KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS"

Transkriptio

1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä Taltionumero 3152 Diaarinumero 3259/2/11 1 (11) Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus V Oy Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely Markkinaoikeuden ratkaisu Markkinaoikeus nro 477/2011 H:n kuntayhtymä on EU-hankintailmoituksella ja tarjouspyynnöllä pyytänyt tarjouksia kuntayhtymän vastuulla olevien vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisista kuljetuspalveluista kuntakohtaisesti muun ohella A:n kaupungissa ajalle sekä yhteensä kahden vuoden pituiselle optiokaudelle. H:n kuntayhtymä on saanut kuljetuksista A:n kaupungissa kaksi tarjousta. H:n kuntayhtymän yhtymähallitus on tekemällä hankintapäätöksellä ( 99) valinnut 20 itsenäisen liikennöitsijän muodostaman S:n ryhmittymän tarjouksen. Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo varsinaiselta sopimuskaudelta kaikkien järjestelyyn kuuluvien kuntien osalta on ollut noin euroa. Markkinaoikeus on valituksenalaisella päätöksellään hylännyt V Oy:n valituksen.

2 2 (11) Markkinaoikeus on lausunut päätöksensä perusteluina seuraavaa: Julkisista hankinnoista annetun lain ( hankintalaki ) 2 :n 1 momentin mukaan hankintayksikön on käytettävä hyväksi olemassa olevat kilpailuolosuhteet, kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia tasapuolisesti ja syrjimättä sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen. Tarjouspyyntö Valittaja on esittänyt, että tarjouspyyntö on ollut virheellinen, koska se vastoin hankintamenettelyä koskevia päätöksiä ei ole mahdollistanut joukkoliikennekaluston käyttämistä. Hankintalain 40 :n mukaan tarjouspyyntö on tehtävä kirjallisesti ja laadittava niin selväksi, että sen perusteella voidaan antaa yhteismitallisia ja keskenään vertailukelpoisia tarjouksia. Tarjouspyynnön mukaan tarjouskilpailu on ollut avoin kaikille, joilla on taksilupa tai joukkoliikennelupa. Tarjouspyynnössä on myös tarkentavasti ilmoitettu, että tarjouskilpailu on avoin kaikille liikkeenharjoittajille, joilla on oikeus harjoittaa ostoliikennettä eli joukkoliikenneluvan tai taksiluvan nojalla harjoitettavaa henkilöliikennettä. Tarjouspyynnön liitteenä 2.1 olleen asiakirjan Tarjouskilpailun ehdot kohdan Liikennöinnissä käytettävä kalusto mukaan tarjoajan käyttämän autokaluston tulee olla hoidettavan alueen kokonaisvaltaiseen hoitoon riittävä määrältään ja varustukseltaan sekä soveltua kuntayhtymän määrittämän tiedonsiirtojärjestelmän käyttöön laskutuksen osalta. Hankintayksikkö on muun kaluston kuin taksin hyväksyttävyyttä koskevaan valittajan kysymykseen välittömästi tarjouspyynnön julkaisemisen jälkeen antamassaan vastauksessa ilmoittanut, että joukkoliikenneluvalliset autot sallitaan, kuten asiakirjoissa mainitaan. Markkinaoikeus toteaa, että tarjouspyyntö ja sen liitteet koskevat sanamuotonsa mukaan taksiliikennettä. Tarjouspyyntöasiakirjoissa ei kuitenkaan kielletä joukkoliikennekaluston käyttämistä pyydetyn palvelun toteuttamisessa eikä edellytetä sen tapahtuvan pelkästään takseja käyttäen. Edellä mainittujen tarjouspyynnön alkuun sijoitettujen nimenomaisten ilmoitusten ja hankintayksikön valittajalle antaman vastauksen perusteella markkinaoikeus katsoo, että tarjouspyyntö on mahdollistanut joukkoliikennekaluston käyttämisen ja että alalla toimivan elinkeinonharjoittajan on tullut tämä hankintayksikön tarjoajille antamien tietojen perusteella ymmärtää. Tarjouspyyntö ei siten ole ollut virheellinen tai epäselvä.

3 3 (11) Voittaneen tarjoajan tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus Valittaja on esittänyt voittaneen tarjoajan tarjouksen olleen tarjouspyynnön vastainen, koska siinä ei ole sitouduttu vaadittuun kuljetusten yhdistelyyn ja toteutusasteeseen. Tarjouspyynnön mukaan liikennöitsijän tulee sitoutua järjestämään hankinnan kohteena oleva liikennöinti sekä tähän liikennöintiin liittyvät tehtävät ja velvoitteet tarjousasiakirjojen mukaisesti. Tarjouspyynnön liitteenä 2 olleen asiakirjan Tarjouskilpailun ehdot Taksiliikenne kohdan Palvelun laatuvaatimukset mukaan vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisissa kuljetuksissa edellytetään yhdistelyn tasoa 1,5. Tarjouspyynnön liitteenä 5 olleen asiakirjan Ostoliikenteen ehdot Taksiliikenne kohdan Valvonta- ja seurantatiedot mukaan liikennöitsijän tulee toimittaa ostajalle kuukausittain kirjallinen ilmoitus siitä, että liikenne on ajettu sopimuksen mukaisesti, sekä autokohtainen raportti yhdistelyn toteutumisesta. Ostajalla on oikeus alentaa kuukausittaista korvausta 10 prosentilla, mikäli matkojen yhdistely ei toteudu. S:n ryhmittymään kuuluvat liikennöitsijät ovat kukin allekirjoittaneet tarjouspyynnön liitteenä 3 olleen asiakirjan Tarjous Taksiliikenne omalta osaltaan täytettynä. Tämän asiakirjan vakiomuotoisessa kohdassa Tarjouksen kohde ja sisältö tarjoajat ovat ilmoittaneet seuraavaa: Olen tutustunut tarjouskilpailuasiakirjoihin ja sitoudun järjestämään H:nN kustantaman vammaispalvelulain ja/tai sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun taksiliikenteen liikennöinnin tarjouskilpailuasiakirjoissa määriteltyjen ehtojen mukaisesti. Markkinaoikeus katsoo, että S:n ryhmittymän muodostavat liikennöitsijät ovat sitoutuneet hankinnan kohteena olevan palvelun toimittamiseen tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla. Voittaneen tarjoajan tarjous ei siten ole ollut tarjouspyynnön vastainen. Tarjouksen täydentäminen Valittaja on esittänyt, että voittaneen tarjoajan on virheellisesti sallittu täydentää tarjoustaan lisäselvityksillä tarjousten jättämiselle varatun määräajan jälkeen.

4 4 (11) Hankintalain 56 :n 1 momentin mukaan hankintayksikkö voi esittää ehdokkaiden tai tarjoajien rahoituksellista ja taloudellista tilannetta, teknistä suorituskykyä ja ammatillista pätevyyttä sekä laatua koskevia vaatimuksia sekä vaatia ehdokkaita ja tarjoajia esittämään niihin liittyviä selvityksiä. Pykälän 2 momentin mukaan vaatimusten ja niiden täyttymisen todistamiseksi pyydettävien selvitysten tulee liittyä ehdokkaan ja tarjoajan edellytyksiin toteuttaa hankinta, ja ne on suhteutettava hankinnan luonteeseen, käyttötarkoitukseen ja laajuuteen. Pykälän 4 momentin mukaan hankintayksikkö voi pyytää ehdokkaita tai tarjoajia täydentämään tai täsmentämään selvityksiä ja muita asiakirjoja. Tarjouspyynnön liitteenä 2.1 olleen asiakirjan Tarjouskilpailun ehdot kohdan Tiedot liikennöitsijästä mukaan tarjouksessa tulee selvityksenä esittää muun ohella vakuutusyhtiön todistus työntekijöiden eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta, jos liikennöitsijällä on palveluksessaan työntekijöitä. Hankintayksikkö on ilmoittanut pyytäneensä todistuksia eläkevakuutusmaksuista kolmelta S:n ryhmittymään kuuluvalta liikennöitsijältä ennen tarjousvertailun tekemistä. Markkinaoikeus katsoo, että pyydetyt selvitykset ovat liittyneet tarjoajien soveltuvuuden arviointiin, joka on hankintayksikön harkintavallassa. Selvitykset eivät ole johtaneet tarjousten muuttamiseen eikä niiden pyytäminen ole ollut muita tarjoajia syrjivää. Edellä todetun perusteella markkinaoikeus katsoo, että hankintayksikkö ei ole menetellyt virheellisesti pyytäessään ja hyväksyessään S:n ryhmittymään kuuluvilta liikennöitsijöiltä eläkevakuutusmaksuja koskevia selvityksiä tarjousten jättämiselle asetetun määräajan jälkeenkin. Tarjousten vertailu Valittaja on esittänyt, että tarjouksen valintaperusteena on ollut kokonaistaloudellinen edullisuus ja että sen tarjous on ollut kokonaisuutena selkeästi halvempi kuin voittaneen tarjoajan tarjous. Hankintalain 62 :n 1 momentin mukaan tarjouksista on hyväksyttävä se, joka on hankintayksikön kannalta kokonaistaloudellisesti edullisin hankinnan kohteeseen liittyvien vertailuperusteiden mukaan, tai se, joka on hinnaltaan halvin.

5 5 (11) Hankintalain 41 :n 1 momentin mukaan tarjouspyynnössä tai soveltuvin osin hankintailmoituksessa on muun ohella oltava tarjouksen valintaperuste. Jos tarjouspyyntö ja hankintailmoitus eroavat sisällöltään, noudatetaan hankintalain 40 :n 2 momentin mukaan hankintailmoituksessa ilmoitettua. Hankintailmoituksessa on ilmoitettu sopimuksentekoperusteeksi alin hinta. Tarjouspyynnön kohdassa Tarjouskilpailun ratkaiseminen on ilmoitettu seuraavaa: Kilpailun perusteella valitaan se tarjous, joka on hinnaltaan halvin. Arviointiperuste on hinta, jonka painoarvo on 100 %. Tarjouspyynnön liitteenä 3 olleen asiakirjan Tarjous Taksiliikenne kohdan Tarjoushinta mukaan tarjous on annettava seuraavasti: Sitoudumme hoitamaan tai järjestämään vastaavan kuljetuksen taksiliikennelain ja taksiliikenteen kuluttajahinta-asetuksen mukaisesti seuraavassa kunnassa ja asetuksen mukaisista hinnoista alennusprosenttimme on %. Tarjouspyynnön liitteenä 4 olleen asiakirjan Ostoliikennesopimus Taksiliikenne (Ohjeellinen) kohdan Liikennöintikorvaus mukaan tarjouksessa ilmoitettu liikennöintikorvaus perustuu yllä olevaan asetukseen, josta tarjottu alennusprosentti on %. Markkinaoikeus toteaa, että tarjouspyynnön liitteenä 2.1 olleen asiakirjan Tarjouskilpailun ehdot kohdassa 10 ( Tarjouskilpailun ratkaisuperiaatteet ja sopimuksen syntyminen ) on hankinta-ilmoituksesta ja tarjouspyyntöasiakirjasta poikkeavasti ilmoitettu seuraavaa: Kilpailun perusteella valitaan se tarjous, joka on kaupungille kokonaistaloudellisesti edullisin. Vaikka edellä mainittu tarjouspyynnön liitteen 2.1 kohta 10 on sinänsä sanamuodoltaan ristiriidassa hankintailmoituksen ja tarjouspyynnön muun sisällön kanssa, markkinaoikeus katsoo, että tarjoajien on hankintailmoituksen ja tarjouspyynnön perusteella tullut ymmärtää, että tarjouksen valintaperusteena on halvin hinta. Markkinaoikeus katsoo näin ollen, ettei hankintayksikkö ole menetellyt virheellisesti käyttäessään tarjouksen valintaperusteena halvinta hintaa. Markkinaoikeus toteaa, että tarjouspyynnön mukaan tarjoushinta on tullut ilmoittaa alennusprosenttina enimmäishinnoista, jotka on määritetty annetussa valtioneuvoston asetuksessa taksiliikenteen kuluttajahinnoista. Tarjouksessaan valittaja on ilmoittanut alennusprosenttinsa olevan nolla ja voittanut tarjoaja yksi. Voittaneen tarjoajan tarjous on siten ollut tarjouspyynnön mukaista perustetta käytettäessä hinnaltaan halvempi.

6 6 (11) Edellä todetun perusteella markkinaoikeus katsoo, ettei hankintayksikkö ole menetellyt virheellisesti vertaillessaan tarjousten hintoja tarjotun alennusprosentin perusteella ja katsoessaan voittaneen tarjoajan tarjouksen hinnaltaan halvimmaksi. Johtopäätös Käsittely korkeimmassa hallinto-oikeudessa Edellä lausutun perusteella markkinaoikeus katsoo, että hankintayksikkö ei ole menetellyt julkisia hankintoja koskevien oikeusohjeiden vastaisesti. Valitus on näin ollen hylättävä. V Oy on valituksessaan vaatinut, että markkinaoikeuden päätös ja hankintapäätös kumotaan ja hankintayksikkö velvoitetaan korjaamaan virheellinen menettely. Yhtiö on perusteluina vaatimuksilleen viitannut markkinaoikeudelle esittämäänsä selvitykseen ja esittänyt lisäksi muun ohella seuraavaa: Markkinaoikeus ja hankintayksikkö ovat virheellisesti tulkinneet tarjouskilpailun valintaperusteeksi halvimman hinnan. Tarjouspyynnön liitteenä olleen tarjouskilpailun ehtoja koskevan asiakirjan mukaan valintaperusteeksi on ilmoitettu kokonaistaloudellinen edullisuus. Hankinnassa olisi tullut noudattaa tarjouskilpailun ehdoissa ilmoitettua valintaperustetta eikä hankintailmoituksessa ilmoitettua valintaperustetta. Valittajan tarjous on ollut halvin ja toimivin vaihtoehto isojen esteettömien joukkoliikenneajoneuvojen määrän johdosta. Valittajan kalustolla ajojen yhdisteleminen toteutuu paremmin käytännössä. Voittaneella tarjoajalla on käytössään yhdessä työryhmässä korkeintaan yksi taksibussi tai esteetön ajoneuvo. Joukkoliikenneajoneuvot ovat palveluautoliikenteessä parempia kyytien yhdistelemisessä sekä käytännön toimivuudessa. Voittaneen tarjoajan tarjous olisi pitänyt sulkea tarjouskilpailusta. Tarjous ei ole sisältänyt kaikkia tarjouspyynnössä vaadittuja liitteitä, vaan tarjoajan on annettu täydentää tarjoustaan muun ohella eläkevakuutusta koskevalla selvityksellä. Tarjouspyynnössä on lisäksi edellytetty matkojen yhdistelemisen mahdollisuutta sekä erillisen välityskeskuksen perustamista. Kuitenkin voittaneen tarjoajan on sallittu käytännössä olla yhdistelemättä matkoja sekä käyttää jo olemassa olevaa välityskeskusta.

7 7 (11) Voittaneen tarjoajan ajoneuvojen lukumäärä ei riitä palvelun suorittamiseen. Voittanut tarjoaja on ilmoittanut käytettäväksi koko kalustonsa, vaikka työvuorossa on vain osa kalustosta. Vuorossa olevan ryhmän on ajettava samalla myös muita ajoja, eikä koko ryhmä ja sen kalusto ole varattu pelkästään tarjouskilpailun mukaisten ajojen hoitamiseen. Lisäksi ryhmällä on käytössään vain yksi esteetön ajoneuvo eikä yhdellä ryhmällä edes sitä. Kuitenkin noin kolmannes kuljetettavista asiakkaista tarvitsee esteetöntä ajoneuvoa. S:n ryhmittymä on valituksen johdosta antamassaan selityksessä vaatinut valituksen hylkäämistä. Yhteenliittymä on kooltaan sellainen, että se pystyy hoitamaan tarjouspyynnön mukaiset kuljetukset häiriöttömästi. Tarjoajan muut kuljetussopimukset eivät ole olleet esteenä tarjouksen jättämiselle. Työvuorot suunnitellaan kuljetustarpeen mukaan ja niihin voidaan tehdä tarvittaessa muutoksia. Työvuorojen tarkoituksena on varmistaa, että ajossa on jatkuvasti riittävä määrä ajoneuvoja. Yhteenliittymän käytössä on 23 taksia, joista viisi on esteettömiä invatakseja ja joista kahdessa on paarivarustus. Tarjouspyynnössä on edellytetty yhdistelyntasoa 1,5 vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisissa kuljetuksissa, johon vaatimukseen yhteenliittymä on sitoutunut. Välityskeskuksena toimii yhtiö, jonka kautta vaadittu yhdistelyntaso toteutuu. Tarjouspyynnössä ei ole edellytetty erillisen keskuksen perustamista. Tältä osin on vain edellytetty, että ajojärjestelyjen ja yhdistelyjen hoitamista yhdestä ennalta ilmoitettavasta puhelinnumerosta. Tarjouspyynnön ehtojen mukaan liikennöitsijän tulee kuukausittain toimittaa ostajalle tietoja matkojen yhdistelyn toteutumisesta. Jos vaadittu yhdistely ei toteudu, on ostajalla oikeus alentaa kuukausittaista korvausta 10 prosentilla. Kysymys on tarjouspyynnön mukaisesta sopimuspohjaisesta sanktiojärjestelystä, josta myös valittaja on ollut ennalta tietoinen. Kysymyksessä ei ole lupa jättää ajoja yhdistelemättä. Hankintayksikkö voi hankintalain 56 :n 4 momentin mukaan pyytää tarjoajia täydentämään tai täsmentämään selvityksiä ja muita asiakirjoja. Yhteenliittymä on täydentänyt tarjouksensa liitteitä hankintayksikön pyynnöstä. Myös tarjouspyynnössä on todettu, että hankintayksikkö voi pyytää täydentämään tarjousasiakirjoja.

8 8 (11) Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu Hankintalain 40 :n 2 momentin mukaan tarjouspyynnön ja hankintailmoituksen erotessa toisistaan sisällöllisesti noudatetaan hankintailmoituksessa ilmoitettua. Hankintailmoituksessa valintaperusteeksi on ilmoitettu halvin hinta. Halvimmalla hinnalla tarkoitetaan halvinta tarjouksen ehtojen mukaista tarjousta. Tarjoajan on tullut ottaa huomioon mahdollisesta lisäyhdistelystä syntyvät säästöt tarjousta laatiessaan. Hankintayksikkö ei voi valita kalliimpaa tarjousta, jossa yhdistelyssä mahdollisesti päästään korkeammalle tasolle. H:n kuntayhtymä on valituksen johdosta antamassaan selityksessä vaatinut, että valitus hylätään. Hankinnassa ei ole menetelty hankintalain vastaisesti. Valittaja ei ole tuonut valituksessaan esille mitään uusia seikkoja, joiden johdosta asiaa tulisi arvioida oikeudellisesti toisin kuin mihin markkinaoikeus on jo ratkaisussaan päätynyt. V Oy on selitysten johdosta antamassaan vastaselityksessä sekä neljässä lisäkirjelmässään esittänyt muun ohella seuraavaa: Hankinta on jo pantu täytäntöön, vaikka kuntayhtymän hallituksen edellyttämiä taksikortteja ei ole otettu käyttöön. Ajot ovat lisäksi myöhässä. Ajojen yhdistely ei toteudu tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla, kun ajoja soitetaan suoraan autoista eikä keskuksen kautta. Lisäksi alkolukollisia autoja kysellään. Ryhmittymän tarjousten allekirjoituksissa on ollut epäselvyyksiä ja puutteita. Tarjoukset on tullut toimittaa allekirjoitettuna määräaikaan mennessä. V Oy:n vastaselitys sekä lisäkirjelmät on toimitettu tiedoksi H:n kuntayhtymälle. Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian. Valitus hylätään. Markkinaoikeuden päätöksen lopputulosta ei muuteta. Perustelut Hankintalain 46 :n 1 momentin mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran, palvelun tai rakennusurakan olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta.

9 9 (11) Tarjouspyynnön liitteenä olleessa ostoliikenteen ehdoissa on edellytetty liikennöitsijältä/ryhmittymältä ajojärjestelyn ja yhdistelyn hoitamista alueittain yhdestä ennalta ilmoitettavasta puhelinnumerosta. Tarjouspyyntöasiakirjoissa ei ole edellytetty uuden tilausvälityskeskuksen perustamista. Voittanut tarjoaja on ilmoittanut tarjouksessaan käyttävänsä jo olemassa olevaa tilausvälityskeskusta. Tarjouksessa on myös sitouduttu järjestämään kohteen liikennöinti sekä liikennöintiin liittyvät tehtävät ja velvoitteet tarjousasiakirjojen mukaisesti. Voittaneen tarjoajan tarjousta ei siten voida pitää tarjouspyynnön vastaisena käytettävän tilausvälityskeskuksen perusteella. Tarjouspyyntöasiakirjoissa ei ole esitetty muita kaluston määrälle asetettuja vaatimuksia kuin se, että kaluston tulee olla riittävä määrältään ja varustukseltaan hoidettavan alueen kokonaisvaltaiseen hoitoon. Tarjouspyyntöasiakirjoissa on esitetty, että ryhmittymän koon ja kaluston laadun tulee olla sellainen, että ryhmittymä pystyy häiriöttömästi hoitamaan vastuunsa toiminta-alueellaan. Tarjouspyyntöasiakirjoissa on lisäksi esitetty kuvaus kuljetusten laadusta ja määristä. Voittaneen tarjoajan tarjous on yhteenliittymän tarjous, joka on annettu yhteisellä tarjouslomakkeella sekä ryhmittymän jäsenten erikseen täyttämillä tarjouslomakkeilla. Ryhmittymän yhteisen tarjouslomakkeen on allekirjoittanut 19 henkilöä. Tarjous on tämän lisäksi sisältänyt 21 ryhmittymän jäsenen omat tarjousasiakirjat liitteineen ja allekirjoituksineen. Asiakirjoista saatavan selvityksen mukaan hankintayksikkö on muun ohella tarkistanut kolmen ryhmittymän jäsenen sitoutumisen ilmoitettuun alennusprosenttiin, jolloin yksi ryhmään kuuluneista autoilijoista on ilmoittanut, ettei sitoudu alennukseen. Hankintayksikkö on tulkinnut tämän jälkeen, että ryhmittymän tarjous on 20 autoilijan yhteistarjous. Valituksessa esitetyillä perusteilla hankintayksikön menettelyä ei ole pidettävä hankintalain vastaisena eikä yhteenliittymän tarjousta kaluston riittävyyden osalta tarjouspyynnön vastaisena. Valittaja on esittänyt asiassa vielä väitteitä siitä, ettei hankintapäätöstä ole pantu täytäntöön tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla. Valittajan mukaan matkakorttien käyttöä ei edellytetä, kuljetukset ovat myöhässä, alkolukollisille ajoneuvoille on suurempi tarve ja matkojen yhdistely ei toteudu, koska kyytejä ei tilata oikeasta tilausnumerosta. Korkein hallinto-oikeus katsoo, etteivät valittajan tässä vaiheessa esittämät seikat hankinnan toteutuksesta ole luonteeltaan sellaisia, että niille tulisi antaa merkitystä arvioitaessa hankintayksikön menettelyä sen tehdessä hankintapäätöstä.

10 10 (11) Tämän vuoksi ja kun muutoin otetaan huomioon edellä ilmenevät markkinaoikeuden päätöksen perustelut, siinä mainitut oikeusohjeet, sekä korkeimmassa hallinto-oikeudessa esitetyt vaatimukset ja asiassa saatu selvitys, markkinaoikeuden päätöksen lopputuloksen muuttamiseen ei ole perusteita. Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot. Korkein hallinto-oikeus: Pekka Vihervuori Eija Siitari (t) Alice Guimaraes-Purokoski Outi Suviranta Janne Aer Asian esittelijä, oikeussihteeri Saija Laitinen

11 11 (11) Jakelu Päätös Jäljennös Asiakirjat V Oy, oikeudenkäyntimaksu 226 euroa H:n kuntayhtymä S:n ryhmittymä Markkinaoikeus Työ- ja elinkeinoministeriö Korkein hallinto-oikeus

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 13.1.2011 Taltionumero 86 Diaarinumero 2098/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija, Jyväskylä Päätös, jota valitus koske Selostus

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1495 Diaarinumero 64/3/11 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Tarjouspyyntö ja hankintapäätös

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 844 Diaarinumero 4055/3/10 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1493 Diaarinumero 716/2/10 Asia Valittaja Oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus

Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus Kuntamarkkinat 13.-14.9.2017 hankinta-asiantuntija Olli Jylhä Tarjoajan soveltuvuus Hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia tarjoajan soveltuvuudelle Vaatimuksilla

Lisätiedot

Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta

Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 707/02.08.00/2014 127 Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta Talouspäällikkö Markku Liimatainen 15.8.2014: Kotipalveluaterioiden kuljetuspalveluiden hankinnasta

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 30.5.2011 Taltionumero 1438 Diaarinumero 3054/2/09. Markkinaoikeus 1.9.2009 nro 403/2009

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 30.5.2011 Taltionumero 1438 Diaarinumero 3054/2/09. Markkinaoikeus 1.9.2009 nro 403/2009 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 30.5.2011 Taltionumero 1438 Diaarinumero 3054/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (5) 8 Neonpoint Oy:n hankintaoikaisuvaatimus metron opastusjärjestelmän uudistamista koskevasta hankinnasta HEL 2016-005939 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

TÄYDELLINEN PROSESSI

TÄYDELLINEN PROSESSI 14.11.2017 2 1 14.11.2017 3 TÄYDELLINEN PROSESSI Tarjouspyynnön läpikäynti Aiempiin tarjouksiin tutustuminen Analysointi Resurssien kartoitus Tarjouksen teko Tarjouksen lähettäminen Päätöspalaveri ja analysointi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 41 Hankintaoikaisuvaatimus teknisen palvelun lautakunnan päätökseen 16.2.2017 16 HEL 2016-009930 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä esityslistatekstissä mainituin

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09. Markkinaoikeus nro 366/2009

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09. Markkinaoikeus nro 366/2009 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Selostus asiasta Markkinaoikeus

Lisätiedot

1. Liikenneluvan voimassaolo

1. Liikenneluvan voimassaolo TARJOUSKILPAILUN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 2. 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Yhteenliittymä 3. Alihankkijan käyttäminen 4. Tiedot liikennöitsijästä 5. Kilpailukohteet 6. Liikennöinnissä käytettävä ajokalusto

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (6) 3 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, teknisen palvelun lautakunnan päätös 5.3.2015 44 HEL 2014-013741 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Kilpailuta Sote-hankinnat oikein

Kilpailuta Sote-hankinnat oikein Kilpailuta Sote-hankinnat oikein Torstai 11.9.2014 klo 11.30 11.50 Helsinki, Kuntamarkkinat Kouluttaja: Asianajaja, KTM Marita Tapola 1 Esittely Työntekijät: 15 Sijainti: Erottajankatu 19 a 11 00130 Helsinki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (6) 4 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, suuret jyräpäällystystyöt 2014, itäiset kaupunginosat HEL 2013-015014 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein?

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Elina Skarra Lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto ry Taloyhtiön velvollisuus kilpailuttaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (6) 4 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, teknisen palvelun lautakunnan päätös 5.3.2015 44 HEL 2015-004067 T 02 08 03 00 HEL 2014 013741 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 606 LTR Suunnittelu Oy:n hankintaoikaisuvaatimus koskien kiinteistölautakunnan hankintapäätöstä pienehköjen hankkeiden pää- ja arkkitehtisuunnittelupalvelujen

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 1322 Diaarinumero 558/2/10. Markkinaoikeus nrot 36-37/2010

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 1322 Diaarinumero 558/2/10. Markkinaoikeus nrot 36-37/2010 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 16.5.2011 Taltionumero 1322 Diaarinumero 558/2/10 Asia Valittajat Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija X, hakija Y Päätös, josta valitetaan Tarjouspyyntö

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 Sivu 1/5 KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULUKULJETUKSET 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankinta 5. Tiedot liikennöitsijästä

Lisätiedot

TARJOUSKILPAILUN EHDOT - KOULULAISKULJETUKSET

TARJOUSKILPAILUN EHDOT - KOULULAISKULJETUKSET TARJOUSKILPAILUN EHDOT - KOULULAISKULJETUKSET 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankinta 5. Tiedot liikennöitsijästä 6. Kilpailukohteet 7. Kaluston ja palvelun

Lisätiedot

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Petri Mölsä, puh. 040 543 4181, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

KOULUKULJETUSTEN JA PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN TARJOUS

KOULUKULJETUSTEN JA PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN TARJOUS LIITE 4 TARJOUSLOMAKE 1 (6) KOULUKULJETUSTEN JA PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN TARJOUS Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Eri yhteenliittymät tekevät kukin oman tarjouksensa riippumatta

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 8.2.2011 Taltionumero 268 Diaarinumero 1146/2/09 Lyhyt ratkaisuseloste Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee

Lisätiedot

RUSKON KUNNAN TURUN KOULUSOPIMUSTEN MUKAISET KOULUKULJETUKSET LUKUVUOSINA 2016-2018

RUSKON KUNNAN TURUN KOULUSOPIMUSTEN MUKAISET KOULUKULJETUKSET LUKUVUOSINA 2016-2018 RUSKON KUNTA TARJOUSPYYNTÖ Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 25.1.2016 RUSKON KUNNAN TURUN KOULUSOPIMUSTEN MUKAISET KOULUKULJETUKSET LUKUVUOSINA 2016-2018 Ostaja Kohde Ruskon kunta / Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta

Lisätiedot

KALLO-JAU HOJARVI-MOYKKYN EN-VAHALAKI- KAUKONEN KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTO

KALLO-JAU HOJARVI-MOYKKYN EN-VAHALAKI- KAUKONEN KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTO KALLO-JAU HOJARVI-MOYKKYN EN-VAHALAKI- KAUKONEN KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTO 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTO SISALLYSLUETTELO 1 OSTAJA 3 2 HANKINTAMENETTELY 3 3 TARJOUSPYYNNON KOHDE 3 4 KALUSTOLLE

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio)

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) 15.3.2014 TARJOUSPYYNTÖ 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Keravan kaupunki Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 123 (Kauppakaari 11) 04201

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Poikkitien yritysalueen esirakentaminen Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää vertailuhintatarjoustanne Poikkitien yritysalueen esirakentamiseen liittyvistä töistä tämän

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 31.1.2014 Taltionumero 237 Diaarinumero 3362/3/12 1 (6) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (8) 118 Kesälahden Maansiirto Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 28.1.2014 40, koskien Isoisänsillan rakentamista päätti

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. Tarjouspyyntö KULJETUSPALVELUT

VAALAN KUNTA. Tarjouspyyntö KULJETUSPALVELUT VAALAN KUNTA Tarjouspyyntö KULJETUSPALVELUT 13.11.2012 VAALAN KUNTA, Sivistyslautakunta Niskantie 10 91700 Vaala Puh. 0400-855941, 0400-855947, fax. (08) 536 0181 vaala@vaala.fi Kuljetuspalveluiden osto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (6) 112 Helsingin Kattopalvelu Oy:n oikaisuvaatimus rakennustekniikan yksikönjohtajan päätöksestä 12.4.2016 18 HEL 2016-002230 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 97 Anpe Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, suurtehoimurointi- ja puhallustöiden puitesopimus vuodelle 2013, toimitusjohtajan päätös 24 5.3.2013 HEL 2012-015760 T 02

Lisätiedot

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Järvenpään kaupungin työkonepalvelut 2014-2015 2 Hankinnan yksilöinti Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne tarvitsemiensa yksikköhintaperusteisten työkonepalveluiden

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Tervanokan ruoppaus, Järvenpään kaupunki 2 Hankinnan yksilöinti 3 Hankintamenettely Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikka pyytää kokonaishintatarjoustanne, Tervanokan ruoppaukseen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Vuodeosaston siirtokuljetuksista

TARJOUSPYYNTÖ Vuodeosaston siirtokuljetuksista Tarjouskilpailu asiakirja nro 1 17.9.2013 TARJOUSPYYNTÖ Vuodeosaston siirtokuljetuksista Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määriteltyjen vuodeosastojen siirtokuljetusten hoitamisesta alla mainittujen asiakirjojen

Lisätiedot

SIRKKA - KITTILÄ - SIRKKA KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTÖ

SIRKKA - KITTILÄ - SIRKKA KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTÖ SIRKKA - KITTILÄ - SIRKKA KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 KALUSTOLLE ASETETTAVAT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2013 1 (6) 730 Oikaisuvaatimus koskien työterveyskeskuksen kliinisiä laboratoriotutkimuksia HEL 2012-016064 T 02 08 02 00 Päätös päätti hylätä Yhtyneet Medix Laboratoriot

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2012 Taltionumero 722 Diaarinumero 611/3/11 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Rapiditaxi Oy, Nurmijärvi

Rapiditaxi Oy, Nurmijärvi Nurmijärven kunta Sosiaali - ja terveyslautakunta PL37 01901 Nurmijärvi kunta@nurmijarvi.fi Asia Oikaisuvaatimus Nurmijärven kunnan sosiaali - ja terveyslautakunnan 26.8.2014 tekemästä hankintapäätöksestä

Lisätiedot

Tarjouskilpailu on avoin kaikille, joilla on ostoliikenteen harjoittamiseen oikeuttava taksi- tai joukkoliikennelupa.

Tarjouskilpailu on avoin kaikille, joilla on ostoliikenteen harjoittamiseen oikeuttava taksi- tai joukkoliikennelupa. Ostoliikenteen tarjouspyyntö koulukuljetuksista lukuvuosille 2017-2018 ja 2018-2019 reiteille Pitkäjärven suunnan aamukuljetus ja Somerniemen suunnan iltapäiväkuljetus. Someron kaupunki/sivistystoimi (jäljempänä

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka HUOM. Tämä on osallistumispyynnön liitteenä toimitettu alustava tarjouspyyntö, joka voi muuttua hankintamenettelyn kuluessa. Tässä ilmoitetut

Lisätiedot

UNARINPERÄN KOULULAISKULJETUKSEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

UNARINPERÄN KOULULAISKULJETUKSEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ SODANKYLÄN KUNTA Sivistyspalvelut 16.6.2010 UNARINPERÄN KOULULAISKULJETUKSEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1. OSTAJA... 3 2. HANKINTAMENETTELY...

Lisätiedot

KOULUKULJETUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

KOULUKULJETUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ KOULUKULJETUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ Parkanon kaupunki pyytää tarjoustanne jäljempänä kuvattujen koulukuljetusten hoitamisesta oheisten asiakirjojen mukaisesti. 1. OSTAJA Parkanon kaupunki PL 14 39701

Lisätiedot

Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus

Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus HEINOLAN KAU Kr;,-sano 2 6-11- 2013 Asianume u 110.03. HEINOLAN KAUPUNKI / TEKNINEN LAUTAKUNTA ASIA Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus HAKIJA Heinolan Keskuslukko Oy ("Hakija") Rajakatu

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ VPL- ja SHL KULJETUKSISTA

TARJOUSPYYNTÖ VPL- ja SHL KULJETUKSISTA 1 NURMIJÄRVEN KUNTA 20.5.2014 Seudullinen hankintapalvelukeskus TARJOUSPYYNTÖ VPL- ja SHL KULJETUKSISTA Seudullinen hankintapalvelukeskus pyytää tarjousta vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain tarkoittamista

Lisätiedot

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset.

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset. TARJOUS JA TARJOUSHINTALOMAKE Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset. Viitaten julkaistuun ostoliikenteen hoitamista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2013 1 (5) 822 Hankintaoikaisuvaatimus koskien kaupunginarkiston painettujen asiakirjojen digitoinnin ja digitoitujen tiedostojen käsittelyn hankintaa HEL 2013-007140 T

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta 1. Hankinnan tausta ja tavoitteet Kyseessä on Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 16.9.2014 Taltionumero 2747 Diaarinumero 1114/3/13 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Päiväys

IS-Hankinta Oy. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä Asia

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Tarjouspyyntö 1(6) HANKINTAKESKUS H HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Tarjouspyyntö 1(6) HANKINTAKESKUS H HEL HELSINGIN KAUPUNKI Tarjouspyyntö 1(6) ASUNNOTTOMIEN ASUMIS-JA TUKIPALVELUJEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT ON VAHVISTETTU 1. Hankinnan perustiedot 1.1 Hankinnan kohde / kohteet Hankinnan

Lisätiedot

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Neuvottelumenettelyn kulku

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Neuvottelumenettelyn kulku IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA Neuvottelumenettelyn kulku Helsinki 7.5.2014 Specialist Partner, asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy 1 Neuvottelukutsut ja alustavat tarjouspyynnöt

Lisätiedot

Tarjouskilpailuasiakirja n:o 1 17.9.2013 SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN ASUNTOJEN SIIVOUKSEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouskilpailuasiakirja n:o 1 17.9.2013 SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN ASUNTOJEN SIIVOUKSEN TARJOUSPYYNTÖ Tarjouskilpailuasiakirja n:o 1 17.9.2013 SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN ASUNTOJEN SIIVOUKSEN TARJOUSPYYNTÖ Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn siivouspalvelun hoitamisesta alla mainittujen

Lisätiedot

PERTUNMAAN KUNTA 19.5.2015

PERTUNMAAN KUNTA 19.5.2015 TARJOUSKILPAILUN EHDOT LIITE 3 Koulukuljetukset Sivu 1/5 Sisällysluettelo 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankkijan käyttäminen 5. Tiedot liikennöitsijästä

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 19.10.2016 Taltionumero 4420 Diaarinumero 3865/3/15 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi

Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi OSTOLIIKENTEEN TARJOUSPYYNTÖ KOULULAISKULJETUS Ostaja Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi Sopimuskausi lukuvuosi 2015-2016 alkaen 21.9.2015

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ Outokummun kaupunki Hallinto- ja lupapalvelut 28.11.2016 Outokummun kaupungin hallinto- ja lupapalvelut pyytää tarjouksia alla mainitusta 1.1.2017 31.12.2017 välisenä aikana suoritettavista

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN (NURMIKOT) LEIKKUUTYÖT HOITOKAUDELLE Hankinta on jaettu seuraaviin osa-alueisiin: 1. Hoidettavat viheralueet

VIHERALUEIDEN (NURMIKOT) LEIKKUUTYÖT HOITOKAUDELLE Hankinta on jaettu seuraaviin osa-alueisiin: 1. Hoidettavat viheralueet 1 LIEDON KUNTA Tekniset ja ympäristöpalvelut PL 24 21421 Lieto TARJOUSPYYNTÖ VIHERALUEIDEN (NURMIKOT) LEIKKUUTYÖT HOITOKAUDELLE 2014-2015 1. Hankinnan kohde 2. Hankinnan sisältö 2.1. Hoidettavat viheralueet

Lisätiedot

KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankinta 5. Tiedot liikennöitsijästä

Lisätiedot

24.5.2011. Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa

24.5.2011. Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa äine n 1 (4) Kokkolan kaupungin tekniselle lautakunnalle OIKAISU VAATIMUS Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa Päätös Oikaisuvaatimuksen tekijä Kokkolan kaupungin teknisen

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. HANKINNAN TAVOITE JA KOHDE 1.1. Tarjouspyynnön rakenne Hankintayksikkö Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2012 1 (6) 77 Onninen Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, muoviputkien ja -kaivojen hankinta, teknisen palvelun lautakunnan päätös 13 9.2.2012 HEL 2011-007391 T 02 08 01 00 Päätös

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN YLÄNEELLE, RIIHIKOSKELLE JA KYRÖÖN SUUNTAUTUVAN ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE

KUNNAN OSTAMIEN YLÄNEELLE, RIIHIKOSKELLE JA KYRÖÖN SUUNTAUTUVAN ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE KUNNAN OSTAMIEN YLÄNEELLE, RIIHIKOSKELLE JA KYRÖÖN SUUNTAUTUVAN ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA 1.7.2019 31.7.2021 TARJOUSLOMAKE 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3A TARJOUS Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

Sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm, puh

Sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm, puh TARJOUSPYYNTÖ: Someron kaupunki / esiopetus Someron kaupunki/sivistystoimi pyytää tarjouksia jäljempänä määritellyn ostoliikenteen hoitamisesta tässä tarjouspyynnössä mainittujen asiakirjojen mukaisesti.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin.

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. Etelä-Savon maakuntaliitto on 14 eteläsavolaisen

Lisätiedot

Yhtymähallitus 72 26.08.2014. Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014. Yhtymähallitus 72. 1.Taustaa

Yhtymähallitus 72 26.08.2014. Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014. Yhtymähallitus 72. 1.Taustaa Yhtymähallitus 72 26.08.2014 Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014 Yhtymähallitus 72 1.Taustaa A-Klinikkasäätiö on tehnyt markkinaoikeuteen valituksen, joka koskee Espoon

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n Oulun siivouspalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 1.3 Näyttötilaisuus...

Lisätiedot

Tarjouksen jättämisen

Tarjouksen jättämisen Tarjouksen jättämisen ongelmakohtia Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus Anssi Keinänen Lainsäädäntötutkimuksen k professori Esityksen teemat Mitä laissa sanotaan ja miksi? Milloin i tarjous on tarjouspyynnön

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 18.11.2015 Taltionumero 3341 Diaarinumero 1915/3/14 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävän kuljetuspalvelun korvaamista koskeva valitus

Lisätiedot

TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULUKULJETUKSET

TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 1B TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULUKULJETUKSET 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankinta 5. Tiedot liikennöitsijästä 6. Kilpailukohteet 7.

Lisätiedot

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset.

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset. TARJOUS JA TARJOUSHINTALOMAKE Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset. Viitaten julkaistuun ostoliikenteen hoitamista

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 18.1.2011. Terveyslautakunta päättänee esityslistalla esitetyin perustein hylätä

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 18.1.2011. Terveyslautakunta päättänee esityslistalla esitetyin perustein hylätä HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 14 KUNTOKASINO KY:N OIKAISUVAATIMUS RINTAMAVETERAANIEN FYSIOTERAPIAPALVELUJEN HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ Terke 2010-181 Esityslistan asia TJA/14 TJA Terveyslautakunta päätti

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 21.3.2014 Taltionumero 878 Diaarinumero 3782/3/12 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

Tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa tarjouspyynnössä määritellyt liitteet ja selvitykset.

Tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa tarjouspyynnössä määritellyt liitteet ja selvitykset. Liite 2 TARJOUS JA TARJOUSHINTALOMAKE Tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa tarjouspyynnössä määritellyt liitteet ja selvitykset. Viitaten julkaistuun ostoliikenteen hoitamista

Lisätiedot

IPY-HANKKEEN 4. TYÖPAJA. Neuvottelumenettely hankintamenettelynä & tarjousten vertailu ja vertailuperusteet

IPY-HANKKEEN 4. TYÖPAJA. Neuvottelumenettely hankintamenettelynä & tarjousten vertailu ja vertailuperusteet IPY-HANKKEEN 4. TYÖPAJA Neuvottelumenettely hankintamenettelynä & tarjousten vertailu ja vertailuperusteet Tuusula 11.11.2014 Specialist Partner, asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto

Lisätiedot

TARJOUSKILPAILUN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 1.

TARJOUSKILPAILUN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 1. TARJOUSKILPAILUN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 1. 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Yhteenliittymä 3. Alihankkijan käyttäminen 4. Tiedot liikennöitsijästä 5. Kilpailukohteet 6. Liikennöinnissä käytettävä ajokalusto

Lisätiedot

Ajankohtaista oikeuskäytäntöä

Ajankohtaista oikeuskäytäntöä Ajankohtaista oikeuskäytäntöä Ajankohtaista julkisista hankinnoista Kuntamarkkinat 9.-10.9.2015 Marko Rossi Hankinta-asiantuntija Aiheita Tarjouksen täsmentäminen (KHO:2015:93) Nollahintainen tarjous (KHO:2015:17

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2015 1 (6) 328 Painehaavoja ehkäisevien ja hoitavien patjojen vuokrauspalvelu ja hankinta HEL 2015-006533 T 02 08 01 00 Päätös päätti käydyn tarjouskilpailun ja esityslistalla

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin: Sähköposti: mm. päätöksen tiedoksiantoa varten. Y-tunnus: Työehtosopimus: Työterveyshuolto: Liikenteestä vastaava henkilö:

Nimi: Osoite: Puhelin: Sähköposti: mm. päätöksen tiedoksiantoa varten. Y-tunnus: Työehtosopimus: Työterveyshuolto: Liikenteestä vastaava henkilö: TARJOUSLOMAKE Kuljetuspalveluita koskeva sitova tarjous Siuntion kuntaan tehdään tällä asiakirjalla. Tämä asiakirja palautetaan täytettynä muiden pyydettyjen asiakirjojen kanssa Siuntion kunnan kirjaamoon

Lisätiedot

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat yhteisiä kuntapalveluja nimellä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16)

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Rautjärven kunta 1 TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Pyydämme tarjoustanne Rautjärven kunnan harjaantumisopetuksen koulukuljetuksesta

Lisätiedot

Ylivieskan kaupunki Tekninen Palvelukeskus Tilapalveluyksikkö Ratakatu 1, YLIVIESKA TARJOUSPYYNTÖ KATAJANKOULUN PERUSKORJAUS- JA LAAJENNUSURAKKA

Ylivieskan kaupunki Tekninen Palvelukeskus Tilapalveluyksikkö Ratakatu 1, YLIVIESKA TARJOUSPYYNTÖ KATAJANKOULUN PERUSKORJAUS- JA LAAJENNUSURAKKA Ylivieskan kaupunki Tekninen Palvelukeskus Tilapalveluyksikkö Ratakatu 1, 84100 YLIVIESKA TARJOUSPYYNTÖ KATAJANKOULUN PERUSKORJAUS- JA LAAJENNUSURAKKA 1. Hankinnan kuvaus Hankinnan kohteena on Katajan

Lisätiedot

VAALAN KUNTA Niskantie 10, Vaala Vaihde Telefax TARJOUSPYYNTÖ KULJETUSPALVELUT 1.3.

VAALAN KUNTA Niskantie 10, Vaala Vaihde Telefax TARJOUSPYYNTÖ KULJETUSPALVELUT 1.3. VAALAN KUNTA Niskantie 10, 91700 Vaala Vaihde 08-5875 6001 Telefax 08-536 0181 www.vaala.fi TARJOUSPYYNTÖ KULJETUSPALVELUT 1.3.2013 1(6) TARJOUSPYYNTÖ KULJETUSPALVELUISTA 12.8.2013-31.7.2015 Vaalan kunta/sivistyspalvelut

Lisätiedot

Tarjous koskee reittejä nrot: Reitti : / km (alv 0 %) Reitti : / km (alv 0 %) Reitti : / km (alv 0 %) Reitti : / km (alv 0 %) Reitti : / km (alv 0 %)

Tarjous koskee reittejä nrot: Reitti : / km (alv 0 %) Reitti : / km (alv 0 %) Reitti : / km (alv 0 %) Reitti : / km (alv 0 %) Reitti : / km (alv 0 %) ULVILAN KAUPUNKI T A R J O U S Opetus- ja kasvatuslautakunta KOULUKULJETUKSET Tarjous tehdään tällä asiakirjalla 1. Tarjoaja Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan 29.4.2014 päivättyyn tarjouspyyntöönne

Lisätiedot

Liikennöitsijät voivat liittyä yhteen tehdäkseen yhteisen tarjouksen yhteisestä suorituksesta.

Liikennöitsijät voivat liittyä yhteen tehdäkseen yhteisen tarjouksen yhteisestä suorituksesta. 1 Sivistyspalvelut Hallinto- ja talous TARJOUSKILPAILUN EHDOT Liikenneluvan voimassaolo Liikennöitsijällä tulee olla tarjousta jättäessään tarjouksessa tarkoitetun tilausliikenteen harjoittamiseen oikeuttava

Lisätiedot

TARKASTUSAUTON HANKINTA

TARKASTUSAUTON HANKINTA 1 TARKASTUSAUTON HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne tarkastusautosta, jäljempänä olevan tarjouspyynnön mukaisesti: Hankintamenettely Osatarjous Vaihtoehtotarjous Tarjoajan kelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2018 1 (5) 254 Oikaisuvaatimus kotihoidon saunapalvelujen hankinnasta HEL 2018-004548 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. päätti yksimielisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 1 Vison Alliance Partners Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 10.12.2013 526, koskien infrahankkeiden projektinjohtopalveluiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (8) 133 Neonpoint Oy:n hankintaoikaisuvaatimus metron opastusjärjestelmän uudistamista koskevasta hankinnasta HEL 2016-005939 T 02 08 01 00 Päätös Liikennelaitos-liikelaitoksen

Lisätiedot

SOTKAMON KUNNAN KOULUKULJETUKSISTA/ASIOINTILIIKENTEESTÄ AJALLE 1.8.2015-30.6.2016 ja UIMAHALLIKULJETUKSISTA 1.8.2015 31.7.2018

SOTKAMON KUNNAN KOULUKULJETUKSISTA/ASIOINTILIIKENTEESTÄ AJALLE 1.8.2015-30.6.2016 ja UIMAHALLIKULJETUKSISTA 1.8.2015 31.7.2018 OSTOLIIKENTEEN TARJOUSPYYNTÖ SOTKAMON KUNNAN KOULUKULJETUKSISTA/ASIOINTILIIKENTEESTÄ AJALLE 1.8.2015-30.6.2016 ja UIMAHALLIKULJETUKSISTA 1.8.2015 31.7.2018 Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn

Lisätiedot

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016 Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016 Kaakkois-Suomen ELY-keskus Sivu 1 20.9.2017 Voimaantulo 1.1.2017 Ennen tämän lain voimaantuloa aloitettuihin lain voimaan tullessa vireillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2016 1 (6) 1 Hankintaoikaisuvaatimus Staran toimitusjohtajan päätökseen 29.2.2016 11 HEL 2016-001616 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut Asian taustaa päättää

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ TERVEYSLAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ TERVEYSLAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 1 52 EKT M VÄHÄMAA OY:N OIKAISUVAATIMUS LIISU-LIIKKUVAN SUUNHOITOYKSIKÖN KORIN HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ Terke 2010-182 Esityslistan asia TJA/12 TJA Terveyslautakunta päätti

Lisätiedot