Yhdistyksen historiikkia

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdistyksen historiikkia"

Transkriptio

1 1 Yhdistyksen historiikkia Omaishoitajien kerhotoiminta alkoi Mikkelissä 1994 Syksyllä 1994 järjestettiin omaishoitoilta Mikkelin Päiväkeskuksessa. Paikalla oli väkeä salin täydeltä. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi päiväkeskuksen johtaja Marja-Liisa Maisonen ja omaishoidosta ja omaishoitajien järjestötoiminnasta oli kertomassa Merja Salanko-Vuorela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:stä. Tilaisuuden päätteeksi Salanko-Vuorela esitti toivomuksen, että mikkeliläiset omaishoitajat järjestäytyisivät kerhoksi. Kerho perustettiin, ensimmäisenä vetäjänä oli Irma Taskinen. Kerho kokoontui alkuun kerran kuukaudessa kaupungintalon kokoushuoneessa. Kokoontumispaikkoina ovat olleet myös Mikonkadulla Päivänvarjon tilat, myöhemmin kerhoiltoja pidettiin Sirpan tuvan tiloissa Vuorikadulla, Tenholassa ja Lehmustuvassa. Kerho toimi vertaistukiryhmänä, jossa omaishoitajilla oli mahdollisuus tavata toisiaan. Järjestettiin myös monia hauskoja retkiä. Rauhalahden retkellä toukokuussa2001 Jätkäntuvan isäntä teki omaishoitajille oman laulun. Käytiin myös Haukivuorella Martin Galleriassa ja ostosretkellä Helsingissä. Omaishoitajille järjestettiin jumpparyhmiä, joita vetivät fysioterapeuttiopiskelijat, toimintaa organisoi Kirsi Heikkola. Kerho teki kunnille aloitteita omaishoitajien palvelujen parantamiseksi. Ensimmäisten joukossa Suomessa mikkeliläiset omaishoitajat saivat lomittajapalvelun vuonna 1996, lomittajana toimi Sirpa Maanonen. Seuraavana vuonna kaupunki perusti Sirpan Tuvan, joka toimi sairastuneiden päivätoimintaryhmänä vuosina Yhdistys rekisteröityi 2001 Kerholaisten keskuudessa heräsi ajatus järjestäytyä yhdistykseksi. Yhdistyksen perustava kokous pidettiin Perustamiskirjan allekirjoittivat Minna Manninen, Eeva Kiiskinen ja Sirpa Maanonen. Heidän lisäkseen perustavassa kokouksessa olivat Sinikka Pirinen, Kauko Pylkkänen, Tuula Janhunen, Jouko Väärä, Liisa Hypen, Jarmo Lastumäki ja Maria Mantere. Heinäkuussa 2001 kirjoitettiin jo yhdistyksen nimissä kirje kaupungille, jossa tehtiin virallinen anomus toimitiloista, esimerkiksi asiointi- ja hengähdystauko omaisille. Suunniteltiin loppuvuoden toiminnaksi retkiä, kirpputorin pitoa, myyjäisiä, kylpyläreissua ja teatterissa käyntejä. Anottiin myös avustuksia yhdistyksen toiminnan tukemiseksi. Avustusta saatiin mm. kaupungilta ja Zonta-yhdistykseltä. Yhdistyksen virallinen rekisteröitymispäivä on Ensimmäinen vuosikokous pidettiin Silloin valittiin hallitus, johon kuuluivat Eeva Kiiskinen, Minna Manninen, Sirpa Maanonen, Tuula Janhunen, Martti Pietilä, Arvo Katajamäki, Jouko Väärä, Olli- Pekka Pöntinen ja Irma Taskinen. Ensimmäinen puheenjohtaja oli Eeva Kiiskinen, sihtee-

2 2 rinä toimi Minna Manninen ja taloudenhoitaja Sirpa Maanonen. Ensimmäiset pöytäkirjat kirjoitettiin käsin. Yhdistyksen ensimmäisenä vuonna kokouksia oli lähes joka kuukausi. Ensimmäisen vuoden lopussa jäseniä oli 62. Yhdistys toimi pienillä varoilla. Jäsenmaksu oli 85 mk. Yhdistyksen tilillä oli ensimmäisen vuoden lopussa 2200 mk. Kaupungilta oli saatu avustusta 450 mk. Kokousten kahvitukset järjestettiin nyyttikestiperiaatteella. Varoja hankittiin osallistumalla vuosittain Naisten messujen myyjäisiin, lisäksi anottiin avustuksia kaupungilta, yrityksiltä ja järjestöiltä. Varoja tarvittiin mm. jäsenkirjeiden postitukseen ja yhteisten retkien kustantamiseksi. Vuonna 2002 ilmestynyttä Kuntoutuksen edistämisyhdistyksen tekemää Omin voimin kotona kansiota päätettiin pöytäkirjan mukaan tilata jaettavaksi omaishoitajille, vaikka olivat kalliita. Vuodet 2003 ja 2004 olivat yhdistyksessä hiljaista aikaa, jolloin toiminta oli vähäistä. Syyskuussa 2004 Merja Purhonen Omaishoitajat ja Läheiset Liitosta järjesti Kyyhkylässä luennon valmisteilla olevasta omaishoitolaista. Paikalla oli kourallinen aiheesta kiinnostuneita, heidän joukossaan Leena Herranen. Luennon jälkeen Leena vei Merjan autollaan asemalle. Tuolla matkalla Merja kertoi huolestaan, että Mikkelin yhdistystoiminta on vaisua ja tiedusteli löytyisikö aktiivisia jäseniä, jotka jaksaisivat jatkaa toimintaa. Merja Purhonen tarjosi myös Liiton apua ja aluesihteeri Maarit Thitzin tukea yhdistystoiminnan aktivoimiseen ja projektirahoituksen hakemiseen. Puheenjohtajat: Eeva Kiiskinen , Leena Herranen /2006 ja Annikki Pursiainen 4/2006 VENE -projektilla vertaistukea ja neuvontaa Toukokuussa 2005 tehtiin Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n järjestöpäällikkö Merja Purhosen avustuksella ensimmäinen projektihakemus RAY:lle. VENE- projekti ( ) käynnistyi huhtikuussa 2006 RAY:n myönnettyä kolmivuotisen projektirahoituksen. Työntekijänä aloitti Leena Herranen. Yhdistyksen toimialueena on yhdeksän Mikkelin seudun kuntaa. VENE projektin aikana käynnistettiin vertaistukiryhmiä niihin kuntiin, joissa sitä ei vielä ollut. Projektin aikana koulutettiin myös 12 vertaisohjaajaa ja järjestettiin vertaisohjaajien tapaamisia. Vertaisryhmiä alueella on 11, vetäjinä toimivat vapaaehtoiset tai seurakunnan tai kunnan työntekijät. Projektin toimesta perustettiin kuntiin myös omaishoidon yhdyshenkilöiden verkosto, joka kokoontui säännöllisesti. Tavoitteeksi tuli omaishoitokäytäntöjen yhtenäistäminen alueella, tämä tavoite ei kuitenkaan toteutunut projektin aikana. Työntekijän palkkaamisen myötä yhdistyksen toiminta oli näkyvää ja tapahtumia järjestettiin entistä enemmän. Toiminnan lisääntyminen näkyi myös jäsenmäärässä: VENE- projektin kolmen toimintavuoden aikana jäsenmäärä kolminkertaistui.

3 3 VALOT valmennusta omaishoitajille terveydenhuollossa VENE- projektin myötä omaishoitajilta tulleessa palautteessa ilmeni, että useimmat omaishoitajat joutuvat tehtäväänsä ilman valmennusta ja hyvin vähäisin tiedoin. Havainto sai vahvistusta yhdistyksen puheenjohtajan Annikki Pursiaisen lisensiaatintyöstä, jonka tulosten mukaan joka kolmas haastatelluista omaishoitajista oli kokenut tulleensa mitätöidyksi tai ohitetuksi terveydenhuollossa. Yhdistys lähti hakemaan uutta VALOT - projektia idealla, jossa yhteistyökumppanina on terveydenhuolto ja tavoitteena turvata omaishoitajille valmennusta jo terveydenhuollossa. RAY myönsi viisivuotisen rahoituksen VALOT -projektille ( ). VALOT-projektin yhteistyökumppaneita ovat Etelä-Savon sairaanhoitopiiristä neurologinen kuntoutusosasto, lääkinnällisen kuntoutuksen yksikkö ja sosiaalityönyksikkö sekä Kyyhkylän kuntoutusosasto 5. Yhteistyötä tehdään myös mm. Mikkelin kaupungin, Ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen sekä muiden järjestöjen ja hankkeiden kanssa. Edunvalvontaa ja vaikuttamista Omaishoitajien ryhmien kautta alkoi tulla palautetta omaishoitajien tilanteesta eri kunnissa. Yhdistyksen hallitus alkoi suunnitella vaikuttamistyötä mm. tekemällä aloitteita ja tuomalla julkisuuteen tietoa omaishoitajien jaksamisesta ja vaativasta arjesta. Vain pieni osa alueen omaishoitajista oli tehnyt omaishoitosopimuksen kunnan kanssa ja saanut itselleen mm. vapaapäivät. Suuri enemmistö ei ollut tietoinen mahdollisuudestaan hakea omaishoidon tukea. Vaikuttamistyötä tarvittiin mm. kun yksi kunta päätti poistaa omaishoidon tuen budjetista. Tuon tiedon julkisuuteen tulon jälkeen panostettiin vaikuttamiseen keräämällä nimilista (1400 nimeä) ja järjestämällä mielenosoitus. Valtuuston puheenjohtajistolle ojennettiin vetoomus määrärahojen palauttamisesta budjettiin. Suuri osa rahasta palautettiin. Edunvalvontatyö on ollut merkittävä osa yhdistyksen toimintaa ja yhdistys on osallistunut Pro Mikkeli-toimintaryhmän työhön.

4 4 Omaishoitajien arkea ja elämän solmukohtia on kuvattu ansiokkaasti myös teatteriryhmä Virtapiirin esitysten kautta, jopa eri puolella Suomea. Virtapiiri-teatterityhmää hallinnoi Mikkelin Muisti ry; Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry sekä Omaiset Mielenterveystyönä Itä-Suomi ry kuuluvat taustayhteisöön. Näyttelijät ovat omaishoitajia, jotka itse kirjoittavat kokemuksiaan arjen tarinoiksi. Niissä on kuvattu omaishoitoperheen arkea ja haasteita, joita sairaus tuo perheeseen. Näytelmissä on tuotu näkyviin myös palvelujärjestelmien rikkonaisuutta ja sattumanvaraisuutta. Viimeisten vuosien kuluessa yhteistyö alueen kuntien kanssa on ollut tiivistä ja omaishoitajien asemaan on tullut tuntuvia parannuksia. Kahden viimeisen vuoden aikana yhdistys on ollut mukana tekemässä Mikkelin kaupungin sekä muiden yhteistyötahojen kanssa omaishoidon strategiaa kaupungille. Monissa kunnissa omaishoidon tuen määrärahoissa on tapahtunut nousua, mutta edelleen osassa kuntia ollaan tuntuvasti maan keskiarvon alapuolella. Edelleen osassa kuntia huolenaiheena ovat omaishoidon tuen määrärahojen niukkuudesta johtuvat tiukat tuen myöntämiskriteerit, lyhytaikaispaikkojen järjestyminen sekä perheiden tarpeisiin soveltuvien lomituspalvelujen sekä muiden perheiden tarpeista lähtevien tukipalvelujen vähäisyys. Voimia retkistä, iloa juhlista Yhdistystoiminnan kohokohdiksi ovat muodostuneet yhteiset retket. Perinteeksi on muodostunut kesäisin järjestettävä teatteriretki sekä tutustumiskäynti johonkin lähialueen kohteeseen. Osallistujia retkille on ollut linja-auton täydeltä. Retkiltä on jäänyt paljon iloisia muistoja, joita on verestetty valokuvia katselemalla jäsenilloissa. Tuoreessa muistissa ovat viime kesän retket Puumalaan ja Kangasniemelle. Retki Repoveden kansallispuiston Orilammen majalle, majan erinomainen ateria ja täydellisen kauniissa auringonpaisteessa tehty veneretki Kultaisella reitillä, nousee puheeksi muisteltaessa menneitä tapahtumia. Retket linja-autokuljetuksineen ja ruokailuineen on pystytty järjestämään edulliseen jäsenhintaan yhdistyksen saamien lahjoitusten turvin.

5 5 Myös yhteiset juhlat kuuluvat yhdistyksen tärkeisiin perinteisiin. Jokavuotinen omaishoitajaviikon juhla on jo useamman vuoden ajan järjestetty yhteistyössä Pieksämäen Omaishoitajat ry:n kanssa. Juhlia on pidetty Haukivuorella, Kangasniemellä, Mikkelissä ja Juvalla. Toinen vuosittain toistuva juhla on Puurojuhla, jota olemme viettäneet Varuskuntakerholla tai seurakunnan tiloissa. Juhlissa vierailee aina Matti Saksan näköinen joulupukki. Puuron on tarjonnut usein sairaalasielunhoito. Yhteistyötä ja verkostoitumista Yhdistyksen toiminnassa on pyritty verkostoitumaan laajasti ja tekemään yhteistyötä monien eri tahojen kanssa. Mm. seurakunnat ovat olleet tärkeitä yhteistyökumppaneita; virkistyspäivät ovat tulleet monelle omaishoitajalle suureen tarpeeseen. Yhdistys on ollut mukana perustamassa Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry:tä ja on sen jäsen. Yhteistyössä 29 järjestön kanssa on Mikkeliin saatu järjestötalo sekä RAY:n rahoittama VETO- projekti, joka on järjestänyt mm. yhdistystoimijoille koulutusta sekä työnohjauksellisia ryhmiä vertaistukiryhmien vetäjille. Yhteistyötä on tehty muiden omaishoitoyhdistysten, erityisesti Pieksämäen Omaishoitajat ry:n, Mikkelin Muisti ry:n ja Omaiset Mielenterveystyön tukena Itä-Suomi ry:n kanssa. SPR:n Omava-hankkeesta on saatu mm. avustaja-apua yhdistyksen retkille. Etelä- Savon Omaishoitoverkoston toiminnassa on tavoitteeksi otettu vaikuttaminen ja omaishoitostrategian saaminen kaikkiin alueen kuntiin. Omaishoitoverkosto on tehnyt kyselyjä kuntien työntekijöille ja päättäjille kuntien omaishoitokäytännöistä sekä järjestänyt seminaarin. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry on antanut tukea paikallisyhdistykselle mm. aluesihteerin toiminnan kautta. Yhteistyötä on tehty myös paikallisten yritysten kuten Kyyhkylän kuntoutuskeskuksen ja Pelakuun kanssa. Itä- Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa on järjestetty lukuisia koulutustilaisuuksia. Alueen kuntien sosiaali- ja terveystoimen am-

6 6 mattihenkilöstön kanssa yhteistyö on ollut tiivistä. Esim. Mikkelin apulaiskaupunginjohtaja Juhani Alanen on useampaan otteeseen osoittanut yhdistykselle tukea. Mikkelin Ammattikorkeakoulun ja Mikkelin Ammatti- instituutin opettajien ja opiskelijoiden kanssa yhteistyö on ollut monipuolista. Opiskelijoiden opinnäytetyöt ja haastattelut ovat antaneet kuvaa omaishoitoperheiden arjesta. Virkistyspäivissä ja -tapahtumissa opiskelijat ovat olleet arvokas voimavara ja osallistuneet ohjelman järjestämiseen sekä tapahtumien vetämiseen. Osa opiskelijoista on käynyt toimistolla pitämässä hyvinvointiryhmiä ja luentoja omaishoitajille. Vapaaehtoistyötä ja varainhankintaa Kantava voima yhdistyksessä on suuri vapaaehtoisten joukko. Vapaaehtoiset tekevät käsitöitä, osallistuvat naistenmessuihin, vetävät vertaisryhmiä, järjestävät arpajaisia ja myyjäisiä, hoitavat jäsenrekisteriä ja postitusta. Käsitöitä ja muuta vapaaehtoistyötä ovat tehneet hyvin monet omaishoitajat vuosien varrella eikä kaikkien nimiä pysty kokoamaan tähän. Kiitokset kaikille aktiivisille osallistujille, mm. Liisa Hypen, Jouko Väärä,(alussa työntekijän palkkalaskelmat), Sinikka Pirinen, Eeva Otranen, Elina Väänänen (jäsenrekisterin hoito), Liisa Manninen, Liisa Pohjavirta, Raija Pöyry, Pirkko Tiusanen, Marjatta Pursiniemi, Raija Pehkonen, Annikki Suomalainen ja Annikki Haikarainen. Merkittävän työpanoksen yhdistyksen toimintaan ovat antaneet myös hallituksen jäsenet sekä sihteerinä toimiva Raili Rantanen. Vertaistukiryhmien vetäjät Raili Rantanen, Pirjo Luukkonen, Timo Marttinen, Lea Liukkonen, Pia Mantila, Ulla-Maija Hokkanen, Maaret Marttinen, Maarit-Hannele Sutinen, Jaana Viitikka, Sinikka Pirinen, Liisa Pohjanvirta, Eeva Otranen, Yrjö Puhakka, Tuula Huotari ja Terttu Leppänen ovat mahdollistaneet ryhmien kokoontumisen. Monet omaishoitajat ovat mukana yhdistystyössä oman vaativan omaishoitotilanteen rinnalla. Osa jatkaa yhdistyksessä työtään, vaikka oma hoivatilanne on päättynyt. He näkevät tärkeäksi omaishoitajien aseman parantamisen yhteiskunnassa. Yhdistyksen saamat lahjoitukset ovat turvanneet mahdollisuuden tehdä retkiä, järjestää juhlia ja monenlaisia tapahtumia. Yhdistys on saanut tukea lukuisilta yrityksiltä ja muutamilta kunnilta.

7 7 Toimistolla on vuosien myötä ollut luentosarjoja, kädentaitoryhmiä ja omaishoitajien vapaamuotoisena tapaamispaikkana omaishoitajakahvila. Omaishoitajille on annettu ohjausta ja neuvontaa sekä autettu mm. lomahakemusten tekemisessä. Retkiä, juhlia, kokouksia ja muuta toimintaa on ansiokkaasti tallentanut perinnekuvaaja, omaishoitaja Teuvo Putkonen vuodesta 2006 alkaen. Ottamansa valokuvat Teuvo on lahjoittanut yhdistyksen käyttöön. Yhdistysväki on kiitollinen Teuvon tekemästä merkittävästä tallennustyöstä, joka jäi elämään, kun Teuvo itse poistui joukostamme 87 -vuotiaana keväällä Yhdistyksen työntekijät ja toimitilat Yhdistyksen ensimmäinen palkattu työntekijä oli VENE-projektin toiminnanohjaaja Leena Herranen v Leena jatkoi projektin päätyttyä VALOT- projektin toiminnanohjaajana. Syksyllä 2009 projektiin palkattiin osa-aikainen projektityöntekijä Maarit Väisänen. Toimistotöihin yhdistys ja projektit ovat saaneet apua Omaiset Mielenterveystyön tukena Itä-Suomi ry:n ja Mikkelin Muisti ry:n yhdessä palkkaamalta toimistotyöntekijältä, joka on ollut tärkeä apu päivittäisessä työssä. Toimistotyöntekijä on ollut ns. aulaemäntä, vastannut puhelimeen, hoitanut tiedottamista jne. Työntekijöinä ovat olleet Tuula Närhi, Marjo Puttonen, Heli Pietiäinen sekä Sirpa Kääriäinen. Yhdistyksen työntekijöiden työnohjauksesta on huolehtinut Raija Kotilainen. Yhdistyksen ensimmäinen toimisto oli vuodesta 2006 alkaen Otavankatu 18 tiloissa, jota ennen Leena Herranen teki töitä kotoaan käsin. Sisätilaongelman takia toimitiloja jouduttiin vaihtamaan joulukuussa Uudet tilat vuokrattiin seurakunnalta osoitteesta Savilahdenkatu 18 A 4. Samoissa tiloissa ovat toimistot myös Mikkelin Muisti ry:llä ja Omaiset Mielenterveystyön tukena Itä-Suomi ry:llä. Toimitilojen vuokraamiseen on saatu avustusta Mikkelin kaupungilta. Työ jatkuu Yhdistys on 10 -vuotias eli vasta lapsuusvaiheessa. Se on kuitenkin ollut varsin touhukas ja osallistuva, mutta paljon haasteita jää kohdattavaksi vielä nuoruusvuosien aikana. Toivomme, että mahdollisimman moni uusi omaishoitaja löytää tien yhdistykseen, saa tietoa ja vertaistukea sekä innostuu osallistumaan yhdistyksen toimintaan omalla osaamisellaan ja panoksellaan. Omaishoitajat ovat tärkein voimavara koko yhdistystoiminnassa. Tehtävää on vielä jäljellä, jotta omaishoidon arvo osana kunnallista palveluketjua tunnustetaan ja myös omaishoitajien omat tarpeet otetaan huomioon perheitä tuettaessa. Yhdistyksen hallitus kiittää lämpimästi kaikkia toimintaamme vuosien varrella tukeneita!

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset Maarit Väisänen OMAISHOITO MIKKELISSÄ Valtakunnallisiin arvioihin perustuen Mikkelissä on n. 3000 omaishoitajaa,

Lisätiedot

Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 10-vuotis JUHLALEHTI. - Onneksi on omaishoitaja -

Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 10-vuotis JUHLALEHTI. - Onneksi on omaishoitaja - Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 10-vuotis JUHLALEHTI - Onneksi on omaishoitaja - Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Savilahdenkatu 18 A 4, 50100 Mikkeli Avoinna arkisin 9-15 p. 0400-802

Lisätiedot

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8. Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.2013 Etelä-savolaisten toiveiden tynnyrissä Tulevaisuuden odotuksia

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Yhdistyksen tuki omaishoitajille

Yhdistyksen tuki omaishoitajille Salon seudun omaiset ja läheiset ry Yhdistyksen tuki omaishoitajille Omaishoitajien laki-ilta 26.2.2013 Kaupungintalo, Valtuustosali Seija Hyvärinen Toiminnan tavoitteet 1 Toiminnalla edistetään kotona

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY Etelä-Savon ADHD-, Autismi- ja Dysfasiayhdistys ry Etelä-Savon Aivovammayhdistys ry Etelä-Savon CP-yhdistys ry Etelä-Savon Meniere-yhdistys ry Etelä-Savon

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2014 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 3 KOKOUKSET... 3 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön Aluekoordinaattori Pia Järnstedt

Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön Aluekoordinaattori Pia Järnstedt Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön 19.5.2016 Aluekoordinaattori Pia Järnstedt 42 500 Omainen, omaishoitaja Kaikki omaiset eivät ole omaishoitajia rooliero vastuunjako; omaishoitajaksi

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2013 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET... 4 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

LAMPPU kumppanuushanke Pieksämäen Omaishoitajat ry Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

LAMPPU kumppanuushanke Pieksämäen Omaishoitajat ry Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry LAMPPU kumppanuushanke 2012-2015 Pieksämäen Omaishoitajat ry Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TAUSTA JA TARVE Työssäkäyvät omaishoitajat antavat kaksinkertaisen panoksen yhteiskunnalle Läheisensä

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n juhlaseminaari Kuopio Sandra Gehring

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n juhlaseminaari Kuopio Sandra Gehring :n juhlaseminaari Kuopio 23.11. 2011 Sandra Gehring Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Terveydenhuollon ohjauksessa etusijalla on sairaus, vammaisuus ja kuntoutuminen.

Lisätiedot

EL:n PILKKIMESTARUUSKILPAILUT Anttola. TULOS Etelä-Savo

EL:n PILKKIMESTARUUSKILPAILUT Anttola. TULOS Etelä-Savo 1 MIEHET ALLE 70 VUOTTA 1 1786 Neuvonen Mikko Juvan yhd. 2 1154 Kuitunen Heimo Hirvensalmen yhd. 3 1129 Luhanko Mauri Haukivuoren yhd. 4 1120 Liukkonen Aarre Hirvensalmen yhd. 5 1118 Simonen Matti Pieksämäen

Lisätiedot

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton ja yhdistyksien sääntöjen tarkastelua / Aluetyö AlueAvaimet: 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton

Lisätiedot

Yhteinen Polku hanke 2009-13

Yhteinen Polku hanke 2009-13 Yhteinen Polku hanke 2009-13 Omaishoitoperheen varhaisen tunnistamisen ja tukemisen malli Joensuun seudulle Omaisyhteistyö seminaari 30.1.2013 Joensuu http://www.jelli.fi/yhteinen-polku-minakoomaishoitaja/tapahtumat-koulutukset

Lisätiedot

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Järjestötalo-hanke 1999-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry *

Lisätiedot

Paikallis- yhdistyksemme kuulumisia

Paikallis- yhdistyksemme kuulumisia Paikallis- yhdistyksemme kuulumisia Neuvottelupäivät Rantasipi Laajavuoressa Jyväskylässä to 20. pe 21.8.2015 Marianne Lind Hiiden seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Toimintamme ydin Kansalais- ja järjestötoiminta

Lisätiedot

VANHUS- JA VAMMAISPALVELUT

VANHUS- JA VAMMAISPALVELUT Omaishoitajaksi - pidä huolta! Opas omaishoidosta VANHUS- JA VAMMAISPALVELUT ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ 1. Omaishoitolain mukaan omaishoitaja on sellainen hoidettavan omainen

Lisätiedot

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY PERUSTAJAJÄSENET 1998 Minna Salminen Marja-Liisa Kuukasjärvi ENSIMMÄINEN SYYSKOKOUS 1998 ENSIMMÄINEN LOGO 1998 Yhteistyö seurakunnan kanssa alkaa; HIETASAAREN

Lisätiedot

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME?

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? Läheiseni on sairastunut, tulevaisuus huolestuttaa minua, mistä saisin tietoa? Tuetko ja avustatko läheistäsi arjessa? Ethän jää pohtimaan asioita yksin, vaan tule

Lisätiedot

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä 1 SISÄLLYSLUETTELO sivu YLEISTÄ... 3 ORGANISAATIO hallitus... 5 henkilöstö... 5 tilintarkastus... 5 kirjanpito... 6 TOIMINTA yhdistyksen kokoukset ja jäsenet... 6 muu toiminta... 6 tiedottaminen... 8 TULEVA

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

Mikkelin seudun Muisti ry. Porrassalmenkatu Mikkeli Taru Vartiainen

Mikkelin seudun Muisti ry. Porrassalmenkatu Mikkeli   Taru Vartiainen Mikkelin seudun Muisti ry Porrassalmenkatu 26 50100 Mikkeli www.mikkelinseudunmuisti.fi Taru Vartiainen 16.5.2018 Valtakunnallinen kattojärjestö, johon kuuluu 44 paikallisyhdistystä Mikkelin alueen paikallisjärjestö

Lisätiedot

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi Ovet Omaishoitajavalmennus Keinoja omaishoitajan tukemiseksi Minäkö omaishoitaja? Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen on hoitajan ja hoidettavan etu: antaa omaiselle mahdollisuuden jäsentää tilannetta,

Lisätiedot

Yhdessä ain rinnakkain. Harry Forsblom

Yhdessä ain rinnakkain. Harry Forsblom Yhdessä ain rinnakkain 1 Forssan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toiminta käynnistyi 7.10.2004. Yhdistyksen toiminta-alueena ovat tällä hetkellä kaupungeista Forssa ja Somero sekä kunnista Jokioinen,

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry Yhdistyksen hallitus OMA Hoivapalvelu Oy:n hallitus Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Yhdistyksen perustehtävä lähtökohtana. Aluevastaava Matti Mäkelä

Yhdistyksen perustehtävä lähtökohtana. Aluevastaava Matti Mäkelä Yhdistyksen perustehtävä lähtökohtana Aluevastaava Matti Mäkelä YHDISTYKSEN PERUSTEHTÄVÄ OMAISHOITOPERHEIDEN TAVOITTAMINEN OMAISHOITOPERHEIDEN TUKEMINEN YHDISTYS OMAISHOIDON KEHITTÄJÄNÄ, EDUNVALVONTA Miten

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Snellmaninkatu 3 B, Lappeenranta (ent. asemapäällikön talo) Toimisto avoinna klo 9.00-13.00 tai sopimuksesta Puh. 040 587 2451 Sähköposti:

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

Kun taas on aika auringon Niin uskon siinä taika on Mä sulle taitan kukkasen Kun vastaan riennät nauraen

Kun taas on aika auringon Niin uskon siinä taika on Mä sulle taitan kukkasen Kun vastaan riennät nauraen Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Savilahdenkatu 18 A 4, 50100 Mikkeli www.mikkelinseudunomaishoitajat.fi Annikki Pursiainen, puheenjohtaja puh.050 372 8848 Raili Rantanen, sihteeri puh.040

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2013 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2013 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 147 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Sosiaalitoimi Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO 22.4.2014

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Sosiaalitoimi Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO 22.4.2014 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO MUONION VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika. klo 14.00 15.25 Paikka ston kokoushuone Läsnä Poissa Kutsutut/osallistujat x Yrjö Perkkiö

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

El. Etelä-Savon piirin piirihallitus v jäseniä yhteensä

El. Etelä-Savon piirin piirihallitus v jäseniä yhteensä El. Etelä-Savon piirin piirihallitus v. 2018 jäseniä yhteensä 5003 30.9.2018 puheenjohtaja Levänen Arvo Ruuhilammintie 102 A 77570 Jäppilä arvo@multalansora.fi vpj Luukkonen Eeva-Liisa Koivulantie 29 52200

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja osallistujien toteaminen, pöytäkirjan tarkastajien valinta

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja osallistujien toteaminen, pöytäkirjan tarkastajien valinta 1 / 5 Pahkamäen koulun vanhempainyhdistys ry:n hallituksen kokous aika: maanantaina 4.2.2019 klo 18.01-19.22 paikka: Pahkamäen koulun ruokala läsnä: Inga Sokka, Outi Kvarnberg, Päivi Ehrnsten, Jaana Kaurinkoski,

Lisätiedot

Suomen Punainen Risti omaishoitoperheiden tukena HYVÄ SEURA VIRKISTÄÄ

Suomen Punainen Risti omaishoitoperheiden tukena HYVÄ SEURA VIRKISTÄÄ Suomen Punainen Risti omaishoitoperheiden tukena Toiminnan tavoitteena Vahvistaa ja edistää omaishoitajien ja heidän perheidensä terveyttä, hyvää elämänlaatua ja itsenäistä selviytymistä arjessa. Kannustaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016 Ikäihmisten Neuvosto Toimintakertomus 2016 1 Sisällys YLEISTÄ... 2 JÄSENET... 3 TYÖVALIOKUNTA... 4 KOKOUKSET... 4 TAPAHTUMAT, KOULUTUKSET... 5 2 YLEISTÄ Ikäihmisten Neuvostolla oli historiansa kuudestoista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Hallituskatu 20, sisäpiha 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. Yleistä Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry perustettiin 27.11.2003. Vuosi 2013 on yhdistyksen kymmenes toimintakausi ja juhlavuosi.

Lisätiedot

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman YHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN syksy 2017 ohje Yleistä Yhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen on valmisteltava toimintasuunnitelma ja talousarvio syyskokoukseen, joka on

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Vanhusneuvosto AIKA 13.05.2015 kello 09:00-11:06 PAIKKA Kartanonmäki ruokasalin kabinetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

Sivu 16 Muistikoordinaattori Helena Hurme-Marttisen puheenvuoro 4 17 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen 6 18 Muut asiat 7

Sivu 16 Muistikoordinaattori Helena Hurme-Marttisen puheenvuoro 4 17 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen 6 18 Muut asiat 7 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Vammaisneuvosto 25.08.2016 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 16 Muistikoordinaattori Helena Hurme-Marttisen puheenvuoro 4 17 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen 6 18

Lisätiedot

OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016

OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016 Närståendevårdare och Vänner Förbundet rf OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016 Merja Kaivolainen, koulutus- ja kehittämispäällikkö

Lisätiedot

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA sivu 1 Kokouksen paikka ja aika: ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA Kokoukseen osallistui henkilöä. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi klo. 2 Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kokouksen

Lisätiedot

EKL MIKKELIN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKISAT OTAVASSA

EKL MIKKELIN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKISAT OTAVASSA EKL MIKKELIN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKISAT OTAVASSA 5.3.2019 NAISET Y 80 1. HALINEN HANNA OTAVAN SEUDUN ELÄKKEENS 0,198 2. LAUTANEN TAIMI JOROISTEN ELÄKKEENSAAJAT 0,152 3. VENÄLÄINEN EEDIT HAUKIVUOREN ELÄKKEENSAAJAT

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhdistyksen hallitus Toiminnankoordinaattori OMA Hoivapalvelu Oy:n

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

OmaisOiva-toiminta Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja

OmaisOiva-toiminta Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja OmaisOiva-toiminta 2017 Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja Toiminta-alue ja yhteistyöverkosto Toiminta-alue: Espoon ja Kauniainen Länsi-Uudenmaan suurimmat kunnat: Kirkkonummi, Raasepori, Inkoo, Hanko

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen.

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen. TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) 41660 TOIVAKKA 11.9.1999 SYYSKOKOUS Aika 11.9.1999 klo 15.00 16.35 Paikka Hirsiaho, Huikko Läsnä 21 jäsentä (osanottajaluettelo liitteenä) 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Apila, Kangasala Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa

Apila, Kangasala Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa Apila, Kangasala 24.5.2016 Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa Lähellä ja tukena -seminaari Tiistai 24.5.2016 klo 13. 16.00 Kuntoutumiskeskus Apila, Reumantie 6, 36200 Kangasala Seminaarin ohjelma

Lisätiedot

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu JOSE TOIMINTA 2013 1/7 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Josen jäseninä on erilaisia oppijoita, heidän läheisiään ja työnsä vuoksi oppimisvaikeuksista kiinnostuneita. Josen tarkoituksena on koota edellä mainitut

Lisätiedot

Lapin kylätoiminnan ja Lapin Kylätoiminnan Tuki ry V U O S I K E R T O M U S 2010

Lapin kylätoiminnan ja Lapin Kylätoiminnan Tuki ry V U O S I K E R T O M U S 2010 Lapin kylätoiminnan ja Lapin Kylätoiminnan Tuki ry V U O S I K E R T O M U S 2010 Lapin kylätoiminta oli kylien yhteenliittymä, jonka tehtävänä oli kylien edunvalvonta ja kylätoiminnan edistäminen. Sen

Lisätiedot

Jäsenkirje/ projektitiedote 1/2012

Jäsenkirje/ projektitiedote 1/2012 Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Savilahdenkatu 18 A 4, 50100 Mikkeli www.mikkelinseudunomaishoitajat.fi Annikki Pursiainen, puheenjohtaja puh. 050 372 8848 Raili Rantanen, sihteeri puh.040

Lisätiedot

Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Takana 20 vuotta toimintaa

Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Takana 20 vuotta toimintaa + Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry Takana 20 vuotta toimintaa + Miten kaikki alkoi? 1993 Syömishäiriöisten lasten vanhempien tukiyhdistys perustettiin Turussa 31.3.1993. Valtakunnallinen yhdistys,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA

ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA Etelä-Savon yhdistykset tukevat asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä monipuolisesti Järjestöt Etelä-Savo -hankkeen järjestökyselyssä kohderyhmänä

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Neuvolan perhetyön asiakkaan ääni: Positiivinen raskaustesti 2.10.2003 Miten tähän on tultu? Valtioneuvoston

Lisätiedot

Läheiset ry. Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja. o Perustettu vuonna 2002. o Jäseniä noin 320. o TAVATA-projekti 2003-2005

Läheiset ry. Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja. o Perustettu vuonna 2002. o Jäseniä noin 320. o TAVATA-projekti 2003-2005 Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja Läheiset ry o Perustettu vuonna 2002 o Jäseniä noin 320 o TAVATA-projekti 2003-2005 o VOIMAVARAKETJU projekti 2006-2008 o KATVE-projekti 2009 2011 o PUHUMALLA PUHTIA TAPAAMALLA

Lisätiedot

RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO

RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO Mairit Toppi JÄKE -projekti, projektivastaava Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhdistysten toimintaympäristö muuttuu! Yhdistystoimijoiden

Lisätiedot

Työnantaja. Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen?

Työnantaja. Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen? Työnantaja Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen? Jos vastasit kyllä, niin tule mukaan hankkeeseen, josta saat työkaluja toimivan henkilöstöpolitiikan

Lisätiedot

Kotkan Pelastakaa Lapset ry

Kotkan Pelastakaa Lapset ry Kotkan Pelastakaa Lapset ry Perustettu 1948 vuonna 2018 70-vuotisjuhlavuosi Pelastakaa Lapset järjestön paikallisyhdistys 68 paikallisyhdistystä Jäseniä on tällä hetkellä 147 Poliittisesti ja eri uskontokuntiin

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2015

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2015 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2015 ALAOSASTON VUOSIKOKOUS JOENSUUSSA Vuosikokouksen osanottajia Alaosaston vuosikokous pidettiin toimintasuunnitelman mukaisesti 31.3.2015 Joensuun Käpykankaan

Lisätiedot

Järjestöjen jen yhteiskuntavastuu ja haasteet kansalaisten osallisuuden vahvistajana

Järjestöjen jen yhteiskuntavastuu ja haasteet kansalaisten osallisuuden vahvistajana Järjestöjen jen yhteiskuntavastuu ja haasteet kansalaisten osallisuuden vahvistajana Puheenvuoro JärjestJ rjestöfoorumilla 19.4.2010 Ritva Karinsalo Ensi- ja turvakotien liitto Kansalaisjärjest rjestötoiminta

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

AIVOHALVAUS - tiedä, tunnista, kuntoudu

AIVOHALVAUS - tiedä, tunnista, kuntoudu Hyvinvointialan asiantuntijaseminaari 9.12.2010 Mikkeli Helvi Janhunen Projektisuunnittelija Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Altti-projekti AIVOHALVAUS - tiedä, tunnista, kuntoudu TULEVAISUUDEN VISIO Etelä-Savoon

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013)

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013) :n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013) Sisällysluettelo Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry 2 Strategiatyö Omaishoitajat ja Läheiset liitossa Toiminta-ajatus Toimintaa

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:n Tornion paikallisyhdistys tiedottaa 20.12.2017 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 20.12.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa

Lisätiedot

Merta-Kaisjoki Niina jäsen Nordberg Mea puheenjohtaja Salminen Minna jäsen Sydänheimo Merja jäsen Jumppainen Päivi pääluottamusmies

Merta-Kaisjoki Niina jäsen Nordberg Mea puheenjohtaja Salminen Minna jäsen Sydänheimo Merja jäsen Jumppainen Päivi pääluottamusmies OAJ:N RAUMAN PAIKALLISYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 10/2016 Aika Perjantaina 9.12.2016 klo 18.00. Paikka: Ravintola Goto, Kuninkaankatu 17, Rauma Läsnä: Aalto Mari jäsen Autio Juha-Pekka jäsen

Lisätiedot

Näkökulmia omaishoitajuuteen omaishoidon moninaisuus. Kaksin et ole yksin seminaari, Kivitippu

Näkökulmia omaishoitajuuteen omaishoidon moninaisuus. Kaksin et ole yksin seminaari, Kivitippu Näkökulmia omaishoitajuuteen omaishoidon moninaisuus Kaksin et ole yksin seminaari, Kivitippu 18.10.2011 Omaishoito osana perheen elämää Elämä muuttuu? omaishoito voi tulla elämään erilaisissa elämänvaiheissa

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 25/2016 1 (9) Aika 09.06.2016, klo 14:04-15:44 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Joensuun Seudun Diabetes ry

Joensuun Seudun Diabetes ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 JOHDANTO Joensuun Seudun Diabetes ry toimii diabeteksen ja sen aiheuttamien lisäsairauksien ennaltaehkäisemiseksi sekä diabeetikkojen hoidon turvaamiseksi. Yhdistyksen

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Opastava-hanke Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry

Opastava-hanke Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry Opastava-hanke 23.4.2013 Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry OPASTAVA-hanke pähkinänkuoressa Omaishoitajat ja läheiset -liiton ja Mielenterveysomaisten keskusliitto

Lisätiedot

Lakeuden Bioanalyytikot

Lakeuden Bioanalyytikot Lakeuden Bioanalyytikot LaBit ry. järjestää jäsenilleen opintotapahtumia sekä vapaaajan virkistäytymistilaisuuksia. 1 Yhdistyksen historiaa Kaikki sai alkunsa ajatuksesta perustaa oma yhdistys Seinäjoen

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015. 15.9.2015 Pirkko Granö

Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015. 15.9.2015 Pirkko Granö Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015 15.9.2015 Pirkko Granö Postinhakija Omaishoidon monet kasvot Maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä: heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia; heitä, jotka ovat

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring Perustettu 2005 Suomen Toimii yhdyselimenä omaishoidon alalla tai siihen läheisesti liittyvällä alueella Suomessa toimivien järjestöjen, säätiöiden

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa!

Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa! Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa! Me Itse ry on kehitysvammaisten ihmisten oma kansalaisjärjestö. Rahoittajamme on STEA = Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Me Itse ry on valtakunnallinen

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Auttava omainen psykiatrisessa sairaalassa. Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen ja Salon seudun yhdistysten kumppanuusprojekti 2012-2014

Auttava omainen psykiatrisessa sairaalassa. Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen ja Salon seudun yhdistysten kumppanuusprojekti 2012-2014 Auttava omainen psykiatrisessa sairaalassa Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen ja Salon seudun yhdistysten kumppanuusprojekti 2012-2014 Taustaa hankkeelle Yhdistyksen jäsenten kokemusten perusteella

Lisätiedot