NAISTENMATKANTIEN (MT 3022) ALUEVARAUS- SUUNNITELMA JA KUNTOKARTOITUS välillä vt 3 Kurikantie PIRKKALA. Pirkkalan kunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NAISTENMATKANTIEN (MT 3022) ALUEVARAUS- SUUNNITELMA JA KUNTOKARTOITUS välillä vt 3 Kurikantie PIRKKALA. Pirkkalan kunta"

Transkriptio

1 NAISTENMATKANTIEN (MT 3022) ALUEVARAUS- SUUNNITELMA JA KUNTOKARTOITUS välillä vt 3 Kurikantie PIRKKALA 2012 Pirkkalan kunta

2 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 2 (18)

3 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 3 (18) SISÄLLYS 1. JOHDANTO ALUEVARAUSSUUNNITELMAT NAISTENMATKANTIEN JA LENTOASEMANTIEN KIERTOLIITTYMÄ NAISTENMATKANTIEN JA PIRKKALAN KESKUSTAN UUDEN LIIKETALON LIITTYMÄ RAJAMÄEN ERITASOLIITTYMÄN (VT 3) RAMPPIEN VÄISTÖTILA LIIKENNE JA LIIKENNEVERKKO NAISTENMATKANTIEN KEHITTÄMISTARPEET NAISTENMATKANTIEN RAITIOTIEVARAUS RAITIOTIEN ALUSTAVAT ALUEVARAUSSUUNNITELMAT KUNTOKARTOITUS KUNTOKARTOITUS KUNNOSTUSTOIMENPITEIDEN KUSTANNUSARVIO... 17

4 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 4 (18)

5 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 5 (18) 1. Johdanto Suunnittelukohde on Naistenmatkantie (maantie 3022), Pirkkalan kunnassa. Suunnittelutehtävänä oli aluevaraussuunnitelman ja kuntokartoituksen tekeminen Naistenmatkantielle välille Läntinen kehätie (vt 3) Kurikantie. Aluevaraussuunnitelmat on laadittu tarkemmin Naistenmatkantien kahden liittymän, Lentoasemantien (maantie 308) liittymän ja keskustan uuden liikerakennuksen liittymän osalta. Liittymät on suunniteltu yleissuunnitelmatarkkuudella ja Lentoasemantien kiertoliittymästä on laadittu kustannusarvio. Kuntokartoituksessa, välillä Läntinen kehätie (vt 3) Kurikantie, on esitetty Naistenmatkantiellä havaitut kuntopuutteet ja niiden kunnostamiseen tarvittavat toimenpiteet kustannusarvioineen. Suunnitelma on tehty tukemaan Pirkkalan kunnan maankäytön suunnittelua ja kaavoitusta. Lisäksi suunnitelma palvelee Pirkkalan kunnan ja ELY-keskuksen neuvotteluja Naistenmatkantien mahdollisesta muuttamisesta maantiestä kaduksi välillä Kehätie Kurikantie. Työssä on laadittu seuraavat suunnitelmat ja selvitykset: aluevaraussuunnitelmat Naistenmatkantien ja Lentoasemantien liittymästä sekä Naistenmatkantien ja Pirkkalan keskustan uuden liiketalon parkkihallin liittymästä. Naistenmatkantien liikenteelliset kehittämistarpeet välillä Rajamäen eritasoliittymä Kurikantie sekä kaavamuutostarpeet maantien kaavatieksi muuttamisen näkökulmasta. Naistenmatkantien päällysteen, rakenteiden ja laitteiden kunnostustarpeet välillä Rajamäen eritasoliittymä Kurikantie. Tämä aluevaraussuunnitelma on laadittu kesäkuun 2012 ja lokakuun 2012 välisenä aikana. Suunnitelman tilaajana olivat Pirkkalan kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus. Suunnitelman tilaajien yhteyshenkilöinä toimivat Pirkanmaan ELY-keskuksesta suunnittelupäällikkö Harri Vitikka ja investointipäällikkö Markku Uusitalo sekä Pirkkalan kunnalta kunnallistekniikan rakennuspäällikkö Jouni Korhonen, kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen ja suunnitteluinsinööri Tero Vesanto. Suunnitelma on laadittu Sito Tampere Oy:ssä, jossa hankkeen projektipäällikkönä on toiminut dipl.ins. Tenho Aarnikko. Liikennesuunnittelusta on vastannut dipl.ins. Juha Mäkinen ja tekn. yo Antti Räikkönen. Väyläsuunnittelun on tehnyt ins. AMK Markus Kytölä. Kuntokartoitukset on tehnyt dipl.ins. Iida-Maria Rantanen.

6 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 6 (18) 2. Aluevaraussuunnitelmat Naistenmatkantien / Lentoasemantien liittymän ja Naistenmatkantien / keskustan uuden liittymän aluevaraussuunnitelmien lähtökohtana on ollut vuonna 2007 tehty alustava aluevaraussuunnitelma. Suunnittelussa on käytetty Pirkkalan kunnan ja eri laiteoperaattorien karttaja nykytila-aineistoja. Vektoripohjaisesta kartta-aineistoista on muodostettu maastomalli, jolla aluevaraukset on pystytty määrittämään riittävällä tarkkuudella. Naistenmatkantie toimii osana valtakunnallista erikoiskuljetusreitistöä, mikä on huomioitu suunnitelmassa. Kustannuksien arvioinnissa on käytetty Rapal Oy:n hankeosalaskentaa. 2.1 Naistenmatkantien ja Lentoasemantien kiertoliittymä Naistenmatkantien ja Lentoasemantien liittymään suunniteltu kiertoliittymä on kiertosaarekkeen sisähalkaisijaltaan 26 metrinen. Kiertotilan leveys on 7,5 metriä, josta kiertotilan kavennus on 1,5 metriä. Lisäksi kiertosaarekkeessa on yliajettava osuus joka mahdollistaa erikoiskuljetusajoneuvoilla liittymän läpiajon. Kiertoliittymässä on kevytliikenteelle suojatieylitykset. Liittymästä rakennetaan uusi, siirretty katuyhteys Naistenmatkantieltä Niemenmaantielle. Nykyinen Rantaniityntie liitetään uuteen katuyhteyteen. Kiertoliittymän pohjoispuolelle rakennetaan uusi kevyen liikenteen yhteys Naistenmatkantien viereen linja-autopysäkiltä nykyiselle kevyen liikenteen alikululle ja muulle katuverkolle. Kiertoliittymän kuivatus hoidetaan pääasiassa hulevesiviemäröinnillä. Liittymäalueella valaistus uusitaan kiertoliittymän rakentamisen yhteydessä. Valaisinten ja liikenteen ohjauslaitteiden sijoittelussa on otettava huomioon suurten kuljetusten liikkumismahdollisuus. Kiertoliittymän rakentamisen vaatimat toimenpiteet edellyttävät kaavamuutoksia. Liittymäalueella on Tampereen sähkölaitoksen sähkö- ja kaukolämpölinjoja sekä Pirkkalan kunnan omistamaa kunnallistekniikkaa. Teleoperaattoreista liittymän alueella toimivat Sonera, Elisa ja Tampereen puhelin. Kaapeleiden ja johtojen sekä laitteiden mahdolliset siirtotarpeet tulee selvittää tarkemmassa suunnittelussa. Naistenmatkantien/Lentoasemantien kiertoliittymän rakentamiskustannukset ovat (maku 136,3) noin Tarkempi kustannuserittely on taulukossa 1. Yleiskuva liittymästä on kuvassa 1 ja tarkempi suunnitelma on liitteessä 1.

7 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 7 (18) Toimenpide Kustannus Kiertoliittymän rakentaminen Naistenmatkantien muutokset Lentoasemantien muutokset Uusi katuyhteys Niemenmaantielle Rantaniityntien muutokset Väylien reuna-alueet ja viherrakentaminen Kevyen liikenteen yhteydet ja erotuskaistat Linja-autopysäkkien uusiminen Vanhojen rakenteiden purku Liittymäalueen valaistus Liikenteenohjaus Hulevesijärjestelmät, kaapeleiden ja johtojen sekä laitteiden mahdolliset siirtotarpeet YHTEENSÄ Taulukko 1. Naistenmatkantien ja Lentoasemantien kiertoliittymän kustannusarvio. Kuva 1. Naistenmatkantien (mt 3022) ja Lentoasemantien (mt 308) kiertoliittymä.

8 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 8 (18) 2.2 Naistenmatkantien ja Pirkkalan keskustan uuden liiketalon liittymä Naistenmatkantien ja Pirkkalan keskustan uuden liiketalon liittymään on suunniteltu kanavoitu liittymä. Kanavointi rakennetaan leventämällä maantietä etelään nykyisen kevyen liikenteen väylän erotuskaistan kohdalle. Näin kanavointi pystytään toteuttamaan nykyisten asemakaavojen liikennealueella. Maantien eteläpuolinen nykyinen kevyen liikenteen väylä muutetaan korotetuksi koko liittymäalueella. Liittymäalueen kuivatus hoidetaan pääasiassa hulevesiviemäröinnillä. Liittymän valaistus uusitaan rakentamisen yhteydessä. Valaisinten ja liikenteen ohjauslaitteiden sijoittelussa on otettava huomioon Naistenmatkantietä kulkevien suurten kuljetusten liikkumismahdollisuus. Liittymäalueella on Tampereen sähkölaitoksen sähkö- ja kaukolämpölinjoja sekä Pirkkalan kunnan omistamaa kunnallistekniikkaa. Teleoperaattoreista liittymän alueella toimivat Sonera ja Tampereen puhelin. Kaapeleiden ja johtojen sekä laitteiden mahdolliset siirtotarpeet tulee selvittää tarkemmassa suunnittelussa. Liittymän kustannusarvio (maku 136,3) on noin Kustannuserittely on esitetty taulukossa 2, yleiskuva kuvassa 2 ja tarkempi suunnitelma liitteessä 1. Toimenpide Kustannus Kanavoinnin rakentaminen Väylien reuna-alueet ja viherrakentaminen Kevyen liikenteen väylä ja erotuskaista Liittymäalueen valaistus Hulevesijärjestelmät, kaapeleiden ja johtojen sekä laitteiden mahdolliset siirtotarpeet YHTEENSÄ Taulukko 2. Naistenmatkantien ja Pirkkalan keskustan uuden liiketalon liittymän kustannusarvio. Kuva 2. Pirkkalan keskustan uuden liiketalon liittymä Naistenmatkantiellä (mt 3022).

9 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 9 (18) 2.3 Rajamäen eritasoliittymän (vt 3) ramppien väistötila Naistenmatkantien ja Läntisen kehätien (vt 3) Rajamäen eritasoliittymän rampin liittymään tarvitaan väistötila siinä vaiheessa kun maankäyttö lisääntyy kehätien länsipuolella ja Naistenmatkantieltä kehätielle kääntyvien autojen määrä kasvaa. Väistötilan suunnitelma ja liittymän mitoitustiedot on esitetty kuvassa 3. Väistötilan rakentaminen vaatii nykyisen kevyen liikenteen väylän siirtämistä sekä alikulun sillan levittämistä. Liittymäjärjestelyt pysyvät nykyisellä kaava-alueella kun siirretyn kevyen liikenteen väylän ulkoluiskia jyrkennetään. Kuivatus säilyy nykyisen kaltaisena avo-ojakuivatuksena. Liittymäalueella on Tampereen sähkölaitoksen sähkö- ja kaukolämpölinjoja sekä Pirkkalan kunnan omistamaa kunnallistekniikkaa. Teleoperaattoreista liittymän alueella toimivat Elisa ja Tampereen puhelin. Kaapeleiden ja johtojen sekä laitteiden mahdolliset siirtotarpeet tulee selvittää tarkemmassa suunnittelussa. Liittymän kustannusarvio (maku 136,3) on noin Kustannuserittely on esitetty taulukossa 3, yleiskuva kuvassa 3 ja tarkempi suunnitelma liitteessä 2. Toimenpide Kustannus Väistötilan rakentaminen Väylien reuna-alueet ja viherrakentaminen Kevyen liikenteen väylä Liittymäalueen valaistus Sillan levitys Liikenteen ohjaus YHTEENSÄ Taulukko 3. Rajamäen eritasoliittymän (vt3) rampin ja Naistenmatkantien (mt 3022) liittymän väistötilan kustannusarvio. Kuva 3. Rajamäen eritasoliittymän ( vt3) rampin ja Naistenmatkantien (mt 3022) liittymän väistötilan aluevarassuunnitelma.

10 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 10 (18) 3. Liikenne ja liikenneverkko Suunnitelman liikennetarkasteluissa on hyödynnetty seudun liikennemallin viimeistä tarkistusta Pirkkalan osalta, päivättynä Pirkkalan kunnan uusien kaava-alueiden liikennemäärien vaikutukset on huomioitu Naistenmatkantien toimivuutta tarkasteltaessa. Kuva 4. Naistenmatkantien varrelle tuleva uusi maankäyttö ja Naistenmatkantien liikenne-ennuste

11 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 11 (18) Liikenneverkko on tarkastelujakson osalta kunnossa, eikä sille ole lähitulevaisuudessa tulossa oleellisia muutoksia, jotka vaikuttaisivat Naistenmatkantien liikennemääriin tai liittymien periaateratkaisuihin. Kuva 5. Liikenneverkko. Maankäytön kehittymisen myötä Naistenmatkantien nopeusrajoitusta voidaan alentaa. Tätä tukee myös joukkoliikenteen roolin kasvattaminen Naistenmatkantien vyöhykkeellä ja läntisen kehätien roolin kasvaminen läpikulkuliikenteen osalta. Kuva 6. Nopeusrajoitukset.

12 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 12 (18) 4. Naistenmatkantien kehittämistarpeet Naistenmatkantie on joukkoliikenteen laatukäytävä. Lähtökohtana on, että linjaautoliikennettä voidaan tulevaisuudessa tehostaa. Tällöin Naistenmatkantien linjaautopysäkit on oltava maankäyttöön nähden sopivissa kohdissa ja pysäkkien yhteydet kevyen liikenteen väylille ovat korkeatasoisia. Myös pysäkkien varustukset (katokset, pyörätelineet jne.) on oltava korkeatasoisia ja niille on varattava aluevarauksena sopivat tilat. Tässä selvityksessä on tutkittu alustavasti mahdollisen raitiotien sijaintia ja aluevarauksia Naistenmatkantien länsipään osalta. Kuva 7. Raitiotie Naistenmatkantiellä. 4.1 Naistenmatkantien raitiotievaraus Tutkitun raitiotievarauksen lähtökohtana on ollut että, raitiotie tulee kulkemaan samassa liikennekäytävässä Naistenmatkantien kanssa. Linjaosuuksilla raitiotien tarvitseman alueen leveys on 8 m ja pysäkkien kohdalla 12 m. Tarkastelualueena on ollut Rajamäen eritasoliittymän ja Kurikantien liittymän välinen alue. Työssä tutkittiin kolmea eri vaihtoehtoa raitiotien sijoittamiseksi Naistenmatkantien yhteyteen sekä näiden vaihtoehtojen alustavia aluevarauksia ja vaikutuksia maankäyttöön. Työssä ei ole tutkittu vaikutuksia kevyen liikenteen yhteyksiin, liittymäjärjestelyihin ja siltarakenteisiin, eikä mahdollisia pohjanvahvistustoimenpiteitä ole tarkasteltu. Tutkitut raitiotien linjausvaihtoehdot olivat seuraavat: 1. Raitiotien sijoittaminen Naistenmatkantien keskikaistalle. Vaihtoehdossa tutkittiin Naistenmatkantien keskikaistan leventämistä siten, että raitiotie pystyttäisiin sijoittamaan keskikaistalle. Naistenmatkantien leventäminen tapahtuisi tien pohjoispuolelle. Toimenpiteet vaatisivat lisäalueita maantien pohjoispuolelta.

13 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 13 (18) Vaihtoehdosta luovuttiin, koska Naistenmatkantien rakenteet ja liikennejärjestelyt olisi jouduttu uusimaan koko tarkasteluväliltä. Lisäksi liittymäalueiden risteävät liikennevirrat heikentäisivät liikenneturvallisuutta verrattuna nykyiseen. Myös kevyen liikenteen ylitykset Naistenmatkantien keskikaistalla sijaitsevilta pysäkeiltä suojateitä pitkin lisääntyisivät ja lisäisivät järjestelmän turvallisuusriskejä. 2. Raitiotien sijoittaminen Naistenmatkantien eteläpuolelle Vaihtoehdossa tutkittiin raitiotien sijoittamista Naistenmatkantien eteläpuolelle. Tien eteläpuolella on nykyinen yhtenäinen kevyen liikenteen väylä koko tarkasteluosuudella. Lisäksi Pirkkalan keskustan kohdalla Naistenmatkantien eteläpuolinen maankäyttö sijaitsee lähellä maantietä. Tarkastelussa päädyttiin siirtämään maantien ajorataa pohjoisen suuntaan, jotta raitiotie pystytään sijoittamaan kevyen liikenteen väylän ja maantien väliin. Vaihtoehdosta luovuttiin, koska Naistenmatkantien rakenteet ja liikennejärjestelyt olisi jouduttu suurimmaksi osaksi uusimaan tarkasteluvälillä. Toteuttamiseen tarvittavien lisäalueiden tarve kasvoi suuremmaksi kuin muissa vaihtoehdoissa. 3. Raitiotien sijoittaminen Naistenmatkantien pohjoispuolelle Vaihtoehdossa tutkittiin raitiotien sijoittamista Naistenmatkantien pohjoispuolelle. Vaihtoehdon tarkasteluissa todettiin, että pohjoispuolella on vähän maankäyttöä ja rakennuksia, jotka estäisivät linjauksen toteuttamista. Ahtaimmissa kohdissa raitiotie joudutaan sovittamaan tukimuurien avulla rakennettuun ympäristöön. Vaihtoehto mahdollistaa suurelta osin Naistenmatkantien hyödyntämisen nykyisellään. Kurikantien liittymäalueella maantietä siirretään etelän suuntaan, jotta raitiotie voidaan rakentaa nykyisen liikennealueen rajoissa. Vaihtoehdon linjauksesta ja sen vaikutuksista päätettiin tehdä tarkempi tarkastelu maankäytön suunnittelun pohjaksi. 4.2 Raitiotien alustavat aluevaraussuunnitelmat Välillä Rajamäen eritasoliittymä Kurikantie raitiotievaraus on esitetty Naistenmatkantien pohjoispuolelle, samaan liikennekäytävään maantien kanssa. Ko. välillä on kevyen liikenteen väylää Rajamäen eritasoliittymästä Turrintielle, joten raitiotie edellyttää kevyen liikenteen järjestelyjä ja lisäalueita. Nykyisten alikulkujen kohdilla tarvitaan uusia siltaratkaisuja. Raitiotien jatkosuunnittelun yhteydessä on selvitettävä myös meluntorjuntatarpeet sekä hulevesijärjestelmien tarpeet nykyisen avo-ojakuivatuksen tilalle. Raitiotien alustavat rakennuskustannukset välillä Rajamäen eritasoliittymä (vt 3) Lentoasemantie on noin 10 milj. euroa. Kustannuserittely on esitetty taulukossa 4. Välillä Lentoasemantie Kurikantie raitiotien linjaus on esitetty Naistenmatkantien pohjoispuolelle. Linjauksen osuudella on korkeita pengerosuuksia, joiden kohdalla tilavaraustarpeita on pyritty minimoimaan tukimuuriratkaisuilla. Kurikantien liittymäalueella maantietä on siirretty etelän suuntaan, jotta esitetyt toimenpiteet voidaan toteuttaa ilman asuinrakennusten lunastamista. Esitetty raitiotien linjaus vaatii muutoksia Naistenmatkantien pohjoispuolella sijaitseviin kevyen liikenteen järjestelyihin. Lisäalueiden tarkka tarve määritetään jatkosuunnittelun yhteydessä. Nykyisten alikulkujen kohdilla tarvitaan uusia siltaratkaisuja, jotka määritetään tarkemmassa jatkosuunnittelussa. Raitiotien jatkosuunnittelun yhteydessä tulee tarkastella meluntorjuntatarpeet sekä hulevesijärjestelmien tarpeet nykyisen avo-ojakuivatuksen tilalle.

14 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 14 (18) Raitiotien alustavat rakennuskustannukset välillä Lentoasemantie - Kurikantie on milj. euroa. Kustannuserittely on esitetty taulukoissa 4-6. Taulukossa 6 on esitetty Kurikantien liittymään tarvittavien muutosten kustannukset. Toimenpide Kustannus Raitiotien rakentaminen Raitiotiepysäkit Raitiotien sähköistys Raitiotien telematiikka Kevyen liikenteen väylien järjestelyt Meluntorjunta Hulevesijärjestelmät Tukimuurit ja sillat YHTEENSÄ Taulukko 4. Raitiotievarauksen kustannusarvio välillä Rajamäen eritasoliittymä Lentoasemantie. Toimenpide Kustannus Raitiotien rakentaminen Raitiotiepysäkit Raitiotien sähköistys Raitiotien telematiikka Kevyen liikenteen väylien järjestelyt Meluntorjunta Hulevesijärjestelmät Tukimuurit ja sillat YHTEENSÄ Taulukko 5. Raitiotievarauksen kustannusarvio välillä Lentoasemantie Kurikantie. Toimenpide Kustannus Liittymäalueen kanavoinnin muuttaminen Väylien reuna-alueet ja viherrakentaminen Kevyen liikenteen väylä Liittymäalueen valaistus Hulevesijärjestelmät, kaapeleiden ja johtojen sekä laitteiden mahdolliset siirtotarpeet YHTEENSÄ Taulukko 6. Naistenmatkantien (mt 302) linjauksen muuttamisen kustannusarvio Kurikantien liittymän alueella. Kuvassa 8 on esitetty alustavat suunnitelmat raitiotien sijainnista Naistenmatkantien pohjoispuolella. Kuvassa 9 on alustava ehdotus raitiotien pysäkkipaikoista.

15 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 15 (18) Kuva 8. Alustavat raitiotien aluevaraussuunnitelmat Naistenmatkantielle välillä vt 3 Kurikantie. Kuva 9. Alustavat raitiotien pysäkkivälit ja pysäkkipaikat.välillä vt 3 Kurikantie.

16 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 16 (18) 5. Kuntokartoitus 5.1 Kuntokartoitus Kuntokartoituksen tulokset perustuvat tehtyyn maastotarkasteluun sekä rekisteritietoihin. Työssä on kartoitettu Naistenmatkantietä ja siihen liittyviä kevyen liikenteen väyliä n. 3 km. Ajorata Kuvassa 10 on esitetty huhtikuussa 2012 mitatut Naistenmatkantien urasyvyydet sekä niiden kehittymisen ennuste vuodelle Suunnittelualueelle on tehty kesällä 2012 urapaikkausta. Ajoradalle on tehty viime vuosina vain urapaikkauksia, joten suositeltava toimenpide on vanhan päällysteen jyrsiminen ja uuden päällystelaatan tekeminen koko suunnittelualueen osuudelta. Päällystämisen yhteydessä pitää tarkistaa, että reunakivien ja kaivojen korkeustaso suhteessa päällysteeseen on kohdallaan. Muilta osin ajorata on hyvässä kunnossa. Kuva 10. Naistenmatkantien ajoradan mitattu ja ennustettu urasyvyys. Kevyen liikenteen väylät Naistenmatkantien eteläpuolella on nykyisin erillinen yhdistetty jalankulku- ja pyörätie koko suunnittelualueen matkalla. Tien pohjoispuolella on erillinen yhdistetty jalankulku- ja pyörätie välillä Rajaniemen eritasoliittymä Mairenpiha, muuten tien pohjoispuolen kevyen liikenteen väyläosuudet ovat lyhyitä liittyen lähinnä bussipysäkkeihin. Kevyen liikenteen väylien hoito on osin kaupungin vastuulla (taulukko 7). Kevyen liikenteen väylillä on sekä korjattavia että uudelleen päällystettäviä kohteita. Kohteiden tarkemmat sijainnit on esitetty liitekartoilla 7 ja 8. Korjattavia ja uudelleen päällystettäviä kohteita on sekä ELY-keskuksen että kaupungin hoitamilla osuuksilla.

17 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 17 (18) Tieosa Alkuetäisyys Loppuetäisyys Puoli Pituus Tyyppi Hoitovastuu pohjoinen 44 jk ELY pohjoinen 49 jk kaupunki pohjoinen 32 jk kaupunki pohjoinen 104 pp+jk ELY pohjoinen 43 jk ELY pohjoinen 5 pp+jk kaupunki pohjoinen 90 jk kaupunki pohjoinen 353 pp+jk kaupunki pohjoinen 178 pp+jk ELY etelä 218 pp+jk ELY etelä 95 pp+jk kaupunki etelä 1216 pp+jk ELY etelä 1029 pp+jk kaupunki etelä 375 pp+jk ELY Taulukko 7. Naistenmatkantien kevyen liikenteen väylän hoitovastuut tierekisteriosoitteisiin sidottuna. Johtopäätöksenä Naistenmatkantien kuntokartoituksesta todetaan; maantie tulisi päällystää uudestaan koko selvitysmatkalta n. 3 km. kevyen liikenteen väyliä tulisi päällystää n. 1,3 km. maantien rakenteissa ei ole suurempia korjaustarpeita. Yksittäisinä korjaustoimenpiteinä mainittiin reunapalteiden poisto sekä kaivojen ja reunakivien nosto oikeaan korkoonsa päällystämisen yhteydessä. kevyen liikenteen väylillä on kaksi korjattavaa, yhteensä 300 metriä pitkää osuutta. kevyen liikenteen väylillä on epäjatkuvuuskohtia, joissa kevyt liikenne kulkee katuverkolla. 5.2 Kunnostustoimenpiteiden kustannusarvio Naistenmatkantien kunnostustoimenpiteiden kustannukset ovat noin euroa, josta kunnan katuverkon kunnostuksen osuus on noin euroa. Kustannukset on eritelty taulukossa 8. Kustannusarvion yksikköhinnat perustuvat vuoden 2011 päällystysurakkahintoihin, jotka on korotettu vuoden 2014 tasoon 8 % vuosikorolla. Taulukossa A kevyen liikenteen väylien uudelleenpäällystämisestä kustannuksiin on laskettu vain prioriteetin 1 kohteet. Taulukossa B mukaan on laskettu myös prioriteetin 2 kohteet. Taulukossa C on laskettu kustannukset tapauksessa, jossa kaikki suunnittelualueen kevyen liikenteen väylät päällystettäisiin. Taulukoiden B ja C yhteydessä on esitetty myös vertailu taulukoihin A ja B.

18 välillä vt 3 Kurikantie, Pirkkala 18 (18) Yksikköhinta [ /m2] Korkokanta A Alue Toimenpide Pituus [m] Leveys [m] Neliöt Kustannus 8,00 % Ajorata ELY AB 16/100 LTA ,00 7, ,14 Ajorata ELY LJYR ,00 2, ,71 KLV ELY AB 16/80 MP ,50 5, ,11 prior. 1 KLV kunta AB 16/80 MP ,50 5, ,75 prior. 1 KLV ELY lasikuituverkko 450 3,50 4, ,05 KLV ELY MV ,00 44, ,68 KLV kunta MV ,00 44, ,88 ELY ,69 kunta ,63 yhteensä ,31 Yksikköhinta [ /m2] Korkokanta B Alue Toimenpide Pituus [m] Leveys [m] Neliöt Kustannus 8,00 % Ajorata ELY AB 16/100 LTA ,00 7, ,14 Ajorata ELY LJYR ,00 2, ,71 KLV ELY AB 16/80 MP ,50 5, ,11 prior. 1 KLV kunta AB 16/80 MP ,50 5, ,75 prior. 1 KLV ELY AB 16/80 MP ,50 5, ,16 prior. 2 KLV ELY lasikuituverkko 450 3,50 4, ,05 KLV ELY MV ,00 44, ,68 KLV kunta MV ,00 44, ,88 ELY ,85 kunta ,63 yhteensä , ,16 vrt. prior. 1 Yksikköhinta [ /m2] Korkokanta C Alue Toimenpide Pituus [m] Leveys [m] Neliöt Kustannus 8,00 % Ajorata ELY AB 16/100 LTA , ,00 7, ,14 Ajorata ELY LJYR , ,00 2, ,71 KLV ELY AB 16/80 MP , ,50 5, ,97 koko KLV KLV kunta AB 16/80 MP , ,50 5, ,51 koko KLV KLV ELY lasikuituverkko 450 3,50 4, ,05 KLV ELY MV ,00 44, ,68 KLV kunta MV ,00 44, ,88 ELY ,55 kunta ,39 yhteensä , ,46 vrt. prior ,62 vrt. prior 1 Taulukko 8. Naistenmatkantien kunnostustoimenpiteiden kustannusarviot. LIITTEET: 1. Aluevaraussuunnitelma Naistenmatkantie Pirkkalan keskustan kohdalla 2. Aluevaraussuunnitelma Naistenmatkantie / vt 3 rampin liittymä 3. Raitiotievaraus suunnitelmakartta, osa 1 4. Raitiotievaraus suunnitelmakartta, osa 2 5. Raitiotievaraus suunnitelmakartta, osa 3 6. Kuntokartoitus kartta 1 7. Kuntokartoitus kartta 2

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Hyväksymisesitys 1 (7) 25.8.2017 Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun 31.5.2017

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Kesäkuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/05/30 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Kunnanhallitus 18.4.2017 72 liite 2 Kantatien 62 ja maantien 15139 liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Projektin sisältö ja tekijät Työssä selvitettiin kantatien 62 ja maantien 15139

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

Parantamissuunnitelmaselostus

Parantamissuunnitelmaselostus Parikkala Parantamissuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Parantamissuunnitelmaselostus 2(7) PARANTAMISSUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Liikenteelliset tarkastelut välillä Ruukintie-Törnäväntie-Itäväylä 31.8.2016 Juha Mäkinen Sito Oy Sito Parhaan ympäristön tekijät Työn sisältö Työssä

Lisätiedot

Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto. Johdanto. Liikenneselvitys. Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys Yhteenveto 4.5.

Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto. Johdanto. Liikenneselvitys. Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys Yhteenveto 4.5. 4.5.2016 1 (5) Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto Johdanto Tampereen kaupunki kehittää uutta Hiedanrannan asuin- ja työpaikka-aluetta kaupungin länsiosaan nykyisen Lielahden kaupan alueen

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT

MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT 1 SISÄLTÖ Nykytilanneanalyysi 3-8 Suunnitelmavaihtoehdot ja niiden toimivuus 9-16 LIITTEET Vaihtoehtojen suunnitelmakartat ja tyyppipoikkileikkaukset

Lisätiedot

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 15.2.2017 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2. Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset ja työt 3 1.3. Tavoitteet ja lähtökohdat 3 2. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 1.3T MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 06.10.2017 1 MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARATAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE- RITOPOHJANTIE.

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA TYÖNUMERO: 20601268 JOKIOISTEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN 27.6.2017 Luonnos SWECO YMPÄRISTÖ OY Muutoslista VALMIS 27.6.2017 FITONH FIOOAL FIAJOK MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS 2016 4 1. LÄHTÖKOHDAT JA NYKYTILA 1.1 Suunnittelukohde Suunnittelukohteena on valtatien 2 ja maantien 2444 (Siltatie) eritasoliittymä

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130)

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130) Takumäenkuja asemakaavamuutos 2523, Pullerinmäki, liikennetarkastelu 30.12.2015 Liikennetarkastelu on tehty Takumäenkujan asemakaavan muutosta varten (kohteen sijainti liitteessä 1). Kaavan tarkoituksena

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS 1/5 Kaavoitus RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS Tehtävä Tehtävänä oli tarkastella asemakaava-alueen liikennejärjestelyjä, asemakaavan vaikutusta liikenneverkkoon sekä uuden maankäytön

Lisätiedot

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen kaupunki/ Kaavoitus 2013 1 KAUPUNGINLAHDENRANTA LIIKENNE ALUEEN LIIKENTEELLINEN SIJOITTUMINEN Yhdyskuntarakenne vaikuttaa sekä liikkumistarpeisiin

Lisätiedot

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1(10) 15.11.2010 MUISTIO PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1. Yleistä Painokankaan-Karanojan osayleiskaava-alue (kuva 1) sijaitsee valtatien 10, Orsitien ja valtatien 3 eteläpuolella. Alueen toteutuneen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Yksityinen Kiireellisimmät 6 Pirkkalankylä: Anian rantatie välillä Reipintie-Kierikantie

Yksityinen Kiireellisimmät 6 Pirkkalankylä: Anian rantatie välillä Reipintie-Kierikantie TOIMENPIDEOHJELMA, PIRKKALA Nro Kohdekuvaus Toimenpidekuvaus Kust. ( ) HEVAvähpidelk. Koivisto: Varuskunnantie Nopeusrajoituksen alentaminen 80 => 60 40 0,02 68 3003//0 - /700 km/h myös Lempäälän suuntaan,

Lisätiedot

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013 KOSKEN Tl KUNTA Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS Työ: 26478 Tampere 7.11.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu Aitolahdentie Johdanto Juvankadulla Kaukajärvellä ja Aitolahdentiellä Koilliskeskuksessa on todettu liikenteellisiä ongelmia, niin ruuhkautumiseen kuin

Lisätiedot

KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ

KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ 21.3.2011 / VVe KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ KATUVERKKO Linnakankaan halkaisee alueellinen pääväylä Linnakaarto, joka johtaa Oulun Metsokankaalle. Alueen katuverkkoa täydentävät ajan kanssa

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Liikenteelliset tarkastelut välillä Ruukintie-Törnäväntie-Itäväylä 31.8.2016 Juha Mäkinen Sito Oy Sito Parhaan ympäristön tekijät Työn sisältö Työssä

Lisätiedot

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie 1 Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie Tiesuunnitelman esittelytilaisuus 11.2.2013 2013 klo 15.00 16.00. 2 Maantien 3051

Lisätiedot

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen Genimap Oy, lupa L4377 Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii Mika Räsänen Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tehtävä Tehtävänä on tarkastella liittymän toimivuutta

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Lokakuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/10/27 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Projekti Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Vastaanottaja Kempeleen kunta Päivämäärä 4.10.2018 Laatija Erkki Sarjanoja ä 1. Taustaa Kirkonseudun asemakaava-alueen

Lisätiedot

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Asikkala 2011 Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla 1 SISÄLTÖ 1. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 SUUNNITTELUKOHDE JA TIEVERKKO 3 1.2 MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA. Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv

KUNNALLISTEKNIIKKA. Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv KUNNALLISTEKNIIKKA Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv KUNNALLISTEKNIIKKA 1 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Suunnitelmat ja selvitykset... 2 Kaavatilanne...

Lisätiedot

Nurmi-Sorilan ja Tarastenjärven osayleiskaavat

Nurmi-Sorilan ja Tarastenjärven osayleiskaavat Nurmi-Sorilan ja Tarastenjärven osayleiskaavat - liikennemallitarkastelujen tuloksia Työraportti 18.2.29 1 Johdanto... 2 2 Maankäyttö- ja liikenneverkkovaihtoehdot... 2 2.1 Osa-aluejako ja maankäyttö...

Lisätiedot

Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö

Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö Erika Helin 10.6.2014 Suunnittelun tavoitteet ja eteneminen

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

! " #!$%&%! (#!$ & %!) # (

!  #!$%&%! (#!$ & %!) # ( !"#" $$$%&' $ ! " #!$%&%! '# (#!$ & %!) )* # ( ( # ( ( (!#! (&)&*$ ( ( +, ( - (, - (- ". (. ". (/ / +$&&*, ( -! 0 1+2+"120&11345 / (( / (( / (( " / (,! 0 1+2+"120&11345 6 (( 6 (( 6 (( " 6 ((,!##' 6 ((-,

Lisätiedot

HEIKKIMÄEN ASEMAKAAVAN LIIKENNESELVITYS

HEIKKIMÄEN ASEMAKAAVAN LIIKENNESELVITYS HEIKKIMÄEN ASEMAKAAVAN LIIKENNESELVITYS 2 Päivämäärä 16.12.2014 Laatija Ramboll Finland Oy, Erica Roselius ja Jukka Räsänen Raportin pohjakartta-aineisto: Heinolan kaupunki ja Logica Suomi Oy, Maanmittauslaitos

Lisätiedot

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV 0-2500 EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 30.9.2016 2 (5) Valtatie

Lisätiedot

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys Oulu LUONNOS 15.12.2016 2 Selvitys on valmistunut XXXXkuussa 2016. Selvityksen ovat tehneet Plaana Oy:ssä Juha Raappana, Jorma Hämäläinen ja Riina Isola.

Lisätiedot

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja 1 (5) 03/06/2016 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN NIMET: Niittykummun keskus Niittykatu,

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma 1 (13) Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Lisätiedot

Haarajoki-keskusta -yhteysvälitarkastelu

Haarajoki-keskusta -yhteysvälitarkastelu Haarajoki-keskusta -yhteysvälitarkastelu Järvenpään kaupunki / SW 2 Tarkastelualue Tarkasteltavat yhteysvaihtoehdot välillä Järvenpään keskusta Haarajoen alue: Laatukäytävätason pyörätie Yhdistetty jalankulku-

Lisätiedot

Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä

Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä Ramboll Knowledge taking people further --- Jyväskylän kaupunki Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä Lokakuu 2008 Sisällys Tiivistelmä 1 1. Johdanto 5 2. Osayleiskaava-alue

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

Alahärmän tieverkkosuunnitelma

Alahärmän tieverkkosuunnitelma Alahärmän tieverkkosuunnitelma Kauhava KAUHAVAN KAUPUNKI ETELÄ-POHJANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS ETELÄ-POHJANMAAN LIITTO 2015 2 Alahärmän tieverkkosuunnitelma Kauhava Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Tarkastelussa Lappeenrannan Mustolan asemakaava-alueen liikenteellinen toimivuus ja liiketilan kasvun vaikutukset nykyisen ja vuoden

Lisätiedot

Vt 22 Oulu Kajaani yhteysvälin parantaminen

Vt 22 Oulu Kajaani yhteysvälin parantaminen Vt 22 Oulu Kajaani yhteysvälin parantaminen POP ELY 20.08.2013 2 Lähtökohdat Tien merkitys Vt 22 Oulu Kajaani on osa Suomen poikittaista kansainvälistä tieyhteyttä Ruotsista Tornion raja-asemalta Vartiuksen

Lisätiedot

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen Esittelytilaisuus 3.6.2014 Rauno Tuominen HOLLOLAN KUNTA LAHDEN KAUPUNKI Yleisötilaisuuden ohjelma Klo 17.00 Tervetuloa ja avaus ELY-keskuksen

Lisätiedot

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen Lausunto 1.2.2019 / wepdwukmtcw 136480C1 ASIA VARELY/228/2019 Nousiaisten kunnanhallitus nousiaisten.kunta@nousiainen.fi Viite: Nousiaisten kunnan lausuntopyyntö 7.1.2019 Lausunto luonnokseen kunnantalon

Lisätiedot

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA Luonnos 9.6.2017 LIIKENNEVERKKO - AUTOLIIKENNE Nopeusrajoitusta alennetaan 1 Tavoitetilanteen katuverkko Hatanpään valtatie

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 920/10.03.01/2012 Tekninen lautakunta 7 23.1.2013 53 Lausunnon antaminen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle tiesuunnitelmasta Länsiväylän (kt

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Valtatien 5 liikennekäytävä osana Kuopion seudun kehittämistä

Valtatien 5 liikennekäytävä osana Kuopion seudun kehittämistä Valtatien 5 liikennekäytävä osana Kuopion seudun kehittämistä Esittelyaineisto 12.10.2017 Lähtökohtia Valtatie 5 on osa Itä-Suomen tärkeintä kehityskäytävää. Suunnittelukohde sijoittuu valtatien 5 vilkkaimmalle

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu

FCG Finnish Consulting Group Oy ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu 1.11.2011 Liikenneselvitys 1 (3) M. Karttunen Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja

Lisätiedot

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä 28.3.2017 / TPi, TPe Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä Tutkitut liikennejärjestelyvaihtoehdot Puustellinkallion kaavoituksen aikana on tutkittu erilaisia liikennejärjestelyitä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008 KEMPELEEN KUNTA KAAVOITUKSEN TULOSYKSIKKÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008 KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS VIHILUODON YRITYSALUEEN LIIKENNEJÄRJESTELYJÄ VARTEN VIHILUODON OSA-ALUE

Lisätiedot

Hervantajärven osayleiskaava

Hervantajärven osayleiskaava Hervantajärven osayleiskaava liikennemallitarkastelujen tuloksia Työraportti 16.10.2008 Hanna Kalenoja 1 Johdanto...2 2 Maankäyttö ja liikenneverkkovaihtoehdot...3 2.1 Osa aluejako...3 2.2 Maankäyttövaihtoehdot...3

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Niskanperän liittymäselvitys

Niskanperän liittymäselvitys LAPIN ELY-KESKUS Niskanperän liittymäselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28789 Raportti 1 (7) Saara Aavajoki Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Nykytilanteen liikennejärjestelyt... 1 2.1

Lisätiedot

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen Päätösehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 1 Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen PÄÄTÖSEHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI Maantiet: Tie ja paaluväli

Lisätiedot

OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT

OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT 14.3.2017 LÄHTÖKOHDAT Tutkittiin Ojalan ja Lamminrahkan kaupunginosien rakentamisten vaikutusta liittymien toimivuuteen Aitolahdentiellä sekä Ojalan uudella

Lisätiedot

Kt 43 liittymätarkastelu

Kt 43 liittymätarkastelu S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A EURAN KUNTA Kt 43 liittymätarkastelu Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28071 Raportti 1 (9) Tuomas Miettinen Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Suunnittelualue...

Lisätiedot

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc Jalasjärven kunta Asemakaavan muutos Liikenteen yleissuunnitelma Koulukeskus Rajalanmäki Vt3 Vt3 Rajalantie H-as, Oikotie 27.02.2006 Juha Raappana p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen

Lisätiedot

5 TUTKITTAVAT VAIHTOEHDOT

5 TUTKITTAVAT VAIHTOEHDOT Ympäristövaikutusten arviointimenettely 31 5 Toimenpiteiden suunnittelulla tähdätään kohdassa 1.1 selostettujen liikenteellisten ja ympäristöllisten ongelmien poistamiseen. Suunnittelun ja vaikutusten

Lisätiedot

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1).

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1). Mutkakadun kiertoliittymän toimivuustarkastelu Toimivuustarkastelussa tutkittiin Mutkakadun ja Snellmaninkadun liittymän muuttamista kiertoliittymäksi ennusteen 2014 ja vuoden 2025 iltahuipputunnin liikennemäärillä.

Lisätiedot

Liite 1. Lottelundin liitymävaihtoehtojen vertailu Liite 2. Valtateiden aluevarauskartat

Liite 1. Lottelundin liitymävaihtoehtojen vertailu Liite 2. Valtateiden aluevarauskartat 8 Liitteet Liite 1. Lottelundin liitymävaihtoehtojen vertailu Liite 2. Valtateiden aluevarauskartat 30 Pohjoisväylä Lottelundin risteysalue Vanhan Veistämöntien ja Kaarlelankadun liittymiä on tutkittu

Lisätiedot

SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU)

SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU) SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU) Hankkeen tavoitteet ja yleisesittely Hankkeen suunnittelualue on Suurlohjankatu välillä Laurinkatu Kauppakatu (mukaan lukien Laurintien länsipuoleinen

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 12.4.2017 144 Asianro 8759/10.03.01.02/2016 Liikennevalot Kellolahdentien ja Sisustajantien risteykseen sekä Kallantien ja Inkilänmäenkadun

Lisätiedot

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS LIITE 5 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto Yhdyskuntatekniikka 82120192/1 Itä-Immanen Vaihe 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 03.10.2008

Lisätiedot

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku 1 (5) Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku Yleissuunnitelma Hankkeesta ei ole tehty yleissuunnitelmaa, koska hankkeen vaikutukset ovat vähäiset. Päätösehdotus Maantiet 3T-1

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015. Urakoitsijailtapäivä 2015

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015. Urakoitsijailtapäivä 2015 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015 Urakoitsijailtapäivä 2015 30.1.2015 Esityksen sisältö: Investointihankkeet 2015 Käynnissä olevat ELY-keskuksen omat uudet hankkeet Muiden

Lisätiedot

Suojateiden turvallisuus

Suojateiden turvallisuus Suojateiden turvallisuus Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala Esko Tolvanen 2.6.2016 2.6.2016 Työn tavoitteet ja työvaiheet Työn tavoitteena oli tuottaa inventointiaineisto maantieverkon nykyisistä

Lisätiedot

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne...

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne... Sisältö 1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila... 1 Katuverkko ja liikennemäärä... 1 Jalankulku ja pyöräily... 2 Joukkoliikenne... 3 2. Nykyinen ja tuleva maankäyttö... 4 Kortteli 60... 6 3. Asemakaavan

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO 27221 17.11.2015 Suunnittelukohde Meritie sijaitsee Vihdin Nummelan taajamassa. Se on yksi pääsisääntuloväylä keskustaan. Meritiellä on kaksi

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Vt 2/Mt 2140 Peipohjan asemakaava, Kokemäki. Tilavaraussuunnitelma asemakaavamuutokseen liittyen TILAVARAUSSUUNNITELMAN MUISTIO

Vt 2/Mt 2140 Peipohjan asemakaava, Kokemäki. Tilavaraussuunnitelma asemakaavamuutokseen liittyen TILAVARAUSSUUNNITELMAN MUISTIO Vt 2/Mt 2140 Peipohjan asemakaava, Tilavaraussuunnitelma asemakaavamuutokseen liittyen TILAVARAUSSUUNNITELMAN MUISTIO Vt 2/Mt 2140 Peipohjan asemakaava, Sisältö 1 LÄHTÖKOHDAT JA NYKYTILA 1 1.1 Tieverkon

Lisätiedot

Vt 2/Mt 2140 Peipohjan asemakaava, Kokemäki. Tilavaraussuunnitelma asemakaavamuutokseen liittyen TILAVARAUSSUUNNITELMAN MUISTIO

Vt 2/Mt 2140 Peipohjan asemakaava, Kokemäki. Tilavaraussuunnitelma asemakaavamuutokseen liittyen TILAVARAUSSUUNNITELMAN MUISTIO Vt 2/Mt 2140 Peipohjan asemakaava, Tilavaraussuunnitelma asemakaavamuutokseen liittyen TILAVARAUSSUUNNITELMAN MUISTIO Vt 2/Mt 2140 Peipohjan asemakaava, Sisältö 1 LÄHTÖKOHDAT JA NYKYTILA 1 1.1 Tieverkon

Lisätiedot

Kehä III:sta uusi Vaalimaa 12.12.2007 Tiehallinnon suunnitelmat Kehä III:n liikenneongelmien ratkaisemiseksi

Kehä III:sta uusi Vaalimaa 12.12.2007 Tiehallinnon suunnitelmat Kehä III:n liikenneongelmien ratkaisemiseksi Tiehallinnon suunnitelmat Kehä III:n liikenneongelmien Kehä III on osa E 18 tietä 2 Vanhasen II hallituksen ohjelma: "Suomi on sitoutunut toteuttamaan Helsinki Vaalimaa -moottoritien E 18 vuoteen 2015

Lisätiedot

Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto projekti-insinööri Antti Haukka

Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto projekti-insinööri Antti Haukka Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto 6.4.2017 projekti-insinööri Antti Haukka Rakentamisaikataulu 2 Lohkot 3 KESKUSTA KESKUSTA, v. 2017 alkavat työt 04/2017 Pirkankatu (Pyynikintori) Itsenäisyydenkatu

Lisätiedot

VALTATIEN 9 ITÄISEN KEHÄTIEN ERITASOLIITTYMÄTARKASTELU, TAMPERE

VALTATIEN 9 ITÄISEN KEHÄTIEN ERITASOLIITTYMÄTARKASTELU, TAMPERE VALTATIEN 9 ITÄISEN KEHÄTIEN ERITASOLIITTYMÄTARKASTELU, TAMPERE 27.1.2017 JOHDANTO Selvityksessä on tutkittu uuden eritasoliittymän toteuttamista Tampereen itäiselle kehätielle valtatielle 9 Hallilan eritasoliittymän

Lisätiedot

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007 Kauklahden alueella on käynnissä useita maankäytön kehittämiseen tähtääviä suunnitelmia. Kauklahdenväylän kehittämisselvitys Länsiväylän ja Kehä III:n välillä on laadittu, jotta maankäytön suunnittelussa

Lisätiedot

KORVENKANNAN KAAVA-ALUE, LIIKENNEVAIKUTUKSET

KORVENKANNAN KAAVA-ALUE, LIIKENNEVAIKUTUKSET KORVENKANNAN KAAVA-ALUE, LIIKENNEVAIKUTUKSET MALLINNUKSEN MAANKÄYTÖN TUNNUSLUVUT KM-1-alueiden kokonaispinta-ala on 394 560 m², josta 40 % on varattu työpaikkaalueeksi. KM-1-alueiden kokonaisrakennusoikeus

Lisätiedot

Tuusulan itäväylän uuden eritasoliittymän tarkastelu

Tuusulan itäväylän uuden eritasoliittymän tarkastelu Tuusulan itäväylän uuden eritasoliittymän tarkastelu 11.05.2011 Sisältö Esipuhe... 2 1. Työn tavoitteet ja lähtökohdat... 3 2. Nykytilanne ja maankäyttösuunnitelmat... 4 3. Liittymän toteuttamismahdollisuudet...

Lisätiedot

Näkemältään liittymiskelpoiset osuudet Mt638 Liite 13 Mittakaava 1:5000/1:500 Koord. ETRS-GK26 Leppäveden eritasoliittymä Liite 15 Suunnitelmakartta ja pituusleikkaukset VE1 Mittakaava 1:5000/1:500

Lisätiedot

Vt 6 Kouvolan kohdalla YS. Vt 6 YS, vt 15 aluevaraussuunnitelma Esittelytilaisuus 1,

Vt 6 Kouvolan kohdalla YS. Vt 6 YS, vt 15 aluevaraussuunnitelma Esittelytilaisuus 1, Vt 6 Kouvolan kohdalla YS Vt 6 YS, vt 15 aluevaraussuunnitelma Esittelytilaisuus 1, 12.3.2013 3 VT 6 KOUVOLAN KOHDALLA - ESITTELYTILAISUUS 12.3.2013 Suunnittelualue 4 Työn aikataulu ja päävaiheet Kerätty

Lisätiedot

HAURUKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS LIIKENNESELVITYS

HAURUKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS LIIKENNESELVITYS Tiekuva.com HAURUKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS LIIKENNESELVITYS 19.10.28 TYÖN LÄHTÖKOHDAT Valtatien 4 länsipuolella on nykyään asemakaavoitettu alue Haurukyläntien liittymän pohjoispuolella Alue on rakentamaton

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Tilanvaraussuunnitelma Päivämäärä 7.12.2016 Viite 1510030125 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Päivämäärä 7.12.2016 Laatija

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS

KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS Tarkastus Päivämäärä 19.8.2010 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Timo Ojanperä Marko Olli Työnumero 82129780 Ramboll Ruukintie

Lisätiedot

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta 16T-2.17 Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta Yleistä Melutilanne muistion kuvissa on vuoden 2040 ennustetilanne tavoitetieverkolla. Lisäksi tiesuunnitelmaan valitusta meluntorjuntavaihtoehdosta

Lisätiedot

KUSTANNUSERITTELY Mr-indeksi = 110,6 (2010 =100) KUSTANNUSJAKO

KUSTANNUSERITTELY Mr-indeksi = 110,6 (2010 =100) KUSTANNUSJAKO 1/16 YLEISET TIET Päätie Kt40 Kt40, ajorata 18 681 733 100 % 18 681 733 0 % 0 0 % 0 Kt40, valaistus 546 773 100 % 546 773 0 % 0 0 % 0 Kt40, ylijäämämaiden sijoitusalueet 1-21 48 038 100 % 48 038 0 % 0

Lisätiedot