KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET VER1.5

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET VER1.5"

Transkriptio

1 KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET VER1.5

2 ItuGraf: käsittely-, asennus- ja huolto-ohjeet 2 Sisällysluettelo 1. PANEELIEN VASTAANOTTO Vastaanottotarkastus Paneeleiden säilytys työmaalla Toimituksen purkaminen Mahdollinen uudelleen pakkaaminen PANEELIEN KÄSITTELY JA SÄILYTYS Paneelin suojamuovi Paneelin siirtely työmaalla TEHDASVALMIIN PANEELIN TYÖSTÄMINEN Korjauksen ja muutostyöt Maalaus Läpivientirei itykset ASENNUS- JA KIINNITYSTAPOJA Yleisiä ohjeita asennukseen ja asennustekniikkaan Toimisto- ja julkiset rakennukset Paneelin kiinnitystarvikkeet ja kannakointi Alakatot Asuinrakennukset Paneelien putkikytkennät PUHDISTUS JA HUOLTO... 12

3 ItuGraf: käsittely-, asennus- ja huolto-ohjeet 3 1. PANEELIEN VASTAANOTTO 1.1 Vastaanottotarkastus Materiaaleja vastaanotettaessa tarkastetaan aina ensin lähetyksen kunto ulkoisten vaurioiden varalta sekä saapuneiden kollien/tavaroiden määrä. Allekirjoita rahtikirja vasta tarkastuksen jälkeen. Lähetyksessä tai pakkauksessa havaitut vauriot merkitään rahtikirjan varaumat - kenttään. Vauriosta otetaan myös valokuva. Merkitse varaumat -kenttään, jos lähetyksen kunnossa on jotain epäilyttävää tai vaikka vaurio olisikin hyvin pieni. Mikäli toimituksessa on virhe, siitä tulee informoida välittömästi Itulan yhteyshenkilöä ja toimittaa hänelle valokuva sekä kirjallinen selvitys virheen laadusta. Visuaalisessa tarkastuksessa havaittavia poikkeamia ovat esimerkiksi seuraavat: paketti on rikkoutunut tavarat ovat kastuneet tavaroiden määrä ei täsmää lavassa on halkeama tai jälki, joka saattaa olla aiheutettu trukin piikillä HUOM! Mikäli vauriota ei ole merkitty varaumat -kenttään, se voi johtaa reklamaation hylkäykseen! 1.2 Paneeleiden säilytys työmaalla Vastaanottajan vastuulla on suojata tuotteet työmaalla sään vaikutuksilta ja ilkivallalta. Mikäli paneeleita ei tarvita välittömästi työmaalla ne tulee säilyttää kuljetuslaatikossaan kuivassa säältä suojattuna. 1.3 Toimituksen purkaminen HUOM! Paneelin sisäpuolella olevaa tarraa ei saa irrottaa paneelista. Ulkopuolinen tunnistetarra voidaan poistaa suojamuovin poiston yhteydessä.

4 ItuGraf: käsittely-, asennus- ja huolto-ohjeet 4 Paneelit tulisi purkaa pakkauksesta vasta, kun ne ovat menossa asennukseen ja/tai asennuspaikka on selvillä. Näin vältytään turhalta paneelien siirtelyltä ja irrallaan varastoinnilta työmaalla. Paneelit puretaan pakkauksesta suurta huolellisuutta noudattaen. Pakkaukset puretaan seuraavasti: pakkausruuvit avataan (kts. kuva 1), sen jälkeen pakkauksen kansi poistetaan ja lopuksi paneelit nostetaan varoen yksi kerrallaan pakkauksesta (kts. kuva 2). Kuva 1: Pakkausruuvien poisto Paneelit nostetaan järjestyksessä reunimmaisesta paneelista aloittaen. Asettele paneelit siten, että paneelirivi ei pääse kaatumaan, kun nostat tuotteita laatikosta (kts. kuva 2 ja 3). Kuva 2: Paneelien nostaminen pakkauslaatikosta Kuva 3: Paneelien asettelu purettaessa

5 ItuGraf: käsittely-, asennus- ja huolto-ohjeet Mahdollinen uudelleen pakkaaminen Grafiittipaneelien pakkauksessa pakkausjärjestyksellä ja säteilypintoja suojaavilla pahveilla voidaan estää kuljetuksessa tapahtuvia vaurioita. Paneelit pakataan puulaatikkoihin yksi kerrallaan, ja paneeleiden väliin asetetaan aaltopahvi suojaamaan säteilypintoja (kts. kuva 3). Säteilypinnat asetetaan laatikossa vastakkain. Paneelien väliin laitettava pahvi asetetaan siten, että se ylittää hieman paneelin reunan. Paneeleita pakataan laatikkoon maksimissaan 20 kappaletta. Varmista esim. pahvitäytteiden avulla, etteivät paneelit pääsee liikkumaan laatikossa. Paneeli pakataan kahden henkilön voimin tarttumalla paneelin päädyistä. Paneeli lasketaan varovasti laatikkoon. Varo erityisesti, etteivät ohutlevyosien kiinnitykseen käytettävät ruuvit osu muihin laatikossa oleviin paneeleihin.

6 ItuGraf: käsittely-, asennus- ja huolto-ohjeet 6 2. PANEELIEN KÄSITTELY JA SÄILYTYS 2.1 Paneelin suojamuovi Paneelien säteilypinta on suojattu suojamuovilla. Suojamuovi otetaan pois vasta asennuksen jälkeen, kun työmaalla ei enää suoriteta töitä, jotka saattavat liata pinnan. Integroiduissa kattoasennuksissa suojamuovi on hyvä irrottaa reunoiltaan jo asennusvaiheessa. HUOM! Suojamuovi on tarkoitettu suojaamaan paneelia tahroilta ja pieniltä naarmuilta. Suojamuovi ei suojaa kovemmilta iskuilta eikä ole vedenpitävä. 2.2 Paneelin siirtely työmaalla Paneelien siirtelyssä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta, ettei paneelien pinta vaurioidu. Paneelin säteilypinta on hyvä suojata esim. aaltopahvilla. Paketista poiston jälkeen paneeleita tulisi siirtää aina sivuttain (kts. kuva 4). Mikäli paneeleita täytyy hetkellisesti varastoida työmaalla, varastoinnin paikka ja tilantarve tulee suunnitella huolellisesti. Kuva 4: Paneelin siirtäminen HUOM! Paneelien kuljetus ja säilytys aina sateelta suojattuna. HUOM! Käytä paneelien käsittelyssä aina puhtaita käsineitä!

7 7 3. TEHDASVALMIIN PANEELIN TYÖSTÄMINEN 3.1 Korjaukset ja muutostyöt Vastaanottajan vastuulla on tarkastaa, että kaikki toimitetut paneelit ovat oikeaa tyyppiä ja pituutta. Eroavaisuudet tilauksessa on ilmoitettava myyntiedustajalle ennen paneeleiden purkamista ja asentamista. Takuukorjauksista tai muutostöistä on ilmoitettava odotettavissa oleva korjauskustannus ennen työn aloittamista. Itula Oy ei ole vastuussa ostajan tekemistä korjauksista tai muutoksista ilman Itula Oy:n kirjallista suostumusta, eikä hyväksy jälkivaateita näihin liittyvistä töistä. 3.2 Maalaus HUOM! Paneelin maalaaminen tehtaan ulkopuolella on aina tekijän vastuulla! Paneelin jälkimaalaamisessa tulee ottaa huomioon, että visuaalisuuteen vaikuttavat monet tekijät niin maalissa kuin maalaustavassakin. Testaa käyttämääsi maalia ensin yhteen tuotteeseen. 3.3 Läpivientirei itykset HUOM! Rei ityksien teko ja niiden onnistuminen tehtaan ulkopuolella on tekijän vastuulla! Jos tehdasvalmiiseen paneeliin päätetään tehdä rei ityksiä, työ tulee suorittaa erityistä huolellisuutta noudattaen. Putkiston paikka kasetissa vaihtelee jonkin verran mittapiirustuksiin verrattuna johtuen tuotantomenetelmästä. Kaikki läpiviennit porataan grafiittipuolelta, jolloin voit tarkastaa, että putki ei ole läpiviennin tiellä. Kuvassa 7 on esitetty putkituksen periaate standardipaneelista. Kaksipiiripaneelissa kupariputket ovat kahdessa kerroksessa päällekkäin. Suurin suositeltava läpivientireikä on halkaisijaltaan 55 mm.

8 8 Kuva 5: Putkiston paikat paneelissa

9 9 4. ASENNUS- JA KIINNITYSTAPOJA 4.1 Yleisiä ohjeita asennukseen ja asennustekniikkaan Paneelien asennuksessa käytettävien apuvälineiden (mm. kärryt, nostimet, tikapuut, työkalut jne.) tulee olla kestäviä, tukevia ja laadukkaita. Ennen asentamista tutustu paneeleita koskeviin LVI-suunnitelmiin, sekä paneeleiden suunniteltuun sijaintiin työmaalla. Paneeleiden kannakoinnin ja kytkennän jälkeen paneelit on koeponnistettava valvotusti ja dokumentoidusti. Koska kaikkia toimitettuja komponentteja ei ole tarkoitettu käytettäväksi paineellisille kaasuille vesikiertoinen järjestelmä pitää testata vedellä. HUOM! Jos järjestelmää ei ole koeponnistettu ohjeen mukaisesti ja dokumentoidusti, Itula ei vastaa mahdollista vuodoista tai niistä johtuvista kustannuksista. 4.2 Toimisto- ja julkiset rakennukset Paneelin kiinnitystarvikkeet ja kannakointi Paneelit kannakoidaan katosta säädettävällä teräsvaijerilla. Kuvassa 6 on esitetty vaijerikannakkeen kiinnitys paneeliin. Pituuteen 2390 mm asti paneelit kannakoidaan neljällä kannakkeella, ja 2990mm paneelit kannakoidaan kuudella kannakkeella. Paneelien oma massa kannakoidaan aina suoraan paneelien jäykistetangoissa tai reunapellissä olevien kannakointipisteiden kautta. Paneeleita ei saa jättää alakattorakenteen varaan ilman omaa kannakointia. Paneeleiden kytkemisessä verkostoon on käytettävä Itulan hyväksymiä letkuja ja liittimiä. HUOM! Kannakointi on tehtävä mahdollisimman kohtisuoraan ja kannakkeiden tulee olla linjassa keskenään, jotta lämpöpiteneminen olisi mahdollista ja paneeli pitää asemansa käytön aikana. HUOM! ItuGraf -paneelin suosituskannakemäärät takaavat paneelille turvallisen ja siistin asentamisen eri kannakointitavoilla. Kannakemäärät on tarkastettava erikseen tehtaalta, mikäli paneeli integroidaan alakattoon tai sen osaksi.

10 10 Kuva 6: Vaijerikannakkeen kiinnitys paneeliin Kuvaus Merkki Mitta, mm Leveys B 595 Pituus L Korkeus H 45 Etäisyys paneelin päädystä a 106 Kiinnityskohtien välinen etäisyys paneeleissa joiden pituus on mm b (L-2*a)/2 Kiinnityskohtien välinen etäisyys paneeleissa joiden pituus on mm 2*b L-2*a Kiinnityskohtien välinen etäisyys c 468 Kuva 7: Paneelin kannakointipisteet Alakatot Integroitaessa paneelit alakattoon on asennuksessa ja alakattoristikkoon sovittamisessa noudatettava alakattotoimittajan ohjeita. Alakattoasennuksissakin paneelit kannakoidaan katosta. Näin paneelin paino ei lepää alakatossa.

11 11 HUOM! Paneeleita ei saa jättää alakattorakenteen varaan ilman omaa kannakointia. 4.3 Asuinrakennukset Upotettaessa paneelit esimerkiksi levykattoon suositellaan käytettäväksi ristikoolausta, johon varataan hieman paneelia leveämmät (n. 610 mm) ja noin 50 mm syvyiset koolausvälit. Kiinnitys toteutetaan peltikiinnikkeillä paneelien reunasta. Ristikoolaus helpottaa syöttöletkujen asennusta. 4.4 Paneelien putkikytkennät Paneelissa olevia kupariputkiyhteitä ei saa kammeta tai vääntää, koska tällöin grafiitti saattaa repeytyä. Kytkettäessä paneeleja verkostoon käytetäänkin usein joustavia liitäntäletkuja pistoliittimellä, jotka helpottavat asennusta. Asennettaessa täytyy huolehtia, että letkut eivät taitu tai kierry. Letkuliitoksia kiristettäessä liitettävät pinnat pidettävä suoraan toisiaan vasten. Mikäli joustavaa letkua ei käytetä, tulee kupariputkeen liittää putki tai venttiili erityisen huolellisesti ja varoen. Menetelmän pitää olla tulityövapaa.

12 12 5. PUHDISTUS JA HUOLTO Paneelin yläpinta Yläpinnan puhdistus imuroimalla ja pyyhkiminen kostutetulla liinalla Paneelin alapinta ja reunat Käytä pehmeää puhdistusliinaa Vältä kovaa hankaamista Puhdista koko pinta Varmista puhdistusaineen soveltuvuus Älä käytä liuottimia sisältäviä puhdistusaineita Älä käytä happamia, emäksisiä tai hankaavia aineita Väärän puhdistusaineen käyttö voi aiheuttaa värimuutoksia ja vaikuttaa metallin suojapinnoitteeseen (sinkitykseen). Soveltuvuustesti on tehtävä tarvittaessa. Pyyhi nihkeällä (ei märällä) puhdistusliinalla (erityisesti perforoitu paneeli) Puhdista ensin yksi paneeli ja vertaa sitä viereiseen samanlaiseen huomataksesi mahdolliset puhdistuksen aiheuttamat muutokset paneelipinnassa Puhdistustulos saattaa vaihdella sileäpintaisen ja perforoidun paneelin välillä Pyyhi paneelipinta nihkeällä kostutetulla liinalla heti puhdistamisen jälkeen

KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET VER1.4

KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET VER1.4 KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET VER1.4 ItuGraf: käsittely-, asennus- ja huolto-ohjeet Sisällysluettelo 1. PANEELIEN VASTAANOTTO... 3 1.1 Vastaanottotarkastus... 3 1.2 Toimituksen purkaminen... 3

Lisätiedot

KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET

KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET : käsittely-, asennus- ja huolto-ohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. PANEELIEN VASTAANOTTO...4 1.1 Vastaanottotarkastus...4 1.2 Paneeleiden säilytys työmaalla...4 1.3 Toimituksen

Lisätiedot

ItuGraf KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET

ItuGraf KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET 2015 ItuGraf KÄSITTELY-, ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEET 1 Sisällysluettelo 1. Paneelien vastaanotto ja varastointi sivu 1 2. Paneelien käsittely sivu 6 3. Tehdasvalmiin paneelin työstäminen sivu 7 4. Asennus-

Lisätiedot

KÄSITTELY, ASENNUS JA HUOLTO-OHJEET

KÄSITTELY, ASENNUS JA HUOLTO-OHJEET KÄSITTELY, ASENNUS JA HUOLTO-OHJEET : käsittely-, asennus- ja huolto-ohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. KATTOSÄTEILIJÖIDEN VASTAANOTTO... 3 1.1 Vastaanottotarkastus... 3 1.2 Toimituksen purkaminen... 3 2. KATTOSÄTEILIJÖIDEN

Lisätiedot

Sisällysluettelo. : tekninen esite I 2

Sisällysluettelo. : tekninen esite I 2 TEKNINEN ESITE : tekninen esite I 2 Sisällysluettelo 1. TUOTEKUVAUS... 3 2. TEKNISET TIEDOT... 4 3. PAINEHÄVIÖTIEDOT... 6 4. YLEISIMMÄT KYTKENTÄTAVAT... 8 5. KANNAKOINTI... 10 6. MALLITYÖSELVITYS... 11

Lisätiedot

LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSPANEELIJÄRJESTELMÄ ItuGraf

LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSPANEELIJÄRJESTELMÄ ItuGraf 1 LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSPANEELIJÄRJESTELMÄ ItuGraf 1-piirisessä ItuGraf -grafiittipaneelissa on 10mm kuparinen virtausputki yhdessä grafiittikerroksessa. 2- piirisessä ItuGraf -grafiittipaneelissa on 10mm

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ SUUNNITTELU ITUCALC-MITOITUSOHJELMALLA TEKNISET TIEDOT PAINEHÄVIÖTIEDOT... 6

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ SUUNNITTELU ITUCALC-MITOITUSOHJELMALLA TEKNISET TIEDOT PAINEHÄVIÖTIEDOT... 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 2. SUUNNITTELU ITUCALC-MITOITUSOHJELMALLA... 3 3. TEKNISET TIEDOT... 4 4. PAINEHÄVIÖTIEDOT... 6 5. YLEISIMMÄT KYTKENTÄTAVAT... 8 6. KATTOSÄTEILIJÖIDEN VASTAANOTTO...12

Lisätiedot

LÄMMITYS JA JÄÄHDYTYSPANEELIJÄRJESTELMÄ ItuGraf

LÄMMITYS JA JÄÄHDYTYSPANEELIJÄRJESTELMÄ ItuGraf LÄMMITYS JA JÄÄHDYTYSPANEELIJÄRJESTELMÄ ItuGraf ItuGraf grafiittipaneeli 1-piirinen ItuGraf -grafiittipaneeli H = 45mm 1-piirisessä ItuGraf -grafiittipaneelissa on 10mm kuparinen virtausputki yhdessä grafiittikerroksessa.

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia.

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Alpex-duo Asennusohjeet 1.1 Yleistä Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Järjestelmän liittimet

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

VIHTAN OY

VIHTAN OY ASENNUSOHJE AAVA lasiliukuovi VIHTAN OY WWW.VIHTAN.FI SISÄLLYS TYÖKALUT...2 OSAT...2 KIINNITYSPROFIILIN ASENNUS...3 LAAHUSTIIVISTEEN ASENNUS...4 SEINÄN ASENNUS KIINNITYSPROFIILIIIN...5 TELESKOOPIN ASENNUS...6

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje

IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje S i v u 1 IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje Lue tämä ohje huolellisesti ennen kiukaan sekä padan asennusta ja käyttöönottoa. Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle. Tämä kiukaan

Lisätiedot

Metallinen puutarhavaja

Metallinen puutarhavaja Metallinen puutarhavaja Asennusohjeet Koko 8' x 8' Varaa asennukseen aikaa -3 h ja kaksi työntekijää. YLEISIÄ OHJEITA Ennen asennuksen aloittamista tarkista paikalliset rakennusmääräykset koskien perustuksia,

Lisätiedot

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje :: Suunnittelu- ja asennusohje 1 2 :: Suunnittelu- ja asennusohje Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ

ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ KESAIR-ilmankäsittelykoneet toimitetaan yhtenä toimitusosana. Toimitusosa on sijoitettu puulavalle ja pakattu pakkausmuoviin. Tämä edellyttää huolellisuutta

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

Kylpyhuonekalusteet Since 1923 ALLASLAATIKOSTON JA PEILIKAAPIN ASENNUSOHJEET

Kylpyhuonekalusteet Since 1923 ALLASLAATIKOSTON JA PEILIKAAPIN ASENNUSOHJEET Kylpyhuonekalusteet Since 1923 ALLASLAATIKOSTON JA PEILIKAAPIN ASENNUSOHJEET Allaslaatikoston asennus Allaslaatikosto toimitetaan valmiiksi koottuna. 2 Pura pakkaus ja irroita laatikot. Allaslaatikoston

Lisätiedot

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET Solkungen tekniset tiedot - SUN 600: Pinta-ala 0,75m2 Koko 1000 x 750 x 80mm Asennus Pysty- tai vaakatasoon Tuulettimen teho n. 40m3/h Maksimiteho 600W Vuosituotto

Lisätiedot

UTU Mirri Kuljetus- ja asennusohje

UTU Mirri Kuljetus- ja asennusohje UTU Mirri Kuljetus- ja asennusohje SISÄLLYSLUETTELO: 1) EU-VAATIMUKSENMUKAISUUSVAKUUTUS CE 3 2) VASTAANOTETUN TAVARAN TARKASTUS 4 3) YMPÄRISTÖOLOT 4 4) KESKUKSIEN SIIRTÄMINEN 4 5) KENTTIEN LIITTÄMINEN

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

MUOVIPUTKIEN ASENNUS

MUOVIPUTKIEN ASENNUS MUOVIPUTKIEN ASENNUS Putkijaoston julkaisu no 36 TASKUOPAS Tässä taskuoppaassa esitetyt asennusohjeet noudattavat Suomen Rakennusinsinöörien liitto ry:n julkaisussa RIL 77-2005 Maahan ja veteen asennettavat

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

Käsittele konetta varoen Hoida konetta siten kuin näissä ohjeissa suositellaan Käytä huollossa ja hoidossa vain FASTin alkuperäisiä osia.

Käsittele konetta varoen Hoida konetta siten kuin näissä ohjeissa suositellaan Käytä huollossa ja hoidossa vain FASTin alkuperäisiä osia. 1 2 1 Hi-Filtration 9.0 Hi-Filtration on valmistettu EU:ssa noudattaen mitä tarkimpia materiaaleja ja työnlaatua koskevia eurostandardeja. Käyttöohjeesta löydät kaiken koneen käyttöä ja hoitoa koskevan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Roth DVT-öljysäiliö. German quality since Installation DVT 750 L DVT 1000 L DVT 1500 L 1/5

Roth DVT-öljysäiliö. German quality since Installation DVT 750 L DVT 1000 L DVT 1500 L 1/5 Installation DVT 750 L DVT 1000 L DVT 1500 L German quality since 1947 1/5 Johdanto Kuljetus-, asennus- ja käyttöohje koskee kaikkia Roth-öljysäiliöitä. Tässä käsitellyille säiliöille on annettu yleinen

Lisätiedot

Varastointi. Flex Putket. Flex putket voidaan varastoida joko pysty-tai vaaka-asentoon. Varastoalueella ei saa olla. teräviä kappaleita esim kiviä.

Varastointi. Flex Putket. Flex putket voidaan varastoida joko pysty-tai vaaka-asentoon. Varastoalueella ei saa olla. teräviä kappaleita esim kiviä. Varastointi 2 Flex Putket Flex putket voidaan varastoida joko pysty-tai vaaka-asentoon. Varastoalueella ei saa olla teräviä kappaleita esim kiviä. Putkipäät ovat syytä suojata päätysuojin ennen asennusta.

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet

Asennus- ja huolto-ohjeet Delta Laserline (DL) -jaeradiaattori Tätä ohjetta koskevat Delta-radiaattorit on tarkoitettu normaalien kuivien asuintilojen lämmittimiksi. Lämmitysverkoston rakenne tulee olla suljettu ja johon kemiallisesti

Lisätiedot

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus, Verholevyjen

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

Tuotekortti: Rondo R2

Tuotekortti: Rondo R2 1 Tuotekortti: Rondo R2 2 TUOTETIEDOT Tuotekoodi Rondo R2-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) Pakkaus - Paino 0-2000kg - Levyt pakataan puulavalle muovilla peitettynä ja

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat OHJEKIRJA ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat Sisällysluettelo ASENNUSOHJE Yleistä Tehtaan lähtötarkastus Kuljetus ja varastointi Laitteen ympäristö Nostaminen

Lisätiedot

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät:

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät: ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

SLM - Lineaarinen rakohajotin SLM. Lineaarinen rakohajotin

SLM - Lineaarinen rakohajotin SLM. Lineaarinen rakohajotin SLM Lineaarinen rakohajotin Tuloilmalaitteen vaaka- tai pystysuuntainen ilmasuihku, sopii myös poistoilmalle. Asennettavissa kattoon tai seinään. Voidaan asentaa seinästä seinään jatkuvana nauhana. Säädettävä

Lisätiedot

Composer M-julkisivulevy

Composer M-julkisivulevy Tuote: Composer M-julkisivulevy Tuotekoodi: Composer / M5/ Al / Grid 120-luonnonväriin anodisointi ( tuote/ rakenne (K= komposiittinen M= massiivi) ja raaka-aineen vahvuus, julkisivulevyn materiaali /

Lisätiedot

LUNA 340/500 ASENNUS- JA HOITO-OHJE (20)

LUNA 340/500 ASENNUS- JA HOITO-OHJE (20) LUNA 340/500 ASENNUS- JA HOITO-OHJE (20) Altaiden vastaanotto Tarkista allas vastaanottaessasi sen. Erityisesti mikäli altaan kuljetuslaatikko on ulkopuolelta vahingoittunut, tarkista huolella onko myös

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p KOMERON ASENNUSOHJE Tehdas: p. 020 7562 550 mirror@mirrorline.fi www.mirrorline.fi Luetaan kokonaan ennen asennusta! HUOM! Asennuksessa tarvitaan 2 henkilöä. - Avaa kaikki pakkaukset ja tarkista, että

Lisätiedot

Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin

Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin Ominaisuudet ja käyttötarkoitus Vuototiiviitä jakokeskuskaappeja käytetään käyttövesi- ja lämpöjärjestelmien jakeluputkistojen asennuksissa.

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet

Asennus- ja huolto-ohjeet Delta Laserline (DL) -jaeradiaattori Tätä ohjetta koskevat Delta-radiaattorit on tarkoitettu normaalien kuivien asuintilojen lämmittimiksi. Lämmitysverkoston rakenne tulee olla suljettu ja johon kemiallisesti

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme,

Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme, Keittiöhanat Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme, riippumaton instituutti testaa ja hyväksyy

Lisätiedot

VIHTAN OY

VIHTAN OY ASENNUSOHJE AALTO 3 Tilanjakaja: kaksi seinää ja liukuva ovi VIHTAN OY WWW.VIHTAN.FI SISÄLLYS TYÖKALUT --------------------------------------------------------------- 2 OSAT (kynnyksellinen) --------------------------------------------------------

Lisätiedot

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia.

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. Metallinen halkovaja KÄYTTÖOHJE/ asennusohje Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. 1 ENNEN TYÖN ALOITTAMISTA Käyttöohje Ennen halkovajan kokoonpanoa tarkista rakennuslaissa säädetyt

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

Kankaan vaihto, Apollo ikkunamarkiisi

Kankaan vaihto, Apollo ikkunamarkiisi Kankaan vaihto, Apollo ikkunamarkiisi Kyseinen asennusohje koskee Apollo Kaihdin ja Markiisi Oy:n valmistamia ikkunamarkiiseja. Eri mallityypeillä voi olla pieniä eroja. Ohje on viitteellinen, ja koskee

Lisätiedot

Materiaalien yleisiä ominaisuuksia on esitetty TalotekniikkaRYL:n taulukossa G2-T4. Tarkemmat ominaisuudet on esitetty valmistajan oppaissa.

Materiaalien yleisiä ominaisuuksia on esitetty TalotekniikkaRYL:n taulukossa G2-T4. Tarkemmat ominaisuudet on esitetty valmistajan oppaissa. 7.2 Mallityöselitys Geberit Silent-PP Tämä mallityöselitys on laadittu edesauttamaan kohteen LVI-työselityksen laatimista. Mallityöselityksessä on esitetty Geberit Silent-PP -kiinteistöviemärijärjestelmän

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lamellikisko on koottu valmiiksi, ja pakattu pahviin. Lamellikankaat ja osat on pakattu erilliseen laatikkoon. Kankaissa on valmiina ripustushengarit.

Lisätiedot

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje PULLEY-MAN porakonevinssi Käyttö- ja huolto-ohje SISÄLLYSLUETTELO 3 4 SUORITUSARVOT JA TIEDOT TURVALLINEN KÄYTTÖ 5 7 8 10 11 LAITTEEN OSAT JA VAIJERIN ASENNUS LAITTEEN KÄYTTÖ NOSTOISSA LAITTEEN HUOLTO

Lisätiedot

suunnittelu_asennusohje_2006.indd :18:33

suunnittelu_asennusohje_2006.indd :18:33 Suunnittelu- ja asennusohje 1 suunnittelu_asennusohje_2006.indd 1 21.11.2006 13:18:33 Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin

Lisätiedot

MolokClassic Syväkeräys -säiliön ASENNUSOHJE

MolokClassic Syväkeräys -säiliön ASENNUSOHJE MolokClassic Syväkeräys -säiliön ASENNUSOHJE SÄILIÖIDEN KULJETUS JA KÄSITTELY Käsittele Syväkeräys -säiliöitä varoen. Säiliötä ei saa vierittää eikä pudottaa. Nosta säiliötä vain siinä olevista nostolenkeistä,

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) Kaksisuuntainen sälekaihdin asennus a) Kaihdin on pakattu paperinauhoilla nippuun. Nämä nauhat voidaan poistaa, kun narukiinnikkeet on

Lisätiedot

Asentaminen ohjaamon ulkopuolelle. Yleistä. Reiät ja reikämerkinnät. Reikien poraus

Asentaminen ohjaamon ulkopuolelle. Yleistä. Reiät ja reikämerkinnät. Reikien poraus Yleistä Yleistä Tässä asiakirjassa kuvataan, minne reiät, reikämerkinnät ja hitsausmutterit sijoitetaan ohjaamon ulkopuolella. Tarkoituksena on helpottaa lisälaitteiden ja varusteiden asennusta. Reiät

Lisätiedot

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä.

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä. Asennusohje CleanuX Simple on järjestelmä jolla voit muuttaa olemassa olevat sakokaivosi toimimaan täysiverisen puhdistamon tavoin toimivaksi ja puhdistamaan jätevetesi toimivaksi todetulla tavalla. Puhdistus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM

ASENNUSOHJE VPM ASENNUSOHJE 24.9.2007 Sivu 1 / 7 ASENNUSOHJE VPM 600-3200 1. Tilantarve. Koneiden sijoittelussa on huomioitava vapaa huoltotila koneen ympäristössä. Seuraava huoltotila tarvitaan vähintään koneen edessä:

Lisätiedot

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Käyttö-jaasennusohjeet FDL654 FDL954 Liesikupu SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Valmistajaeiole vastuussa virheellisestä taiväärästä asennuksesta aiheutuneista vahingoista. Vähimmäisturvaetäisyyskeittotasonjaliesikuvun

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Decibel-pohjakulma. Asennusohjeet

Decibel-pohjakulma. Asennusohjeet Decibel-pohjakulma Asennusohjeet 3/2017 Decibel-pohjakulma 110 Asennusohjeet Yleistä Rakennuksen pystykokoojaviemärin pohjakulma on kohta, jossa jätevedessä virtaavan aineen massasta ja nopeudesta johtuen

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet

Asennus- ja huolto-ohjeet Compact (C) Ventil Compact (CV/FCV/RCV) Hygiene (H) Planora (PCV) Plan Ventil Compact M (FCVM) Tätä ohjetta koskevat radiaattorit on tarkoitettu normaalien kuivien asuintilojen lämmittimiksi. Lämmitysverkoston

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472 LEIVÄNPAAHDIN METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A 4560470, 4560472 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 04.04.2012 04.04.2012 Leivänpaahdin METOS Tempo SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31359727 Versio 1.3 Osa nro 31414266, 31359740, 31359718 Vetokoukku, kiinteä Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31359727 - V1.3 Sivu 1 / 41 Materiaali

Lisätiedot

Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus

Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus Topparilaudat Asennetaan topparilaudat oven aukeamispuolelle oviaukon pieliin. Mikäli lattian päällyste halutaan tehdä myöhemmin yhtenäiseksi oven kohdalla, asennetaan

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! 10mm Aukkokorkeus Ovikorkeus 70mm Tarvittavat työkalut Kattokiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain13mm x 2 Mitta Pora Poranterä Ø5 mm ja 9mm * Ovessa valmiina Kisko

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET Allround-silta LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ ARS-asennusohje RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET 1 1. JOHDANTO Asennuksessa on käytettävä ainoastaan Layherin alkuperäisosia. Ennen asennusta tarkasta huolella

Lisätiedot

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. STRATOPANEL Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä Levyn reuna A = Maks. 300 mm B =

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

Roth DVT Öljysäiliö. Living full of energy. Installation DVT 1000 L DVT 1500 L 1/5

Roth DVT Öljysäiliö. Living full of energy. Installation DVT 1000 L DVT 1500 L 1/5 Roth DVT Öljysäiliö Installation DVT 1000 L DVT 1500 L Living full of energy 1/5 Roth DVT Öljysäiliö Johdanto Kuljetus-, asennus- ja käyttöohje koskee kaikkia Roth-öljysäiliöitä. Tässä käsitellyille säiliöille

Lisätiedot

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino.

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino. 1(4) Tarkastus Sammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten sään vaihteluille, kosteudelle tai tärinälle,

Lisätiedot

PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET. Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia.

PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET. Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia. PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia. ENNEN KUIN ALOITAT: Ennen vajan kokoamista tarkasta paikalliset rakennusmääräykset vajan

Lisätiedot

Composer K-julkisivulevy

Composer K-julkisivulevy Tuote: Composer K-julkisivulevy Tuotekoodi: Composer / K/ Fe pvdf / RR40 ( tuote/ rakenne (K= komposiittinen M= massiivi), pintalevyn materiaali / väri, pintakäsittely) Komposiittinen levy: Composer- julkisivulevy

Lisätiedot

Käyttöohje. Parade 60 Rollaattori

Käyttöohje. Parade 60 Rollaattori Parade 60 Rollaattori 1 2 Sisältö TUOTTEISTAMME...4 KÄYTTÖTARKOITUS...6 TEKNINEN ERITTELY...7 LISÄVARUSTEET...7 KÄYTTÄJÄN OPAS...8 3 Tuotteistamme Tuotetta vastaan otettaessa Tarkista seuraavat asiat ennen

Lisätiedot

SBL-LAMINAARIPALKKI. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

SBL-LAMINAARIPALKKI. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet SBL-LAMINAARIPALKKI Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Lue tarkasti tämä ohjekirja ennen asennusta ja laitteen käyttöönottoa. ei ota mitään juridista vastuuta asennuksessa ja huollossa syntyneistä vahingoista.

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus Valaisimen kytkentä

Lisätiedot

PEM1272FIN 2011-01 SUOMI LISÄTARVIKEPAKKAUS HITW1 PÄÄTTEILLE JOTKA KORJATAAN JA/TAI PÄIVITETÄÄN HOTW1 PÄÄTTEIKSI HOTWRS1 ASENNUSOHJE

PEM1272FIN 2011-01 SUOMI LISÄTARVIKEPAKKAUS HITW1 PÄÄTTEILLE JOTKA KORJATAAN JA/TAI PÄIVITETÄÄN HOTW1 PÄÄTTEIKSI HOTWRS1 ASENNUSOHJE ASENNUSOHJE PEM1272FIN 2011-01 LISÄTARVIKEPAKKAUS HITW1 PÄÄTTEILLE JOTKA KORJATAAN JA/TAI PÄIVITETÄÄN HOTW1 PÄÄTTEIKSI HOTWRS1 SUOMI 2/16 HOTWRS1 PEM1272FIN 2011-01 YLEISTÄ - Tarkista, että olet valinnut

Lisätiedot

VOC-näytteen ottaminen FLEC-laitteella

VOC-näytteen ottaminen FLEC-laitteella AO06 1/3 VOC-näytteen ottaminen FLEC-laitteella Valmistelut Tarkista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet näytteenottoa varten: FLEC-kupu 1 puhaltava pumppu (violetti väri) 2 imevää pumppua (sininen

Lisätiedot

Käytettäväksi 430TB pistokepään kanssa, 434TB pistokepäätteen kanssa tai 300PBM rinnankytkentäpäätteen kanssa Sisältö (1, 2 tai 3 kpl) :

Käytettäväksi 430TB pistokepään kanssa, 434TB pistokepäätteen kanssa tai 300PBM rinnankytkentäpäätteen kanssa Sisältö (1, 2 tai 3 kpl) : IS90832-ENG - 300SA-TB/Eq 15 Tammikuu 2014 - Revisio 5 - korvaa version 14 Helmikuu 2012 Sivu 1 / 5 HUOMIO: Lue ohjeet kokonaan ja huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Ylijännitesuojan asennusohje

Lisätiedot

MolokClassic Syväkeräys -säiliön (5 m³, 3 m³, 1.3 m³, 800l ja 300 l) ASENNUSOHJE

MolokClassic Syväkeräys -säiliön (5 m³, 3 m³, 1.3 m³, 800l ja 300 l) ASENNUSOHJE MolokClassic Syväkeräys -säiliön (5 m³, 3 m³, 1.3 m³, 800l ja 300 l) ASENNUSOHJE SÄILIÖIDEN KULJETUS JA KÄSITTELY Käsittele Syväkeräys -säiliöitä varoen. Säiliötä ei saa vierittää eikä pudottaa. Nosta

Lisätiedot

STANDARD PLUS -HUUVIEN ASENNUS-, SÄÄTÖ- JA HUOLTO-OHJE

STANDARD PLUS -HUUVIEN ASENNUS-, SÄÄTÖ- JA HUOLTO-OHJE STNDRD PLUS -HUUVIEN SENNUS-, SÄÄTÖ- J HUOLTO-OHJE 4.14 1 YLEISTÄ Nämä asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet koskevat limeconin Standard Plus huuvia. limeconin Standard Plus huuvamallisto pitää sisällään:

Lisätiedot

Keittiöhanat. KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00

Keittiöhanat. KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00 Keittiöhanat KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00 Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä olevaan

Lisätiedot

TUOTEKORTTI: RONDO L1

TUOTEKORTTI: RONDO L1 TUOTEKORTTI: RONDO L1 Tuotekoodi: Rondo L1-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) kuva 1: Rondo L1 seinäliittymä, pystyleikkaus TUOTEKUVAUS Käyttötarkoitus Raaka-aineet Värit

Lisätiedot

Huoltotiedote. Moottorien kuljetusvauriot ja puuttuvat osat. Koskee malleja. Kaatumisosoitin

Huoltotiedote. Moottorien kuljetusvauriot ja puuttuvat osat. Koskee malleja. Kaatumisosoitin Huoltotiedote Moottorien kuljetusvauriot ja puuttuvat osat N:o 98-17c Koskee malleja Kaatumisosoitin HUOMAUTUS Tämä tiedote päivittää Mercury/Mariner huoltotiedotetta 97-19 ja Force huoltotiedotetta 97-15.

Lisätiedot