kannatusta. Raamattukin kertoo, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Taas toisaalla niin kuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen. Tarkkaan ei siis selviä, onko tempaus kaikille näkyvä ja kuuluva tapahtuma? Myöskään ei ole yksiselitteisen selvää, tuleeko Jeesus samalla kertaa maahan saakka vai jääkö Hän pilviin ja tulee vasta myöhemmin? Ja missä vaiheessa on hääateria? ANTIKRISTUS Raamattu kertoo, että ennen antikristusta tulee vahva luopumuksen aika. Sitten ilmestyy laittomuuden ihminen, kadotuksen lapsi, joka korottaa itsensä ja asettuu lopulta Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. (2 Tes2:3 4) koko maa seurasi ihmetellen petoa (Ilm. 13:3). Sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot. (Ilm. 13:7) II Perkele (= toinen peto, hänen apurinsa) tekee suuria ihmeitä niin, että saa tulen lankeamaan taivaasta ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä (Ilm. 13:11 14) Antikristus tulee suuresti vaikeuttamaan uskovien tilannetta määräämällä merkin oikeaan käteen tai otsaan. Vain merkin haltija voi ostaa ja myydä (Ilm13:16 17). Antikristus tuhoutuu Jeesuksen tullessa.

8 8 JEESUKSEN TOINEN TULEMUS Maailman historian suurin päivä. Katso Hän tulee pilvissä ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen. (Ilm.1:7) Jeesuksen tuloa edeltää ilmestyskirjan mainitsemat vitsaukset: seitsemän sinettiä ja seitsemän pasuunaa. Ne ovat ilmeisesti tarkoitettu viimeiseksi herätyshuudoksi ennen maailmanajan loppua. Ei tainnut vaikuttaa, koska sanotaan: He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan (Ilm. 9:21). Vertaa esillä ollut Tukholman profetia, jossa käytettiin täsmälleen samoja sanoja. Olemmeko Ilmestyskirjan 6. pasuunan kohdassa? Tästä Jeesuksen tulosta muuttuu kaikki. Myös luomakunta uudistuu. Jeesuksen tulosta kerrotaan mm. Dan 7:13 14; Jes. 3:13 14; Sak 12:10; Matt 24:30; 26:64; Joh. 19:37; Ap 1:11. MISSÄ NYT MENNÄÄN? MIKÄ HETKI ON NYT? Aikaisemmin esiin otetuista Jeesuksen tulemuksen merkeistä seuraavat eivät ole vielä tulleet näkyviin: merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä taivaitten voimat järkkyvät persoonallinen, tunnistettava antikristus temppeli puuttuu juutalaiset eivät ole sanoneet siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen. Mitä kertoo meille juutalainen ajanlasku? Juutalaisilla on (1997) meneillään vuosi virhe 242 vuotta Faulstich in mukaan = (Virhe löytyi ajanlaskuvertailussa.) Muistamme, että juutalaiset olettavat maailman iäksi ennen 1000 vuotista valtakuntaa 6000 vuotta. Onko aika täysi? Juutalaiset rabbit olettavat useissa lähdeteoksissaan, että messias saapuisi pääsiäisyönä. LÖYTYYKÖ RAAMATUN ULKOPUOLELTA MITÄÄN SELLAISTA TIETOA, JOKA LIITTYISI TÄSSÄ ESITETTYIHIN ASIOIHIN? On selkeästi pidettävä mielessä, että nyt esitettävät ennusteet eivät ole Raamatun sanaa, vaikka ne olisivatkin uskovien ihmisten esittämiä. Nostradamus ( ), kristitty juutalainen lääkäri Ranskassa. (Ennustukset sekavia, vaikeaselkoisia (kieli), eri tulkintoja.) 1000 ennustusta, joista 200:aa yritetty tulkita ennustukset kattavat vuodet

9 vain neljä vuosilukua 1792, 1999, 2797, 3797 mainittu 1000 vuotinen valtakunta alkaa vuonna 2797 kuulento kommunismin aika 73 vuotta ja 7 kuukautta. Loppuu maaliskuussa että hautoihin mennet astuvat niistä ulos ei etäällä 1000 vuotisesta valtakunnasta jumalat ilmestyvät ihmisille, mistä aiheutuu suuri selkkaus. Taivaalla nähdään kirkas miekka ja keihäs, mikä vasemman käden suunnalla aiheuttavat suurta surua. Vuonna 1999 seitsemännessä kuussa, taivaalta tulee suuri kauhistuttava kuningas. Maaliskuun päiviltä hän hallitsee onnellisesti. 9 Edgar Cayce (k.1945), vaatimaton, uskonnollinen mies, luki raamattua elämänsä jokaisena päivänä. Eksyi jälleensyntymisoppiin myöhemmin. Menee transsiin ja kertoo ihmisten hätään toimintaohjeet. Hän eli USA:ssa väitös: Maapallon akselin asento muuttuu alkaen syvältä maankuoren alla vuodesta 1936 ja tulee näkyviin noin vuonna Los Angeles, San Fransisco, New York tuhoutuu Japani, Pohjois Eurooppa suurissa mullistuksissa alkaen noin vuonna kommunismi loppuu > tulee Jumalaa pelkäävä Venäjä luonnosta parannuskeino melkein kaikkiin sairauksiin sairaudet henkisperäisiä > johtuvat turhautumista, mielipahasta, kiukusta mitä me ajattelemme, siksi me tulemme Ja nämä muutokset alkavat kaudella ja tämä julistetaan kaudeksi, jolloin Hänen Valonsa nähdään jälleen pilvissä (jotkut tulkitsevat tämän Kristuksen tulemukseksi). Että kuten on luvattu profeettain ja vanhojen viisaiden kautta, aika ja puoliaika on täyttynyt ja täyttyy näinä päivinä ja tämän sukupolven aikana ja että pian ilmestyy jälleen maan päälle se Yksi, jonka kautta monet kutsutaan kohtaamaan ne, jotka valmistelevat tietä Hänen päivälleen maan päällä. Entä milloin tämä tapahtuu > Kun Hänen omansa ovat tasoittaneet tien Hänelle. Älkää luulko, ettei vaikeuksia olisi, mutta ne, jotka täysin luottavat Herraan, eivät joudu hukkaan vaan tavalla tai toisella he saavat suuresti kiittää oloistaan. Helena Konttinen ( ; Anna Rogelin sukua; suomalainen) Muutamia hänen ajatuksiaan: Maailman ihmiset eivät näe ylösnousemusta, kuuluu vain humaus. Ylösnousemukseen eivät pääse kaikki (esim. juuri heränneet tai jos ei ole käyttänyt annettuja suuria lahjoja. ) Jeesuksen tulemisen merkki näkyy 3kk aikaisemmin vain valituille 3 tunnin ajan näkyy kirkas pallo taivaalla valaisten koko maailman (vrt. Itämaan tietäjät), silloin avataan profeettapojan suu Kristus tulee, valmistautukaa. Antikristuksen henki = jonkinlainen hurmoshenki, ihmisviisaudesta kehittynyt (II pedolla) Helena on antanut vuosilukuja, jotka eivät ole kaikki toteutuneet.

10 10 Kerttu Kalmari ( ; laukaalainen maalaisemäntä) Joitakin poimintoja: Ihminen ei valitse syntypaikkaansa, ei syntymäaikaansa eikä vanhempiaan; mutta sen jokainen ihminen valitsee, mihin matka päättyy. Muutoksia eri valtakunnissa, myös eurooppalaisissa, johtajat vaihtuu, kuninkaat kaatuu, sekasortoa, kaikki pienessä ajassa. Ohjakset pysyy Herralla. Tulee koko maailmaa koskeva työttömyys talouslama ja yleismaailmallinen nälänhätä. Laittakaa Suomessa 3 vuoden vilja varastoon. Myös raavaan liha loppuu 3 vuodeksi. Jokainen valtio saa vapauden, joka sitä nyt minulta anoo. Kuulo on halvaantuneelle ja kuolevalle viimeinen, joka toimii. Älkää puhuko vuoteen ääressä sopimattomia. Kiittäkää ylistäkää; kiittäkää ylistäkää, silloin paranee sairaita eniten Vihollinen ei tule enää asein Suomeen. Äiti Shipton (Ursula Southhill; ) Löytyy myös Encyclopedia Britanniasta. Maailman rumin nainen? Nöyrä kristitty, ahkera Raamatun lukija, profetian armolahja. Sai Herralta ilmestyksen, mitä tulee tapahtumaan viimeisinä päivinä. Osa alla suomennettuna: Kerron merkillisestä lopunajasta, jolloin naiset villiintyvät, pukeutuvat kuin miehet ja leikkaavat pois kauniit hiuksensakin. Silloin todellinen rakkaus miltei häviää, avioliitot särkyvät eikä lapsia haluta. Vaimot hellivät kissoja ja koiria ja miehet elävät kuin siat. Vaunut kulkevat ilman hevosia suurella nopeudella ja onnettomuudet täyttävät maailman. Ihmisten ajatukset kiitävät maailman ympäri silmänräpäyksen nopeudella. Höyry tekee suuria ihmeitä, kukapa sitäkään voisi uskoa mutta totta se on. Maailma on silloin aivan sekaisin. Puistakin maksetaan silloin kultaa ylpeät ihmiset ajelevat mahtavimpienkin kukkuloiden läpi ilman hevosia ja muuleja. Ihmiset liikkuvat vesienkin alla; nukkuvat vieläpä puhuvatkin sieltä. He lentävät myös ilmassa niin kuin lintuset. Vedessä rautakin kelluu niin kuin puinen vene. Kultaa löytyy kaukaisessa maassa, jota ei vielä tunneta. Vesi ja tuli tekevät suuria ihmeitä, ja Englanti suosii juutalaisia maassaan. Juutalaisia, joita on pidetty pilkkana, syntyy silloin kristityiksi. Englantiin rakennetaan suuri talo lasista, voi, voi sen loppua. (Kristallipalatsi rakennettiin Se tuhoutui toisen maailmansodan aikana Lontoon pommituksissa. Suom. huomautus). Mahtava mies ilmestyy johtamaan maailman asioita, mutta pian hänenkin valtansa sortuu ja häviää. Jumalan sana vakuuttaa näin. Valtiot koittavat silloin kiivaissa taisteluissa tuhota toisiaan. Pohjoinen jakaa etelän, ja kotka rakentaa pesänsä leijonan suuhun. Korkeat verot ja kuolinsanomat tulevat silloin matalampiinkin majoihin. Kun tuo taistelu viimein loppuu, Englanti ja Ranska ovat kuin yksi. Brittiläinen oliivi kiertyy Saksan viiniköynnöksen ympäri. Ihmiset liikkuvat vapaasti virtojen ylä ja alapuolella. Meidän ihmeelliset unemme toteutuvat. Kuvatkin liikkuvat, vieläpä puhuvatkin ja näyttävät ihan eläviltä. Laivat kulkevat merien alla. Ihmiset lentävät ilmassa kuin linnut. Ihminen on silloin ilmojen herra ja tahtoo lentää kuuhunkin. Mutta puolet maailman ihmisistä kuolee veriseen hävitykseen. Ne, jotka säästyvät saavat pelolla ja vavistuksella paeta metsiin, luoliin, autioille, soille ja maakuoppiin, sillä myrskyt riehuvat ja kansojen meri pauhaa rajusti(vrt. Jes. 2:10 21;suom.huom.). Mutta silloin ilmestyy enkeli Gabriel, joka puhaltaa Jumalan pasuunaa. Myrskyt tyyntyvät. Vanha maailma kuolee pois ja tilalle syntyy uusi taivas ja uusi maa, jota Kristus hallitsee. KUITENKIN MEIDÄN ON SYYTÄ MUISTAA

11 11 Mutta siitä päivästä tai hetkestä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa eikä myöskään Poika, vaan ainoastaan Isä. (Mark 13: 32) Ja valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. ( Matt. 24:42) Lähdeteokset: Raamattu (1938 käännös) Katso Hän tulee pilvissä Israel, Raamattu ja lähi itä Totuuden sanan oikea jako Kristinuskon juuret I ja II Paavali ihmisenä Maailman tapahtumat Antikristus Eräs meidän ajan profeetta Edgar Cayce Nostradamus Jumalan ihmeitä Hagner, Joh Wolff, Richard Scofield, C.I. Santala, Risto Santala, Risto Dyer, Charles H Wislöff, Fredrik Sarlin, K.K Sream, Jess Jovaliste, Jean Kalmari, Kerttu

J eesuksen tulemuksen ajankohta

J eesuksen tulemuksen ajankohta TEOS 8 2001 11 Kalle Jalkanen Salattu hetki Ajan merkkinä Israel Viivästyykö Jeesuksen tulemus Mitkä merkit eivät ole täyttyneet Tempaus Antikristus Jeesuksen toinen tulemus J eesuksen tulemuksen ajankohta

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Antikristus ja vihan aika Missio Järvenpään ja TV7:n raamattukoulu Pekka Sartola

Antikristus ja vihan aika Missio Järvenpään ja TV7:n raamattukoulu Pekka Sartola Antikristus ja vihan aika Missio Järvenpään ja TV7:n raamattukoulu 24.11.2010 Pekka Sartola Antikristus, kuka hän on? ( Hitler (ei kumpikaan kuvan henkilöistä, Amin el-husseini ja Adolf Antikristus Vanhassa

Lisätiedot

Ahdistuksen ajan alkamisen tunnusmerkkejä

Ahdistuksen ajan alkamisen tunnusmerkkejä Ahdistuksen ajan alkamisen tunnusmerkkejä milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki? sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus silloin on oleva

Lisätiedot

Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin:

Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin: 1Kor 15:47 selitys Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin: "Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on herra taivaasta." (1Kor 15:47). Sana "herra"

Lisätiedot

Apologia-forum 25.-27.4.2014

Apologia-forum 25.-27.4.2014 Mikä on kristinuskolle luovuttamatonta? Kuvat: sxc.hu Apologia-forum 25.-27.4.2014 Ryttylän Kansanlähetysopisto Pääpuhujana prof. John Lennox (oxfordin yliopisto) Tiede usko luominen evoluutio www.kansanlahetysopisto.fi/apologiaforum

Lisätiedot

Israel ja seurakunta. Jumalan kaksi suunnitelmaa

Israel ja seurakunta. Jumalan kaksi suunnitelmaa Israel ja seurakunta Jumalan kaksi suunnitelmaa Ja minä teen liiton sinun kanssasi ja sinun jälkeläistesi kanssa, sukupolvesta sukupolveen, iankaikkisen liiton, (1 Moos.17:7) Jumalan lupaukset Israelille

Lisätiedot

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Loisto yllättää Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Matt. 17:1-3 1 Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Ilmestyskirjan rakenne

Ilmestyskirjan rakenne Ilmestyskirjan rakenne ja etenemismuoto Ilmestyskirjan rakenne Ilmestyskirjan rakenne Johanneksen Ilmestyksen monilukuiset yksityiskohdat on luettava tekstiyhteydessä (konteksti), jotta vältyttäisiin mielivaltaisilta

Lisätiedot

Reijo Telaranta. Israel ja seurakunta. Jumalan kaksi suunnitelmaa

Reijo Telaranta. Israel ja seurakunta. Jumalan kaksi suunnitelmaa Reijo Telaranta Israel ja seurakunta Jumalan kaksi suunnitelmaa Ja minä teen liiton sinun kanssasi ja sinun jälkeläistesi kanssa, sukupolvesta sukupolveen, iankaikkisen liiton, ollakseni sinun ja sinun

Lisätiedot

Ekklesiologia- Oppi seurakunnasta 2014 kevät tunti 1

Ekklesiologia- Oppi seurakunnasta 2014 kevät tunti 1 Ekklesiologia- Oppi seurakunnasta 2014 kevät tunti 1 Kristinoppi 3 sisältää eskatologian ja ekklesiologian. Eli opit lopun ajoista ja seurakunnasta. Eskatologian katsaus meillä oli syksyllä Nyt meillä

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Millainen on Kristuksen toinen tuleminen?

Millainen on Kristuksen toinen tuleminen? Millainen on Kristuksen toinen tuleminen? Vaikka Jeesus on Jumalan valtakunnan hallitsija ja itse valtakunnan tulemisesta sanotaan, ettei se tule nähtävällä tavalla, itse Kristuksen tulemisesta Raamattu

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

UT:n loppua koskevat opetukset alkukirkon katekismus ja uskon sääntö

UT:n loppua koskevat opetukset alkukirkon katekismus ja uskon sääntö alkukirkon katekismus ja uskon sääntö On pidettävä selvänä raja sen välillä, mitä voimme tietää varmasti ja mitä emme voi tietää varmasti. Raamatun sana on selvä ja varma. Kaikki muu on spekulaatiota,

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki Kolminaisuusoppi Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki KOLMINAISUUSOPPI - KIRKON TÄRKEIN OPPI Kolminaisuusoppia pidetään yhtenä kristinuskon tärkeimmistä opeista. Se erottaa kirkon uskon muista uskonnoista.

Lisätiedot

Vainoista herätykseen. Ap t. 8:1-17

Vainoista herätykseen. Ap t. 8:1-17 Vainoista herätykseen Ap t. 8:1-17 Jumalan sanallinen ilmoitus on lisääntyvää ja se huipentuu Jeesuksen ihmiseksi tulemiseen. Pelastusilmoitus loppuu apostolien ajan päättyessä. Jeesuksen antaessa lähetyskäskyn

Lisätiedot

Hän tulee takaisin (Jeesuksen paluusta)

Hän tulee takaisin (Jeesuksen paluusta) Hän tulee takaisin (Jeesuksen paluusta) 1 Matteuksen evankeliumin luvun 24 alussa kerrotaan: Kun Jeesus oli tullut ulos temppelistä ja oli lähdössä pois, opetuslapset tulivat hänen luokseen näyttääkseen

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Kaldean maassa (eli Babyloniassa) Kebar-joen varrella. b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Lähtökohta Jeesukseen uskomisen palkka on suuri Hepr 10:35.Älkää siis heittäkö pois uskallustanne( rohkeuttanne), jonka palkka on suuri.

Lähtökohta Jeesukseen uskomisen palkka on suuri Hepr 10:35.Älkää siis heittäkö pois uskallustanne( rohkeuttanne), jonka palkka on suuri. Lähtökohta Jeesukseen uskomisen palkka on suuri Hepr 10:35.Älkää siis heittäkö pois uskallustanne( rohkeuttanne), jonka palkka on suuri. 1. Jeesus tunnustaa hänet taivaassa Isän edessä Matt. 10:32 Sentähden,

Lisätiedot

MAAILMAN JA IHMISEN TILA

MAAILMAN JA IHMISEN TILA MAAILMAN JA IHMISEN TILA Koko maailma on pahan vallassa, 1.Joh. 5:19 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. 1.Joh. 1:8 Kuka on se, joka voittaa maailman,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Herran päivä ja Kristuksen toinen tulemus

Herran päivä ja Kristuksen toinen tulemus Herran päivä ja Kristuksen toinen tulemus Seurakunta temmataan ylös pilviin Herran päivänä eli ei ole kahta erillistä Herran tulemista niin kuin monet opettavat ja uskovat. Ensin ei tapahdu niin sanottua

Lisätiedot

1Moos. 2:16-17 Herra Jumala sanoi ihmiselle: "Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta,

1Moos. 2:16-17 Herra Jumala sanoi ihmiselle: Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, Syntiinlankeemus 1Moos. 2:16-17 Herra Jumala sanoi ihmiselle: "Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden lähteestä "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta 1. Aterian aikana

Lisätiedot

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 J O TA I N K Ä S I T TÄ M ÄT Ö N TÄ Jumala vaikuttaa pakanakuninkaan toteuttamaan suunnitelmansa Kuin kastelupuro on

Lisätiedot

Johanneksen Ilmestys ja Vanha Testamentti Ja hän alkoi Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille, mitä hänestä oli kaikissa

Johanneksen Ilmestys ja Vanha Testamentti Ja hän alkoi Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille, mitä hänestä oli kaikissa Johanneksen Ilmestys ja Vanha Testamentti Ja hän alkoi Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu (Luuk. 24:27). Monet oppineet ovat sanoneet,

Lisätiedot

Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi

Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi 1 2.oppituntti Isak Pensiev 14.4.2012 Ystävät, me jatkamme oppituntia, joka avaa meille juutalaisia käsitteitä ja juutalaista näkökulmaa sekä Uuteen- että Vanhaan

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

opettaja Isak Penzev 4.10.2012

opettaja Isak Penzev 4.10.2012 1 Herran juhlat 4: Shemini Atzeret - Simchat Toora opettaja Isak Penzev 4.10.2012 Shalom, hyvät ystävät. Jatkamme oppituntia, jonka aiheena haluan käsitellä Herran juhlia. Olemme edelleen 3. Mooseksenkirjassa

Lisätiedot

Uudesti syntyminen. Jeshua ja Nikodemus.( Joh. 3: 1-21.)

Uudesti syntyminen. Jeshua ja Nikodemus.( Joh. 3: 1-21.) 1 Uudesti syntyminen. Jeshua ja Nikodemus.( Joh. 3: 1-21.) rabbi J.Melamed Israelista. Mikkeli 19.04.2012 Olen hyvin iloinen, että pääsin tulemaan tänne. Meillä Israelissa on nyt todella kuuma. Kun lähdin,

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Raamatun pikakurssi. Raimo ja Eeva Auvinen

Raamatun pikakurssi. Raimo ja Eeva Auvinen Raamatun pikakurssi Osa 13/24 Kuinka varmoja voimme olla? Lähteet: Raamatut RK92 & RK33/38 & RK & KJV, Learn Bible in 24 Hours, julkiset Raamatun selitysteokset ja Internet, joista lainaukset merkitty

Lisätiedot

Jeesuksen seuraaminen maksaa

Jeesuksen seuraaminen maksaa Jeesuksen seuraaminen maksaa Mt 8:18-34 18. Seuraa minua! Kun Jeesus näki, miten paljon väkeä hänen ympärillään oli, hän käski lähteä vastarannalle. 19. Muuan lainopettaja tuli silloin hänen luokseen ja

Lisätiedot

ONKO MAAILMA PÄÄSSYT SISÄLLE SEURAKUNTAAN

ONKO MAAILMA PÄÄSSYT SISÄLLE SEURAKUNTAAN ONKO MAAILMA PÄÄSSYT SISÄLLE SEURAKUNTAAN Yhteyden ilta 2.10.2012 Tapani Talikainen Lähtökohtia illan opetukseen Sielujemme vihollinen pyrkii hävittämään Israelin ja uuden liiton seurakunnan Hyökkäys tapahtuu

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA Kaikille muille sydämenlyönnit ovat rummutus kohti hautaa, mutta me elämme elämää

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Raamatun pikakurssi. Raimo Auvinen

Raamatun pikakurssi. Raimo Auvinen Raamatun pikakurssi Osa 9/24 Daniel Lähteet: Raamatut RK92 &RK33/38 &RK& KJV, Learn Bible in 24 Hours, julkiset Raamatun selitysteokset ja Internet, joista lainaukset merkitty erikseen Raimo Auvinen 2013-2014

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

JUUTALAISUUDEN TÄRKEÄT KÄSITTEET:

JUUTALAISUUDEN TÄRKEÄT KÄSITTEET: JUUTALAISUUS AP Juutalaisuus syntyi 1200-luvulla ekr Lähi-idässä. Juutalaisuuden syntyyn ovat vaikuttaneet kantaisä Abraham ja juutalaisten johtajana toiminut Mooses. Juutalaisuus on monoteistinen uskonto

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Jehovan todistajien. Tämän kaavion kuvat: Pixabay ja JW.ORG. Kerubit. Kerubi. Jehova Jumala. Kerubit. Serafit. Sana, Logos, Mikael. Demonit.

Jehovan todistajien. Tämän kaavion kuvat: Pixabay ja JW.ORG. Kerubit. Kerubi. Jehova Jumala. Kerubit. Serafit. Sana, Logos, Mikael. Demonit. Sana, Logos, 2 1 2 Kerubi 8 9 22.01.2016 / JP Tämän kaavion kuvat: Pixabay ja JW.ORG 3 4 5 6 7 sivu 1 Aadam Eeva 10 11 12 Eeva Aadam Kain Aabel Seet Maailmankaikkeus Paratiisi 1. loi pyhän hengen avulla

Lisätiedot

DOGMATIIKKA. Dogmatiikassa tarkastellaan kristinuskon oppia eli... Mitä kirkko opettaa? Mihin kristityt uskovat? Mikä on uskon sisältö ja kohde?

DOGMATIIKKA. Dogmatiikassa tarkastellaan kristinuskon oppia eli... Mitä kirkko opettaa? Mihin kristityt uskovat? Mikä on uskon sisältö ja kohde? DOGMATIIKKA Dogmatiikassa tarkastellaan kristinuskon oppia eli... Mitä kirkko opettaa? Mihin kristityt uskovat? Mikä on uskon sisältö ja kohde? JUMALA RAKKAUS EHTOOLLINEN KIRKKO PELASTUS USKONTUNNUSTUKSET

Lisätiedot

LEHTIMAJANJUHLA SUKKOT

LEHTIMAJANJUHLA SUKKOT Marita Rautio LEHTIMAJANJUHLA SUKKOT Kutsu viettämään juhlaa Israelille: 3. Moos. 23:33-43, 4. Moos. 29: 12 39, 5. Moos. 16:13-15 Kaikille kansoille: Sak. 14: 16 19 Viimeinen kolmesta syysjuhlasta ja Herran

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Ensin Pietari selostaa Jerusalemissa oleville veljille, että armo

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Hesekiel: Näkyjen mies

Hesekiel: Näkyjen mies Nettiraamattu lapsille Hesekiel: Näkyjen mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 3/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 11.12.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 3/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 11.12. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUKSEN SYNTYMÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beetlehem on kaupunki Juudan vuoristossa n. 770 m merenpinnan yläpuolella Hebronin

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Taivas, Jumalan kaunis koti

Taivas, Jumalan kaunis koti Nettiraamattu lapsille Taivas, Jumalan kaunis koti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

TV7 RAAMATTUKOULU. "Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. (Matt.22:29)

TV7 RAAMATTUKOULU. Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. (Matt.22:29) 1 TV7 RAAMATTUKOULU "Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. (Matt.22:29) Tapani Talikainen ISRAEL - JUMALAN VALINTA Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty

Lisätiedot

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä Kristinusko (AR) Kristinuskon historia Kristinuskon syntymä Juutalaisuudessa oli kauan jo odotettu, että maan päälle syntyy Messias, joka pelastaa maailman. Neitsyt Maria synnytti pojan Jeesus Nasaretilaisen,

Lisätiedot

Alusta loppuun vaiko olemassaolon pyörässä?

Alusta loppuun vaiko olemassaolon pyörässä? Ilmestys (kr. Αποκαλυψις) tarkoittaa verhon pois ottamista. Emme näe verhottuja asioita ennen niiden paljastumista, ilmoittamista. Jumala on aina paljastanut omilleen sen, mikä on tarpeen tietää tulevaisuudesta.

Lisätiedot

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten www.scriptural-truth.com Asarja rukous Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu {1:1} ja he kävelivät tulen keskellä ylistää

Lisätiedot

ISRAEL JA LOPUNAJAT Israel Youth Conference 2012. La 28.01.2012 klo 16 Helsingin Saalem Harri Kröger

ISRAEL JA LOPUNAJAT Israel Youth Conference 2012. La 28.01.2012 klo 16 Helsingin Saalem Harri Kröger ISRAEL JA LOPUNAJAT Israel Youth Conference 2012 La 28.01.2012 klo 16 Helsingin Saalem Harri Kröger ISRAEL Israelin kansa ja maa kuuluvat yhteen: 1. Moos.12:1-5, 1. Moos.13: 14-15, 1. Moos.15: 18, 1. Moos.17:

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

JEESUS TORJUTAAN NASARETISSA

JEESUS TORJUTAAN NASARETISSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS TORJUTAAN NASARETISSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Nasaretissa, Jeesuksen lapsuuskotikaupungissa,

Lisätiedot

VIELÄKÖ JUMALA PARANTAA?

VIELÄKÖ JUMALA PARANTAA? Jeesus parantaa sokean Jerikon tiellä, Nicolas Poussin, Mark.10.46 VIELÄKÖ JUMALA PARANTAA? Reijo Telaranta Minä, Herra, olen sinun parantajasi 2.Moos.15:26 Aatamin luominen, Michelangelo, v. 1510, 1.Moos.2:1-25

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken. Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.) Todistan, että ei ole mitään todellista palvomisen arvoista jumalaa

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Matt.7:15-23, Totuus ja harha

Matt.7:15-23, Totuus ja harha Matt.7:15-23, Totuus ja harha Matt.7:15-23: "Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia. 16. Hedelmistä te heidät tunnette. Eihän orjantappuroista

Lisätiedot

Raamattu - tarua vai totta. Jyväskylän vapaaseurakunta 140913

Raamattu - tarua vai totta. Jyväskylän vapaaseurakunta 140913 Raamattu - tarua vai totta Jyväskylän vapaaseurakunta 140913 Raamattu - tarua vai totta? Millä perusteilla voimme väittää Raamatun sanaa todeksi? Voiko Raamatulle löytää tieteellisiä perusteita vai jääkö

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

Minä olen Jeesus len Jees Minä

Minä olen Jeesus  len Jees Minä Minä olen Jeesus Nimilappu pussinnauhaan, peliohje pussiin. Voit tulostaa pelin kopiopaperille. Leikkaa ja liimaa kortit sitten kartongille tai pahville. Kontaktimuovilla tai laminaatilla saat korteista

Lisätiedot

Mikkeli, syyskuu2011 rabbi J.Melamed Israel

Mikkeli, syyskuu2011 rabbi J.Melamed Israel Suomen Messiaaninen yhdistys www.messiaaninen.net 1 Mikkeli, syyskuu2011 rabbi J.Melamed Israel KYSYMYS: Jeshua antoi uusia asioita rukoilla minun nimessäni. Onko tämä juutalaisille uusi asia? Miksi Jeshuan

Lisätiedot

Juutalaisen uskon perusteet

Juutalaisen uskon perusteet 1 Juutalaisen uskon perusteet 1.oppituntti Isak Pensiev 4.4.2012 Shalom on hyvin tunnettu juutalaisen kielen sana. Se on myös hyvin tunnettu sana koko maailmassa. Mutta ei kukaan ajattele tarkkaan mitä

Lisätiedot

Totta Mooses? Mitä mieltä on Jeesus? Mitä mieltä apostolit? Ajatuksia Ken Hamin kirjan VALHE EVOLUUTIO äärellä

Totta Mooses? Mitä mieltä on Jeesus? Mitä mieltä apostolit? Ajatuksia Ken Hamin kirjan VALHE EVOLUUTIO äärellä Totta Mooses? Mitä mieltä on Jeesus? Mitä mieltä apostolit? Ajatuksia Ken Hamin kirjan VALHE EVOLUUTIO äärellä AIKOINAAN käytettiin leikillisenä sanontana totta Mooses. Se lienee lähtöisin politiikkojen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy.

Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy. Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy. Asiat ovat eriarvoisia! Elämme maailmassa, jossa asiat ovat eriarvoisia! Kulta on hopeaa arvokkaampaa, öljy on vettä kalliimpaa, jne.! Tämä arvottaminen

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

Mihin pelastutaan taivaaseenko?

Mihin pelastutaan taivaaseenko? Mihin pelastutaan taivaaseenko? Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, ihmisen poika, joka on taivaassa. Valtaosa ihmisistä ja kirkoista on jo satojen ja satojen vuosien

Lisätiedot

Raamatun pikakurssi. Raimo Auvinen

Raamatun pikakurssi. Raimo Auvinen Raamatun pikakurssi Osa 11/24 Jesaja, Jeremia (ja Valitusvirret), Hesekiel Lähteet: Raamatut RK92 &RK33/38 &RK& KJV, Learn Bible in 24 Hours, julkiset Raamatun selitysteokset ja Internet, joista lainaukset

Lisätiedot

JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE

JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Opetuslapset ovat yhä Jerusalemissa lukittujen ovien takana,

Lisätiedot

JUMALAN SEITSEMÄN ITSESTÄÄN ILMOITTAMAA OMINAISUUTTA

JUMALAN SEITSEMÄN ITSESTÄÄN ILMOITTAMAA OMINAISUUTTA 1 Missio Järvenpää Tapani Talikainen 19.2.2013 JUMALAN SEITSEMÄN ITSESTÄÄN ILMOITTAMAA OMINAISUUTTA Tämänhetkinen sijaintimme tiekartalla Olemme tiekartalla edenneet pysähdyspaikkaan, joka on nimetty Jumalan

Lisätiedot

Jeesus on vastaus! Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta. - Matt. 11:13. Raamatun metanarratiivi

Jeesus on vastaus! Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta. - Matt. 11:13. Raamatun metanarratiivi Jeesus on vastaus! Mikä olikaan kysymys? Osa 2 Timo Flink, teol. tri Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta. - Matt. 11:13 Jeesus sanoi heille: Tätä minä tarkoitin, kun ollessani

Lisätiedot

Näiden pahojen voimien ja pahojen henkien päämies on juuri saatana, sielunvihollinen.

Näiden pahojen voimien ja pahojen henkien päämies on juuri saatana, sielunvihollinen. Raamattutunti 15.10.2009 JUMALAN KAHLEKOIRA Saatana on meidän pahin vihollisemme. Meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan, siis ihmisiä vastaan, vaan henkivaltoja ja voimia vastaan ja viimekädessä

Lisätiedot