Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö , lähete 5368/16, Dnro 01596/16/2299

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö , lähete 5368/16, Dnro 01596/16/2299"

Transkriptio

1 1 (11) Luonnos Itä-Suomen hallinto-oikeus PL KUOPIO Viite ASIA Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö , lähete 5368/16, Dnro 01596/16/2299 Lausunnon antaminen Itä-Suomen hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen päätöksestä Lappeenrannan liiketalo Oy:n tekemän valituksen johdosta Valituksenalainen päätös Lappeenrannan kaupunginhallituksen päätös , ote pöytäkirjasta liitteenä 1 Lausunnon antaja Lappeenrannan kaupunki (y-tunnus ) PL 11, Lappeenranta p. (05) 6161 kirjaamo@lappeenranta.fi VALITUS Lappeenrannan liiketalo Oy (jäljempänä Liiketalo Oy) on valituskirjelmässään vaatinut, että kaupunginhallituksen päätös kumotaan ja että siihen tehdään seuraavat muutokset: - Kaupunginhallituksen päätöstä tulee muuttaa siten, että Lappeenrannan kaupungin tulee ohjata konserniyhtiötään Williparkki Oy:tä siten, että eri kiinteistönomistajille annetaan mahdollisuus lunastaa tasapuolisesti autopaikkoja haluamistaan pysäköintilaitoksista ja erityisesti, että ohjataan hyväksymään Liiketalo Oy:n Williparkki Oy:lle kirjeessä tekemä konkreettinen 16 autopaikan lunastustarjous Pormestarinparkista yleisesti kyseisessä pysäköintilaitoksessa noudatettavilla hinnoilla. - Toissijaisesti asia tulee palauttaa kaupunginhallituksen uudelleen käsiteltäväksi siten, että kaupunginhallituksen tulee huomioida päätöstä tehdessään em. seikat. Edelleen muutoksenhakija on vaatinut, että Lappeenrannan kaupunki velvoitetaan suorittamaan muutoksenhakijalle tämän oikeudenkäyntikulut hallinto-oikeudessa myöhemmin esitettävän laskun mukaisina korkolain 4 :n 1 momentin mukaisine korkoineen kuukausi asian ratkaisusta lukien. Tekninen toimi Kaavoitus PL 38, Lappeenranta Villimiehenkatu 1 puh. (05) 6161 kirjaamo@lappeenranta.fi

2 2 (11) Muutoksenhakija on perustellut vaatimuksiaan valituskirjelmästä tarkemmin ilmenevin tavoin seuraavasti: - Liiketalo Oy:n ei ole mahdollista osoittaa omalla tontillaan asemakaavan edellyttämiä autopaikkoja, joten kyseiset autopaikat tulee osoittaa muualta. - Liiketalo Oy on kertonut lähestyneensä kaupunkia ilmaisten halukkuutensa lunastaa paikkoja kaupunkikonserniin kuuluvan Williparkki Oy:n Pormestarinparkki-nimisestä pysäköintilaitoksesta, joka sijaitsee Liiketalo Oy:n tontin läheisyydessä (vajaa 300 metriä). Kaupunkikonserni on ilmoittanut vastauksenaan, että pysäköintipaikat tulee osoittaa kaikkein lähimmäksi tulevasta, vuoden 2016 aikana valmistuvasta Williparkki Oy:lle kuuluvasta P-City pysäköintilaitoksesta. Muutoksenhakija on lausunut, että kyseisestä pysäköintilaitoksesta paikan lunastaminen tulee huomattavasti määrin kalliimmaksi kuin Pormestarinparkista. Muutoksenhakijan mukaan kaupungin keskeiset perustelut asiassa ovat olleet, että Liiketalo Oy:n pyyntöä ei voida hyväksyä siihen perustuen, että tämä olisi valittajalle halvempi ratkaisu sekä edelleen, että autopaikat tulee osoittaa ensisijaisesti omalle tontille, toissijaisesti tontin välittömään läheisyyteen ja tämän jälkeen enintään 200 metrin päähän. - Muutoksenhakijan mukaan kaupunki on tulkinnut asemakaavamääräystä virheellisesti siten, että asemakaavan maininta läheinen tarkoittaisi itse asiassa lähintä pysäköintilaitosta. Muutoksenhakijan käsityksen mukaan kaavamääräystä tulee tulkita sen sanamuodon mukaisesti siten, että autopaikat tulee esittää missä tahansa kiinteistön läheisessä pysäköintilaitoksessa. Muutoksenhakijan mukaan myös Pormestarinparkki sijoittuu siten, että sen voidaan katsoa olevan kaavamääräyksessä tarkoitetulla tavalla Liiketalo Oy:n läheisyydessä. Muutoksenhakijan tiedossa ei ole oikeus- tai hallintokäytäntöä siitä, että parkkipaikan tulisi olla enintään 200 metrin etäisyydellä tontista. Muutoksenhakija on kertonut kaupungin ilmoittaneen, että aiemmin ratkaiseva etäisyys on ollut 400 metriä. Etäisyyden pitäminen ratkaisevassa asemassa on muutoksenhakijan mukaan epäjohdonmukaista siinä mielessä, että on kiinteistöjä, joista on käytännössä sama matka kumpaankin pysäköintilaitokseen. - Muutoksenhakijan mukaan kaupungin näkemys siitä, että asiaa arvioitaessa kustannuksia ei tulisi huomioida lainkaan, vaan että ainoastaan etäisyys pysäköintilaitokseen olisi ratkaiseva, on virheellinen. Kuntalaisten yhdenvertaisuutta arvioitaessa kustannuksilla on aivan olennainen merkitys tasapuolisuuden kannalta. Kun kustannuserot kasvavat riittävän suuriksi, on niillä muutok-

3 3 (11) senhakijan käsityksen mukaan jopa suurempi merkitys kuin sijainnilla. Kun julkisyhteisön omistama yhtiö tarjoaa pysäköintipalveluita markkinoille, on tämän tapahduttava tasapuolisesti ja siten, että kenellä tahansa on halutessaan mahdollisuus käyttää palveluita tasapuolisilla hinnoilla. Liiketalo Oy voi nyt käsillä olevissa olosuhteissa olla pakotettu osoittamaan autopaikat pysäköintilaitoksesta, jossa tämä voi tulla maksamaan lähes kaksi kertaa enemmän kuin Pormestarinparkissa. Liiketalo Oy uhkaa joutua huomattaviin taloudellisiin vaikeuksiin, ellei yhtiö saa lunastaa haluamiaan ja tarvitsemiaan autopaikkoja. - Muutoksenhakija on vedonnut hallinnon oikeusperiaatteita käsittelevään hallintolain 6 :ään, jonka mukaan Viranomaisen on kohdeltava hallinnossa asioivia tasapuolisesti sekä käytettävä toimivaltaansa yksinomaan lain mukaan hyväksyttäviin tarkoituksiin. Viranomaisten toimien on oltava puolueettomia ja oikeassa suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden. - Muutoksenhakija on lausunut, että asian taustana on se, että Liiketalo Oy on osallisena kaupungin kanssa tehdyssä kaupunkikeskustan kehittämiseen liittyvässä yhteistyösopimuksessa, jonka osana on ollut, että Liiketalo Oy on joutunut sitoutumaan siihen, että se luovuttaa osan omistamastaan tontista VVO Kodit Oy:n hallitsemalle yhtiölle. Tässä yhteydessä muutoksenhakija on menettänyt piha-alueellaan olevat pysäköintipaikat (20 kpl). Tässä vaiheessa muutoksenhakija on ilmoittanut saaneensa viereisen parkkitalon yhden parkkipaikan hinnasta euron suuruisen arvion. Liiketalo Oy on kertonut näiden edellytysten vallitessa myyneensä tontin osan ulkopuoliselle Muutoksenhakija on kertonut, että Cityparkin parkkipaikkojen odotettavissa oleva hinta on tuon jälkeen noussut räjähdysmäisesti. Muutoksenhakijan mukaan sillä ei ole ollut mitään keinoa vaikuttaa kustannusten kasvamiseen, vaan se on ollut yksinomaan kaupunkikonsernin vastuulla. Muutoksenhakijan mukaan voidaan pitää kohtuuttomana, että näissä olosuhteissa ei tasapuolisuutta arvioitaessa huomioida parkkipaikkojen järjestämisestä aiheutuvaa hintaa, vaan yksinomaan etäisyys.

4 4 (11) LAUSUNTO Vaatimus Lausuntonaan muutoksenhakijan valituskirjelmän johdosta ja siinä esille tuotuihin seikkoihin Lappeenrannan kaupunki esittää seuraavan: Kaupunki vaatii muutoksenhakijan valituksen hylkäämistä seuraavilla perusteilla: Taustaa Citykorttelin eräiden kiinteistöjen omistajien välillä on allekirjoitettu korttelin itäosan kehittämistä koskeva yhteistoimintasopimus, joka on tämän lausunnon liitteenä 2. Ko. sopimuksen tavoitteena on mahdollistaa Citykorttelin itäpuoleisen alueen asemakaavoituksen, tontinluovutuksen, liikenne- ja pysäköintijärjestelyjen sekä asunto-, liike ja toimistotilarakennusten toteuttaminen. Korttelin kehittämisen keskeiset periaatteet on sopimuksen osapuolten välillä sovittu. Autopaikkojen osalta sopimukseen on kirjattu periaate, jonka mukaan kiinteistönomistajat vastaavat itse tarvitsemiensa autopaikkojen rakentamisesta. Edelleen sopimuksessa on todettu, että mikäli autopaikat toteutetaan Citykorttelissa, rakennetaan sinne autopaikat (60-100) yleistä pysäköintiä varten. Tavoitteena on, että kiinteistöjen autopaikat ja yleiseen pysäköintiin varatut autopaikat muodostavat yhden yhteisen pysäköintilaitoksen, jota operoi Williparkki Oy. Maanomistajat voivat sopimuksen mukaan halutessaan sitoutua lunastamaan omakustannehintaan osan tarvitsemistaan autopaikoista, jotka toteutetaan yleiseen pysäköintilaitokseen edellä mainittujen yleiseen pysäköintiin varattavan autopaikan lisäksi. Sopimus tunnistaa myös vapaaksiostamisen. Citykorttelissa kaupunki on sitoutunut järjestämään yleiseen pysäköintiin autopaikkaa. Kun nyt rakenteilla olevassa Williparkki Oy:n pysäköintitalo P-Cityssä on noin 140 autopaikkaa, joten edellä mainittu tavoite täyttyy ja lisäksi voidaan osoittaa autopaikkaa kiinteistöjen tarpeisiin. Korttelissa nyt toteutuvina olevissa hankkeissa (P-City, As Oy Lappeenrannan City ja As Oy Lappeenrannan Kirkkokatu 9) toteutetaan em. sopimuksessa mainittuja periaatteita; As Oy Lappeenrannan Kirkkokatu 9 on järjestänyt osan tarvitsemistaan autopaikoista omalla tontillaan ja osan se järjestää pysäköintilaitoksesta. As Oy Lappeenrannan Cityn autopaikat sijaitsevat omalla tontilla, mutta osaan niistä kuljetaan pysäköintilaitoksen kautta. P-Cityn autopaikkamäärän oletetaan riittävän hyvin sille käyttäjäjoukolle, jolle se on ensisijaisesti suunniteltu. Ensisijaisesti P-City on suunniteltu palvelemaan City-korttelin toimijoiden tarpeita ja vasta toissijaisesti muiden lähialueen kiinteistöjen tarpeita.

5 5 (11) Williparkki Oy:n antaman tiedon mukaan P-City valmistuu käyttöönotettavaksi lokakuun 2016 aikana ja kyseiseen kohteeseen on voitu osoittaa autopaikkoja rasitesopimuksella. Pysäköintilaitoksen tosiasiallinen käyttö alkaa, kun pysäköintitalo avataan. Todettakoon vielä, että Citykorttelin kehittämisestä on kaupungin ja eräiden korttelin kiinteistöjen omistajien välillä sovittu yhteistoimintasopimuksella vuonna Asiassa on ennen sopimuksen allekirjoittamista ja sen jälkeen ollut esillä monia erilaisia pysäköintilaitoksen toteutusvaihtoehtoja, joista jossakin on voitu esittää muutoksenhakijan mainitsema hinta-arvio pysäköintipaikan hinnasta. Nyt toteutuksessa oleva pysäköintilaitos on sen laajuuden, rakenteiden ja muiden pysäköintipaikan hintaan vaikuttavien ominaisuuksien osalta muotoutunut monien eri asioiden ja olosuhteiden yhteensovittamisen myötä. Pysäköintipaikan hinnan osalta kaikille korttelin kiinteistöjen omistajille on koko ajan ollut täysin selvää, että pysäköintipaikan hinnasta esitetyt arviot ovat olleen nimenomaan arvioita ja että lopullinen hinta määrittyy toteutuneiden rakentamiskustannusten mukaan. Autopaikkoja koskeva kaavamääräys Liiketalo Oy:n tonttia osoitteessa Valtakatu 36 a koskee seuraava asemakaavamääräys: AUTOPAIKAT: 1. Liike- ja toimistotilat 1ap/60 krs-m2. 2. Majoitusja ravintolatilat 1ap/90 krs-m2. 3. Asunnot 1ap/75 krs-m2. Jos autopaikkoja sijoitetaan nimeämättöminä läheiseen yleiseen pysäköintilaitokseen, voidaan niiden määrästä siltä osin vähentää 30%. Vanhan rakennuksen autopaikkavelvoite tontilla 32 on 20 autopaikkaa. Autopaikkojen lukumäärää määriteltäessä kunkin porrashuoneen 15 k-m2 ylittävää osaa ei tarvitse ottaa huomioon. Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvontaviranomainen valvoo autopaikkojen toteuttamisen asemakaavanmukaisuutta seuraavasti: Asemakaavan mukainen lähtökohta on, että tontin 32 omistajan tulee esittää asemakaavassa edellytetyt autopaikat kahdessa kerroksessa maanalaisena pysäköintinä. Koska tontille 32 ei nyt rakenneta uutta rakennusta, niin autopaikkoja ei ole mahdollista toteuttaa em. lähtökohdan mukaisesti.

6 6 (11) Asemakaava määrää tontilla 32 olevalle vanhalle rakennukselle 20 velvoiteautopaikkaa. Autopaikat tulee osoittaa aina ensisijaisesti tontille. Jos autopaikkoja ei pystytä osoittamaan omalle tontille, niin toissijainen vaihtoehto on sijoittaa ne rasitteella tontin välittömään läheisyyteen ensisijaisesti naapuritontille samaan kortteliin. Mikäli autopaikat osoitetaan yleiseen pysäköintilaitokseen, tulee ne Liiketalo Oy:n tapauksessa osoittaa asemakaavassa tunnistettuun läheiseen yleiseen pysäköintilaitokseen. "Läheiseen" tarkoittaa lähintä pysäköintilaitosta. Asemakaavat keskusta-alueella mahdollistavat yleensä maanalaisen paikoituksen, jolla uudistuotannon autopaikat ratkaistaan tonteilla. Pysäköinti tuleekin järjestää tonttikeskeisesti ja keskitetysti toiminnallisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Autopaikkojen sijoittelu laajemmalle keskusta-alueen tonteille ei ole toiminallisesti järkevää eikä asemakaavojen mukaista. Pysäköintipaikan etäisyys Liiketalo Oy:n tontin velvoiteautopaikkoja koskevan asian arvioimisessa etäisyydellä ei ole merkitystä, koska tontin läheisyydessä on pysäköintilaitos. Etäisyyttä tarkastellaan ainoastaan, jos läheisyydessä ei ole pysäköintilaitosta. Jos pysäköintilaitosta ei ole läheisellä etäisyydellä, niin voidaan autopaikkojen osoittaminen hyväksyä kohtuullisella etäisyydellä kauempaakin. Kohtuullisena etäisyytenä on pidetty yleisesti 200 metriä. Kauemmaksi sijoitetut autopaikat eivät palvele kiinteistön rakennusten toimintoja eivätkä täytä asemakaavan toiminnallisia tavoitteita sillä tasolla, jota asemakaava edellyttäisi. Erityisesti liikehuoneistoja palvelevien autopaikkojen sijainnilla on suuri merkitys. Oheisen karttaotteen mukaan Liiketalo Oy:n tontilta on matkaa P- Pormestarin Valtakadunpuoleiseen ajoramppiin n. 380 metriä ("linnuntietä").

7 7 (11) Oheisen karttaotteen mukaan Liiketalo Oy:n tontilta on matkaa P- Pormestarin Raatimiehenkadun puoleiseen porrashuoneeseen n. 282 metriä ("linnuntietä"). Pysyvien velvoiteautopaikkojen rasitejärjestelyissä on joissain keskusta-alueen yksittäistapauksissa ennen vuotta 2011 noudatettu etäisyyden suhteen nykykäytännöstä poikkeavaa periaatetta, mutta se on johtunut siitä, että nykyisenkaltaista mahdollisuutta osoittaa autopaikkoja kaupungin / Williparkki Oy:n kohteisiin ei ole ollut olemassa. Kun kaupunkirakennetta tiivistetään ja pyritään käyttämään tontin rakennusoikeus tehokkaammin esim. tekemällä korkeampia rakennuksia, niin lienee aivan luonnollista, että etäisyydet pysäköintipaikkoihinkin lyhenevät. Jos pysäköintilaitos on liian kaukana, ei py-

8 8 (11) säköintiä ole mahdollista sinne osoittaa, vaan pysäköinnille tulisi etsiä muu ratkaisu. Mikäli muuta ratkaisua ei ole, voi hanke olla myös toteutuskelvoton. Pysäköintipaikan hinta Valvoessaan asemakaavan ja rakentamisen toteutumista, rakennusvalvontaviranomainen ei käytä rahallisia arviointikriteereitä. Se, että pysäköintipaikat ovat hinnaltaan erilaisia, johtuu yleensä maapohjasta ja rakentamiskustannuksista, joita rakennusvalvonta ei pidä mittareina valvontatyössä. Asemakaava on perusta kaupunkirakenteen toteuttamiseen ja sen hyvään rakennetun ympäristön toiminnallisten tavoitteiden saavuttamiseen. Hallinnon oikeusperiaatteiden noudattaminen Velvoiteautopaikkojen toteuttamisen arvioimisessa niin rakennusvalvontaviranomaisessa kuin muuallakin kaupunkikonsernissa noudatetaan voimassa olevaa kaikille kiinteistönomistajille tasapuolista seuraavaa käytäntöä: Autopaikat tulee osoittaa aina ensisijaisesti tontille. Jos autopaikkoja ei voida osoittaa omalle tontille niin toissijainen vaihtoehto on sijoittaa ne rasitteella tontin välittömään läheisyyteen, eli ensisijaisesti naapuritontille samaan kortteliin. Jos edellä mainittu ei ole mahdollista, niin voidaan autopaikat osoittaa kauemmaksi. Kohtuullisena etäisyytenä on pidetty noin 200 metrin etäisyyttä tontista. Edellä esitetty käytäntö on yhdenmukainen kaikille kaupungin kiinteistöille. Toteutetun asemakaavan toimivuus on tärkeää. Rakennusvalvonta ohjaa ja valvoo asemakaavan toteuttamista. Noudatettava käytäntö on hallintolain 6 :ssä määriteltyjen hallinnon oikeusperiaatteiden mukainen. Kaupunginhallituksen päätöksen valituskelpoisuus Liiketalo Oy on tehnyt kaupunginhallitukselle toimenpidepyynnön yhtiön autopaikka-asiassa. Yhtiö on toimenpidepyynnössään pyytänyt, että kaupunginhallitus ottaa asian käsiteltäväkseen ja tekee siinä konkreettisen päätöksen ohjaten kaupungissa tapahtuvaa konserniyhtiön omistajaohjausta siten, että eri kiinteistönomistajille annetaan mahdollisuus lunastaa tasapuolisesti autopaikkoja haluamistaan yhtiöistä ja että erityisesti toimenpidepyynnössä esitetty Liiketalo Oy:n konkreettinen tarjous hyväksyttäisiin. Liiketalo Oy:n toimenpidepyyntö on käsitelty kaupunginhallituksen konsernijaostossa ja kaupunginhallituksessa Kaupunginhallituksen pöytäkirjan

9 9 (11) ote sisältäen asian käsittelyn myös konsernijaostossa on oheisena liitteenä 3. Kaupunginhallitus on päättänyt ilmoittaa Liiketalo Oy:lle vastauksena seuraavaa: Edellä olevissa lausunnoissa esitetyillä perusteilla kaupunginhallitus katsoo, että Lappeenrannan liiketalo Oy:n velvoiteautopaikat tulee osoittaa ensisijaisesti tontille. Jos autopaikkoja ei voida osoittaa omalle tontille niin toissijainen vaihtoehto on sijoittaa ne rasitteella tontin välittömään läheisyyteen, eli ensisijaisesti naapuritontille samaan kortteliin. Tässä tapauksessa autopaikat voidaan osoittaa samassa korttelissa naapuritontille rakentuvaan Williparkki Oy:n Citypark-pysäköintitaloon. Kaupunginhallitus on päättänyt, että edellä esitetty vastaus ilmoitetaan toimiohjeena myös Williparkki Oy:lle. Liiketalo Oy:n toimenpidepyyntöön vastaamista koskeva asia on ratkaistu kaupunginhallituksen em. päätöksellä Päätös on sisältänyt myös omistajan toimiohjeen kaupunkikonsernin yhtiö Williparkki Oy:lle. Päätöksestä on voitu kuntalain mukaan tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus. Liiketalo Oy on tehnyt edellä tarkoitetusta kaupunginhallituksen päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus on käsitelty kaupunginhallituksessa Kaupunginhallitus on päättänyt hylätä Liiketalo Oy:n oikaisuvaatimuksen rakennusvalvonnan ja konsernihallinnon lakiasioiden vastineessa esitetyin perustein. Oikaisuvaatimus ei anna aihetta kaupunginhallituksen päätöksen muuttamiseen. Pöytäkirjan ote on oheisena liitteenä 1. Kaupunginhallituksen päätös on kaupungin näkemyksen mukaan ollut luonteeltaan oikaisuvaatimuskelpoinen. Samoin tehty oikaisuratkaisu on kaupungin näkemyksen mukaan ollut valituskelpoinen. Oikeudenkäyntikuluvaatimukseen vastaaminen Kaupunki kiistää muutoksenhakijan oikeudenkäyntikuluvaatimuksen sekä sen perusteen että määrän osalta. Yhteenveto Liiketalo Oy:n tontin velvoiteautopaikkojen toteuttamisen arvioimisessa on noudatettu voimassa olevaa kaikille kiinteistönomistajille tasapuolista seuraavaa käytäntöä: Autopaikat tulee osoittaa aina ensisijaisesti tontille. Jos autopaikkoja ei voida osoittaa omalle tontille niin toissijainen vaihtoehto on sijoittaa ne rasitteella tontin välittömään läheisyyteen, eli ensisijaisesti naapuritontille samaan kortteliin.

10 10 (11) Jos edellä mainittu ei ole mahdollista, niin voidaan autopaikat osoittaa kauemmaksi. Kohtuullisena etäisyytenä on pidetty noin 200 metrin etäisyyttä tontista. Mikäli Liiketalo Oy:n tontin autopaikat osoitetaan oman tontin sijasta yleiseen pysäköintilaitokseen, tulee ne osoittaa asemakaavassa tunnistettuun läheiseen yleiseen pysäköintilaitokseen, joka on Williparkki Oy:n Citypark-pysäköintilaitos. Kaupunki ei ole voinut hyväksyä Liiketalo Oy:n ehdotusta siitä, että tontin velvoiteautopaikat järjestettäisiin osoittamalla ne Williparkki Oy:n pysäköintilaitos P-Pormestarista Citypark-pysäköintitalon sijasta siitä syystä, että autopaikkojen järjestäminen P-Pormestarista olisi Lappeenrannan liiketalo Oy:lle halvempi vaihtoehto. Rakennusvalvontaviranomainen ohjaa ja valvoo asemakaavan toteuttamista, eikä kaupunki ole voinut omistajana ohjata Williparkki Oy:tä toimimaan Liiketalo Oy:n velvoiteautopaikkojen järjestämistä koskevassa asiassa vastoin rakennusvalvonnan arviointiperiaatteita. Mitä erikseen tulee valituskirjelmässä esitettyyn seikkaan Kun julkisyhteisön omistama yhtiö tarjoaa pysäköintipalveluita markkinoille, on tämän tapahduttava tasapuolisesti ja siten, että kenellä tahansa on halutessaan mahdollisuus käyttää palveluita tasapuolisilla hinnoilla. toteaa kaupunki tähän, että mikäli Liiketalo Oy tarvitsee velvoiteautopaikkojen ohella lisää autopaikkoja, voi Liiketalo Oy ostaa niitä Williparkki Oy:n pysäköintilaitoksista samalla hinnalla ja ehdoilla kuin muutkin. Velvoiteautopaikkojen osalta oikaisuvaatimuksenalainen päätös on nimenomaan tasapuolinen. Edellä tässä lausunnossa esitettyyn perustuen Lappeenrannan kaupunki katsoo, että muutoksenhakijan valituskirjelmissä ei ole esitetty syytä kaupunginhallituksen päätöksen kumoamiselle tai muuttamiselle taikka asian palauttamiselle kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Kyseinen kaupunginhallituksen päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöstä tehtäessä ei ole ylitetty toimivaltaa eikä päätös ole muutoinkaan lainvastainen. Kaupunki vaatii, että muutoksenhakijan valitus siinä esitettyine vaatimuksineen hylätään kaikilta osin perusteettomana. Luettelo kaupungin lausunnon liitteenä olevista asiakirjoista Liite 1 Ote kaupunginhallituksen pöytäkirjasta liitteineen. Pöytäkirjan otteen liitteet: - Lappeenrannan liiketalo Oy:n oikaisuvaatimus liitteineen

11 11 (11) Liite 2 Yhteistoimintasopimus lisälehtineen Liite 3 Ote kaupunginhallituksen pöytäkirjasta liitteineen. Pöytäkirjan otteen liitteet: - Lappeenrannan liiketalo Oy:n kirje Williparkki Oy:n lausunto Lappeenrannassa x. päivänä syyskuuta 2016 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI

Lappeenrannan liiketalo Oy:n oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä Lappeenrannan liiketalo Oy:n oikaisuvaatimus liitteineen

Lappeenrannan liiketalo Oy:n oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä Lappeenrannan liiketalo Oy:n oikaisuvaatimus liitteineen Kaupunginhallitus 307 11.07.2016 Lappeenrannan liiketalo Oy:n oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä 30.5.2016 251 124/00.04.02.00/2016 KH 307 Valmistelija/lisätiedot: Konsernihallinnon lakimies

Lisätiedot

Vastauksen antaminen Lappeenrannan liiketalo Oy:n esittämään toimenpidepyyntöön koskien yhtiön tontin velvoiteautopaikkoja

Vastauksen antaminen Lappeenrannan liiketalo Oy:n esittämään toimenpidepyyntöön koskien yhtiön tontin velvoiteautopaikkoja Kaupunginhallituksen konsernijaosto 28 23.05.2016 Vastauksen antaminen Lappeenrannan liiketalo Oy:n esittämään toimenpidepyyntöön koskien yhtiön tontin velvoiteautopaikkoja 124/00.04.02.00/2016 KONSJA

Lisätiedot

Antopäivä. Kunnallisasiaa koskeva valiius. Lappeenrannan kaupunginhallitus

Antopäivä. Kunnallisasiaa koskeva valiius. Lappeenrannan kaupunginhallitus ITÄ-SUOMEN HALLINTO-[?IKEUS PÄÄTÖS 17/0112/4 Antopäivä Diaarinumero 15.6.2017 01596/16/2299 ASIA Kunnallisasiaa koskeva valiius Valittaja Päätös, johon on haettu muutosta Asian käsittely kunnassa Lappeenrannan

Lisätiedot

Luonnos Selityspyyntö , korkeimman hallinto-oikeuden diaarinumero 5845/1/18

Luonnos Selityspyyntö , korkeimman hallinto-oikeuden diaarinumero 5845/1/18 1 (5) Luonnos 22.2.2019 Dnro LPR/283/23/2019 Korkein hallinto-oikeus / korkein.hallinto-oikeus@oikeus.fi Viite ASIA Selityspyyntö 4.2.2019, korkeimman hallinto-oikeuden diaarinumero 5845/1/18 Lappeenrannan

Lisätiedot

CITY-KORTTELIIN RAKENNETTAVAA WILLIPARKKI OY:N PYSÄKÖINTILAITOSTA JA KORTTELIN TONTTEJA NUMEROT 1, 27, 28, 32, 34 JA 35 KOSKEVA RASITESOPIMUS

CITY-KORTTELIIN RAKENNETTAVAA WILLIPARKKI OY:N PYSÄKÖINTILAITOSTA JA KORTTELIN TONTTEJA NUMEROT 1, 27, 28, 32, 34 JA 35 KOSKEVA RASITESOPIMUS LUONNOS 28.3.2014 CITY-KORTTELIIN RAKENNETTAVAA WILLIPARKKI OY:N PYSÄKÖINTILAITOSTA JA KORTTELIN TONTTEJA NUMEROT 1, 27, 28, 32, 34 JA 35 KOSKEVA RASITESOPIMUS SOPIJAPUOLET 1. Lappeenrannan kaupunki, tekninen

Lisätiedot

Viite Korkeimman hallinto-oikeuden selityspyyntö 20.7.2012, diaarin:o 2219/1/12

Viite Korkeimman hallinto-oikeuden selityspyyntö 20.7.2012, diaarin:o 2219/1/12 1 (5) Korkein hallinto-oikeus PL 180 00131 HELSINKI Viite Korkeimman hallinto-oikeuden selityspyyntö 20.7.2012, diaarin:o 2219/1/12 ASIA SELITYKSEN ANTAMINEN KORKEIMMALLE HALLINTO- OIKEUDELLE KIINTEISTÖ

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4217/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4217/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 25 Asianro 4217/10.03.01.02/2016 Kuopion kaupungin kävelykeskustan keskitetyn puhtaanapidon jatkaminen / Kuopion Yrittäjät ry:n valitus / kaupunginhallituksen lausunto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä

Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021 Kaupunki hillitsee rakentamisen kustannuksia ja tiivistää kaupunkirakennetta siirtymällä kilpailukykyään ja saavutettavuuttaan

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston päätös 28.5.2012 62

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston päätös 28.5.2012 62 1 (6) Kouvolan hallinto-oikeus PL 401 45100 KOUVOLA Viite Lähete 1680/12, 20.6.2012 ASIA LAUSUNNON ANTAMINEN KOUVOLAN HALLINTO- OIKEUDELLE LAPPEENRANNAN KAUPUNGINVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 28.5.2012 62 MATTI

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12 04.02.2013 Sivu 1 / 1 3508/02.07.00/2011 12 Kahden Kauklahdessa sijaitsevan asuntotontin sekä niitä palvelevan pysäköintitontin vuokraaminen Espoon Asunnot Oy:lle Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

Lausunto 1 / 115/ / Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Raatihuoneenkatu Hämeenlinna

Lausunto 1 / 115/ / Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Raatihuoneenkatu Hämeenlinna Lausunto 1 / 27.05.2016 115/02.02.00/2016 Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1 13100 Hämeenlinna hameenlinna.hao@oikeus.fi Lausuntopyyntönne 20.5.2016 dnro 01029/16/2204 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE. Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11. PL 85, 34801 Virrat

Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE. Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11. PL 85, 34801 Virrat VIRTAIN KAUPUNKI LAUSUNTO Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11 Lausunnon antaja: Virtain kaupunki PL 85, 34801 Virrat p. (03) 485 111 f. (03)

Lisätiedot

Ote 29.1.2014 allekirjoitetusta Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksesta.

Ote 29.1.2014 allekirjoitetusta Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksesta. Ote 29.1.2014 allekirjoitetusta Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksesta. Käytetyt termit: Hankintayksikkö = Helsingin kaupunki ja Suomen valtio/senaatti-kiinteistöt Yritys = YIT Rakennus Oy 4.2.10

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.05.2017 Sivu 1 / 1 94/2015 10.02.02 143 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Finnoon osayleiskaavan hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Espoon Suviniityn Pysäköinti I:n osakkeiden merkintä (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Espoon Suviniityn Pysäköinti I:n osakkeiden merkintä (Kh-asia) 15.02.2016 Sivu 1 / 1 485/2016 02.05.05 14 Kiinteistö Oy Espoon Suviniityn Pysäköinti I:n osakkeiden merkintä (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825 6073 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Osakas A-osakkeet B-osakkeet

Osakas A-osakkeet B-osakkeet 1 (5) LISÄSOPIMUS 28.2.2013 PÄIVÄTTYYN TAPIOLAN KESKUSPYSÄKÖINTI OY:N OSAKASSOPIMUKSEEN A-lisäosakkeet / VSS-tila 1. OSAPUOLET Osakas A-osakkeet B-osakkeet Finprop Tapiola Oy (Y-tunnus: 1749679-4) 460

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Matinkylästä keskustakorttelin suunnittelua varten, kortteli 23311

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Matinkylästä keskustakorttelin suunnittelua varten, kortteli 23311 28.11.2016 Sivu 1 / 1 3081/2015 10.00.02 112 16.11.2015 115 Alueen varauksen jatkaminen Matinkylästä keskustakorttelin suunnittelua varten, kortteli 23311 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh.

Lisätiedot

Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle rakennuslautakunnan päätökseen kohdistuneen valituksen johdosta

Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle rakennuslautakunnan päätökseen kohdistuneen valituksen johdosta Rakennuslautakunta 10 04.02.2014 Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle rakennuslautakunnan päätökseen 3.12.2013 107 kohdistuneen valituksen johdosta 1389/10.03.00.04.00/2013 RAKLA 10 Liitteet Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.05.2016 Sivu 1 / 1 3889/2015 10.00.02 176 Vastaus oikaisuvaatimuksiin, jotka koskevat kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston muutettua päätöstä myydä kaksi tonttia

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 07.02.2013 Sivu 1 / 1 4922/10.03.00/2012 21 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle uudisrakennuslupaa koskevasta valituksesta, kiinteistö 49-12-14-2, Revontulentie 1, 02100

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 2712/02.07.00/2014 124 Niittykummun metrokeskuksen pysäköintiyhtiön perustaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825 6073 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA Kunnanhallitus 169 31.05.2017 Kunnanvaltuusto 43 14.06.2017 KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA KHALL 169 Valmistelija: : hallintojohtaja Esityslistan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 31.08.2015 Sivu 1 / 1 2478/02.07.00/2015 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3 28.11.2016 Sivu 1 / 1 4675/2016 10.00.02 113 Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin 12221 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

SOPIMUS. luonnos OSAPUOLET

SOPIMUS. luonnos OSAPUOLET Sivu 1 / 5 SOPIMUS luonnos OSAPUOLET I YIT Rakennus Oy, y-tunnus 1565583-5 Hatanpään valtatie 11 33100 TAMPERE, omasta ja kortteliin Tampella-992 perustettavan pysäköintiyhtiön puolesta, jäljempänä YIT

Lisätiedot

L A U S U N T O. Viranomainen, jonka päätöksestä valittaja valittaa Rovaniemen hallinto-oikeus Oikeustalo, Valtakatu 17, Rovaniemi

L A U S U N T O. Viranomainen, jonka päätöksestä valittaja valittaa Rovaniemen hallinto-oikeus Oikeustalo, Valtakatu 17, Rovaniemi L A U S U N T O K O R K E I M M A L L E H A L L I N T O O I K E U D E L L E Viranomainen, jonka päätöksestä valittaja valittaa Rovaniemen hallinto-oikeus Oikeustalo, Valtakatu 17, 96101 Rovaniemi Valittaja

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Viite: THao:n lähete , 6316/18, asia 01732/18/4122

NAANTALIN KAUPUNKI 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Viite: THao:n lähete , 6316/18, asia 01732/18/4122 NAANTALIN KAUPUNKI 1 Turun hallinto-oikeus PL 32 20101 Turku Viite: THao:n lähete 15.11.2018, 6316/18, asia 01732/18/4122 Asia: Lausunnon antaja: Valittaja: Lausunto valitukseen päätöksestä, joka koskee

Lisätiedot

Kuntalain 89 :n 1 momentin mukainen oikaisuvaatimus

Kuntalain 89 :n 1 momentin mukainen oikaisuvaatimus Finn-Piippu Oy Hinkankuja 2 33730 Tampere 6.9.2016, Tampere NURMEKSEN KAUPUNKI LIEKSAN JA NURMEKSEN TEKNINEN LAUTAKUNTA VIITE Nurmeksen kaupungin teknisen johtajan 24.8.2016 tekemä päätös Nurmeksen entisen

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS

YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1.Sopijapuolet 1.1. Rovaniemen kaupunki ( Kaupunki ) (Y tunnus 1978283 1) Osoite: Hallituskatu 7, 96100 Rovaniemi 1.2. YIT Rakennus Oy ( YIT ) (Y tunnus 1565583 5) Osoite Suosiolantie

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN

LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jota edustaa teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu 1,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 173. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 173. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 11.05.2015 Sivu 1 / 1 5299/01.02.01/2014 173 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle palkan takaisinperintää koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Pekka Harju, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

6 16.02.2015. Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi osakekaupat ja luovutussopimukset

6 16.02.2015. Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi osakekaupat ja luovutussopimukset Kaupunginhallituksen konsernijaosto 6 16.02.2015 Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi osakekaupat ja luovutussopimukset 952/00.00.01.12/2014

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2017 1 (5) 8 Oikaisuvaatimus koskien kiinteistölautakunnan päätöstä 1.12.2016 ( 484) vuokrata Kiinteistö Oy Helsingin Uimarannantien palvelukodille tontti 39049/4 (kiinteistötunnus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto 17.12.2012 Kaupunginhallitus Venäjän Suomen suurlähetystön tontin asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12117) HEL 2011-007184 T 10 03

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (6) Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö , lähete nro 149/16, Dnro 02489/15/4105

LAUSUNTO 1 (6) Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö , lähete nro 149/16, Dnro 02489/15/4105 LAUSUNTO 1 (6) Luonnos 16.2.2016 1164/10.02.05.00/2015 Itä-Suomen hallinto-oikeus PL 1744 70101 KUOPIO Viite Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö 8.1.2016, lähete nro 149/16, Dnro 02489/15/4105

Lisätiedot

MYYDÄÄN ASUINKERROSTALOTONTTI LAHDESSA

MYYDÄÄN ASUINKERROSTALOTONTTI LAHDESSA MYYDÄÄN ASUINKERROSTALOTONTTI LAHDESSA Rautatienkatu 2 LAHTI TARJOUSPYYNTÖ Senaatti-kiinteistöt pyytää tarjouksia asuinkerrostalotontista Lahdessa, osoitteessa Rautatienkatu 2 sijaitsevasta asemakaan A-2696

Lisätiedot

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus Markkinaoikeus PL 118 00131 Helsinki Viite: 483/09/JH KEMINMAAN KUNNAN VASTINE OULUN SÄHKÖNMYYNTI OY:N HAKEMUKSEEN Keminmaan kunta (hankintayksikkö) kiistää Oulun Sähkönmyynti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 150 Velvoitteen asettaminen rakennelman poistamiseksi tontilta, Harmaapaadentie 1b HEL 2019-001886 T 10 04 10 45-53-17-HAL Päätös Valvontakohde Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin toimenpiteisiin/ Seinäke/ Anna-Liisa Välske

Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin toimenpiteisiin/ Seinäke/ Anna-Liisa Välske Ympäristölautakunta 5 20.01.2011 Ympäristölautakunta 14 08.02.2011 Ympäristölautakunta 13 05.02.2013 Ympäristölautakunta 24 12.03.2013 Ympäristölautakunta 15 04.03.2014 Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin

Lisätiedot

KRISTALLI ASEMAKAAVALUONNOKSESTA ANNETUT LAUSUNNOT JA MIELIPITEET SEKÄ NIIHIN LAADITUT VASTINEET

KRISTALLI ASEMAKAAVALUONNOKSESTA ANNETUT LAUSUNNOT JA MIELIPITEET SEKÄ NIIHIN LAADITUT VASTINEET KRISTALLI ASEMAKAAVALUONNOKSESTA ANNETUT LAUSUNNOT JA MIELIPITEET SEKÄ NIIHIN LAADITUT ET JOHDANTO Kristallin asemakaavaluonnos oli yleisesti nähtävänä 8.8.-8.9.2017. Asemakaavaluonnoksesta on pyydetty

Lisätiedot

Sopijapuolet: Joensuun kaupunki, Y -tunnus PL JOENSUU (kaupunkirakennelautakunnan päätös x.x.2017 xx)

Sopijapuolet: Joensuun kaupunki, Y -tunnus PL JOENSUU (kaupunkirakennelautakunnan päätös x.x.2017 xx) LUONNOS..0 Sopimus tontin --- asemakaavan muuttamisesta, maanvuokrasopimuksen muuttamisesta ja tontin --- osan vuokraamisesta sekä rasitejärjestelyistä Sopijapuot: Joensuun kaupunki, Y -tunnus 0- PL 0

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 870 /2014 34 KURJENMETSÄ (2308), ASEMAKAAVAN MUUTOS 11.3.2015/18 20.5.2015/34 Kkj. 18 Asemakaava muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan korttelia 600 sekä puistoaluetta (VP). Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

Kasvunäkymät väestönkasvua seutukuntansa keskus, palvelee noin asukasta

Kasvunäkymät väestönkasvua seutukuntansa keskus, palvelee noin asukasta Kasvunäkymät Hämeenlinnan seudulle ja kantakaupunkiin on arvioitu tulevaisuudessa suuntautuvan väestönkasvua Hämeenlinna on seutukuntansa keskus, palvelee noin 95 000 asukasta tulisi turvata palveluiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2013 1 (5) 1 Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle kaupunginvaltuuston päätöksestä tehdyn valituksen johdosta Haagan kortteleita 29179 ja 29180 ym. koskevassa asemakaava-asiassa

Lisätiedot

Asemapiirros ja / tai rakennuspiirustus, johon rasite/rasitteet on selkeästi merkitty Vuokrasopimuksen jäljennös (vuokratontin osalta)

Asemapiirros ja / tai rakennuspiirustus, johon rasite/rasitteet on selkeästi merkitty Vuokrasopimuksen jäljennös (vuokratontin osalta) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Rakennusvalvonta PL 38 53101 LAPPEENRANTA HAKEMUS RAKENNUSRASITTEEN PERUSTAMISEKSI RASITTEEN PERUSTAMISEN HAKIJAKIINTEISTÖT Kaupunginosa Kortteli Tontti Katuosoite Tontin haltijat

Lisätiedot

PYSÄKÖINTI- JA YHTEISPIHASOPIMUS Luonnos

PYSÄKÖINTI- JA YHTEISPIHASOPIMUS Luonnos PYSÄKÖINTI- JA YHTEISPIHASOPIMUS Luonnos 5.11.2016 1. Sopijapuolet 1.1.Kiinteistö Oy Vantaan Pumppupuiston Parkki, jäljempänä Parkkiyhtiö Kiinteistöt xxx-xx-xx-xx, xxx-xx-xx-xx ja xxx-xx-xx-xx, jäljempänä

Lisätiedot

Tuiskun Pysäköinti Oy (Y-tunnus 2697477-8) jäljempänä pysäköintiyhtiö

Tuiskun Pysäköinti Oy (Y-tunnus 2697477-8) jäljempänä pysäköintiyhtiö LUONNOS 4.9.2015 OSAKASSOPIMUS 1. Sopijapuolet 1.1. Pysäköintiyhtiö Tuiskun Pysäköinti Oy (Y-tunnus 2697477-8) jäljempänä pysäköintiyhtiö 1.2. Osakkaat - Asunto Oy Tampereen Härmälänrannan Turva, (y-tunnus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (5) 285 Haartmanin sairaalan rakennusluvan mukaisten väestönsuoja/autopaikkojen vuokraaminen HEL 2015-008633 T 10 01 03 Esitys päätti oikeuttaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa 17.05.2017 Sivu 1 / 1 3385/2016 05.10.00 100 Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh. 050

Lisätiedot

Suostumuksen antaminen YIT Rakennus Oy:lle rakentamattomien alueiden luovuttamiseen eräiden yhtiöiden osakekauppojen yhteydessä

Suostumuksen antaminen YIT Rakennus Oy:lle rakentamattomien alueiden luovuttamiseen eräiden yhtiöiden osakekauppojen yhteydessä Kaupunginhallitus 435 20.10.2014 Suostumuksen antaminen YIT Rakennus Oy:lle rakentamattomien alueiden luovuttamiseen eräiden yhtiöiden osakekauppojen yhteydessä 1097/00.04.02.01/2014 KH 435 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE

HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE 1 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE ASIA Lausunto asiaan dnro 01150/17/2299, joka koskee valitusta Tampereen kaupunginvaltuuston päätöksestä 24.4.2017 104. Päätöksellään kaupunginvaltuusto hyväksyi sopimuksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/1940/2014 VP 64/10.12.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTI 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1640 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta)

Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta) Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä 26.11.2018 513 (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta) Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1988/00.04.02.00/2018 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Kimmo

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (5) 9 Botanica Calonia -säätiön oikaisuvaatimus kiinteistölautakunnan päätöksestä koskien Kulosaaressa sijaitsevan aitan lunastamista Helsingin kaupungille HEL

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

PT-TALON JA YMPÄRISTÖN KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHE CARELICUMIN AUDITORIO

PT-TALON JA YMPÄRISTÖN KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHE CARELICUMIN AUDITORIO PT-TALON JA YMPÄRISTÖN KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHE 28.11.2016 18.00 - CARELICUMIN AUDITORIO KAAVAMUUTOS - TAVOITTEENA UUDIS- JA TÄYDENNYSRAKENTAMINEN - YLIOPISTOHAASTE: MERKITTÄVÄ OSA RAKENTAMISESTA OPISKELIJA-ASUMISEEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (6) 602 Oikaisuvaatimukset osoitteessa Hämeentie 125 A sijaitsevan rakennuksen (Bokvillan) myyntiä koskevasta kiinteistölautakunnan päätöksestä HEL 2012-011159 T

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 1986/2016 00.01.01 Kaupunginhallitus 10 9.1.2017 14 Valtuustoaloite Espoon pysäköinnin laskentaohjeen käsittelystä ja hyväksyttämisestä valtuustossa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 31.1.2014 Taltionumero 237 Diaarinumero 3362/3/12 1 (6) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.11.2016 Taltionumero 4668 Diaarinumero 2984/3/15 1 (6) Asia Valittaja Kunnallisasiaa koskeva valitus Hämeenkyrön kunnanhallitus Päätös,

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset Kaupunginhallitus 283 22.05.2017 Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset 973/00.00.01.10/2015 KH 283 Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen,

Lisätiedot

Aloitteessa on kyse maksuttoman pysäköinnin järjestämisestä Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin inva-pysäköintiluvan omaaville.

Aloitteessa on kyse maksuttoman pysäköinnin järjestämisestä Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin inva-pysäköintiluvan omaaville. VASTINE VASTAUKSEEN 18.10.2018 1 (5) VAMMAISNEUVOSTON ESTEETTÖMYYSTYÖRYHMAN VASTINE WILLIPARKKI OY:N ANTAMAAN VASTAUKSEEN 18.10.2018 Jakelu: Kirjaamo, Lappeenrannan kaupunki / kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Taiteilijan näkemys REDI.FI. Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka. Hallinnanjakosopimus Yhteisjärjestelyn kuvaus LIITE 4

Taiteilijan näkemys REDI.FI. Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka. Hallinnanjakosopimus Yhteisjärjestelyn kuvaus LIITE 4 REDI.FI Taiteilijan näkemys Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka Hallinnanjakosopimus Yhteisjärjestelyn kuvaus LIITE 4 Taiteilijan näkemys Kuvaus Tontti 91-10-622-6 hallinnanjakosopimuksesta Tontin yhteisomistajat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI 1 (4) ESISOPIMUS JA SOPIMUS Osapuolet A Paulig Oy Y-tunnus 0112563-0 PL 15, 00991 HELSINKI (jäljempänä tontinomistaja) (jäljempänä B Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 170 6.6.2016 42 Asianro 4031/02.05.05/2016 Varkauden Opiskelijakadun kiinteistön siirtäminen kuntayhtymästä Savoniaammattikorkeakoulu Oy:lle Päätöshistoria

Lisätiedot

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 VASTINE 21.12.2015 Markkinaoikeus Asia Valittaja Vastapuoli Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 Tamora Oy Lappeenrannan kaupunki Prosessiosoite: Lappeenrannan kaupunki PL 11 53101

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia 35/2015 Oikeuspalvelut Kaupunginlakimies

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia 35/2015 Oikeuspalvelut Kaupunginlakimies Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 86 Oikeudenkäynti asemakaavaa koskevassa valituslupahakemus- ja valitusasiassa HEL 2012-014151 T 03 01 01 Oike pk 20122455 Diaarinumero Valittajat Vs. kaupunginlakimies

Lisätiedot

ALOITE Aloitteen asemakaavan laatimiseksi on tehnyt Lappeenrannan kaupunki.

ALOITE Aloitteen asemakaavan laatimiseksi on tehnyt Lappeenrannan kaupunki. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (8) Päiväys 1.2.2013 LAIHIANRANNAN ASEMAKAAVA 41 LAIHIA ALOITE Aloitteen asemakaavan laatimiseksi on tehnyt Lappeenrannan kaupunki. Tekninen toimi Kaavoitus PL 38,

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuinkerrostalotonttien AK /1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuinkerrostalotonttien AK /1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle 13.03.2017 Sivu 1 / 1 5473/2016 02.08.00 27 Asuinkerrostalotonttien AK-1 12221/1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle Valmistelija / lisätiedot: Jouni Lindberg, puh. 043 826 9051 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2017 1 (6) 2 Pysäköintitontin ja maanalaisen tilan varauksen jatkaminen YIT Rakennus Oy:lle toimitilahankkeen ja pysäköintilaitoksen suunnittelua ja sen toteutusedellytysten

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 104 10.06.2015. 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 104 10.06.2015. 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjouskilpailu 2015 Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2415/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2415/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 98 Asianro 2415/11.01.05/2014 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle /Valitus ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätöksestä 12.6.2014 65 /Uhkasakolla tehostetun

Lisätiedot

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 887/10.03.00.03/2016 77 Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Rakennustarkastaja Petri Ojanen 9.11.2016: Raision

Lisätiedot

3D-kiinteistöt markkinaehtoisen pysäköinnin mahdollistajana. Tiiviin kaupunkirakenteen ja pysäköintiratkaisujen ratkaisemisesta

3D-kiinteistöt markkinaehtoisen pysäköinnin mahdollistajana. Tiiviin kaupunkirakenteen ja pysäköintiratkaisujen ratkaisemisesta 3D-kiinteistöt markkinaehtoisen pysäköinnin mahdollistajana Tiiviin kaupunkirakenteen ja pysäköintiratkaisujen ratkaisemisesta Järvenpään tarina Sijainti ja demografia Sijaitsee Uudellamaalla Lahden moottoritien

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, teknisen lautakunnan kokoushuone 2. kerros. Kaijansinkko Leena

Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, teknisen lautakunnan kokoushuone 2. kerros. Kaijansinkko Leena LAPPEENRANNAN TOIMITILAT OY KOKOUSTIEDOT PÖYTÄKIRJA NRO 6/2017 1 (8) Aika Torstaina klo 17.00-20.02 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, teknisen lautakunnan kokoushuone 2. kerros OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten 16.01.2017 Sivu 1 / 1 4377/2015 10.00.02 113 16.11.2015 10 Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen,

Lisätiedot

Tjäruholmen ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle

Tjäruholmen ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle Ympäristölautakunta 84 11.06.2014 Kaupunginhallitus 156 18.08.2014 Ympäristölautakunta 94 27.08.2014 Kaupunginhallitus 183 15.09.2014 Kaupunginhallitus 99 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 28 12.05.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 67 08.04.2015. 67 Asianro 722/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 67 08.04.2015. 67 Asianro 722/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 67 Asianro 722/10.00.02.00/2015 Oikaisuvaatimus / Tontin 297-34-166-5 (Piikatie 6) myynti Tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen Tonttipalveluyksikkö Tontin 34-166-5

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA JA MAANKÄYTTÖSOPIMUS

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA JA MAANKÄYTTÖSOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA JA MAANKÄYTTÖSOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Raahepolis Oy, Y-tunnus 0830284-7 Rantakatu 8 92100 Raahe 2. KIINTEISTÖN LUOVUTUS Raahepolis

Lisätiedot

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven SOPIMUS Euran kunnan ja Sirkka Surven välillä koskien Euran keskustan osayleiskaavasta Turun hallinto-oikeuteen jätettyä valitusta 13.9.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTA... 3 2 VIRKISTYSALUEEKSI KAAVOITETUN

Lisätiedot

Autopaikat asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä ja muita huomioitavia seikkoja yhtiöjärjestystä laadittaessa

Autopaikat asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä ja muita huomioitavia seikkoja yhtiöjärjestystä laadittaessa Autopaikat asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä ja muita huomioitavia seikkoja yhtiöjärjestystä laadittaessa Jouko Koitto johtava lakimies 24.11.2017 Pysäköinnin järjestelyt asuntoosakeyhtiöissä autopaikka

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3.KAUPUNGINOSA KORTTELI 126 TONTTIT 1 JA 2, KOSKIKATU 40 JA 42 Suunnittelualue sijaitsee 3. kaupunginosan korttelin 126 tontilla

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5188 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 40 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys

Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006 Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Syyskuu 2006 14 Kuva 2. Maksimikäyttöasteet. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Lohjan keskustan pysäköintiselvitys

Lisätiedot

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015:

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015: Kaupunginhallitus 116 23.03.2015 Kaupungin ja Holiday Club Resorts Oy:n välisen yhteistoimintasopimuksen muuttaminen sekä Kiinteistö Oy Seniori-Saimaan yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen muuttaminen

Lisätiedot

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 71 12.04.2016 126 14.06.2016 Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet 687/10.03.00.16/2015

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta SOPIMUSALUE Kiinteistö Oy Pohjolan Perusyhtiö 40 (2175827 5) Suomen Osatontti II Ky

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 287 Rasitesopimuksen hyväksyminen ja liittäminen tontin pitkäaikaiseen maanvuokrasopimukseen (Mellunkylä, Kontula, tontit 47021/3 ja 20) HEL 2016-010661 T 10 01 01 05

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Saukonlaiturin AK-tontteja 20067/1-3 ja 20069/1-3 koskevaan hintakilpailuun

Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Saukonlaiturin AK-tontteja 20067/1-3 ja 20069/1-3 koskevaan hintakilpailuun Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Saukonlaiturin AK-tontteja 20067/1-3 ja 20069/1-3 koskevaan hintakilpailuun 1. Kysymys: Onko ko. kortteleista tehty viitesuunnitelmia ja jos on, niin olisiko mahdollista

Lisätiedot

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18 MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18 RYKMENTINTIE HYRYLÄ MYYNTIKOHDE Kiinteistöllä 858-15-5727-1 sijaitseva kasarmirakennus osoitteessa Rykmentintie, Tuusula. Rakennus rakennusnumero br-ala m2 RO k-m2 toimistorakennus

Lisätiedot

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20 MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20 RYKMENTINTIE HYRYLÄ MYYNTIKOHDE Kiinteistöillä 858-15-5728-1 sijaitseva kasarmirakennus osoitteessa Rykmentintie, Tuusula. Rakennus rakennusnumero br-ala m2 RO k-m2 toimistorakennus

Lisätiedot