Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi"

Transkriptio

1 Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi Poimittu lista voidaan hakea ilman varastonpäivitystä ruksaamalla "Hae poimittu lista" ja painamalla "Hae tuote, mutta älä päivitä". Aiemmin ainoa mahdollisuus oli käyttää Hae poimitut joka päivitti varaston. Tämä toiminto toki toimii yhä jos varasto halutaan päivittää Laskuaineisto voidaan laatia AINEISTO.DAT tiedostoksi. Tämän tiedoston voi Datamiken ulkopuolella liittää esim. toiseen pankkiyhteysohjelmaan lähetettäväksi laskuaineistoksi. Tee lasku aineisto kuten tavallisesti Datamikellä ja paina pankkiyhteysohjelmassa Lähetä... ja paina Tee. AINEISTO tiedosto Uusi laskulomake (myös pikalomake) "Blanko A4 lasku/invoice Malli Postituslistan osoitteen väri voidaan muuttaa Reskontralistaukset summat asiakkaittain tarkemmin eritelty Käsifontit. Voit tulostaa osoitteet ikään kuin ne olisivat käsin kirjoitettu Korko/alennus voidaan määrittää "X" rivien lisäksi muille laskuille. "Merkitse lasku" voi merkitä laskuja kokonaan Pikalaskuun korko/alennus mahdollisuus Reskontralistauksissa asiakasjärjestys voi olla kpl, kate, yhteensä järjestyksessä "Siirrä kirjanpitoon" -toiminnoissa voidaan siirtää myös kommentti/kustannuspaikka jne.

2 Asiakasrekisterissä "lisää uusi asiakas" -toiminnot helpommin "Hae tuote" toimintoa parannettu. Alennus voi olla myös ale-% "Lisätieto" napin toimintaa parannettu Asiakasrekisterin tulostuksessa voidaan tehdä merkintä esim. 100 parhaalle "Varastonhallintaan merkittävä selitys" säilyy haluttaessa automaattisesti vakioehdotuksena Uusi lasku ym. lomake: Osoitekortti/Postiennakko lomake "Hae tuote" oikea-klikkaus ikkuna sisältää mahdollisuuden muuttaa kpl -määrää "Hae tuote" oikea-klikkaus ikkuna sisältää mahdollisuuden valita laskun Kpl yksikkö sarakkeeseen haluttu tieto tuotteesta, esim. Kpl, m, jne Asiakaskortista voidaan etsi sellainen asiakas, jolla on haluttu lasku- ja/tai viitenumero Tavallinen "Hae tuote" voi olla kirjainkoosta riippumaton Lasku-, kuitti-, tms. -lomakkeissa voidaan sarakkeittaa Selitys/Nimike -sarake. Toiminnon saa päälle Sarakemääritykset -ikkunassa painamalla pistenappia. Tämän jälkeen Selitys -sarake näyttää tulostettaessa tältä: 20 mm

3 Pikavalinta/pistenapit sarakkeisiin Tilausno/Lasku no. ja Tyyppi/Viitteemme Em. pistenapit myös reskontran kriteeri-ikkunaan Pikavalinta/pistenappi kenttään Postinumero. Painamalla nappia tai Alt+* ohjelma etsii postinumeroa vastaavan Kaupungin Uusilomake Sähköposti Lasku/kuitti jne. Englanninkielinen Vastaava toiminto Kaupunki -kenttään Kellokorttisysteemissä aloitettuja töitä voi selailla ja peruuttaa Uusi asiakasrekisteri raportti Tulosta osoitetiedot Malli Kassa-alennus vaihtoehto Korko/alennus -ikkunassa Hae osto/myynti -hinta -napit Korko/alennus ikkunassa. Haettuasi laskuriville tuotteen klikkaa Korko/alennus -nappia. Sitten klikkaa Hae ostohinta ja Hae myyntihinta -nappeja ja lopuksi vielä Laske hinta ja kate erotus. Ohjelma laittaa myyntihinnan Yks. hinta -sarkkeeseen ja laskee myynti-ostohinta erotuksen Kate -sarakkeeseen laskurivillä. Nappien käyttö edellyttää, että Nimike -sarakkeessa on sopiva tuotenimi ja että ko. tuotteen tuotekortissa Hinta -napin taulukossa on valmiiksi hintavaihtoehdot Ostohinta ja Myyntihinta Laskussa saadaan eriteltyä myös veroton yksikköhinta Korko/alennus saadaan haluttaessa viimeisestä loppuhinnasta valitsemalla X riveille (laskun loppusummasta).

4 Reskontralistaukset voidaan ottaa useammassa eri järjestyksessä Postituslistan osoitetarraan voi tulostaan viivakoodin myös numerona Pankkiviivakoodi voidaan kopioida numerosarjana muistiin leikekirjaan. Numeroa voi sitten käyttää mm. ulkoisissa pankkiohjelmissa. Ikkunassa Valitse lomake klikkaa ikkunan harmaata aluetta hiiren oikealla napilla ja voit kopioida numeron leikekirjaan Asiakasrekisteritulostuksessa järjestys voi olla myös Myyntimäärä suhteutettuna aikaan. Tämän avulla voi tulostaa esim. raportteja, joissa ne asiakkaat, joille on hiljattain myyty jotain tulevat aiemmin raportissa Asiakasrekisterissä voidaan etsiä samannimiset tai samanlaiset asiakkaat. Kriteerilomakkeessa voidaan etsiä kaikista asiakkaista samanlaiset Asiakaskohtaisessa Puhelin -taulukossa on myös Selitys sarake Asiakasrekisterin hakutoiminnossa voidaan etsiä myös ko. Asiakkaan reskontratiedoista vapaavalintainen teksti Suora sähköpostitoiminto Kaksi uutta Suomi/Ruotsi laskulomaketta Poiminta systeemi myös Hae-tuote valikkoon. Asetuksen saa päälle valitsemalla Valitse -> Asetukset. Ruksaa päälle kaksi Valinnan jälkeen kohtaa. Voit tämän jälkeen klikkailla useamman tuotteen valikosta asiakkaalle Ketjulaskutuksessa on nyt mahdollista tulostaa eri järjestyksissä.

5 Luokitustaulukossa mahdollista automaattisesti luoda jokaiselle asiakkaalle oma luokka Lähetyslistaa on parannettu. Useita uusia vaihtoehtoja tulostaa listan tiedoista viivakoodi Useampi sähköpostiosoite voidaan tallentaa samalle asiakkaalle Opastevideo pankkiyhteysohjelman asetuksista Internet pankkimaksujen siirrossa on nyt mahdollista muokata asetuksia ja lisätä itse pankkeja. Nyt myös mukana Handelsbanken ja Nooa/SP pankki. Siirto ikkuna on myös kaikilla Datamiken pankkimaksatussivuilla Tee asiakasrekisterimerkintä -toimintoa laajennettu. Pelkän korvauksen lisäksi neljää eri laskennallista korvausta Liukuvan alennusprosentin määrittäminen Tee asiakasrekisterimerkintä -toiminnon avulla. Kun valitaan Muodosta alennus... Ohjelma laskee asiakkaille sopivan luokitustaulukkoon menevän alennus%:n. Esimerkiksi kun asiakkaan myynti on ylittänyt 2681 hän saa alennus-%:ksi 10.7%. Tämä laskenta huomioi myös ns. Rekryyttiasiakkaat kun toimitaan verkkolaskutuksessa FTP Internet pankkiyhteysohjelma. Patu 2 tuettu Asiakasrekisterin kriteeri-ikkunaan annetut kriteerit voi tallentaa ja käyttää pikavalintana Reskontran kriteeri-ikkunaan annetut kriteerit voi tallentaa ja käyttää pikavalintana Postituslistoja tulostaessa voidaan määrittää väli, jolta kriteereihin sopivat osoitteet tulostetaan. Esimerkiksi, jos tulostat kaikki Helsinkiläiset osoitteet, joita on 1000 kpl voit tulostaa sopivat väliltä tms Ruotsinkielinen sähköpostilaskulomake Finvoice verkkolasku Useissa laskulomakkeissa mahdollisuus laittaa Asiakas maksaa tieto. Ohjelma laskee siitä palautusrahan Siirrä kirjanpitoon -toiminnossa pistenappi, jolla voidaan valita selitysteksti Rekryytti-alennussysteemi myös Ad-hoc alennuksiin.

6 Kellokorttiohjelman raportista saadaan tehtyä lasku helposti projekteille tai työmaille tehdyistä tunneista. Opastevideo miten toimitaan Yksittäisosoitteen tulostamiseen logo-tulostus ja A3 lomakemalli. Esim. oheisilla asetuksilla saadaan tulostettua A4 kokoisen kirjekuoreen osoite (vaakatulostus) ja logo Omia asetuksia voidaan tallentaa Laskulomakkeisiin voidaan tallentaa oma kirjoitinasetus Uusi laskulomakemalli Blanko A4 Malli 1 lasku Jos lasku jatkuu useammalle sivulle oikeassa ylänurkassa näkyy sivunumerointi. Numerointi voidaan ottaa pois päältä. Pitkissä laskuissa laskun keskiosa voi olla jatkosivuilla pidempi Sumea etsintä voidaan kohdistaa kahden eri tietokannan välillä painamalla nappia Valitse jonkun toisen projektin tietokanta Kun haetaan viitetietoja pankista ohjelma voi automaattisesti hakea viitteen mukaiset yhteystiedot asiakas, mikäli pankin viitetiedoista yhteystiedot puuttuvat Asiakasrekisteri kriteeri-ikkunassa pistenappi, jolla saa käsillä olleen asiakkaan kriteeriksi Valuutan voi laskua tehtäessä valita valikosta Uusi värillinen laskulomakemalli Uusi tapa sivuuttaa alennukset painamalla pistenappia Ale-% -sarakkeessa Finvoice -luku. Tapahtumat/reskontra ikkunassa valitse pudotusvalikko Verkkolasku Luokitustieto voi olla aikaan sidottu. Päivä laitetaan Lisätieto -sarakkeeseen luokitustaulukossa Postitustaulukon eri arvot jäävät muistiin (valittu fontti, eri asetukset jne.) Asiakaskortin Muut toiminnot pudotusvalikossa on kohta Selaile reskontraa, joka toimii samoin kuin Reskontra -> Selaile sopivia. Tätä voi paremmin käyttää ilman verkkolukituksia Verkkolaskun voi tulostaa suoraan Tapahtumat/reskontra taulukosta. Kun haetaan verkkolaskua se voidaan esikatsella painamalla nappia Katso tiedostoa. Verkkolaskutoiminnoista on myös opastevideo Tee asiakasrekisterimerkintä -toiminnossa tehdä korvaus vain tyhjiin kenttiin. Jos korvattavassa kentässä on jotain ohjelma ei korvausta.

7 Myyntimääräalennus voidaan tehdä myös aktiivisille laskuille. Tämä mahdollistaa tapauskohtaisesti tilanteen, jossa jos käsillä oleva lasku on yli tietyn summan siitä myönnetään tietty alennus Reskontra Tulosta sopivat -raporteissa voidaan jättää pois luokitus ja rivialennukset. Tällöin raporteissa on alentamattomat bruttohinnat Yhdistetty Finvoice/sähköpostilasku. Voit helposti lähettää suoralla sähköpostilla laskun Kpl-sarakkeen Yhteensä summa saadaan näkyviin laskussa Uusi kuittilomake: A4 kuitti värillinen. Uusi kuittilomake: Myymäläkuitti Malli Väliaikainen "ad-hoc" hinta haettaessa tuotetta. Varasto päivittyy annetulla hinnalla. Hinta ei jää muuten muistiin Reskontran Selaile taulukkomuodossa -taulukkoa voi muokata Viitetietojen haussa mahdollisuus käyttää kirjauspäivää Osoitteiden tulostuksessa fontin väri voidaan valita Asiakaskortissa Muut toiminnot -valikossa on kohta Merkitse lasku maksetuksi. Tällä voi merkitä mikä tahansa lasku helposti maksetuksi tai käsitellyksi Uusi lomake Lähetyslista Malli 2 Uusi lomake Blanko A4 Malli 4 englanninkielinen "Tarkista onko asiakas ennestään" -toiminnossa mahdollista myös merkitä löydetty asiakas. Nyt voidaan siis esim. poistaa tupla-asiakkaat helpommin Uusi "Laskuosan asetukset" -malli, jossa yhteensä summat esitetään alekkain Tuotetta voi vaihtaa "Valitse hinta" -ikkunassa. "V" napilla voi nyt myös valita tuotteen nimivaihtoehtoja Osamaksun kuittaamisessa parannuksia.

8 Tapahtumat/reskontra -taulukossa pistenapit, joilla voi uutena ominaisuutena antaa laskukaavan Ohjelma huomio uusia rivejä lisätessä asetukset Alvnollaprosentin osalta Uusi laskulomakemalli: A4 Kuitti värillinen Malli Myymäläkuitti -lomakkeissa mahdollisuus antaa käteis- ja luottokorttisumma erikseen. Muissa lomakkeissa, joissa on aiemmin ollut Asiakas maksaa toiminto mahdollisuus antaa käteis- ja luottokorttisumma erikseen. Pyöristyksen voi valita reskontran Tulosta sopivat ja Tulosta sopivat Malli 2 -raporteissa Ikkunassa Tietoliikenne vaihtoehdot on Muut toiminnot -> Poista tyhjät teletiedot Reskontran Tee asiakasrekisterimerkintä -ikkunassa on nyt myös mahdollisuus käyttää ohjelmointikäskyä korvaukseen Ikkunassa "Laskunumerosarja" on nappi "Tarkista onko laskunumeroita jäänyt välistä". Tämä etsii puuttuvat laskunumerot Ikkunassa "Valitse lomake" oleva "Muokkaa lomaketta" sisältää uuden vaihtoehdon "Muokkaa/vaihda tekstiä lomakkeessa". Tämän avulla voi helposti muuttaa jotain vakiotekstiä Pankkiyhteysaineisto muodostettava aineisto voi tallentaa myös muuhun tiedostoon kuin aineisto.dat. Aineisto voi siis tallentaa johonkin toiseen hakemistoon SOAP header Finvoice -lomakkeeseen "Etsi asiakas, jolla on lasku, viite" -ikkunassa mahdollista hakea myös asiakasnumerolla Itella siirtoformaatti. Asiakasrekisterin kriteerilomakkeessa on valikossa uusi vaihtoehto, jolla voi työstää Itella-yhteensopivan osoitetiedoston Asiakasrekisterin kriteerilomakkeessa on kriteerinä myös tietueväli Asiakasrekisteristä voidaan tulostaa/käsitellä nk. hiljaiset asiakkaat eli sellaiset, joilla ei ole asiointia halutulla aikavälillä Tuotteen valinta-ikkunassa (kun Tapahtumat/reskontra ikkunassa painetaan hiiren oikealla napilla Hae tuote) on pistenapilla mahdollista valita hintavaihtoehto. Ikkunassa "Valitse hinta..." napilla Anna Ad-Hoc hinta" voi antaa myös erilaisia laskukaavoja Ikkunassa "Valitse lomake" painamalla "Muokkaa lomaketta" saa valikon, jossa on uutena "Palauta alkuperäinen laskulomake". Jos olet vahingossa poistanut jonkin lomakkeen voit palauttaa sen tämän avulla. Varastotilannetta voi katsoa myös napilla" Varastotilanne" Luokitus-taulukossa on Kopio rivejä -toiminto Opastevideo: Reskontra: avoimien laskujen tulostus

9 Ikkunassa Laskunumerosarja on pikavalinta Luo 1000 lasku/viitenumeroa lisää tähän sarjaan. Ikkunassa "Hae tuote" -> "Valitse hinta ja päivitä varasto" on päivälle kenttä. Ohjelma tallentaa tähän annetun päivän jos varasto päivitetään. Aiemmin ohjelma käytti tätä päivää. Reskontraan/laskuriville ei tehdä muutosta. Ikkunassa "Hae tuote" voi myös valita jonkin kentän tuotekortista siirtymään tilinumeroksi laskurivitaulukkoon. Samassa ikkunassa voi hakea myös vapaavalintainen kenttä haluttuun sarakkeeseen. Moniin postiennakkolomakkeisiin tullut parannuksia. Puhelin/fax/sähköpostitaulukossa voidaan vaihtaa aktiivinen teletieto asiakaskortin ja taulukon rivin kesken Uusi laskulomake Blanko lyhyt Malli Ohjelma lukee myös Finvoice SOAP laskut esikatseluun. Ikkunassa "Korko/alennus/kate" on toiminnossa "Muodosta Ale-sarake luokitus-%..." mahdollisuus sivuuttaa tietyn valuutan rivit toiminnon kannalta Uusi tapa esittää laskun keskiosa ASLS4, jossa alv eritellään vasta laskun lopussa. Kun ohjelma hakee ostoskorituotteet ikkuna, johon tilaukset tulee voidaan jättää päälle Laskulomakkeen muokkauksessa kuvan valinnassa ohjelma näyttää kuvan selailuikkunassa Käyntikortin tms. tulostamisessa useita parannuksia. Kuva jää muistiin, valikko sisältää esikatselun ja kokoa voi muuttaa Päivyritoiminnot. Kun klikkaat jonkin päivämääräkentän pistenappia ja saat esiin kalenterin napista Päivyri saa esiin päivyrin, johon voi tallentaa päivyritietoa Tiliotetaulukossa mahdollista lajitella haluttu aikaväli viitteen, tilinumeron ja päivän mukaan. Korkolaskennassa voidaan haluttu aikaväli (maalattu) siirtää laskutukseen. Puhelin/fax/sähköposti -taulukossa mahdollisuus lisätä leikekirjasta uusi sähköpostiosoite. Puhelin/fax/sähköposti -taulukossa mahdollisuus lähettää sähköposti. Puhelin/fax/sähköposti -taulukossa mahdollisuus laittaa lisätoiminto, joka suoritetaan ennen sähköpostin lähetystä. Sähköpostiin voi lisätä esim. jonkin tekstin tms Reskontra -taulukossa kun klikkaa pistenappia kentässä Kpl tai Yks. hinta esiin tulee kaavaikkuna. Uutena ominaisuutena mahdollisuus laittaa erilaisia ohjelmakaavoja Poimintataulukko voidaan tuoda käsillä olevasta laskusta. Varastotiedot voi päivittää poimintataulukon tiedoista ilman tuotteiden tuontia laskuun. Opastevideo poiminnasta. Mikäli sähköposti epäonnistuu/ei mene perille siitä tulee paluuviesti sähköpostitse omaan sähköpostiin. Uusi opastevideo: Tiedon siirto laskutus/tuoterek./kirjanpito Uusi toiminto ja opastevideo: Työt ja tuotteet eritellään laskussa Reskontran kriteerilomakkeessa voidaan asettaa Ei-ehto eräpäivälle. Asiakasrekisteritulostuksessa raportissa Asiakkaat, joiden kanssa ei ole toimintaa voidaan maksutapahtumien sijaan määrittää yleensä tapahtumat.

10 Reskontra -taulukossa kun "V" kentän Projekti/viitteenne esiin tulee valikko, josta voi valita jos ko. ehtoon sovelletaan ns. TAI ehtoa. Esimerkiksi, jos valitset TAI-ehdon ja annat kriteerin LA;MA tulosteissa ja raporteissa näkyy lasku/tapahtuma jos Projekti/viitteennesarakkeessa on joka LA tai MA Tapahtumat/reskontra -taulukossa on uusi vaihtoehto Varast o -> Päivitä varasto merkityistä riveistä. Tätä käyttämällä X-merkityistä riveistä voidaan päivittää varasto. Ohjelma vertaa tuotekorttia Nimike -sarakkeessa olevaan tekstiin. Jos se on sama ohjelma merkitsee ko. tuotteen varastotaulukkoon sopivan vähennyksen. Tämä toiminto soveltuu sellaiseen tilanteeseen kun tuotteet on haettu tuoterekisteristä ilman varastopäivitystä. Varastopäivitys tehdään sitten myöhemmin tätä toimintoa käyttäen Ad-hoc hintaan voi laittaa myös katteen Asiakaskasrekisterin Taulukkomuodossa: - näkyy yhteystietoja yläkulmassa - nappi Reskontra, laskutus, tapahtumat Asiakasrekisterin tietoja voidaan käsitellä, siten, että kriteeri-ikkunassa annettu kriteeri jää voimaan kriteeri-ikkunan sulkemisen jälkeen Reskontralistaus Malli 4. Vain yksi rivi tulostuu ja sarakkeet voi määrätä itse Kellokorttiraporttiin useita parannuksia Asiakasrekisteri näkyy vieressä myös taulukkona Tapahtumat/reskontra ikkunassa uusi valikko, jolla halutut rivit voidaan lajitella sopivaan järjestykseen. Ikkunassa on myös nuolinäppäimet, joilla voi suoraan taulukosta siirtyä seuraavaan asiakkaaseen Puhelinsoitto voidaan tehdä myös VOIP puhelimella, esim. Skype.

11 Hae tuote -ikkunassa uusi valikko, jolla tuote voidaan valita painamalla Valitse käsillä oleva tuote. Tämä nappi toimii myös edelleen kuten aiemmin kun käytetään erikseen avoinna olevaa tuoterekisteriä Ikkunassa Asiakasrekisteri -> Muut toiminnot -> Selaile reskontraa >Mene on vaihtoehto Sen asiakkaan korttiin, jolle rivi kuuluu Tulostettavien laskujen ym. sarakkeisiin voi vaikuttaa monipuolisesti. Voit lisätä vapaasti kaikenlaista, uusia sarakkeita, otsikoita ym. Asiasta on helppi. Otsikot napin valikossa on myös mahdollisuus palauttaa alkuperäinen asetelma. Kriteerilomakkeessa Ei-ehto kriteerille Lisätieto. Reskontra, laskutus, tapahtumat taulukossa Varasto -valikossa on kohta Katso asiakkaan varastotietoja. Tämän avulla saadaan taulukko, jossa on asiakkaan varastotiedot. Tässä niitä voi muuttaa. Hae tuote -ikkunan koko säilyy. Finvoice -lomakkeessa voi tallentaa eri nimiselle tiedostolle kopio (jos haluaa lähettää useamman laskun) Rahtikirja -lomake Englanninkielinen lähetyslista Merkitse lasku maksetuksi ikkunassa voi selailla laskurivejä Kun haetaan ryhmä-tuotetta voidaan Valitse hinta ja päivitä varasto -ikkunassa hakea useampi ryhmä. Erota pilkulla eri ryhmät Merkitse lasku maksetuksi ikkunassa uusimmat laskut ovat listan alussa Korvaa myös tyhjä ja Poista -rivi toiminnot Merkitse lasku maksetuksi -toimintoon. Kuvan esimerkissä jos Korvaa myös tyhjä on ruksattu myös Testi -rivi korvataan MA.

12 Tarkista onko asiakas ennestään -ikkunassa uusi valikko, jossa voi muuttaa hakusanoja Siirrä kirjanpitoon -ikkunassa näkyy myös tilinumero, jos siirtoa ollaan tekemässä tilioteikkunassa. Reskontrassa voidaan käyttää useita kriteeriryhmiä. Opastevideo reskontran kriteerien käytöstä Hae tuote -toiminnossa -ikkunassa uusi valikko, jossa voi valita nopeasti hiljattain haetun tai suositun tuotteen Alv-voidaan muuttaa helposti. Päävalikossa painetaan Tietokannan muokkaus ja korjaus ja valikosta valitaan Tee alv muutos tälle yritykselle. Esiin tulee alla oleva ikkuna Asiakasrekisterin kriteeri-ikkunassa voidaan käyttää useita kriteeriryhmiä. Opastevideo yllämainitusta kriteerien käytöstä Reskontra -> Selaile sopivia -taulukossa näkyy asiakkaiden nimet selailtaessa. Samoin Asiakasrekisteri > Muut toiminnot -> Selaile reskontraa Kellokorttiohjelmassa voidaan kommentteja tallentaa käsin tietoja annettaessa Vironkielinen Blanko A4 Malli 4 laskulomake. Englanninkielinen Myymäläkuitti Malli 3. Vironkielinen lähetyslista Reskontran "Tulosta sopivat Malli 3 (kirjanpitäjälle)" on liitetty mahdollisuus käyttää päiväystä eräpäivän sijaan. Kun valitset "Tulosta sopivat Malli3 (kirjanpitäjälle)" esiin tulevassa ikkunassa on uusi valikko, josta valitse "Pääkirjassa näytä laskun päiväys".

13 Ketjulaskutus -ikkunassa on mahdollista laittaa asiakaskriteeri Tulosta osoite -toiminnossa voidaan valita Hae koordinaatit postitusohjelman tarrasta nro Luokitus -taulukossa mahdollista tarkistaa Muut toiminnot valikossa onko samoja luokituksia annettu samoille asiakkaille Opastevideo Alv-merkinnöistä Kopioi rivejä -toiminnossa parannuksia Valitse lomake -ikkunan Muokkaa tätä lomaketta -valikossa uusi kohta: Muokkaa vaihtuvia tekstejä Lasku/viitenumerosarja luonnissa voidaan käyttää erityistä komentosarjaa määrittelemään millainen lasku tai viitenumero luodaan Reskontralistaus Tulosta sopivat sisältää mahdollisuuden tulostaa laskuosuuden asiakasjärjestyksessä Asiakaskortissa Lisää uusi kortti -valikossa Tuo uusi asiakas toisesta tiedostosta Asiakasrekisterin kriteeri-ikkunassa Lajittele asiakasrekisteri. Tämän avulla voidaan ennen tulostuksia lajitella asiakasrekisteri haluttuun järjestykseen. Lajittelu ei jää voimaan vaan on väliaikainen Korkolaskennassa voidaan vuosikorko valita 360/365 mukaan Apukentässä ja Lisätiedossa pistenappi Kriteeri-ikkunassa voidaan antaa kolme hakutermiä, joita etsitään kaikista kentistä ei pelkästään erikseen annetuista kentistä. Soveltuu hyvin tilanteisiin jos ei muisteta missä kentässä tieto oli. Tulosta osoitetiedot -raportissa saadaan haluttaessa myös lisätiedot. Postiennakko Malli 2000 versio 2 useita parannuksia Asiakasrekisteri taulukkomuodossa näyttää myös asiakkaan laskutiedot Uusi postiennakkolomakemalli SEPA maksu. Valitse lomake -ikkunassa kun painetaan Tee pankkiyhteysohjelman aineisto ohjelma kysyy halutaanko tehdä SEPA maksu tai vanhan mallinen maksu Korko/alennus -toimnoissa kassa-alennuksessa parannuksia, mm. alennuksen suuruus näkyy laskussa Opastevideo vuokrankantokirjan tekemisestä Luokitusten käytöstä opastevideo Tarkista onko sama asiakas useampaan kertaa -toiminto voidaan kohdistaa toiseen tiedostoon.

14 Toimiala -toiminnossa etsi-kenttä Käsittele lisätekstissä parannuksia: Poista lisäteksti -valikko ja pistenappia painamalla ohjelma avaa lisätekstin Uusi laskulomake "Sähköposti yksinkertainen" Asiakirjahallinta Lisää lisäteksti -toiminnon alle Valitse kuva -valikko myös editoi kuvaa. Ohjelma käynnistää Windowsille varatun editointiohjelman Useita parannuksia kenttien editoinnissa Hae tuote -ikkunassa voidaan poimia tuotteita Vierityspalkki Käsittele tilikarttaa yms -ikkunaan Uusi sähköposti lasku/ym. lomake Sähköposti teksti ja html tekee teksti ja html muotoisen laskun sähköpostiin Valitse lomake -ikkunassa näkyy Alv -erittely (aiemmin toisessa ikkunassa) Merkitse lasku -maksetuksi -toiminnossa voidaan aktivoitaessa merkitä laskuno, eräpäivä, ym. samaksi kuin päärivillä Esitiedot ikkunassa useita parannuksia, mm. luokitustiedot voi valita ja muuttaa. Kuville drag & drop ominaisuus Prinetti osoitetarra Tulosta sopivat -reskontraraporteissa voidaan antaa sopiva otsikko Reskontra Tulosta sopivat Malli 3 (kirjanpitäjälle) sisältää alennukset ja alv-erittelyt Laskunumeroiden ja viitenumeroiden käytössä erikoistoiminto, jolla voidaan määrittää ns. after-toiminto, jolla em. numeroita voidaan automamaattisesti muuttaa. Esim. taloyhtiöilla on käytössä usein sama viitenumero per asukas Uusi laskulomake Blanko A4 Malli 5 englanninkielinen Uusi laskulomake Itella/Prinetti A5 Laserosoitekortti Pankkiviivakoodi Malli Postiennakko A4 mustesuihku/laser. Laskunumerovälitarkistus ilmoittaa käytetyn laskunumerovälin (myös kirjanpidossa).

15 Vcard export toiminto Osoitetulotuksessa useita parannuksia mm. kuvien liitämisen osalta Tili- ja viitetietojen haussa parannuksia Laskutusohjelma tukee uusia EMVLumo -maksupäätteitä Tee lisätieto -tiedosto kaikille sopiville asiakkaille -toiminto Siirrä kirjanpitoon -toiminnossa mahdollisuus ottaa loppusumma myös taulukon kaikista riveistä ja maalatuista riveistä Vuokrankantokirjassa mahdollista valita vertailukenttä Projekti/viitteemme lisäksi ELL -standardin mukainen lavalappu Erikoistoiminto -mini haetuote toimintoon Voit valita useamman tuotteet Hae tuote (hiiren kakkonappi) -toiminnolla maalaamalla rivejä Hae tuote viivakoodilla -toiminnossa uusi toiminto Jatka viivakoodien kysymistä kunnes painetaan Peruuta Finvoice Useissa selaile varastotietoja -toiminnoissa parannuksia Kopioi rivejä -toiminnossa mahdollisuus valita mitä sarakkeita kopioituu.

16 Rakentamisen tiedonantomenettely/työntekijätiedot -TYVI -ilmoitus. Rakentamisen tiedonantomenettely/urakkatiedot -TYVI -ilmoitus Tilastokeskuksen toimiala-luokitus on mukana Merkitse laskuksi -toiminnossa merkintä voi koskea myös maalattuja rivejä. Ikkunassa näkyy myös laskujen loppusummat. Korko/alennus -toiminnossa parannuksia, mm. yhteensä summa näkyy ja ohjelma huomio maalatut rivit Ikkunassa Hae tuote Valitse etsintätapa valikossa Viimeisimmät tuotteet Del -napilla voi poistaa rivin pikavalintalistasta. Tupla-klikkaamalla rivin voi myös pikavalita Yhteensä -summa näkyy lennosta ja Merkitse laskuksi -valikossa Gant -kaavion tulostuksessa parannuksia Laskuosan asetusten kieli voi olla myös saksa.

17 Kopioi/liitä voidaan tehdä valitulle sarakkeelle. Ohessa sarakkeeseen Tilausno on kaikille x-riveille laitettu teksti Esim painamalla pientä OK -nappia Ikkunassa Tapahtumat/reskontra pudotusvalikosta Varasto saatava taulukko saadaan Tulostettua Finvoice -verkkolaskun asiakastietoja Voidaan lukea vastaanottajanilmoitus Xml -tiedostosta Raportissa Tulosta sopivat Malli 4 uusi lajittelukriteeri: Tulostus tilinumerojärjestyksessä. Samassa raportissa myös mahdollisuus lisätä erikoistoiminto V-nappi laskunumerosarjan valinnassa kertoo lisätietoja Vuokrankantokirjaan useita parannuksia Osoitetulostuksessa parannuksia Korvaa tyhjät kate-kentät reskontrasta -toiminto. Tällä voidaan päivittää laskutiedoissa reskontrassa olevat kate-sarakkeet taannehtivasti tuoterekisteriin annetuilla katteilla Tiliotteet voidaan lajitella myös arkistointitunnuksen mukaan Siirrä kirjanpitoon -toiminnossa nappi Kirjanpito sisältää laajemmat toiminnot Opastevideo erikoistoiminnon käyttämisestä laskunumerosarjoissa Vironkielinen myymäläkuitti. Useisiin myymäkuitteihin parannuksia Uusi vaihtoehto Alv määrittelystä. Laskunumerotaulukossa voidaan etsiä laskua vastaava asiakas. Muita käyttöliittymäparannuksia Kopioi/liitä -toiminnossa mahdollista käyttää Kpl -sarakkeen pistenappitoimintoa Uusi opastevideo: laskuerittelyjen muokkaaminen Laskuosan asetuksissa mahdollisuus valita piste/pilkku asetelma laskuissa.

18 Kirjanpito Automaattiviennit voidaan lajitella aakkosjärjestykseen. Automaattiviennit voidaan tallentaa ja hakea toisesta tiedostosta Kirjanpidon kriterilomakkeessa lisää pudotusvalikkoja Pääkirjat, päiväkirjat jne. voidaan tulostaa viivakoodina Tilinumeroa muutettaessa ohjelma tarkistaa onko se jo käytössä Pääkirjaan, päiväkirjat jne. voidaan liittää lisätietosarakkeita Saldo napit kirjanpidon kortissa Tuloslaskelma/taseen marginaalit jäävät muistiin Brutto->Netto tulostus Tuloslaskelma/tase tulostuksessa paremmin Kuukausiveroilmoituslaskelmassa voidaan käyttää useita EU-ostot/myynnit tilejä "Käytä seuraavia aikavälejä laskentaan" voi sisältää myös vertailun budjettiin.

19 ALV-kuorinta linkki helpompi. Valikoiden avulla voidaan määrittää helposti mikä tili kuoriutuu millekin ALV-velka -tilille "Jaa tosite osiin" -toiminnossa on kustannuspaikka. Kustannuspaikan voi myös valita pikavalintapisteestä Tarkista oikeellisuus tarkistaa myös täsmääkö tase. Ohjelma tarkistaa myös minä päivä tase lakkaa täsmäämästä Saldo -napilla voidaan valita usein käytetty tili ja tallentaa uusi tili Kirjanpitokortista voidaan automaattisesti tehdä korjausvienti Tuloslaskelma & tase voidaan tulostaa helpommin projekti/kustannuspaikkakohtaisesti kun ruksataan Käytä seuraavia... ja annetaan kustannuspaikat painamalla nappia Valitse kustannuspaikat. Ohjelma tulostaa raportin peräkkäisinä tulosteina EU Ostot/Myynnit -tileissä voidaan määrittää laskennallinen alv%. Tilikartassa EU tilit ovat normaalisti alvittomia, mutta Kuukausiveroilmoituslaskelmassa ohjelma laskee erittelyyn kirjanpitotositteissa verottomien summien Alv Poista valikossa voidaan poistaa kortin sijaan lisäksi tosite.

20 Uusi Alv-ilmoituslomake kun käytetään nettoperiaatetta. Poistuessasi vanhanmallisesta Alv-ilmoituksesta esiin tulee täytettävä Alv-ilmoituslomake Jaa tosite osiin ikkunassa nappi Kopioi sarake ylempää kopioi kaikista sarakkeista. Aiemmin kopioi vain ensimmäisen sarakkeen Viennit taulukkomuodossa ikkunassa voidaan lajitella tositteet myös vuosi+tositenumero ja Vuosi+kuukausi+tositenumero järjestyksessä. Lajittelun voi myös merkitä koskemaan vain haluttua aikaväliä Laske sopivien tietueiden määrä laskee myös tositteiden määrän ottaen huomioon vastaviennit ja vastatilittömät viennit Kirjanpidon taulukkomuodossa pistenapit Kommentti -sarakkeisiin. Näillä voi valita kommentin ja kustannuspaikan valikosta Poista tilinavaus -toiminnossa voidaan valita valikosta minkä aikavälin tilinavaus poistetaan Lue lasku viivakoodilukijalla -toiminto. Kirjanpidossa (kortti tai taulukkomuoto) valitse valikosta Muut toiminnot tai paina Alt+1 ja voit viivakoodilukijalla lukea laskun tiedon kirjanpitoon Kirjanpidon päiväkirja tyylisissä tulosteissa saadaan tulostettua myös asiakasjärjestyksessa Debet ja Kredit -kentässä on pistenappi, jolla saadaan esille pieni laskentakaava ikkuna. Tähän voidaan syöttää laskelma, joka laskeutuu alla olevaan kenttään kun painetaan Enter.

21 ALV ilmoituslomakkeen valvontaosa voidaan tulostaa erikseen. Mukana myös uusi TYVI -lomake Kirjanpidon kriteeri-ikkunaan annetut kriteerit voi tallentaa ja käyttää pikavalintana Tositesarjat voidaan tallentaa ja hakea tiedostoon. Tositesarjataulukossa on myös Lisää väliin -toiminto Opastevideo miten kirjanpitoon syötetään tositteita Veroilmoituslomakkeet 60, 61A ja 61B voidaan tulostaa Pääkirjat ym. voidaan tulostaa kk-saldoerittelyn lisäksi myös päiväsaldoerittelynä Uusi raporttimalli kirjanpidon kriteeri-ikkunassa "Tilikaudella käytetyt tilit". Tämä on muuten samanlainen kuin "Suorita laskenta/tilinpäätös", mutta summia ei esitetä. Molemmissa raporteissa on lisäinfoa mm. käytettyjen tilien määrä ja erilaisia otsikoita Päivä/pääkirjan ym. tulosteet voidaan tulostaa vaakana siten, että tulostus käyttää hyödyksi koko alan Kun ohjelma etsii puuttuvat tositenumerot niistä voidaan muodostaa myös tositesarja Jos Tuloslaskelma/tase -tulostus halutaan vain yhdeltä kaudelta voidaan tuloste tulostaa koko sivun levyisenä. Valitse Valitse fontit ym. asetelmat... ja sitten klikkaa Yksi kausi Saldo -toiminto pistenappina tiliin ja vastatiliin taulukkokäsittelyssä Kuukausiveroilmoituslaskelma voidaan ottaa koko vuodelta kerralla valitsemalla Jaa laskelma kuukausiksi Saldo -toiminto pistenappina tiliin ja vastatiliin taulukkokäsittelyssä Tulosta tosite sisältää myös jaetun tositteen tiedot seuraavalla sivulla Käsittele tilikarttaa -taulukossa pistenappi tilinumerosarakkeessa, jolla voidaan laskea tilin saldo Valuutan voi valita valikosta.

22 Uusi etsintätoiminto, jolla voi etsiä erilaisilla hakusanoilla ja ohjelma näyttää sopivimmat Kirjanpidon kriteerilomakkeessa ruksattava kohta Kirjainkoolla ei ole väliä Laskukaava voidaan tallentaa kommenttikenttään. Tositesarjan luomisessa parannuksia Siirrä kirjanpitoon -toiminnossa mahdollisuus käyttää tositenumerosarjoja Tosite haku PayPal tab-delimited tiliotteesta Ikkunassa Käsittele tilikarttaa ja Käsittele tuloslaskelma/tasetta näkyy taulukon vieressä tili2 tiliryhmä -linkitys. Taulukon koko ja sijainti myös säilyy Tilikartan tilien selitys voivat jatkua useammalle riville. Laita lisäriveille tyyppi ja tili2 samaksi Uusi tilikartta "Perustilikartta" Tositteen jakaminen -ikkunassa mahdollista lukea taulukkoon aiemmin jaettu tosite. Nyt myös OK -painaminen korvaa mahdollisen saman tositenumeron ja päivän tositteen. taulukossa myös toinen kommenttisarake. Lisäksi mahdollisuus jakaa Alv osuuteen Vuoden B veroilmoituslomake lomake. Lomakkeessa voi nyt myös antaa tiliryhmävälin. Samoin tiliryhmävälin Lokero voi viitata kenttään, ohjelmakoodiin tai kirjanpidon kriteeriin Tositteet voidaan numeroida uudestaan kätevästi seuraavasti: - kirjanpidossa paina "Printtaa/laske" - anna sopivat kriteerit (esim. päiväväli) ja valitse valikosta (valikon lopussa) "Numeroi tositteet uudestaan" ja paina OK - esiin tulevaan ikkunaan anna esim. sopiva aloitusnumero ja kasvata on siis 1. Paina viereistä OK nappia. Ohjelma näyttää vielä miten korvaus tapahtuu. Voit hyväksyä tai hylätä vielä tässä Kuukausiveroilmoituslaskelma -ikkunassa voidaan tehdä useita laskelmia ilman päävalikkoon palaamista.

23 KK-veroilmoituslaskelmassa useita parannuksia. Mm. EU-alvikäsittely on parempi. Marginaaliverolaskenta (ohje?-neuvonapin takana) Ohjelmaa on lisätty "Kuori Alv" toiminto siten, että voit kuoria sen myös koko tositteesta painamalla "Kuori Alv omaksi vienniksi" ja sitten "Paina tästä, jos haluat jakaa koko tositteen, joka koostuu useasta tapahtumasta" Verolomake Kun tulostetaan kuukausiveroilmoituslaskelmia pidemmältä aikaväliltä ja on ruksattu Jaa laskelma kuukausiksi ohjelma erittelee raportin lopuksi kaikki maksettava verot laskelman lopussa. Veroilmoituslomakkeen Tee kaavamuutos -ikkunassa on nappi Laske valitut ryhmät, jolla voi laskea ko. lokeron summat tili tai tiliryhmäkohtaisesti Alv-velkatili voidaan tallentaa pysyvästi eri ikkunoissa, joissa Alv kuoritaan Opastevideo "Tuloslaskelman ja taseen tulostaminen" Tarkempi tuloslaskelma/tase -> Käsittele tilikarttaa -ikkunassa on tyyppi -sarakkeessa pistenappi, jolla voi valita tyypin (tulo/meno/tase) Tarkempi tuloslaskelma/tase -> Käsittele tilikarttaa -ikkunassa pudotusvalikko Poista sisältää uuden toiminnon Poista käyttämättömät tilit Uusi kirjanpidon raportti: Tilintarkastuskertomus Uudet veroilmoituslomakkeet 4, 6B ja Pääkirja voidaan tulostaa myös tilinumerojärjestyksessä. Yleensä ohjelma tulostaa ne siinä järjestyksessä, jossa ne ovat tilikartassa KK-verolaskelmalomakkeen 209 tilit voi kertoa painamalla Veroton liikevaihto -tilit -napilla PayPal raporttien käsittelyyn parannuksia: - ohjelma näyttää tapahtumat - Withdraw funds -vienneille voidaan antaa tili - ohjelma huomioi pankkimaksut erikseen Taulukkomuodossa lajittelu myös pelkän tositenumeron mukaan Päiväkirja voidaan tulostaa myös selitys-järjestyksessä Tilikarttaan voidaan palauttaa sieltä poistetut tilit mallitilikarttaa käyttäen. Päävalikossa paina Tarkempi tuloslaskelma/tase -> Käsittele tilikarttaa-> Ok ja valitse pudotusvalikko Muut toiminnot Taulukkomuodossa toiminto Muuta tyhjät selitykset tiliselityksiksi toimii taulukossa maalattujen rivien kanssa.

24 Päivyritoiminnot. Kun klikkaat jonkin päivämääräkentän pistenappia ja saat esiin kalenterin napista Päivyri saa esiin päivyrin, johon voi tallentaa päivyritietoa. Jaa tosite osiin -taulukossa 20 riviä Laske -nappi KK-veroilmoituksessa. Laskee edellisen kuukauden vähentämättä jääneen osuuden Kirjanpidon Saldo-napilla saa suoraan myös pääkirjamaisen raportin tapahtumista painamalla OK -laske summat ja listaa Veroilmoituslomake 6B 2008 Veroilmoituslomake Veroilmoituslomake Päivä & pääkirjoissa uutena tulostusvaihtoehtona Kapea listaus Suorita laskenta/tilinpäätös -laskelma tulos ja taseet eritelty omina välisummanaan tili2 -numero näkyy kun selaillaan tuloslaskelmaa/tasetta ikkunassa Tarkempi tuloslaskelma/tase Uusi opastevideo Tulos/taseen muokkaaminen Tilikartta on jatkuvasti selailtavissa kirjanpidon tositeikkunassa. Samoin viennit näkyvät taulukkoikkunassa alempana Kirjanpidon tietoja voidaan käsitellä siten, että kriteeriikkunassa annettu kriteeri jää voimaan kriteeri-ikkunan sulkemisen jälkeen Päiväkirja, pääkirja, ym. tulosteissa otsikkotekstin voi muuttaa. Päivä-, pääkirja ym. raporteissa mahdollisuus tulostaa erittely kustannuspaikoittain. Tarkempi tuloslaskelma/tase tulosteessa voidaan tilierittelyn lisäksi myös tehdä tositeerittely Tositteeseen voidaan lisätä pitkä selitys pudotusvalikosta Tuo/lisäinfo. Tositteeseen voidaan lisätä kuva pudotusvalikosta Tuo/lisäinfo Valvontailmoitusmalli KK-veroilmoitukseen Malli 2 Valvontailmoitusmalli KK-veroilmoitukseen Malli 3

25 Veroilmoituslomake 6B 2009 Veroilmoituslomake Veroilmoituslomake Opastevideo Tositteen jakaminen osiin Kirjanpidon kortti-ikkunassa olevassa tilikartassa ja Lisää/Poista -toiminnot Uusi KK TYVI-ilmoitus ja myös mahdollisuus editoida sitä käsin Tarkista oikeellisuus-toiminto korjaa tilinumeron jos siinä on tyhjiä merkkejä tilin edessä. Esim. [ 1900] ->[1900 ] Veroilmoituslomakkeessa kun halutaan tietää mistä jokin summa koostuu toimitaan seuraavasti: - paina ja sitten paina Tee kaavamuutoslaske valitut ryhmät Nyt taulukossa näkyy myös tilinum ero Alv-kuorinnassa parannuksia. Ohjelma näyttää kuoritut Kun tulostetaan Tuloslaskelmaa ja tasetta ja erikseen halutaan tietyt kustannuspaikat ohjelma ei huomioi kustannuspaikoissa kirjainkokoa. Kuukausiveroilmoituslaskelman muutokset koskien alv muutosta kesällä Tilikartan ja tulos/tase -kaavan muokkauksessa useita parannuksia Uusi kuukausiveroilmoituslomake. Tarkista oikeellisuus toiminossa parannuksia. Voidaan suoraan korjata tosite Valitse tiliryhmät -ikkunassa kaavaa voidaan editoida erikseen Kuori alv pois bruttoviennistä huomioi myös sen, että onko joku tili haluttu kuoriutuvan erityiselle alv-tilille Tarkista oikeellisuustarkistaa tuplatositteet Asiakasrekisterin kriteeriikkunassa Lajittele asiakasrekisteri. Tämän avulla voidaan ennen tulostuksia lajitella asiakasrekisteri haluttuun järjestykseen. Lajittelu ei jää voimaan vaan on väliaikainen Kuukausiveroilmoituksen päivämäärän valinnassa parannuksia Käytä seuraavia päivävälejä laskentaan -toiminnossa voidaan vertailussa kirjanpidon ja budjetin lisäksi vertailla muihin kirjanpitoihin Kriteeri-ikkunassa voidaan antaa kolme hakutermiä, joita etsitään kaikista kentistä ei pelkästään erikseen annetuista kentistä. Soveltuu hyvin tilanteisiin jos ei muisteta missä kentässä tieto oli.

26 Jaa tosite osiin -toiminnossa seuraavat parannukset: - tositteiden jakaminen tapahtuu taulukkona, joten siihen voi lisätä/poistaa rivejä. - jaettujen tositteiden selailu - käyttöliittymäparannuksia Ohjelmaan on tehty muutos, jolla "Erittele kustannuspaikoittain/projekteittain" ruksi toimii siten, että: - jos ruksi on päällä ja alla olevaan kenttään on annettu pilkulla erottaen kustannuspaikkoja ohjelma tulostaa em. kustannuspaikat - jos ruksi on päällä ja alla olevaan kenttään EI OLE annettu mitään ohjelma tulostaa KAIKKI kustannuspaikat eriteltynä Kuori alv omaksi vienniksi näyttää myös mitä bruttosumma on jos käsin muutetaan ikkunassa tietoja Uusi kriteeri Tositteet, joissa tili kuuluu tiliryhmään Useita parannuksia kenttien editoinnissa Numeroi tositteet uudestaan -toiminnossa näkyy taulukkona numeroitavat tositteet Perus-Alv-% antaminen helposti valikosta Kk-veroilmoituslaskelmassa Sivuuta tositteet, joissa reskontrakoodi on... -toiminto Automaattivienti voi olla myös useampiosainen, esim. jaettu tosite Tuloslaskelman & taseen tulostuksessa voidaan jättää piilon rivit, joissa lisäehdossa erikseen määritelty "puumerkki" Uudet veroilmoituslmakkeet 2012: 6B, 5 ja Uusi kk-verolomake TYVI Vuosi-ilmoitus maksetuista osingoista VSOSERIE Tarkempi tuloslaskelma/tase -toiminnossa voidaan määrittää kustannuspaikat eri tavalla Kun uusi tosite lisätä voidaan käynnistää omavalintainen erikoistoiminto. Pääkirjaa tulostettaessa voidaan käyttää omavalintaista erikoistoimintoa Jaa tosite osiin -ikkunassa tositteen yhdistäminen mikäli samaa tiliä käytetään. Alt+piste ja Alt+piste tuovat esiin valikon, josta voi hypätä jonkin tilikauden 1. tositteeseen (nolla-tilinavaus) Kriteeri-ikkunassa tilinumeroilla on Tai ehto. Jos tämä on ruksattu ja tilinumero on annettu esim kriteeri on silloin "tilinumero tai vastatili on 1900" Tulosta tosite -toiminnossa parannuksia. Lisätieto näkyy kortissa.

27 Numeroi tositteet uudestaan on mahdollista numeroida halutut maalatut rivit. Tositesarjan käsittelyssä parannuksia. Lisätieto -tiedostot voidaan kaikille korteille luoda nopeasti Kirjanpidon kriteerilomakkeessa voidaan antaa useampi tili, jolloin tuloste koskee annettuja tilejä Uudet veroilmoituslomakkeet 4,5 ja 6B RY/Säätiö veroilmoitus 2013 TYVI -muodossa Tuloslaskelma/tase tulostukses ns. jälkimuokkaustoiminto Uusi opastevideo Kuukausiveroilmoitus Viennit taulukkomuodossa uusi lajittelu-tapa, jossa voidaan valita myös kenttä Viennit taulukkomuodossa uusi toiminto Tuo tosite toisesta kirjanpidosta Viennit taulukkomuodossa uusi toiminto Näytä/piilota kuva Viennit taulukkomuodossa uusi toiminto Muut toiminnot -valikossa Numeroi maalatut tositteet uudestaan Uusi opastevideo Kirjanpito kuva tositteesta Mahdollisuus tulostaa kaikista kriteereihin sopivista tositteista sivutuloste, jossa kaikki tiedot ym. Kuva ja lisätiedot. Ikkunassa Valitse vaihtoehto kohta Tosite kerrallaan Aputoiminto kuvan käsittelyyn. Tositteiden tulostuksessa parannuksia Etsi samanlainen tosite -toiminnossa parannuksia Uusi kuukausiveroilmoitus lomakemalli.

28 Opastevideo tositenumeroiden uudelleennumeroinnista Tilintasauksessa parannuksia Kirjanpidon oikeellisuuden tarkistuksesta ja korjauksista opastevideo Alv kuorinnasta opastevideo Viennit taulukkomuodossa pudotusvalikossa Muut toiminnot on kohta Kasvata tositenumeroa, joka muuttuu Älä kasvata tositenumeroa. Tällöin tositenumero ei kasva kun uusia rivejä lisätään VSY6C14 Ry/Säätiö TYVI veroilmoitus 2014 Verolomake 4 - As Oy 2014 Verolomake Verolomake 6B Oy/Ky ym Kuukausiveroilmoituslomake Verolomake 6A Amm./Ky ym Verolomake 2 Maa/metsätalous Verolomake 4 - As Oy 2015 VSY6C15 Ry/Säätiö TYVI veroilmoitus Verolomake 6B Oy/Ky ym 2015 Verolomake 6 Oy/Ky Valtionlaitos, kunta ym Viennit taulukkomuodossa -ikkunassa oleva toiminto Laske tosite laskee maalatut rivit jos sellaisia on. Muuten laskee käsillä olleen tositenumeron, kuten aiemmin Tietueväli voi olla myös kriteerinä Viennit taulukkomuodossa -ikkunassa oleva toiminto Tyhjää nolllanumero... tyhjää maalatuilta nolla tyhjäksi (laskennallisesti se on sama kuin nolla) Tarkista oikeellisuus -toiminnossa parannuksia.

29 Palkanlaskenta Lyhyt palkkalistaus ja Palkkatodistus sisältää nyt "Ennakot yhteensä" Koodilla 2 ja 3 voi tehdä "nolla" palkan. Yksikkömäärä näkyy silti palkkalajilistauksissa Palkansaajan nimi ja ryhmä voidaan valita "Anna kriteerit" ikkunassa Ei-ehto -mahdollisuus kommenttikenttään "..." -taulukossa voidaan selailla eri palkansaajien taulukoita Palkkalaji 503S0 poistaa sotumaksun ko. riviltä Lyhyt palkkalistaus/palkkakortti paremmin: raporttia voidaan lyhentää siten, että vain nettotiedot ym. näkyvät Palkkatapahtumat taulukossa pikavalintanappi sarakkeessa Selitys Lomarahan ja lomapalkan laskennassa voidaan valita ennakkoperintätapa.

30 Siirrä, korvaa, poista -toiminto palkanlaskentaan ja palkkareskontraan. Palkkareskontrassa sovelletaan aikavälejä. Tähän vaikuttaa asetus Kausi toimii... tai Maksupäivä toimii... Muita kriteerejä sovelletään palkansaajarekisteriin (jos se valitaan) Kaksi uutta aikakriteerivaihtoehtoa "Tarkat kausipäivät aikakriteerinä" ja "Kausi ja maksupäivä toimivat aikakriteerinä" Vuosi-ilmoituslomake Lomapalkan laskeminen %-perusteisesti Video-opaste palkkatietojen syöttämisestä Lomapalkan ja -rahan laskennassa voidaan valita kumpi halutaan. Kalenterin käsittelyssä parannuksia Palkanlaskennan kriteeri-ikkunaan annetut kriteerit voi tallentaa ja käyttää pikavalintana Palkkalaji 503T0 poistaa työnantajan Tel/TaEl/Lel vakuutuksen ko. Riviltä. Palkkalaji 503V0 poistaa työnantajan tapaturma/työttömyysvakuutuksen ko. riviltä Useita parannuksia valvontailmoituksessa. Nyt voidaan mm. Työstää TYVI muotoinen aineisto Video-opaste palkkatietojen TYVI valvontailmoituksen tekemisestä Palkkoja syötettäessä Työaika yks. -sarakkeessa pistenappi, jolla voidaan syöttää tunnit Uusi työtuntiraportti -listaus. Erittelee henkilökohtaisesti kaikki tunnit ja kk-palkka tunnit Palkka-% -taulukossa voidaan lisätä väliin rivejä. Em. taulukossa voidaan kopioida/liittää taulukkoon rivejä Em. taulukko voidaan lajitella päivän mukaan.

31 Palkkaprosentit -taulukossa Kopioi/liitä toiminto Palkanlaskennan kriteeri-ikkunassa pudotusvalikko Asetukset, jossa voidaan muuttaa useiden tulosteiden fonttiasetuksia Tulosta palkat... -tuloste voidaan tulostaa ikkunalliseen kirjekuoreen sopivana Tulosta palkat -tuloste vironkielisenä Kriteerinä voi olla myös Tapahtuma-taulukon selitys. Ohjelma huomioi otsikkorivit ja sellaiset, joista löytyy annettu selitys Sähköposti -kenttä palkansaajan korttiin Palkka -sarakkeessa on pistenappi, jolla saadaan toiminto Anna kaava. Tällä avautuu pieni laskentakaava ikkuna. Tähän voidaan syöttää laskelma, joka laskeutuu alla olevaan sarakkeeseen kun painetaan Enter Palkkatapahtumat taulukossa voi poistaa myös Poista -toiminnolla halutun aikavälin palkat Sairausvakuutuksen päivärahamaksu "..." -taulukkoon Matalapalkkatukilaskenta Palkkalaji 503AY vapauttaa rivin bruttopalkan AY maksusta Työnantajamaksuerittelyssä näkyy kriteeriaikaväli Tee ikkunakirjeeseen sopiva toiminnossa voidaan jättää pois yritysnimi Siirrä kirjanpitoon -toiminnossa useita parannuksia Palkkakorttiin ja palkkatodistukseen saa myös kausikohtaisen palkkalajierittelyn Palkkatapahtumat -taulukossa lajittelumahdollisuus kolmella tavalla Valitse aiemmin annettu palkka nappi, jolla voi valita ko. palkansaajan aiemmin syötetyn palkan Ikkunaan "Kopioi rivejä" on lisätty mahdollisuus muuttaa päiviä.

32 Palkanlaskennan kriteeri-ikkunan Työtunnit asetus säilyy muistissa. Palkanlaskennan kriteeri-ikkunaan uusi kriteeri Palkkalaji. Palkanlaskennan kriteeri-ikkunaan kaksi uutta raporttia: Osoitelistaus Malli 1 ja Malli 2. Opastevideo kriteeri-ikkunan käytöstä. Tulosta ikkunakirjeeseen sopiva -toimintoon mahdollisuus määrittää osoitteen ylämarginaali Selaile tietokantaa taulukkomuodossa on uusi vaihtoehto kriteerilomakeikkunassa Päivyritoiminnot. Kun klikkaat jonkin päivämääräkentän pistenappia ja saat esiin kalenterin napista Päivyri saa esiin päivyrin, johon voi tallentaa päivyritietoa Kuukausilomapalkka-ikkunassa voidaan antaa aikaväli yhden kuukauden sijaan. Lisää rivi väliin -toiminto palkkatapahtumat taulukkoon Palkkarekisterin tietoja voidaan käsitellä, siten, että kriteeri-ikkunassa annettu kriteeri jää voimaan kriteeri-ikkunan sulkemisen jälkeen Palkanlaskennan kriteeri-ikkunassa valinnaisena kirjainkoolla ei ole väliä Palkanlaskennan pääikkunan koko säilyy. Palkansaajia voidaan selata pääikkunassa taulukkomuodossa. Palkkatapahtumat taulukossa voidaan vaihtaa palkansaajaa nuolinäppäimillä Palkkatapahtumat -ikkunassa lajitteluun on lisätty vaihtoehto lajitella myös selityksen mukaan Palkansaajan kortissa Puhelin-nappi, jolla voi soittaa annettuun numeroon Muut toiminnot -valikossa Selaile kaikkien palkansaajien tapahtumia toiminto Lisää palkka -toiminnossa voidaan helposti luoda erilaisia automaattipalkkoja.

33 Ylityölaskennassa parannuksia Vironkielinen Palkkatodistus. Vironkielinen Lyhyt palkkalistaus/palkkakortti. Englanninkielinen Palkkatodistus. Englanninkielinen Lyhyt palkkalistaus/palkkakortti. Englanninkielinen Tulosta palkat -raportti Kopioi -rivejä -toiminnossa parannuksia. Ohjelma huomio taulukosta valitut rivit Pankkitilinumero on pidempi Palkansaajakorttia poistettaessa voidaan tarkentaa mitä poistetaan. Poistetaan lisätiedot ym. Info -ikkunassa uusia toimintoja. Myös mahdollisuus poistaa tietoja Kriteeri-ikkunassa voidaan antaa kolme hakutermiä, joita etsitään kaikista kentistä ei pelkästään erikseen annetuista kentistä. Soveltuu hyvin tilanteisiin jos ei muisteta missä kentässä tieto oli Vuosi-ilmoitus -lomakkeen eri kohtiin voidaan määritellä useamman palkkalajin summat yhteenlaskettuna samaan lokeroon Useita parannuksia kenttien editoinnissa. Pistenappi kentässä Ammatti, jolla voidaan valita sopiva ammatti aiemmin käytetyistä Pistenappi sarakkeissa Tyel ja Työttömyysvakuutus, jolla voidaan valita sopiva ammatti aiemmin käytetyistä Opastevideo Vuosi-ilmoituksen muokkaamisesta Kun klikataan Palkkatapahtumat -taulukossa Työaika yks. -sarakkeen pistenappia esiin tulevassa ikkunassa on myös anna -kaava toiminto vaihtoehtoisena Kakkosnappiklikkaus Palkkatapahtumat avaa kaikkien palkansaajien tiedot.

34 Pistenappi kentässä Perus-%, jolla voidaan valita sopiva aiemmin käytetyistä Ohjelma laskee myös erillisen keskituntiansion annetusta aikavälistä. Ohjelma erittelee rivikohtaisesti Tyel, ym. tulosteessa Saldo -napilla avautuvassa laskenta-ikkunassa voidaan tilin sijaan välita myös tiliväli (ns. tili2 tiliryhmäkoodi), jonka mukaan ohjelma laskee saldon Selaile kaikkia palkansaajia näyttää ylärivillä käsillä oelvan palkansaajan nimen Palkansaajan kortin info -ikkunassa voidaan editoida myös tietoja Toiminto Tee lisätieto sopiviin asiakkaisiin Sotu numeron tarkistus (pistenappi kentässä) eri puolilla ohjelmaa Rajatulo on palkkatapahtumakohtainen voidaan määrittämään koko kuukautta ei pelkästään "1" -rivejä. Näin voi kuukausi jakautua esim. kahteen palkkajaksoon Virolainen palkka voidaan laskea. Ohjelma ottaa huomioon 144 eur verovapaan ja muut laskelmat. Ohjelma muodostaa 22 koodilla valmiit lasketut summat

35 Vuosi-ilmoituslomakkeessa voidaan määrittää erityinen kaava kenttään Palkan siirtämisessä reskontraan/laskutukseen parannuksia Palkanlaskennan kriteerilomakkeessa parannuksia Pankkiviivakoodin saa tulostettua MYEL/YEL Tyvi -ilmoitus Ikkunassa Asetukset ja tiedostot Muut asetukset Liitä/poista kirjoitusesto voidaan laittaa kirjoitusesto palkanlaskentaan Palkansaajan veronumerokysely (Tyvi -ilmoitus) (VERONUME) Pankkilista (KEVA mallinen) Ikä- ja sukupuolijakauma -raportti Työtodistus -tuloste Opastevideo kellokortin hyödyhtämisestä Palkanlaskennassa Opastevideo Palkasta verkkolasku LEL/TaEL koneellinen ilmoitus sisältää mahdollisuuden selailla eri tietoja Opastevideo ennakonpidätysprosenteista Tietueväli voi olla myös kriteerinä Kriteerilomakkeessa käyttöliittymäparannuksia. Kopioi rivejä -toiminnossa mahdollisuus huomioida vain maalatut rivit Palkkatapahtumat taulukossa voidaan tyhjätä nollat. Opastevideo työntuntiraporteista. Useita käyttöliittymäparannuksia erilaisiin lomarahan ja lomapalkan laskentaan Opastevideo palkkarivikohtaisista prosenteista.

36 Useita käyttäjäliittymäparannuksia Lisää -palkka -ikkunaan Palkkaluokitustaulukko. Opastevideo palkkaluokitustaulukon käytöstä. Mukan myös sosiaalialan G-taulukko 2015.

37 Tuoterekisteri/Varastonhallinta "Muodosta hinta seuraavasti" -toiminnossa myös yksinkertainen kate-% laskenta Normaali/yksinkertainen kate-% laskenta useaan tulosteeseen vaihtoehdoksi Viivakoodien tulostuksessa parannuksia. Voidaan mm. tulostaa vain ne tuotekortit, joissa on viivakoodi. Käytetty fontti voidaan valita muuten kuin automaattisesti Tuotekorttietiketti Malli Kriteerilomakkeessa voidaan valita tuote valikosta Viivakooditulostuksessa voit antaa monennestako kriteereihin sopivasta tuotteesta aloitat viivakooditarrojen tulostuksen Mentäessä Varastonhallintaan ohjelma menee automaattisesti viimeiselle riville. Siirrä kirjanpitoon" sisältää "Seuraava rivi" -toiminnon Tuoterekisterin hintakate listausta parannettu Tapahtumat/varastonhallinta -ikkunaan pikavalinta/pistenapit hintaan ja myyjäkoodiin Ean/Inex tarkistenumero saadaan painamalla pistenappia tai Alt+* toisessa selite -kentässä Useassa Tuoterekisterilistauksessa voidaan halutessa jättää hintavaihtoehto tulostus pois.

38 Varastonarvon ja tilanteen laskemisessa kaksi uutta kriteeriä: Jätä pois laskelmista varastosaldot laskee tilanteen vain tuotekortin ja aloitusvarastomäärän mukaan. Huomioi alkusaldon laskennassa alennus-% -kohtaa käytetään yleensä edellisen kanssa. Tällöin ohjelma ottaa aloitusvarastomäärä x hinta -laskelmassa myös tuotekortin alennus-%:n mukaan FIFO -menetelmä Varastonarvon ja tilanteen laskemisessa Jos kahdella tai useammalla tuotteella on sama viivakoodi se voidaan tarkistaa EAN tarroja tai tuotelistausta tulostaessa voidaan määrittää väli, jolta kriteereihin sopivat tuotteet tulostetaan. Esimerkiksi, jos tulostat kaikki Hilavitkuttimet, joita on 1000 kpl voit tulostaa sopivat väliltä tms Varastonhallinnasta voi poistaa orvot rivit. Tuoterekisteristä paina Tuoterekisteri printtaus ja valitse sitten Poista varastonhallinnasta turhaa tietoa ja paina OK. Orvot rivit ovat varastotietoja sellaisista tuotteista, joiden tuotekortti on poistettu Tietyn tuotteen/tuotteiden vanha tms. Varasto voi poistaa tuoterekisteristä paina Tuoterekisteri printtaus ja anna sopivat kriteerit, esim. Tuotteen nimi ja varastonhallinnan aikaväli ja paina Siirrä, korvaa, poista nappia. Esiin tulevasta valikosta valitse Poista sopivan tuotteen varastosta ja paina OK Tuoterekisterin kriteeri-ikkunaan annetut kriteerit voi tallentaa ja käyttää pikavalintana Useita parannuksia taulukkokäsittelyssä. Kirjainkoolla ei ole väliä kriteereissä Inventaariohjelmassa ohjelma voi ehdottaa sopivan tuntuisia tuotteita, jos tuotekoodia ei muisteta. Inventoiduista näkyy tuotekoodin lisäksi myös selite Inventaarilistassa näkyy kaikki inventoidut nimikkeet Varastonarvolaskenta voidaan suorittaa myös pelkästään vähennysten tai lisäysten osalta Uusi raportti Kuvat & lisätekstit Malli 2. Uusi raportti Kuvat & lisätekstit Malli Uusi raportti Tuote, Nykytilanne, Arvo - Kausivertailu, jolla voidaan vertailla varastomäärien ja arvojen muutosta Valuutan voi valita valikosta Tuoterekisterin hinta-taulukkoon voi laittaa suotimen, joka poistaa/näyttää valitun hintavaihtoehdon. Toiminto asetetaan salasana -valikosta Datamiken asetuksissa.

39 Uusi toiminto, jolla varastoon voi lisätä tuotteita ja tulostaa haluttaessa viivakooditarra: 1) sopivan tuotekortin kohdalla valitse "Lisää/vähennä varastoon määrä" 2) ohjelma kysyy kappalemäärää. Anna se ja paina OK 3) esikatseluikkunaan tulostuu tuotteen viivakoodi x äskeinen kappalemäärä Ikkunassa Sivumääritykset on ruksattava kohta Tee tarrat varaston tapahtumista. Normaalisti etiketit tulostuvat kaikista kriteereihin sopivista tuotteista, mutta ruksaamalla oheisen kohdan ohjelma tulostaa etikettejä myös siten, että annetun aikavälin lisäyksistä tuotekortteihin tulostuu etikettejä. Esimerkisi jos on lisätty Hilavitkuttimia 5 kpl etikettejä tulostuu niinikään 5 x Monta kappaletta. Jos muita tuotteita on lisätty myös annettuna aikavälinä niistä tulostuu etiketit myös vastaavasti Inventaario -toiminnassa mahdollisuus valita vertailukenttä. Inventaario myös halutessa päivittää varaston. On-line helppi Tuoterekisterilistauksen Kausivertailu -raportissa mahdollisuus saada edellisen kauden % ja kpl/määrä erotuslaskelma Ikkunassa Ean/UPC -kooditulostus on kohta Tarkista onko tuotteilla oma viivakoodi. Uutena toimintona ohjelma kysyy jos halutaan automaattisesti lisättävän oma viivakoodi niille tuotteille, joiden viivakoodi on jo käytössä Tuoterekisterin Muut toiminnot -> Tee hintarekisteri toiminnossa on mahdollista valita millaiset hinnat tehdään Agritek tuote/hintahaku POS listauksessa näkyy uutena sarakkeena kate. POS listauksessa on mahdollista määrittää kappalemäärä -filtteri Tuotekortin Hinta-taulukossa voi käsitellä kaikkien tuotteiden hintoja. Valitse Selaile -> Näytä kaikkien tuotteiden hinnat. Opastevideo miten makroa käytetään tiedon siirtämiseen Excelistä Opastevideo tuotekorttietikettien tulostamisesta Muodosta hinta tuoteryhmästä sisältää mahdollisuuden luoda omia laskukaavoja. EAN/UPC/Code 39 kooditulostus sisältää myös uuden napin Laske sopivien tuotteiden määrä. Tuoterekisterin Tulosta sopivat sisältää mahdollisuuuden myös eritellä tuotekohtaisesti erilaiset nimikkeet esim. ostot, varaukset, jne Ikkunassa Ean/UPC/Code 39 -kooditulostus on mahdollisuus valita minkä tekstin ohjelma tulostaa Opastevideo inventaario tekemisestä Kolme erilaista lajitteluvaihtoehtoa Varastonhallinta taulukkoon.

40 Kun tuoterekisteriä selaillaan ohjelma näyttää myös euroiksi muutetun summan, jos hinta ei ole perusvaluuttana Opastevideo tuoteryhmien käytöstä Etsi -valikkoon Etsi samanlainen tuote -toiminto Päivyritoiminnot. Kun klikkaat jonkin päivämääräkentän pistenappia ja saat esiin kalenterin napista Päivyri saa esiin päivyrin, johon voi tallentaa päivyritietoa Poimi tuote listaan poimii yhden rivin sijaan/lisäksi myös maalatut rivit Uusi raportti "Tulos/meno -kaavio" näyttää kaaviona varastolisäykset ja poistot Uusi varastonarvolaskentamenetelmä "Päivitä varastonarvot Hinta-Kate menetelmällä". Tässä ohjelma odottaa, että kate-kenttää/saraketta on käytetty Yksinkertainen varastonarvolistaus -raportissa mahdollisuus jättää pois varastomäärä Tuoterekisterin tietoja voidaan käsitellä, siten, että kriteeri-ikkunassa annettu kriteeri jää voimaan kriteeri-ikkunan sulkemisen jälkeen Varastotaulukko voidaan lajitella myös selite-kentän mukaan. Tuoterekisteri näkyy myös taulukkona pääikkunassa. Varastotaulukosta voi selailla tuotteita nuolinäppäimillä Tuoterekisterin Siirrä, korvaa, poista toiminnolla voidaan helposti poistaa varastosta siten, että tuotesaldo päivittyy poistettujen tuotteiden varastoon. Helppi asiasta.

41 Inventaarissa inventoituja nimikkeitä voi muuttaa suoraan inventointilistassa. Inventoinnit voi tehdä myös siten, että ohjelma muuttaa aloitusvarastomäärää. Yksinkertainen varastonarvolistaus näyttää oman yrityksen tiedot ja annetut kriteerit. Sama myös raportteihin Tuote, Selite, Hinta ja Tuote, Selite, Varasto, Nykytilanne Opastevideo Varastolisäys inventaarion avulla EAN/UPC -koodi -ikkunassa toiminto Tarkista onko tuotteilla oma viivakoodinumero tarkistaa myös sellaiset tuotteet, joilla ei ole lainkaan viivakoodia. Aiemmin ohjelma pyrki etsimään vain tuplakoodit Kriteeri-ikkunassa voidaan kriteerinä käyttää myös arvoa Kriteeri-ikkunassa voidaan käyttää useita kriteeriryhmiä. Opastevideo yllämainitusta kriteerien käytöstä Inventaario-ohjelmassa haetut tuotteet voi poistaa Taulukosta Delete -näppäimellä Hinta-kate varastonarvolistauksessa Määrä x kate yhteenveto Inventaariolista kelautuu automaattisesti loppuun. Yksinkertainen varastonarvolista sisältää mahdollisuuden laskea kpl x hinta Siirrä, korvaa tai poista -toiminnossa mahdollista ajaa erillinen ohjelma kriteereihin sopiville Tuotekortissa Alv-kentässä on pistenappi, josta painamalla ohjelma kertoo alv-osuudet laskettuna eri tavoilla Uusi tuoterekisterilistaus raportti Varasto -hakulistaus. Soveltuu erityisesti vuokraustilanteisiin SLO/Asean ym. ikkunassa voidaan valita helposti käytettävä tiedosto. Kuva & lisätekstit -raporttiin tulostuu myös EAN koodi Kriteeri-ikkunassa voidaan antaa kolme hakutermiä, joita etsitään kaikista kentistä ei pelkästään erikseen annetuista kentistä. Soveltuu hyvin tilanteisiin jos ei muisteta missä kentässä tieto oli Pistenappi Ryhmä -kenttään tuotekortissa Uusi raportti Kuvat & lisäteksti sama kuva = sama tuote soveltuu ostoskorituotteiden listaukseen. Tuotekorttietikettii tulosteissa mahdollisuus käyttää tuotteen kuvaa ja kuvan kuko voidaan antaa vaihtoehtoisesti x tai y mm-asteikoilla skaalatuksi. Opastevideo etikettien käytöstä Hinta-kate -varastonarvolistaus -raportissa voi määrittää mitä kenttiä tulostuu. Käänteinen inventaario: normaalisti inventaariolle kerrotaan mikä on todellinen tilanne tuotteiden osalta. Käänteisessä inventaariossa ohjelma olettaa, että Nykytilanne on oikein, mutta varasto virheellinen.

42 Tuote, Nykytilanne, Arvo -Kausivertailu -raportissa mahdollisuus jättää määrä tai kpl pois vertailusta Viivakoodin korkeus voidaan säätää "Tuotekorttietiketit" -toiminnossa Valitse kuva -valikko myös editoi kuvaa. Ohjelma käynnistää Windowsille varatun editointiohjelman Useita parannuksia kenttien editoinnissa. Arvo -napilla voidaan inventoida helposti käsillä oleva tuote valitsemalla Anna nykytilanne (kpl) suoraan Klikkaamalla tuoterekisterissä toisessa selitekentässä olevaa pistenappia saadaan voidaan kenttään laittaa EAN-13 tai EAN-8 koodi Tuote, Selite, Varasto, Nykytilanne -raportissa mahdollista tulostaa suoraan html raportti Hinta -kentässä on pistenappi, jolla on laskea laskukonemaisesti esim 5*4+(1+2) hinnan. Kakkosnappiklikkaus Varastonhallinta avaa kaikkien tuotteiden tiedot Hae samanlainen tuote -toiminnossa parannuksia. Kuville drag & drop ominaisuus Uusi raportti Lyhyt Pos listaus Erikoistoiminto viivakoodien tulostukseen. Tällä voidaan tehdä erilaisia ohjelmallisia lisäasioita Ryhmä -taulukossa voidaan selailla myös kaikkien tuotteiden ryhmiä valitsemalla Selaile kaikkia ryhmiä Tee lisätieto -tiedosto -toiminto, jolla voidaan kopioida tuotteisiin vakiolisätieto Tuotekorttietiketti Malli Tuoterekisterilistaus parannuksia (5 merkittävää): - Yksinkertainen varastonarvo -listaus - Varastohakulistaus - lähes kaikissa parannuksia Varastolistaus POS -menetelmällä hakukriteeri kommenttikentän mukaan Lisää tuote -valikkoon Hae tuote toisesta tuoterekisteristä Tuotteiden poiminta ikkuna näkyy valmiiksi selailutaulukossa Inventaariossa voidaan antaa myös myyjäkoodi.

43 Hinta -taulukossa mahdollisuus liittää erityinen kaava, jolla laskuun haettavaa hintaa voidaan manipuoloida. Uusi opastevideo Tuotehinnan valinta Toimintoon Muodosta hinta tuotereyhmästä voidaan laittaa monipuolisia lisäkaavoja yksinkertaisen laskentakaavan sijaan. Uusi opastevideo Tuotehinnan erikoistoiminto Tuote, Selite, Laatu, Hinta -raportti ja Tuote, Selite, Ryhmä, Nykytilanne -raportti voidaan tulostaa myös HTML muodossa Tuote voidaan poimia myös varastotaulukosta. Opastevideo asiasta. Soveltuu erityisesti Tilanteisiin parasta ennen -varastonhallintaan SLO/ASE/LVI ym. tiedostohakutoiminnossa DBF 3+ -konversiossa voidaan käyttää itsemääriteltävää ohjelmakaavaa halutuissa siirtokentissä. Samassa ikkunassa myös mahdollisuus hakea/tallentaa asetelma, joka on annettu EAN,UPC -kooditulostustoiminnossa voidaan määrittää nykytilanne halutulta väliltä, ym. muita parannuksia Poiminta -taulukossa voidaan poimia myös ryhmä. Poiminta-taulukon laskenta toimii reaaliaikaisesti Tietueväli käy myös tuoterekisterin kriteerilomakkeessa. SLO/ASEA/LVI -konversioissa käyttöliittymäparannuksia Siirrä reskontraan toiminnossa voidaan siirtää myös maalatut. Näytä Asiakas toiminnossa voidaan myös valita ja selailla asiakkaita Tuoterekisterin Valitse hintavaihtoehto -toiminnossa voidaan selailla erilaisia hintavaihtoehtoja.

44 Myymäläohjelma/Kassapäätelisäoptio/ostoskori "Ei löydy" ilmoituksen yhteydessä voidaan selailulla hakea tuote käsin Vaihtoraha näkyy "Valitse lomake" -ikkunassa jos käytetään Myymäläkuittilomaketta Korko/alennus voidaan antaa rivikohtaisesti Asiakas voidaan valita tehtäessä uutta laskua myös Uusi lasku -ikkunassa painamalla lisätoiminto -pistettä Hinta voidaan valita Myymäläpääte -ikkunassa painamalla lisätoiminto -pistettä Myyjäkoodi voidaan valita Myymäläpääte ikkunassa painamalla lisätoiminto -pistettä Opastevideo Myymäläohjelman käytöstä Takuutodistus saadaan Myymäläkuittiin Kun Myymäläohjelmassa klikataan taulukkoa hiiren oikealla napilla esiin tulee tuoterekisteritaulukko, josta tuotteen voi tuplaklikata. Samassa taulukossa on myös Päivitä varastonarvot -toiminto.

45 Kun tuotetta haetaan viivakoodin avulla ohjelma saadaan näyttämään myös eri hintavaihtoehdot. Tämän toiminnon saa päälle Alennukset ym. hinnan muodostus napin takaa Video-Opaste kassapääteohjelmiston alkuasetuksista Takuun käsittelyssä mahdollisuus tehdä takuusta oma rivi Uusi kuittilomake: Myymäläkuitti Malli Valuutan voi valita valikosta pistenapilla Rivikohtainen alennus/korko voidaan antaa vaihtoisena hintana painamalla nappia, jolloin toiminnon merkitys muuttuu Asiakasnäyttö. Yhteensä summan saa näkymään erillisessä ikkunassa Laskun aloitustietoja (laskunumero, päiväys, reskontrakoodi) voi muuttaa Uusi lasku ikkunassa Kirjoitusesto ikkunaan Valitse tuote. Kirjoituseston saa päälle/pois Muut toiminnot -> Asetukset -ikkunasta Hinta -kentässä on pistenappi, jolla saadaan eri hintavaihtoehdot ja nyt myös vaihtoehto Anna kaava. Tällä avautuu pieni laskentakaava ikkuna. Tähän voidaan syöttää laskelma, joka laskeutuu alla olevaan kenttään kun painetaan Enter Kpl -kentässä on pistenappi, jolla saadaan samanlaiset toiminnot (laskukaava, pinta-ala ja aikalaskenta) kuin asiakasrekisterin Tapahtumat/reskontra -taulukossa Myymäläkuiteissa kassan avauskomento tms. on mahdollista antaa myös erillisessä BAT tiedostossa Käteis- ja luottokorttisumma voidaan antaa erikseen ja ohjelma tekee tarvittavat varastotapahtumat. POS-varastolistauksessa ohjelma erittelee käteis- ja korttitapahtumat Ohjelma tulee Screenwayn maksuväline lukijaa Tiliasiakkaita voidaan käyttää. Opastevideo Taulukon rivit voidaan lajitella eri tavoilla Uusi opastevideo "Ravintola esimerkki".

46 Ohjelma tunnistaa myös ns 2 ja 20 ean/upc koodit. Tällöin Tuotekoodi on laitettava nollilla topattuna ilman tarkistetta toiseen selite-kenttään. Esim. tuotekoodi 456 laitetaan Viivakoodissa tulee olla silloin hinta sopivassa positiossa Uusi pöytävaraussysteemi kassapääteohjelmaan. Opastevideo toiminnasta Päivyritoiminnot. Kun klikkaat jonkin päivämääräkentän pistenappia ja saat esiin kalenterin napista Päivyri saa esiin päivyrin, johon voi tallentaa päivyritietoa Myyjätunnus voidaan antaa siten, että ohjelma näyttää taulukossa vain ko. myyjän rivit. Hyödyllinen mm. yhteiskäytössä verkkotilanteessa Asiakasnimi näkyy ikkunassa Uusi lasku -ikkunassa voidaan Kohdemyyntitilanteessa valita Reskontrakoodi klikkaamalla sopivaa riviä alla olevassa taulukossa Siirrä reskontraan -toiminnossa parannuksia. Myymäläohjelman päävalikossa parannuksia Hae tilaukset -ostoskori-ikkunassa voidaan editoida tilausyksityiskohtia (mm. kopioida leikekirjaan). Kun ostoskori haetaan selailuikkuna näkyy aina päälimmäisenä Opastevideo siitä miten myymäläohjelmassa haetaan tuote ilman viivakoodilukijaa. Myymäläkuiteissa mahdollista antaa tulostuskopiomäärä erikseen Hae ostoskoritilaukset -ikkunassa voidaan helposti määrittää useamman ostoskorin salasanat ja hakemistot Perl modulia voi editoida (painamalla nappia) ja lähettää se pelkästään nettiin. Tämän avulla voi tehdä erilaisia kokeiluja ja virityksiä Ostoskoriohjelmassa voi määrittää ryhmiä erottavan merkin Ostoskoriohjelmassa voi määrittää ryhmävalikkoon tasoja Opastevideo viivakoodien tulostamisesta.

47 Ostoskori-ikkunassa voidaan asetukset tallentaa erilliseen tiedostoon. Ohjelma tallentaa myös internetasetukset Pöytäikkunassa klikkaamalla objektia saadaan esiin taulukko, jossa voi tehdä erilaisia muutoksia objekteihin Asiakasrekisterin Hae ostoskoritilaukset-ikkunassa nappi Lisätoiminto, jolla voi antaa haluttu lisäohjelmatoiminnon Pöytäikkunan lisäksi on Suosikkituoteikkuna, jonka avulla voidaan luoda suosituille tuotteille erillinen valinta-ikkuna. Toiminto on samanlainen kuin pöytäikkunassa, mutta Suosikkituoteikkunan avulla voidaan valita tuote riville Asetukset -ikkunassa mahdollisuus hakea tuotenimien kentät omille riveilleen Ostoskoriohjelmassa voidaan Lähetä ostoskori sivulle -pistenapilla luoda tarvittavat hakemistot helposti esiin avautuvassa ikkunassa napilla Luo sopivat hakemistot automaattisesti. Ostoskoriohjelmassa voidaan lisätä myös postikulu Myymäläohjelmassa kun klikataan riviä hiiren oikealla napilla tulee samanlainen "Hae tuote" -ikkuna kuin laskutusohjelmassa Emv -korttilukija -toiminnossa mahdollisuus käyttää muita korttitoimintoja Ostoskoriohjelmassa annetut asetukset voidaan helposti Asiakasrekisterin Määritä hakemistot palvelimella -ikkunassa Kun tilauksia haetaan voidaan määrittää, ettei joista tietyistä ostoskorista sillä kertaa haeta. Ostoskorihakemisto selauksessa ad-hoc tiedoston muokkaus tilaus.htm -lomake voi olla muunlainen ja sitä voidaan erikseen muokata Myymäläohjelman Suosikkituote -ikkunaan voidaan luoda myös nappeja Ostoskoriohjelmassa on myös ns. after -toiminto, joka suoritetaan aina ennen tilauksen päivittämistä reskontraan. Toiminnon voi määrittää Muut asetukset ikkunassa Useita parannuksia kenttien editoinnissa POS -listauksissa voidaan valita erilaisia päivävälejä valikosta Kun ostoskoriohjelmassa painetaan Perl moduli voidaan valita Näytä lista lähetettävistä tiedostoista. Listan tiedostoja voi muokata (17.6) Myymäläohjelmassa Siirrä Reskontraa -toiminnossa voidaan kerralla valita useampi siirrettävä tieto. Samassa ikkunassa nappi "Tämä päivä", jolla voi valita tämän päivän Ostoskoriohjelmassa kuva valinnassa kuva näytetään Hae ostoskoritilaukset ikkunassa voidaan hakemistio selata menemällä FTP sivulle Ostoskori huomioi <style..>... </style> itse tehdyt muutokset. Myymäläohjelmassa on myös Mene laskunumeroon -vaihtoehto Ostoskoriohjelmassa iframe -tyyliset ostoskorit.

48 Ajanvarausohjelmassa Lajittele -taulukko toiminnossa Tulopäivä ja kellonaika -järjestys. Ajanvarausohjelmassa Etsi lasku tai varaus -toiminto Ostoskoriohjelmassa parempi Kiitos tilauksesta -ikkuna Myymäläohjelman Valitse lomake -ikkunassa alv-erittely näyvissä ym parannuksia Tuki Luottokunta/Nets EMVlumo maksupäätelaitteille Siirrä kirjanpitoon -toiminnossa mahdollisuus siirtää myös maalatut rivit Päivitä laskelmat huomio, jos on maalattuja rivejä eli laskee maalattujen rivien osalta Sopii esim. ravintola -tilanteeseen, jossa yksi asiakas maksaa oman laskunsa itse Myymäläohjelmassa kirpputoritoiminto Myymäläohjelmassa voidaan alv-palautus tehdä seuraavasti, jotta ohjelma laskee ne erilaisissa Varastolistaus POS -menetelmällä -raporteissa Jos tuotetta ei löydy valintaikkunaan ilmestyy nappi, jolla uusi tuote voidaan nopeasti luoda Ostoskori -ohjelmassa Perl -moduli -valikossa mahdollisuus testata osaa ostoskoria. Opastevideo ostoskorin alkuasetuksista. Ostoskorin ajanvarausmalleissa leveyden mukaan automaattisesti skaalautuvat tuotelokerot. Myymäläohjelmassa Siirrä reskontraan -toiminnossa mahdollisuus määrätä tilinumero. Myymäläohjelmassa Siirrä kirjanpitoon -toiminnossa ohjelma tallentaa/käyttää viimeisimmat asetukset. Erilaisia virheenkorjaustoimintoja parannettu.

49 Selite1 -sarakkeessa on pistenappi, jolla saadaan tuotehaku/valinta -ikkuna Luottokortti-ikkunassa voidaan antaa ad-hoc-hinta Ostoskoriohjelma tiedostolähetysikkunassa voi antaa unix tiedostotunnisteet tai auto, jolloin ohjelma pyrkii automaattisesti valitsemaan sopivan (esim. pl tiedostot saavat 755, muut 644). Ostoskoriohjelmassa kuvatiedostojen sijainti -ikkunassa voidaan hakemisto valita netistä Kassapääteohjelman Siirrä reskontraan pyrkii tarakastamaan onko tieto jo aiemmin siirretty Kassapääteohjelmassa uusi opastevideo Myyjäkoodin käyttö Opastevideo kirpputorikäytöstä.

50 Majoitus/ajanvaraus -lisäoptio Majoitus/ajanvarausohjelmaan uusi varaussysteemi Tuote voidaan hakea viivakoodilla - Taulukon otsikkotietoja ja sarakkeita voidaan muuttaa - Vuokraamo -tyylinen varaa/palauta systeemi - Opastevideo ylläolevista Raportin tulosteissa parannuksia Pistenappi postino ja kaupunki-kenttiin. Näillä (ja Alt+*) voi hakea jommankumman "Etsi samanlainen asiakas" -toiminto Etsi -valikkoon. Sähköpostikentässä on pistenappi, josta voi lähettää suoraan sähköpostia Väri voidaan valita pistenapilla apukentästä. Ohjelma ehdottaa alunperin valittua väriä. Esc peruuttaa värivalinnan Uusi Päivätilaus ikkuna, jossa voi helposti viikko/päivä -välillä tehdä varauksia Myymäläohjelma tulee Screenwayn luottokortti/maksuvälinen lukijaa Varaus -taulukossa lajittelumahdollisuus kolmella tavalla Asiakasnumeron muuttamisessa parannuksia Ohjelma lähettää luottokorttimaksuista myös oman raportin Varastosaldo päivittyy tilausten myötä Ostoskoriin voi laittaa erilaisia hintavaihtoehtoja. Ostoskorissa voi käyttää PayPalin lisäksi muita maksatustapoja Ostoskorissa voi olla useampi tuote/rivi. Ostoskorin hakemiston voi selata FTP:llä. Opastevideo tilausten hakemisesta netistä Päivätilaus ikkunassa parempi tulostus ja muita käyttöliittymäparannuksia (mm. Mene päivää toiminto).

51 Uusi lomakemalli Verkkokauppa Mahdollisuus käyttää style-sheet ominaisuuksia Mahdollisuus käyttää TABLE sijaan DIV. Kalenteritoiminto Kaksi ajanvarausformaattia Päivyritoiminnot. Kun klikkaat jonkin päivämääräkentän pistenappia ja saat esiin kalenterin napista Päivyri saa esiin päivyrin, johon voi tallentaa päivyritietoa Puhelinnapilla voi soittaa modeemin lisäksi myös Skypellä Useita parannuksia käyttöliittymään. Mm. tilaustaulukko on osa ikkunaa ja ikkunan koko säilyy kun ohjelmaan palataan Uusi ostoskorimalli, jossa tuotteille on varattu max tila Ajanvaraussysteemin kriteerilomake-ikkunassa uudet toiminnot: - Laske sopivien asiakkaiden määrä - Selaile tietokantaa taulukkomuodossa - Tulosta osoitelistaus Malli 1 - Tulosta osoitelistaus Malli Ajanvaraussysteemin kriteerilomake-ikkunassa uudet toiminnot: - Tulosta asiakasraportti Opastevideo muuttolaatikkovuokraus laskutuksesta Ikkunassa Asetukset ja tiedostot Muut asetukset Liitä/poista kirjoitusesto voidaan laittaa kirjoitusesto majoitus/ajanvarausohjelmaan Tilaustaulukkoon voidaan tuoda päivyristä tietoa: Muut toiminnot -> Tuo päivyritapahtuma Päivätarkkuuden valinnassa aputoimintoja ja virheentarkistuksia Asiakaskortissa Lisää uusi kortti -valikossa Tuo uusi asiakas toisesta tiedostosta Mene päivään -toiminto kalenteriselauksessa. Etsi/selaa -toiminto kalenteriselauksessa Kriteeri-ikkunassa voidaan antaa kolme hakutermiä, joita etsitään kaikista kentistä ei pelkästään erikseen annetuista kentistä. Soveltuu hyvin tilanteisiin jos ei muisteta missä kentässä tieto oli Ajanvarausohjelmassa useita parannuksia käyttöliittymässä Useita parannuksia kenttien editoinnissa Ajanvaraus ja asiakasrekisterin kriteeri -ikkunassa voi toimialan valita valikosta Päivyrin ulkoasuun useita parannuksia Ajanvarausohjelmaan toiminto Tee lisätieto sopiviin asiakkaisiin Ota tuote viivakoodin avulla Etsi tekstin mukaan toiminnossa useita parannuksia (kt. kuva) Google-maps koordinaattitoiminto Selaile -taulukkomuodossa toiminnossa useita parannuksia Etsi varaus/lasku mahdollista rajoittaa päiväväliin.

52 Opastevideo Perl muokkauksesta Osinko-Optimiin taulukon tulostukseen lsiätoiminto, voi mm. tulostaa maalatun alueen Opastevideo ostoskorin toiminnoista.

53 Muut lisäykset ja muutokset Datamikeen Lajittelu voi olla käänteinen Ohjevideoita CD:llä Datamiken käytöstä. Ohjevideon voi käynnistää asennus-cd:ltä "Datamiken asetukset ja tiedostot" ikkunassa tiedostonimi -kentissä on kulmanappi, josta voi korjata ko. tiedoston Pistenappiin on lisätty myös tietokannan muokkaus mahdollisuus Pistenappiin on lisätty myös tietokannan rakenteen tarkistus mahdollisuus "Tee kopio tiedostosta" -toiminnossa voidaan selailla tiedostoja ja kopioitaessa ohjelma muuntaa Hidden/Read only taas normaaliksi "Siirrä, korvaa, poista" -toiminnossa voidaan käyttää normaalien kriteerien sijaa tietue väliä DBF tietokannat voidaan muuntaa TXT tiedostoiksi. Datamiken "Siirrä, poista..." -toiminto sisältää myös tämän vaihtoehdon Virheilmoitukset sisältävät myös lähdekoodirivin Viimeaikaiset muutokset tekstitiedoston sijaan PDF -formaatissa (tämä tiedosto) Käyttöohjeet PDF tiedostona kovalevylle. Käyttöohjeen saa painamalla päävalikossa Silmä -nappia oikeassa alanurkassa ja sitten Datamike käyttöohje Lajittelussa voidaan valita helpommin jonkun projektin tiedosto.

54 Luo uusi yritys -toiminnossa uusi yritys voi olla kopio olemassa olevasta yrityksestä Paina nappia Uusi yritys olkoon kopio yrityksestä ja valitse yritys, jonka tiedot kopioidaan uuteen luotavaan yritykseen Uusi ohjevideo: Laskulomakkeen muokkaus Etsi tietokantoja kovalevyltä/levyasemista -toimintoon on tullut seuraavat uutuudet: - myös palkkareskontratiedostoja voidaan hakea - voidaan määrittää mistä levyasemista haetaan - kun sopiva tiedosto on löytynyt se voidaan kopioida suoraan olemassaolevaan projektiin Kopioi rivejä -toiminnossa mahdollisuus myös katsoa ja muokata muistissa olevia rivejä Osinko-optimi -lisäoptiossa osittelusummat ja kertovälit voidaan laskea annetuista tiedoista Video-opaste Osinko-Optimin käytöstä Video-opaste kellokorttisysteemin käytöstä Video-opaste Datamiken opasteiden ja helppien käytöstä Video-opaste Datamiken kriteerilomakkeiden käytöstä Video-Opasteet käsillä ohjelman helppivalikosta Video-Opaste moniyrityskäytöstä Video-Opaste laskun tekemisestä ja tuotteen hausta laskuun eri tavoilla Video-Opaste Datamiken internetpankkiyhteysohjelman alkuasetuksista Video-Opaste pankkiyhteysohjelman käytöstä Video-Opaste varauksen tekemisestä Video-Opaste majoitus/ajanvarausohjelmasta Tietokannan muokkaus ja korjaus -ikkunassa voidaan valita lisäehto, jolla poistetaan vääränlaiset ASCII merkit tietokannasta korjauksen yhteydessä. Valitse valikko Lisäehto ja sieltä Muut ehdot ja ruksaa sopiva kohta.

55 Tiedostotallennus/haku valuuttarekisteriin. Haluttu valuutta voidaan myös asettaa oletusvaluutaksi. Esim. Jos haluat raporttien tulevan muunnettuna USD valuutalle valitse USD valuutta valuuttarekisteritaulukostaja ja valitse pudotusvalikko Muut toiminnot ja kohta Laita oletusvaluutaksi. Ohjelma muuntaa sitten muut valuuttakertoimet sen mukaisesti Opastevideo ylläolevan toiminnon käytöstä Useimmissa ohjelmissa automaattinen korjaus, mikäli tietokanta on rikkoontunut Useissa taulukko -toiminnoissa Lisää väliin ja Tulosta taulukko -toiminto Datamiken oletuskirjoittimeksi voidaan asentaa muu kuin Windowsin oletus. päävalikossa painetaan Datamiken asetukset ja tiedostot ja sitten Printterin asetukset ja Valitse printteri. Valittuasi sopivan kirjoittimen ohjelma kysyy haluatko tallentaa asetukset Useissa taulukkotoiminnoissa on oma Siirrä, korvaa, poista -toiminto Mikäli muutat käsin projektiasetuksia ne voi helposti tallentaa painamalla Päivitä nämä tiedot Etsintä-ikkunassa uusi nappi Valitse etsintäkentäksi, jolla voidaan valita käsillä oleva kenttä nopeasti ja etsiä sieltä Tekstin väri voidaan valita myös Väri -napilla esikatseluikkunassa Etsi tietokantoja kovalevyltä tai levyasemista -toiminto sisältää myös mahdollisuuden hakea Datamike asennuksia tai projektiasetelmia. 50 viimeisintä Perusnäyttö -käskyä säilyy muistissa ja saa esiin painamalla nuoli-alas tai nuoli-ylös nappeja Opastevideo sähköpostiasetusten siirtämisestä Outlookista Datamikeen. 50 viimeisintä Anna ohjelma -käskyä säilyy muistissa ja saa esiin painamalla nuoli-alas tai nuoli-ylös nappeja "Etsi tietokantoja..." toiminto voidaan rajoittaa koskemaan vain yhtä hakemistoa Makroja editoitaessa ohjelma kysyy poistetaanko turhat hiirisiirrot. Tämä nopeuttaa muuten vakionopeuksisia makroja Asiakas- ja tuoterekisteri samoin kuin reskontra- ja varastotiedot voidaan helposti yhdistää tietojen menemättä ristiin. Mukana myös em. tiedostojen sähköpostilähetys Liitä leikekirjaan sisältää mahdollisuuden leikata lopputyhjät ja laittaa lainausmerkit Useimmat Taulukko -selailuikkunat sisältävät myös Muut toiminnot -> Lajittele tiedosto Kaksi uutta opastevideota: Tilinavaukset kun Datamike aloitetaan ja Varakopion tekeminen Päävalikossa kun klikataan projektia hiiren oikealla napilla esiin tulee valikko, jossa on uusi kohta Projektin käyttämät tiedostot. Varakopiointi ottaa nämä huomioon myös Opastevideo: Osamaksun kuittaaminen.

56 Korkolaskenta ohjelmaan annetut lähtötiedot säilyvät. Annuiteettimenetelmä korkolaskennassa uutena vaihtoehtona Datamiken ohjelmiin voi tehdä muutoksi Etsi/Korvaa toiminnolla. Päävalikossa paina "Tietokannan muokkaus ja korjaus ym." ja valitse "Etsi tekstejä ohjelmatiedostoista" ja paina OK. Voit helposti muuttaa erilaisia ohjelma otsikoita ja muita tietoja käyttämättä ohjelmaeditoria Makron nopeutta voi muuttaa %:na Ohjelma muutettu 32 bittiseksi. Useimmat toiminnot ovat nopeutuneet Seuraavat kuvaformaatit on myös tuettu: - JPG - GIF Ohjelma tunnistaa liiteosasta (BMP, JPG, GIF) kuvaformaatin Rullahiiritoiminnot Virheensietoa parannettu. Ohjelma pyrkii automaattiseen korjaukseen Ikkunassa "Tee kopio tiedostosta" voidaan valita myös valikosta eri projektien tiedostoja Erilaisissa lista-ikkunoissa ensimmäisen merkin näppäily hakee listasta sellaisen kohdan, joka alkaa samalla kirjaimella. Esimerkiksi jos listassa on: Tulosta Lopeta Jatka painamalla J kursuripalkki siirtyy Jatka -kohdalle Suoran linkit PDF helppeihin. Useimmissa helppivalikoissa on mahdollista päästä käyttöohjeen PDF version neuvoon Asetukset ja tiedostot -ikkunassa Monesko yritys on oma yritys voidaan valita taulukosta Datamiken systeemivalikossa on Piilota/Näytä muut ikkunat -toiminto. Tällä voidaan kätevästi piilottaa muut ikkunat kun esim. käynnistetään toinen Datamike Palauta alkuperäinen tiedosto sisältää valikon, josta voi valita tiedoston Verkkoasetuksista/yhteiskäytöstä opastevideo. Monissa lista-valinta-ikkunoissa rivin voi poistaa. Etäneuvonta Verkkopäivitys ikkunassa "Käyttöohjeet/opastevideot" Kuvatiedostonvalinnassa selailutoiminto, jossa kuva, koko ja päiväys näkyy Asetukset/tiedostot -ikkunassa mahdollisuus selailla eri projektien tiedostoja.

57 Konversio csv -> dbf3 mahdollisuus. Varakopiointi-ikkunassa hakemisto voidaan valita helpommin Tietokannan muokkaus/korjaus -ikkunassa parannuksia. Makro-ikkunassa Muokkaa->Toistokertoja on mahdollisuus nopeuttaa/hidastaa ym. käsillä olevaa makroa ilman tallennusta Monet Valitse -kuva -tyyppiset ikkunat näyttvät kuvan korkeuden ja leveyden pixeleissä. Monissa taulukoissa Shift-Nuoli "maalaa" rivin. Voit maalata useita rivejä ja poistaa ne Del-näppäimellä Automaattista korjausta parannettu Päivyritoiminnot. Kun klikkaat jonkin päivämääräkentän pistenappia ja saat esiin kalenterin napista Päivyri saa esiin päivyrin, johon voi tallentaa päivyritietoa Etsintä ikkunan Näytä kaikki sopivat parannettu. Mukana myös lisää tilaa etsintätekstille Monet ikkunat voidaan maksimoida ja ohjelma muistaa, että ikkuna oli maksimoitu kun seuraavan kerran ko. ikkunaan palataan. Uusi opastevideo Ajanvaraus internettiin. Informaatio-ikkunassa näkyy indeksit ja filtteriehdot Leikekirjassa ohjelma leikkaa pois ei-ascii merkit (jos halutaan). Leikekirjassa voi vielä muuttaa tekstejä ennen leikekirjaan siirtämistä/hakemista. Varakopiointi-ohjelmassa voidaan määrittää mitä tiedostoja EI kopioida. Varakopiointi-ohjelmassa toimintoa Näytä tiedostomaskiin.. on parannettu Datamike Siirrä, korvaa.. -toiminnossa mukana myös mahdollisuus siirtää tieto nettisivun kautta helposti. Esimerkiksi myyjät tai haaraosastot voivat helposti päivittää pääkonttorin tiedot. Ikkunassa myös "Edellinen rivi" nappi Useimmissa taulukoissa on Kopioi muistiin ja Liitä muistista -toiminnot. Tämä kopioi siis rivit sellaisenaan Virheensietoa parannettu. Kellokortti -ohjelmassa saadaan esiin asiakasrekisteri, josta näkyy reskontrakoodit ym.. Toiminnon saa päälle kun Asetukset -> Muut Asetukset -ikkunassa ruksaa Kellokortissa käytössä on myös lisätoiminnot. Kellokorttitiedot voi antaa tällöin myös käsin.

58 Kellokorttiraportissa saa raporttiin summa sarakkeen eikä varsinaisia laskuja tarvitse tehdä. On-line Helppi ajanvarauksen eri kriteereistä Käyttöohjeita ja on-line helppejä parannettu. Useita käyttöystävällisyysparannuksia Korvausoperaatiossa parannuksia. Opastevideo käytöstä Päivyrissä voi valita päivän kalenterista. Käytössä ja tulostuksessa parannuksia Kuvien valintaikkunassa mahdollisuus valita nimi kirjoittamalla Neuvontaikkunassa nappi, jolla voi soittaa modeemilla tai Skypellä Datamiken neuvontaan Päävalikon Ohjelmaeditori, Käsittele tietokantaa ja Käännä tiedosto käynnistyvät aluksi aina Datamiken hakemistosta - ei siitä hakemistosta, jonka Windows valitsee Perusnäyttö -ikkunassa voi antaa useampirivisen käskyn Päivyrissä voi antaa kellonajat myös numerona CSV-muunnoksessa voidaan määrittää kenttäerotin. Tietokannan muokkaus ja korjaus -ikkunassa uusi kohta Hae Datamiken serveriltä tiedosto. CSV-muunnoksessa voidaan tehdä otsikkorivi. Useimmat Hae kuva -valikot valitsevat käsillä olevan kuvan aluksi. CSV-muunnoksessa voidaan valita kentät erikseen Kellokorttiohjelmassa yleinen työkohde voidaan valita helpommin Korkolaskelmassa 2, 3 ja 4 kk kausivälit Kahden tietokannan sisältöä voi verrata jos halutaan etsiä eroavaisuuksia. Ikkunassa Asetukset ja tiedostot paina kentässä olevaan pistenappia Kellokorttiohjelmassa voi antaa lisätietoa työstä. Kellokorttiohjelmassa voi selailla töitä. Kellokorttiohjelmassa voi lajitella töitä Muokkaa vaihtuvia tekstejä toiminnossa useita parannuksia. Tekstin osa voidaan hakea Makron editoinnissa useita parannuksia Kalenterin käsittelyssä parannuksia Esikatselu-ikkunaa ei voi pienentää liian pieneksi. Esikatselun suurennosta voi muuttaa paperinleveydeksi tai korkeudeksi Koko -napiln kautta avautuvassa ikkunassa

59 Tab siirtää taulukoissa editoitaessa seuraavaan sarakkeeseen Asetukset ja tiedostot -ikkunassa mahdollisuus ajaa erityinen ohjelma kullekin tiedostolle Siirrä, korvaa, poista -toiminnon Hae tähän tiedostoon -valikossa mahdollisuus myös katsella tiedostoa ennen toimintoa Korkolaskelmassa voidaan Laske -valikolla laskea valittu/maalattu riviväli Datamiken ohjelmia nopeutettu. Esimerkiksi kääntäjä on noin 400% nopeampi Ohjelman virhesietoa parannettu Päivyrissä Etsi/selaa -toiminto. Päivyrissä Mene päivään -toiminto Käyttöohjeet, opastevideot -ikkunassa helppi internetpohjaiseen lähteeseen Monissa tietokantojen taulukkoselaus -ikkunoissa voidaan Siirrä, poista, korvaa -toiminnossa määrittää selainfiltteri napilla Selaile näillä kriteereillä. Em. ikkunassa helppi ja lisäksi mahdollisuus antaa omia komentoja. Päävalikon Perusnäyttö -toiminnossa parannuksia. Leikekirjan kopioi leikekirjaan -toiminnossa mahdollisuus käyttää erityistä sapluunaa Varakopioinnissa parannuksia Projektin käyttämät tiedostot -toiminnossa parannuksia. Tiedostoja voi ad-hoc muuttaa Asetukset ja tiedostot -ikkunassa Projektin tiedostot -nappi Etsi tekstejä tiedostoista -toiminnossa mahdollisuus etsiä suoraa vertausta rivin alusta lukien. Shift+OikeaHiiri -toimintoon parannuksia: kentät ja muuttujat saadaan listattua painamalla Enter sopivan rivin kohdalla Useita visuaalisia parannuksia ohjelmaan Uusi projekti voidaan helposti luoda yhteiskäyttöön. Uusi projekti voidaan luoda helposti erilliseen hakemistoon Päävalikon "Hae projekti verkosta" -toiminto katsoo ensin yhteiskäytössä olevat Monissa kentissä on pistanappi, jolla voidaan valita joku teksti, joka siirtyy em. kenttään. Klikkaamalla valikkoa hiiren oikealla napilla saadaan esiin editointi-ikkuna Asetukset ja tiedostot -ikkunassa pistenapilla voidaan ottaa tiedoston käyttämä hakemisto yhteiskäyttöön Tarkista verkkotilanne -toiminto näyttää vain lukitut.

60 Päivyritoiminnot voidaan tehdä muistuttavaksi. Kun päivyriin merkitty tapahtuman aika koittaa ohjelma muistuttaa Korkolaskentaohjelmassa mahdollisuus tallentaa ja hakea laskelmataulukko. Korkolaskentaohjelmassa mahdollisuus muuttaa korko kesken kauden niin, että ohjelma laskee jäljellä olevat laskelmat. Opastevideo korkolaskennasta Ad-hoc korkolaskenta Korkolaskentaohjelmaan Päivyriin seuraavat parannukset: - tehtäviä voi venyttää oikeasta ja vasemmasta reunasta reunasta sekä alareunasta. Tehtäviä voi myös siirtää yläviivasta tarttumalla. - päivyriä voi suurentaa/pienentää +/- napeilla Mikäli ohjelma törmää virhetilanteeseen error.dat sisältää laajemmin tietoa Tietokannan muokkaus ja korjaus -toimintaa parannettu. Ohjelma pyrkii vapaammin ottamaan huomioon itse tehdyt muokkaukset Useita käyttöliittymäparannuksia mm. ikkunoiden automaattisen skaalautuvuuden osalta Ohjelma editori käyttää Windowsin asennettua PRG editoria ja sallii muun ajon samalla aikaa. Automaattinen verkkopäivitys. Automaattinen varakopiointi kerran viikossa varakop -hakemistoon Sähköpostin lähetyksessä ohjelma voi lähettää suorana ns. raw datana sähköpostin. Asetuksissa tulee tällöin olla ruksattuna Lähetä kaikki ns. raw-datana. Vastaanottajan sähköposti tulee olla annettuna Varakopioinnissa parannuksia Useita opastevideoita parannettu. Uusi opastevideo Pikavalintanäppäimet. Kaksoistoimintonäppäimissä ikoni ilmoituksena tästä Kun päävalikossa klikkaa kakkosnäppäimellä kellokorttia kellokortti käynnistyy sisältäen lisätoiminnot. Kun päävalikossa klikkaa Käsittele tietokantaa ja sitten valitsee sopivan tietokannan ja painaa OK esiin tulee em. tietokanta taulukkomuodossa. Jos nyt Windowsin kauttaa ns. drag & drop eli pudottaa jonkin toisen DBF tietokannan ohjelma siirtyy käsittelemään sitä KK-näkymä päivyriin Mikäli kuvaruudussa on tilaa ohjelma siirtää projektivalikon oikeaan reunaan ja pidentää valikkoa Konversio Passelin asiakas- ja nimikerekisteri -tekstiraportista.

61 Ohjelman sisäisen fontin voi muuttaa halutuksi, esim. kyriiliset kirjaimet voi valita aktiiviseksi. Päävalikossa paina "Asetukset ja tiedostot" ja sitten "Muut asetukset" ja "Ohjelman fontit" Datamiken ohjelmointikielen helppi on Neuvo -ikkunassa Erilaisissa Katso projektin käyttämiä tiedostoja -toiminnoissa näkyy myös tiedoston koko, päiväys ja kellonaka Uusi opastevideo Laskulomakkeen ohjaaminen toiselle kirjoittimella Automaattinen varakopiointi voidaan säätää halutuksi ja niin myös nettipäivitys. Erilaisissa Valitse kuva valikoissa voidaan antaa erilaisia *.jpg ym -maskeja CSV -haku konversiossa parannuksia, mm. erotin voi olla TAB Virheensietoa parannettu Varakopioinnissa voidaan eritellä ei-kopioitavia maskeja pilkulla Taulukoita maalattaessa Ctrl+nuolinäppäin ylös/alas poistaa merkinnän. Lisäksi Shift/Ctrl -toiminto toimii myös nuolinäppäin oikealle/vasemmalle -kanssa Useissa ohjelmissa Valitse toisen kortin lisätieto -ominaisuudessa näkymä eri tietoihin Kalenterissa ja päivyrissä voidaan vuosi ja kuu valita valikosta Toiminnossa Vertaa tietokantaa toiseen tietokantaan useita parannuksia Sähköpostin lähetys myös SSL/TSL -yhteyden kautta apuohjel -apuohjelma voidaan käynnistää päävalikosta ja siinä voi olla erilaisia aputoimintoja SMS viestien lähetys mukana puhelintoiminnoissa asiakasrekisterissä Opastevideo työmääräyksen tekemisestä.

62 Kuvien hakua nopeutettu. Ohjelma pyrkii myös ehdottamaan aiempia tai sopivaa kuvaa mm. kirjanpidossa Kun hiiren siirtää hetkeksi kuvan kohdalle esiin tulee +/- painikkeet, joilla voi suurentaa/pienentää kuvaa väliaikaisesti Viivakoodeissa parannuksia. Ohjelma pyrkii eräissä tilanteissa tulostamaan sopivan viivakoodin Käyttöparannuksia Luo uusi yritys -toimintoon Uusi opastevideo PDF tiedostojen tulostus Tuhoa indeksit -toiminnossa parannuksia Printterin asetukset -ikkunassa näytetään myös laskulomakkeiden erityisasetukset Esikatselussa kuvan kokoa voidaan muuttaa koko/% ikkunassa Opastevideo leikekirjan erikoistoiminnoista Kaikki opastevideot on päivitetty uuteen versioon. Joihinkin on lisätty puhekuplien sijaan ääni Mene korttiin -toimintoa parannettu eri ohjelmissa Tietokannan korjaustoiminnossa mahdollisuus tyhjätä sellaiset kentät, joissa numero on nolla. Helpottaa luettavuutta taulukkomuodossa Korjaa kaikki tietokannat -toiminnossa voidaan keskeyttää ja jatkaa. Korjaa kaikki tietokannat -toiminnossa tarkistetaan myös tele- ja palkanlaskenta -lisätiedot. Kun päävalikossa klikkaa hiiren oikealla napilla yritystä esiin avautuu valikko, josta valitsemalla Projektin käyttämät tiedostot. Täällä avautuvassa taulukossa on nyt myös mahdollisuus poistaa tiedostoja Monissa taulukoissa on mahdollisuus tyhjätä nolla-sarakkeet eli sellaiset kentät taulukossa, joissa on nolla. Kenttä korvautuu tyhjällä, joka on ohjelman kannalta sama asia (nolla). Mikäli jotkut rivit on maalattu operaatio sovelletaan niihin. Jos mitään ei ole maalattu koko tietokantaan tehdään operaatio. Ohjelman sisäisen informaatio-ikkunan muuttukista voidaan käsitellä myös vektorimuuttujia klikkaamalla sitä hiiren oikealla napilla Toiminnossa Tee Alv muutios tälle yritykselle voidaan vaihtaa yritys Kalenterissa import toiminto majoitus/ajanvaraustiedoille. Samoin myös reskontran avoimille laskuille.

63 Useisiin Anna kaava -toimintoihin parannuksia Käyttöohjeita (paperi/pdf ja on-line) parannettu kauttaaltaan Etsi tekstejä -toiminnossa voidaan antaa useampi maski Etsi tietokantoja -toiminnossa parannuksia ja lisäyksiä Virhesietoa parannettu ja samoin ohjelman itsetarkistusta.

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi

Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi 29.11.2002. Poimittu lista voidaan hakea ilman varastonpäivitystä ruksaamalla

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti.

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. TULOSTUSTEN MUOKKAUS Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. Valitaan Asetukset - Tulostukset ja esille tulleesta ikkunasta valitaan tuloste jota halutaan muokata. Aseta ensin

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

2.0 Ominaisuudet ja käyttö

2.0 Ominaisuudet ja käyttö Lyhyt opas käyttöön Sisällys 1.0 Yleistä 2.0 Ominaisuudet ja käyttö 2.1 Päävalikko 2.2 Tietojen luku Semel TM4000-taksamittarista 2.3 Ajot 2.3.1 Ajopäiväkirja 2.3.2 Ajovaraukset 2.3.3 Tulosteet 2.3.4 Ylläpito

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B 00700 HELSINKI Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Sairausvakuutuksen päivärahamaksu 2 Matalapalkkatuki 6 Rajoitetusti verovelvollisen lievennetty lähdevero vuonna 2006

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

1 Sähköiset veroilmoitukset

1 Sähköiset veroilmoitukset 2 Sisällys 1 Sähköiset veroilmoitukset... 3 1.1 Tilikartta... 3 1.2 Verolomakkeet... 5 1.3 Lomakkeiden päivitys ja tallennettujen arvojen kopiointi... 7 1.4 Tulostus... 7 1.5 Lomakkeiden tulostaminen paperille

Lisätiedot

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6 18.2.2009 1/6 Balanssista on kaksi erilaista laskutusohjelmatuotetta, Balanssi Easy laskutus ja Balanssi laskutus. Alla olevassa taulukossa on tuotteiden ominaisuudet ja eroavaisuudet. Merkkien selitykset:

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset

Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset 2 Sisällys 1. Yleisraportin määritys... 3 1.2. Määrittelyn perustiedot... 3 2. Yleisraportin sarakkeistomääritys... 5 2.1. Sarakkeistomäärityksen tiedot...

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Plusseminaari 15.11.2012 UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Page 1 ASP Uuden yrityksen perustaminen Asetusten kopiointi valitusta yrityksestä Aikaisemmin samasta kannasta kuin mistä otettiin käyttäjien

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät perus- ja ohjaustiedot...

Lisätiedot

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen Ryhmäkirjeen hyödyntäminen hannele.rajaniemi@jyu.fi konkkola@cc.jyu.fi Sisältö Joukkokirje-toiminnon (Wordin ja Excelin yhteiskäytön) periaatteet Excel tietolähteenä tutuksi (valmis harjoitustiedosto)

Lisätiedot

Solve laskutuksen perusteet

Solve laskutuksen perusteet Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutuksen perusteet Ominaisuudet Solve on laskutusohjelma joka soveltuu niin tavalliseen yksittäisten laskutuksen hoitoon kuin toistuvien veloitusten (esim. vuokrat ja jäsenmaksut)

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa

Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Tilikarttamuutokset... 4 2.1 Tiliryhmänimen muutokset... 4 2.2

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

MICROSOFT EXCEL 2010

MICROSOFT EXCEL 2010 1 MICROSOFT EXCEL 2010 Taulukkolaskentaohjelman jatkokurssin tärkeitä asioita 2 Taulukkolaskentaohjelmalla voit Käyttää tietokonetta ruutupaperin ja taskulaskimen korvaajana Laatia helposti ylläpidettäviä

Lisätiedot

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 17.3.2010

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 17.3.2010 ASTERI KIRJANPITO Vuosipäivitys 17.3.2010 - sisältäen mm. alv:n nousun Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013 Kurssimateriaali Päiväys: 10.5.2013. Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Asiakashallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Tietojen haku Siirry etapahtuma-valikkoon ja valitse Asiakashallinta Kirjoita hakukenttään hakuehto ja napauta Hae Napauta nimeä yhteystieto-lomake avautuu Tietojen

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Visma Econet 7.30. Uudet ominaisuudet ja muutokset

Visma Econet 7.30. Uudet ominaisuudet ja muutokset Visma Econet 7.30 Uudet ominaisuudet ja muutokset Visma Duetto-liittymä Visma Econet Pro 7.30 -versiossa Maksuhuomautusten ja perinnän ulkoistaminen, www.vismaduetto.fi Euromääräiset laskut Palvelun aktivointi

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Avaa sovellus (PERUSAURORA)

Avaa sovellus (PERUSAURORA) 23.12.2010. Päivitetty 12.01.2011. Täydennetty 01.02.2011 Kaarina Karjalainen 1 Tehdyn numeron kopioiminen omalle osastolle Tämä on ohje numeroiden kopioimista varattaville/lainattaville lehdille. Pääsääntönä

Lisätiedot

TIKON siivoukset. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TIKON siivoukset. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TIKON siivoukset 22.5.2017 1 KUUKAUSITTAIN TEHTÄVIÄ TOIMENPITEITÄ Tiliotteiden arkistoiminen Tiliotteiden poistaminen Tapahtumien lukitseminen Tyhjien kausien poistaminen Laskureskontran nollalaskujen

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2 Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje Päivitetty 20.9.2012 Sisällys YLEISTÄ... 2 KÄYTTÖ MYYMÄLÖIDEN VÄLISTEN TAVARANSIIRTOJEN YHTEYDESSÄ... 2 PÄÄLLE LAITETTAVAT ASETUKSET... 2 ASIAKKAALLE

Lisätiedot

Tilikartan uuden version käyttöönotto

Tilikartan uuden version käyttöönotto Syyskuu 2011 1 (10) Tilikartan uuden 1. Yleistä... 1 2. Liikekirjurin version tunnistaminen... 3 3. Tapahtumien lukitus ja noudot... 4 4. Raporttien tulostaminen ennen uuden a... 4 5. Varmistukset ennen

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTALUETTELON HINNOITTELU SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. YH-LUETTELON HINNOITTELU SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1. Avaa uusi työkirja 2. Tallenna työkirja nimellä perusfunktiot. 3. Kirjoita seuraava taulukko 4. Muista taulukon kirjoitusjärjestys - Ensin kirjoitetaan

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Provet Kirjanpito ohjelma Käyttöohje.

Provet Kirjanpito ohjelma Käyttöohje. _ Provet Kirjanpito ohjelma Käyttöohje www.provet.fi/kirjanpito Finnish Net Solutions Oy www.fns.fi 1/9 Finnish Net Solutions Oy 2010 _ Sisällysluettelo...2 Yleistä Provet Kirjanpito -ohjelmasta...3 1.1

Lisätiedot

ASTERI VEROLOMAKE 60 61A 61B WINDOWS-OHJELMA KÄYTTÖOHJE

ASTERI VEROLOMAKE 60 61A 61B WINDOWS-OHJELMA KÄYTTÖOHJE ASTERI VEROLOMAKE 60 61A 61B WINDOWS-OHJELMA KÄYTTÖOHJE 2.5.2005 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh. (09) 350 7530 Päivystykset: 0400 316 088, 0400 505 596 00700 HELSINKI Fax (09) 351 5532 0500 703730

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

KÄYTTÖVINKKEJÄ. Kirjanpidon kikkoja. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy

KÄYTTÖVINKKEJÄ. Kirjanpidon kikkoja. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy KÄYTTÖVINKKEJÄ Kirjanpidon kikkoja 22.5.2017 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Pikavalinnat ja polut Yrityksen avaus Tapahtumarivien käsittely Kirjanpidon pikatoiminnot Reskontran pikatoiminnot Raportit ja toiminnot

Lisätiedot

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description.

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description. Oy MINIKASSA käyttöohje v.1.3 1 (9) Contents 1. YLEISTÄ... 3 1.1 MINIKASSA... 3 1.2 NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT... 3 1.3 VALIKOISSA LIIKKUMINEN... 3 1.4 TAPAHTUMIEN LÄHETYS... 4 2. MINIKASSA... 4 2.1 MYYNTITAPAHTUMA...

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.40. Opas

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.40. Opas Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.40 Opas Oppaan päiväys: 22.5.2008. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

JHS laskumallin tiedot

JHS laskumallin tiedot 1(5) LUONNOS Liite 3: Laskun kuvamallit JHS laskumallin tiedot Laskunäytölle tai siitä tehdylle paperitulostukselle ei merkitä valinnaisia tietorivejä lainkaan, mikäli tiedolla ei ole sisältöä. Näin saadaan

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Kuvien lisääminen ja käsittely

Kuvien lisääminen ja käsittely Kuvien lisääminen ja käsittely KUVIEN LISÄÄMINEN JA KÄSITTELY Tämä on ote VIS Online Mediahallinta ohjeesta. Kuvia lisätään autojen tietoihin VIS Online kuvankäsittelyohjelmalla. Ohjelma käynnistyy klikkaamalla

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

VIS Arviomies ja Automaster 5.8

VIS Arviomies ja Automaster 5.8 1 VIS Arviomies ja Automaster 5.8 Grey-Hen Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Päivitetty 09.02.2005 2 VIS Arviomies ja Automaster 5.8 integraation käyttöohje SISÄLLYSLUETTELO 1. VIS Arviomies Automaster 5.8

Lisätiedot

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittää asiakasta, tuotetta ja työntekijää koskevan tiedon. a. Asiakaskentästä voidaan etsiä

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Elisa Kassa - Netvisor integraatio

Elisa Kassa - Netvisor integraatio Elisa Oyj 1 (8) 4.1.2017 Elisa Kassa - Netvisor integraatio 1 Toiminnallisuudet 1.1 Päivän myynnit Ominaisuudet: Jokaiselle päivälle muodostetaan yksi tosite Tosite sisältää yhteenlasketun summatiedon

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA. Vuosipäivitys 19.3.2010

ASTERI OSTORESKONTRA. Vuosipäivitys 19.3.2010 ASTERI OSTORESKONTRA Vuosipäivitys 19.3.2010 - sisältäen mm. alv:n nousun Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi

Lisätiedot

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät Visma L7 Lomapalkat Asiakaspäivät Oppaan päiväys: 30.4.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi L7/Liinos6: 0207 560 506 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN Usein tarvitaan käyttäjän käsin syöttämiä lukuja eri tarkoituksiin. Tällaisia ovat mm. budjetti-, ennuste-, tavoite- ym. luvut. Lukuja syötetään eri kohteille,

Lisätiedot

28.11.2007 1 (18) Econet Pro v. 5.30. Tässä dokumentissa kuvataan suurimmat muutokset Econet Pro ohjelmistoon version 5.20 jälkeen.

28.11.2007 1 (18) Econet Pro v. 5.30. Tässä dokumentissa kuvataan suurimmat muutokset Econet Pro ohjelmistoon version 5.20 jälkeen. 28.11.2007 1 (18) Econet Pro v. 5.30 Econet Pro 5.30 versioseloste. Tässä dokumentissa kuvataan suurimmat muutokset Econet Pro ohjelmistoon version 5.20 jälkeen. YLEISET JA REKISTERIT Raportteihin on lisätty

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Omien lomakkeiden käyttöönotto

Omien lomakkeiden käyttöönotto Omien lomakkeiden käyttöönotto Visma Avendossa voit ohjelman järjestelmämallien lisäksi luoda myös omia lomakkeita mm. laskujen, tarjousten ja tilausvahvistusten pohjiksi. Tässä ohjeessa käymme läpi, mitä

Lisätiedot

HTML muotojen lisäksi.

HTML muotojen lisäksi. Sivu 1(5) ProCountor-version 5.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä ProCountorin käyttöliittymää on edelleen parannettu. Näkymien toimintoja on pyritty yhtenäistämään ja painikkeita on ryhmitelty paremmin

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot

NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot Markkinointi & tiedottaminen Henkilöryhmät ja rajatut käyttöoikeudet esim. ohjaajille Liikuntasetelien

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

Visma Avendo Laskutus

Visma Avendo Laskutus Visma Avendo Laskutus Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden

Lisätiedot

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Katso yleisohjeet matkasuunnitelman ja matkalaskun tekemiseen Loorasta Travelin Matkustajan ohjeesta; https://www.loora.fi/intra/download/materials/henkilöstöasiat/hh-sarja/matkustaminen/travel_matkustajan%20ohje.pdf

Lisätiedot

1 Visma Econet Pro Arkistointi

1 Visma Econet Pro Arkistointi 1 Visma Econet Pro Arkistointi 1.1 Arkistointiajo Visma Econet Pro:n on lisätty ominaisuus, jolla tietokannassa olevista tiedoista voidaan ajaa arkistointiajo. Arkistointi luo määriteltyyn hakemistoon

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely Automaattitilausten hallinta Raportit Saat yhteenvedon voimassa olevista automaattitilauksista ja automaatti-ilmoituksista hakemistopuun Raportit-valikon alta. PDF-napista voit ladata koneellesi yhteenvedon

Lisätiedot

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot