Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan turvallisuuskertomus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan turvallisuuskertomus"

Transkriptio

1 Määräys 1 (17) Antopäivä: Voimaantulopäivä: Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Uusi määräys Soveltamisala: Tätä määräystä sovelletaan rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan rautatielain 41 :ssä tarkoitettuihin turvallisuuskertomuksiin Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan turvallisuuskertomus Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiksäkerhetsverket Finnish Transport Safety Agency Hakaniemenranta/Hagnäskajen 6, PL/PB/P.O. Box 320, Helsinki/Helsingfors, Finland. Puh./Tfn/Tel (0) , fax +358 (0) Y-tunnus/FO-nummer/ Busines ID:

2 Määräys 2 (17) SISÄLTÖ 1 MÄÄRITELMÄT Onnettomuuksiin liittyvät määritelmät Vaarallisiin aineisiin liittyvät määritelmät Riskitekijöihin liittyvät määritelmät Onnettomuuksien taloudellisten vaikutusten laskemisen määritelmät ja menetelmät Infrastruktuurin tekniseen turvallisuuteen ja sen toteuttamiseen liittyvät määritelmät Turvallisuuden hallinnointiin liittyvät määritelmät Mittayksiköiden määritelmät TURVALLISUUSKERTOMUKSEN SISÄLTÖ Johdanto Rautatieturvallisuuden kehittyminen Turvallisuustavoitteiden saavuttaminen Valvonnan tulokset Riskien hallinta Muut havainnot Lähteet ja liitteet VOIMAANTULO LIITE 1 TURVALLISUUSINDIKAATTORITAULUKKO... 12

3 Määräys 3 (17) 1 MÄÄRITELMÄT 1.1 Onnettomuuksiin liittyvät määritelmät Junalla tarkoitetaan tietyllä numerolla tai erityisellä nimellä kulkevaa, määrätyltä lähtöasemalta määrätylle pääteasemalle liikennöivää yhden tai useamman veturin tai moottorivaunun hinaamaa yhtä tai useampaa raidekulkuneuvoa tai yhtä yksin kulkevaa moottorivaunua. Yksinään kulkevaa veturia pidetään junana. Junien yhteentörmäyksillä, mukaan luettuina törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin esteisiin tarkoitetaan yhteenajoja, peräänajoja ja sivutörmäyksiä kahden junan osien välillä tai junan ja jonkun seuraavista välillä: i) vaihtotyöveturit, ii) kiinteät tai väliaikaiset raiteilla tai niiden lähellä olevat esineet (paitsi tasoristeyksissä ylittävästä ajoneuvosta tai ylittävältä käyttäjältä pudonneet esineet). Kuolemantapauksella (kuolleella) tarkoitetaan henkilöä, joka on onnettomuuden () seurauksena kuollut välittömästi tai 30 päivän kuluessa siitä. Laajoilla liikennehäiriöillä tarkoitetaan raideliikenteen keskeytymistä pääradalla vähintään kuuden tunnin ajaksi. Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamilla henkilövahinko-onnettomuuksilla tarkoitetaan onnettomuuksia, joissa on osallisena yksi tai useampi henkilö ja joissa henkilöihin törmää raidekulkuneuvo tai siihen liitetty tai siitä irronnut osa. Tähän sisältyvät raidekulkuneuvoista putoavat henkilöt sekä henkilöt, jotka kaatuvat tai joihin osuu irtonainen esine heidän matkustaessaan raidekulkuneuvossa. Liikkuvan kaluston tulipaloilla tarkoitetaan tulipaloja ja räjähdyksiä, jotka tapahtuvat raidekulkuneuvossa (niiden kuorma mukaan luettuna) matkalla lähtöasemalta määränpääasemalle, mukaan luettuina tilanteet, joissa kulkuneuvo on pysähdyksissä lähtöasemalla, määränpääasemalla tai välipysähdysasemalla, sekä tilanteet vaihtotyön aikana. Matkustajalla tarkoitetaan junan miehistöä lukuun ottamatta kaikkia henkilöitä, jotka matkustavat raidekulkuneuvossa. Onnettomuustilastoissa mukaan luetaan matkustajat, jotka yrittävät nousta liikkuvaan junaan tai poistua liikkuvasta junasta. Merkittävillä kalustoon, rataan, muihin laitteistoihin tai ympäristöön kohdistuvilla vahingoilla tarkoitetaan vahinkoja, joista aiheutuu vähintään kustannukset. Merkittävällä onnettomuudella tarkoitetaan onnettomuutta, jossa on osallisena vähintään yksi liikkeessä oleva raidekulkuneuvo ja jonka seurauksena vähintään yksi henkilö kuolee tai loukkaantuu vakavasti tai jonka seurauksena syntyy merkittäviä kalustoon, rataan, muihin laitteistoihin tai ympäristöön kohdistuvia vahinkoja tai laajoja liikennehäiriöitä. Tähän eivät sisälly verstaissa, varastoissa ja varikoilla tapahtuvat onnettomuudet. Muilla (kolmansilla osapuolilla) tarkoitetaan henkilöitä, jotka eivät ole matkustajia, työntekijöitä alihankkijoiden henkilöstö mukaan luettuna, tasoristeyksen käyttäjiä eivätkä rautatiealueilla luvattomasti liikkuvia henkilöitä.

4 Määräys 4 (17) Muun tyyppisillä onnettomuuksilla tarkoitetaan kaikkia muita onnettomuuksia kuin edellä mainittuja (eli junien yhteentörmäyksiä, raiteelta suistumisia, tasoristeysonnettomuuksia ja liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamia henkilövahinko-onnettomuuksia). Onnettomuudella tarkoitetaan ei-toivottua tai tahatonta äkillistä tapahtumaa tai erityistä tällaisten tapahtumien ketjua, jolla on haitallisia seurauksia. Onnettomuudet jaetaan seuraaviin luokkiin: törmäykset, raiteilta suistumiset, tasoristeysonnettomuudet, liikkeessä olevasta liikkuvasta kalustosta aiheutuneet henkilöonnettomuudet, tulipalot tai muut. Pääradalla tarkoitetaan rataverkon haltijan tärkeimpiä kauttakulkuraiteita. Raiteelta suistumisella tarkoitetaan tilannetta, jossa vähintään yksi junan pyöristä putoaa raiteeltaan. Rautatiealueilla luvattomasti liikkuvilla henkilöillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka oleskelevat rautatiealueilla, joissa oleskelu on kiellettyä, tasoristeyksen käyttäjiä lukuun ottamatta. Tasoristeyksen käyttäjällä tarkoitetaan henkilöä, joka käyttää tasoristeystä ylittäessään radan millä tahansa kulkuneuvolla tai jalan. Tasoristeysonnettomuuksilla tarkoitetaan sellaisia tasoristeyksissä tapahtuvia onnettomuuksia, joissa on osallisena ainakin yksi raidekulkuneuvo ja yksi tai useampi rataa ylittävä ajoneuvo, muita tasoristeyksen käyttäjiä, kuten jalankulkijoita, tai väliaikaisesti raiteilla tai niiden lähellä olevia esineitä, jotka ovat pudonneet rataa ylittävästä ajoneuvosta tai rataa ylittävältä käyttäjältä. Työntekijöillä (mukaan luettuina alihankkijoiden henkilöstö ja sopimussuhteiset itsenäiset ammatinharjoittajat) tarkoitetaan kaikkia henkilöitä, joiden työ liittyy rautateihin ja jotka ovat töissä onnettomuushetkellä. Mukaan luetaan junahenkilöstö sekä liikkuvasta kalustosta ja infrastruktuurista huolehtiva henkilöstö. Vakavalla loukkaantumisella (vakavasti loukkaantuneella) tarkoitetaan henkilöä, joka on onnettomuuden seurauksena loukkaantunut (itsemurhayrityksiä lukuun ottamatta) ja saanut sairaalahoitoa yli vuorokauden ajan. 1.2 Vaarallisiin aineisiin liittyvät määritelmät Vaarallisilla aineilla tarkoitetaan aineita ja tavaroita, joiden kuljettaminen on RIDohjesäännössä kielletty tai sallittu vain siinä määrätyin ehdoin. Vaarallisten aineiden kuljettamiseen liittyvällä onnettomuudella tarkoitetaan onnettomuutta tai vaaratilannetta, josta on ilmoitettava RID 1 /ADR-määräysten kohdan mukaisesti. 1.3 Riskitekijöihin liittyvät määritelmät 1 RID-ohjesääntö (vaarallisten aineiden kansainvälisiä rautatiekuljetuksia koskevat määräykset) sellaisena kuin se on hyväksyttynä vaarallisten aineiden sisämaankuljetuksista 24 päivänä syyskuuta 2008 annetulla Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivillä 2008/68/EY (EUVL L 260, , s. 13).

5 Määräys 5 (17) Kiskon katkeamalla tarkoitetaan kaikkia kiskoja, jotka ovat erottuneet kahteen tai useampaan osaan, tai kaikkia kiskoja, josta on irronnut pala metallia siten, että syntyy yli 50 millimetrin pituinen ja yli 10 millimetrin syvyinen lovi kiskon pintaan. Punaisen (seis-opastimen) ohiajolla tarkoitetaan kaikkia tilanteita, joissa jokin junan osa on liikkunut liikenteenohjauksen lupaa pidemmälle. Liikenteenohjauksen luvan vastainen ajo tarkoittaa, että on ohitettu jokin seuraavista: raidepuolella oleva valo-opastin tai siipiopastin taikka pysähtymiskäsky rataosuuksilla, joilla ei ole junien automaattista kulunvalvontajärjestelmää (JKV), JKV-järjestelmän antaman, turvallisuuteen liittyvän ajoluvan päättyminen, säännöissä vahvistetulla suullisella tai kirjallisella luvalla ilmoitettu paikka, seis-levyt (päätepuskimet pois luettuina) tai käsiopasteet. Tähän eivät sisälly tapaukset, joissa rautateillä liikkuva kalusto, johon ei ole kiinnitetty vetoyksikköä tai jonka mukana ei ole miehistöä, liikkuu seis-opastimen ohi. Tähän eivät myöskään sisälly tapaukset, joissa seis-opastetta ei ole laitettu päälle niin ajoissa, että kuljettaja ehtisi pysäyttää junan ennen kyseistä opastinta. Raiteen nurjahduksilla tarkoitetaan sellaisia virheitä raiteen jatkumossa ja raidegeometriassa, jotka edellyttävät raiteen sulkemista tai sallitun enimmäisnopeuden alentamista turvallisuuden ylläpitämiseksi. Rikkoutuneilla pyörillä ja rikkoutuneilla akseleilla tarkoitetaan vikaa, joka vaikuttaa pyörän tai akselin olennaisiin osiin ja joka aiheuttaa onnettomuusriskin (raiteelta suistumis- tai törmäysriskin). Väärin annetuilla opasteilla tarkoitetaan kaikkia opastinjärjestelmän virheitä (sekä infrastruktuurin että liikkuvan kaluston osalta), joiden vuoksi opastetiedot eivät ole tarpeeksi rajoittavia. 1.4 Onnettomuuksien taloudellisten vaikutusten laskemisen määritelmät ja menetelmät Liikkuvalle kalustolle tai infrastruktuurille aiheutuneiden omaisuusvahinkojen kustannuksilla tarkoitetaan korjauskelvottomaksi vahingoittuneen liikkuvan kaluston tai infrastruktuurin tilalle hankittavan, toiminnoiltaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan vastaavan uuden liikkuvan kaluston tai infrastruktuurin hankintakustannuksia sekä kustannuksia, jotka aiheutuvat korjattavissa olevan liikkuvan kaluston tai infrastruktuurin palauttamisesta onnettomuutta edeltäneeseen tilaan. Rautatieliikenteen harjoittajat/rataverkon haltijat arvioivat nämä kustannukset kokemustensa pohjalta. Tähän sisältyvät myös liikkuvan kaluston vuokrakustannukset, kun onnettomuudessa vahingoittunutta liikkuvaa kalustoa joudutaan korvaamaan. Onnettomuuksista johtuvista viivästymisistä aiheutuvilla kustannuksilla tarkoitetaan rautateiden käyttäjille (matkustajille ja rahtiasiakkaille) onnettomuuksien seurauksena aiheutuvien viivästysten rahallista arvoa, laskettuna seuraavan kaavan mukaisesti: VT= matka-aikasäästöjen arvo Matkustajan ajan arvo (tunti) VT P = [työmatkamatkustajien VT]*[työmatkamatkustajien keskimääräinen prosenttiosuus vuodessa] + [muiden kuin työmatkamatkustajien VT]* [Muiden kuin työmatkamatkustajien keskimääräinen prosenttiosuus vuodessa]

6 Määräys 6 (17) VT mitattuna euroina matkustajaa ja tuntia kohti Tavarajunan ajan arvo (tunti): VT F = [tavarajunien VT]*[(tonni-km)/(juna-km)] VT mitattuna euroina rahtitonnia ja tuntia kohti Kuljetetun rahdin keskimääräinen tonnimäärä junaa kohti vuodessa = (tonni-km)/(juna-km) C M = junan yhden minuutin myöhästymisen kustannus Matkustajajuna C MP = K 1 *(VT P /60)*[(matkustaja-km)/(juna-km)] Matkustajien keskimääräinen lukumäärä junaa kohti vuodessa = (matkustaja-km)/(juna-km) Tavarajuna C MF = K 2 * (VT F /60) Tekijät K 1 ja K 2 ovat ajan arvon ja viivästymisen arvon välillä siten kuin rautatieliikenteen harjoittaja tai rataverkon haltija ne arvioi, ja niissä otetaan huomioon, että viivästysten takia menetetty aika nähdään merkittävästi kielteisempänä kuin tavanomainen matka-aika. Onnettomuudesta johtuvista viivästymisistä aiheutuvat kustannukset = C MP *(matkustajajunien viivästymiset minuutteina) + C MF *(tavarajunien viivästymiset minuutteina) Menetelmän kattavuus: Viivästymisistä aiheutuvat kustannukset on laskettava kaikista onnettomuuksista, sekä merkittävistä että ei-merkittävistä. Viivästykset lasketaan seuraavasti: todelliset viivästykset rataosuuksilla, joilla onnettomuus tapahtui, todelliset viivästykset tai, jos tämä ei ole mahdollista, arvioidut viivästykset muilla rataosuuksilla, joihin onnettomuus vaikuttaa. Ympäristövahinkojen kustannuksilla tarkoitetaan vahingoittuneen alueen palauttamisesta rautatieonnettomuutta edeltäneeseen tilaan aiheutuvia kustannuksia, jotka rautatieliikenteen harjoittajien/rataverkon haltijoiden on katettava ja jotka arvioidaan heidän kokemuksensa pohjalta.

7 Määräys 7 (17) 1.5 Infrastruktuurin tekniseen turvallisuuteen ja sen toteuttamiseen liittyvät määritelmät Junien kulunvalvontajärjestelmällä (JKV) tarkoitetaan järjestelmää, joka pakottaa noudattamaan opastimia ja nopeusrajoituksia valvomalla nopeuksia ja pysäyttämällä junan automaattisesti opastimien niin määrätessä. Kulkuväylällä tarkoitetaan kaikkia julkisia tai yksityisiä katuja, teitä tai maanteitä, polut ja pyörätiet mukaan luettuina, tai muita ihmisten, eläinten, ajoneuvojen tai koneiden ja laitteiden kulkua varten varattuja reittejä. Tasoristeyksellä tarkoitetaan kaikkia samalla tasolla olevia risteymäkohtia rautatien ja rataverkon haltijan tunnustamien ja julkisille tai yksityisille käyttäjille avoimien kulkuväylien välillä. Mukaan ei lueta laituripolkuja eikä huoltoteiden tasoristeyksiä. Varoituslaitteettomalla tasoristeyksellä tarkoitetaan tasoristeystä, jossa ei ole aktivoituna minkäänlaista varoituslaitosta ja/tai puomia/porttia silloin, kun sen ylittäminen ei ole käyttäjälle turvallista. Varoituslaittein varustetulla tasoristeyksellä tarkoitetaan tasoristeystä, jossa risteyksen käyttäjät erotetaan lähestyvästä junasta tai joissa heitä varoitetaan siitä laitteilla, jotka aktivoituvat, kun risteystä ei ole turvallista ylittää. Erottaminen fyysisillä laitteilla: puoli-, pari- tai kokopuomit, portit. Varoittaminen tasoristeyksessä sijaitsevilla varoituslaitteilla: näkyvät laitteet: valot, äänilaitteet: kellot, äänitorvet jne., fyysiset laitteet, esim. tiehidasteiden aiheuttama tärinä. Varoituslaittein varustetut tasoristeykset luokitellaan seuraavasti: 1) Tasoristeyksellä, jossa on automaattiset puomit ja/tai automaattinen ääni- ja/tai valovaroituslaitos tarkoitetaan tasoristeystä, jossa risteyksen puomit ja/tai varoituslaitokset aktivoituvat junan lähestyessä. Tällaiset tasoristeykset luokitellaan seuraavasti: i) automaattinen valo- ja/tai äänivaroituslaitos, ii) automaattiset puomit ilman valoja tai äänivaroituslaitosta, iii) automaattiset puomit sekä automaattinen ääni- ja/tai valovaroituslaitos, iv) automaattiset puomit, automaattinen ääni- ja/tai valovaroituslaitos sekä tasoristeyksen vapaana olon valvonta. Tasoristeyksen vapaana olon valvonnalla tarkoitetaan opastinta tai muuta junan suojajärjestelmää, joka sallii junan edetä ainoastaan, jos tasoristeys on tieliikennepuolelta raideliikenteestä erotettu ja vapaana; tällainen vapaus todetaan valvonnan ja/tai esteiden ilmaisimen avulla. 2) Tasoristeyksellä, jossa on käsin kytkettävä ääni- ja/tai valovaroituslaitos ja/tai puomit/portit tarkoitetaan tasoristeystä, jossa puomit/portit ja/tai varoituslaitokset aktivoidaan manuaalisesti ja jossa ei ole asetinlaitteeseen kytkettyjä opastimia, jotka näyttävät junan suuntaan kulkulupaa ainoastaan silloin kun tasoristeyksen puomit/portit ja/tai varoituslaitokset on aktivoitu. Tällaiset tasoristeykset luokitellaan seuraavasti:

8 Määräys 8 (17) v) käsin kytkettävä ääni- ja/tai valovaroituslaitos, vi) käsinkytkennällä tai käsin avattavat puomit tai portit, vii) käsin kytkettävä ääni- ja/tai valovaroituslaitos sekä puomit tai portit. 1.6 Turvallisuuden hallinnointiin liittyvät määritelmät Auditoinnilla tarkoitetaan järjestelmällistä, riippumatonta ja dokumentoitua prosessia, jonka tarkoituksena on hankkia tarkastusaineistoa ja arvioida sitä puolueettomasti sen määrittämiseksi, missä määrin auditointikriteerit täyttyvät. 1.7 Mittayksiköiden määritelmät Junakilometrillä tarkoitetaan mittayksikköä, joka vastaa junan kulkemista kilometrin matkan. Käytettävä etäisyys on tosiasiallisesti kuljettu matka, jos se on saatavissa, muussa tapauksessa käytetään rataverkon lähtö- ja saapumispaikan välistä vakioetäisyyttä. Matkustajakilometrillä tarkoitetaan mittayksikköä, joka vastaa yhden matkustajan kuljettamista rautateitse yhden kilometrin matkan. Raidekilometrillä tarkoitetaan rataverkon pituutta kilometreinä. Moniraiteisilta rataosuuksilta lasketaan kukin raide erikseen. Ratakilometrillä tarkoitetaan rataverkon pituutta kilometreinä. Moniraiteisilta rataosuuksilta lasketaan vain lähtöpaikan ja määränpään välinen etäisyys.

9 Määräys 9 (17) 2 TURVALLISUUSKERTOMUKSEN SISÄLTÖ Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan turvallisuuskertomuksen tulee sisältää seuraavat osat: 1. Johdanto 2. Rautatieturvallisuuden kehittyminen 3. Turvallisuustavoitteiden saavuttaminen 4. Valvonnan tulokset 5. Riskien hallinta 6. Muut havainnot Viitteet Liitteet (turvallisuusindikaattoritaulukko ja tarpeen mukaan muut liitteet) Osien alla rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan on kuvattava vähintään tässä luvussa määritellyt asiat oman toimintansa osalta. 2.1 Johdanto Rautatieliikenteen harjoittajan tai rataverkon haltijan tulee sisällyttää turvallisuuskertomuksenjohdanto-osaan vähintään seuraavat asiat: - turvallisuuskertomuksen tarkoitus - lyhyt yhteenveto puuttuvasta tiedosta sekä tietojen keräämisessä mahdollisesti ilmenneistä ongelmista - kuvaus toimintaympäristöstä ja toiminnasta o rataverkon haltijoiden tulee sisällyttää kuvaukseen rataverkkokartta, joka sisältää pääradat ja tärkeimmät liikennepaikat - mahdolliset muutokset toiminnassa ja toimintaympäristössä mukaan lukien muutokset organisaatiossa - yleinen turvallisuuden kehittyminen o o lyhyt kuvaus vakavimmista onnettomuuksista rautatieliikenteen harjoittajan tai rataverkon haltijan havaitsemat pitkän aikavälin muutokset rautatieliikenteen turvallisuudessa 2.2 Rautatieturvallisuuden kehittyminen Rautatieturvallisuuden kehittymistä käsittelevään osioon rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee sisällyttää kuvaus toimenpiteistä, joita on tehty turvallisuuden varmentamiseksi ja parantamiseksi. Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan on myös kuvattava onnettomuuksien ja vaaratilanteiden seurauksena vastaavanlaisten onnettomuuksien välttämiseksi tehdyt turvallisuuden parantamistoimenpiteet. Ne tulee listata alla olevan mallin mukaiseen taulukkoon. Onnettomuudet/vaaratilanteet, joiden seurauksena toimenpiteet tehtiin Turvallisuustoimenpide Pvm Paikka Tapahtuman kuvaus

10 Määräys 10 (17) Jos turvallisuustoimenpiteen perusteena on jokin muu kuin onnettomuus tai vaaratilanne, rautatieliikenteen harjoittajan tai rataverkon haltijan tulee tehdä asiasta erillinen kuvaus ja lisätä asianomainen tieto alla olevan mallin mukaiseen taulukkoon. Turvallisuustoimenpide Toimenpiteen peruste Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata rautatieturvallisuuden kehittymistä koskevassa osiossa myös uudet turvallisuutta parantavat toiminnot tai järjestelmät (esim. junien kulunvalvontajärjestelmän rakentaminen). Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan on ilmoitettava kohdevuoden turvallisuusindikaattoriarvot käyttäen liitteen 1 taulukkoa. Turvallisuusindikaattoreissa rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata kuinka paljon kustannuksia onnettomuudet aiheuttivat. Kustannusten laskentatapa on esitetty määritelmät osan kohdassa 1.4. Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan on turvallisuuskertomuksessaan annettava selvitys indikaattoritietojen oikeellisuuteen mahdollisesti vaikuttavista tekijöistä. 2.3 Turvallisuustavoitteiden saavuttaminen Turvallisuustavoitteiden saavuttamista käsittelevään osioon rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata organisaation turvallisuustavoitteet. Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata osiossa myös toimenpiteet, joita organisaatiossa on tehty organisaation turvallisuustavoitteiden saavuttamiseksi. Lisäksi rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata, miten turvallisuustavoitteiden saavuttaminen onnistui. Jos organisaation turvallisuustavoitteita ei saavutettu, rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata toimenpiteet, joiden avulla tavoitteisiin pääsemistä pyritään parantamaan. 2.4 Valvonnan tulokset Valvonnan tuloksia käsittelevässä osiossa rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata sisäisten turvallisuuteen liittyvien auditointien, turvallisuusjohtamisjärjestelmään kohdistuvien tarkastusten sekä muiden turvallisuuteen liittyvien sisäisten tarkastusten ja katselmusten toteuttaminen. Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata seuraavat asiat: - auditointien ja tarkastusten suunnitellut kohteet - auditointien ja tarkastusten toteutuneet kohteet - auditointien ja tarkastusten tulokset - toimenpiteet, joihin ryhdyttiin valvonnan tulosten pohjalta

11 Määräys 11 (17) 2.5 Riskien hallinta Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata lyhyesti organisaatiossa tehdyt riskianalyysit sekä niissä tehdyt havainnot. Lisäksi rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata turvallisuuskertomuksen kohteena olevana kalenterivuonna tehdyt turvallisuusjohtamisjärjestelmässään kuvattuun riskienhallintamenettelyyn sekä Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2004/49/EY 6 artiklan 3 kohdan a alakohdassa tarkoitetun riskien arviointia koskevan yhteisen turvallisuusmenetelmän hyväksymisestä annettuun komission asetukseen (EY) N:o 352/2009 perustuvat riskianalyysit sekä niissä paljastuneet merkittävät havainnot. Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee raportoida riskien hallintaa käsittelevässä turvallisuuskertomuksen osiossa myös Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2004/49/EY 6 artiklan 3 kohdan a alakohdassa tarkoitetun riskien arviointia koskevan yhteisen turvallisuusmenetelmän hyväksymisestä annetun komission asetuksen (EY) N:o 352/2009 soveltamisesta saadut kokemukset. 2.6 Muut havainnot Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee kuvata tässä yhteydessä muut sellaiset rautatieturvallisuuteen liittyvät havainnot, joita ei ole esitetty turvallisuuskertomuksen muissa osioissa. 2.7 Lähteet ja liitteet Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan tulee yksilöidä turvallisuuskertomuksessaan kyseisen kertomuksen laadinnassa käytetty mahdollinen lähdeaineisto. 3 VOIMAANTULO Tätä määräystä sovelletaan rataverkon haltijan turvallisuusluvan ja rautatieliikenteen harjoittajan turvallisuusluvan tai -todistuksen myöntämisvuotta seuraavia kalenterivuosia koskeviin turvallisuuskertomuksiin. Tätä määräystä sovelletaan kuitenkin kalenterivuotta 2011 koskevaan ja sitä seuraaviin turvallisuuskertomuksiin sellaisen rautatieyrityksen ja rataverkon haltijan osalta, jolla on tämän määräyksen voimaan tullessa voimassa oleva turvallisuustodistus tai lupa. Tuomas Routa Ylijohtaja Ville Vainiomäki Erityisasiantuntija

12 Määräys 12 (17) LIITE 1 TURVALLISUUSINDIKAATTORITAULUKKO Rataverkon haltijan ja rautatieliikenteen harjoittajan tulee täyttää toimintaansa koskevat turvallisuusindikaattoritiedot taulukon oikean reunan sarakkeeseen. Rataverkon haltijat ja rautatieliikenteen harjoittajat täyttävät kohdan 1. Rataverkon haltijoiden ja rautatieliikenteen harjoittajien tulee täyttää kohdat 2-6, 8 ja 9 siltä osin kuin tapahtumia on ilmennyt. Rataverkon haltijoiden tulee täyttää lisäksi kohta 7 infrastruktuurin tekniseen turvallisuuteen liittyvät tiedot. Tiedon kuvaus Tietokoodi Pyydettävä tietomuoto Indikaattoriluvut alla oleviin kenttiin 1. Raportointitiedot RO Raportoivan organisaation nimi YY Raportointivuosi 2.1. Onnettomuuksien kokonaismäärä jaoteltuina seuraaviin onnettomuustyyppeihin N01 Junien yhteentörmäykset, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin esteisiin N02 Junien raiteelta suistumiset N03 N04 Tasoristeysonnettomuudet, mukaan lukien onnettomuudet, Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamat henkilövahinko-onnettomuudet N05 Liikkuvan kaluston tulipalot N06 Muut onnettomuudet 2.2. Vaarallisten aineiden kuljettamiseen liittyvien onnettomuuksien kokonaismäärä jaoteltuina seuraaviin ryhmiin Onnettomuudet, joihin liittyy ainakin yksi vaarallisia aineita N19 kuljettava raidekulkuneuvo, jotka eivät aiheuta vaarallisten aineiden päästöjä N20 Onnettomuudet, joihin liittyy ainakin yksi vaarallisia aineita kuljettava raidekulkuneuvo, jotka aiheuttavat vaarallisten aineiden päästöjä 3.1. Vakavasti loukkaantuneiden matkustajien kokonaismäärä onnettomuustyypeittäin jaoteltuina seuraaviin ryhmiin PS01 Junien yhteentörmäyksissä, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin esteisiin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiksäkerhetsverket Finnish Transport Safety Agency Hakaniemenranta/Hagnäskajen 6, PL/PB/P.O. Box 320, Helsinki/Helsingfors, Finland. Puh./Tfn/Tel (0) , fax +358 (0) Y-tunnus/FO-nummer/ Busines ID:

13 Määräys 13 (17) PS02 Junien raiteelta suistumisissa PS03 PS04 Tasoristeysonnettomuuksissa, mukaan lukien onnettomuudet, Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamissa henkilövahinko-onnettomuuksissa PS05 Liikkuvan kaluston tulipaloissa PS06 Muissa onnettomuuksissa 3.2. Vakavasti loukkaantuneiden työntekijöiden kokonaismäärä, mukaan lukien alihankkijoiden henkilöstö, onnettomuustyypeittäin jaoteltuina seuraaviin ryhmiin Junien yhteentörmäyksissä, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin SS01 esteisiin SS02 Junien raiteelta suistumisissa SS03 SS04 Tasoristeysonnettomuuksissa, mukaan lukien onnettomuudet, Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamissa henkilövahinko-onnettomuuksissa SS05 Liikkuvan kaluston tulipalot SS06 Muissa onnettomuuksissa 3.3. Vakavasti loukkaantuneiden rautatiealueilla luvattomasti liikkuvien henkilöiden kokonaismäärä onnettomuustyypeittäin jaoteltuina seuraaviin ryhmiin Junien yhteentörmäyksissä, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin US01 esteisiin US02 Junien raiteelta suistumisissa US03 US04 Tasoristeysonnettomuuksissa, mukaan lukien onnettomuudet, Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamissa henkilövahinko-onnettomuuksissa US05 Liikkuvan kaluston tulipaloissa US06 Muissa onnettomuuksissa 3.4. Muiden vakavasti loukkaantuneiden henkilöiden kokonaismäärä onnettomuustyypeittäin jaoteltuina seuraaviin ryhmiin Junien yhteentörmäyksissä, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin OS01 esteisiin OS02 Junien raiteelta suistumisissa OS03 Tasoristeysonnettomuuksissa, mukaan lukien onnettomuudet,

14 Määräys 14 (17) OS04 Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamissa henkilövahinko-onnettomuuksissa OS05 Liikkuvan kaluston tulipaloissa OS06 Muissa onnettomuuksissa 4.1. Kuolleiden matkustajien kokonaismäärä onnettomuustyypeittäin jaoteltuina seuraaviin ryhmiin Junien yhteentörmäyksissä, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin PK01 esteisiin PK02 Junien raiteelta suistumisissa PK03 PK04 Tasoristeysonnettomuuksissa, mukaan lukien onnettomuudet, Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamissa henkilövahinko-onnettomuuksissa PK05 Liikkuvan kaluston tulipaloissa PK06 Muissa onnettomuuksissa 4.2. Kuolleiden työntekijöiden kokonaismäärä, mukaan lukien alihankkijoiden henkilöstö, onnettomuustyypeittäin jaoteltuina seuraaviin ryhmiin Junien yhteentörmäyksissä, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin SK01 esteisiin SK02 Junien raiteelta suistumisissa SK03 SK04 Tasoristeysonnettomuuksissa, mukaan lukien onnettomuudet, Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamissa henkilövahinko-onnettomuuksissa SK05 Liikkuvan kaluston tulipaloissa SK06 Muissa onnettomuuksissa 4.3. Kuolleiden rautatiealueilla luvattomasti liikkuvien henkilöiden kokonaismäärä onnettomuustyypeittäin jaoteltuina seuraaviin ryhmiin Junien yhteentörmäyksissä, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin UK01 esteisiin UK02 Junien raiteelta suistumisissa UK03 UK04 Tasoristeysonnettomuuksissa, mukaan lukien onnettomuudet, Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamissa henkilövahinko-onnettomuuksissa UK05 Liikkuvan kaluston tulipaloissa

15 Määräys 15 (17) UK06 Muissa onnettomuuksissa 4.4. Muiden kuolleiden henkilöiden kokonaismäärä onnettomuustyypeittäin jaoteltuina seuraaviin ryhmiin Junien yhteentörmäyksissä, mukaan lukien törmäykset aukean tilan ulottuman sisäpuolella oleviin OK01 esteisiin OK02 Junien raiteelta suistumisissa OK03 OK04 Tasoristeysonnettomuuksissa, mukaan lukien onnettomuudet, Liikkeessä olevan liikkuvan kaluston aiheuttamissa henkilövahinko-onnettomuuksissa OK05 Liikkuvan kaluston tulipaloissa OK06 Muissa onnettomuuksissa 5. Onnettomuuksien riskitekijöihin liittyvien tapahtumien kokonaismäärä jaoteltuina seuraaviin tyyppeihin I01 Kiskon katkeamien kokonaismäärä I02 Raiteen nurjahdusten kokonaismäärä I03 Väärin annettujen opasteiden kokonaismäärä I04 Punaisen (seis-opasteen) ohiajojen kokonaismäärä I05 I06 Käytössä olevan liikkuvan kaluston rikkoutuneiden pyörien kokonaismäärä Käytössä olevan liikkuvan kaluston rikkoutuneiden akseleiden kokonaismäärä 6. Onnettomuuksien taloudellisten vaikutusten laskemiseen liittyvät indikaattorit Täytä joko kaikkien onnettomuuksien seuraukset tai ainoastaan merkittävien onnettomuuksien seuraukset KAIKKIEN onnettomuuksien seuraukset C03 C05 C06 C07 Liikkuvalle kalustolle tai infrastruktuurille (kaikki onnettomuudet) aiheutuneiden materiaalisten vahinkojen kustannukset Matkustajajunien viivästysminuutit (kaikki onnettomuudet) Tavarajunien viivästysminuutit (kaikki onnettomuudet) Ympäristövahinkojen kustannukset (kaikki onnettomuudet) (euroissa) (minuuteissa) (minuuteissa) (euroissa)

16 Määräys 16 (17) AINOASTAAN merkittävien onnettomuuksien seuraukset C13 C15 C16 Liikkuvalle kalustolle tai infrastruktuurille (merkittävät onnettomuudet) aiheutuneiden materiaalisten vahinkojen kustannukset Matkustajajunien viivästysminuutit (merkittävät onnettomuudet) Tavarajunien viivästysminuutit (merkittävät onnettomuudet) (euroissa) (minuuteissa) (minuuteissa) (euroissa) Ympäristövahinkojen kustannukset (merkittävät onnettomuudet) C17 7. Infrastruktuurin tekniseen turvallisuuteen liittyvät indikaattorit (koskee vain rataverkon haltijoita) Ratakilometrien prosenttiosuus, joilla on käytössä junien kulunvalvontajärjestelmä (JKV) T01 (%) (67 % = 0,67) T02 T03 Junakilometrien prosenttiosuus, joilla käytetään junien kulun valvontajärjestelmiä (JKV) Tasoristeysten kokonaismäärä (varoituslaittein varustetut ja varoituslaitteettomat) (%) T06 Varoituslaitteellisten tasoristeysten kokonaismäärä, joissa on T07 automaattinen valo- ja/tai äänivaroituslaitos T08 automaattiset puomit T09 T10 automaattiset puomit sekä automaattinen valo- ja/tai äänivaroituslaitos automaattiset puomit, automaattinen ääni- ja/tai valovaroituslaitos sekä tasoristeyksen vapaana olon valvonta T11 käsin kytkettävä valo- ja/tai äänivaroituslaitos T12 käsin kytkennällä tai käsin avattavat puomit T13 käsin kytkettävä ääni- ja/tai valovaroituslaitos sekä puomit T14 Varoituslaitteettomien tasoristeysten kokonaismäärä 8. Turvallisuuden hallinnointiin liittyvät indikaattorit A01 Suoritettujen auditointien kokonaismäärä A02 Suoritettujen auditointien prosenttiosuus suunnitelluista auditoinneista (%)

17 Määräys 17 (17) 9. Liikenteen ja infrastruktuurin referenssitiedot R01 R02 R05 R06 R07 R08 R03 Junakilometrien kokonaismäärä Matkustajakilometrien määrä Matkustajajunakilometrien määrä Tavarajunakilometrien määrä Rahtitonnikilometrien määrä Ratakilometrien määrä (kaksiraiteiset radat lasketaan KER- RAN) Ratakilometrien määrä (kaksiraiteiset radat lasketaan KAH- DESTI) (miljoonaa junakilometriä*) (miljoonaa matkustajakilometriä*) (miljoonaa junakilometriä*) (miljoonaa junakilometriä*) (miljoonaa tonnikilometriä*) (kilometreissä) (kilometreissä)

Voimassa: toistaiseksi

Voimassa: toistaiseksi 1 (15) Antopäivä: 20.11.2013 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Voimaantulopäivä: 01.12.2013 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin

Lisätiedot

Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan turvallisuuskertomus

Rautatieliikenteen harjoittajan ja rataverkon haltijan turvallisuuskertomus 1 (16) Antopäivä: 18.12.2014 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Komission direktiivi 2014/88/EU Euroopan parlamentin

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 10. maaliskuuta 2014 (OR. en) 7261/14 ADD 1 TRANS 116 SAATE. Saapunut: 28. helmikuuta 2014

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 10. maaliskuuta 2014 (OR. en) 7261/14 ADD 1 TRANS 116 SAATE. Saapunut: 28. helmikuuta 2014 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 10. maaliskuuta 2014 (OR. en) 7261/14 ADD 1 TRANS 116 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 28. helmikuuta 2014 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia: Neuvoston

Lisätiedot

DIREKTIIVIT. (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

DIREKTIIVIT. (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 10.7.2014 L 201/9 DIREKTIIVIT KOMISSION DIREKTIIVI 2014/88/EU, annettu 9 päivänä heinäkuuta 2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2004/49/EY muuttamisesta yhteisten turvallisuusindikaattorien

Lisätiedot

Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Rautatieliikenteen turvallisuusindikaattorit

Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Rautatieliikenteen turvallisuusindikaattorit Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Rautatieliikenteen turvallisuusindikaattorit Rautatieliikenteen 1-tason turvallisuusindikaattorit 3 2 2 1 1 21 Merkittävien onnettomuuksien määrä 27-211 27 26 Merk.

Lisätiedot

Rautatiejärjestelmän turvallisuus

Rautatiejärjestelmän turvallisuus 1 (14) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimaantulopäivä: 16.6.2019 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Raideliikennelaki 1302/2018 10 (6), 12 (3), 17 (3), 73 (3) ja 165 (4) Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö:

Lisätiedot

Rautateiden turvallisuusindikaattorit

Rautateiden turvallisuusindikaattorit Rautateiden turvallisuusindikaattorit Versio 1.1 28.1.2013 TRAFI Kirsi Pajunen Versionhallintataulukko Versio Päivämäärä Muutoksen kuvaus 0.1 13.11.2012 Ensimmäinen luonnos 0.2 17.12.2012 Tehty muutoksia

Lisätiedot

Rautatieliikenteen turvallisuuden tilakuva

Rautatieliikenteen turvallisuuden tilakuva Rautatieliikenteen turvallisuuden tilakuva Kirsi Pajunen Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Toimintaympäristö Kuva: Markku Nummelin Liikenteen turvallisuusvirasto Kansainvälinen toimintaympäristö Rautatieliikenteessä

Lisätiedot

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2015 Voimaantulopäivä: 1.1.2016 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU)

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 30.6.2015 Voimaantulopäivä: 1.7.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU) 2015/995

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta osajärjestelmä

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta osajärjestelmä 1 (7) Antopäivä: 18.12.2013 Voimaantulopäivä: 01.01.2014 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Komission päätös 2012/757/EU

Lisätiedot

Määräysluonnos 1 (9) Voimassa: Toistaiseksi

Määräysluonnos 1 (9) Voimassa: Toistaiseksi Määräysluonnos 1 (9) Antopäivä: 01.x.2013 Voimaantulopäivä: x.x.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Komission päätös Euroopan laajuisen tavanomaisen rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

Rautateiden infrastruktuuriosajärjestelmä

Rautateiden infrastruktuuriosajärjestelmä 1 (7) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

Veturit ja henkilöliikenteen liikkuva kalusto

Veturit ja henkilöliikenteen liikkuva kalusto Määräys 1 (6) Antopäivä: 22.1.2013 Voimaantulopäivä: 24.1.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Komission päätös 2011/291/EU Euroopan laajuisen tavanomaisen

Lisätiedot

22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19

22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19 22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19 KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 19 päivänä heinäkuuta 2010, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2004/49/EY 7 artiklassa tarkoitetuista yhteisistä

Lisätiedot

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ 1(6) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1090/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

Kalustoyksikön rekisteröinti

Kalustoyksikön rekisteröinti Määräys 1 (11) Antopäivä: 16.11.2011 Voimaantulopäivä: 16.11.2011 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Komission päätös, 107/2011/EU, kansallista rekisteriä koskevasta yhteisestä

Lisätiedot

Määräys 1 (6) Voimassa: Toistaiseksi

Määräys 1 (6) Voimassa: Toistaiseksi Määräys 1 (6) Antopäivä: 22.12.2011 Voimaantulopäivä: 01.01.2012 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa LIMO 3, LIMO 4 sekä LIMO 2 lukuunottamatta

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4

1 YLEISTÄ TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (5) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2 TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN... 3 2.1 Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4 3 POIKKEAMAN JÄLKEINEN TOIMINTA... 5 4 LIITTEET...

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 858. Laki. vakuutusedustuksesta annetun lain 28 :n muuttamisesta. Annettu Helsingissä 8 päivänä lokakuuta 2010

SISÄLLYS. N:o 858. Laki. vakuutusedustuksesta annetun lain 28 :n muuttamisesta. Annettu Helsingissä 8 päivänä lokakuuta 2010 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2010 Julkaistu Helsingissä 13 päivänä lokakuuta 2010 N:o 858 867 SISÄLLYS N:o Sivu 858 Laki vakuutusedustuksesta annetun lain 28 :n muuttamisesta... 2817 859 Laki Monacon kanssa veroasioita

Lisätiedot

Rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävien koulutusohjelmat

Rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävien koulutusohjelmat Määräys 1 (27) Antopäivä: 29.11.2010 Voimaantulopäivä: 1.1.2011 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävistä (1664/2009) 25 2 momentti. Euroopan parlamentin

Lisätiedot

KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019

KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019 KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019 Sisällysluettelo 1.JOHDANTO...3 2.YLEISTIETOA...3 2.1 Vastuut ja yhteystiedot...3 2.2 Julkaiseminen...4 3.RATAVERKOLLE PÄÄSY...4 3.1Rataverkon käyttö...4 3.2 Liikennöintiä

Lisätiedot

M-, N- ja O-luokan ajoneuvon valmistajan kilpi ja kokonaismassan määrääminen

M-, N- ja O-luokan ajoneuvon valmistajan kilpi ja kokonaismassan määrääminen Ohje 1 (5) Antopäivä: 27.5.2011 Voimaantulopäivä: 27.5.2011 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 863/2009 Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa ohjeen 759/208/2009, 26.6.2009 Soveltamisala:

Lisätiedot

Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa

Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa Arto Taskinen Pelastuspäällikkö VR-Yhtymä Oy 31.1.2018 Osapuolet ja velvollisuudet vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa

Lisätiedot

SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE

SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE 1/16 Antopäivä 23.8.2010 Voimassaoloaika 1.10.2010 alkaen, toistaiseksi Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE

Lisätiedot

Rataverkon haltijuus. Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti

Rataverkon haltijuus. Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti Rataverkon haltijuus Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti Rataverkon haltijuuden pääelementit Haltijuuden toteuttamisen vaihtoehdot Raiteiden kunnossapito Raidesopimukset Liikenteenohjaus Raiteen

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta -osajärjestelmä

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta -osajärjestelmä Määräysluonnos 1 (11) Antopäivä: x.x.2013 Voimaantulopäivä: x.x.20xx Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa TRAFI/18213/03.04.02.02/2010

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO LIIKENTEEN JA LIIKKUMISEN PÄÄOSASTO TIEDONANTO

EUROOPAN KOMISSIO LIIKENTEEN JA LIIKKUMISEN PÄÄOSASTO TIEDONANTO EUROOPAN KOMISSIO LIIKENTEEN JA LIIKKUMISEN PÄÄOSASTO Bryssel, 10. heinäkuuta 2018 Kumoaa ja korvaa 27. helmikuuta 2018 esitetyn tiedonannon 1 TIEDONANTO YHDISTYNEEN KUNINGASKUNNAN ERO EUROOPAN UNIONISTA

Lisätiedot

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus 1 (6) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimaantulopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009), 15 :n 3 momentti ja 18

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi

Voimassa: Toistaiseksi 1 (9) Antopäivä: xx.xx.2013 Voimaantulopäivä: 01.01.2014 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Komission päätös 2012/757/EU

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä huhtikuuta 2011. 372/2011 Valtioneuvoston asetus. rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä huhtikuuta 2011. 372/2011 Valtioneuvoston asetus. rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 29 päivänä huhtikuuta 2011 372/2011 Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta Annettu Helsingissä 28 päivänä huhtikuuta

Lisätiedot

Kertauskoekysymykset

Kertauskoekysymykset Voimassa: 01.01.2013 alkaen Kertauskoekysymykset Kertauskokeessa tästä kysymyssarjasta kysytään: - 5 kysymystä opastimista - 5 kysymystä merkeistä - 10 kysymystä liikennöintimääräyksistä Teoriakokeen hyväksytyn

Lisätiedot

Erikoisalusten turvallisuus

Erikoisalusten turvallisuus 1 (10) Antopäivä: x.x.2012 Voimaantulopäivä: [1.1.2013] Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009) 22 :n 2 ja 6 momentti Muutostiedot:

Lisätiedot

Suomen rautateiden tila 2016 sivu 2 / 19

Suomen rautateiden tila 2016 sivu 2 / 19 Suomen rautateiden tila 2016 sivu 2 / 19 Rautateiden turvallisuustavoitteiden seuranta, Q4/2016 Junaliikenteen turvallisuus Tasoristeysturvallisuus Henkilövahingot rautatieonnettomuuksissa Vaihtotöiden

Lisätiedot

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Vaasan kaupunki 1 RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Asiakirjan versiohallinta Versio Pvm Sisältö/muutos 1.0 20.1.2017 Vaasan kaupungin rataverkon verkkoselostus 2018 2.0 19.12.2017 Vaasan kaupungin rataverkon

Lisätiedot

Kaupunkiraideliikenne

Kaupunkiraideliikenne 1 (6) Antopäivä: 15.5.2018 Voimaantulopäivä: 1.7.2018 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017) II osan 6 luvun 4 :n 3 momentti, 5 :n 3 momentti ja 6 :n 5 momentti Laki

Lisätiedot

Kouvolan laskumäen käyttöohje

Kouvolan laskumäen käyttöohje OHJE 1 (5) Korvaa/muuttaa Järjestelyopastimien käyttö laskumäessä Dnro 2338/741/2008 Kouvolan laskumäen käyttöohje 0400 109 E 111 LIVI/1685/06.04.01/2015 (soveltuvin osin) Kohdistuvuus Asiasanat Voimassa

Lisätiedot

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Sisällysluettelo 1 Yleistä 1.1 Johdanto ja tarkoitus 1.2 Oikeudellinen merkitys 2 Rataverkolle pääsy 2.1 Rataverkolle pääsyn edellytykset 2.1.2 Yleiset rataverkolle

Lisätiedot

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus 1 (6) Antopäivä: 26.6.2014 Voimaantulopäivä: 1.8.2014 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009), 15 :n 3 momentti ja 18 :n 1 momentti

Lisätiedot

Mietintö Cláudia Monteiro de Aguiar Ilman kuljettajaa vuokrattujen ajoneuvojen käyttö maanteiden tavaraliikenteessä

Mietintö Cláudia Monteiro de Aguiar Ilman kuljettajaa vuokrattujen ajoneuvojen käyttö maanteiden tavaraliikenteessä 11.6.2018 A8-0193/ 001-014 TARKISTUKSET 001-014 esittäjä(t): Liikenne- ja matkailuvaliokunta Mietintö Cláudia Monteiro de Aguiar A8-0193/2018 Ilman kuljettajaa vuokrattujen ajoneuvojen käyttö maanteiden

Lisätiedot

Kaupunkiraideliikennemääräys

Kaupunkiraideliikennemääräys 1 (6) TRAFI/ Antopäivä: xx.xx.2015 Voimaantulopäivä: 01.03.2016 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki kaupunkiraideliikenteestä (xx/2015) 5 :n 5 momentti, 6 :n 3 momentti, 7 :n 5 momentti, 8 :n 6

Lisätiedot

Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018

Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018 1 (5) Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018 Julkaistu 9.12.2016 2 (5) Sisällysluettelo Yleistietoa... 3 Esittely... 3 Johdanto... 3 Tarkoitus... 3 Oikeudellinen merkitys... 3 Vastuut ja yhteystiedot...

Lisätiedot

Oppilaitosten ja näytön vastaanottajien hyväksymisvaatimukset sekä näyttöjen järjestäminen rautatieliikenteessä

Oppilaitosten ja näytön vastaanottajien hyväksymisvaatimukset sekä näyttöjen järjestäminen rautatieliikenteessä 1 (5) Antopäivä: 15.5.2018 Voimaantulopäivä: 1.7.2018 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017) II osan 8 luvun 1 :n 3 momentti, 2 :n 5 momentti, 3 :n 4 momentti ja 6

Lisätiedot

Ohjaus- hallinta- ja merkinanto-osajärjestelmä

Ohjaus- hallinta- ja merkinanto-osajärjestelmä Perustelumuistio 1(7) 21.06.2016 Ohjaus- hallinta- ja merkinanto-osajärjestelmä Määräyksen tausta ja säädösperusta Komissio päivitti aiemmin päätöksenä annettua ohjaus-, hallinta- ja merkinanto-osajärjestelmää

Lisätiedot

Rautatieturvallisuuden vuosikertomus 2011 Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Kansallisten turvallisuusviranomaisten verkosto

Rautatieturvallisuuden vuosikertomus 2011 Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Kansallisten turvallisuusviranomaisten verkosto Rautatieturvallisuuden vuosikertomus 2011 Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi Kansallisten turvallisuusviranomaisten verkosto Trafin julkaisuja 21/2012 Rautatieturvallisuuden vuosikertomus 2011 Liikenteen

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2008-2012 tapahtui 815 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 163 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Rautatieonnettomuuksista aiheutuvien kustannusten arviointi. Anne Silla

Rautatieonnettomuuksista aiheutuvien kustannusten arviointi. Anne Silla Rautatieonnettomuuksista aiheutuvien kustannusten arviointi Anne Silla 2 Tausta Uusi ajattelutapa rautatieliikenteen onnettomuuskustannusten laskentaan: Onnettomuuksien vaikutusten alaisina eivät ole pelkästään

Lisätiedot

Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus

Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus 1 2 Rataverkkoselostus, Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Esittely... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.3 Julkaiseminen...

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.2.2015 C(2015) 857 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015, paikallisen rautatieinfrastruktuurin strategisesta merkityksestä direktiivin 2012/34/EU 2 artiklan

Lisätiedot

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 Ohjeet rautatieliikenteessä annettavien lupien dokumentoinnista 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 3 TAVALLISEN JUNAPÄIVÄKIRJAN SISÄLTÖ JA MERKINNÄT... 3 3.1 "Asemalla" -kenttä...

Lisätiedot

1 SOVELTAMISALA... 3 4 JÄNNITEKATKO... 4

1 SOVELTAMISALA... 3 4 JÄNNITEKATKO... 4 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (8) Sisällysluettelo 1 SOVELTAMISALA... 3 2 TASORISTEYKSEN KÄYTÖN VASTUUHENKILÖT... 3 3 ERIKOISTOIMENPITEET TASORISTEYKSESSÄ JA RAUTATIELIIKENTEEN KESKEYTTÄMINEN... 3 3.1 Erikoiskuljetuksen

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä 7.5.2015, Helsinki Mikko Karhunen, Liikenne- ja viestintäministeriö Määritelmiä TLL 2 Määritelmiä Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan: 5) suojatiellä jalankulkijoiden

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 8.12.2017 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4

Lisätiedot

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ MUISTIO luonnos Hallitussihteeri Tiina Ranne Neuvotteleva virkamies Mari Suominen

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ MUISTIO luonnos Hallitussihteeri Tiina Ranne Neuvotteleva virkamies Mari Suominen LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ MUISTIO luonnos Hallitussihteeri Tiina Ranne Neuvotteleva virkamies Mari Suominen 28.5.2013 VALTIONEUVOSTON ASETUS VAARALLISTEN AINEIDEN KULJETUKSESTA TIELLÄ ANNETUN VALTIONEUVOSTON

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015 Tieliikenneonnettomuudet v. - : KUNTA TAIPALSAARI 3.9.5 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina - tapahtui 59 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista

Lisätiedot

Rautateiden verkkoselostus 2018

Rautateiden verkkoselostus 2018 Verkkoselostus 1 (5) Haminan terminaali Rautateiden verkkoselostus 2018 Neste Oyj, Haminan terminaali Verkkoselostus 2 (5) Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Oikeudellinen merkitys... 3 1.2 Vastuut ja yhteystiedot...

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 21 tapahtui 12 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 29 luku oli 16). Onnettomuuksista johti kuolemaan ja 2 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Ammattipätevyys 20.4.2015. Jussi-Pekka Laine. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia.

Ammattipätevyys 20.4.2015. Jussi-Pekka Laine. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Ammattipätevyys 20.4.2015 Jussi-Pekka Laine Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Termistöä Kuorma-autonkuljettaja = ammattinimike henkilölle jonka työ on kuljettaa kuorma-autoa Kuorma-auton kuljettaja

Lisätiedot

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa Sivu 1 / 7 FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2019 Muuttunut asia on kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen aikataulukausittain. Muutos 12.6.2018. Kohdan 9

Lisätiedot

RATAVERKKOSELOSTUS PIETARSAAREN SATAMA. (LJ-C56, , versio 1)

RATAVERKKOSELOSTUS PIETARSAAREN SATAMA. (LJ-C56, , versio 1) PIETARSAAREN SATAMA (LJ-C56, 09.12.2016, versio 1) SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 1.1. Esittely 1.2. Yhteystiedot 1.3. Julkaiseminen 1.4. Rataverkon välinen yhteistyö 2. RATAVERKOLLE PÄÄSY 2.1. Yleiset edellytykset

Lisätiedot

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY 1. Soveltamisala ja määritelmät Ohjetta noudatetaan Pietarsaaren Satama Oy:n hallinnoimalla rataverkolla varmistamaan vaihto- ja ratatyön turvallisuus.

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en) Toimielinten väliset asiat: 2018/0046 (NLE) 2016/0053 (NLE) 7209/18 TRANS 116 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Valtioiden

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2014 tapahtui 483 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2013 luku oli 560). Onnettomuuksista 3 johti kuolemaan ja 102 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 494 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 99 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Metrojunien törmääminen Helsingin Itäkeskuksessa Tutkintaselostuksen R julkistaminen TERVETULOA!

Metrojunien törmääminen Helsingin Itäkeskuksessa Tutkintaselostuksen R julkistaminen TERVETULOA! Metrojunien törmääminen Helsingin Itäkeskuksessa 27.7.2016 Tutkintaselostuksen R2016-04 julkistaminen TERVETULOA! Turvallisuustutkintalaki (525/2011) 1 luku Yleiset säännökset 1 Turvallisuustutkinnan tarkoitus

Lisätiedot

Annettu Helsingissä 31 päivänä elokuuta Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta

Annettu Helsingissä 31 päivänä elokuuta Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta Sivu 1/12 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 750/2006 750/2006 Annettu Helsingissä 31 päivänä elokuuta 2006 Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta

Lisätiedot

Määräys 1 (15) TRAFI/16561/03.04.02.00/2012

Määräys 1 (15) TRAFI/16561/03.04.02.00/2012 1 (15) Antopäivä: 5.12.2012 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Voimaantulopäivä: 1.1.2013 Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa 28.12.2009 annetun Rautatieviraston määräyksen liikennöinti

Lisätiedot

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa Sivu 1 / 7 FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa VERKKOSELOSTUS Korvaa 15.10.2016 voimaan tulleen Finngasin rataverkon vaihto- ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 1.6.2019 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4 Yhteystiedot...

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan rautatiejärjestelmän turvallisuudesta

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0204/194. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0204/194. Tarkistus 22.3.2019 A8-0204/194 194 1 artikla 1 kohta 5 alakohta a alakohta 7 artikla 1 kohta Täyttääkseen 3 artiklan 1 kohdan c alakohdassa säädetyn vaatimuksen yrityksen on pystyttävä pysyvästi vastaamaan taloudellisista

Lisätiedot

Oulun Satama Oy

Oulun Satama Oy VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2019 1 (Linkki englanninkieliseen versioon) Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 1.1 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO... 2 2.1 RATAVERKON

Lisätiedot

Ohje 2(6) 2.12.2013 Dnro 5542/1000/2013

Ohje 2(6) 2.12.2013 Dnro 5542/1000/2013 Ohje 2(6) 1 YLEISTÄ... 3 2 VAINIKKALA... 3 2.1 Venäjältä saapuvat junat... 3 2.2 Venäjälle lähtevät junat... 3 2.2.1 Tavarajunat tai Venäjälle veturina palaava juna... 3 2.2.2 Matkustajajunat... 3 3 IMATRANKOSKI

Lisätiedot

Turvallisuuspoikkeamatiedon keruu, Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat Vuosikatsaus 2012

Turvallisuuspoikkeamatiedon keruu, Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat Vuosikatsaus 2012 Turvallisuuspoikkeamatiedon keruu, Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat Vuosikatsaus 2012 11.3.2013 VUOSIKATSAUS 2012 SISÄLTÖ Työn taustaa Lisätietoja Työn tavoitteita Poikkeamien

Lisätiedot

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1 VERKKOSELOSTUS (Linkki ruotsin- tai englanninkieliseen versioon) Korvaa 1.6.2016 voimaan tulleen :n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

rautatiejärjestelmän luvat ja

rautatiejärjestelmän luvat ja Trafin myöntämät rautatiejärjestelmän luvat ja arviointilaitosten nimeäminen Ryhmäpäällikkö Jouko Linnasaari Trafin myöntämät rautatie- järjestelmän j ä luvat Turvallisuustodistuksen t tarvitsevat t rautatieliikenteen

Lisätiedot

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1 VERKKOSELOSTUS Korvaa 1.6.2016 voimaan tulleen :n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 1.1 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2

Lisätiedot

Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013

Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013 Raportti alustavasta tutkinnasta R2013-E2 Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013 Vaaratilanne Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien

Lisätiedot

Vaihtotyöllä tarkoitetaan luvanvaraista junaliikennettä tukevaa rautatiejärjestelmässä tehtävää kalustoyksiköiden siirtotyötä.

Vaihtotyöllä tarkoitetaan luvanvaraista junaliikennettä tukevaa rautatiejärjestelmässä tehtävää kalustoyksiköiden siirtotyötä. Sivu 1/5 Raahen Satama Oy Vaihto- ja ratatyön turvallisuusohje Ohje hyväksytty: 21.10.2015, Kaarlo Heikkinen, satamajohtaja Ohjeesta vastaa: Raahen Satama Oy 1. Soveltamisala ja määritelmät Ohjetta noudatetaan

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 2.12.2016 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4

Lisätiedot

HE 181/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi rautatielain 4 ja 57 :n muuttamisesta

HE 181/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi rautatielain 4 ja 57 :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi rautatielain 4 ja 57 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan uuden Suomen ja Venäjän välisen rautatieliikennesopimuksen voimaantulosta

Lisätiedot

LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ

LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ 1(19) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1092/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE FI FI FI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.7.2010 KOM(2010)364 lopullinen KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE YHTENÄISESTÄ MENETTELYSTÄ VAARALLISTEN AINEIDEN TIEKULJETUSTEN TARKASTUKSISSA

Lisätiedot

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Elina Kasteenpohja Yksityisteiden turvallisuudesta Kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvoonnettomuuksista (229) vuonna 2009 tapahtui Yksityisteillä ja alueilla 24

Lisätiedot

Luonnos: KOMISSION ASETUS (EU) N:o /, annettu [ ] päivänä [ ]kuuta [ ],

Luonnos: KOMISSION ASETUS (EU) N:o /, annettu [ ] päivänä [ ]kuuta [ ], EUROOPAN KOMISSIO LUONNOS: versio 2.01, 30.11.2010 D012380/01 Luonnos: KOMISSION ASETUS (EU) N:o /, annettu [ ] päivänä [ ]kuuta [ ], jalankulkijoiden ja muiden loukkaantumiselle alttiiden tienkäyttäjien

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 8.3.2018 C(2018) 1392 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 8.3.2018, turvallisuusjohtamisjärjestelmän vaatimuksia koskevien yhteisten turvallisuusmenetelmien vahvistamisesta

Lisätiedot

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat Määräys 1 (38) Antopäivä: 15.6.2011 Voimaantulopäivä: 1.7.2011 Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 21 :n 3 momentti Voimassa: Toistaiseksi Kumoaa määräyksen: Merenkulkulaitoksen määräykset luotsattavista

Lisätiedot

Turvallisuustiedon keruu, Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat. Vuosikatsaus 2011

Turvallisuustiedon keruu, Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat. Vuosikatsaus 2011 Turvallisuustiedon keruu, Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat Vuosikatsaus 2011 LÄHTÖKOHDAT Työn taustaa Poikkeamien luokittelu Toimintamalli: Lomake Ilmoitettujen tapausten lukumäärät

Lisätiedot

Korvaa voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Korvaa voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1/7 VERKKOSELOSTUS Korvaa 1.9.2016 voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

40. Ratahallintokeskus

40. Ratahallintokeskus 40. Ratahallintokeskus S e l v i t y s o s a : Radanpidon tavoitteena on edistää rautatieliikenteen toimintaedellytyksiä tehokkaana, turvallisena ja ympäristöystävällisenä liikennemuotona niin kotimaassa

Lisätiedot

Rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat 2015

Rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat 2015 Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä 33/2016 Loviisa Norokorpi Mira Penttinen Anniina Peni-Nyman Rautatietoimintojen turvallisuuspoikkeamat 2015 Loviisa Norokorpi, Mira Penttinen, Anniina Peni-Nyman

Lisätiedot

MÄÄRÄYSLUONNOS Poikkeukset kuljettajaopetuksen vähimmäismääristä ja pimeällä ajamisen opetukseen soveltuva ajankohta

MÄÄRÄYSLUONNOS Poikkeukset kuljettajaopetuksen vähimmäismääristä ja pimeällä ajamisen opetukseen soveltuva ajankohta 1 (5) Antopäivä: xx.xx.2013 Säädösperusta: Ajokorttilaki (386/2011) 37 Voimaantulopäivä: 10.6.2013 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Tällä määräyksellä kumotaan Ajoneuvohallintokeskuksen ohje 19/2008

Lisätiedot

Liikenneviraston ohjeita 9/2016. Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle

Liikenneviraston ohjeita 9/2016. Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle Liikenneviraston ohjeita 9/2016 Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilöstölle Liikenneviraston ohjeita 9/2016

Lisätiedot

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Kvarken Ports Vaasan satama 1 RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Asiakirjan versiohallinta Versio Pvm Sisältö/muutos 1.0 20.1.2017 Kvarken ports Vaasan sataman rataverkon verkkoselostus 2018 2.0 19.12.2017 Kvarken

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.4.2019 C(2019) 2910 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 23.4.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/625 täydentämisestä siltä osin kuin on

Lisätiedot

Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4

Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4 Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ... 3 2 LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4 Liite: Liikenteenohjauksen muistilista avustustilannetta varten Ohje 3(5) 1 YLEISTÄ Avustamisella tarkoitetaan apua tarvitsevan yksikön siirtämistä

Lisätiedot

Kaupunkiraideliikenne

Kaupunkiraideliikenne Perustelumuistio 1(7) 1.2.2016 Kaupunkiraideliikenne Määräyksen tausta ja säädösperusta Määräyksen säädösperusta on kaupunkiraideliikenteestä annetun lain (1412/2015) 5 :n 5 momentti, 6 :n 3 momentti,

Lisätiedot

Kertauskoekysymykset

Kertauskoekysymykset Kertauskoekysymykset Kertauskokeessa tästä kysymyssarjasta kysytään: - 5 kysymystä opastimista - 5 kysymystä merkeistä - 10 kysymystä liikennöintimääräyksistä Teoriakokeen hyväksytyn suorittamisen edellytys

Lisätiedot