ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAN SELOSTUS"

Transkriptio

1 Diaarinumero 497/2012 Toimielinkäsittely Kaup.valt Kaavanumero JOUPPILA 10. kaupunginosa, Jouppila, korttelin nro 2 sekä katualue. ASEMAKAAVAN SELOSTUS Asemakaavan, joka koskee 8. päivänä lokakuuta 2013 päivättyä Seinäjoen kaavoitusyksikön laatimaa asemakaavakarttaa, kaavanumero Vireilletulo Laatija Asemakaavan muutosta ovat hakeneet Skanska Talonrakennus Oy sekä Aatto Jouppila. Tekninen lautakunta teki suunnittelualuetta koskevan kaavoituspäätöksen Seinäjoen kaupunki kaavoitus- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö Kirkkokatu 6 puh PL 215, Seinäjoki Faksi Martti Norja martti.norja@seinajoki.fi

2 Asemakaavan muutos, kortteli 2 (osa) 2(17) 10. kaupunginosa, Jouppila (Täydennetty ) SISÄLTÖ: 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet 2.2 Asemakaavan muutos 2.3 Asemakaavan muutoksen toteuttaminen 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan muutoksen suunnittelun tarve 4.2 Suunnittelun käynnistyminen ja sitä koskevat päätökset 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö 4.4 Asemakaavan muutoksen tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Suunnittelutyön aikana tehdyt selvitykset ja tarkastelut ja niistä johdetut tavoitteet 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet 5 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS 5.1 Kaavan muutoksen rakenne Mitoitus Palvelut 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet Suojelukohteet 5.4 Kaavamuutoksen vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön 5.5 Ympäristön häiriötekijät 5.6 Kaavamerkinnät ja määräykset 5.7 Nimistö 5.8 Kaavatalous Yleistä Rakentamiskustannukset 6 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTUS 6.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat 6.2 Toteuttaminen ja ajoitus 7 ASEMAKAAVAN LAADINTA 7.1 Käsittelyvaiheet

3 Asemakaavan muutos, kortteli 2 (osa) 3(17) 10. kaupunginosa, Jouppila (Täydennetty ) LIITTEET: Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Liite 6 Liite 7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan seurantalomake Lausunnot ja muistutukset luonnosvaiheesta Lausunnot ja muistutukset ehdotusvaiheesta Meluselvitys Luonnosmateriaalia Maankäyttösopimus luonnos (liitetään myöhemmin) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos, joka koskee 8. päivänä lokakuuta 2013 päivättyä Seinäjoen kaavoitusyksikön laatimaa asemakaavakarttaa, kaavanumero Asemakaavan muutos koskee: Seinäjoen kaupungin Jouppilan (10) kaupunginosan korttelia nro 2 (osa) ja katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu: Seinäjoen kaupungin Jouppilan (10) kaupunginosan kortteli 2 (osa) ja katualue. Alueen sijainti ja laajuus: Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin Jouppilan kaupunginosassa korttelissa 2, Jouppilantien ja Kampusrannan kulmauksessa. Alue rajautuu Framin tiedepuiston rakennuksiin eteläja itäpuolelta. Alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin ydinkeskustan tuntumassa, noin 1 km länteen. Suunnittelualueen laajuus on 2,09 ha. Kuva. Kaavamuutosalueen sijainti kaupunkirakenteessa Kaavan tarkoitus: Asemakaavan muutoksella tarkistetaan 2002 ja 2006 hyväksyttyjen kaavojen käyttötarkoitus, rakentamistehokkuus, kerroskorkeudet ja korttelikohtaiset tavoitteet ja pysäköinnin järjestäminen sekä liikennemelun torjunta.

4 4(17) Kaavamuutoksen tavoitteena on vastata osaltaan Seinäjoen kasvavaan kerrostalotonttikysyntään. Alueelle on suunniteltu neljää kerrostaloa, osittain maanalaista pysäköintiä sekä pienimuotoisia kaupallisia ja toimitilapalveluja. Muutoksella korjataan ja täsmennetään Framin pysäköintilaitoksen korttelialuetta. 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Seinäjoen kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt alueen kaavoituksesta Asemakaavaluonnos, valmisteluaineistoa ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat olleet MRL 30 :n mukaisesti nähtävinä Nähtävänä olon aikana on valmisteluaineistosta pyydetty asianosaisilta lausunnot. Kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan laittaa kaavaehdotuksen nähtäville. Nähtävillä pidosta on ilmoitettu kuulutuksella ja kaava on MRA 27 :n mukaisesti nähtävillä välisen ajan. Asianosaisilta pyydetään nähtävillä olon aikana lausunnot kaavaehdotuksesta. 2.2 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutosta ovat hakeneet Skanska Talonrakennus Oy, Aatto Jouppila sekä Seipark Oy. Kaupungin kaavoitusohjelmassa on ollut tavoite tiivistää keskeisiä kaupunkialueita. Kaavanmuutoksella luodaan edellytykset keskeisellä paikalla sijaitsevan osittain rakentumattoman alueen rakentamiselle ja keskustan tuntumassa olevan alueen tiivistämiselle. Kaavamuutoksella korttelin käyttötarkoitus muutetaan osittain LPA-alueeksi, jossa pysäköinti järjestetään suurelta osin maan alle. Asuinrakennusten korttelialueella kerroslukua nostetaan ja rakennusoikeutta kasvatetaan 5315 km²:stä km²:iin, joista asuinhuoneistojen huoneistoala on noin m². 2.3 Asemakaavan muutoksen toteuttaminen Hankkeen kaupunkikuvallisia, kaavallisia, teknisiä ja taloudellisia toteuttamisedellytyksiä on tutkittu. Hankkeen rakentamiseen on tarkoitus päästä mahdollisimman pian kaavan valmistuttua. Hanke on Seinäjoen kaupungin kaavoituskatsauksessa esitettyjen tavoitteiden mukainen. Kaavaehdotuksen jälkeen kaupunki tekee maankäyttösopimuksen kaavamuutoksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. Maankäyttösopimusluonnoksen mukaisesti kehittämismaksu käytetään alueen kunnallistekniseen rakentamiseen, kuten katuihin ja muihin verkostoihin. Asemakaavoitusprosessia on kuvattu tarkemmin kohdassa 4. 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Voimassaolevan kaavan mukaan suunnittelualue on varattu viisikerroksisille asuinrakennuksille sekä kolmikerroksiselle osin maanalaiselle pysäköintirakennukselle.

5 5(17) Kuva. Ilmakuvaan suunnittelualue merkitty punaisella. Ilmakuva Joupista kohti kaupungin keskustaa. Suunnittelualue on keskellä kuvaa Framin tiedepuiston ja Jouppilantien välissä Luonnonympäristö Suunnittelualueen maasto on suhteellisen tasaista ja korkeustaso on noin +45, ,3 m N2000 korkeusjärjestelmän mukaan (+44, ,5m, NN. korkeusjärjestelmän mukaan). Suunnittelualue on osittain asuinrakennusten pihapiiriä ja peltomaata. Alustava selvitys perustamisolosuhteista Maaperä on hietaa.

6 3.1.3 Rakennettu ympäristö Yhdyskuntarakenne Kaavamuutosalue sijaitsee keskeisesti Framin tiedepuiston alueella ja se on luonteva keskusta-alueen täydennysrakentamisen alue. 6(17) Rakennuskanta Suunnittelualueen itäosassa on kolmitasoinen pysäköintilaitos. Alueen länsiosassa on asuinrakennus sekä puretun ns. Herra-Jouppilan tilan pihapiiristä säilynyt aitta. Pohjoispuolella on omakotitalo ja siitä pohjoiseen entinen Rauhanyhdistyksen rukoushuone. Etelässä ja idässä on Framin tiedepuiston rakennuksia. Alueen länsipuolella Jouppilantien toisella puolella on omakotiasutusta, mutta sinne on rakentumassa kerrostaloja. Palvelut Kaavamuutosalue tukeutuu Framin alueen palvelutarjontaan. Alueella on jo useita ravintoloita. Lähin kauppa on Joupin Citymarket ja lisää monipuolista kauppa- ja ravintolapalveluja on 0,5-1 km päässä keskustassa. Rautatieasema ja Linja-autoasema sijaitsevat 1500 metrin päässä hyvien kevyen liikenteen yhteyksien varrella. Kultavuoren palvelutalo on kilometrin päässä, Joupin koulu on 600 metrin päässä ja ammattikoulu, lyseo sekä lukio ovat kilometrin päässä. Seinäjoen pääterveyskeskus Huhtalassa on 1,2 kilometrin päässä ja hammashoitola Marttilassa on 400 metrin päässä. Uimahalli ja muita urheilupalveluita Urheilutalolla 500 metrin päässä. Virkistys Mittavat ulkoilu- ja virkistyspalvelut tarjoava Jouppilanvuoren liikuntapaikat ja reitit ovat runsaan kilometrin päässä. Alueella on laskettelurinteitä, jääurheilukeskus, esteettön luontoreitti, ulkoilureitistöt jotka talvella toimivat latuina yms. Jouppilanvuoren alueelta on yhteydet Kyrkösjärvelle, missä on mm. uimaranta. Jouppilanrannan puistot ovat alueen vieressä. Liikenne Suunnittelualueen länsipuolitse kulkee yksi pohjois- etelä suunnan pääväylä, Jouppilantie ja 500 metriä pohjoiseen itä-länsisuuntainen pääväylä, Suupohjantie, joten kevyen- ja julkisen liikenteen yhteydet muualle kaupunkiin ovat kattavat. Yhdyskuntatekninen huolto Alueella on kunnallinen vesi- ja viemäri- ja kaukolämpöverkosto. Verkostot kulkevat pääosin Jouppilantien varressa.

7 7(17) Kuva. Alueen vesi-, viemäri- ja hulevesiverkostot sininen = vesi, ruskea = viemäri, vihreä = hulevesi Kuva. Alueen kaukolämpöverkostot Ympäristöhäiriöt Tien liikennemelua on tutkittu Ramboll Oy:n toimesta ja se on huomioitu alueen suunnittelussa. Raportti on kaavaselostuksen liitteenä. Suunnittelualueen länsipuolitse kulkee Jouppilantie, jossa kulkee noin 6500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikenne ennusteiden mukaan liikenne tulee kasvamaan niin että 2020 Jouppilantiellä tulee olemaan noin ajoneuvoa vuorokaudessa ja Herralankadulla 2500 ajoneuvoa Maanomistus Kaavoitettava alue on osin yksityisessä sekä Skanska Talonrakennus Oy:n omistuksessa. Muilta osin maanomistaja on Seinäjoen kaupunki.

8 3.2 Suunnittelutilanne 8(17) Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Kuva. Ote maakuntakaavasta Kuva. Ote yleiskaavasta 1994 punaisella merkitty suunnittelualue Maakuntakaava Seinäjoki kuuluu Etelä-Pohjanmaan liiton toimialueeseen. Ympäristöministeriö on vahvistanut Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan. Suunnittelualue kuuluu keskustatoimintojen/maakuntakeskuksen (C) alueeseen. Alueelle ei ole erityismerkintöjä. Nyt laadittu asemakaava on maakuntakaavan mukainen. Yleiskaava Seinäjoen yleiskaava on hyväksytty Oikeusvaikutuksettomassa yleiskaavassa alueet on varattu julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi (PY). Asemakaava Alueen länsipuolella on voimassa asemakaava vuodelta 2002 ja itäpuolella vuodelta Asemakaavassa alueen länsipuoli on varattu asuinrakennusten korttelialueeksi (A), jonka tehokkuusluku on 0,70 ja suurin sallittu rakennuskorkeus V. Itäpuoli on merkitty autopaikkojen korttelialueeksi (LPA), kerrosluvulla III. Kuva. Suunnittelualueen rajaus ja ote ajantasakaavasta Rakennusjärjestys Rakennusjärjestys on hyväksytty ja on tullut voimaan lähtien. Kiinteistörekisteri ja tonttijako Asemakaavamuutosalue koskee kaupungin ylläpitämässä kiinteistörekisterissä olevaa aluetta. Tonttijako suoritetaan kaavan valmistuttua.

9 9(17) Pohjakartta Suunnittelualueen pohjakartta on kaavoitusmittausasetuksen (1284/99) mukainen. Tekniikkakeskuksen mittausosasto ylläpitää pohjakartan tietoaineistoa. Rakennuskiellot Asemakaava-alueella ei ole voimassa rakennuskieltoa. Suojelupäätökset Kaava-alueella ei ole suojelussa olevia kohteita. Ennen kaavoitusta tehdyt tärkeimmät selvitykset Skanska Talonrakennus Oy on teettänyt Ramboll Finland Oy:ssä meluselvityksen, jossa tutkittiin liikenteen aiheuttamia keskiäänitasoja suunnittelualueella. Selvityksen mukaan suunnitellut alueen rakennukset suojelevat riittävästi pihaa. Jouppilantien puoleisille julkisivuille ei ole tarpeen asettaa kaavamääräystä. Kuitenkin Jouppilantien puoleisten parvekkeiden melutaso ylittää ilman lasitusta ohjearvon, joten ne tulee lasittaa. Alueen ja koko läntisen Seinäjoen kantakaupungin liikenneverkkoa on tutkittu perusteellisesti useaan otteeseen käyttäen hyväksi alueella suoritettuja lukuisia liikennelaskelmia ja ennusteita. Kaupungin kunnallistekniikan suunnittelu on jatkuvasti tarkastanut liikenneverkkosuunnitelmia ja pitänyt yllä niiden ajantasaisuutta. 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan muutoksen suunnittelun tarve Kaupungin väkiluku on yli asukasta ja kaupunki kasvaa voimakkaasti. Kaupungin keskeisillä alueilla noin 7 kilometrin säteellä kasvu on lähes tuhat asukasta vuodessa. Koska kaupungin kasvun myötä myytävänä olevien vapaiden uusien kerrostalo-asuntojen määrä on vähentynyt Seinäjoella voimakkaasti, on syytä tuottaa nopeasti uusia mahdollisia rakennuspaikkoja, jotta tarve vastaisi kysyntään ja asuntojen hintataso pysyisi kohtuullisena. Seinäjoen kaupungin strategiassa kaupunkikeskustaa kehitetään korkeatasoisena kaupunkiympäristönä, jossa on huomioitu keskusta-asumisen, kaupan ja liikenteen kasvavat tarpeet. Tavoitteena on, että keskustan alueella ja sen tuntumassa asuvien määrä kasvaa merkittävästi. Framin aluetta kehitetään tiedepuistona ja kampusalueena joka on yksi kaupungin vetovoimatekijä ja kasvun veturi. Tavoitteena on, että Framin lähialueelle saadaan myös asutusta ja erityisesti opiskelija-asuintaloja kampusalueen tuntumaan. Tavoitteena on lisäksi tutkia Jouppilan tilan pihapiiristä säilyneen 1850-luvulla rakennetun kulttuurihistoriallisesti merkittävän aitan siirtämistä. Aitta on ainoa Jouppilan tilan (ns. Herra-Jouppilan) säilynyt rakennus. Tavoitteena on löytää neuvottelujen kautta aitalle sen arvoa vastaava uusi paikka esimerkiksi Etelä- Pohjanmaan maakuntamuseon alueelta. Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden mukaan yhdyskuntarakennetta kehitetään siten, että palvelut ja työ- ja opiskelupaikat ovat hyvin saavutettavissa ja asuinpaikan läheisyydessä siten, että henkilöautoliikenteen tarve on mahdollisimman vähäinen. Alue on kaavoitusohjelmassa. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Seinäjoen kaupungin tekninen lautakunta teki suunnittelualuetta koskevan kaavoituspäätöksen

10 10(17) Maankäyttösopimus Kaavaehdotuksen jälkeen kaupunki tekee maankäyttösopimuksen kaavamuutoksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat suunnittelualueen maanomistajat sekä lähialueiden maanomistajat ja haltijat, lähialueen kiinteistöjen omistajat, kiinteistöjen päävuokralaiset, lähialueen asukkaat. Kaupungin viranomaiset ja tytäryhtiöt: Rakennusvalvonta, Tekniikkakeskus, Sivistyskeskus, Sosiaali- ja terveyskeskus, Seinäjoen Energia Oy, Seiverkot Oy, Seinäjoen Vesi Oy, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos Valtion ja muut viranomaiset: Etelä- Pohjanmaan ELY ja Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirasto, Etelä- Pohjanmaan maakuntamuseo, Etelä- Pohjanmaan liitto, Länsi-Suomen lääninhallitus Muut: Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistys, Anvia Oy Vireilletulo Seinäjoen kaupungin tekninen lautakunta teki suunnittelualuetta koskevan kaavoituspäätöksen Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavaluonnoksen nähtävilläolosta on tiedotettu lehdessä OAS on ollut yhdessä kaavaluonnoksen ja havainnekuvien kanssa MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetettiin kirjeellä Etelä- Pohjanmaan ELY keskukselle (ympäristövastuualueelle). Muita viranomaisia tai lausunnonantajia on tiedotettu sähköpostitse nähtävilläolosta sekä nettiosoitteesta, josta materiaali on ollut ladattavissa ja tilattavissa Viranomaisyhteistyö Viranomaisyhteistyö on hoidettu lausuntomenettelyllä. 4.4 Asemakaavan muutoksen tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kaupungin asettamat tavoitteet Asemakaavan muutoksen tavoite on luoda perusteet kaupunkirakenteen täydentämiselle ja maankäytön tasapainoiselle tehostamiselle, joka on määritelty Seinäjoen kaupungin kaavoitusohjelmassa. Tavoitteena on osoittaa alueet pääosin asumiseen huomioiden kaavamuutosalueen sijainti kaupunkirakenteessa ja sopeuttaa uudisrakentaminen suhteessa ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Tavoitteena on tiivistää kaupunkia ja nostaa kaupungin keskeisten alueiden väkimäärää nykyisestään ja siten elävöittää kaupunkikeskustaa. Tavoitteena on uudistaa toteutumaton asemakaava jotta alue rakentuisi ja kaupunkirakenne tiivistyisi. Suunnittelutilanteesta johdetut tavoitteet Maakuntakaavassa alue on maakuntakeskuksen toimintojen aluetta. Yleiskaavassa korttelialue on osoitettu julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi (PY).

11 Asemakaavassa alue on osittain asuinrakennusten korttelialuetta (A) ja osin autopaikkojen korttelialuetta (LPA). 11(17) Alueen oloista ja ominaisuuksista johdetut tavoitteet Framin aluetta on kehitetty ja kehitetään monipuoliseksi tiedepuistoksi jossa korkeakoulut, ammattikorkeakoulu ja korkean teknologian yritykset kohtaavat. Alueen Jouppilanrannan puistossa virtaa Seinäjoki. Framin alueen pohjoisosaan Valtion virastotalon eteläpuolelle on muodostumassa Seinäjoen ammattikorkeakoulun kampusalue. Jouppilanrannan puisto luo edellytykset kampusalueen korkealuokkaiselle ja viihtyisälle rakentamiselle. Oppilaitosten läheisyyteen on mahdollistettava kestävän kehityksen periaatteiden mukaan lähietäisyydelle asumista, jotta ajoneuvoliikenne ja pysäköinti vähenisi myös Framin tiedepuistoalueella. Tavoitteena on siis yhdyskuntataloudellisesti kestävän kehityksen mukainen alueen käyttö. Suunniteltu AK-korttelialue ja LPA-9-alue pystyvät hyödyntämään olemassa olevaa ajoluiskaa pysäköintikellariin. AK-korttelin pysäköintipaikkojen riittävyys on mahdollista toteuttaa ostamalla velvoitepaikkoja Seipark Oy:n pysäköintilaitoksesta LPA-8-alueelta. Liiketiloja palvelevia pysäköintipaikkoja ei saa sijoittaa LPA-9 tai AK-25 korttelialueiden pysäköintikellareihin Suunnittelutyön aikana tehdyt selvitykset ja tarkastelut ja niistä johdetut tavoitteet Ennen kaavatyötä tehtyjen liikennemääräennusteiden pohjalta laati Ramboll Oy alueen meluselvityksen, joka on kaavaselostuksen liitteenä. Selvitys osoitti että asemakaavaluonnoksessa esitetty rakennusten sijoittelu suojaa riittävästi ulko-oleskelualueita liikennemelua vastaan. Selvityksen mukaan Jouppilantien puoleisen julkisivun ääneneristävyys on riittävä, mutta parvekkeet on lasitettava. 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy on laatinut luonnokset, joissa tutkittiin korttelin rakennusten korkeutta ja sijoittelua. Luonnoksissa oli esitetty alueelle neljää kahdeksankerroksista asuinkerrostaloa. Kuva. Katujulkisivu Jouppilantielle (ilmastointikonehuoneet suunnitellaan uudestaan). Asemakaavaluonnos Alueelle laadittiin esitettyjen tavoitteiden ja nykyisten lähtökohtien pohjalta kaavaluonnos. Luonnoksessa esitettiin Jouppilantien varren asuinkerrostalojen kerrosluvuksi VIII. Korttelin sisään muodostuvalle sisäpihalle sijoitetaan maanalainen pysäköintirakennus, jonka päälle osoitetaan asemakaavassa istutettava alueen osa sekä vähäiseltä osin pysäköintiä.

12 12(17) Kuva. Ote kaavaluonnoksesta Lausunnot ja mielipiteet Asemakaavaluonnos oli nähtävillä Luonnoksesta lausunnon antoivat Etelä-Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sekä Tekniikkakeskus. Maakuntaliitto totesi kaavan olevan maakuntatakaavan mukainen eikä esittänyt erityisiä huomautuksia luonnoksesta. Vastine: Merkitään tiedoksi. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos muistutti, että pelastusteiden vaatimukset on otettava huomioon kaavaa tarkennettaessa. Vastine: Kaavaan on merkitty määräys pelastusteistä. Tekniikkakeskus huomautti, että AK-korttelin kohdalla tarvitaan levennettyä katualueen osaa tulevaa linja-autopysäkkiä varten Jouppilan liikennesuunnitelmaluonnoksen mukaisesti. Vastine: Kaavaluonnos on korjattu yhteistyössä tekniikkakeskuksen kanssa.

13 13(17) Kuva. Ote kaavaehdotuksesta Asemakaavaehdotus Saatujen kannanottojen ja tarkistettujen tavoitteiden perusteella alueelta on laadittu kaavaehdotus Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt asemakaavaehdotuksen virallisesti nähtävillä pidettäväksi. Lausunnot ja muistutukset Kaavan muutosehdotus on pidetty nähtävänä välisen ajan. Ehdotuksesta saatiin 2 lausuntoa. Lausunnon antoivat Etelä- Pohjanmaan liitto sekä Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos. Maakuntaliitto totesi kaavan olevan maakuntatakaavan mukainen eikä esittänyt erityisiä huomautuksia luonnoksesta. Vastine: Merkitään tiedoksi. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos muistutti, että pelastusteiden vaatimukset on otettava huomioon kaavaa tarkennettaessa. Vastine: Merkitään tiedoksi ja todetaan, että pelastustiet on huomioitu suunnittelussa. Seinäjoen kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan

14 14(17) 5 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS 5.1. Kaavan muutoksen rakenne Kaavamuutoksella osoitetaan Jouppilantien varteen kahdeksankerroksisia asuinkerrostaloja niitä palvelevaa maanalaista pysäköintialuetta. Lisäksi alueelle osoitetaan liikerakentamisen korttelialue, jonka maanalainen osa varataan pysäköinnille. Alueen itäpuoli säilyy III-kerroksisena LPA-alueena voimassa olevan asemakaavan mukaisesti Mitoitus Kaava-alueen kokonaispinta-ala on noin m² (2,09 ha). Kaavan kokonaisrakennusoikeus on k-m². Tästä asuinhuoneistojen huoneistoalaa on noin m² ja talousrakennus 50 k-m². Suunnitelma lisää AK-korttelin rakentamisoikeutta 8085 k-m². LPA-8 kortteliin rakennusoikeutta määritellään k-m² (aikaisemmassa asemakaavassa LPA-korttelin rakennusoikeutta ei oltu määritelty). Kaavassa autopaikkavaatimus asuinkerrostalokortteleiden osalta 1,00 autopaikkaa /asunto (joista vieraspaikkoja 0,05 autopaikkaa/ asunto) ja lähipalveluille 1ap/50 k-m2. Liitteenä olevassa asemakaavan seurantalomakkeessa on tarkemmat tiedot alueelle muodostuvista kerrosaloista ja pinta-aloista. Liite 2. Asemakaavan seurantalomake Palvelut Kaavamuutos mahdollistaa 530 k-m² kaupallisia palveluita sekä mahdollisesti AK-korttelialueella jonkin verran yksityistä palvelua. Kaavamuutos aiheuttaa näin vain vähäisiä muutoksia alueen palveluihin. 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen on varmistettu asemakaavamerkinnöillä ja määräyksillä, jotka määrittävät mm. yhtenäistä rakennustapaa ja istuttamisvelvoitetta. Lisäksi alueen suunnittelua kaavan tarkoittamalla tavalla tullaan ohjaamaan rakennusvalvonnan ja kaavaosaston yhteistyöllä. 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet Suojelukohteet Rakennustavasta on annettu kaavassa määräyksiä ks. kohta 5.6 Kaavamerkinnät ja määräykset. Tarkemmin asemakaavamääräykset selviävät kaavakartasta. Katualueet Suunnittelualueen koilliskulmassa osa Kampusrannan katualueesta on muutettu LPA-8 alueeksi, koska olemassa oleva pysäköintirakennus on aikaisemmin rakennettu poikkeamisluvalla osittain katualueelle. Kaava-alueella ei ole suojeltavia kohteita. Herra-Jouppilan tilan pihapiiristä säilyneen kulttuurihistoriallisesti merkittävän aittarakennuksen sijoituspaikka ratkaistaan neuvottelussa maakuntamuseon, kiinteistön omistajan sekä kaupungin viranomaisten kesken.

15 15(17) 5.4 Kaavamuutoksen vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Yhdyskuntarakenne Alueen rakentaminen täydentää ja tiivistää Framin aluetta Keskustan tuntumassa ja edistää maankäytöllisen kehityksen tavoitteita. Yhdyskuntarakenteen kannalta alue sijaitsee edullisesti. Kaupunkikuva Alue yhtenäistyy ja täydentyy korkealuokkaiseksi asuinrakennusten ja tiedepuiston kokonaisuudeksi. Asuminen Alue on aivan keskustan tuntumassa ja sieltä on erinomaiset yhteydet kaupungin keskustaan ja Joupin alueelle. Palvelut Pienimuotoinen liikerakentaminen palvelee sekä lähialueen asukkaita että Framin aluetta. Työpaikat, elinkeinotoiminta Kaavoitettava alue osoitetaan pääosin asuinrakentamiseen, joten työpaikkoja tuskin syntynee 1-2 enempää. Asukkailla on mahdollista käyttää 15% asunnostaan ympäristöhäiriöitä tuottamattomia toimisto- tai työtiloja varten, mikä mahdollistaa kotitoimiston pitämisen. Pääkäyttötarkoituksenmukaisesta kerrosalasta voidaan korkeintaan 10 % käyttää asumista tukevia lähipalveluja varten. Virkistys Suunnittelualueella ei ole vaikutusta virkistykseen. Tekninen huolto Alue on helposti liitettävissä kunnallistekniikan verkostoihin. Rakentamiskustannuksia aiheuttavat vain verkostojen liittymien rakentaminen ja vähäiset muutostyöt Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Peltoalue muuttuu rakennetuksi ympäristöksi. 5.5 Ympäristön häiriötekijät Kaavamuutos ei sinällään aiheuta uusia häiriötekijöitä muutoin kuin lisäämällä alueen liikennöintiä. Toisaalta rakennukset suojaavat hieman ympäristöä liikennemelulta. 5.6 Kaavamerkinnät ja määräykset Kaavassa on annettu määräyksiä, jotka koskevat rakennustapaa ja uudisrakentamisen sovittamista rakennettuun ympäristöön. Kaavamääräykset ovat tarkemmin asemakaavakartan määräysosassa. 5.7 Nimistö Nimistö säilyy ennallaan. 5.8 Kaavatalous Yleistä

16 16(17) Suunnittelualue on keskeisellä paikalla Joupin kaupunginosassa. Kaavaratkaisu tiivistää alueen kaupunkirakennetta ja hyödyntää olemassa olevaa kunnallistekniikan verkostoa sekä palveluverkostoa ja on siten kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen. Kaupunki saa maankäyttösopimuksen mukaan korvauksen, jota käytetään mm. alueen katujen uudistamiseen ja kunnallistekniikan verkostojen täydennysrakentamiseen. Aiheutuvat kustannukset on arvioitu kohtuullisiksi ja ne arvioidaan tarkemmin hankesuunnittelun yhteydessä Rakentamiskustannukset Alueella on valmiina kunnallistekniikan verkosto. Kustannuksia syntyy lähinnä verkostoihin liittämisestä.

17 17(17) 6 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTUS Kaupunki toteuttaa tarvittavan kunnallistekniikan kaava-alueella. 6.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Rakennusten mahdollista sijoittumista tonteille on esitetty havainnekuvissa ja luonnoksissa. Rakennushankkeita ohjataan kaavoitustyön ja rakennusprosessien aikana hyvän kaupunkiympäristön aikaansaamiseksi. 6.2 Toteuttaminen ja ajoitus Kaavaehdotuksen jälkeen kaupunki tekee maankäyttösopimuksen kaavamuutoksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. Koska kaupungissa on pulaa kerrostalotonteista ja alueen rakennussuunnitelmat ovat pitkällä, rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian kaavan saatua lainvoiman eli käytännössä todennäköisesti talvella ASEMAKAAVAN LAADINTA Asemakaava on laadittu Seinäjoen kaavoitusyksikössä virkatyönä. Seinäjoen kaupungin kaavoitusyksikössä kaavan valmistelusta ovat vastanneet kaavoitusarkkitehti Veli-Matti Prinkkilä, asemakaava-arkkitehti Martti Norja ja kaavoitusjohtaja Hilkka Jaakola. 7.1 Käsittelyvaiheet Tekninen lautakunta päätti käynnistää kaavamuutoksen Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä Kaupunginhallitus hyväksyi kaavaehdotuksen virallisesti nähtäville Kaavaehdotus virallisesti nähtävillä Kaupunginhallitus hyväksyi kaavan valtuuston hyväksyttäväksi Kaupunginvaltuusto hyväksyi SEINÄJOEN KAUPUNKI Kaavoitus ja kaupunkisuunnittelu Martti Norja Asemakaava-arkkitehti Hilkka Jaakola Kaavoitusjohtaja

18 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos JOUPPILA TEKNIIKKAKESKUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Jouppila (tarkistettu ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin Jouppilan kaupunginosassa korttelissa 2, Jouppilantien ja Kampusrannan kulmauksessa. Alue rajautuu Framin tiedepuiston rakennuksiin etelä- ja itäpuolelta. Jouppilantien länsipuolella on erillispientalojen korttelialue. Korttelialueen itäpuolella on osin maanalainen kaksikerroksinen pysäköintihalli ja länsiosassa asuinrakennus. Suunnittelualue on rajattu oheiselle kartalle. Suunnittelualueen sijainti kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus/nm Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI 1

19 Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet TEKNIIKKAKESKUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Jouppila (tarkistettu ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS Kiinteistöjen omistajat Skanska Talonrakennus Oy (tontti ), Aatto Jouppila (Välijouppilan tila ) sekä Seipark Oy (tontti ) ovat jättäneet kaupungille hakemuksen asemakaavan muuttamiseksi tontilla. Hakemuksen mukaan tavoitteena on kaavamuutos, joka palvelisi kehittyvää aluetta asumisen osalta ja lisäksi mahdollistaisi kaupalliset ja toimitilapalvelut alueelle. Tavoitteena on tutkia pysäköinnin järjestämistä maan alle, jolloin rakennusten pihoille saataisiin vapautettua tilaa. Tällöin asuinrakennusten kerroslukua sekä rakennusoikeutta voitaisiin lisätä. Lisäksi muutoksella korjataan ja täsmennetään Framin pysäköintilaitoksen korttelialuetta. Tavoitteena on lisäksi tutkia Jouppilan tilan pihapiiristä säilyneen 1850-luvulla rakennetun kulttuurihistoriallisesti merkittävän aitan siirtämistä. Aitta on ainoa Jouppilan tilan (ns. Herra-Jouppilan) säilynyt rakennus. Tontilta on purettu 1980-luvun puolivälissä kaksifooninkinen päärakennus ja kevättalvella 2013 asuinrakennus sekä navetta- /vajarakennus. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon mukaan katolla olevan vellikellon suojatornin tyylistä ja rakentamisajankohdasta voidaan päätellä aitan olevan Gustaf August Wasastjernan rakennuttama. Tavoitteena on löytää aitalle sen arvoa vastaava uusi paikka joko suunnittelualueelta tai esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseolta. Tekninen lautakunta käynnisti alueen kaavoituksen Skanska Talonrakennus Oy:n suunnittelija Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy on laatinut hankkeesta alustavat luonnokset, jotka ovat olleet kaupungin kaavasuunnittelun käytössä. kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus/nm Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI 2

20 TEKNIIKKAKESKUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Jouppila (tarkistettu ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS Suunnittelun lähtökohdat ja aiemmat suunnitelmat Voimassa olevat kaavat Maakuntakaava Seinäjoki kuuluu Etelä- Pohjanmaan liiton toimialueeseen. Ympäristöministeriö on vahvistanut Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan Ote maakuntakaavasta Suunnittelualue kuuluu keskustatoimintojen/ maakuntakeskuksen ( C mk ) alueeseen. Suunnittelumääräys: Maakuntakeskuksen keskustoimintojen aluetta kehitetään myös kuntien yleis- ja asemakaavoissa yhtenäisesti, joissa myös aluerajaukset ja varaukset osoitetaan. Vähittäiskaupan suuryksiköiden mitoitus ja tarkempi sijoitus määritellään ja vahvistetaan kuntien yleis- ja asemakaavoissa. Kaavassa ei ole erityismerkintöjä alueelle. Nyt laadittu asemakaava on maakuntakaavan mukainen. kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus/nm Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI 3

21 TEKNIIKKAKESKUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Jouppila (tarkistettu ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS Yleiskaava Alueella on voimassa Seinäjoen yleiskaava vuodelta 1994, joka on oikeusvaikutukseton. Yleiskaavassa asemakaavan muutosalue on merkitty julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi (PY). Ote yleiskaavasta, suunnittelualue on merkitty punaisella ympyrällä kartalle. Asemakaava Alueen länsipuolella on voimassa asemakaava vuodelta 2002 ja itäpuolella vuodelta Asemakaavassa alueen länsipuoli on varattu asuinrakennusten korttelialueeksi (A), jonka tehokkuusluku on 0,70 ja suurin sallittu rakennuskorkeus V. Itäpuoli on merkitty autopaikkojen korttelialueeksi (LPA). Ote ajantasakaavasta kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus/nm Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI 4

22 TEKNIIKKAKESKUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Jouppila (tarkistettu ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS Vaikutusalue Vaikutusalueena on kaavan muutosalue lähiympäristöineen. Osalliset Osallisia ovat suunnittelualueen maanomistajat ja lähialueiden maanomistajat ja haltijat, alueen kiinteistöjen omistajat, kiinteistöjen päävuokralaiset, lähialueiden asukkaat, kaupungin viranomaiset ja alueella toimivat yritykset yms.: Rakennusvalvonta, Tekniikkakeskus, Sivistyskeskus, Sosiaali- ja terveyskeskus, Seinäjoen Energia Oy, Seinäjoen Vesi Oy, Seiverkot Oy, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos. Valtio ja muut viranomaiset: Etelä- Pohjanmaan ELY ja Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirasto, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Etelä- Pohjanmaan liitto, Länsi-Suomen lääninhallitus, Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistys, Anvia Oy. Osallistumismenettely ja tiedottaminen Tiedottaminen Kaavoituksen etenemisestä, vireilletulosta, osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavaluonnoksen ja ehdotuksen nähtävilläolosta ja mahdollisista tiedotustilaisuuksista tiedotetaan kaupungin virallisella ilmoitustaululla (kaupungintalon 2. kerros), kaupungin tiedotuslehdessä (Seinäjoen sanomat) ja kaupungin internetsivulla ( aina kaavan hyväksymiseen saakka. Vireilletulo Asemakaavamuutos on tullut ajankohtaiseksi ja vireille teknisen lautakunnan päätöksellä Aloitus- ja luonnosvaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos asetetaan nähtäville 14 päiväksi. Nähtävilläolosta tiedotetaan julkisesti kuulutuksella. Suunnittelualueen maanomistajia sekä osallisiksi nimettyjä viranomaisia ja yhteisöjä tiedotetaan. Osallisilla on mahdollisuus antaa mielipiteitä kirjallisesti, suullisesti tai sähköpostin välityksellä (MRL 62 ja MRA 30 ). Tarvittaessa järjestetään kaavan esittelytilaisuus. Saadut mielipiteet ja lausunnot käsitellään ja vastineet kirjataan selostukseen ehdotusvaiheessa. Osallisilla on ennen kaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville mahdollisuus esittää Etelä- Pohjanmaan ELY keskukselle neuvottelun käymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä (MRL 64 ). Etelä- Pohjanmaan ELY:n osoite: Etelä- Pohjanmaan ELY- keskus PL SEINÄJOKI Ehdotusvaihe Kaavaluonnoksen ja saadun palautteen jälkeen laaditaan kaavaehdotus, joka on virallisesti nähtävillä (MRL 65 ja MRA 27 ) 30 päivää. Nähtävilläpidosta tiedotetaan kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus/nm Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI 5

23 TEKNIIKKAKESKUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Jouppila (tarkistettu ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS julkisesti kuulutuksella. Kaava-alueeseen rajautuvalle kunnalle ja ulkopaikkakuntalaiselle maanomistajalle tai haltijalle lähetetään kirjallinen ilmoitus viikkoa ennen nähtäville asettamista. Paikkakunnalla asuvalle maanomistajalle lähetetään ilmoituskirje viimeistään nähtävilläolon alussa. Osalliset voivat tehdä kaavaehdotuksesta muistutuksia, jotka tulee toimittaa kirjallisina kuulutuksessa ilmoitettuun osoitteeseen määräaikaan mennessä. Muistutuksiin laaditaan vastineet ja perustelut kaavaselostukseen ja päätöskäsittelyyn. Niille muistutuksen tehneille, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa, lähetetään perustellut vastineet. Kaupunginhallitus päättää huomautusten ja lausuntojen johdosta tarkistetun asemakaavaehdotuksen asettamisesta nähtäville. Jos ehdotukseen tehdään oleellisia muutoksia, ehdotus pidetään uudelleen nähtävänä (MRA 32 ). Kaavaehdotuksen jälkeen kaupunki tekee maankäyttösopimuksen kaavamuutoksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. Hyväksyminen Virallisen nähtävillä olon jälkeen kaupunginhallitus esittää kaavanmuutoksen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavamuutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Kaavan hyväksymisestä koskevasta päätöksestä ilmoitetaan niille viranomaisille, kunnan jäsenille sekä muistutuksen tekijöille, jotka kaavan nähtävillä ollessa ovat sitä kirjallisesti pyytäneet ja samalla ilmoittaneet osoitteensa (MRL 67 ja MRA 94 ). Valtuuston päätöksestä on mahdollista valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen. Kaavan tultua lainvoimaiseksi kuulutetaan sen hyväksymisestä kaupungin ilmoituslehdessä. Viranomaisyhteistyö Viranomais- ja muu asiantuntijayhteistyö järjestetään lausuntomenettelyin tai erillisneuvotteluin. Selvitettävät vaikutukset ja vaikutusten arvioinnin menetelmät Arviointi pohjautuu tehtyihin selvityksiin, muuhun lähtötietomateriaaliin ja asiantuntijoiden sekä osalliseksi määriteltyjen kannanottoihin. Tulokset kootaan kaavaselostukseen. Selvitettäviä vaikutuksia ovat mm. vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen, maisema- ja kaupunkikuvaan, virkistys- ja viheralueverkostoon, ihmisiin ja elinympäristöön, luontoon ja eläimistöön sekä liikenteelliset vaikutukset. Kaavoituksen kulku, aikataulu ja päätöksenteko Aikatauluarvio Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä syksyllä Kaavaehdotus on nähtävillä syksyllä 2013 Kaupunginvaltuusto hyväksynee asemakaavan talvella 2013/2014 kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus/nm Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI 6

24 TEKNIIKKAKESKUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Jouppila (tarkistettu ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS Yhteystiedot ja palaute Mahdollinen palaute osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta toimitetaan kaavoituksesta vastaavalle henkilölle. Työn kuluessa osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa tarkistetaan aina tarvittaessa. Valmistelusta vastaavat Kaavoitusjohtaja Hilkka Jaakola p.(06) , fax (06) , Kirkkokatu 6, SEINÄJOKI Asemakaava-arkkitehti Martti Norja p , fax , Kirkkokatu 6, SEINÄJOKI Kaavoitusarkkitehti Veli-Matti Prinkkilä p , fax , Kirkkokatu 6, SEINÄJOKI kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus/nm Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI 7

25 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 743 Seinäjoki Täyttämispvm Kaavan nimi 10 Jouppila kortteli 2 (osa) ja katualueet Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä V-kunnanvaltuusto Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä 148 Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus 743V161213A148 Kaava-alueen pinta-ala [ha] 2,0916 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] 1,0129 Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 2,0850 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 2, , ,27 0, A yhteensä 0, , ,57-0, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä 0,0666 3, ,80 0, T yhteensä V yhteensä R yhteensä L yhteensä 1, , ,77 0, E yhteensä S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Pinta-alan muut. tilat [ha] [%] [k-m²] [ha +/-] Yhteensä 1, ,8 0,8616 Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Rakennussuojelu Suojellut rakennuksetsuojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

26 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 2, , ,27 0, A yhteensä 0, , ,57-0, A 0, , AK-25 0, , ,57 0, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä 0,0666 3, ,80 0, K 0, , ,80 0, T yhteensä V yhteensä R yhteensä L yhteensä 1, , ,77 0, Kadut 0, ,6-0,0512 LPA-1 0,0000-0,5775 LPA-8 0, , ,96 0, LPA-9 0, ,4 50 0,02 0, E yhteensä S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Yhteensä 1, ,8 0,8616 ma-ajo 0,0511 3,6 0,0511 ma-lpa 0,0666 4,6 0,0666 map 1, ,8 1,3214 map-1 0,0000-0,5775 Kerrosalan muut. [k-m² +/-]

27

28 Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos-liikelaitos PÖYTÄKIRJA Lausunto sivu 1 / 1 Vastaanottaja SEINÄJOEN KAUPUNKI Kohde KAUPUNGINTALO Pöytäkirjanro KIRKKOKATU 6 Kirkkokatu SEINÄJOKI SEINÄJOKI Lausunto LAUSUNTO ASEMAKAAVAN MUUTOKSEEN Asemakaavan muutosluonnos koskee Seinäjoen kaupungin Jouppilan (10) kaupunginosan korttelia 2 (osa) ja siihen liittyviä katualueita (Jouppilantie ja Kampusranta), pysäköintitalon ja kerrostalon tontit. Pelastusteiden vaatimukset on otettava huomioon kaavaa tarkennettaessa PeL 11 ja RakMK E1, kohta Pelastusteiden leveyden tulee olla vähintään 4 m ja kaarteissa 6 m. Vapaan korkeuden pelastustiellä tulee olla 4,5 m. Katujen päihin on varattava riittävä tila raskaiden ajoneuvojen kääntymiseen. Palopäällikkö Hannu Puranen Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos-liikelaitos Nurmontie 7, NURMO Puh: (keskus) Paloasemaryhmä 1 Seinäjoen paloasema Kaartotie SEINÄJOKI Palopäällikkö Hannu Puranen Puh: (06) , hannu.puranen@seinajoki.fi

29 Lähettäjä: Kaistila Keijo Lähetetty: 2. syyskuuta :27 Vastaanottaja: Norja Martti; Suomela Merja Kopio: Havunen Kari; Kokko Juha; Jaakola Hilkka Aihe: VL: Asemakaavan muutosluonnos nähtävillä: (10) Jouppila, kotteli 2 (osa) Hei Kommentti tähän Framin kohdan kaavaluonnokseen. Joskus keväällä toimitin teille (osalle porukasta) kommentoitavaksi tämän Jouppilantien liikennesuunnitelman luonnoksen. Taidettiin kokoustaakin. Siinä on tuohon kohtaan varattu tila linja-autopysäkille. Se vaatisi vähän tilaa. Ohessa on ko. kuva. Zoomatkaa Framin kohtaan. Violetilla näkyy arvioimani tilan tarve. Turkoosilla värillä on nykyinen kaava. Löytyy dgn-muodossakin. Myöhemmin olen lisännyt tuolle pysäkille vastaparin Jouppilantien toiselle puolelle, Herralankadun liittymän eteläpuolelle (ei näy tässä kuvassa vielä.) Kommentit pysäkkien tarpeisiin, Kokko / Havunen. Keijo Kaistila Suunnittelupäällikkö Seinäjoen kaupunki Tekniikkakeskus, Kunnallistekniikan suunnittelu PL 215, SEINÄJOKI , keijo.kaistila@seinajoki.fi

30

31 Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos-liikelaitos PÖYTÄKIRJA Lausunto sivu 1 / 1 Vastaanottaja SEINÄJOEN KAUPUNKI Kohde KAUPUNGINTALO Pöytäkirjanro KIRKKOKATU 6 Kirkkokatu SEINÄJOKI SEINÄJOKI Lausunto LAUSUNTO ASEMAKAAVAAN Lausunto koskee (10) Jouppilan kaupunginosan korttelia 2 (osa) ja siihen liittyviä katualueita (Jouppilantie ja Kampusranta), pysäköintitalo ja kerrostalotontit. Pelastusteiden vaatimukset on otettava huomioon kaavaa tarkennettaessa PeL 11 ja RakMK E1, kohta Pelastusteiden leveyden tulee olla vähintään 4 m ja kaarteissa 6 m. Vapaan korkeuden pelastustiellä tulee olla 4,5 m. Raskaiden ajoneuvojen kääntymiseen on varattava riittävä tila. Palopäällikkö Hannu Puranen Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos-liikelaitos Nurmontie 7, NURMO Puh: (keskus) Paloasemaryhmä 1 Seinäjoen paloasema Kaartotie SEINÄJOKI Palopäällikkö Hannu Puranen Puh: (06) , hannu.puranen@seinajoki.fi

32 Vastaanottaja Skanska Talonrakennus Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitysraportti Päivämäärä AS. OY SEINÄJOEN JOUPPILA MELUSELVITYS

33 AS. OY SEINÄJOEN JOUPPILA MELUSELVITYS Päivämäärä 15/08/2013 Laatija Tarkastaja Jussi Kurikka-Oja Hans Westman Viite

34 MELUSELVITYS SISÄLTÖ 1. Yleistä 1 2. Selvityksen periaatteet Maastomallin lähtötiedot Liikennelähtötiedot 2 3. Melun ohjearvot 2 4. Melulaskennat 3 5. Johtopäätökset ja suositukset 3 LÄHTEET 3 As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys

35 MELUSELVITYS 1 1. YLEISTÄ Seinäjoen kaupunki valmistelee kaavamuutosta Joupin alueella osoitteessa Jouppilantie 13. Tämän työn tarkoituksena on arvioida liikenteen aiheuttamat keskiäänitasot asemakaavaalueella. Merkittävin melulähde alueella on Jouppilantie. Selvitysalueen sijainti esitetään kuvassa 1. Selvitysalueen sijainti Kuva 1. Selvitysalueen sijainti Seinäjoella Työn on tilannut Skanska Talonrakennus Oy. Ramboll Finland Oy:ssä työstä on vastannut DI Jussi Kurikka-Oja, laadunvarmistajana toimi DI Hans Westman. 2. SELVITYKSEN PERIAATTEET Meluselvitys on laadittu melumallinnuksena käyttäen SoundPLAN 7.1 laskentaohjelmistoa ja pohjoismaista tieliikennemelun laskentamallia /1/. Tieliikennemelun laskentamallin tarkkuus on alle 500 metrin etäisyyksillä noin ±2 db. 2.1 Maastomallin lähtötiedot Maastomallin laadintaan on käytetty Seinäjoen kaupungin numeerista pohjakarttaa. Rakennuskannan osalta laskenta on tehty tulevalle maankäytölle. Asemakaava-alueen maankäyttö perustuu tilaajan toimittamaan päivättyyn asemapiirustukseen. Auto- ja jätekatokset, aitta ja polkupyörävarastot on mallinnettu 3m korkeiksi. Alueelle ei ole mallinnettu melusuojaustarkoituksessa rakennettuja aitoja. Paikoitusalueet on määritelty akustisesti heijastaviksi, joka vastaa esimerkiksi asfaltoidun maanpinnan heijastusta (absorptio 0). As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys

36 MELUSELVITYS Liikennelähtötiedot Tieliikenteen osalta melulähteinä on huomioitu Jouppilantie sekä kulku suunnittelualueen takana olevaan parkkihalliin. Selvityksessä käytetyt Jouppilantien liikennemäärät perustuvat Seinäjoen kaupungin liikenneverkkoselvityksiin (Asemakaavan selostus, Jouppila 10. kaupunginosa, Jouppila). Parkkialueille liikennöinti on arvioitu konsultin toimesta parkkipaikkojen lukumäärän perusteella. Taulukko 2.1 Liikenteen lähtötiedot v ja 2030 KVL2013 KVL2030 raskas-% nop. km/h Jouppilantie Ajo parkkihalliin, tontin pohjoinen ja eteläinen raja Laskennassa on käytetty oletusta, että 90 % liikennesuoritteesta tapahtuu päiväaikaan klo MELUN OHJEARVOT Melun ohjearvoina käytetään valtioneuvoston päätöksen (VNp 993/92) mukaisia ohjearvoja, jotka on esitetty taulukossa 3.1. Taulukko 3.1. VNp 993/92 mukaiset yleiset melutason ohjearvot ULKONA Asumiseen käytettävät alueet, virkistysalueet taajamissa ja niiden välittömässä läheisyydessä sekä hoito- tai oppilaitoksia palvelevat alueet Loma-asumiseen käytettävät alueet, leirintäalueet, virkistysalueet taajamien ulkopuolella ja luonnonsuojelualueet SISÄLLÄ Asuin-, potilas- ja majoitushuoneet Melun A-painotettu keskiäänitaso (ekvivalenttitaso), L Aeq, enintään Päivällä klo 7-22 Yöllä klo ) 2) 55 db 45-50dB 45 db 40 db 3) 35 db 30 db Opetus- ja kokoontumistilat 35 db - Liike- ja toimistohuoneet 45 db - 1) Uusilla alueilla melutason yöohjearvo on 45 db. 2) Oppilaitoksia palvelevilla alueilla ei sovelleta yöohjearvoa. 3) Yöohjearvoa ei sovelleta sellaisilla luonnonsuojelualueilla, joita ei yleisesti käytetä oleskeluun tai luonnon havainnointiin yöllä. Ohjearvon määrittely tarkoittaa keskimelutasoa eli ekvivalenttimelutasoa koko ohjearvon aikavälillä. Siten lyhytaikaiset ohjearvon desibelirajan ylitykset eivät välttämättä aiheuta päätöksessä tarkoitetun ohjearvon ylittymistä, mikäli aikaväli sisältää myös hiljaisempia ajanjaksoja. Nyt tarkasteltava kaava-alue tulkittaneen vanhaksi alueeksi, jolloin ulko-oleskelu ja virkistysalueilla sovelletaan yöohjearvoa 50 db. As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys

37 MELUSELVITYS 3 4. MELULASKENNAT Laskennat on tehty ohjearvomäärittelyn mukaisesti keskiäänitasoina päiväajalle (klo 7-22) ja yöajalle (klo 22-7). Laskennoissa melulähteenä on huomioitu Jouppilantie sekä kulku suunnittelualueen vieressä olevaan parkkitaloon. Meluvyöhykelaskennoissa käytetyn hilapisteverkon tiheys on ollut 2 x 2 m, laskennat tehtiin kerroskorkeuksittain 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20 ja 23 m korkeudelle. Kuvassa 1 on esitetty päiväajan klo keskiäänitasovyöhykkeet L Aeq tulevalla maankäytöllä v liikenteellä. Kuvassa 2 on esitetty vastaavat yöajan klo keskiäänitasovyöhykkeet. Kuvassa 3 on esitetty päiväajan keskiäänitasovyöhykkeet 5 metrin korkeudella (2. kerroksen tasalla), jolloin julkisivuihin kohdistuva melutaso on laskennan mukaan voimakkain. Kuvassa 4 esitetään vastaavat yöajan keskiäänitasovyöhykkeet. 5. JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET Leikki- ja oleskelualueet sijoittuvat päivätyn asemapiirrosluonnoksen mukaan sisäpihalle. Kuvien 1 ja 2 mukaan leikki- ja oleskelualueiden melutaso ei ylitä päiväaikaan 55 db eikä yöaikaan 45 db. Laskentojen mukaan rakennuksien ulkoseinille kohdistuu vuoden 2030 ennustetilanteessa enimmillään noin 65 db:n päiväajan keskiäänitaso (Kuva 3). Kun sisämelun keskiäänitaso saa päivällä olla enintään 35 db, tulee julkisivujen leikata melua 30 db. Tämä täyttyy yleensä normaalissa rakentamisessa eikä julkisivuille ole tarpeen asettaa kaavamääräystä melulle. Parvekkeiden melutaso ylittää ilman lasitusta ohjearvon 55dB. Jouppilantien puoleiset parvekkeet tulee lasittaa. Mikäli suunnitteluperusteet tai lähtötiedot muuttuvat oleellisesti, on tämä selvitys harkinnan mukaan päivitettävä. LÄHTEET /1/ Road Traffic Noise, -Nordic prediction method. TemaNord 1996:524. Nordic council of ministers As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys

38 1-1 LIITE 1 1.MELUALUEKUVAAJAT As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys

39 As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys 1-2

40 As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys 1-3

41 As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys 1-4

42 As. Oy Seinäjoen Jouppila - Meluselvitys 1-5

43 SEINÄJOKI JOUPPILA TONTTI n m² KERROSTALOT: KERROSLUKU 8 KERROSALA: TALO A Laskennallinen kerrosala(ulkoseinä 250mm) n m² Bruttoala n btm² ASUNNOT TALO A: 1 KPL 3H+K+S 103,0 m² 7 KPL 3H+K+S 76,5 m² 7 KPL 3H+K+S 71,0 m² 7 KPL 2H+KK+S 56,5 m² 7 KPL 2H+KK+S 48,0 m² 7 KPL 2H+KK+S 45,5 m² 7 KPL 2H+KK 41,0 m² 650. KERROSALA: TALOT B, C ja D Laskennallinen kerrosala(ulkoseinä 250mm) n m² Bruttoala n btm² Porttiaihe ASUNTOJA 43 KPL (0.krs) (1.krs) (2.krs) (3.krs) (4.krs) (5.krs) (6.krs) (7.krs) (8.krs) I PP var. D VIII AUTOKATOS JÄTE ASUNNOT TALO B,C ja D: 1 KPL 3H+K+S 103,0 m² 7 KPL 3H+K+S 76,5 m² 8 KPL 3H+K+S 71,0 m² 7 KPL 2H+KK+S 56,5 m² 7 KPL 2H+KK+S 48,0 m² 7 KPL 2H+KK+S 45,5 m² 8 KPL 2H+KK 41,0 m² ASUNTOJA/TALO 45 KPL Jätekatos bruttoala/lask. kerrosala 40 m² Aitta bruttoala/lask. kerrosala 35 m² Pyörävarastot bruttoala/lask. kerrosala 52,5 m² X 3 = 157,5m² Liikerakennus bruttoala/lask. kerrosala 530 m² C ASUNTOJA YHTEENSÄ 178 kpl 61 ap VIII Olemassaoleva ajoramppi halliin sisään (0.krs) (1.krs) (2.krs) (3.krs) (4.krs) (5.krs) (6.krs) (7.krs) (8.krs) AUTOPAIKKOJA 192 kpl,joista maanalaisia 131 kpl I PP var. Leikki Aitta AA-AA Jouppilantie AA-AA (0.krs) (1.krs) (2.krs) (3.krs) (4.krs) (5.krs) (6.krs) (7.krs) (8.krs) I PP var. B VIII Oleskelu I Liikerak Olemassaoleva ajoramppi hallista ulos :57: (0.krs) (1.krs) (2.krs) (3.krs) (1.krs) A (0.krs) (1.krs) (2.krs) (3.krs) (4.krs) (5.krs) (6.krs) (7.krs) (8.krs) VIII Porttiaihe (1.krs) HUOM! KORKEUDET VANHAN NN-JÄRJESTELMÄN MUKAISESTI. NN = N2000 KAAVAMUUTOS Tunnus Muutos Päiväys Jouppil a Kaupunginosa / Kylä Kortteli / Tila Tontti / Rno Viranomaisten merkintöjä UUDI SRAKENNUS Rakennustoimenpide Luonnos Piirustuslaji Juokseva numero Rakennuksen numero / Rakennusten numerot / Rakennustunnus / Rakennustunnukset Rakennuskohde Jouppil a Jouppil anti e SEI NÄJ OKI Piirustuksen sisältö Ase mapiirust us mittakaava 1: 200 Asemapiirustus 1 : 500 Matinraitti SEI NÄJOKI Suunnittelija: Ti mo Et ul a, Arkkit ehti ARKKITEHTITOIMISTO JÄÄSKELÄINEN www. ark-j aaskel ai nen.fi Puh Työnumero 1269 Tiedosto ARK 100 Suunnitteluala Piirustuksen tunnus muutos Vastuullinen suunnittelija: nimi, tutkinto, allekirjoitus ja päiväys Jyrki Jääskeläinen, RA

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NURMO TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n kaupunginosassa kortteleissa 7077 ja maantie ja kaavoittamattomilla

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv 1. Suunnittelutehtävän määrittely ja alueen sijainti Alueelle suunnitellaan pientaloasuinalue, joka on kaupungin

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS. OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos MARTTILA, KORTTELI 4. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS. OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos MARTTILA, KORTTELI 4. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos MARTTILA, KORTTELI 4 Suunnittelualueen sijainti Alue sijaitsee ydinkeskustan varsinaisen liikekeskustan pohjoispuolella Jaakkolantien, Vapaudentien

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja NCC Rakennus Oy/Asuminen Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 08/2011 SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

Lisätiedot

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue. 10.5.2011 (täydennetty 15.8.2011) Diaarinumero 503/2008 Toimielinkäsittely Kaupunginhallitus Kaavanumero 12032 HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

TEHTÄVÄ Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Kortteli 34 tontti 1 Alvar Aallon katu/kauppakatu

TEHTÄVÄ Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Kortteli 34 tontti 1 Alvar Aallon katu/kauppakatu MARTTILA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö/kaavoitus/jv TEKNIIKKAKESKUS TEHTÄVÄ Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Kortteli 34 tontti 1 Alvar Aallon katu/kauppakatu Alue on rajattu

Lisätiedot

NURMO, 51. kaupunginosa, Nurmo, Latikka, kortteli nro 117.

NURMO, 51. kaupunginosa, Nurmo, Latikka, kortteli nro 117. Diaarinumero 467/2011 Toimielinkäsittely Kaupunginvaltuusto 25.06.2012 Kaavanumero 51047 NURMO, 51. kaupunginosa, Nurmo, Latikka, kortteli nro 117. ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN SELOSTUS Asemakaavan laajennuksen

Lisätiedot

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.6.2014 KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Päivämäärä 23.6.2014 Laatija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat 1 LAPUAN KAUPUNKI LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131 Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelualue

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Vastaanottaja Tampereen Tilakeskus Asiakirjatyyppi Meluselvitys ID 1 196 308 Päivämäärä 25.8.2014 RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS

TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö/kaavoitus TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Maakunta-aukio ALOITE Seinäjoen kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 20.6.2005

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.8.2010 PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS PETSAMO,

Lisätiedot

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Kuva 1: Ilmakuva suunnittelualueesta Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen 30 mukainen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA Teollisuuskylän 9. kaupunginosan osakorttelia 125 ja korttelia 128, osaa Maakarintietä sekä puistoalueita koskeva asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako (Lieksan Saha Oy:n asemakaavamuutos) Kuva 1: Ilmakuva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2012 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIRKKOKATU 24 (KESSUN KASINO) ASEMAKAAVAN MUUTOS 62. KAUPUNGINOSAN KORTTELIIN 101 SEKÄ KATU-, VIRKISTYS-, ERITYIS - JA VESIALUEILLE Kaavatunnus 62:031

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.2.2014 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEIPOMONKUJA 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 14 JA KORTTELIN 120 TONTIN 1 SEKÄ RAUTATIE- JA SUOJAVIHERALUEIDEN ASEMAKAA- VAN MUUTOS Kaavatunnus:

Lisätiedot

Tekninen lautakunta teki suunnittelualuetta koskevan kaavoituspäätöksen ja hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman 5.10.2011.

Tekninen lautakunta teki suunnittelualuetta koskevan kaavoituspäätöksen ja hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman 5.10.2011. Diaarinumero 978/2011 Toimielinkäsittely Kaupunginvaltuusto XX.XX.2011 Kaavanumero 51049 NURMO, 51. kaupunginosa, Nurmo, korttelit nro 7077 ja tiealue ja kaavoittamattomat alueet. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos. Suunnittelualueen sijainti

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos. Suunnittelualueen sijainti 53011 14.9.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Tanelinrannan kaupunginosassa (53) Mäki- Hakolantien

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS

KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS hyväksytty 13.10.2016 LIITE 2. päivitetty 6.3.2017 ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SISÄLTÖ 1. ASEMAKAAVAMUUTOKSEN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58)

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) LIEKSAN KAUPUNKI Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) Kuva 1. Kaavamuutoksen tarkastelualue Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Kittilä Tiina Kumpula 21.3.2016 Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu 21.3.2016 2 (4) 1 Taustatiedot Kittilän kunnassa Taalojärven alueella on käynnissä

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 28.kaupunginosan kortteleita 169 ja 168 sekä autopaikkojen korttelialueen AP (168, 169) ja niihin liittyviä katualueita koskeva asemakaavan

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 1 NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aloite Asemakaava laaditaan yksityisen anomuksesta. Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee:

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee: 1 ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014 Asemakaavan muutosluonnos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) korttelin 31119 tontteja 1 ja 12 Hankenumero:

Lisätiedot

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI E27462 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI RIMMINKANKAAN JA KURENALAN ETELÄISEN OSAN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 1.4.2019 Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3 7 6

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 6.5.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Koskikeskuksen kaupunginosan korttelin 5 sekä katu-, puisto- ja vesialuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Toivoniementie 1) kaavatunnus

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60

Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Rambøll Finland Oy Tampereen kaupunki Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Ympäristömeluselvitys 25.11.2008 Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Tampereen kaupunki Meluselvitys 25.11.2008 Viite 82109415 Versio

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, URHEILUTALON ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, URHEILUTALON ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIITE 2. hyväksytty 16.3.2016 ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, URHEILUTALON ASEMAKAAVAMUUTOS Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Maankäyttö ja kaavoitus www.orimattila.fi MÄNTYLÄ, URHEILUTALON ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

MESSUKYLÄNKATU 30-32, TAMPERE

MESSUKYLÄNKATU 30-32, TAMPERE Vastaanottaja Peab Oy Asiakirjatyyppi Raportti, Tampereen kaupungin ID numero 1578238 Päivämäärä 1.11.2016 MESSUKYLÄNKATU 30-32, TAMPERE ASEMAKAAVAN NRO 8619 MUUTOKSEN MELUSELVITYS MESSUKYLÄNKATU 30-32,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot