Hyvää alkanutta vuotta 2013!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hyvää alkanutta vuotta 2013!"

Transkriptio

1 1 liite, 4,8 Kt UUTISKIRJE TAMMIKUU 2013 Hyvää alkanutta vuotta 2013! Tämä on Kaakkois-Suomen viestintähankkeen ajankohtainen uutiskirje Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja toimintaryhmien alueelta. Tietoa erilaisista rahoitusmahdollisuuksista maaseudun kehittämiseksi ja elinvoiman lisäämiseksi saat myös verkkosivustoltamme sekä kunkin toimintaryhmän ja ELY-keskuksen verkkosivuilta. viestimuuntaja -printtilehden voit lukea täällä: Kaakkois-Suomen viestintähanke viestimuuntaja tiedottaja Ulla Hoikkala Maaseudun kehittämisyhdistys Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry Imatran kaupungin maaseutualueet, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti Parikkalantie 45, Parikkala Puh Sähköposti: Homestay kotimajoitustilaisuus Imatra Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun Homestay -hanke järjestää kotimajoitusmahdollisuuksia koskevan tilaisuuden ke klo 15 alkaen Imatran kalastuspuiston ravintola Wanhassa Virvelissä (Kotipolku 4). Tilaisuuden aiheina mm mitä on kotimajoitus, sen vaatimukset ja hyödyt isäntäväelle sekä matkailulle. Tilaisuus on kaikille kotimajoituksesta kiinnostuneille. Kahvitarjoilun järjestämiseksi ilmoittautuminen tilaisuuteen pe mennessä osoitteella: tero.taatinen[a)karelia.fi

2 Etelä-Karjalan tapahtumiin voi käydä tutustumassa tästä. Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry:n yritystuki ja hankehaku on jatkuva. Lisää tietoa tästä. Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry:n käynnissä olevista hankkeista saat lisätietoa vierailemalla verkkosivustolla. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Salpausselänkatu 22, Kouvola. Kauppakatu 40 D, Lappeenranta PL 1041, Kouvola Puhelinvaihde: Maatilojen turvallisuus Kaakkois-Suomessa ja Nupit Kaakkoon -hankkeiden yhteinen MAATILOJEN TURVALLISUUS -OPINTOMATKA : Investoivien tilojen turvallisuusratkaisut: Lappeenranta- Mikkeli-Jyväskylä-Kuortane-Seinäjoki Matkaohjelmaan kuuluu tilavierailuja. Matkalla asiantuntijoina mukana mm. Juhani Savolainen LähiTapiolasta ja NK-hankkeen investoivan tilanpienryhmän vetäjä Kaija Laitinen. Lisätietoja ohjelmasta antavat ja ilmoittautumisia vastaanottavat: Tuula Valkama, puh tai Aila Loikkanen, puh tai Lasten ja nuorten paikallista harrastustoimintaa koskevat valtionavustukset haettavissa Lasten ja nuorten paikallisella harrastustoiminnalla toteutetaan valtioneuvoston lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelman tavoitteita. Avustamisen tavoitteena on harrastusmahdollisuuksien lisääminen, lasten ja nuorten yhteisöllisyyden ja osallistumisen vahvistaminen sekä uusien monipuolisten elämysten saaminen yhdessä ikäistensä kanssa. Avustus on tarkoitettu käytettäväksi lasten ja nuorten vapaa-aikoina tapahtuvaan toimintaan. Lue lisää tästä. ELYssä on sekä yritys- että hankepuolella jatkuva haku. Erillisistä kohdennetuista hakuajoista ilmoitetaan, kun niitä järjestetään. Lisää ELY-uutisia sähköisessä uutiskirjeessä, joka kertoo ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Sitä julkaistaan viikottain. KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA ry Hamina - Kotka - Miehikkälä - Pyhtää - Loviisa - Virolahti Kouvolassa entisen Anjalankosken alue Helsingintie 1 A (B-porras), HAMINA toimisto@seprat.net Maaseutufoorumi Kotkassa Merikeskus Vellamossa Foorumin teemana on Monimuotoinen turvallisuus. Ohjelma tulee lähipäivinä verkkosivustollemme. Koordinaatiohankkeemme Kaakon kehittyvät kylät hakuaikaa jatketaan asti. Hankkeessa haetaan pieniä kehittämishankkeita. nvestointikoordinaatiohankkeen eli Kaakon kyläkunnostukset hankkeen haku päättyy ilmoitetusti Lisätietoja Sepran verkkosivuilta. Kotkan kirjaston tapahtumat käynnistyvät tammikuussa: satutuokiot, lukukoiran vierailut, elokuvaesitykset, kirjailijavierailut ja internet-opastukset. Pääkirjastossa on alkanut poistokirjamyynti 8.1. ja se jatkuu 2.3. asti. Tarkemmat tiedot tapahtumista tästä. Kehittämisyhdistys Sepra ry:n hankekäsittelyjen aikataulu v Hakemukset jätettävä toimistolle viimeistään:

3 Hakemukset jätettävä toimistolle viimeistään: 1. haku , hallituksen käsittely haku , hallituksen käsittely haku , hallituksen käsittely haku , hallituksen käsittely Hakuajat koskevat vain yleishyödyllisiä kehittämishankkeita, yritystuissa haku on jatkuva. Saapuneet valmiit yritystukihakemukset Sepran hallitus pyrkii käsittelemään hakemuksen saapumista seuraavassa kokouksessaan (mikäli hakemus on valmis!). Hakuajat ovat Sepran hallituksen päättämiä ja niitä voidaan pätevästä syystä muuttaa - tällöin asiasta informoidaan hyvissä ajoin Sepran verkkosivuilla. Muista käynnissä olevista hankkeista saat lisätietoa vierailemalla verkkosivustolla. Länsi-Saimaan kehittämisyhdistys ry Lappeenrannan kaupungin maaseutualueet sekä Lemin, Luumäen, Savitaipaleen, Suomenniemen ja Taipalsaaren kunnat Viljelytalo 2. krs, Raatimiehenkatu 17 C 15, LAPPEENRANTA toimisto@lansi-saimaa.eu Yhdistysten verotuskoulutus keskiviikkona klo Lappeenrannassa yhdistyksen verovapaat ja veronalaiset tulot varainhankinnan ja elinkeinotoiminnan välinen rajanveto kiinteistön tuottaman tulon verotus talkootyön verotus arvonlisäveron merkitys yhdistykselle. Kouluttajana yhdistysverotuksen asiantuntija, asianajaja Torsti Lakari. Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään! Ilmoittaudu viimeistään 13.2.: terhi.ojanen@saunalahti.fi tai puh Osallistumismaksu: 10 (sisältää kahvit ja koulutusmateriaalin) Järjestäjä: Kylän perkaus hanke/ Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry ja Länsi-Saimaan kehittämisyhdistys ry Kuuluuko äänesi? Lähidemokratiaseminaari lauantaina klo Lappeenrannan kaupungintalolla. Puhujina mm. Aaro Harju Kansalaisfoorumista, Ritva Pihlaja Ruralia-instituutista ja Joonas Pekkanen Avoimesta ministeriöstä. Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Länsi-Saimaan kehittämisyhdistys ry:n yritystuki ja hankehaku on jatkuvaa. Lisätietoja verkkosivuilta tai sähköpostitse osoitteesta toimisto@lansi-saimaa.eu Muista käynnissä olevista hankkeista saat lisätietoa vierailemalla verkkosivustolla. Pohjois-Kymen Kasvu ry Kouvolan maaseutualueet ja Iitti (poislukien entinen Anjalankoski) Kyminasemantie 10 A 2, Koria Puh. (05) toimisto@pohjois-kymenkasvu.fi Arvonta kehittämisideoita antaneiden kesken on suoritettu Yhteistyön uudet tuulet puhaltavat -hanke on keväästä 2012 asti kerännyt kehittämisideoita nykyisen ohjelmakauden kehittämistoimiin ja uuden ohjelman sisältöön. Ideoita on saanut jättää niin idealomakkeella, kuin sähköpostitsekin tai kylissä ja taajamissa pidetyissä ideaimuri-tilaisuuksissa. Ideoita antaneiden kesken arvottiin 100 euron lahjakortti Benjamin maatilatorille. Arvonta suoritettiin ja onni suosi Jaana Carleniusta. Voittajalle on ilmoitettu myös henkilökohtaisesti. Onnea! Vaikka arvonta on päättynyt, kehittämisideoita saa edelleen antaa täällä. Opintoretki Kainuuseen Hanke järjestää talven aikana kaikille avoimen opintoretken Kainuuseen, seuraa ilmoittelua!

4 Lisätietoja: Sini Immonen, p Yritystuet: - jatkuva haku Hanketuet: - jatkuva haku Hakemukset Pohjois-Kymen Kasvun toimistoon, Kyminasemantie 10 A 2, Koria.. Käynnissä olevista hankkeista saat lisätietoa vierailemalla verkkosivustolla. MUUTA AJANKOHTAISTA JA KIINNOSTAVAA Enemmän irti EU:sta Kansalaisen oikeudet EU:ssa (Helsinki) Puhujana Euroopan komission Suomen-edustuston viestintäpäällikkö Susanne Ekvall. Kolmena peräkkäisenä maanantaina EU-tietoutta Helsingissä. Maksuttomat seminaarit ovat osa vuoden 2013 teemavuotta Euroopan kansalaisten vuosi. Vuoden aikana kerrotaan kansalaisten oikeuksista ja kannustetaan osallistumaan keskusteluun ja päätöksentekoon. Sarjassa käsitellään muun muassa EU:n kehitystä historiasta nykypäivään, EU:n päätöksentekojärjestelmä, ajankohtaisia talouden ja kilpailukyvyn teemoja sekä kansalaisten oikeuksia. Järjestäjinä Euroopan komission Suomen-edustusto yhdessä Helsingin suomenkielisen työväenopiston keskisen alueopiston kanssa Paikka: Opistotalon Viipurinsalissa, Helsinginkatu 26. Vapaa pääsy! Enemmän irti EU:sta Ajankohtaiset talouskysymykset Euroopan unionissa (Helsinki) Puhujana Euroopan komission Suomen-edustuston poliittisen raportoinnin päällikkö Maria Blässar. Vapaa pääsy! Valokuvaus- ja piirustuskilpailu lapsille ja nuorille ON PÄÄTTYNYT Kiitämme kaikkia kilpailuun osallistuneita lapsia ja nuoria. Saimme yli 80 upeata piirustusta, maalausta ja valokuvaa. Tuomaristo kokoontuu tammi-helmikuussa ja ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti. Kilpailun edistymistä voi seurata myös tästä. tai ottamalla yhteyttä tiedottaja Ulla Maria Hoikkala, tai ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi Elokuva kokoaa kyläläiset! Elokuvakontakti on mukana Kuulto- kuntien kulttuuripalvelujen kehittämishankkeessa, jonka tarkoituksena on levittää elokuvakulttuuria mahdollisimman laajasti eri puolille Suomea sekä tarjota järjestäjille vuokrattavien elokuvien lisäksi ohjausta, neuvoja ja ideoita elokuvatapahtuman käytännön toteutukseen ja tiedottamiseen. Suomen elokuvakontakti ry vuokraa elokuvia ja erilaisia näytöksiä eri kohderyhmille. Tilatessasi elokuvan tai näytöksen saat myös valmiin julistepohjan, pressikuvat sekä käytännön ohjeistuksen helpottamaan elokuvaesityksen tiedotusta. Elokuvan vuokrahinta sisältää myös elokuvan julkisen esitysoikeuden ( elokuvan julkiseen esittämiseen tarvitaan aina lupa elokuvan tuottajalta). Lue tarkemmin tästä.

5 Irlannin EU-puheenjohtajuuskausi on alkanut Puoli vuotta kestävän puheenjohtajakautensa aikana Irlanti haluaa nostaa esille teemoja, joita ovat ennen muuta talouden vakaus, työllisyys ja kasvu. Irlannin jälkeen puheenjohtajaksi tulee Liettua 1. heinäkuuta. EU-tietoa lapsille hauskasti Joko olet tutustunut Kids' Corner -sivustoon? Se on uusi lasten ja nuorten suomenkielinen verkkosivusto, jolla on EU-tiedon lisäksi pelejä ja tietovisoja. Lapset ja nuoret niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin voivat tutustua EU:hun ja sen jäsenmaihin pelien, tietovisojen ja helppotajuisten esittelyjen avulla. Lapsille halutaan tarjota tietoa EU:sta ja lasten oikeuksista heidän omalla kielellään. Aineistoa voidaan käyttää myös opetustarkoituksiin sivustolla olevan opettajainhuone-linkin kautta. Aineistoa on tarjolla niin peruskoulu- kuin lukioikäisillekin, ja sen laadintaan on osallistunut opetusalan asiantuntijoita eri EUmaista. ViestiMUUNTAJA-lehdet ovat luettavissa täällä. Seuraava lehti ilmestyy huhtikuussa 2013 ja sen teemana on Maatalous ja ympäristö. Meidät löytää myös Facebookista. Käy tykkäämässä. Muita ajankohtaisia uutisia ja kiinnostavia tapahtumia voi käydä katsomassa verkkosivustollamme tai Facebookissa. Seuraava uutiskirje ilmestyy viikolla 6. Tätä viestiä voi lähettää edelleen kiinnostuneille. Jos et halua saada uutiskirjettä jatkossa, lähetä spostia osoitteeseen Kaakkois-Suomen Viestintähanke MUUNTAJA on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen rahoittama hanke vuosille ja hanketta hallinnoi Pohjois-Kymen Kasvu ry. Muuntaja toteuttaa ELY-keskuksen ja sen alueela toimivien toimintaryhmien (Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry, Länsi-Saimaan kehittämisyhdistys ry, Kehittämisyhdistys Sepra ry ja Pohjois-Kymen Kasvu ry) yhteistä tiedotusta. KAAKKOIS-SUOMEN VIESTINTÄHANKE MUUNTAJA c/o Pohjois-Kymen Kasvu ry Kyminasemantie 10 A 2, Koria

HELMIKUUN UUTISKIRJE

HELMIKUUN UUTISKIRJE Aihe: viestimuuntaja - HELMIKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 7.2.2013 12.40 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE HELMIKUU 2013 HELMIKUUN UUTISKIRJE

Lisätiedot

UUTISKIRJE. Kesää kohti mennään

UUTISKIRJE. Kesää kohti mennään Aihe: Fwd: VIESTIMUUNTAJA - TOUKOKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 4.6.2012 9.03 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi Lähettäjä: noreply

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA HUHTIKUUSSA

AJANKOHTAISTA HUHTIKUUSSA Aihe: viestimuuntaja - HUHTIKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 3.4.2013 9.17 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE HUHTIKUU 2013 AJANKOHTAISTA HUHTIKUUSSA

Lisätiedot

UUTISKIRJE. Joulunodotuksessa

UUTISKIRJE. Joulunodotuksessa Aihe: viestimuuntaja JOULUKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 4.12.2012 12.54 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE Joulukuu 2012 Joulunodotuksessa

Lisätiedot

Hyvää alkanutta hankevuotta 2012

Hyvää alkanutta hankevuotta 2012 Aihe: viestimuuntajan uutiskirje TAMMIKUU/2012 Lähettäjä: noreply Päiväys: 11.1.2012 16.12 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE TAMMIKUU 11.1. 2012 Hyvää

Lisätiedot

Tapahtumia ja koulutuksia marraskuussa

Tapahtumia ja koulutuksia marraskuussa Aihe: viestimuuntaja - MARRASKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 6.11.2012 12.28 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE MARRASKUU 2012 Tapahtumia

Lisätiedot

Pääsiäinen 6.-9.4. Kansallinen veteraanipäivä 27.4.

Pääsiäinen 6.-9.4. Kansallinen veteraanipäivä 27.4. Aihe: viestimuuntaja HUHTIKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 2.4.2012 19.43 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE HUHTIKUU - 2.4.2012 Keväinen tervehdys

Lisätiedot

Kevättä kohti! Kaakkois-Suomen Leader-toimintaryhmien ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen puoltamia hankkeita marraskuu 2012 - helmikuu 2013.

Kevättä kohti! Kaakkois-Suomen Leader-toimintaryhmien ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen puoltamia hankkeita marraskuu 2012 - helmikuu 2013. Lähettäjä: noreply Aihe: viestimuuntaja - MAALISKUUN UUTISKIRJE Päiväys: 7. maaliskuuta 2013 11.10.48 UTC+2.00 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi 1 liite, 4,8 Kt

Lisätiedot

UUTISKIRJE. Aktiivista syyskuuta!

UUTISKIRJE. Aktiivista syyskuuta! Aihe: Fwd: viestimuuntajan SYYSKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 7.9.2012 18.14 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE SYYSKUU 2012 Aktiivista syyskuuta!

Lisätiedot

Kesän tapahtumia. Kaakkois-Suomen Leader-toimintaryhmien uutisia ja tapahtumia toukokuulle ja kesälle 2013.

Kesän tapahtumia. Kaakkois-Suomen Leader-toimintaryhmien uutisia ja tapahtumia toukokuulle ja kesälle 2013. Aihe: viestimuuntaja - TOUKOKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 8.5.2013 22.37 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE TOUKOKUU 2013 Kesän tapahtumia

Lisätiedot

KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014. www.seprat.net

KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014. www.seprat.net KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014 Sepra on käynnistämässä kaksi uutta koordinaatiohanketta: KAAKON KEHITTYVÄT KYLÄT ja KAAKON KYLÄKUNNOSTUKSET MIHIN TUKEA SAA? 1) Kaakon kehittyvät

Lisätiedot

ELOKUUN KUUTAMOÖITÄ ODOTELLEN

ELOKUUN KUUTAMOÖITÄ ODOTELLEN Aihe: ELOKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 7.8.2012 10.57 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE ELOKUU 2012 ELOKUUN KUUTAMOÖITÄ ODOTELLEN Kesälomakausi

Lisätiedot

Julkinen rahoitus osana hankkeiden suunnittelua ja toteuttamista ohjelmakaudella Jukka Penttilä Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Julkinen rahoitus osana hankkeiden suunnittelua ja toteuttamista ohjelmakaudella Jukka Penttilä Kaakkois-Suomen ELY-keskus Julkinen rahoitus osana hankkeiden suunnittelua ja toteuttamista ohjelmakaudella 2014-2020 Jukka Penttilä Kaakkois-Suomen ELY-keskus Sivu 1 8.9.2014 Visio ja strategiset painopisteet Kaakkois-Suomi tuottaa

Lisätiedot

Kesä on lataantumisen aikaa

Kesä on lataantumisen aikaa Aihe: KESÄKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 8.6.2012 22.19 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE Kesäkuu 8.6.2012 Kesä on lataantumisen aikaa 21.6.

Lisätiedot

Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen

Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen Tilannekatsaus Huhti-toukokuu 2016 Jyrki Pitkänen KASELY Maaseutupalvelut Maaseuturahoitus Kaakkois-Suomessa 2014-2020 Myöntökehys 2014-2020

Lisätiedot

ELY-keskuksen palvelut

ELY-keskuksen palvelut ELY-keskuksen palvelut Hoivayrittäjien tilaisuus 6.10.2011 Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto 11.10.2011 1 Yrittäjäkoulutukset ja valmennuspalvelut Yrittäjäkoulutusta Ideasta yritykseksi -päivä,

Lisätiedot

Tervehdys kantohankien keskeltä

Tervehdys kantohankien keskeltä Aihe: viestimuuntaja MAALISKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 20.3.2012 14.15 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE 20.3.2012 MAALISKUU 2012 Tervehdys

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Yhteensä 2011 2010 liikenne kulj. kulj. 2012 Etelä-Karjala

Lisätiedot

Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen

Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen Lappeenranta 11.3.2016 Kouvola 15.3.2016 Jyrki Pitkänen KASELY Maaseutupalvelut Maaseuturahoitus Kaakkois-Suomessa 2014-2020 Myöntökehys

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2013 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä 1 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Tehtävät ja painopistealueet... 3. Hanketoiminta... 3 4. Hallinto... 5. Henkilökunta ja toimisto...

Lisätiedot

Joulukuun työllisyyskatsaus 12/2014

Joulukuun työllisyyskatsaus 12/2014 NÄKYMIÄ JOULUKUU 2014 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Joulukuun työllisyyskatsaus 12/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 20.1.2015 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus joulukuu 2014 Kaakkois-Suomen työttömyys

Lisätiedot

Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/2014

Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/2014 NÄKYMIÄ MAALISKUU Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/ Julkaisuvapaa torstaina 24.4. klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus maaliskuu Työttömyys kasvaa edelleen, mutta Kaakkois-Suomessa hitaammin kuin Suomessa

Lisätiedot

Pohjois-Satakunta Ikaalinen

Pohjois-Satakunta Ikaalinen Pohjois-Satakunta Ikaalinen 19.3.2015 41700 asukasta Satakunta 25 450 Pirkanmaa 16 250 Toiminta-alue Mitä Leader on? Kannustetaan paikallisia toimijoita omaehtoiseen kehittämistyöhön. Neuvotaan ideoiden

Lisätiedot

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 Etelä-Karjalan MYR Koulutustilaisuus 13.11.2017 Kaakkois-Suomen ELY-keskus Maaseudun kehittäminen Manner-Suomen

Lisätiedot

Helmikuun työllisyyskatsaus 2/2014

Helmikuun työllisyyskatsaus 2/2014 NÄKYMIÄ HELMIKUU 2014 Helmikuun työllisyyskatsaus 2/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 25.3.2014 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus kuu 2014 Työttömyyden peruskuva on säilynyt ennallaan. Työttömien määrä

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Terv.huollon Yhteensä 2009 2008 liikenne kulj. kulj. kulj.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen yritystuet ja hankkeet 1-3/2018 YRITYSRAHOITUS, KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS YRITYSRAHOITUS, LEADER-RYHMÄT

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen yritystuet ja hankkeet 1-3/2018 YRITYSRAHOITUS, KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS YRITYSRAHOITUS, LEADER-RYHMÄT Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen yritystuet ja hankkeet 1-3/2018 YRITYSRAHOITUS, KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Yritys Paikkakunta Myönnetty rahoitus Rahoitusmuoto, % kokonaisrahoituksesta Lakumesta Oy Kouvola

Lisätiedot

Satakunnan Leader-ryhmät Noormarkku

Satakunnan Leader-ryhmät Noormarkku Satakunnan Leader-ryhmät Noormarkku 12.2.2015 Mitä Leader on? Kannustetaan paikallisia toimijoita omaehtoiseen kehittämistyöhön. Neuvotaan ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi. Myönnetään

Lisätiedot

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy Rahoitus ja verkostot Katariina Pylsy Mistä rahoitusta? Aluehallintovirastolta Euroopan Unionilta Kaupungeilta Maakuntien liitoilta Ministeriöiltä Opetushallitukselta Säätiöiltä ja rahastoilta Taiteen

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Yhteensä 2012 2011 liikenne kulj. kulj. 2013 Etelä-Karjala

Lisätiedot

Miten kumppanuus rakennetaan ja varmistetaan seudullisissa yrityspalveluissa?

Miten kumppanuus rakennetaan ja varmistetaan seudullisissa yrityspalveluissa? Yritys-Suomi -seminaari 06.05.2010 Miten kumppanuus rakennetaan ja varmistetaan seudullisissa yrityspalveluissa? - Miten sopimus syntyi Kotkan-Haminan seudulla? 10.5.2010 asiantuntija Eeva Koskimies Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Huhtikuun työllisyyskatsaus 4/2014

Huhtikuun työllisyyskatsaus 4/2014 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2014 Huhtikuun työllisyyskatsaus 4/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 20.5.2014 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus huhtikuu 2014 Kaakkois-Suomen työttömien työnhakijoiden määrä on lisääntynyt

Lisätiedot

Elokuun työllisyyskatsaus 8/2014

Elokuun työllisyyskatsaus 8/2014 NÄKYMIÄ ELOKUU 2014 Elokuun työllisyyskatsaus 8/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 23.9.2014 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus elokuu 2014 Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi elokuussa edelleen,

Lisätiedot

AVIn rahoituksella uusia tuulia. Valtionavustus lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen 2014. Hakuaika 28.2.2014

AVIn rahoituksella uusia tuulia. Valtionavustus lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen 2014. Hakuaika 28.2.2014 AVIn rahoituksella uusia tuulia Valtionavustus lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen 2014 Hakuaika 28.2.2014 1 Lasten ja nuorten liikunnan kehittämisavustuksen tavoitteena on: - erilaisten toimintamallien

Lisätiedot

Tammikuun työllisyyskatsaus 1/2013

Tammikuun työllisyyskatsaus 1/2013 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2013 Tammikuun työllikatsaus 1/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 26.2.2013 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllikatsaus tammikuu 2013 Kaakkois-Suomen asukkaista oli tammikuun lopussa työttömänä 20114

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskus rahoittajana

Kaakkois-Suomen ELY-keskus rahoittajana Kaakkois-Suomen ELY-keskus rahoittajana Green Care Viva Etelä-Karjala, Joutseno Palvelut yrittäjille Neuvonta ja rekisteröintipalvelut Yrittäjäkoulutukset ja valmennuspalvelut Tuotteistetut asiantuntijapalvelut

Lisätiedot

Peräpohjolan kehitys ry

Peräpohjolan kehitys ry Peräpohjolan kehitys ry Peräpohjolan kehitys ry Rekisteröity maaseudun kehittämisyhdistys = toimintaryhmä Toiminta-alue: Keminmaa, Ranua, Simo, Tervola, Kemin asemakaavan ulkopuoliset alueet, Rovaniemen

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Lokakuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Lokakuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Lokakuu 2014. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Lokakuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Lokakuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Lokakuu 2015. Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Lisätietoja yritystukien rahoituspäätöksistä antaa Jukka Saarni, puh Sähköposti on muotoa:

Lisätietoja yritystukien rahoituspäätöksistä antaa Jukka Saarni, puh Sähköposti on muotoa: Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen yritystuet ja hankkeet 7-9/2018 YRITYSRAHOITUS, KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Luomus Woodworks Lappeenranta 6 365,51 investointituki 20% Taskula Lasse Lappeenranta 11 123,70

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE)

KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE) ELINIKÄINEN OPPIMINEN JA OHJAUS KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE) VARAATHAN KALENTERIISI AJANKOHDAT! OHJELMAT SAA MYÖHEMMIN. 20.8.2015 YHTEISTYÖSSÄ ASIAKKAAN PARHAAKSI! Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus huhtikuu 2015

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus huhtikuu 2015 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2015 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 27.5.2015 klo 9.00 Parikkala Ruokolahti Rautjärvi Savitaipale Taipalsaari Imatra Lemi

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä!

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä! Sivu 1/5 Lue viesti selaimessa täältä www.vates.fi Uutiskirje 14.8.2014 Vielä ehtii! Vaikuta ja verkostoidu -iltapäivä 20.8. Tilaisuudessa on tarjolla asiaa hyvistä viestintäkäytänteistä ja kokemuksia

Lisätiedot

Tammikuun työllisyyskatsaus 1/2015

Tammikuun työllisyyskatsaus 1/2015 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2015 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Tammikuun työllisyyskatsaus 1/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 24.2.2015 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus tammikuu 2015 Tammikuun lopussa Kaakkois-Suomessa

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

Teemahankeinfo Suomusjärven VPK Jaana Joutsen

Teemahankeinfo Suomusjärven VPK Jaana Joutsen Teemahankeinfo 6.9.2017 Suomusjärven VPK Jaana Joutsen Esityslistalla 1.Lyhyt johdatus Leader-toimintaan ja teemahankkeisiin 2.Kokemuksia LIVE-teemahankkeesta 3.Uudet teemahankkeet ja niiden hakuprosessi

Lisätiedot

Joulukuun työllisyyskatsaus 12/2012

Joulukuun työllisyyskatsaus 12/2012 NÄKYMIÄ JOULUKUU 2012 Joulukuun työllikatsaus 12/2012 Julkaisuvapaa tiistaina 22.1.2013 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2012 Työttömänä olevien työnhakijoiden määrä oli Kaakkois-Suomessa vuoden

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Maaliskuu 2014. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Maaliskuu 2014. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Maaliskuu. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Heinäkuun työllisyyskatsaus 7/2012

Heinäkuun työllisyyskatsaus 7/2012 2011 tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu 2012 tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä -5,7-6,4-6,7-5,7-5,7-4,5-4,3-4,5-4,0-3,9-2,9-2,6-0,6 1,1 2,5 2,9 3,0 3,2 4,0 NÄKYMIÄ

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Syyskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Syyskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Syyskuu 2014. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Syyskuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Syyskuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Syyskuu 2015. Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Elokuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Elokuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Elokuu 2015. Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Toukokuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Toukokuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Toukokuu. Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Maaliskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Maaliskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Maaliskuu. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Marraskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Marraskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Marraskuu. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Helmikuun työllisyyskatsaus 2/2013

Helmikuun työllisyyskatsaus 2/2013 NÄKYMIÄ HELMIKUU 2013 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Helmikuun työllikatsaus 2/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 26.3.2013 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2013 Työttömänä olevia työnhakijoista oli Kaakkois-Suomessa

Lisätiedot

Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/2012

Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/2012 NÄKYMIÄ MAALISKUU 2012 Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/2012 Julkaisuvapaa tiistaina 24.4.2012 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus maaliskuu 2012 Työttömyys kääntyi Kaakkois-Suomessa keskitalvella

Lisätiedot

Toukokuun työllisyyskatsaus 5/2013

Toukokuun työllisyyskatsaus 5/2013 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2013 Toukokuun työllikatsaus 5/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 25.6.2013 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2013 Talven ja kevään aiempien kuukausien mukainen työttömyyden kasvuvauhti

Lisätiedot

Leader rahoitusta, toimintaa ja neuvontaa. Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry

Leader rahoitusta, toimintaa ja neuvontaa. Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry Leader 2014-2020 - rahoitusta, toimintaa ja neuvontaa Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry Sivu 1 17.11.2014 ü Leader-ryhmät kaikille avoimia maaseudun kehittämisyhdistyksiä. ü Tavoitteena yritysten ja yhdistysten

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Lokakuun työllisyyskatsaus 10/2014

Lokakuun työllisyyskatsaus 10/2014 NÄKYMIÄ LOKAKUU 2014 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Lokakuun työllikatsaus 10/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 25.11.2014 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2014 Kaakkois-Suomen työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

Leader Länsi-Saimaa ry, Kellomäentie 1, 54920 Taipalsaari Toiminta-alue: Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Savitaipale, Taipalsaari

Leader Länsi-Saimaa ry, Kellomäentie 1, 54920 Taipalsaari Toiminta-alue: Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Savitaipale, Taipalsaari TIEDOTE 21.12.2015 Etelä-Karjalan Leader-ryhmien hallitukset ovat päättäneet esittää julkista Leaderrahoitusta ao. hankkeille yhteensä runsaat 700 000 euroa. Julkisen tuen lisäksi hankkeissa on mukana

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus toukokuu 2015

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus toukokuu 2015 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2015 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 24.6.2015 klo 9.00 Parikkala Ruokolahti Rautjärvi Savitaipale Taipalsaari Imatra Lemi

Lisätiedot

Ilmansuojeluyhdistys ry. Luftvårdsföreningen rf. Finnish Air Pollution Prevention Society

Ilmansuojeluyhdistys ry. Luftvårdsföreningen rf. Finnish Air Pollution Prevention Society 1 ILMANSUOJELUYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2/2015 Aika: 26.11.2015 klo 15.00 Paikka: THL, Mannerheimintie 168 B ESITYSLISTA: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin sekä kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat

Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat Eeva Hiltunen Sivistystoimentarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Mikkeli 5.3.2014 Itä-Suomen aluehallintovirasto, Eeva Hiltunen, OKT-vastuualue

Lisätiedot

Maaseuturahaston mahdollisuudet 2014-2020

Maaseuturahaston mahdollisuudet 2014-2020 Maaseuturahaston mahdollisuudet 2014-2020 Satakunnan rahoitusinfo Pori 5.6.2014 Satakunnan ELY-keskus, Aluekehitysyksikkö, Timo Pukkila 6.6.2014 1 Maaseuturahasto Satakunnassa 2007-2013 Satakunnan ELY-keskus

Lisätiedot

10 Kymenlaakso. 10.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti KYMENLAAKSO

10 Kymenlaakso. 10.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti KYMENLAAKSO Kulttuuria kartalla 10 Kymenlaakso 10.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 10.1. KYMENLAAKSO Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 3 kpl Taajaan asutut: - kpl Maaseutumaiset: 4 kpl Kymenlaakson

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien rahoituspäätöksiä

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien rahoituspäätöksiä TIEDOTE 26.5.2016 Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien rahoituspäätöksiä Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät ovat tehneet rahoituspäätöksiä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta

Lisätiedot

Leader-työn ajankohtaispäivät. Tiistai Leader-työn uusien työntekijöiden koulutus Paikka: Levi Summit Klo 14.

Leader-työn ajankohtaispäivät. Tiistai Leader-työn uusien työntekijöiden koulutus Paikka: Levi Summit Klo 14. Leader-työn ajankohtaispäivät, Kittilä, Levi, osoite: Tunturitie 205, www.golevi.fi Aika: tiistai-torstai 17.-19.4.2018 Kohderyhmä: Leader-ryhmien ja ELY-keskusten henkilöstö, Leader-ryhmien hallituksien

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 1. LEADER TOIMINNAN TAVOITTEET OHJELMAKAUDELLA 2014 2020 Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa esitetään suuntaviivat maatalouden ja maaseudun kehittämiselle

Lisätiedot

Nuorten osallisuutta ja kuulemista koskeva lainsäädäntö

Nuorten osallisuutta ja kuulemista koskeva lainsäädäntö Nuorten osallisuutta ja kuulemista koskeva lainsäädäntö Yleistä Sääntelyä kansainvälisellä tasolla YK:n lasten oikeuksien sopimus EU:n valkoinen kirja Sääntelyä yleislaeissa Perustuslaki, kuntalaki Erityislait

Lisätiedot

Lokakuussa on halla hanhen siiven alla, talvi joutsenen takana

Lokakuussa on halla hanhen siiven alla, talvi joutsenen takana Aihe: viestimuuntaja - LOKAKUUN UUTISKIRJE Lähettäjä: noreply Päiväys: 5.10.2012 13.28 Vastaanottaja: ulla.hoikkala@viestimuuntaja.fi UUTISKIRJE LOKAKUU 2012 Lokakuussa on halla

Lisätiedot

Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla. Merja Kaija kyläasiamies

Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla. Merja Kaija kyläasiamies Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla Merja Kaija kyläasiamies Maaseutuparlamentti Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Suomen Kylätoiminta ry, Pohjois- Savon Kylät ry ja Maaseutuverkostopalvelut ovat

Lisätiedot

Pirityiset ry Sivu

Pirityiset ry Sivu Pirityiset ry Sivu 1 21.11.2016 Rahoitusta ja toimintaa vuodesta 1997 Hyvin olisi vaikka jokainen metsäperäläinen tarvinnut tontun taikka pirityisen, joka muutamilla isoisilla rikkailla tiedettiin olevan...

Lisätiedot

Mitä tuleva maaseudun ohjelmakausi tuo mukanaan? Yhdistysten erityistuki-info 21.5.2013 Ulla Mehto-Hämäläinen

Mitä tuleva maaseudun ohjelmakausi tuo mukanaan? Yhdistysten erityistuki-info 21.5.2013 Ulla Mehto-Hämäläinen Mitä tuleva maaseudun ohjelmakausi tuo mukanaan? Yhdistysten erityistuki-info 21.5.2013 Ulla Mehto-Hämäläinen Ohjelmakausi 2014-2020 EU:n kaikkia rahastoja koskevat strategiset tavoitteet: älykäs, kestävä

Lisätiedot

Alueellinen kehittämistehtävä Lahden kaupunginkirjaston toimialueella

Alueellinen kehittämistehtävä Lahden kaupunginkirjaston toimialueella Alueellinen kehittämistehtävä Lahden kaupunginkirjaston toimialueella Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Päijät-Häme 07.05.2018 FinELib aineistopäivä Alueellinen kehittämistehtävä Lahden kirjaston

Lisätiedot

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi Maaseutuohjelman eteneminen, hanke- ja yritystuet tilanne 30.9.2018 Jyrki Pitkänen KASELY 17.10.2018 Manner-Suomen maaseutuohjelma Sisältää mm. seuraavat toimenpiteet

Lisätiedot

Maaseudun kehittäminen Uudellamaalla 2014 2020

Maaseudun kehittäminen Uudellamaalla 2014 2020 Maaseudun kehittäminen Uudellamaalla 2014 2020 Maria Konsin-Palva Uudenmaan ELY-keskus Sivu 1 Mikä maaseutuohjelma? Osaksi EU:n rahoittama kehittämisohjelma, EU osuus tulee maaseuturahastosta - On toteutettu

Lisätiedot

Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2013

Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2013 NÄKYMIÄ MARRASKUU 2013 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 20.12.2013 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus marraskuu 2013 Kaakkois-Suomessa oli

Lisätiedot

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

Elokuun työllisyyskatsaus 8/2012

Elokuun työllisyyskatsaus 8/2012 NÄKYMIÄ ELOKUU 2012 Elokuun työllikatsaus 8/2012 Julkaisuvapaa tiistaina 25.9.2012 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2012 Kaakkois-Suomen työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut 3,0 % viime

Lisätiedot

Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2012

Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2012 NÄKYMIÄ MARRASKUU 2012 Marraskuun työllikatsaus 11/2012 Julkaisuvapaa perjantaina 21.12.2012 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2012 Työttömänä olevia työnhakijoita oli kuun lopussa Kaakkois-Suomessa

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO EU-TALLEKIRJASTO LIITE III KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET

EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO EU-TALLEKIRJASTO LIITE III KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO Kansalaisviestintä Kansalaissuhteet EU-TALLEKIRJASTO LIITE III Bryssel COMM.C.3.002/RCA KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET Tässä asiakirjassa annetaan ohjeita

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Vertaistuutoritapaaminen Kouvolassa 24.-25.4.2004 Vetoapua ja verkottumista VETURI I on Oped-Exo -hankkeen

Lisätiedot

Matkailu Kaakkois-Suomessa

Matkailu Kaakkois-Suomessa Matkailu Kaakkois-Suomessa Kulttuurimatkailufoorumi 17.11.2011 Maija-Liisa Huovila, Kaakkois-Suomen ELY-keskus Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Maija-Liisa Huovila 17.11.2011 1 Matkailu Kaakkois-Suomessa Alueella

Lisätiedot

KYLÄPÄÄLLIKKÖKOULUTUSPÄIVÄ. Korttian Monitoimitalolla ASKOLA

KYLÄPÄÄLLIKKÖKOULUTUSPÄIVÄ. Korttian Monitoimitalolla ASKOLA KYLÄPÄÄLLIKKÖKOULUTUSPÄIVÄ Korttian Monitoimitalolla 14.4.2018 ASKOLA PÄIVÄN OHJELMA 10.00 Päivän avaus 10.15 Paikallinen kehittäminen (SILMU ja SYTY) kylätoiminta + Korttian kyläyhdistys esittäytyy 11.00

Lisätiedot

Ajankohtaista maaseutuohjelmasta. Kukka Kukkonen, asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Maaseudun kehittämisen rahoitusinfo 25.2.

Ajankohtaista maaseutuohjelmasta. Kukka Kukkonen, asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Maaseudun kehittämisen rahoitusinfo 25.2. Ajankohtaista maaseutuohjelmasta Kukka Kukkonen, asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Maaseudun kehittämisen rahoitusinfo 25.2.2015, Pohto Sivu 1 26.2.2015 Ajankohtaista Ohjelmien ja säädösten tilanne

Lisätiedot

Maaseuturahaston ja vähän muidenkin rahoitusmahdollisuuksista hanketreffit kulttuuri+ hyvinvointi 27.5.2014

Maaseuturahaston ja vähän muidenkin rahoitusmahdollisuuksista hanketreffit kulttuuri+ hyvinvointi 27.5.2014 Maaseuturahaston ja vähän muidenkin rahoitusmahdollisuuksista hanketreffit kulttuuri+ hyvinvointi 27.5.2014 Kukka Kukkonen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Sivu 1 28.5.2014 Pohjois-Pohjanmaan maaseutustrategian

Lisätiedot

Huhtikuun työllisyyskatsaus 4/2012

Huhtikuun työllisyyskatsaus 4/2012 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2012 Huhtikuun työllisyyskatsaus 4/2012 Julkaisuvapaa tiistaina 22.5.2012 klo 9.00 Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus huhtikuu 2012 Kaakkois-Suomen työttömien työnhakijoiden määrä oli huhtikuun

Lisätiedot

AJATUKSIA OHJAAMOSTA. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto Antti Ronkainen. Kaakkois-Suomen TE-toimisto

AJATUKSIA OHJAAMOSTA. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto Antti Ronkainen. Kaakkois-Suomen TE-toimisto AJATUKSIA OHJAAMOSTA Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto Antti Ronkainen 1 Kaakkois-Suomen TE-toimisto 2 4.2.2015 Kaakkois-Suomen TE-toimisto Esityksen otsikko Nuorisotakuun piiriin kuuluvat työttömät

Lisätiedot

Maaseutuohjelman mahdollisuuksia Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020

Maaseutuohjelman mahdollisuuksia Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 Maaseutuohjelman mahdollisuuksia Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 Valtakunnalliset museopäivät Lappeenranta 19.5.2015 Leena Hyrylä Kaakkois-Suomen ELY-keskus .Salpapolku, Parikkalan

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien yritystuet ja hankkeet 10-12/2017

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien yritystuet ja hankkeet 10-12/2017 Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien yritystuet ja hankkeet 10-12/2017 YRITYSRAHOITUS, KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS JT-Ympäristörakentaminen Oy Kouvola 160 350 investointituki 20 % Savitaipaleen

Lisätiedot

HANKETUKIPÄÄTÖKSET 2010 MANNER-SUOMEN MAASEUTUOHJELMA

HANKETUKIPÄÄTÖKSET 2010 MANNER-SUOMEN MAASEUTUOHJELMA HANKETUKIPÄÄTÖKSET 2010 MANNER-SUOMEN MAASEUTUOHJELMA Päivitetty 16 8 2010 1'0'- Hanketyyp meno......' KEHITT ÄMISHANKKEET 2010 Alue pi pide..., u.,..,_. 1, Maisemanhoidonyrittäjyys-koulutushanke Ek+KI

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus heinäkuu 2015

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus heinäkuu 2015 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2015 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2015 Julkaisuvapaa tiistaina 25.8.2015 klo 9.00 Parikkala Ruokolahti Rautjärvi Savitaipale Taipalsaari Imatra Lemi Iitti

Lisätiedot

Perinnematkaillen vuoteen 2020 Alueiden välinen kehittämishanke

Perinnematkaillen vuoteen 2020 Alueiden välinen kehittämishanke Perinnematkaillen vuoteen 2020 Alueiden välinen kehittämishanke Hanke toteutetaan Ykkösakseli ry:n ja Sepra ry:n alueilla Hankeaika 1.8.2015-30.06.2017 (mahdollinen jatkoaikahakemus) Hankkeen avulla halutaan

Lisätiedot

Tilannekatsaus 9 / 2016

Tilannekatsaus 9 / 2016 Tilannekatsaus 9 / 2016 LEADER 2014-2020 Suomessa 54 Leader-ryhmää Koot ja asukasmäärät vaihtelevat: 3-14 kuntaa, 14000 122000 asukasta Leader-toiminnan julkinen rahoitus 300 m Ryhmittäiset vaihtelut 2,9

Lisätiedot

Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer! Kuggom Heli Tommiska, SILMU ry

Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer! Kuggom Heli Tommiska, SILMU ry Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer! Kuggom 28.2.2017 Heli Tommiska, SILMU ry Leader - SILMU Hallitus valittu kolmikantaperiaatteen mukaisesti puheenjohtaja Marja Teppinen, Mäntsälä 9 jäsentä

Lisätiedot