MyPals ohjeet Sovellusversio 2.1 Dokumentti päivitetty

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MyPals ohjeet Sovellusversio 2.1 Dokumentti päivitetty 19.4.2015"

Transkriptio

1 MyPals ohjeet Sovellusversio 2.1 Dokumentti päivitetty

2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yleistä... 3 Alkunäyttö... 4 Tilastot... 7 Sovelluksen asetukset... 8 Tietoja... 9 Uuden ystäväsivun luominen Uuden ystäväsivun tallentaminen Ystäväsivun tuominen Olemassa oleva ystäväsivu Ystäväsivun tallentaminen Ystäväsivun jakaminen Ystäväsivun poistaminen Ystäväsivun asetukset... 24

3 Yleistä MyPals muuntaa perinteisen paperisen ystäväkirjan sähköiseen muotoon. Voit tallentaa oman ystäväsivusi ja jakaa sitä ystävillesi. Mutta mikä parasta, saat omaan sovellukseesi ystäviltäsi heidän laatimiaan ystäväsivuja. Toisin kuin paperista ystäväkirjaa, MyPalsin ystäväsivuja on helppo päivittää. Lähetät vain muokatun version ystävillesi ja päivitys on tehty. Valitset itse, mihin sovelluksen kysymyksiin haluat vastata. Jos jokin kysymys ei miellytä tai on mielestäsi arkaluontoinen, jätät vain vastaamatta. Jos sen sijaan mielestäsi jokin oleellinen kysymys puuttuu, voit lisätä sen itse (Premium-versio). Omia kysymyksiä voi olla enintään kymmenen, ja ne tulevat näkyviin vain omalle ystäväsivullesi. Voit lisätä ystäväsivullesi oman valokuvasi ja valita asetuksista jonkun valmiista taustakuvista (Premium-versio). Jos mikään taustakuvista ei miellytä, voi valita taustavärin muutamasta vaihtoehdosta. Ystäväsivulla on kolme eri profiilia: lapsi, nuori ja aikuinen. Osa kysymyksistä on yhteisiä kaikille profiileille, mutta jotkin kysymykset näkyvät vain tietyssä profiilissa. Samoin taustakuvien valikoima vaihtelee sen mukaan, mikä profiili on valittu (Premium-versio). Voit suojata ystäväsivusi salasanalla, mikä estää sivun muokkaamisen ja jakamisen salasanaa tietämättömiltä. Toki mikään ei estä, jos joku ystävistäsi päättää jakaa sivun eteenpäin sovelluksen ulkopuolelta, esimerkiksi jatkolähettämällä sinulta saamansa sähköpostin, jossa ystäväsivusi on liitteenä, ottamalla ystäväsivusta ruutukopioita mobiililaitteen toiminnoilla tai vain yksinkertaisesti näyttämällä sivuasi ystävilleen. Niinpä sivua täyttäessäsi kannattaa pitää mielessä, että sen voi nähdä joku sellainenkin, jolle se ei varsinaisesti ole tarkoitettu. Kaikki tieto on vain MyPalsin luomissa tiedostoissa, jotka kulkevat mobiililaitteesta toiseen. Mikään sovelluksella tallennettu tieto ei tallennu mihinkään palvelimelle. MyPals toimii Android-käyttöjärjestelmän mobiililaitteissa. Android version tulee olla 4.0 tai uudempi. Jos ystävälläsi ei ole MyPals:ia käytettävissään, hän voi täyttää sivunsa sinun mobiililaitteellasi ja jakaa sen sitä kautta muillekin ystävilleen.

4 Alkunäyttö Aloittaessasi sovelluksen käytön sinulla ei ole vielä yhtään ystäväsivua. Tällöin sovelluksen ensimmäinen näkymä näyttää tältä (oikeanpuoleisessa kuvassa napsautettu valikko-painiketta): Tabletilla näkymä näyttää tältä:

5 Alkunäytöllä ovat seuraavat toiminnot käytettävissä (kaksi alinta löytyvät valikko-painikkeen takaa): Uuden ystäväsivun luominen (katso Uuden ystäväsivun luominen ) Ystäväsivun tuominen sovellukseen puhelimen muistista (katso Ystäväsivun tuominen Tilastot Sovelluksen asetukset Tietoja Tilastotietoa ystävistäsi Asetuksissa voit valita talletetaanko ystäväsivut puhelimen sisäiseen vai ulkoiseen muistiin kysytäänkö ystäväsivua poistettaessa vahvistus vai ei Katso Sovelluksen asetukset Sovelluksen versio, ominaisuudet ja copyright-tiedot (katso Tietoja ) Kun sinulla on jo ystäväsivuja, ne näkyvät alkunäytöllä seuraavasti. Kustakin ystävästä näytetään kuva, nimi ja motto. Premium-versiossa voit valita moton sijaan näytettäväksi syntymäajan tai kotikaupungin. Napsauttamalla tiettyä ystävää saat näkyviin hänen ystäväsivunsa (katso Olemassa oleva ystäväsivu ).

6 Tabletilla näkymä näyttää tältä eli oikealla puolella näkyy aina valittu ystäväsivu (sovelluksen käynnistyessä ensimmäinen). Poikkeuksen tekevät Tilastot-, Sovelluksen asetukset -, Tietoja- ja Ystäväsivun asetukset näkymät, jolloin pelkästään ne ovat näkyvissä. Kaikki toimintopalkin painikkeet ovat näkyvillä yhtä aikaa. Löydät lisätietoa vielä mainitsemattomista painikkeista otsikon Olemassa oleva ystäväsivu alta.

7 Tilastot Tilastot-näkymässä näet, kuka ystävistäsi on vastannut eniten samalla tavalla kuin sinä kysymyksiin, joissa on valmiita vaihtoehtoja (valintaruudut ja napit). Valitse ensin oma ystäväsivusi pudotuslistalta, minkä jälkeen näet ko. ystäväsi kuvan, nimen ja samanlaisten vastausten prosenttiosuuden. HUOM! Näkymään ensi kertaa tultaessa listalla näkyy ensimmäinen ystäväsivu, mutta vaihdettuasi siihen oman sivusi on se jatkossa valittuna automaattisesti. Näkymässä on myös listattuna, mikä prosenttiosuus ystävistäsi on valinnut tietyn vaihtoehdon. Tämä listaus on ryhmitelty lasten, nuorten ja aikuisten mukaan, koska heillä on erilaiset kysymykset. Näet myös, kuinka monta ystävistäsi on lapsia, nuoria tai aikuisia.

8 Sovelluksen asetukset Jos rastitat valinnan Poiston vahvistus (oletus), kysytään aina ystäväsivua poistettaessa vahvistus, jolloin poisto on vielä mahdollista perua. Jos otat rastin pois, vahvistusta ei kysytä, vaan poisto tehdään välittömästi. Vaihdettuasi ystäväsivujen talletuspaikkaa ja poistuessasi lomakkeelta OK-painikkeella tai muuten sinulta kysytään, haluatko siirtää ystäväsivut toiseen muistiin vai perua siirron. Jos hyväksyt siirron, sivut siirretään välittömästi. HUOM! Jos puhelimessasi ei ole ulkoinen muisti käytettävissä, et pääse tekemään valintaa, vaan sivut tallennetaan sisäiseen muistiin. Premium-versiossa voit halutessasi valita, näytetäänkö ystävien listalla motto (oletus), syntymäpäivä vai kotikaupunki nimen alla. Ilmaisversiossa ko. valinta on harmaannutettu. Voit myös valita ystävien listalle taustavärin. Jos käytössäsi on ilmaisversio, näkyy lomakkeella Listan väri -valinnan alapuolella teksti Ilmaisversio käytössä. Sen alla on listattu Premium-version ominaisuudet ja painike, jolla pääset ostamaan Premium-version. Ystäväsivun asetukset lomakkeella olevat tiedot tallennetaan aina lomakkelta poistuttaessa (vaikka et napsauttaisikaan OK-painiketta).

9 Tietoja Näytöllä on listattu sovelluksen ominaisuudet. Tällä hetkellä ainoat kielivaihtoehdot ovat suomi ja englanti, mutta lähitulevaisuudessa tulee tuki myös espanjalle. Kieli valikoituu puhelimen asetusten mukaan. Jos puhelimen kieliasetus ei ole mikään näistä, on oletus englanti (UK). Näytöllä on myös pudotuslista, jossa on listattuna kaikki taustakuviin liittyvät copyright-tiedot.

10 Uuden ystäväsivun luominen Kun painat painiketta aloitusnäytöllä, pääset seuraavanlaiselle näytölle: Näytöllä ovat seuraavat toiminnot käytettävissä (alempi löytyy valikko-painikkeen takaa): Ystäväsivun tallentaminen (alla lisätietoa tallentamisesta) Ystäväsivun asetukset Asetuksissa voit valita taustakuvan tai -värin lisätä omia kysymyksiä Katso Ystäväsivun asetukset Ylimpänä näytöllä on paikka kuvalle. Napsauttamalla kuvaa pääset valitsemaan, haetko kuvan puhelimen muistista vai otatko kuvan kameralla. Jos puhelimessasi ei ole kameraa tai ulkoinen muisti ei ole käytettävissä, on ainoastaan kuvan hakeminen muistista mahdollista. Kun olet valinnut haluamasi kuvan tai ottanut sellaisen, päivittyy kuva oletuskuvan paikalle. Tämän jälkeen on valikossa myös toiminto Poista kuva, jolla saa oletuskuvan palautettua. HUOM! Tässä versiossa ei ole mahdollista rajata kuvaa itse vaan rajaus tehdään automaattisesti keskeltä siten, että kuvasta tulee neliö.

11 Seuraavaksi valitaan, halutaanko lapsille, nuorille vai aikuisille suunnattu nippu kysymyksiä. Alkukysymykset ovat kaikille yhteisiä, mutta moton jälkeen kysymykset vaihtuvat valinnan mukaan. Rajatapauksessa on hyvä tutustua kysymyksiin ennen niihin vastaamista ja miettiä, mikä itselle parhaiten sopii. Valinnan pääsee muuttamaan myöhemmin asetuksissa, mutta tällöin jo vastatut kysymykset tyhjenevät. Sähköpostipainikkeella ei tässä näkymässä ole merkitystä, mutta sen sijaan puhelin- (Premiumversio), Facebook- (Premium-versio) ja YouTube-painikkeilla voit täyttää niihin liittyvät kentät Jos Puhelin-kenttä on tyhjä painiketta painettaessa, siirtyy sovellus puhelimen yhteystietoihin, missä voit valita sen henkilön, jonka numeron haluat liittää kenttää (normaalisti omasi). Facebookpainikkeen avulla voit siirtyä Facebookiin omaan profiiliisi ja kopioida sieltä web-osoitteen tekstikenttään. Samsung Galaxy S 3:ssa kopiointi onnistuu esimerkiksi seuraavasti. 1. Kun siirryt kopioimaan osoitetta, valitse mieluiten selaimeksi Google Chrome tai Mozilla Firefox. Jos valitset Internetin, sen kautta kopioituu sellainen osoite, joka ei vie profiiliin vaan Facebookin aikajanalle. Jotkin muutkin selaimet voivat toimia. Oleellista on, että kopioitu osoitteen alku on joko tai

12 2. Siirry Facebookissa profiiliisi ja paina pitkään web-osoitetta, jolloin se tulee valituksi kokonaisuudessaan ja sen lähelle ilmestyvät toiminnot. Valitse kopioi-toiminto (kaksi paperiarkkia). HUOM! Eri selaimissa on eroja. Kuvassa esimerkki Google Chromesta.

13 3. Palaa sen jälkeen takaisin sovellukseen ja paina pitkään Facebook-tekstikenttää, jolloin sen teksti tulee valituksi ja näytön yläosaan ilmestyy toimintopainikkeita. Valitse näistä oikeimman puoleinen (yksi paperiarkki, Liitä). HUOM! Toiminto saattaa löytyä myös valikkotoiminnon takaa, jos se ei mahdu näkyville. Kun YouTube kenttä on tyhjä, avautuu YouTube-painikkeesta näyttö, jossa voit etsiä haluamasi YouTube-videon. Valittuasi jonkun videon hakutuloksista voit katsoa sen Näytä-painikkeella ja asettaa ystäväsivusi videoksi Aseta videoksi painikkeella.

14 Osa kysymyksistä on tekstikenttiä, joihin voit kirjoittaa niin paljon tekstiä kuin haluat. Kuitenkin, jos teksti on hyvin pitkä, se ei mahdu kokonaan näkyviin. Sen pystyy kuitenkin lukemaan siirtymällä ko. kenttään ja liikkumalla siinä sinisellä nuolella. Joillekin kentille on varattu tilaa kahden rivin verran (esimerkiksi Harrastukset). Osaan kysymyksistä voi rastittaa useampia vaihtoehtoja (valintaruutu). Osa kysymyksistä on sellaisia, joista voi valita vain yhden (valintanappi). Molemmissa tapauksissa viimeisenä vaihtoehtona on useimmiten Jokin muu, mikä?, jonka alapuolella olevaan tekstikenttään voi kirjoittaa itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Uuden ystäväsivun tallentaminen Tallennettaessa kysytään salasanaa. Jos annat salasanan, ei ystäväsivua voi muokata eikä jakaa tietämättä salasanaa. Napsauttamalla Ohita-painiketta tallennat ystäväsivun ilman salasanaa. Voit lisätä salasanan myöhemminkin ystäväsivun asetuksissa.

15 Jos samanniminen ystäväsivu on jo olemassa, kysytään, haluatko tallentaa päälle vai perua tallennuksen. Ystäväsivu kryptataan tallennettaessa, joten sitä ei pysty lukemaan sovelluksen ulkopuolella. Tallennuksen jälkeen siirrytään olemassa olevan ystäväsivun näkymään, jossa näytetään vain ne kentät, joihin on vastattu.

16 Ystäväsivun tuominen Riippuen siitä, millä sovelluksella ystäväsivut on jaettu, ne tallentuvat eri tavalla ja eri hakemistoihin mobiililaitteessa. Jos saat ystäväsivun sähköpostin liitteenä, muista tallentaa myös valokuvatiedosto, jos sellainen on mukana. Kysymysten vastaukset ja ystäväsivulle valittu valokuva nimittäin tallentuvat kahdeksi eri tiedostoksi. Valokuva on.txt-päätteinen, vaikka se onkin JPEGmuodossa, jotta se tallentuisi vastausten kanssa samaan hakemistoon. Alla kuva liitteen tallentamisesta Gmail-sähköpostiohjelmalla, jossa tallennus on siis tehtävä molemmille tiedostoille erikseen napsauttamalla Tallenna-toimintoa: Kun ystäväsivu on puhelimesi muistissa, voit tuoda sen sovellukseen alkunäytön painikkeella. Ensin saat listauksen hakemistoista, joissa sovelluksen sivuja on. Alla olevassa esimerkissä niitä on vain hakemistossa Attachments (ladattu Outlook-sähköpostiohjelmasta).

17 Kun olet valinnut hakemiston napsauttamalla hakemiston nimeä, saat seuraavaksi listan siinä hakemistossa olevista ystäväsivuista. Valitse haluamasi ystäväsivu napsauttamalla tiedoston nimeä. HUOM! Tässä listauksessa ei näytetä valokuvatiedostoa, mutta se poimitaan kyllä mukaan, kun ystäväsivu on valittu.

18 Jos sovelluksessasi on jo ystäväsivu samalla nimellä, sinulta kysytään, haluatko tallentaa sen aiemman päälle vai tuoda uuden ystäväsivun uudella nimellä. Jos ystäväsi on päivittänyt aiemmin lähettämäänsä sivua, napsauta Päälle-painiketta. Jos sen sijaan kyseessä on eri ystävä, anna Uusi nimi kenttän nimi vähän eri tavalla ja napsauta sen jälkeen Uusi-painiketta. Napsauttamalla Peruuta-painiketta voit perua ystäväsivun tuonnin kokonaan.

19 Olemassa oleva ystäväsivu Kun olet valinnut ystäväsivun listalta tai tallentanut uuden ystäväsivun, saat näkymän, jossa vain vastatut kysymykset näytetään: Ylimpänä näytöllä on paikka kuvalle. Katso lisätieto kuvan lisäämisestä/muuttamisesta/poistamisesta otsikon Uuden ystäväsivun luominen alta. Kuvan alla näytetään päiväys, jolloin ystäväsivu on luotu tai sitä on viimeksi muokattu. Kentistä on kerrottu ylempänä otsikon Uuden ystäväsivun luominen alla. Napsauttaessasi kalenteri-painiketta (Premium-versio) lisätään syntymäpäivästä muistutus kalenteriin kymmeneksi vuodeksi. Tallennus tapahtuu automaattisesti, vaikka tässä näkymässä napsauttaisi Peruuta-toiminnon. Voit kuitenkin muokata asetuksen haluamaksesi tai poistaa sen kokonaan.

20 Napsauttaessasi puhelin-painiketta (Premium-versio) saat näkyviin seuraavanlaisen näytön, jonka kautta voit soittaa ystävällesi tai lähettää hänelle viestin. Viesti-painikkeen takaa löytyvät myös mahdolliset muut viestintäsovellukset, esimerkiksi WhatsApp, joka on valittavissa, vaikka ystävälläsi ei olisikaan WhatsApp-profiilia. HUOM! Vaikka ystäväsi tiedot ja kuva olisivat puhelinmuistiossasi, sovellus ei osaa näyttää kuvaa eikä viedä oikeisiin tietoihin Päivitä nykyiset painikkeella.

21 Napsauttaessasi sähköposti-painiketta (Premium-versio) voit lähettää ystävällesi sähköpostia. Jos sinulla on useampia sähköposti-ohjelmia, voit ensin valita, mistä niistä haluat viestisi lähettää. Napsauttaessasi Facebook-painiketta (Premium-versio) pääset ystäväsi Facebook-profiiliin. Napsauttaessasi YouTube-painiketta näet videon, jonka ystäväsi on valinnut YouTubesta. HUOM! Kentässä näytetään videon nimi eikä sitä ole tarkoitus editoida. Jos haluat vaihtaa videon toiseksi, tyhjennä ensin kenttä ja napsauta sen jälkeen YouTube-painiketta, jolloin pääset sivulle, jossa voit hakea uuden videon. Näytöllä ovat lisäksi seuraavat toiminnot käytettävissä (alin löytyy valikko-painikkeen takaa ja mahdollisesti jokin muukin toiminto löytyy sieltä, jos näytöllä ei ole riittävästi tilaa): Ystäväsivun tallentaminen (alla lisätietoa) Ystäväsivun jakaminen (alla lisätietoa) Ystäväsivun poistaminen (alla lisätietoa) Ystäväsivun asetukset Asetuksissa voit lisätä, vaihtaa tai poistaa salasanan, joka pitää tietää muokattaessa tai jaettaessa ystäväsivua valita näytettäviksi myös ne kentät, joihin ei ole vastattu vaihtaa kysymyssetin toiseksi (lapsi/nuori/aikuinen) valita taustakuvan tai värin lisätä/muuttaa omia kysymyksiä Katso Ystäväsivun asetukset

22 Ystäväsivun tallentaminen Tehdyt muutokset pitää tallentaa. Jos ystäväsivulle on annettu salasana, kysytään sitä tallennettaessa. Jos salasana on väärä, tallennusta ei tehdä. Ystäväsivun jakaminen Ystäväsivu jaetaan painikkeella. Jos ystäväsivulle on annettu salasana, kysytään sitä jaettessa. Jos salasana on väärä, jakoa ei tehdä. Jos salasana on oikein, pitää jako-painiketta napsauttaa uudestaan. Jos jako-toimintoa on käytetty jo joskus aiemmin, näkyy painikkeen oikealla puolella tässä tilanteessa sen sovelluksen ikoni, jolla jako on aiemmin tehty: silloin, kun salasanasuojausta ei ole.. Tämä näkyy myös

23 Jako-painikkeen takaa löytyvät kaikki ne sovellukset, joiden avulla ystäväsivu voidaan jakaa. HUOM! Skypen valitseminen kaataa sovelluksen. Ystäväsivun poistaminen Ystäväsivu poistetaan painikkeella. Jos sovelluksen asetuksissa on rastitettu Poiston vahvistus kysytään ensin, haluatko varmasti poistaa ystäväsivun. Jos rastia ei ole, ystäväsivu poistetaan välittömästi. Poistettua ystäväsivua ei saa palautettua.

24 Ystäväsivun asetukset Valitessasi toiminnon Ystäväsivun asetukset saat seuraavanlaisen näkymän: Jos et ole aiemmin antanut salasanaa ystäväsivullesi, voit lisätä sen asetuksissa. Voit myös vaihtaa aiemmin annetun salasanan tai poistaa sen (antamalla tyhjät salasanat). Tällöin kuvasta poiketen kysytään myös vanhaa salasanaa. Rastittamalla valinnan Näytä myös tyhjät kentät saat ystäväsivulle palatessasi näkyviin myös ne kysymykset, joihin ei ole vastattu. Tämä on hyödyllinen toiminto silloin, kun haluat täydentää omaa ystäväsivuasi jälkikäteen. Voit myös vaihtaa kysymyssettiä lapselle, nuorelle tai aikuiselle suunnatuksi. Jos esimerkiksi vaihdat lapsesta nuoreksi, häviävät luonnollisesti niiden kysymysten vastaukset, jotka on tarkoitettu pelkästään lapsille. Taustaksi ystäväsivullesi voit valita joko jonkun valmiista taustakuvista (Premium-versio) tai tietyn värin. Taustakuvien valikoima vaihtee jonkin verran valitun profiilin mukaan. Premium-versiossa voit lisätä omia tekstikenttiä kysymyksineen enintään kymmenen kappaletta (seuraava kuva):

25 Omat kysymykset näkyvät ystäväsivun lopussa seuraavasti: Asestusten muutokset tallennetaan automaattisesti lomakkeelta poistuttaessa.

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus Pelaajaprofiili netissä Pelaajaprofiilin www-palvelu on osoitteessa http://www.pelaajaprofiili.fi. Rekisteröidy tai hanki tunnukset ennen mobiilisovelluksen käyttöä. Pelaajaprofiilin

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Kuvan ottaminen ja siirtäminen

Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvien ottaminen Kuvien ottaminen tapahtuu oppilaiden omien kännykkäkameroiden tai koulun tablettien kameran avulla o Työ tehdään pareittain, joten ainakin toisella työparin

Lisätiedot

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Lomakkeen tekeminen Google Docsilla

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Lomakkeen tekeminen Google Docsilla HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Ohje Lomakkeen tekeminen Google Docsilla Sisällys Lomakkeen tekeminen Google docs:lla... 1 Vastausten tallentaminen... 5 Lomakkeen käyttöönottaminen... 5 Linkin laittaminen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja 0.1

Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja 0.1 Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja 0.1 1 Hakemisto 1 Johdanto...2 1.1 Kirjautuminen...2 1.2 Selaimet ja evästeet...2 1.3 Tehtävien suorittaminen...3 1.4 Tehtäviin vastaaminen...4 1.5 Tehtävien

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön

Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön 1. Aloita palvelun käyttö lisäämällä uusi rippikoululainen Täytä kaikki kentät ja paina Tallenna. Tämän jälkeen rippikoululaisen sähköpostiin lähtee vahvistusviesti,

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Ohjeet Google kalenteriin Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Valitse käyttämäsi kalenteri Kalenterivaihtoehtojen vieressä oleva värillinen ruutu ilmaisee näytetäänkö kalenterin tiedot. Tapahtuman

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Multimaker7 ohjelmalla tuotettujen ohjelmien julkaisusta

Multimaker7 ohjelmalla tuotettujen ohjelmien julkaisusta 1 Multimaker7 ohjelmalla tuotettujen ohjelmien julkaisusta Multimakerohjelmalla tuotettuja ohjelmia voidaan julkaista joko CD-tuotantona tai webbisovelluksena. CD-tuotantoon käännettyjen ohjelmien katselu

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Käyttäjän wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Suomen Kennelliitto ry. 6.5.2014 2(11) Osoitelistat Sisältö: Osoitteet valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Yhdistysten

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa.

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa. Projektit Pikaopas Seuraa tehtäviä SharePoint-tehtäväluettelon avulla voit kätevästi seurata projektiin liittyviä tehtäviä. Voit lisätä aloituspäivät ja määräpäivät, määrittää tehtäviä eri henkilöille

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä OPALA Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2 Root, koko Opalan pääkäyttäjä...5 2.1 Sisäänkirjautuminen.5 2.2 Käyttäjätunnukset 6 2.2.1 Pääkäyttäjätunnukset.6 2.2.1.1 Luo. 7 2.2.1.2 Muokka/poista 8

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Haluatko testata sovelluksen käyttöä? Napsauta kohtaa Testaa kokeiluversiolta. Huomaa, että kaikkia sovelluksen ominaisuuksia ei ole saataville kokeiluversiossa. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. KSAO Liiketalous 1

Tekstinkäsittelyn jatko Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Lomakkeet Lomake on asiakirja, joka sisältää täyttämistä ohjaavia tietoja tai merkintöjä. Wordin lomakekenttä-toiminnolla luodaan näytöllä täytettäviä lomakkeita tai tulostettavia lomakepohjia.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje InnoGIS- hankkeen aikana kehitetylle pilottiversiolle Dokumentti sisältää pilottiversiona toimivan kyselyn laatimiseen ja vastaamiseen liittyvän ohjeistuksen.

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Selaimen kautta käytettävällä PaikkaOpin kartta-alustalla PaikkaOppi Mobiililla

Selaimen kautta käytettävällä PaikkaOpin kartta-alustalla PaikkaOppi Mobiililla 19.1.2017 Sisällys Slide 3. Mikä on PaikkaOppi Mobiili? Slide 4. Kaavio PaikkaOppi Mobiilin käytön aloituksesta. Slidet 5-7. Tunnusten ja kurssin luominen ennen sovelluksen käyttöä. Slide 8. Hae sovellus

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO Tilin luonti Tarvitset käyttäjätunnuksen sovelluksen käyttämiseen. Käyttäjätunnus ja salasana tallentuvat paikallisesti laitteeseen, joten älä unohda salasanaasi.

Lisätiedot

Webinaarin osallistujan ohje

Webinaarin osallistujan ohje Webinaarin osallistujan ohje 9.10.2015 Webinaariohjelmisto Kiinko käyttää webinaareissaan WebEx-ohjelmistoa Se mahdollistaa tietokoneiden väliset neuvottelut, kokoukset ja koulutukset internet-yhteyden

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS Toukokuu 2007 Tavoitteesta tuloksiin ohjelman aloittaminen Aloita Tavoitteista tuloksiin ohjelma kirjoittamalla LMI:n webbiosoite http://www.lmi-inc.com/feedback/fin

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta Windows 10 Resurssienhallinta 1 Sisällysluettelo Resurssienhallinta...3 Resurssienhallintaa käytetään tiedostojen ja kansioiden hallintaan...3 Vasen sarake...5 Tietojen muuttaminen...8 Tapa 1: Hiiren 2.

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle... Palautuslaatikko 2 Sisällysluettelo 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3 1.1 Palautuslaatikon luominen... 3 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7 2.1 Palautusten tarkastelu... 8 2.2 Arvosanojen antaminen...

Lisätiedot

Distribution Cert Verkostoasentajan osaamiskartoitus Käyttöohje Oskari.net.

Distribution Cert Verkostoasentajan osaamiskartoitus Käyttöohje Oskari.net. Distribution Cert Verkostoasentajan osaamiskartoitus Käyttöohje Oskari.net http://www.oskari.net Sisältö Oskari.net osaamiskartoituksen käyttöohje... 3 Johdanto... 3 Ohjelman käynnistäminen... 3 Tutkinnon

Lisätiedot

Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle

Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle-käyttöohje virkailijoille

Lisätiedot