Muista, että ilman laitteen yhteensopivuudesta vastaavan tahon lupaa laitteeseen tehdyt muutokset saattavat estää laitteen käytön.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muista, että ilman laitteen yhteensopivuudesta vastaavan tahon lupaa laitteeseen tehdyt muutokset saattavat estää laitteen käytön."

Transkriptio

1 Tervetuloa: Kiitos, että valitsit tämän tuotteen. Olemme käyttäneet paljon aikaa ja vaivaa tuotteen kehittämiseen, joten toivomme, että voit nauttia tuotteen huolettomasta käytöstä useiden vuosien ajan. Turvallisuusohjeita: 1. Älä pudota, avaa tai pura kameraa, sillä tällöin takuu raukeaa. 2. Älä altista kameraa vedelle äläkä koske siihen märillä käsillä. 3. Älä altista kameraa korkeille lämpötiloille äläkä jätä sitä suoraan auringonpaisteeseen. Muuten kamera saattaa vaurioitua. 4. Käsittele kameraa varovasti. Älä paina kameran runkoa voimakkaasti. 5. Vältä käyttämästä kameraa myrskyn tai ukkosmyrskyn aikana oman turvallisuutesi vuoksi. 6. Käytä laitteessa vain teknisten määritysten mukaisia akkuja. Muuten laite saattaa vaurioitua vakavasti. 7. Irrota akku, jos kameraa ei käytetä pitkään aikaan, sillä heikentynyt akku saattaa vaikuttaa kameran toimintaan. 8. Irrota akku, jos siinä on havaittavissa merkkejä vuodoista tai vääntymisestä. 9. Käytä vain valmistajan toimittamia lisälaitteita. 10. Pidä kamera poissa pienten lasten ulottuvilta. FI FCC-vaatimustenmukaisuusvakuutus: Tämä laite täyttää FCC-määräysten osan 15 vaatimukset. Toiminta perustuu kahteen ehtoon: (1) laite ei saa aiheuttaa haitallisia häiriöitä ja (2) laitteen on kestettävä vastaanotetut häiriöt mukaan lukien häiriöt, jotka saattavat aiheuttaa tahatonta toimintaa. Laite on testattu, ja sen on todettu täyttävän FCC-määräysten osan 15 luokan B digitaaliselle laitteelle asetetut raja-arvot. Raja-arvojen tarkoituksena on taata riittävä suoja haitallisilta häiriöiltä asuintiloissa. Laite tuottaa, käyttää ja saattaa myös säteillä radiotaajuusenergiaa. Jos laitetta ei ole asennettu tai sitä ei käytetä käyttöohjeiden mukaisesti, seurauksena saattaa olla vakavia häiriöitä radioviestinnässä. Ei voida kuitenkaan taata, etteikö häiriöitä tapahtuisi tietyissä asennustavoissa. Jos laite aiheuttaa häiriöitä radio- tai televisiolähetyksen vastaanottoon, mikä voidaan todeta kytkemällä laite päälle ja päältä pois, käyttäjää kehotetaan korjaamaan häiriö jollakin seuraavista tavoista: Suuntaa tai sijoita vastaanottoantenni toiseen paikkaan. Siirrä laite pois vastaanottimen läheisyydestä. Liitä laite pistorasiaan, joka ei ole yhteydessä vastaanottimen pistorasiaan. Kysy neuvoa myyjältä tai radio-/televisioasentajalta. Muista, että ilman laitteen yhteensopivuudesta vastaavan tahon lupaa laitteeseen tehdyt muutokset saattavat estää laitteen käytön. Älä hävitä laitetta kotitalousjätteen mukana, vaan toimita se viralliseen kierrätyspisteeseen. Näin autat säästämään ympäristöä.

2 Sisältö Aloittaminen1 Videokameran osat1 Akun asentaminen2 Akun lataaminen2 Muistikortin asettaminen (lisävaruste)3 Videokameran kytkeminen päälle ja pois päältä3 Kielen valitseminen4 Ajan asettaminen4 Merkkivalojen merkitykset5 Perustoiminnot6 Videoleikkeen tallentaminen6 Valokuvaaminen7 Äänileikkeen tallentaminen8 Televisio-ohjelman tallentaminen9 Tallenteiden toistaminen Tallenteiden toistaminen tietokoneella Videokameran kytkeminen televisioon Lisätoiminnot Valikkotoiminnot Camera (Kamera) -tilan valikkotoiminnot Playback (Toisto) -tilan valikkotoiminnot Setting (Asetukset) -tilan valikkotoiminnot Akun merkkivalo Akun kestoaika Tallennuskapasiteetti Tekniset tiedot Järjestelmävaatimukset... 20

3 Aloittaminen Videokameran osat FI Merkkivalo Kaiutin/mikrofoni Objektiivi Salamavalo Akkukotelon kansi Tallennuspainike Hihnan Nestekidenäyttö Edellinen- / pikakelaus Toisto- Seuraava- / pikakelaus eteenpäin Virtapainike Zoomaus lähemmäs / MODE (TILA) -painike Suljinpainike MENU (VALIKKO) -painike AV-tulo-*/-lähtöliitäntä /kuulokeliitäntä USB-liitäntä HD-lähtö Alanäkymä Salamavalon Valkotasapainon kytkin OK-painike / 5-suuntainen sauvaohjain Zoomaus loitommas / Äänenvoimakkuuden vähennys Jalustaliitäntä SD/MMC-korttipaikka Vain tietyt mallit. Katso tarkemmat tekniset tiedot pakkausselosteesta.

4 Akun asentaminen 1. Liu'uta akkukotelon kansi auki. 2. Aseta litium-ioniakku akkukoteloon. Huomaa, että akun metallisten liittimien tulee osua akkukotelossa oleviin liittimiin. 3. Kun akku on oikein asennettu, aseta akun kansi paikalleen. Akun lataaminen Lataa akkua vähintään kahdeksan tuntia ennen ensimmäistä käyttökertaa. 1. Kytke johto. Kytke laitteen mukana toimitetun verkkosovittimen toinen pää videokameran USB-liitäntään ja toinen pää pistorasiaan. TAI Kytke laitteen mukana toimitetun USB-kaapelin toinen pää videokameran USB-liitäntään ja toinen pää tietokoneeseen, jonka virta on kytkettynä. Varmista, että videokamera on sammutettu. 2. Latauksen merkkivalo muuttuu punaiseksi latauksen alkamisen merkiksi. 3. Kun lataus keskeytetään tai akku on ladattu täyteen, latauksen merkkivalo muuttuu vihreäksi. Älä käynnistä videokameraa, kun akkua ladataan tietokoneen kautta, sillä muuten lataus keskeytyy.

5 Muistikortin asentaminen (lisävaruste) Asenna muistikortti seuraavasti: (1) Avaa nestekidenäyttö. (2) Liu'uta SD-korttipaikan kansi auki. (3) Paina korttia varovasti kuvan osoittamalla tavalla, kunnes se on korttipaikan pohjassa. FI Muistikortti irrotetaan painamalla sitä kevyesti, jolloin se ponnahtaa ylös. Tällöin muistikortti voidaan vetää pois korttipaikasta. Videokameran kytkeminen päälle ja pois Käynnistä videokamera avaamalla sen nestekidenäyttö tai pitämällä virtapainiketta painettuna 1 sekunnin ajan. Sammuta videokamera sulkemalla sen nestekidenäyttö tai pitämällä virtapainiketta painettuna 1 3 sekuntia. Jos kamera ei kytkeydy päälle, kun painetaan virtapainiketta, tarkista seuraavat kohdat: 1. Akku on asennettu oikein kameraan. 2. Akussa on riittävästi virtaa jäljellä. Jos videokameraa ei käytetä pitkään aikaan, automaattinen sammutustoiminto (Auto-Off) kytkee kameran automaattisesti pois

6 Kielen valitseminen 1. Käynnistä videokamera. 2. Paina MODE (TILA) -painiketta avataksesi MODE (TILA) -valikon. 3. Valitse sauvaohjaimen avulla Setting (Asetukset) -tila ja paina sitten OK valikkonäytön avaamiseksi. 4. Valitse sauvaohjaimen avulla Language (Kieli) ja vahvista valinta painamalla OK -painiketta. 5. Valitse kieli siirtämällä sauvaohjainta ylös- /alaspäin. 6. Kun olet valmis, painaok asetuksen vahvistamiseksi. Ajan asettaminen 1. Käynnistä videokamera. 2. Paina MODE (TILA) -painiketta avataksesi MODE (TILA) -valikon. 3. Valitsesauvaohjaimen avulla Setting (Asetukset) -tila ja paina sitten OK valikkonäytön avaamiseksi. 4. Valitse sauvaohjaimen avulla Date & Time (Pvm. ja aika) ja vahvista valinta painamalla OK -painiketta. 5. Säädä asetust asiirtämällä sauvaohjainta ylös- /alaspäin. Siirr äsauvaohjainta oikealle/vasemmalle siirtyäksesi kentästä toiseen. 6. Kun olet valmis, paina OK asetuksen vahvistamiseksi.

7 Merkkivalojen tulkinta FI 00:00:05 00:06:40 1 Tilakuvake Valkotasapainon tila Videotarkkuus Kuvan tarkkuus Makrokuvaustila Akun kestoaika Zoomausasteen ilmaisin SD-kortti laitteessa Valotustila Salamavalotila Histogrammitila Itselaukaisutila Yökuvaustila Tallennusaika Jäljellä oleva tallennusaika Nestekidenäyttö näyttää kuvan 16:9-kuvasuhteessa, jos HD (720P) -videotarkkuus on käytössä. Nestekidenäyttö näyttää kuvan 4:3-kuvasuhteessa, jos D1 (480P)- tai CIF-videotarkkuus on käytössä. (Katso tarkemmat ohjeet sivulta 7.)

8 Perustoiminnot Videoleikkeen 1. Säädä tarkennus sopivaksi. Useimmissa kuvausolosuhteissa tarkennukseksi voidaan asettaa ( ). Valitse lähikuvia varten ( ). Huomautus: Varmista, että muistikortti on kamerassa ennen kuvauksen aloittamista. 50 cm ~ 30 cm ~ 50 cm Zoomaus lähemmäs 2. Siirrä Zoom -painiketta ylös- tai alaspäin zoomaustason säätämiseksi. Digitaalinen suurennus on nelinkertainen (4x). 3. Paina Record (Tallenna) -painiketta tallennuksen aloittamiseksi Zoomaus loitommas 4. Paina Record (Tallenna) -painiketta uudelleen tallennuksen lopettamiseksi. Zoomaustoiminto on käytettävissä myös tallennuksen aikana. On täysin normaalia, että kamera tuntuu hieman lämpimältä jatkuvan käytön/tallennuksen aikana.

9 Valokuvaaminen 1. Säädä tarkennus sopivaksi. Useimmissa kuvausolosuhteissa tarkennukseksi voidaan asettaa ( ). Valitse lähikuvia varten ( ). Huomautus: Varmista, että muistikortti on kamerassa ennen kuvauksen aloittamista. FI 50 cm ~ 30 cm ~ 50 cm Zoomaus lähemmäs 2.Siirrä Zoom -painiketta ylös- tai alaspäin zoomaustason säätämiseksi. Digitaalinen suurennus on nelinkertainen (4x). Säädä muita lisäasetuksia tarvittaessa. Zoomaus loitommas 3. Paina suljinpainiketta ottaaksesi valokuvan. Kennon tallennusominaisuuden vuoksi kuvan ja näytössä näkyvän esikatselukuvan kuvasuhde vaihtelee eri videotarkkuuksien välillä. Kameran kuvantallennustarkkuus on kiinteä, mutta videotarkkuus on valittavissa. Videotarkkuus Esikatselu Kuvaaminen ja tarkentaminen HD (1 280 x 720) Kuvasuhde 16:9 Kuvasuhde 4:3 D1 (720 x 480) Kuvasuhde 4:3 Kuvasuhde 4:3 CIF (352 x 288)

10 Äänileikkeen tallentaminen 1. Käynnistä videokamera. 2. Paina MODE (TILA) -painiketta avataksesi MODE (TILA) -valikon. 3. Valitse sauvaohjaimen avulla Voice Recorder (Äänitallennin) ja paina sitten OK valikkonäytön avaamiseksi. 4. Paina Record (Tallenna) -painiketta tallennuksen aloittamiseksi 5. Paina Record (Tallenna) -painiketta uudelleen tallennuksen lopettamiseksi.

11 Vain tietyt mallit. Katso tarkemmat tekniset tiedot pakkausselosteesta. Televisio-ohjelman FI Digitaalisen videotallennustekniikan ansiosta voit tallentaa televisio-ohjelmaa AV-tulokaapelin kautta. AV-tila AV-tulo AV-lähtö Video Audio AV-kaapeli 1. Kytke televisio tai DVD-soitin päälle. 2. Liitä AV-kaapeli television tai DVD-soittimen AV-lähtöliitäntään. (Yleensä laitteen tilaa ei tarvitse muuttaa. Katso lisätietoja television tai DVD-soittimen käyttöohjeesta.) 3. Käynnistä videokamera. 4. Kytke AV-kaapelin (keltainen/valkoinen/punainen) audio- ja videoliittimet television AV-tuloliitäntöihin. 5. Kytke AV-kaapelin toinen pää videokameran AV-tuloliitäntään. Kun ponnahdusikkuna avautuu kuvaruutuun, valitse AV-IN (AV-tulo). 6. Varmista, että television tai DVD-soittimen kuva näkyy myös videokameran nestekidenäytössä. 7. Aloita tallentaminen painamalla tallennuspainiketta. 8. Pysäytä tallennus painamalla tallennuspainiketta uudelleen.

12 Tallenteiden toistaminen 1. Paina MODE (TILA) -painiketta ja valitse sauvaohjaimella käyttöön My Works (Omat työt) -tila. Tai paina toisto-/taukopainiketta ( ) nestekidenäytön vasemmalla puolella. 2. My works (Omat työt) sisältää kolme kansiota: Video, Picture (Kuva) and (ja) Voice (Ääni). Valitse Video, Picture (Kuva) tai Voice (Ääni) ja paina sitten OK-painiketta hakemistotilan avaamiseksi. 3. Toistotilan toiminnot: Tiedostotyyppi Toiminto Toimi näin Hakemistotila Koko näytön tila Vaihtaminen hakemistotilan ja koko näytön tilan välillä Vaihtaminen tiedostosta toiseen Toiston aloittaminen Tauko/toiston jatkaminen Paina hakemistotilassa OK-painiketta vaihtaaksesi koko näytön tilaan. Paina koko näytön tilassa MENU (VALIKKO) -painiketta vaihtaaksesi hakemistotilaan. 1. Hakemistotilassa: Käytä sauvaohjainta siirtääksesi korostusruutua. 2. Koko näytön tilassa: Kaytä sauvaohjainta siirtyäksesi oikealle tai vasemmalle. Kun tiedosto on valittu koko näytön tilassa, sitä aletaan automaattisesti toistaa. Paina toiston/tauon aikana OK -painiketta. Video & Audio (Video ja ääni) Kuva Äänenvoimakkuuden säätäminen Toiston pysäyttäminen Palaaminen edelliseen näyttöön Pikakelaus eteenpäin Pikakelaus taaksepäin Seuraavan tiedoston valitseminen Edellisen tiedoston valitseminen Zoomauspainike (lähemmäs/ loitommas) Zoomaussuhteen lukitseminen/ vapauttaminen Suurennetun kuvan tarkasteleminen Käytä toiston aikana sauvaohjainta lisätäksesi/ vähentääksesi äänenvoimakkuutta. Paina toiston aikana MENU (VALIKKO) -painiketta. Paina suljinpainiketta. Paina toiston aikana Seuraava ( ) -painiketta. Pysäytä kelaus toisto-/taukopainiketta ( ). Paina toiston aikana Edellinen ( ) -painiketta. Pysäytä kelaus painamalla toisto-/taukopainiketta ( ). Paina tauon/pysäytyksen aikana Seuraava ( ) -painiketta. Paina tauon/pysäytyksen aikana Edellinen ( ) - painiketta. Käytä sauvaohjainta lähentääksesi/loitontaaksesi kuvaa. Kun zoomaussuhde on suurempi kuin 1,0x, paina OK -painiketta. Kun zoomaussuhde on lukittu, käytä sauvaohjainta tarkastellaksesi kuvaa.

13 Tallenteiden toistaminen tietokoneella Ohjelmiston asentaminen FI Huomioi, että videokuvat tallennetaan.mov-muodossa. Sen vuoksi tarvitaan joitakin erityisohjelmia, jotta tallennettua materiaalia voidaan katsella tietokoneella. Varmista ennen ensimmäistä käyttökertaa, että tietokoneessasi on asennettuna QuickTime 7.0 (tai uudempi). Jos sitä ei ole asennettuna, asenna ohjelmisto noudattamalla seuraavia ohjeita. Lataa QuickTime 7.0 seuraavasta Internet-osoitteesta: TAI Asenna HD-DV DECODER -ohjelmisto mukana toimitetulta CD-levyltä. (* HD-DV DECODER -ohjelmisto on suunniteltu.mov-tiedostojen toistamiseen videokameralla Windows Media Playerin 10 tai 11 kautta.) Videokameran kytkeminen tietokoneeseen ja tiedostojen tallentaminen Kun ohjelmisto on oikein asennettu tietokoneellesi, noudata alla olevia ohjeita. 1. Käynnistä videokamera. 2. Kytke videokamera (jonka sisällä on SD-kortti) tietokoneeseesi USB-kaapelilla. 3. Valintaikkuna avautuu automaattisesti. Valitse kohde Open folder to view files (Näytä kansiossa olevat tiedostot) ja napsauta sitten OK. 4. Jos valintaikkuna ei avaudu automaattisesti, voit kaksoisnapsauttaa My Computer (Oma tietokone) ja avata kohdan Removable Drive (Siirrettävä levy). 5. Kaksoisnapsauta DCIM -kansiota 6. Kaksoisnapsauta 100MEDIA -kansiota. 7. Kopioi tiedostot, jotka haluat säilyttää, ja tallenna ne haluamaasi kansioon tietokoneellesi.

14 Videokameran kytkeminen Kytke videokamera televisioon AV-kaapeleilla seuraavien ohjeiden mukaisesti, niin voit katsoa videokuvaa tosiajassa television kuvaruudusta. Voit katsella videoleikkeitä ja kuvia television kuvaruudusta ystäviesi ja perheesi kanssa. Videokameran kytkeminen HD TV tarkoittaa tässä yhteydessä teräväpiirtotelevision komponenttiliitäntää, jonka kautta voidaan katsella teräväpiirtokuvaa (720P). HD TV (green) Component Video in (blue) (red) AV OUT (red) (white) Component Audio in <AV cable> (yellow) HD OUT (Do not plug in Yellow Cable) <Component Video cable> 1. Käynnistä teräväpiirtotelevisio. 2. Käynnistä videokamera. 3. Kytke komponenttivideokaapelin toinen pää teräväpiirtotelevision kuvalähteen komponenttituloliitäntään ja toinen pää videokameran HD OUT (HD-lähtö) -liitäntään. 4. Kytke AV-kaapelin toinen pää teräväpiirtotelevision äänilähteen komponenttituloliitäntään ja toinen pää videokameran AV OUT (AVlähtö) -liitäntään. (Älä kytke keltaista liitintä teräväpiirtotelevision AV-tuloliitäntään.) 5. Valitse teräväpiirtotelevision kuvalähteeksi komponenttituloliitäntä (Component Input). Jos tallennat leikkeen HD-tarkkuudella laitteen ollessa kytkettynä teräväpiirtotelevisioon, television tarkkuus muuttuu D1:een (480p) bittinopeuden vuoksi, mutta tiedosto tallentuu kuitenkin HD-tarkkuudella. Zoomaustoiminto ei ole käytettävissä, kun videokamera on liitettynä

15 Videokameran kytkeminen tavalliseen FI Televisio = perinteinen kuvaputkitelevisio AV-tila AV-lähtö AV-tulo Video Audio AV-kaapeli 1. Käynnistä televisio ja valitse AV-tila. 2. Kytke AV-kaapelin (keltainen/valkoinen/punainen) audio- ja videoliittimet television AV-tuloliitäntöihin. 3. Käynnistä videokamera. 4. Kytke AV-kaapelin toinen pää videokameran AV-lähtöliitäntään.Kun ponnahdusikkuna avautuu kuvaruutuun, valitse AV-Out (AV-lähtö).

16 Lisätoiminnot Valikkotoiminto Voit hienosäätää kameran toimintoja valikkokohtien lukuisten vaihtoehtojen avulla. Seuraavassa taulukossa on yksityiskohtaiset tiedot valikkotoiminnoista. Toiminto Valikon avaaminen Korostuspalkin siirtäminen Alavalikon avaaminen / valinnan vahvistaminen Poistuminen valikosta / palaaminen ylempään valikkotasoon Toimi näin Paina MODE (TILA) -painiketta. Käytä sauvaohjainta siirtyäksesi ylös- tai alaspäin. Paina OK -painiketta. Paina MENU (VALIKKO) -painiketta (kun olet alavalikossa). Camera (Kamera) -tilan Virta päällä Paina Menu (Valikko) -painiketta. Kohde Toiminto Selostus Video resolution (Videotarkkuus) Picture Resolution (Kuvan tarkkuus) NightShot (yökuvaus) WB (Valkotasapaino) HD D1 CIF 3M 5M 8M On/Off (päälle/pois) Auto (Automaattinen) Sunny (Aurinkoinen) Cloudy (Pilvinen) Fluorescent (Loisteputki) Tungsten (Hehkulamppu) Aseta videotarkkuudeksi HD (1 280 x 720 pikseliä). Aseta videotarkkuudeksi D1 (720 x 480 pikseliä). Aseta videotarkkuudeksi CIF (352 x 240 pikseliä). Aseta kuvan tarkkuudeksi 3 megapikseliä. Aseta kuvan tarkkuudeksi 5 megapikseliä. Aseta kuvan tarkkuudeksi 8 megapikseliä. Kun kytket asetuksen päälle, voit valokuvata myös pimeässä. Koska sulkimen nopeus hidastuu, kun valokuvataan pimeässä, suosittelemme jalustan käyttöä tärinän aiheuttaman sameuden ehkäisemiseksi. Varoitus: Kohina lisääntyy, kun yökuvaustoiminto on käytössä. Kamera säätää valkotasapainoa automaattisesti. Tämä asetus soveltuu ulkokuvaukseen aurinkoisella ilmalla. Tämä asetus soveltuu kuvaukseen pilvisellä ilmalla tai hämärässä. Tämä asetus soveltuu sisäkuvaukseen loisteputkivalaistuksessa tai ympäristöissä, joiden värilämpötila on korkea. Tämä asetus soveltuu sisäkuvaukseen hehkulampun valossa tai ympäristöissä, joiden värilämpötila on alhainen.

17 Camera (Kamera) -tilan valikkotoiminnot Kohde Toiminto Selostus On (Käytössä) Salamavalo välähtää joka kerta. Flash Strobe (Salama) Auto (Automaattinen) Salamavalo välähtää automaattisesti, kun valaistus on riittämätön. Off (Ei käytössä) Salamavalo ei ole käytössä. Normal (Normaali) Tallentaa luonnollisissa väreissä. Effect (Tehoste) B&W (Mustavalkoinen) Tallentaa mustavalkoisena. Classic (Klassinen) Tallentaa seepiaväreissä. Exposure (Valotus) -2~+2 Säädä valotusta manuaalisesti saadaksesi aikaan paremman tuloksen, kun esikatselukuva näyttää liian tummalta tai kirkkaalta. Positiivinen arvo tekee kuvasta tavanomaista kirkkaamman. Negatiivinen arvo tekee kuvasta himmeämmän. Selftimer (Itselaukaisin) On/Off (Päälle/pois) Ottaa itselaukaisimen käyttöön ja poistaa sen käytöstä. Kun itselaukaisin on asetettu päälle, tallennus alkaa kymmenen sekunnin kuluttua siitä, kun suljinpainiketta painetaan. Histogram (Histogrammi) On/Off (Päälle/pois) Asettaa näytön kuvahistogrammin päälle ja pois päältä. Icon (Kuvake) On/Off (Päälle/pois) Asettaa näyttökuvakkeet päälle tai päältä pois. Playback (Toisto) -tilan Virta päälle Paina MODE (TILA) -painiketta Käytä ohjaussauvaa siirtyäksesi My Works (Omat työt) -tilaan Valitse Video-, Picture (Kuva)- tai Voice (Ääni) -kansio Paina OK -painiketta Paina MENU (VALIKKO) -painiketta. Kohde Toiminto Selostus Delete One (Poista yksi) Yes/No (Kyllä/ei) Poista nykyinen tiedosto. Delete All (Poista kaikki) Yes/No (Kyllä/ei) Poista kaikki muistiin tallennetut kuvat ja video-/audiotiedostot. Slide Show/ Video play (Diaesitys/ videotoisto) Lock (Lukitse) - Yes/No (Kyllä/ei) Kamera näyttää kuvia/videoleikkeita peräkkäin. Voit pysäyttää diaesityksen/videotoiston painamalla OK-painiketta. Lukitse yksi tai useampi tiedosto tai kaikki tiedostot. Lukittua tiedostoa ei voi poistaa poistotoiminnolla. Alustustoiminto kuitenkin poistaa kaikki sekä lukitut että lukitsemattomat tiedostot. * Jos kamerassa ei ole tiedostoja, mitään kohteita ei näytetä.

18 Setting (Asetukset) -tilan Virta päälle Paina MODE (TILA) -painiketta Valitse Setting (Asetukset) ( ) -tila Paina OK -painiketta. Kohde Toiminto Selostus Date & Time (Pvm. ja aika) - Aseta päivämäärä ja aika. Beep (Äänimerkki) On/Off (Päälle/pois) Ota äänimerkki käyttöön tai kytke se pois käytöstä. Flicker (Vilkkutoiminto) 50 Hz Aseta vilkkutoiminnon taajuudeksi 50 Hz*. 60 Hz Aseta vilkkutoiminnon taajuudeksi 60 Hz*. TV-Out (TV-lähtö) Icon (Kuvake) LCD Bright (LCDkirkkaus) Format (Alusta) Auto Off (automaattinen sammutustoiminto) NTSC PAL On/Off (Päälle/pois) -2~+2 Yes (Kyllä) No (Ei) Off (Ei käytössä) 1 min 3 min 5 min Aseta television yhteensopivuudeksi NTSC. Tämä asetus koskee Amerikkaa, Taiwania, Japania ja Koreaa. Aseta television yhteensopivuudeksi PAL. Tämä asetus koskee Saksaa, Englantia, Italiaa, Alankomaita, Kiinaa, Japania ja Hongkongia. Asettaa näytön kuvakkeet päälle ja pois päältä. Aseta näytön kirkkaus. Positiivinen arvo kirkastaa LCDnäytön. Negatiivinen arvo himmentää LCD-näytön. Alusta tallennusväline. Huomaa, että tällöin tallennusvälineen tiedostot tuhoutuvat. Peruuta toiminto. Poista automaattinen sammutustoiminto käytöstä. Kamera kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun sitä ei ole käytetty yli minuuttiin. Kamera kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun sitä ei ole käytetty yli kolmeen minuuttiin. Kamera kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun sitä ei ole käytetty yli viiteen minuuttiin. Language (Kieli) - Valitse näytön kieli. Default (Oletus) On (Käytössä) Off (Ei käytössä) Palauta tehdasasetukset. Huomaa, että nykyiset asetukset korvautuvat tehdasasetuksilla. Peruuta toiminto. * Vilkkutoimintojen taulukko:

19 Setting (Asetukset) -tilan Alue Englanti Saksa Ranska Italia Espanja Alankomaat Venäjä FI Asetus 50 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz Alue Portugali Amerikka Taiwan Kiina Japani Korea Thaimaa Asetus 50 Hz 60 Hz 60 Hz 50 Hz 50/60 Hz 60 Hz 50 Hz Akun merkkivalo Kuvake Selostus Täysi akku Akun hyvä kestoaika Akun alhainen kestoaika * Salamavalo ja merkkivalot eivät ole käytössä. Tyhjä akku Huomautus: Jotta virransyöttö ei katkea äkillisesti, on suositeltavaa vaihtaa akku, kun kuvake ilmoittaa akun vähäisestä kestoajasta.

20 Akun Valokuva Otosten lukumäärä Videokuvaus Tallennusaika (minuutteina) * laukaisu 30 sekunnin välein ** salamavalo ei ole käytössä *** tarkkuus on 5M (2 592 x 1 944) * tarkkuudeksi on valittu HD (1 280 x 720 pikseliä) Huomautus: Tämä taulukko on vain ohjeellinen. Akun todellinen kesto riippuu akun tyypistä ja varaustasosta. Muisti Video (min.) Valokuva HD D1 CIF 8M 5M 3M SD-kortti (256 Mt) SD-kortti (512 Mt) SD-kortti (1 Gt) SD-kortti (2 Gt) SD-kortti (4 Gt) Huomautus: Kapasiteetin todellinen käyttö vaihtelee jopa± 30 % riippuen värien kylläisyydestä ja ympäristön ja kuvauskohteen monimutkaisuudesta.

21 Tekniset FI Kohde Selostus Malli Kenno Tarkkuus Objektiivi Tiedostomuoto Videon kuvanopeus Ulkoinen muisti Nestekidenäyttö Digitaalinen zoom TV-lähtö 5 megapikselin kamera 5 megapikseliä (2 592 x pikseliä) Valokuvat: 3M/5M/8M x 720 (HD) 720 x 480 (D1) 352 x 240 (CIF) Kiinteä objektiivi (F 3,0; f = 7,45 mm) MOV, JPEG, WAV x 720, enintään 30 kuvaa/s 720 x 480, enintään 30 kuvaa/s 352 x 240, enintään 30 kuvaa/s SD-/MMC-kortti (enintään 32 Gt SDHC) 2,4 tuuman nestekidenäyttö 4x HDTV-komponenttilähtö, tukee NTSC- ja PAL-järjestelmiä Liitäntätapa USB 2.0 Mikrofoni Kaiutin Yökuvaustila Akku Kyllä Kyllä Kyllä (sekä valokuvausta että videokuvausta varten) NP60-yhteensopiva ladattava litium-ioniakku Huomautus: Tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

22 Järjestelmävaatimukset Järjestelmävaatimukset vaihtelevat eri videotarkkuuksien välillä: Videotarkkuus HD (1 280 x 720) nopeudella 30 kuvaa/s D1 (720 x 480) nopeudella 30 kuvaa/s CIF (352 x 240) nopeudella 30 kuvaa/s Tietokoneen laitteistovaatimukset Käyttöjärjestelmä: Windows XP SP2, Vista tai uudempi (QuickTime 7.0 tai uudempi) Suoritin: Pentium 4 3,0 GHz tai parempi Keskusmuisti: 512 Mt (1 Gt suositellaan) Näytönohjain: nvidia Geforece 7600 tai ATI X1600 tai parempi, jossa 256 Mt RAM-muistia Käyttöjärjestelmä: Windows 2000/XP, Vista tai uudempi (QuickTime 7.0 tai uudempi) Suoritin: Pentium 4 1,5 GHz tai parempi Keskusmuisti: 256 Mt (suositellaan 512 Mt tai enemmän) Näytönohjain: 64 Mt (suositellaan 128 Mt tai enemmän)

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli EPSON R Aluksi -kameran poistaminen pakkauksesta Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. -kamera Mac-sovitinkaapeli ohjelmisto (tyyppi ja määrä vaihtelevat maakohtaisesti) kantohihna videokaapeli

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1 CCT-1301 KÄYTTÖOPAS facebook.com/denverelectronics FIN-1 1.suljin 2.Kaiutin 3.Päälle/Pois päältä 4.USB-portti 5.Micro SD -korttipaikka 6.Objektiivi 7.Latauksen merkkivalo 8.Varatun merkkivalo 9.Kansi 10.Näyttö

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM PDA CAM KÄYTTÖOPAS Fi 1 Suomi Käyttäjän käsikirja Sisällys Valmistelut... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 PDA Cam -kamera... 3 PDA Cam -kameran osat... 3 Asentaminen... 4 Laitteiston

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

4x digitaalinen zoom, tarkennus: 12cm - ääretön 2.7" LCD -näyttö Tukee korkealaatuista HDMI -videon siirtoa

4x digitaalinen zoom, tarkennus: 12cm - ääretön 2.7 LCD -näyttö Tukee korkealaatuista HDMI -videon siirtoa Yleiskatsaus StreetVision SV1 on digitaalinen HD -videokamera, joka toimii niin tavallisena videokamerana kuin erinomaisena autokamerana. Kameralla voidaan kuvata korkealaatuista FullHD -videokuvaa (1920x1080p)

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

MP5. Pika-aloitusopas

MP5. Pika-aloitusopas MP5 Pika-aloitusopas Kameraan tutustuminen Ylhäältä Suljinpainike Kaiutin Virtapainike Edestä Salamavalo Itselaukaisimen merkkivalo Hihnan silmukka Objektiivi Mikrofoni Alhaalta Paristokotelon luukku Jalustan

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Käyttöohje www.facebook.com/denverelectronics

Käyttöohje www.facebook.com/denverelectronics Käyttöohje www.facebook.com/denverelectronics Ulkonäkö ja toiminnallinen kuvaus 1. 6. 11. 16. Valikkonäppäin TV-lähtöliitäntä Objektiivi Kaiutin 2. 7. 12. 17. Ylös-näppäin HDMI-portti Virtapainike MIKROFONI

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

MIGS Videoendoskooppi Käyttöohje

MIGS Videoendoskooppi Käyttöohje MIGS Videoendoskooppi Käyttöohje Migs käyttöohje sivu 2 Sisällys Varoitukset ja turvaohjeita... 3 1. Kuvaus... 4 Osat ja toiminta... 5 Toimitussisältö... 5 2. Valmistaminen käyttööön... 5 3. Asetusvalikko...

Lisätiedot

Archive Player Divar Series. Käyttöopas

Archive Player Divar Series. Käyttöopas Archive Player Divar Series fi Käyttöopas Archive Player Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2 Käyttö 5 2.1 Ohjelman käynnistäminen 5 2.2 Pääikkunan esittely 6 2.3 Avaa-painike 6 2.4 Kameranäkymät

Lisätiedot

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE 1. Virtanappi 2. Menu-nappi 3. Mode-nappi 4. Selaus ylös -nappi 5. Selaus alas -nappi 6. OK-nappi 7. USB-portti 8. Peruutuskameran asetukset / käyttöpaneeli

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Painikkeet ja toiminnot

Painikkeet ja toiminnot Pikaopas Painikkeet ja toiminnot 1. Etukamera 2. Äänenvoimakkuuden + -painike 3. Äänenvoimakkuuden - -painike 4. Takakamera 5. Kuulokeliitäntä 6. SIM-korttipaikka 7. Virta- ja lukituspainike 8. Virtaliitäntä

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

D E. G: Kiikarin tarkennusrengas H: Optiikan korjausrengas I: Linssin kumisuojus J: Paristokotelo K: SD/MMC-muistikorttipaikka L: USB-liitäntä

D E. G: Kiikarin tarkennusrengas H: Optiikan korjausrengas I: Linssin kumisuojus J: Paristokotelo K: SD/MMC-muistikorttipaikka L: USB-liitäntä Tuotetiedot F D E L K J A B C G H I A: Kiikariobjektiivi, kiinteä 8x zoomaus B: Digitaalikameran objektiivi, kiinteä 8x zoomaus C: Digitaalikameran tarkennuspyörä D: Nestekidenäyttö E: Toimintopainikkeet

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Käyttöohje. Autojen kojelautakamera CCT Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje. Autojen kojelautakamera CCT Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Autojen kojelautakamera CCT-1210 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1 Tuotteen rakenne 1. LCD-näyttö 2. Ylös/mykistys 3. Valikko

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

ACT-5020TW-pika-aloitusopas

ACT-5020TW-pika-aloitusopas Kamerakaavio: ENGLISH Micro USB Micro HDMI Reset Micro SD LCD UP Down Mode TRANSLATION Micro USB Micro HDMI Palauta Micro SD LCD Ylös Alas Tila ENGLISH Shutter key Power key Busy indicator WIFI indicator

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

T-Cam CC400 HD autokamera

T-Cam CC400 HD autokamera T-Cam CC400 HD autokamera Yleiskatsaus T-Cam CC400 HD on digitaalinen videokamera, joka hyödyntää uusinta ja tarkinta teräväpiirtotekniikkaa. Kamera toimii videokamerana ja autokamerana. Kamera voi tallentaa

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Kytke Asenna Nauti Mitä laatikko sisältää? CD140-tukiasema TAI CD140/CD145 luuri CD145-tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto CD140 2 ladattavaa AAA akkua Pikaopas CD140

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys sähköpostitse info@bracun.net ja sovi takuumenettelystä.

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

PANASONIC NV-GS120EG. Digitaalivideokamera. Käyttöohje

PANASONIC NV-GS120EG. Digitaalivideokamera. Käyttöohje PANASONIC NV-GS120EG Digitaalivideokamera Käyttöohje Sodankylän kunta puh 040 73 511 63 Elokuvakasvatus Sodankylässä fax 016 618 155 Vasantie 11 email tommi.nevala@sodankyla.fi 99600 SODANKYLÄ 1 PANASONIC

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

CCT-5001 KÄYTTÖOPAS FIN-1. facebook.com/denverelectronics

CCT-5001 KÄYTTÖOPAS FIN-1. facebook.com/denverelectronics CCT-5001 KÄYTTÖOPAS facebook.com/denverelectronics FIN-1 Videokameran osat Käyttöön valmistelu 1. HDMI-portti 6. Näyttö 11. Suojus 16. YLÖS 2. Micro SD 7. Varatun merkkivalo 12. Kaiutin 17. ALAS -korttipaikka

Lisätiedot

Käyttöopas. JB. 3593/valmistettu Kiinassa. Kitvision 2015 Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK 1

Käyttöopas. JB. 3593/valmistettu Kiinassa. Kitvision 2015 Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK 1 T O I M I N T A K A M E R A Käyttöopas Älä hävitä litiumioniakkuja tavallisen jätteen mukana. Palauta ne akkujen kierrätyspisteeseen. JB. 3593/valmistettu Kiinassa. Kitvision 2015 Christchurch, Dorset,

Lisätiedot

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä DB-80 Kiikarit ja digitaalikamera Tuotetiedot A: Objektiivin rengas B: Kiikariobjektiivi C: Nestekidenäyttö Ohjeet käytettäessä kiikareina D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F:

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Action Camera Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD

Action Camera Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD FI - Käyttöohje Action Camera Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD OMINAISUUDET Ylös/Toisto -painike Laukaisin/Valinta -painike Virta/Tila -painike Latauksen tilan osoitinvalo Kaiutin Alas/Wi-Fi -painike Mikrofoni

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

Kannettava kiintolevy USB 2.0 Käyttöopas

Kannettava kiintolevy USB 2.0 Käyttöopas Kannettava kiintolevy USB 2.0 Käyttöopas Suomi Sisällys Johdanto 3 Kannettavan kiintolevyn kytkeminen 3 Tietojen tallentaminen ja siirtäminen 4 Kannettavan kiintolevyn irrottaminen 5 Tekninen tuki 6 Rajoitetun

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 FullHD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen muistikortin)

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Käyttöopas. Tuetut kameramallit. Osien tunnistus. Valmistelut. Kuvaaminen

Käyttöopas. Tuetut kameramallit. Osien tunnistus. Valmistelut. Kuvaaminen Tämä on avuksi, kun herättää käyttöön liittyviä ongelmia tai kysymyksiä. Tuetut kameramallit Osien tunnistus Valmistelut Purkaminen Pariston asettaminen ja kameran yhdistäminen Bluetooth -toimintoon Tahattomien

Lisätiedot

Wildgame Innovations Riistakamera Red 4

Wildgame Innovations Riistakamera Red 4 Wildgame Innovations Riistakamera Red 4 Pakkauksen sisältö 1. Kamera 2. Kiinnitysmustekalat 3. USB-Mini5 kaapeli 4. Käyttöohje Ominaisuudet Resoluutio Infrapunasalama Infrapunasalaman kantama Liikkeentunnistin

Lisätiedot

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Tässä esitteessä on kuvattu tämän laiteohjelmapäivityksen sisältämät 3Dtoiminnot. Lisätietoja on Käyttöoppaassa ja mukana toimitetun CD-ROMlevyn α Käsikirjassa. 2010 Sony Corporation

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

SISÄLLYS. Käyttöopas >> 2 ESITTELY 2 Yleistä 2 Pakkauksen sisältö

SISÄLLYS. Käyttöopas >> 2 ESITTELY 2 Yleistä 2 Pakkauksen sisältö SISÄLLYS 2 ESITTELY 2 Yleistä 2 Pakkauksen sisältö 3 KAMERAN PERUSTIEDOT 3 Edestä 4 Takaa 6 LED-tilamerkkivalo 7 Nestekidenäytön kuvakkeet Käyttöopas >> 9 ALOITUSOPAS 9 Akun (lisävaruste) asentaminen ja

Lisätiedot

ACTIONKAMERA. Käyttöohjeet. JB. 3287 / Made in China. Kitvision 2016 Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK

ACTIONKAMERA. Käyttöohjeet. JB. 3287 / Made in China. Kitvision 2016 Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK ACTIONKAMERA Käyttöohjeet JB. 3287 / Made in China. Kitvision 2016 Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK Kameran ominaisuudet Full HD 1080p videotallennus 12 megapikselin valokuvaustila Sisältö Kameran ominaisuudet

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Ladibug Näyttölaitteen kuvaohjelma Manuaali

Ladibug Näyttölaitteen kuvaohjelma Manuaali Ladibug Näyttölaitteen kuvaohjelma Manuaali Sisältö 1. Esittely... 2 2. Järjestelmän vaatimukset... 2 3. Asenna Ladibug... 3 4. Liitäntä... 6 5. Aloita Ladibug käyttö... 7 6. Operaatio... 8 6.1 Päävalikko...

Lisätiedot

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa.

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. KÄYTTÖOHJE 1 (5) VAROITUKSET Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. HUOMIO! Laite ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia - Tukehtumisvaara. Pidä huoli ettei

Lisätiedot

Digikuvaus selkokielellä

Digikuvaus selkokielellä Petri Ilmonen JA HEIKKI LINDBERG Digikuvaus selkokielellä Sisällysluettelo Saatesanat 3 5 Ohjeita kuvaajalle 34 Johdanto Digitaalisen valokuvaamisen osaamissisällöt 1 Digitaalinen kuva 1.1 Perinteinen

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE 1: SÄÄTIMET S1. LCD S2. REW / haku ylös / MENU / FF /haku alas S3. Äänenvoimakkuuden lasku - S4. Äänenvoimakkuuden nosto + S5. Virta päälle

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS 32PFL3008T

Käyttöoppaasi. PHILIPS 32PFL3008T Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PHILIPS 32PFL3008T. Löydät kysymyksiisi vastaukset PHILIPS 32PFL3008T käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot