Raahen kaupunginvaltuuston itsearviointi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Raahen kaupunginvaltuuston itsearviointi"

Transkriptio

1 Raahen kaupunginvaltuuston itsearviointi Raportti ajalta Vastauksia annettu yhteensä 2 kpl :

2 Valtuuston toiminta, kokoustyöskentely ja asioiden käsittely 1. Valtuuston toimintakulttuuri ja kokoustyöskentely 1 = Täysin eri mieltä, 2 = Jokseenkin eri mieltä, = EOS, = Jokseenkin samaa mieltä, = Täysin samaa mieltä. Arvioi lisäksi kuinka merkittävä asiakohta valtuustotyöskentelyn kannalta on. 1 2 Merkittävyys Strategia ohjaa päätöksentekoa 2.1% 2 (.%) (18.%) 12 (.%) 2 (.%) Yhteiset pelisäännöt ovat olemassa ja niistä pidetään kiinni 2.% 1 (.%). 1. Tiedonkulku on hyvää ja avointa.8% (18.%) (18.%) 1 (9.%). 1. Valtuuston jäsenet saavat ennen kokouksia päätöksenteon kannalta olennaista tietoa kokouksen esityslistalla olevista asioista 8.% 18 (.%). 1. Tieto valmisteltavista asioista kulkee ajallaan.2% 9 (.%) 12 (.%). 1. Kokoukset eivät veny tarpeettomasti 8.% (2.9%) 1 (.%). 1. Tehtyihin linjauksiin sitoudutaan.19% (2.9%) 1 (1.9%) 2 (.%) Kokouspöytäkirjat vastaavat kokouksen kulkua.% 9 (.%) 1 (.%) Valtuuston työskentely on tavoitesuuntautunutta ja ratkaisukeskeistä.% 9 (.%) 2 (.%) 1 (8.1%) :

3 2. Asioiden käsittely valtuustossa Arvioi valtuuston toimintaa asteikolla 1- seuraavien väittämien valossa. (1=täysin eri mieltä, 2=jokseenkin eri mieltä, =en osaa sanoa, =jokseenkin samaa mieltä, = täysin samaa mieltä) Arvioi lisäksi väittämien merkittävyyttä valtuuston työskentelyn kannalta. 1 2 Merkittävyys Valtuustossa on avoin keskusteluilmapiiri ja vapaus ilmaista mielipiteitä 9.% 2 (.%) 1 (9.%) (2.9%) Puheenjohtaja hoitaa tehtävänsä asianmukaisesti 1.% 1 (.8%) (11.%) 2 (.%) 8 (.8%) 12 (.2%). 2. Valtuustossa keskustellaan kunnan asioista oikea-aikaisesti.2% (18.%) 1 (.%). 2. Valtuusto saa riittävästi tietoa kuntaan vaikuttavista ajankohtaisista asioista.2% (2.9%) 1 (1.9%) 2 (.%). 2. Valtuusto saa riittävästi tietoa kunnan toiminnan eri osa-alueilta ja taloudellisesta tilanteesta 8.9% (18.%) (18.%) 1 (8.1%). 2. Päätösesitykset perustellaan selkeästi sekä kirjallisesti että suullisesti.8% 18 (.%). 2. Lautakunta työskentely kunnassa toimii hyvin ja kehityssuunta on oikea.1% 1 (9.%) Valtuustotyöskentely on mielekästä ja pystyn vaikuttamaan asioihin 8.89% (2.9%) 12 (.%) Valtuusto on tietoinen päätöksiä tehdessään kunnan taloustilanteesta ja huomioi sen aina päättäessään asioista 1.9% (18.%) 1 (8.1%) :

4 Yhteistyö, viranhaltijatyöskentely ja kunnan etu :

5 Valtuuston yhteistyö on toimivaa Arvioi valtuuston yhteistyökykyä asteikolla 1- seuraavien väittämien valossa. (1=täysin eri mieltä, 2=jokseenkin eri mieltä, =en osaa sanoa, =jokseenkin samaa mieltä, = täysin samaa mieltä) Arvioi lisäksi väittämien merkittävyyttä valtuuston työskentelyn kannalta. 1 2 Merkittävyys 1..1 Valtuustoryhmien sisällä 2.1% 2 (.%) 18 (.%) 2..2 Valtuustoryhmien välillä.89% (2.9%) (2.9%) 11 (.%).. Valtuustoryhmien puheenjohtajien välillä 2.% (18.%) 1 (8.1%) (18.%).. Valtuuston ja hallituksen välillä.% 11 (.%) (2.9%).. Johtavien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välillä.% 1 (9.%).. Hallintokuntien välillä.% 11 (.%) (2.9%).. Oman kunnan ja muiden kuntien välillä 8.1% 1 (.%) 9 (.%) 8..8 Kunnan ja elinkeinoelämän välillä 9.9% 2 (.%) (2.9%) (18.%) 12 (.%) 9..9 Kunnan ja järjestöjen välillä.% 9 (.%) 11 (.%) 1..1 Kunnan ja median välillä.9% 1 (.%) 1 (.%) Valtuuston sisäinen yhteistyö on kehittinyt valtuustokauden aikana.% (18.%) 12 (.%) Valtuuston yhteistyö sidosryhmien kanssa on kehittynyt valtuustokauden aikana.8% 1 (8.1%) :

6 Kunnan viranhaltijatyöskentely Arvioi valtuuston toimintaa asteikolla 1- seuraavien väittämien valossa. (1=täysin eri mieltä, 2=jokseenkin eri mieltä, =en osaa sanoa, =jokseenkin samaa mieltä, = täysin samaa mieltä) Arvioi lisäksi väittämien merkittävyyttä valtuuston työskentelyn kannalta. 1 2 Merkittävyys 1..1 Asioiden valmistelu on avointa ja läpinäkyvää 8.% (2.9%) 9 (.%) 1 (.%) 2..2Asioiden esittelyt ovat yleensä moitteettomia ja hyvin valmisteltuja.% 1 (.%).. Asiat tulevat käsittelyyn oikea-aikaisesti 8.2% 8 (29.%) 1 (1.9%).. Käsittelyaikaa on varattu riittävästi 2.9% (2.9%) (18.%) 12 (.%) 2 (.%).. Päätösehdotukset ovat selkeitä.% 1 (9.%) 2 (.%).. Viranhaltijat ovat helposti tavoitettavissa.81% (18.%) 1 (9.%) 2 (.%).. Viranhaltijat tiedottavat kuntalaisille asianmukaisesti valmisteilla olevista asioista ja tehdyistä päätöksistä.11% 1 (.%) 8 (29.%) 2 (.%) :

7 Kunnan etu Arvioi valtuuston toimintaa asteikolla 1- seuraavien väittämien valossa. (1=täysin eri mieltä, 2=jokseenkin eri mieltä, =en osaa sanoa, =jokseenkin samaa mieltä, = täysin samaa mieltä) Arvioi lisäksi väittämien merkittävyyttä valtuuston työskentelyn kannalta. 1 2 Merkittävyys 1..1 Valtuuston toiminta on tehokasta ja suunnitelmallista.% 8 (29.%) 1 (.%) 2..2 Kunta ja sen johtoryhmä saavat tukea ja lisäarvoa valtuuston työskentelystä.22% 2 (.%) (2.9%) 11 (.%).. Valtuuston päätöksissä huomioidaan kunnan kokonaisetu.% 8 (29.%) 1 (.%) :

8 Strategia Nykyisen strategian sisältö ja käytännöllisyys Arvioi nykyistä kuntastrategiaa asteikolla 1- seuraavien väittämien valossa. (1=täysin eri mieltä, 2=jokseenkin eri mieltä, =en osaa sanoa, =jokseenkin samaa mieltä, = täysin samaa mieltä) Strategia on tulevaisuuteen suuntautunut ja vastaa muuttuvan toimintaympäristön aiheuttamiin tarpeisiin 2 (.%) 9 (.%) 1 (.%) 2 (.%) 2..2 Strategian tavoitteet on asetettu vastaamaan todellisiin tarpeisiin 2 (.%) 1 (1.9%).. Strategiassa on otettu huomioon kuntatalouden realiteetit 2 (.%) 2 (.%) 1 (.%).. Arvot, visio ja toiminta-ajatus ovat ymmärrettäviä ja käytännönläheisiä 9 (.%) 12 (.%) 2 (.%).. Tavoitteet on määritelty realistisesti ja sopivan haasteellisesti 2 (.%) (2.9%) 1 (1.9%).. Strategia on rakenteeltaan ja sisällöltään selkeä sekä johdonmukainen 2 (.%) (1.%) (1.%) 1 (.%) (11.%).. Valtuusto on sitoutunut strategian toteuttamiseen (1.%) (2.1%) (1.%) 9 (.%) (11.%) 8..8 Strategia tukee kunnan elinvoiman kehittämistä 2 (.%) 1 (.%) :

9 Strategian toteuttamisessa onnistuminen Arvioi kuntastrategian toteuttamisessa onnistumista asteikolla 1- seuraavien väittämien valossa. (1=täysin eri mieltä, 2=jokseenkin eri mieltä, =en osaa sanoa, =jokseenkin samaa mieltä, = täysin samaa mieltä) Strategia on ollut toteuttamiskelpoinen 1 (.%) Toimeenpanossa käytetyt keinot ja resurssit ovat olleet riittävät (2.9%) 1 (.%) (2.9%) 2 (.%).. Strategia on auttanut toiminnan ja kehittämisen suuntaamisessa 2 (.%) (2.9%) (18.%) 12 (.%).. Tavoitteiden saavuttamiseksi on tehty riittäviä toimenpiteitä 9 (.%) 8 (29.%).. Henkilöstö- ja talousresurssit on kohdistuneet strategian mukaisesti 8 (29.%) 9 (.%).. Strategian tavoitteiden mukaiseen suuntaan on edetty hyvin (11.%) (2.1%) (11.%) 1 (.%) 1 (.8%).. Strategiaa toteutetaan kaikilla toimialoilla 11 (.%) 9 (.%) 8..8 Strategisten hankkeiden ja tavoitteiden toteutumista arvioidaan säännöllisesti 8 (29.%) (18.%) 1 (.%) 9..9 Strategiset hankkeet ovat onnistuneet ja tuottaneet tulosta 2 (.%) (2.9%) 9 (.%) 9 (.%) 1..1 Strategisten tavoitteiden täyttyminen on lisännyt kunnan elinvoimaa 2 (.%) (2.9%) 12 (.%) :

10 Raahen kaupunginvaltuuston itsearvioinnin yhteenveto Itsearviointiin vastasi 2 valtuutettua, valtuutettua avasi viestin. Isommissa kunnissa itsearviointeihin on vastannut hieman yli puolet eli vastausprosentti vastaa hyvin kuntien keskiarvoa. Pienissä kunnissa vastausprosentti on ollut -8%. Valtuuston toimintakulttuuri: Valtuuston toimintakulttuurissa eniten positiivisia vastauksia keräsi kokouspöytäkirjat, jotka vastaavat valtuutettujen mielestä hyvin kokouksen kulkua. Muuten toimintakulttuuria arvioitiin tasaisesti eikä siinä poikennut mikään erityisen huonona tai hyvänä. Eniten negatiivisia vastauksia keräsi kokouksien venyminen, 8% vastasi että kokoukset venyvät tarpeettomasti. Asioiden käsittely: Kaikki väittämät arvioitiin yli, asteikolla 1-. Eniten positiivisia vastauksia keräsi valtuustonpuheenjohtaja ja avoin keskusteluilmapiiri valtuustossa. Valtuuston yhteistyö: Valtuustoryhmien sisällä yhteistyö on toimivaa. Muuten yhteistyötä arvioitiin melko tasaisesti, hieman keskiarvosta (alle ) poikkesi yhteistyö hallintokuntien välillä sekä yhteistyö oman kunnan ja muiden kuntien välillä. Viranhaltijatyöskentely:,% kokee, että viranhaltijat ovat helposti tavoitettavissa.,% kokee, että viranhaltijat eivät tiedota kuntalaisille asianmukaisesti valmisteilla olevista asioista ja tehdyistä päätöksistä. Strategia: % kokee, että strategiassa on otettu huomioon kuntatalouden realiteetit.,% kokee myös, että strategia tukee kunnan elinvoiman kehittämistä. Osa vastaajista kuitenkin kokee, että valtuusto ei ole sitoutunut strategian toteuttamiseen (8,%). 1,8% vastasi, että strategiaa ei noudateta kaikilla toimialoilla.,1% kokee, että strategia on toteuttamiskelpoinen. Avoimien kysymyksien mukaan valtuusto onnistui erityisen hyvin koulupäätöksissä ja talous on saatu kehittymään parempaan suuntaan. Valtuusto taas epäonnistui Fennovoima-hankkeessa ja asukasmäärän vähenemisessä. Strategian päivitystä toivottiin sekä uuden valtuuston sitoutumista siihen. Kaiken kaikkiaan arviot olivat hyvinkin positiivisia, yleensä itsearviot ovat melko negatiivisia. Mitään suuria epäonnistumisia ei noussut esille ja esimerkiksi asioiden käsittelyyn liittyvät väittämät olivat kaikki positiivisia.

11 Raahen kaupunginvaltuuston itsearviointi avoimet vastaukset Miten valtuuston toimintakulttuuria ja kokoustyöskentelyä voitaisiin kehittää? Valtuuston kyselytunnit ajankohtaisista asioista. Tehokkaammat esittelyt, moni vakioesittelijä ei tunnu oppivan. Aloitteiden ja kysymysten toimittaminen etukäteen ja kirjaaminen esityslistaan, jotta niistä voidaan käydä lähetekeskustelu (aloitteet) tai vastata saman tien (kysymykset) Ennemmän varattava yhteistä aikaan omien että eri ryhmien kanssa. Kaupunginvaltuuston toiminnassa on näkynyt puheenjohtajan taito pitää asiat kuosissa. Jotkut valtuutetut ovat kuitenkin saaneet tyypilliseen jatustelevaan tyyliinsä vapauksia rönsyillä, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Karttojen ulkoasuun olisi hyvä kiinnittää huomiota. Vähemmän asioita listalle. Ei ylipitkille esittelyille. Vähentää politikointia. Pidettäisiin kiinni puheenvuorojen maksimipituuksista. Rajoittamalla puheenvuorojen kestoa. Kokoluokaltaan merkittävien asioiden yhteydessä esittelyssä huomioitaisiin päätösesityksen suhde strategiaan. Valtuuston strateginen rooli otettaisiin voimallisesti esiin uuden valtuuston koulutuksessa tehtäväänsä, jotta strategian laadinnasta tulisi jäntevää ja valtuutettujen osallistuminen strategian luontiin toteutuisi kattavasti. Asiaan kuulumaton keskustelu pois valtuustosalista Strategiatyöhön painotusta enemmän. Miten asioiden käsittelyä valtuustossa voitaisiin kehittää? Puheenjohtajan tehtävänä pitäisi olla valtuustoryhmien välisen neuvottelun ja yhteistyön lisääminen. Vastuun jakaminen myös varapuheenjohtajille Itse toivon, että päätettävistä asioista on tehty myös objektiivinen talous- ja yritysvaikutusten arviointi. Tämä lisää järkevien päätösten tekemistä eikä ideologia asetu ohjaavaksi tekijäksi. Asioiden käsittelyssä rönsyillään edelleen jonkin verran. Toki valtuutetut ovat sitä varten, että asioista keskustellaan, mutta puuta heinää siellä ei tarvitsisi puhua. Aloiteshow on välillä turhauttava eli muistettaisiin arvokkuus. Valtuusto on tiedon saannissa riippuvainen hallituksen valitsemasta työskentelytavasta. Pääpaino on päätösasioilla vaikka kaksivaiheista päätöksentekoa on lisätty. Ts. asioita on esitelty kokouksessa 1 tai iltakoulumaisesti ja varsinainen päätös tehdään seuraavassa kokouksessa. Kannatan nykyistä tiheämpää tilannetiedotusten tuontia valtuustolle ymmärryksen ja osallistumismahdollisuuksien parantamiseksi. Tässäkin asioiden tilan suhde päätettyyn strategiaan on keskeistä. Miten valtuuston yhteistyökykyä voitaisiin kehittää? Tutustumalla paremmin kollegoihin, keskustelemalla. Heittämällä ideologiat ja henkilösuhteet nurkkaan sekä ajattelemalla asioista objektiivisesti ja niin, että asiat tulee hoitaa ja ne myös tulevat hoidetuksi. Vapaamuotoisia verkottumistilaisuuksia enemmän. Vierailut yrityksiin ja verrokkikaupunkeihin. Pölitiikka vähemmäksi Luottamus on kaiken a ja o.

12 Valtuustossa ratkaisujen pitäisi tähdätä kaupungin ja kaupunkilaisten parhaaseen eikä jokahetkiseen politiikan tekoon ja valmistautumiseen vaaleihin. Lisää ratkaisukeskeisyyttä! Yhteistyölle olisi hyvä olla rakenteellinen ympäristö, millä tarkoitan sovittuja muodollisia ja vähemmän muodollisia tapaamisia, joissa voidaan nostaa esiin tärkeitä asioita ilman muodollista valmisteluprosessia. Yhteinen näky asioista ja niihin sitoutuminen alusta alkaen. Miten viranhaltijatyöskentelyä voitaisiin kehittää? Kaupungin lakimiestä on vaikea tavoittaa. Hyvä keskusteluyhteys tärkeä. Avoimuutta ja yhteistyökykyä lisäämällä. Virkamiehen tulee palvella ja kertoa asioista perusteellisesti Esittelyt joskus liian pitkiä Lausuntoja vaativat asiat ripeämmin listalle. Aloitteisiin tulee usein ylimielisiä vastauksia. Opetellaan kun ihmiset ovat vaihtuneet. Valitsemalla johtaviksi viranhaltijoiksi johtamiseen kykeneviä henkilöitä. Valmistelussa soisin siirryttävän kohti avointa yhteisvalmistelua siten, että poliittiselle osallistavalle päätösprosessille olisi riittävästi mahdollisuuksia. Sektorirajat ylittävä yhteistyö korostuu. Siihen on panostettava. Vapaamuotoiset kommentit edellä mainituista asioista. Sanotaanko näin, että johtoryhmä voisi toimia tehokkaamminkin ja toimia asioiden välittäjätahona eri hallintokuntien välillä. Uskon, että organisaatiouudistus vaikuttaa tähän positiivisesti - tai ainakin sen pitäisi. Päättäjien pitäisi käyttää heille annettua luottamusta rohkeasti kunnan/kuntalaisten hyväksi. Askarrellaan ajoittain aika pienissä asioissa. Raahen valtuustossa puoluepoliittinen kilpalaulanta nettikameroiden edessä on joidenkin valtuutettujen mielestä ykkösasia. Nyt alkaa kyläpolitikointikin nostaa päätään. Valtuusto toimii kaupungin toiminnan "vuosikalenteria" noudattaen, mutta olen epävarma sen suhteen, että tietävätkö kaikki valtuutetut näin tapahtuvan. Kunnan kokonaisedun huomioiminen on tavoite, joka tulisi näkyvämmäksi suhteuttamalla päätösesitykset selkeämmin strategiaan. Miten strategian sisältöä ja käytännöllisyyttä voitaisiin kehittää? Eipä siinä paljon mitään strategia-ajattelua ollut, kun opettajan järjellä ja johdolla paperia työstettiin Nykyinen strategia on vain paperi jossain pöytälaatikossa. Siihen ei ole koskettu tikullakaan sen valmistumisen jälkeen. Ensinnäkin strategia on käytännössä tehty kivojen toiveiden pohjalta. Se ei ole tavoitteellinen eikä toimintaa ohjaava eikä strategian valmistelutyökään ollut sitä mitä sen pitäisi olla. Strategia pitää päivittää heti! Strategia tulee laatia käyttäen hyväksi sekä hallintokuntien ammattilaisten että valtuutettujen kokemukset ja taidot. Tämä ei kaupungissamme ole oikein hyvin onnistuttu. Valtuutettujen sitoutuminen käyttämään aikaansa strategiaprosessiin on ollut puutteellista. Lisäksi organisaation varhainen osallistaminen strategiaprosessiin on jäänyt heikoksi, koska kaupungin keskeiset johtajat eivät ole olleet strategiatyöhön sitoutuneita. Suppeampi ja vielä täsmällisempi.

13 Miten strategian toteuttamisessa onnistuttiin? Kts. edellinen (Nykyinen strategia on vain paperi jossain pöytälaatikossa. Siihen ei ole koskettu tikullakaan sen valmistumisen jälkeen. Ensinnäkin strategia on käytännössä tehty kivojen toiveiden pohjalta. Se ei ole tavoitteellinen eikä toimintaa ohjaava eikä strategian valmistelutyökään ollut sitä mitä sen pitäisi olla.) Meillä sooloillaan mm. lautakunnissa ihan liikaa eli ei sitouduta tarpeeksi. Selvimmin strategiaa on toteutettu kaupungin vaikean taloustilanteen korjaamisessa ja asioissa on edetty jokseenkin johdonmukaisesti. Muuten valtuutetun näkökulmasta on hyvin epävarmaa, kuinka paljon strategia-asiakirja on kulunut virkakunnan käsissä. Strategian toteutumisen raportointi on ollut vaatimatonta. Kerro mielestäsi kolme merkittävintä asiaa, joissa valtuusto onnistui erityisen hyvin. Koulujen sisäilmaongelmiin puuttuminen. Tuulivoiman 2 km suojaetäisyys vakituiseen asutukseen. Käyttötalous plussalle. Kipeitäkin päätöksiä pystyttiin tekemään ja alun negatiivinen ilmapiiri parani loppua kohden. Ilmapiiri parani loppua kohden jonkin verran. Kokousten striimaaminen oli hyvä päätös. Talous on saatu parempaan kuntoon, saatu ylijäämää puskuriksi, mutta velkamäärä kasvaa edelleen. Tehty järkeviä koulupäätöksiä. Päätökset on saatu tehtyä. Kokouskäytänteet eli asioiden käsittely ja päätöksenteko on ollut varsin sujuvaa. Yhteistyö ja henki on ollut kivuliaistakin päätöksistä huolimatta varsin hyvää. Talous on saatu paremmalle tolalle, kriisikunnan leima on poistunut. Uudet kouluhankkeet. Matkailun nostaminen keskiöön. Hanketouminta. Tuulivoiman 2km vähimmäisetäisyys asutukseen. Antinkankaan koulu,merikadun lukio,kaavoitus yleensä. Antinkankaan koulun rakentamispäätös saatiin nopeasti tehtyä. Pysyttiin budjetissa, taloustilanne tasapainoittui. Yhteistyö, talous ja luottamus Käyttötalous on kääntynyt ylijäämäiseksi. Hyvinvointikuntayhtymä menestyi taloudenpidossa. Kaupungin sijoitustoiminnan tuotot ovat selvästi velanhoitokuluja suuremmat. Valtuuston työskentelyn ilmapiiri on kauden aikana parantunut varsin hyvälle tasolle huomioiden vaikea lähtötilanne. Kaupungin taloudellinen tilanne on kohentunut siten, että kriisikunta-status on poissa päiväjärjestyksestä. Kaupungin hallintorakenteet on uudistettu uuden hallintosäännön ollessa tulevaa työskentelymallia raamittava asiakirja. Valtuusto on täälä kaudella onistunut hyvin Kaupungin organisaation muutos. Taloudellisen tilanteen tasapainoon saattaminen. Yhteistyökykyisemmän ilmapiirin luominen valtuustoon ja siten myös. Talous, organisaatiouudistus ja kuntayhteistyö. Kerro mielestäsi kolme merkittävintä asiaa, joissa valtuusto epäonnistui. Hanhikivi-hankkeen 1% hyödyntäminen Kokoustamista ei kehitetty mitenkään, innovointi kadoksissa. Ryhmien välillä ei aitoja neuvotteluja merkittävistä asioista. Strategian valmistelu ja toimeenpano oli mitä oli. Sitä kautta asioiden valmistelu ja päätökset eivät ole voineetkaan perustua strategiaan. Joidenkin valtuutettujen osalta pelin pelaaminen eli sulkien kerääminen hattuun eli "turhien" puheenvuorojen sekä valtuustokysymysten ja -aloitteiden

14 tekeminen, jotka pitäisi esittää suoraan virkamiehille. Kaupunginjohtajan annettiin töttöröidä liiankin pitkään, mutta vaihtuihan se loppupeleissä. Muutakin suhmurointia eri paikkojen toisin sanoen pyrkyrien suhteen on ollut, jota ei kyllä toivoisi olevan. Alueen liike-elämän kehittämisessä ei ole mielestäni onnistuttu. Fennovoimahanketta ei ole tarpeeksi hyödynnetty. Piehingin koulun kohtalo. Rumaa. Tuulimyllyjen sijainti,mettalanmäen kauppakeskus hanke,raahen sairaalan synnytys osaston menetys ja kirurgisen toiminnan menetys. Fennovoiman ydinvoimalahankkeen hyötyjen hankkiminen kaupungille. Tulevaisuuden suunnittelu ja sen vaatimien päätösten valmistelu ja tekeminen. Valtuutetun työn arvostuksen heikkeneminen, tästä seurauksena kuntavaaliehdokkaiden määrän romahdus. Fennovoiman projektin tuomien mahdollisuuksien hukkaaminen. Asukas pako kaupungista,vanhuksista huolehtiminen ja nuorten tuki. Sitoutuminen, toisten kuuntelu ja keskittyminen oleelliseen. Velkamäärä kasvaa koko ajan. Kaupungin organisaatio paisuu koko ajan. Asukasluku laskee koko ajan. Valtuustokauden alussa strategityöhön sitoutuminen jäi puutteelliseksi. Kaupungin elinkeinorakenteen monipuolistaminen ja elinvoiman vahvistaminen ei ole toteutunut toivotulla tavalla. Asukasmäärän väheneminen ja etenkin koulutuspaikkojen vähentyminen ovat olleet ilmiöinä esimerkkejä toisaalta haasteista valtuustolle ja toisaalta jatkuessaan osoituksia epäonnistumisesta edunvalvonnassa. En näe että olisimme epäonistuneet Terveiset tulevalle valtuustolle Positiivinen ote Raahen kehittämiseen. Ainainen narina pois valtuustokeskusteluista. Se ei anna hyvää kuvaa kaupunkilaisille eikä tänne muuttoa suunnitteleville. Aloitteiden määrä ei ole hyvän valtuutetun mittari. Unohdetaan puoluepoliittiset asiat kuntalaisia koskevia päätöksiä tehtäessä. Kaupungin tulevaisuuden kuva tulisi saada kaikille kirkkaaksi, jolloin päätöksiä on helpompi tehdä. Luottamuksellinen ilmapiiri antaa mahdollisuuden uusien ajatusten esiin tuomiseen ja innostavan työskentelyilmapiirin rakentamiseen. Talous edellä, mutta huolehdittava, että kaupungilaisista pidetään hyvä huoli. Jättäkää ideologiat sekä pienet piirit ja hyväveliverkostot taka-alalle ja toimikaa yhteistyössä kaupungin etua ajatellen. Eri luottamuspaikkojen pitää perustua substanssiosaamiseen, ei äänimäärään, ei sukulaisuuteen, ei hengenheimolaisuuteen, ei poliittiseen taustaan tms. Turistit tietävät kyllä itsekin olevansa turisteja, joilla ei ole mitään osaamiseen perustuvaa annettavaa esimerkiksi lautakunnissa tai konserniyhtiöiden hallituksissa. Kysykää rehellisesti, että onko itsellä tai jollain toisella tehtävän edellyttämää osaamista ja tehkää valintoja vasta sitten. Kaupunkikonsernilla on pirusti velkaa, joten päätöksenteossa pitää huomioida erityisesti niiden talous- ja yritysvaikutukset. Pitää katsoa tulevaisuuteen ja tehdä ennakoivia linjanvetoja. Valtuutettujen pitää yksinkertaisesti olla kartalla nykymaailman menosta. Panostus elinkeinoelämään ja työllisyyteen tuo hyvinvointia alueelle. Siinä tulee olla tulevaisuuden fokus. Kaupungin ja sen asukkaiden puolesta... Valtuusto päivittää strategian esim. kerran vuodessa. 2- erillistä iltakoulua suurista linjoista.

15 Puolustaa yhtenäisesti kaupungin etuja,markkinoida kaupunkia positiivisessa mielessä,kehittää kaupunki kuvaa,muistakaa se on meille kaikille yhteistä hyvää mitä teette tai pahaa. Parempi kertarytinä, kuin jatkuva kitinä. Jaksamista talous paineen alla. Heti alussa sopikaa tavoitteet ja pitäkää kiinni, hyväksykää ettei aina mene oman mielen mukaan asiat. Toivon, että valtuusto heti valintansa jälkeen saa tuhdin valmennuksen vaativaan tehtäväänsä ja valmennuksen myötä kattavasti jokaisen valtuutetun voimalla sitoutuu strategiaprosessiin. Lisäksi valtuuston tulee edellyttää strategian toteutumisen raportointia ja mahdollisuutta päivittää strategiaa vuosittain. Ilman aikaiset riitelyt pois valtuustosalissa Valtuuston ja lautakuntie toimista muuttuu entistä ammattimaisemmaksi. Töitä tulee tehdä entistä enemmän, että päätökset ovat hyviä ja kaupunkilaisia parhaaksi. Asioihin ja asioiden taustoihin paneutumista lisättävä. Tulevaisuussuuntautuneisuutta lisättävä.

Osa A. Valtuustotyön arviointi

Osa A. Valtuustotyön arviointi Osa A. Valtuustotyön arviointi Mitä olet valtuuston toimintakulttuurista? 1=Toimii 5=Toimii huonosti hyvin Strategia ohjaa päätöksentekoa... 1 2 3 4 5 Yhteiset pelisäännöt ovat olemassa ja niistä pidetään

Lisätiedot

Lapuan kaupunginvaltuuston itsearviointi 2019

Lapuan kaupunginvaltuuston itsearviointi 2019 Lapuan kaupunginvaltuuston itsearviointi 2019 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tulokset... 4 2.1 Valtuustotyön arviointi... 4 2.2 Strategian arviointi... 9 2.3 Valtuuston onnistuminen... 11 1 Johdanto

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu :45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu :45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu 30.06.2016 15:45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Hallitus 19 8 5 Yhteensä 19 8 5 Vastausprosentti 42.1 Lopettaneet 26.3 Kesken jättäneet

Lisätiedot

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma Elinvoimalautakunta 22.8.2017 Kaupunginhallitus 11.9.2017 Uusi kuntalaki: kuntastrategia johtamisen välineenä Kunnassa on oltava kuntastrategia,

Lisätiedot

Nykyisen strategian toteutumisen arviointi

Nykyisen strategian toteutumisen arviointi Nykyisen strategian toteutumisen arviointi Kaustisen kunta 21 29.1.21 Page 1 Nykyisen strategian toteutumisen arviointi Kaustisen kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen ja lautakuntien jäseniä sekä kunnan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI. SoTe-lautakunta

NURMIJÄRVEN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI. SoTe-lautakunta NURMIJÄRVEN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI SoTe-lautakunta 15.11.2016 76 valmistelu päätöksenteko sitoutuminen 15.12.2015 toteutuman arviointi 2016 15.12.2015 toteutuman arviointi

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella

Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella 2009 2012 Miten arvioit hallitustyön edellytyksiä hallituksessa yleisesti seuraavien asioiden osalta? Arvioi edellytyksiä asteikolla 1 5

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN SOSIAALI - JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI. SoTe-lautakunta

NURMIJÄRVEN SOSIAALI - JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI. SoTe-lautakunta NURMIJÄRVEN SOSIAALI - JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI SoTe-lautakunta 15.11.2016 76 val mistelu päätök senteko sitoutuminen 15.12.2015 toteutuman arviointi 15.12.2015 toteutuman 15.12.2015

Lisätiedot

Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018

Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018 Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Tulokset... 3 2.1 Kaupunginhallituksen onnistuminen tehtävässään... 3 2.2 Päätöksentekoprosessi... 2.3 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Valtuuston työskentelyn arviointi

Valtuuston työskentelyn arviointi Valtuuston työskentelyn arviointi Suomussalmen kunta 24.4.217 JP HM Sivu 1 Toteutus Toteutettiin anonyymina Webropol-kyselynä maaliskuussahuhtikuun taitteessa 217. Vastauksia 2 kpl, vastausprosentti oli

Lisätiedot

Maakuntahallituksen työn arviointilomake

Maakuntahallituksen työn arviointilomake Mh 10.11.2008, Liite nro: 1 Maakuntahallituksen työn arviointilomake Henkilökohtainen arviointi hallitustyöskentelystä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Ympyröikää mielestänne sopivin vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

Hallituksen työskentelyn arviointi

Hallituksen työskentelyn arviointi Miten arvioit yleisesti kaupunginhallituksen työn ja oman työsi onnistumista ja edellytyksiä seuraavien asioiden suhteen? A. Kaupunginhallituksessa yleisesti 1=Erittäin huono 5=Erittäin hyvä Koko hallituksen

Lisätiedot

Valtuuston itsearviointi Valtuuston itsearviointi Valtuusto, Varavaltuutetut. Valtuusto, Varavaltuutetut

Valtuuston itsearviointi Valtuuston itsearviointi Valtuusto, Varavaltuutetut. Valtuusto, Varavaltuutetut Valtuuston itsearviointi 2016 Valtuusto, Varavaltuutetut Valtuuston itsearviointi 2015 Valtuusto, Varavaltuutetut B. VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET 1. Omat vaikutusmahdollisuudet

Lisätiedot

KUNNAN TULOKSELLINEN JOHTORYHMÄTYÖSKENTELY

KUNNAN TULOKSELLINEN JOHTORYHMÄTYÖSKENTELY KUNNAN TULOKSELLINEN JOHTORYHMÄTYÖSKENTELY Mitä mieltä kunnanjohtajat ovat omista johtoryhmistään? Yhteenveto kyselyn tuloksista Maaliskuu 2017 BDO Oy Sähköinen kysely johtoryhmätyöskentelyn kehittämisestä

Lisätiedot

Siikajoki: Valtuustotyön arviointi kaudella Vastausprosentti: 59% (16/ 27)

Siikajoki: Valtuustotyön arviointi kaudella Vastausprosentti: 59% (16/ 27) Siikajoki: Valtuustotyön arviointi kaudella 2009-2012 Vastausprosentti: 59% (16/ 27) Miten arvioit valtuustotyön edellytyksiäsi seuraavien asioiden osalta? N=16 (%) Huono Ei huono eikä hyvä Hyvä 1) Valmisteltavina

Lisätiedot

Valtuuston itsearviointi 2014 Valtuusto VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET. Valtuuston itsearviointi 2013 Valtuusto

Valtuuston itsearviointi 2014 Valtuusto VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET. Valtuuston itsearviointi 2013 Valtuusto n itsearviointi 2014 VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖ EDELLYTYKSET 1. Omat vaikutusmahdollisuudet 2. ryhmäni vaikutusmahdollisuudet 3. Koko valtuuston vaikutusmahdollisuudet 4. Asukkaiden ja palveluiden

Lisätiedot

Valtuustotyön arviointi valtuustokaudella Valtuutetun henkilökohtainen arviointi

Valtuustotyön arviointi valtuustokaudella Valtuutetun henkilökohtainen arviointi Liite 1 Suomen Kuntaliiton yleiskirjeeseen 9/80/2012 Valtuustotyön arviointi valtuustokaudella 2009 2012 Valtuutetun henkilökohtainen arviointi Valtuustotyön edellytykset ja yhteistyön toimivuus 1 Miten

Lisätiedot

Pienet kunnat: Valtuustotyön arviointi kaudella Vastausprosentti: 35% (103/ 296)

Pienet kunnat: Valtuustotyön arviointi kaudella Vastausprosentti: 35% (103/ 296) Pienet kunnat: Valtuustotyön arviointi kaudella 2009-2012 Vastausprosentti: 35% (103/ 296) Miten arvioit valtuustotyön edellytyksiäsi seuraavien asioiden osalta? N=102 (%) Huono Ei huono eikä hyvä Hyvä

Lisätiedot

JOHTORYHMÄN MITTARI, lomake A

JOHTORYHMÄN MITTARI, lomake A Karl-Magnus Spiik 1 JOHTORYHMÄN MITTARI, lomake A Tämän mittarin avulla johtoryhmä voi seurata ja kehittää suunnitelmallisesti työskentelyään. Täydellisyyttä tai ehdottomia totuuksia ei etsitä, koska sellaisia

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2014 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Ei sähköpostia, kysely paperilla 1 0 0 Hallitus 19 14 8 Yhteensä 20 14 8

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2014 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Ei sähköpostia, kysely paperilla 1 0 0 Hallitus 19 14 8 Yhteensä 20 14 8 Kaupunginhallituksen itsearviointi 2014 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Ei sähköpostia, kysely paperilla 1 0 0 Hallitus 19 14 8 Yhteensä 20 14 8 Vastausprosentti 70 Lopettaneet 40 Kesken jättäneet

Lisätiedot

KOTKA2025 -työsuunnitelma. Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

KOTKA2025 -työsuunnitelma. Terhi Lindholm, kehitysjohtaja KOTKA2025 -työsuunnitelma Terhi Lindholm, kehitysjohtaja 13.2.2018 Kotkan kaupunkistrategian tavoitteet Hyväksytty kaupunginhallituksessa 110917 visio vuoteen 2025, varsinainen strategiakausi 2019-2022

Lisätiedot

Tampereen uuden strategian valmistelutilanne

Tampereen uuden strategian valmistelutilanne Tampereen uuden strategian valmistelutilanne Strategiajohtaja Reija Linnamaa Tampereen kaupunginvaltuuston strategiaseminaari 28.8.2017, Tampere-talo 1 Miksi Tampereen strategia? 2 Pormestariohjelma ja

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVA. Tehtävänimike: Kunnanjohtaja (vs 5.3. alkaen ja virassa alkaen) Kelpoisuusehdot:

TEHTÄVÄKUVA. Tehtävänimike: Kunnanjohtaja (vs 5.3. alkaen ja virassa alkaen) Kelpoisuusehdot: TEHTÄVÄKUVA Toimiala/tulosalue/yksikkö: Tehtävänimike: Kelpoisuusehdot: Henkilön nimi: Välittömät alaiset: Nurmijärven kunta, ylin päätöksenteko Kunnanjohtaja (vs 5.3. alkaen ja virassa 1.5.2018 alkaen)

Lisätiedot

Kokemäen kaupungin henkilöstöstrategian hyväksyminen 242/020/2013

Kokemäen kaupungin henkilöstöstrategian hyväksyminen 242/020/2013 KH:n henkilöstöjaosto 56 17.10.2013 Yhteistyötoimikunta 32 12.11.2013 KH:n henkilöstöjaosto 65 28.11.2013 KH:n henkilöstöjaosto 74 18.12.2013 KH:n henkilöstöjaosto 8 13.03.2014 Yhteistyötoimikunta 14 25.03.2014

Lisätiedot

Hallituksen itsearvointikysely 2016

Hallituksen itsearvointikysely 2016 Hallituksen itsearvointikysely 2016 Raportti tulostettu 8.8.2016 Vastausprosentti 71,4% (10/14) Ei sisällä avoimia vastauksia 1.1-1.3 Miten yhtymähallitus on onnistunut tehtävässään 1.1 Hallinto ja hallinnon

Lisätiedot

TIIMIN, TYÖRYHMÄN TAI PROJEKTIN MITTARI, lomake A

TIIMIN, TYÖRYHMÄN TAI PROJEKTIN MITTARI, lomake A Karl-Magnus Spiik 1 TIIMIN, TYÖRYHMÄN TAI PROJEKTIN MITTARI, lomake A Tämä työkalu sopii ohjausryhmille, tiimeille, työryhmille, projekteille joilla on melko itsenäinen vastuualue. Alla käytetään kaikista

Lisätiedot

Parikkalan kuntastrategian laadinta (Kuntalaki 37 ) Valtuustoseminaari Kunnanjohtaja Vesa Huuskonen

Parikkalan kuntastrategian laadinta (Kuntalaki 37 ) Valtuustoseminaari Kunnanjohtaja Vesa Huuskonen Parikkalan kuntastrategian laadinta (Kuntalaki 37 ) Valtuustoseminaari 19.2.2018 Kunnanjohtaja Vesa Huuskonen Kuntalaki 37 (410/2015) mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan

Lisätiedot

Kunnanhallituksen työn arviointi valtuustokaudella Sivu! 1 /! 7

Kunnanhallituksen työn arviointi valtuustokaudella Sivu! 1 /! 7 Kunnanhallituksen työn arviointi valtuustokaudella 2013-2016 Sivu! 1 /! 7 Kyselyn tulokset. 1. Miten arvioit hallitustyön edellytyksiä hallituksessa yleisesti ja omassa työssäsi seuraavien asioiden osalta?

Lisätiedot

Asikkala Valtuustoseminaari

Asikkala Valtuustoseminaari Asikkala Valtuustoseminaari 25.9.2017 Valtuustoseminaarin ohjelma Maanantai 25.9.2017 klo 16.30 Valtuustoseminaarin avaus Valtuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi Uuden strategian valmistelu ja kunnan oma

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2017 2021 KUNTASTRATEGIA KUNNAN TOIMINNAN OHJENUORANA MERKITYS JA OHJAUSVAIKUTUS Kuntalain (410/2015) 37 :n mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan

Lisätiedot

Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä?

Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä? Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä? - Ensimmäisiä osatuloksia kevään 2015 kuntalaiskyselystä Kuntapuheenjohtajapäivä 10.6.2015 Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö marianne.pekola-sjoblom@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut Kaupunginhallitus 16.5.2016 Liite 1 185 Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut 16.5. 2016 Mikkelin poliittis-hallinnollinen rakenneluonnos Konsernijaosto (5) Elinvoimajaosto (ryhmien & KH pj:t) Valtuusto

Lisätiedot

Vesannon kuntastrategia Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Vesannon kuntastrategia Hyväksytty kunnanvaltuustossa Vesannon kuntastrategia Hyväksytty kunnanvaltuustossa 18.6.2018 Strategia sisältää: Brändityyppisen vision (vakiinnuttamisaika 10-20 vuotta) Kunnan toimintatapoja koskevat linjaukset 2018-2021 Kuntatason

Lisätiedot

Valtuustokauden itsearviointi

Valtuustokauden itsearviointi Valtuustokauden 2009-2012 itsearviointi Markus Laine & Tanja Lahti Kaupunkitutkimuksen osasto Helsingin kaupungin tietokeskus markus.r.laine@hel.fi & tanja.lahti@hel.fi Tänään: nostoja tuloksista 2 Itsearvioinnin

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVA

TEHTÄVÄKUVA TEHTÄVÄKUVA 2017 19.1.2017 Toimiala/tulosalue/yksikkö: Tehtävänimike: Henkilön nimi: Pätevyysvaatimukset: Välittömät alaiset: Esimiehen nimi ja tehtävänimike: Toimialan/tulosalueen/yksikön perustehtävä:

Lisätiedot

Hollolan kunta. Viestintäpolitiikka 2025

Hollolan kunta. Viestintäpolitiikka 2025 n kunta Viestintäpolitiikka 2025 Kunnanhallitus 25.6.2012 Viestinnän tavoitteet Viestinnän tavoitteena on omalta osaltaan tukea kuntastrategiassa 2025 määritellyn tahtotilamme saavuttamista ja arvojemme

Lisätiedot

Strategian viimeistelyn askeleet

Strategian viimeistelyn askeleet Strategian viimeistelyn askeleet Valtuustoseminaari 2.11.2017 Uuden strategian luonnos esiteltiin valtuustoseminaarissa 2.11. ja strategialuonnosta työstettiin seminaarissa osallistujien kesken. Valtuustoseminaarin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.11.2016 Sivu 1 / 1 5349/2013 00.01.02 328 Poikkihallinnollisen kehitysohjelmatyön jatkaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Jorma Valve, puh. 046 877 2055 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kysely Kaarinan kaupungin luottamushenkilöille Kaarina-strategiaa varten Redocap Oy 1

Kysely Kaarinan kaupungin luottamushenkilöille Kaarina-strategiaa varten Redocap Oy 1 Kysely Kaarinan kaupungin luottamushenkilöille Kaarina-strategiaa varten Redocap Oy 1 70 Vastaukset yhteensä Tiedonkeruujakso: 26.10.-12.11.2017 Redocap Oy 2 Kuinka hyvin seuraavat arvot kuvaavat Kaarinan

Lisätiedot

Tarkastustoimen viestintäsuunnitelma

Tarkastustoimen viestintäsuunnitelma Tarkastustoimen viestintäsuunnitelma Helsingin kaupungin tarkastuslautakunnan ja -viraston sisäisen ja ulkoisen viestinnän linjaukset. Suunnitelma on otettu käyttöön tarkastusjohtajan päätöksellä 28.12.2015

Lisätiedot

Tampereen strategia Valmistelutilanne

Tampereen strategia Valmistelutilanne Tampereen strategia Valmistelutilanne Strategiajohtaja Reija Linnamaa Tampereen kaupunginhallituksen kehittämiskokous 21.8.2017 Pormestariohjelma ja strategia Pormestariohjelma poliittisen johtamisen väline;

Lisätiedot

Vaalan kuntastrategia 2030

Vaalan kuntastrategia 2030 Vaalan kuntastrategia 2030 Mikä on kuntastrategia? Kuntastrategiassa kunnanvaltuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategisen suunnittelun tarkoituksena on etsiä

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkistrategia 2014-

Jyväskylän kaupunkistrategia 2014- Jyväskylän kaupunkistrategia 2014- Pertti Malkki Henkilöstöjohtaja Kaupungin johtoryhmä 29.1.2014 Talpo 17.2.2014 Kaupungin johtoryhmä 13.3.2014 Yhteistyötoimikunta 14.3.2014 Kaupunginhallitus 17.3.2014

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

KUMPPANUUSBAROMETRI 3.12.2014

KUMPPANUUSBAROMETRI 3.12.2014 KUMPPANUUSBAROMETRI KÄYNNISTÄÄ MAAKUNTASTRATEGIAN SEURANNAN Kumppanuusbarometrissa tarkastellaan maakunnan yleistä kehitystä ja maakuntastrategian toimenpiteiden toteutumista. Se on maakunnan keskeisten

Lisätiedot

Elinvoimainen Ylivieska 2021

Elinvoimainen Ylivieska 2021 Elinvoimainen Ylivieska 2021 Elinvoimainen Ylivieska 2021- kaupunkistrategia Ylivieskan kaupunkistrategia perustuu Ylivieskan asemaan alueensa kasvavana keskuksena. Kaupunki edistää asukkaidensa hyvinvointia

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Webropol -kysely kotihoidon henkilöstölle kuntoutumissuunnitelmien laadinnasta ja toteutuksesta

Webropol -kysely kotihoidon henkilöstölle kuntoutumissuunnitelmien laadinnasta ja toteutuksesta Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi 2014-2016 Webropol -kysely kotihoidon henkilöstölle kuntoutumissuunnitelmien laadinnasta ja toteutuksesta WEBROPOL -KYSELY Kuntoutumissuunnitelmien laadinnasta

Lisätiedot

Jyväskylän strategiapäivitys

Jyväskylän strategiapäivitys Jyväskylän strategiapäivitys Valtuustoseminaari Laukaa 23.05.2017 Harri Hyvönen Kehitysjohtaja Sisältö Aktiivinen ja hyvinvoiva kuntalainen Taustaa strategialle Muutoksen ajurit Nykyinen strategia Sidosryhmät

Lisätiedot

Iisalmen kaupungin strategian päivitysprosessi

Iisalmen kaupungin strategian päivitysprosessi Iisalmen kaupungin strategian päivitysprosessi 2017 10.8.2017 1 Kuntastrategia kuntalaki 37 Kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista.

Lisätiedot

LOIMAAN JUTTU Strategian uudistaminen / päivitys Kh oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1

LOIMAAN JUTTU Strategian uudistaminen / päivitys Kh oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 LOIMAAN JUTTU 2020 + Strategian uudistaminen / päivitys 2017- Kh 14.8.2017 oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 Strategia-uudistaminen/päivitys 2017- Uusi valtuustokausi 1.6.2017 2020 Sote-uudistus

Lisätiedot

Maakuntahallituksen työn arviointilomake

Maakuntahallituksen työn arviointilomake 1 Maakuntahallituksen työn arviointilomake Henkilökohtainen arviointi hallitustyöskentelystä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Yhteenvetoraportti N=20 Julkaistu: 17.11.2008 1. Miten arvioitte yleisesti

Lisätiedot

Ristijärven kuntastrategia

Ristijärven kuntastrategia Ristijärven kuntastrategia 2018-2030 Johdanto Kuntastrategiassa esitetään Ristijärven kunnan tavoitteet kaudelle 2018-2030. Kuntastrategian tavoitteet tarkennetaan vuosittain arvioitaviksi toimenpiteiksi

Lisätiedot

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/ KH liite n:o 2/4.12.2012 VALT liite n:o 2/13.12.2012 Sivu 2 / 5 1 VALIOKUNNAT Pudasjärven kaupungin valiokunnat osallistuvat kaupungin päätöksien valmisteluun valtuustolle, kaupunginhallitukselle tai virkamiehille.

Lisätiedot

Jyväskylän strategiapäivitys. Kaupunginvaltuuston seminaari Kehitysjohtaja Harri Hyvönen

Jyväskylän strategiapäivitys. Kaupunginvaltuuston seminaari Kehitysjohtaja Harri Hyvönen Jyväskylän strategiapäivitys Kaupunginvaltuuston seminaari 13.3.2017 Kehitysjohtaja Harri Hyvönen Lähtökohtana nykyinen strategia 8.3.2017 2 Kaupunkistrategian taustaa ja tavoitteet TAUSTAA; Rohkeasti

Lisätiedot

KAUPUNGIN STRATEGIATYÖ JA OPPIMISYMPÄRISTÖUUDISTUS

KAUPUNGIN STRATEGIATYÖ JA OPPIMISYMPÄRISTÖUUDISTUS KAUPUNGIN STRATEGIATYÖ JA OPPIMISYMPÄRISTÖUUDISTUS Jari Niemelä 5.3.2018 www.sijoitusaloon.fi SALO JOKA PÄIVÄ PAREMPI Asiakaslähtöisyys Rohkeus Vastuullisuus Oikeudenmukaisuus Salon kaupunki kehittää alueensa

Lisätiedot

Hyvinvointijohtaminen Salossa. Marita Päivärinne

Hyvinvointijohtaminen Salossa. Marita Päivärinne Hyvinvointijohtaminen Salossa Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnassa Tavoitteita tulevaisuuden kunnan ja maakunnan väliselle yhteistyölle hyvinvoinnin edistämisessä SALON HYVINVOINTIKERTOMUS vuosilta

Lisätiedot

Tietojohtamisen arviointimalli

Tietojohtamisen arviointimalli Tietojohtamisen arviointimalli Kesäkuu 2019 Tietojohtamisen arviointimalli Aki Jääskeläinen (Tampereen Yliopisto), Nina Helander (Tampereen Yliopisto), Virpi Sillanpää (Tampereen Yliopisto), Riikka-Leena

Lisätiedot

Kuntajohtajien työhyvinvointi 2018

Kuntajohtajien työhyvinvointi 2018 Kuntajohtajien työhyvinvointi 2018 Timo Kietäväinen 9.8.2018 / Kuntajohtajapäivät (Joensuu) Tausta Kuntajohtajien työhyvinvointikysely on toteutettu aikaisemmin Kevan ja Kuntajohtajat ry:n yhteistyönä

Lisätiedot

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö Visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa yrittämisen perusedellytykset. Kunnan

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 15.11.2006 SISÄLLYSLUETTELO VALVONTAJÄRJESTELMÄ...3 1 ULKOINEN JA SISÄINEN VALVONTA...3 TARKASTUSLAUTAKUNTA...3 2 TARKASTUSLAUTAKUNNAN

Lisätiedot

SKI-kyvykkyysanalyysi. Kyvykäs Oy Ab

SKI-kyvykkyysanalyysi. Kyvykäs Oy Ab SKI-kyvykkyysanalyysi Kyvykäs Oy Ab Sisällysluettelo STRATEGISEN KYVYKKYYDEN INDEKSI... STRATEGISET TAVOITTEET JA PÄÄAKSELIEN STRATEGISET PAINOARVOT... 5 PÄÄAKSELIT... 6 1. HENKILÖSTÖKYVYKKYYS... 7 1.1

Lisätiedot

Vetovoimainen Ylivieska 2021 hyvinvointia koko alueelle

Vetovoimainen Ylivieska 2021 hyvinvointia koko alueelle Vetovoimainen Ylivieska 2021 hyvinvointia koko alueelle Vetovoimainen Ylivieska 2021 - hyvinvointia koko alueelle -kaupunkistrategia Ylivieskan kaupunkistrategia perustuu Ylivieskan asemaan alueensa kasvavana

Lisätiedot

Osekk 2020 OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN STRATEGIA. Yhtymähallitus 19.5.2014 52 Yhtymäkokous 10.6.2014 6

Osekk 2020 OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN STRATEGIA. Yhtymähallitus 19.5.2014 52 Yhtymäkokous 10.6.2014 6 Osekk 2020 OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN STRATEGIA Yhtymähallitus 19.5.2014 52 Yhtymäkokous 10.6.2014 6 Yhteistyön strategia Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) strategia on päivitetty vastaamaan

Lisätiedot

VALTUUSTOKAUDEN TYÖN ARVIOINTI

VALTUUSTOKAUDEN TYÖN ARVIOINTI VALTUUSTOKAUDEN 2013-2017 TYÖN ARVIOINTI Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 3/2017 Valtuuston rooli kaupungin strategisena johtajana on sen tärkein tehtävä. Tätä korostaa myös valtuustokauden

Lisätiedot

Tampere 2017 toimintamallin uudistamisprojekti. Kysely henkilöstölle pormestarimallista

Tampere 2017 toimintamallin uudistamisprojekti. Kysely henkilöstölle pormestarimallista Tampere 2017 toimintamallin uudistamisprojekti Kysely henkilöstölle pormestarimallista Kysely pormestarimallista Loorassa e-lomakekysely 3.9.-25.9.2015 Kysymykset: Millaisia tehtäviä pormestarilla tulisi

Lisätiedot

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1 Strategiaseminaari 27.6.2017 Visio 2030 Suomen houkuttelevin seutukaupunki Strategiset ohjelmat Vetovoima ja kasvu Osaaminen ja hyvinvointi Toimiva kaupunkiympäristö

Lisätiedot

LAADUKKAAN VAIKUTTAMISEN JA VERKOTTUMISEN TARKISTUSLISTA

LAADUKKAAN VAIKUTTAMISEN JA VERKOTTUMISEN TARKISTUSLISTA LAADUKKAAN VAIKUTTAMISEN JA VERKOTTUMISEN TARKISTUSLISTA Tämä tarkistuslista tukee vaikuttamis- ja verkostotyön laadun arviointia ja kehittämistä. Tarkistuslistaa voi hyödyntää sekä ohjaavana työkaluna

Lisätiedot

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Jarkko Majava FCG Koulutus Oy jarkko.majava@fcg.fi 050 3252306 Uusi kuntalaki on tullut voimaan 1.5.2015 Suuri osa lain säännöksistä

Lisätiedot

Demokratiapäivä 17.10.2013 Kuntaliitto

Demokratiapäivä 17.10.2013 Kuntaliitto Kuntayhteisön johtajuus ja poliittiset prosessit osaaikaisen varapuheenjohtajan silmin Demokratiapäivä 17.10.2013 Kuntaliitto Tiina Elo kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Espoo Luottamushenkilöjohtamisen

Lisätiedot

KAUPUNGINJOHTAJA JUKKA-PEKKA UJULA. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå

KAUPUNGINJOHTAJA JUKKA-PEKKA UJULA. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KAUPUNGINJOHTAJA JUKKA-PEKKA UJULA Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PORVOON KAUPUNGIN ELINKEINOPOLIITTINEN SELVITYS TIEDOTUSTILAISUUS 29.8.2013 Selvityksen avulla halutaan arvioida Porvoon kaupungin

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNNAN TULEVAISUUSFOORUMI

PÖYTYÄN KUNNAN TULEVAISUUSFOORUMI PÖYTYÄN KUNNAN TULEVAISUUSFOORUMI 24.10.2017 25.10.2017 Pöytyä tulevaisuusmatkalla Pöytyän strategian rakentaminen: missä haluamme tulevaisuudessa olla ja miten sinne pääsemme? Valtakunnalliset faktat:

Lisätiedot

Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi - kysely 2017

Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi - kysely 2017 Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi - kysely 2017 Pelastuslaitoksen johtokunnan tehtävänä on toimia lähellä palvelutuotantoa, johtaa ja valvoa pelastustoimen palvelujen tuottamista alueen kunnissa.

Lisätiedot

3 2 3 0 0 8 4 4,5 3,88 Toimialajohtaja on onnistunut koulutustoimialan käytännön johtamisessa

3 2 3 0 0 8 4 4,5 3,88 Toimialajohtaja on onnistunut koulutustoimialan käytännön johtamisessa Koulutuslautakunnan työn loppuarviointi, kyselyn tulokset Kysely annettu 13 henkilölle ja kyselyyn vastasi 8 henkilöä (vastaus -% 61,5 ja vuonna 2010 vastaus -% 50, vuonna 2008 75 %). Asteikko 1-5 (5=erittäin

Lisätiedot

Avoimuus ja strateginen hankintatoimi. BRIIF: Yhteistyöllä ja uskalluksella innovaatioita julkisessa hankinnassa Sari Laari-Salmela

Avoimuus ja strateginen hankintatoimi. BRIIF: Yhteistyöllä ja uskalluksella innovaatioita julkisessa hankinnassa Sari Laari-Salmela Avoimuus ja strateginen hankintatoimi BRIIF: Yhteistyöllä ja uskalluksella innovaatioita julkisessa hankinnassa 27.9.2016 Sari Laari-Salmela Hankintamenettelyt strategisina käytäntöinä Millaisia hankintamenettelyjen/-

Lisätiedot

RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI

RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI Karl-Magnus Spiik Ky Räätälöity ilmapiirimittari 1 RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI Ilmapiirimittarin vahvuus on kysymysten räätälöinti ko. ryhmän tilannetta ja tarpeita vastaavaksi. Mittaus voi olla yritys-,

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet 1 Taustaa Kaupungin toimintamallin arvioinnin ja henkilöstön kanssa käsiteltyjen Kunta10 - työhyvinvointikyselyn tulosten pohjalta kaupungissa on havaittu

Lisätiedot

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia Pyhäjoella virtaa 2030 Pyhäjoen kuntastrategia Toimintaympäristömme VAHVUUDET 1. Hanhikivi 1-investoinnit alueelle ja liikenneyhteyksiin 2. Kunnan talous on vakaa 3. Hyvät ja toimivat peruspalvelut 4.

Lisätiedot

O U L A I S T E N K AU P U N G I N S T R AT E G I A

O U L A I S T E N K AU P U N G I N S T R AT E G I A Yhteinen sävel O U L A I S T E N K A U P U N G I N S T R AT E G I A 2 0 1 8 2 0 2 5 Esipuhe Oulaisten kaupungin strategiaa on työstetty luottamushenkilöiden ja kaupungin henkilöstön yhteistyönä tavalla,

Lisätiedot

Miten suoraa ja edustuksellista demokratiaa johdetaan ja kehitetään kunnassa? Demokratiapäivä Katja Syvärinen

Miten suoraa ja edustuksellista demokratiaa johdetaan ja kehitetään kunnassa? Demokratiapäivä Katja Syvärinen Miten suoraa ja edustuksellista demokratiaa johdetaan ja kehitetään kunnassa? Demokratiapäivä 13.10.2015 Katja Syvärinen Mitä haluamme kun haluamme kuntalaisten osallisuutta? Hiljaisia kuntalaisia? Tyytyväisiä

Lisätiedot

Osaaminen osana ICT-palvelukeskuksen laatua. Riitta Hiltunen

Osaaminen osana ICT-palvelukeskuksen laatua. Riitta Hiltunen Osaaminen osana ICT-palvelukeskuksen laatua Riitta Hiltunen 17.2.2016 Aihe ja tavoitteet Tutkimuskohteena ICT-palvelukeskus ja sen palvelutoimintansa viitekehityksenä käyttämän ISO20000-palveluhallintajärjestelmän

Lisätiedot

ROHKEASTI UUDISTUVA KOKKOLA KOKKOLAN KAUPUNGIN STRATEGIA

ROHKEASTI UUDISTUVA KOKKOLA KOKKOLAN KAUPUNGIN STRATEGIA ROHKEASTI UUDISTUVA KOKKOLA KOKKOLAN KAUPUNGIN STRATEGIA 2018 2021 1 SOPIVASTI LÄHELLÄ Asukaslähtöisyys > Kaupungin palvelut sopivasti asukkaiden lähellä Kehitämme palveluita vastaamaan asukkaiden tarpeita,

Lisätiedot

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY 10.12.2018 PEFC Suomen STRATEGIA 2019-2021 Johdanto PEFC Suomen strategiaan vuosille 2019-21 PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti,

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä viestintäpäällikkö Arja Hankivaara 12.10.2017 Hallintosääntö (hyväksytty mkv:ssa 5.6.2017) maakuntahallitus johtaa viestintää ja tiedottamista toimielimet luovat edellytyksiä

Lisätiedot

Puheenjohtajat uudenlaisen toimintakulttuurin edistäjinä! Hiippakuntasihteeri Mirkka Torppa

Puheenjohtajat uudenlaisen toimintakulttuurin edistäjinä! Hiippakuntasihteeri Mirkka Torppa Puheenjohtajat uudenlaisen toimintakulttuurin edistäjinä! Hiippakuntasihteeri Mirkka Torppa mirkka.torppa@evl.fi 16.5.2019 Millainen on hyvä puheenjohtaja? Vaikuttaa kokouskulttuuriin, hyvään ilmapiiriin

Lisätiedot

KITTILÄN KUNNAN PÄÄTTÄJÄT -KYSELY

KITTILÄN KUNNAN PÄÄTTÄJÄT -KYSELY KITTILÄN KUNNAN PÄÄTTÄJÄT -KYSELY Tervetuloa vastaamaan Lapsiystävällinen kunta (LYK) -alkukartoituskyselyyn, jonka ovat työstäneet koordinaatioryhmän jäsenet Tiina Huilaja, Maija Linnala, Aila Moksi ja

Lisätiedot

Valtuuston asettamia tavoitteita, tarkastuslautakunnan toimintaa ja arviointikertomusta koskeva kysely

Valtuuston asettamia tavoitteita, tarkastuslautakunnan toimintaa ja arviointikertomusta koskeva kysely Valtuuston asettamia tavoitteita, tarkastuslautakunnan toimintaa ja arviointikertomusta koskeva kysely 1. Vastaajan taustatiedot Valtuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen Valtuutettu, joka ei ole tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

TERVO 2025 KUNTASTRATEGIN TARKISTAMINEN

TERVO 2025 KUNTASTRATEGIN TARKISTAMINEN TERVO 2025 KUNTASTRATEGIN TARKISTAMINEN Tervon kuntastrategian lähtökohdista Tervon kuntastrategia hahmottaa kunnan halutun tulevaisuuden kuvan, painopisteet ja päämäärät. Kuntastrategia on johtamisen

Lisätiedot

Tampere 2017 Tampereen toimintamallin uudistamisprojekti. Henkilökunnan osallistuminen, osa 3.

Tampere 2017 Tampereen toimintamallin uudistamisprojekti. Henkilökunnan osallistuminen, osa 3. Tampere 2017 Tampereen toimintamallin uudistamisprojekti Henkilökunnan osallistuminen, osa 3. Henkilökunnan kommentit toimintamallin uudistamisen tavoitteisiin ja muihin päälinjauksiin Loorassa e-lomake

Lisätiedot

Kuntastrategia Kh Liite 8 ( 105) Kv Liite 1 ( 23)

Kuntastrategia Kh Liite 8 ( 105) Kv Liite 1 ( 23) Kuntastrategia 2019-2025 Kh 20.5.2019 Liite 8 ( 105) Kv 10.6.2019 Liite 1 ( 23) Ihmisen kokoinen Marttila 2000 Asukasta 100 Työntekijää 11 Esimiestä 220 Yritystä 530 Työpaikkaa 41 Yhdistystä Kuntastrategia

Lisätiedot

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10 Aika 24.10.2017 klo 16:30 Paikka Toivakan kirjasto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Esityslistan hyväksyminen 4 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Yhteenveto ryhmätyöskentelystä

Yhteenveto ryhmätyöskentelystä Yhteenveto ryhmätyöskentelystä Kaupungin johdon strategiaseminaari 15.8.2017 1 Seminaarin tavoitteet & tehtävänannot Seminaarin päätavoite oli ennen kaikkea strategian punaisen langan kirkastaminen. Lisäksi

Lisätiedot

toiminnan suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen

toiminnan suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen Jyväskylä 12.3.2008 Keskustelua vapaaehtoistoiminnasta ja yleishyödyllisyydestä YTT Juha Heikkala Yhdistyksen / järjestön toiminnan suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen STRATEGINEN SUUNNITTELU Strategia:

Lisätiedot

Henkilöstökysely

Henkilöstökysely Henkilöstökysely 2017 15.11.2017 Vastausprosentti kouluittain Yliopiston vastausprosentti oli 61%, 2327 vastaajaa. 205 193 221 361 367 401 579 Vastausprosentti henkilöstöryhmittäin Yliopiston vastausprosentti

Lisätiedot

Kuntajohtajapäivät 2014 Pori 28.8.2014 Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen

Kuntajohtajapäivät 2014 Pori 28.8.2014 Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen Kuntajohtajapäivät 2014 Pori 28.8.2014 Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen Lähtökohdat YHTEISÖVERON TUOTTO OULUSSA VUONNA 2001 115 M VUONNA 2013 30 M Lähtökohdat - viiden kunnan kuntaliitos

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON. Strateg a

MAAHANMUUTTOVIRASTON. Strateg a MAAHANMUUTTOVIRASTON Strateg a 2013 2017 VISIO 2017 Maahanmuutosta kansalaisuuteen johtava asiantuntija, yhteistyökumppani ja palveluosaaja. Maahanmuuttovirasto on johtava toimija oleskeluluvan käsittelystä

Lisätiedot

Julkinen johtaminen uudistuu mitä on tulevaisuuden kuntajohtaminen LAPE-akatemia, Oulu

Julkinen johtaminen uudistuu mitä on tulevaisuuden kuntajohtaminen LAPE-akatemia, Oulu Julkinen johtaminen uudistuu mitä on tulevaisuuden kuntajohtaminen LAPE-akatemia, Oulu Irmeli Myllymäki @IrmeliMyllymaki 8.5.2019 Esityksen sisältöä Muutostrendit ja tulevaisuuden kunnan haasteet Kunnan

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset

Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset Hyväksytty kaupunginhallituksessa 18.12.2006 Helinä Mäenpää viestintäpäällikkö Jyväskylän kaupungin viestinnän tavoite Viestintä tukee tasapuolista tiedonsaantia,

Lisätiedot

Kunnanhallituksen työskentelyn arviointi

Kunnanhallituksen työskentelyn arviointi Kunnanhallituksen työskentelyn arviointi Suomussalmen kunta 24.4.217 JP Toteutus Itsearviointi toteutettiin anonyymina Webropol-kyselynä maalis-huhtikuun vaihteessa 217. Vastauksia 11 kpl. . Suomussalmen

Lisätiedot