Hallintolakimies, hallituksen sihteeri

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hallintolakimies, hallituksen sihteeri"

Transkriptio

1 KOKOUSKUTSU 15/2009 Kokousaika klo Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat Varsinaiset jäsenet Kyösti Juujärvi, puh.joht. Eija Säilynoja, varapuh.joht. Tuija Haikola Jari Latvala Jouko Nissinen Kaija Sepponen Esko Valikainen Tuulikki Ukkola Maire Mäki Juha Kukkonen Helvi Kyngäs Valtuuston puheenjohtaja Valtuuston 1. varapuh.joht. Valtuuston 2. varapuh.joht. Sairaanhoitopiirin johtaja Johtajaylilääkäri Hallintoylilääkäri Va. hallintoylihoitaja Talousjohtaja Tekninen johtaja Henkilöstöjohtaja Hallintolakimies, hallituksen sihteeri Varajäsenet Pirkko Ahokas-Tuohinto Anneli Rajaniemi Jukka Linna Sirkka Kyrö Tuomo Haapalahti Markku Kestilä Juhani Pihlajamaa Minna Åman-Toivio Kimmo Kylmäluoma Sami Klemola Leena Paasivaara Risto Säkkinen Niilo Keränen Esko Kurvinen Hannu Leskinen Aino-Liisa Oukka Juha Korpelainen Eila Korpivuoma Pekka Kaisto Heikki Salumäki Juha Jääskeläinen Sari Haataja MERK. Hallituksen puheenjohtaja KYÖSTI JUUJÄRVI Kyösti Juujärvi Hallituksen sihteeri Sari Haataja

2 KOKOUSKUTSU 15/2009 Kokousaika klo Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali 2 3 Katsaus 3 4 Liite Sairaanhoitopiirin vuoden 2009 talouden toteutumisen arvio ja täyttökieltomenettelyn päättäminen 4 5 Asiakasmaksumuutokset alkaen 6 6 Liite Potilasvakuutussopimuksen uusiminen Liite Biolase Finland Oy:n oikaisuvaatimus hankintapäätökseen (TP 2364) implantoitavista rintaimplantteista 14 8 Liite Aivo Finland Oy:n oikaisuvaatimus potilasateriatilausjärjestelmän hankintapäätökseen (TP 2531) 17 9 Liite Toimistotekniikka Yhtiöt - Multipoint Center Oy:n oikaisuvaatimus hankintapäätökseen TPE E2320 koskien kopiointi / monistuspalvelujen hankintaa kausille Viranhaltijoiden päätösten ottaminen Liite Tiedoksiantoasiat 24

3 KOKOUSKUTSU 15/ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali Pöytäkirjan tarkastajiksi valittaneen Jari Latvala ja Jouko Nissinen (varalla Kaija Sepponen ja Esko Valikainen).

4 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:33/ Katsaus - Yhteistyö eri toimijoiden kanssa - Hankkeet Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: Katsaus merkitään tiedoksi.

5 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:512/ Sairaanhoitopiirin vuoden 2009 talouden toteutumisen arvio ja täyttökieltomenettelyn päättäminen Marraskuun 2009 toimintatulojen ja -menojen kirjaukset on pääosin tehty mennessä. Käytettävien tietojen perusteella on mahdollista esittää riittävän luotettava ennuste talouden toteutumisesta sairaanhoitopiirin tasolla. Erityisesti on tarpeen arvioida, onko mahdollista ja tarpeen hyvittää jäsenkuntia ja eritysvastuualueita palvelujen käytön suhteella. Esityslistan liitteenä seuraa tuloslaskelmaennuste vuodelle 2009 (tammi-marraskuu). Ennusteen perusteella jäsenkuntalaskutuksen kasvu on 7,7 % ja on toteutuessaan 0,7 % tarkkuudella lähes käyttösuunnitelman mukainen. Sairaanhoitopiirin talousarvion mukaiset hintojen tarkistukset olivat keskimäärin 7,5 %. Ulkokuntien ja muiden palveluostajien (sisältää erityisvastuualueen sairaanhoitopiirit) laskutuksen kasvu on 16,3 %. Laskutuksen kasvuun on vaikuttanut palvelujen käyttö ja aikaisempaa kustannusperusteisempi hinnoittelu. Toimintakulujen kasvu on vuoden 2008 tilinpäätökseen verrattuna 7,3 %. Toimintamenot ylittävät sairaanhoitopiirin tasolla käyttösuunnitelman 1 % (4,4 milj. euroa). Vertailukelpoisella tavalla laskettuna (vähentäen Oulaisten perusterveydenhuolto ja välitettävät palvelut), on toimintakulujen kasvu vuoden 2008 tilinpäätökseen verrattuna 2,2 %. Henkilöstökulujen ylitys on viimeisen arvion mukaan 2,7 milj. euroa ja kasvu edelliseen vuoteen verrattuna 4,5 %. Alkuperäisessä talousarviossa henkilöstömenoihin varattiin 3,5 % enemmän määrärahaa kuin vuonna Marraskuun aikana palkkamenojen ylitysennuste kasvoi noin 0,3 milj. eurolla aikaisempaan arvioon verrattuna. Tähän vaikuttaa osaltaan marraskuulle sattunut H1N1-virusepidemia. Ostopalvelujen määrärahan ylittyminen 2,4 milj. eurolla johtuu ensisijaisesti em. välitetyistä palveluista. Tarvikemenoissa ennakoidaan toteutuvan 0,9 milj. euron säästön. Poistot ylittävät käyttösuunnitelman lähes 5 % (1,6 milj. euroa). Tuloslaskelmaennusteen mukaan sairaanhoitopiirin tilikauden tulos on 0,5 milj. euroa ylijäämäinen. Kuluvan vuoden keväällä ja kesällä arvioitiin sairaanhoitopiirin tuloksen muodostuvan merkittävästi ylijäämäiseksi ja jäsenkuntalaskutuksen ylittävän käyttösuunnitelman yli 10 %. Tällöin nähtiin mahdolliseksi hyvittää sairaanhoidon palvelujen ostajia palvelujen käytön suhteella tulokseen vaikuttavasti. Drg-perusteisen laskutuksen välisuoritehintoja on tarkistettu ja kohdentumista korjattu 1.6. ja 1.9 alkaen. Tarkennuksilla on sairaanhoitopiirin tasolla ollut tavoiteltu vaikutus, joka ilmenee sekä jäsenkuntalaskutuksessa että ulkokuntalaskutuksessa. Hoitotakuutyötä on tehty syksyllä 2009 vähemmän kuin alkuvuonna. Alkuvuoden työpanoksen käytön mukaisesti toimien sairaanhoitopiirin tulos olisi kehittynyt tappiolliseksi, mutta hallituksen vahvistamilla toimenpiteillä ja yhteistyöllä toimintayksiköiden kanssa on pystytty vaikuttamaan työpanoksen käyttöön vähentävästi.

6 KOKOUSKUTSU 15/ Vuoden 2010 toiminta- ja taloussuunnitelmassa on suunniteltu palvelujen tuottaminen aikaisempia vuosia pienemmällä työpanoksella, joten hallituksen päättämästä virkojen ja toimien täyttökieltomenettelystä voidaan luopua. Talousjohtajan ehdotus: merkitsee tiedoksi esityslistan liitteen mukaisen tuloslaskelmaennusteen vuodelle päättää, että hyvitystä sairaanhoidon palvelujen ostajille ei tehdä. Virkojen ja toimien täyttökieltomenettely lakkaa alkaen. Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: päättää hyväksyä talousjohtajan ehdotuksen.

7 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:513/ Asiakasmaksumuutokset alkaen Eduskunta on hyväksynyt lait vammaisetuuksista annetun lain sekä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 7 c ja 10 b :n muuttamisesta. Nämä muutokset tulevat voimaan Vammaisetuudet otetaan kansaneläkkeiden tapaan huomioon pitkäaikaishoidettavan tuloina asiakasmaksua määrättäessä. Pitkäaikaisesta laitoshoidosta perittävän maksun perusteet muuttuvat myös siten, että maksu voi olla enintään 85 prosenttia hoidossa olevan nettotuloista. Jos puolisoista suurempituloinen on laitoshoidossa, maksu on 42,5 prosenttia puolisoiden yhteenlasketuista nettotuloista. Laitoshoidossa olevan henkilökohtaiseen käyttöön tulee jäädä vähintään 97 euroa kuukaudessa. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuihin on tehty indeksitarkistukset. Uudet asiakasmaksut tulevat voimaan 1. tammikuuta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa asetuksessa säädettyjä asiakasmaksuja tarkistetaan joka toinen vuosi kansaneläkeindeksin muutoksen mukaisesti. Samalla tarkistetaan kotona annettavan hoidon tulorajoja ja laitoshoidon vähimmäiskäyttövaroja työeläkeindeksin muutoksen mukaisesti. Vuosien 2007 ja 2009 välillä kansaneläkeindeksin muutos oli 7,21 prosenttia ja työeläkeindeksin 7,48 prosenttia. Sairaanhoitopiirin perussopimuksen mukaan hallituksen tehtäviin kuuluu 13 4 kohdan mukaan maksujen ja korvausten määrääminen kuntayhtymän palveluksista. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän osalta sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/1992) ja asiakasmaksuista annetun asetuksen (912/1992) muutokset koskevat seuraavia maksuja: 7 Terveyskeskuksen avohoidon maksut Terveyskeskusmaksu Terveyskeskuksen avosairaanhoidon lääkäripalveluista voidaan periä terveyskeskuksen ylläpitäjän päätöksen mukaan maksu, joka voi olla: 1) enintään 27,40 euron vuosimaksu, joka on voimassa kalenterivuoden siinä terveyskeskuksessa, johon maksu on suoritettu; jos palvelun käyttäjä ei suorita vuosimaksua, peritään häneltä 13,70 euron käyntimaksu käyntikertojen lukumäärästä riippumatta; tai 2) enintään 13,70 euron käyntimaksu; maksun saa kuitenkin periä ainoastaan kolmelta ensimmäiseltä käynniltä samassa terveyskeskuksessa kalenterivuoden aikana. Terveyskeskuksen ja terveyskeskusten yhteisesti järjestämässä päivystyksessä päivystysmaksu voidaan periä arkisin välisenä aikana sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 18 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä terveyskeskusmaksun sijasta enintään 18,80 euroa käynniltä. Maksu voidaan periä jokaiselta käynniltä.

8 KOKOUSKUTSU 15/ Terveyskeskusmaksuja ja terveyskeskuksen päivystysmaksuja ei saa periä alle 18-vuotiaalta. Yksilökohtainen fysioterapia Terveyskeskuksessa annetusta yksilökohtaisesta fysioterapiasta voidaan periä enintään 7,50 euroa hoitokerralta. 8 Sairaalan poliklinikkamaksu Erikoissairaanhoitolaissa (1062/1989) tarkoitetun sairaalan tai muun toimintayksikön ja terveyskeskuksen erikoislääkärijohtoisen sairaalan poliklinikalla tutkittavalta tai hoidettavalta voidaan periä enintään 27,40 euroa käynniltä. Poliklinikkamaksun perimiselle ei ole ikärajoja. Poliklinikkamaksu voidaan periä kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä terveyskeskuksen ja sairaalan yhteisesti sairaalassa järjestämän päivystyksen yhteydessä arkisin välisenä aikana sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. 8 a Maksu päiväkirurgiasta Päiväkirurgisesta toimenpiteestä, joka tehdään leikkaussalissa ja joka edellyttää yleisanestesiaa, laajaa puudutusta tai suonensisäisesti annettavaa lääkitystä, voidaan periä 8 :ssä säädetyn maksun sijasta enintään 89,90 euroa. Päiväkirurgisen maksun määräämiselle ei ole ikärajoja. Jos päiväkirurgisessa toimenpiteessä ollut henkilö komplikaation tai muun vastaavan syyn takia jää hoitopaikkaan toimenpidettä seuraavaan vuorokauteen, voidaan häneltä periä 1 momentissa säädetyn maksun lisäksi 12 :ssä säädetty hoitopäivämaksu. 11 Sarjassa annettava hoito Sarjassa annettavasta hoidosta kuten jatkuvasta dialyysihoidosta, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, hyposensibilisaatio-, puhe- ja äänihäiriö-, säde- ja sytostaattihoidosta tai muusta vastaavasta hoidosta voidaan periä enintään 7,50 euroa hoitokerralta. Maksu saadaan kuitenkin periä enintään 45 hoitokerralta kalenterivuodessa. Sarjassa annettavasta hoidosta voidaan periä maksu yli 18 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. 12 Lyhytaikainen laitoshoito Lyhytaikaisessa laitoshoidossa olevalta voidaan periä hoidosta ja ylläpidosta muussa lyhytaikaisessa laitoshoidossa enintään 32,50 euroa hoitopäivältä ja psykiatrian toimintayksikössä enintään 15,00 euroa hoitopäivältä. Kehitysvammaisten erityishuoltona annetusta alle 16-vuotiaiden lyhytaikaisesta hoidosta peritään enintään 11,30 euroa hoitopäivältä. Maksuja ei saa kuitenkaan periä terveyskeskuksessa taikka sairaalassa tai sen toimintayksikössä alle 18-vuotiaalta siltä osin kuin hoitopäiviä on kalenterivuodessa kertynyt yli seitsemän. Säädöstä ei sovelleta kehitysvammaisten erityishuollossa. Maksuja ei saa myöskään periä mielenterveyslain (1116/1990) 9 :n perusteella järjestetyn tarkkailun ajalta, jos tarkkailtavak-

9 KOKOUSKUTSU 15/ si otettua henkilöä ei tarkkailun perusteella määrätä mielenterveyslain 8 :ssä tarkoitettuun tahdosta riippumattomaan hoitoon. 13 Päivä- ja yöhoidon maksu Jos hoidollisista syistä on tarkoituksenmukaista, että henkilö on terveyskeskuksessa, sairaalassa tai sen toimintayksikössä taikka sosiaalihuollon laitoksessa tai muussa toimintayksikössä hoidettavana vain joko päivällä (päivähoito) tai yöllä (yöhoito) voidaan häneltä periä 12 :ssä säädetyn maksun sijasta enintään 15,00 euroa vuorokaudessa. Maksuja ei saa periä terveyskeskuksessa taikka sairaalassa tai sen toimintayksikössä alle 18-vuotiaalta siltä osin kuin hoitopäiviä on kalenterivuodessa kertynyt yli seitsemän. 14 Kuntoutushoidon maksut Lääkinnällisestä kuntoutuksesta annetun asetuksen (1015/91) 3 :n 2 momentin 6 kohdassa tarkoitetusta vammaiselle henkilölle laitoshoitona annetusta kuntoutushoidosta tai kehitysvammaisten erityishuoltona annetusta kuntoutushoidosta voidaan periä enintään 11,30 euroa hoitopäivältä. Maksuja ei saa periä terveyskeskuksessa taikka sairaalassa tai sen toimintayksikössä alle 18-vuotiaalta siltä osin kuin hoitopäiviä on kalenterivuodessa kertynyt yli seitsemän. 15 Pitkäaikainen laitoshoito Vammaisetuudet otetaan kansaneläkkeiden tapaan huomioon pitkäaikaishoidettavan tuloina asiakasmaksua määrättäessä. Pitkäaikaisessa laitoshoidossa olevalta peritään maksukyvyn mukaan määräytyvä maksu. Maksu voi olla enintään 85 prosenttia hoidossa olevan kuukausituloista. Jos puolisoista suurempituloinen on laitoshoidossa, maksu on 42,5 prosenttia puolisoiden yhteenlasketuista nettotuloista. Laitoshoidossa olevan henkilökohtaiseen käyttöön tulee jäädä vähintään 97 euroa kuukaudessa. Perittävä maksu ei saa ylittää palvelun tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia. 23 Maksu lääkärintodistuksesta Lääkärin ja hammaslääkärin todistuksesta ja lausunnosta voidaan periä todistuksen ja lausunnon laadusta riippuen enintään 33,80 euroa. Maksua ei saa periä kansanterveystyössä hoitoon liittyvästä todistuksesta tai lausunnosta, eikä koulu- tai opiskelijaterveydenhuollon yhteydessä kerättyihin tietoihin perustuvasta terveystodistuksesta (nuorison terveystodistus). Tieliikennelaissa (267/1981) säädetyn ajo-oikeuden saamiseksi tai säilyttämiseksi tarvittavasta lääkärintodistuksesta voidaan kuitenkin periä enintään 40,70 euroa. 25 Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta perittävä maksu Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä, asiakkaan varaamasta terveyskeskuksen lääkärin ja suun ja hampaiden tutkimuksen ja hoidon sekä erikoissairaanhoidon avohoidon tai kalliin kuvantamistutkimuksen vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä enintään 33,80 euroa, ns. sakko-

10 KOKOUSKUTSU 15/ maksuna. Maksua ei saa kuitenkaan periä silloin, kun varatun ajan peruuttamatta jäämiseen on hyväksyttävä syy. 26 a Maksukatto Maksukatto nousee KEL-indeksin mukaisesti 633,00 euroon kalenterivuotta kohti. Maksukaton ylittymisen jälkeen lyhytaikaisesta laitoshoidossa saa periä enintään 15 euroa hoitopäivältä. Omaishoitajan vapaan aikaiset palvelut Kun kunta järjestää hoidettavalle omaishoidon tuesta annetun lain (937/2005) 4 :n 1 momentissa tarkoitetun omaishoitajan lakisääteisen vapaapäivän ajaksi hoitoa, joka korvaa omaishoitajan antamaa hoitoa ja huolenpitoa, voi hoidettavan maksettavaksi tulla enintään 10,60 euroa päivältä sen estämättä, mitä muualla laissa tai asetuksessa säädetään. Asiakasmaksut kehitysvammaisten erityishuollon avopalveluissa Neuvolatoiminnasta ei peritä asiakkaalta maksuja. Asumispalveluissa asiakasmaksu voi olla enintään palvelun tuottamisesta aiheutuvien kustannusten suuruinen. Ohjattu asuminen Asukkaan ruokailu ryhmäkodissa: - lounas 4,00 euroa - päivällinen 3,00 euroa - aamupala 1,50 euroa Autettu asuminen, jossa laskutus tapahtuu todellisten päivien mukaan ja täysiltä poissaolopäiviltä hyvitetään 10 euroa/vrk. - ylläpito ryhmäkodeissa 10,00 euroa/vrk Ateriamaksu työ/päivätoiminnassa: 5,50 euroa/päivä Talousjohtajan ehdotus: tarkistaa asiakasmaksuasetuksen muutosten perusteella sairaanhoitopiirin asiakasmaksuja alkaen seuraavasti: 7 Terveyskeskuksen avohoidon maksut - Oulun seudun yhteispäivystyksessä ja Oulaisten perusterveydenhuollon päivystyksessä muusta kuin sopijakunnasta kotoisin olevalta asukkaalta perittävää nykyistä 12,80 euron käyntimaksua korotetaan 13,70 euroon. 8 Sairaalan poliklinikkamaksu - Nykyisin perittävä erikoissairaanhoitolain mukainen poliklinikkamaksu 25,60 euroa käynniltä korotetaan 27,40 euroon käynniltä.

11 KOKOUSKUTSU 15/ Sama maksu peritään asetuksen mukaisesti kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä terveyskeskuksen ja sairaalan yhteisesti sairaalassa järjestämän päivystyksen, eli yhteispäivystyksen yhteydessä arkisin välisenä aikana sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. 8 a Päiväkirurgia - Nykyinen 83,90 euron päiväkirurginen toimenpidemaksu korotetaan 89,90 euroon. Jos päiväkirurgisessa toimenpiteessä ollut henkilö komplikaation tai muun vastaavan syyn takia jää hoitopaikkaan toimenpidettä seuraavaan vuorokauteen, voidaan häneltä periä 1 momentissa säädetyn maksun lisäksi 32,50 euron hoitopäivämaksu. 11 Sarjassa annettava hoito - Nykyinen 7,00 euron sarjahoitomaksu hoitokerralta korotetaan 7,50 euroon. Maksu saadaan kuitenkin periä enintään 45 hoitokerralta kalenterivuodessa. 12 Lyhytaikainen laitoshoito - Lyhytaikaisessa laitoshoidossa olevalta perittävä hoitopäivämaksu korotetaan hoidosta ja ylläpidosta psykiatrian toimintayksikössä nykyisestä 14,00 eurosta 15,00 euroon hoitopäivältä ja muussa lyhytaikaisessa laitoshoidossa 30,30 eurosta 32,50 euroon hoitopäivältä. Kehitysvammaisten erityishuoltona annetusta alle 16-vuotiaiden lyhytaikaisesta hoidosta peritään enintään 11,30 euroa hoitopäivältä. Kehitysvammaisten erityishuollossa peritään asiakasmaksut alle 18-vuotiaalta myös silloin kuin hoitopäivien omavastuuosuus 7 päivää kalenterivuodessa ylittyy. 13 Päivä- ja yöhoidon maksu - Nykyinen päivä- ja yöhoidon maksu korotetaan 14,00 eurosta 15,00 euroon. Päivähoidon maksua on sairaanhoitopiirissä sovellettu psykiatriseen päiväsairaalaan ja yöhoidon maksua on mahdollista soveltaa potilaan hoitoon, joka tapahtuu hoidollisista syistä yöllä esim. uniabneatutkimukset. Maksuja ei peritä terveyskeskuksessa taikka sairaalassa tai sen toimintayksikössä alle 18-vuotiaalta siltä osin kuin hoitopäiviä on kalenterivuodessa kertynyt yli seitsemän.

12 KOKOUSKUTSU 15/ Kuntoutushoidon maksut - Nykyinen kuntoutushoidon 10,50 euron hoitopäivämaksu korotetaan 11,30 euroon hoitopäivältä. Maksuja ei peritä terveyskeskuksessa taikka sairaalassa tai sen toimintayksikössä alle 18- vuotiaalta siltä osin kuin hoitopäiviä on kalenterivuodessa kertynyt yli seitsemän. 15 Pitkäaikainen laitoshoito - Vammaisetuudet otetaan kansaneläkkeiden tapaan huomioon pitkäaikaishoidettavan tuloina asiakasmaksua määrättäessä. Pitkäaikaisessa laitoshoidossa maksu voi olla enintään 85 prosenttia hoidossa olevan kuukausituloista. Jos puolisoista suurempituloinen on laitoshoidossa, maksu on 42,5 prosenttia puolisoiden yhteenlasketuista nettotuloista. Laitoshoidossa olevan henkilökohtaiseen käyttöön tulee jäädä vähintään 97 euroa kuukaudessa. 23 Maksu lääkärintodistuksesta - Nykyisen 31,50 euron lääkärintodistusmaksun yläraja korotetaan todistuksen ja lausunnon laadusta riippuen enintään 33,80 euroon. - Nykyinen 38,00 euron lääkärintodistusmaksun tieliikennelaissa (267/1981) säädetyn ajo-oikeuden saamiseksi tai säilyttämiseksi korotetaan 40,70 euroon. 25 Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta perittävä maksu - Nykyinen käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta perittävä maksu korotetaan 31,50 eurosta 33,80 euroon. 26 a Maksukatto - Maksukatto nousee KEL-indeksin mukaisesti 633,00 euroon kalenterivuotta kohti. Nykyinen maksukaton ylittymisen jälkeinen lyhytaikaisen laitoshoidon hoitopäivämaksu korotetaan 14,00 eurosta 15,00 euroon hoitopäivältä. Omaishoitajan vapaan aikaiset palvelut - Omaishoitajan lakisääteisen vapaan aikaisista palveluista hoidettavan maksettavaksi tulee 10,60 euroa päivältä. Kehitysvammaisten erityishuollon avopalveluissa Neuvolatoiminnasta ei peritä asiakkaalta maksuja. Ohjattu asuminen: asukkaan ruokailu ryhmäkodissa: - lounas 4,00 euroa - päivällinen 3,00 euroa - aamupala 1,50 euroa

13 KOKOUSKUTSU 15/ Autettu asuminen: laskutus tapahtuu todellisten päivien mukaan ja täysiltä poissaolopäiviltä hyvitetään 10 euroa/vrk. - ylläpito ryhmäkodeissa 10,00 euroa/vrk Ateriamaksu työ/päivätoiminnassa: 5,50euroa/päivä Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: päättää hyväksyä talousjohtajan ehdotuksen.

14 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:514/ Potilasvakuutussopimuksen uusiminen Esityslistan liitteenä seuraa potilasvakuutuskeskuksen kirje liitteineen. Potilasvakuutuskeskus esittää allekirjoitettavaksi potilasvakuutussopimuksen, joka tulee voimaan ja korvaa nykyisen alkaen voimassa olleen sopimuksen. Sopimuksen uusinta johtuu Potilasvakuutuspoolin toiminnan lakkauttamisesta ja vakuutuksenantajaksi tulee Potilasvakuutuskeskus. Lisäksi sopimukseen on tehty tarkennus, että sopimuksen piiriin ei kuulu kuntayhtymän kokonaan tai osittain omistaman yhtiön kautta hankittu toiminta eikä myöskään yksityiseltä toimittajalta ostopalveluna hankittu terveyden- tai sairaanhoito. Lisäksi sopimuksessa on tarkennettu ja yksinkertaistettu eräitä käsitteitä. Talousjohtajan ehdotus: hyväksyy Potilasvakuutuskeskuksen esityksen mukaisesti uuden potilasvakuutussopimuksen alkaen. Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: päättää hyväksyä talousjohtajan ehdotuksen.

15 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:441/ Biolase Finland Oy:n oikaisuvaatimus hankintapäätökseen (TP 2364) implantoitavista rintaimplantteista Hankintapäätös Hankintapäätöksellä implantoitavien rintaproteesien toimittajaksi ajalle (optio ajalle ), anatomisten mallien osalta on valittu Upviser Oy. Oikaisuvaatimus Biolase Finland Oy on tehnyt oikaisuvaatimuksen implantoitavien rintaproteesien hankintapäätökseen, asiamiehenään EU Law Consulting. Oikaisuvaatimuksen mukaan olette tehneet virheitä käsitellessänne Biolase Finland Oy:n tarjousta rintaimplanteista. Pyydämme teitä virkanne puolesta korjaamaan virheenne, koska ne ovat hankintalain vastaisia ja oikaisulla pystytte välttämään virkavirhesyytteet siviilikanteena käräjäoikeudessa. Tämän lisäksi vältätte tulevat käsittelyt Markkinaoikeudessa, Korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja EY-tuomioistuimessa, jonne tulemme viemään kaikki hankintalain vastaiset päätökset automaattisesti. Oikaisuvaatimuksen yhteenvedon mukaan perustelut ovat: - koska Biolasen tarjoamat rintaimplantit ovat USA terveysviranomaisten vahvistamien tutkimusten mukaan kiistatta parempilaatuisia kuin Upviserin tarjoamat, Biolasen implantit olisi pitänyt laittaa laatuvertailussa voittajaksi. - koska Biolasen tarjoamat rintaimplantit olivat halvempia kuin Upviserin tarjoamat, sen tarjoamat implantit olivat kiistattomasti kokonaisvaltaisesti edullisimmat, koska toimitusajat pitää arvioida hankintalain mukaan yhtä hyviksi. Lisäksi oikaisuvaatimuksessa on pyydetty esittämään tarkennuksia siihen, miten valitut tuotteet on saatu kokonaisvaltaisesti edullisimmaksi. Oikaisuvaatimuksen mukaan perustelunne ei ole juridisesti tai talousmatemaattisesti kestävä, kun tarkastellaan kokonaisvaltaista edullisuutta. Oikaisuvaatimus tarkempine perusteluineen on liitteenä. Hankintapäällikön vastine, liite Biolase Finland Oy:n vaatimukset: Biolasen oikaisupyynnön (diaarinumero 441/321/2009) mukaan hankintayksikkö on tehnyt virheitä Biolasen tarjouksen käsittelyssä, ja näitä virheitä vaaditaan korjattavaksi. Biolase on perustellut vaatimustaan seuraavasti: 1. Biolasen mukaan tuotteiden käyttöominaisuuksissa on eroja, ja tämä pystytään kiistattomasti osoittamaan implanttien kestävyystilastoilla, jotka on varmistanut USA:n terveysviranomainen FDA. Biolasen mukaan tarjousten käsittelyssä on sivuutettu kokonaan asetetun valintakriteerin vertailu väittämällä hankintalain vastaisesti kaikkia tarjottuja tuotteita toisiaan vastaaviksi. Biolase on oikaisuvaatimuksessaan todennut, että hankintalaki edellyttää tuotteiden asianmukaista vertaamista, mikäli sellainen on erikseen mainittu hankintapyynnössä. 2. Biolasen mukaan hankintayksikkö on hankintalain vastaisesti laittanut voittaneen tarjoajan Upviser Oy:n Biolasen edelle toimitusajassa ja - varmuudessa, vaikka tarjoukset ovat näiltä tiedoiltaan Biolasen mielestä identtiset. Biolase väittää, että hankintayksikkö on suosinut toista osapuolta vertailussa.

16 KOKOUSKUTSU 15/ Lisäksi Biolase vaatii tarkennusta päätökseen siltä osin, miten voittanut on todettu kokonaisvaltaisesti edullisemmaksi. Biolase väittää, etteivät päätöksen perustelut ole juridisesti tai talousmatemaattisesti kestäviä, kun tarkastellaan kokonaisvaltaista edullisuutta. Vastine PPSHP:n hankintapalvelut on kilpailuttanut implantoitavat rintaproteesit hankintarenkaalle ajalle , optio ajalle Hankintarenkaassa ovat mukana PPSHP:n lisäksi Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä, Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Asiantuntijoina hankinnassa ovat toimineet apulaisylilääkäri Timo Kaukonen ja erikoislääkäri Anna-Liisa Vesala. Asiantuntijat ovat perehtyneet saatuihin neljään (4) tarjoukseen, ja vertailusta on annettu lausunto. Käyttöominaisuuksien arviointi on tarjouspyynnössä ilmoitetun mukaisesti perustunut saatuihin tarjouksiin ja asiantuntijoiden aiempiin tuotteiden käyttökokemuksiin. Hankittavien tuotteiden luonteesta johtuen niitä ei voida koekäyttää. Lausunnossaan asiantuntijat ovat todenneet tarjottujen tuotteiden käyttöominaisuuksista, että kaikkien tarjoajien tuotteet ovat hankintayksikön käyttöön soveltuvia. Tarjottujen tuotteiden välillä ei todettu vertailussa merkittäviä eroja. Toimitusajan ja -varmuuden vertailussa puolestaan on todettu, että toimitusaika voittaneella ja Biolasella ollut sama. Vastoin Biolasen väittämää toimitusvarmuutta ei ole voittaneen ja Biolasen välillä todettu samaksi, vaan PPSHP:n tilausjärjestelmään tallentuneiden tietojen perusteella voittanut on todettu toimitusvarmuudeltaan vertailtavista tarjoajista varmimmaksi. Tähän perustuen voittanut tarjoaja on toimitusajassa ja -varmuudessa kokonaisuudessaan todettu parhaimmaksi. Biolasen vaatimus tarkennuksesta, miten kokonaisvaltainen edullisuus on todettu, liittyy hankintalain säädökseen, jossa hankintayksikkö velvoitetaan ilmoittamaan tarjouksen valintaperuste. Hankintalain 69 :n mukaan hankintayksikön on ilmoitettava hankintailmoituksessa ja tarjouspyynnössä tarjouksen valintaperuste sekä käytettäessä valintaperusteena kokonaistaloudellista edullisuutta vertailuperusteet ja niiden tärkeysjärjestys. Hankintalain tarkoittama kokonaistaloudellinen edullisuus on julkisissa hankinnoissa käytetty termi, jonka sisällön eli vertailuperusteet hankintayksikkö määrittää harkintansa mukaan. Hankintayksikkö on toiminut lain mukaisesti ilmoittaessaan sekä hankintailmoituksessa että tarjouspyynnössä valintaperusteeksi kokonaistaloudellisen edullisuuden ja sen vertailuperusteet tärkeysjärjestyksessä. Vertailuperusteet ovat olleet tärkeysjärjestyksessä seuraavat: - Käyttöominaisuudet: proteesin lääkinnälliset, tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet hankintayksikön käyttötarkoitukseen nähden - Valikoiman laajuus - Hinta (yksittäisen tuotteen hinta ei ole valintaperuste) - Toimitusaika ja -varmuus Hankintapäätös on hankintalain mukaisesti perustunut ilmoitettuihin vertailuperusteisiin. Hankintapäätöksessä on selostettu yksityiskohtaisesti vertailu, jossa on käytetty tarjouspyynnössä ilmoitettuja vertailuperusteita. Kokonaistaloudellisen edullisuuden arviointi on hankintalain mukaisesti perustunut ilmoitettuihin vertailuperusteisiin.

17 KOKOUSKUTSU 15/ Hankintapäällikön ehdotus: Oikaisuvaatimus hylätään. Biolasen vaatimus tehtyjen virheiden korjaamisesta hylätään, koska edellä esitettyyn perustuen hankintapäätös on tehty hankintalain mukaisesti. Asiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa. Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: päättää hylätä oikaisuvaatimuksen. Hankintapäätös on tehty hankintalain mukaisesti.

18 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:457/ Aivo Finland Oy:n oikaisuvaatimus potilasateriatilausjärjestelmän hankintapäätökseen (TP 2531) Oikaisuvaatimus Aivo Finland Oy on tehnyt oikaisuvaatimuksen tehtyyn ateriatilausjärjestelmän hankintapäätökseen (TP 2531), liite. Oikaisuvaatimuksen mukaan hankintapäätöksellä toimittajaksi valitun Neotide Oy:n tarjous ei täytä kaikkia tarjouspyynnössä mukana seuranneen vaatimusmäärittelytaulukon pakottavia kohtia eli se olisi pitänyt hylätä samoin toiminnallisuusperustein kuin Logica Suomi Oy:n tarjous. Aivo Finland Oy vaatii hankintayksikön päätöksen kumoamista ja asian käsittelyä uudelleen. Oikaisuvaatimuksen perustelut (tarkemmin oikaisuvaatimuksessa) Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä viitataan PPSHP:n ravintopalvelujen käytössä olevaan Aivo Finland Oy:n toimittamaan tuotannonohjausjärjestelmään, johon nyt tilattava ateriatilausjärjestelmä on tarkoitus integroida Safka -järjestelmän tapaan. Ravintokeskuksessa käytössä oleva järjestelmä tuottaa päivittäisten ateriatilausten pohjalta mm. tuotanto- ja jakelulistat sekä laskutusperusteet sisäiseen ja ulkoiseen laskutukseen. Vaatimusmäärittelytaulukon kohdat, joita Neotide Oy ei oikaisuvaatimuksen mukaan voi täyttää, ovat (tarkemmin oikaisuvaatimuksessa): ruokavaliot, yhdistelmät, pikatilaus, ruokailijan lisätiedot, jakelun lisätiedot sekä tuoteselosteet ja ravintosisältötiedot -valinnat, koska tilauksia vastaanottava tuotannonohjausjärjestelmä ei tällä hetkellä sisällä oikaisuvaatimuksessa tarkemmin määritellyt vaatimusmäärittelytaulukon kohtia, ei tarjoajakaan ole voinut tehdä tarjousta näistä tiedonsiirroista. Ominaisuudet on mahdollista lisätä tuotannonohjausjärjestelmään, mutta tämä vaatii ylimääräistä ohjelmointia. Mikäli nyt valittu järjestelmä otetaan käyttöön, tulevat ravintopalvelujen käyttämän järjestelmän muutostyöt aiheuttamaan PPSHP:n osalta huomattavia lisäkustannuksia. Nämä lisätyöt vaikuttavat automaattisesti kaupan kokonaishintaan eli tarjousten hintapisteytys on näin vääristynyt. Aivo Finland Oy:n tarjous sisälsi tuotannonsuunnitelujärjestelmän laajennuksen ko. ominaisuuksien osalta. Asiasta on erikseen informoitu hankintayksikköä. Uusien ominaisuuksien arvioidut kustannukset ovat luonnollisesti osaltaan olleet vaikuttamassa korkeampaan tarjoushintaan Aivo Finland Oy:n osalta. Neotide Oy:n tarjous on saanut vertailuperusteena liikaa pisteitä sekä toiminnallisuudesta, integroinnista että hinnasta. Hankintalain mukaan kaupan kohteena olevaa tuotetta tai palvelua ts. sen valintaan liittyviä kriteerejä ei voi muuttaa kesken hankintaprosessin. Alkuperäisten tarjousasiakirjojen vastainen tarjous, joka ei täytä tarjoukseen liittyviä vaatimuksia, on hylättävä. Vastaavasti päätöksen perustuessa seikkoihin, joita ei mainita tarjouspyynnössä, tulee päätös hylätä. Tämä on myös Markkinaoikeuden kanta vastaavissa oikeustapauksissa. Hankintapäällikön vastine oikaisuvaatimukseen, liite Hankintayksikkö on ateriatilausjärjestelmän vaatimusmäärittelyssä varautunut mahdollisuuteen tulevaisuudessa käsitellä tietojärjestelmien avulla helpommin ruokavalioiden valintaa, yhdistelmien valintaa, pikatilauksia, ruokailijan lisätietoja, jakelun lisätietoja sekä tuoteselosteiden ja ravintosisältötietojen näyttämistä käyttäjille. Hankintayksikön tiedossa on ollut, ettei

19 KOKOUSKUTSU 15/ nykyisessä tuotannonohjausjärjestelmän versiossa ole kyseisiä ominaisuuksia, ja jos ne aiotaan saada käyttöön, joudutaan tuotannonohjausjärjestelmän toimittajalta tilamaan muutostyöt joko omana tai yhdessä muiden käyttäjäyksiköiden kanssa tehtävänä tilauksena. Tarjouspyynnössä on kysytty nimenomaisesti hankittavan ateriatilausjärjestelmän osalta mahdollisuutta toteuttaa edellä mainitut toiminnallisuudet. Sekä Aivo Finland Oy että Neotide Oy ovat ilmoittaneet tarjouksissaan kyseisten toiminnallisuuksien sisältyvän tarjottuun järjestelmään. Mikäli tuotannonohjausjärjestelmään ei teetetä muutosta, kyseisiä ateriatilausjärjestelmän ominaisuuksia ei vain voida hyödyntää. Koska kyseisten toiminnallisuuksien käyttöönotto riippuu tuotannonohjausjärjestelmästä eikä ateriatilausjärjestelmästä, ei ateriatilausjärjestelmän tarjouksia voi hylätä tällä perusteella. Mikäli ne jouduttaisiin hylkäämään, hylkääminen kohdistuisi samalla perusteella myös Aivo Finland Oy tarjoukseen. Tarjouksessa on pyydetty ilmoittamaan kiinteä arvonlisäveroton hinta tarjouspyynnön liitteenä olevaa Excel-tiedostoa käyttäen. Liitteessä pyydetään ilmoittamaan: - perusjärjestelmän hinta eriteltynä, - optiot, - integraatiot, - koulutus, huolto, ylläpito, - muut kulut. Aivo Finland Oy:n tarjouksessa ei erittelyissä ole hinnoiteltu tuotannonohjausjärjestelmään tehtäviä muutoksia. AIVO on ilmoittanut tarkennuksena, että tarjoushinta pitää sisällään tarvittavat muutostyöt AIVO2000- tuotannonohjausjärjestelmässä ja sen rajapinnassa. Tarkennuksessa ei kuitenkaan ole ilmoitettu muutosten kustannusta tai työmäärää. Aivo Finland Oy:n tarjouksessa perusjärjestelmän hinta on euroa ja optiona pyydetyn äidinmaitotilausosion hinta euroa. Neotiden tarjouksessa vastaavat hinnat ovat euroa ja euroa. Tarjousten vertailuhintaan on sisällytetty myös koulutus ja muut tarjouksessa ilmoitetut kulut. Perusjärjestelmän hintaero Aivo Finland Oy:n ja Neotiden tarjousten välillä on euroa. Suhteutettuna hankittavan järjestelmän toiminnallisuuteen oikaisuvaatimuksessa mainitut vaatimukset ovat hyvin pieni osa. Mahdolliset AIVO2000-tuotannonohjausjärjestelmään tehtävät muutokset eivät selitä tarjousten hintaeroa kokonaisuudessaan. Tarjouspyynnön vaatimusluettelossa on vaatimuksia seuraavasti: - toiminnallisuus ja integroitavuus 88 - hallinnointi 18 - teknologia yhteensä 129 Oikaisuvaatimuksessa on listattuna 12 vaatimusta, joiden täyttäminen vaatisi hakijan mukaan muutoksia Aivo2000-järjestelmään. Ne kuuluvat kaikki toiminnallisuus- ja integroitavuusvaatimusten ryhmään. Lukumääräisesti Aivo Finland Oy:n listaamien vaatimusten osuus niistä on alle 15 % ja kaikista vaatimuksista alle 10 %. PPSHP:n asiantuntijoiden käsitys on, etteivät

20 KOKOUSKUTSU 15/ kaikki mainitut 12 vaatimusta välttämättä tarvitse muutoksia Aivo2000- järjestelmään, vaan osa niistä on toteutettavissa muulla tavoin. Edellä esitettyyn perustuen hankintapäätös on tehty tarjouspyynnön mukaisesti. Näin ollen oikaisuvaatimus tulee hylätä. Asiakirjat ovat nähtävissä kokouksessa. Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: päättää hylätä oikaisuvaatimuksen. Hankintapäätös on tehty tarjouspyynnön mukaisesti.

21 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:515/ Toimistotekniikka Yhtiöt - Multipoint Center Oy:n oikaisuvaatimus hankintapäätökseen TPE E2320 koskien kopiointi / monistuspalvelujen hankintaa kausille Oikaisuvaatimus Toimistotekniikka yhtiöt Multipoint Center Oy on tehnyt oikaisuvaatimuksen hankintapäätöksestä , jolla on päätetty hankkia kopiointi / monistuspalvelut Oulun kopiokeskus Oy:ltä kaudella Päätöksen mukaan Multipoint Center Oy:n tarjous on hinnaltaan edullisin, mutta työn teknisen laadun osalta heikoin, erityisesti mustavalkokuvien kohdalla laatu poikkeaa muista selvästi. Toimistotekniikka yhtiöt Multipoint Center Oy on oikaisuvaatimuksessaan vaatinut, että kuntayhtymän hallitus korjaa virheellisen tarjousvertailun hankintapäätöksessään nro TPE E2320 koskien kopiointi / monistuspalvelujen hankintaa ja pisteyttää uudelleen annetut tarjoukset teknisen laadun osalta. Toimistotekniikka yhtiöt Multipoint Center Oy on perustellut oikaisuvaatimustaan mm. seuraavasti: heidän käydessä PPSHP:ssä tutustumassa tarjouksen asiakirjoihin (asiakirjanäyttö), todettiin yhdessä että tarjousten vertailu ei ollut sujunut puolueettomasti ja oikein, mm. siksi, että tarjoajien mallikappaleiden materiaalit (originaalit) niin kopioiden kuin tulosteidenkin osalta eivät olleet yhdenmukaisia ja kohdemateriaali, mihin mallikappaleita oli kopioitu / tulostettu, eivät olleet yhdenmukaisia. Tämän johdosta todettiin, ettö objektiivinen vertailu ei ole ollut mahdollista. Toimistotekniikka yhtiöt Multipoint Center Oy:n perustelut ilmenevät tarkemmin oikaisuvaatimuksesta, liite. Vs. hankintapäällikön vastine oikaisuvaatimukseen Vs. hankintapäällikkö on antanut vastineen oikaisuvaatimukseen , liite. Vastineessa kiistetään väite, että asiakirjanäytössä olisi yhdessä todettu, että tarjousten vertailu ei ole puolueetonta. Asiakirjanäytössä todettiin, että teknisen laadun arviointia varten toimitetut työt eivät ole keskenään vertailukelpoisia, koska jokainen tarjoaja on toimittanut omat mallityöt, joilla ei ole yhteisiä orginaaleja ja työt ovat eri tavoilla ja erilaisille materiaaleille toteutettuja. Koska mallityöt ovat hyvin erilaisia ja eri materiaaleille tehtyjä, hankintayksikkö on pyytänyt hakijalta ja hankintapäätöksessä monistuspalvelujen tuottajaksi valitulta tarjoajalta uudet mallityöt teknisen laadun arvioimiseksi. Tarjoajille lähetettiin mustavalko- ja värityöt kopioitavaksi. Myös käytettävät kopiopaperit toimitettiin tarjoajille, jotta materiaalit eivät aiheuta laatueroja arvioitaviin mallitöihin. Hankintatoimisto suoritti uuden arvioinnin, jonka seurauksena Toimistotekniikka yhtiöt Multipoint Center Oy:n kokonaispistemäärä on korkeampi kuin Oulun kopiokeskus Oy:n. Toimistotekniikka yhtiöt Multipoint Center Oy tulisi valita monistus / kopiointipalvelujen tuottajaksi. Kuuleminen oikaisuvaatimuksen ja vastineen johdosta Oulun kopiokeskus Oy:lle on varattu tilaisuus lausua oikaisuvaatimuksesta ja vs. hankintapäällikön vastineesta. Oulun kopiokeskus Oy, asianmiehenään AA Kari Kantakoski, on antanut lausunnon Lausunnon mukaan oikaisuvaatimus tulee hylätä vastoin hankintapalvelujen vastineessa esitettyä näkemystä, liite.

22 KOKOUSKUTSU 15/ Perustelujen mukaan Multipointi Center Oy:n tarjous olisi tullut hylätä alihintaisena ja hankintapalvelujen hintalaskennassa ja hintakriteerien pisteytyksessä sekä toimintavarmuuden pisteytyksessä on. Hankintapäällikön lausunto liitteineen kuulemisen jälkeen, liite Hankintalain 63 :n mukaan hankintayksikkö voi hylätä hankinnan laatuun ja laajuuteen nähden hinnaltaan poikkeuksellisen alhaisen tarjouksen. Hankintayksikön on kirjallisesti pyydettävä tarjoajalta kirjallista selvitystä tarjouksen perusteista ennen tarjouksen hylkäämistä. MultiPoint Centerin tarjoushintaa ei voida pitää poikkeuksellisen alhaisena, eikä sen vuoksi ole pyydetty kirjallista selvitystä tarjoushinnan perusteista. Tarjousten kokonaisvertailussa kolmen vuoden hankintakaudelle Multi- Point Centerin tarjous on ,90 euroa edullisempi kuin Oulun kopiokeskuksen tarjous. Vastaavasti Oulun kopiokeskuksen tarjous on noin euroa edullisempi kuin seuraava tarjous. Kokonaishintojen perusteella ei voida osoittaa, että MultiPoint Centerin tarjous olisi ollut poikkeuksellisen alhainen. Tarjousvertailussa sen sijaan huomiota herätti Juvenes Printin tarjouksen muita korkeampi hinta, joka on yli euroa kalliimpi kuin toiseksi kallein tarjous. Tarjoushinnat ovat vastaselityksen liitteenä. Alla olevassa taulukossa esitetään MultiPoint Centerin ja Oulun kopiokeskuksen tarjoushinnat A4 mustavalko-, A4 värikopio- ja A3 mustavalkokopioiden osalta: MultiPoint Center Oulun kopiokeskus 1. v 2. v 3.v 1. v 2. v 3.v A4 mv 80 1puol 0,0275 0,0283 0,0292 0,0259 0,0259 0,0259 A4 mv 100 1puol 0,0350 0,0361 0,0372 0,0509 0,0509 0,0509 A4 mv 80 2 puol 0,0321 0,0331 0,0341 0,0518 0,0518 0,0581 A4 mv puol 0,0399 0,0411 0,0423 0,0768 0,0768 0,0768 A4 väri 80 1puol 0,0733 0,0796 0,0820 0,1900 0,1900 0,1900 A4 väri 100 1puol 0,0851 0,0877 0,0903 0,2600 0,2600 0,2600 A4 väri 80 2 puol 0,1323 0, ,1414 0,3800 0,3800 0,3800 A4 väri puol 0,1401 0,1443 0,1486 0,5200 0,5200 0,5200 A3 mv puol 0,0469 0,0483 0,0498 0,0653 0,0653 0,0653 A3 mv puol 0,0567 0,0584 0,0602 0,1306 0,1306 0,1306 Tarjousten vertailussa on käytetty laskennallisena arvona tuhatta kappaletta muiden kuin volyymituotteitten osalta. Hankinnan kokonaisarvo on pystyttävä osoittamaan hankintapäätöstä varten. Hankintaa käynnistettäessä hankinnan arvoa arvioitaessa on laskettava korkein mahdollinen hinta koko hankintakaudelle. Näin ollen on perusteltua käyttää laskennallista arvoa vertailussa niiden tuotteiden/palvelujen osalta, joiden tarkkaa määrää hankintakaudelle ei voida ilmoittaa. Laskennallisen arvona käytetty tuhat kappaletta osoittaa hankintayksikön kustannuksen hankintakaudella riittävällä tarkkuudella. Pelkkä yksikköhinnan vertaaminen ei näytä todellista kustannusta. Tarjousten hintavertailu on tehty samalla tarkkuudella kuin tarjoushinta on annettu. Kaavassa on kerrottu tarjoushinta laskennallisella määrällä, eivätkä kokonaishinnat muutu muuksi, vaikka ne esitettäisiin neljän desimaalin tarkkuudella. Kokonaishinnan pisteytyksessä Oulun kopiokeskuksen hintapisteet ovat kuuden desimaalin tarkkuudella esitettynä 35, Yhteis-

23 KOKOUSKUTSU 15/ pisteet ovat vastaavasti 93, pistettä ja MultiPoint Centerin yhteispisteet ovat 96,60 pistettä. Hintavertailussa on käytetty hankintayksikön yleisesti käyttämää kaavaa: maksimipisteet * halvin tarjottu hinta / ao. tarjouksen hinta. Samaa kaavaa käytetään myös Kuntaliiton mallipohjissa. Oulun kopiokeskuksen näkemys virheestä hintalaskennassa ja hintakriteerin pisteytyksessä kiistetään. Tarjousten tekninen laatu arvioitiin MultiPoint Centerin oikaisuvaatimuksen jälkeen uudelleen kahden edullisimman tarjouksen osalta. Tarjoajille toimitettiin samat mallikappaleet ja mallitöissä käytettävät paperit. Teknisen laadun uudelleen arviointi on kuvattu hankintapäällikön vastineessa Toimintavarmuutta on arvioitu tarjouksissa ilmoitettujen tietojen perusteella, eikä niiden mukaan ole voitu osoittaa, että MultiPoint Centerin osalla olisi heikompi toimintavarmuus kuin muilla tarjoajilla. Lisäksi on huomioitava, että palvelun tuottajan on toimitettava ennen sopimuksen allekirjoittamista ja toiminnan aloittamista tilaajavastuulain edellyttämät todistukset ja selvitykset. MultiPoint Center on toimittanut kyseiset todistukset ja selvitykset PPSHP:lle, yhtiöllä ei ole maksamattomia lakisääteisiä maksuja. Koska hintavertailussa ei voida osoittaa virhettä, MultiPoint Centerin kokonaispistemäärä tarjousvertailussa on korkein ja MultiPoint Center on toimittanut tilaajavastuulain mukaiset todistukset ja selvitykset, eikä niistä ilmene seikkoja, joiden vuoksi se ei voisi toimia julkisyhteisön palveluntuottajana, tulisi Toimistotekniikka Yhtiöt MultiPoint Center valita monitus / kopiointipalvelujen tuottajaksi. Asiakirjat ovat nähtävissä kokouksessa. Hankintapäällikön ehdotus: kumoaa annetun hankintapäätöksen ja palauttaa asian hankintatoimistolle uudelleen käsiteltäväksi. Multipoint Centerin oikaisuvaatimuksen perusteella on suoritettu tarjousten teknisen laadun uudelleen arviointi kahden edullisimman tarjouksen osalta. Muiden tarjousten osalta teknisen laadun arviointia ei suoriteta uudelleen, koska sillä ei olisi ollut vaikutusta niiden asemaan vertailussa. Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: päättää hyväksyä hankintapäällikön ehdotuksen.

24 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:32/ Viranhaltijoiden päätösten ottaminen Viranhaltijoiden päätökset (nähtävissä sihteerillä): Hallintokeskus - sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Leskinen, CallCenter-kilpailutustyöryhmän nimeämispäätös 34/ henkilöstöjohtaja Juha Jääskeläinen, toimivallan siirtopäätökset 15-16/2009 Aistinelinten- ja syöpäsairauksien ty. - va. ylihoitaja Päivi Lavander (KNK-taudit), nimityspäätös 9/2009 Diagnostiikka-yksikkö - ylihoitaja Pirjo Kejonen (radiologia), toimivallan siirtopäätös 25/2009 Kuntoutuksen ty. - johtava sosiaalityöntekijä Minna Vaara, nimityspäätös 4/2009 Oulaskankaan sairaalan ty. - tulosyksikön johtaja Asko Rantala, nimityspäätös 28/2009 Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: ei ota käsiteltäväksi viranhaltijapäätöksiä.

25 KOKOUSKUTSU 15/ DIAARI:511/ Tiedoksiantoasiat - Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin palveluhinnasto 2010, liite. Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: Merkitään tiedoksi.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1138/02.05.00/2013 402 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen 1.1.2017 Päätöshistoria Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun

Lisätiedot

Liite nro 3 Kouvolan kaupunki Pela 13.1.2009. Ei säädöksiä Ryhmäkertoja on yleensä 10.

Liite nro 3 Kouvolan kaupunki Pela 13.1.2009. Ei säädöksiä Ryhmäkertoja on yleensä 10. Liite nro 3 Kouvolan kaupunki Pela 13.1.2009 1 (5) Perusturva Terveydenhuollon asiakast 1.1.2009 alkaen Avoterveydenhuolto nimi Terveyskeskuksen lääkäripalvelun Terveyskeskuksen päivystyksen 12,80 1*)

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1138/02.05.00/2013 344 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen 1.1.2016 Päätöshistoria Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Perusturvalautakunta liite nro 1

Perusturvalautakunta liite nro 1 Perusturvalautakunta 16.8.2016 liite nro 1 1/5 ASIAKASMAKSULAIN JA - MUKAISET LAITOSHOIDON JA TERVEYDENHUOLLON AVOHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2017 VOIMASSA OLEVAN AVOHOIDON MAKSUT Maksukatto 691,00 Vuosimaksu

Lisätiedot

Hallintolakimies, hallituksen sihteeri

Hallintolakimies, hallituksen sihteeri KOKOUSKUTSU 14/2010 Kokousaika 20.12.2010 klo 08.30 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat Varsinaiset jäsenet Kyösti Juujärvi, puh.joht. Eija Säilynoja, varapuh.joht.

Lisätiedot

ASIAKASMAKSULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISET LAITOSHOIDON JA TERVEYDENHUOLLON AVOHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN

ASIAKASMAKSULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISET LAITOSHOIDON JA TERVEYDENHUOLLON AVOHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN ASIAKASMAKSULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISET LAITOSHOIDON JA TERVEYDENHUOLLON AVOHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN 1/3 2014 AVOHOIDON MAKSUT Maksukatto 679,00 Terveyskeskusmaksu sisältyy maksukattoon Terveyskeskusmaksu

Lisätiedot

Huom! Hallituksen ja tarkastuslautakunnan yhteislounas klo 11.45-12.45 kabinetti Kiurussa

Huom! Hallituksen ja tarkastuslautakunnan yhteislounas klo 11.45-12.45 kabinetti Kiurussa KOKOUSKUTSU 11/2009 Kokousaika 12.10.2009 klo 09.00 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat Varsinaiset jäsenet Kyösti Juujärvi, puh.joht. Eija Säilynoja, varapuh.joht.

Lisätiedot

KUNTAINFO Helsinki 22.11.2013 9/2013

KUNTAINFO Helsinki 22.11.2013 9/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KUNTAINFO Helsinki 22.11.2013 9/2013 Kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaaville toimielimille, sairaanhoitopiireille sekä erityishuoltopiireille

Lisätiedot

Asiakasmaksulain ja asetuksen mukaiset laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakasmaksut alkaen

Asiakasmaksulain ja asetuksen mukaiset laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakasmaksut alkaen lautakunta 19.12.2018, Liite nro 1, (1/5) 1 Asiakasmaksulain ja laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakas AVOHOIDON MAKSUT Maksukatto 683,00 Terveyskeskusmaksu (lääkäri, käyntimaksu) ei peritä

Lisätiedot

Asiakasmaksulain ja asetuksen mukaiset laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakasmaksut alkaen

Asiakasmaksulain ja asetuksen mukaiset laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakasmaksut alkaen lautakunta 20.12.2017 liite nro 2 (1/7) Asiakasmaksulain ja laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakas 1 AVOHOIDON MAKSUT Maksukatto 691,00 683,00 Terveyskeskusmaksu (lääkäri, käyntimaksu) ei peritä

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 8/2010 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika 25.8.2010 klo 13.00-15.02 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 101 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Erityisasiantuntija Marja Penttilä

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Erityisasiantuntija Marja Penttilä SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Erityisasiantuntija Marja Penttilä 6.11.2017 VALTIONEUVOSTON ASETUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKAS- MAKSUISTA ANNETUN ASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Yleistä

Lisätiedot

TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN

TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Terveydenhuollon asiakasmaksut tarkistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 23.10.2014 annetun valtioneuvoston

Lisätiedot

Yksilökohtainen fysioterapia hoitokerta 8,80 11,50

Yksilökohtainen fysioterapia hoitokerta 8,80 11,50 LIITE 26 PERUSTURVALAUTAKUNTA 9.12.2015 60 HÄMEENKYRÖN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 alkaen: Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti 16,10 20,90 - sairaanhoitajakäynti

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUJEN MAKSUT. Avoterveydenhoidon maksut

TERVEYSPALVELUJEN MAKSUT. Avoterveydenhoidon maksut Perusturvalautakunta 65 19.12.2013 Sosiaali- ja terveydenhuollon uudet asiakasmaksut 1.1.2014 Ptltk 65 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuissa noudatetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä PERUSTERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 2012 Terveydenhuollon maksukatto on 636 (633 ) kalenterivuosi. Maksukattoon lasketaan mukaan terveyskeskuksen

Lisätiedot

1 1) 1) Maksuprosentin Maksuprosentin 1.1.2015 osoittama euromäärä osoittama euromäärä

1 1) 1) Maksuprosentin Maksuprosentin 1.1.2015 osoittama euromäärä osoittama euromäärä PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMESSA 1.1.2015 lukien 1.1.2014 1.1.2015 Jatkuva ja säännöllinen kotipalvelu ja kotisairaanhoito * vähintään yhtenä päivänä viikossa Jäljempänä mainitun maksuprosentin

Lisätiedot

155 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus 1.1.2014 alkaen / muutos 1.1.2015 alkaen

155 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus 1.1.2014 alkaen / muutos 1.1.2015 alkaen 155 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus 1.1.2014 alkaen / muutos 1.1.2015 alkaen Dnro D/17/02.09.00/2012 Aikaisemmat käsittelyt: johtokunta 23.12.2013 205 johtokunta 25.8.2014

Lisätiedot

ASIAKASMAKSUT Säännöllinen kotihoito

ASIAKASMAKSUT Säännöllinen kotihoito ASIAKASMAKSUT 2016 Säännöllinen kotihoito Kotona annettavalla palvelulla tarkoitetaan sosiaaliasetuksen (607/83) 9 :ssä tarkoitettuja kotipalveluita ja kansanterveyslain (66/72) 14 :n 1 mom:n 2 kohdan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2016

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2016 Soteltk 26.1.2016 6 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2016 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut tulevat voimaan 1.2.2016. Tulojen mukaan määräytyvät maksut tarkistetaan 1.2.2016. Avopalvelujen

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ASIAKASMAKSUT 2015

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ASIAKASMAKSUT 2015 SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ASIAKASMAKSUT 2015 Perusturvalautakunta 2.12.2014 81 13. TERVEYSKESKUKSEN AVOHOIDON MAKSUT 13.1. Terveyskeskuksen avosairaanhoidon lääkäripalvelumaksu - maksuja ei saa

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 15/2008 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika klo 8.30-9.10 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 178 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 4/2009 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika klo 9.00-9.40 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 62 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 18.11.2014, 156

Sosiaali- ja terveyslautakunta 18.11.2014, 156 1 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 LUKIEN (AMA = asiakasmaksuasetus 912/1992) Sosiaali- ja terveyslautakunta 18.11.2014, 156 TERVEYSPALVELUJEN MAKSUT 1.1.2015 AMA 7 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

122 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen. Esitys Sosiaali- ja terveysjohtaja Markus Hemmilä:

122 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen. Esitys Sosiaali- ja terveysjohtaja Markus Hemmilä: ROVANIEMI Perusturvalautakunta KAUPKIRJ: 1160 /2013 PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 25.11.2014 Sivu 1 122 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen Lain sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 266 Hankintaoikaisuvaatimus koskien tietokeskuksen johtajan päätöstä kaupunginarkiston arkistotietokannan hankinnasta HEL 2013-009044 T 02 08 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

88 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus alkaen

88 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus alkaen 88 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus 1.1.2014 alkaen Dnro D/17/02.09.00/2012 Aikaisemmat käsittelyt: johtokunta 23.12.2013 205 Valmistelija / lisätiedot: taloussuunnittelija

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 13.1.2011 Taltionumero 86 Diaarinumero 2098/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija, Jyväskylä Päätös, jota valitus koske Selostus

Lisätiedot

Perusturvan tarkistetut asiakasmaksut Perusturvaltk Liite 3

Perusturvan tarkistetut asiakasmaksut Perusturvaltk Liite 3 Perusturvan tarkistetut asiakasmaksut 1.1.2019 Perusturvaltk 18.12.2018 84 Liite 3 Nykyinen maksu Maksu 1.1.2019 Lakisääteinen/ Kunnan päätettävä Lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut Poliklinikan käyntimaksu

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitussihteeri Johanna Huovinen

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitussihteeri Johanna Huovinen SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitussihteeri Johanna Huovinen 17.11.2015 VALTIONEUVOSTON ASETUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKAS- MAKSUISTA ANNETUN ASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Yleistä

Lisätiedot

1991 vp - HE 104 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1991 vp - HE 104 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1991 vp - HE 104 Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi kansanterveyslain 21 :n ja erikoissairaanhoitolain 37 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kansanterveyslakia

Lisätiedot

Säännöllisen kotihoidon ja lapsiperheiden kotipalvelun kuukausimaksutaulukko: Henkilö -määrä. Valvottu h/kk

Säännöllisen kotihoidon ja lapsiperheiden kotipalvelun kuukausimaksutaulukko: Henkilö -määrä. Valvottu h/kk ASIAKASMAKSUT 2017 Säännöllinen kotihoito Kotona annettavalla palvelulla tarkoitetaan sosiaaliasetuksen (607/83) 9 :ssä tarkoitettuja kotipalveluita ja kansanterveyslain (66/72) 14 :n 1 mom:n 2 kohdan

Lisätiedot

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 5 ja 6 a :n muuttamisesta

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 5 ja 6 a :n muuttamisesta Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 5 ja 6 a :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi maksuttomuuden

Lisätiedot

yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat

yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat KOKOUSKUTSU 14/2013 Kokousaika Kokouspaikka 17.12.2013 klo 09.00 yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat Varsinaiset jäsenet Antti Huttu-Hiltunen, puh.johtaja Risto Säkkinen, varapuh.johtaja

Lisätiedot

Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti 20,90 20,60 - sairaanhoitajakäynti, jossa tarvitaan erityisasiantuntemusta 12,10 10,30

Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti 20,90 20,60 - sairaanhoitajakäynti, jossa tarvitaan erityisasiantuntemusta 12,10 10,30 Liite Perusturvalautakunta 13.12.2017 HÄMEENKYRÖN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2018 alkaen: nyk.maksu uusi Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti 20,90

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä SAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRISSÄ LUKIEN. Talousjohtaja Tero Mäkiranta 16.8.

Kokouspäivämäärä SAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRISSÄ LUKIEN. Talousjohtaja Tero Mäkiranta 16.8. Sivu 1 SATSHP/767/02.05.00.00/2017 139 SAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRISSÄ 1.1.2018 LUKIEN Talousjohtaja Tero Mäkiranta 16.8.2017: päätti sairaanhoidon asiakasmaksuista 12.12.2016

Lisätiedot

Yksilökohtainen fysioterapia ja fysioterapeutin suoravastaanotto 11,40 11,40 hoitokerta, alle 18-vuotiaille maksuttomia

Yksilökohtainen fysioterapia ja fysioterapeutin suoravastaanotto 11,40 11,40 hoitokerta, alle 18-vuotiaille maksuttomia Liite Perusturvalautakunta 12.12.2018 HÄMEENKYRÖN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2018 alkaen: Maksu 1.1.2018 Maksu 1.1.2019 Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 LUKIEN TERVEYSPALVELUT. Maksut v. 2013 Maksut v. 2014 Joensuu/Kontiolahti/ Joensuu/Kontiolahti/

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 LUKIEN TERVEYSPALVELUT. Maksut v. 2013 Maksut v. 2014 Joensuu/Kontiolahti/ Joensuu/Kontiolahti/ 1 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 LUKIEN TERVEYSPALVELUT Maksut v. 2013 Maksut v. 2014 Terveyskeskuksen avohoidon maksut (A 7 ) Terveyskeskuslääkärin vastaanotto a) vuosimaksu b) käyntimaksu

Lisätiedot

Muistio sarjahoitomaksusta / asiakasmaksuasetus 11 / joulukuu 2009

Muistio sarjahoitomaksusta / asiakasmaksuasetus 11 / joulukuu 2009 Muistio Liite Suomen Kuntaliiton yleiskirjeeseen 29/80/2009 Sinikka Huhtala 5.10.2009 Muistio sarjahoitomaksusta / asiakasmaksuasetus 11 / joulukuu 2009 Sarjahoidosta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulainsäädäntö

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen muuttuneet asiakasmaksut alkaen

Sosiaali- ja terveystoimen muuttuneet asiakasmaksut alkaen 1 (5) 1 MUUT AVOSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 31.12.2017 saakka 1.1.2018 lukien Lääkärintodistus tai - lausunto Lääkärintodistus ja lausunto Maksullisuus riippuu todistuksen / lausunnon laadusta. Ks. tarkemmin

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 844 Diaarinumero 4055/3/10 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 111 09.12.2014. Kehitysvammaisten asumispalvelun kilpailutus

Perusturvalautakunta 111 09.12.2014. Kehitysvammaisten asumispalvelun kilpailutus Perusturvalautakunta 111 09.12.2014 Kehitysvammaisten asumispalvelun kilpailutus Ptltk 111 Lumijoen kunta on hankkinut kehitysvammaisten palveluasumista yksityisiltä palveluntuottajilta. Hankintalaki (

Lisätiedot

62 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 63 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 3 65 TILINTARKASTAJAN ILMOITUS 5

62 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 63 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 3 65 TILINTARKASTAJAN ILMOITUS 5 PÖYTÄKIRJA 7/2008 HALLITUKSEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Kokousaika klo 19.00 21.35 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 62 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 94/2004 vp Hallituksen esitys laeiksi kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain sekä eräiden muiden lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.2.2015 LU- KIEN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.2.2015 LU- KIEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.2.2015 LU- KIEN Maksut kotiin annettavista palveluista 1.2.2015 Säännöllinen kotihoito Kotona annettavan palvelun kuukausimaksu on palvelun tuntimäärän mukaan

Lisätiedot

Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja. HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymä ( HSY )

Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja. HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymä ( HSY ) 1 (5) Helsingin seudun ympäristöpalvelut - kuntayhtymä Asia Vastineen antaja Asiamies ja prosessiosoite Hankintayksikkö Oikaisun vaatija Vastine betoniputkien ja betonisten kaivonosien hankintaa koskevassa

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 11/2009 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika klo 9.00-11.30 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 157 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Potilasmaksut 1.1.2015 lähtien

Potilasmaksut 1.1.2015 lähtien Potilasmaksut 1.1.2015 lähtien Potilasmaksut perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon maksuista annettuun lakiin ja asetukseen sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen tekemiin

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10546 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10546 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 14/2009 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika klo 8.30 9.17 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 198 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON LAKISÄÄTEISET ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON LAKISÄÄTEISET ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON LAKISÄÄTEISET ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN Maksukatto (L 6 a ) 679,00 691,00 1 Terveyskeskuksen avohoidon maksut (A 7 ) Terveyskeskuslääkärin vastaanotto a) vuosimaksu b)

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1495 Diaarinumero 64/3/11 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Tarjouspyyntö ja hankintapäätös

Lisätiedot

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus Tarkastuslautakunta 1.1.2009-30.6.2013 79 22.11.2011 ERITYISTARKASTUSPALVELUN HANKINTA TARLAU 79 Hankinnan kuvaus Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 26.9.2011 antanut tarkastuslautakunnan tehtäväksi vihreiden

Lisätiedot

Terveydenhuollon asiakasmaksut

Terveydenhuollon asiakasmaksut Hallitus 254 16.12.2015 Terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2016 H 254 (Valmistelija: terveysjohtaja Mikko Timonen ja vastuualuepäällikkö Arja Horto) Valtioneuvosto on 19.11.2015 muuttanut sosiaali- ja

Lisätiedot

Terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2014

Terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2014 Hallitus 119 18.12.2013 Hallitus 10 22.01.2014 Terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2014 H 119 (Valmistelija: vastuualuepäällikkö Arja Horto) Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja on tarkistettu 21.11.2013

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 LUKIEN (AMA = Asiakasmaksuasetus 912/1992)

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 LUKIEN (AMA = Asiakasmaksuasetus 912/1992) 14.1.2016/ch SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT LUKIEN (AMA = Asiakasmaksuasetus 912/1992) Sosiaali- ja terveyslautakunta 15.12.2015, 114 MUUT ASIAKASMAKSUT / Koti- ja laitoshoito LYHYTAIKAINEN

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2013 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2013 ALKAEN Sivu 1 (7) Kunnanhallitus 18.12.2012 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2013 ALKAEN Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 14 Oikaisuvaatimus painehaavoja ehkäisevien ja hoitavien patjojen vuokrauspalvelua ja hankintaa koskevasta lautakunnan päätöksestä HEL 2015-006533 T 02 08 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2013 1 (5) 822 Hankintaoikaisuvaatimus koskien kaupunginarkiston painettujen asiakirjojen digitoinnin ja digitoitujen tiedostojen käsittelyn hankintaa HEL 2013-007140 T

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 14/2008 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika klo 8.30-9.40 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 169 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Muistio sarjahoitomaksusta / asiakasmaksuasetus 11 / marraskuu 2011

Muistio sarjahoitomaksusta / asiakasmaksuasetus 11 / marraskuu 2011 Muistio Liite Suomen Kuntaliiton yleiskirjeeseen 24/80/2011 Sinikka Huhtala 25.11.2011 Muistio sarjahoitomaksusta / asiakasmaksuasetus 11 / marraskuu 2011 Sarjahoidosta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulainsäädäntö

Lisätiedot

HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA

HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA 1 HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne hydraulisesta pelastusvälinesarjasta. Hankintamenettely Osatarjous Vaihtoehtotarjous Tarjoajan kelpoisuus Hankintamenettely

Lisätiedot

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus Markkinaoikeus PL 118 00131 Helsinki Viite: 483/09/JH KEMINMAAN KUNNAN VASTINE OULUN SÄHKÖNMYYNTI OY:N HAKEMUKSEEN Keminmaan kunta (hankintayksikkö) kiistää Oulun Sähkönmyynti

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 18.12.2014 Sivu 1 (8) SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 15/2015 1 (6) 4 Sosiaali- ja terveysvirasto, yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta, Apotti-hanke Pöydälle 01.09.2015 HEL 2015-003057 T 02 08 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU47706 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU47706 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 606 LTR Suunnittelu Oy:n hankintaoikaisuvaatimus koskien kiinteistölautakunnan hankintapäätöstä pienehköjen hankkeiden pää- ja arkkitehtisuunnittelupalvelujen

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Tarjouspyyntö Päiväys

IS-Hankinta Oy. Tarjouspyyntö Päiväys 1/6 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Ylä-Savon SOTE ky Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Asia ja sen selvitys

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TERVOLAN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 19.12.2016 TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14. luvun mukaisesta hallinnon ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (5) 1 Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalveluiden puitesopimus 2016 2017, konsulttien valinta HEL 2015-011101 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää hylätä

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

28.2.2012 klo 13.00-15.58. Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340

28.2.2012 klo 13.00-15.58. Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340 PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat klo 13.00-15.58 Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340 Varsinaiset jäsenet Johtajaylilääkäri Aino-Liisa Oukka, puheenjohtaja, PPSHP Professori, ylilääkäri

Lisätiedot

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Petri Mölsä, puh. 040 543 4181, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tamora Oy:n hankintaoikaisu kaupunginhallituksen päätöksestä ja hankintamenettelyn keskeyttäminen; keskitetty henkilöstökoulutus

Tamora Oy:n hankintaoikaisu kaupunginhallituksen päätöksestä ja hankintamenettelyn keskeyttäminen; keskitetty henkilöstökoulutus Kaupunginhallitus 535 21.12.2015 Tamora Oy:n hankintaoikaisu kaupunginhallituksen päätöksestä 16.11.2016 466 ja hankintamenettelyn keskeyttäminen; keskitetty henkilöstökoulutus 1264/02.08.00.07/2015 KH

Lisätiedot

Hallitus 214 16.12.2015. Asiakasmaksut 2016 927/02.05.00.00.00/2015 EKSTPHAL 214

Hallitus 214 16.12.2015. Asiakasmaksut 2016 927/02.05.00.00.00/2015 EKSTPHAL 214 Hallitus 214 16.12.2015 Asiakasmaksut 2016 927/02.05.00.00.00/2015 EKSTPHAL 214 Hallintosäännön 5 :n 5 kohdan mukaan hallitus päättää kuntayhtymän toiminnasta perittävistä maksuista. Suurin osa sosiaali-

Lisätiedot

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa.

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa. HALLITUS 104 21.09.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISEN ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA 248/00/04/00/2012 HALL 104 Asia pöydälle 7.9.2015 95 Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN Sivu 1 (8) Sosiaali- ja terveyslautakunta 19.12.2013 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 16/2017 1 (5) 10 Hankintaoikaisuvaatimus autoklaavien hankinnasta HEL 2017-008420 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut Oikaisuvaatimus päättää esityslistalla

Lisätiedot

LIITE 1. kalenterivuoden ja peritään 18 vuotta täyttäneiltä TAI 2) Mikäli palvelun käyttäjä ei

LIITE 1. kalenterivuoden ja peritään 18 vuotta täyttäneiltä TAI 2) Mikäli palvelun käyttäjä ei TERVEYDENHUOLLON LAILLA TAI ASETUKSELLA MÄÄRITELLYT JA MUUT ASIAKASMAKSUT Asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista, muutokset 19.11.2015 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista,

Lisätiedot

Kainuun soten vammaispalvelun asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen

Kainuun soten vammaispalvelun asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen 1 Kainuun soten vammaispalvelun asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen Liite nro: Kehitysvammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnot Päivätoiminta Lounas 4,00 Kahvi ja pulla / aamupala 1,50 (Hinnat v. 2010 sama)

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 2016 PIEK- SÄMÄEN KAUPUNGISSA

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 2016 PIEK- SÄMÄEN KAUPUNGISSA SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 2016 PIEK- SÄMÄEN KAUPUNGISSA Maksut kotiin annettavista palveluista Säännöllinen kotihoito 1.1.2016 lukien Kotona annettavan palvelun kuukausimaksu on palvelun

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ TERVEYSLAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ TERVEYSLAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2011 1 134 LAUSUNTO KIRJEESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON MAKSUKATOSTA Terke 2011-284 Esityslistan asia TJA/15 TJA Terveyslautakunta päätti antaa kirjeestä kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (5) 8 Neonpoint Oy:n hankintaoikaisuvaatimus metron opastusjärjestelmän uudistamista koskevasta hankinnasta HEL 2016-005939 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 41 Hankintaoikaisuvaatimus teknisen palvelun lautakunnan päätökseen 16.2.2017 16 HEL 2016-009930 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä esityslistatekstissä mainituin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Hankintakeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Hankintakeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (6) 3 Liikkumisen apuvälineet H018-14 HEL 2014-011257 T 02 08 01 00 Päätös päätti hyväksyä seuraavat tarjoukset kolmeksi (3) vuodeksi hinnaltaan edullisimpina. Algol-Trehab

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta.

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. Tarjouspyyntö 1 (5) Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. vuosina 2013-2016 1. Tarkastuspalvelujen ostaja Tarjous pyydetään

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 14/2011 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika 20.12.2011 klo 9.00-12.40 Kokouspaikka yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 154 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 18.1.2011. Terveyslautakunta päättänee esityslistalla esitetyin perustein hylätä

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 18.1.2011. Terveyslautakunta päättänee esityslistalla esitetyin perustein hylätä HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 14 KUNTOKASINO KY:N OIKAISUVAATIMUS RINTAMAVETERAANIEN FYSIOTERAPIAPALVELUJEN HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ Terke 2010-181 Esityslistan asia TJA/14 TJA Terveyslautakunta päätti

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut vuoden 2016 alusta alkaen

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut vuoden 2016 alusta alkaen Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut vuoden 2016 alusta alkaen Palveluasumisesta perittävä hoitomaksu hoitosuus/ravatar 0-2,5 2,51-3 yli 3,01 tuloraja 573 36% 40% 44% Palveluasumisesta peritään

Lisätiedot

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa.

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa. Talous- ja konsernijaosto 42 26.08.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISEN ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA 248/00/04/00/2012 TAKO 42 Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Hankinnan

Lisätiedot

Yhtymähallitus 72 26.08.2014. Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014. Yhtymähallitus 72. 1.Taustaa

Yhtymähallitus 72 26.08.2014. Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014. Yhtymähallitus 72. 1.Taustaa Yhtymähallitus 72 26.08.2014 Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014 Yhtymähallitus 72 1.Taustaa A-Klinikkasäätiö on tehnyt markkinaoikeuteen valituksen, joka koskee Espoon

Lisätiedot

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 VASTINE 21.12.2015 Markkinaoikeus Asia Valittaja Vastapuoli Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 Tamora Oy Lappeenrannan kaupunki Prosessiosoite: Lappeenrannan kaupunki PL 11 53101

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Yleisten töiden lautakunta Rt/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Yleisten töiden lautakunta Rt/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (6) 111 Mijorak Oy:n hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä 26.1.2016 30 Rakentamisen puitesopimus 2016 2017, korjausrakentaminen ja tilamuutostyöt,

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. HANKINNAN TAVOITE JA KOHDE 1.1. Tarjouspyynnön rakenne Hankintayksikkö Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

TÄYDELLINEN PROSESSI

TÄYDELLINEN PROSESSI 14.11.2017 2 1 14.11.2017 3 TÄYDELLINEN PROSESSI Tarjouspyynnön läpikäynti Aiempiin tarjouksiin tutustuminen Analysointi Resurssien kartoitus Tarjouksen teko Tarjouksen lähettäminen Päätöspalaveri ja analysointi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2015 1 (6) 328 Painehaavoja ehkäisevien ja hoitavien patjojen vuokrauspalvelu ja hankinta HEL 2015-006533 T 02 08 01 00 Päätös päätti käydyn tarjouskilpailun ja esityslistalla

Lisätiedot

Uusi hankintadirektiivi ja kansallinen hankintalaki

Uusi hankintadirektiivi ja kansallinen hankintalaki Uusi hankintadirektiivi ja kansallinen hankintalaki Rakennusfoorumi 10.6.2014 12. kesäkuuta 2014 Arkkitehtitoimistojen liitto ATL Ry 1 Nykyisiä ongelmia Edelleen silloin tällöin hankintayksiköt pyytävät

Lisätiedot