RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 (19) talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä"

Transkriptio

1 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7 / 2015 Aika keskiviikko kello :15 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja Lauri Laukkanen Inka Lähteenmäki Leena Martikainen Risto Nikkonen Raimo Sulonen Vesa Parantaisen varajäsen Hannele Alanen Anita Ruusurannan varajäsen Helena Sukari Pyry Winter Muut osallistujat Heikki Arikka Hannele Lehto-Laurila Kari Haakana kirkkovaltuuston puheenjohtaja kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä Poissa Ilkka Saarinen 106 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen. 107 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 108 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Ehdotus: Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Lauri Laukkanen ja Inka Lähteenmäki. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Lauri Laukkanen ja Inka Lähteenmäki 109 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Ehdotus: Hyväksytään esityslista työjärjestykseksi. Päätös: Hyväksyttiin esityslista kokouksen työjärjestykseksi lisäyksin tiedoksi tuleviin asioihin.

2 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) 110 NUORISOTYÖNOHJAAJA HEIDI KUOKKASEN IRTISANOUTUMINEN Nuorisotyönohjaaja Heidi Kuokkanen on päivätyllä kirjeellä ilmoittanut irtisanoutuvansa Raision seurakunnan nuorisotyönohjaajan virasta lukien. KirVESTES:n mukainen irtisanoutumisaika hänellä on 30 pv, joten ero voidaan myöntää anomuksen mukaisesti lukien. Kirkkoneuvosto on kokouksessaan myöntänyt Heidi Kuokkaselle palkatonta virkavapautta, joka jatkuisi saakka. Näin irtisanoutumisella ei ole välittömiä vaikutuksia hänen virkatehtäviensä hoitamiseen. Avoimeksi tulevan viran täyttämisestä päätetään erikseen. Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Koska virkaa hoidetaan sijaisvoimin, ja koska viran täyttämisestä päätetään erikseen, tällä päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [PRLO]: Kirkkoneuvosto myöntää Heidi Kuokkaselle eron Raision seurakunnan nuorisotyönohjaajan virasta lukien. Muutoksenhaku: Päätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen kirkkoneuvostolle. Lisätiedot: Kirkkoherra Tiedoksi: Heidi Kuokkanen, seurakuntatoimisto/palkat 111 NUORISOTYÖNOHJAAJAN VIRANSIJAISUUS Kirkkoneuvosto on myöntänyt Heidi Kuokkaselle eron Raision seurakunnan nuorisotyönohjaajan virasta lukien. Virka voitaneen kohtuudella täyttää lukien. Kun Heidi Kuokkaselle on aiemmin myönnetty virkavapautta saakka, kirkkoherra on kirkkoneuvoston ohjesäännön perusteella kutsunut viransijaiseksi Jere Peltosen, joka oli hoitanut vastaavaa sijaisuutta jo aiemmin. Meneillä oleva sijaisuus on määritelty kestämään saakka. Jere Peltonen on ilmoittanut olevansa edelleen käytettävissä, joten sijaisuutta voidaan nyt jatkaa kuluvan vuoden loppuun asti. Virka voidaan täyttää haettavaksi julistamatta, kun kyseessä on sijaisuus. (KL 6: 11 1 mom kohta 1). Kirkkoneuvoston ohjesäännön 11 :n mukaan kirkkoherra ottaa myönnettyjen määrärahojen puitteissa tilapäisen viranhaltijan tai määräaikaisen työntekijän enintään kahdentoista (12) kuukauden ajaksi.

3 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) Kirkkoherra ilmoittaa, että hän on ottanut Raision seurakunnan nuorisotyönohjaajan viransijaiseksi Jere Peltosen ajalle Sijaisuuteen liittyvät virkasuhteen ehdot ovat samat kuin meneillään olevalla sijaisuuskaudella. Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Koska päätös ei vaikuta lapsi- ja nuorisotyön työalojen työntekijämäärään, tällä päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [PRLO]: Kirkkoneuvosto merkitsee asian tiedoksi. Muutoksenhaku: Ei muutoksenhakuoikeutta - tiedoksianto. Lisätiedot: Kirkkoherra Tiedoksi: Jere Peltonen, Mika Tunturi, seurakuntatoimisto/palkat 112 RAISION SEURAKUNNAN NUORISOTYÖNOHJAAJAN VIRAN JULISTAMINEN HAETTA- VAKSI Kun nuorisotyönohjaajan virka on tullut avoimeksi, kirkkoneuvosto päättänee, että virka julistetaan haettavaksi. Viranhakuilmoitus annetaan kirkkoherran, johtavan nuorisotyönohjaajan ja tiedottajan yhdessä laadittavaksi. Virka painottuu rippikoulutyöhön ja rippikoulun jälkeiseen nuorisotyöhön sekä nuorten aikuisten toimintaan. Vahvuudeksi katsotaan some-osaaminen ja atk-taidot. Viran palkkaus on vaativuusryhmän 502 mukainen vähimmäispalkka plus vuosisidonnainen palkanosa. Virkaan edellytetään piispainkokouksen hyväksymää nuorisotyönohjaajan virkaan kelpoistavaa koulutusta (säädöskokoelma nro 102). Kielitaitovaatimus on KL 6:3 ja KJ 6:4a :n mukainen. Virkaan valitun on toimitettava seurakunnan käytännön mukainen selvitys terveydentilastaan sekä lasten ja nuorten kanssa työskenteleviltä edellytettävä rikosrekisteriote. Viranhakuilmoitus julkaistaan keskeisten tietojen osalta Kotimaa-lehdessä sekä täydellisemmin seurakunnan nettisivuilla sekä kirkon sähköisissä viranhakuilmoituksissa. Virassa noudatetaan neljän (4) kuukauden koeaikaa. Viran hakuaika päättyy torstaina, lokakuun 1. päivänä 2015 kello Kirkkoneuvosto nimeää virantäyttöä valmistelemaan seuraavan valmisteluryhmän: Pertti Ruotsalo (puheenjohtaja), Tiina Rautiainen (työnohjaajanäkökulma), johtava nuorisotyönohjaaja Mika Tunturi, rippikoulu- ja nuorisopappi Karoliina Haapakoski (sihteeri) sekä kaksi (2) kirkkoneuvoston nimeämää luottamushenkilöä, mahdollisesti lapsi- ja nuorisotyön työryhmän jäsenistä.

4 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) Valmisteluryhmän tulee tehdä esityksensä kirkkoneuvostolle siten, että virkavaali voidaan toimittaa kirkkoneuvoston kokouksessa keskiviikkona Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Päätös koskee viran haettavaksi julistamista, eikä sillä sellaisena ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [PRLO]: Kirkkoneuvosto 1) julistaa haettavaksi Raision seurakunnan nuorisotyönohjaajan viran edellä esittelyssä sanotun mukaisesti; 2) nimeää valmisteluryhmään kaksi (2) jäsentä. Päätös: 1) Kirkkoneuvosto julistaa haettavaksi Raision seurakunnan nuorisotyönohjaajan viran edellä esittelyssä sanotun mukaisesti; 2) Valmisteluryhmään jäseniksi nimettiin Pertti Ruotsalo (puheenjohtaja), Tiina Rautiainen (työnohjaajanäkökulma), johtava nuorisotyönohjaaja Mika Tunturi, rippikoulu- ja nuorisopappi Karoliina Haapakoski (sihteeri) sekä Hannele Lehto- Laurila, Inka Lähteenmäki ja Pyry Winter. Muutoksenhaku: Ei muutoksenhakuoikeutta - valmistelu Lisätiedot: Kirkkoherra Tiedoksi: Valmisteluryhmän jäsenet 113 RAISION SEURAKUNNAN NIMIKKOLÄHETIN VAIHTUMINEN Raision seurakunnalla on ns. palvelusopimus Suomen Lähetysseuran (SLS) kanssa. Seurakunnan yhtenä nimikkovastuualueena on Israel, ja siellä nimikkolähettinä kohdepäällikkö Eeva-Maria Stayton. SLS:sta on ilmoitettu, että Eeva-Maria Stayton eroaa perhesyiden vuoksi SLS:n palveluksesta ja hänen tilalleen ja Raision seurakunnan nimikkolähetiksi tulee alkaen aviopari Vesa ja Sari Lehtelä. Lähetyssihteeri Katja Koskensalo tulee laatimaan Lehtelöistä tarvittavat lähettiesittelyt. Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [PRLO]: Kirkkoneuvosto merkitsee asian tiedoksi. Muutoksenhaku: Ei muutoksenhakuoikeutta - tiedoksianto Lisätiedot: Kirkkoherra

5 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) 114 TYÖSUOJELUTARKASTUS JA SIITÄ SEURAAVAN OHJEISTUKSEN HYVÄKSYMINEN LIITE (2 kpl) Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen toimesta on kuluvan vuoden aikana lähialueen seurakunnissa pantu toimeen työsuojelutarkastuksia. Erityiskohteina ovat olleet lapsityöhön ja diakoniatyöhön liittyvät asiat. Työsuojelutarkastaja Petra Penttinen toimitti kyseisen tarkastuksen Raision seurakunnassa Kirjallinen raportti on päivätty Raportissa kiinnitetään huomiota ensinnäkin eräisiin toimitiloihin liittyviin asioihin. Talousjohtaja Kari Haakana antaa näistä asioista suullisen katsauksen kirkkoneuvoston kokouksessa. Asiat, joista tarkastuksessa huomautettiin, on jo saatettu kuntoon. Pienempien asioiden lisäksi tarkastuksessa kiinnitettiin huomiota kahteen isompaan asiakokonaisuuteen. Ensimmäinen koskee häirintää ja epäasiallista kohtelua. Raportissa sanotaan: Työpaikalle ei ollut laadittu ohjeistuksia menettelytavoista häirinnän ja epäasiallisen kohtelun varalle. Työnantajan on huolehdittava, että työpaikalla on menettelytavat häirintätilanteiden ehkäisemiseksi ja ilmenneiden tapausten hoitamiseksi. Ohjeet menettelytavoista on oltava selkeät ja ne on oltava työntekijöiden käytössä. Työnantajan on huolehdittava siitä, että työntekijöillä on riittävät tiedot ja osaaminen häirinnän ja epäasiallisen kohtelun välttämisestä ja ehkäisemisestä. Esimiehillä on oltava riittävä osaaminen havaita työpaikalla esiintyvä häirintä ja tarvittaessa selvittää tapahtumien kulku ja ryhtyä johdonmukaisiin toimiin häirinnän poistamiseksi. Työnantajan on huolehdittava, että häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin ja että ilmenneisiin tapauksiin puututaan. Työnantajan on toimitettava jäljennös menettelytapaohjeista Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle määräpäivään mennessä. Lähetyksessä on mainittava tarkastajan nimi. Työnantajan on ryhdyttävä toimenpiteisiin toimintaohjeen noudattamiseksi. Asian on oltava kunnossa Lainauksen ensimmäisen virkkeen tieto on virheellinen. Raision seurakunnassa on otettu vuonna 2010 käyttöön silloin voimassa olleen virkaehtosopimuksen mukaiset suositussopimukset: Hyvän kohtelun edistäminen työpaikalla ja Käytännön menettelytavat epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi. Ne on käsitelty yhteistoimintamenettelyssä , ja ne ovat olleet työntekijöiden nähtävillä seurakuntatalossa työntekijöiden kahvihuoneessa olevassa informaatiokansiossa. Kirkkoneuvostossa niitä ei tuolloin ole käsitelty. Mainitut ohjeistukset, yhteensä viisi (5) sivua on käsitelty uudelleen yhteistoimintamenettelyssä Ne hyväksyttäneen nyt kirkkoneuvostossa, saatetaan jälleen työyhteisölle tiedoksi ja pidetään nähtävillä em. paikassa. Toinen huomautus koskee asiakastapaamisturvallisuutta, erityisesti diakoniatyön kotikäyntityötä, josta raportissa sanotaan: Tarkastuksella kävi ilmi, että yksintyöskentelyä ei ollut ohjeistettu. Saamani tiedon mukaan diakonit tekevät paljon kotikäyntejä, jolloin pääasiassa työskennellään yksin ja väkivallan uhan vaara on kohonnut. Työpaikalla ei myöskään ollut käytäntöä sille, miten tiedot sijainnista ilmoi-

6 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) tetaan kotikäyntejä tehtäessä. Turvallisuuden lisäämiseksi kotikäynnillä olevan työntekijän sijainti tulisi olla työpaikalla tiedossa. Työnantajan on huolehdittava, että yksintyöskentelyyn liittyvä haitta tai vaara on mahdollisimman vähäinen. Työssä, jossa työntekijä työskentelee yksin ja johon siitä syystä liittyy ilmeinen haitta tai vaara hänen turvallisuudelleen tai terveydelleen, työnantajan on huolehdittava siitä, että haitta tai vaara yksin työskenneltäessä vältetään tai se on mahdollisimman vähäinen. Työnantajan on myös työn luonne huomioon ottaen järjestettävä mahdollisuus tarpeelliseen yhteydenpitoon työntekijän ja työnantajan, työnantajan osoittaman edustajan tai muiden työntekijöiden välillä. Yksintyöskentelyä on selkeästi ohjeistettava. Työnantajan on myös varmistettava mahdollisuus avun hälyttämiseen. Työnantajan on toimitettava selvitys Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle määräpäivään mennessä siitä, miten turvallisuus yksintyöskentelytilanteissa on järjestetty sekä miten yksintyöskentelyä on ohjeistettu. Lähetyksessä on mainittava tarkastajan nimi. Työnantajan on ryhdyttävä toimenpiteisiin toimintaohjeen noudattamiseksi. Asian on oltava kunnossa Työhuonetyöskentelyn ja kotikäyntityön asiakastyöturvallisuudesta on nyt laadittu ohje. Se on käsitelty yhteistoimintamenettelyssä Ohje hyväksyttäneen nyt kirkkoneuvostossa, saatetaan työyhteisölle tiedoksi ja pidetään nähtävillä em. paikassa. Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [PRLO]: Kirkkoneuvosto 1) merkitsee tiedoksi talousjohtajan suullisen selvityksen; 2) hyväksyy noudatettavaksi ohjeet: Hyvän kohtelun edistäminen työpaikalla ja Käytännön menettelytavat epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi (LIITE); 3) hyväksyy noudatettavaksi ohjeen Asiakastapaamisturvallisuutta koskeva ohjeistus (LIITE); 4) antaa talousjohtajan tehtäväksi Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle toimitettavan selvityksen kokoamisen ja lähettämisen. Muutoksenhaku: Päätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen kirkkoneuvostolle. Lisätiedot: Talousjohtaja Tiedoksi: AVI - työsuojelun vastuualue; työyhteisö / yhteistoimintakokous ja yhteistyötoimikunta 115 RAISION SEURAKUNNAN TULOVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2016 [KV] Suomen talous on jo viettänyt seitsemän laihaa vuotta. Suomen kokonaistuotannon supistuminen alkoi vuoden 2012 toisesta neljänneksestä lähtien. Lähivuosien näkymät ovat edelleen huonot, elleivät jopa synkkiä. Talouden kehitys on ollut heikkoa ja viime vuosien kasvuennusteet ovat olleet liian optimistisia. Talouden ongelmat ovat enemmänkin rakenteellisia kuin suhdanteista johtuvia. Suhdanneluonteinen elpyminen ei taloutta pelasta, vaan on myös tehtävä rakenteellisia muutoksia. Erityisesti teollisuuden suuri rakennemuutos on heikentänyt Suomen talouden

7 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) kasvupohjaa. Luottamus talouden pitkän aikavälin näkymiin ja talouspolitiikkaan on kuitenkin pitänyt toistaiseksi valtion, kuntien, kotitalouksien ja pääosin myös yritysten velanoton kustannukset alhaisina. Kansainvälisen talouden heikkoudet, erityisesti Venäjän talouden vaikeudet vaimentavat talouden kehitystä ja luovat epävarmuutta markkinoille. Työttömyysaste seuraa talouden yleistä kehitystä. Kesäkuun 2015 lopussa koko maan työttömien osuus työvoimasta (ml. lomautetut) oli 14,0 % (12,9 %), Varsinais-Suomi 14,0 % (10,7 %) ja Raisio 13,3 % (12,3 %). Suluissa 6/2014 työttömyysaste. Työttömien määrä kasvoi viime vuodesta lähes kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Vakka-Suomessa työttömien määrä väheni viidellä prosentilla, kun Turun seudulla se kasvoi eniten eli seitsemällä prosentilla. Työttömyysaste oli korkein Salon seutukunnassa (16,2 %) sekä Turun kaupungissa (18,1 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan seutukunnassa (8,1 %) sekä Laitilassa (6,6 %). Työttömyysaste ylitti 10 %:n rajan kahdessatoista alueen 27 kunnasta, kun vuotta aiemmin vastaavia kuntia oli yksitoista. Vuoden 2016 alusta seurakuntien osuus yhteisöverotuksesta poistetaan ja se korvataan valtion rahoituksella. Valtioavun määrä on 114 M, josta seurakunnat saavat valtionavustusta 107 M. Avustus jaetaan kunnan väkiluvun mukaan. Jokainen kunnan asukas kerryttää avustusta noin 20 vuodessa. Valtionavustuksen tarkoituksena on korvata seurakunnille lailla annettuja yhteiskunnallisia tehtäviä. Näitä ovat hautaustoimi, väestökirjanpito sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja irtaimiston ylläpito. Valtionapu on suhdanneherkkää yhteisöveroa vakaampi vaihtoehto. Uusi valtionapu on sidottu kuluttajaindeksiin. Alustavien laskelmien mukaan Raision seurakunnan valtioavun osuus on noin 480 t. Raision seurakunnan kirkollisveroprosentti (1,15) on maan alhaisimpia. Raision seurakunnan vuoden 2014 kirkollis- ja yhteisövero laski vuoteen 2013 verrattuna muutos ed. vuosi Kirkollisvero (- 5,7 %) Yhteisövero (+ 13,3 %) Yhteensä (- 3,8 %) Raision seurakunnan verotulokertymä 1-7/2015 verrattuna vastaaviin ajankohtiin vuosina 2013 ja / / /2015 muutos ed. vuosi Kirkollisvero (- 4,3 %) Yhteisövero (+ 11,3 %) Yhteensä (- 2,6 %) Vuoden 2014 talousarviossa verotulojen on arvioitu kertyvän yhteensä t. Raision seurakunnan vuoden 2014 tilikauden ylijäämä oli 137,2 t.

8 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) Näissä olosuhteissa ennusteiden laadinta on edelleen hyvin vaikeaa. Raision seurakunta on onnistunut kerryttämään aikaisemmilta vuosilta taseeseen ylijäämiä, joten talouden kehitystä voidaan seurata rauhassa. Seurakunnan kiinteistöt ovat kohtuullisessa kunnossa, eikä seurakunnalle ole muodostunut ns. korjausvelkaa. Sijoituskiinteistöjen osalta merkittävimmät investoinnit on tehty. Toiminnan suurin menoerä on henkilöstökulut, jotka kasvavat ensi vuonna maltillisesti. Joustavuuden ja talouden hallinnan kannalta on kuitenkin vältettävä työsuhteiden täyttämisiä. Sen sijaan pyritään mahdollisuuksien mukaan käyttämään ostopalveluja. Sijoitus- ja vuokratuotoilla pystytään jonkin verran kattamaan toimintakuluja. Sijoitustoiminnan hyvät ja huonot syklit ovat nopeatempoisia, joten ennustaminen on lähes mahdotonta. Raision seurakunnan jäsenmäärä on laskenut vuodesta 2006 lähtien. Vaikka suhdanteet lähtisivät nousuun, niin laskeva jäsenmäärä ei kuitenkaan kerrytä verotuloja kassaan samalla tavalla kuin aikaisemmin. Raision seurakunnan on erityisesti panostettava tuottavuuteen, jotta selvitään taloudellisesti tulevista vuosista. Koska talouden näkymät ovat edellä kuvatun kaltaiset, on seurakunnan talouden kehittymistä seurattava erityisen huolella. Kuitenkaan veroprosentin korottamiselle vuodelle 2016 ei ole välitöntä tarvetta. Talousjohtajan arvio kirkollisverotuloksi on noin ja valtioavun määräksi noin vuodelle Yhteensä noin Lähteet: Suomen Pankki Euro & Talous 3/2015 Kirkkohallitus, ennusteita ELY keskus, Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2015 Lapsivaikutus: Päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [KH]: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto vahvistaa Raision seurakunnan vuoden 2016 tuloveroprosentiksi 1,15 %. Muutoksenhaku: Ei muutoksenhakuoikeutta valmistelu Lisätiedot: Talousjohtaja 116 VUODEN 2014 LOPPUUN MENNESSÄ PÄÄTTYNEET HAUTOJEN HALLINTA-AJAT LIITE Haudan haltijoille on lähetetty hallinta-aikaa koskeva tiedonanto keväällä Tiedonanto tapahtui kirjeellä tai haudalle asetetulla ilmoituksella, jos yhteystietoja ei ole tiedos-

9 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) sa. Hautaoikeus päättyi 68 haudalta. Haudan hallinta-ajan jatkoaikaa haettiin 44 haudalle. Seurakuntapuutarhuri puoltaa näitä anomuksia. Hauta-oikeuksia on erillisellä sopimuksella luovutettu 10 haudalta. Haudat, joista ei ole tehty hallinta-ajan jatkoanomusta siirtyvät seurakunnan hallintaan. Näitä hautoja on 14 kpl. Palautuneet haudat jaetaan kolmeen ryhmään: kulttuurihistoriallisin perustein hauta voidaan säilyttää ennallaan ja hoitaa seurakunnan varoin hauta voidaan luovuttaa uudelleenkäyttöön hauta voidaan säilyttää toistaiseksi hautaamattomana ja sisällyttää hautausmaalle tehtävään muutokseen, jossa sen käyttötarkoitus voidaan muuttaa uurnahaudaksi. Hautaoikeus lakkaa ilman irtisanomista, kun määräaika pidennyksineen on kulunut loppuun (KL 17, 2 ). Hautamuistomerkki siirtyy vastikkeetta hautausmaan ylläpitäjälle, jos sitä ei ole määräaikaan mennessä ole poistettu (Hautaustoimilaki 14 ) Lapsivaikutus: Päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [MJ]: Kirkkoneuvosto päättää, että seurakunta palauttaa seurakunnan hallintaan ne haudat, joiden hallinta-ajan jatkamisesta ei ole tehty anomusta vuoden 2014 loppuun mennessä. Päätöksestä tiedotetaan haudalle tulevalla ilmoituksella, joka saatetaan haudalle mennessä. Samassa ilmoituksessa ilmoitetaan omaisilla, että heillä on oikeus poistaa hautamuistomerkki 6 kk:n aikana. Muutoksenhaku: Päätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen kirkkoneuvostolle. Lisätiedot: Seurakuntapuutarhuri Tiedoksi: haudan haltijat, seurakuntatoimisto / kirjanpito 117 SIJOITUSMUUTOS NORDEA PANKKI SUOMI OYJ:N SIJOITUSSALKKUUN Raision seurakunta on tehnyt sijoitussopimuksen Nordea Pankki Suomi Oyj:n kanssa vuonna Sijoitussalkku on pitänyt sisällään mm. suoria osakesijoituksia, joukkolainoja ja rahamarkkinasijoituksia. Salkun markkina-arvo on noin per Sijoitus on tehty kertasijoituksena. Osakesijoitukset pitävät sisällään mm. Finda Oy:n osakkeita (ent. Lännen Puhelin). Nämä osakkeet Raision seurakunta on hankkinut puhelinliittymien kautta ostamalla puhelinosakkeen tai osuuden paikallisesta puhelinyhtiöstä. Finda Oy on DNA Oy:n merkittävä omistaja. Osakkeiden markkina-arvo on noin Näistä osakkeista alla mainitussa salkkumuutoksessa ei luovuta. Sijoitussalkku on tarkoitus muuttaa täyden valtakirjan salkuksi, jolloin sijoituksen luonne muuttuu kertaluonteisesta sijoituksesta jatkuvasti seurattavaksi täyden valtakirjan sijoitussalkuksi. Sijoitussalkun tuote on Nordea Capital PB tasapainoinen ilman Suomi

10 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) painotusta. Salkun omaisuuslajijakauma vaihtelee seuraavasti: Osakkeet %, joukkolainat % ja rahamarkkinat 0 20 %. Salkun hoitopalkkio on 0,4 % p.a. Sijoitussalkun TER -luku (total expense ratio) on 1,57 % - 2,01 %. TER luku pitää sisällään salkun hoitopalkkion, juoksevat kulut ja välityspalkkiot. Talousjohtaja esittää, että nykyinen Nordea Pankki Suomi Oyj:n nykyiset sijoitukset (Kapitalisaatiosijoitus ja Nordea Säästö10 kasvurahasto) realisoidaan ja muutetaan noin :n täyden valtakirjan Nordea Corporate Capital sijoituksesi tasapainoisella sijoitusprofiililla ilman Suomi painoa. Valtakirjasalkun lisäksi tehdään yleinen maksuton sijoitusneuvontasopimus. Lapsivaikutus: Päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [KH]: Kirkkoneuvosto valtuuttaa talousjohtajan tulouttamaan Raision seurakunnan tämän hetkisen sijoituksen noin Nordea Pankki Suomi Oyj:ssä ja allekirjoittamaan seurakunnalle noin :n täyden valtakirjan Nordea Corporate Capital sijoituksen tasapainoisella sijoitusprofiililla ilman Suomi painoa sekä allekirjoittamaan maksuttoman sijoitusneuvontasopimuksen. Muutoksenhaku: Päätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen kirkkoneuvostolle. Lisätiedot: Talousjohtaja Tiedoksi: Kirjanpito, Nordea Pankki Suomi Oyj 118 VAHTIMESTARI SATU JÄRVENPÄÄ-SANVIDOTTON VAATIVUUSRYHMÄN MUUTOS Seurakuntamestari Päivi Ahtisen kanssa käydyissä keskusteluissa on tullut esille lähiesimiehen tarve seurakunnan kiinteistöjen osalta lukuun ottamatta kirkkoa ja huoltorakennusta. Talousjohtaja on keskustellut asiasta Päivi Ahtisen ja Satu Järvenpää-Sanvidotton kanssa. Satu Järvenpää-Sanvidotto toimii Raision seurakunnan vahtimestarina. Työn ohessa hän suorittaa suntion ammattitutkintoa oppisopimuskoulutuksella Turun Kristillisellä opistolla (KN / 71). Lähiesimiehen vastuulle tulisi seurakuntatalo, Wanha Pappila, Kokinvuori, Vaisaari ja Tikanmaan yksiköt. Lähiesimiehen työalajohtajana toimii seurakuntamestari. Em. järjestelyllä jaetaan seurakuntamestarin työtehtäviä lähiesimiehelle ja samalla pyritään tehostamaan vahtimestaripalveluja. Satu Järvenpää-Sanvidotton vaativuusryhmä on tarkoitus nostaa 401:stä 403:een siten että lukien vaativuusryhmä on 402, ja kun Satu on suorittanut suntion ammattitutkinnon, nostetaan vaativuusryhmä 403:een lukien. Suntion ammattitutkinnon koulutus päättyy Lapsivaikutus: Päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia.

11 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) Ehdotus [KH]: Kirkkoneuvosto päättää, että vahtimestari Satu Järvenpää-Sanvidotton vaativuusryhmä nostetaan 401:stä 403:een siten että lukien vaativuusryhmä on 402, ja lukien 403 hänen suoritettuaan suntion ammattitutkinnon. Muutoksenhaku: Päätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen kirkkoneuvostolle. Lisätiedot: Talousjohtaja Tiedoksi: Seurakuntatoimisto / palkat, Päivi Ahtinen, Satu Järvenpää-Sanvidotto 119 HARTELA OY:N ANOMUS KOSKIEN KIRKKOVÄÄRTINKUJAN NS. PAPPILAMÄEN KAA- VA-ALUEEN TONTTIVUOKRIEN JYVITYSTÄ. LIITE Raision seurakunta ja Hartela Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen (KV ). Hartela Oy:n kanssa allekirjoitetussa yhteistyösopimuksessa Raision seurakunnan tehtävänä on mm. osallistua harkintansa mukaan, ja ilman kustannusvastuuta muista kuin omista kustannuksistaan, hankkeen toteuttamisen edellyttämän kaavoitusprosessin suunnitelmien ja valmisteluaineiston tekeminen. Myötävaikuttaa hankkeen toteutumiseen ja maanvuokrasopimuksen tekemiseen sekä tontin hankinta Raision kaupungilta. Hartela Oy:n tehtävänä on mm. laatia hankkeesta kehityssuunnitelma, toimia hankkeessa perustajaurakoitsijana, toimia kaavoitusvaiheessa seurakunnan ohella osallisena, esittää lopulliset rakennussuunnitelmat seurakunnalle, toimia rakentamisvaiheessa suunnittelunohjaajana, myötävaikuttaa hankkeen toteutumiseen ja maanvuokrasopimuksien tekemiseen. Hartela Oy vastaa Raision seurakunnan ja Raision kaupungin välillä laaditun maankäyttösopimuksen maa-alueeseen kohdistuvista taloudellisista ja muista velvoitteista sekä Raision kaupungin ja Raision seurakunnan välisessä kiinteistökauppakirjassa sovituista rakentamisvelvoitteista. Hartela Oy vastaa kustannuksellaan vuokra-alueella sijaitsevien rakennusten (päiväkoti ja Kirkkoväärtinkujan liikesiipi) purkamisesta. Mahdollisen kaukolämpöputken siirrosta vastaa Raision kaupunki ja vanhan kaukolämpöputken purkamisesta vastaa Hartela Oy. Raision seurakunta vuokranantajana ja Hartela Oy perustettavien yhtiöiden lukuun vuokramiehenä tekevät kolme erillistä tonttikohtaista 60 vuoden pituista maanvuokrasopimusta. Hartela Oy on lähettänyt anomuksen, jossa yhtiö esittää toteuttavansa tontille nro 11 uudisrakennushankkeen perustettavan yhtiön lukuun yhteistyössä Varsinais- Suomen Asumisoikeus Oy:n kanssa. Rakentaminen ja rakentamisen jälkeinen mahdollinen vuokraoikeuden siirto tapahtuisivat näin ollen Raision seurakunnan kirkkovaltuuston hyväksymän Yhteistyösopimuksen ja sen liitteenä olevan vuokrasopimuksen mallin mukaisesti.

12 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) Em. hankkeessa tontille 11 toteutettaisiin asumisoikeusasuntoja valtion Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) hyväksymine ehdoin. Hartela Oy anoo Raision seurakunnan suostumusta siihen että Hartela Oy voi halutessaan jyvittää kolmen uudisrakennustontin vuokria tonttien kesken siten että tontin nro 11 vuokra on Aran hyväksymien ehtojen mukainen. Samalla Hartela Oy sitoutuu osaltaan huolehtimaan siitä että kaikkien kolmen tontin yhteenlaskettu vuosivuokra vastaa suuruudeltaan sitä, mitä tonttien vuosivuokran määräytymisestä Raision seurakunnan ja Hartela Oy:n välisessä Yhteistyösopimuksessa on sovittu. Lapsivaikutus: Päätöksellä ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [KH]: Kirkkoneuvosto päättää, että kiinteistöön muodostettava tontti nro 11 maa-alueen euromääräinen vuokra voi olla sen suuruinen, että se täyttää valtion Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) ehdot, kuitenkin siten että Hartela Oy sitoutuu osaltaan huolehtimaan siitä että kaikkien kolmen muodostettavien tonttien yhteenlaskettu vuosivuokra vastaa suuruudeltaan sitä, mitä tonttien vuosivuokran määräytymisestä Raision seurakunnan ja Hartela Oy:n välisessä Yhteistyösopimuksessa on sovittu. Muutoksenhaku: Päätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen kirkkoneuvostolle. Lisätiedot: Talousjohtaja Tiedoksi: Hartela Oy 120 TILIASEMA [KV] Toteutuma Toteutuma Muutos Muutos % T U L O S L A S K E L M A (vertailu ed vuoteen) TOIMINTATUOTOT KORVAUKSET ,6-237 MYYNTITUOTOT ,3-100 MAKSUTUOTOT , VUOKRATUOTOT , KOLEHDIT JA MUUT KERÄYSTUO , TUET JA AVUSTUKSET , MUUT TOIMINTATUOTOT ,8-685 TOIMINTATUOTOT , TOIMINTAKULUT HENKILÖSTÖKULUT , PALVELUJEN OSTOT , VASTIKKEET , AINEET, TARVIKKEET JA TAVA , ANNETUT AVUSTUKSET , MUUT TOIMINTAKULUT , TOIMINTAKULUT , TOIMINTAKATE , VEROTULOT , VEROTUSKULUT , KESKUSRAHASTOMAKSUT , RAHOITUSTUOTOT JA -KULUT ,

13 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) VUOSIKATE , POISTOT JA ARVONALENTUMISET , TILIKAUDEN TULOS , POISTOERON LISÄYS(-)/VÄHENN TILIKAUDEN YLI-/ALIJÄÄMÄ , Toteutuma Toteutuma Muutos Muutos % R A H O I T U S L A S K E L M A (vertailu ed vuoteen) Vuosikate , Käyttöomaisuusinvestoinnit , Kassavirta/vars toim ja inv , Antolainauksen muutokset , Pitkäaik saamisten muutokse , Lyhytaik saamisten muutokse , Korottomien pitkä/lyhytaik , Muut maksuvalmiuden muutokse , Rahoitustoiminnan kassavirta , Kassavarojen muutos , Kassavarat , Kassavarat , Kassavarojen muutos , Budjetti Muutos Budj+muut. Toteutuma Tot.-% Alle/yli T O T E U M A V E R T A I L U (vertailu budjettiin 6/12=50%) TOIMINTATUOTOT KORVAUKSET ,00 0, ,00 MYYNTITUOTOT ,01 63, ,99 MAKSUTUOTOT ,54 43, ,46 VUOKRATUOTOT ,82 48, ,18 KOLEHDIT JA MUUT KERÄYSTU ,19 66, ,81 TUET JA AVUSTUKSET ,60 108, ,60 MUUT TOIMINTATUOTOT ,59 438, ,59 TOIMINTATUOTOT ,75 47, ,25 TOIMINTAKULUT HENKILÖSTÖKULUT ,75 49, ,25 PALVELUJEN OSTOT ,73 40, ,27 VASTIKKEET ,51 35, ,49 AINEET, TARVIKKEET JA TAV ,08 48, ,92 ANNETUT AVUSTUKSET ,92 43, ,08 MUUT TOIMINTAKULUT ,48 4, ,52 TOIMINTAKULUT ,47 43, ,53 TOIMINTAKATE ,72 42, ,28 VEROTULOT ,49 57, ,51 VEROTUSKULUT ,34 49, ,66 KESKUSRAHASTOMAKSUT ,00 39, ,00 RAHOITUSTUOTOT JA -KULUT ,93 374, ,93 VUOSIKATE , , ,36 POISTOT JA ARVONALENTUMISE ,68 54, ,32 TILIKAUDEN TULOS ,68-251, ,68 POISTOERON LISÄYS(-)/VÄHEN ,78 50, ,22 TILIKAUDEN YLI-/ALIJÄÄMÄ ,46-399, ,46

14 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) VEROTULOJEN TOTEUTUMA Kirkollisvero Yhteisövero Yhteensä 6/2007 6/2008 6/2009 6/2010 6/2011 6/2012 6/2013 6/2014 6/2015 ero ed vuoteen Kk /2007 6/2008 6/2009 6/2010 6/2011 6/2012 6/2013 6/2014 6/2015 ero % Kirk vero Yht vero Yhteensä RAHOITUSOMAISUUS LAJEITTAIN yhteensä DB, kapitalisaatiosijoitus 24 % Liedon Sp, säästötalletus 21 % OP, kapitalisaatiosijoitus 17 % Taaleritehdas, yrityslainat +osakkeet-taaleri 8 % Käyttötilit 8 % OP kapitalisaatiosijoitus, hautainhoitorah 6 % Nordea, kapitalisaatiosijoitus 5 % Taaleritehdas, Tuuli- ja Metsärahastot 4 % Taaleritehdas, Suomi osinko 2 % Taaleritehdas, Allokaatio 2 % Nordea, Korkosalkku Plus Kasvu + Findan osakkeet 2 % Sijoitusten hoitotilit 1 %

15 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) MARKKINA-ARVON JA KIRJANPITOARVON VERTAILU , , , , , , , ,00 0,00 Markkina-arvo Kirjanpitoarvo RAHOITUSOMAISUUS YHTIÖITTÄIN Danske Bank Oyj 30 % Liedon Säästöpankki 22 % Taaleritehtaan Varainhoito Oy 17 % TOP 17 % Nordea Pankki Oyj 8 % TOP Hautainhoitorahasto 6 % OP-HENKIVAKUUTUS OY:N KAPITALISAATIOSIJOITUKSET PÄÄKIRJANPITO: Sijoitettu Markkina-arvo Erotus Salkun arvon kehitys 2015 huhtikuu > kesäkuu

16 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) HAUTAINHOITORAHASTO: Sijoitettu Tuloutettu Sijoitettuna Markkina-arvo Erotus Salkun arvon kehitys 2015 huhtikuu > kesäkuu MANDATUM HENKIVAKUUTUSOSAKEYHTIÖ PRIVATE KAPITALISAATIOSOPIMUS Sijoitettu Markkina-arvo Erotus Toteutuma Toteutuma Muutos Muutos % H A U T A I N H O I T O R A H A S T O MAKSUTUOTOT ,9-839 TOIMINTATUOTOT ,9-839 Palkat ja palkkiot , Henkilösivukulut ,8 903

17 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) HENKILÖSTÖKULUT , Palvelujen ostot ,7 335 Aineet, tarvikkeet ja tava , TOIMINTAKULUT , TOIMINTAKATE , VUOSIKATE , TILIKAUDEN TULOS , TILIKAUDEN YLI-/ALIJÄÄMÄ , Jäsen- ja toimintatilastoja Läsnäoleva väestö Poissaoleva väestö Kastetut Kuolleet Raision seurakuntaan muuttaneet (+) Raision seurakunnasta muuttaneet (-) Muuttovoitto / muuttotappio Kirkkoon liittyneet Kirkosta eronneet Liittyneet / eronneet erotus Pääjumalanpalveluksia Pääjumalanpalveluksiin osallistuneita Muita jumalanpalveluksia Muihin jumalanpalveluksiin osallistuneita Ehtoollisenviettoja Ehtoollisenviettoon osallistuneita Avioliitot / kirkollinen vihkiminen Avioliitot / siviilivihkiminen Meillä tilastoidut avioliitot yhteensä Meillä tilastoidut avioerot yhteensä Raisioon haudatut Tuhkausprosentti 70,84 62,3 73,37 72,6 66, ,

18 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) Lapsivaikutukset (KJ 23:3 ): Asialla ei ole lapsivaikutuksia. Ehdotus [KH]: Kirkkoneuvosto 1. merkitsee tiliaseman osaltaan tiedoksi; 2. esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto merkitsee tiliaseman tiedoksi. Muutoksenhaku: Ei muutoksenhakuoikeutta tiedoksianto Lisätiedot: Talousjohtaja 121 TIEDOKSI TULEVAT ASIAT Kirkkohallituksen Yleiskirjeet: 12 Kirkon yleiset tietoturvamääräykset Seurakuntien kiinteistöhallintajärjestelmä 14 Pappisasessorin kelpoisuusvaatimukset muuttuvat Kirkkoherran päätösluettelopäätökset nrot 51-61/2015 Muut asiat: - Sijoitus- ja kiinteistötyöryhmä kokoontui Anita Sula Ky on irtisanonut Viherlahden vuokrasopimuksen päättyväksi Piispantarkastus 6., 7. ja Pro Patria kiven paljastaminen MUUT ASIAT Muita asioita ei ollut. 123 VALITUSOSOITUKSEN ANTAMINEN Puheenjohtaja antoi KL:n 24 luvun 3 :n mukaisen valitusosoituksen, joka liitettiin pöytäkirjaan.

19 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (19) 124 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18:15. Pertti Ruotsalo puheenjohtaja Kari Haakana pöytäkirjanpitäjä Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen vastaavan kokouksen kulkua. Raisiossa Raisiossa Lauri Laukkanen Inka Lähteenmäki Pöytäkirja on ollut nähtävillä Raision seurakuntatoimistossa Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2016 Aika Tiistaina 9.2.2016 kello 18.00-19.40 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Nisunen Jasmin Annika Aaltosen varajäsen Alanen

Lisätiedot

Kirkkoherra piti alkuhartauden. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Heikki Arikka avasi kokouksen.

Kirkkoherra piti alkuhartauden. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Heikki Arikka avasi kokouksen. RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ 2015 1(11) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 4/2015 Aika Keskiviikkona 2.12.2015 kello 18:00 19:35 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Vanto Jukka

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (12)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (12) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (12) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9 / 2015 Aika keskiviikko 18.11.2015 klo 16:30 17:31 Paikka Raision seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (7)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (7) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7/2017 Aika keskiviikko 23.8.2017 kello 16.30 17.26 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (6)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (6) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2018 1 (6) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7 / 2018 Aika keskiviikko 12.9.2018 kello 16.30 17.48 Paikka Kirkkomaan huoltorakennus, alakappeli Jäsenet Sari Lehti puheenjohtaja

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (7) talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (7) talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1 / 2016 Aika keskiviikko 27.1.2016 kello 16:30 17:34 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkovaltuutettu Raimo Sulonen avasi kokouksen.

Kirkkovaltuutettu Raimo Sulonen avasi kokouksen. 1(7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2015 Aika Keskiviikkona 7.1.2015 kello 18.00-19.54 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Allen Pipsa Arikka Heikki Vanto Jukka Haavisto

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ 2014 1(12)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ 2014 1(12) 1(12) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 3/2014 Aika Keskiviikkona 17.9.2014 kello 18.26 19.08 Paikka Läsnä Raision seurakuntatalo Arikka Heikki, puheenjohtaja Lehto-Laurila Hannele, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkoherra piti alkuhartauden. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Nikkonen avasi kokouksen.

Kirkkoherra piti alkuhartauden. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Nikkonen avasi kokouksen. RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2018 1(10) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 4/2018 Aika Keskiviikko 10.10.2018 kello 18.00 19.12 Paikka Läsnä Kokinvuoren seurkuntakoti Aaltonen Annika Alanen Hannele

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (8)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (8) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (8) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 5 / 2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 kello 17:00-18:37 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 (8) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6 / 2018 Aika keskiviikko 22.8.2018 kello 16.30 17.47 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (10)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (10) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (10) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9 / 2016 Aika keskiviikko 9.11.2016 kello 16.30 17.49 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (12)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (12) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ 2016 1(12) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 3/2016 Aika Keskiviikko 28.9.2016 kello 18:00-19:23 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Allen Pipsa

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 1(7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019 Aika Keskiviikko 9.1.2019 kello 18.00 19.08 Paikka Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Anttila Hannele

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 8/2018 1 (5) Aika Keskiviikko 19.9.2018 klo 18 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto Itämetsä Risto Nummela Aulis

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (10)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (10) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (10) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 4 / 2015 Aika torstai 23.4.2015 kello 16.30-17.52 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (11)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (11) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 1(11) PÖYTÄ KIRJA / KIRKKOVA LTUUSTON KOKOUS 2/2017 Aika Keskiviikko 31.5.2017 kello 18:00-19:43 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Rantala

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Keskiviikko 3.5.2017

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunta Kirkkoneuvosto Esittelylista/pöytäkirja 3/ Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen!

Tyrnävän seurakunta Kirkkoneuvosto Esittelylista/pöytäkirja 3/ Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 22.2.2018 klo 19.30 tai heti, kun kirkkovaltuuston kokous on päättynyt talossa. Tervetuloa!

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18 18.40 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ (8)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ (8) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 (8) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 8 / 2016 Aika keskiviikko 19.10.2016 kello 15:30-18.35 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 65 Kirkkoneuvosto 6/2010 21.10.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 65 Kirkkoneuvosto 6/2010 21.10.2010 65 63 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 21.10.2010 63 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.4.2018 klo 18.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Anomus palkattomasta virkavapaasta,

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KAUHAVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 (8) Aika: Tiistaina 12.09.2017 kello 18.00 19.18 Paikka: Seurakunta kokoushuone Läsnä: Jormakka Jyrki kirkkoherra, puheenjohtaja Aaramaa Simo Erkinheimo Heikki Jokinen

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.55 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 Kirkkovaltuusto Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 Kirkkovaltuusto Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo Aika 13.12.2016 kello 18.30 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo Elo Irmeli Elo Joonas Hakala Pentti Hietanen Sari Ilmarinen Liisa Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

Kalle Myllymäen varajäsen

Kalle Myllymäen varajäsen RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ 1(11) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 4/ Aika Keskiviikko 29.11. kello 18.00-19.27 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Broberg Janette Harju

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 (9) A S I A L U E T T E L O: 28. Kokouksen avaus 29. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30. Pöytäkirjan tarkastus 31. Ääntenlaskijat 32. Työjärjestys 33. Kirkkovaltuuston

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (12)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (12) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (12) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 5 / 2015 Aika keskiviikko 6.5.2015 kello 16.30-18.15 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous 26.3.2014. Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous 26.3.2014. Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 27 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15)

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 14 KOKOUKSEN AVAUS 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ (11)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ (11) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 (11) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 8 / 2017 Aika keskiviikko 6.9.2017 kello 17.00 18.33 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.16 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka

Lisätiedot

poistui klo 18.50, 36 jälkeen, tilalle Jukka Rantala Helena Viljasen varajäsen klo 18.50, 37 alkaen

poistui klo 18.50, 36 jälkeen, tilalle Jukka Rantala Helena Viljasen varajäsen klo 18.50, 37 alkaen RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 1(11) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 3/2017 Aika Keskiviikko 20.9.2017 kello 18.00 19.14 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Allen Pipsa

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 (15)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 (15) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 (15) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7 / 2014 Aika keskiviikko 19.11.2014 kello 18-19.25 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012 Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012 Aika: Keskiviikko 31.10.2012 klo 18.00 20.05 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Läsnä: Jäsen Läsnä Poissa Varajäsen

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 01.11.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Köyliön seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Eskola Petri Huitu Pertti Hulmi Merja Kankare Tarja Karilainen Leena Krusberg Mauri Kytövuori

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 10.2.2014 Tammi marraskuu Kh. 17.2.2014 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys

Lisätiedot

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 TAIPALEEN SEURAKUNNAN KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 MUUTETTU ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 142 - Kokouksen avaus 143 - Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KOKOUSAIKA 14.3.2018 klo 18-19.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja LÄSNÄ Sorjonen Liisa Haapsaari Tuula Hyttinen Mauri

Lisätiedot

Asialista Joutsenon seurakuntakeskus

Asialista Joutsenon seurakuntakeskus Asialista Penttiläntie 5, 54100 Joutseno P. 040 3126 700, 040 3126 701 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Keskiviikko 17.8.2016 klo 18.00 18.54 Paikka Joutsenon seurakuntakeskus ASIALISTA 46 Kokouksen

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 17.00 18.20. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa läsnä / poissa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KOKOUSAIKA 9.11.2016 klo 18-19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ POISSA MUUT KOKOUKSEEN OSALLISTUVAT KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 3/2018

Pöytäkirja Nro 3/2018 Pöytäkirja Nro 3/2018 1 Kokoustiedot Aika To 26.04.2018 klo 18.00-18.42 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet vs. kirkkoherra, pj Matti Salminen Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1 (11) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika maanantai 3. kesäkuuta 2019 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 b, 2. kerros Lisätietoja Henna

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) KOKOUSTIEDOT Aika 10.5.2011 klo 17-17.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 06/ 2014

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 06/ 2014 Kirkkoneuvosto Kokousaika: Tiistai 19.08.2014, klo 17.30 18.45 Kokouspaikka: Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 65 KOKOUKSEN AVAUS 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 67 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Aika Keskiviikko 5.7.2017 kello 16.00 18.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Rossi

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (9)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (9) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 (9) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9 / 2017 Aika keskiviikko 11.10.2017 kello 15.00 17.57 Paikka Viherlahden leirikeskus Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 11.6.2014 kello 18.00 19.35 Paikka: Rusk seurakuntakeskuksen (Vanhatie 7, 21290 Rusko) Leipomo-kokoustilassa Kirkkeuvost jäsenet Pasi

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: 29.10.2009 kello 18.00 Paikka: Rusko Seurakuntakeskus (Vanhatie 7)/Leipomo Läsnä: Salminen Pasi puheenjohtaja Elomaa Ulla Eskola Reima Himala Milja Kankare Seija Koskinen Rauli

Lisätiedot

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 12/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 12/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Kirkkoneuvosto 8.8.2018 84 Kokousaika: Keskiviikko 8.8.2018 klo 18.00 19.50 N:o 12/2018 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 90-97 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

PERUSTURVAN HALLINTO 8000 TULOSLASKELMA 8010 TOIMINTATUOTOT

PERUSTURVAN HALLINTO 8000 TULOSLASKELMA 8010 TOIMINTATUOTOT 00003401 PERUSTURVAN HALLINTO 8010 TOIMINTATUOTOT 8310 MYYNTITUOTOT 8314 MUUT SUORITTEIDEN MYYNTITUOTOT 300,00-100,0 8310 MYYNTITUOTOT 300,00-100,0 8010 TOIMINTATUOTOT 300,00-100,0 8502 PALKAT JA PALKKIOT

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo alkaen. Henna Markkanen, ,

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo alkaen. Henna Markkanen, , KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 14.01.2019 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo 17.30

Lisätiedot

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (6) Kirkkoneuvosto

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (6) Kirkkoneuvosto IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 (6) A S I A L U E T T E L O: 55. Kokouksen avaus 56. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58. Ääntenlaskijoiden valinta 59.

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Aika Torstai 28.2.2017 kello 16.00 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 29. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 19.00 21.06 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Castrén Helena, kirkkoherra Hämäläinen Sari Karjalainen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA LAPPEENRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA 1 Aika Keskiviikko 5.10.2011 klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Koulukatu 10, rippikoulusali Käsiteltävät asiat: 70 KOKOUKSEN AVAUS 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto 22.9.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA torstaina 22. päivänä syyskuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 9.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 1 - Kokouksen avaus 2 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 24.4.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 44 - Kokouksen avaus 45 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 - Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Tiistai 13.11.2018

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 3/2019 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 3/2019 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 26.03.2019 klo 16.00, kahvitarjoilu klo 15.30 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 29 KOKOUKSEN AVAUS 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 4 / 2014 Sivu 33 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo 19.00 20.30 Kokous aloitetaan joulupuurolla ja kahvilla klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti,

Lisätiedot