Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry. MATKAKERTOMUS 1 (5) Yrittäjien yhteistyötä 140 vuotta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry. MATKAKERTOMUS 1 (5) Yrittäjien yhteistyötä 140 vuotta 1868 2008"

Transkriptio

1 Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry. MATKAKERTOMUS 1 (5) Yrittäjien yhteistyötä 140 vuotta SYKSYINEN TUTUSTUMIS- JA OPINTOMATKA PRAHAAN Matkaseurueemme muodostivat Sippe ja Reijo Akiola, Anne ja Arto Heiskanen, Taija ja Kalervo Huhtinen, Lea Hämäläinen ja Tapio Rissanen, Virpi ja Jarmo Jääskeläinen, Eeva-Liisa ja Matti Kajanne, Merja ja Jari Korkalainen, Kaarina ja Viljo Nuutinen, Pipsa Pasanen ja Robert Purdy, Eeva- Liisa ja Paavo Vartiainen. Torstailla ja perjantailla pidennetyn viikonlopun matkaohjelma muodostui tiiviiksi, mutta onneksi se ei osoittautunut rasittavaksi. Sinnikkäästi etenimme ohjelman mukaan ja lopussa oli sitten hiukan omaakin aikaa omatoimiseen nähtävyyksien katseluun ja shoppailuun. Lähdimme Kuopiosta aikaisin torstaiaamuna, klo 7.30 lennolla Helsinkiin. Heti alkuun saimme tukittua lähtöselvityksen, koska ns. elektrooniset liput osoittautuivat manuaalisiksi takana jokin järjestelysekaannus. Kaikki kuitenkin ennättivät koneeseen, Kaarina ja Ville tosin nippa nappa. Sitten matkanteko saattoi alkaa. Koneen vaihto Helsingissä, jossa myös Lea ja Tapio liittyivät seurueeseemme. Saavuimme aurinkoiseen Prahaan puolilta päivin. Kentällä meitä oli vastassa bussi ja kuski. Kyltissä luki ryhmän nimenä pelkästään Kuopion. Yhdistyksen koko nimi on yksinkertaisesti liikaa tsekeille, siksi lyhennys. Kentältä siirryimme hotellille. Viihtyisä, siisti, turistitasoinen hotellimme, Hotel Ibis Karlin, sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella Karlinin kaupunginosassa. Tämän aiemmin hiukan nyhjyisen kaupunginosan kasvot tulivat pestyksi vuoden 2002 suuren Vltava-joen tulvan jälkeen. Koska kiinteistöjä remontoitiin ja uudistettiin laajalti silloin, kaupunginosan vetovoima kasvoi tämän seurauksena. Hotelli Ibis Karlin Torstai-iltana vietimme Tsekkiläistä iltaa perheravintolassa 15 km Prahan ulkopuolella. Soittajat ja tanssijat esittivät paikallista Folklorea. Illanviettoon osallistui useita eri kansallisuuksia. Suomalaisten osuudessa tanssimme letkajenkkaa Sipen osaavasti vetäessä letkaa. Akiolat muuten hallitsevat tanssimisen masurkkaa myöten, mikä tuli illan aikana toteen näytetyksi! Ohjelman lomassa nautimme perinteisen tsekkiläisen kolmen ruokalajin illallisen. Vasen kuva: Viinin annostelu oli taitoa vaativaa puuhaa, Tapio ja Eeva-Liisa vuorossa. Oikea kuva: Jari mukana yhdessä illan interaktiivisessa ohjelmaosuudessa soittamassa pyykkilautaa.

2 Nautittuamme aamiaisen perjantaiaamuna lähdimme yritysvierailulle tutustumaan paikalliseen puusepänverstaaseen: Ing. Arnošt Feldman (www.feldman.cz). Yritys sijaitsee lähellä Prahan keskustaa 2. kaupunginosassa, kerrostalon alakerrassa. Viisi henkilöä työllistävä yritys valmistaa julkitila- ja keittiökalusteita. Tiivistetysti sanottuna: tuotteet ovat laadukkaita ja korkeatasoisia, yrityksen konekanta tavanomainen, toimitilat vaatimattomat. Näytti siltä, että työturvallisuusasiat (palo, ilmavaihto, siisteys) ovat samalla tasolla kun meillä Suomessa joskus luvun vaihteessa. 2 Feldmanin valmistamia apteekki- toimisto- ja keittiökalusteita. Mielenkiintoista Arnošt Feldmanin yrittäjyydessä on se, että hän on taustaltaan ydinfyysikko. Hän on perustanut puusepänliikkeen heti maansa neuvosto-sosialismista vapautumisen jälkeen. Puusepäntyöt ovat olleet hänelle harrastus aiemmin. Vasen kuva: vierailulle saapuminen, vasemmalta Anne, Arto, Kaarina, Ville, Sippe, Pipsa, Jarmo, Merja, Paavo, tulkki Linnea Happonen, selin Jari. Oikea kuva: yrittäjä itse Arnost Feldman, takan Virpi, Tapio ja Jarmo, selin Paavo Yritysvierailun jälkeen oli vuorossa kolmen tunnin opastettu kaupunkikierros, jossa Andrej opasti meitä asiantuntevasti. Hänellä oli laajat yleistiedot ja sympaattinen esittämistapa. Kuuntelimme mielenkiinnolla tarinaa maan historiasta, lähihistoriasta (sodasta ja sosialismista) sekä tästä päivästä. Hän kertoi mm., että omaisuuden palautusten yhteydessä joistakin yllättäen oli tullut suurtenkin omaisuuksien perijöitä 60 vuoden takaa. Jalkauduimme Prahan linnoituksen alueelle ihailemaan koristeellisia kirkkoja ja keskiaikaisten rakennusten yksityiskohtia unohtamatta Prahan ylle avautuvaa upeaa maisemaa. Vasen kuva: Pyhän Vituksen Katedraali sisältä, sitä rakennettiin 600-vuotta, oikealla kuva Prahan ylle avautuvasta kaupunkimaisemasta.

3 Andreji kertoi hauskasti tsekkiläisestä kansanluonteesta. Parhaiten sitä on kuvattu Miroslav Hasekin kirjassa Kunnon sotamies Svejk. Hän selvisi keisarikunnan byrokratiakoneistosta ja ensimmäisestä maailmansodasta esittämällä tyhmää. Samalla tavalla tsekkien on sanottu selvinneen myös natsismin ja sosialismin ajasta: hyväksymällä järjestelmien mielivaltaisuudet, osallistumalla valheelliseen näytelmään ja elämällä sen mukaan. Heillä on historiassa pitkät perinteet olosuhteisiin sopeutumisessa. He eivät ole tehneet vastarintaa vallanvaihtojen yhteydessä. Siksi heillä ehkä on Keski-Euroopan ainoa vaurioitumaton pääkaupunki! Taijan kommentti alkoi askarruttaa, olisiko tällainen svejkiläinen asenne vähentänyt meidänkin sodan uhrien määrää vai olisiko vapauden menetys tuonut niitä kenties lisää. Kaupunkikierroksen jälkeen sitten kiireesti syömään, suihkuun ja valmistautumaan illan korkeakulttuurielämykseen, se oli Verdin Napucco Prahan valtion oopperassa. Tämä raamatullinen tarinahan kertoo juutalaisten vankeudesta Babyloniassa. Tunnetuin ja vaikuttavin kohtaus siinä on heprealaisten orjien laulama Va, pensiero, sull ali dorate. Kaikki meistä eivät ole vielä tästä toipuneet! 3 Vasen kuva: Prague State Opera koristeellinen oopperatalo sisältä. Oikea kuva: vasemmalta Tapio, Lea, Merja, Jari, Ville, Eeva-Liisa, Kaarina, Paavo, Anne, Eeva-Liisa, Matti, Kalervo ja Taija Oopperan jälkeen nautimme illallisen Garden in the Opera ravintolassa. Ihmetytti: goument-tasoinen paikka, mutta todella edullinen. 20 :lla sai nauttia kolmen ruokalajin illallisen viineineen. Tämä kertonee Prahan hintatasosta yleisesti. Lauantaiaamuna lähdimme hotellilta bussilla opastetulle puolenpäivän retkelle: Konopiste Franz Ferdinandin linnaan. Retken aikana tutustuimme Franz Ferdinand D Esten Itävalta-Unkarin kruununperijän metsästyslinnaan, joka sijaitsee 50 km:n päässä Prahasta etelään. Kruununperijä Franz Ferdinand salamurhattiin Sarajevossa 1914 ja siitä puhkesi I. maailmansota. Retken aikana tutustuimme hänen kuuluisaan koti- ja metsästyslinnaansa. Linna sijaitsee metsän keskellä kauniilla Böömiläisellä maaseudulla ja se on kuuluisa mm. upeasta asekokoelmastaan. Ihmettelimme linnan kokoelmia ja tutustuimme myös Habsburgien hallitsijasuvun värikkääseen historiaan. Linna on tällä hetkellä Tsekin valtion omistama, mutta omaisuuden palautusmenettely Habsburgien jälkeläiselle, europarlamentikko Otto von Habsburgille on meneillään. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan metsästysmajatyyppisessä ravintolassa. Kuva vasemmalla: linnan karhu vallihaudassa, keskellä: goottilainen Konopiste linna, oikealla: lounaspaikka retken lopuksi

4 Linnan vallihaudan karhuun liittyy riipaisevan koskettava tarina. Jotkut julmat turistit syöttivät nykyisen karhun edeltäjälle metallihiutaleita sisältävän omenan, mikä aiheutti karhulle tuskallisen kuoleman. 4 Vaclavin aukiosta on muodostunut Tsekeille vapauden symboli. Aukiolla on maailman suurin ratsastajapatsas. Illan olutkierroksen treffipaikkaan: Vaclavin aukion ratsastajapatsaan hännän alle porukat lähtivät eri ryhmissä, jotkut kävellen, toiset taksilla tai ennakkoluulottomasti metrolla. Illan kierroksella olutta toki saimme juoda ja pikkusuolaistakin syödä, mutta oluenvalmistukseen perehtyminen tältä erää jäi jonkun aikataulusekaannuksen vuoksi. No, kaikki ei aina mene ihan suunnitelmien mukaan ja siihen reissuun lähtiessäkin on varauduttava. Oluesta vielä sen verran, että olut on Tsekissä HYVÄÄ! Sunnuntai, paluupäivä oli vapaa yhteisestä ohjelmasta. Kukin sai kierrellä ja katsella kaupunkia ja nähtävyyksiä sekä tehdä tuliaisostoksia omatoimisesti. Meidän ryhmä päätti lähteä ratikalla keskustaan. Muuten julkisilla kulkupeleillä kulkeminen Prahassa on oikeasti kätevää, metron verkostokin on melko helppo omaksua. Aika kului rattoisasti katsellen maisemia ja nähtävyyksiä. Itse keskusta on rajoittunut melko pienelle alueelle, jossa liikkuminen sujuu parhaiten kävellen. Kävimme tutustumassa juutalaiskaupunginosaan, Josefoviin. Matti otti kuvan vanhan hautausmaan toisiinsa nojaavista hautakivistä. Täällä sukupolvet kirjaimellisesti nukkuvat samassa sylissä. Samassa haudassa voi olla jopa kuusi sukupolvea. Tietysti, ostimme myös kristallia. Menimme Kaarlen siltaa pitkin Mala Stranan puolelle. Kaarlen siltaa pyhimyspatsaineen sanotaan maailman kauneimmaksi sillaksi ja kaunis se on! Pienenpuolen arkkitehtuuri on parhaiten säilynyttä vanhaa Prahaa. Haettuamme jonkun aikaa löysimme lopulta idyllisen ruokapaikan, jossa saimme lounastaa ja huokaista hetken. Sitten suuntasimme taas Kaarlen sillan yli vanhaan kaupunkiin, so. Stare Mesto, mielessä astrologinen kello ja kupillinen kahvia leivoksen kera jossain idyllisessä katukahvilassa. Haikeata - matkamme alkoi olla lopuillaan. Sanotaan, että Prahaan rakastuu. Niin tässä taisi käydä. Tänne haluaa tulla uudestaan. Kuva vasemmalla: Ville, Kaarina, Eeva-Liisa, Merja ja Jari sotamies Svejk oluttuvan edessä, keskellä kuva juutalaiskaupunginosan vanhasta hautausmaasta, oikealla astrologinen kello.

5 Eri tahot yhteiskunnassa ovat nyt aidosti huolissaan yrittäjien jaksamisesta. Tällainen matka toimii mainiosti yrittäjän työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäjänä. Meidän matkan onnistumisen elementit koostuivat mukavasta porukasta, mielenkiintoisesta kohteesta, monipuolisesta ohjelmasta ja tietysti upeista ilmoista! 5 Riistavedellä 7.marraskuuta 2007 Merja Korkalainen Puheenjohtaja Reijo Räsänen, puh ; Varapuheenjohtaja Pipsa Pasanen, puh. (017) ; Sihteeri Merja Korkalainen, puh ; Muu hallitus: Petri Heiskanen, puh ; Kalervo Huhtinen, puh ; Matti Kajanne, puh. (017) ; Tapio Rissanen, puh. (014) ; Jorma Tissari, puh. (017) ; Paavo Vartiainen, puh

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

F a r o s 1/2010. Turun Suomi-Kreikka-Seura ry 35 v

F a r o s 1/2010. Turun Suomi-Kreikka-Seura ry 35 v F a r o s Turun Suomi-Kreikka-Seura ry 35 v Tulkaa nyt te murheet ja vastukset, niin saatte te vasten suuta! Nyt raudasta mulla on jänteret, nyt luuni on yhtä luuta. Kas, Apolloa, joka hymyilee, sitä voita

Lisätiedot

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010 Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15 Numero 81 4/2010 Tervehdys Kiehiset Taas on yksi Kiehisvuosi lopuillaan. Mikä alkoi Äkäslompolosta Eskon luota kaamoshiihdoilla ja kelit suosivat. Alkuvuonna

Lisätiedot

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Nythän on niin, että menneen vuoden 2006 tammikuussa istuin Houkutus kahvilassa kamuni tohtori Ohashin kanssa. Jos sitä ei vielä kukaan arvannut niin Mizue on japanilainen

Lisätiedot

Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006. Nakkila tiedottaa. - Nakkila tiedottaa - 1

Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006. Nakkila tiedottaa. - Nakkila tiedottaa - 1 Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006 Nakkila tiedottaa 1 - Nakkila tiedottaa - 1 Kunnanjohtajan mietteitä 2 Nakkilan Yrittäjät ry ja Lions Club Nakkila ovat jälleen valinneet nahkiaisparonin. Vuoden

Lisätiedot

AKSELI VET 4/2011 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI

AKSELI VET 4/2011 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI VET AKSELI 4/2011 Hemmo Sankari Kaarinan Autokoulusta antoi kiltalaisille erinomaista liikennevalistusta. Valistustyötä jatketaan myöhemmin ikäihmisten kurssilla,

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

nro 2 30.4.2015 55. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry jäsenlehti Helmerit Joutsen apteekissa www.helmeri.fi vuotta

nro 2 30.4.2015 55. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry jäsenlehti Helmerit Joutsen apteekissa www.helmeri.fi vuotta nro 2 30.4.2015 55. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry:n jäsenlehti Helmerit Joutsen apteekissa 60 vuotta Helsingin Merkonomit ry www.helmeri.fi nro 2 30.4.2015 ISSN 1236-2514 Aikakauslehtien Liiton jäsenlehti

Lisätiedot

Autokatsastajat 2/2010

Autokatsastajat 2/2010 Autokatsastajat 2/2010 Puheenjohtaja 2/2010 27. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Tuomo Vikstedt Haastemiehenkatu 6 20780 KAARINA GSM 0400 324

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012 YKKÖSOSOITTEETON KAIKKIIN PUDASJÄRVELÄISIIN TALOUKSIIN JA YRITYKSIIN Venetsialaiset la 25.8. klo 20-02 Jyrkkäkoskella. Enemmän Venetsialaisista s. 3-11 PUDASJÄRVI-lehti nro 34 2012 PUDASJÄRVEN ASIOISTA

Lisätiedot

Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1

Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1 Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1 Toukokuun alussa olleessa viimeisessä vaihto-oppilaskoulutuksessa kaikki alkoi viimein tuntua pelottavan todelliselta ja ymmärsin, että olen oikeasti lähdössä

Lisätiedot

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i Porvoo ilmainen KAUPUNKIOPAS I 2014 visitporvoo.fi Sisältö Ruotsi Tervetuloa Porvooseen Nähtävyydet porvoossa Saaristo Ravintolat ja kahvilat 6-10 12-13 14-20 sivu sivu sivu Suomi Venäjä Tukholma Itämeri

Lisätiedot

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot:

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot: Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2013 www.pamina003.fi PAMINAVINKKI Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Ahomäki Sinikka, Hintikka Anna, Iiliäinen Piia, Iso-Lähteenmäki

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Puheenjohtajan Pärskeet

Puheenjohtajan Pärskeet ÅSKPRESSEN KEVÄT 2010 UINTIKLUBI TURKU - ÅSK RY Puheenjohtajan Pärskeet Moi vaan kaikille! Toukokuu lähestyy loppuaan ja kesä, kesä taitaa olla jo täällä. Siltä on tuntunut jo usean hellepäivän hellimästä

Lisätiedot

Näköala TSEKKIIN. Suomi Tšekki-seura ry:n julkaisu 2/2010

Näköala TSEKKIIN. Suomi Tšekki-seura ry:n julkaisu 2/2010 Näköala ˇ TSEKKIIN Suomi Tšekki-seura ry:n julkaisu 2/2010 SISÄLTÖ SUOMI TŠEKKI- SEURA RY SUOMI TŠEKKI-SEURA RY Rapakivenkuja 3 00710 HELSINKI Puh. 050 562 2536 Kotisivut: www.suomi-tsekki-seura.fi Sähköposti:

Lisätiedot

Hyvän Tuulen. Kuivaniemi KUIVANIEMEN ASEMAN URHEILUKENTTÄ, VIERUSTIE 2 KUIVANIEMI WWW.KUIVANIEMI.FI

Hyvän Tuulen. Kuivaniemi KUIVANIEMEN ASEMAN URHEILUKENTTÄ, VIERUSTIE 2 KUIVANIEMI WWW.KUIVANIEMI.FI Hyvän Tuulen 1 Tuulen Kuivaniemi Kesälehti Kuivaniemi Kesälehti Kuivaniemen 28. Pitäjämarkkinat la ja su 20.-21.7. KUIVANIEMEN ASEMAN URHEILUKENTTÄ, VIERUSTIE 2 KUIVANIEMI WWW.KUIVANIEMI.FI Kuivaniemen

Lisätiedot

Roope Lipasti Esitys Aurajokisäätiön seminaarissa Aurajoen monet kasvot 25.9.2011 Liedossa AJATUSTEN AURAJOKI - MUISTOJA JOESTA

Roope Lipasti Esitys Aurajokisäätiön seminaarissa Aurajoen monet kasvot 25.9.2011 Liedossa AJATUSTEN AURAJOKI - MUISTOJA JOESTA Roope Lipasti Esitys Aurajokisäätiön seminaarissa Aurajoen monet kasvot 25.9.2011 Liedossa AJATUSTEN AURAJOKI - MUISTOJA JOESTA Arvoisat kuulijat ja Aurajoen ystävät ja tuttavat, Asuin lapsuuteni aina

Lisätiedot

Porvoon Mieslaulajat60v.

Porvoon Mieslaulajat60v. Porvoon Mieslaulajat60v. Miesten Laulua 60 vuotta!!! Porvoon Mieslaulajat Ry 60v Juhlakonsertti 28.10.2006, klo 17.00 Linnankosken lukion juhlasalissa, Piispankatu 24-26, Porvoo Porvoon kaupungin puolesta

Lisätiedot

Digesta 2/09. sisällysluettelo

Digesta 2/09. sisällysluettelo DIGESTA 2/09 Digesta 2/09 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Puheenjohtajan palsta... 4 Varapuheenjohtajan palsta... 5 Publiikki: Todistus käteen ja töihin... 6 Poronkusema 2009... 7 Matkakertomus: Institutional

Lisätiedot

Esitutkimukset ja jälki tarkastus myös Rovaniemellä! Perjantai 12.10.2012 n:o 72 www.uusirovaniemi.fi

Esitutkimukset ja jälki tarkastus myös Rovaniemellä! Perjantai 12.10.2012 n:o 72 www.uusirovaniemi.fi Lava - Ammuntaa II Ulla Tapaninen Stand Up Anitta Ahonen Varietee Magica Pikkujoulu Show & Buffet alk. 59 Liput alk. 23, Buffet 39 Pe 16.11. & La 17.11. Varietee Magica Pe 23.11. Stand Up A. Ahonen & I.Kivi

Lisätiedot

Pohjan. Puhuri. Mukaan veteraanitempaukseen. s. 3. Kurkkaa tulevaisuuteen s. 4-5. Yhtä juhlaa s. 8-13

Pohjan. Puhuri. Mukaan veteraanitempaukseen. s. 3. Kurkkaa tulevaisuuteen s. 4-5. Yhtä juhlaa s. 8-13 Pohjan Puhuri Mukaan veteraanitempaukseen s. 3 Kurkkaa tulevaisuuteen s. 4-5 Yhtä juhlaa s. 8-13 Partiota vaaroilta lakeuksille 4/2007 Pääkirjoitus Hypetys on väännetty suomeksi kreikan kielen sanasta

Lisätiedot

AKSELI VET 2/2012 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI

AKSELI VET 2/2012 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI VET AKSELI 2/2012 Laitilan retkellä 16.4. oli näin runsas osallistujajoukko, joka asettui yhteuskuvaan Kaukolan Kartanon portaille ennen ruokailuun lähtemistään.

Lisätiedot

Ruskaretki kutsuu! Kiilopään viikko-ohjelmassa on mahdollisuus pelata joka

Ruskaretki kutsuu! Kiilopään viikko-ohjelmassa on mahdollisuus pelata joka Ruskaretki kutsuu! Lähde retkeilemään ja ihailemaan Lapin kauneinta ruskaa Kiilopään tunturikeskukseen Saariselälle! Ohjelmaa Kiilopäällä Kiilopään viikko-ohjelmassa on mahdollisuus pelata joka päivä tunturikeskuksen

Lisätiedot

OPISKELIJAELÄMÄÄ. EGONOMI 2/2009 18. vuosikerta. Julkaisija: Finanssi ry. Kansikuva: Juha Snellman Taittaja: Santtu-Matti Korkalo

OPISKELIJAELÄMÄÄ. EGONOMI 2/2009 18. vuosikerta. Julkaisija: Finanssi ry. Kansikuva: Juha Snellman Taittaja: Santtu-Matti Korkalo PÄÄKIRJOITUS OPISKELIJAELÄMÄÄ Lähes jokaisessa opiskelijalehdessä pääkirjoitus liittyy aina opiskeluvuodenaikaan sekä menneisiin ja tuleviin tapahtumiin. Itse haluaisin tätä välttää ja kirjoittaa jotain

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Puheenjohtajan kynästä Itselleni kulunut kesä oli mieleenpainuva. Monen vuoden jälkeen huomasin nukkuvani koulun lattialla ilmapatjan päällä.

Lisätiedot

TARAKI. Tampereen rakentajakilta. Vuosijuhlanumero

TARAKI. Tampereen rakentajakilta. Vuosijuhlanumero Vuosijuhlanumero TARAKI Tampereen rakentajakilta www.taraki.fi Vuosijuhlat, mukana myös kulissien takana s. 7 Fuksiexcu versio 1 s. 15 Fuksiexcu versio 2 s. 17 Rankkaexcu [lahti, lpr, jyväskylä] s. 25

Lisätiedot

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari oli kiva ja opittiin vähän uusia asioita, Teo sanoi. Ekalla kerralla tuntu, e se kestäis liian kauan. Koko ripari meni todella nopeasti. Kiva,

Lisätiedot

VIESTI 2009-2010. Tässä lehdessä mm. PIIRI 107-M SUOMEN LIONS-LIITTO RY, PIIRI 107-M PIIRIKUVERNÖÖRIN TERVEHDYS 2

VIESTI 2009-2010. Tässä lehdessä mm. PIIRI 107-M SUOMEN LIONS-LIITTO RY, PIIRI 107-M PIIRIKUVERNÖÖRIN TERVEHDYS 2 LION JULKAISIJA: SUOMEN LIONS-LIITTO RY, PIIRI 107-M VIESTI 2009-2010 PIIRI 107-M Tässä lehdessä mm. PIIRIKUVERNÖÖRIN TERVEHDYS 2 Nuoret klubit esittäytyvät: UUSI KLUBI SASTAMALAAN 5 LC Uusikaupunki/Family

Lisätiedot

Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39

Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 2 2012 Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39 kolmeen kohteeseen! Koko perheen löytöretkipassilla kolmeen kohteeseen! Jyväskylän seutu

Lisätiedot