Asuinalueiden ja kylien kehittämiskysely 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asuinalueiden ja kylien kehittämiskysely 2017"

Transkriptio

1 Asuinalueiden ja kylien kehittämiskysely 2017

2 Kumpunen Kehittämiskohde: Varastorakennus Kuvaus: Kumpusen kyläyhdistyksellä on pientä omaisuutta, joka on tarkoitettu kyläläisten käyttöön. Tätä omaisuutta varten tarvitaan varastorakennuksen, jossa säilyttää tavaroita myös talvella. Toteutusajankohta: Syksy 2017 (arvio) Kustannus arvio: 1200 Apu tai tuki kunnalta: Kunnalta tarvitaan rahaa varastorakennuksen hankintaan. Asuinalueen/ kylän panos: Kyläläiset pystyvät talkoilla tekemään varastorakennuksen pystytyksen.

3 Kumpunen Kehittämiskohde: Frisbeegolf parkkipaikan parannus Kuvaus: Tarinalaakson Disc golf- rata on pro-tason rata, siellä järjestetään paljon kilpailuja ja se on aktiivisessa käytössä. Nykyinen radan parkkipaikka on liian pieni käyttäjämäärään nähden. Autoja parkkeerataan Kumpusentien varteen, jolloin ne kaventavat ennestään kapeaa mutkaista tieosuutta, lisäten sen vaarallisuutta. Toteutusajankohta: Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Kunta voisi yhdessä radan tekijöiden kanssa keksiä lisää ratkaisuja asian hoitamiseksi. Parkkialuetta tulisi laajentaa tai asettaa ohjetaulut, jossa ohjattaisiin autoja parkkeeraamaan ylempänä olevalle tasanteelle tai hiihtoladun luokse. Asuinalueen/ kylän panos: Täysin kunnan oma projekti

4 Kumpunen Kehittämiskohde: Kevyenliikenteenväylä Kuvaus: Kävelevien ja pyöräilevien lasten määrä on lisääntynyt Kumpusella. Tämä vuoksi kevyenliikenteen määrää ja vaaratilanteet ovat lisääntyneet. Talvella tienpiennarta ei käytännössä ole ja joudutaan kävelemään tiellä. Toteutusajankohta: Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Kunta toteuttaa kevyenliikenteen väylän tai lisää tien turvallisuutta leventämällä tietä. Asuinalueen/ kylän panos: Täysin kunnan oma projekti

5 Etelä-Siilinjärven asukasyhdistys Kehittämiskohde: Koirat Kuvaus: Koirien jätökset pois kaduilta, teiltä ja poluilta. Koirajätösroskistarpeen kartoitus ja lisääminen tarpeen mukaan. Asennus talkootyönä. Opastus- ja vetoomusviestintä koiran omistajille. Koiratarhan kunnostus. Kartoitus, mitä pitää tehdä sekä tarvittavien laitteiden hankkiminen/tekeminen ja asentaminen talkootyötä käyttäen. Koirien ulkoilualueiden määritys maastoon. Määritys ja sopiminen, missä nämä ovat. Raivaaminen ja rakentaminen talkootyötä käyttäen. Toteutusajankohta: Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Lupien saanti ja tarvikkeiden hankinta. Asuinalueen/ kylän panos: Talkootyö, vaikuttaminen koiran omistajiin ja viestintä.

6 Etelä-Siilinjärvi Kehittämiskohde: Suininlahden koulun lähiliikuntapaikka Kuvaus: Suininlahden koulun lähialueelle paikat ja välineet monipuoliselle liikkumiselle ja oleskelulle. Alustavaa lähiliikuntapaikan hankesuunnitelmaa on valmisteltu yhteistyössä koulun, liikuntatoimen ja muiden alueen toimijoiden kanssa. Hankesuunnitelman laadinnassa on apuna ollut Kompan Suomi Oy:n suunnittelija. Lähiliikuntapaikan toteutus on suunniteltu toteutettavan liikennejärjestelyjen uudistamisen yhteydessä maanrakentamisessa saavutettavia hyötyjä / säästöjä ajatellen. Toteutusajankohta: Kustannus arvio: (Suunnitelmavuoden 2019 esitys) Apu tai tuki kunnalta: Suunnittelu, päätös ja rahoitus Asuinalueen/ kylän panos: EtSi ja kyläläiset ovat halukkaita tekemään talkootöitä. EtSi on valmis mahdollisuuksien mukaan hakemaan hankerahoitusta.

7 Etelä-Siilinjärven asukasyhdistys/ Jännevirran asukasyhdistys Kehittämiskohde: Jännevirran leikkipuisto ja monitoimikenttä Kuvaus: Jännevirralle uusi leikkipuisto ja urheilukenttä monipuoliseen käyttöön kyläläisille. Alueen käyttötarkoitus olisi mahdollisimman monipuolinen; erilaisten tapahtumien pitopaikaksi ympäri vuoden soveltuva alue ja kesällä erilaisiin peleihin ja leikkeihin sekä talvella jää luisteluun/ jääkiekkoon. Kyläläisten yhteisöllisyyttä edistämään ja alueen elinvoimaisuutta tukemaan. Toteutusajankohta: 2018 kevät/kesä Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Suunnitteluapua hankkeen alussa ja sen edetessä sekä investointitukea hankkeeseen. Hankkeen valmistuttua myös jatkossa tuleviin käyttökuluihin tukea. Asuinalueen/ kylän panos: Hanke on Jännevirta-Rissalan kyläyhdistyksen, johon ollaan hakemassa Leader-rahoitusta. Oma rahoitusosuus pyritään hoitamaan talkootöillä kentän ja leikkipuiston rakentamisvaiheessa. Kyläläisille jäisi myös alueen kunnossapito ja talvisin jään jäädyttäminen.

8 Jännevirta-Rissalan Kyläyhdistys Ry Kehittämiskohde: Pika-vuoron bussipysäkki uuden sillan myötä kylän kohdalle Kuvaus: Kyläläisiä vaivaa bussipysäkkien määrän olennainen väheneminen. Uuden sillan juurella olevat pysäkit eivät ole pika-vuorojen pysähdyspaikkoja. Nykyinen pika-pysäkki on liian kaukana kylän keskustasta. Toteutusajankohta: v kun silta valmistuu Kustannus arvio: ei ole Apu tai tuki kunnalta: Kunta ottaa asian puheeksi bussifirmojen kanssa ja auttaa meitä saamaan Pika-pysäkin sillan juureen. Asuinalueen/ kylän panos:

9 Pöljän kylä Kehittämiskohde: Leikkikenttä Kuvaus: Rakennetaan valaistu leikkikenttä Pöljän kylälle. Pöljän kyläyhdistys on valinnut leikkikentän rakentamisen Pohjois-Savon kylien Kehittyvät kylät palveluita tuottamassa hankkeeseen, suunnittelussa mukana on ollut hanketyöntekijä Tuula Palojärvi. Selvittelyn alla on leikkikentän sijainti Pöljän Kotiseutumuseon lähipiirissä. Ajatuksena on rakentaa kotiseutumuseon henkeen sopiva aitaus kentän ympärille sekä hankkia ympäristöön sopivat pöytä ja penkit, keinu, jousikiikku, kiipeilyteline ja hiekkalaatikko. Myös luontoa hyödynnetään. Toteutusajankohta: kesä 2018 Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Pysäköintialueen rakentamista. Vastuun jakamista kyläyhdistyksen kanssa leikkikentän ylläpidossa, lähinnä joka toinen vuosi tehtävien kuntotarkastusten kustannuksissa ja mahdollisissa korjauskustannuksissa sekä valaistuksen sähkökuluissa. Asuinalueen/ kylän panos: Olemme hakemassa Leader-rahoitusta kohteeseen. Pohjatöitä ja rakentamista varten on kysytty kyläläisten halukkuutta talkootyöhön, ja myönteisiä vastauksia on tullut kymmenkunta, mukana myös työkoneita.

10 Harjamäki-Innocum Kehittämiskohde: Pienurheilualueen kunnostus ja viihtyisyys sekä koulu-päiväkotialueen liikenteen turvallisuusnäkökohdat Kuvaus: Harjamäen alueella yleisurheilunurmikentän vieressä sijaitseva tennis-, skeitti- ja sählykenttäalueen siivous, kunnostus (metalliaitaelementit, roskikset) ja raivaus sekä penkkien lisäys alueen viihtyisyyden, turvallisuuden lisäämiseksi. Hamulan koulun ja päiväkoti Pilvilinnan ympäristön liikenteen turvallisuusnäkökohtien läpikäyminen, keskustelu ja mahdolliset parannustoimet. Toteutusajankohta: Pienurheilualue kesä 2017 tai/ja kunnan kanssa sovittavissa Kustannus arvio: Uusi metalliaita n. 156 (sis.alv24%)/metri ja lisäksi konetyö jos aitatolpat uusitaan Apu tai tuki kunnalta: Aidan uusiminen, korjaus ja penkkien hankinta. Liikenneturvallisuuteen liittyen alueen asukkaiden ja kunnan yhteinen keskustelu-ideointitilaisuus. Asuinalueen/ kylän panos: Alueen asukkailta siivous ja ylläpitoapua talkoilla koskien urheilualuetta (ei vielä vahvistettu). Muuta rahoitusta ei ole haettu.

11 Kuuslahti Kehittämiskohde: Kuuslahden kylän netti/infosivut Kuvaus: Kuuslahden kylällä ei ole tällä hetkellä omia nettisivuja ja tiedon jakamisen ja löytämisen kannalta sivut olisivat erittäin tärkeät. Sivuilla tulisi olla tietoa tonteista ja tonttien myyjien tietoa, harrastusmahdollisuuksista infoa sekä tietoa tapahtumista yms. Toiminnasta, mitä Kuuslahdessa järjestetään. Toteutusajankohta: Vuoden 2017 aikana Kustannus arvio:? Euroa + päivitys kustannukset Apu tai tuki kunnalta: Nettisivupohja kunnan sivujen yhteyteen, kaikille kylille yhtenäinen mahdollisuus perustaa toimivat nettisivut, työpanos/yhteyshenkilö sivujen päivittämiseen. Asuinalueen/ kylän panos: Sivujen rakentamiseen apua ja tiedon antoa, tiedottaminen yhteyshenkilölle.

12 Kuuslahti Kehittämiskohde: Koulun rannan grillikodan kunnostus Kuvaus: Grillikatoksessa oleva grilli/nuotiopaikka on päässyt huonoon kuntoon ja on reikiensä takia jopa vaarallinen. Grillikatos kaipaa kiinteitä penkkejä sekä tasoja ja ympäristön siistimistä. Toteutusajankohta: Kesä 2017 Kustannus arvio: Tulisija huuvalla euroa, puutavaraa ja tarvikkeita euroa Apu tai tuki kunnalta: Lupa-asiat (muutos grillikotaan), piha-alueiden kunnostus, rahallinen apu grillinhankintaan ja kiinteisiin penkkeihin ja tasoihin Asuinalueen/ kylän panos: Kuuslahden vanhempainyhdistys ry.:n järjestämät talkoot. Tarvittaessa osaltaan yhdistyksen rahallinen panostus / lahjoitusten hankinta grillin ja kiinteiden kalusteiden hankintaan. Kuuslahden nuorisoseura on myös luvannut rahaa alueen kehittämiseen, mutta ehtona on, että kylälle rakennetaan uusi koulu.

13 Vuorelan kylätoimikunta Kehittämiskohde: Ulkomainospaikat Vuorelassa Kuvaus: Järjestöt käyttävät Vuorelassa paljon ulkomainontaa. Kylälle tulee suunnitella ilmoitustauluja, jotka ovat keskeisellä paikalla ja helposti ihmisten tavoitettavissa. Toteutusajankohta: Valmistelu 2017 ja toteutus 2018 alkuvuonna Kustannus arvio: Kustannuksia ei ole vielä arvioitu Apu tai tuki kunnalta: Aluksi apua suunniteluun montako ja millaisiin paikkoihin ilmoitustauluja voidaan sijoittaa sen jälkeen jatketaan asian käsittelyä Asuinalueen/ kylän panos: Ulkopuolista rahoitusta hankkeelle ei ole haettu

14 Vuorelan kylätoimikunta Kehittämiskohde: Mankeli mattojen pesupaikalle Kuvaus: Vuorelan mattojen pesupaikalta puuttuu mankeli, jolla saisi puristettua pestyistä matoista enimmät vedet pois. Pesijöitä on paljon ja mattojen kuivaustelinet käyvät vähiin. Asia on tullut esille monta kertaa pesijöiden sanomana. Toteutusajankohta: kesä 2017 Kustannus arvio: Ei ole tiedossa Apu tai tuki kunnalta: Mankelin hankinta ja paikoilleen käyttökuntoon laitto Asuinalueen/ kylän panos: Ulkopuolista rahoitusta ei ole hankittu

15 Vuorelan Kylätoimikunta Kehittämiskohde: Ranta- ja puistoalueen kunnostus Tammenrannantien kohdalla Vuorelassa Kuvaus: Uusien kerrostalojen ja Tammenrannantien kohdalla oleva Vuorelan vierasvene sataman ja Kallantiehen välinen alue on hoitamaton ja luonnontilassa oleva alue. Alue tulee kunnostaa virkistys käyttöön, kuten se on kaavassa merkitty. Kaava liitteenä, jossa on merkitty polku ja rakennus. Esitys alueen kunnostamisesta tuli kylän asukkaalta Toteutusajankohta: Vuosi 2018 Kustannus arvio: Kustannuksia ei ole vielä arvioitu Apu tai tuki kunnalta: Aluksi kuka alueen omistaa. Siilinjärven kunta, Huoltoliitto ja Toivalan Osakaskunta, jotka olevat mahdollisia omistajia. Sen jälkeen suunnitelma kunnostamisesta. Asuinalueen/ kylän panos: Ulkopuolista rahoitusta ei ole hankittu eikä saatu. Sitten, kun kokonaisuus on selvillä, tarkennetaan yksityiskohtia

16 Vuorela, Etelä-Siilinjärvi, Paasisalo Kehittämiskohde: Kuntopolku ja luontopolku Vuorelan Paasisalossa Kuvaus: Kuntopolun opasteiden ja opastaulun kunnostaminen. Opasteet kaatuneet tai kaatumaisillaan. Luontopolku kasvanut umpeen ja sen opastus vanha. Kuntopolulta voisi olla pistopolkuja luontokohteisiin. Toteutusajankohta: Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Asuinalueen/ kylän panos:

17 Vuorela Kehittämiskohde: Senioritalo Kuvaus: bnx2dw9yzwxha3lsyxrvaw1pa3vudgf8z3g6nwvmnjyxowm3ytzhzjjlmw Vuorelassa on edelleen tarvetta senioritalolle Toteutusajankohta: Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Asuinalueen/ kylän panos:

18 Toivala Kehittämiskohde: Lähiliikuntapaikkojen jatkokehitys Kuvaus: Toivalan kouluille (Toivala ja Suininlahti) ja kylän asukkaille tarvitaan talviajan latu, joka kesäaikaan soveltuisi pururadaksi. Samaan yhteyteen toivotaan myös vatsa- ja selkälihas yms. ulkokäyttö penkkejä esim. radan varteen. Toteutusajankohta: Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: kunnan aluetta, ainakin pohjatyöt ja valaistuksen jatko ovat tarpeen Asuinalueen/ kylän panos: EtSi ry:n kautta on rahoitus Suininlahden koulun yhteyteen beach volley kentälle tarpeineen sekä ulkopingikselle

19 Toivala Kehittämiskohde: koiranulkoilutus reitti Haapamäelle ja muuta koiratoimintaa Kuvaus: lisäroskiksi koirankakka pusseille ja erityisesti niiden nykyistenkin säännöllistä tyhjentämisestä. Kun koirat ulkoilutetaan useamman kerran päivässä, niin tavaraakin kertyy ja ne pyritään keräämään pois. Mutta kakkaroskiksia on hyvin harvassa ja nekin yleensä täynnä. Niin tavalliset kuin kakkaroskiksetkin lisäävät yleistä viihtyvyyttä eivätkä ole investointina kovinkaan kalliita. Haapamäelle koira käyttöön merkitty polku jossa koiria voisi juoksuttaa / kävelyttää vapaana. Metsässä liikkuminen kehittää koirienkin tasapainoa ja lihasten ja luuston kehittymistä, mutta paikka puuttuu jossa koiria voi vapaana ulkoiluttaa. Haapamäellä olisi jo tähän sopivia polkuja, mutta varaus joidenkin polkujen käytöstä koirille ja kyltitys puuttuvat. Toteutusajankohta: Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Asuinalueen/ kylän panos:

20 Toivala Kehittämiskohde: skeittiramppi Kuvaus: Nuoret ovat tehneet aloitteen skeittirampista. Kylätoimikunnan mielestä sopiva paikkakin löytyisi Toivalantien Joensuuntien puoleisesta päästä, johon liittymän siirron myötä on syntynyt pusikkona oleva puistoalue. Toteutusajankohta: Kustannus arvio: Apu tai tuki kunnalta: Asuinalueen/ kylän panos:

Konginkankaan IDEAILTA

Konginkankaan IDEAILTA Konginkankaan IDEAILTA Konginkankaan kyläsuunnitelma 2010-2015 2009 Vihreän väylän kehittämishanke Mt 637 matkailulliseksi maisematieksi - 2013 Leader-hanke käynnistetty 12/2010 hakijana ja hallinnoijana

Lisätiedot

Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön

Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön Hankkeen julkinen kuvaus Nevalyly ympäristöineen on Metsähallituksen omistuksessa. Alueella sijaitsee huonokuntoinen kota ja pienelle matkaa on

Lisätiedot

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 TEEMA: KYLÄTALO Idea: Kylätaloselvitys tehdään yhteinen kylätaloselvitys muiden lakkautettujen koulujen kiinteistöistä ja niiden käytöstä

Lisätiedot

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokysely 5.7. 13.8.2018 Loviisan kaupunki suoritti 5.7. 13.8.2018

Lisätiedot

KYLÄSUUNNITELMAT JA RAHOITUS NURMIJÄRVELLÄ

KYLÄSUUNNITELMAT JA RAHOITUS NURMIJÄRVELLÄ Kokoontumis- ja harrastustilat sekä kyläyhdistyksen perustaminen (Harrastus)toiminnan pitää olla uutta, tai toimintaa on laajennettava/uusittava. Kotiseutuliiton ja opetusministeriön varoja kannattaa myös

Lisätiedot

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle URHEILU JA LIIKUNTA NUORISO KULKUYHTEYDET, Urheilukentän uusi katsomo Koulun jääkaukalon kunnostus Liikuntapuiston rakentaminen Nuorison ajanviettopaikka Rasilaan Nuorison ajanviettopaikka, joka olisi

Lisätiedot

Markkuun koulu. Tärkeä sekä Tyrnävän kunnalle että Markkuun kyläläisille

Markkuun koulu. Tärkeä sekä Tyrnävän kunnalle että Markkuun kyläläisille Markkuun koulu Tärkeä sekä Tyrnävän kunnalle että Markkuun kyläläisille MAHDOLLISUUKSIEN MARKKUU V. 2025 VISIO SIITÄ MITÄ VOISI OLLA TYRNÄVÄN KALTAISESSA KUNNASSA, MARKKUUN KALTAISELLA KYLÄLLÄ, JOS LÖYTYY

Lisätiedot

Siilinjärven kyläparlamentin TOIMINTA-AJATUS, VISIO JA STRATEGIA 2020-TAVOITTEET

Siilinjärven kyläparlamentin TOIMINTA-AJATUS, VISIO JA STRATEGIA 2020-TAVOITTEET Siilinjärven kyläparlamentin TOIMINTA-AJATUS, VISIO JA STRATEGIA 2020-TAVOITTEET Kyläparlamentin toiminta-ajatuksena on edistää kuntalain 22 :n mukaisesti kunnan asukkaiden ja palvelujen käyttäjien osallisuus-

Lisätiedot

Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset

Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset Vuorela, Toivala ja Jännevirta Yhteenvetoja vastauksista Siilinjärvi 2012 Kysely suoritettiin alueella Vuorela, Toivala, Jännevirta - Ranta- Toivala Kehvo Kysely

Lisätiedot

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä Teema: Pienet investoinnit Uiminen: uimapaikkojen kartoittaminen KESÄ: Niskan rantaan satamaalueen lähelle kunnostaminen (historia) Kotirannan uimarannan kunnostaminen TALVI: Kotirannan uima-allas käyttöön

Lisätiedot

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma Porvoon kaupunki 22.12.2010 Liikuntatoimi : Liikuntajohtaja, Per Högström. Puistoyksikkö: Kaupunginpuutarhuri, Mikko Kaunisto. Liikuntapaikkamestariopiskelija: Pasi Liitiäinen Horhattulan, Katajamäen ja

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1 RYHMÄ 1 Tänne uutta asumista Tänne uutta asumista Säilytettävä luonnonmetsä Monitoimipuisto Säilytettävä ympärivuotinen kenttä Ostari uusitaan (nykyinen on ruma, levoton, pelottava) Korotetaan 3-kerroksisia

Lisätiedot

Hankenumero Ahmon koulu Irtaimiston kustannusarvio. Kustannukset yhteensä suunnitelmavuosina

Hankenumero Ahmon koulu Irtaimiston kustannusarvio. Kustannukset yhteensä suunnitelmavuosina TALOUSARVIOESITYKSET Ahmon koulu 63242 Ahmontie 1 800 000 Hankkeeseen liittyvä henkilöstö eriteltynä 100 000 500 000 200 000 Ahmon koulun A-osan korjaussuunnittelu ja muiden tilojen sisäilmaongelmien selvittelyä

Lisätiedot

HURJAT IDEAT Ihan hurjat ideat: 1. Ekologisen kehityksen keskus (energia a ja luontoa säästäen)

HURJAT IDEAT Ihan hurjat ideat: 1. Ekologisen kehityksen keskus (energia a ja luontoa säästäen) Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Vehkapuron koululla 9.12.2010. Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Joensuun kaupungin kanssa näiden asioiden edistämiseksi. HURJAT IDEAT Ihan hurjat

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKAREKISTERI

LIIKUNTAPAIKKAREKISTERI LIIKUNTAPAIKKAREKISTERI YLEISURHEILUKENTÄT 1121 Saharan urheilukenttä 350 m/5 r Siilinpää 1 2 78 pk 3534350 6996870 K 1142 Ahmon urheilukenttä 400 m/8 r Kirkonmäki 1 2 84 3533218 6997585 K PALLOKENTÄT

Lisätiedot

6125 Muut pitkävaikutteiset menot * Kulut , ,0 Netto , ,0

6125 Muut pitkävaikutteiset menot * Kulut , ,0 Netto , ,0 SIILINJÄRVEN KUNTA W_invhanke_tuotot-kulut Sivu 1 61 TEKNINEN LAUTAKUNTA 610 Aineettomat hyödykkeet 610 Aineettomat hyödykkeet 6125 Muut pitkävaikutteiset menot 61251 Kunnonpaikka * Kulut -490.779 0 270-270

Lisätiedot

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Info 4.6.2018 Leader Varsin Hyvä Eeva Mettala-Willberg Infon ohjelma 1. Mikä ihmeen Leader? 2. Teemahanke ja hakuprosessi 3. Kysymyksiä ja ideointia Lisätietoja

Lisätiedot

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI Lopen sininen retkeilyreitti 3 km Lopen sininen reitti lähtee Tauluntien varressa olevalta pysäköintialueelta. Reitti kulkee aluksi kapeaa polkua pitkin mäntymetsikön

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin

Lisätiedot

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA. KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA. KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl Oletteko kokeneet Kyläavustajatoiminnan tarpeelliseksi omalla alueellanne Kyllä 27 100 % Ei 0 0 % Kyläavustajatoiminnan onnistuminen

Lisätiedot

Merja Kaija, kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät

Merja Kaija, kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät Kyläturvallisuus osana turvallisuussuunnittelua ja varautumista Kehittyvät Kylät -palveluita tuottamassa, hankkeen kokemuksia kyläturvallisuuden lisäämiseksi Merja Kaija, kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät

Lisätiedot

KYLÄMAISEMA KUNTOON 1.1.2011-31.12.2012. Katri Salminen Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ProAgria Farma 15.6.2011

KYLÄMAISEMA KUNTOON 1.1.2011-31.12.2012. Katri Salminen Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ProAgria Farma 15.6.2011 KYLÄMAISEMA KUNTOON 1.1.2011-31.12.2012 Katri Salminen Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ProAgria Farma 15.6.2011 LÄHTÖKOHTANA: KYLÄ VARSINAIS-SUOMESSA ALUEELLINEN KULTTUURIPERINTÖ HENKILÖKOHTAINEN

Lisätiedot

OmaStadi Raksa Eteläisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet

OmaStadi Raksa Eteläisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet 1.Jätkäsaaren alueen kehittäminen (6) Jätkäsaaren liikuntamahdollisuudet (2) Jätkäsaaren koirat (2) Jätkäsaaren yhteisöllisyys (2) 2. Kruunuhaan rannat, tiet ja Tervasaari (8) Tervasaaren kehittäminen

Lisätiedot

Kyläkaavoitustyöpaja Kankainen-Ruuhimäki Yhteenveto tuloksista

Kyläkaavoitustyöpaja Kankainen-Ruuhimäki Yhteenveto tuloksista FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kyläkaavoitustyöpaja 5.6.2018 Kankainen-Ruuhimäki Yhteenveto tuloksista 7.11.2018 Page 1 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kyläkaavoitustyöpaja Työpajan aluksi FCG esitteli

Lisätiedot

Kiskon Kihakka kyläyhdistys ry. Kirkonkylä Haapaniemi Kajala

Kiskon Kihakka kyläyhdistys ry. Kirkonkylä Haapaniemi Kajala Kirkonkylä Haapaniemi Kajala Toiminta. on vuodesta 1982 toiminut yhdistys, jonka tavoitteena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylän elinkelpoisuutta ja toimia sen edunvalvojana.

Lisätiedot

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015 EK-Kylät Jotta ohjelman sisältö vastaisi myös kylien/asuinalueiden ajatuksia ja toiveita, haluaisimme sinunkin mielipiteesi maakuntamme kylätoiminnan kehittämisestä. Mitkä

Lisätiedot

KYLÄKYSELY HANHIKOSKELAISILLE

KYLÄKYSELY HANHIKOSKELAISILLE KYLÄKYSELY HANHIKOSKELAISILLE Tällä kyselyllä kartoitetaan Teidän mielipiteitänne omasta kylästänne. Mitkä asiat kylällä ovat hyvin ja mitkä asiat kaipaisivat muutosta? VASTAAJAN TAUSTATIEDOT: Ikä: 18-44

Lisätiedot

Autotonta sisäänkäyntiä asemalta. Nuuksioon päin voisi kehittää.

Autotonta sisäänkäyntiä asemalta. Nuuksioon päin voisi kehittää. Kartta a toivotaan tässä tunneliin. Autotonta sisäänkäyntiä asemalta Nuuksioon päin voisi kehittää. a toivotaan lähemmäksi moottoritietä. Nyt joudutaan purkamaan paljon asuinrakennuksia sekä rakentamaan

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Kylämaisema kuntoon hankkeen

Lisätiedot

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010 ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA Katuvalaistus Koivukatujen hoito Siisteys Istutukset Kadut Puistojen hoito Liikennejärjestelyt Opasteet Sadevesiviemäröinti Yleisilme Jalkakäytävät Rakennusten kunto

Lisätiedot

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012 Ryhmätyöt Ryhmä 1 Kulkusiltoja Ylöjärven puolelle Nykyinen kadunvarsipysäköinti on liian ahdas Runkokadun mutkassa Pysäköintilaitos parantaa

Lisätiedot

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU ANTTILAN LÄHILIIKUNTAPAIKKA, ANSARITIE Anttilan uudella lähiliikunta-alueella on tekemistä kaikenikäisille, vauvasta vaariin. Avarassa leikkipuistossa on vauva-, lauta- ja ryhmäkeinu, kiipeilyverkko ja

Lisätiedot

Palaute hallintokunnittain

Palaute hallintokunnittain Palaute hallintokunnittain Tekninen toimi: Hyvää, toimivaa: Kirkonkylän yleisilme (istutukset), ympäristön viihtyvyys Röytyn rakennuksen maalaaminen Linnavuorentien asfaltointi + valaistus Taipalsaarentien

Lisätiedot

Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn. Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista)

Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn. Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista) Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn tulokset Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista) Kyselyyn vastaamisen aikavertailu 45% 40% 42% 35% 30% 34% 25% 20% 15% 10% 12%

Lisätiedot

Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen

Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen Koirapalvelut Koirapalvelut ovat kaupungin tarjoamia palveluita koiran omistaville kuntalaisille Koirapuistojen lisäksi

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTASTRATEGIA

TYRNÄVÄN KUNTASTRATEGIA TAUSTAA Markkuun seudun kyläyhdistys ja aiemmin kylätoimikunta on toiminut aktiivisesti pian 20 vuotta Kylän alueella asuu tällä hetkellä arviolta yli 300 henkeä Aktiivista ja elinvoimaista ydinmaaseutua

Lisätiedot

Siilinjärven kunta INVESTOINTIOSAN HANKELUETTELO

Siilinjärven kunta INVESTOINTIOSAN HANKELUETTELO Siilinjärven kunta INVESTOINTIOSAN HANKELUETTELO Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018 2019 YHTEENVETO NETTOINVESTOINNEISTA TA 2017 TS 2018 TS 2019 Kunnanhallituksen alaiset Tietokoneohjelmistot 23

Lisätiedot

TIETOA, TAITOA, OPPIA

TIETOA, TAITOA, OPPIA MUTKATON MEININKI 1. Kevyen liikenteen väylä ja katuvalaistus (Kolin kylältä lomakolille ja kylältä valtatielle päin) vastuu tiehallinto ja kunta 2. Vanhusten kauppapalvelut (kotiinkuljetus, yms.) vastuu

Lisätiedot

TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS

TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS LÄHTÖTILANNE Tammirinteen leikkipuisto sijaitsee Jyväskylässä, Jyskän kaupunginosassa. Puisto pitää sisällään kaksi erikokoista kivituhkakenttää, skeittipoolin,

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA 1 (14) Kaupunkirakenneyksikkö RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Yleissuunnitelma 2 (14) Sisällysluettelo 1. Suunnittelualue 1.1 Yleistä 1.2 Kadut, LP-alue, Rantakyläntori

Lisätiedot

Sivistyslautakunta. Talousarvio. Investoinnit. Perusopetus

Sivistyslautakunta. Talousarvio. Investoinnit. Perusopetus Sivistyslautakunta Talousarvio Investoinnit Perusopetus LOMAKE 2 INVESTOINTIOSA INVESTOINTIRAJA 8.409 euroa Vastuuhenkilö: Onni Heikkinen ja Seppo Vilén 1 000 euroa HANKKEEN / Kustannus- Ed. vuosien Suunnitelmavuodet

Lisätiedot

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Työnsuunnittelija Erkki Kupari on laatinut loppuraportit Uuraisten työkohteista. Loppuraporttien henkilötyöpäiviin on merkitty työntekijöiden henkilötyöpäivät. Uuraisten

Lisätiedot

Onnistuneet talkoot. Asukastoimikuntien 11.3.2011 pidetyn seminaariin osallistuneiden asukkaiden ryhmätöissä kehitetyt ideat ja ehdotukset

Onnistuneet talkoot. Asukastoimikuntien 11.3.2011 pidetyn seminaariin osallistuneiden asukkaiden ryhmätöissä kehitetyt ideat ja ehdotukset 1 Asukastoimikuntien 11.3.2011 pidetyn seminaariin osallistuneiden asukkaiden ryhmätöissä kehitetyt ideat ja ehdotukset RYHMÄTÖIDEN OTSIKOT Mitä talkoilla voi tehdä? Talkoiden suunnittelu, valmistelu ja

Lisätiedot

MAPSTO 2015-19 KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE 2016-20 Matti Hursti 8.4.2015, päivitetty 29.4.2015

MAPSTO 2015-19 KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE 2016-20 Matti Hursti 8.4.2015, päivitetty 29.4.2015 Oheismateriaali / sivltk 12.5.2015 39 vapltk 26.5.2015 38 MAPSTO 2015-19 KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE 2016-20 Matti Hursti 8.4.2015, päivitetty 29.4.2015 Kaupunginosa Asukasmäärän Investointi,

Lisätiedot

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä.

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä. Vastaajat Yhteensä 351 vastaajaa. vähintään. Vierailut Laajavuodessa viimeisen vuoden aikana Vastaajat 24 % 8 % 1 % 41 % Jyväskyläläinen Muu Jyväskylän seudun asukas (Laukaa, Muurame, Uurainen, Petäjävesi,

Lisätiedot

Kuusamon metsänhoitoyhdistys, Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus / maaseutuosasto

Kuusamon metsänhoitoyhdistys, Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus / maaseutuosasto Kuusamon metsänhoitoyhdistys, Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus / maaseutuosasto Tukipäätös Dnro 1058/3510-2002 Munakan metsäpolku-hanke LOPPURAPORTTI Hankkeen toteutusaika: 2002 2003 Hankkeen toteuttaja: Kuusamon

Lisätiedot

Lapin vesistökunnostushanke VESKU OSUUSKUNTA

Lapin vesistökunnostushanke VESKU OSUUSKUNTA Lapin vesistökunnostushanke VESKU OSUUSKUNTA Hankkeen suunnittelu Suunniteluvaiheessa: Laaditaan VESKU-hankkeen hankesuunnitelma Etsitään hankkeelle päätoimijaehdokkaita Etsitään yhteistyökumppanit Määritellään

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

Rantaraitin kehittäminen Taustat

Rantaraitin kehittäminen Taustat Yhdyskuntatekniikka Sivu 1 / 5 Taustat Tekniset palvelut toteuttivat omalle henkilökunnalle ja nuorisovaltuustolle kyselyn, jossa teemoina olivat kulttuuri, lapset ja nuoret, liikunta sekä ympäristö ja

Lisätiedot

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille HAMINAMÄKI Kuopiontie 131 Lapinlahti, Finland Paikan esittelyyn osallistuivat: Arkkitehtuurin-

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Muistio suunnittelutilaisuuksista Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Suunnittelun tuotoksia kansallispuiston ulkopuolisiin alueisiin Rautalampi o Majoituskapasiteetin lisääminen

Lisätiedot

63203 Paloasema * Kulut , ,3 Netto , ,3

63203 Paloasema * Kulut , ,3 Netto , ,3 SIILINJÄRVEN KUNTA W_invhanke_tuotot-kulut Sivu 1 61 TEKNINEN LAUTAKUNTA 630 Rakennukset 630 Rakennukset 6320 Toimitilainvestoinnit 63202 Kunnantalo * Kulut 0-35.000-3.305-31.695 9,4-215 0,0 Netto 0-35.000-3.305-31.695

Lisätiedot

Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen

Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen Nastolan maaseutu elinvoimaiseksi hanke 2016-2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Päijät-Hämeestä hankemarssi 17.3.2017 Mari Brunou Nastolan maaseutu elinvoimaseksi

Lisätiedot

NURMESJÄRVI, erityisesti Kangaslahti Rannat kuntoon -hanke 2016

NURMESJÄRVI, erityisesti Kangaslahti Rannat kuntoon -hanke 2016 Kyläkirje 2017 NURMESJÄRVI, erityisesti Kangaslahti Rannat kuntoon -hanke 2016 Sinikka Jokela, maisemasuunnittelun asiantuntija ProAgria Pohjois-Savo, Maa- ja kotitalousnaiset Pohjois-Savo; Nurmesjärvi

Lisätiedot

Investoinnit

Investoinnit Investoinnit 2017 2019 KAIKKI KOLME VUOTTA MERKITÄÄN SARAKKEISIIN Toimielin ryhmä tili Selite Kunnanhallitus 2201 Maa- ja vesialueet 1101 / 30 Investoinnit 22010 Maa-alueiden hankinta(ei kirj) 300 000

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Saarela Marjo Johanna

Saarela Marjo Johanna Saarela Marjo Johanna Hilkka Virtanen Lähetetty: 9. maaliskuuta 207 4:4 Pyhällön puisto suunnitelma Oranssi luokka Hei, hyvä oli suunnitelma, mutta onko unohdettu seniorit, joita

Lisätiedot

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA TAMMELAN SININEN REITTI 4 KM Tammelan sininen reitti alkaa Hämeen luontokeskuksen pihalta. Polun alku on melko leveä, mutta sen alussa on heti jyrkkä ylämäki, jota

Lisätiedot

Päällystystyöt Mäntsälän kirkonkylällä

Päällystystyöt Mäntsälän kirkonkylällä Päällystystyöt Muut osapuolet: Päällystysurakoitsija Budjetti: Kh 2015 200 000 Hankkeen laajuustiedot Päällystystyöt Mäntsälän kirkonkylällä Sointulantie, Pikkumäentie, Puirojantie, Ojankulmantie, Varstakuja,

Lisätiedot

Kylätaloista liiketoimintaa. Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry

Kylätaloista liiketoimintaa. Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry Kylätaloista liiketoimintaa Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry Millaisia kylätaloja? seurantaloja entisiä kyläkouluja kunnostettuja kauppa-

Lisätiedot

Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus. Luontomatkailuseminaari Veli-Matti Hartikainen

Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus. Luontomatkailuseminaari Veli-Matti Hartikainen Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus Luontomatkailuseminaari 27.1.2015 Veli-Matti Hartikainen Taustaa Järvisuomessa on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen retkisatamaverkosto.

Lisätiedot

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty kyläyhdistyksen kokouksessa 27.3.2017 TOIMINNAN KEHITTÄMISEN PAINOPISTEET TALOUS Kyläyhdistyksen talouden tasapainottaminen on

Lisätiedot

Rakentaminen mahdollisesti omana työnä? Aikataulu: 2016. Budjetti: Ts 120 000. Pituus noin 480 metriä. Asemakaava on hyväksytty

Rakentaminen mahdollisesti omana työnä? Aikataulu: 2016. Budjetti: Ts 120 000. Pituus noin 480 metriä. Asemakaava on hyväksytty Leppämaantien kevytväylä Rakentaminen mahdollisesti omana työnä? Aikataulu: 2016. Budjetti: Ts 120 000. Uusi kevyen liikenteen väylä ajoradan viereen reunatuella erotettuna. Pituus noin 480 metriä. Yhteyshenkilöt/

Lisätiedot

KOJONKULMA. - Mahdollisuuksien maaseutu -

KOJONKULMA. - Mahdollisuuksien maaseutu - KOJONKULMA - Mahdollisuuksien maaseutu - Kyläkävelyraportti KOJONKULMA 10.7.2012 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa-

Lisätiedot

Leader-info. Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori. karhuseutu.fi

Leader-info. Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori. karhuseutu.fi Leader-info Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori Paikallisten toimijoiden kannustaminen omaehtoiseen kehittämistyöhön Opastetaan tekemään ideoista hankkeita Myönnetään Leader-rahoitusta yhdistysten ja mikroyritysten

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella /2017

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella /2017 PÄIVITYS 1 (5) 14.2.2017 LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella 2012 2016/2017 1. Lappeen kenttä ja luistelualue Lappeen koulun pihalla valaistus ja pukukoppi kentän laidalle Ruoholammen asukkaat

Lisätiedot

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Kuva: Veikko Hahmo Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Retkelle lännestä Mistä retkelle: Kuntakeskusta, Takamaa, Vähäjärvi Kävellen kohti Takamaata ja moottoritien alikulun

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille Tällaisia kehittämishankkeita ovat mm. maisemahoitosuunnitelmien laatiminen

Lisätiedot

KUNNAN VISIO JA STRATEGIA

KUNNAN VISIO JA STRATEGIA KUNNAN VISIO JA STRATEGIA LUONNOLLISEN KASVUN UURAINEN 2016 AKTIIVISTEN IHMISTEN UURAISILLA ON TOIMIVAT PERUSPALVELUT, TASAPAINOINEN TALOUS, MENESTYVÄ YRITYSELÄMÄ JA PARHAAT MAHDOLLISUUDET TAVOITELLA ONNEA

Lisätiedot

Perustiedot

Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Miten kehittäisit sivistystoimen palveluita (86 vastausta)

Lisätiedot

Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen. Tekninen ja ympäristötoimi

Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen. Tekninen ja ympäristötoimi Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen Tekninen ja ympäristötoimi 23.11.2017 Asialista Kiertoliittymän rakentaminen Tiedotus Tarvittavat tiedot ennen urakan alkamista Kiertoliittymän kilpailutus-

Lisätiedot

Teemahankeinfo Suomusjärven VPK Jaana Joutsen

Teemahankeinfo Suomusjärven VPK Jaana Joutsen Teemahankeinfo 6.9.2017 Suomusjärven VPK Jaana Joutsen Esityslistalla 1.Lyhyt johdatus Leader-toimintaan ja teemahankkeisiin 2.Kokemuksia LIVE-teemahankkeesta 3.Uudet teemahankkeet ja niiden hakuprosessi

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

ELÄVÄÄ MAASEUTUA KAAKKOIS-PIRKANMAALLA

ELÄVÄÄ MAASEUTUA KAAKKOIS-PIRKANMAALLA ELÄVÄÄ MAASEUTUA KAAKKOIS-PIRKANMAALLA Kuhmalahden ja Pälkäneen kehittämistä Hankkeen tausta ja teema Rahoittajina Työ- ja elinkeinoministeriö Hallinnoijina Pomoottori ry sekä Kaakkois- Pirkanmaan seutukunta

Lisätiedot

RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE

RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE Mihin tukea voi saada? Kylien kokoontumisja harrastustilojen kunnostus sekä varustaminen Yhteisessä käytössä olevien alueiden kunnostus (esim. yhteiset uimarannat) Yhteisessä

Lisätiedot

Asia / idea Tavoite Toimenpiteet Resurssit / tekijät / Aikataulu

Asia / idea Tavoite Toimenpiteet Resurssit / tekijät / Aikataulu PUPONMÄEN KYLÄSUUNNITELMA 2010-2013 PUPONMÄEN VISIO - Puponmäen entinen koulu kylän keskuspaikka kokootumisille ja harrastustoiminnalle - Entisen koulun ylläpidosta huolehtiminen ja tilojen vuokraus -

Lisätiedot

Kyläkyselyn 2001 tulosten raportointi

Kyläkyselyn 2001 tulosten raportointi Kyläkyselyn 2001 tulosten raportointi Lavajärven - Komin seutu Hanhijärvenkulma - Joenkulma - Komi - Kirmonkulma - Lavajärvi - Myllykulma - Majamaankulma - Sorvajär vi - Viitaankulma Yleistä kyselystä

Lisätiedot

MAPSTO KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE Matti Hursti , päivitetty

MAPSTO KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE Matti Hursti , päivitetty MAPSTO 2015-19 KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE 2016-20 Matti Hursti 8.4.2015, päivitetty 29.4.2015 Kaupunginosa Asukasmäärän muutos Investointi, vuodet, Esitykset / huomiot Keskusta 950 Moision

Lisätiedot

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTA KERTOMUS 2017

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTA KERTOMUS 2017 KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTA KERTOMUS 2017 Käsiteltäväksi kyläyhdistyksen sääntömääräiselle kokoukselle 9.5.2018 TOIMINNAN KEHITTÄMISEN PAINOPISTEET TALOUS Kyläyhdistyksen talouden tasapainottaminen

Lisätiedot

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset KIVISTÖN VISIOPAJA Aurinkokiven koulu 30.5.2017 tulokset Kivistön visio ja kaavarunko 021600 I Kivistön asemakaavayksikkö I Vantaan kaupunkisuunnittelu ESITTELYKIERROS KERRO NIMESI JA MIKÄ ON KIVOINTA

Lisätiedot

Paikallinen esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä tapaus Tyräjärvi

Paikallinen esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä tapaus Tyräjärvi Jokijärvi Paikallinen esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä tapaus Tyräjärvi Olavi Kammonen Tästä kaikki alkoi v.2016 Jokijärvi Iijoki Koviojärvi Tyräjärvi Tieto lisää tuskaa. Koko mökin ranta oli täynnä

Lisätiedot

Angelniemen kyläyhdistys ry. Jari P. Laiho Pj.

Angelniemen kyläyhdistys ry. Jari P. Laiho Pj. Angelniemen kyläyhdistys ry. Jari P. Laiho Pj. Historia Angelniemen kappeliseurakunta perustettiin 1659 Ensimmäinen Angelniemen kunnallislautakunnan kokous helmikuun 13. päivänä 1870 Kunta itsenäistyi

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2019-2020 Teijon Alueen Kyläyhdistys ry Hyväksytty Kyläkokouksessa 14.2.2019 Isot linjat kuten ennenkin Sääntöjen puitteissa tehdään ja ollaan/jätetään tekemättä Viisi tiimiä hoitaa

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

Kymijoen ulkoilureitti. Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018

Kymijoen ulkoilureitti. Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018 Kymijoen ulkoilureitti Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018 Kysely toteutettiin Maptionnaire karttakyselynä. Kysely oli auki 24.1. 25.2.2018. osoitteessa www.kouvola.fi/kymijoenreitti. Vastaajien lukumäärä:

Lisätiedot

Kohti Mahdollisuuksien Markkuu vision toteutumista Tietoa viime vuosien toiminnasta Markkuulla

Kohti Mahdollisuuksien Markkuu vision toteutumista Tietoa viime vuosien toiminnasta Markkuulla Kohti Mahdollisuuksien Markkuu vision toteutumista Tietoa viime vuosien toiminnasta Markkuulla Katso lisää: www.markkuu.fi sekä sosiaalisen median kanavista: Facebook, Instagram, Twitter, You Tube Kylämme

Lisätiedot

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS Juhani ja Leea-Liisa Axelsson KE01' KAUPUNKI =r G ilii?t `l p a k ' ' k e s k u s -O1-2017 Kemin kaupunki Tekni nen lautakunt a Val takatu 26 94100 Kemi KIRJALLINEN MUISTUTUS 31.12.2016 KIRJALLINEN MUISTUTUS

Lisätiedot

Kylien kevätpäivä ja hankkeen päätöstilaisuus Muuruvesi

Kylien kevätpäivä ja hankkeen päätöstilaisuus Muuruvesi Kylien kevätpäivä ja hankkeen päätöstilaisuus Muuruvesi 14.4.2018 Kehittyvät Kylät palveluita tuottamassa hanke Yleishyödyllinen kehittämishanke 1.1.2016 30.5.2018, Maaseudun palvelut ja kehittäminen Hallinnoija

Lisätiedot

Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Asiakastyytyväisyyskysely

Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Asiakastyytyväisyyskysely Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Kiteen Kotitalot Oy ja KOY Kesälahden Vuokratalot asiakastyytyväisyyskysely Yhteenvetoraportti N=124 Julkaistu: 24.4.2014 Vertailuryhmä: Kesälahden Vuokratalojen

Lisätiedot

KYLÄSUUNNITELMA. Yhteystiedot: Sunniemen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Ylikoski Korpitie 105, 28260 HARJUNPÄÄ puh. 02 533 8885 www.ulvila.

KYLÄSUUNNITELMA. Yhteystiedot: Sunniemen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Ylikoski Korpitie 105, 28260 HARJUNPÄÄ puh. 02 533 8885 www.ulvila. SUNNIEMI - SUOSMERI - HARJUNPÄÄN KYLÄSUUNNITELMA 2005-2010 Yhteystiedot: Sunniemen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Ylikoski Korpitie 105, 28260 HARJUNPÄÄ puh. 02 533 8885 www.ulvila.fi 2 SUNNIEMI- SUOSMERI

Lisätiedot

Katsaus Pohjois-Savon Kylät ry toimintaan. Merja Kaija

Katsaus Pohjois-Savon Kylät ry toimintaan. Merja Kaija Katsaus Pohjois-Savon Kylät ry toimintaan Merja Kaija 23.5.2019 Kyliä Pohjois-Savossa noin 300 Rekisteröityjä kyläyhdistyksiä (169) Kylätoimikuntia (134) (2018) Kunnallisia kyläyhdistyksiä (9) kyläneuvostoja

Lisätiedot

TEEMAHANKE Yhdistysten investoinnit

TEEMAHANKE Yhdistysten investoinnit TEEMAHANKE Yhdistysten investoinnit Rajupusu Leader ry www.rajupusuleader.fi www.leadersuomi.fi Mikä on teemahanke? Leader-ryhmä hakee Elykeskuksesta tiettyyn teemaan liittyvää teemahanketta Ely-keskus

Lisätiedot

Etelä-Siilinjärven yleiskaavan hulevesiselvitys. Timo Nenonen, kaavoituspäällikkö Siilinjärven kunta

Etelä-Siilinjärven yleiskaavan hulevesiselvitys. Timo Nenonen, kaavoituspäällikkö Siilinjärven kunta Etelä-Siilinjärven yleiskaavan hulevesiselvitys Timo Nenonen, kaavoituspäällikkö Siilinjärven kunta Etelä-Siilinjärvi -Vuorela, Toivala ja Jännevirta Etelä-Siilinjärven yleiskaava - hulevedet Tavoitteena

Lisätiedot

Ojoisten terveysasema

Ojoisten terveysasema Ojoisten terveysasema Rakennusoikeutta on jäljellä 328 k-m2 Voidaan muuttaa moneen muuhun käyttöön rakennus on arvokas, mutta kunnosta riippuu purkamismahdollisuus muu kuin julkinen tai palvelukäyttö vaatii

Lisätiedot

Hankeillat syksy Karkkila Lohja Salo Jaana Joutsen, hankeneuvoja, Ykkösakseli ry

Hankeillat syksy Karkkila Lohja Salo Jaana Joutsen, hankeneuvoja, Ykkösakseli ry Hankeillat syksy 2018 Karkkila 24.10.2018 Lohja 1.11.2018 Salo 9.11.2018 Jaana Joutsen, hankeneuvoja, Ykkösakseli ry Ykkösakseli ry Asukkaita maaseutualueella 140 000 Kaupunkialueiden asukkaat 17 000

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN Lähtötiedot Asukaskyselyn tulokset 09.12.2011 ASUKASKYSELY: PÄLKÄNEEN TULEVAISUUS Kysely toteutettiin syys-lokakuussa 2011 Kysely on

Lisätiedot