LEA MUSTOSEN EROANOMUS KUNNALLISISTA LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ JA UUSIEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN VALINTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEA MUSTOSEN EROANOMUS KUNNALLISISTA LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ JA UUSIEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN VALINTA"

Transkriptio

1 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Torstai klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kunnanvirasto, valtuustosali Valtuuston puheenjohtaja Terttu Kolari, I varapuheenjohtaja Pirjo Smolander ja II varapuheenjohtaja Pekka Martikainen sekä valtuutetut Raimo Hätinen, Pekka Immonen, Taisto Kröger, Jaakko Kuosmanen, Antti Kuronen, Tauno Lempinen, Annukka Mustonen, Juhani Mustonen, Leena Pirinen, Kari Pitkänen, Ritva Puurunen, Irma Riekkinen, Maija-Leena Räsänen, Matti Räsänen, Tiina Räsänen, Olli-Matti Tirkkonen, Jarkko Toivanen ja Venla Tuomainen sekä varavaltuutetut Kari Puustinen, Timo Holopainen ja Minna Tuunainen. Kunnanjohtaja Jouni Perälä ja pöytäkirjanpitäjänä vs. hallintojohtaja Helena Pitkänen sekä sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila, tekninen johtaja Teuvo Nissinen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA (tarkastuspaikka ja aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raimo Hätinen ja Kari Pitkänen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu Kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Terttu Kolari Tarkastusaika Tuusniemi Allekirjoitukset Helena Pitkänen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Raimo Hätinen Paikka ja pvm Tuusniemi Virka-asema Kari Pitkänen Allekirjoitus Ilmoitustaulunhoitaja Maija-Liisa Itkonen

2 Kunnanhallitus LEA MUSTOSEN EROANOMUS KUNNALLISISTA LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ JA UUSIEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN VALINTA Kh 109 Lea Mustonen pyytää eroa Tuusniemen kunnan luottamustehtävistä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Hän on muuttanut Kuopioon alkaen. Lea Mustonen on toiminut lukion johtokunnan varsinaisena jäsenenä, keskusvaalilautakunnan kolmantena varajäsenenä sekä kiinteistötoimitusten uskottuna miehenä. Hän on mukana myös joissakin työryhmissä, mutta niihin hänet on valittu vanhustyönjohtajana eli asiantuntijana. Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Lea Mustoselle eron yllä mainituista kunnallisista luottamustehtävistä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Samalla kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se valitsee uudet luottamushenkilöt Lea Mustosen tilalle ko. luottamustehtäviin. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 26 Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti myöntää Lea Mustoselle eron em. kunnallisista luottamustehtävistä. Tämän jälkeen kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti valita lukion johtokunnan uudeksi varsinaiseksi jäseneksi Irma Riekkisen, keskusvaalilautakunnan kolmanneksi varajäseneksi Jukka Siltaahon ja kiinteistötoimitusten uskotuksi mieheksi Timo Rädyn.

3 Kunnanhallitus JUHA PITKÄSEN EROANOMUS KUNNALLISISTA LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ JA UUSIEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN VALINTA Kh 121 Juha Pitkänen pyytää eroa Tuusniemen kunnan luottamustehtävistä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Hän on muuttanut Tuusjärvelle paikkaan, joka on Kuopion puolella. Juha Pitkänen on toiminut kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajana, lukion johtokunnan varajäsenenä (Lea Mustosen henkilökohtainen varajäsen) sekä tarkastuslautakunnan varajäsenenä (Martti Tirkkosen henkilökohtainen varajäsen). Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Juha Pitkäselle eron yllä mainituista kunnallisista luottamustehtävistä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Samalla kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se valitsee uudet luottamushenkilöt Juha Pitkäsen tilalle ko. luottamustehtäviin. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 27 Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti myöntää Juha Pitkäselle eron em. kunnallisista luottamustehtävistä. Tämän jälkeen kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti valita kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajaksi Pekka Martikaisen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Pekka Immosen, lukion johtokunnan uudeksi varajäseneksi Paula Voutilaisen ja tarkastuslautakunnan varajäseneksi Elvi Kasasen.

4 Kunnanhallitus MAASEUTUHALLINNON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN MAASEUTULAUTAKUNNAN ASETTAMINEN VUODEKSI 2012 Kh 128 Kv 28 Juankosken, Kuopion, Nilsiän, Suonenjoen ja Varkauden kaupunkien sekä Kaavin, Leppävirran, Maaningan, Rautalammin, Rautavaaran, Siilinjärven, Tervon, Tuusniemen ja Vesannon kuntien valtuustot ovat hyväksyneet maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostamista koskevan sopimuksen, jonka mukaan isäntäkuntana on Siilinjärven kunta. Yhteistoimintaalue aloittaa Sopimuksen mukaan kuntien maaseutuhallinnon tehtävät yhteistoiminta-alueella hoitaa perustettava maaseutulautakunta. Siilinjärven kunnanvaltuusto asettaa maaseutulautakunnan toimikaudekseen. Lautakunnassa on neljätoista jäsentä. Sopimuskuntien valtuustot nimittävät yhteiseen lautakuntaan yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen. Lautakunnan puheenjohtajana on siilinjärveläinen luottamushenkilö. Varapuheenjohtajana on muiden sopimuskuntien nimeämä edustaja siten, että varapuheenjohtajuus vaihtuu valtuustokausittain sopimuskuntien asukaslukujen mukaisessa järjestyksessä suurimmasta pienimpään. Koska kyseessä on lautakunta, joka koostuu eri kuntien edustajista, ja jokainen edustaa kuntaansa ainoana varsinaisena jäsenenä, on toivottavaa, että lautakunnan jäsenten valinnassa kiinnitettäisiin erityistä huomiota yhteistyökykyyn, aktiivisuuteen ja keskustelevaan työotteeseen. Lisäksi erikoisalan ollessa kyseessä kiinnostus ja ymmärrys alaa kohtaan ja siihen liittyvien tehtävien järjestämiseen on suotavaa. Lautakunnan kokoonpanossa on huomioitava tasa-arvolain vaatimukset. Siilinjärven kunnanhallitus pyytää sopimuskuntia nimeämään edustajansa ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Siilinjärvelle asetettavaan maaseutulautakuntaan mennessä. Lautakunta on tarkoitus asettaa Siilinjärven kunnanvaltuuston kokouksessa Puolueiden piirijärjestöjen sopimustulos maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen maaseutulautakunnan paikkajaosta edellyttää, että Tuusniemeltä valitaan SDP:n edustaja ja henkilökohtainen varajäsen.

5 Kunnanhallitus Kh 128 jatkuu Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se valitsee toimikaudekseen yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen maaseutulautakuntaan. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 28 Kunnanvaltuusto valitsi yksimielisesti maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen maaseutulautakuntaan Aimo Laukkasen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Tauno Lempisen.

6 Koulutuslautakunta Kunnanhallitus SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNNÖN PÄIVITTÄMINEN Klk 37 Kh 106 Kv 29 Tuusniemen kunnan sivistystoimen päävastuualueen johto sääntö on vuodelta 1996, ja viimeisimmät muutokset siihen on tehty v Monelta osin sen sisällöt ovat jo vanhentuneita. Opetussuunnitelman perusteiden muutoksen vuoksi erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden hallinnollisia päätöksiä koskevat osat johtosäännössä kaipaavat tarkistamista niin sanamuotojen kuin toimivaltasäännösten osalta. Uudistetuissa säädöksissä (PoL 642/2010, ops-perusteet 50/011/2010), ei enää puhuta erityisopetukseen ottamisesta eikä siirtämisestä, ja erityisen tuen päätös voidaan tehdä ilman huoltajan suostumusta; huoltajan kuuleminen riittää. Lisäksi erityisen tuen päätös on määräaikainen, ja se on tarkistettava määräajoin, tarvittaessa useamminkin, eli samalla oppilaalle joudutaan tekemään useita päätöksiä. Nykyisessä johtosäännössä erityisopetukseen siirtopäätös kuuluu sivistystoimenjohtajan ratkaisuvaltaan. Kuitenkin päätösten lukumäärän, niiden määräaikaisuuden ja opetusjärjestelyiden joustavuuden vuoksi opetussuunnitelmaa valmistelleen Kelpo-ohjausryhmän mielestä erityisen tuen päätös olisi tarkoituksenmukaista siirtää koulun rehtorin toimivaltaan kuuluvaksi. Nykyisen johtosäännön liitteessä oleva koulupiirijako (nyk. koulunkäyntialueet), koulujen nimet ja kartta ovat niin ikään vanhentuneet, joten ne on syytä korjata ajanmukaisiksi. Liitteenä 3 on ehdotus sivistystoimen päävastuualueen uusituksi johtosäännöksi; muutettavaksi esitetyt kohdat on merkitty punaisella värillä. Johtosäännön liite (koulunkäyntialueet ja kartta) on uusittu kokonaan. Esitys: Koulutuslautakunta hyväksyy sivistystoimen päävastuualueen johtosääntöön esitetyt muutokset liitteen 3 mukaisesti ja esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle uudistetun johtosäännön hyväksymistä. Koulutuslautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti.

7 Kunnanhallitus Kh 106 jatkuu Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy koulutuslautakunnan esityksen. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 29 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

8 Kunnanhallitus LÄHEMÄEN -TILAN MYYMINEN Kh 104 Kunnanhallitus päätti , että Lähemäki tila myydään sillä olevine purkukuntoisine rakennuksineen tarjousten perusteella. Rakennuksilla ei ole paljon arvoa, mutta mökissä on sähköliittymä. Tilan (kiinteistötunnus ) pinta-ala on 0,255 ha ja sillä on mökki ja muita rakennuksia. Kyseessä on ns. Mutkan mökki Ohtaanniemen kylässä osoitteessa Liukonsuontie 65, Paakkila. Ilmoitus myynnistä oli Koillis-Savo lehdessä ja ilmoitustaululla ja tarjouksensa jätti viisi henkilöä. Korkeimman tarjouksen teki Toivo Leppänen Kuopiosta, 5000 euroa. Kunnanhallitus päätti myydä tilan Toivo Leppäselle hänen tarjouksensa mukaisesti 5000 eurolla. Kauppakirjat on allekirjoitettu ja kauppakirja on liitteenä. Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy Lähemäen tilan kauppaa koskevan kaupan ja sitä koskevan kauppakirjan liitteen mukaisena. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 30 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

9 Kunnanhallitus MÄÄRÄALAN MYYMINEN PENTTI NISSISELLE PAJUHARJU-TILASTA Kh 123 Tuusniemen kunnan ja Pentti Nissisen välillä on jo pitkään käyty neuvotteluja määräalan myymiseksi yrittäjä Pentti Nissisen käyttöön valtatie 9:n vierestä Pajuharju-tilasta. Asia on ollut useaan kertaan kunnanhallituksen iltakoulussa ja lopulta on neuvottelujen jälkeen päädytty esityslistan liitteen mukaisen kauppakirjan mukaiseen kauppaan, joka esitetään kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Kauppahinnaksi on sovittu euroa ja määräalan pinta-ala on noin m 2. Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy liitteen mukaisen Pentti Nissisen ja Tuusniemen kunnan välisen kauppakirjan allekirjoitettavaksi. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 31 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

10 Kunnanhallitus PERUSTERVEYDENHUOLLON MÄÄRÄRAHAESITYS KUOPION KAUPUNGILLE Kh 105 Tuusniemen kunnan ja Kuopion kaupungin välisen perusterveydenhuoltoa koskevan sopimuksen mukaan Tuusniemen kunnan tulee tehdä esitys kunnalle tuotettavien palvelujen määrärahoista Kuopion Perusturvan ja Terveydenhuollon palvelualueelle. Edelleen todetaan sopimuksessa, että talousarvion valmistelua koskevat päätökset Tuusniemen kunnan palvelujen osalta tehdään lautakunnissa, kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa Tuusniemen kunnan esitysten mukaisesti ja annetaan tiedoksi Tuusniemen kunnalle. Esityslistan liitteenä on perusterveydenhuollon talousarvioesitys, joka toimitetaan Kuopion kaupungille. On huomioitava, että liitteen budjettiesitykseen merkittyjen määrärahojen lisäksi on sellaisia kunnan suoraan kustannettavia määrärahoja, jotka eivät sisälly Kuopiolle esitettäviin määrärahoihin. Näitä ovat mm. ruokahuolto, kiinteistöhuolto, eläkemaksut ja lisäksi ympäristöterveydenhuolto. Vuoden 2011 toteutuma tulee olemaan n. 2,9 milj. euroa. Korotus vuodelle 2012 on esityksen mukaan 4,2 %. Tiedossa olevat muutokset on huomioitu talousarvioesityksessä. Suunnitteluvuosia Kuopiossa on Tuusniemen käytännöstä poiketen kolme aloittavan Kysterin vaikutusta palvelutuotannon hintatason muutokseen on vaikea arvioida. Ehdotetulla määrärahalla Tuusniemellä jatkuu nykyinen perusterveydenhuollon palvelutaso. Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että vuoden 2012 perusterveydenhuollon määrärahojen osalta tehdään Kuopion kaupungille liitteen mukainen ehdotus. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 32 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

11 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus VESIHUOLTOLAITOKSEN JA TEKNISEN TOIMEN TAKSOJEN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2012 Tekn. ltk 59 Vesihuoltolaitoksen taksat: Kh 124 Kunnanvaltuusto on päättänyt, että vesihuol- Kv 33 tolaitoksen taksoja nostetaan vielä vuosina 2012 ja % / vuosi, jotta vesihuoltolaitoksen alijäämä saataisiin vuoden 2013 loppuun mennessä lähes nollaan. Pahkasalon liittymismaksuja ei ole esitetty korotettaviksi. Liitteenä on vesi- ja viemärilaitoksen maksut ja taksat vuodelle 2012 (liite 5). Teknisen toimen taksat: Venepaikkojen vuokrat: Venepaikkamaksujen korotustarve on 5 % huomioiden kustannustason nousu sekä maksujen jälkeen jääneisyys. Soran sisäinen hinta: (alv 0 %) Soran sisäistä hintaa on syytä nostaa n. 10 % kustannustason nousu sekä kustannusten jääneisyys huomioiden. Halot: (alv 0 %) Pilkevaraston hankintahintaa on tarve nostaa n. 5 % kustannustason nousu huomioiden. Pilkkeet: (alv 0 %) Pilkkeiden myyntihintaa on tarve nostaa n. 5 % kustannustason nousu huomioiden. Kuorma-auto; sis. kuljettajan: Tuntihintaa on syytä nostaa n. 5 % kustannustason nousu huomioiden. Kuorma-auto; sis. kuljettajan ja apumiehen: Tuntihintaa on syytä nostaa n. 5 % kustannustason nousu huomioiden. Traktori; sis. kuljettajan: Tuntihintaa on syytä nostaa huomioiden kustannusten nousu sekä kustannusten jälkeen jääneisyys.

12 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekn. ltk 59 jatkuu Kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiltä kiinteistönhuoltopalveluista perittävät maksut: Uusitut taksat perustuvat kunnassa hyväksyttyyn kiinteistönhuollon mitoitukseen (mitoituksessa käytettyyn työaikaan). Kiinteistöjen huoltopalvelut: Uusitut taksat perustuvat kunnassa hyväksyttyyn kiinteistönhuollon mitoitukseen (mitoituksessa käytettyyn työaikaan). Toripaikkamaksu: Toripaikkamaksua ei kannata periä niiden vähäinen tuotos huomioiden. Valokopiot rak.tston koneella: Kopioiden hintaa on syytä nostaa n. 5 % kustannustason nousun (huolto-, palkka- ym. kulut) johdosta. Liitteenä teknisen toimen taksat vuodelle 2012 (liite 6). Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä ja esittää edelleen kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi liitteiden 5 ja 6 mukaiset maksut ja taksat. Lautakunta hyväksyi esityksen. Kh 124 Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 33 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

13 Kunnanhallitus TULOVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2012 Kh 126 Kv 34 Kuntalain 66 :n mukaan viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista. Käytännössä takaraja kunnan tuloveroprosentin hyväksymiselle määräytyy sen ajankohdan mukaan, johon mennessä se on ilmoitettava verohallitukselle. Tämä takaraja on marraskuun 17. päivä. Kunnallisverosta säädetään tuloverolaissa. Vero määräytyy luonnollisen henkilön ja kuolinpesän ansiotulon perusteella. Tuloveroprosentti on kunnan kokonaistaloudelliseen tilanteeseen perustuva kunnallispoliittinen päätös, joka perustuu kunnan taloudelliseen tilanteeseen ja sen pohjana oleviin laskelmiin. Kansantalouden ennusteluvut v:lle 2011 ja v ovat syksyä kohden muuttuneet pessimistisemmiksi. Työttömyys on painunut alle 7 %:n, mutta BKT:n kasvuennuste on heikentynyt joillakin ennustelaitoksilla alle 2 %:n. Inflaatio on n. 3-4 %. Kuntien talous edellyttää nykyisessä taloustilanteessa käyttömenoissa säästäväisyyttä ja taloudellisuutta ja erilaisia rakenteellisia muutoksia. Maan hallitus on käynnistänyt kuntauudistuksen. Vuoden 2012 talousarvion raami on hyväksytty kunnanhallituksessa Tuolloin hyväksyttiin ensi vuoden talousarvion laatimisen perusteet seuraavasti: Hyväksyttiin, että tuloveroprosentti ja kiinteistöveroprosentit pidetään ennallaan. Käyttötalousraamiksi hyväksyttiin n. 19,6 milj. euroa (kasvu n. 2,5 %). Verotuloissa on nousua arviolta 1,0 % ja valtionosuuksissa noin 3,9 %. Maksuja ja taksoja tarkistetaan mm. inflaatioon perustuen. Pohjois-Savossa keskimääräinen tuloveroprosentti v on ollut 19,57 %. Kaksi vuotta sitten kunnanvaltuusto päätti nostaa Tuusniemen tuloveroprosentin 19,75 %:iin. Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle nykyistä tuloveroprosenttia eli Tuusniemen kunnan vuoden 2012 tuloveroprosentiksi määrätään 19,75 %.

14 Kunnanhallitus Kh 126 jatkuu Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 34 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

15 Kunnanhallitus KIINTEISTÖVEROPROSENTTIEN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2012 Kh 127 Kiinteistövero määrättiin ensimmäisen kerran vuonna Kv 35 Tuusniemellä kiinteistöveron piirissä olevia kiinteistöjä on yhteensä noin ja kiinteistöveron arvioitu tuotto on v n. 0,5 milj. euroa. Kiinteistövero on kiinteistön arvon perusteella suoritettava vero. Vero menee kiinteistön sijaintikunnalle. Kiinteistöverolain (654/1992) momentin mukaan valtuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien suuruuden vuosittain etukäteen sadasosaprosentin tarkkuudella samalla kun se vahvistaa varainhoitovuoden tuloveroprosentin. Saman pykälän 4. momentin mukaan kunnan on ilmoitettava kiinteistöveroprosentit verohallitukselle viimeistään verovuotta edeltävän marraskuun 17. päivänä. Kiinteistöveroprosenttien määrittämisen vaihteluvälit ovat seuraavat: yleinen kiinteistöveroprosentti 0,60 1,35 % vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,32 0,75 % muiden asuinrakennusten veroprosentti 0,60 1,35 %, mutta kuitenkin enintään 0,60 prosenttiyksikköä korkeampi kuin pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten veroprosentti rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 1,00 3,00% yleishyödyllisen yhteisön kiinteistövero- prosentin alaraja on 0,00 % voimalaitoksen kiinteistöveroprosentti 0,6 2,85 % ja ydinvoimalan kiinteistöveroprosentti 2,20 %. Kiinteistöverolain voimassa ollessa on Tuusniemellä korotettu kiinteistöveroja kaksi kertaa, nimittäin vuoden 2004 alusta ja v:lle Kunnanhallitus hyväksyi alustavasti vuoden 2012 talousarvioraamin käsittelyn yhteydessä, että veroprosentit pidetään ennallaan. Nykyiset kiinteistöveroprosentit Tuusniemellä ovat: yleinen 0,7 %, vakituiset asunnot 0,5 % ja muut rakennukset 1,10 %. Pohjois-Savon kunnissa keskimääräiset kiinteistöveroprosentit ovat: yleinen 0,95 %, vakituiset asunnot 0,45 % ja muut rakennukset 0,97 %.

16 Kunnanhallitus Kh 127 jatkuu Esitys: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se pitää kiinteistöverot ennallaan ja määrää kiinteistöveron Tuusniemen kunnassa vuodelle 2012 seuraavasti: 1. Yleinen kiinteistövero 0,70 % 2. Vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten kiinteistövero 0,50 % 3. Muille rakennuksille kuin vakituisille asuinrakennuksille 1,10 %. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Kv 35 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

17 Kunnanhallitus ERON MYÖNTÄMINEN JOUNI PERÄLÄLLE KUNNANJOHTAJAN VIRASTA Kh 96 Kunnanjohtaja Jouni Perälä on päivätyllä ja kunnanhallitukselle osoitetulla kirjeellä ilmoittanut kohteliaimmin, että hän on jäämässä vanhuuseläkkeelle Edelleen hän toteaa, että tästä johtuen irtisanoutuu Tuusniemen kunnanjohtajan virasta lukien siten, että viimeinen työssä- ja virassaolopäivä on Voimassa olevan hallintosäännön mukaan erosta päättää se, joka on viranhaltijan valinnutkin eli kunnanvaltuusto. Koska ko. viranhaltijan ottaminen kuuluu kunnanvaltuustolle, on irtisanomisaika kaksi kuukautta. Esitys Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää eron Jouni Perälälle Tuusniemen kunnanjohtajan virasta lukien siten, että viimeinen virassaolopäivä on Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esityksen. Merkitään, että Jouni Perälä ei esteellisenä ottanut osaa päätöksentekoon, vaan poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi ja esittelijänä toimi Martti Kähkönen. Kv 36 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen. Merkitään, että Jouni Perälä ei esteellisenä ottanut osaa päätöksentekoon, vaan poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

18 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN VIRKAA HAKENEIDEN HAASTATTELUT / VAALI Kh 117 Kunnanhallitus päätti kokouksessaan , että Tuusnie- Kh 119 men kunnanjohtajan virka julistetaan haettavaksi sen jälkeen, Kh 133 kun Jouni Perälä ilmoitti jäävänsä vanhuuseläkkeelle Kv 37 lukien. Määräaikaan mennessä on jätetty 18 kpl hakemuksia, jotka on toimitettu kunnanhallitukselle tiedoksi sähköisesti. Hakemukset käydään vielä läpi kokouksessa. Tarkoitus on, että kunnanhallitus valitsee sopivan määrän haastateltavia ja määrää haastattelupäivän syyskuun lopulla. Haastattelujen jälkeen asiasta tehdään kunnanhallituksen kokouksessa esitys kunnanvaltuustolle, joka suorittaa kunnanjohtajan vaalin kokouksessaan. Esitys: Kunnanhallitus päättää, ketkä hakijoista kutsutaan haastateltaviksi ja lisäksi päätetään haastattelupäivä. Edelleen päätetään haastatteluryhmän kokoonpanosta. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että haastatteluun kutsutaan seuraavat seitsemän hakijaa: Auvinen Toni, Kinnunen Antti, Lavikainen Marjo, Muukkonen Matti, Niskala Markku, Savolainen Risto ja Ylönen Antti. Haastatteluryhmänä toimii kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto sekä kunnanhallituksen esittelijä ja sihteeri. Haastattelu toteutetaan maanantaina klo 8.00 alkaen. Haastateltaville ei makseta matkoja eikä päivärahoja. Kh 119 Esitys: Kunnanhallitus toteuttaa suunnitellut haastattelut ja päättää jatkotoimista. Todettiin, että kaikki 20 hakijaa ovat Kuntalain mukaan päteviä ja kaikki otetaan vaalissa huomioon. Suoritettiin haastattelut. Päätettiin yksimielisesti kunnanjohtajan esityksestä että lähetetään soveltuvuusarviointiin Toni Auvinen ja Marjo Lavikainen ja asiaan palataan

19 Kh 133 Kokouksessa selostetaan soveltuvuusarviointien tuloksia. Esitys: Haastatteluryhmän ja soveltuvuusarviointien tuloksiin sekä kunnanhallituksessa käytyyn keskusteluun perustuen kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Tuusniemen kunnanjohtajan virkaan valitaan Toni Auvinen ja varalle Marjo Lavikainen. Asian käsittelyn alussa kunnanjohtaja ilmoitti Matti Muukkosen peruneen hakemuksensa sähköpostiviestillä Aikaisemmin ehdollisen perumisen oli tehnyt myös Matias Hilden. Irma Riekkinen esitti kunnanjohtajaksi Marjo Lavikaista Ritva Puurusen kannattamana. Puheenjohtaja totesi, että on suoritettava kädennostoäänestys, koska on tehty kunnanjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys. Suoritetussa kädennostoäänestyksessä Toni Auvinen sai 5 ääntä (Taisto Kröger, Maija-Leena Räsänen, Antti Kuronen, Matti Räsänen ja Kari Pitkänen) ja Marjo Lavikainen 2 ääntä (Irma Riekkinen ja Ritva Puurunen). Äänestystuloksen 5-2 mukaisesti kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanjohtajaksi valitaan Toni Auvinen. Varalle kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää Marjo Lavikaista. Kv 37 Asiasta käydyn keskustelun aikana kunnanhallituksen esitystä kannattivat valtuutetut Antti Kuronen, Kari Pitkänen, Maija-Leena Räsänen, Pekka Martikainen, Pirjo Smolander ja Venla Tuomainen. Valtuutettu Raimo Hätinen esitti kunnanjohtajaksi Antti Ylöstä. Hänen esitykseensä yhtyivät valtuutetut Pekka Immonen ja Juhani Mustonen. Lisäksi valtuutettu Pekka Immonen vaati suoritettavaksi suljettua lippuäänestystä. Valtuutetut Ritva Puurunen, Tauno Lempinen ja Irma Riekkinen esittivät kunnanjohtajaksi Marjo Lavikaista. Keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että on suoritettava äänestys, koska on tullut kunnanhallituksen esityksestä poikkeava esitys.

20 Äänestys on suoritettava suljettuna lippuäänestyksenä, koska valtuutettu Pekka Immonen esitti vaatimuksen äänestystavasta. Seuraavaksi kunnanvaltuusto valitsi yksimielisesti ääntenlaskijoiksi Annukka Mustosen ja Pekka Martikaisen. Suoritetussa lippuäänestyksessä annettiin yhteensä 21 hyväksyttyä ääntä, jotka jakaantuivat seuraavasti: Toni Auvinen 10 ääntä Marjo Lavikainen 7 ääntä Antti Ylönen 4 ääntä Koska kukaan ehdokkaista ei saanut ensimmäisessä äänestyksessä yli puolta annetuista äänistä, jouduttiin suorittamaan toinen lippuäänestys kahden eniten ääniä saaneen kesken. Toisessa suoritetussa lippuäänestyksessä annettiin yhteensä 21 hyväksyttyä ääntä, jotka jakaantuivat seuraavasti: Toni Auvinen 11 ääntä Marjo Lavikainen 10 ääntä Toisen äänestyksen jälkeen puheenjohtaja totesi, että kunnanjohtajan virkaan on valittu äänin Toni Auvinen. Kunnanjohtajan valinnan jälkeen kunnanvaltuusto valitsi yksimielisesti varalle Marjo Lavikaisen.

21 ILMOITUSASIAT Kv Pohjois-Savon kuntien väestönmuutokset tammielokuussa Tuusniemi: elävänä syntyneet 13, kuolleet 25, kuntien välinen nettomuutto +8, nettomaahanmuutto +2, kokonaismuutos tammi-elokuu Ennakkoväkiluku (ks. litte) 2. Osavuosikatsaus (ks. liite) 3. Tuusniemen työttömyysaste oli ,7 %. Esitys: Kunnanhallitus esittää, että kunnanvaltuusto merkitsee ilmoitusasiat tietoonsa saatetuksi. Kunnanvaltuusto merkitsi ilmoitusasiat tietoonsa saatetuksi.

22 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Kv Kokouksen aluksi Airix Ympäristö Oy:n edustaja Susanna Harvio esitteli valtuutetuille ja viranhaltijoille Kuopion seudun toiminnallista palvelurakennetta vuodelle Asiasta käytiin vilkas keskustelu. 2. Valtuutettu Ritva Puurunen jätti valtuustoaloitteen koskien pihapiirien kunnostamista ja pihakilpailun järjestämistä. 3. Valtuutettu Tauno Lempinen esitti toiveen, ettei valtuuston kokouksia enää järjestettäisi koulujen syys- ja hiihtolomaviikkojen aikana. 4. Käytiin vilkas keskustelu kirjaston saneeraukseen saadun rahoituksen käytöstä ja mahdollisuudesta hankkia kirjastolle vielä uusia laitteita ja kalustoa tämän syksyn aikana. 5. Keskusteltiin laajakaistahankkeen tilanteesta. Lopuksi puheenjohtaja Terttu Kolari kiitti kokoukseen osallistuneita luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita sekä lehteriyleisöä.

Ritva Puurunen ( 103)

Ritva Puurunen ( 103) Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 29.08.2011 klo 17.00 18.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 10.10.2011 klo 17.00 19.05

Maanantai 10.10.2011 klo 17.00 19.05 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 10.10.2011 klo 17.00 19.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 16/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 31.10.2011 klo 17.00 18.34 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Keskiviikko 11.4.2012 klo 17.00. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko 11.4.2012 klo 17.00. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.4.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.4.2013 klo 10.00 12.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden.

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 05.09.2013 klo 9.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tiistaina 17.2.2015 klo 12.00 15.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Tiistaina 17.2.2015 klo 12.00 15.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Tiistaina 17.2.2015 klo 12.00 15.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Asta Tirkkonen-Hersio

Asta Tirkkonen-Hersio Kokouskutsu / Esityslista Nro 8/2017 1 (9) Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA 6.11.2017 Klo 17:00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 19.12.2011 klo 13.00 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 14 /2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 08.11. 2010 klo 17.00 18.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.12.2014 klo 12.00 15.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35.

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10

Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN KOKOUSKUTSU 8/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 13.11.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Keskiviikkona klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Keskiviikkona klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 02.03.2016 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58

Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 8.8.2011 klo 17.00 19.43 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Perjantai 04.05.2012 klo 9.00 15.10

Perjantai 04.05.2012 klo 9.00 15.10 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Perjantai 04.05.2012 klo 9.00 15.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Tiistai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 9 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 01.11.2011 kello 17.00 20.25 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 15 20.05.2013 277 Kokousaika 20.05.2013 klo 10.00 11.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 3 29.4.2015 18. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 3 29.4.2015 18. Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3 29.4.2015 18 Kokousaika 29.4.2015 klo 19.00-20.12 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 15.3.2018 Klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Matti Pahkala kunnanhallituksen puheenjohtaja

Matti Pahkala kunnanhallituksen puheenjohtaja Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 20/2011 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Keskiviikkona 16.11.2011 klo 16.55 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. 4. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Maanantai klo 9: Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai klo 9: Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 7.11.2016

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

Tiistai 09.03.2010 klo 17.00 20.30

Tiistai 09.03.2010 klo 17.00 20.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Tiistai 09.03.2010 klo 17.00 20.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Tiistai 8.05.2013 klo 12.35 13.47 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo Saapuvilla olleet Wiinamäki Petteri, pj. Kärkelä Pilvi jäsenet Markkola

Lisätiedot

Keskiviikko klo Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Keskiviikko klo Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.4.2011 klo 9.00 16.11 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet:

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11/19.11.2013 Kokousaika Tiistai 19.11.2013 klo 19.00 21.46 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan

Lisätiedot

Riitta Voutila Virpi Piispanen Rauni Kauppinen Manu Pasanen Jorma Teini. Jonna Leppänen Mikko Ihanti Juha Urpilainen

Riitta Voutila Virpi Piispanen Rauni Kauppinen Manu Pasanen Jorma Teini. Jonna Leppänen Mikko Ihanti Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 9/2012 1 Kokousaika To 29.11.2012 klo 15.00-16.39. Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 Kunnanvaltuusto 101 11.11.2013 Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 KVALT 101 KHALL 273 Kunnanjohtaja Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 187 KOKOUSAIKA klo 10.00-11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2 Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 02.08.2011 kello 17.00 18.37 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 8.11.2016 kello 18.10-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 5/2017 86 KOKOUSAIKA Keskiviikko 21.06.2017 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4 / 2011 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Maanantai 16.5.2011 klo 17.00 18.55

Maanantai 16.5.2011 klo 17.00 18.55 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2011 klo 17.00 18.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 12.3.2012 klo 17.00 20.05

Maanantai 12.3.2012 klo 17.00 20.05 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 12.3.2012 klo 17.00 20.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 1/2009

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 1/2009 KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/2009 Kokousaika Keskiviikko klo 19.00 20.02 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet (ja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 /

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 /4.4.2011 Kokousaika 4.4.2011 klo 15.00 17.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa Toholammin

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 3 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 08.11.2010 kello 18.00 18.20 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I varapj Talasoja Timo,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 5.11.2012 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 329 31.10.2016 Asianro 901/02.03.01/2016 107 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 31.10.2016 329 Talousjohtaja

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

30.07.2012 klo 17.00 19.43 Kunnanvirasto, valtuustosali. Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (x) (x) (-) (x)

30.07.2012 klo 17.00 19.43 Kunnanvirasto, valtuustosali. Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (x) (x) (-) (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 13/30.07.2012 203 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa 30.07.2012 klo 17.00 19.43 Kunnanvirasto,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 )

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 ) Kunnanhallitus 456 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 148 11.11.2013 Kunnan kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodeksi 2014 1644/02.03.01/2011 Kunnanhallitus 28.10.2013 456 Kiinteistön sijaintikunnalle suoritetaan

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Jorma Voutilainen. Tuusniemi Tuusniemi

Jorma Voutilainen. Tuusniemi Tuusniemi Kokouskutsu / Esityslista Nro 13/2017 1 (7) KOKOUSAIKA 28.8.2017 Klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10 / 2011 KOKOUSAIKA Torstai 22.12.2011 kello 17.00 19.23 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Maanantai 28.03.2011 klo 15.00 19.20

Maanantai 28.03.2011 klo 15.00 19.20 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 28.03.2011 klo 15.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2016 - Pihtiputaan kunta

Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2016 - Pihtiputaan kunta Kunnanhallitus 193 03.11.2015 Kunnanvaltuusto 81 09.11.2015 Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2016 - Pihtiputaan kunta 597/000/2015 Kunnanhallitus 03.11.2015 193 Kuntalain mukaan

Lisätiedot

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 / 2012 KOKOUSAIKA Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel

Lisätiedot

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 16.11.2017 Klo 17.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 22.5.2018 Kokousaika Tiistai 22.5.2018 klo 20.00 - Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 07.11.2011 kello 18.00 18.13 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto,

Lisätiedot